Unit 4 After-School Activities 检测卷 (含听力音频+解析+部分听力原文)冀教版七年级英语下册

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 4 After-School Activities 检测卷 (含听力音频+解析+部分听力原文)冀教版七年级英语下册

资源简介

Unit 4 After-School Activities 测试卷2023-2024学年冀教版七年级英语下册
一、听力选择
1.
A.Gina. B.Rose. C.Tony.
2.
A.Sarah. B.Miller. C.Jim.
3.What would Mike like to eat
A.Bread and fish. B.Rice and chicken. C.Hamburgers and vegetables.
4.What’s the girl’s telephone number
A.286-9176. B.287-9176. C.287-9173.
5.
A.Jack. B.Dale. C.Linda.
6.
A.Yes, there are. B.No, they aren’t. C.Yes, we are.
7.
A.Thank you. B.That sounds great. C.It’s a basketball.
8.
A.No, he isn’t. B.It’s a ruler. C.Yes, I am.
9.
A.Not at all. B.Sounds great! C.Because it’s fun.
10.
A.It’s Jack. B.It’s Jim’s. C.It’s her.
听对话,回答以下各小题。
11.Who is Mary
A.Mike’s classmate. B.Mike’s sister. C.Mike’s friend.
12.How old is Mary
A.11. B.12. C.13.
听对话,回答以下各小题。
13.Who is from Cuba
A.Tom. B.Helen. C.Jack.
14.What’s Helen’s telephone number
A.234-4597. B.243-4597. C.342-4597.
听独白,回答各小题。
15.Who will Linda go out for a picnic with
A.Her friends. B.Her teachers. C.Her classmates.
16.When will Linda sing English songs
A.In the morning. B.In the afternoon. C.In the evening.
17.Where does Linda want to have dinner
A.At home. B.In the school. C.In a restaurant.
二、阅读理解
Hello,everyone! My name is Sam. My mom is Amy. She is so busy. 18 Then she cooks breakfast for us. 19 Oh, breakfast is delicious! After breakfast I go to school and my father goes to work. At 6:00 a.m., she does the dishes. Then she cleans the rooms and washes the clothes. 20 So my mom wants to buy new clothes for us,
I go home at five o’clock in the afternoon. 21 After dinner, my mom can’t relax either. Because I am not good at math and I have a lot of homework. 22 My mom thinks playing computer games is bad for me.
We go to bed at 10:00 p.m. I love my mom. She is kind.
A.After that, I go to bed.
B.After doing my homework, I either watch TV or read books.
C.At 5:30 a.m., breakfast is ready. Then my father and I get up.
D.Our clothes are old.
E.So my mom makes dinner at 5:30 p.m.
F.She always gets up at five o’clock.
G.Then my mom makes lunch at 11:00 a.m.
Ball games club BALL GAMES Do you like ball games We have basketball, volleyball and tennis games for you. Let’s play them together! Sunday: 8:30—11:00 a.m 3:00—6:00 p.m. Telephone:15934678726
Roller skating club Do you like roller skating You have a lot of new friends in our club. Students are 6—16 years old. Saturday and Sunday evenings: 7:00—10:00 Meet in Renmin Square(广场).
Cycling club Let’s go with our friend on our bikes. It’s really cool and exciting. Saturday morning: 6:00—11:00 Start in the City Park. E-mail address: cycling@
Kung fu club Do you want to do kung fu well Come and join us! Sunday evening: 6:00—8:00 Call us at 976-3254.
23.You can’t play ________ in the ball games club.
A.basketball B.baseball C.volleyball D.tennis
24.You can learn kung fu on ________.
A.Saturday morning B.Saturday evening
C.Sunday morning D.Sunday evening
25.Who can join the roller skating club
A.Mary, a five-year-old girl. B.Mr. Green, Mary’s father.
C.Mrs. Green, Mary’s mother. D.Jim, Mary’s brother, a ten-year-old cycling boy.
26.If you want to know more about the cycling club,you can ________.
A.go to Renmin Square B.watch it on TV
C.call 15934678726 D.send an e-mail to cycling@
27.Which is NOT true
A.You can play soccer on Saturday in the ball games club.
B.You can have many friends in the roller skating club.
C.Cycling starts in the City Park.
D.You can call the kung fu club at 976-3254.
American students usually get up at 7:00 from Monday to Friday. After breakfast they go to school on foot or by yellow school bus. Some students ride bikes. They get to school at about half past eight. In middle school students have classes for six hours. Their classes are English writing, Maths, History, Science, P.E., Music and Art.
At noon students have lunch at school. They don’t have short sleep. They go back to have class after lunch until three o’clock. Then they go home.
Students usually play or watch TV before supper. They have supper at six in the evening. After supper they do their homework. Sometimes they play or talk with their parents.
On Saturdays they often go shopping or visit their grandparents. And on Sundays they go with their parents to church (教堂) in the morning and have a big dinner at one o’clock in the afternoon.
28.What time do the students get to school in the morning
A.At 7:00. B.At 7:30. C.At 8:00. D.At 8:30.
29.What do they often do on Sundays
A.Go to church. B.Go to a park. C.Visit friends. D.Go shopping.
30.Which of the following is true
A.American students usually get up at 7:00 at the weekend.
B.American students often visit their grandparents on Saturdays.
C.Middle school students in America stay in school for more than 8 hours.
D.American students can have a long sleep at noon.
31.What is the passage about
A.American family. B.American students.
C.American schools. D.American parents.
It’s Tony’s birthday. He comes home and sees his dad and mom sitting at the table. On the table there is a birthday cake with nine candles(蜡烛). They say to him, “Happy birthday! There is a gift(礼物)for you, Tony. Go and look for it in your room.”
Tony runs to his room. On his bed he sees a box. He thinks, “What’s in the box ” He opens it. There is nothing(什么也没有)but a card in it!
Tony takes it out and reads, “Dear Tony, I’m your gift. My 1st letter(字母)is in ‘way’, but not in ‘bay’. My 2nd letter is in ‘cake’, but not in ‘coke’. My 3rd letter is in ‘take’, but not in ‘make’. My 4th letter is in ‘cat’, but not in ‘tap’. My 5th letter is in ‘have’, but not in ‘cave’. What am I ”
Tony thinks, and then he smiles, “Aha, I know what it is. But where is it ” Tony looks for it in his room. “Oh! It’s not on the desk. Hmm...It’s not on the bed.”
Then he looks down and finds the gift. “Oh! Here it is! Thank you. Mom and Dad.” Tony says happily.
32.Tony is _________ years old now.
A.9 B.10 C.11
33.Tony finds ________ in the box.
A.a gift B.a card C.nothing
34.According to(根据)the card, the gift is a ________.
A.cake B.water C.watch
35.The gift (G) is probably(大概)________.
A. B. C.
36.Tony feels ________ when he finds the gift.
A.happy B.sad C.angry
三、单项选择
37.The gifts in the shop are ________, so we don’t buy any.
A.lovely B.expensive C.clean
38.A country has dreams. We teenagers ________ also have dreams. With dreams and hard work, anything amazing can be created.
A.may B.must C.should
39.Did you learn ________ from your partner in class
A.anything B.something C.nothing D.everything
40.Do you have ________ to tell me I feel bored these days.
A.new nothing B.something new
C.new anything D.new something
41.—Look at the dark clouds! Our clothes hanging outside ________ get wet!
—Don’t worry. I ________ collect them right away.
A.will; will B.will; am going to
C.are going to; will D.are going to; am going to
42.—Hello, this is Lily. Is that Laura
—Hi, Lily. ________.
A.I am Laura B.It’s Laura here C.Yes, that is Laura
43.—I like eating cakes. What about you
—________. They are nice.
A.OK B.Thank you C.Me, too D.Good idea
44.You ________ stop when the traffic lights turn red.
A.can’t B.may C.must D.needn’t
45.This is a photo of my ________. These are my parents and my brother.
A.family B.jacket C.phone D.dog
46.—Excuse me, how ________ I get to Xinhua Bookstore
—Go ________ the street and turn left. It is between the school and the hospital.
A.must; across B.may; through C.can; across
四、完形填空
I have a friend. His name is Lin Tao. He is a student. His family has _______ people (人). They are his parents and him. He likes blue very much. All his things are _______, including (包括) his schoolbag. He goes to school from Monday to Friday. He has seven subjects this term. His favorite _______ is Science. Mr. Wang is his favorite teacher _______ he is fun. He has lunch at school. For lunch, he has some vegetables, rice and _______ egg. He doesn’t like hamburgers. He thinks it _______ healthy. His classes _______ at 5: 00 p.m. After school, he likes to play basketball with his classmates.
At the weekend (周末), he is always very _______. His mother has a clothes store. He often helps his mother sell clothes. The clothes look cool and they are _______ very good prices. You can come to the store and have a _______ at the clothes.
47.A.two B.three C.four D.five
48.A.yellow B.white C.blue D.red
49.A.month B.subject C.sport D.food
50.A.so B.because C.why D.but
51.A.some B.a C.the D.an
52.A.is B.are C.isn’t D.aren’t
53.A.finish B.meet C.take D.have
54.A.happy B.busy C.free D.nice
55.A.on B.in C.at D.for
56.A.see B.get C.watch D.look
五、改错
下面短文中共有10处错误均已指出,请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。
增加:在缺词处已标出漏字符号(∧),并在其下面写出该添加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下面已划出横线,并在该词下面写出改正后的词。
注意:1 每句不超过两处错误;
2 每处错误及其修改均仅限一词;
Today is Mrs. Smith’s birthday. The Smiths comes to China 57
Jade for dinner. China Jade is an restaurant in the town. It’s 58
very small and it’s popular. There is a red flower on 59
each tables. People can take it home after dinner. Mrs. 60
Smith first came here when she is 26. From then on, 61
she would like∧enjoy her birthday dinner here every year. 62
Now, she orders one gongbao chicken, and one tomatoes soup. 63
After the dishes are on the table, the waiter brings a bowl of noodles for she. 64
He says, “Happy Birthday! I wish you a good luck!” 65
Mrs. Smiths feels very happily. 66
六、书面表达
67.请仔细观察图片,写一篇短文描述图片中的活动。
提醒:
1、不能出现真实学校,班级,姓名。
2、字数控制在80词左右。
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案:
1.B
【原文】略
2.B
【原文】略
3.B
【原文】W: What would you like to eat, Mike
M: Some rice and chicken.
4.B
【原文】M: May I have your telephone number, please
W: Sure. It’s 287 9176.
5.B
【原文】略
6.A
【原文】略
7.B
【原文】略
8.C
【原文】Are you Linda
9.B
【原文】略
10.B
【原文】Whose jacket is this
11.C 12.B
【原文】略
13.C 14.A
【原文】W: Hi, Jack! Are you from Cuba
M: Yes, I am. What about you
W: I’m from Canada.
M: Who is the girl in a red coat
W: She is Helen.
M: Do you know what’s her telephone number?
W: Her telephone number is 234-4597.
W: Thank you!
M: You’re welcome.
15.A 16.B 17.A
【原文】略
18.F 19.C 20.D 21.E 22.B
【导语】本文主要介绍了作者妈妈一天忙碌的生活。
18.根据“She is so busy...Then she cooks breakfast for us. ”可知此处介绍做早饭之前的事情,选项F“她总是五点钟起床。”符合语境,故选F。
19.根据“Oh, breakfast is delicious! After breakfast I go to school and my father goes to work.”可知妈妈早上把早餐做好了。选项C“早上五点半,早餐准备好了。然后我爸爸和我起床。”符合语境,故选C。
20.根据“So my mom wants to buy new clothes for us,”可知此处介绍妈妈给我们买新衣服的原因。选项D“我们的衣服旧了。”符合语境,故选D。
21.根据“I go home at five o’clock in the afternoon....After dinner, my mom can’t relax either. ”可知此空应介绍妈妈做晚饭。选项E“所以我妈妈在下午五点半做晚饭。”符合语境,故选E。
22.根据“Because I am not good at math and I have a lot of homework. ”可知介绍作者要做作业。选项B“做完作业后,我不是看电视就是看书。”符合语境,故选B。
23.B 24.D 25.D 26.D 27.A
【导语】本文主要介绍了几个俱乐部的相关信息。
23.细节理解题。根据“We have basketball, volleyball and tennis games”可知有篮球、排球和网球。故选B。
24.细节理解题。根据“Sunday evening: 6:00—8:00”可知功夫俱乐部的时间是周日晚上的6点到8点。故选D。
25.细节理解题。根据“Students are 6—16 years old.”可知轮滑俱乐部要求学生年龄在6至16岁之间,选项D“吉姆,玛丽的哥哥,一个十岁的骑自行车的男孩”符合。故选D。
26.细节理解题。根据“E-mail address: cycling@”可知可以发邮件了解更多信息。故选D。
27.细节理解题。根据“We have basketball, volleyball and tennis games for you. Sunday:8:30—11:00 a.m 3:00—6:00 p.m.”可知球赛俱乐部没有足球,且时间是周日的上午和下午,选项A表述错误。故选A。
28.D 29.A 30.B 31.B
【导语】本文主要介绍了美国学生每天的生活情况。
28.细节理解题。根据“They get to school at about half past eight.”可知,他们大约八点半到学校。故选D。
29.细节理解题。根据“And on Sundays they go with their parents to church (教堂) in the morning and have a big dinner at one o'clock in the afternoon.”可知,星期天早上他们和父母一起去教堂,故选A。
30.细节理解题。根据“On Saturdays they often go shopping or visit their grandparents. ”可知,美国学生经常在星期六去看望他们的祖父母,故选B。
31.主旨大意题。本文主要介绍了美国学生每天的生活情况。故选B。
32.A 33.B 34.C 35.C 36.A
【导语】本文主要介绍了托尼过九岁生日时寻找礼物的过程。
32.细节理解题。根据第一段“On the table there is a birthday cake with nine candles(蜡烛).”可知,桌子上有一个有九支蜡烛的生日蛋糕。可见,托尼是九岁了。故选A。
33.细节理解题。根据第二段“There is nothing(什么也没有)but a card in it!”可知,里面除了一张卡片什么也没有!可见,托尼在盒子里发现一张卡片。故选B。
34.细节理解题。根据第三段“My 1st letter(字母)is in ‘way’...but not in ‘cave’. What am I ”可知,我的第一个字母是在“way”里面,而不是在“bay”里面。我的第二个字母在“cake”里面,但不在“coke”里面。我的第三个字母在“take”里面,而不是在“make”里面。我的第4个字母在“cat”里面,但不在“tap”里面。我的第5个字母是在“have”里面,而不是在“cave”里面。我是什么?因此礼物是watch“手表”。故选C。
35.细节理解题。根据第四段“It’s not on the desk. Hmm...It’s not on the bed.”它不在桌子上。也不在床上。可见,只能在床下。故选C。
36.推理判断题。根据原文最后一句“Tony says happily.”可知,托尼很高兴。故选A。
37.B
【详解】句意:商店里的礼物很贵,所以我们什么都不买。
考查形容词辨析。lovely可爱的;expensive昂贵的;clean干净的。根据“we don’t buy any.”可知因为礼物很贵,所以没有买,故选B。
38.C
【详解】句意:一个国家有梦想。我们青少年也应该有梦想。有了梦想并努力工作,我们可以创造任何惊人的事情。
考查情态动词辨析。may可能;must必须;should应该。根据“A country has dreams.”可知,此处指国家有梦想,那么青少年也应该有梦想。故选C。
39.A
【详解】句意:你在课堂上从你的搭档那里学到什么了吗?
考查不定代词。anything任何事东西;something某事;nothing没什么;everything所有事。根据“Did you learn … from your partner in class”可知,表达的是你从搭档那学到某事吗,又由于题干是一般疑问句,而anything用于否定句、疑问句中。故选A。
40.B
【详解】句意:你有什么新消息要告诉我吗?这些天我觉得很无聊。
考查不定代词。不定代词有形容词修饰作定语时需将定语后置,可排除A、C、D。something某事,指不确定,用于肯定句或希望得到肯定回答的疑问句;anything任何东西,用于否定句、疑问句以及if或whether条件句;nothing没有什么。本句是一般疑问句,且根据“I feel bored these days.”可知,是希望得到肯定回答,所以用不定代词something,故选B。
41.B
【详解】句意:——看那些乌云!我们的衣服挂在外面会淋湿的!——别担心。我马上就去收。
考查一般将来时。根据“Our clothes hanging outside ... get wet!”可知衣服是因为客观条件将来肯定会湿,第一空用will do结构;再由“I ... collect them right away.”可知此处表示主观打算把衣服收起来,第二空用be going to do结构。故选B。
42.B
【详解】句意:——你好,我是莉莉。你是劳拉吗?——嗨,莉莉。我是劳拉。
考查交际用语。I am Laura我是劳拉;It’s Laura here我是劳拉;Yes, that is Laura是的,那是劳拉。根据“Hello, this is Lily. Is that Laura ”可知是电话用语,此处应用“It’s Laura here”回应。故选B。
43.C
【详解】句意:——我喜欢吃蛋糕。你呢?——我也是。它们是美味的。
考查情景交际。OK好的;thank you谢谢;me, too我也是;good idea好主意。根据“I like eating cakes”和“They are nice”可知对方也喜欢,故选C。
44.C
【详解】句意:当交通灯变红时,你必须停车。
考查情态动词。can’t不可以;may可以;must必须;needn’t不需要。根据“when the traffic lights turn red”可知,红灯时必须停车,故选C。
45.A
【详解】句意:这是一张我家人的照片。这些人是我的父母和我的弟弟。
考查名词辨析。family家人;jacket夹克;phone电话;dog狗。根据“These are my parents and my brother.”可知,照片上是自己的家人。故选A。
46.C
【详解】句意:——对不起,打扰一下,请问我如何才能到新华书店?——过马路然后左转。它在学校和医院之间。
考查情态动词和介词。must必须;may可能;can能,可以;across(从表面)穿过;through(从内部)穿过。根据“how”和“I get to Xinhua Bookstore”可知,此处在问路,故应问“我如何才能……”,故第一空应用can;根据“the street”可知,“穿过马路”是指从马路表面穿过,故第二空应用across。故选C。
47.B 48.C 49.B 50.B 51.D 52.C 53.A 54.B 55.C 56.D
【导语】本文作者给我们讲述了自己的好朋友林涛,他家里有三口人,他最喜欢蓝色,最喜欢的科目是科学。他的饮食很健康,放学后他喜欢和同学们一起打篮球。周末他在妈妈的衣服店里帮忙,所以他总是很忙。
47.句意:他家有三口人。
two二;three三;four四;five五。根据下句话“They are his parents and him.”可知,林涛的家里有三口人。故选B。
48.句意:他所有的东西都是蓝色的,包括他的书包。
yellow黄色的;white白色的;blue蓝色的;red红色的。根据上句话“He likes blue very much.”可知,林涛非常喜欢蓝色,所以他的东西都是蓝色的。故选C。
49.句意:他最喜欢的科目是科学。
month月;subject科目;sport运动;food食物。根据“His favorite…is Science.”可知,科学是一门科目。故选B。
50.句意:王老师是他最喜欢的老师,因为他很有趣。
so因此;because因为;why为什么;but但是。根据句意可知,这里说的是林涛最喜欢王老师的原因。故选B。
51.句意:午饭他吃一些蔬菜、米饭和一个鸡蛋。
some一些;a一个,用在以辅音音素开头的单词前;the表示特指;an一个,用在以元音音素开头的单词前。根据句意和空后的egg可知,这里指“一个鸡蛋”,并且egg是以元音音素开头的单词,所以此空应填不定冠词an。故选D。
52.句意:他不喜欢汉堡包,他认为汉堡包不健康。
is是,单数形式;are是,复数形式;isn’t不是,否定形式;aren’t不是,否定形式。根据“He doesn’t like hamburgers.”可知,林涛不喜欢吃汉堡包,可见他认为汉堡包是不健康的,因此这里应该用否定形式。又根据空前的it可知,用单数形式。故选C。
53.句意:他的课下午5点结束。
finish结束;meet遇见;take拿走;have有。根据下句话“After school, he likes to play basketball with his classmates.”可知,放学后林涛喜欢和同学们一起打篮球,由此可知这里说的是课程的结束时间。故选A。
54.句意:在周末,他总是非常忙碌。
happy开心的;busy忙碌的;free免费的;nice好的。根据这一段的意思可知,此段描写了林涛周末的时候经常在妈妈的衣服店里帮忙,所以他很忙。故选B。
55.句意:这些衣服看起来很酷,而且价格很便宜。
on在……上面;in 在……里面;at以;for为了。at…price“以……的价格”,是固定短语。故选C。
56.句意:你可以来商店里看一看这些衣服。
see看见;get得到;watch观看;look看。have a look“看一看”,固定短语。故选D。
57.comes→come 58.an→a 59.and→but 60.tables→table 61.is→was 62.like∧enjoy→增加to 63.tomatoes→tomato 64.she→her 65.a→去掉\a 66.happily→happy
【导语】本文是篇记叙文。主要讲斯密斯夫人生日那天,史密斯一家来到史密斯夫人喜欢的China Jade的餐厅吃饭,并介绍饭店的特色服务,史密斯夫人很开心。
57.The Smiths comes to China Jade for dinner.史密斯一家来到China Jade吃晚餐。The+姓氏+s表示“某某人一家”,是复数概念,在一般现在时中谓语用动词原形。故comes改为come。
58.China Jade is an restaurant in the town. China Jade是一家镇上饭店。Restaurant“饭店”,第一个发音音素是辅音,前面的不定冠词用a。故an改为a。
59.It’s very small and it’s popular.它虽小但很受欢迎。根据句意,前面说了“很小”和后面的“受欢迎”间是转折关系。并列连词用but而不是and。故and改为but。
60.There is a red flower on each tables.每个桌上有一只红花。Each“每个”,它作定语,后面的名词用单数。故tables改为table。
61.Mrs. Smith first came here when she is 26.史密斯夫人第一次来这的时候,还是她26岁时。根据句意,她26岁时是表示过去的时间用一般过去时,be动词用过去式。故is改为was。
62.From then on, she would like∧enjoy her birthday dinner here every year. 从那之后,她每年都要来这里享用她的生日晚餐。would like表示“想要”后面加to do sth。故在like和enjoy之间加to。
63.Now, she orders one gongbao chicken, and one tomatoes soup. 现在她点了一份宫保鸡丁和一份番茄汤。这里考查名词修饰名词,这里第一个名词“tomato”表示原材料的,作定语修饰soup。名词修饰名词,一般第一个名词用单数。故tomatoes改为tomato。
64.After the dishes are on the table, the waiter brings a bowl of noodles for she.菜都上在桌上后,服务员为她端来了一碗面。介词后的人称代词用宾格。故she改为her。
65.He says, “Happy Birthday! I wish you a good luck!” 他说:“生日快乐,祝你好运”。Good luck“好运”,luck是不可数名词,前面不加冠词。故good前的a去掉。
66.Mrs. Smiths feels very happily. 史密斯夫人感到非常开心。Feel是感官动词,后面加形容词作表语。故happily改为happy.
67.例文
Today is Sunday. It is sunny and hot. Many people are doing different activities in the park. Two girls are reading a book on the chair. The book may be funny, because they are laughing loudly. A boy is riding a bike. A child is flying a kite. Look! It is high in the sky. The Browns are having a picnic. They are talking happily. How happy they are!
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇记叙文,为看图作文;
②时态:时态为“现在进行时”;
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏,适当增加细节完整表述内容。
[写作步骤]
第一步,介绍今天是一个好天气,引出人们在公园的活动;
第二步,介绍人们在公园进行的活动。
[亮点词汇]
①read a book看书
②ride a bike骑自行车
③fly a kite放风筝
[高分句型]
①The book may be funny, because they are laughing loudly(because引导原因状语从句)
②How happy they are!(感叹句)

展开更多......

收起↑

资源列表