资源简介 单元综合测评二(满分:150分 时间:120分钟)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What is the boy doing Preparing dinner. Playing the piano.Doing his homework.2.What does the woman think of the price It’s low. It’s high.It’s reasonable.3.How will the woman probably feel Satisfied. Disappointed.Sorry.4.What are the speakers talking about What to drink. When to leave.Where to meet.5.What does the woman mean She wants to turn on the fan. She wants to go out for fresh air.She wants to keep the window closed.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Who is Julia Jane’s sister. Jane’s mother.Jane’s daughter.7.What will probably happen next Julia will call Joe soon. Joe will call Julia again.Joe will ask Jane to take a message.听第7段材料,回答第8、9题。8.Which of the following does the man order Two sandwiches. A cup of tea.An ice cream.9.Where will the man have his breakfast At home. In his office.In the restaurant.听第8段材料,回答第10至12题。10.What is the relationship between the speakers Driver and passenger. Mother and son.Boss and secretary.11.How long will it take to reach the destination About 15 minutes. About 40 minutes.About 50 minutes.12.What will the woman do Attend a meeting. Go around the city.Leave the city.听第9段材料,回答第13至16题。13.What is the woman A student. A driver.A nurse.14.Where does the woman live now On campus. Near the campus.Far from the campus.15.What do we know about the woman She has a car. She has a pet dog.She has a kid.16.Why does the woman make the call To rent a new apartment. To buy some furniture.To have her house repaired.听第10段材料,回答第17至20题。17.How many times will the students take the class a week Once. Twice.Three times.18.Where will the students meet on Tuesdays In Room 405. In Room 504.In the bookstore.19.When can the students buy the textbooks Today after class. Next week.The day after tomorrow.20.What does the speaker suggest at last Working hard on the subject. Remembering his office hours.Being on time every Wednesday.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AStrangest Festivals Around the WorldThrough the years, people have found many ways to celebrate important occasions in their lives. If you’re looking for an interesting and off-the-beaten-path tourist site, here are some most wonderful and unusual festivals from around the world.Battle of the Orange, Ivrea, ItalyEach year in February, a battle takes place in this Italian town among thousands of tourists who throw oranges at each other during a 30-minute fight. The aim is to try and knock down other people by attacking them with oranges so that they cannot stand any longer.Underwater Music Festival, Florida, AmericaRather than being held at a typical concert hall, the Underwater Music Festival takes place on the seabed in July. Aiming to protect the sea lives, this unique custom features musicians playing music below water level. 100 feet deep in clear water, talented musicians wear diving equipment, performing free concerts for sea creatures and humans alike.Rayne Frog (青蛙) Festival, Louisiana, AmericaThe Rayne Frog Festival is held every fall in Rayne, Louisiana. The festival features all things about frogs: frog races, frog jumping, and the selection of the Frog Derby Queen. Besides music performance, it also holds a variety of frog-themed runs, fairs and other activities. If you are into frogs, there’s no other place you’d rather be in mid-November.Night of the Radishes (萝卜), Oaxaca, MexicoNight of the Radishes is a celebration that takes place every December 23rd in Oaxaca, Mexico. It features all kinds of radish sculptures (雕塑). The tradition began when local radish growers began carving their produce in order to attract customers. But radishes are just radishes after all, and the sculptures don’t last.21.What can tourists do at the Italian festival Throw oranges at each other. Play music below water level.Watch frog races. Enjoy radish sculptures.22.Who is most likely to be attracted to Underwater Music Festival A fruit grower fond of music.A music lover caring about sea lives.A sports fan who likes fun games.An artist gifted in sculptures.23.Which festival suits a tourist who expects a special Christmas holiday Battle of the Orange. Underwater Music Festival.Rayne Frog Festival. Night of the Radishes.BAs a Chinese native religion, Taoism has a close relationship with Chinese folk customs. With the development of Taoism, it has become deep-rooted in, and the practices of, the ordinary people. This can be seen both in Taoist religious festivals and sacrifice-offerings.There are many Taoist festivals, and quite a few of them have evolved into folk festivals. For example, the Double Ninth Festival on September 9 of lunar calendar came from the Taoist festival. It is said that in the Eastern Han Dynasty (25-220), there was a Taoist immortal named Fei Changfang, who was resourceful enough to drive all devils away. At that time, he had a pupil called Huan Jing. One day, Fei Changfang foresaw a disaster on September 9 in Huan Jing’s family, and told Huan Jing to fasten a bundle of dogwood onto his arm, and drink chrysanthemum wine in an elevated place so as to prevent the disaster. Having done what he had been told, Huan Jing’s family was indeed safe and sound. Along with the spreading of Taoism, this legend has evolved into the Double Ninth Festival. When the day comes, people will carry dogwood and drink chrysanthemum wine in elevated places.Many immortals in Taoism came into being on the basis of earthy folk gods, and thus the Taoist god-worshiping system has much in common with the earthy folk god-worshiping. On the one hand, a number of earthy folk gods such as Caishen(mammon), Chenghuangshen(city god), Dongyuedadi(god of East Mountain) and Guanshengdi(god of Saint Guan) have become part of the pedigree of folk gods; on the other hand, Taoist immortals such as Laojun(Holy Lord), Yuhuangdadi(Jade Emperor) and Baxian(eight immortals) have become widespread and part of people’s life.Moreover, some Taoist taboo tricks have an extensive influence on the folk society, especially in the countryside; or rather, they have constituted a necessary part of folk customs. The combination of Taoism and Chinese folk customs is in various aspects, but it is mainly embodied in celebrations of festivals and seasonal changes and spirit worshiping.24.Where can you probably find this article From a history textbook. From a travel brochure.From a research paper. From a cultural website.25.How are Paragraph 2 and 3 mainly developed By analyzing causes and effects.By giving examples.By making comparisons.By following time order.26.What is the genre or type of literature of this article A story. An argumentation.An exposition. A news report.27.What can be a suitable title for the article Taoism and folk customsTaoism, a Chinese native religionThe origin of Chinese folk customsThe development of TaoismCSo far this winter, a theater in the Alps has staged more than 60 unique concerts. Winter temperatures in the remote mountain village can drop high below zero. Performers wear down jackets and play ice instruments. In fact, almost everything from drums and guitars to horns and harps at the music festival is carved from ice even the stage the musicians play on. The audience sits on ice chairs and benches and claps their hands to listen, both to praise the performers and to keep themselves warm when the air flows through.The musical instruments used were almost entirely made by an American ice artist, Tim Linhart. Since he created his first musical instrument out of ice more than a decade ago, he has already carved various ice instruments, including violins, violas, timber drum sets, xylophone, double bass, mandolin and cello. He also created his own large wind instrument, which uses the vibration of an ice tube to produce sound when the air flows through.Linhart makes the different parts of the ice instrument and then uses a liquid mixed with snow to glue them together, with a metal support placed where the strings need to be. A violin can usually be made in two or three weeks, while larger instruments can take more time and efforts, sometimes taking months to make.An ice instrument has a clearer sound than a wooden instrument. However, ice instruments are more easily broken or damaged than ordinary instruments. The temperature in the ice theater changes depending on the number of people in the audience. This also changes the temperature of the ice instruments, which in turn affects the sound they produce. Musicians need to tune their instruments frequently during performances.Although playing an ice instrument is not easy, Linhart believes that ice and snow are good materials for making instruments. The only downside is melting when the temperature is above freezing.28.What is special about the music festival It attracts only the locals. It usually lasts two months.It has to be held in the cold. Its audience have to dress up.29.What does the underlined word “vibration” in Paragraph 2 probably mean Temperature. Shaking.Length. Opening.30.What does Paragraph 4 mainly tell us about ice instruments Strengths and weaknesses. Production methods.Specific materials. Different varieties.31.What is the purpose of the text To promote an idea. To explain a theory.To share an event. To introduce a finding.DFrom AI-made jokes to Harry Potter fashion videos, AI can be used to make funny stuff. But can it be as funny as a human And if it can, does it present a danger to comedy writers in the future That’s something performers have been looking at in this year’s Edinburgh Festival Fringe, running from Aug. 4 to Aug. 28.Anyone can put on a show at the Fringe, and this year even robots were getting in on the act. One of Fringe’s big shows used a small robot to come up with jokes from audiences’ suggestions, which were then performed by humans. The results could be very funny, but sometimes they weren’t funny at all. That was part of the point, explained Piotr Mirowski, the show’s co-maker. “We do not use humans to ‘show off’ AI; instead, we use AI ‘to show’ its limitations, to showcase human creativity on the stage,” said Mirowski, according to The Guardian.Comedian Pierre Novellie said that it will take a long time for AI to get good at creating comedy. “Comedy is the last thing that AI is going to get near,” Pierre told Sky News. “Even normal human comedians struggle to ‘tune’ their jokes ‘for’ the right crowd at the right time, every time. But that’s what’s interesting about stand-up (独角喜剧) and fun.”But Peter Bazely, a performer at the Fringe, said he’s using AI to make jokes for him because he’s out of ideas. One of Bazely’s shows had him playing a supporting role to “an entirely computer-generated comedian” called AI Jesus.The Fringe review website, Chortle, talked about today’s AI concerns: “In a world where artists are worried that AI could end up doing their jobs for them, Bazely is said to be praying this one will do exactly that.”The reasons for companies wanting to use AI are certainly understandable, but the dangers they present to many people’s jobs are becoming more and more real, and that’s not very funny. In May, leaders in the AI industry signed a document warning that AI could present an extinction-level danger and “should be a global priority”.32.What does the underlined “That” in paragraph 2 refer to Performing jokes made by robots.Robots’ jokes are very popular.Robots’ jokes sometimes are not fun.Using humans to show off AI.33.What do Novellie’s words imply AI limits the creativity of humans.It is not easy for AI to replace comedians.AI responds well to audiences’ suggestions.The audience of comedy is hard to appeal to.34.Why does Peter Bazely welcome AI He has got difficulty in making comedies.He doesn’t want to play supporting roles any more.He believes AI Jesus won’t replace human comedians.He thinks jokes made by AI can make his shows popular.35.What’s the author’s purpose of writing this article To promote the Edinburgh Festival Fringe.To display the joys and sorrows of comedians.To warn the public of the existing danger of AI.To raise public concern for the possible threat of AI.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The traditional Chinese lunar calendar divides the year into 24 solar terms.__36__ It lifts the curtain of spring.After that everything turns green and full of energy and people clearly see that the daytime is becoming longer and the weather is becoming warmer.Flying a kite.Spring is the best season for kite-flying.As a traditional folk activity, it has a history of more than 2,000 years.__37__ It also has the effect of promoting blood circulation and speeding up metabolism.Wearing fabric swallows.Wearing fabric swallows is a custom in some regions in Shaanxi.__38__ The custom originated during the Tang Dynasty (618-907).The swallow is a harbinger of spring and a symbol of prosperity and happiness.Making a Spring Ox.Skilled artists build the frame of an ox out of bamboo strips and the legs with wood.Then they paste some paper and paint onto it.__39__ It is said that if more red and yellow paper is used, then there will be a good harvest that year.__40__People in China began holding a special ceremony on the first day of Start of Spring about 3,000 years ago.They made sacrifices to Gou Mang, the god of Spring,who is in charge of agriculture.By the Qing Dynasty (1644-1911), welcoming spring had become an important folk activity.A.Welcoming spring.B.The image of an ox is complete.C.At that time,there were eight solar terms.D.Start of Spring is the first solar term of the year.E.Flying a kite can help build one’s health and prevent diseases.F.It is said that the egg can be set upright on the first day of the Start of Spring.G.People like to wear a swallow made of colorful silk on their chests on Start of Spring.36. 37. 38. 39. 40. 第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I was a stay-at-home mother and there never was enough money to go around.So on my mother’s birthday, I had no money to __41__ a present.So I decided to make some cookies for her and leave a __42__.Sitting down to write a few words of good wishes got me to __43__.There were many things that I did appreciate(感激), so I decided to list all of them.Pretty soon, I had several pages of __44__ thoughts, so I wrote a letter to my mother expressing my appreciation for the things she and my father had __45__ us as children.My mother taught us to be good neighbors by __46__ others if they needed a hand.My father taught us how to work.The __47__ went on and on.I put the cookies and the letter on the table in her kitchen.That evening, she called and __48__ me.She said it was a wonderful birthday __49__.Two years later, she passed away.While cleaning out her house, I __50__ a photocopy(复印件)of the birthday letter.I was __51__ as to why she would make a copy.But then I got my __52__.Room after room, I found eight more photocopies of the same letter.When I __53__ the drawer(抽屉)beside her bed, I __54__ an old handkerchief(手帕)with a piece of paper in it.It was the original birthday letter.I realized that the letter was the __55__ present I could have ever given to my mother.41.accept prepareneed forget42.note keynumber picture43.worry doubtcry think44.heartfelt mind-changinginteresting fresh45.asked taughtbought required46.helping watchingpraising inviting47.game storyvoice list48.thanked questionedsurprised refused49.party presentcard cookie50.went over put upcame across got into51.confused excitedfrightened satisfied52.secret placeanswer fun53.saw movedlocked opened54.dropped noticedchose used55.most expensive simplestmost meaningful newest第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Every year the Weifang International Kite Festival 56.________________(amaze) visitors with colorful kites. The origin of kites in China can be traced back to the Warring States Period 57.____________the great Chinese philosopher Mozi in the State of Lu made the first “wooden kite”. In 1984, the first Weifang International Kite Festival was held.Kites 58.____________(use) in China for military purposes at the very beginning. They were made to signal and measure distance, 59.____________(provide) intelligence to aid moving large armies across difficult terrain (地形). Over time, kites became connected with leisure activities 60.________were often flown during festivals and 61.____________(holiday).The Weifang Kite Festival is not only the best platform 62.____________(share) kite-making skills, but also 63.____________good way to improve friendship between people from different countries. The kites presented in 2023 brought various surprises to kite lovers all over the world, and brought the people of China and other countries much 64.____________(close). As one netizen put it, “No matter how far away kite lovers go, there is always a ‘thread’ in their heart that can pull 65.____________(they) together.”第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,你校将在寒假举办国际中学生冬令营,主题为“感受中国传统节日的文化”。请你根据以下提示,给你校英国交换生 Jack 写一封电子邮件,邀请他参加冬令营。要点包括:1.活动时间、地点;2.活动内容:传统节日文化讲座,品尝中国传统美食。注意:1.词数 80 左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Jack, Yours sincerely,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。When the last customer left KFC, it was already 10:30 pm.Adam, an 18-year-old college student, dragged himself home.He had been working at KFC for over a month that summer vacation.Entering his room, Adam found his younger brother Bill sitting on the edge of his bed with an uneasy expression on his face.“Sorry, Adam.I...I did something wrong,” Bill sprang up and said nervously.“What is it?”“This afternoon I sneaked (溜) out for a ride on your motorcycle and accidentally hit our neighbor Osman Brook’s car.I was so scared and I...I hurried home in panic.”“Is the car seriously damaged?”“The left headlight got broken.”“It’s truly your fault and it’s really dangerous to ride a motorcycle at your age.Besides, it’s illegal,” Adam raised his voice, obviously annoyed.Hearing this, Bill lowered his head and bit his lips hard.“Anyway, it’s no use crying over spilt milk.I will deal with it tomorrow.Now you go to bed and have a good sleep.”The next morning when Adam got up, Bill was still sleeping soundly.Adam was more determined about what he ought to do as an elder brother.After breakfast, Adam took out all the money he had earned and went out of the house with it.In the yard he saw his motorcycle, on whose side the scratches (划痕) were clearly visible.Adam shook his head and sighed slightly.Then he squared his shoulders and quickened his pace to Osman’s house.When he arrived, he was welcomed by Osman’s wife Mary, who told him that Osman had gone to the garage to have his car repaired.“I have something important to tell him.Can I wait until he comes back?” Adam requested eagerly.“Of course.He should be home soon,” Mary invited Adam in, served him a cup of coffee and began chatting with him.After half an hour, the door opened and in came Osman.Having said hello to each other, Osman and Adam both sat down on the sofa.注意:续写词数应为150左右。Adam cleared his throat and began to speak. Just then, there came a knock at the door. 单元综合测评二(满分:150分 时间:120分钟)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What is the boy doing A.Preparing dinner.B.Playing the piano.C.Doing his homework.2.What does the woman think of the price A.It’s low. B.It’s high.C.It’s reasonable.3.How will the woman probably feel A.Satisfied. B.Disappointed.C.Sorry.4.What are the speakers talking about A.What to drink. B.When to leave.C.Where to meet.5.What does the woman mean A.She wants to turn on the fan.B.She wants to go out for fresh air.C.She wants to keep the window closed.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Who is Julia A.Jane’s sister. B.Jane’s mother.C.Jane’s daughter.7.What will probably happen next A.Julia will call Joe soon.B.Joe will call Julia again.C.Joe will ask Jane to take a message. 听第7段材料,回答第8、9题。8.Which of the following does the man order A.Two sandwiches. B.A cup of tea.C.An ice cream.9.Where will the man have his breakfast A.At home. B.In his office.C.In the restaurant. 听第8段材料,回答第10至12题。10.What is the relationship between the speakers A.Driver and passenger.B.Mother and son.C.Boss and secretary.11.How long will it take to reach the destination A.About 15 minutes.B.About 40 minutes.C.About 50 minutes.12.What will the woman do A.Attend a meeting.B.Go around the city.C.Leave the city. 听第9段材料,回答第13至16题。13.What is the woman A.A student. B.A driver.C.A nurse.14.Where does the woman live now A.On campus. B.Near the campus.C.Far from the campus.15.What do we know about the woman A.She has a car. B.She has a pet dog.C.She has a kid.16.Why does the woman make the call A.To rent a new apartment.B.To buy some furniture.C.To have her house repaired. 听第10段材料,回答第17至20题。17.How many times will the students take the class a week A.Once. B.Twice.C.Three times.18.Where will the students meet on Tuesdays A.In Room 405. B.In Room 504.C.In the bookstore.19.When can the students buy the textbooks A.Today after class.B.Next week.C.The day after tomorrow.20.What does the speaker suggest at last A.Working hard on the subject.B.Remembering his office hours.C.Being on time every Wednesday.?听力原文Text 1W:Why don’t you practise the piano with your sister M:Mom,I am busy with my homework.I will practise with her when I finish it.Text 2M:I suppose the reason why so many tourists come here is that everything is so cheap.W:Cheap?Do you think so?In my opinion,nothing is cheap here.Text 3W:Dear,would you please get me some Coke from the fridge M:I’m afraid there’s none left.I just finished the last drop.Text 4W:I’ll see you at the theatre.M:Let’s meet in Laoshe Teahouse to have a nice little talk.W:Good idea and I’d love to have a drink there.Text 5M:We need to have some fresh air.Do you mind my opening the window W:As a matter of fact,I’m feeling a bit cold.Text 6M:Hello,(6) is that Julia W:Hello,Uncle Joe.(6) This is Jane.I’m afraid my mom isn’t here right now.Can I take a message M:No,thanks.Could you just tell her I called W:Sure,do you want her to call you back?She will be back in about two hours.M:No,thanks.(7) I’ll call again later,Jane.Goodbye.W:You are welcome.Bye.Text 7W:Good morning,sir.What would you like to order M:(8)Two cheese sandwiches and a chicken salad,please.W:All right.Do you want anything else M:Just a cup of water,please.W:All right.Is this to go M:No,(9) I’ll eat in your restaurant.W:OK,that’s $19 in total.M:Here is the money,$20.Keep the change.Text 8W:Hello!(10) Can you take me to this address?Do you know the way M:Yes,It’s on People’s Road.W:OK,is it very far M:(11) It will take about 50 minutes.Are you in a hurry W:No,(12) I’d like to go around the city.M:I see.Is this your first time to come here W:I was born here,but I left 25 years ago.M:Oh,that’s a long time.The city has changed a lot.I’ll show you around.W:Thank you very much.Text 9W:Hello,Roger?This is Mary.M:Hi,Mary.How have you been?And how’s you apartment working out W:Well,(16) that’s what I’m calling about.You see,I’ve decided to look for a new place.M:What’s the problem with your place now?I thought you liked the apartment.W:I do,but (14) it’s a little far from the campus.Do you think you could help M:All right.So,what kind of place are you looking for W:(13) I’d like to share an apartment with one or two roommates within walking distance of school.M:OK,how much do you want to spend on rent W:Somewhere under $200 a month.M:Hmm.And anything else W:Yeah,(15) I need a parking space.M:Well,I know there’s an apartment nearby.I’ll drop by there on my way to school today.Text 10Hello,everyone.To begin with,please take a look at the introduction in front of you.As you all should know,(17) this class meets on Tuesdays and Thursdays from 3:15 to 4:50 in the afternoon.(18) We will be meeting in Room 405 for the first half of the course,but we will be using the research lab every other week (18) on Thursdays in Room 504 during the last two months of the class.This is the text for the class,Beyond Language.Unfortunately,the books haven’t arrived yet,but (19) you can buy them in the bookstore the day after tomorrow.(20) My office hours are from 1:00 to 2:00 on Wednesday afternoons,and you can set up an appointment to meet with me at other times as well.答案 1.C 2.B 3.B 4.C 5.C 6.B 7.B 8.A 9.C 10.A 11.C 12.B 13.A 14.C 15.A 16.A 17.B 18.A 19.C 20.B第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AStrangest Festivals Around the World Through the years, people have found many ways to celebrate important occasions in their lives. If you’re looking for an interesting and off-the-beaten-path tourist site, here are some most wonderful and unusual festivals from around the world.Battle of the Orange, Ivrea, Italy Each year in February, a battle takes place in this Italian town among thousands of tourists who throw oranges at each other during a 30-minute fight. The aim is to try and knock down other people by attacking them with oranges so that they cannot stand any longer.Underwater Music Festival, Florida, America Rather than being held at a typical concert hall, the Underwater Music Festival takes place on the seabed in July. Aiming to protect the sea lives, this unique custom features musicians playing music below water level. 100 feet deep in clear water, talented musicians wear diving equipment, performing free concerts for sea creatures and humans alike.Rayne Frog (青蛙) Festival, Louisiana, America The Rayne Frog Festival is held every fall in Rayne, Louisiana. The festival features all things about frogs: frog races, frog jumping, and the selection of the Frog Derby Queen. Besides music performance, it also holds a variety of frog-themed runs, fairs and other activities. If you are into frogs, there’s no other place you’d rather be in mid-November.Night of the Radishes (萝卜), Oaxaca, Mexico Night of the Radishes is a celebration that takes place every December 23rd in Oaxaca, Mexico. It features all kinds of radish sculptures (雕塑). The tradition began when local radish growers began carving their produce in order to attract customers. But radishes are just radishes after all, and the sculptures don’t last.【语篇解读】 本文是应用文。文章介绍了世界上最奇怪的一些节日。21.What can tourists do at the Italian festival A.Throw oranges at each other.B.Play music below water level.C.Watch frog races.D.Enjoy radish sculptures.答案 A [细节理解题。根据Battle of the Orange, Ivrea, Italy部分的“Each year in February, a battle...a 30-minute fight.”可知,在意大利的节日中游客可以相互投掷橙子。]22.Who is most likely to be attracted to Underwater Music Festival A.A fruit grower fond of music.B.A music lover caring about sea lives.C.A sports fan who likes fun games.D.An artist gifted in sculptures.答案 B [推理判断题。根据Underwater Music Festival, Florida, America部分的“Aiming to protect the...for sea creatures and humans alike.”可知,为了保护海洋生物,该音乐节在100英尺深的水下进行。由此可知,一个关心海洋生物的音乐爱好者很有可能被Underwater Music Festival吸引。]23.Which festival suits a tourist who expects a special Christmas holiday A.Battle of the Orange.B.Underwater Music Festival.C.Rayne Frog Festival.D.Night of the Radishes.答案 D [推理判断题。根据Night of the Radishes (萝卜), Oaxaca, Mexico部分的“Night of the Radishes is...all kinds of radish sculptures (雕塑).”可知,圣诞节在每年12月25日,而Night of the Radishes在每年12月23日,所以Night of the Radishes这个节日适合期待一个特别的圣诞假期的游客。]B As a Chinese native religion, Taoism has a close relationship with Chinese folk customs. With the development of Taoism, it has become deep-rooted in, and the practices of, the ordinary people. This can be seen both in Taoist religious festivals and sacrifice-offerings. There are many Taoist festivals, and quite a few of them have evolved into folk festivals. For example, the Double Ninth Festival on September 9 of lunar calendar came from the Taoist festival. It is said that in the Eastern Han Dynasty (25-220), there was a Taoist immortal named Fei Changfang, who was resourceful enough to drive all devils away. At that time, he had a pupil called Huan Jing. One day, Fei Changfang foresaw a disaster on September 9 in Huan Jing’s family, and told Huan Jing to fasten a bundle of dogwood onto his arm, and drink chrysanthemum wine in an elevated place so as to prevent the disaster. Having done what he had been told, Huan Jing’s family was indeed safe and sound. Along with the spreading of Taoism, this legend has evolved into the Double Ninth Festival. When the day comes, people will carry dogwood and drink chrysanthemum wine in elevated places. Many immortals in Taoism came into being on the basis of earthy folk gods, and thus the Taoist god-worshiping system has much in common with the earthy folk god-worshiping. On the one hand, a number of earthy folk gods such as Caishen(mammon), Chenghuangshen(city god), Dongyuedadi(god of East Mountain) and Guanshengdi(god of Saint Guan) have become part of the pedigree of folk gods; on the other hand, Taoist immortals such as Laojun(Holy Lord), Yuhuangdadi(Jade Emperor) and Baxian(eight immortals) have become widespread and part of people’s life. Moreover, some Taoist taboo tricks have an extensive influence on the folk society, especially in the countryside; or rather, they have constituted a necessary part of folk customs. The combination of Taoism and Chinese folk customs is in various aspects, but it is mainly embodied in celebrations of festivals and seasonal changes and spirit worshiping.【语篇解读】 本文是说明文。本文主要介绍了道教和民间习俗的密切关系。24.Where can you probably find this article A.From a history textbook.B.From a travel brochure.C.From a research paper.D.From a cultural website.答案 D [文章出处题。通读全文,并结合第一段“As a Chinese native religion...festivals and sacrifice-offerings.”可知,本文主要介绍了道教和民间习俗的密切关系,属于文化习俗的范畴,由此推知,本文很有可能出现在一个文化网站。]25.How are Paragraph 2 and 3 mainly developed A.By analyzing causes and effects.B.By giving examples.C.By making comparisons.D.By following time order.答案 B [写作手法题。根据第二段的“There are many Taoist...came from the Taoist festival.”、第三段的“Many immortals in Taoism came...the earthy folk god-worshiping.”以及“On the one hand...on the other hand...”推知,第二和第三段都是通过举例的方式展开的。]26.What is the genre or type of literature of this article A.A story.B.An argumentation.C.An exposition.D.A news report.答案 C [文章类型题。文章第一段提出道教与中国民间习俗有密切的关系,接下来通过第二段举例重阳节来源于道教和第三段举例民间土神崇拜与道教神仙崇拜体系相同来说明第一段提出的“道教与中国民间习俗有密切的关系”。由此推知,本文是一篇说明文。]27.What can be a suitable title for the article A.Taoism and folk customsB.Taoism, a Chinese native religionC.The origin of Chinese folk customsD.The development of Taoism答案 A [标题归纳题。通读全文,并结合第一段可知,本文主要介绍了道教和民间习俗的密切关系。因此A项“道教和民间习俗”可以作为本文的最佳标题。]C So far this winter, a theater in the Alps has staged more than 60 unique concerts. Winter temperatures in the remote mountain village can drop high below zero. Performers wear down jackets and play ice instruments. In fact, almost everything from drums and guitars to horns and harps at the music festival is carved from ice even the stage the musicians play on. The audience sits on ice chairs and benches and claps their hands to listen, both to praise the performers and to keep themselves warm when the air flows through. The musical instruments used were almost entirely made by an American ice artist, Tim Linhart. Since he created his first musical instrument out of ice more than a decade ago, he has already carved various ice instruments, including violins, violas, timber drum sets, xylophone, double bass, mandolin and cello. He also created his own large wind instrument, which uses the vibration of an ice tube to produce sound when the air flows through. Linhart makes the different parts of the ice instrument and then uses a liquid mixed with snow to glue them together, with a metal support placed where the strings need to be. A violin can usually be made in two or three weeks, while larger instruments can take more time and efforts, sometimes taking months to make. An ice instrument has a clearer sound than a wooden instrument. However, ice instruments are more easily broken or damaged than ordinary instruments. The temperature in the ice theater changes depending on the number of people in the audience. This also changes the temperature of the ice instruments, which in turn affects the sound they produce. Musicians need to tune their instruments frequently during performances. Although playing an ice instrument is not easy, Linhart believes that ice and snow are good materials for making instruments. The only downside is melting when the temperature is above freezing.【语篇解读】 本文是说明文。文章主要介绍了在阿尔卑斯山举行的特别音乐节,表演者穿着羽绒服,演奏冰上乐器。事实上,音乐节上几乎所有的东西,从鼓、吉他到喇叭和竖琴,甚至音乐家们演奏的舞台,都是用冰雕刻而成的。28.What is special about the music festival A.It attracts only the locals.B.It usually lasts two months.C.It has to be held in the cold.D.Its audience have to dress up.答案 C [细节理解题。根据第一段可知,音乐节的特别之处是必须在寒冷的地方举行。]29.What does the underlined word “vibration” in Paragraph 2 probably mean A.Temperature. B.Shaking.C.Length. D.Opening.答案 B [词义猜测题。根据画线词上文“He also created his own large wind instrument...when the air flows through.”可知,which引导的非限制性定语从句修饰先行词wind instrument,结合常识,乐器发声需要利用冰管的振动在空气流过时发出声音。故画线词的意思是“震动”。]30.What does Paragraph 4 mainly tell us about ice instruments A.Strengths and weaknesses.B.Production methods.C.Specific materials.D.Different varieties.答案 A [段落大意题。根据第四段可知,本段主要讲述了冰乐器的优点和缺点。比如冰制乐器比木制乐器声音更清晰,但比普通乐器更容易损坏,而且音乐家在演出时需要经常调音。]31.What is the purpose of the text A.To promote an idea.B.To explain a theory.C.To share an event.D.To introduce a finding.答案 C [写作意图题。根据第一段并结合文章主要介绍了在阿尔卑斯山举行的特别音乐节,表演者穿着羽绒服,演奏冰上乐器,音乐节上几乎所有的东西,从鼓、吉他到喇叭和竖琴,甚至音乐家们演奏的舞台,都是用冰雕刻而成的,可推知,文章的目的是分享一个活动。]D From AI-made jokes to Harry Potter fashion videos, AI can be used to make funny stuff. But can it be as funny as a human And if it can, does it present a danger to comedy writers in the future That’s something performers have been looking at in this year’s Edinburgh Festival Fringe, running from Aug. 4 to Aug. 28. Anyone can put on a show at the Fringe, and this year even robots were getting in on the act. One of Fringe’s big shows used a small robot to come up with jokes from audiences’ suggestions, which were then performed by humans. The results could be very funny, but sometimes they weren’t funny at all. That was part of the point, explained Piotr Mirowski, the show’s co-maker. “We do not use humans to ‘show off’ AI; instead, we use AI ‘to show’ its limitations, to showcase human creativity on the stage,” said Mirowski, according to The Guardian. Comedian Pierre Novellie said that it will take a long time for AI to get good at creating comedy. “Comedy is the last thing that AI is going to get near,” Pierre told Sky News. “Even normal human comedians struggle to ‘tune’ their jokes ‘for’ the right crowd at the right time, every time. But that’s what’s interesting about stand-up (独角喜剧) and fun.” But Peter Bazely, a performer at the Fringe, said he’s using AI to make jokes for him because he’s out of ideas. One of Bazely’s shows had him playing a supporting role to “an entirely computer-generated comedian” called AI Jesus. The Fringe review website, Chortle, talked about today’s AI concerns: “In a world where artists are worried that AI could end up doing their jobs for them, Bazely is said to be praying this one will do exactly that.” The reasons for companies wanting to use AI are certainly understandable, but the dangers they present to many people’s jobs are becoming more and more real, and that’s not very funny. In May, leaders in the AI industry signed a document warning that AI could present an extinction-level danger and “should be a global priority”.【语篇解读】 本文是说明文。文章以爱丁堡艺穗节引入人工智能为切入点,通过演员和主办者对人工智能的不同反应,引出大众以及专家对人工智能潜在威胁的担忧,从而引发公众对人工智能应用的关切。32.What does the underlined “That” in paragraph 2 refer to A.Performing jokes made by robots.B.Robots’ jokes are very popular.C.Robots’ jokes sometimes are not fun.D.Using humans to show off AI.答案 C [代词指代题。“That was part of the point”这句话的意思是“那正是部分目的”。在行文中,that一般代指其上文所说的事物或事情。结合上文“One of Fringe’s big shows used...weren’t funny at all.”可知,机器人的笑话有时并不好笑,这也是该节目的目的之一。由此可知,that指代“机器人的笑话有时不好笑”。]33.What do Novellie’s words imply A.AI limits the creativity of humans.B.It is not easy for AI to replace comedians.C.AI responds well to audiences’ suggestions.D.The audience of comedy is hard to appeal to.答案 B [推理判断题。根据文章第三段“Comedian Pierre Novellie said...that AI is going to get near,’...”可知,他认为人工智能取代喜剧演员不是一件容易的事。]34.Why does Peter Bazely welcome AI A.He has got difficulty in making comedies.B.He doesn’t want to play supporting roles any more.C.He believes AI Jesus won’t replace human comedians.D.He thinks jokes made by AI can make his shows popular.答案 A [细节理解题。根据文章第四段“But Peter Bazely, a performer...he’s out of ideas.”可知,Peter Bazely使用人工智能是因为他自己目前创作不出什么笑话或喜剧。]35.What’s the author’s purpose of writing this article A.To promote the Edinburgh Festival Fringe.B.To display the joys and sorrows of comedians.C.To warn the public of the existing danger of AI.D.To raise public concern for the possible threat of AI.答案 D [写作意图题。本文从爱丁堡艺穗节引入人工智能这件事切入,通过展示艺穗节参与者对人工智能进入喜剧行业的不同反应引出最后一段,呼吁人们关注人工智能介入相关行业这件事及其潜在威胁。结合最后一段可知,写作目的是为了唤起公众对人工智能可能带来的威胁的关注。]第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分) 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 The traditional Chinese lunar calendar divides the year into 24 solar terms.__36__ It lifts the curtain of spring.After that everything turns green and full of energy and people clearly see that the daytime is becoming longer and the weather is becoming warmer.Flying a kite. Spring is the best season for kite-flying.As a traditional folk activity, it has a history of more than 2,000 years.__37__ It also has the effect of promoting blood circulation and speeding up metabolism.Wearing fabric swallows. Wearing fabric swallows is a custom in some regions in Shaanxi.__38__ The custom originated during the Tang Dynasty (618-907).The swallow is a harbinger of spring and a symbol of prosperity and happiness.Making a Spring Ox. Skilled artists build the frame of an ox out of bamboo strips and the legs with wood.Then they paste some paper and paint onto it.__39__ It is said that if more red and yellow paper is used, then there will be a good harvest that year.__40__ People in China began holding a special ceremony on the first day of Start of Spring about 3,000 years ago.They made sacrifices to Gou Mang, the god of Spring,who is in charge of agriculture.By the Qing Dynasty (1644-1911), welcoming spring had become an important folk activity.A.Welcoming spring.B.The image of an ox is complete.C.At that time,there were eight solar terms.D.Start of Spring is the first solar term of the year.E.Flying a kite can help build one’s health and prevent diseases.F.It is said that the egg can be set upright on the first day of the Start of Spring.G.People like to wear a swallow made of colorful silk on their chests on Start of Spring.【语篇解读】 本文是说明文。文章介绍了二十四节气中立春的相关信息。36.D [根据上一句可知,阴历把每年分成二十四节气,再结合空格后“It lifts the curtain of spring.”可知,此处应该说明的是:立春是每年的第一个节气。]37.E [本段标题为“Flying a kite.”,根据后文“It also has the effect of promoting blood circulation and speeding up metabolism.”可知,此处在讲放风筝的好处。选项E符合语境,与标题相关。]38.G [本段标题为“Wearing fabric swallows.”,再根据前文的“Wearing fabric swallows is a custom in some regions in Shaanxi.”可知,选项G符合语境。]39.B [前文“Skilled artists build the...paper and paint onto it.”与B项相呼应,符合此处语境。]40.A [后文“By the Qing Dynasty (1644-1911), welcoming spring had become an important folk activity.”与A项相呼应,能够概括本段主题。]第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分) 阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 I was a stay-at-home mother and there never was enough money to go around.So on my mother’s birthday, I had no money to __41__ a present.So I decided to make some cookies for her and leave a __42__. Sitting down to write a few words of good wishes got me to __43__.There were many things that I did appreciate(感激), so I decided to list all of them.Pretty soon, I had several pages of __44__ thoughts, so I wrote a letter to my mother expressing my appreciation for the things she and my father had __45__ us as children. My mother taught us to be good neighbors by __46__ others if they needed a hand.My father taught us how to work.The __47__ went on and on. I put the cookies and the letter on the table in her kitchen.That evening, she called and __48__ me.She said it was a wonderful birthday __49__.Two years later, she passed away.While cleaning out her house, I __50__ a photocopy(复印件)of the birthday letter.I was __51__ as to why she would make a copy. But then I got my __52__.Room after room, I found eight more photocopies of the same letter.When I __53__ the drawer(抽屉)beside her bed, I __54__ an old handkerchief(手帕)with a piece of paper in it. It was the original birthday letter.I realized that the letter was the __55__ present I could have ever given to my mother.【语篇解读】 本文是记叙文。文章主要讲述作者在妈妈生日那天,没钱给妈妈准备生日礼物,于是送给妈妈自己做的饼干和一封生日信表达感激之情。作者母亲去世后,作者发现这封信被母亲珍藏起来,也成为作者送给母亲最有意义的礼物。41.A.accept B.prepareC.need D.forget答案 B [根据上文“I was a stay-at-home mother and there never was enough money to go around.”可知,“我”没有钱准备礼物。]42.A.note B.keyC.number D.picture答案 A [根据下文“Sitting down to write a few words of good wishes”可知,是在便条上留下祝福的话语。]43.A.worry B.doubtC.cry D.think答案 D [根据下文“There were many things that I did appreciate(感激), so I decided to list all of them.”可知,“我”想了很多。]44.A.heartfelt B.mind-changingC.interesting D.fresh答案 A [根据下文“so I wrote a letter to my mother expressing my appreciation for the things”可知,是衷心的想法。]45.A.asked B.taughtC.bought D.required答案 B [根据下文“My mother taught us to be good neighbors”可知,是对父母教授的事情表达感激。]46.A.helping B.watchingC.praising D.inviting答案 A [根据下文“if they needed a hand”可知,是在别人需要帮助的时候帮助他们。]47.A.game B.storyC.voice D.list答案 D [根据前文“我”决定列举这些事情,可知,list是原词复现。]48.A.thanked B.questionedC.surprised D.refused答案 A [根据上文“I put the cookies and the letter on the table in her kitchen.”可知,是感谢“我”送给她的饼干和信。]49.A.party B.presentC.card D.cookie答案 B [根据上文“我”为妈妈准备饼干作为生日礼物可知,这里是指礼物。]50.A.went over B.put upC.came across D.got into答案 C [根据上文“While cleaning out her house”可知,是收拾房子时偶然发现的。]51.A.confused B.excitedC.frightened D.satisfied答案 A [根据下文“why she would make a copy.”可知,“我”感到困惑。]52.A.secret B.placeC.answer D.fun答案 C [根据上文的困惑可知,“我”后来找到了答案。]53.A.saw B.movedC.locked D.opened答案 D [根据下文“I ____ an old handkerchief(手帕)with a piece of paper in it.”可知,应该是打开抽屉,看到那个手帕里面有一张纸。]54.A.dropped B.noticedC.chose D.used答案 B [根据上文打开抽屉,可知应该是看到那个手帕里面有一张纸。]55.A.most expensive B.simplestC.most meaningful D.newest答案 C [根据上文母亲复印了很多这封生日信件可知,这是“我”送给母亲的最有意义的礼物。]第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Every year the Weifang International Kite Festival 56.____________(amaze) visitors with colorful kites. The origin of kites in China can be traced back to the Warring States Period 57.____________the great Chinese philosopher Mozi in the State of Lu made the first “wooden kite”. In 1984, the first Weifang International Kite Festival was held. Kites 58.____________(use) in China for military purposes at the very beginning. They were made to signal and measure distance, 59.____________(provide) intelligence to aid moving large armies across difficult terrain (地形). Over time, kites became connected with leisure activities 60.____________were often flown during festivals and 61.____________(holiday). The Weifang Kite Festival is not only the best platform 62.____________(share) kite-making skills, but also 63.____________good way to improve friendship between people from different countries. The kites presented in 2023 brought various surprises to kite lovers all over the world, and brought the people of China and other countries much 64.____________(close). As one netizen put it, “No matter how far away kite lovers go, there is always a ‘thread’ in their heart that can pull 65.____________(they) together.”【语篇解读】 本文是说明文。文章介绍了潍坊国际风筝节,包括风筝的起源、军事用途、与休闲活动和节日的关联及影响。56.amazes [考查时态和主谓一致。分析句子结构可知,该句缺少谓语,设空处动词作谓语。根据时间状语every year以及句意可知,句子陈述客观事实,故使用一般现在时;主语为the Weifang International Kite Festival,谓语动词用第三人称单数形式。]57.when [考查定语从句。分析句子结构可知,设空处引导的是定语从句,引导词在从句中作时间状语,修饰先行词the Warring States Period。]58.were used [考查时态语态和主谓一致。分析句子结构可知,该句缺少谓语,设空处动词作谓语。根据时间状语at the very beginning可知,句子应用一般过去时;kites与use之间是被动关系,故使用被动语态;主语为Kites,谓语动词用复数形式。]59.providing [考查非谓语动词。分析句子结构可知,句中were made为谓语动词,设空处应使用非谓语动词。此处they指代前文的kites,并与provide之间是逻辑上的主谓关系,故使用现在分词作状语。]60.and [考查并列连词。分析句子结构可知,设空处应使用并列连词连接became connected与were often flown,此处表示并列关系。]61.holidays [考查名词的数。设空处使用名词作介词during的宾语,holiday为可数名词,此处表示复数意义。]62.to share [考查非谓语动词。句中“the+形容词最高级+名词+to do”为固定结构,故使用不定式结构作后置定语。]63.a [考查冠词。句中way为可数名词,意为“方法”,此处表示泛指“一个好方法”,good的发音以辅音音素开头,故设空处使用不定冠词。]64.closer [考查比较等级。分析句意以及句中much可知,设空处为比较级。]65.them [考查代词。设空处使用they的宾格作宾语。]第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分) 假定你是李华,你校将在寒假举办国际中学生冬令营,主题为“感受中国传统节日的文化”。请你根据以下提示,给你校英国交换生 Jack 写一封电子邮件,邀请他参加冬令营。要点包括: 1.活动时间、地点; 2.活动内容:传统节日文化讲座,品尝中国传统美食。 注意:1.词数 80 左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Jack, Yours sincerely,Li Hua【参考范文】Dear__Jack, A winter camp will be held in our school for exchange students to experience the culture of traditional Chinese festivals. It is so precious a chance for you to learn more about Chinese culture that I’m writing to invite you to participate. The camp will begin in our school on February 6,lasting for five days. A series of lectures on traditional culture will be given by famous experts who are from all walks of life. Students of various cultures can have a face-to-face talk with each other on the topic of Chinese culture. Besides, you will have the opportunity to taste various and delicious traditional Chinese e and experience the real Chinese culture yourself!Looking forward to your early reply.Yours__sincerely,__Li__Hua第二节(满分25分) 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 When the last customer left KFC, it was already 10:30 pm.Adam, an 18-year-old college student, dragged himself home.He had been working at KFC for over a month that summer vacation. Entering his room, Adam found his younger brother Bill sitting on the edge of his bed with an uneasy expression on his face. “Sorry, Adam.I...I did something wrong,” Bill sprang up and said nervously.“What is it?” “This afternoon I sneaked (溜) out for a ride on your motorcycle and accidentally hit our neighbor Osman Brook’s car.I was so scared and I...I hurried home in panic.” “Is the car seriously damaged?” “The left headlight got broken.” “It’s truly your fault and it’s really dangerous to ride a motorcycle at your age.Besides, it’s illegal,” Adam raised his voice, obviously annoyed.Hearing this, Bill lowered his head and bit his lips hard. “Anyway, it’s no use crying over spilt milk.I will deal with it tomorrow.Now you go to bed and have a good sleep.” The next morning when Adam got up, Bill was still sleeping soundly.Adam was more determined about what he ought to do as an elder brother. After breakfast, Adam took out all the money he had earned and went out of the house with it.In the yard he saw his motorcycle, on whose side the scratches (划痕) were clearly visible.Adam shook his head and sighed slightly.Then he squared his shoulders and quickened his pace to Osman’s house. When he arrived, he was welcomed by Osman’s wife Mary, who told him that Osman had gone to the garage to have his car repaired. “I have something important to tell him.Can I wait until he comes back?” Adam requested eagerly. “Of course.He should be home soon,” Mary invited Adam in, served him a cup of coffee and began chatting with him. After half an hour, the door opened and in came Osman.Having said hello to each other, Osman and Adam both sat down on the sofa.注意:续写词数应为150左右。Adam cleared his throat and began to speak. Just then, there came a knock at the door. 【写作指导】一、故事梗概1.亚当深夜回家得知弟弟比尔撞坏邻居奥斯曼的汽车的左前灯,他感到很生气。2.亚当第二天一早带着打工赚的钱去奥斯曼家道歉。二、情节推断1.由第一段首句内容“亚当清了清嗓子,开始说话。”可知,第一段可描写亚当为弟弟的过错向奥斯曼道歉,并愿意赔偿,但是奥斯曼认为没有必要赔偿了。2.由第二段首句内容“正在这时,传来了敲门声。”可知,第二段可描写比尔也来道歉,奥斯曼很欣赏兄弟俩的诚实,坚决不收钱,但是接受了两人在花园里干点活来补偿他的损失的建议。要素 线索词时间 the next morning地点 in Osman’s house人物 Adam, his brother Bill, Osman关键词 apology, damage, in panic, with sincerity, decline, honesty, happily三、要素串联将已确定的四要素串联,并增加细节描写,完成读后续写。 Adam__cleared__his__throat__and__began__to__speak. “Mr.Osman, I’m here to make an apology.Yesterday afternoon my brother Bill damaged your car and ran away in panic.We are awfully sorry for that.” “Oh, I see.But it’s no big deal,” Osman smiled.Then Adam drew out the money from his pocket and said to Osman with sincerity, “This is all the money I have.I wonder if it can pay for your loss.” However, Osman insisted that it was only minor damage and declined to take it. Just__then,__there__came__a__knock__at__the__door. Osman went to answer it,only to find Bill standing outside.“Morning, Mr.Osman.I...I’ve come to say sorry for...” Bill stammered.But Osman laughed and let him in.The two brothers were both surprised and glad to see each other.Osman gave them a thumbs-up and praised them happily, “Good boys, I truly appreciate your honesty.Just forget about my car.”Whatever the boys said, Osman wouldn’t take the money.Finally, he accepted their suggestion that they make it up to him by doing some work in his garden. 展开更多...... 收起↑ 资源列表 单元综合测评二 (学生版)高中英语 外研版 必修第二册.docx 单元综合测评二(解析版)高中英语 外研版 必修第二册.docx