资源简介 2024-2025学年度高二年级上学期第一次月考英语试卷命题人:高二英语备课组 总分:150分 考试时间:120分钟第一部分 听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. What does Adele probably like A. Sandwiches. B. Noodles. C. Hamburgers.2. What are the speakers going to do next A. Book some seats. B. Take another train. C. Have a rest.3. Why did the woman take the test A. For a job. B. For a degree. C. For a promotion.4. What is Mary doing A. Enjoying a holiday. B. Seeing someone off. C. Visiting a relative.5. What is the man A. A salesman. B. A teacher. C. A doctor.第二节(共15小题; 每小题1.5分, 满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。6. What could the woman learn in the class A. Tea tasting. B. Tea planting. C. Tea making.7. What kind of class will the woman register A. A 3-people class. B. A private class. C. An 8-people class.听第7段材料, 回答第8至10题。8. What did Alice start baking for A. Competition. B. Relaxation. C. Experiment.9. What is Alice’s key to successful baking A. Practicing a lot. B. Using secret recipes. C. Buying fresh ingredients.10. What advice does Alice give to beginners A. Aiming for perfection. B. Learning from mistakes. C. Sticking to simple recipes.听第8段材料, 回答第11至13题。11. Why is Jeff watching Zootopia A. He wants to refresh his memory.B. He plans to research the second movie.C. He intends to have a discussion about it.12. What does Jeff like most about the Chinese cartoon movies A. Appealing plots. B. Special effects. C. Background music.13. What will the woman do A. Turn to Disney movies.B. Watch The Monkey King.C. Stop exploring Chinese cartoons.听第9段材料, 回答第14至17题。14. What is the feature of the new event A. It is newly invented. B. It is street-inspired. C. It is from Paris.15. Why was the new sport included in the Olympics A. To bring energy to people.B. To enrich the special history.C. To engage younger audience.16. How was the wave in surfing competition created A. It was man-made. B. It remained a secret. C. It rose from a natural tide.17. What does Jack think of introducing the new sports A. Reasonable. B. Far-reaching. C. Meaningless.听第10段材料, 回答第18至20题。18. What is “Life in Perspective” A. A magazine column. B. A national newspaper. C. A poetry collection.19. What is Watson famous for A. Her love for life. B. Her art talent. C. Her sharp insights.20. When did Watson join Culture Monthly A. In 2023. B. In 2021. C. In 2019.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ASpring breakers don’t need to spend a fortune to enjoy life in the sunshine for a week. U. S. News carefully considered everything to bring you the best inexpensive spring break destinations.Key WestThis small island in the Florida Keys is known for its odd residents and best snorkeling (浮潜) opportunities. While you’ll find plenty of spots for partying along Duval Street, you can also soak up some culture at the Ernest Hemingway Home & Museum. Plus, Key West offers several budget- friendly vacation rentals, so you can save your cash for bars and boat tours.Panama City BeachPanama City Beach is a tried-and-true Florida spring break location that is sure to please the masses. Scope out a spot across the town’s 27 miles of white sand beaches to sunbathe, play volleyball or scan the horizon for bottlenose dolphins. Hotel prices are reasonable if you book your accommodations in advance. Just note: in this town alcohol consumption is not allowed on the beach during March, so you’ll have to enjoy your adult drinks elsewhere.South Padre IslandWith hotels offering nightly rates around $200 or less and DJs and celebrities holding court at nightclubs, South Padre Island, Texas, is a hot spring break destination for college students. This South Texas local is only about 30 miles north of the U. S.-Mexico border, meaning you’ll get to enjoy warm weather without having to leave the country. As an added bonus, the island offers a free public shuttle system, so budget-conscious travelers won’t have to worry about spending money on a rental car.21. What can tourists do in Key West A. Have a good surfing.B. Bathe in the sun on the beach.C. Visit the Ernest Hemingway Home & Museum.D. Throw a party anywhere on the island.22. What is special about Panama City Beach A. The hotel prices are low whenever you go.B. It is a perfect destination for everyone.C. You can drink wine on the beach in March.D. You can see the bottlenose dolphins in person.23. What do the three travel destinations have in common A. They are alive with wildlife. B. They are budget-friendly.C. They offer a taste of culture. D. They offer free public shuttle system.BA few months ago, a friend gifted me a robot sweeper that’s programmed to move around a room and clean as it goes.When the box arrived, I was afraid the device would detect me and soak up (汲) data along with the dog hair and dust. But the instructions were easy, and I finally decided not to care.I powered up the sweeper, watched it leave its docking station to work, and quickly fell in love with my newly shiny floors. I kept shooting its working videos. “I think you’re giving more attention to it than to us,” joked my son.One day, I returned home and discovered that our front door had blown open and the robot rolled into the yard, trying to clean the flower beds. Even when its brushes were blocked with leaves, bugs and mud, its little wheels bravely kept turning.The robot acted properly as it was programmed to clean “dirty” things. In a kitchen, dirt can be garden debris (碎片) such as leaves and mud. In a garden, this kind of dirt does not need to be removed. The context is important. The problem for robots is that reading this context is difficult.This accident inspired me to think more about AI (artificial intelligence). As far as I am concerned, AI is simply well trained and reproduces what it has learned. And it is undeniable that robots are increasingly being given powerful intelligence. Some experts even predict that we will soon see not only AI-enabled robots designed to solve problems according to their instructions, but also those with the ability to judge how they should respond when they are in a different setting.Maybe this will happen in the near future.24. What was the author’s concern about the robot sweeper at first A. Its after-sales service.C. The privacy of her family.B. Its working efficiency.D. The readability of its instruction.25. How did the author feel about the robot sweeper after using it A. Enthusiastic.C. Uncertain.B. Regretful.D. Cautious.26. What was the root cause of the accident happening to the robot sweeper A. Its program went wrong.B. It lacked critical thinking.C. Its wheels were badly designed.D. It failed to work on rough surfaces.27. What does the sixth paragraph mainly talk about concerning AI A. The accident. B. The public’s thinking.C. Its appeal to the author. D. The author’s opinion.COn a recent afternoon, dozens of elderly farmers were playing chess in a courtyard, a common scene at the Madongchuan Township Zhaotai Village Mutual Support Nursing Home in Yan’an, a hilly part of Northwest China’s Shaanxi province.There are no caregivers in sight. Instead, the residents look after one another at the self-service nursing facility, which was rebuilt from a deserted primary school in Madongchuan township. The younger ones grow vegetables in a small path of land nearby. They cook outdoors using a shared kitchen, and the food is delivered to those with mobility issues. After meals, many play chess or chat at their leisure. Local authorities also hired a retired village doctor to oversee the facility so that the residents no longer have to go to the hospital for less severe health problems such as cold and fever.“They were enjoying themselves in the moment, and leading rather independent lives,” Zhao Liwen, secretary-general of Taikang Yicai Foundation, said of her first impression about the residents during a visit in 2019. The Beijing-based charity offered help by donating 1 million yuan to the nursing home. When she arrived, the seniors, all empty-nesters who are either childless or have children working in big cities, were wrapping dumplings together.The scene was a sharp contrast from life in the area more than a decade ago. Village elders used to live lonely lives, scattered (分散) among the remote area and unable to access hospitals and other public services. Then in 2013, a flood washed their homes away, forcing them to move into the nursing facility.The nursing home in Yan’ an is one of the best examples of China’s increasing efforts to take advantage of the strength of “relationship-based communities” in rural (乡村的) areas to ensure fast-graying residents are cared pared with a more commercial or rule-based society in cities, rural communities in China are known to operate through personal connections and mutual trust. The self-sufficient, interdependent culture displayed by the nursing home is being supported by authorities to deal with aging in the countryside.28. What do the elderly residents do in the nursing facility A. They use their separate kitchens.B. They enjoy their leisure activities.C. They share advanced medical services.D. They employ caregivers to look after them.29. What approach does the nursing home in Yan’an take to deal with the rural aging A. Developing mutual cooperation.B. Following strict regulations.C. Conducting commercial strategies.D. Promoting individual independence.30. What is the author’s attitude to the self-service nursing home A. Objective. B. Indifferent. C. Favorable. D. Disapproving.31. Which is the most suitable title for the text A. Rural Revival: China’s Approach to Aging PopulationB. Promoting traditional values: A Tale of Aging in Rural ChinaC. Bridging Generation Gaps: The Story of Yan’ an’s Nursing HomeD. Relationship-Based Community: A Nursing Home in Rural ChinaDAnimals being extinct from the Earth is a serious issue. When this happens in order to use their fur or skin for fashion, it is even worse, since it’s not even for a matter of human survival. That’s why a London zoo decided to make a powerful statement at the Siamese crocodile enclosure (鳄鱼围栏).When visitors come in expecting to see a crocodile, they’re greeted with the handbag instead, making a very effective and powerful point about illegal wildlife trade and the harm it takes on the species involved.A sign by the enclosure reads, “This bag used to be found swimming in slow-moving rivers and streams across Southeast Asia and Indonesia. Over the last 75 years, more than 80% of Siamese crocodiles have disappeared. Many, like this one, were hunted for their skins as part of the illegal wildlife trade.”Native to parts of Southeast Asia, Siamese crocodiles are critically endangered and have become virtually extinct in the wild. Due to hunting as well as habitat loss, they are now absent from nearly 99% of their original range. A huge part of the decline of population is due to humans using their wetland habitat for rice farming, and things only took a turn for the worse when large-scale hunting for their skin for commercial purposes began in the1950s.The particular handbag that is on display at the zoo was confiscated at a UK airport for it is illegal, according to Benjamin Tapley, leader of reptiles and amphibians at ZSL London Zoo.Tapley told The Huffington Post, “We made this exhibit, within ZSL London Zoo’s Reptile House, to draw visitors’ attention to the destructive impact the Illegal Wildlife Trade (IWT) is having on species around the world. At ZSL, we are working globally with governments and local communities to protect wildlife, support law enforcement (执法) that targets illegal trade networks, empower local communities affected by IWT and reduce demand for threatened wildlife.”32. Why does the sign say this handbag used to swim A. It is made of a crocodile’s skin. B. It is made into a crocodile shape.C. It is light enough to float on water. D. It was kept in flowing river at first.33. What does the author aim to tell us in Paragraph 4 A. Wildly hunting of Siamese crocodiles.B. Destruction of Siamese crocodiles’ habitats.C. Commercial value of Siamese crocodiles.D. Causes to make Siamcse crocodiles endangered.34. What does the underlined word “confiscated” in Paragraph 5 mean A. Found. B. Sold. C. Seized. D. Stolen.35. What do Tapley’s words focus on A. The harm IWT caused. B. The purpose to show the handbag.C. The importance of wildlife protection. D. The crisis endangered animals are facing.第二节(共5小题; 每小题2.5分, 满分12.5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。In every culture throughout time, the kitchen has had a powerful influence. The simple practice of sitting down together at the table gives us the chance to connect and communicate. 36It depends on where you live, your age, and other factors, but the answer is, yes. Our inten- tions for “home” are evolving.37 Fast-paced lifestyles and work schedules make it hard to find time to shop for groceries and prepare meals. Online food delivery services have taken off, too. In 2016, one in 10 Chinese were ordering food online. Throughout Europe, online ordering is capturing 56 percent of the market in Sweden and 43 percent in Austria. In India, online food ordering is expected to reach close to $12m (US) by 2023.While there is a trend towards bring-in and order-in food, as well as dining out, the kitchen is still a core in home life. Food & Wine cited a survey in 22 countries asking about cooking habits. 38 At the lower end were South Koreans, who spent just 3.7 hours per week cooking. People in India were at the top with 13.2 hours per week spent in the kitchen.Simply being in the kitchen, cooking and eating with other people, can have healthy benefits. Regardless of its size, the kitchen is a warm and inviting place. 39 The difference is, now you can follow a recipe on your iPad while cooking.It’s true that impersonal appliances are connecting to each other and to us. Refrigerators order vegetables. Cooktop hoods with sensors turn on by themselves. While technology and our expectations for the kitchen are shape-shifting in real time, the fundamentals remain the same. 40A. So is cooking a way to express yourself B. The global average was almost 6.5 hours.C. But is our relationship to the kitchen changing D. It’s like gathering around a campfire in the past.E. People seem to be spending less time cooking worldwide.F. Now more of them are eating outside the home more frequently.G. The kitchen is where we connect with food and company in the soul of the home.第三部分 语言运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题; 每小题1分, 满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Two decades ago, Babar was one of the few children attending school. The school was free, but few families could afford the books, 41 and ride there.When he arrived home, his friends—who had been made to do farmwork or housework all day—were 42 to know what Babar had learned. Seeing children his age or younger either working or just 43 with nothing to do, Babar thought that they 44 to study like him, so he decided to give them that 45 .Every afternoon after that Babar 46 lessons under a tree in his backyard, 47 his “students” exactly what he had learned in school that day. “Of course, with most of them I had to start with the alphabet,” he says. “But I would still 48 what I had learned in school with what they knew, so they would grasp the 49 of that lesson easily.”A lack of reading and writing material was a problem, so Babar 50 a writing board out of an old door sheet, and used old newspapers as reading material. Initially, he 51 for broken chalk pieces from his 52 at school, but when they realized what he was doing, they 53 gave him new boxes of chalk.After 20 years Babar has moved on from teaching 54 under a tree. Now he plans to 55 free schools across the country.( ) 41. A.blackboards B.uniforms C.courses D.taxes( ) 42. A.content B.hesitant C.eager D.fortunate( ) 43. A.running off B.hanging around C.settling down D.pulling over( ) 44. A.deserved B.refused C.rushed D.aimed( ) 45. A.security B.expense C.commitment D.opportunity( ) 46. A.reserved B.selected C.ordered D.held( ) 47 A.educating B.giving C.returning D.writing( ) 48. A.fill B.connect C.exchange D.equip( ) 49. A.prospect B.book C.core D.note( ) 50. A.made B.carved C.bought D.dug( ) 51. A.asked B.paid C.sent D.searched( ) 52 A.students B.partners C.teachers D.librarians( ) 53. A.madly B.gladly C.apparently D.wisely( ) 54. A.children B.classmates C.adults D.friends( ) 55. A.resist B.rent C.investigate D.run第二节:(每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。A special tea picker has been operating at a West Lake Longjing tea plantation in Hangzhou recently. It is the world's first tea-picking robot. The robot uses two mechanical arms to move back and forth as it searches 56 tea buds (芽). When it locates one, it uses a pair of scissors and a suction (抽吸) device 57 (attach) to the end of its arm to cut and collect the tea buds. It 58 (equip) with a pair of 3D eyes that can 59 (automatic) identify tender tea leaves through artificial intelligence technology. People firstly take many photos to tell the machine about the targets 60 it can pick, and when the photos are enough, the machine will learn by 61 ( it). The technology is also constantly improving. It has now been upgraded to the fifth generation, and it takes just 1. 5 seconds 62 (pick) a tea bud, with an 63 (accurate) rate of 86 percent.Ruan Jianyun, a tea expert, said, "We still have two problems. One problem is the efficiency and quality of tea picking, and 64 other is the cost of the machine."In recent years, mechanization has been widely applied in the tea production industry. However, the picking of high-quality tea still 65 (rely) on human labor.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)假设你是李华,你发现人工智能越来越重要,而大部分学生都不了解人工智能,请你给黄校长(Mr. Huang)写一封建议信,建议学校成立人工智能俱乐部。要点:1. 创立人工智能俱乐部的目的;2. 俱乐部的常见活动安排;注意:1.写作词数应为80个左右;2.请按照如下格式在答题卡指定位置作答。Dear Mr. Huang,______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Li Hua第二节 (满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。One spring, I helped my parents do some work in the yard at the beginning of the year. Dad was getting a flower bed ready for Mom to plant flowers in, I was picking up litter next to the fence and Mom was removing old leaves that had been in the yard since last autumn. I found a bird’s nest in the big tree behind our house. After a while, two birds flew back to the nest and I heard their calls from the nest. Dad said they were Robins (知更鸟).I was about to climb the tree to get a good look inside the nest when Dad saw and stopped me. Dad said Robins did not want to be bothered. I nodded.We went for quite a while and then decided to sit at the picnic table with a glass of cool water. As we sat there, I watched the Robin nest in the tree, wondering what was in it. Were there eggs Were there baby birds A moment later, we continued to work.When we finished up our work outside, we went in to fix some food and ate supper, then got cleaned up, watched some TV and went to bed.Morning came quickly with the sun shining in through the windows. While we ate breakfast, we talked about what we needed to do for the day. Since it was the weekend, we wanted to do some more work in the yard to finish the jobs we had started the day before.We met outside in the front yard this time to do some touch-up work to the front of the house. Dad got out a big tank of white paint to take care of some chips (缺口) along the lower edge of the house next to the basement windows. It was another nice sunny day. As Dad did the painting work, Mom and I picked rocks out of the grass.注意:1. 续写词数应为150个左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。And I saw a thing in the grass under the big tree—a bird nest. ________________________________________________________________________________________________________With Dad’s help, I climbed up the tree carefully with the nest. ________________________________________________________________________________________________________答案:1-5.CCABA 6-10 CCBAB 11-15 AABBC 16-20 ABACB21-40 CDBCA BDBAC DADCB CEBDG41-55 BCBAD DABCA ACBDD56. for 57. attached 58. is equipped 59. automatically 60. that/whichitself 62. to pick 63. accuracy 64. the 65. reliesDear Mr. Huang,I am Li Hua, a student from Class 1, Senior 2. I am writing to suggest establishing an Artificial Intelligence (AI) club at our school. As AI is becoming increasingly important in many areas, I believe that many students will benefit from learning more about it.The purpose of the AI club would be to help students understand the basics of AI, including its applications and future impact. This will give students an edge in the growing field of technology.The club could organize activities such as programming workshops, robot-building competitions, and AI expert lectures to engage students and spark their interest.I hope you will consider my suggestion. Thank you for your time and support.Yours sincerely, LiHua读后续写And I saw a thing in the grass under the big tree ---- a bird nest. I looked up at the big tree and was sure it was the Robin nest I saw the day before. I shouted. Dad and Mom stopped their work. Mom gently removed the dry grass on the nest. In the delicate nest were three eggs. They looked so lovely. Luckily, they were still fine. “The nest must have been blown down by the wind,” Dad said. Then he smiled , continuing ," Now it is time for you to climb the tree ." I knew what he meant and happily agreed .(87 words )With Dad ' s help , I climbed up the tree carefully with the nest. As I climbed higher, I was worried to break the eggs. Dad guided me to look up and keep climbing from the ground. Feeling encouraged, I kept calm and finally reached where the nest should be. Dad instructed me to place it on the joint of the branches. After making sure that it wouldn’t fall down again, I climbed down. Dad patted me on the shoulder, saying ," Well done ." Later that day, we heard birds singing happily and I guessed they were the Robin parents .(85 words )听力材料Text 1W: Sally, would you like sandwiches or noodles for dinner M: Sandwiches, please. ① By the way, could you please get some hamburgers for Adele She is comingthis evening.Text 2W: There is a delay of three hours. That means our train won’t leave until 10:00.M: ②Let’s find some seats in a quiet place and relax ourselves.W: Good idea.Text 3M: Wow, you got the highest on the ③employment test. Congratulations!W: Thank you. ③But there are still chances that I won’t get hired in this motor company.Text 4M: Thanks for the wonderful holiday, Aunt Mary.W: No worries. ④Jack and I are glad you came to see us in Nanchang.M: Oh, I have to be on my way. My flight will take off in a minute, see you.Text 5W: My skin has been so oily lately.M: It sounds like you have oily skin.W: Any suggestions M: ⑤ You can purchase these two products. They can help control the shine and they are at a discount.Text 6M: Good morning, young lady, how can I help you W: Hi, I’m here to find out about tea classes. Are there any classes suitable for me M: Well, yes. Let me give you some details of what’s available. There are three classes; one isespecially popular among young people.W: OK, please tell me about it.M: It focuses on the tea from China.⑥The teacher will teach how to tell different tea plants andhow to make tea.W: That sounds good. How big are the classes M: ⑦8 people make up one class. The number of students is fixed.—W: Well, do you have private lessons M: Let me check... yes, we offer private ones. But you would have better experience with people totalk and interact in the classes.W: All right, ⑦I will skip private ones. How can I pay for the class ...Text 7M: Hey, Alice, your cakes always look so delicious! How did you get into baking W: Well,⑧I started baking as a hobby to relax after a long day at work. But soon, I realized I had areal passion for it.M: I’ve heard you’ve won some baking competitions. What’s your secret W: ⑨ Practice makes perfect, I think. But also, I like to experiment with different recipes andflavors. And I always make sure to use fresh ingredients.M: What’s your favorite thing to bake W: I love baking cheesecakes. They’re challenging but so rewarding when they turn out perfect.M: What advice would you give to someone who just starts baking W: Just start small and have fun with it. ⑩Don’t be afraid to make mistakes because baking is allabout experimentation and every bake is a learning experience.Text 8W: Hey, what are you watching, Jeff M: Zootopia. The second of the series is coming out in November, so I’m rewatching the firstone in case I forget something. Are you a fan of this kind of movie W: Absolutely! I adore all sorts of cartoon films, particularly those from Studio Ghibli and Disney.M: Me as well. Plus, I have a soft spot for those made by Chinese studios, for example“MonkeyKing: Hero Is Back”. It’s a masterpiece with amazing Chinese painting-inspired visuals,breathtaking special effects, and fascinating background music. The Monkey King is incrediblycool, and the engaging plot has left the deepest impression on me.W: Wow, that sounds amazing! I’ve heard so much about“Monkey King: Hero Is Back”but haven’thad the chance to watch it yet. I’ll definitely add it to my list.M: You won’t be disappointed. The Chinese cartoon industry has been making some incredibleprogress in recent years. There are so many hidden pearls out there.W: Agreed. I can’t wait to explore.Text 9W: Hey, Jack, have you heard about the new addition to the Paris Olympics M: Yeah, you mean breaking, right It’s really exciting to see such a street-inspired dance formin the Olympics.W: Exactly! So, what do you know about breaking It’s more than just dancing, isn’t it M: Absolutely. Breaking, also known as breakdance, is a highly athletic dance style that originatedin the Bronx, New York, in the 1970s. It combines elements of gymnastics and dance.—W: That’s cool. I didn’t know it had such a rich history. What makes it special for inclusion in theOlympics M: Well, it brings a fresh, youthful energy to the Games and this is a great way to attract youngaudience.W: Sounds reasonable. And there’s also skateboarding, and surfing. They appeared in Olympicsfor the first time in Tokyo, which was so cool to watch this year.M: Surfing, huh I heard they used a special artificial wave for the competition.W: Yeah, it’s an innovative approach to ensure good conditions for the athletes.M: Cool. The impact of including these exciting sports in the Olympics is far-reaching, not justin sports but also in culture and society.Text 10Many loyal readers of Culture Monthly turn to the front page of their magazine first to readCathy Watson’s monthly column titled“Life in Perspective”. Her columns, along with herpoetry collections and stories, have earned her a reputation as“one of the most insightful writerstoday”. Watson’s ability to capture the essence of life in her words is truly admirable. Watsonstarted writing about culture as a freshman at Yale University, covering local art exhibitions for thestudent newspaper. After graduating in 2019, she went on to work for several famouspublications and 2 years later she joined Culture Monthly. She has been awarded the NationalCultural Writer of the Year three times. Now, let’s welcome the insightful writer, Cathy Watson.【语篇导读】这是一篇应用文。文章介绍了三个春假期间便宜好玩的去处。21.C. 细节理解题。根据 Key West 部分中的" you can also soak up some culture at the Ernest Hemingway Museum (你也可以在欧内斯特.海明威故居博物馆感受一些文化)"可知,游客可以参观海明威故居博物选 D 。22.D. 细节理解题。根据 Panama City Beach 部分中的" Scope out a spot across the town ' s 27 miles of whit beaches to sunbathe , play volleyball or scan the horizon for bottlenose dolphins .(11一个地方晒日光浴,打排球,或者在地平线上寻找宽吻海豚。)"可知,你可以亲眼看到宽吻海豚。故选 D 。23.B. 细节理解题。根据第一段" Spring breakers don ' t need to spend a fortune to enjoy life in the sunshin week . U . S . News carefully considered everything to bring you the best inexpensive spring break destinatio 假不需要花一大笔钱去享受一周阳光下的生活。《美国新闻与世界报道》仔细考虑了一切,为你带来最便宜目的地。)"、第二段中的" Plus , Key West offers several budget - friendly (经济实惠的) vacation rentals , so y save your cash for bars and boat tours .(此外,基韦斯特还提供几种经济实惠的度假租赁服务,这样你就可以去酒吧和乘船游览了。)"、第三段中的" Hotel prices are reasonable if you book your accommodations in ad (如果你提前预订,旅馆的价格是合理的。)"和最后一段中的" As an added bonus , the island offers a free shuttle system , so budget - conscious travelers won ' t have to worry about spending money on a rental car .( Z 额外的好处,岛上提供免费的公共班车系统,所以预算紧张的游客不必担心要花钱租车。)"可知,这三个旅游的共同之处在于它们都很经济实惠( budget - friendly )。故选 B 。【导语】这是一篇夹叙夹议文。作者通过个人经历,说明了扫地机器人的好处和弊端,并阐了自己的期待.24.C.细节理解题.由文章第二段中" When the box arrived , I was afraid the device would detect and suck up (汲取) data along with the dog hair and dust .(当盒子到达时,我担心设备会侦察我并将数据连同狗毛和灰尘一起吸走.)"可知,起初,作者对扫地机器人的担忧是怕它侵犯她家人的隐私。故选 C .25.A.推理判断题。由文章第三段" I powered up the sweeper , watched it leave its docking statior work , and quickly fell in love with my newly shiny floors . I kept shooting its working videos think you ' re giving more attention to it than to us ," joked my son .( vahl tea 开始工作,很快就爱上了我新买的锃亮的地板。我一直在拍摄它的工作视频。"我觉得你多的注意力放在它身上,而不是我们身上,"我儿子开玩笑说。)"可推知,作者使用扫地人后对扫地机器人充满热情。故选 A .26.B.推理判断题。由文章第五段" The robot acted properly as it was programmed to clean " d things . In a kitchen , dirt can be garden debris (44) such as leaves and mud . In a garden , this of dirt does not need to be removed . The context is important . The problem for robots is that re this context is difficult .(这个机器人的行为是正确的,因为它被编程来清理"脏"的东西。在里,污垢可以是花园的碎片,比如树叶和泥土.在花园里,这种污垢不需要清除、背景很重要,机器人面临的问题是,解读这种背景是很困难的。)"可推知,发生事故的根本原因是机器人缺乏批判性思维,故选 B .27.D.主旨大意题。由文章第六段中" This accident inspired me to think more about AI ( artificial intelligence ). As far as I am concerned , Al is simply well trained and reproduces what it has learned And it is undeniable that robots are increasingly being given powerful intelligence . Some experts even predict that we will soon see not only Al - enabled robots designed to solve problems according to their instructions , but also those with the ability to judge how they should respond when they are in a different setting .(这次事故激发了我对 AI (人工智能)的更多思考,就我而言,人工智能只是训练有素,并复制了它所学到的东西。不可否认的是,越来越多的机器人被赋予强大的智能.一些专家甚至预测,我们很快就会看到不仅能够根据指令解决问题的人工智能机器人,而且还能在不同的环境中判断自己应该如何应对。)"可知,关于人工智能,第六段主要讲作者的观点。故选 D .【导语】本文是一篇新闻报道。文章主要讲述了延安一个自助养老院的故事,展示了农村互助养老模式。【28题详解】B.细节理解题。根据第二段中“After meals, many play chess or chat at their leisure. (饭后,许多人在闲暇时下棋或聊天)”可知,护理机构中的老年人享受他们的休闲活动,故选B项。【29题详解】A.细节理解题。根据第二段中“There are no caregivers in sight. Instead, the residents look after one another at the self - service nursing facility, which was rebuilt from a deserted primary school in Madongchuan township. (这里看不到护理人员。相反,在这个由马东川乡一所废弃的小学改建而成的自助养老院里,老人们互相照顾彼此)”最后一段“Compared with a more commercial or rule - based society in cities, rural communities in China are known to operate through personal connections and mutual trust. (与城市中更加商业化或以规则为基础的社会相比,中国的农村社区通过个人关系和相互信任来运作)”可知,延安敬老院发展互助合作应对农村老龄化,故选A项。【30题详解】C.推理判断题。根据最后一段中“The nursing home in Yan’ an is one of the best examples of China’s increasing efforts to take advantage of the strength of “relationship - based communities” in rural(乡村的) areas to ensure fast-graying residents are cared for. (延安的养老院是中国不断努力利用农村地区“关系型社区”的优势来确保快速老龄化居民得到照顾的最好例子之一)”可知,作者对自助式养老院的态度是支持的,故选C项。【31题详解】D.主旨大意题。通读全文及最后一段中“Compared with a more commercial or rule-based society in cities, rural communities in China are known to operate through personal connections and mutual trust. The self-sufficient, interdependent culture displayed by the nursing home is being supported by authorities to deal with aging in the countryside.(与城市中更商业化或规则化的社会相比,中国的农村社区以个人关系和相互信任为基础运作。养老院展示的自给自足、相互依赖的文化得到了当局的支持,以应对农村的老龄化问题)”可知,文章围绕延安农村基于关系型社区的养老院展开,详细描述了其中老人们的生活以及这种社区关系的作用,D项“Relationship - Based Community: A Nursing Home in Rural China (关系型社区:中国农村的一家养老院)”最能概括全文,故选D项。【语篇导读】本文是一篇说明文。在伦敦动物园的爬行动物馆举办了一个用鳄鱼皮做的手提包的展览,以引起游客法野生动物贸易对世界各地物种的破坏性影响的关注。32.A.细节理解题。根据第三段中的" Over the last 75 years , more than 80% of Siamese crocodiles have disappe Many , like this one , were hunted for their skins as part of the illegal wildlife trade .(z1的暹罗鳄已经消失。像这只暹罗鳄一样,许多鳄鱼因为它们的皮被作为非法野生动物贸易的一部分而被猎杀知,牌子上说这个手提包过去在游泳,是因为它是用鳄鱼皮做的。故选 A 。33.D.主旨大意题。根据第四段中的" Native to parts of Southeast Asia , Siamese crocodiles are critically endan and have become virtually extinct in the wild . Due to hunting as well as habitat loss , they are now absent nearly 99% of their original range .(暹罗鳄原产于东南亚部分地区,是极度濒危的动物,在野外几乎已经灭绝于狩猎和栖息地的丧失,它们现在近99%的原始活动范围消失了。)"可知,本段主要讲述的是使暹罗鳄濒临的原因。故选 D 。34.C.词义猜测题。根据画线处" The particular handbag that is on display at the zoo was (在动物园展出的那个的手提包被)"以及" at a UK airport (在英国机场)"可知,这只在动物园展出的手提包是在英国机场查封的,画和 C 项: Seized (没收,查封)含义接近。故选 C 。35.B.推理判断题。根据最后一段中的" We made this exhibit , within ZSL London Zoo ' s Reptile House , to visitors ' attention to the destructive impact the Illegal Wildlife Trade ( IWT ) is having on species around the w (我们在伦敦动物园的爬行动物馆举办了这个展览,以引起游客对非法野生动物贸易对世界各地物种的破坏性的关注。)"可知,塔普利的话旨在引起游客对非法野生动物贸易对世界各地物种的破坏性影响的关注,而这一是通过展示该手提包实现的。故选 B 。 展开更多...... 收起↑ 资源列表 月考英语答案(3)(1).docx 英语听力.mp3 高二第一次月考英语试题.docx