《中职公共基础课程 基础模块 英语3》unit 6 Living History of Culture 阅读理解专项练习(含答案与解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

《中职公共基础课程 基础模块 英语3》unit 6 Living History of Culture 阅读理解专项练习(含答案与解析)

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
Unit 6 Living History of Culture
阅读理解专项练习
姓名:___________班级:___________
A
I’m Maria and I’m from Russia. I'm a student and I love soccer! Right now, I’m in London.
I’m at a school to learn to play soccer, and I’m also here to learn English.
I live with a wonderful host family in London. Mrs. Green is from England, while Mr.
Green is from Scotland. One of the best parts of living with this family is getting to spend time
with their son, Jacob. He's around my age, and he's always nice to me. Jacob and I like to play
soccer together in the garden. On weekends, the four of us sometimes go for a walk in the
center of London. My favorite places are Big Ben, Buckingham Palace and Tower Bridge.
They’re all symbols of London, and it’s exciting to see them up close.
I play soccer at school every morning. There are many teams here. The teams are from
different countries. I think we are good teams because we all work very hard.
In the afternoon, I go to English classes. My classmates are very nice. I like to talk with
Rick best. He's Chinese. Our English lessons are interesting. Our English teacher Mr. Smith is
fun, too.
We have soccer games in the evening. Lots of people come to watch our games. You can’t
imagine how hard we play!
1. How many members are there in the host family
A. One B. Two C. Three D. Four
2.Where is Maria from
A. Russia. B. England. C. Scotland. D. China.
3.Who does Maria live with in London
A.ARussian family. B.An English teacher.
C.A friendly classmate. D.A host family.
4.What does Maria do in the evenings
A.She plays soccer games. B.She learns English.
C.She watches TV. D.She reads books.
5.What can we know from the passage
A.Maria likes to play baseball together with Jacob in the garden.
B.Maria feels excited to see Big Ben, Buckingham Palace and Tower Bridge.
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
中小学教育资源及组卷应用平台
C.Maria goes to Chinese classes in the afternoon.
D.No one comes to watch Maria's games at school.
B
Do you want to be an excellent radio presenter By reading this, you'll know how to take
the first step to be one! Making a radio programme is fun.
The most important thing you need to do is to decide what kind of programme you are
going to offer. Have you always wanted to be a DJ just to play music If so, what kind of
music do you want to play And do others want to hear the music you play
Maybe it’s not music but information that you want to offer. You may want to do a talk
show about a special subject. If so, great! Choosing something you’re interested in will make it
a great experience for you. If you’re good at a subject, you’ll be known as a great presenter.
Or maybe you would like to make a programme like an interview with others.
Programmes like this are easy to listen to and always interesting to make because you'll never
know what a guest is going to say and maybe your subject will change.
6. It’s______to make a radio programme according to the passage.
A. Boring B. difficult C. fun D. rude
7. The most important thing you need to do is to decide______
A. when to offer B. what to offer
C. how to offer D. where to offer
8. What does the underlined word DJ mean
A. person who announces and plays popular recorded music
B. person who reads the news on the radio
C.group of people enjoying listening to music
D. person who reads sports news or describes sporting events
9. What does the writer think of a programme like an interview with others
A. Easy and interesting. B. Hard but interesting.
C. Easy but surprising. D. Hard and full of possibility.
10. What does the passage mainly talk about
A. The important thing of making a TV programme.
B.How to practice your English speaking skills to prepare for a radio presenter.
C.The ways of listening to radio programmes.
D. How to be an excellent radio presenter.
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
中小学教育资源及组卷应用平台
C
Do you know about bees Mikaila Ulmer, a 19-year-old girl from Texas, USA, knows
them well.
When Mikaila was just 4 years old, she was stung (蜇) by two bees in one week. She was
sad and scared, so her mother told her something about bees. “Bees are very important to
people, but they are in great danger and there are not too many bees.” she said.
The news surprised Mikaila, and she started to think about bees differently. Later, she got a
gift — a book about how to make lemonade . She couldn't wait to try it out. She thought of
putting natural honey in the drink to make it taste good. To her surprise, it really did.
Then Mikaila started to sell the lemonade outside her house and many people loved it.
With help from her mother, she started her lemonade brand Me & The Bees Lemonade when
she was just 11 years old.
Now, the brand has hit big in the USA.More people know about it. Mikaila also tries to
tell people about the importance of bees. Her book about bees is helping many beekeepers
around the world. What's more, she often gives away money to save bees.
Good job, Mikaila!
11.When was Mikaila stung by two bees in a week
A. At the age of 19 B. At the age of 4 C.At the age of 9 D.At the age of 11
12.Why did Mikaila start to think differently about bees
A.Because she was stung by bees.
B.Because she liked selling honey.
C.Because she got a gift about bees.
D.Because her mother told her bees were in danger.
13.What did Mikaila put in her lemonade to make it taste good
A. Bees. B.Drink. C. Honey. D. Tea.
14.What does the underlined part “has hit big” in Paragraph 5 mean
A.It means“is bad”. B.It means“is friendly”.
C.It means“is popular”. D.It means“is important”.
15.How does Mikaila help beekeepers around the world
A.Her book about bees helps them.
B.She teaches people how to make lemonade.
C.She gives money to save bees.
D.She puts honey in her lemonade.
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
中小学教育资源及组卷应用平台
D
If your hometown were to be pulled down and rebuilt one day, would you miss it And
what could you do for it Retired soldier Wang Yongfu gave his answer.
Wang and his wife lived in a village. After he retired from the army in the 1970s, Wang
had a lot of free time. He started painting lovely animals and human figures on the walls of his
house for fun. Later, his neighbors asked him to paint their houses, too. Wang’s paint brush
brought a second “life” to the boring single-story houses in the village.
In 1998,the village was to be pulled down because many villagers had left. In order to
save it, Wang decided to paint every street in the village. The old man covered every paving
stone, wall and door with joyful colors.
In 2010, some university students happened to pass by the village. They were struck by
Wang's cute and expressive artwork.These students then started the “Save Rainbow Village”
campaign.This campaign was a success and the area was kept as an art park. Wang himself
began to be known as “Grandpa Rainbow”.
Now, Rainbow Village has become a famous travel spot. It brought a positive feeling and
a sense of togetherness to those who live in it. Grandpa Rainbow, now 98years old, and his
wife are still living there.It's said that he wakes up every morning at 4 a.m. to work on
maintaining(维护) his artwork.Visitors often meet him and he always gives the victory sign
when posing for photos.
16. Why does the writer begin the text by asking questions
A. To explain facts B. To surprise the readers
C. To express opinions. D. To introduce the background.
17. Which of the following is TRUE about Wang Yongfu
A. He brought animals into the village.
B.He helped neighbors build new houses.
C. He lived a colorful retiring life with his wife.
D. He discovered his art talent and developed it.
18.What does the underlined word“struck” most probably mean
A.remembered B. moved C.reminded D. stopped
19.What action did Wang take to protect the village from being pulled down
A. He turned it into a rainbow village.
B. He communicated with the government.
C.He required the university students to help campaign.
D. He started “Save Rainbow Village”
20. What’s the best title for the passage
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
中小学教育资源及组卷应用平台
A. A Successful Campaign B.Grandpa Rainbow Is a Hit
C.Never too Late to Learn D. When a Village Meets Art
E
In Chinese lunar calendar, there are 24 solar terms in a year. Start of Summer means the
coming of a new season-summer. And it begins on May 6 and ends on May 21 this year. The
temperature rises quickly during this time. Here are three things about how Chinese greet the
Start of Summer.
Checking one’s weight
The habit of weighing people at the Start of Summer is still popular in some places of
China today. It's said that this practice will bring health and good luck to the people weighed.
Eating eggs
In the old days, Chinese people believed a round egg was a symbol of a happy life and
eating eggs on the day of Start of Summer was a good wish for good health. People put tea into
the boiling water together with eggs to make “tea eggs”. Today it has become a local snack in
many places of China.
Taking care of the heart
According to the Chinese traditional medicine, Start of Summer is a key time to protect
the heart. When it grows hot, heat can affect health. So people prefer food such as fruit and
vegetables.
21.Which solar term does the writer talk about
A.春分 B.立夏 C.秋分 D.冬至
22.Why do people check their weight at the Start of Summer
A. Because it can bring them health and good luck.
B. Because it can make them know their weight.
C. Because it can make them rich.
D. Because they want a quiet life.
23.What food did Chinese people make on the day of Start of Summer in the old days
A. Long noodles. B. Round cakes. C. Sweet dumplings. D. Tea eggs.
24.Why do people eat fruit and vegetables at the Start of Summer
A. To protect the eyes. B. To protect the hair.
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
中小学教育资源及组卷应用平台
C. To take care of the ears. D. To take care of the heart.
25.We can read the passage in a _____ .
A. geography book B.Chinese medicine newspapers
C. music book D. sports newspapers
F
Most people want to be happy, but few know how to find happiness. Money and success
alone do not bring lasting happiness. Aristotle, a Greek thinker, said “Happiness depends upon
ourselves.” In other words, we make our own happiness. Here are a few suggestions to help
you be happier.
The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life. Too often, we spend so
much time thinking about the future -for example, getting into college or getting a good job
-that we fail to enjoy the present. You should enjoy life’s simple pleasures, such as reading a
good book, listening to your favorite music, or spending time with close friends. People who
have several close friends often live happier and healthier lives.
Another secret to living a happy life is to be active, and have hobbies where you forget
your problems and time. Many people experience this dancing, or playing a sport, such as
swimming. You can forget about your problems, and only think about the activity. Finally,
many people find happiness in helping others.
Studies show that people feel good when they spend their time helping others. If you want
to feel happier, do good things for someone. You can help a friend with his or her studies, go
shopping to buy food for an elderly person, or simply help out around the house by washing
the dishes.
26.What’s the best title of the passage
A.Money Makes You Happy B.The Secrets of Happiness
C.Ideas for Helping Other People to Be Happy
D.Good Friends Make You Happy
27.What’s the main idea of paragraph 2?
A.the more friends you have, the happier you will be
B.we shouldn't think about our future
C.happiness is to enjoy the simple things in life
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
中小学教育资源及组卷应用平台
D.some people fail to live a happy life
28.How many pieces of advice on happiness does the passage give us
A.one B.two C.three D.four
29.The writer thinks that__________
A.everyone knows how to live a happier life
B.it's wrong to spend time on work
C.hobbies take up too much time
D.doing good things for someone can make you happier
30.Which of the following is not mentioned in the passage
A.Reading a good book.
B.Traveling to a foreign country.
C.Playing a sport.
D.Spending time with close friends.
参考答案和解析
A
1. C【解析】根据第二段“I live with a wonderful host family in London. Mrs. Green is from
England, while Mr. Green is from Scotland. One of the best parts of living with this family is
getting to spend time with their son, Jacob.”可知,这个寄宿家庭有三口人。C项正确。
2. A 【解析】根据第二段“I’m Maria and I'm from Russia.”可知,Maria来自俄罗斯。A
项符合题意。
3. D 【解析】根据第二段“I live with a wonderful host family in London.”可知,Maria 住
在伦敦的寄宿家庭。D项正确。
4. A 【解析】根据最后一段“We have soccer games in the evening. Lots of people come to
watch our games. ”可知,A项正确。
5. B【解析】据第二段“My favorite places are Big Ben, Buckingham Palace and Tower Bridge.
They're all symbols of London, and it's exciting to see them up close.”可知,B项表述正确。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
中小学教育资源及组卷应用平台
B
6.C【解析】根据第一段“Making a radio programme is fun.”可知,制作广播节目很有趣。
C项符合题意。
7.B 【解析】根据第二段“The most important thing you need to do is to decide what kind of
programme you are going to offer. ”可知,B项正确。
8.A【解析】根据第二段“Have you always wanted to be a DJ just to play music If so, what
kind of music do you want to play And do others want to hear the music you play ”可知,
DJ是指“流行音乐播音员”。A项正确。
9.A【解析】根据最后一段“Or maybe you would like to make a programme like an interview
with others. Programmes like this are easy to listen to and always interesting to make because
you’ll never know what a guest is going to say and maybe your subject will change.”可知,A
项正确。
10.D【解析】通读全文且根据第一段“Do you want to be an excellent radio presenter By
reading this, you'll know how to take the first step to be one!”可知,文章主要讲了“如何成
为一名优秀的电台主持人”。D项正确。
C
11.B【解析】根据第一段“When Mikaila was just 4 years old, she was stung (蜇) by two bees
in one week. ”可知,Mikaila 4岁时在一周内被两只蜜蜂蜇了。B项符合题意。
12.D【解析】根据第一段和第二段“... her mother told her something about bees. 'Bees are
very important to people, but they are in great danger and there are not too many bees.' she said.
The news surprised Mikaila, and she started to think about bees differently.”可知,D项正确。
13.C【解析】根据第三段“She thought of putting natural honey in the drink to make it taste
good. To her surprise, it really did.”可知,Mikaila在柠檬水中放入了蜂蜜。C项正确。
14.C【解析】根据第五段“Now, the brand has hit big in the USA. More people know about it.”
可知,“has hit big”是指“大受欢迎”。C项正确。
15.A 【解析】根据第五段“Mikaila also tries to tell people about the importance of bees. Her
book about bees is helping many beekeepers around the world.”可知,她的关于蜜蜂的书正
在帮助世界各地的许多养蜂人。A项表述正确。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
中小学教育资源及组卷应用平台
D
16. D 【解析】 根据第一段“If your hometown were to be pulled down and rebuilt one day,
would you miss it And what could you do for it Retired soldier Wang Yongfu gave his
answer.”可知,D项正确。
17. C【解析】根据第二段“After he retired from the army in the 1970s, Wang had a lot of free
time. He started painting lovely animals and human figures on the walls of his house for fun.”
可知,他过着丰富多彩的退休生活。C项符合题意。
18. B 【解析】根据第四段“They were struck by Wang's cute and expressive artwork.These
students then started the 'Save Rainbow Village' campaign.This campaign was a success and
the area was kept as an art park. ”可知,struck表示“感动的”。B项正确。
19. A【解析】根据第三段“In order to save it, Wang decided to paint every street in the village.
The old man covered every paving stone, wall and door with joyful colors.”可知,老人把每
一块铺路石、每一面墙和每一扇门都涂上了色彩,把村子变成了“彩虹村”。A项表述
正确。
20. D 【解析】通读全文可知,文章描述了一位老人通过绘画把村庄变成了“彩虹村”。
D项符合题意。
E
21. B【解析】根据第一段“Start of Summer means the coming of a new season-summer. And
it begins on May 6 and ends on May 21t his year. The temperature rises quickly during this
time. ”可知,作者描述的节气是立夏。B项符合题意。
22. A【解析】根据第二段“The habit of weighing people at the Start of Summer is still popular
in some places of China today. It’s said that this practice will bring health and good luck to the
people weighed. ”可知,立夏时称重可以给人们带来健康和好运。A项正确。
23. D【解析】根据第三段“People put tea into the boiling water together with eggs to make
‘tea eggs’”可知,过去人们会在立夏时做茶叶蛋。D项符合题意。
24. D【解析】根据最后一段“Start of Summer is a key time to protect the heart. When it grows
hot, heat can affect health. So people prefer food such as fruit and vegetables.”可知,人们在
立夏时吃水果和蔬菜是为了保护心脏。D项正确。
25. B【解析】通读全文可知,本文主要介绍了中国传统节气立夏的一些风俗习惯,所以
本文很有可能出自中国的医药报纸上。B项正确。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
中小学教育资源及组卷应用平台
F
26. B【解析】通读全文可知,文本内容描述的是幸福的秘诀,B项正确。
27. C【解析】根据第二段“The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life. ”
可知,第二段主要是告诉我们要享受简单的生活。C项正确。
28. C【解析】根据“The first secret... Another secret... Finally...”可知,文章共提出三个
秘诀。C项正确。
29. D【解析】根据最后一段“Studies show that people feel good when they spend their time
helping others. If you want to feel happier, do good things for someone.”可知,为别人做好
事会让我们开心。D项符合题意。
30. B【解析】通读全文可知,ACD选项的内容文中都有提及 。B项符合题意。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
中小学教育资源及组卷应用平台
21世纪教育网(www.21cnjy.com)中小学教育资源及组卷应用平台
Unit 6 Living History of Culture
阅读理解专项练习
姓名:___________班级:___________
A
I’m Maria and I’m from Russia. I'm a student and I love soccer! Right now, I’m in London. I’m at a school to learn to play soccer, and I’m also here to learn English.
I live with a wonderful host family in London. Mrs. Green is from England, while Mr. Green is from Scotland. One of the best parts of living with this family is getting to spend time with their son, Jacob. He's around my age, and he's always nice to me. Jacob and I like to play soccer together in the garden. On weekends, the four of us sometimes go for a walk in the center of London. My favorite places are Big Ben, Buckingham Palace and Tower Bridge. They’re all symbols of London, and it’s exciting to see them up close.
I play soccer at school every morning. There are many teams here. The teams are from different countries. I think we are good teams because we all work very hard.
In the afternoon, I go to English classes. My classmates are very nice. I like to talk with Rick best. He's Chinese. Our English lessons are interesting. Our English teacher Mr. Smith is fun, too.
We have soccer games in the evening. Lots of people come to watch our games. You can’t imagine how hard we play!
How many members are there in the host family
A. One B. Two C. Three D. Four
2.Where is Maria from
A. Russia. B. England. C. Scotland. D. China.
3.Who does Maria live with in London
A.A Russian family. B.An English teacher.
C.A friendly classmate. D.A host family.
4.What does Maria do in the evenings
A.She plays soccer games. B.She learns English.
C.She watches TV. D.She reads books.
5.What can we know from the passage
A.Maria likes to play baseball together with Jacob in the garden.
B.Maria feels excited to see Big Ben, Buckingham Palace and Tower Bridge.
C.Maria goes to Chinese classes in the afternoon.
D.No one comes to watch Maria's games at school.
B
Do you want to be an excellent radio presenter By reading this, you'll know how to take the first step to be one! Making a radio programme is fun.
The most important thing you need to do is to decide what kind of programme you are going to offer. Have you always wanted to be a DJ just to play music If so, what kind of music do you want to play And do others want to hear the music you play
Maybe it’s not music but information that you want to offer. You may want to do a talk show about a special subject. If so, great! Choosing something you’re interested in will make it a great experience for you. If you’re good at a subject, you’ll be known as a great presenter.
Or maybe you would like to make a programme like an interview with others. Programmes like this are easy to listen to and always interesting to make because you'll never know what a guest is going to say and maybe your subject will change.
6. It’s______to make a radio programme according to the passage.
A. Boring B. difficult C. fun D. rude
7. The most important thing you need to do is to decide______
A. when to offer B. what to offer
C. how to offer D. where to offer
8. What does the underlined word DJ mean
A. person who announces and plays popular recorded music
B. person who reads the news on the radio
C.group of people enjoying listening to music
D. person who reads sports news or describes sporting events
9. What does the writer think of a programme like an interview with others
A. Easy and interesting. B. Hard but interesting.
C. Easy but surprising. D. Hard and full of possibility.
10. What does the passage mainly talk about
A. The important thing of making a TV programme.
B.How to practice your English speaking skills to prepare for a radio presenter.
C.The ways of listening to radio programmes.
D. How to be an excellent radio presenter.
C
Do you know about bees Mikaila Ulmer, a 19-year-old girl from Texas, USA, knows them well.
When Mikaila was just 4 years old, she was stung (蜇) by two bees in one week. She was sad and scared, so her mother told her something about bees. “Bees are very important to people, but they are in great danger and there are not too many bees.” she said.
The news surprised Mikaila, and she started to think about bees differently. Later, she got a gift — a book about how to make lemonade . She couldn't wait to try it out. She thought of putting natural honey in the drink to make it taste good. To her surprise, it really did.
Then Mikaila started to sell the lemonade outside her house and many people loved it. With help from her mother, she started her lemonade brand Me & The Bees Lemonade when she was just 11 years old.
Now, the brand has hit big in the USA.More people know about it. Mikaila also tries to tell people about the importance of bees. Her book about bees is helping many beekeepers around the world. What's more, she often gives away money to save bees.
Good job, Mikaila!
11.When was Mikaila stung by two bees in a week
A. At the age of 19 B. At the age of 4 C.At the age of 9 D.At the age of 11
12.Why did Mikaila start to think differently about bees
A.Because she was stung by bees.
B.Because she liked selling honey.
C.Because she got a gift about bees.
D.Because her mother told her bees were in danger.
13.What did Mikaila put in her lemonade to make it taste good
A. Bees. B.Drink. C. Honey. D. Tea.
14.What does the underlined part “has hit big” in Paragraph 5 mean
A.It means“is bad”. B.It means“is friendly”.
C.It means“is popular”. D.It means“is important”.
15.How does Mikaila help beekeepers around the world
A.Her book about bees helps them.
B.She teaches people how to make lemonade.
C.She gives money to save bees.
D.She puts honey in her lemonade.
D
If your hometown were to be pulled down and rebuilt one day, would you miss it And what could you do for it Retired soldier Wang Yongfu gave his answer.
Wang and his wife lived in a village. After he retired from the army in the 1970s, Wang had a lot of free time. He started painting lovely animals and human figures on the walls of his house for fun. Later, his neighbors asked him to paint their houses, too. Wang’s paint brush brought a second “life” to the boring single-story houses in the village.
In 1998,the village was to be pulled down because many villagers had left. In order to save it, Wang decided to paint every street in the village. The old man covered every paving stone, wall and door with joyful colors.
In 2010, some university students happened to pass by the village. They were struck by Wang's cute and expressive artwork.These students then started the “Save Rainbow Village” campaign.This campaign was a success and the area was kept as an art park. Wang himself began to be known as “Grandpa Rainbow”.
Now, Rainbow Village has become a famous travel spot. It brought a positive feeling and a sense of togetherness to those who live in it. Grandpa Rainbow, now 98years old, and his wife are still living there.It's said that he wakes up every morning at 4 a.m. to work on maintaining(维护) his artwork.Visitors often meet him and he always gives the victory sign when posing for photos.
16. Why does the writer begin the text by asking questions
A. To explain facts B. To surprise the readers
C. To express opinions. D. To introduce the background.
17. Which of the following is TRUE about Wang Yongfu
A. He brought animals into the village.
B.He helped neighbors build new houses.
C. He lived a colorful retiring life with his wife.
D. He discovered his art talent and developed it.
18.What does the underlined word“struck” most probably mean
A.remembered B. moved C.reminded D. stopped
19.What action did Wang take to protect the village from being pulled down
A. He turned it into a rainbow village.
B. He communicated with the government.
C.He required the university students to help campaign.
D. He started “Save Rainbow Village”
20. What’s the best title for the passage
A. A Successful Campaign B.Grandpa Rainbow Is a Hit
C.Never too Late to Learn D. When a Village Meets Art
E
In Chinese lunar calendar, there are 24 solar terms in a year. Start of Summer means the coming of a new season-summer. And it begins on May 6 and ends on May 21 this year. The temperature rises quickly during this time. Here are three things about how Chinese greet the Start of Summer.
Checking one’s weight
The habit of weighing people at the Start of Summer is still popular in some places of China today. It's said that this practice will bring health and good luck to the people weighed.
Eating eggs
In the old days, Chinese people believed a round egg was a symbol of a happy life and eating eggs on the day of Start of Summer was a good wish for good health. People put tea into the boiling water together with eggs to make “tea eggs”. Today it has become a local snack in many places of China.
Taking care of the heart
According to the Chinese traditional medicine, Start of Summer is a key time to protect the heart. When it grows hot, heat can affect health. So people prefer food such as fruit and vegetables.
21.Which solar term does the writer talk about
A.春分 B.立夏 C.秋分 D.冬至
22.Why do people check their weight at the Start of Summer
A. Because it can bring them health and good luck.
B. Because it can make them know their weight.
C. Because it can make them rich.
D. Because they want a quiet life.
23.What food did Chinese people make on the day of Start of Summer in the old days
A. Long noodles. B. Round cakes. C. Sweet dumplings. D. Tea eggs.
24.Why do people eat fruit and vegetables at the Start of Summer
A. To protect the eyes. B. To protect the hair.
C. To take care of the ears. D. To take care of the heart.
25.We can read the passage in a _____ .
A. geography book B.Chinese medicine newspapers
C. music book D. sports newspapers
F
Most people want to be happy, but few know how to find happiness. Money and success alone do not bring lasting happiness. Aristotle, a Greek thinker, said “Happiness depends upon ourselves.” In other words, we make our own happiness. Here are a few suggestions to help you be happier.
The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life. Too often, we spend so much time thinking about the future -for example, getting into college or getting a good job -that we fail to enjoy the present. You should enjoy life’s simple pleasures, such as reading a good book, listening to your favorite music, or spending time with close friends. People who have several close friends often live happier and healthier lives.
Another secret to living a happy life is to be active, and have hobbies where you forget your problems and time. Many people experience this dancing, or playing a sport, such as swimming. You can forget about your problems, and only think about the activity. Finally, many people find happiness in helping others.
Studies show that people feel good when they spend their time helping others. If you want to feel happier, do good things for someone. You can help a friend with his or her studies, go shopping to buy food for an elderly person, or simply help out around the house by washing the dishes.
26.What’s the best title of the passage
A.Money Makes You Happy B.The Secrets of Happiness
C.Ideas for Helping Other People to Be Happy
D.Good Friends Make You Happy
27.What’s the main idea of paragraph 2?
A.the more friends you have, the happier you will be
B.we shouldn't think about our future
C.happiness is to enjoy the simple things in life
D.some people fail to live a happy life
28.How many pieces of advice on happiness does the passage give us
A.one B.two C.three D.four
29.The writer thinks that__________
A.everyone knows how to live a happier life
B.it's wrong to spend time on work
C.hobbies take up too much time
D.doing good things for someone can make you happier
30.Which of the following is not mentioned in the passage
A.Reading a good book.
B.Traveling to a foreign country.
C.Playing a sport.
D.Spending time with close friends.
参考答案和解析
A
1. C 【解析】 根据第二段“I live with a wonderful host family in London. Mrs. Green is from England, while Mr. Green is from Scotland. One of the best parts of living with this family is getting to spend time with their son, Jacob.”可知,这个寄宿家庭有三口人。C项正确。
2. A 【解析】根据第二段“I’m Maria and I'm from Russia.”可知,Maria来自俄罗斯。A项符合题意。
3. D 【解析】根据第二段“I live with a wonderful host family in London.”可知,Maria住在伦敦的寄宿家庭。D项正确。
4. A 【解析】根据最后一段“We have soccer games in the evening. Lots of people come to watch our games. ”可知,A项正确。
5. B 【解析】据第二段“My favorite places are Big Ben, Buckingham Palace and Tower Bridge. They're all symbols of London, and it's exciting to see them up close.”可知,B项表述正确。
B
6.C【解析】根据第一段“Making a radio programme is fun.”可知,制作广播节目很有趣。C项符合题意。
7.B 【解析】根据第二段“The most important thing you need to do is to decide what kind of programme you are going to offer. ”可知,B项正确。
8.A【解析】根据第二段“Have you always wanted to be a DJ just to play music If so, what kind of music do you want to play And do others want to hear the music you play ”可知,DJ是指“流行音乐播音员”。A项正确。
9.A【解析】根据最后一段“Or maybe you would like to make a programme like an interview with others. Programmes like this are easy to listen to and always interesting to make because you’ll never know what a guest is going to say and maybe your subject will change.”可知,A项正确。
10.D【解析】通读全文且根据第一段“Do you want to be an excellent radio presenter By reading this, you'll know how to take the first step to be one!”可知,文章主要讲了“如何成为一名优秀的电台主持人”。D项正确。
C
11.B【解析】根据第一段“When Mikaila was just 4 years old, she was stung (蜇) by two bees in one week. ”可知,Mikaila 4岁时在一周内被两只蜜蜂蜇了。B项符合题意。
12.D【解析】根据第一段和第二段“... her mother told her something about bees. 'Bees are very important to people, but they are in great danger and there are not too many bees.' she said. The news surprised Mikaila, and she started to think about bees differently.”可知,D项正确。
13.C【解析】根据第三段“She thought of putting natural honey in the drink to make it taste good. To her surprise, it really did.”可知,Mikaila在柠檬水中放入了蜂蜜。C项正确。
14.C【解析】根据第五段“Now, the brand has hit big in the USA. More people know about it.”可知,“has hit big”是指“大受欢迎”。C项正确。
15.A 【解析】根据第五段“Mikaila also tries to tell people about the importance of bees. Her book about bees is helping many beekeepers around the world.”可知,她的关于蜜蜂的书正在帮助世界各地的许多养蜂人。A项表述正确。
D
16. D 【解析】 根据第一段“If your hometown were to be pulled down and rebuilt one day, would you miss it And what could you do for it Retired soldier Wang Yongfu gave his answer.”可知,D项正确。
17. C 【解析】根据第二段“After he retired from the army in the 1970s, Wang had a lot of free time. He started painting lovely animals and human figures on the walls of his house for fun.”可知,他过着丰富多彩的退休生活。C项符合题意。
18. B 【解析】根据第四段“They were struck by Wang's cute and expressive artwork.These students then started the 'Save Rainbow Village' campaign.This campaign was a success and the area was kept as an art park. ”可知,struck表示“感动的”。B项正确。
19. A 【解析】根据第三段“In order to save it, Wang decided to paint every street in the village. The old man covered every paving stone, wall and door with joyful colors.”可知,老人把每一块铺路石、每一面墙和每一扇门都涂上了色彩,把村子变成了“彩虹村”。A项表述正确。
20. D 【解析】通读全文可知,文章描述了一位老人通过绘画把村庄变成了“彩虹村”。D项符合题意。
E
B【解析】根据第一段“Start of Summer means the coming of a new season-summer. And it begins on May 6 and ends on May 21t his year. The temperature rises quickly during this time. ”可知,作者描述的节气是立夏。B项符合题意。
A【解析】根据第二段“The habit of weighing people at the Start of Summer is still popular in some places of China today. It’s said that this practice will bring health and good luck to the people weighed. ”可知,立夏时称重可以给人们带来健康和好运。A项正确。
D【解析】根据第三段“People put tea into the boiling water together with eggs to make ‘tea eggs’”可知,过去人们会在立夏时做茶叶蛋。D项符合题意。
D【解析】根据最后一段“Start of Summer is a key time to protect the heart. When it grows hot, heat can affect health. So people prefer food such as fruit and vegetables.”可知,人们在立夏时吃水果和蔬菜是为了保护心脏。D项正确。
B【解析】通读全文可知,本文主要介绍了中国传统节气立夏的一些风俗习惯,所以本文很有可能出自中国的医药报纸上。B项正确。
F
B【解析】通读全文可知,文本内容描述的是幸福的秘诀,B项正确。
C【解析】根据第二段“The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life. ”可知,第二段主要是告诉我们要享受简单的生活。C项正确。
C【解析】根据“The first secret... Another secret... Finally...”可知,文章共提出三个秘诀。C项正确。
D【解析】根据最后一段“Studies show that people feel good when they spend their time helping others. If you want to feel happier, do good things for someone.”可知,为别人做好事会让我们开心。D项符合题意。
B【解析】通读全文可知,ACD选项的内容文中都有提及 。B项符合题意。
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com)
" 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源列表