译林版(2019)选择性必修第一册 Unit 1 Food matters 同步练习1-6(含答案,六份打包)

资源下载
  1. 二一教育资源

译林版(2019)选择性必修第一册 Unit 1 Food matters 同步练习1-6(含答案,六份打包)

资源简介

Unit 1 训练1 Vocabulary(A)
(分值:50.5分)
Ⅰ.单词拼写(共10小题;每小题1分,共10分)
1.When you drink black coffee,it will leave a b____________ taste in your mouth.
2.The book,the cover of which is missing,dates back to the Qing D____________.
3.Don’t put that saucer so near the e____________ of the table—it will fall down easily.
4.It is so f____________ that the driver has to reduce speed to forty kilometers an hour.
5.In my opinion,his casual clothes were not a____________for such a formal occasion.
6.Kunming,the capital city of Yunnan Province,with its ____________(温和的)climate all year round,is suitable to live in.
7.When I came to visit the chef,she was ____________(烘烤) a birthday cake for her daughter in the kitchen.
8.As far as I am concerned,I can’t lay ____________(强调) on the rewarding and interesting fruit picking activity too much.
9.It is for these reasons that I firmly believe that this rule will promote the learning ____________(气氛) and our teamwork spirit.
10.Being equipped with global vision and the spirit of ____________(创新) is important to China’s younger generation.
Ⅱ.单句语法填空(共12小题;每小题1.5分,共18分)
1.As we all know,the panda which is loved by people worldwide is native ____________ China.
2.To my relief,the new medicine bought from Japan helped ____________(relief) the pain of my brother’s injured leg.
3.Researchers have found that there is a direct link ____________ the increase in food eaten outside the home ____________ the rise in weight problems.
4.Mary likes to shop in the supermarket because she is interested in the ____________(vary) of desserts on offer.
5.Li Hua will take up his position as the chairman of the student ____________(associate) at the end of next month.
6.Every year from March to May,the ____________(combine) of cold air and high temperatures in deserts is likely to form sandstorms.
7.While shopping in the mall,I happened to spot him ____________(walk) with a girl shoulder to shoulder.
8.Little Tom went to the stadium in a hurry,only ____________(inform) that the game had been put off.
9.They all agreed to expand the new company,but the ____________(expand) would cost them a lot of money.
10.The old man ____________(believe) to have invented the first new tool in this village.
11.It is essential that these application forms ________________(send) back as soon as possible.
12.The key to funny advertising is making sure that the humor is appropriate _______ the product.
Ⅲ.阅读理解(共4小题;每小题2.5分,共10分)
With low or no carbohydrate diets gaining in popularity in recent times,the potato is now regularly overlooked in favour of other vegetables.In fact,research literature has previously indicated potatoes may have a detrimental effect on health,such as increasing the possibility of developing Type 2 diabetes(糖尿病).
However,new research done by Edith Cowan University(ECU) has shown while potatoes may not have all the same benefits as some other vegetables,such as lowering risk of Type 2 diabetes,health issues associated with potatoes may actually be due to how people are preparing them and what they’re eating them with.
A recent analysis of this study led by Dr Nicola Bondonno from ECU’s Nutrition and Health Innovation Research Institute found people who consumed the most vegetables were 21 percent less likely to develop Type 2 diabetes than those who consumed the least vegetables.PhD candidate Pratik Pokharel carried out working on the analysis and said while potatoes didn’t have the same impact on Type 2 diabetes,they also didn’t have any negative effect.
“In Denmark,people consume potatoes prepared in many different ways.In our study,we could distinguish(区分) between the different preparation methods.When we separated boiled potatoes from mashed potatoes(土豆泥),fries or crisps,boiled potatoes were no longer associated with a higher risk of diabetes—they had a zero effect,” said Pokharel.
“In our study,people who ate the most potatoes also consumed more butter,red meat and soft drinks—foods known to increase your risk of Type 2 diabetes,” said Pokharel.“We should separate potatoes from other vegetables in regard to messaging about disease prevention but replacing refined grains such as white rice and pasta(意大利面食) with potatoes can improve your diet quality because of fibre and other nutrients found in potatoes.”
1.What does the underlined word “detrimental” in paragraph 1 mean
A.Magical. B.Protective. C.Fantastic. D.Negative.
2.What may contribute to the bad reputation of potatoes according to ECU’s research
A.The effects they have caused.
B.The ways they are consumed.
C.The places where they are planted.
D.The results previous studies have shown.
3.Which of the following have little effect on diabetes
A.Fries. B.Crisps. C.Boiled potatoes. D.Mashed potatoes.
4.What is Pokharel’s attitude towards potatoes
A.Critical. B.Opposed. C.Indifferent. D.Objective.
Ⅳ.七选五(共5小题;每小题2.5分,共12.5分)
Food waste may result from lifelong habits.__1__ Follow these tips to reduce unnecessary food waste in your household and save money along the way.
Plan your meals.When you don’t know clearly what you want to eat,it’s easy to pick up more than you need,especially when items are on offer.Plan your meals for the week in advance to avoid unnecessary food waste.__2__
Store your products correctly.A lot of fruit and vegetables spoil before you eat them.__3__ For example,potatoes,carrots and other root vegetables last longest if kept in the dark.Fresh fruit and vegetables,like grapes or onions,shouldn’t be kept with ethylene producing products as they make other fresh produce ripen and rot(腐烂) more quickly.You can also find many ways to keep your perishables fresh by using water.
Get creative with leftovers.For those times when planning fails you and you end up with leftover meals in your fridge,instead of throwing them out,think about inventive ways to transform them.__4__ Think twice before you toss items like meat bones,which form the perfect basis for stock or a soup throughout the winter.
__5__ Do you always buy the same things every time you are in the supermarket,yet every week you have things you throw away Note down the products in the bin time and time again,so that you can avoid buying them (or so much of them) in the future.
A.Track your trash.
B.Sort out the rubbish.
C.Many unknown tips can keep produce fresh.
D.Try to stretch your grocery budget a little bit further.
E.Luckily,it’s easy to learn how to change these habits around.
F.Italians,for example,fry leftover rice and it becomes Arancini.
G.Work out what you plan to eat and how much of each item you’ll need.
1.A B C D E F G 2.A B C D E F G
3.A B C D E F G 4.A B C D E F G
5.A B C D E F GUnit 1 训练2 Vocabulary(B)
(分值:35分)
Ⅰ.阅读理解(共8小题;每小题2.5分,共20分)
A
Graduation is a significant milestone for everyone.An 89 year old man called Rene Neira had been trying to finish a degree since the 1950s.However,in the 1960s,he was so passionate about urban and economic development of the south side of San Antonio that he stopped school and got involved with the local government.From that time,one of his life goals was to earn a degree in economics.In 2017,the grandpa and his 19 year old granddaughter both enrolled(入学) at the University of Texas at San Antonio.
“There were times when we would get lunch together,be in the library together,and just work silently side by side,” Melanie Salazar,Rene’s granddaughter,recalled.“He always had something to say,especially if his professors had different opinions than him,” Melanie said.“And there were often times when a professor would invite him to talk about the past.”
Rene’s college years weren’t easy.“He has worked very hard over time.Especially in recent years,with hearing loss and going through seasons of not having a car,there was a term where he had to take medical leave because he had a stroke,so he couldn’t go back to school that term,” said Melanie.
After four years,their hard work finally paid off—they graduated.Together,they stood on the stage.Everyone broke into applause and cheered for this fantastic pair.
Their story has been making waves online.People have nothing but good words for them.“Awww...I love stories like this.This was such a beautiful moment.Congratulations to both of them.Grandpa definitely demonstrated that one shouldn’t give up their dream no matter how long it takes,” one wrote.Another wrote,“I’m motivated to go back to school myself,thanks to his example.”
Rene had the determination to finish his degree even at an advanced stage in his life.Hard work,patience,and determination are the keys to success,especially when the path is not easy or clear.
1.Why did Rene fail to get a degree when he was young
A.He was not interested in university life then.
B.He devoted himself to city development.
C.He needed to work to support his family.
D.He was not good at his school work.
2.How was Rene’s college life
A.It made him physically ill. B.It was full of surprise.
C.It was smooth and plain. D.It came with challenges.
3.What did people think of Rene’s experience
A.Admirable. B.Doubtful. C.Funny. D.Pitiful.
4.What lesson can we learn from Rene’s story
A.Actions speak louder than words.
B.It is never too late to achieve one’s dream.
C.Genius without education is like silver in the mine.
D.A journey of a thousand miles begins with a single step.
B
This fall,students at the University of Massachusetts found a new menu at their dining commons: the “diet for a cooler planet” menu.This meant herb roasted lamb,raised with a carbon friendly approach.It included sweet potatoes that had been picked from a local farm’s field post harvest.The options were plant heavy,locally grown,and involved little or no packaging.
“We wanted to let students participate in climate action by making choices about their food,” says Kathy Wicks,sustainability director for UMass Dining.The university is not alone in this effort.Increasingly,American consumers and institutions are thinking about how their food choices factor into climate change.For many,small choices at the grocery store,dining hall,and restaurant can feel more accessible than big ticket options like buying a fuel efficient car or installing home solar panels.
Small changes in dietary habits may make a big difference.Climate activists often target fossil fuels and transportation systems,but studies point to the food system as a significant contributor to global warming.According to Project Drawdown,a research organization that evaluates climate solutions,the way food is grown,transported,and consumed accounts for about a quarter of the world’s greenhouse gas emissions.Beef is a regular target.“If,on average,Americans cut a quarter pound of beef per week from their diet,it’s like taking 10 million cars off the road a year,” says Sujatha Bergen,director of health campaigns for the Natural Resources Defense Council.Food waste ranks third among climate solutions.While much waste occurs before consumers are involved—food is left on the field or thrown away because it does not fit appearance standards—Americans also throw out a lot of food they have purchased:about $1,600 worth a year per family of four.
“People are beginning to understand that their food choices make a big impact on climate,” says Megan Larmer,director of regional food at the Glynwood Center for Regional Food and Farming in New York.But she cautions substantial change will need to come from the whole food system.
5.Why did the University of Massachusetts adopt the new menu
A.To promote low carbon awareness.
B.To reduce the cost of food packaging.
C.To popularize the plant heavy diet.
D.To market the local farming products.
6.What can be inferred from paragraph 2
A.Food choices matter much to climate change.
B.Food is a decisive factor in global warming.
C.Universities are working together in climate action.
D.Fuel efficient cars are not affordable for consumers.
7.What does Sujatha Bergen say about beef
A.It is popular among millions of car drivers.
B.It has a great influence on carbon reduction.
C.It plays a significant role in American diet.
D.It accounts for a quarter of the greenhouse gas emissions.
8.Which of the following can be a suitable title for the text
A.Global Warming: A Disastrous Threat B.Low Carbon Diet: A Craze,or More
C.Carbon Emission: A Killer,or Healer D.Food System Reform: A Successful Trial
Ⅱ.语法填空(共10小题;每小题1.5分,共15分)
The 19th Asian Games in Hangzhou opened on Saturday.Hangzhou has 1.____________(previous) hosted a number of international sports events,including the 2018 FINA World Swimming Championships,FINA World Aquatics Convention,2.____________ contributes to the city’s reputation 3.____________ an international sports center.
Major international sports events have become an important source of revenue for the host cities and countries,with the revenue being generated both in the short and long term.
International sports events require host countries 4.____________(make) huge investments in infrastructure.And the income for host cities and countries 5.____________(come) from TV rights,licensing,tourism and ticketing.International sports events involve 6.____________(nation) and international sports bodies,with the host cities and countries 7.____________(require) to meet their demands.
For the Olympic Games,the income from TV rights and top 8.____________(sponsor) helps fund the organizational costs 9.____________ pay the International Olympic Committee and the domestic Olympic body.Nowadays,Olympic host cities and countries also earn revenue from multimedia and streaming rights.Major sports events also boost tourism and generate tourism revenue.
10.____________(follow) the Asian Games in Hangzhou,the 2026 Olympic and Paralympic Winter Games in Milano Cortina(Italy) will likely be an example of the sports spirit being spread across cities.Unit 1 训练3 Welcome to the unit & Reading(A)
(分值:40分)
Ⅰ.单句写作(课文佳句仿写)(共15分)
1.听说你对中国菜感兴趣,我迫不及待地想向你详细介绍它。(现在分词作状语,expand)
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
2.众所周知,中国菜以其多样性和文化价值而闻名,这给世界各地的人们留下了深刻的印象。(impress,which引导非限制性定语从句)
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
3.在所有的菜肴中,宫保鸡丁(Kung Pao Chicken)是我最想推荐给你的食物,它的味道无与伦比。(whose引导定语从句,out of this world)
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
4.无论我感到多沮丧,享受它总是能振奋我的精神。(“no matter+疑问词”引导让步状语从句)
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
5.我真的希望你可以花一些时间游览中国,享受中国菜,我确信你会爱上它。(and连接并列句,spend time doing...)
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
组句成篇 以上句子可以加上过渡词语和其他联想内容组成一篇小短文。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
Ⅱ.阅读理解(共4小题;每小题2.5分,共10分)
You are just waking up in the spring of 2030.Your Internet of Things bedroom opens solar powered e windows and plays gentle music while your smart lighting displays a montage(剪辑) of beachfront sunrises from your recent vacation.
Your shower uses very little water or soap.It recycles your grey water and puts the extra heat back into your home’s operating system.While you dress,your artificial intelligence(AI) assistant shares your schedule for the day and plays your favorite tunes.
You still start your day with a coffee but it comes from your refrigerator which is capable of providing a coffeehouse experience in your home.A hot breakfast tailored to your specific nutritional needs based on chemical analysis from your trips to the “smart toilet” is waiting for you in the kitchen.
When it’s time to leave,an on demand transport system has three cars waiting for you,your wife(or husband) and your kids.On the road,driverless cars and trucks move with mathematical accuracy,without traffic jams,routine maintenance or road rage(路怒症).Accident rates are near zero.
On the way,you call your R&D team,who are enveloping a day’s work in Shanghai.Your life sized image is projected(投射) into the China Innovation Centre and your colleagues see you as if you were sitting in the room.It’s a bit surreal for them to see you in the morning light given that it’s dark on the Bund,Shanghai’s waterfront,though the novelty disappears after a few uses.
You review the day’s cloud based data from your Shenzhen manufacturing centre,your pilot project in San Diego and your QA team in Melbourne.The large amounts of data sets were collected in real time from every piece of equipment and have been beautifully summarised by your company’s AI.All these facilities are closely maintained and operated through an advanced predictive analytics(分析学) platform.
Pleased with the team’s progress,you end the call and ease into a good book.
This is the future and it will be here sooner than you think.
1.How can we describe the life in the future
A.Artificial. B.Accurate. C.Intelligent. D.Individual.
2.What can we do in the year 2030 according to the passage
A.Listen to music played by windows.
B.Have a bath without using water.
C.Deal with all our work without others’ help.
D.Enjoy the coffeehouse experience without going there.
3.How does the author develop the passage
A.In logical order. B.In time order.
C.By comparing. D.By offering examples.
4.Why does the writer write the passage
A.To introduce the life in the future.
B.To attract us to use the AI system.
C.To teach us how to use the AI system.
D.To encourage us to study hard for the future.
Ⅲ.完形填空(共15小题;每小题1分,共15分)
At age sixty one,“Daddy” Bruce Randolph opened Daddy Bruce’s Barbecue Restaurant in the “Five Points” area,a poor section of Denver.He was a kind and __1__ man,who helped numerous people—not just his customers,but the poor and the __2__.
Every Thanksgiving,Bruce and his son would __3__ engage themselves in cooking for the thousands of homeless.He wanted them to have a great and free __4__ on this special day.About a week before,Bruce began __5__ all the food.In the early years of his project,he __6__ everything out of pocket.But as time went by,the __7__ skyrocketed as the crowds grew.That’s when Bruce’s admirers stepped in to help.They __8__ tons of turkeys,potatoes and ribs.And they donated their time to stand behind and beside the old man.They __9__ to cook and serve.It was a rare moment to __10__ a gentleman serving food to a man who lived in a cardboard box underneath a viaduct(高架桥).
Due to the participation of various people,it seems there was an endless __11__ of food to feed those homeless people.No one ever walked away __12__ from Bruce’s restaurant.It was Bruce who __13__ the whole thing and supervised it until a few years ago when he edged towards ninety.He had become too old to __14__ anymore.He was one of the few people who lived to see a city street named in his __15__.Mayor Federico Pena renamed East 35th Avenue “Bruce Randolph Boulevard”.
1.A.curious B.honest C.generous D.active
2.A.disabled B.homeless C.injured D.old
3.A.confidently B.gradually C.completely D.successfully
4.A.check B.dinner C.journey D.ride
5.A.preparing B.transporting C.collecting D.handling
6.A.applied for B.paid for C.hoped for D.apologized for
7.A.prices B.profits C.resources D.costs
8.A.ate B.donated C.produced D.sold
9.A.promised B.demanded C.attempted D.volunteered
10.A.forbid B.see C.stop D.cater
11.A.supply B.charity C.creation D.discovery
12.A.thirsty B.hungry C.tired D.hopeless
13.A.started B.raced C.discovered D.won
14.A.stay B.live C.blame D.work
15.A.honour B.view C.life D.favourUnit 1 训练4 Welcome to the unit & Reading(B)
(分值:32.5分)
Ⅰ.阅读理解(共8小题;每小题2.5分,共20分)
A
There is more of a connection between food and culture than you may think.On an individual level,we grow up eating the food of our culture.It becomes a part of who we are.Many associate food from our childhood with warm feelings and good memories and it ties us to our families,holding a special and personal value for us.Food from our family often becomes the comfort food we seek as adults in times of frustration and stress.
On a large scale,traditional food is an important part of culture.It also operates as an expression of culture identity.Immigrants(移民) bring it wherever they go,and it is a symbol of pride in their culture and means of coping with homesickness.
Many immigrants open their own restaurants and serve traditional cuisine.However,the food does not remain exactly the same.Some ingredients needed to make traditional cuisine may not be readily available,so the taste and flavor can be different from what they would prepare in their home countries.Additionally,immigrants do not only sell cuisine to people from the same countries as them,but to people from different countries.Therefore,they have to make small changes to the original cuisine to cater to a wider range of customers.Those changes can create new flavors that still keep the cultural significance of the cuisine.
We should not only embrace our heritage through our culture’s food but also become more informed about other cultures by trying their food.It is important to remember that each dish has a special place in the culture to which it belongs,and is special to those who prepare it.Food is a window into culture,and it should be treated as such.
1.What’s the function of the traditional food
A.It helps motivate homesickness.
B.It shows culture identity.
C.It reflects a country’s history.
D.It shows a community’s superiority.
2.Why do some immigrants have to change the original dishes in their restaurants
A.To attach cultural importance to their dishes.
B.To announce the beginning of their life on foreign soil.
C.To make the dishes popular among customers.
D.To present their own food culture in a new way.
3.What’s the author’s attitude towards different food cultures
A.Negative. B.Balanced. C.Unfair. D.Unchangeable.
4.Which column does the passage come from
A.Space. B.Science. C.Food. D.Entertainment.
B
She could have just quit.The race was long decided,and it was raining cats and dogs.But Bou Samnang was running for her country—Cambodia—so she kept going,racing alone on a track in Phnom Penh.And for that,she is being clapped as an inspiration.“I tried to reach the finish line because I wanted to show people that in life,even though we go a bit slow or fast,we will reach our destination all the same,” she said afterward.
News of Bou Samnang’s persistence(坚持) spread rapidly: videos of her finishing the women’s 5,000 meter race at the Southeast Asian Games went viral mitted to running for her country,she raced despite struggling with illness.“I knew I was losing.The rain was so heavy.I had the right to abandon the race,but first I have a duty to represent Cambodia.So I did not give up.”
Cheers and encouragement followed Bou Samnang as she neared the finish line,almost six minutes behind the winner.The athlete said later that she was disappointed to finish last but also happy to hear people supporting her—and surprised that the video caused such a stir.
Since last week’s race,Bou Samnang has continued to win fans in Cambodia and beyond.Prime Minister Hun Sen announced a $10,000 reward for her determination.Over the weekend,she returned to Morodok Techo Stadium to train and pose for photos with fans.As for what she will do with the money,she said she wanted to pay off her mother’s debts.
The runner’s persistence was noted by Cambodian King Norodom Sihamoni,who said he was proud of her for reminding everyone that sports are about more than winning and losing.The SEA Games,hosting athletes from 11 nations in the region across 581 events,are closing soon.
5.What made Bou Samnang finish racing
A.Her love for running. B.The cheers from people.
C.The honor of her country. D.Her eagerness for success.
6.What can we infer about Bou Samnang from paragraph 3
A.She wasn’t content with herself.
B.She was happy to finish racing.
C.She felt disappointed with people.
D.She supported people’s decision.
7.What is Cambodian King’s attitude to Bou Samnang
A.Positive. B.Unclear. C.Negative. D.Uncaring.
8.Which of the following best describes Bou Samnang
A.Hard working. B.Creative. C.Sociable. D.Determined.
Ⅱ.七选五(共5小题;每小题2.5分,共12.5分)
According to a common saying,“Honesty is the best policy.”__1__ Lying often seems like a good way to impress people or avoid blame for mistakes.Some people lie out of habit,without even realizing they’re doing it.But despite all this,honesty really is worth the effort.
One obvious reason for honesty is that lies are difficult to maintain.There’s always a chance that the person you lied to will find out the truth.__2__
Lies are also difficult to hide because they are harder to remember than the truth.If you make up a story,you have to remember all the details.__3__ But if you commit to telling the truth,you will never have trouble remembering.This saves you effort and makes conversations less stressful for you.
Another obvious reason to avoid lying is that lying can harm others.People who believe your lies might make bad decisions because of them.And a lie about someone else could destroy that person’s reputation.On a personal level,if your friends find out you lied to them,their feeling will be hurt.They will question whether they can trust you or wonder whether you care about them.In contrast,if you always tell the truth,you will develop a reputation for honesty.__4__ Business deals,friendships,family and romantic relationships all depend on trust.
__5__ Sometimes it’s best to remain silent if your words might hurt someone else.Honesty means that when you speak,you tell the truth without holding any information back.When you do that,you will feel more relaxed and enjoy stronger relationships.
A.But in daily life,honesty can be difficult.
B.This will help you in every area of your life.
C.Is the gain from lying really worth the risk
D.Being honest is a basic principle for us to deal with others.
E.We will get others’ respect and appreciation if telling the truth.
F.And the more lies you tell,the more stories you have to remember.
G.Honesty,however,doesn’t mean you have to say everything in your mind.
1.A B C D E F G 2.A B C D E F G
3.A B.C D E F G 4. A B C D E F G
5. A B C D E F GUnit 1 训练5 Grammar and usage—To infinitives as subjects and predicatives(A)
(分值:52分)
Ⅰ.单句语法填空(共8小题;每小题1.5分,共12分)
1.It has been a pleasure ________________(work) closely with Gordon and he leaves the club with all our best wishes.
2.The purpose of education is ________________(develop) a fine personality in children.
3.It is not easy for a foreigner ________________(learn) to speak Chinese.
4.When and where ________________(hold) the conference is still under discussion.
5.Our students’ job is ________________(study) hard to realize our great ambition in the future.
6.It took him a long time ________________(acquire) the skills he needed to become a good dancer.
7.How ________________(deal) with the tough problem is the first thing we should consider.
8.Knowing he felt down,all that she could do was ________________(comfort) him.
Ⅱ.单句写作(共5小题;每小题3分,共15分)
1.她真蠢,一次又一次地犯同样的错误。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
2.对她来说树立起这个小男孩的自信是非常重要的。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
3.晚上他唯一能做的就是安静地读书。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
4.在去博物馆的路上,雨下得特别大,我们忍不住想知道要花多久能到达那里。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
5.(应用文写作之演讲稿)我非常荣幸地发表演讲,与大家分享我对京剧的看法。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
Ⅲ.阅读理解(共4小题;每小题2.5分,共10分)
Eating a traditional Mediterranean type diet—rich in foods such as seafood,fruit,and nuts—may help reduce the risk of dementia(痴呆) by almost a quarter,a new study has revealed.Experts at Newcastle University found that individuals who ate a Mediterranean like diet had up to 23% lower risk for dementia than those who did not.The research,published in the journal BMC Medicine,is believed to be one of the biggest of its kind as previous studies have typically been limited to small sample sizes and low numbers of dementia cases.
Scientists analyzed data from 60,298 individuals from the UK Biobank,including individuals from across the UK,who had completed a dietary assessment.The authors scored individuals based on how closely their diet matched the key features of a Mediterranean one.The participants were followed for almost a decade,during which time there were 882 cases of dementia.
The authors considered each individual’s genetic risk for dementia by estimating what is known as their polygenic(多基因的) risk—a measure of all the different genes that are related to the risk of dementia.They found that there were similar associations between sticking to Mediterranean diet and dementia risk in individuals with higher and lower genetic risk for this condition,which may indicate that even for those with a higher genetic risk,having a better diet could reduce the likelihood of developing the condition.
Dr Janice Ranson,joint lead author on the paper,said,“Dementia impacts the lives of millions of individuals throughout the world,and there are currently limited options for treating this condition.Our study shows a Mediterranean diet that has a high intake of healthy plant based foods may be important for future strategies to reduce dementia risk.For example,the dementia prevention efforts could go beyond general healthy diet advice and focus on choosing specific foods and nutrients.”
The authors caution that their analysis is limited to individuals who self reported their ethnic background as British or Irish,as genetic data was only available based on European countries,and that further research is needed in a range of populations to determine the potential benefit.
1.What is special of this study
A.It has a great many participants. B.It has got a satisfying result.
C.It hasn’t been published yet. D.It is based on the Mediterranean.
2.What is mainly talked about in paragraph 3
A.The result of the study. B.The objects of the study.
C.The experts’ prediction. D.The individual difference.
3.Why is the Mediterranean like diet recommended to prevent dementia
A.Because it is rich in all kinds of nutrients.
B.Because it has an influence on one’s genes.
C.Because there are few treatments for dementia.
D.Because no other diet has been found effective.
4.What will further research most probably focus on
A.Using the findings as a treatment for dementia.
B.Finding more benefits of the Mediterranean diet.
C.Studying the rate of dementia in different age groups.
D.Involving participants of diverse nationalities.
Ⅳ.语法填空(共10小题;每小题1.5分,共15分)
Eating at restaurants hasn’t always been known as the best choice for people who are trying to keep a healthy diet.It is extremely hard for people 1.____________(avoid) food that isn’t so good for them when dining out.However,you don’t have to give 2.____________ your love of restaurants.There are 3.____________(way) that you can eat healthier food when dining out.
One method is 4.____________(take) time to read the nutrition information.Some restaurants post it on their menus or their website.If you know you’re going to visit 5.____________ certain restaurant,you should check the website first.If no nutrition information 6.____________(list),you should check the menu at the restaurant before you order.
Another way is to think about not eating cream or butter sauces.Instead,consider 7.____________(choose) a sauce that could add a rich flavour to your food without extra calories.
All restaurants have water available.Whether it is free 8._______ you have to buy it,you should choose to drink water over other drinks like beer or soda,which contain a lot of calories.
Eating out doesn’t have to be an unhealthy 9.____________(decide) as long as you make wise choices.You could still enjoy all of the benefits of dining out and be 10.____________(please) with your choices later on.Unit 1 训练6 Grammar and usage—To infinitives as subjects and predicatives(B)
(分值:35分)
Ⅰ.阅读理解(共8小题;每小题2.5分,共20分)
A
Herbert George Wells was born in England in 1866.He did not come from a rich family.His parents had a small shop but it was not successful and closed when he was thirteen.He worked at different times in a clothes shop and a chemist’s.He always read a lot and later managed to get a place at a science college.After he left there he became a teacher,but he was badly hurt while playing football and this meant that he could not continue.He then worked in London,writing for newspapers and doing some teaching of small groups.None of this made him much money.
The Time Machine was his first fictional work.It appeared in weekly parts in a magazine in 1894 and as a book the following year.At the time,Wells was married to his second wife and was trying to support both her and her mother.He needed to make money,so he wrote it quite quickly.Although he was never really happy with the finished book,it was a great success and allowed him to continue as a writer.
It is not easy for us to understand how different this book was from others of the time.It is the first real science fiction book.It introduces the readers to the idea of time as the fourth dimension,with the three dimensions of space ten years before Einstein made it part of scientific thinking.Wells also describes a simple mechanical answer to the problem of time travel—a time machine.Nobody had ever described time travel in a machine before,and the words “time machine” entered the English language.
After the great success of this book,Wells wrote more science fiction.His most famous books are The Island of Dr. Moreau(1896),The Invisible Man(1897),The War of the Worlds(1898) and The First Men in the Moon(1901).All of them have been filmed,some more than once.H.G.Wells died in London in 1946.
1.Why did Wells begin to write for newspapers in London
A.He wanted to make more money.
B.He was never happy with his former job.
C.He was seriously injured in sport.
D.His second wife asked him to do so.
2.What can we learn about The Time Machine
A.It was Wells’ most famous work.
B.It first appeared as a book.
C.Wells was very satisfied with it.
D.Its success helped to support Wells’ family.
3.How different was The Time Machine from other books of the time
A.It introduced the idea of three dimensions of space.
B.It first described time travel in a machine.
C.Readers felt it easier to read and understand.
D.It was the first fiction book in the world.
4.What is the writing purpose of the passage
A.To introduce Wells’ life experiences and his works.
B.To describe the plot of The Time Machine.
C.To convince readers that Wells was a good writer.
D.To illustrate the great and famous works of Wells.
B
Personal growth doesn’t necessarily only happen when the conditions are perfect.Seeds tend to develop only when conditions are right.A seed will remain dormant(休眠) until moisture(湿度) and temperature are favorable for growth.Unfortunately,as humans,we don’t always have the luxury of growing when conditions are just right.Sometimes you must cultivate(促进) personal growth and flower where you’re planted,often in spite of external(外部的) circumstances.
For much of my life,I let external circumstances control my happiness.If things weren’t going well,then I wasn’t well.I told myself that I would be happier if conditions were right.With this mindset,I gave myself permission to stay emotionally dormant.I was waiting for things around me to change before I would do the work to become a better version of myself.In other words,I made my personal growth conditional on external circumstances.
The problem with waiting for change outside of yourself is that you might have to wait a very long time,maybe even forever.And if you stay dormant while waiting,you aren’t growing.You’re simply stuck in place.You certainly aren’t becoming the better version of yourself that you want to be.
If you want to engage in personal growth,like planting seeds,you have to do some work to make it happen.You can’t wait around for everything to fall into place.Start with pulling up your emotional weeds.Examine yourself and remove the pessimistic thoughts and behaviors that are holding you back.Then,work on the foundation that you have.Practice positive life habits that build your self respect and happiness.
Personal growth is something you can fight for.It may not come naturally,but when you develop this mindset,you will flower no matter where you’re planted.
5.What is the author’s purpose in writing the first paragraph
A.To stress the importance of personal effort in growth.
B.To complain about the lack of perfect conditions.
C.To highlight the influence of external circumstances.
D.To compare human development and seed growth.
6.Which of the following affected the author’s growth most in the past
A.Personal experiences. B.Outside influence.
C.Sense of timing. D.Positive thoughts.
7.What does the author advise you to do to better yourself
A.To look for the right conditions. B.To get emotionally prepared for failures.
C.To stop waiting and take action. D.To keep yourself pure through gardening.
8.What is the best title for the text
A.Happiness: You Are Your Own Master
B.Life Journey: Insist till Efforts Bear Fruits
C.Growth: Flower in Any Circumstances
D.Life Changes: The Chance Is in Your Possession
Ⅱ.完形填空(共15小题;每小题1分,共15分)
Dogs are our friends.Taking your dog to work with you can be great for __1__. That was what Steyaert,who sells women’s clothing in an outdoor market learned after __2__ her dog Nelson there. At first,she did so just to prevent him from being __3__ during the day. She put a blanket in front of her stand so that Nelson could sit there __4__ and take in everything around him.
Soon Steyaert realized that Nelson’s presence would __5__ shoppers walking by. “He lifts his paw to greet people,” Steyaert said. “He knows how to steal their __6__.And people’s behaviour made me __7__. I never thought passers by would pet a stranger’s dog so often.”
The __8__ Nelson gets from strangers passing by varies from simply turning their heads to showing great love. Many people have __9__ him over the years. Steyaert,in turn,has gained more __10__ within her community. “It happens often that people __11__ me through Nelson,” Steyaert said.
Besides interesting many shoppers,Nelson has also __12__ some people. For example,one day a girl asked Steyaert if she could pet Nelson. She told Steyaert her dog had just passed away and that it was __13__ to see and pet Nelson. That encouraged Steyaert to __14__ her influential act of taking Nelson to her workplace.
While Nelson’s presence in the market __15__ Steyaert’s sales,it’s their relationship that benefits much more from it. “He’s my best friend and always at my side,” Steyaert said.
1.A.health B.business C.education D.exercise
2.A.training B.losing C.bringing D.buying
3.A.alone B.dirty C.lazy D.impolite
4.A.quietly B.freely C.curiously D.comfortably
5.A.terrify B.attract C.rescue D.annoy
6.A.hearts B.customers C.seats D.dreams
7.A.anxious B.disappointed C.hopeless D.surprised
8.A.skill B.encouragement C.attention D.knowledge
9.A.befriended B.chosen C.forgotten D.raised
10.A.income B.power C.trust D.fame
11.A.guide B.recognize C.contact D.praise
12.A.healed B.followed C.partnered D.admired
13.A.interesting B.difficult C.heartwarming D.discouraging
14.A.change B.continue C.reconsider D.record
15.A.cuts down B.subscribes to C.tracks down D.contributes toUnit 1 Food matters
Vocabulary(A)
Ⅰ.1.bitter 2.Dynasty 3.edge 4.foggy 5.appropriate  6.mild  7.baking 8.emphasis 9.atmosphere 10.innovation
Ⅱ.1.to 2.relieve 3.between;and 4.variety 5.association
6.combination 7.walking 8.to be informed 9.expansion 10.is believed 11.(should) be sent 12.to/for
Ⅲ.1.D [词义猜测题。由第一段最后的“such as increasing the possibility of developing Type 2 diabetes(糖尿病)”可知,吃土豆会增加患2型糖尿病的可能性。由此可知,前面是表示吃土豆可能对健康有负面影响。故选D。]
2.B [推理判断题。由第二段“However,new research...health issues associated with potatoes may actually be due to how people are preparing them and what they’re eating them with.”可判断,伊迪斯科文大学的新研究表明,土豆会引起健康问题的坏名声可能与人们吃土豆的方式有关。故选B。]
3.C [细节理解题。由第四段最后“‘When we separated boiled potatoes from mashed potatoes(土豆泥),fries or crisps,boiled potatoes were no longer associated with a higher risk of diabetes—they had a zero effect,’said Pokharel.”可判断,煮着吃的土豆对糖尿病没有影响。故选C。]
4.D [观点态度题。倒数第二段中Pokharel提到了土豆的不同做法与糖尿病相关风险之间的联系,最后一段中陈述了可以用土豆来代替其他精加工食物。由此判断,他只是在客观陈述土豆对健康的影响。故选D。]
Ⅳ.1.E [根据上文“Food waste may result from lifelong habits.”可知,文章第一段切入话题,habits为复现词,E项“幸运的是,学习如何改变这些习惯是很容易的”承接上文,下文中的“Follow these tips”呼应E项中的“how to change these habits around”,故选E。]
2.G [由本段中心句“Plan your meals.”可知,本段内容与计划饮食有关,空前“Plan your meals for the week in advance to avoid unnecessary food waste.”建议提前计划一周的饮食,G项是根据饮食计划来计算出所需的食材种类和分量,承接上文,符合语境。故选G。]
3.C [由本段中心句“Store your products correctly.”可知,本段内容与储存食物有关。由空前“A lot of fruit and vegetables spoil before you eat them.”可知,此处涉及水果蔬菜的正确保存方法,C项“很多不为人知的方法可以让农产品保持新鲜”顺接上文,下文以举例的形式介绍了C项中的“unknown tips”,上下文衔接顺畅,故选C。 ]
4.F [由本段中心句“Get creative with leftovers.”可知,本段内容与处理剩饭有关,根据空前“For those times...you end up with leftover meals in your fridge...think about inventive ways to transform them.”可知,空处应介绍“有创意的方法”,F项举例说明意大利人如何创意地处理剩饭,符合语境,故选F。]
5.A [此处为本段中心句。根据下文可知,对于被扔掉的东西,要有记录,这样下次就可以少买或者不买,A项中的trash与下文中的“the products in the bin”呼应,语意一致,故选A。]
Vocabulary(B)
Ⅰ.1.B [细节理解题。根据第一段中“However,in the 1960s,he was so passionate about urban and economic development of the south side of San Antonio that he stopped school and got involved with the local government.”可知,Rene年轻时没有取得学位是因为他为了参与城市经济建设而放弃了学业。故选B。]
2.D [细节理解题。根据第三段中“Especially in recent years,with hearing loss and going through seasons of not having a car,there was a term where he had to take medical leave because he had a stroke,so he couldn’t go back to school that term”可知,Rene最近几年听力下降,又经历了几季没有车的日子,还曾经中风,所以他的大学生活充满艰辛和挑战。故选D。]
3.A [观点态度题。根据第五段中“People have nothing but good words for them.”以及“Grandpa definitely demonstrated that one shouldn’t give up their dream no matter how long it takes”以及“Another wrote,‘I’m motivated to go back to school myself,thanks to his example.’”可知,人们认为Rene的经历令人钦佩和赞叹。故选A。]
4.B [推理判断题。通读全文尤其根据最后一段可知,文章通过Rene的经历阐述了一个道理:不论年龄多大,都不能放弃自己的梦想。故选B。]
5.A [推理判断题。根据第二段中“We wanted to let students participate in climate action by making choices about their food ”可推知,马萨诸塞大学推出新菜单的目的是让学生参与气候行动,提高学生的低碳生活意识。故选A。]
6.A [推理判断题。根据第二段中“Increasingly,American consumers and institutions are thinking about how their food choices factor into climate change.For many...and restaurant can feel more accessible than big ticket options like...”可知,食物选择影响气候变化,比起购置节能汽车等昂贵的物品,改变食物选择是人们更容易做到的,由此可推知,食物选择对气候变化意义重大。故选A。]
7.B [推理判断题。根据第三段中Sujatha Bergen所说的“If,on average,Americans cut a quarter pound of beef per week from their diet,it’s like taking 10 million cars off the road a year”可推知,Sujatha Bergen认为牛肉对减少碳排放量有很大的影响。故选B。]
8.B [标题归纳题。通读全文,尤其是第三段中“Small changes in dietary habits may make a big difference...but studies point to the food system as a significant contributor to global warming.”和最后一段中“People are beginning to understand that their food choices make a big impact on climate”可推知,文章主要介绍了低碳饮食对气候变化有重要意义。故选B。]
Ⅱ.1.previously 2.which 3.as 4.to make 5.comes
6.national 7.required 8.sponsors 9.and 10.Following
Welcome to the unit & Reading(A)
Ⅰ.1.Learning that you are interested in Chinese food,I can’t wait to expand on it to you.
2.As we all know,Chinese food is famous for its diversity and cultural value,which impresses people from all over the world.
3.Among all the dishes,Kung Pao Chicken whose taste is out of this world is the food I’d like to recommend to you most.
4.No matter how depressed I feel,enjoying it can always lift my spirits.
5.I do hope you can spend some time visiting China and enjoying Chinese food and I’m sure you will fall in love with it.
组句成篇
Learning that you are interested in Chinese food,I can’t wait to expand on it to you.As we all know,Chinese food is famous for its diversity and cultural value,which impresses people from all over the world.Among all the dishes,Kung Pao Chicken whose taste is out of this world is the food I’d like to recommend to you most.No matter how depressed I feel,enjoying it can always lift my spirits.I do hope you can spend some time visiting China and enjoying Chinese food and I’m sure you will fall in love with it.
Ⅱ.1.C [推理判断题。根据第一段的“Your Internet of Things bedroom opens solar powered e windows and plays gentle music”,第二段的“While you dress,your artificial intelligence(AI) assistant shares your schedule for the day and plays your favorite tunes.”和第三段的“A hot breakfast tailored to your specific nutritional needs based on chemical analysis from your trips to the ‘smart toilet’ is waiting for you in the kitchen.”以及四、五、六段的描述可推知,未来的生活很智能。故选C。]
2.D [细节理解题。根据第三段首句“You still start your day with a coffee but it comes from your refrigerator which is capable of providing a coffeehouse experience in your home.”可知,在2030年,我们不用去咖啡馆就可以享受咖啡馆的体验。故选D。]
3.B [推理判断题。根据第一段的“You are just waking up”,第二段的“Your shower...While you dress...”,第三段的“You still start your day with a coffee”,第四段的“When it’s time to leave”和第五段的“On the way,you call your R&D team”可知,作者是按时间顺序来组织行文的。故选B。]
4.A [写作意图题。通读全文,再结合第一段的“You are just waking up in the spring of 2030.”和最后一段“This is the future and it will be here sooner than you think.”可知,作者写这篇文章主要是为了向我们介绍未来的生活。故选A。]
Ⅲ.1.C [根据下文“who helped numerous people not just his customers,but the poor and the ”可知,他帮助很多人,故推知他是一个善良而慷慨的人,故选C。]
2.B [根据上文的“the poor”和下文的“cooking for the thousands of homeless”可知,此处是穷人和无家可归的人,故选B。]
3.C [根据下文“engage themselves in cooking for the thousands of homeless”和“About a week before,Bruce began all the food.”可知,一周前就开始准备给成千上万人做饭,应该是全身心地投入,故选C。]
4.B [根据上文“engage themselves in cooking for the thousands of homeless”可知,此处是为他们提供免费大餐,故选B。]
5.A [prepare准备;transport运输;collect收集;handle处理。根据上文“Every Thanksgiving,Bruce and his son would engage themselves in cooking for the thousands of homeless.”可知,给成千上万的人做饭,应该需要提前准备食物,故选A。]
6.B [根据前文免费给大家做感恩节晚餐和下文“everything out of pocket”可知,此处是支付所有费用,故选B。]
7.D [price价格;profit利润;resource资源;cost费用。根据下文“as the crowds grew”可知,人越来越多,所以费用也在飙升,故选D。]
8.B [根据上文“That’s when Bruce’s admirers stepped in to help.”可知,赞赏布鲁斯的人们伸出了援手,所以应该是捐赠了很多食物,故选B。]
9.D [promise允诺;demand要求;attempt尝试;volunteer自愿做。根据上文“And they donated their time to stand behind and beside the old man.”可知,他们奉献自己的时间,所以应该是自愿帮忙。故选D。]
10.B [根据下文“a gentleman serving food to a man who lived in a cardboard box underneath a viaduct(高架桥)”可知,此处是看见的一个场景,故选B。]
11.A [根据上文“Due to the participation of various people”可知,有各种各样的人参与,捐赠的东西越来越多,所以就好像有无尽的食物供应给那些无家可归的人,故选A。]
12.B [根据上文“Due to the participation of various people,it seems there was an endless of food to feed those homeless people.”可知,越来越多的人参与这件事,也就有越来越多的食物供应,所以应该是没有人饿着肚子离开布鲁斯的餐厅,故选B。]
13.A [根据前文可知,是布鲁斯创立并一直管理这个项目,故选A。]
14.D [根据上文“He had become too old”可知他岁数太大了,不能再工作了,故选D。]
15.A [根据下文“Mayor Federico Pena renamed East 35th Avenue ‘Bruce Randolph Boulevard’.”可知,此处是以他的名字重新命名城市街道来向他表示敬意,故选A。]
Welcome to the unit & Reading(B)
Ⅰ.1.B [细节理解题。根据第二段的“It also operates as an expression of culture identity.Immigrants(移民) bring it wherever they go,and it is a symbol of pride in their culture and means of coping with homesickness.”可知,传统食物的功能之一是显示文化认同。故选B。]
2.C [细节理解题。根据第三段的“Additionally,immigrants do not only sell cuisine to people from the same countries...to cater to a wider range of customers.”可知,一些移民不得不在他们的餐馆中改变传统的菜肴是为了让菜肴受到更多顾客的欢迎。故选C。]
3.B [观点态度题。根据最后一段尤其是首句“We should not only embrace our heritage through our culture’s food but also become more informed about other cultures by trying their food.”可知,作者对不同食物文化持中立态度。故选B。]
4.C [文章出处题。通读全文可知,本文作者从食物与文化关系的角度表达了自己对食物的看法,可知本文应是选自“食物”栏目。故选C。]
5.C [细节理解题。根据文章第一段第三句和第二段中“I knew I was losing.The rain was so heavy.I had the right to abandon the race,but first I have a duty to represent Cambodia.So I did not give up.”可知,Bou Samnang坚持完成比赛的原因是她要为国家荣誉而战。故选C。]
6.A [推理判断题。根据文章第三段中“The athlete said later that she was disappointed to finish last but also happy to hear people supporting her—and surprised that the video caused such a stir.”可知,Bou Samnang对自己的表现并不满意。故选A。]
7.A [观点态度题。根据文章最后一段中“The runner’s persistence was noted by Cambodian King Norodom Sihamoni,who said he was proud of her for reminding everyone that sports are about more than winning and losing.”可知,柬埔寨国王为Bou Samnang感到骄傲,这是一种积极的态度。故选A。]
8.D [推理判断题。根据文章第二段内容可知,Bou Samnang带病参赛,明知道自己已输,却为了国家的荣誉而不顾自己的病痛坚持跑了下来,由此可知,她是一个意志坚定的人。故选D。]
Ⅱ.1.A 2.C 3.F 4.B 5.G
Grammar and usage(A)
Ⅰ.1.to work 2. to develop 3.to learn 4. to hold 5.to study 6. to acquire 7.to deal 8.(to) comfort
Ⅱ.1.It is stupid of her to make the same mistake again and again.
2.It is quite important for her to build up the little boy’s confidence.
3.In the evening,the only thing he could do was (to) read a book quietly.
4.On our way to the museum,it was raining so hard that we couldn’t help wondering how long it would take to get there.
5.It is a great honour for me to deliver a speech to share with you my opinions on Peking Opera.
Ⅲ.1.A [细节理解题。根据第一段中的“The research...is believed to be one of the biggest of its kind as previous studies have typically been limited to small sample sizes and low numbers of dementia cases.”以及第二段中的“Scientists analyzed data from 60,298 individuals...”可知,该研究的特殊之处在于其参与人数众多。故选A。]
2.A [段落大意题。根据第三段中“They found that there were similar associations between...for this condition,which...”可知,研究发现即使遗传风险较高,地中海式饮食也可以降低患痴呆症的风险。由此可知,本段主要介绍这项研究的结果。故选A。]
3.C [推理判断题。根据第四段中的“Dementia impacts the lives of millions of individuals...and there are currently limited options for treating this condition.”可知,治疗痴呆症的方法有限,结合下文中的“Our study shows a Mediterranean diet...may be important for future strategies to reduce dementia risk.”可知,因为治疗痴呆症的方法有限,而地中海式饮食对降低痴呆风险很重要,所以推荐地中海式饮食来预防痴呆症。故选C。]
4.D [推理判断题。根据尾段“The authors caution that their analysis is limited to individuals who...and that further research is needed in a range of populations to determine the potential benefit.”可知,该研究的分析主要基于欧洲国家,进一步的研究需要丰富样本数据,由此可推断,下一步研究将注重吸纳不同国家的参与者。故选D。]
Ⅳ.1.to avoid 2.up 3.ways 4.to take 5.a 6.is listed 7.choosing 8.or 9.decision 10.pleased
Grammar and usage(B)
Ⅰ.1.C [细节理解题。根据第一段中“After he left there he became a teacher,but he was badly hurt while playing football and this meant that he could not continue.He then worked in London,writing for newspapers and doing some teaching of small groups.”可知,他之所以开始为报纸撰稿是因为他在运动中受伤,所以只能放弃教师这份工作。故选C。]
2.D [细节理解题。根据第二段第三、四、五句可知,《时间机器》虽然未能让威尔斯满意,却使他赚了钱,养活了家人。故选D。]
3.B [细节理解题。根据第三段中“Wells also describes a simple mechanical answer to the problem of time travel—a time machine.Nobody had ever described time travel in a machine before”可知,这本书在当时的独特之处在于首次描述了乘坐机器进行时间旅行。故选B。]
4.A [写作意图题。通读全文尤其根据第一段内容、第二段中的“The Time Machine was his first fictional work.”以及最后一段中“After the great success of this book,Wells wrote more science fiction.”可推知,文章的目的是介绍威尔斯的人生经历以及作品。故选A。]
5.A [写作意图题。根据文章第一段中“Unfortunately,as humans,we don’t always have the luxury of...often in spite of external(外部的) circumstances.”可知,作者认为我们并不能只在条件适合的时候成长,所以,我们必须发挥主观能动性,促进自己的成长。由此可知,作者写第一段是为了强调个人努力在成长中的重要性。故选A。]
6.B [细节理解题。根据文章第二段中“In other words,I made my personal growth conditional on external circumstances.”可知,过去外界的环境对作者的成长影响最大。故选B。]
7.C [推理判断题。根据文章第四段中“If you want to engage in personal growth,like planting seeds,you have to do some work to make it happen.You can’t wait around for everything to fall into place.”可推知,作者认为如果想要成为更好的自己,我们不能坐等一切,而是应该立即采取行动。故选C。]
8.C [标题归纳题。通读全文尤其根据文章第一段中“Unfortunately,as humans,we don’t always...Sometimes you must cultivate(促进) personal growth and flower where...often in spite of external(外部的) circumstances.”以及最后一段可知,文章主要讲述的是个人的成长不能总依赖外部环境,更重要的是自己的努力。只有这样,不管我们被种植在哪儿,我们都会开花。C选项能够概括文章主旨,适合作标题。故选C。]
Ⅱ.1.B [business生意;education教育;exercise锻炼。根据后文“who sells women’s clothing in an outdoor market”可知,此处是指带狗上班对生意会很有好处。故选B。]
2.C [train训练;lose失去;bring带来;buy购买。根据前文“Taking your dog to work with you”可知,此处是指带着狗去市场之后。故选C。]
3.A [alone孤独的;lazy懒惰的;impolite不礼貌的。根据“during the day”和“prevent him from being”可知,此处是指防止它在白天孤单。故选A。]
4.D [quietly安静地;freely自由地;curiously好奇地;comfortably舒适地。根据“She put a blanket in front of her stand”可知,此处是指纳尔逊可以舒服地坐在那里。故选D。]
5.B [terrify使惊吓;attract吸引;rescue拯救;annoy使恼怒。根据后文“I never thought passers by would pet a stranger’s dog so often.”可知,此处是指纳尔逊的出现会吸引路过的顾客。故选B。]
6.A [customer顾客;seat座位。根据后文“I never thought passers by would pet a stranger’s dog so often.”可知,此处是指纳尔逊知道如何偷走他们的心。故选A。]
7.D [anxious焦虑的;disappointed失望的;hopeless绝望的;surprised惊讶的。根据后文“I never thought passers by would pet a stranger’s dog so often.”可知,此处是指斯泰耶特感到惊讶。故选D。]
8.C [skill技巧;encouragement鼓励;attention关注;knowledge知识。根据“varies from simply turning their heads to showing great love”可知,此处是指路过的陌生人对纳尔逊的关注度各不相同。故选C。]
9.A [befriend成为……的朋友;choose选择;forget忘记;raise抚养。根据前文“from simply turning their heads to showing great love”可知,此处是指许多人都和它成为朋友。故选A。]
10.D [income收入;power力量;trust信任;fame名气。根据后文“It happens often that people me through Nelson”可知,此处是指斯泰耶特在她的社区里获得了更多的名气。故选D。]
11.B [guide指导;recognize认识,认出;contact联络;praise表扬。根据“through Nelson”可知,此处是指人们通过狗狗纳尔逊认识主人斯泰耶特。故选B。]
12.A [heal治愈;follow跟随;partner成为搭档;admire钦佩。根据后文“She told Steyaert that her dog had just passed away...to her workplace.”可知,此处是指纳尔逊治愈了一些人。故选A。]
13.C [interesting有趣的;difficult困难的;heartwarming暖心的;discouraging令人沮丧的。根据“to see and pet Nelson”可知,此处是指看到并抚摸纳尔逊是一件很温暖的事。故选C。]
14.B [continue继续;reconsider重新考虑;record记录。根据“That encouraged Steyaert”可知,此处是指斯泰耶特继续她的有影响力的行为。故选B。]
15.D [cut down减少;subscribe to赞成,订阅;track down追踪,查找;contribute to有助于,促成。根据前文可知,纳尔逊的出现吸引了很多顾客,有助于斯泰耶特的销售。故选D。]

展开更多......

收起↑

资源列表