Module 9 Life history 阅读理解(含解析)外研版七年级下册英语题型专项集训

资源下载
  1. 二一教育资源

Module 9 Life history 阅读理解(含解析)外研版七年级下册英语题型专项集训

资源简介

Module 9 Life history 阅读理解(含解析)外研版七年级下册英语题型专项集训
Kobe Bean Bryant (August 23, 1978 — January 26, 2020) was born in the US and he was the youngest child and only son in the family. Kobe was good at playing basketball and named himself “Black Mamba”. He won many basketball events. He was one of the best scorers (得分手) in the NBA.On April 14, 2016, Kobe retired (退役).
On January 26, 2020, basketball star Kobe Bryant’s helicopter crashed (坠毁) in Calabasas, California. The crash killed him, his 13 year s old daughter and seven others including the pilot.
The people on the helicopter wanted to go to a basketball event in Thousand Oaks, California.
1.Kobe named himself “Black Mamba” because ________.
A.he was the only son in his family
B.he retired on April 14, 2016
C.he did well in playing basketball
D.he was one of the best basketball coaches
2.When did Kobe retire
A.On April 14, 2016.
B.On January 26, 2020.
C.On August 23, 2020.
D.On January 14, 2016.
3.When the helicopter crashed, Kobe was ________ years old.
A.31 B.41 C.45 D.59
4.How many people died in the crash
A.Two. B.Seven. C.Eight. D.Nine.
5.What did Kobe want to do on January 26, 2020
A.To go to a basketball event.
B.To see his wife and daughters.
C.To go to a birthday party.
D.To go on a trip to another city.
31 -year- old Rob from California USA was born without arms or legs. But like each of us, he has a dream and with the support of his parents and two sisters, Rob made his dream come true.
His interest in football began when he was 13 and a high school football coach gave him a sports shirt. “To a 13- year- old kid, it just made me excited. I felt the need to know more about the sport,” Rob said. After a full understanding of it, Rob dreamed of becoming a football coach. And he made it.
Rob has to use a special chair in his job. He controls it with his head and neck, and writes by using his mouth to hold a special tool.
Last autumn, Rob worked as the head coach of the Prospect High School Junior team. Under him, the team won 8 and lost 2. It gave Rob confidence (信心) and courage. Clearly, football isn’t just a sport. It is his life now.
6.How many people are there in Rob’s family
A.Three. B.Four. C.Five. D.Six.
7.What started Rob’s interest in the sport of football
A.A shirt. B.A football. C.A dream. D.A shoe.
8.What part of body does Rob use in writing
A.His neck. B.His head. C.His mouth. D.His feet.
9.What is Rob now
A.A coach. B.A writer. C.A school teacher. D.A student.
10.What does the last sentence of the text mean
A.Sport makes Rob happy.
B.Rob lives by playing football.
C.Football is very important to Rob.
D.Football is very expensive.
Mr Black worked in an office. He lived in a small old house alone. He liked nothing but drinking. He almost spent all his money on drinks.
One evening, Mr Black’s friend asked him to have dinner in a restaurant. He was happy and drank a lot. When they left, he could hardly (几乎不) stand. The friend had to ask a taxi to send him home. Soon they arrived at his house. With the help of the taxi driver, he got out of the taxi.
“Thank you, sir,” said Mr Black. “Now I can open the door myself.” The taxi driver went away, but Mr Black couldn’t put the key into the keyhole (锁眼). Just then a policeman came.
“Can I help you sir ” asked the policeman.
“Thank you, sir” said Mr Black. “The house is circling (旋转) now. If you can stop it circling, I can open the door.”
11.How was Mr Black’s house
A.Big and new. B.Small but new.
C.Big but old. D.Small and old.
12.Mr Black liked ________ and he almost spent all his money on it.
A.singing B.eating C.drinking D.drawing
13.Mr Black couldn’t stand because he ________.
A.was too tired B.drank a lot
C.was too hungry D.ate too much food
14.How did Mr Black get home
A.By bike. B.By taxi. C.On foot. D.By bus.
15.Which of the following is TRUE
A.Mr Black was an office worker.
B.Mr Black’s friend opened the door.
C.The house was circling at that time.
D.The policeman couldn’t put the key into the key hole.
阅读下面短文,从各小题所给的四个选项中选出能回答所提问题或完成所给句子的一个最佳答案。
J.K. Rowling is the writer of Harry Potter. It is one of the best-sellerns(畅销书)all over the world.
She was born in Gloucestershire on 31st July, 1965. She has one sister. She is two years older than her sister. They loved listening to their father’s bedtime stories. They loved the stories about magical(魔幻的)world best. Rowling wrote her first story when she was six years old.
In 1992, Rowling began to write the first book about Harry Potter. In 1997, she finished the book. It was a great success. And the film came out in November, 2001. Now Harry Potter series(系列)are popular. In this series, Harry is only an ordinary(普通)boy: polite, friendly, brave(勇敢)and clever. So when children read ahout Harry, they also want to be like him. That’s why Hary Potter series are so popular.
J.K. Rowling is very happy with the success. She says she will go on writing children’s books.
16.J.K. Rowling is the ________ of Harry Potter.
A.reporter B.student C.singer D.writer
17.Rowling was born in Gloucestershire on ________ 31st.
A.June, 1965 B.July, 1992 C.July, 1965 D.June, 1997
18.Rowling wrote her first story at the age of ________.
A.12 B.9 C.11 D.6
19.When did the film about Harry Potter first come out
A.In 2000. B.In 1965. C.In 1997. D.In 2001.
20.In 1997, Rowling ________.
A.began to write the first book Harry Potter
B.finished the first book about Harry Potter
C.began writing the first story
D.began to write children’s books
Once upon a time, there was a little boy called Francis. He had five brothers and one sister.
Francis lived a poor life. His brothers all left home to work and only he and his sister were still at home. His parents could not afford(承担得起)to send the two children to school, so they let Francis stay at home.
Francis wanted to learn to read and write. Sometimes he ran to school secretly.
He saw his sister was among the pupils. He envied(羡慕)her. Francis had an idea.
Francis and his sister looked like each other. So why not dress up as a girl in order to go to school So Francis went to school on Mondays, Wednesdays and Fridays and his sister went to school on Tuesdays and Thursdays.
21.There were ________ children in Francis’ family.
A.five B.six C.seven D.eight
22.Why did Francis stay at home when he was old enough to go to school
A.Because he was a naughty boy. B.Because his family was poor.
C.Because he did not like school. D.Because he didn’t have any friends.
23.The underlined word “pupils” means “________” in Chinese.
A.工人 B.老师 C.小学生 D.农民
24.Francis’ sister went to school on ________.
A.Tuesday B.Wednesday C.Friday D.Saturday
25.From the passage we know ________.
A.Francis’ sister did not want to learn to write B.Francis’ sister was two years older than him
C.Francis dressed up as a girl in order to go to school D.Francis didn’t want to go to school
Nick Jonas was born on September 16th, 1992. He is an American singer and actor. He set up a pop rock band (乐队) called Jonas Brothers with his two brothers.
Nick has everything he wants: thousands of fans, a good job and a happy family, but he also has diabetes (糖尿病). Nick first got sick (生病的) in 2005, and then he spent several days in hospital.
“I felt sad when I was in hospital. Then I thought I could help other kids with diabetes,” Nick said. In 2007 during a TV show, he asked people to put up their hands if they had diabetes. He told them to be positive, so people started to call him “Mr. Positive”. Now he is very healthy.
26.Nick Jonas was born on _________.
A.October 6th,1993 B.October 16th,1993
C.September 6th,1992 D.September 16th,1992
27.From the first paragraph (段), we CAN’T learn that _______.
A.Nick Jonas comes from America
B.Nick Jonas is good at singing
C.Nick Jonas has diabetes
D.Nick Jonas has two brothers
28.Nick Jonas first got sick ________.
A.in 2006 B.at the age of 13 C.in 2003 D.at the age of 15
29.The underlined word “positive” probably means “________” in English.
A.friendly B.hopeful C.healthy D.hungry
30.We can know that according to the passage.
A.Nick Jonas is not only a singer but also a doctor.
B.Jonas Brothers is the name of a Music Club.
C.Nick Jonas was not happy when he was in hospital.
D.Nick Jonas is still sick now.
Jack London was a famous American writer. He was born on 12th January, 1876 in San Francisco, California. His family was very poor, and Jack had to leave school to make money. He worked very hard.
In 1897, he went to Alaska to find gold. There he got ideas for his books and stories. He returned home and started to write. His writings were successful, and he became rich and famous in his twenties.
Jack was not a happy man. He was in bad health. He ended his own life in 1916. He was only 40 years old then.
31.When was Jack London born
A.On 12th January, 1876.
B.On 21st January, 1876.
C.On 12th January, 1867.
D.On 21st January, 1867.
32.Why did Jack leave school as a child
A.Because he didn’t like books.
B.Because his family was poor.
C.Because he liked to be free.
D.Because he wanted to make money.
33.What did Jack get in Alaska
A.Gold.
B.Books and stories.
C.Ideas for writing.
D.Money.
Thomas Edison was born in 1847. He was in school for only three months, but he asked a lot of questions. He liked to know how things worked. At the age of ten, he built a small chemistry lab (化学实验室) . He planted vegetables in his garden and sold them to buy chemicals.
One day, his mother was ill. The doctor said she needed an operation. But it was night and the oil lamp (油灯) in the room gave poor light. Edison thought hard and had an idea. He put all the oil lamps in his home on a long table. Then he put a big mirror (镜子) behind them. The room became quite bright, so the doctor could operate.
At the age of twelve, Edison began selling candy, sandwiches and newspapers on a train. When he was free, he printed(打印) newspapers on the train and sold them to the railway workers.
One day in August, 1862, Edison saw a boy playing on the tracks at a station. A train was coming near quickly, and the boy was too frightened (害怕的) to move. Edison took the boy to a safe place quickly. The boy’s father was the station master. He was so thankful that he taught Edison railway telegraphy (电报学). Edison soon became very good at it and later he left home to work in different cities. This gave him a new start in his life. He was then just a boy of sixteen.
34.Edison bought chemicals by ________.
A.reading books for grown-ups
B.planting and selling vegetables
C.selling candy, sandwiches and newspapers on a train
D.printing newspapers
35.The underlined word “operation” in Paragraph 2 means “________” in Chinese.
A.治疗 B.药物 C.手术 D.金钱
36.How old was Edison when he saved the son of the station master
A.12 years old. B.14 years old. C.15 years old. D.17 years old.
37.According to the passage, which of the following is NOT true
A.Edison’s good idea helped the doctor operate on his mother.
B.Edison was interested in science when he was young.
C.Edison learned railway telegraphy from the station master.
D.Edison left his home to work in different cities when he was twelve.
38.Which is the best title for the passage
A.Edison’s Inventions B.Edison’s Early Life C.Edison’s Jobs D.Edison’s Poor Family
Lao She Teahouse opened in 1988. Its name is from the famous Chinese writer, Lao She (1899-1966). At Lao She Teahouse, visitors sit in an old Beijing setting, and can drink the best tea in China. They watch all kinds of traditional Chinese performances (表演) and enjoy delicious traditional Beijing-style snacks. The teahouse can hold up to 280 guests. At Lao She Teahouse, there are opera fans’ activities from 2:30 to 5:00 on Monday, Wednesday and Friday afternoons. There are also opera and folk music performances from 2:30 to 5:00 on Tuesday and Thursday afternoons. People can enjoy performances of Peking Opera, folk arts, acrobatics (杂技) and magic shows(魔术) from 7:40 to 9:20 every evening. Transportation: take the underground to Qianmen Station Tel: 6302 1717; 6303 6830; 6304 6334 Ticket price: 40 yuan, 60 yuan, 80 yuan, 100 yuan, 120 yuan or 130 yuan according to different seats, tea and snacks.
39.How many guests can the teahouse hold
A.1,899. B.280. C.1,966. D.230.
40.When can people watch opera and folk music performances
A.On Tuesday afternoons. B.On Wednesday mornings. C.On Friday afternoons. D.On Thursday mornings.
41.What performances can people watch every evening at Lao She Teahouse
A.Peking Opera, folk arts, pop songs and magic shows.
B.Peking Opera, folk arts, acrobatics and magic shows.
C.Pop songs, folk arts, acrobatics and magic shows.
D.Peking Opera, Western music, acrobatics and magic shows.
42.How does the writer advise us to go to Lao She Teahouse
A.By plane. B.By train. C.By bus. D.By underground.
43.The passage may be from ________.
A.a sports newspaper B.a science magazine C.a travel guide D.a storybook
George Shaw was one of the greatest British writers. A lot of people respected him and they often wanted to visit him or he was asked to all kinds of parties and dinners. He had to refuse most of them, so he could have enough time to write more.
Once a friend of Mr. Shaw’s asked him to dinner. The man helped him when he was unknown. So he found it was difficult to refuse. As soon as he went into the hall, his friend came up to him and introduced him to all his friends. They were glad to know the great writer and warmly talked with him except a lady in beautiful clothes. She was so proud that she seemed to see nobody, “She is Mrs. Smith,” a friend said to Mr. Shaw in a low voice. “Her husband is a minister(部长).”
Mr. Shaw understood immediately. He talked with all the people there except Mrs. Smith. It made the woman unhappy and she left there before the dinner was over.
The next morning, Mr. Shaw heard the doorbell while he was writing in his room. He opened the door and came in a girl. She passed an invitation to the writer. On it was written, “Mrs. Smith will be free from two to four next Saturday.”
Mr. Shaw said nothing. Instead, he wrote on the back of the invitation. “So will Mr. Shaw!”
44.People respected Mr. Shaw because __________.
A.he was friendly to everybody B.he was a great writer
C.he wrote a lot D.he made the rich unhappy
45.Mr. Shaw went to the dinner that time because __________.
A.he hoped to know some important persons B.he had enough time that day
C.his friend had a lot of friends D.his friend helped him when he was not famous
46.Mrs. Smith was proud because __________.
A.she was a woman of few words B.something was wrong with her eyes
C.she was a minister’s wife D.she bad something important to do
47.Mrs. Smith left angrily because __________.
A.Mr. Shaw wouldn’t talk with her B.Mr. Shaw didn’t understand her
C.she was coldly treated D.she was laughed at
48.Which of the following is TRUE
A.The lady refused to ask Mr. Shaw to dinner.
B.The lady tried to say sorry to Mr. Show.
C.The lady knew she had done wrong.
D.Mr. Shaw was as proud as the lady.
In Chinese, people use “look like Pan An” (貌似潘安) to describe a good-looking man. Who is Pan An
Pan An was a writer in ancient (古代的) China. He was one of the best-looking men. Pan had lots of fans at the time, just like today’s stars. When Pan left his home, many young girls would go after him around. They gave him flowers and fruit to show their love for him.
Pan was famous for his writing. His poems (诗歌) and articles were full of emotion (情感). Pan was a great husband. In his life, he had only one wife, which was unusual (不常见) then. When his wife died, he wrote three poems in memory of (纪念) her.
49.What was Pan An He was ________ .
A.a worker B.a teacher C.a painter D.a writer
50.If man is described as Pan An, he ________ .
A.is good-looking B.looks like Pan An C.is kind D.is famous
51.Many girls went after Pan An to ________ .
A.ask him to write poems for them B.show their love for him
C.sell him flowers and fruit D.help him become a superstar
52.Pan An became famous because ________ .
A.he was good at writing B.he was a good husband C.he had a lot of fans D.he had many children
53.Pan An had only one wife. It shows that ________ .
A.he was boring and poor B.he was not as handsome as people said
C.he spent too much time writing D.his love for his wife was true
Dear Nicole,
How are you Do you enjoy your summer holiday I'm sure you do.
It's been two weeks since I returned to New Zealand, but I'm still thinking of the exciting city life in Hong Kong. In New Zealand, life is totally different. I miss the delicious sweet soup so much.
The weather has been bad these days. Yesterday I got a cold and didn't go to school this morning. I hate taking medicine but I have to take it. I must get well soon because I will have tests on science and geography next week. I must prepare for the tests so that I won't fail again.
I remember that you like our local hand cream(护手霜), but it is quite expensive in Hong Kong. I bought you some last weekend and I am sending it to you. It's much cheaper here than in Hong Kong.
It's almost the end of August. It's time to pack(收拾) your school bag and get ready for the new school term. Take good care.
Yours,
Judy
54.What does Judy think of the life in Hong Kong
A.Boring. B.Exciting. C.Useful. D.Powerful.
55.What does Judy miss about Hong Kong
A.The stadium. B.The zoo. C.The sweet soup. D.The school.
56.What will Judy do next week
A.She will go to hospital. B.She will go shopping.
C.She will have a picnic. D.She will have tests on science and geography.
57.When does Judy write the letter
A.In May. B.In June. C.In July. D.In August.
Laura was my best friend—like the sister I never had. We were born in the same hospital and on the same day. Laura was very nice and beautiful. She was friendly to everyone around her. We like each other so much that we did everything together:dancing lessons,movies,swimming, and walking to primary school. At primary school,we were both the teachers' favourite students, and we tried very hard to be well behaved in class.Laura was always the top student in our class, and I was so proud to be her best friend.
I lived in a house with a big pond and a lovely garden. During the summer holiday, we often swam in the pond and then had a nap under a big tree in my garden.
When I was ten years old, my family moved away, because we bought a bigger house in this large city.Laura and I kept in touch through letters, and we saw each other during holidays when I went back to my old hometown.
But we lose contact (联系)last summer, because Laura's family moved to somewhere else, too. I felt so sad for the first time in my life.
She didn't send me any letters until one week ago.I finally heard from her.She will come and visit me next month! What a wonderful thing! I am looking forward to that time day and night. And I know, this time we won't lose each other again.
58.What was Laura like for me
A.The sister I never had.
B.She was nice and beautiful.
C.Friendly.
59.What kind of house did the writer live in before
A.A house with a big pond and a lovely garden.
B.A small house.
C.A bigger house.
60.How did the writer and Laura keep in touch at first
A.By email.
B.They saw each other during holidays.
C.Through letters.
61.Why did they lose contact later
A.Because the writer's family bought a bigger house in this large city.
B.Because Laura's family moved to somewhere else,too.
C.Because Laura didn't send the writer any letters.
62.What is the writer looking forward to now
A.She is looking forward to a bigger house now.
B.She is looking forward to meeting her old classmate.
C.She is looking forward to a wonderful thing.
In 1942, Stephen William Hawking was born in Oxford, England. His parents' house wasn't in Oxford. It was in the north of London. But at that time, people thought Oxford was a safer place to have babies because of the Second World War. Stephen's father was a good doctor. His mother didn't work.
In 1950, when Hawking was eight years old, his family moved to St.Albans, a town about 20 miles north of London. At eleven, Stephen went to St.Albans School, and then went to Oxford University. There he wanted to study maths, but maths was not available(可用的) in the university. So he studied physics (物理).
In 1988, Stephen's greatest work A Brief History of Time (《时间简史》) was published (出版). And people all over the world began to know the greatest physics scientist—Stephen William Hawking.
63.Stephen William Hawking was born in ______ in 1942.
A.London B.St.Albans C.Oxford
64.Stephen's father was ______,but his mother didn't have a job.
A.a good teacher B.a good scientist C.a good doctor
65.Stephen went to St.Albans School at the age of ________.
A.ten B.eleven C.twelve
66.What subject did Stephen study in the university
A.Physics. B.Maths. C.History.
67.Stephen became a famous person for A Brief History of Time in ______.
A.1942 B.1950 C.1988
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案:
1.C 2.A 3.B 4.D 5.A
【导语】本文是一篇记叙文。主要介绍了篮球运动员科比。
1.细节理解题。根据第一段中的“Kobe was good at playing basketball and named himself ‘Black Mamba’ ”科比擅长打篮球,并给自己取名为“黑曼巴”。故选C。
2.细节理解题。根据第一段最后一句“On April 14, 2016, Kobe retired”2016年4月14日,科比退役。故选A。
3.细节理解题。根据第一段中的“Kobe Bean Bryant (August 23, 1978— January 26, 2020)”进行计算可知,当直升机坠毁时,科比已经41岁了。故选B。
4.细节理解题。根据第二段中的“The crash killed him, his 13yearold daughter and seven others including the pilot.”坠机造成他和他13岁的女儿以及包括飞行员在内的其他7人死亡。可知,一共有9个人。故选D。
5. 细节理解题。根据最后一段“The people on the helicopter wanted to go to a basketball event in Thousand Oaks, California.”直升机上的人想去加州看一场篮球比赛。故选A。
6.C 7.A 8.C 9.A 10.C
【导语】本文主要讲的是天生失去四肢的Rob有自己的足球梦,在家人的支持下他的梦想成真了,成为一名足球教练。
6.细节理解题。根据第一段“But like each of us, he has a dream and with the support of his parents and two sisters...”可知,Rob家里有父母、两个姐姐和Rob共五个人。故选C。
7.细节理解题。根据第二段“His interest in football began when he was 13 and a high school football coach gave him a sports shirt.”可知,Rob对足球的兴趣源于一位高中足球教练送给他的一件运动衫。故选A。
8.细节理解题。根据第三段“...and writes by using his mouth to hold a special tool.”可知,Rob用嘴含着一种特殊的工具来书写。故选C。
9.细节理解题。根据最后一段“Last autumn, Rob worked as the head coach of the Prospect High School Junior team.”可知,Rob现在是一名教练。故选A。
10.推理判断题。根据最后一段“Clearly, football isn’t just a sport. It is his life now.”可推知,足球对Rob来说非常重要。故选C。
11.D 12.C 13.B 14.B 15.A
【导语】本文是一篇记叙文。本文主要讲述了Black先生去餐厅吃晚饭喝了很多酒,到家后让一个警察帮他开家门的故事。
11.细节理解题。根据“He lived in a small old house alone.”可知,Black先生独自生活在一个又小又旧的房子里。故选D。
12.细节理解题。根据“He liked nothing but drinking. He almost spent all his money on drinks.”可知,Black先生除了喝酒什么也不喜欢,他几乎把所有的钱都花在喝酒上了。故选C。
13.判断推理题。根据“He was happy and drank a lot. When they left, he could hardly stand.”可知,Black先生很开心并喝了很多酒,他们走的时候,Black先生几乎不能站起来,可推测Black先生不能站起来是因为他喝了很多酒。故选B。
14.细节理解题。根据“The friend had to ask a taxi to send him home.”可知,Black先生的朋友叫了一个出租车送他回家,可知Black先生通过乘坐出租车回家。故选B。
15.判断推理题。根据“Mr Black worked in an office.”、“‘Can I help you sir ’ asked the policeman...‘If you can stop it circling, I can open the door.’”、“He was happy and drank a lot. When they left, he could hardly stand.”和“Mr Black couldn’t put the key into the keyhole.”可知,Black先生在一个办公室上班,可推测Black先生是一个办公室职员;Black先生到家以后一个警察来了并提议帮助Black先生,可推测警察帮助Black先生开门;Black先生喝酒喝得太多,以至于他几乎部门能站立,可推测只是Black先生觉得房子再转,而不是真的再转;是Black先生不能把钥匙放进锁眼里。故选A。
16.D 17.C 18.D 19.D 20.B
【导语】本文主要介绍了《哈利·波特》及其作者。
16.细节理解题。根据“J.K. Rowling is the writer of Harry Potter.”可知,J.K.罗琳是《哈利·波特》的作者。故选D。
17.细节理解题。根据“She was born in Gloucestershire on 31st July, 1965.”可知,她于1965年7月31日出生在格洛斯特郡。故选C。
18.细节理解题。根据“Rowling wrote her first story when she was six years old.”可知,罗琳六岁的时候写了她的第一个故事。故选D。
19.细节理解题。根据“And the film came out in November, 2001.”可知,这部电影2001年11月上映。故选D。
20.细节理解题。根据“In 1992, Rowling began to write the first book about Harry Potter. In 1997, she finished the book.”可知,在1997年,她完成了第一本关于哈利·波特的书。故选B。
21.C 22.B 23.C 24.A 25.C
【导语】本文主要讲述Francis家因为太穷了不能供两个孩子读书,但是Francis很想读书,就想出了假扮成女孩偷偷去上学的主意。
21.细节理解题。根据“there was a little boy called Francis. He had five brothers and one sister.”可知,Francis有五个哥哥和一个妹妹,所以他们家总共有七个孩子。故选C。
22.细节理解题。根据“His parents could not afford to send the two children to school, so they let Francis stay at home.”可知,Francis家因为太穷了不能供两个孩子读书,所以Francis要待在家里。故选B。
23.词义猜测题。根据“Francis wanted to learn to read and write. Sometimes he ran to school secretly.”以及“He envied her.”可知,妹妹可以上学,所以Francis羡慕她,此处指看到他妹妹在学生中间,“pupils”的意思是“小学生”。故选C。
24.细节理解题。根据“his sister went to school on Tuesdays and Thursdays”可知,他的妹妹星期二、星期四上学。故选A。
25.细节理解题。根据“So why not dress up as a girl in order to go to school So Francis went to school on Mondays, Wednesdays and Fridays ”可知,Francis为了能上学打扮成了女孩。故选C。
26.D 27.C 28.B 29.B 30.C
【导语】本文主要介绍了尼克乔纳斯和他的流行摇滚乐队,并鼓励人们要勇敢地面对疾病。
26.细节理解题。根据“Nick Jonas was born on September 16th, 1992.”可知,尼克乔纳斯出生于1992年9月16日。故选D。
27.细节理解题。根据“He is an American singer and actor. He set up a pop rock band (乐队) called Jonas Brothers with his two brothers.”可知,出生于美国,是歌手,所以擅长唱歌,同时还有两兄弟,根据第一段不知道他有没有病。故选C。
28.细节理解题。根据“Nick Jonas was born on September 16th, 1992.”及“Nick first got sick (生病的) in 2005,”可知,第一次得病是2005年,第一段知道出生于1992年,所以第一次得病时13岁。故选B。
29.词义猜测题。根据“Then I thought I could help other kids with diabetes”及“he asked people to put up their hands if they had diabetes.”可知,positive应该是积极地面对疾病。故选B。
30.细节理解题。根据“I felt sad when I was in hospital.”可知,尼克在住院时感到很难过。故选C。
31.A 32.B 33.C
【导语】本文是一篇记叙文,主要介绍了美国作家Jack London小时候因为家贫而辍学,后来他去阿拉斯加后有了写作的想法,最终成了著名作家,但是身体不好,40岁就过世了。
31.细节理解题。根据第一段“He was born on 12th January, 1876...”可知,Jack出生于1876年1月12日。故选A。
32.细节理解题。根据第一段“His family was very poor, and Jack had to leave school to make money.”可知,Jack的家庭非常贫穷,他不得不离开学校去赚钱。故选B。
33.细节理解题。根据“In 1897, he went to Alaska to find gold. There he got ideas for his books and stories.”可知, 1897年,Jack去阿拉斯加寻找黄金,在那里他对自己的书和故事有了一些想法。故选C。
34.B 35.C 36.C 37.D 38.B
【导语】本文是记叙文,介绍了Edison16岁以前的生活。
34.细节理解题。根据“He planted vegetables in his garden and sold them to buy chemicals.”可知,他通过种蔬菜并卖掉他们来买化学品。故选B。
35.词义猜测题。根据“But it was night and the oil lamp (油灯) in the room gave poor light.”可知,医生需要明亮的环境才能做手术。故选C。
36.推理判断题。根据“One day in August, 1862”和“Thomas Edison was born in 1847.”可知,当时Edison15岁。故选C。
37.细节理解题。根据“Edison soon became very good at it and later he left home to work in different cities. This gave him a new start in his life. He was then just a boy of sixteen.”可知,他离开的时候是16岁,D选项12岁错误。故选D。
38.最佳标题题。根据文章的时间线索,本文主要描述了Edison16岁以前的生活。故选B。
39.B 40.A 41.B 42.D 43.C
【导语】本文主要介绍了老舍茶馆的历史、营业时间、交通方式、电话和票价等。
39.细节理解题。根据“The teahouse can hold up to 280 guests. ”可知,茶馆一次可以容纳280个客人。故选B。
40.细节理解题。根据“ There are also opera and folk music performances from 2:30 to 5:00 on Tuesday and Thursday afternoons. ”可知,周二和周四下午2:30至5:00有歌剧和民间音乐表演。故选A。
41.细节理解题。根据“ People can enjoy performances of Peking Opera, folk arts, acrobatics(杂技) and magic shows(魔术) from 7:40 to 9:20 every evening.”可知每天晚上可以欣赏京剧、民间艺术、杂技和魔术表演。故选B。
42.细节理解题。根据“take the subway to Qianmen Station”可知可以坐地铁去。故选D。
43.推理判断题。本文主要介绍了老舍茶馆的历史、营业时间、交通方式、电话和票价等,故文章有可能出现在旅游指南上。故选C。
44.B 45.D 46.C 47.A 48.D
【分析】本文讲述英国作家萧伯纳去参加一位朋友的宴会,和一位部长的妻子史密斯太太没有讲话,让她生气地提前离席的趣事。
44.细节理解题。根据第一段“George Shaw was one of the greatest British writers. A lot of people respected him”可知萧伯纳是英国伟大的作家之一,所以很多人尊敬他。故选B。
45.细节理解题。根据第二段“The man helped him when he was unknown. So he found it was difficult to refuse”可知,在萧伯纳不出名的时候,那位朋友帮了他很多,所以很难拒绝邀请,萧伯纳去参加了宴会。故选D。
46.细节理解题。根据第二段“Her husband is a minister”可知,那位太太很自豪因为她的丈夫是部长。故选C。
47.细节理解题。根据第三段“He talked with all the people there except Mrs. Smith. It made the woman unhappy and she left there before the dinner was over”可知,萧伯纳没有和史密斯太太讲话,让她很生气,所以提前离席了。故选A。
48.推理判断题。根据“They were glad to know the great writer and warmly talked with him except a lady in beautiful clothes”及第三段“He talked with all the people there except Mrs. Smith”可知,史密斯太太没有和萧伯纳讲话所以萧伯纳也没有和史密斯太太讲话。根据倒数第二段“Mrs. Smith will be free from two to four next Saturday”及最后一段“So will Mr. Shaw”,可知史密斯太太下周六两点到四点有时间,希望萧伯纳去见她,但是萧伯纳表示自己那个时间也有空,史密斯太太可以来见他。可推断萧伯纳和那位太太一样都很自傲。故选D。
49.D 50.A 51.B 52.A 53.D
【分析】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了古代著名且英俊的作家——潘安。并介绍了他的诗歌以及他的妻子。
49.细节理解题。根据文章第二段中的“Pan An was a writer in ancient (古代的) China”可知,潘安是一名作家,故选D。
50.细节理解题。根据文章第一段中的“In Chinese, people use “look like Pan An” (貌似潘安) to describe a good-looking man”可知,在中国,人们用“貌似潘安”来描述长得好看的男人,故选A。
51.细节理解题。根据文章第二段中的“They gave him flowers and fruit to show their love for him”可知,许多女孩们跟随潘安为了送给他鲜花和水果以表达对他的爱,故选B。
52.细节理解题。根据文章最后一段中的“Pan was famous for his writing”可知,潘安因他的写作而出名,故选A。
53.推理判断题。根据文章最后一段中的“In his life, he had only one wife, which was unusual (不常见) then. When his wife died, he wrote three poems in memory of (纪念) her”可推知,他对他妻子的爱是真的,故选D。
54.B 55.C 56.D 57.D
【分析】本文主要是Judy写给Nicole的一封信,信中Judy向Nicole回顾了自己在香港的生活,也说了一些她目前的情况。
54.细节理解题。根据“but I'm still thinking of the exciting city life in Hong Kong.”可知,Judy认为香港的生活是令人兴奋的,故选B。
55.细节理解题。根据“I miss the delicious sweet soup so much.”可知,Judy想念香港的甜汤,故选C。
56.细节理解题。根据“I must get well soon because I will have tests on science and geography next week.”可知,Judy下周将有科学和地理考试,故选D。
57.推理判断题。根据“It's almost the end of August. It's time to pack(收拾) your school bag and get ready for the new school term.”可知,Judy是在八月份写的这封信,故选D。
58.A 59.A 60.C 61.B 62.B
【分析】这篇短文主要讲述了Laura是作者的朋友,经常一起做事情,当作者十岁的时候,在大城市买了房子,搬走了,Laura和作者通过书信保持联系,但去年夏天他们失去了联系,因为Laura也搬家了,后来他们又取得了联系。
58.细节理解题。根据文中“Laura was my best friend—like the sister I never had.”可知,Laura对于作者就像从未有过的妹妹一样。故选A。
59.细节理解题。根据文中“I lived in a house with a big pond and a lovely garden.”可知,作者以前住在有一个大池塘和一个漂亮花园的房子。故选A。
60.细节理解题。根据文中“Laura and I kept in touch through letters”可知,他们最初是通过信件保持联系的。故选C。
61.细节理解题。根据文中“But we lose contact (联系)last summer, because Laura's family moved to somewhere else, too.”可知,后来他们失去了联系,因为劳拉的家人也搬到了别的地方。故选B。
62.细节理解题。根据文中“She will come and visit me next month! What a wonderful thing! I am looking forward to that time day and night.”可知,作者现在期待见到她的老同学。故选B。
63.C 64.C 65.B 66.A 67.C
【分析】本文介绍了霍金的生活和学习情况。
63.细节理解题。根据“In 1942, Stephen William Hawking was born in Oxford, England.”可知,霍金出生在牛津,故选C。
64.细节理解题。根据“Stephen's father was a good doctor.”可知,霍金的父亲是一名优秀的医生,故选C。
65.细节理解题。根据“At eleven, Stephen went to St.Albans School,”可知,霍金在11岁去了圣奥尔本学校。故选B。
66.细节理解题。根据“There he wanted to study maths, but maths was not available(可用的) in the university. So he studied physics (物理).”可知,霍金在大学里学习物理,故选A。
67.推理判断题。根据“In 1988, Stephen's greatest work A Brief History of Time (《时间简史》) was published (出版).”可知,霍金是在1988年因为他的作品《时间简史》而成为一个名人,故选C。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源预览