湖北省武汉市江岸区2023-2024学年七年级下学期期末考试英语试卷(含解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

湖北省武汉市江岸区2023-2024学年七年级下学期期末考试英语试卷(含解析)

资源简介

湖北省武汉市江岸区2023-2024学年七年级下学期期末考试英语试卷
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、单选题
1.—Jessica, thanks for your map and sleeping bag.
— ____________. Just have fun camping in the mountains.
A. With pleasure B. Nothing much C. That’s for sure D. No problem
2.—Would you like me to show you the way
— ____________.
A. It doesn’t matter B. It’s kind of you C. I’m afraid so D. The same to you
3.—You always let feelings be your only ____________, while doing English reading.
—I know it is not a good way so that I always make many mistakes.
A. guide B. gift C. luck D. language
4.—I can’t find ____________ to wear to the party tonight.
—Women are always short of clothes.
A. something B. nothing C. everything D. anything
5.—How do you like your father
—-I ____________ him as the best father in the world.
A. describe B. grow C. tell D. spend
6.—Mum, I found it difficult to speak in front of class.
—Don’t be nervous. It is ____________ for you to be afraid for the first time.
A. important B. natural C. hard D. great
7.— ____________ an exercising habit will do good to your health.
—Your advice sounds good. Maybe I can try some ball games.
A. Finishing B. Starting C. Turning D. Blowing
8.—I am sorry you lost the singing competition.
—We missed some beats (节拍) and didn’t ____________ the music.
A. find B. face C. follow D. make
9.—We’re planning some activities for National Eyes Caring Day.
—Great! But I think you’d better ____________ more notices around the school.
A. bring up B. make up C. put up D. look up
10.The result (结果) of “draw water with a bamboo basket” tells us ____________.
A. which kind of basket holds water B. when we work out problems
C. why the right way is important D. what we can do with bamboo
二、阅读理解
Pancake Day Every year in February, different places around the UK hold pancake races on Pancake Day. People hold a pan with a pancake inside. Then, they start running. They have to flip (翻转) the pancake when they run. The races came from a funny story. In 1445, a woman was cooking and was late for a party. She ran to the party with a pancake in a pan. Cheese-rolling (滚奶酪) Game The British hold a cheese-rolling game on Cooper’s Hill in the small English village of Brockworth every year. Hundreds of people run quickly down a 180-meter course (跑道) down the hill to catch a rolling cheese. The person who catches the cheese first wins the game. It is great fun but also dangerous. Many fall down and get hurt.__________________________ On the last Wednesday of each August, people in Spain have a big tomato fight festival. People celebrate it in the small town of Bunol. Thousands of people join in the tomato fight. They throw ripe (成熟的) tomatoes at each other. Tomato juice and seeds are all over them from head to foot.
11.In which section of the newspaper can we read the news
A. NATURE. B. FUN. C. SCIENCE. D. ART.
12.What should people do when they join in the pancake races
① hold a pan with a pancake ② start running ③cook the pancake
④ flip the pancake when running ⑤ run to the party
A. ①③⑤ B. ②③④ C. ①②④ D. ②④⑤
13.What can we know about the cheese-rolling game on Cooper’s Hill
A. It needs a round fruit and a special run way.
B. People have it in many places in the UK.
C. It has simple rules and a short history.
D. Runners should be fast and careful.
14.The best heading for the third piece of news would be ____________.
A. Spanish Festival B. Throw Game C. Tomato Fight D. Food Day
15.What can we know from those activities above
A. The games must be dangerous. B. They can stand for British culture.
C. They need fast runners to win games. D. They might show people’s love for food.
Do you ever see a bird fly into a building Now, some students in Shenzhen are working to help the birds and learn more about this problem.
In March, they made a team to study bird collisions (鸟撞). “Every morning, we walk around buildings with big glass before 9 a, m. That is the high time for bird activity,” Feng Yongyin, 14, said. If they see a bird hit a building, they will take photos of the bird and the place around it. Then, they put the photos onto an app called Biotracks. Scientists can use them to do more study.
The students’ careful bird-watching also make the school think about moving the basketball court. That’s because it is a place with many plants and birds.” Once we found a bird’s nest on the floor and put it back. We also set up a camera (摄像头),” says 14-year-old Lan Zijia. Using the camera, they see that many students go into the place to get their balls. “We told the school about this, and the school placed a line to protect the plants and birds. We might have to do more things in the future.” Lan said.
Since March, the team has done 416 bird-watching studies, found five bird collisions and saved one bird.
16.Paragraph 2 mainly talks about ____________.
A. how the students helped the birds B. why the birds were in need of help
C. what kind of birds the students found D. how much scientists knew about birds
17.The underlined word “them” refers to ____________.
A. pictures of buildings B. apps called Biotracks
C. photos of bird collisions D. problems of the study
18.The school thinks about moving the basketball court to ____________.
A. build more birds’ nests B. help plants and birds live better
C. make students friendly D. stop basketball players getting balls
19.Which words can best describe the students
A. Quiet and helpful. B. Friendly and shy.
C. Smart and gifted. D. Kind and careful.
20.What would be the best title for the passage
A. Keeping Birds Safe, B. Setting up A Camera.
C. Watching The Animals. D. Saving Neighborhood.
We don’t know much about Lady Xin Zhui’s (辛追夫人) life. She lived in the 2 century BCE. She was the wife of an official (官员) named Li Cang. Historians (历史学家) think that she died around the age of 50.
Over 2, 000 years later, in the 1970s, Lady Xin Zhui’s tomb (墓穴) was found in Changsha. To everyone’s surprise, her body was still in good condition (状态). But sadly, historians couldn’t recognize her face.
Thanks to AI technology, we can now take a look at what Lady Xin Zhui looked like around the age of 35. On May 17, the Hunan Museum showed a digital version (数字化版木) of her. In the picture, she wears red and gold clothes.
Chinese historians began to bring back Lady Xin Zhui’s appearance shortly after they found her tomb. Over the years, they tried many different ways. But none of them worked very well. Last October, the Hunan Museum worked with an AI company (公司) and finally they made it.
★ They plan to turn this digital Lady Xin Zhui into a talking robot. Visitors to the museum will then be able to talk with her. This new show will be ready later this year.
21.From paragraph 1-2, we can know Lady Xin Zhui ____________.
A. lived a hard life B. named after her husband
C. died in Hubei D. had a well-kept body
22.The underlined word “recognize” in paragragh 2 means ____________.
A. read B. lose C. clean D. save
23.According to paragraph 4, bringing back Lady Xin Zhui’s appearance could ____________.
A. take over 60 years B. need great art works
C. be a boring job D. be difficult without AI
24.Which of the following can be put in ★ .
A. And the work comes to an end at last
B. So historians hope to guide the AI company
C. But the museum doesn’t want to stop there
D. Because visitors will do something different
25.The writer mainly wants to tell us ____________.
A. Lady Xin Zhui in history wakes up B. one’s appearance will last for long
C. Hunan Museum can do anything by AI D. AI can help historians break through
三、完形填空
We have a house, with only two bedrooms. You can think our alarm (恐慌) when Aunt Clara sent a 1 . It read she was coming with her family to 2 for the weekend in July. Her family has four boys, all under the age of twelve.
I called her 3 , and explained (解释) in it that our house was so small 4 maybe it couldn’t hold so many people. In fact, I wanted to 5 a hotel for them.
Aunt Clara called us back the next morning.
“I 6 to explain yesterday,” she said in her sweetest voice. “My sons will bring a couple of tents and you don’t need to be 7 .”
Even so my wife still couldn’t make 8 from alarm. It was true that we had a 9 garden, but there was still the problem of 10 four growing boys. We even didn’t know how to make meals for so many people . “And what if it was 11 ” she asked.
But on Saturday morning the sun came out, it made us a little relaxed. When I went to the station to 12 Aunt Clara. I tried to fill three of the boys, along with the luggage (行李), into the 13 of the car. The youngest sat in front, with Aunt Clara and me.
“I didn’t see the 14 among your luggage,” I turned over and said to David, the eldest boy.
“Oh! We 15 them in the luggage van (行李车厢)”.
26.A. note B. message C. notice D. ticket
27.A. stay B. stop C. talk D. set
28.A. at times B. from now on C. right now D. on time
29.A. when B. that C. where D. what
30.A. show B. visit C. book D. run
31.A. thought B. kept C. remembered D. forgot
32.A. bored B. angry C. worried D. weak
33.A. sure B. free C. clean D. lucky
34.A. small B. large C. terrible D. relaxing
35.A. feeding B. bringing C. teaching D. helping
36.A. windy B. snowy C. cloudy D. rainy
37.A. bring B. take C. meet D. join
38.A. back B. front C. right D. left
39.A. tents B. boys C. luggage D. room
40.A. turned B. ordered C. handed D. left
四、短文填空题
41.park / difficult / part / different / practicing / picked / lives
Students at Sanhe Township Primary School in Chongqing enjoy playing soccer. It is an important ①____________ (66) of their school life.
Ten years ago, Sun Xiaoming the headteacher of the school, set up a girl’s soccer team. He ②____________ (67) 20 girls from the fourth and fifth grades and offered them free training, clothing and meals at school.
It is difficult for primary school students to play basketball or volleyball. But soccer is ③____________ (68). It is cheap and easy to learn. The students really love soccer. They keep ④____________ (69) every day. Many of them play it well. Soccer is more than just a sport. It opens a new window for those students and changes their ⑤____________ (70).
42.The Great Wall (长城) is known as the eighth wonder of the world. Every year thousands of tourists from all over the world come to visit this place of interest in China.
Last Saturday, I went to the Great Wall with some of my friends. It was a ①____________ (sun) day. On our way up, we saw many volunteers (志愿者) keeping working ②____________ the sun. They helped the elder with their bags, took ③____________ (photo) for some tourists and answered people’s questions. Though they are very tired, they didn’t stop ④____________ (have) a rest.
Just at that moment, we saw a little boy standing alone and ⑤____________ (cry). We went over and ⑥____________ (know) that he couldn’t find his mother. We told him not to worry about it and then we tried to get in touch with ⑦____________ (he) mother with the phone number he gave us. Twenty minutes⑧ ____________ (late), his mother turned up. When she saw her son, she was very excited and thanked us with tears in her eyes.
That day we not only enjoyed the ⑨____________ (beautiful) of the Great Wall, but also felt the warmth of the society.⑩____________everyone can reach out a helping hand to others, the world will be more and more harmonious.
五、写作题
43.假如你叫李雷,端午节 (Dragon Boat Festival) 你和家人外出旅游,玩得很开心。请根据以下内容提示,以”A Great Trip”为题,从天气、地点以及你的见闻等方面介绍这次旅行。
内容提示:
1. How was the weather
2. Where did you go
3. What did you do there
4.Something more about the trip.
注意:文中不得透露个人真实姓名和学校,词数100, 标题已给出,不计入总词数。
A Great Trip
Hello, I’m Li Lei! I will share my great trip with you. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案
1.答案:D
解析:本题考查交际用语。根据语意表示感谢,选项A是乐意效劳。范围太大,不合题意,根据题干排除。选项B没什么,一般用来回答thanks,这里还可回答Not at all或者lt is my pleasure。选项C,绝对确定,为汉语式语句,且不和介词for搭配,排除。故选D
2.答案:B
解析:A项It doesn't matter(没关系);B项lt's kind of you(你真好);C项l'm afraid so(恐怕是的);D项The same to you(你也一样)。根据题干Would you like me to show you the way (你想让我给你带路吗 )可知,此处应该感谢对方。故答案为B
3.答案:A
解析:本题考查名词词义辨析。A.guide引申义为“向导;指导;但解”;B.gift名词“礼物”;C.luck引申义为好运”;D.language名词“语言”。根据句意:你总是让感情成为你唯一的……,可知这里应该是“引申义为'向导””,所以本题答案是A。
4.答案:D
解析:A项something(某物,某事);B项nothing(没有什么);C项everything(一切);D项anything(某一事物)。根据句意,这里要填“某件衣服”这一含义,因此答案是“某件或任何一件”。A选项something一般用于肯定句或者表达委婉语气一般疑问句的简略回答中;Look!Some body is knocking at the door.看!有人在敲门。(肯定句)-Could you please give me a hand -Yes,lcan.---你能帮个忙吗 ---可以。(委婉的请求)D选项anything一般用于否定句或一般疑问句中如果要表示委婉请求的一般疑问句,就该用something因此答案选D。
5.答案:A
解析:这题考查动词词义辨析。A项describe(描述);B项grow(成长);C项tell(告诉);D项spend(花费;度过)。根据空缺后的“as”可知这里需要填的是“将......描述为..”“describe...as..”意思是“将..描述为…”,所以选择A选项。
6.答案:B
解析:根据题干lt is_____for you to be afraid for the first time. 可知,这里考查的知识点是:lt is +adj.+for sb to do sth.此处的形容词多用描述事物的属性、性质的静态形容词。表示做某事对某人来说很adj.A项important 重要的,B项 natural 自然的,C项 hard 闲难的,D项 great 极好的、伟大的。综合这些形容词词义和句意,只有B项符合,表示第一次害怕是很natural“自然的”,故选B。
7.答案:B
解析:本题考查学生的词汇辨析能力和句子理解能力。根据第一句中的“an exercising habit(一个锻炼习惯)”和“do good to your health(对你的健康有益)”,可以推断出,这里是建议开始一个健康的习惯惯,结合四个选项的意思,A是完成,B是开始,C是转换,D是吹,故本题的正确答案是B。
8.答案:C
解析:本题考查了动词词义辨析。A.找到;发现;B.面对;C.跟随;遵循;D.制造。根据对话内容和选项分析,故选C。
9.答案:C
解析:本题考查了动词短语词义辨析。Bring up总体构想;提出;教育;养育;,make up组成;编造;化妆;弥补;look up查阅;仰慕;C.put up张贴;搭建;举起。根据选项分析,put up的意思放进句子中能够讲得通,是正确选项。故选C。
10.答案:C
解析:用竹篮打水的结果告诉我们为什么正确的方法很重要.
11.答案:B
解析:推理判断题。通读全文可知,本文介绍了三个有趣的节日活动,与娱乐版块有关。故选B。
12.答案:C
解析:细节理解题。根据"Pancake Day"下面的"People hold a pan with a pancake inside.Then,they start running.They have to flip (翻转)the pancake when they run.(人们拿着一个里面有煎饼的平底锅。然后,他们开始奔跑。他们跑的时候必须把煎饼翻过来。)"可知,人们拿着一个里面有煎饼的平底锅,然后,开始奔跑,在奔跑时必须翻转煎饼。故选C。
13.答案:D
解析:推理判断题。根据"Cheese-rolling(滚奶酪)Game"下面的"The person who catches the cheese first wins the game.It is great fun but also dangerous.(先抓到奶酪的人赢得比赛。这很有趣,但也很危险。)"可知,跑步者应该快速并小心。故选D。
14.答案:C
解析:标题归纳题。根据最后一段"On the last Wednesday of each August,people in Spain have a big tomato fght festival.(每年八月的最后一个星期三,西班牙人民都会举办一场盛大的番茄大战。)"可知,此处与西红柿大战有关。
15.答案:D
解析:推理判断题。根据"Pancake Day"、rolling(滚奶酪)Game"及最后一段中的"On the last Wednesday of each August,people in Spain have a big tomato hght festival.(每年八月的最后一个星期三,西班牙人民都会举办一场盛大的番茄大战。)"可知,这些活动都是与食物有关,所以可推知这些活动可能展示了人们对食物的热爱。
16.答案:A
解析:段落大意题。根据第二段"In March,they made a team to study bird collisions (鸟撞)..lf they see a bird hit a building,they will take photos of the bird and the place around it.Then,they put the photos onto an app called Biotracks.Scientists can use them to do more study."(在三月,-些学生组建了一个团队来研究鸟类碰撞;当他们看见鸟撞上建筑物时,他们会给这只鸟和它周围的地方拍照,然后把这些照片上传到一个应用程序上,科学家可以用它们来做更多的研究。)可知,第二段主要讲述了学生们如何帮助小鸟。故选A。
17.答案:C
解析:代词指代题。根据第二段" If they see a bird hit a building,they will take photos of the bird and the place around it.Then,they put the photos onto an app called Biotracks.Scientists can use them to do more study."(如果学生看到一只鸟撞上了一栋建筑,他们会给这只鸟和它周围的地方拍照。然后,他们把这些照片上传到一个名为Biotracks的应用程序上。科学家可以用它们来做更多的研究。)可知,由此推知,them指鸟碰撞的照片。
18.答案:B
解析:推理判断题。根据第三段"The students' careful bird-watching also make the school think about moving the basketball court.That's because it is a place with many plants and birds."(学生们小心翼翼的观鸟行为,也让学校有了搬篮球场的想法,那是因为它是一个有许多植物和鸟类的地方。)可知,学校考虑搬篮球场来帮助植物和鸟类更好地生活。故选B。
19.答案:D
解析:推理判断题。根据第三段"The students' careful bird-watching also make the school think about moving the basketball court."(学生们细心的观鸟也让学校考虑搬迁篮球场。)和第四段"Since March,the team has done 416 bird-watching studies,found fve bird collisions and saved one bird."(自3月份以来,该团队已经进行了416次观鸟研究,发现了5次鸟类碰撞,并拯救了一只鸟。)可推知,学生们很善良,很仔细谨慎。故选D。
20.答案:A
解析:题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了一些学生为保护小鸟所做的事情。因此,选项A"保护鸟类安全"是最佳标题。故选A。
21.答案:D
解析:细节理解题。根据第二段中的To everyone's surprise, her body was still in good condition (状态).(令每个人惊讶的是,她的身体仍然完好无损。)可知,辛追夫人的遗体保存得很好。故选D。
22.答案:A
解析:词义猜测题。根据第三段中的Thanks to Al technology, we can now take a look at what LadyXin Zhui looked like around the age of 35.(由于人工智能技术,我们现在可以看看辛追女士在35岁左右的样子。)可知,多亏了AI技术才得以复原辛追夫人的面容,所以此处指历史学家识别不出她的脸。故选A。
23.答案:D
解析:推理判断题。根据第四段中的Chinese historians began to bring back Lady Xin Zhui's appearance shortly after they found her tomb.Over the years,they tried many different ways.But none of them worked very well.(中国历史学家在发现辛追女士的坟墓后不久,就开始恢复她的容貌。多年来,他们尝试了许多不同的方法。但都不太管用。)可知,如果没有A1技术,很难复原辛追夫人的面容。故选D.
24.答案:C
解析:推理判断题。根据下文They plan to turn this digital Lady Xin Zhui into a talking robot.Visitors to the museum will then be able to talk with her.This new show will be ready later this year.(他们计划将这位数码小姐辛追变成一个会说话的机器人。博物馆的参观者将能够与她交谈。这个新节目将在今年晚些时候准备好。)可知,此处指博物馆的未来计划,所以C项"但博物馆并不想就此止步。"符合语境。故选C。
25.答案:D
解析:主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍利用A技术帮助历史学家复原辛追夫人的面,所以D项"人工智能可以帮助历史学家突破"符合。故选D。
26.答案:B
解析:考查名词。句意:你可以想象克拉拉阿姨发信息时我们的恐慌。note笔记;message消息;notice通知;ticket票。根据空前的"sent"及下文"It read she was coming with her family...(上面写着她将和家人在七月来这里.)"可知,此处指发信息。故选B。
27.答案:A
解析:考查动词。句意:上面写着她将和家人在七月来这里度周末。stay停留;stop停止;talk说话;set设置。根据下文"explained (解释) in it that our house was so small...maybe it couldn't hold so many people.In fact,I wanted to...a hotel for them.(在电话中解释说,我们的房子太小了,可能容纳不了这么多人。实际上,我想为他们…….酒店。)"可知,此处指克拉拉阿姨将和家人在七月来这里度周末。故选A。
28.答案:C
解析:考查短语。句意:我现在打电话给她,在电话中解释说,我们的房子太小了,可能容纳不了这么多人。at times有时;from now on从现在开始:right now现在;on time准时。根据"I called her...(我给她打电话...)"及下文"Aunt Clara called us back the next morning.(克拉拉阿姨第二天早上给我们回了电话。)"并结合选项可知,此处指现在打电话给克拉拉阿姨。故选C。
29.答案:B
解析:考查连词。句意:我现在打电话给她,在电话中解释说,我们的房子太小了,可能容纳不了这么多人。when什么时候;that以至于;where哪里;what什么。根据句意可知,此处表示结果,so...that"如此.以至于",引导结果状语从句。故选B。
30.答案:C
解析:考查动词。句意:事实上,我想为他们订一家酒店。show展示;visit参观;book订;run跑。根据上文"it couldn't hold so many people(容纳不了这么多人)"可知,作者的房子太小了,可能容纳不了这么多人,所以此处表示想为他们订一家酒店。故选C。
31.答案:D
解析:考查动词。句意:"我昨天忘记解释了,"她用最甜美的声音说。thought认为;kept保持;remembered记住;forgot忘记。根据下文"My sons will bring a couple of tents and you don't need to be...(我的儿子们会带上几顶帐篷,你不必.)"可知,克拉拉阿姨忘记和作者解释。故选D。
32.答案:C
解析:考查形容词。句意:我的儿子们会带上几顶帐篷你不必担心。bored无聊的;angry生气的;worried担心的;weak虚弱的。根据"My sons will bring a couple of tents(我的儿子们会带上几顶帐篷)"可知,此处指作不用担心住的问题。故选C。
33.答案:B
解析:考查形容词。句意:即便如此,我妻子仍然无法摆脱恐慌。sure肯定的;free自由的;clean干净的;lucky幸运的。根据下文"We even didn't know how to make meals for so many people.(我们甚至不知道如何为这么多人做饭。)"可知,作者的妻子仍然无法摆脱恐慌。故选B
34.答案:B
解析:考查形容词。句意:的确,我们有一个大花园,但喂养四个正在成长的男孩仍然是个问题。small小的;large大的;terrible可怕的;relaxing令人放松的。根据上文"My sons will bring a couple of tents(我的儿子们会带上几顶帐篷)"可知,此处指四个男孩要在作者的花园里搭帐篷,所以可推知,作者家有一个大花园。故选B。
35.答案:A
解析:考查动名词。句意:的确,我们有一个大花园,但喂养四个正在成长的男孩仍然是个问题。feeding喂养;bringing带来;teaching教;helping帮助。根据下文"We even didn't know how to make meals for so many people.(我们甚至不知道如何为这么多人做饭。)"可知,此处指喂养四个正在成长的男孩。故选A.
36.答案:D
解析:考查形容词。句意:"如果下雨怎么办 "她问道windy多风的;snowy下雪的;cloudy多云的;rainy多雨的。根据下文"But on Saturday morning the sun came out,it made us alittle relaxed(但周六早上太阳出来了,这让我们有点放松)"可知,此处指下雨。故选D。
37.答案:C
解析:考查动词。句意:当我去车站接克拉拉阿姨时我试着把其中三个男孩和行李放进汽车后部。bring带来;take拿;meet迎接;join参加。根据"When l went to the station(当我去车站)"可知此处指作者去车站接克拉拉阿姨。故选C。
38.答案:A
解析:考查名词。句意:当我去车站接克拉拉阿姨时我试着把其中三个男孩和行李放进汽车后部。back后面;front前面;right右边;left左边。根据下文"The youngest sat in front,with Aunt Clara and me.(最小的坐在前面,克拉拉阿姨和我。)"可知,此处指把其中三个男孩和行李放进汽车后部。故选A。
39.答案:A
解析:考查名词。句意:我没有看到你行李里的帐篷,"我转过身来对最大男孩大卫说。tents帐篷;boys男孩;luggage行李;room房间。根据上文"My sons will bring a couple of tents(我的儿子们会带上几顶帐篷)"可知,此处指帐篷。故选A。
40.答案:D
解析:考查动词。句意:我们把它们留在行李车厢。turned转动;ordered命令;handed交;left遗留。根据上文"I didn't see the...among your luggage(我没有在你的行李中看到.……)"可知,此处指把帐篷留在了行李车厢。故选D。
41.答案:66. part67. picked68. different69. practicing70. Lives
解析:
①考查名词。句意:这是他们学校生活的重要组成部分。根据上文"Students at Sanhe Township Primary School in Chongqing enjoy playing soccer."(重庆三河镇小学的学生喜欢踢足球。)并结合备选词汇可知,学生们很喜欢踢足球,所以踢足球应该是他们学校生活的重要组成部分,part"部分",可数名词单数,符合题意。结合空前的an可知,此处填名词单数形式。故填part。
②考查动词。句意:他从四年级和五年级挑选了20名女孩,并在学校为她们提供免费培训、服装和膳食。根据句意并结合备选词汇可知,此处指从四年级和五年级挑选了20名女孩,picked"挑选",符合题意。根据句中的offered"提供"可知,该句为一般过去时,所以动词用过去式形式。故填picked。
③考查形容词。句意:但足球不同。根据"It is difficult for primary school students to play basketball or volleyba."(小学生打篮球或排球很难。)结合"But"以及备选词汇可知,此处句意发生了转折,表示足球与篮球或排球不同,different"不同的",符合题意,形容词在句中作表语。故填different。
④考查动名词。句意:他们每天都坚持练习。根据上文"The students really love soccer."(学生们真的很喜欢足球。)和下文"Many of them play it well."(他们中的许多人踢得很好。)并结合备选词汇可知,学生们每天都练习,practicing"练习",符合题意,keep doing sth"一直做某事",固定短语,所以此处填动名词practicing。故填practicing。
⑤考查名词。句意:它为这些学生打开了一扇新的窗口,改变了他们的生活。根据"It opens anew window for those students"(它为那些学生打开了一扇新的窗户)并结合备选词汇可知,此处指足球改变了学生们的生活,lives"生活",符合题意。故填lives。
42.答案:sunny;in;photos;to have;crying;knew;hi;later;beauty;If
解析:
43.答案:
A Great Trip
Hello, i'm Li Lei!l will share my great trip with you.On Dragon Boat Festival, l visited a farm with my parents.(地点)We went there by car.The weather was fine.(天气)When we got there, we saw some birds.【高分句型-】They were flying and singing happily.In the morning,l went fishing with my father.lt was very interesting.And I also fed chickens with my mother.They were very lovely.We had a big lunch at noon.In the afternoon, we picked up many fresh strawberries and vegetables there, and then took them back home.We all enjoyed ourselves.(活动)I am glad to spend the festival with my family.What a happy and great trip!【高分句型二】

展开更多......

收起↑

资源预览