Unit5 Fun Clubs(基础 阅读 写作)基础练习(含解析) 人教版(2024)七年级上学期

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit5 Fun Clubs(基础 阅读 写作)基础练习(含解析) 人教版(2024)七年级上学期

资源简介

Unit5(基础+阅读+写作)基础练习
一、单项选择
1.—_________ club does Alice want to join
—She wants to join the sports club.
A.What B.Where C.When D.How
2.—What can Helen do
—________.
A.She can take photos B.She can’t paint well
C.She reads the story with feeling D.She’d like to watch the play
3.—________ he speak Japanese
—Yes, he ________ and he ________ speak English too.
A.Can; can; can B.Can’t; can’t; can C.Can; can; can’t D.Can’t; can; can’t
4.—Well, sir, if you need any help, I am at your _______.
—Many thanks! I think this is the best hotel in Ji’an.
A.order B.information C.repair D.service
5.I don’t mind _______ you with your English.
A.help B.to help C.helping D.helps
6.—Mike, I guess there are ________ 100 teachers in your school.
—Yes, there are 128.
A.almost B.nearly C.less than D.more than
7.We can come to the ping- pong club _________ 5 o’clock _________ Tuesday afternoons.
A.in; on B.at; in C.on; in D.at; on
8.—Can she ________ pictures
—Yes, she can.
A.draw B.draws C.drawing D.to draw
9.—Daming, what’s your favourite ________
—Seven.
A.day B.number C.colour D.weather
10.—________ he swim
—Yes, he swims like a fish.
A.Can B.May C.Must D.Will
二、完形填空
Jack is my brother’s friend. He is from America and he is 11 eleven-year-old boy. He lives in China with his parents. Now he studies in No. 1 Middle School in Beijing.
Every morning he gets up 12 7:00. Half an hour later, he has breakfast. After that he goes to school with his parents. His parents 13 English in his school. At school, Jack has Chinese, math, English and some other subjects. 14 favorite subject is Chinese and he thinks it’s interesting. He wants to learn Chinese well because he wants 15 more about China. He is also interested in math, 16 he is not good at it.
Jack’s favorite sport is soccer. In the afternoon, he always plays soccer with his friends. He thinks it’s good 17 his health. He always goes home at 5:00 pm. He does 18 homework first and then watches TV.
For dinner, he likes 19 fruit and vegetables. He thinks they are 20 . After dinner, Jack always helps his parents do some housework. Jack’s parents always say he is a good boy.
11.A.a B.an C.the
12.A.on B.in C.at
13.A.teach B.teaches C.is teaching
14.A.Jack B.Jack’s C.Jacks
15.A.know B.to know C.knows
16.A.and B.because C.but
17.A.for B.at C.with
18.A.he B.him C.his
19.A.eat B.eats C.eating
20.A.health B.healthy C.healthily
三、阅读理解
Children’s clubs (俱乐部)
English club Computer club
Time: Monday, Thursday & Friday 9:00 am—11:00 am Room: 201 Tel: 023—8209643 13698371652 Time: Tuesday, Wednesday & Friday 9:00 am—11:00 am 3:00 pm—5:00 pm Room: 503 Tel: 023—68206162 13708356472
Drawing club Music club
Time: Monday, Thursday & Sunday 9:00 am—11:00 am Room: 307 Tel: 023—68206569 13783147258 Time: Thursday, Saturday & Sunday 9:00 am—11:00 am 3:00 pm—5:00 pm Place: The Music Classroom Tel: 023—68202280 13057382119
21.Xiao Ming wants to learn computer, so he can call the number ____________.
A.023—68206162 or 13783147258 B.023—68206162 or 13708356472
C.023—68206569 or 13708356472 D.023—68202280 or 13057382119
22.You want to learn drawing, so you can go to ____________.
A.Room 201 B.the Music Classroom C.Room 503 D.Room 307
23.You have time on Thursday afternoon, so you can go to learn ____________.
A.English B.drawing C.music D.computer
American (美国的) school children usually have lots of activities after school. There are different kinds of clubs for students too.
Some students like to go to study clubs after school. The study club is a learning center (中心). Students can do homework, read books, talk about their interesting subjects, and learn about computer, but they can’t play computer games (游戏).
American children like sports clubs better. They can join basketball, soccer or baseball clubs. Some dancing clubs and singing clubs are also American children’s favorites. School children can have fun in these clubs.
If some children are disabled (有残疾的), ▲ . There is also a special club for those children who can’t see, walk or do other things.
Because there are many colourful after-school activities, American school children have a happy life in school. Few(很少) students don’t like going to school.
24.What can’t American students do in the study club
A.Read books. B.Talk with each other.
C.Play computer games. D.Do homework.
25.Which of the following can be put in the “ ▲ ”
A.they can’t join any clubs
B.they can also enjoy their school life
C.they can only join one or two clubs
D.they will have a difficult time at school
26.How many clubs can we find in the passage
A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.
27.(新考法) What’s the best title (标题) of the passage
A.American Children’s Colorful After-school Life
B.American Children’s Books
C.Food of American School Children
D.American Children’s School
28.(新考法)What’s the structure (结构) of the passage
A. B. C. D.
Hope Book Club
A book club is a small group of persons that are reading the same book in order to share different feelings and opinions about the book.
The book club meets once a month for an hour of lively discussion. All students (3+), teachers and parents are welcome! Here you can discover a new world, learn new ideas and make new friends!
What you should do:
★You will read the book on your own and then discuss your reading in the book club.
★You must keep up with your reading so that you can join as a part of your group. The book club will decide what pages or chapters you will read.
★You should take down notes and thoughts as you read.
★Everyone in the book club is expected to join in the discussion.
More tips:
★Keep our place clean.
★Take good care of books and return them on time.
★You must ask for leave if you cannot join in the discussion.
Fees:
Kids from 3—7: Free;
Kids from 8—18: 10 dollars a month;
Adults: 15 dollars a month.
If you are interested, call 487-256-656 or 487-266-545, send an email to hopebook@ or visit our website at www..
29.How much should a couple with a 6-year-old son pay for being in the club for two months
A.30 dollars. B.60 dollars. C.75 dollars. D.90 dollars.
30.How many ways are mentioned here to get more information about the club
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
31.Which of the following is TRUE according to the text
A.Books aren’t allowed to be taken out of the club.
B.Joining in the discussion is encouraged in the club.
C.You can choose your favourite books to read in the club.
D.The members in the club don’t have to finish what they need to read.
Hello! This is Sunshine Club. Welcome to our club! Our club is a good place to have fun for students. We have ten sports teachers and five art teachers. Here you can learn to play basketball and you can learn to draw. And we have many great activities. October is a busy month. On October 5th, we have a trip in the morning. And on October 20th, we have two games, a football game and a basketball game. Your parents can come to the club to watch the games. On December 18th, we have a music festival. It’s very interesting. On December 23rd, we have an English party.
In the club, we have a food store. You can have lunch or dinner e and have a good time here!
32.How many teachers are there in the club
A.Five. B.Eight. C.Ten. D.Fifteen.
33.Your parents can come to watch the basketball game on ________.
A.October 5th B.October 20th C.December 18th D.December 23rd
34.Which is right according to the passage
A.You can have breakfast in the club.
B.Linda can learn English in the club every day.
C.In December, there is a birthday party.
D.If Tim is in the club, his mom can come to watch the games.
四、语法选择
My name is Bob. I enjoy 35 bicycles. I join the bicycle club with my friends. We go to school from Monday to Friday, and we have club activities on weekends. 36 busy we are! We always meet at the sports centre and go to the park together. Riding bicycles is really good for 37 health. We like to ride and visit our beautiful city together. In the club, I like to make friends 38 different people. We have a new friend this week. He is Peter. He is good at repairing (维修) bicycles. He often 39 people repair broken bikes. He thinks our club can do something to help more people. Then we have 40 idea. We put up a sign with some 41 in the park—Old Bikes, New Life. People give us their old bikes for free. Peter teaches us how to repair the bikes 42 . We repair 43 clean the old bikes. We print these bikes in green and name them Sharing Bikes. We are very 44 when people come and borrow our bikes. We think it is meaningful.
35.A.ride B.to ride C.riding
36.A.How B.What C.What a
37.A.we B.our C.us
38.A.for B.with C.by
39.A.will help B.helps C.helped
40.A.an B.a C.the
41.A.word B.words’ C.words
42.A.care B.careful C.carefully
43.A.so B.but C.and
44.A.happy B.happier C.happily
五、完成句子
45.我妈妈能做美味的蛋糕。
My mother can .
46.这座房子有100多年的历史了。
The house is 100 years old.
47.他的父亲想让他演奏乐器,例如二胡。
His father wants him , such as erhu.
48.放学后咱们去音乐室吧!
Let’s the music room !
49.我弟弟会演奏很多种乐器。
My brother can play many kinds of .
六、单词拼写
50.Zhou Kai always has fun c mountains. He thinks it’s good exercise.
51.My hobby is to c stamps.
52.—How do you like the flower cakes
—They are good. I’d like m .
53.My little brother can c numbers from 1 to 100.
54.The little boy can read with f .
七、短文填空
阅读短文,根据短文内容及首字母提示,在空白处填入一个适当的单词。
My friends and I have different hobbies. I enjoy a 55 in the play, so I join the drama club. My friend Tom is i 56 in going hiking. Last week, we went on a picnic in the forest park. We had b 57 for lunch, it was very delicious. After lunch, we went hiking in the forest. The forest in f 58 is very beautiful. The leaves are getting yellow. There are many beautiful flowers and i 59 inside. We like to c 60 flowers and leaves. Once, we even d 61 an stone we didn’t know before.
八、任务型阅读
Welcome to Our School Clubs
Chinese Calligraphy (书法) Club Do you want to learn how to write traditional Chinese characters Do you want to enjoy the beauty of Chinese calligraphy Ms Zhao is waiting for you. Time: Thursday afternoon Room: 105 Beijing Opera ClubAre you interested in music, dancing, painting or beautiful clothes You can enjoy all of these in our club. Sometimes we go to Mei Lanfang Theater to watch Beijing Opera. Time: Friday afternoon Room: 107
Taijiquan ClubChoose something new, choose something fun. Taijiquan is an interesting and traditional kind of exercise. It’s slow and quiet, but very good for your health. Time: Monday afternoon Room: 201 Chinese Knot (结) Club Do you like art Come to our Chinese knot club. Make your own knots and learn something about Chinese culture. The traditional red knots bring you good luck. Time: Tuesday afternoon Room: 308
根据语篇内容,回答问题。(每小题答案不超过5个词)
62.Who teaches Chinese calligraphy
63.When is the Beijing Opera club open
64.In which room can you learn Taijiquan
65.What do the traditional knots bring you
66.Which club is on the third floor (楼层)
九、书面表达
67.假如你是Charles,下个月是你校的音乐节。作为班长,你打算做一张不少于60词的海报张贴在教室里,鼓励同学们踊跃参加。(海报内容见下表)
招募音乐家及数量 1. 钢琴演奏者3名 2. 小提琴演奏者5名 3. 鼓手2名
联系人 Charles
联系方式 charles3698@
书写区域 Good writing makes your article better.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
试卷第8页,共9页
参考答案:
1.A
【详解】句意:——爱丽丝想加入什么俱乐部?——她想加入运动俱乐部。
考查特殊疑问词。What什么;Where哪里;When什么时候;How怎么。根据答语可知,询问的是“她想加入什么俱乐部”,用疑问词what。故选A。
2.A
【详解】句意:——海伦能做什么?——她可以拍照。
考查情景交际。She can take photos她会拍照;She can’t paint well她画得不好;She reads the story with feeling她带着感情读故事;She’d like to watch the play她想看这出戏。根据“What can Helen do ”可知,此处问海伦会做什么事,只有A项符合语境。故选A。
3.A
【详解】句意:——他会说日语吗?——是,他会。他也会说英语。
考查情态动词用法。can能够;can’t不能够。第一空所在的句子是一般疑问句,以can开头,根据Yes可知,肯定回答,第二空填can。根据too可知,也可以说英语,表示肯定,第三空填can,故选A。
4.D
【详解】句意:——好的,先生,如果你需要帮助,我为您服务。——多谢!我想这是吉安最好的酒店。
考查名词辨析。order顺序;information信息;repair修理;service服务。结合“I think this is the best hotel in Ji’an”可知,“I am at your...”表示的是为您服务。故选C。
5.C
【详解】句意:我不介意帮你学英语。
考查mind的用法。mind“介意”后接动词时,接动名词形式作宾语,故选C。
6.D
【详解】句意:——迈克,我猜你们学校有一百多个教师。——是的,有128个。
考查副词(短语)辨析。almost意为“几乎”,表示很接近;nearly意为“几乎,将近”,表示不到;less than意为“少于”;more than意为“超过,多于”。根据下文“Yes, there are 128.”可推测出上句说有超过100个老师。故选D。
7.D
【详解】句意:我们可以在周二下午5点来乒乓球俱乐部。
考查时间介词辨析。at表示具体时刻,通常用于具体时间点前;on主要用于星期几、具体某一天或节日前;in用于年、月、季节等。根据“5 o’clock”可知,5点为具体时刻,需用介词at修饰;根据“Tuesday afternoons”可知,具体某一天的下午用介词on。故选D。
8.A
【详解】句意:——她会画画吗?——是的,她会。
考查情态动词。根据空前的情态动词“Can”可知,此处用动词原形。故选A。
9.B
【详解】句意:——大明,你最喜欢的数字是什么?——七。
考查名词。day日子;number数字;colour颜色;weather天气。根据Seven可知,问的是数字。故选B。
10.A
【详解】句意:——他会游泳吗?——是的,他游得像条鱼。
考查情态动词。Can能够;May可以;Must必须;Will将要。根据“Yes, he swims like a fish.”可知,此句是问他会不会游泳。故选A。
11.B 12.C 13.A 14.B 15.B 16.C 17.A 18.C 19.C 20.B
【导语】本文主要介绍了杰克的日常活动及最爱的科目,最爱的运动。
11. 句意:他来自美国并且他是一个11岁的男孩。
a一个,不定冠词;an一个,不定冠词;the定冠词,指提到的人或事物。这里泛指一个十一岁的男孩,再根据“eleven”是以读音为元音音素开头的单词可知,应用不定冠词an。故选B。
12.句意:每天早晨他在七点钟起床。
on在……上。作时间介词用在具体的某一天前;in在……里,作为时间介词用在年,月,季节前;at在,作为时间介词用在具体的时间点前。根据“7:00.”可知,是具体的时间点。故选C。
13.句意:他的父母在他的学校教英语。
teach教;teaches教,teach的三单形式;is teaching正在教。根据语境可知时态是一般现在时,主语“His parents”是复数,谓语动词应用原型。故选A。
14.Jack最喜爱的学科是语文,他认为语文是有趣的。
Jack杰克;Jack’s杰克的;Jacks杰克。favorite前面必须是形容词性物主代词或者名词所有格,来表示所有关系。故选B。
15.句意:他想学好中文,因为他想更多地了解中国。
know知道,动词原形;to know知道,不定式结构;knows知道,动词三单。want to do sth想要做某事,固定搭配。故选B。
16.句意:他对数学也感兴趣,但他不擅长。
and和,而;because因为;but但是。根据“he is not good at it.”可知,此处表转折。故选C。
17.句意:他认为这对他的健康有好处。
for为了;at在;with具有,和……一起。be good for对……有好处,be good at擅长于,be good with善于应付……,和……相处很好。根据“his health.”,应该是对健康有好处。故选A。
18.句意:他先做作业然后再去看电视。
he他,人称代词主格;him他,人称代词宾格;his他的,形容词性物主代词/名词性物主代词。do one’s homework做某人的作业,one’s应用形容词性物主代词指代。故选C。
19.句意:晚饭,他喜欢吃水果和蔬菜。
eat吃,动词原形;eats吃,动词三单;eating吃,动名词。like doing sth喜欢做某事,描述长期的习惯。故选C。
20.句意:他认为它们是健康的。
health健康,名词;healthy健康的,形容词;healthily健康地,副词。be动词are之后需用形容词作表语。故选B。
21.B 22.D 23.C
【导语】本文介绍了几个儿童俱乐部。
21.细节理解题。根据Computer club的信息“Tel: 023—68206162, 13708356472”可知,如果想学电脑,可以拨打023—68206162或13708356472,故选B。
22.细节理解题。根据Drawing club的信息“Room: 307”可知,如果你想学画画,可以去307教室,故选D。
23.细节理解题。根据Music club的信息“Time: Thursday, Saturday & Sunday 3:00 pm—5:00 pm”可知,如果周四下午有空,可以去学音乐,故选C。
24.C 25.B 26.B 27.A 28.B
【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了美国孩子丰富多彩的课外生活,重点介绍了三种俱乐部。
24.细节理解题。根据第二段“Students can do homework, read books, talk about their interesting subjects, and learn about computer, but they can’t play computer games.”可知,在学习中心孩子们不能玩游戏。故选C。
25.推理判断题。根据下文“There is also a special club for those children who can’t see, walk or do other things.”可知,为这些有残疾的学生专设了一个特别的俱乐部,所以此处是指这些孩子也能享受俱乐部的快乐,从而享受学校生活;选项B“他们也可以享受他们的学校生活”符合语境。故选B。
26.细节理解题。根据第二段“Some students like to go to study clubs after school.”、第三段“American children like sports clubs better.”以及第四段“There is also a special club for those children who can’t see, walk or do other things.”可知,文章共提到了“study club”、“sports club”和“special club”,共三种俱乐部。故选B。
27.最佳标题题。综合全文可知,本文介绍了美国孩子丰富多彩的课外生活,重点介绍了三种俱乐部;选项A“美国儿童丰富多彩的课外生活”适合作为文章的标题。故选A。
28.篇章结构题。综合全文可知,第一段是总的说明,指出美国学生放学后的活动及多样化的俱乐部选择;第二、三、四段分别介绍三种俱乐部;最后一段总结,多彩的课外活动使美国学生的学校生活充满幸福,学生普遍喜欢上学;因此本文属于“总—分—总”结构,选项B结构图符合题意。故选B。
29.B 30.C 31.B
【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了希望读书俱乐部的相关信息,包括活动、提示以及费用等。
29.细节理解题。根据“Fees: Kids from 3—7: Free”以及“Adults: 15 dollars a month.”可知,6岁儿童免费,成人每月15美元每人,所以一对有6岁儿子的夫妇应该为在俱乐部呆两个月支付60美元。故选B。
30.细节理解题。根据“If you are interested, call 487-256-656 or 487-266-545, send an email to hopebook@ or visit our website at www..”可知,可以打电话,发邮件或上网了解更多信息,一共三种方式。故选C。
31.细节理解题。根据“Everyone in the book club is expected to join in the discussion.”可知,俱乐部鼓励大家参加讨论。故选B。
32.D 33.B 34.D
【导语】本文介绍了Sunshine Club的基本情况,包括教师数量、可以学习的内容、活动安排以及俱乐部的设施等。
32.细节理解题。根据“We have ten sports teachers and five art teachers.”可知,俱乐部有10位体育老师和5位艺术老师,共15位老师,故选D。
33.细节理解题。根据“And on October 20th, we have two games, a football game and a basketball game. Your parents can come to the club to watch the games.”可知,家长可以在10月20日来看篮球比赛,故选B。
34.细节理解题。根据Your parents can come to the club to watch the games.”可知,Tim在俱乐部时,他的妈妈可以来看比赛,故选D。
35.C 36.A 37.B 38.B 39.B 40.A 41.C 42.C 43.C 44.A
【导语】本文主要讲述了喜欢骑自行车的Bob和自行车俱乐部里的朋友Peter改造旧自行车,服务他人的故事。
35.句意:我喜欢骑自行车。
ride骑,动词;to ride动词不定式;riding现在分词/动名词。根据“I enjoy...bicycles.”可知,enjoy doing sth表示“喜欢做某事”,空处需填动名词,作宾语,riding为动名词。故选C。
36.句意:我们多忙啊!
How多么;What多么,真。根据“...busy we are!”可知,此处为感叹句,符合结构“How+adj+主语+谓语”。故选A。
37.句意:骑自行车确实对我们的健康有益。
we我们,主格;our我们的,形容词性物主代词;us我们,宾格。根据“is really good for...health”可知,be good for one’s health表示“对某人的健康有益”,名词health前需填形容词性物主代词,our形容词性物主代词。故选B。
38.句意:在俱乐部里,我喜欢和不同的人交朋友。
for为了;with和;by靠近。根据“make friends...different people”可知,make friends with sb表示“和某人交朋友”。故选B。
39.句意:他经常帮助人们修理坏了的自行车。
will help一般将来时;helps帮助,动词“三单”形式;helped帮助,动词过去式/过去分词。根据“often”可知,时态为一般现在时,主语为He,动词用“三单”形式,helps为动词help“帮助”的“三单”形式。故选B。
40.句意:然后我们有了一个想法。
an一个,不定冠词,用于首字母发音为元音音素的单词前,表泛指;a一个,不定冠词,用于首字母发音为辅音音素的单词前,表泛指;the这个,定冠词,表特指。根据“have...idea”可知,此处一个想法,为泛指,名词idea首字母发音为元音音素,所以用不定冠词an,故选A。
41.句意:我们在公园里挂了一块牌子,上面写着“旧自行车,新生活”。
word字,名词;words’名词所有格;words名词复数。根据“some”可知,不定代词some后需填名词复数,words为名词word的复数形式。故选C。
42.句意:Peter教我们如何小心地修理自行车。
care小心,名词;careful小心的;carefully小心地。根据“to repair the bikes...”可知,此处是小心地修车,the bikes为动词repair的宾语,其后需填副词,作状语,carefully“小心地”,副词。故选C。
43.句意:我们修理并且清洁旧自行车。
so所以,表结果;but但是,表转折;and并且,表并列。根据“repair...clean”可知,动词repair“修理”和动词clean“清洁”之间为并列关系,连词and“并且”,表并列。故选C。
44.句意:当人们来借我们的自行车时,我们很高兴。
happy高兴的,形容词;happier更快乐,形容词比较级;happily高兴地,副词。根据“We are very...”可知,be动词are后需填形容词,作表语,happy“高兴的”,形容词。故选A。
45. make delicious cakes
【详解】根据所给句意可知,空处表示“制作美味的蛋糕”,表达为make delicious cakes,情态动词“can”后跟动词原形;形容词delicious“美味的”,修饰名词cakes“蛋糕”,cakes用复数形式表泛指。故填make;delicious;cakes。
46. more than
【详解】句意:这座房子有100多年的历史了。根据“The house is...100 years old.”可知,这座房子有100多年的历史,more than“超过”符合语境,故填more;than。
47. to play musical instruments
【详解】根据中英文对照可知,play“演奏”,want sb. to do sth.“想要某人做某事”;musical instruments“乐器”。故填to;play;musical;instruments。
48. go to after school
【详解】中英文对照可知,缺少“去”和“放学后”。go to someplace“去某个地方”;after school放学后。let sb. do sth.“让某人做某事”。故填go;to;after;school。
49. musical instruments
【详解】根据中英文对照可知,乐器:musical instrument;前有many修饰,因此需要名词复数,故填musical;instruments。
50.(c)limbing
【详解】句意:周凯总是喜欢爬山。他认为这是很好的锻炼。climb mountains“爬山”,have fun doing sth.“在做某事时感到愉快和享受”。故填(c)limbing。
51.(c)ollect
【详解】句意:我的爱好是集邮。根据“My hobby is to…stamps.”以及首字母提示,collect“收集”符合语境,设空处前是不定式符号to,接动词原形,故填(c)ollect。
52.(m)ore
【详解】句意:——你觉得鲜花蛋糕怎么样?——它们很好吃。我想要更多。根据“They are good. I’d like ...”可知,很喜欢,所以想要更多的蛋糕,“more”表示“更多”,符合语境。故填(m)ore。
53.(c)ount
【详解】句意:我的小弟弟能从1数到100。根据“My little brother can…numbers from 1 to 100.”及首字母提示可知,此处表达“数数”,情态动词can后接动词原形,count“数数”,动词。故填(c)ount。
54.(f)eeling
【详解】句意:这个小男孩能带着感情读书。根据首字母提示及“The little boy can read with”可知,此处指的是feeling“感情”,故填(f)eeling。
55.(a)cting 56.(i)nterested 57.(b)eef 58.(f)all 59.(i)nsects 60.(c)ollect 61.(d)iscovered
【导语】本文主要讲述作者和朋友汤姆有不同的爱好以及上周一起去森林公园野餐的经历。
55.句意:我喜欢在戏剧中表演,所以我加入了戏剧俱乐部。根据“I join the drama club”及首字母提示可知,作者加入戏剧俱乐部,在戏剧中表演,act“表演”,enjoy doing sth.“喜欢做某事”,固定词组。故填(a)cting。
56.句意:我的朋友汤姆对徒步旅行感兴趣。根据上文“My friends and I have different hobbies.”及首字母提示可知,此处介绍汤姆的爱好,即对徒步旅行感兴趣,be interested in…“对……感兴趣”,固定词组。故填(i)nterested。
57.句意:我们午餐吃了牛肉,非常美味。根据“We had…for lunch, it was very delicious.”的语境及首字母提示可知,此处表示午餐的食物,指牛肉,beef“牛肉”,不可数名词。故填(b)eef。
58.句意:秋天的森林非常美丽。根据下文“The leaves are getting yellow.”可知,此时为秋天。故填(f)all。
59.句意:里面有许多美丽的花朵和昆虫。根据上文“Last week, we went on a picnic in the forest park.”及首字母提示可知,作者和朋友一起去森林公园野餐,所以此处指森林公园里的昆虫,insect“昆虫”,此处用复数形式,表示概数概念。故填(i)nsects。
60.句意:我们喜欢收集花和叶子。根据“We like to…flowers and leaves”的语境及首字母提示可知,此处指收集花和叶子,collect“收集”符合;根据空前的“like to”可知,此处用动词原形。故填(c)ollect。
61.句意:有一次,我们甚至发现了一块我们以前不知道的石头。根据“an stone we didn’t know before”及首字母提示可知,此处指发现了一块以前不知道的石头,discover“发现”符合;根据空前的“Once”可知,时态为一般过去时。故填(d)iscovered。
62.Ms Zhao. 63.On Friday afternoon. 64.In Room 201. 65.Good luck. 66.The Chinese knot club.
【导语】本文介绍了一个学校的四个兴趣俱乐部。
62.根据“Chinese Calligraphy (书法) Club Ms Zhao is waiting for you”可知,书法俱乐部由Ms Zhao教授。故填Ms Zhao.
63.根据“Beijing Opera Club Time: Friday afternoon”可知,北京戏剧俱乐部在星期五下午开放。故填On Friday afternoon.
64.根据“Taijiquan Club Room: 201”可知,可以在201房间学习太极拳。故In Room 201.
65.根据“Chinese Knot (结) Club The traditional red knots bring you good luck”可知,传统的中国结为你带来好运。故填Good luck.
66.根据“Chinese Knot (结) Club...Room: 308”可知,中国结俱乐部在第三层。故填The Chinese knot club.
67.例文
Musicians Wanted
Hello, boys and girls! Our music festival is next month and we need some musicians.
We need 3 pianists, 5 violinists and 2 drummers.
Can you play the piano well Are you good at playing the violin Are you interested in playing the drums Do you have free time after school every Tuesday and Friday If your answers to the questions are all “Yes”, you are the one we want! Come to join us!
Email Charles at charles3698@ for more information.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:时态为“一般现在时”;
③提示:该题目要求写一张海报,内容包括招募音乐家的数量、联系人及联系方式,以第二人称为主;写作中适当使用连接词,使行文连贯、顺畅。
[写作步骤]
第一步,开头点题,说明需要招募音乐家;
第二步,接着列出所需的音乐家及数量;
第三步,最后提供联系信息。
[亮点词汇]
①play the piano弹钢琴
②be good at擅长
③be interested in对……感兴趣
[高分句型]
①If your answers to the questions are all “Yes”, you are the one we want!(条件状语从句)
②Email Charles at charles3698@ for more information.(祈使句)
答案第8页,共8页
答案第1页,共8页

展开更多......

收起↑

资源预览