资源简介 英语试题卷第一部分 听力(共四大题,满分 20 分)Ⅰ. 短对话理解(共 5 小题;每小题 1 分,满分5 分)你将听到五段对话,每段对话后有一个小题。请在每小题所给的 A、B、C 三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。1. What’s the boy’s favorite subject 2. What present does the man want to buy for his father 3. What does Alan want to be in the future A. A teacher. B. A writer. C. A doctor.4. Where are they talking A. On the street. B. On the bus. C. In the post office.5. What is the relationship between the speakers A. Neighbors. B. Classmates. C. Cousins.Ⅱ. 长对话理解(共 5 小题,每小题1分,满分5 分)你将听到两段对话,每段对话后几个小题。请在每小题所给的 A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。听下面一段对话,回答第6、7题。6. What sport does Mike do every day A. Running. B. Swimming. C. Hiking.7. What does Mike often eat A. Hamburgers. B. Hot dogs. C. Fish and vegetables.听下面一段对话,回答第8至 10题。8. What does the boy usually do first after school A. Does his homework. B. Does some sports. C. Watches TV.9. How often does the boy play tennis A. Once a week. B. Twice a week. C. Three times a week.10. When does the evening news end A. At 7:00. B. At 7:30. C. At 8:00.Ⅲ. 短文理解(共5 小题;每小题1 分,满分 5 分)你将听到一篇短文,短文后有五个小题。请根据短文内容,在每小题所给的 A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。短文读两遍。11. Where did the students do some cleaning on the Earth Day A. In the park. B. In the school. C. On the beach.12. How did the students go there A. On foot. B. By bike. C. By bus.13. Which group of students collected waste paper and bottles A. Group 1. B. Group 2. C. Group 3.14. What did the speaker mainly do A. He threw bottles into boxes.B. He picked up waste paper.C. He divided the rubbish into different kinds.15. How did the students feel after the work A. Bored. B. Happy. C. Tired.Ⅳ. 信息转换(共5小题,每小题1分,满分5分)你将听到一篇短文。请根据短文内容,写出下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。 短文读两遍。InformationPlace The _16_ in junior high school.Time When I was in Grade _1_People I was looking closely at a _18_ of blue water. Sally was next to me. wearing _19_ glasses and gloves. Lisa was washing her _20_ behind me第二部分 语言知识运用(共三大题,满分 35分)V. 单项填空(共10 小题;每小题1分,满分10分)从每小题所给的 A、B、C D四个选项中选出一个可以填入空白处的最佳选项。1. Unhealthy eating habits can ________ the risk of terrible illness.A. create B. increase C. afford D. share2. In the near future, AI will be ________ used and play an important role in our life.A. easily B. hardly C. simply D. widely3. —Although ants have ________ bodies they can move heavy things together.—That’s true. It’s the magic of teamwork.A. tidy B. perfect C. tiny D. strong4. —Have you ever heard of Xidi and Hongcun —Yes. It’s famous ________ the ancient buildings of Anhui.A. as B. for C. of D. to5. —Which place do you suggest going on a vacation —Kunming is a good ________. The weather is fine all year round.A. choice B. deal C. reason D. law6. To make your dream come true, you can set up a small goal and ________ it.A. depend on B. look for C. stick to D. think of7. —What is Jane doing —She ________ a book about the history of China.A. was reading B. is reading C. has read D. will read8. When in Beijing, you’d better visit some famous hutongs ________ you can have a better understanding of Chinese culture.A. as soon as B. though C. so that D. unless9. —Do you have any strict rules in your school —Of course The student ________ if he breaks the rules.A. punishes B. punished C. is punished D. will be punished10. —Thanks for helping me finish the task on time.—________. Many hands make light work.A. My pleasure B. Here you areC. No problem D. Good ideaⅥ. 完形填空(共20 小题;每小题1分,满分 20分)阅读下列短文,从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出一个最佳选项。AOne day, Sarah came back home from school, looking kind of down. Her ___11___ noticed that and asked her if something was troubling her. At first, Sarah didn’t want to talk about it, but___12___, she opened up to her mom.Sarah ___13___ her mother that she was going through some hard times. She felt like she didn’t fit in with her friends and was ___14___ about what they thought of her. Her mother listened to her patiently and told her it was ___15___ to feel that way at her age. She said everyone goes through hard times and then found a doctor to help with Sarah’s ___16___. Sarah was nervous at first, but the doctor was kind and understanding. She taught Sarah how to ___17___ her worries and helped her work through her feelings of not fitting in with her friends.Over times. Sarah started to feel ___18___. She learned that it’s important to be true to herself and she didn’t have to ___19___ herself to fit in with her friends. She also learned that it’s OK to get ___20___ when she needs it. She knew she might still have some hard times someday, but she felt more confident.11.A. father B. mother C. brother D. sister12.A. finally B. mostly C. quickly D. suddenly13.A. asked B. heard C. thanked D. told14A. happy B. excited C. worried D. sorry15.A. difficult B. normal C. interesting D. wrong16.A. problems B. dreams C. lessons D. wishes17.A. cheer up B. care for C. deal with D. think of18.A. better B. sadder C. shyer D. worse19.A. afford B. stop C. remain D. change20.A. hope B. help C. pride D. timeBWith the rapid development of Chinese online literature (文学), Chinese online novels have created huge fans overseas. Jiong Jiong You Yao, 32, is one of the online ___21___ in China. Her novels have been ___22___ into several foreign languages. Her ___23___ is the result of Chinese increasing online literary market overseas. It is reported that more than 10, 000 online literary works had entered overseas markets and ___24___ over 100 million foreign readers by 2020. On the website Webnovel. Jiong Jiong You Yao’s main page is full of readers ___25___ updates (更新). It showed that the novel is really ___26___ .Kungfu novels were once the most fashionable Chinese online novels ___27___ foreign readers. Such stories were based on Chinese traditional culture and foreign readers loved them. In recent years, ___28___, more types of Chinese online novels have opened the foreign market. Romance novels, for example, ___29___ the lives of Chinese people, and are popular in Southeast Asia.“It’s a great ___30___ for writers that Chinese online novels can be viewed in different countries. ”Jiong Jiong You Yao said.21.A. actors B. writers C. doctors D. workers22.A. translated B. taken C. filled D. put23.A. experience B. knowledge C. progress D. success24.A. supported B. required C. attracted D. articled25.A. caring for B. waiting for C. helping for D. playing for26.A. popular B. different C. painful D. useful27.A. above B. around C. among D. along28.A. however B. instead C. therefore D. though29.A. produce B. describe C. guide D. choose30.A. love B. decision C. question D. chanceⅦ. 补全对话(共5 小题;每小题1分,满分5分)根据对话内容,从选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。Kanti: Hi. Barry. The summer vacation is coming. ____31____Barry: No. Kanti. What about you Kanti: Well. I am going to Huangshan with my family. We will climb the mountain, enjoy the sunrise and have some delicious food.Barry: Wow! ____32____ Huangshan is a good place. I’ll go there, too!Kanti: Don’t make decisions at the drop of a hat, Barry.Barry: ____33____ I don’t even wear a hat today. How can I drop it Kanti: Well, you do something “at the drop of a hat” means you do something at once without thinking twice. ____34____Barry: I see. You’re right, Kanti. ____35____Kanti: Thank you. Barry.A. What B. How are you going there C. You have a wonderful plan.D. Do you have any plans for the holiday E. Have you ever been to Huangshan before F Have a good time with your family in Huangshan.G. I mean if you want to travel, you should plan everything well.第三部分 阅读(共两节,满分40分)Ⅷ. 阅读理解(共20 小题;每小题2 分,满分40 分)第一节 阅读下列短文,从每小题所给的 A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。AAre you looking for some fun and practical activities for your English classes We’ve got 3 fantastic products to make your life as a teacher so much easier!The Pack Fun, active and ready-to-go lessons in 5 levels.With these classes, your students will use lots of useful languages and practise all the important skills, such as speaking, listening, reading and writing.Provide audio (音频) and video files (文件). Over 20 lessons per levelBusiness Skills Teach your students some Business English they need and prepare them for the world of business with these fantastic lesson ideas.Provide practical ideas for lessons on emails, negotiation (淡判), meetings, presentations (展示) and socializing (交际).Games Pack Our Games Pack comes with some great ideas to motivate (激发) your students and provides a new way for learning language. Four levels and hundreds of fantastic games and activities help your students learn quickly and easily!36. What may students learn from The Pack ①How to talk about some subjects in English.②How to watch people who are speaking.③How to send an email to a businesswoman.④How to understand what they have heard.A. ①② B. ②③ C. ①④ D. ②④37. What can we learn from the text A. Business Skills offer fantastic ideas. B. Business Skills provide 5 lessons.C. Games Pack has a hundred activities. D. Games Pack has video files per level.38. Who are the readers of the text A. Businessmen. B. Students. C. Teachers. D. Parents.BOne day I walked into a park nearby my house after work. I wanted to look for a quiet place and did some reading to relax as usual. I found a bench (长椅) and a man was sitting on one end, but there was much room for at least two more bodies. So I sat on the bench.The man on the other end looked at me strangely but remained seated. I noticed his clothes were dirty, and his hair was untidy, and soon 1 caught an unpleasant smell from him. I looked at him and smiled kindly, and he smiled back. He wasn’t bothering me, and I guessed I wasn’t bothering him.We both sat there for over an hour. I was reading. He was sitting in silence. He then walked in front of me and bowed. In a low but clear voice, he said, “Thank you.”“For what ” I questioned.He looked at the ground as he said, “Usually people won’t even look at me, let alone sit by me. Thank you for treating me like a human being.”I was shocked. We just shared a bench. I didn’t know what to say as he walked away.Then, from his words I realized my actions may make him feel warm, and a small kindness truly meant something to a man who had a hard life.39. What did the writer like to do after work A. He liked to walk in the park.B. He liked to talk with his friends.C. He liked to relax by doing some reading.D. He liked to find a quiet place to have a sleep.40. What can we learn about the man from Paragraph 2 A. He was lost in the park.B. He was a friend of the writer.C. He probably lived a hard life.D. He enjoyed talking with the writer.41. What does the underlined word “bothering” mean A. Troubling. B. Comforting. C. Praising. D. Warning.42. What’s the best title for the passage A. A Valuable Memory B. An Unexpected “Thank You”C. A Strange Friendship D. A Forgettable MeetingCWhether your favorite tea is in green or black, the best color of the teapot (茶壶) is purple. Because that is the color of the teapots which are produced in the city of Yixing, Jiangsu Province. Most people in China know that it produces the best teapots.Thousands of craftspeople (工匠) make those teapots in that city. Nobody knows exactly how many teapots and cups are produced in Yixing. But everybody knows that the prices of those teapots and cups are very high. At an auction (拍卖会) in Beijing in 2015, the price of a set of 10-piece Yixing clay teapots reached 92 million yuan. It was made by Gu Jingzhou.Gu was one of seven craftspeople in the 1950s. Officers of Yixing government offered him a job to train those young craftspeople. Now the seven—six men and a woman—are widely known as the “Seven Great Masters of Yixing Clay Teapots”.Today there are 30 master craftspeople in Yixing who are known as national masters of making Yixing clay teapots.43. What does the underlined word “it” refer to A. Yixing city. B. Jiangsu Province. C. The teapot. D. The green tea.44. Which is NOT true about Yixing clay teapots A. Teapots produced in Yixing are the best teapots.B. Teapots produced in Yixing are very expensive.C. Gu Jingzhou is the best craftsman in Yixing.D. There are many people who make teapots in Yixing.45. What does the passage mainly discuss A. The clay teapots and craftspeople in Yixing.B. Yixing clay teapots are produced in Jiangsu Province.C. Yixing clay teapots master Gu Jingzhou.D. Yixing clay teapots in the 1950s.DChaii Stop is a café in Preston, England. It recently received much attention after its owner made a new rule. The rule says that customers will pay different prices for desi chai, a kind of drink, according to how polite they are at the time of placing their orders.If customers come in and just say “desi chai”, they will pay 5 for one cup. If they say “desi chai, please”, they’ll get the drink for 3. Better still, if they say “Hello, desi chai, please”, the drink will only cost 1. 9.Usman Hussain, the owner of the shop, came up with the idea. As for why he made the rule, he said, “I think it’s a nice way to remind people to use their manners.”Hussain made a sign to tell customers the rule. And he has yet to ask someone to pay 5 for the drink. “If one doesn’t use his manners, I’ll point to the sign, and he’ll quickly ask again more politely.” said Hussain.“A lot of people can be quite rude in the mornings while they’re waking up. But the sign makes them think when they see it. And at the end of the day, you never know what someone is going through to make them act rudely. This sign may help them drop their guard (警惕).” Hussain added.46. Why did Chaii Stop catch people’s eye A. Because of its new rule. B. Because of its nice drinks.C. Because of its kind owner. D. Because of its good service.47. How much do customers need to pay if they say “desi chai, please” A. 1. 9. B. 2. C. 3. D. 5.48. What did Hussain do to tell customers to use their manners A. He made a sign. B. He put on a poster.C. He asked them to order twice. D. He let them think at the door first.49. What is Hussain like A. Caring. B. Talented. C. Helpful. D. Polite.EA virtual (虚拟的) panda, named Beibei is becoming fashionable recently. He is very cute and can dance and speak both Chinese and English. He hosts a show called Panda Wandering. It is an interesting TV program. It shows the beauty of Sichuan and its great culture and events. Since the program aired (播出) for the first time at the end of June, 2023, there has been a lot of discussion about it. The program is successful!The show has two parts, “Panda Trending” and “Panda Scanning”. In the first part, it reports the events in Sichuan and shows the development of Sichuan. In “Panda Scanning”, it shows the natural beauty, historical events, and delicious food of Sichuan. The most interesting part of the show is that it uses AR technology to place the virtual panda alongside a live (现场直播的) host.Beibei not only hosts a TV program but also makes vlogs to record his stories as a host and show his talents, such as dancing. These vlogs are very interesting.Looking ahead. Beibei’s adventures (冒险) will continue. Through the use of AR, Panda Wandering brings the panda closer to more people and shares the daily life of the people in Sichuan while showing China as it stands to the world today.50. What can we know about Beibei A. He is a famous host on CCTV.B. He is cute and can sing and dance.C. He makes vlogs about Chinese culture.D. He is good at speaking Chinese and English.51. What is True about Panda Wandering A. It airs only in Sichuan. B. It is hosted by a panda.C. It has two units to introduce pandas. D. It has a virtual host and a real host.52. What is Panda Wandering mainly about A. AR technology. B. Sichuan’s greatness.C. Beibei’s host work. D. Chinese culture.F阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。I was going to buy some fruit and medicine for my headache. After I parked my car. I went into the market. It wasn’t crowded as usual. Only a few people were shopping in it.I saw a little girl sitting in a shopping cart (手推车). She looked 8 or 9 months old with blonde curly hair and blue eyes. She was such a lovely girl that I couldn’t move my eyes away. Then I did what I always do with children. I gave her my best smile. I might have looked a little silly, but it came from my heart. In my eyes, everyone needs a smile sometimes, even strangers, at the market.The little girl took her time deciding how to respond (回应) my smile. And finally, she smiled at me. I laughed and said goodbye to her. And she blew me a kiss.I put a smile on my face and then I got a smile in return from every person I passed. I was still smiling when I got home. Then I realized I had forgotten to get the medicine. Luckily. I didn’t need it. My headache was gone.53. Where did the writer meet the little girl (不超过5个词)__________________________________________________54. How did the little girl say goodbye to the writer (不超过10个词)__________________________________________________55. What can we learn from the story (不超过15 个词)__________________________________________________第四部分 写(共两大题,满分25分)K. 单词拼写(共5 小题;每小题1分,满分5分)根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺。56. No matter how times change, the s_________(精神) of Lei Feng will always remain.57. Lin Tao usually f________ (折叠) the quilt after he gets up every morning.58. As we all know, it’s a good habit to get up __________ (早).59. These good books are well w_________ (值得) reading.X. 书面表达(共 1 小题;满分20分)60. 假如你是李华,近期将作为志愿者带领学校交换生参观安徽省美术馆(Anhai Art Museum),请你用英语写一篇短文介绍参观美术馆的注意事项。注意事项:1. 排队入馆:2. 保持安静:3. 拍照时关闭闪光灯:4. ……要求:1. 词数80左右:2. 内容包含所给信息,可适当增加细节,以使行文连贯;3. 文中不能出现真实姓名及学校名称;4. 开头、结尾已给出,不计入总词数。Hello, everyone! Welcome to Anbui Art Museum. Now let me tell you some important rules before the visit. ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________If you want to know more, please let me know. I’m glad to help you.英语试题卷第一部分 听力(共四大题,满分 20 分)Ⅰ. 短对话理解(共 5 小题;每小题 1 分,满分5 分)你将听到五段对话,每段对话后有一个小题。请在每小题所给的 A、B、C 三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。1. What’s the boy’s favorite subject 2. What present does the man want to buy for his father 3. What does Alan want to be in the future A. A teacher. B. A writer. C. A doctor.4. Where are they talking A. On the street. B. On the bus. C. In the post office.5. What is the relationship between the speakers A. Neighbors. B. Classmates. C. Cousins.Ⅱ. 长对话理解(共 5 小题,每小题1分,满分5 分)你将听到两段对话,每段对话后几个小题。请在每小题所给的 A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。听下面一段对话,回答第6、7题。6. What sport does Mike do every day A. Running. B. Swimming. C. Hiking.7. What does Mike often eat A. Hamburgers. B. Hot dogs. C. Fish and vegetables.听下面一段对话,回答第8至 10题。8. What does the boy usually do first after school A. Does his homework. B. Does some sports. C. Watches TV.9. How often does the boy play tennis A Once a week. B. Twice a week. C. Three times a week.10. When does the evening news end A. At 7:00. B. At 7:30. C. At 8:00.Ⅲ. 短文理解(共5 小题;每小题1 分,满分 5 分)你将听到一篇短文,短文后有五个小题。请根据短文内容,在每小题所给的 A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。短文读两遍。11. Where did the students do some cleaning on the Earth Day A. In the park. B. In the school. C. On the beach.12. How did the students go there A. On foot. B. By bike. C. By bus.13. Which group of students collected waste paper and bottles A. Group 1. B. Group 2. C. Group 3.14. What did the speaker mainly do A. He threw bottles into boxes.B. He picked up waste paper.C. He divided the rubbish into different kinds.15. How did the students feel after the work A. Bored. B. Happy. C. Tired.Ⅳ. 信息转换(共5小题,每小题1分,满分5分)你将听到一篇短文。请根据短文内容,写出下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。 短文读两遍。InformationPlace The _16_ in junior high school.Time When I was in Grade _1_People I was looking closely at a _18_ of blue water. Sally was next to me. wearing _19_ glasses and gloves. Lisa was washing her _20_ behind me.第二部分 语言知识运用(共三大题,满分 35分)V. 单项填空(共10 小题;每小题1分,满分10分)从每小题所给的 A、B、C D四个选项中选出一个可以填入空白处的最佳选项。1. Unhealthy eating habits can ________ the risk of terrible illness.A. create B. increase C. afford D. share【答案】B【解析】【详解】句意:不健康的饮食习惯会增加患重病的风险。考查动词辨析。create创造;increase增加;afford负担得起;share分享。根据“Unhealthy eating habits can … the risk of terrible illness”可知,不健康的饮食习惯会增加患重病的风险,故选B。2. In the near future, AI will be ________ used and play an important role in our life.A. easily B. hardly C. simply D. widely【答案】D【解析】【详解】句意:在不久的将来,人工智能将被广泛使用,并在我们的生活中发挥重要作用。考查副词辨析。easily容易地;hardly几乎不;simply仅仅;widely广泛地。根据“AI will be… used and play an important role in our life.”可知,此处表示人工智能将会被广泛使用,故选D。3. —Although ants have ________ bodies, they can move heavy things together.—That’s true. It’s the magic of teamwork.A. tidy B. perfect C. tiny D. strong【答案】C【解析】【详解】句意:——虽然蚂蚁的身体很小,但它们可以一起移动重物。——这是真的。这就是团队合作的魔力。考查形容词辨析。tidy整洁的;perfect完美的;tiny微小的;strong强壮的。根据“Although ants have … bodies, they can move heavy things together.”可知,although引导让步状语从句,尽管蚂蚁身体很小,但是它们能搬运重物,故选C。4. —Have you ever heard of Xidi and Hongcun —Yes. It’s famous ________ the ancient buildings of Anhui.A. as B. for C. of D. to【答案】B【解析】【详解】句意:——你听说过西递和宏村吗?——是的。它以安徽的古建筑而闻名。考查介词以及形容词短语。be famous as作为……而出名;be famous for因……而出名;of……的;to到。根据“ the ancient buildings of Anhui”可知,空格后接的是出名的原因,应填介词for,故选B。5. —Which place do you suggest going on a vacation —Kunming is a good ________. The weather is fine all year round.A. choice B. deal C. reason D. law【答案】A【解析】【详解】句意:——你建议去哪个地方度假?——昆明是一个好地方。天气一年四季都很好。考查名词辨析。choice选择;deal交易;reason理由;law法律。根据“Which place do you suggest going on a vacation”及“Kunming is a good”可知,昆明是一个度假的好地方,故选A。6. To make your dream come true, you can set up a small goal and ________ it.A. depend on B. look for C. stick to D. think of【答案】C【解析】【详解】句意:为了让你的梦想成真,你可以设定一个小目标并坚持下去。考查动词短语辨析。depend on依靠;look for寻找;stick to坚持;think of考虑。根据“you can set up a small goal and … it.”可知,设定目标然后坚持下去,故选C。7 —What is Jane doing —She ________ a book about the history of China.A. was reading B. is reading C. has read D. will read【答案】B【解析】【详解】句意:——Jane正在做什么?——她正在读一本关于中国历史的书。考查动词时态。根据问句“What is Jane doing”可知,答句用现在进行时的结构,故选B。8. When in Beijing, you’d better visit some famous hutongs ________ you can have a better understanding of Chinese culture.A. as soon as B. though C. so that D. unless【答案】C【解析】【详解】句意:在北京的时候,你最好去参观一些著名的胡同,这样你就能更好地了解中国文化。考查连词辨析。as soon as一……就……;though尽管;so that以便;unless除非。根据“you’d better visit some famous hutongs … you can have a better understanding of Chinese culture.”可知,最好去看看著名的胡同,这样就可以更好地了解中国文化,此处表示目的,应用so that引导目的状语从句。故选C。9. —Do you have any strict rules in your school —Of course. The student ________ if he breaks the rules.A. punishes B. punished C. is punished D. will be punished【答案】D【解析】【详解】句意:——你们学校有严格的规定吗?——当然有。如果学生违反规定,他将受到惩罚。考查被动语态。if引导的条件状语从句,主句用一般将来时,主语student与动词punish之间是被动关系,所以此处用一般将来时被动语态will be done的结构,故选D。10. —Thanks for helping me finish the task on time.—________. Many hands make light work.A. My pleasure B. Here you areC. No problem D. Good idea【答案】A【解析】【详解】句意:——谢谢你帮我按时完成任务。——我的荣幸。人多好办事。考查情景交际。My pleasure我的荣幸;Here you are给你;No problem没问题;Good idea好主意。根据“Thanks for helping me finish the task on time.”可知,此处应该是对感谢的答语,故选A。Ⅵ. 完形填空(共20 小题;每小题1分,满分 20分)阅读下列短文,从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出一个最佳选项。AOne day, Sarah came back home from school, looking kind of down. Her ___11___ noticed that and asked her if something was troubling her. At first, Sarah didn’t want to talk about it, but___12___, she opened up to her mom.Sarah ___13___ her mother that she was going through some hard times. She felt like she didn’t fit in with her friends and was ___14___ about what they thought of her. Her mother listened to her patiently and told her it was ___15___ to feel that way at her age. She said everyone goes through hard times and then found a doctor to help with Sarah’s ___16___. Sarah was nervous at first, but the doctor was kind and understanding. She taught Sarah how to ___17___ her worries and helped her work through her feelings of not fitting in with her friends.Over times. Sarah started to feel ___18___. She learned that it’s important to be true to herself and she didn’t have to ___19___ herself to fit in with her friends. She also learned that it’s OK to get ___20___ when she needs it. She knew she might still have some hard times someday, but she felt more confident.11.A. father B. mother C. brother D. sister12.A. finally B. mostly C. quickly D. suddenly13.A. asked B. heard C. thanked D. told14.A. happy B. excited C. worried D. sorry15.A. difficult B. normal C. interesting D. wrong16.A. problems B. dreams C. lessons D. wishes17.A. cheer up B. care for C. deal with D. think of18.A. better B. sadder C. shyer D. worse19.A. afford B. stop C. remain D. change20.A hope B. help C. pride D. time【答案】11. B 12. A 13. D 14. C 15. B 16. A 17. C 18. A 19. D 20. B【解析】【导语】本文讲述了莎拉经历了一段艰难的时期,母亲耐心开导她并带她看医生,最后好转的故事。这件事使莎拉明白了在她需要帮助的时候可以寻求帮助。【11题详解】句意:她妈妈注意到了,问她是不是有什么事困扰着她。father父亲;mother母亲;brother兄弟;sister姐妹。根据下文“Sarah came back home from school, looking kind of down.”及“She…her mother…”及全文描述可知,此处是指莎拉的妈妈发现她情绪有些低落,关心地询问她。故选B。【12题详解】句意:起初,莎拉不想谈论这件事,但最终,她向她妈妈敞开了心扉。finally最终;mostly主要地;quickly迅速地;suddenly突然地。根据“At first, Sarah didn’t want to talk about it”及“but…, she opened up to her mom.”可知,此处指“起初莎拉不想告诉妈妈”到最后“她向妈妈敞开了心扉”的心理变化,应用与“At first”对应的“finally”,表示“最终”。故选A。【13题详解】句意:萨拉告诉她母亲,她正在经历一段艰难的时期。asked问;heard听见;thanked感谢;told告诉。根据“she opened up to her mom…”可知,此处指莎拉向母亲敞开心扉,“告诉”她事情的缘由。故选D。【14题详解】句意:她觉得自己和朋友们合不来,很担心她们对她的看法。happy开心的;excited感到兴奋的;worried担心的;sorry抱歉的。根据“She felt like she didn’t fit in with her friend”及“…about what they thought of her.”莎拉觉得她和朋友合不来,可推测此处指她“担心”朋友们对她的看法。故选C。【15题详解】句意:她的母亲耐心地听着,告诉她在她这个年纪有这种感觉很正常。difficult困难的;normal正常的;interesting有趣的;wrong错误的。根据“She said everyone goes through hard times”母亲说每个人都会经历困难时期,可推测母亲是认为莎拉在这个年纪有这种感觉是“正常的”。故选B。【16题详解】句意:她说,每个人都经历过困难时期,然后找到了一位医生来帮助莎拉解决问题。problems问题;dreams梦想;lessons课程,教训;wishes愿望。根据“…how to…her worries and helped her work through her feelings of not fitting in with her friends.”可知,此处指医生帮助莎拉应对烦恼这个“问题”。故选A。【17题详解】句意:她教莎拉如何处理自己的烦恼,并帮助她克服与朋友们格格不入的感觉。cheer up振作起来;care for关心;deal with处理,应对;think of想到。根据“…found a doctor to help”及“her worries and helped her work through her feelings of not fitting in with her friends.”可知,此处指医生帮助莎拉“应对”这个问题。故选C。【18题详解】句意:随着时间的推移,萨拉开始感觉好些了。better更好的;sadder更悲伤的;shyer更害羞的;worse更糟糕的。根据“She learned that it’s important to be true to herself and…”莎拉明白了做真实的自己很重要,可推测此处莎拉想开了许多,感觉“更好些了”。故选A。【19题详解】句意:她明白了做真实的自己很重要,她不需要为了适应朋友而改变自己。afford承担;stop停止;remain仍然,保留;change改变。根据“She learned that it’s important to be true to herself and she didn’t have to…herself to fit in with her friends. ”莎拉明白了做自己的重要性,可推测此处是指不用为了适应朋友而“改变”自己。故选D。【20题详解】句意:她还学会了在她需要帮助的时候寻求帮助是可以的。hope希望;help帮助;pride自豪;time时间。根据“when she needs it”及全文描述可知,莎拉在遇到烦恼时,及时向母亲倾诉,也求助了医生,可推测此处是指经历此事之后,莎拉明白了需要帮助时可以寻求“帮助”。故选B。BWith the rapid development of Chinese online literature (文学), Chinese online novels have created huge fans overseas. Jiong Jiong You Yao, 32, is one of the online ___21___ in China. Her novels have been ___22___ into several foreign languages. Her ___23___ is the result of Chinese increasing online literary market overseas. It is reported that more than 10, 000 online literary works had entered overseas markets and ___24___ over 100 million foreign readers by 2020. On the website Webnovel. Jiong Jiong You Yao’s main page is full of readers ___25___ updates (更新). It showed that the novel is really ___26___ .Kungfu novels were once the most fashionable Chinese online novels ___27___ foreign readers. Such stories were based on Chinese traditional culture and foreign readers loved them. In recent years, ___28___, more types of Chinese online novels have opened the foreign market. Romance novels, for example, ___29___ the lives of Chinese people, and are popular in Southeast Asia.“It’s a great ___30___ for writers that Chinese online novels can be viewed in different countries. ”Jiong Jiong You Yao said.21.A. actors B. writers C. doctors D. workers22.A. translated B. taken C. filled D. put23.A. experience B. knowledge C. progress D. success24.A. supported B. required C. attracted D. articled25.A. caring for B. waiting for C. helping for D. playing for26.A. popular B. different C. painful D. useful27.A. above B. around C. among D. along28.A. however B. instead C. therefore D. though29.A. produce B. describe C. guide D. choose30.A. love B. decision C. question D. chance【答案】21. B 22. A 23. D 24. C 25. B 26. A 27. C 28. A 29. B 30. D【解析】【导语】本文主要以网络作家囧囧有妖为例,介绍了中国网络文学的飞速发展。【21题详解】句意:32岁的囧囧有妖是中国的一名网络作家。actors演员;writers作家;doctors医生;workers工人。根据“Her novels”可知,她是一名作家,故选B。【22题详解】句意:她的小说已被译成几种外语。translated翻译;taken带走;filled充满;put放。根据“into several foreign languages”可知,被翻译成几种外语,故选A。【23题详解】句意:她的成功是中国海外网络文学市场不断扩大的结果。experience经验;knowledge知识;progress进步;success成功。根据“Her novels have been… into several foreign languages.”以及“the result of Chinese increasing online literary market overseas”可知,她取得的成功是中国海外网络文学市场不断扩大的结果,故选D。【24题详解】句意:据报道,到2020年,已有超过1万部网络文学作品进入海外市场,吸引了超过1亿的外国读者。supported支持;required需要;attracted吸引;articled见习。根据“over 100 million foreign readers”可知,吸引了超过1亿的外国读者,故选C。【25题详解】句意:囧囧有妖的主页上满是等待更新的读者。caring for关心;waiting for等待;helping for帮助;playing for为……效力。根据“full of readers…updates”可知,读者等待囧囧有妖的更新,故选B。【26题详解】句意:这表明小说真的很受欢迎。popular受欢迎的;different不同的;painful痛苦的;useful有用的。根据“Jiong Jiong You Yao’s main page is full of readers … updates”可知,主页上满是等待更新的读者,可见她的小说很受欢迎,故选A。【27题详解】句意:功夫小说曾经是最受外国读者欢迎的中国网络小说。above在纸上;around在周围;among在……当中;along沿着。根据“once the most fashionable Chinese online novels…foreign readers”可知,曾经在外国读者当中很受欢迎,故选C。【28题详解】句意:然而,近年来,更多类型的中国网络小说打开了国外市场。however然而;instead反而;therefore因此;though尽管。根据“Kungfu novels were once the most fashionable Chinese online novels … foreign readers”及“more types of Chinese online novels have opened the foreign market. ”可知,曾经是功夫小说很受欢迎,但是现在更多类型的中国网络小说打开了国外市场,前后是转折关系,故选A。【29题详解】句意:例如,言情小说描述了中国人的生活,在东南亚很受欢迎。produce产生;describe描述;guide引导;choose选择。根据“Romance novels, for example,…the lives of Chinese people”可知,言情小说描述的是中国人的生活,故选B。【30题详解】句意:对于作家来说,中国网络小说可以在不同的国家被看到是一个很好的机会。love喜爱;decision决定;question问题;chance机会。根据“It’s a great …for writers that Chinese online novels can be viewed in different countries”可知,中国小说打开了国外市场的渠道,这对于中国作家来说,是一个很好的机会,故选D。Ⅶ. 补全对话(共5 小题;每小题1分,满分5分)根据对话内容,从选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。Kanti: Hi. Barry. The summer vacation is coming. ____31____Barry: No. Kanti. What about you Kanti: Well. I am going to Huangshan with my family. We will climb the mountain, enjoy the sunrise and have some delicious food.Barry: Wow! ____32____ Huangshan is a good place. I’ll go there, too!Kanti: Don’t make decisions at the drop of a hat, Barry.Barry: ____33____ I don’t even wear a hat today. How can I drop it Kanti: Well, you do something “at the drop of a hat” means you do something at once without thinking twice. ____34____Barry: I see. You’re right, Kanti. ____35____Kanti: Thank you. Barry.A. What B. How are you going there C. You have a wonderful plan.D. Do you have any plans for the holiday E. Have you ever been to Huangshan before F. Have a good time with your family in Huangshan.G. I mean if you want to travel, you should plan everything well.【答案】31. D 32. C 33. A 34. G 35. F【解析】【导语】本文是两个人聊暑假计划的一则对话。【31题详解】根据“The summer vacation is coming”及下文的内容可知,询问对方的暑假计划,D选项“你假期有什么计划吗?”符合,故选D。【32题详解】根据“I am going to Huangshan with my family. We will climb the mountain, enjoy the sunrise and have some delicious food.”可知,此处应是对对方的计划进行评价,C选项“你的计划真棒。”符合,故选C。【33题详解】根据“Don’t make decisions at the drop of a hat, Barry.”及“I don’t even wear a hat today.”可知,Barry今天并没有戴帽子,所以并不明白为什么Kanti提到了帽子,A选项“什么?”符合,故选A。【34题详解】根据“Well, you do something “at the drop of a hat” means you do something at once without thinking twice. ”可知,解释“at the drop of a hat”表达的意思,G选项“我的意思是,如果你想旅行,你应该把一切都计划好。”符合,故选G。【35题详解】根据“Thank you”可知,此处应是表示祝愿的一句话,F选项“祝你和你的家人在黄山玩得愉快。”符合,故选F。第三部分 阅读(共两节,满分40分)Ⅷ. 阅读理解(共20 小题;每小题2 分,满分40 分)第一节 阅读下列短文,从每小题所给的 A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。AAre you looking for some fun and practical activities for your English classes We’ve got 3 fantastic products to make your life as a teacher so much easier!The Pack Fun, active and ready-to-go lessons in 5 levels.With these classes, your students will use lots of useful languages and practise all the important skills, such as speaking, listening, reading and writing.Provide audio (音频) and video files (文件). Over 20 lessons per levelBusiness Skills Teach your students some Business English they need and prepare them for the world of business with these fantastic lesson ideas.Provide practical ideas for lessons on emails, negotiation (淡判), meetings, presentations (展示) and socializing (交际).Games Pack Our Games Pack comes with some great ideas to motivate (激发) your students and provides a new way for learning language. Four levels and hundreds of fantastic games and activities help your students learn quickly and easily!36. What may students learn from The Pack ①How to talk about some subjects in English.②How to watch people who are speaking.③How to send an email to a businesswoman.④How to understand what they have heard.A. ①② B. ②③ C. ①④ D. ②④37. What can we learn from the text A. Business Skills offer fantastic ideas. B. Business Skills provide 5 lessons.C. Games Pack has a hundred activities. D. Games Pack has video files per level.38. Who are the readers of the text A. Businessmen. B. Students. C. Teachers. D. Parents.【答案】36. C 37. A 38. C【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章主要是为老师介绍三款与英语学习相关的产品。【36题详解】细节理解题。根据“The Pack”中的“With these classes, your students will use lots of useful languages and practise all the important skills, such as speaking, listening, reading and writing.”可知,通过The Pack,学生将使用许多有用的语言,并练习所有重要的技能,如说、听、读和写。故选C。【37题详解】细节理解题。根据“Business Skills”下面的“Teach your students some Business English they need and prepare them for the world of business with these fantastic lesson ideas.”可知,Business Skills提供了绝妙的想法。故选A。【38题详解】细节理解题。根据第一段中的“We’ve got 3 fantastic products to make your life as a teacher so much easier!”可知,这篇文章的读者是教师。故选C。BOne day I walked into a park nearby my house after work. I wanted to look for a quiet place and did some reading to relax as usual. I found a bench (长椅) and a man was sitting on one end, but there was much room for at least two more bodies. So I sat on the bench.The man on the other end looked at me strangely but remained seated. I noticed his clothes were dirty, and his hair was untidy, and soon 1 caught an unpleasant smell from him. I looked at him and smiled kindly, and he smiled back. He wasn’t bothering me, and I guessed I wasn’t bothering him.We both sat there for over an hour. I was reading. He was sitting in silence. He then walked in front of me and bowed. In a low but clear voice, he said, “Thank you.”“For what ” I questioned.He looked at the ground as he said, “Usually people won’t even look at me, let alone sit by me. Thank you for treating me like a human being.”I was shocked. We just shared a bench. I didn’t know what to say as he walked away.Then, from his words I realized my actions may make him feel warm, and a small kindness truly meant something to a man who had a hard life.39. What did the writer like to do after work A. He liked to walk in the park.B. He liked to talk with his friends.C. He liked to relax by doing some reading.D. He liked to find a quiet place to have a sleep.40. What can we learn about the man from Paragraph 2 A. He was lost in the park.B. He was a friend of the writer.C. He probably lived a hard life.D. He enjoyed talking with the writer.41. What does the underlined word “bothering” mean A. Troubling. B. Comforting. C. Praising. D. Warning.42. What’s the best title for the passage A. A Valuable Memory B. An Unexpected “Thank You”C A Strange Friendship D. A Forgettable Meeting【答案】39. C 40. C 41. A 42. B【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在公园里和一位落魄的男人分享一张长凳,而得到意外的感谢的故事。【39题详解】细节理解题。根据第一段中的“One day I walked into a park nearby my house after work. I wanted to look for a quiet place and did some reading to relax as usual.”可知,下班后,作者喜欢通过阅读来放松。故选C。【40题详解】推理判断题。根据第二段中的“I noticed his clothes were dirty, and his hair was untidy, and soon 1 caught an unpleasant smell from him.”可知,这位男士的衣服很脏,头发蓬乱,身上散发一股难闻的气味,所以可推知这位男士可能过着艰苦的生活。故选C。【41题详解】词句猜测题。根据第三段中的“We both sat there for over an hour. I was reading. He was sitting in silence.”可知,作者和这位男士彼此不打扰,所以划线词的含义是“打扰”。故选A。【42题详解】最佳标题题。通读全文可知,文章讲述了作者在公园里和一位落魄的男人分享一张长凳,而得到意外的感谢的故事,所以B项符合。故选B。CWhether your favorite tea is in green or black, the best color of the teapot (茶壶) is purple. Because that is the color of the teapots which are produced in the city of Yixing, Jiangsu Province. Most people in China know that it produces the best teapots.Thousands of craftspeople (工匠) make those teapots in that city. Nobody knows exactly how many teapots and cups are produced in Yixing. But everybody knows that the prices of those teapots and cups are very high. At an auction (拍卖会) in Beijing in 2015, the price of a set of 10-piece Yixing clay teapots reached 92 million yuan. It was made by Gu Jingzhou.Gu was one of seven craftspeople in the 1950s. Officers of Yixing government offered him a job to train those young craftspeople. Now the seven—six men and a woman—are widely known as the “Seven Great Masters of Yixing Clay Teapots”.Today there are 30 master craftspeople in Yixing who are known as national masters of making Yixing clay teapots.43. What does the underlined word “it” refer to A. Yixing city. B. Jiangsu Province. C. The teapot. D. The green tea.44. Which is NOT true about Yixing clay teapots A. Teapots produced in Yixing are the best teapots.B. Teapots produced in Yixing are very expensive.C. Gu Jingzhou is the best craftsman in Yixing.D. There are many people who make teapots in Yixing.45. What does the passage mainly discuss A. The clay teapots and craftspeople in Yixing.B. Yixing clay teapots are produced in Jiangsu Province.C. Yixing clay teapots master Gu Jingzhou.D. Yixing clay teapots in the 1950s.【答案】43. A 44. C 45. A【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了宜兴的紫砂壶和工匠的相关情况。【43题详解】词义猜测题。根据第一段“Whether your favorite tea is in green or black, the best color of the teapot is purple. Because that is the color of the teapots which are produced in the city of Yixing, Jiangsu Province. Most people in China know that it produces the best teapots.”可知,江苏宜兴市生产的茶壶是紫色的,大多数中国人都知道它出产最好的茶壶;据此可推断划线单词“it”指代上文的“the city of Yixing”。故选A。【44题详解】细节理解题。根据第三段“Gu was one of seven craftspeople in the 1950s. Officers of Yixing government offered him a job to train those young craftspeople. Now the seven—six men and a woman—are widely known as the “Seven Great Masters of Yixing Clay Teapots”.”可知,顾景洲是被称为“宜兴泥壶七大家”之一;选项C“顾景洲是宜兴最好的工匠。”与原文不符。故选C。【45题详解】主旨大意题。综合全文可知,本文主要介绍了宜兴的紫砂壶和工匠的相关情况。故选A。DChaii Stop is a café in Preston, England. It recently received much attention after its owner made a new rule. The rule says that customers will pay different prices for desi chai, a kind of drink, according to how polite they are at the time of placing their orders.If customers come in and just say “desi chai”, they will pay 5 for one cup. If they say “desi chai, please”, they’ll get the drink for 3. Better still, if they say “Hello, desi chai, please”, the drink will only cost 1. 9.Usman Hussain, the owner of the shop, came up with the idea. As for why he made the rule, he said, “I think it’s a nice way to remind people to use their manners.”Hussain made a sign to tell customers the rule. And he has yet to ask someone to pay 5 for the drink. “If one doesn’t use his manners, I’ll point to the sign, and he’ll quickly ask again more politely.” said Hussain.“A lot of people can be quite rude in the mornings while they’re waking up. But the sign makes them think when they see it. And at the end of the day, you never know what someone is going through to make them act rudely. This sign may help them drop their guard (警惕).” Hussain added.46. Why did Chaii Stop catch people’s eye A. Because of its new rule. B. Because of its nice drinks.C. Because of its kind owner. D. Because of its good service.47. How much do customers need to pay if they say “desi chai, please” A. 1. 9. B. 2. C. 3. D. 5.48. What did Hussain do to tell customers to use their manners A. He made a sign. B. He put on a poster.C. He asked them to order twice. D. He let them think at the door first.49. What is Hussain like A. Caring. B. Talented. C. Helpful. D. Polite.【答案】46. A 47. C 48. A 49. A【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍英国的一家名叫Chaii Stop的咖啡馆,这家咖啡馆根据顾客点单时的礼貌程度决定了他们要付的钱,这一规定旨在鼓励顾客更加礼貌。【46题详解】细节理解题。根据第一段中的“Chaii Stop is a café in Preston, England. It recently received much attention after its owner made a new rule.”可知,Chaii Stop吸引人们的注意的原因是因为它的新规则。故选A。【47题详解】细节理解题。根据第二段中的“If they say ‘desi chai, please’, they’ll get the drink for 3.”可知,如果顾客说“desi chai, please”,他们将支付3英镑。故选C。【48题详解】细节理解题。根据第四段中的“Hussain made a sign to tell customers the rule.”可知,Hussain做了一个指示牌来告诉顾客要有礼貌。故选A。【49题详解】推理判断题。通读全文可知,Hussain制定了一项新规则并做了一个指示牌来告诉顾客要有礼貌,但是他还没有让顾客付5英镑的费用,因为如果顾客没有礼貌,Hussain会指着指示牌,顾客就会更礼貌地重新下单,所以可推知,Hussain是一个体贴的人。故选A。EA virtual (虚拟的) panda, named Beibei is becoming fashionable recently. He is very cute and can dance and speak both Chinese and English. He hosts a show called Panda Wandering. It is an interesting TV program. It shows the beauty of Sichuan and its great culture and events. Since the program aired (播出) for the first time at the end of June, 2023, there has been a lot of discussion about it. The program is successful!The show has two parts, “Panda Trending” and “Panda Scanning”. In the first part, it reports the events in Sichuan and shows the development of Sichuan. In “Panda Scanning”, it shows the natural beauty, historical events, and delicious food of Sichuan. The most interesting part of the show is that it uses AR technology to place the virtual panda alongside a live (现场直播的) host.Beibei not only hosts a TV program but also makes vlogs to record his stories as a host and show his talents, such as dancing. These vlogs are very interesting.Looking ahead. Beibei’s adventures (冒险) will continue. Through the use of AR, Panda Wandering brings the panda closer to more people and shares the daily life of the people in Sichuan while showing China as it stands to the world today.50. What can we know about Beibei A. He is a famous host on CCTV.B. He is cute and can sing and dance.C. He makes vlogs about Chinese culture.D. He is good at speaking Chinese and English.51. What is True about Panda Wandering A. It airs only in Sichuan. B. It is hosted by a panda.C. It has two units to introduce pandas. D. It has a virtual host and a real host.52. What is Panda Wandering mainly about A. AR technology. B. Sichuan’s greatness.C. Beibei’s host work. D. Chinese culture.【答案】50. D 51. B 52. B【解析】【导语】本文主要介绍了一个名叫“Beibei”的虚拟熊猫,他主持了一个名叫《Panda Wandering》的电视节目,文中介绍了这个节目的情况。除了电视节目,这个熊猫还制作vlogs来记录他的故事。【50题详解】细节理解题。根据“speak both Chinese and English”可知,他擅长说中文和英文,故选D。【51题详解】细节理解题。根据“He hosts a show called Panda Wandering”可知,这档节目是由一个虚拟熊猫主持的,故选B。【52题详解】细节理解题。根据“In the first part, it reports the events in Sichuan and shows the development of Sichuan. In “Panda Scanning”, it shows the natural beauty, historical events, and delicious food of Sichuan.”可知,这个节目是介绍四川的,故选B。F阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。I was going to buy some fruit and medicine for my headache. After I parked my car. I went into the market. It wasn’t crowded as usual. Only a few people were shopping in it.I saw a little girl sitting in a shopping cart (手推车). She looked 8 or 9 months old with blonde curly hair and blue eyes. She was such a lovely girl that I couldn’t move my eyes away. Then I did what I always do with children. I gave her my best smile. I might have looked a little silly, but it came from my heart. In my eyes, everyone needs a smile sometimes, even strangers, at the market.The little girl took her time deciding how to respond (回应) my smile. And finally, she smiled at me. I laughed and said goodbye to her. And she blew me a kiss.I put a smile on my face and then I got a smile in return from every person I passed. I was still smiling when I got home. Then I realized I had forgotten to get the medicine. Luckily. I didn’t need it. My headache was gone.53. Where did the writer meet the little girl (不超过5个词)__________________________________________________54. How did the little girl say goodbye to the writer (不超过10个词)__________________________________________________55. What can we learn from the story (不超过15 个词)__________________________________________________【答案】53. In the market.54. By blowing the writer a kiss.55. Smiling can make the world better.【解析】【导语】本文主要讲述了一个小女孩的微笑治愈了作者头疼的故事。【53题详解】根据“After I parked my car. I went into the market…I saw a little girl”可知,在市场遇见了这个小女孩,故答案为In the market.【54题详解】根据“And she blew me a kiss.”可知,她给了作者一个飞吻,故答案为By blowing the writer a kiss.【55题详解】根据最后一段可知,作者给别人带来微笑,同时又收获了别人的微笑,这让之前感觉头疼的作者感觉好多了,所以这个故事想告诉我们的是:微笑可以让世界变得美好,故答案为Smiling can make the world better.第四部分 写(共两大题,满分25分)K. 单词拼写(共5 小题;每小题1分,满分5分)根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺。56. No matter how times change, the s_________(精神) of Lei Feng will always remain.【答案】(s)pirit【解析】【详解】句意:无论时代如何变化,雷锋精神永远存在。spirit“精神”,the spirit of“……的精神”,故填(s)pirit。57. Lin Tao usually f________ (折叠) the quilt after he gets up every morning.【答案】(f)olds【解析】【详解】句意:Lin Tao通常每天早上起床后叠被子。fold“折叠”,动词;根据空前的“usually”可知,句子时态为一般现在时,主语为第三人称单数的“Lin Tao”,所以此处应用动词的三单形式。故填(f)olds。58. As we all know, it’s a good habit to get up __________ (早).【答案】early【解析】【详解】句意:众所周知,早起是个好习惯。early“早地”,副词修饰动词。故填early。59. These good books are well w_________ (值得) reading.【答案】(w)orth【解析】【详解】句意:这些好书很值得一读worth“值得”,be worth doing sth“值得做某事”,故填(w)orth。X. 书面表达(共 1 小题;满分20分)60. 假如你是李华,近期将作为志愿者带领学校交换生参观安徽省美术馆(Anhai Art Museum),请你用英语写一篇短文介绍参观美术馆的注意事项。注意事项:1. 排队入馆:2. 保持安静:3. 拍照时关闭闪光灯:4. ……要求:1. 词数80左右:2. 内容包含所给信息,可适当增加细节,以使行文连贯;3. 文中不能出现真实姓名及学校名称;4. 开头、结尾已给出,不计入总词数。Hello, everyone! Welcome to Anbui Art Museum. Now let me tell you some important rules before the visit. ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________If you want to know more, please let me know. I’m glad to help you.【答案】例文Hello, everyone! Welcome to Anbui Art Museum. Now let me tell you some important rules before the visit.Firstly, please keep quiet. Loud noises may annoy other visitors. Secondly, it is also very important to line up for your entrance. This will help us enjoy the exhibits better. Besides, we are not allowed to use flash. Flash will damage the exhibits. Finally, make sure you bring a notebook in order to take notes. Most of the exhibits in the museum are full of history and stories, which are great for us to learn from.If you want to know more, please let me know. I’m glad to help you.【解析】【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇材料作文;②时态:时态为“一般现在时”;③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏,适当增加细节完整表述内容。[写作步骤]第一步,开头已给出,引出本文主题;第二步,介绍需要注意的事项。[亮点词汇]①keep quiet保持安静②be allowed to do sth被允许做某事③be full of充满[高分句型]①Secondly, it is also very important to line up for your entrance.(动词不定式作主语)②Finally, make sure you bring a notebook in order to take notes.(宾语从句+动词不定式作目的状语) 展开更多...... 收起↑ 资源列表 2024年安徽省万友大联考中考一模英语试题(原卷版).docx 2024年安徽省万友大联考中考一模英语试题(解析版).docx