资源简介 2023学年第二学期小学六年级英语Listening Part听力部分(40分)一、听句子,选择正确的单词。(每小题2分,共计10分)( )1. A. strong B. stronger C. strongest( )2. A. metres B. kilometres C. kilograms( )3. A. cleaned B. clean C. close( )4. A. stay B. stayed C. staying( )5. A. sleep B. slept C. sleeping二、听录音,判断下列图片是否相符,正确的打√,错误的打×。(每小题2分,共计10分)1. ( ) 2. ( ) 3. ( ) 4. ( ) 5. ( )三、听问句,选答语。(每小题2分,共计10分)( )1 A. I wear size 7. B. My feet are bigger than yours.( )2. A. It’s 5 tons. B. It’s 6, 379 km.( )3. A. We went hiking. B. I went to the dinosaur museum.( )4. A. No, I wasn’t. B. Yes, I did.( )5. A. My parents. B. It was nice.四、听短文,选择正确的选项。(每小题2分,共计10分)( )1. When did John go to Mike’s home A. Last Sunday. B. Next Saturday C. Last Saturday.( )2. How did John go to Mike’s home A. He went by bike. B. He went by taxi. C. He walked there.( )3. What did John and Mike do A. They watched TV and studied English together.B They studied English and saw a film.C. They studied English first and then read some film magazines.( )4. Where did John fly a kite A. He flew a kite in a park. B. He flew a kite on a lake. C. He flew a kite in the afternoon.( )5. According to the passage, which one is NOT right A. The dog was clever and helpful. B. The dog liked the kite and took it home.C. John felt thankful to the dog.看图片,选择正确的句子与之匹配。A. It was rainy all day yesterday. I didn’t go outside. B. Lily cleaned the rooms with her grandma last weekend. She was helpful. C. Summer is coming, the days are getting longer and the nights are getting shorter. D. Eat less and do more exercise, you will get thinner and thinner. E. My little brother fell off his bike and hurt his knee.1 ( )2. ( )3. ( )4. ( )5. ( )【答案】1. C 2. D3. A 4. B5. E【解析】【1题详解】图片是地球的公转与自转,是影响季节和白天夜晚长短的因素,选项C“夏天来了,白天越来越长,夜晚越来越短。”与图片匹配,故选C。【2题详解】图片是中的人很胖,选项D“少吃多做运动,你会越来越瘦的。”与图片匹配,故选D。【3题详解】图片是下雨没有出去,选项A“昨天一整天都在下雨。我没有出去。”与图片匹配,故选A。【4题详解】图片打扫用具,选项B“上周末莉莉和她奶奶一起打扫了房间。她很有帮助。”与图片匹配,故选B。【5题详解】图片是膝盖受伤了,选项E“我弟弟从自行车上摔下来,伤了膝盖。”与图片匹配,故选E。根据情境,补全对话。John: Come and see my photos from my winter vacation. Guess, where did I go Lucy: ____6____ Many people went there in winter.John: No, I went to Harbin with my parents.Lucy: Really It’s so far! ____7____John: By plane. Look! I took a picture of Harbin from the plane.Lucy: Wow! It was all white and beautiful.John: Yes! ____8____Lucy: ____9____John: Look! We played snowball fighting. ____10____ That was so much fun!Lucy: You really had a fun holiday!A. How did you get there B. What did you do there C. Did you go to Sanya D. We also went skiing.E. It snowed a lot in Harbin.【答案】6. C 7. A 8. E 9. B 10. D【解析】【导语】John邀请Lucy看他的寒假照片,并让她猜他去了哪里。他们讨论了John的旅行方式和在哈尔滨的活动。【6题详解】上句说:猜猜,我去哪里了?可知下句是询问John是否去了某个地方,选项C“你去三亚了吗?”符合语境,故选C。【7题详解】下句说:乘飞机。可知上句是询问John如何到达哈尔滨,选项A“你怎么去的那里?”符合语境,故选A。【8题详解】上句说:是的。可知下句是John进一步描述哈尔滨的天气或景象,选项E“哈尔滨下了很多雪。”符合语境,故选E。【9题详解】下句说:看!我们玩打雪仗。可知上句是Lucy询问John在哈尔滨做了什么活动,选项B“你在那里做了什么?”符合语境,故选B。【10题详解】上句说:看!我们玩打雪仗。可知下句是John进一步描述他们在哈尔滨的活动,选项D“我们还去滑雪了。”符合语境,故选D。根据语境,选择合适的词并用其适当形式填空。hot, see, go, sleep, readIt was sunny today. We got up early and ____11____ to the beach by car. There were not many people on the beach. My dad swam in the sea. I took pictures for him. My mum ____12____ a book under the umbrella. It was getting ____13____. We ____14____ a dolphin on the sand and it opened its mouth sometimes. We pushed the dolphin back to the sea. It swam away quickly. We ____15____ in the car on the way home. We were tired but happy.【答案】11. went12. read 13. hot14. saw 15. slept【解析】【导语】本文介绍了作者一家早起去海边游玩的情况,包括游泳、拍照、看书、看海豚等活动,最后回家时在车上睡觉。【11题详解】句意:我们起得很早,开车去了海滩。根据题干中的“got up early”和“to the beach by car”可知他们起得早是为了开车去海滩,此处表示“去”,用动词go的过去式went,故答案为went。12题详解】句意:我妈妈在伞下看书。根据题干中的“a book under the umbrella”可知妈妈正在看书,此处表示“看”,用动词read的过去式read,故答案为read。【13题详解】句意:天气越来越热了。根据语境可知,此处表示天气在逐渐变热,hot热的,符合句意,故答案为hot。【14题详解】句意:我们在沙滩上看到了一只海豚,它有时会张开嘴巴。根据语境可知他们看到了海豚,看到see,此处需用see的过去式saw,故答案为saw。【15题详解】句意:我们在回家的路上在车上睡觉了。根据语境可知他们在回家的路上在车上睡觉了,sleep睡觉,此处需用过去式slept,故答案为slept。阅读短文,判断正误。正确的写T,错误的写F。Dinosaurs lived on the earth millions(百万) of years ago. Now we can’t see them. Luckily, we found fossils(化石). We know something about dinosaurs from the fossils.One of the dinosaurs is called the tyrannosaurus(暴龙). It liked eating meat. It was very huge and dangerous. It was about 5 meters tall, three times taller than an adult(成人) . It was about 12 to 15 meters long and much longer than our classroom. It was about 10 tons heavy, and it was heavier than a bus. But not all the dinosaurs were very big. A compsognathus(秀颚龙)was about 60 centimeters long and 2 kilograms heavy. It was lighter than a hen. What an amazing creature (生物)!16. A tyrannosaurus was very huge and dangerous because they ate meat. ( )17. A tyrannosaurus was 10 tons heavy and much longer than our playground. ( )18. A tyrannosaurus was taller than both of your parents together. ( )19. A compsognathus was heavier than a pig. ( )20. Some dinosaurs were very big but some were very small. ( )【答案】16. T 17. F 18. T 19. F 20. T【解析】【导语】本文主要讲述的是恐龙。【16题详解】句意:暴龙非常巨大而且危险,因为它们吃肉。 根据句子“One of the dinosaurs is called the tyrannosaurus. It liked eating meat. It was very huge and dangerous.其中一种恐龙叫做暴龙。它喜欢吃肉。它非常巨大和危险。”可知题干与短文内容相符,故答案为T。【17题详解】句意:一头暴龙重10吨,比我们的操场还要长。 根据句子“It was about 12 to 15 meters long and much longer than our classroom. It was about 10 tons heavy, and it was heavier than a bus.它大约有12到15米长,比我们的教室长得多。它大约有10吨重,比一辆公共汽车还重。”可知题干与短文内容不符,故答案为F。【18题详解】句意:一只暴龙比你父母加起来都高。 根据句子“It was about 5 meters tall, three times taller than an adult.它大约有5米高,比成年人高3倍。”可知题干与短文内容相符,故答案为T。【19题详解】句意:秀颚龙比猪重。 根据句子“A compsognathus was about 60 centimeters long and 2 kilograms heavy. It was lighter than a hen.一只秀颚龙大约60厘米长,2公斤重。它比母鸡还轻。”可知题干与短文内容不符,故答案为F。【20题详解】句意:有些恐龙很大,但有些很小。根据句子“But not all the dinosaurs were very big.但是并不是所有的恐龙都很大。”可知题干与短文内容相符,故答案为T。阅读理解。*John is going to Guangzhou this Spring Holiday and Lobour Day holiday. He just found a hotel called Green House on the Internet. Now read the comments(点评).Name: Coco Score: ★★★★★ January. 21st, 2024 The hotel is near the subway station (站) . I went to the shopping mall and zoo by subway. There is a big supermarket and a gift shop next to the hotel. I bought many gifts for my family. The room is big and clean. There is a small pool in the hotel. I went swimming before sleeping. That was so cool!Name: Mr Ho Score: ★★★★ February. 15th, 2024 I drove my car to the hotel, but I couldn’t park my car there! Their parking lot(停车场) is so small. I had to park my car in a shopping mall far from the hotel. It made me really angry. But I had a delicious breakfast and dinner there.Name: Ms Lee Score: ★★★ March. 29th, 2024 There was free(免费的) coffee and tea in the room, but the dinner in their restaurant was too expensive and I didn’t like the food. There’s a gym in the hotel. But I had a bad time when I took a shower. The water in the bathroom was sometimes hot and sometimes cold.21. 阅读短文,选择最佳答案。(1) What did Coco do in this hotel ( )A. She swam before sleeping at night. B. She bought some gifts. C. Both A and B.(2) Where did Mr Ho park his car ( )A. In the parking lot. B. In a shopping mall C. On the street.(3) Which is right according to Ms Lce’s comment ( )A. Ms Lee had a bad time when she took a shower.B. She liked the dinner very much in the hotel.C. There was no free coffee and tea in the hotel.22. 阅读短文,回答问题。(1) Which is the better way to go to the hotel, by car or by subway Why __________________(2) How was Coco’s stay in the hotel __________________【答案】21. ①. C ②. B ③. A22. ①. By subway. Because the hotel is near the subway station. ②. It was so cool.【解析】【导语】本文主要人们对绿屋宾馆的点评。【21题详解】(1)句意:可可在这个宾馆做什么了?A晚上睡觉之前她去游泳了。B她买了一些礼物。C包含A和B。根据文中“I bought many gifts for my family.I went swimming before sleeping.”可知可可给家人买了许多礼物并且睡觉之前去游泳了。故选C。(2)句意:何先生把他的车停在哪里了?A在停车场。B在购物中心。C在大街上。根据文中“I had to park my car in a shopping mall far from the hotel.”可知何先生不得不把车停在离旅馆很远的一个购物中心。故选B。(3)句意:根据李女士的点评哪一项是正确的?A李女士洗澡时很不舒服。B她非常喜欢旅馆的晚餐。C旅馆里没有免费的咖啡和茶。根据文中“There was free coffee and tea in the room, but the dinner in their restaurant was too expensive and I didn’t like the food. But I had a bad time when I took a shower.”可知房间里有免费的咖啡和茶,但是他们餐厅的晚餐太贵了并且我不喜欢这些食物。但是我女士洗澡时很不舒服。故选A。【22题详解】①句意:哪一个是去旅馆更好的方式,开车还是乘坐地铁?为什么?根据文中“The hotel is near the subway station.”可知旅馆在地铁站附近,所以乘地铁是更好的方式。故答案为By subway. Because the hotel is near the subway station.②句意:可可在旅馆住得怎么样?根据文中“That was so cool!”可知可可认为是如此的酷。故答案为It was so cool.23. 根据图片提示写句子。John shared his wonderful trip to Amy. Read and write.Where How WhatGuangzhouAmy: Where did you go over the holiday, John John: _____________________________________________.Amy: Really It’s far from here! How did you go there John: _____________________________________________.Amy: What did you do there John: _____________________________________________._____________________________________________._____________________________________________.Amy: Wow, you had a great holiday!【答案】I went to Guangzhou.I went there by plane.I went to the zoo.I ate a lot of delicious food.I went shopping and bought many gifts.【解析】【导语】本文主要介绍了约翰向艾米分享的他的美好旅行。【详解】上句问:约翰,你假期去哪了?根据图表,可知去广州了,句子是过去时,所以动词要用过去式。故答案为I went to Guangzhou.上句问:你怎样去那里的?根据图表,可知是坐飞机去的,句子是过去时,所以动词要用过去式。故答案为I went there by plane.上句问:你在那里做什么了?根据图表,可知去动物园了,句子是过去时,所以动词要用过去式。故答案为I went to the zoo.上句问:你在那里做什么了?根据图表,可知吃美食了,句子是过去时,所以动词要用过去式。故答案为I ate a lot of delicious food.上句问:你在那里做什么了?根据图表,可知去购物并且买礼物了,句子是过去时,所以动词要用过去式。故答案为I went shopping and bought many gifts.2023学年第二学期小学六年级英语Listening Part听力部分(40分)一、听句子,选择正确的单词。(每小题2分,共计10分)( )1. A. strong B. stronger C. strongest( )2. A. metres B. kilometres C. kilograms( )3. A. cleaned B. clean C. close( )4. A. stay B. stayed C. staying( )5. A. sleep B. slept C. sleeping二、听录音,判断下列图片是否相符,正确的打√,错误的打×。(每小题2分,共计10分)1. ( ) 2. ( ) 3. ( ) 4. ( ) 5. ( )三、听问句,选答语。(每小题2分,共计10分)( )1. A. I wear size 7. B. My feet are bigger than yours.( )2. A. It’s 5 tons. B. It’s 6, 379 km.( )3. A. We went hiking. B. I went to the dinosaur museum.( )4. A. No, I wasn’t. B. Yes, I did.( )5. A. My parents. B. It was nice.四、听短文,选择正确的选项。(每小题2分,共计10分)( )1 When did John go to Mike’s home A. Last Sunday. B. Next Saturday C. Last Saturday.( )2. How did John go to Mike’s home A. He went by bike. B. He went by taxi. C. He walked there.( )3. What did John and Mike do A. They watched TV and studied English together.B. They studied English and saw a film.C. They studied English first and then read some film magazines.( )4. Where did John fly a kite A. He flew a kite in a park. B. He flew a kite on a lake. C. He flew a kite in the afternoon.( )5. According to the passage, which one is NOT right A. The dog was clever and helpful. B. The dog liked the kite and took it home.C. John felt thankful to the dog.看图片,选择正确句子与之匹配。A. It was rainy all day yesterday. I didn’t go outside. B. Lily cleaned the rooms with her grandma last weekend. She was helpful. C. Summer is coming, the days are getting longer and the nights are getting shorter. D. Eat less and do more exercise, you will get thinner and thinner. E. My little brother fell off his bike and hurt his knee.1 ( )2. ( )3. ( )4. ( )5. ( )根据情境,补全对话。John: Come and see my photos from my winter vacation. Guess, where did I go Lucy: ____6____ Many people went there in winter.John: No, I went to Harbin with my parents.Lucy: Really It’s so far! ____7____John: By plane. Look! I took a picture of Harbin from the plane.Lucy: Wow! It was all white and beautiful.John: Yes! ____8____Lucy: ____9____John: Look! We played snowball fighting. ____10____ That was so much fun!Lucy: You really had a fun holiday!A. How did you get there B. What did you do there C. Did you go to Sanya D We also went skiing.E. It snowed a lot in Harbin.根据语境,选择合适的词并用其适当形式填空。hot, see, go, sleep, readIt was sunny today. We got up early and ____11____ to the beach by car. There were not many people on the beach. My dad swam in the sea. I took pictures for him. My mum ____12____ a book under the umbrella. It was getting ____13____. We ____14____ a dolphin on the sand and it opened its mouth sometimes. We pushed the dolphin back to the sea. It swam away quickly. We ____15____ in the car on the way home. We were tired but happy.阅读短文,判断正误。正确的写T,错误的写F。Dinosaurs lived on the earth millions(百万) of years ago. Now we can’t see them. Luckily, we found fossils(化石). We know something about dinosaurs from the fossils.One of the dinosaurs is called the tyrannosaurus(暴龙). It liked eating meat. It was very huge and dangerous. It was about 5 meters tall, three times taller than an adult(成人) . It was about 12 to 15 meters long and much longer than our classroom. It was about 10 tons heavy, and it was heavier than a bus. But not all the dinosaurs were very big. A compsognathus(秀颚龙)was about 60 centimeters long and 2 kilograms heavy. It was lighter than a hen. What an amazing creature (生物)!16. A tyrannosaurus was very huge and dangerous because they ate meat. ( )17. A tyrannosaurus was 10 tons heavy and much longer than our playground. ( )18. A tyrannosaurus was taller than both of your parents together. ( )19. A compsognathus was heavier than a pig. ( )20. Some dinosaurs were very big but some were very small. ( )阅读理解。*John is going to Guangzhou this Spring Holiday and Lobour Day holiday. He just found a hotel called Green House on the Internet. Now read the comments(点评).Name: Coco Score: ★★★★★ January. 21st, 2024 The hotel is near the subway station (站) . I went to the shopping mall and zoo by subway. There is a big supermarket and a gift shop next to the hotel. I bought many gifts for my family. The room is big and clean. There is a small pool in the hotel. I went swimming before sleeping. That was so cool!Name: Mr Ho Score: ★★★★ February. 15th, 2024 I drove my car to the hotel, but I couldn’t park my car there! Their parking lot(停车场) is so small. I had to park my car in a shopping mall far from the hotel. It made me really angry. But I had a delicious breakfast and dinner there.Name: Ms Lee Score: ★★★ March. 29th 2024 There was free(免费的) coffee and tea in the room, but the dinner in their restaurant was too expensive and I didn’t like the food. There’s a gym in the hotel. But I had a bad time when I took a shower. The water in the bathroom was sometimes hot and sometimes cold.21. 阅读短文,选择最佳答案。(1) What did Coco do in this hotel ( )A. She swam before sleeping at night. B. She bought some gifts. C. Both A and B.(2) Where did Mr Ho park his car ( )A. In the parking lot. B. In a shopping mall C. On the street.(3) Which is right according to Ms Lce’s comment ( )A. Ms Lee had a bad time when she took a shower.B. She liked the dinner very much in the hotel.C. There was no free coffee and tea in the hotel.22. 阅读短文,回答问题。(1) Which is the better way to go to the hotel, by car or by subway Why __________________(2) How was Coco’s stay in the hotel __________________23. 根据图片提示写句子。John shared his wonderful trip to Amy. Read and write.Where How WhatGuangzhouAmy: Where did you go over the holiday, John John: _____________________________________________.Amy: Really It’s far from here! How did you go there John: _____________________________________________.Amy: What did you do there John: _____________________________________________._____________________________________________._____________________________________________.Amy: Wow, you had a great holiday! 展开更多...... 收起↑ 资源列表 2023-2024学年浙江省杭州市临平区人教PEP版六级下册英语分项等级评价(原卷版).docx 2023-2024学年浙江省杭州市临平区人教PEP版六级下册英语分项等级评价(解析版).docx