2024届陕西省西安市第一中学高三下学期模拟考试英语试题(Word版含解析,含听力音频及听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

2024届陕西省西安市第一中学高三下学期模拟考试英语试题(Word版含解析,含听力音频及听力原文)

资源简介

绝密★启用前
2024届陕西省西安市第一中学高三下学期模拟考试
英 语
注意事项:
1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试卷和答题卡上,并将条形码粘贴在答题卡上的指定位置。
2.请按题号顺序在答题卡上各题目的答题区域内作答,写在试卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。
3.选择题用2B铅笔在答题卡上把所选答案的标号涂黑;非选择题用黑色签字笔在答题卡上作答;字体工整,笔迹清楚。
4.考试结束后,请将试卷和答题卡一并上交。
5.本卷主要考查内容:高考范围。
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例: How much is the shirt
A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.
答案是C。
1. How many students failed the exam
A.14. B.26. C.40.
2. Where does this conversation probably take place
A. In a travel agency. B. In a restaurant. C. In an express company.
3. Who will look after the kids probably
A. The woman's mother. B. The man's sister. C. The man's friend.
4. What are the speakers mainly talking about
A. An injury. B. A meal. C. A piece of art.
5. How does the woman usually contact her friends
A. By writing letters. B. By sending e-mail. C. By sending cards.
第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What does the man want the woman to do
A. Watch a movie. B. Read a book. C. Do exercise.
7. Why does the woman want to stay at home
A. She lost the bet. B. She is tired. C. She has an appointment.
听第7段材料,回答第8至10题。
8. Where are the man's cigarettes
A. On the table. B. On the carpet. C. In the dustbin.
9. What does the women think of cigarettes
A. Harmful to heath. B. A waste of money. C. Dirty and hard to clean.
10. Where are the speakers most probably
A. At home. B. In the office. C. At a party.
听第8段材料,回答第11至13题。
11. What lesson did Mike have this morning
A. Chinese. B. Art. C. Maths.
12. How did Mike feel about Picasso's painting
A. It was boring. B. It was strange. C. It was pleasing.
13. What did Mike draw
A. The woman. B. Picasso. C. Ms. Green.
听第9段材料,回答第14至16题。
14. What is the woman doing
A. Serving a customer. B. Having an interview. C. Hosting a meeting.
15. What was Jennifer's office work about
A. Selling products. B. Doing some paperwork. C. Arguing with managers.
16. What will the woman do next
A. Wait for a call. B. Apply for the position. C. Make a decision.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. What is the speaker
A. A chef. B. A doctor. C. A teacher.
18. Where was Tom during lunch
A. In the library. B. In the classroom. C. In the speaker's office.
19. Why didn't Tom have lunch
A. He was too busy to eat.
B. He was unable to afford food.
C. He was embarrassed to buy it.
20. Which of the following can best describe the speaker
A. Thankful. B. Respectful. C. Helpful.
第二部分 阅读理解(共两节,满分40 分)
第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C 和D 四个选项中,选出最佳选项。
A
CAMP REGISTRATION NOW OPEN!
For more information on the guidelines we will be taking to help ensure the safety and health of our campers and staff this summer, click here!
Our Tennis Camps Are the Best Around
We currently offer our adidas Tennis Camps in 19 states, and at every single one we put an emphasis on creating a positive atmosphere for children aged 8 to 18 to receive tennis training from the experts. It doesn't matter what skill level your child is currently at, they will be able to receive tennis lessons designed just for them, ensuring they leave our tennis camp a better player than when they arrived.
What Your Child Will Learn at Our Tennis Clinics
Whether your child attends our overnight tennis camp or our day tennis camp, they will learn everything they need to excel on the court. A few of our tennis training focuses are:
·Being a good sport ·Perfecting the serve
·Improving form ·Playing with integrity
·Setting goals ·Preparing mentally
What Can Be Expected at Our Summer Tennis Camps
Once there, each player will be evaluated so they can receive the proper tennis lessons for their experience level. After that, the fun will begin. They will receive both individual and team instruction, play exhibition tennis matches, and even win prizes. After the instruction part of the day is over, your child will spend the night in the dorms so they can get a good night's sleep to prepare for the next day. Of course, all meals will be provided and your child will even receive an adidas Tennis Camp T-shirt to take home with them. If you want your child to improve their tennis skills by learning from the experts, there is no better place to send them than to one of our adidas Tennis Camps.
21. What can be guaranteed after the campers end the adidas Tennis Camp
A. They will get medical insurance for free.
B. They can play tennis better than when they arrived.
C. They will receive tennis lessons designed by stars.
D. They have the opportunity to choose their instructors.
22. What can the campers do at the Summer Tennis Camps
A. Spend the night playing. B. Compete for pr zes.
C. Only receive individual tennis lessons. D. Buy an adidas Tennis Camps T-shirt.
23. What is the text
A. A piece of news. B. A guidebook.
C. An advertisement. D. An abstract of instructions.
B
For the 70 percent of the world's population without any chance of using electric washing machines, keeping up with laundry takes up a lot of time. And it is often a painful physical task. The task falls unreasonably to women and girls, who can spend 20 hours a week washing clothes, often without electricity or running water. London engineer Navjot Sawhney, however, has come up with an idea: a portable and lightweight washing machine that is similar to a plastic drum. It also does double duty as a dryer, and costs around $60.
31-year-old Sawhney calls it the Divya, after the woman who inspired the project—his former next-door neighbour in South India, where he spent a year volunteering after leaving his job as an engineer at high-end vacuum(真空吸尘器) maker Dyson. "When I got to know Divya, I was so sad about all the unpaid work she needed to do—cleaning clothes," says Sawhney. In 2018, he returned to the United Kingdom to found "The Washing Machine Project", which is developing a washing solution that will be affordable, portable and accessible for everyone, everywhere. After a few months of developing a model, he received some money from Oxfam's Iraq Response Innovation Lab.
Since March 2019, more than 150 Divyas have been given out to refugees(难民) in Iraq through non-profit partners. "The response was great," Sawhney says. His goal is to deliver 8,000 machines in 10 countries over the next three years. By saving 75 percent of the time and 50 percent of the water required to wash clothes, he says, women and girls will be freer to accept education.
Aside from the Divya, Sawhney has also worked on making fuel-efficient cookstoves, and plans to develop refrigerators, conditioners, and lighting. Sawhney sees the world's growing refugee crisis as a call for innovation: "There is a huge need for appliances that make life better for people."
24. What did Navjot Sawhney do to help the women in India
A. He provided them with free access to education.
B. He volunteered to wash clothes for them.
C. He worked out a solution by inventing a washing machine.
D. He called on people in his community to donate clothes.
25. What inspired Navjot Sawhney to found the project
A. His previous work in Dyson. B. His neighbour's experience.
C. The request of refugees in Iraq. D. The support of a science lab.
26. What can we infer about the project in Paragraph 3
A. It focuses on education. B. It is highly praised.
C. It has earned a lot of money. D. It has created many jobs.
27. Which of the following can best describe Navjot Sawhney
A. Helpful and serious. B. Selfless and honest.
C. Thoughtful and strict. D. Caring and creative.
C
Our brains have an "auto-correct" feature that we use when re-interpreting ambiguous(含混不清的) sounds, according to new research. The study sheds light on how the brain uses information gathered after the discovering of an initial sound to aid speech comprehension. The findings point to new ways we use information and context to aid in speech comprehension.
"What a person thinks they hear does not always match the actual signals that reach the ear," explains lead author Laura Gwilliams. "This is because the brain re-evaluates the interpretation of a speech sound at the moment each following speech sound is heard in order to update interpretations as necessary," Gwilliams says.
It's well known that the perception(解释) of a speech sound is determined by its surrounding context—in the form of words, sentences and other speech sounds. This plays out in everyday life—when we talk, the actual speech we produce is often ambiguous. For example, when a friend says she has a "dent(凹痕)" in her car, you may hear "tent". Although this kind of ambiguity happens regularly, we, as listeners, are hardly aware of it. "This is because the brain automatically resolves the ambiguity for us—it picks an interpretation and that's what we perceive to hear," explains Gwilliams. "The way the brain does this is by using the surrounding context to narrow down the possibilities of what the speaker may mean."
In the study, the researchers sought to understand how the brain uses this following information to adjust our perception of what we initially heard. To do this, they conducted a series of experiments in which the subjects listened to isolated syllables and similarly sounding words. Their results produced three primary findings: The brain's primary auditory cortex(听觉皮层) is sensitive to how ambiguous a speech sound is at just 50 milliseconds after the sound's appearance. The brain "replays" previous speech sounds while interpreting the following ones, suggesting re-evaluation as the rest of the word unfolds. The brain makes commitments to its "best guess" of how to interpret the signal after about half a second.
28. What is the study mainly about
A. How brains understand unclear words.
B. Why people make unclear sounds.
C. Why some people process information faster.
D. How brains tell apart useful information.
29. What does the author want to show by giving the example in Paragraph 3
A. People are more likely to mishear their friends.
B. It is normal for people to make unclear sounds.
C. People are likely to mistake a word for something familiar.
D. People can understand others even if they mishear a word.
30. What do we know about the unclear words in the experiments
A. They were noticed instantly.
B. They seemed to be useless.
C. They stopped us thinking further.
D. They led to misunderstanding.
31. What does the underlined part "the signal" in the last paragraph refer to
A. The similarly sounding word. B. The isolated syllable.
C. The following speech sound. D. The unclearly sounding word.
D
On Inaccessible Island, you hear the sound of the Inaccessible Island rails(秧鸡)everywhere. The small flightless birds move around, feeding on worms and berries. During a trip in 2011, it took days for Stervander, then a doctoral student, to spot one. "Even then, you see something little and dark, running for a second, and that's about it," he says. Catching one, though, proved easy. When scientists played a recording of the bird's call, a male and female ran into the net a few minutes later.
Inaccessible Island rails live only on Inaccessible Island. "No one knew the history," says Stervander, now a research fellow at the University of Oregon. He aimed to answer the question about these birds: How did they get to Inaccessible Island to begin with
The first scientist to describe the rail was Percy Lowe. He thought the bird was from Africa and had always been flightless. In his view, it had arrived at the island by walking over land bridges. But now the science of plate tectonics(板块构造论) suggests that's not the case. In a recent paper, Stervander and his colleagues give evidence for a different version.
After studying the genome(基因组) of the rails, scientists found the Inaccessible Island rail's closest relative—the crake in Uruguay. Both birds are related to the black rail in America. The finding suggests the ancestors of these birds could fly. That means Inaccessible Island rails flew to their present home, and like many birds living on islands with no predators (捕食者), they gradually lost the ability to fly. Flying takes energy, so if there's no reason to fly, it's more practical not to.
On this island, there's a growing population of rails, but they're fragile. Should a predator reach the island, it could make quick work of the birds. People on nearby islands are careful to avoid introducing any predators to Inaccessible Island, and the risk is low, given how hard it is to get there. For now, the rails live peacefully in a place where few humans are eager to go.
32. What can we learn about the Inaccessible Island rails
A. They are hard to trap. B. They can be seen everywhere.
C. They move around quickly. D. They are not afraid of humans.
33. What caused the Inaccessible Island rails to become flightless
A. Their lack of energy. B. Their living environment.
C. Their way to search for food. D. Their connection with their ancestors.
34. Which best describes the present situation of the Inaccessible Island rails
A. Safe. B. Tough. C. Unexpected. D. Dangerous.
35. What's the best title for the text
A. The Development of Rails on Inaccessible Island
B. The Need to Protect Flightless Inaccessible Island Rails
C. How Did the Flightless Bird Get to Inaccessible Island
D. Why are Inaccessible Island Rails Limited on the Island
第二节 (共5小题;每小题2分,满分 10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
We've all been there—staring at a pile of books, desperately hoping that what we study will stick in our mind. Many of us have probably asked if there's any way that we can get better at remembering things. 36
Every student who has made flashcards knows that it can be helpful to go back over what they've studied before. The Learning Scientists, a group of cognitive scientists, have made a new discovery. 37 They say that trying to retrieve(找回) something from your memory after you have had some time to forget it will make it easier to remember in future.
38 The Learning Scientists say this can help you build links between different ideas. Now, linking ideas and relating them to each other or to images are often suggested as good ways to memorise something. Former world memory champion Jonathan Hancock highlights how picturing pieces of information in different physical locations or linking them to memorable images makes them easier to remember. Linking new information to things that are easier to remember is a technique that many people use. 39
There are also more general things that we can do to improve our memory. Hancock says that being generally organised makes things easier for your brain, while many other experts also recommend avoiding stress, alcohol and smoking, and that we should get a lot of rest and exercise. 40
A. We don't know exactly why this happens.
B. It's important to the long-term memory.
C. So, why don't we look at what memory experts say about this
D. Another study tip is to change between different topics as you study.
E. It could be making letter patterns into words, or by sorting things into categories.
F. According to them, we can learn things better if we wait for some time before trying to study them again.
G. So, while it may be hard, improving our memory is something we can control.
第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)
第一节 (共20小题;每小题1.5分,满分 30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
A five-year-old boy saved his mum's life! A woman has spoken of her 41 at discovering the boy outside her house 42 his baby sister in his arms and saying his mum had died.
Jessica Penoyer opened the door to 43 Salvatore, who had picked up his two-month-old sister and 44 his way out of their home after his mum had a seizure(发病) in the shower.
Salvatore had 45 a chair to the garage door so he could climb up and push open the switch and 46 said he fell off it once before his second attempt was successful.
When the door 47 , he wrapped his baby sister in a blanket and went to the neighbour's house to seek 48 .
In a 911 call 49 , Penoyer can be heard telling emergency services: "My neighbour's son just came to my house and said that his mum was 50 in the shower. He's standing there and he's clutching(抱) something and I thought it was a 51 ."
Penoyer 52 thought five-year-old Salvatore was telling her his dog had died but he 53 her, saying, "No, my mum died in the shower. Can you 54 us "
Emergency services rushed to the house following her 55 and found Salvatore's mother, Kaitlyn, had suffered a seizure and fallen while showering—but she was still 56 .
Kaitlyn said, "Honestly, he 57 my life, because I was under the 58 and if he wouldn't have got help, I don't know, I would have drowned. My son has been worried and asks me, probably, a billion times if I'm going to have another seizure and die. Every day is a 59 for us."
Brave Salvatore has since been recognised as an "honorary firefighter" after his 60 saved his mum's life.
41. A. satisfaction B. disappointment C. joy D. shock
42. A. hiding B. holding C. controlling D. covering
43. A. confident B. experienced C. terrified D. delighted
44. A. made B. pushed C. lost D. felt
45. A. dragged B. sent C. kicked D. drove
46. A. jokingly B. repeatedly C. proudly D. secretly
47. A. left B. dropped C. opened D. buried
48. A. shelter B. help C. advice D. comfort
49. A. drill B. demonstration C. interview D. recording
50. A. dead B. asleep C. bleeding D. wounded
51. A. model B. doll C. bag D. tape
52. A. cautiously B. suddenly C. terribly D. initially
53. A. interrupted B. corrected C. refused D. doubted
54. A. give way to B. rely on C. take care of D. take control of
55. A. call B. instruction C. guidance D. suggestion
56. A. energetic B. active C. enthusiastic D. alive
57. A. discovered B. saved C. escaped D. survived
58. A. ladder B. tap C. basement D. ceiling
59. A. game B. dream C. gift D. challenge
60. A. efforts B. stories C. shouts D. ideas
第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
The Table Mountain Aerial Cableway Company (TMACC) issued 30,000 free birthday month tickets in 2021 to local tourists, 61 (allow) each visitor to experience breath-taking views of Cape Town from above the clouds. "We are 62 (excite) to play a role in making the top of the mountain accessible to everyone for their birthday," says Giselle Esau, executive manager of Brand and Marketing at TMACC. A return ticket up the cableway would 63 (normal) be charged at R390, but the TMACC birthday month special allows all South African citizens 64 (travel) up Table Mountain for free. Every year, thousands of local 65 international tourists travel to Cape Town to visit Table Mountain. So TMACC also has special offers positioned for local and foreign students and position offerings that accommodate children and the elderly, 66 has helped ensure that 67 (visit) to the mountain extend the reach beyond the barriers of affordability. "The mountain belongs 68 all of us, and everyone should 69 (give) an opportunity to experience it. Drawing in local tourists could also be an opportunity to aid the 70 (recover) of local tourism industry," says Esau.
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10 小题;每小题1分,满分 10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Dear Tom,
Nice to hear from you. Known from your last letter that you are curious about one of my unforgettable story in high school, I am writing to share one with you. When I were in Senior Two, I got a chance to study in your country as a exchange student. What impressed me most was that the various activities after class. I developed a deeply friendship with many students in the UK, where helped me understand the country better. Through the three months' study, not only did I got to know the cultural differences, but you also learned how to cooperate(合作) with others.
Looking forward your early reply and sharing your experience.
Yours,
Li Hua
第二节 书面表达(满分 25分)
假定你是李华,你校广播站将增加15分钟的英语节目(Special English)。请你给负责的外教Bob写一封邮件,内容包括:
1.对该举措的态度;
2.对内容的建议。
注意:1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Bob,
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
2024届陕西省西安市第一中学高三下学期模拟考试
英语参考答案
1~5 BCCAB 6~10 ABCBA 11~15 BBCBB 16~20 ACABC
【文章大意】本文是一篇应用文。文章主要介绍了一个网球训练营的基本情况、招生及活动安排。
21. B 细节理解题。根据第二段“It doesn't matter what skill level your child is currently at, they will be able to receive tennis lessons designed just for them, ensuring they leave our tennis camp a better player than when they arrived.(无论你的孩子目前的技术水平如何,他们都能接受专为他们设计的网球课程,确保他们离开我们的网球训练营时成为比他们抵达时更好的球员。)”可知B项正确。
22. B 细节理解题。根据最后一段“They will receive both individual and team instruction, play exhibition tennis matches, and even win prizes.(他们将接受个人和团队指导,参加网球表演赛,甚至赢得奖品。)”可知,B项“为奖品而比赛”正确。
23. C 推理判断题。根据文章大意及最后一段“If you want your child to improve their tennis skills by learning from the experts, there is no better place to send them than to one of our adidas Tennis Camps.(如果你想让你的孩子通过向专家学习来提高他们的网球技能,那么最好的地方就是把他们送到阿迪达斯网球营。)”可知,这是一篇招生广告。故选C。
【文章大意】本文是一篇记叙文。英国工程师 Navjot Sawhney 在印度贫民窟受到启发,发明了一款便携式洗衣机。
24. C 细节理解题。根据第一段的“London engineer Navjot Sawhney, however, has come up with an idea: a portable and lightweight washing machine that is similar to a plastic drum.”可知,为了帮助印度的妇女, Navjot Sawhney 发明了一种洗衣机来解决这个问题。
25. B 细节理解题。根据第二段的“31-year-old Sawhney calls it the Divya, after the woman who inspired the project—his former next-door neighbour in South India, where he spent a year volunteering after leaving his job as an engineer at high-end vacuum maker Dyson.”可知, Navjot Sawhney 在印度做志愿服务时看到邻居的洗衣经历,让他有了创立“洗衣机项目”的灵感。
26. B 推理判断题。根据第三段的“Since March 2019, more than 150 Divyas have been given out to refugees in Iraq through non-profit partners. 'The response was great,' Sawhney says.”可知,这款洗衣机反响很好,由此推知,该项目得到很高的评价。
27. D 推理判断题。文中讲述了Navjot Sawhney为了帮助印度贫困地区的妇女洗衣服而发明了洗衣机,由此可推知,他既有爱心又很有创造力。
【文章大意】本文是一篇说明文。日常生活中,我们有可能没有听清楚对方说的某一个词语,但这并不影响我们对整个语意的理解,因为我们的大脑有自动纠错的功能。
28.A 细节理解题。根据第一段内容可知,研究表明,我们的大脑在重新解读含混不清的词语时可以自动纠错。该项研究主要是关于大脑如何理解发音不清楚的单词。故选 A。
29.D 推理判断题。结合第三段内容和文中作者举出的例子可推知,作者首先强调人们主要依赖语境对人们所说的话语进行理解,接着给出一个例子,说明人们有可能会将朋友说的dent听成tent,但这一点也不影响人们对朋友整个话语的理解。故选 D。
30. A 细节理解题。根据最后一段的“The brain's primary auditory cortex is sensitive to how ambiguous a speech sound is at just 50 milliseconds after the sound's appearance”可知,大脑的初级听觉皮层在声音出现50毫秒后马上会注意到这个声音有多含糊不清。故选 A。
31.D 词义猜测题。根据画线部分所在句子的上下文可知,研究者在对大脑处理听得不清楚的词的实验中得出三个结论,最后一个结论是大脑会在半秒钟后做出如何解读信号的“最佳猜测”。这里的信号指的就是前面提到的没有听清楚的词。故选 D。
【文章大意】本文是一篇说明文。在 Inaccessible Island(伊纳克塞瑟布尔岛)生活着一种无法飞行的小鸟。那么它们是如何到达这座小岛的呢?
32. C 细节理解题。根据第一段的“'Even then, you see something little and dark, running for a second, and that's about it,' he says.”可知, Inaccessible Island(伊纳克塞瑟布尔岛)的秧鸡行动敏捷,被人们看到后转眼就跑没影了。
33. B 细节理解题。根据第四段的“like many birds living on islands with no predators, they gradually lost the ability to fly”可知,在Inaccessible Island(伊纳克塞瑟布尔岛)没有天敌,秧鸡逐渐失去了飞行的能力。也就是说,它们的生活环境导致它们失去飞行能力。
34. A 推理判断题。根据最后一段可知,人们很注意对 Inaccessible Island(伊纳克塞瑟布尔岛)秧鸡的保护,避免引入捕食者到岛上,另外小岛也很难到达,所以相对来说风险也小。因此,目前秧鸡的情况是比较安全的。
35. C 标题归纳题。综合全文内容特别是第二段中“He aimed to answer the question about these birds: How did they get to Inaccessible Island to begin with ”可知,本文主要就 Inaccessible Island(伊纳克塞瑟布尔岛)生活的没有飞行能力的秧鸡是如何到达这座岛屿的话题展开讨论,介绍了科学家的相关研究发现。
【文章大意】本文是一篇说明文。我们都需要记东西,但记忆力可以提高吗?记忆专家提出了一些针对记忆特定事物和提高整体记忆表现的技巧和策略。
36.C 考查上下文逻辑推理。此处为承前启后。根据后文专家的说法可知。
37. F 考查上下文逻辑推理。根据后文解释“They say that trying to retrieve something from your memory after you have had some time to forget it will make it easier to remember in future.”可知。
38.D 考查上下文逻辑推理。此段与第二段为平行段落,是另外一个建议。
39. E 考查上下文逻辑推理。根据前文“Former world memory champion Jonathan Hancock highlights how picturing pieces of information in different physical locations or linking them to memorable images makes them easier to remember.”可知。
40.G 考查上下文逻辑推理。此段与第二、三段为平行段落,所填句为全文的总结。
【文章大意】本文是一篇记叙文。一个年仅五岁的男孩救了他妈妈的命,被授予“荣誉消防员”的称号。
41. D 考查名词词义辨析。根据空后的“at discovering the boy outside her house ______ his baby sister in his arms and saying his mum had died”可知,听到屋外那个小男孩说他的妈妈死了,杰西卡·佩诺耶应该是感到非常震惊。
42. B 考查动词词义辨析。根据“He's standing there and he's clutching something and I thought it was a ______.”可知,这个男孩抱着他的小妹妹。
43. C 考查形容词词义辨析。根据下文的“his mum had a seizure in the shower”和第一段中的“saying his mum had died”可知,以为妈妈在洗澡时死了,这个孩子当然会惊慌失措。
44. A 考查动词词义辨析。根据空后的“out of their home”并结合语境可知,男孩抱起小妹妹,走出家门。make one's way 走,前进;push one's way 推开别人前进,挤着向前;lose one's way 迷路;feel one's way摸索着走。
45. A 考查动词词义辨析。根据空后的“a chair to the garage door”可知,五岁的小男孩把一把椅子拽到车库门口。
46. C 考查副词词义辨析。根据“he fell off it once before his second attempt was successful”可知,小男孩先是失败了,再试了一次才成功打开车库门,当说起此事时,当然是充满自豪感的。
47.C 考查动词词义辨析。门打开之后,小男孩把妹妹包起来抱着。
48. B 考查名词词义辨析。根据“saying,‘No, my mum died in the shower. Can you ______ us ’”可知,小男孩到邻居家求助。
49. D 考查名词词义辨析。根据空后面的“Penoyer can be heard telling emergency services”和引号中的说话内容可知,应该是佩诺耶与急救服务人员的对话被录了下来,引号部分是通话的录音。
50. A 考查形容词词义辨析。根据“No, my mum died in the shower.”可知,佩诺耶叙述说她邻居的儿子来到她家,说他妈妈在洗澡时死了。
51. B 考查名词词义辨析。根据空前的“he's clutching something”可知,佩诺耶看到小男孩抱着什么东西,以为是个玩具娃娃。
52.D 考查副词词义辨析。根据后文“but”前的内容可知,此处是说佩诺耶原本以为小男孩是在告诉她,他的小狗死了。
53. B 考查动词词义辨析。根据“but”前面的“Penoyer ______ thought five-year-old Salvatore was telling her his dog had died”可知,因为佩诺耶理解错了,所以小男孩纠正说不是他家的狗死了,而是他妈妈死了。
54.C 考查动词短语词义辨析。男孩纠正说:“不,我的妈妈洗澡的时候死了。你可以照顾一下我们吗?”
55. A 考查名词词义辨析。根据“In a 911 call ______, Penoyer can be heard telling emergency service”可知, 紧急服务人员接到她的电话后赶到了房子。
56. D 考查形容词词义辨析。根据空前的“Kaitlyn, had suffered a seizure and fallen while showering”以及最后一段内容可知,小男孩的妈妈发病了,但是并没有死亡,还活着。
57. B 考查动词词义辨析。save my life意为“救了我的命”。
58. B 考查名词词义辨析。根据上文的“found Salvatore's mother, Kaitlyn, had suffered a seizure and fallen while showering”可知,小男孩的妈妈正在洗澡,所以应该是在水龙头下面。
59. D 考查名词词义辨析。根据“My son has been worried and asks me, probably, a billion times if I'm going to have another seizure and die.”可知,小男孩一直都很担心,怕妈妈会再次发病而死掉,所以他妈妈才会说“对我们来说,每天都是一个挑战”。
60. A 考查名词词义辨析。根据空后的“saved his mum's life”可知,小男孩救了自己妈妈的命,这应该是小男孩所做出的努力。
【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了桌山空中索道公司(TMACC)在2021年向当地游客免费发放了3万张生日的月门票,让每个游客都能从云层上面感受到开普敦的迷人景色。
61.allowing 考查非谓语动词。因为句中已经有谓语动词,句中又无必要的连接词语,所以此处需要用非谓语动词。allow有自己的宾语,逗号后若用不定式表示意想不到的结果,不合逻辑,因此此处需要用现在分词作状语。
62. excited 考查形容词,此处excited 用作形容词,作表语,意为“感到兴奋的”。
63. normally 考查副词。副词作状语,修饰谓语部分 be charged at R390。
64. to travel 考查非谓语动词。allow sb. to do sth.允许某人做某事。
65. and 考查连词。local 与international并列,共同作定语,修饰中心词tourists,因此用 and连接。
66. which 考查定语从句。此处需要用 which 引导非限制性定语从句, which 在从句中作主语,指代逗号前面整个句子的内容。
67. visits 考查名词。根据that 从句中的谓语动词extend可知,此处需要用复数名词作主语。
68. to 考查介词。belong to意为“属于”。
69. be given 考查时态和语态。should 后面接动词原形。be given an opportunity意为“被给予机会”。
70. recovery 考查名词。根据空前的定冠词the可知,此处需要用名词作 aid 的宾语。
短文改错
Dear Tom.
Nice to hear from you. from your last letter that you are curious about one of my unforgettable in high school, I am writing to share one with you. When I were in Senior Two, I got a chance to study was in your country as exchange student. What impressed me most was the various activities after class. I developed deeply friendship with many students in the UK, helped me understand the country deep better. Through the three months' study, not only did I to know the cultural differences, but also learned how to cooperate(合作) with others.
Looking forward your early reply and sharing your experience.
Yours,
Li Hua
书面表达
One possible version:
Dear Bob.
I am glad to hear the news of the upcoming addition of Special English. This not only increases the opportunities for our students to practise English listening, but also enriches our campus cultural atmosphere.
Given the limited time, I think the content should not only be novel but also short, including campus news, student interviews, English knowledge and other forms. At the same time, we should constantly listen to the opinions of our schoolmates and stimulate their enthusiasm for learning English.
I believe that under your guidance, this programme will become better and better.
Yours,
Li Hua
听力部分录音材料
(Text 1)
M: Hi, how is your maths exam going
W: I keep trying to pass the maths exam but each time I try it I draw a blank. There are 40 students in our class, but only 14 passed it.
(Text 2)
W: I'd like to send this box to a tourist centre in Hangzhou.
M: Is there anything valuable in it
W: No. There are some guidebooks and some local snacks.
(Text 3)
W: Who's going to look after the kids while we are gone to visit my mother in hospital
M: Don't worry. My sister is sending them to my friend's house.
(Text 4)
M: What is that red mark on your hand Is that paint, or did you forget to wash after cutting the meat
W: No, I burned myself on the pan. Do we have any medicine
(Text 5)
M: Do you often write to your friends
W: Seldom. We usually keep in touch by e-mail. But I do send them greeting cards on holidays.
(Text 6)
M: It's not too late to change your mind, Maggie.
W: I've already decided I'm not going to the movies. I'd rather read my book.
M:You're just unhappy that I won the bet, aren't you Don't worry. I won't make you pay for everything. I'll buy the drinks.
W: Can we make it another day I really don't feel like going anywhere right now.
M: Are you sick
W: No, but I'm very tired from my long bike ride home. I might go to sleep early.
M: Oh, all right. I'll go to play basketball with Sam, then.
(Text 7)
W: What are you looking for
M: My cigarettes.
W: Well, they are not here. They are in the dustbin.
M: In the dustbin Why
W: Because there is cigarette ash on every carpe t in the house. Actually I'm not going to put up with your smoking any longer.
M: I don't drop ash on the carpets.
W: Oh, yes, you do. I know because I clean them. Anyway cigarettes are a waste of money.
(Text 8)
W: Mike, what lessons did you have at school this morning
M: We had art, but we didn't go to the classroom. Ms. Green took us to visit the museum in town.
W: How come What did you do there
M: We looked at paintings by famous artists.
W: I wish I had been with you. Did anything attract you
M: A lot. But my favourite painting was by Picasso. It looked very strange.
W: Did Ms. Green explain something about the paintings
M:Yes, and after that we made pictures for a competition. I drew a picture of Ms. Green. It looked like a Picasso painting.
W: Did she like it
M: Ms. Green wasn't very pleased, and she thought it boring, So, I didn't win.
(Text 9)
M: Nice to meet you, Jennifer. Can you tell us a few things about yourself Perhaps your work experience.
W: I'm a university student in my final year, and I major in English. I've had several part-time jobs, including office work and sales.
M: What was your office work about
W: I worked at the reception desk and did some paperwork.
M: What did you learn there
W: I received phone calls and met customers most of the time. And I supported staff from different departments at times. So, I learned to deal with various kinds of people.
M: Did you apply any of the knowledge you got at university
W: Yes, I think I did use some of the language knowledge.
M: What has been your worst experience at work
W: Well, once I met a customer who came to make a complaint. I tried my best, but he was just being unreasonable. I had to refer him to my manager. It was a hard day.
M: Okay. Now, do you have any questions for us
W: No, not at the moment.
M: Thank you, Jennifer. We have a number of people applying for this position, and we will call you with our decision within two weeks.
W: Okay, thank you.
(Text 10)
M: Many years ago, I taught a student named Tom who was from a very poor family. He was very smart and never late with his homework. Every day at lunch I would see him go to the library instead of eating with everyone else. When I asked him about it, he said that he would rather study than eat. At first, I thought this was very good, but then I found out that he only did this because he could not afford to pay for lunch. I did not want to upset him by telling him what I learned, so I brought extra food with me every day and told him that my wife always packed me too much lunch because she was a chef at a restaurant and got food very cheap. He took the extra food, and ate lunch with me even though he seemed embarrassed. Years later, I received a letter from Tom and it was full of thanks. He became a doctor and now travels to poor hospitals around the world to help those in need.

展开更多......

收起↑

资源列表