Module 11 Body language 模块检测卷(含解析)七年级英语下册 外研版

资源下载
  1. 二一教育资源

Module 11 Body language 模块检测卷(含解析)七年级英语下册 外研版

资源简介

Module 11 模块检测卷-2023-2024学年七年级英语下册 外研版
一、单项选择(本大题共10小题;每小题2分, 共20分)
1. It’s hard for us to say goodbye ________ we have so many happy days to remember.
A.so B.because C.although D.until
2. I can’t find my eraser. I lost it ________.
A.anywhere else B.else anywhere C.somewhere else D.else somewhere
3.—How old are you, Mr Black
—I’m sorry. It’s a ________ question. I won’t answer you.
A.heavy B.light C.personal D.fantastic
4.Little Maria is ________ her mum’s hand. She doesn’t want her to leave.
A.opening B.holding C.turning D.looking
5.—Is the supermarket very ________ your house
—No. It often takes me half an hour to go there by bike.
A.far from B.close to C.close from D.near to
6.—Kevin is a ________ boy, right
—Yeah! He’s from Britain.
A.Japanese B.Russian C.British D.American
7.(22-23七年级下·广东江门·单元测试)The Japanese bow is a way of ________ polite and showing respect.
A.be B.is C.being D.to be
8.(22-23七年级下·广东江门·单元测试)There is ________ in the box. It’s empty.
A.something B.anything C.nothing D.everything
9.(22-23七年级下·广东江门·单元测试)Can you ________ a poster about body languages
A.make B.do C.made D.did
10.(22-23七年级下·广东江门·单元测试)__________ is one of the classroom rules.
A.No shouting B.No swimming C.Take care of your children D.Don’t swim
二、完形填空(本大题共10小题;每小题1.5分, 共15分)
Yuri Gagarin was born on 9 March, 1934 near Moscow, Russia. He 11 the Soviet Air Force in 1955. In 1959, he became a(n) 12 .
On 12 April, 1961 Soviet Union sent Vostok Ⅰ into space. 13 Soviet Union became the 14 country to send a person into space in the world. And Yuri Gagarin became the first person to 15 the Earth at the age of 27. The name of his spacecraft was Vostok Ⅰ. Vostok Ⅰ flew 16 the Earth and the spacecraft reached 17 altitude of 327 kilometers. Its speed (速度) was 27,400 kilometers every hour, and the flight 18 one hour and forty-eight minutes.
Yuri Gagarin did not land inside Vostok Ⅰ. He landed 19 by parachute (降落伞).
Yuri Gagarin was an international 20 . Unluckily, he died in a plane accident on 27 March, 1968. All people on Earth will remember him forever.
11.A.taught B.built C.joined D.took part in
12.A.worker B.doctor C.astronaut D.teacher
13.A.And B.But C.Or D.Because
14.A.first B.second C.third D.fourth
15.A.land B.reach C.orbit D.return
16.A.on B.over C.in D.at
17.A.a B.an C.the D./
18.A.rested B.studied C.started D.lasted
19.A.carefully B.safely C.quickly D.quietly
20.A.hero B.engineer C.pilot D.scientist
三、阅读理解(本大题共15小题, 每小题2分, 共30分)
When you go to another country, it is a great help if you know some of the customs(风俗)of the country.
When people meet each other for the first time in Britain, they say “How do you do ” and shake hands. Usually they do not shake hands when they just meet or say goodbye. But they shake hands after they haven’t met for a long time or when they will be away from each other for a long time.
Last year a group of German students went to England for holiday. Their teacher told them that English people hardly shake hands. So when they met their English friends at the station, they kept their hands behind their backs. The English students had learned that Germans shake hands as often as possible, so they put their hands in front and got ready to shake hands with them. It made all of them laugh.
21.It is ________ if you know some of the customs of the country.
A.not useful B.not helpful
C.very useful D.very hard
22.When people meet each other for the first time in Britain, they ________.
A.shake hands B.touch nose
C.hug each other D.nod heads
23.Which is TRUE
A.German people shake hands as often as possible.
B.English people like shaking hands very much.
C.German people hardly shake hands.
D.Neither English people nor Germans like shaking hands.
24.Why did a group of German students go to England
A.For study. B.For work.
C.For holiday. D.For sleep.
25.This story is about ________.
A.shaking hands B.language
C.customs D.language and customs
In America when people meet each other for the first time, they talk about things like weather, family, work, school, or sports. They ask questions like “Do you have any brothers or sisters ” “Where do you work ” “What school do you go to ” and “Do you like sports ” They also ask questions like “Where do you come from ” and “Where do you live ” These are polite questions, not personal questions.
But some things are personal or private, and questions about them are not polite. People don’t ask questions about a person’s salary (薪水). They don’t ask how much someone paid for something. It is OK to ask children how old they are, but it is not polite to ask older people about their age. It is also not polite to ask people questions about politics (政治) or religion (宗教) if you don’t know them very well. People don’t ask unmarried people “Why are you single ”and they don’t ask a married couple with no children “Why don’t you have any children ”
26.The writer wants us to ________.
A.be very friendly to people from America
B.find out a lot about America
C.know what questions are polite in America
D.talk freely with an American
27.According to this article, when you meet Americans, it is OK to ask them about their ________.
A.average salary B.favorite sports
C.religious beliefs D.age
28.When you meet Americans for the first time, the question such as ________ is NOT polite.
A.“Do you come from a big family ”
B.“Do you like playing baseball ”
C.“How much did your shoes cost ”
D.“Where do you come from ”
29.In America, it’s OK to discuss politics with ________.
A.married couples (已婚夫妇) B.children
C.older people D.good friends
30.In America it is OK to ask a ________ how old he/she is.
A.child B.man C.woman D.doctor
We are always using body language in our daily life. When we talk with someone, we may be using more body language than words. However, the same body language may mean different things in different countries. That’s why people sometimes do not understand each other correctly.
Pointing to one part of the body can mean differently in different cultures. For example, in the US people point to their heads when they think someone is clever. However, in Europe it means “He or she is stupid or something is wrong with his or her head”. In our Chinese culture, nodding our heads up and down means “yes” and shaking our heads from side to side means “no”. However, in parts of India, Greece and Turkey, it means just the opposite. In England or the US, when you raise your hand and make a circle (圆圈) with the thumb(拇指) and the second finger, it means “You’re all right or everything is OK”. However, if we do this in France or Belgium, it means “You’re nothing”. In Greece or Turkey, we should not make this gesture (手势). Or we are thought to be very rude.
The meaning of gestures can also change over time. In the 1960s, the “V” sign meant “peace”. However, during World War Ⅱ, it meant “victory(胜利)”. In Greece, it is insulting (污辱的).
Though the meaning of body language is different, there are some expressions (表情) having the same meaning all over the world, such as smiling and crying.
31.We are always using _________ in our daily life according to the passage.
A.words B.letters C.body language D.messages
32.The underlined word “stupid” in Paragraph 2 means ________.
A.happy B.silly C.clever D.lucky
33.In China, we _________ to mean “yes”.
A.nod heads B.shake heads
C.raise hands D.put up thumbs
34.Which of the following is TRUE
A.In Europe, people point to their heads when they think someone is clever.
B.In parts of India, Greece and Turkey, nodding head means “yes”.
C.Raise your hand and make a circle with the thumb and the second finger means “OK” in France.
D.In Greece, the “V” sign is a very insulting sign.
35.What’s the passage mainly about
A.The meaning of gestures.
B.The meaning of body language.
C.The importance of language.
D.Some expressions.
四、补全对话(本大题共5小题, 每小题1分, 共5分)
A: Hello, Meimei, does the same body language mean the same thing in different countries
B: 36 You can wave to say goodbye in China, but it’s not polite in Greece.
A: Can the different body languages express (表达) the same thing
B: 37 For example, French kiss each other to say hello. But Japanese bow.
A: What about Maoris in New Zealand
B: 38
A: Wow! 39 What do Russian people do
B: They usually kiss three times to say hello.
A: 40
A.Yes, they can.
B.Yes, it does.
C.That’s funny.
D.Oh, they touch noses!
E.Haha, body language is so funny.
F.No, it doesn’t.
G.No, they can’t.
五、任务型阅读(本大题共5小题, 每小题1分, 共5分)
Do you obey the rules in your school How do you like your school rules A lot of school rules are similar around the world, but some are different. Every school has their own rules.
There are some rules in Japanese schools. The students are not allowed to dye(染) their hair and should keep the hair Japanese black color. They are not allowed to wear earrings, either. Almost all schools required students to wear uniforms in the past but now half of the schools require uniforms. The students feel happy to wear all kinds of clothes. The students mustn’t be late for school. If they are late, they can’t get into the school gate because the school gate is closed. In Japan, students are not allowed to have part-time jobs because they may not concentrate on their study.
American schools have their own rules. For example, in Morton High School, students are not allowed to choose their own clothes. They must get to school and leave school on time. They must wear sports shoes in gym class. They should keep quiet in the school bus. In America, the students can have part-time jobs in their free time.
根据短文内容,回答下列问题。
41.Are you allowed to wear earrings if you are a student in Japan
42.Why are the students not allowed to have part-time jobs in Japan
43.Japanese schools and Morton High School don’t have the same rule, do they
44.What must the students in Morton High School wear in gym class
45.There must be some rules in your school. Give one example, please.
六、 短文填空(本大题共10小题, 每小题1分, 共10分)
Small talk is relaxed d 46 . It can help people pass the time n 47 when they meet others. E 48 silences often make us feel n 49 , so this is a way of filling those p 50 . In English, people often say it “breaks the ice”. You can make small talk when waiting i 51 line at an airport or bus stop. People make small talk in almost every country. What they say may be very different, but the b 52 rules of small talk are often the same. In most cultures, it is important to smile and keep the conversation light and h 53 . Making other people smile can make them feel relaxed. In China, we can ask people if they are married. But we should a 54 asking private questions in western countries. So we should usually discuss “safe” subjects like the weather. It is common in many cultures. People in England often talk about the weather, probably because it changes so much. However, the most important thing is to give the other person a c 55 to speak and listen to what they have to say.
七、书面表达(本大题共15分)
56.请你写一篇80词左右的文章介绍中国的一些习俗(customs),包括下列表格内容:
greeting shake hands, smile
eating with others don’t point at others with your chopsticks(筷子)
going to a party be on time or a few minutes earlier
others don’t send a clock, choose a lucky number 8
China is a country with a long history, so there are many customs.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案:
1.B
【详解】句意:对于我们来说,说再见是困难的,因为我们有那么多快乐的日子要记住。
考查连词辨析。so所以;because因为;although尽管;until直到。根据“we have so many happy days to remember”可知是难说再见的原因,此处应用because引导原因状语从句,故选B。
2.C
【详解】句意:我找不到我的橡皮擦。我把它丢在别的地方了。
考查地点副词。形容词修饰地点副词时应后置,排除BD;结合“I lost it...”可知,本句是肯定句,应该用somewhere。故选C。
3.C
【详解】句意:——你年龄多少,Black先生?——抱歉。这是一个私人问题。我不会回答你。
考查形容词辨析。heavy重的;light轻的;personal私人的;fantastic极好的。根据“I won’t answer you”并结合备选项可知应是私人问题不欲回答,故选C。
4.B
【详解】句意:小玛丽亚拉着她妈妈的手。她不想让她离开。
考查动词辨析。opening打开;holding抓住;turning转动;looking看。根据“She doesn’t want her to leave.”可知,此处指玛丽亚抓着妈妈的手,不想让妈妈离开。故选B。
5.B
【详解】句意:——超市离你的房子很近吗?——不。骑自行车去那经常要花费我半个小时的时间。
考查短语辨析。far from离……远;close to离……近;close from错误表达;near to错误表达。根据“No. It often takes me half an hour to go there by bike”可知超市离说话者的家并不近,故选B。
6.C
【详解】句意:——凯文是个英国男孩,对吗?——是的!他来自英国。
考查形容词辨析。Japanese日本的;Russian俄罗斯的;British英国的;American美国的。根据“He’s from Britain.”可知,凯文是个英国男孩。故选C。
7.C
【详解】句意:日本人鞠躬是一种礼貌和表示尊重的方式。
考查介词用法。空前的“of”是介词,后跟动词时需要用动词的ing形式。故选C。
8.C
【详解】句意:盒子里什么都没有。它是空的。
考查代词辨析。something某物;anything任何东西;nothing没有东西;everything所有事。根据“It’s empty”可知盒子是空的,里面什么都没有。故选C。
9.A
【详解】句意:你能制作一张关于肢体语言的海报吗?
考查情态动词用法及固定搭配。make制作,动词原形;do做,动词原形;made制作,动词过去式;did做,动词过去式。前面有情态动词Can,后需跟动词原形,所以排除C、D;制作一张海报make a poster,固定搭配,故选A。
10.A
【详解】句意:禁止大喊大叫是课堂规则之一。
考查情景交际。No shouting禁止大喊大叫;No swimming禁止游泳;Take care of your children照顾好你的孩子;Don’t swim不要游泳。根据“one of the classroom rules”及选项可知,No shouting“禁止大喊大叫”,是课堂规则之一。故选A。
11.C 12.C 13.A 14.A 15.C 16.B 17.B 18.D 19.B 20.A
【导语】本文主要介绍了尤里·加加林作为第一个在27岁就进入太空的人,世界上所有人都将永远记住他。
11.句意:1955年他加入苏联空军。
taught教;built建造;joined加入;took park in参加。根据“the Soviet Air Force”可知是加入苏联空军,用join。故选C。
12.句意:1959年,他成为一名宇航员。
worker工人;doctor医生;astronaut宇航员;teacher老师。根据“And Yuri Gagarin became the first person...the Earth...”可知他成为了宇航员。故选C。
13.句意:苏联成为世界上第一个将人送入太空的国家。
and和;but但是;or或者;because因为。根据“On 12 April, 1961 Soviet Union sent Vostok Ⅰ into space”以及“Soviet Union became the...country to send a person into space in the world”可知前后两个句子是并列关系,用and连接。故选A。
14.句意:苏联成为世界上第一个将人送入太空的国家。
first第一;second第二;third第三;fourth第四。根据“country to send a person into space in the world”以及常识可知苏联是第一个将人送入太空的国家。故选A。
15.句意:尤里·加加林在27岁时成为第一个绕地球运行的人。
land着陆;reach到达;orbit沿轨道运行;return返回。根据“the Earth”可知应该是绕地球飞行。故选C。
16.句意:沃斯托克一号在地球上空飞行,飞船达到327公里的高度。
on在上面;over在上方;in在里面;at在。根据“flew...the Earth”可知是在地球上方飞行,介词用over。故选B。
17.句意:沃斯托克一号在地球上空飞行,飞船达到327公里的高度。
a不定冠词,修饰以辅音音素开头的单词;an不定冠词,修饰以元音音素开头的单词;the定冠词;/零冠词。an altitude of“……的高度”。故选B。
18.句意:它的速度是每小时27400公里,飞行持续了1小时48分钟。
rested休息;studied学习;started开始;lasted持续。根据“one hour and forty-eight minutes”可知是飞行持续了1小时48分钟。故选D。
19.句意:他乘降落伞安全降落。
carefully认真地;safely安全地;quickly快速地;quietly安静地。根据“He landed...by parachute ”可知是安全着陆。故选B。
20.句意:尤里·加加林是一位国际英雄。
hero英雄;engineer工程师;pilot飞行员;scientist科学家。根据“All people on Earth will remember him forever.”可知他是一名国际英雄,所有人都会记得他。故选A。
21.C 22.A 23.A 24.C 25.C
【导语】本文是一篇说明文,文章主要讲述了当一个人要去往外国时,了解当地的风俗的重要性。
21.细节理解题。根据“When you go to another country, it is a great help if you know some of the customs(风俗)of the country.”可知了解一个国家的风俗习惯是很有益的。故选C。
22.细节理解题。根据“When people meet each other for the first time in Britain, they say ‘How do you do ’ and shake hands.”可知在英国人们初次见面时,会握手彼此问候。故选A。
23.细节理解题。根据“The English students had learned that Germans shake hands as often as possible...”可知德国人经常握手。故选A。
24.细节理解题。根据“Last year a group of German students went to England for holiday.”可知一群德国学生是去度假。故选C。
25.主旨大意题。通读全文,可知文章主要讲述了当一个人要去往外国时,了解当地的风俗的重要性。故选C。
26.C 27.B 28.C 29.D 30.A
【导语】本文主要讲述了在美国见面,问哪些问题是礼貌的。
26.推理判断题。根据“In America when people meet each other for the first time, they talk about things like weather, family, work, school, or sports.”及“But some things are personal or private, and questions about them are not polite.”结合全文可知,作者想要我们了解在美国哪些问题是礼貌的。故选C。
27.细节理解题。根据“In America when people meet each other for the first time, they talk about things like weather, family, work, school, or sports.”可知,可以问他们喜欢的运动。故选B。
28.推理判断题。根据“They don’t ask how much someone paid for something.”可知,他们不会问别人买东西花了多少钱。故选C。
29.推理判断题。根据“It is also not polite to ask people questions about politics (政治) or religion (宗教) if you don’t know them very well.”可知,如果你不太了解别人,问他们关于政治或宗教的问题也是不礼貌的,由此可推测出好朋友之间可以谈论政治。故选D。
30.细节理解题。根据“It is OK to ask children how old they are”可知,可以询问孩子的年龄。故选A。
31.C 32.B 33.A 34.D 35.B
【导语】本文是一篇说明文,介绍了不同的身体语言在不同国家所代表的的含义。
31.细节理解题。根据“We are always using body language in our daily life.”可知,我们在日常生活中总是使用身体语言。故选C。
32.词句猜测题。根据“in the US people point to their heads when they think someone is clever. However…”可知,在美国,当人们认为某人很聪明时,他们会指着自己的头。however表转折,故在欧洲,人们用手指着头意思是某个人很蠢,划线部分单词意为“愚蠢的”,与单词silly意思相近。故选B。
33.细节理解题。根据“In our Chinese culture, nodding our heads up and down means ‘yes’”可知,在中国,点头意思是“是”。故选A。
34.细节理解题。根据倒数第二段“In Greece, it is insulting (污辱的).”可知,“v”在希腊是一种侮辱性的标志。故选D。
35.主旨大意题。根据“However, the same body language may mean different things in different countries.”及全文可知,本文主要介绍了身体语言在不同国家所代表的的不同含义。故选B。
36.F 37.A 38.D 39.C 40.E
【导语】本文是A和B两个人的对话。对话围绕不同国家的肢体语言的意义展开。
36.根据“does the same body language mean the same thing indifferent countries ”可知此处应用Yes/No回答,且谓语动词应用does,而由“You can wave to say goodbye in China, but it’s not polite in Greece.”可知同样的肢体语言在不同的国家意义不同,选项F“不,不是”符合语境,故选F。
37.根据“Can the different body languages express the same thing ”可知此处应用Yes/No回答,且谓语动词应用can,而由“For example, French kiss each other to say hello. But Japanese bow.”可知不同的肢体语言在不同的国家可以表达同样的意义,选项A“是的,他们能”符合语境,故选A。
38.根据“For example, French kiss each other to say hello. But Japanese bow.”和“What about Maoris in New Zealand ”可知此处应回答毛利人见面问候的方式,选项D“哦,他们碰鼻子”符合语境,故选D。
39.根据“Wow!”可知此处应是对上述毛利人见面礼仪进行评价,选项C“那是有趣的”符合语境,故选C。
40.根据全文并结合备选项可知此处应是对肢体语言作出总结,选项E“哈哈,肢体语言是如此的有趣”符合语境,故选E。
41.No./No, I’m not. 42.Because they may not concentrate on their study. 43.Yes, they do. 44.They must wear sports shoes./Sports shoes. 45.In my school, students are not allowed to eat in classroom.
【导语】本文主要介绍了日本和美国一些学校的校规。
41.根据第二段的“They are not allowed to wear earrings, either. ”可知日本学校不允许戴耳环。故填No. /No, I’m not.
42.根据第二段的“In Japan, students are not allowed to have part-time jobs because they may not concentrate on their study.”可知在日本,学生不允许从事兼职工作,因为他们可能不会专注于学习。故填Because they may not concentrate on their study.
43.根据第二段的“The students mustn’t be late for school.”以及第三段的“They must get to school and leave school on time.”可知两个地方的学校都有校规要求学生不准迟到。故填Yes, they do.
44.根据第三段的“They must wear sports shoes in gym class. ”可知必须在体育课穿运动鞋。故填They must wear sports shoes. /Sports shoes.
45.此问题为开放性回答,言之有理,语法正确即可。故填In my school, students are not allowed to eat in classroom.
46.(d)ialog 47.(n)icely 48.(E)mpty 49.(n)ervous 50.(p)eriods 51.(i)n 52.(b)asic 53.(h)umorous 54.(a)void 55.(c)hance
【导语】本文主要介绍了闲聊的意义和好处,以及闲聊时的注意事项。
46.句意:闲聊是轻松的对话。根据“Small talk is relaxed”以及首字母可知闲聊是轻松的对话,dialog“对话”。故填(d)ialog。
47.句意:它可以帮助人们在与他人见面时很好地打发时间。根据“pass the time...”可知是很好地打发时间,修饰动词pass用副词nicely“好地”。故填(n)icely。
48.句意:空洞的沉默常常让我们感到紧张。根据“silences...”可知是空洞的沉默,修饰名词用形容词empty“空的”。故填(E)mpty。
49.句意:空洞的沉默常常让我们感到紧张。根据“silences often make us feel”可知沉默会让我们感到紧张,nervous“紧张的”。故填(n)ervous。
50.句意:所以这是一种填补这些时期的方法。根据“filling those...”可知闲聊可以填补沉默的那些时期,those后加名词复数periods“时期”。故填(p)eriods。
51.句意:在机场或公共汽车站排队等候时,你可以闲聊。wait in line“排队等候”。故填(i)n。
52.句意:他们说的可能很不一样,但闲聊的基本规则往往是一样的。根据“the...rules of small talk are often the same”可知闲聊的基本规则是一样的,修饰名词用形容词basic“基本的”。故填(b)asic。
53.句意:在大多数文化中,微笑和保持轻松幽默的谈话是很重要的。根据“keep the conversation light and”可知是让对话轻松幽默,此处用形容词作宾语补足语,humorous“幽默的”。故填(h)umorous。
54.句意:但我们应该避免在西方国家提出私人问题。根据“asking private questions”可知是避免问私人问题,avoid“避免”,情态动词后加动词原形。故填(a)void。
55.句意:然而,最重要的是给对方一个说话的机会,倾听他们的意见。根据“give the other person a...to speak”可知是给对方给一个说话的机会,a后加名词单数chance“机会”。故填(c)hance。
56.例文:
China is a country with a long history, so there are many customs.
First, you should shake hands and smile when you meet people for the first time. Second, when you eat dinner with others, it’s impolite to point at others with your chopsticks. If you are invited to a party, you should arrive on time, or a few minutes earlier. You can’t send a clock to your friends as a present, because it means death in China. Eight is a lucky number in China, so you can choose it.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇说明文,为材料作文;
②时态:一般现在时;
③提示:写作要点已给出,注意不要遗漏信息,可适当补充细节。
[写作步骤]
第一步,开门见山,介绍中国有很多传统习俗;
第二步,具体阐述写作内容。分别从问候、用餐、聚会及送礼等方面介绍中国习俗。
[亮点词汇]
①shake hands握手
②point at指向
③on time及时
[高分句型]
①First, you should shake hands and smile when you meet people for the first time.(when引导的时间状语从句)
②If you are invited to a party, you should arrive on time, or a few minutes earlier.(If引导的条件状语从句)
③You can’t send a clock to your friends as a present, because it means death in China.(because引导的原因状语从句)

展开更多......

收起↑

资源预览