专题12 阅读选择20篇(含解析)-2024-2025学年小学英语五年级上册期末专项练习(人教PEP版)

资源下载
  1. 二一教育资源

专题12 阅读选择20篇(含解析)-2024-2025学年小学英语五年级上册期末专项练习(人教PEP版)

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
期末专项复习 12 阅读选择20篇
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,根据短文内容选择正确答案。
We read school newspaper about our labour(劳动) class.
Students in schools now have at least one labour class a week. They learn to cook dishes, plant vegetables, look after animals and tidy the room. Do they like the labour classes Let’s take a look.
I’m Li Ting. I like labour classes. We have one labour class a week. Our teacher teaches us to cook. Now, I can cook many dishes. We’re helpful at home.
I’m Wang Jie. Labour class is so much fun! I like to do housework at home. I often sweep the floor and wash the clothes. Sometimes I water the flowers, too. I can help my mother a lot. She is happy.
I’m Liu Tong. I have some small chicks at home. I know how to take care of them. I make a warm house for them and clean it. I feed the chicks every day. It’s fun.
( )1.In labour class, students can learn to ______.
A.cook dishes and tidy the room B.plant vegetables and sing songs
C.cook dishes and play ping-pong
( )2.Wang Jie often ______ at home.
A.cooks B.feeds chicks C.does housework
( )3.“I know how to take care of them.” Here “take care of” means “______”in Chinese.
A.带走 B.喂食 C.照顾
( )4.After reading, we know ______.
A.Li Ting doesn’t like labour class. B.Wang Jie isn’t helpful at home.
C.Liu Tong feeds the chicks every day.
( )5.The best title(题目) for this passage is “______”.
A.Labour classes, fun classes B.Cooking classes
C.Do homework at home
根据Mr Li的研学活动介绍,选择最佳答案。
Hey, children! I am Mr Li, the teacher of this study trip. Next Tuesday, we will go to the Happy Farm. We will have some fun things there. Behind the farm, there is a big nature park. We will go to the park and have some interesting activities next Wednesday. There is a forest in the park. We can take some photos with friends. Beside the forest, there is a big grass (草坪). We can fly kites and draw pictures there. We will go on a picnic for lunch on the grass, too. You can take your favourite food. It will be fun. What’s more There is a lake in front of the grass. If you like, you can go boating on it. In the evening, we’ll have a bonfire (篝火) party beside the lake. You will meet many new friends from No. 1 Primary School at the party. They have study trip there, too. Do you want a new friend What can you do for the party Tell me, please!
( )6.The children will go to the Happy Farm _____.
A.next Monday B.next Tuesday C.next Wednesday
( )7.They can _____ in the nature park.
A.fly kites and draw pictures B.go boating and swim C.watch TV and cook
( )8.What does “go on a picnic” mean (意思是) in Chinese
A.除草 B.游戏 C.野餐
( )9.Choose the right (正确的) picture of the nature park.
A. B. C.
阅读理解。
To: kiki@
From: chenjie@
Oct. 11th
Dear Kiki.
I am writing to tell you that I will have a special science class on Wednesday. It’s the third time to have the class in space. I will have three new science teachers. They are Chen Dong, Liu Yang and Cai Xuzhe. They are so clever. They will show the class on the Tiangong 1(天宫一号) through(通过) the live streaming(直播). In the science class, they will do many experiments(实验) for us. The teachers are hard—working, too. They check the space station(检查空间站) every day. Sometimes they clean their room in space. They also play sports every day to keep healthy. How funny!
Chen Jie
( )10.The special science class is on __________.
A.Thursday B.Wednesday C.Tuesday
( )11.__________ wrote(写) the email.
A.Kiki B.Chen Jie C.Chen Dong
( )12.—What are the new science teachers like
—They are ___________.
A.clever and strict B.fun and clever C.clever and hard—working
( )13.—What can’t the teachers do in space
—They can’t ___________.
A.sing songs B.check the space station C.play sports
( )14.Chen Jie can have the special science class through ___________.
A. B. C.
阅读短文,选择正确答案。
I’m Amy. I have a new house. It is very big. There are four bedrooms and a bathroom upstairs1 There is a bathroom, a kitchen, a dining room and a living room downstairs2. There are many nice pictures on the wall. There are many green plants and beautiful flowers in front of the new house. My new house looks great! I like my bedroom very much. It is so nice and beautiful. There is a big bed in it.
There are some dolls3 on the bed. They are my good friends. There is a desk and an armchair4 in it, too. I can do my homework there. There is a photo on the wall. It is me! I smile5 happily! My family are very excited about our new home!
( )15.Amy’s favourite room is her ______.
A.bedroom B.bathroom C.living room
( )16.There is a photo of ______ on the wall.
A.Amy’s family B.Amy’s parents C.Amy
( )17.Amy can ______ in her bedroom.
A.watch TV B.do her homework C.play computer games
( )18.Which picture is right
A. B. C.
( )19.Amy’s new house has ______ rooms.
A.four B.five C.nine
阅读短文,选择正确的答案。
Hello, I’m Alice. I’m twelve years old. I’m from the UK. I have many friends in China. We can do different (不同的) things. I’m short and thin. I can ski (滑雪), but I can’t play basketball. Lanlan and Mary are short. They can’t play basketball, either (也). Bob and Wang Jun are tall and strong. They can play football. They often play it after school. We can all sing songs. We are different, but we are good friends.
( )20.Alice is from ______.
A.China B.the UK C.Canada
( )21.Can Alice ski
A.Yes, she can. B.No, she can’t. C.I don’t know.
( )22.The girls can’t______.
A.play basketball B.dance C.speak English
( )23.What can the boys do
A.Play basketball. B.Play football. C.Play ping-pong.
( )24.The children can all ______.
A.fly a kite B.draw pictures C.sing songs
阅读短文,选择正确的选项。
Lorna is introducing her new school.
This is my school. There are many trees and flowers in it. It’s very nice. There is a big playground in our school. Many students come to the playground to play football after school. Near the playground, there’s a teaching building, and it’s big and nice. In front of the teaching building, there’s a gym, and some students like to play ping-pong there.
There are 30 classes and about 1500 students in our school. All the teachers are kind. They often help us. The students all like to help each other. We love our school and teachers.
( )25.The school has a lot of _____.
A.flowers and grass B.playgrounds C.trees and flowers
( )26.There are ____ classes in our school.
A.twenty B.thirty C.forty
( )27.The teaching building is ____ the playground.
A.near B.in front of C.behind
( )28.Many students play ____ after school on the playground.
A.ping-pong B.basketball C.football
( )29.All the teachers are ____.
A.kind B.strict C.funny
阅读短文,选择正确答案。
Welcome to my house. This is my living room. There are so many pictures on the wall. There is a plant beside the sofa. In front of the sofa, there is a TV. I often watch TV with my grandparents on the weekend. Look, there is a bookshelf. You can see many books on it. My father often reads books in the evening. I like my living room very much.
( )30.This is my ________.
A.bedroom B.bathroom C.living room
( )31.There are some ________ on the wall.
A.pictures B.photos C.clocks
( )32.The plant is ________ the sofa.
A.behind B.on C.beside
( )33.I often ________ on the weekend.
A.play basketball B.watch TV C.dance
( )34.My father often ________ in the evening.
A.reads books B.watches TV C.plays the erhu
阅读理解,根据短文内容,选择正确答案。
Hi! I’m Li Ming. I’m a student. I have a room. It’s very nice. There is a bed, a big desk, two chairs and a sofa in it. The bed is new and red. And it is beside the door. The desk is green. And it’s near the window. One black computer is on the desk. The chairs are blue. And they are near the desk. The sofa is white. And some clothes are on the sofa. Look! There are two pictures and a map of China on the wall. I love my room.
( )35.There are _______ chairs in Li Ming’s room.
A.four B.two C.three
( )36.Li Ming’s bed is _______.
A.new and red B.old and small C.new and green
( )37.Li Ming’s black computer is on the _______.
A.chair B.desk C.sofa
( )38.Li Ming’s chairs are _______ the desk.
A.under B.above C.near
( )39.There are some _______ on Li Ming’s sofa.
A.pictures B.flowers C.clothes
阅读对话,选择最佳答案。
Lily: Oh, my bag is heavy.
Mary: What’s in your bag
Lily: Look! Five storybooks, two pencils, one eraser, three Chinese books and four English books.
Mary: Wow! That’s really heavy.
Lily: What about your bag
Mary: Look! A storybook, a pencil, a ruler, an eraser and a maths book.
Lily: Oh, your bag is very light.
( )40.______ bag is heavy.
A.Lily B.Mary’s C.Lily’s
( )41.There is no ______ in Lily’s bag.
A.eraser B.ruler C.pencil
( )42.The word “light” means ______.
A.便宜的 B.轻的 C.重的
( )43.There are three ______ in Lily’s bag.
A.maths books B.picture books C.Chinese books
( )44.A ______ is in Mary’s bag.
A. B. C.
阅读邮件,根据邮件内容,选择正确答案。
An email to Robin
To: robin@
From: jones@
Dec. 20th Dear Robin, I am Binbin’s art teacher. I just moved into an old house. The rooms are dirty. There are pencils and crayons on the floor. There are pictures and photos everywhere. Oh, no! I see a mouse behind my computer! Please help me. I live near the nature park. Please hurry! Mr Jones
( )45.This is a(an) ____.
A.story B.dialogue (对话) C.email
( )46.The email is from ____ to _____.
A.Mr Jones; Robin B.Robin; Mr Jones C.Robin; Miss Jones
( )47.Mr Jones wrote the email on _____.
A.Sunday B.Monday C.Dec. 20th
( )48.Mr Jones is a (an) _____.
A.English teacher B.art teacher C.music teacher
( )49.Mr Jones wrote the email because _____.
A.he needs (需要) Robin’s help B.wants to play with Robin
C.wants to go to the nature park.
阅读短文,选择正确的答案。
Hello, boys and girls. I’m Xiaoxin. I’m new. I’m from a village. There are some houses in my village. There are some mountains and a river near my village. On the weekend, I often climb (爬) mountains with my friends. You can see green trees and red flowers everywhere (到处). My village is small but nice. I like my village.
( )50.Xiaoxin is from ___________.
A.a village B.a park C.a mountain
( )51.—What’s in Xiaoxin’s village
—There is (are) ___________.
A.a river B.some houses C.some mountains
( )52.—What do Xiaoxin and his friends do on the weekend
—They ___________.
A.play football B.do homework C.climb mountains
( )53.Is Xiaoxin’s village big
A.Yes, it is. B.No, it isn’t. C.Yes, it is big.
( )54.Does Xiaoxin like his village
A.Yes, he does. B.No, he doesn’t. C.Yes, I do.
阅读短文,选择正确的答案。
I am from a beautiful village. There are many rivers and bridges in the village. The water in the rivers is green. There are many fish in the rivers. There are many mountains near the village. There are many big trees and red flowers on the mountains. I often water trees on the mountains. You can see many birds and other small animals in the mountains. But there are no pandas or monkeys in the mountains. The sky in the village is blue. The air is fresh. Welcome to my Green Village!
( )55.There are many ___________ near the village.
A.rivers and bridges B.mountains C.monkeys and ducks
( )56.The water in the rivers is ___________.
A.green B.blue C.red
( )57.There are no ___________ in the mountains.
A.birds B.small animals C.pandas or monkeys
( )58.I often ___________ on the mountains.
A.watch birds B.water trees C.drink water
( )59.The air in the village is ___________.
A.fresh B.blue C.green
阅读短文,选择正确的选项。
I’m Nancy. My village is very beautiful. There are many mountains near my village. There is a forest in the mountains. It’s near my village. There are many big trees in the forest. Two bridges are over the river. The river is near my house. Look! There are many ducks and boats on the river. There are many fish in the river. I love my village very much.
( )60.Where are the ducks
A.They are on the grass. B.They are on the river.
C.They are in the river.
( )61.Are there any mountains near Nancy’s village
A.No, there aren’t. B.Yes, there are. C.We don’t know.
( )62.What’s in the mountains
A.A river. B.A lake. C.A forest.
( )63.Is it a beautiful village
A.We don’t know. B.No, it isn’t. C.Yes, it is.
( )64.Does Nancy like the village
A.Yes, she does. B.Yes, she is. C.No, she doesn’t.
请根据下面对话选择正确答案,将其序号填入括号内。
Mike is looking at the nature park through a telescope (用望远镜看 ). Sarah is asking him some questions.
Sarah: Is there a river in the nature park
Mike: No, there isn’t, but there is a lake in the forest.
Sarah: Is it big Are there any boats
Mike: Yes, it’s very big. And there are some small boats.
Sarah: Great! We can go boating. Are there any tigers in the forest
Mike: No, there aren’t. There are only birds and rabbits.
Sarah: Oh, good! I like small animals. Is there a restaurant (餐厅) in the nature park
Mike: Yes, there is. It’s quite big.
Sarah: Can I have a look (看一看)
Mike: Sure. Here you are.
Sarah: Oh, yes. I see the restaurant in front of the hill.
( )65.Mike and Sarah are looking at ______ through a telescope (用望远镜).
A.the tall building B.the village C.the nature park
( )66.There isn’t a ______ in the forest.
A.river B.lake C.restaurant
( )67.There are some ______ on the lake.
A.birds B.boats C.rabbits
( )68.Sarah likes ______ animals.
A.small B.big C.strong
( )69.The restaurant is ______ the hill.
A.behind B.beside C.in front of
阅读短文,选择正确的选项。
I’m Lucy. There is a new park near my house. It’s a fine day today. My family and I are in the park now. There is a forest and a big lake near the lake.There is a sign. It says “Don’t swim in the lake. ” The park is so beautiful. We like it very much.
( )70.There is a new park near Lucy’s ________.
A.forest B.school C.house
( )71.It is a ________ day today.
A.fine B.bad C.rainy
( )72.Lucy’s family are in the ________ now.
A.hill B.building C.park
( )73.We ________ swim in the lake.
A.can B.can’t C.do
( )74.Lucy ________ the park.
A.doesn’t like B.don’t like C.likes
阅读短文,选择正确的选项。
In the Nature Park
Today is Saturday. We are in the nature park. There is a big forest in the park. I like forests. We climb the mountain. There are many flowers in the mountain. They are red, yellow, white and blue. They are beautiful. Is there a bridge Yes, there is. The bridge is long. Near the bridge there is a house. There are some children in front of the house. The boys are playing football. They can play football very well. The girls are reading books under the tree. Oh, it is a beautiful park.
( )75.It is _________ today.
A.Tuesday B.Saturday C.Friday
( )76.There is a _________ in the park.
A.forest B.hill C.lake
( )77.There are many flowers in the _________.
A.bridge B.mountain C.village
( )78.The house is _________ the bridge.
A.under B.in front of C.near
( )79._________ can play football very well.
A.The girls B.The birds C.The boys
阅读短文,选择正确答案。
Dear Jack
How are you I’m Wang Yang. I’m ten years old. I’m from China. Can I be your pen pal(笔友)
I live in a small village. There are lots of white houses in our village. There is a lake near the village. The water is clean. There are many fish in the lake. On the weekend. I often go fishing with my grandfather. My favourite food is fish. It’s delicious.
I study at Xiwang Primary School. I go to school from Monday to Friday. My favourite day is Thursday because we have PE on that day. I like Miss Sun. She’s my English teacher. She’s funny. But sometimes she’s strict.
Yours,
Wang Yang
( )80.Wang Yang lives _________.
A.on a farm B.in a city C.in a village
( )81.Wang Yang often _________ on the weekend.
A.plays sports B.goes fishing C.helps his father
( )82.Wang Yang likes _________ best.
A.Mondays B.Tuesdays C.Thursdays
( )83.Miss Sun is _________ teacher.
A.an English B.a Chinese C.a PE
( )84._________ wants to be Jack’s pen pal(笔友).
A.Miss Sun B.Wang Yang C.None(没有一个人)
阅读短文,选出正确的答案。
Do you know the girl in the photo Her name is Quan Hongchan. She is a diving champion(跳水冠军) of 2020 Tokyo Olympics(2020 东京奥运会).
Quan Hongchan is from a small village in Guangdong. She was only 14 years old in 2021. She’s short and thin. She is a shy girl. When she was 7, she starts to learn diving. The young girl loves diving and she is very hard-working. Now she is a great diving player in the world.
( )85.Quan Hongchan is from ______.
A.a big city B.a small village
( )86.Quan Hongchan is ______ in 2022.
A.15 years old B.14 years old
( )87.Quan Hongchan is ______.
A.short and thin B.tall and thin
( )88.She becomes(成为) a great diving player because ______.
A.she is clever and young B.she loves diving and works hard
( )89.The passage(文章) is about(关于) ______.
A.2020 Tokyo Olympics B.a young Olympic champion
阅读理解。
Chinese kids like holidays. Li Qiang is a lovely boy. His favourite holiday is Teachers’ Day. He gives flowers to his teacher. Liu Yan is a pretty girl. She likes National Day. It’s our country’s birthday. She likes to go on a trip with her family. Tree Planting Day is on March 12. Jiang Tao plants trees with his family and friends. Wang Fang likes the Double(双的) Ninth Festival. She goes to see her grandfather and her grandmother. She buys a box of tea for them.
( )90.How many festivals are mentioned(被提到) in this passage(短文)
A.Four. B.Three. C.Two.
( )91.What does Liu Yan like to do on National Day
A.Give flowers to her teacher. B.Go on a trip with her family.
C.Plant trees with his family and friends.
( )92.When is Tree Planting Day
A.On September 10. B.On March 12. C.On January 1.
( )93.Which festival does Li Qiang like
A.National Day. B.Tree Planting Day. C.Teachers’ Day.
( )94.The Double Ninth Festival is “_______” in Chinese.
A.清明节 B.重阳节 C.端午节
阅读短文,选择正确答案。
My name is Linda. I am an English girl. I am funny and friendly. I’m not quiet. I can speak English and Chinese. I like my school. It’s beautiful. I often have lunch at school. The food in my school is delicious. I like tomatoes best. They are fresh. I like vegetables but not onions. I have my own room. I often clean my bedroom. There is a small bed in the bedroom. Near the bed, there is a desk. There is a bike near the window. I often do my homework and read books in my bedroom.
( )95.Where is Linda from She is from ______.
A.China B.the USA C.the UK
( )96.Linda’s favourite food is ______.
A.onions B.potatoes C.tomatoes
( )97.Linda doesn’t like ______.
A.tomatoes B.onions C.vegetables
( )98.There is ______ in Linda’s bedroom.
A.a bed, a sofa and a bike B.a bed, a desk and a bike C.a computer and a bed
( )99.Linda often cleans the bedroom, so her room is ______.
A.dirty B.big C.clean
参考答案
1.A 2.C 3.C 4.C 5.A
【导语】本文主要介绍学生们在劳动课上学习什么。
1.句意:在劳动课上,学生们可以学习_______。A做饭和收拾房间,B种菜和唱歌,C做饭和打乒乓球。根据“They learn to cook dishes, plant vegetables, look after animals and tidy the room.”可知学习做饭,种菜,照顾动物和收拾房间,故选A。
2.句意:王杰经常在家________。A做饭,B喂小鸡,C做家务。根据“I like to do housework at home. I often sweep the floor and wash the clothes.”可知是做家务,故选C。
3.句意:“I know how to take care of them.” 这里的“take care of” 汉语意思是“______”。根据“ I make a warm house for them and clean it. ”可知应是照顾,故选C。
4.句意:读完后,我们知道_______。A李婷不喜欢劳动课。B王杰在家里是没有帮助的。C刘彤每天喂小鸡。根据“I like labour classes.”可知李婷喜欢劳动课,排除A;根据“I can help my mother a lot. ”可知王杰在家是有帮助的,排除B;根据“I feed the chicks every day.”可知刘彤每天喂小鸡,故选C。
5.句意:这篇文章最好的标题是“_______”。A劳动课,有趣的课。B烹饪课。C在家做家务。根据“Labour class is so much fun!”可知选项A符合题意,故选A。
6.B 7.A 8.C 9.B
【导语】本文介绍了游学的计划与安排。
6.句意:孩子们_____将去快乐农场。A下周一,B下周二,C下周三,根据“Next Tuesday, we will go to the Happy Farm.”,可知孩子们下周二将去快乐农场,故选B。
7.句意:他们可以在自然公园_______。A放风筝和画画,B去划船和游泳,C看电视和做饭,根据“ We can fly kites and draw pictures there.”,可知他们可以在自然公园放风筝和画画,故选A。
8.句意:“go on a picnic”的中文意思是什么?根据短文语境可知go on a pinic的中文意思是野餐,故选C。
9.句意:选择正确的自然公园图片。根据“Beside the forest, there is a big grass (草坪). There is a lake in front of the grass.”,选项B是正确的自然公园图片,故选B。
10.B 11.B 12.C 13.A 14.B
【导语】本文是关于陈洁写电子邮件告诉琪琪星期三将有一堂特殊的科学课。
10.句意:这堂特殊的科学课是在______。A星期四,B星期三,C星期二,根据原文“I am writing to tell you that I will have a special science class on Wednesday.”可知陈洁写这封电子邮件想告诉琪琪星期三将有一堂特殊的科学课。故选B。
11.句意:______写的这封邮件。A琪琪,B陈洁,C陈东,根据原文落款处是陈洁,可知是陈洁写的。故选B。
12.句意:—新的科学老师是什么样的?—他们是______。A聪明又严厉,B有趣又聪明,C聪明又勤奋,根据原文“They are so clever. The teachers are hard—working, too.”可知老师们是非常聪明的。老师们也非常勤奋。故选C。
13.句意:—老师们不能在太空做什么?—他们不能______。A唱歌,B检查空间站,C做运动,根据原文“They check the space station(检查空间站) every day. They also play sports every day to keep healthy.”可知老师们每天检查空间站。他们也每天做运动保持健康。原文没有提到唱歌,故选A。
14.句意:陈洁可以通过______上这堂特殊的科学课。A电子邮件,B电脑,C电话,根据原文“They will show the class on the Tiangong 1(天宫一号) through(通过) the live streaming(直播).”可知他们在天宫一号通过直播展示这堂课。电脑可以观看直播,故选B。
15.A 16.C 17.B 18.A 19.C
【导语】本文是关于艾米新房子的介绍。
15.句意:艾米最喜欢的房间是她的______。根据原文“I like my bedroom very much.”可知我非常喜欢我的卧室。艾米最喜欢她的卧室,A卧室,B厕所,C起居室,故选A。
16.句意:有一张______的照片挂在墙上。根据原文“There is a photo on the wall. It is me!”可知有一张照片挂在墙上。那就是我!艾米的照片挂在墙上,A艾米的家人,B艾米的父母,C艾米,故选C。
17.句意:艾米在她的卧室里能______。根据原文“I can do my homework there.”可知我能在那里做我的家庭作业。艾米能在卧室做家庭作业,A看电视,B做她的家庭作业,C玩电脑游戏,故选B。
18.问句句意:哪幅照片是对的?根据原文“There are many green plants and beautiful flowers in front of the new house.”可知有很多绿色的植物和漂亮的花在我新房子的前面。根据图片提示,A在房子的前面,B在房子的左边,C在房子的右边,故选A。
19.句意:艾米的新房子有______房间。根据原文“There are four bedrooms and a bathroom upstairs. There is a bathroom, a kitchen, a dining room and a living room downstairs.”可知楼上有四个卧室和一个厕所。楼下有一个厕所,一个厨房,一个餐厅和一个起居室。共9个房间,A4,B5,C9,故选C。
20.B 21.A 22.A 23.B 24.C
【导语】本文介绍了爱丽丝和朋友会做和不会做的事情。
20.句意:爱丽丝来自______。A中国,B英国,C加拿大,根据“I’m from the UK.”,可知爱丽丝来自英国,故选B。
21.句意:爱丽丝会滑雪吗?A是的,她会。B不,她不会。C我不知道。根据“I can ski (滑雪), but I can’t play basketball.”,可知爱丽丝会滑雪,答语为肯定回答,故选A。
22.句意:这些女孩不会_____。A打篮球,B跳舞,C说英语,根据“I can ski (滑雪), but I can’t play basketball. Lanlan and Mary are short. They can’t play basketball, either (也).”,可知女孩不会打篮球,故选A。
23.句意:男孩会做什么?A打篮球。B踢足球。C打乒乓球。根据“Bob and Wang Jun are tall and strong. They can play football.”,可知男孩会踢足球,故选B。
24.句意:孩子们都会______。A放风筝,B画画,C唱歌,根据“We can all sing songs.”,可知孩子们都会唱歌,故选C。
25.C 26.B 27.A 28.C 29.A
【导语】本文写洛娜介绍她的新学校。
25.句意:这个学校有许多______。A花和草,B操场,C树和花,根据“There are many trees and flowers in it.”,可知学校有许多的树和花,故选C。
26.句意:我们学校有______班级。A 20,B 30,C 40,根据“There are 30 classes and about 1500 students in our school.”,可知学校有30个班级,故选B。
27.句意:教学楼是在操场的______。A在……附近,B在……前面,C在……后面,根据“Near the playground, there’s a teaching building,”,可知教学楼在操场的附近,故选A。
28.句意:许多学生放学后在操场踢(打)______。A乒乓球,B篮球,C足球,根据“Many students come to the playground to play football after school.”,可知许多学生放学后在操场踢足球,故选C。
29.句意:所有的老师都是______。A亲切友好的,B严格的,C滑稽的,根据“All the teachers are kind.”,可知所有的老师都很亲切友好,故选A。
30.C 31.A 32.C 33.B 34.A
【导语】本文讲了作者的客厅。
30.句意:这是我的_______。A卧室,B浴室,C客厅,根据“This is my living room.”,可知这是客厅,故选C。
31.句意:墙上有一些_______。A图画,B照片,C时钟,根据“There are so many pictures on the wall.”,可知墙上有一些图画,故选A。
32.句意:植物在沙发_______。A在……后面,B在……上面,C在……旁边,根据“There is a plant beside the sofa.”,可知植物在沙发旁边,故选C。
33.句意:我经常在周末_______。A打篮球,B看电视,C跳舞,根据“I often watch TV with my grandparents on the weekend.”,可知经常在周末看电视,故选B。
34.句意:我爸爸经常在晚上_______。A看书,B看电视,C拉二胡,根据“My father often reads books in the evening.”,可知爸爸经常在晚上看书,故选A。
35.B 36.A 37.B 38.C 39.C
【导语】本文介绍了李明的房间。
35.句意:李明的房间有_____把椅子。A四,B二,C三,根据“There is a bed, a big desk, two chairs and a sofa in it.”,可知李明的房间有两把椅子,故选B。
36.句意:李明的床是______。A新的和红色的,B旧的和小的,C新的和绿色的,根据“The bed is new and red.”,可知李明的床是新的和红色的,故选A。
37.句意:李明黑色的电脑在_______上。A椅子,B桌子,C沙发,根据“One black computer is on the desk.”,可知李明黑色的电脑在桌子上,故选B。
38.句意:李明的椅子在桌子_______。A在……下面,B在……上面,C在……附近,根据“The chairs are blue. And they are near the desk.”,可知椅子在桌子附近,故选C。
39.句意:李明的沙发上有一些_______。A图画,B花,C衣服,根据“And some clothes are on the sofa.”,可知李明的沙发上有一些衣服,故选C。
40.C 41.B 42.B 43.C 44.A
【导语】本文讲了学习用品。
40.句意:______包很重。A莉莉,B玛丽的,C莉莉的,根据“Lily: Oh, my bag is heavy.”,可知莉莉的包很重,故选C。
41.句意:莉莉的包里没有_______。A橡皮,B尺子,C铅笔,根据“Lily: Look! Five storybooks, two pencils, one eraser, three Chinese books and four English books.”,可知莉莉的包里没有尺子,故选B。
42.句意:单词“light”的意思是______。根据短文语境可知light的意思是轻的,故选B。
43.句意:莉莉的包里有三本_______。A数学书,B图画书,C语文书,根据“Lily: Look! Five storybooks, two pencils, one eraser, three Chinese books and four English books.”,可知莉莉的包里有三本语文书,故选C。
44.句意:一本_______在玛丽的包里。根据“Mary: Look! A storybook, a pencil, a ruler, an eraser and a maths book.”,可知一本故事书在玛丽的包里,故选A。
45.C 46.A 47.C 48.B 49.A
【导语】本文介绍了琼斯先生搬进的一个老房子。
45.句意:这是一封______。A故事,B对话,C电子邮件,根据“An email to Robin”,可知这是一封电子邮件,故选C。
46.句意:这封邮件是_______给______的。A琼斯先生;罗宾,B罗宾;琼斯先生,C罗宾;琼斯小姐,根据“To: robin@ From: jones@”,可知这封邮件是琼斯先生给罗宾的,故选A。
47.句意:琼斯先生在_______写的电子邮件。A星期天,B星期一,C12月20日,根据“Dec. 20th”,可知琼斯先生在12月20日写的电子邮件,故选C。
48.句意:琼斯先生是一名_______。A英语老师,B美术老师,C音乐老师,根据“I am Binbin’s art teacher.”,可知琼斯先生是一名美术老师,故选B。
49.句意:琼斯先生写电子邮件,因为________。A他需要罗宾的帮助,B想和罗宾玩,C想去自然公园,根据“Please help me.”,可知琼斯先生写电子邮件,因为他需要罗宾的帮助,故选A。
50.A 51.B 52.C 53.B 54.A
【导语】本文介绍了小新的村庄。
50.句意:小新来自______。A一个村庄,B一个公园,C一座山,根据“I’m Xiaoxin. I’m new. I’m from a village.”,可知小新来自一个村庄,故选A。
51.句意:—小新的村庄里有什么?—有_______。A一条河,B一些房屋,C一些山,根据“There are some houses in my village.”,可知村庄里有一些房屋,故选B。
52.句意:—小新和他的朋友在周末做什么?—他们______。A踢足球,B做作业,C爬山,根据“On the weekend, I often climb (爬) mountains with my friends.”,可知他们爬山,故选C。
53.句意:小新的村庄大吗?根据“My village is small but nice.”,可知村庄不大,答语为否定回答,故选B。
54.句意:小新喜欢他的村庄吗?根据“I like my village.”,可知小新喜欢自己的村庄,答语为肯定回答,故选A。
55.B 56.A 57.C 58.B 59.A
【导语】本文介绍了作者的村庄。
55.句意:村庄附近有很多_______。A河和桥,B山,C猴子和鸭子,根据“There are many mountains near the village.”,可知村庄附近有很多山,故选B。
56.句意:河里的水是_______。A绿色的,B蓝色的,C红色的,根据“The water in the rivers is green.”,可知河里的水是绿色的,故选A。
57.句意:山上没有_______。A鸟,B小动物,C熊猫和猴子,根据“But there are no pandas or monkeys in the mountains.”,可知山上没有熊猫和猴子,故选C。
58.句意:我经常在山上_______。A看鸟,B给树浇水,C喝水,根据“I often water trees on the mountains.”,可知作者经常在山上给树浇水,故选B。
59.句意:村庄里的空气很______。A新鲜的,B蓝色的,C绿色的,根据“ The air is fresh.”,可知村庄里的空气是新鲜的,故选A。
60.B 61.B 62.C 63.C 64.A
【导语】本文介绍了南希居住的村庄及周边风景。
60.句意:鸭子在哪里?A它们在草地上。B它们在河上。C它们在河里。根据“Look! There are many ducks and boats on the river.”可知河上有许多鸭子和船,故选B。
61.句意:南希的村子附近有山吗?A不,没有。B是的,有。C我们不知道。根据“There are many mountains near my village.”可知村庄附近有许多山,故选B。
62.句意:山里有什么?A一条河。B一个湖泊。C一片森林。根据“There is a forest in the mountains.”可知山里有一片森林,故选C。
63.句意:它是一个美丽的村庄吗?A我们不知道。B不,不是。C是的,它是。根据“My village is very beautiful.”可知村庄很漂亮,故选C。
64.句意:南希喜欢那个村庄吗?A是的,她喜欢。B是的,她是。C不,她不喜欢。根据“I love my village very much.”可知南希非常喜爱村庄,故选A。
65.C 66.A 67.B 68.A 69.C
【导语】本文讲述了莎拉和马克谈论马克用望远镜看自然公园所看到的景物。
65.句意:马克和莎拉正通过望远镜看__________。A高楼,B村子,C自然公园,根据“Mike is looking at the nature park through a telescope.”可知正在用望远镜看自然公园,故选C。
66.句意:森林中没有__________。A河,B湖,C餐馆,根据“Is there a river in the nature park ”“No, there isn't.”可知自然公园中没有河,故选A。
67.句意:湖里有一些__________。A鸟,B小船,C兔子,根据“Are there any boats ”“Yes, it’s very big. And there are some small boats.”可知湖里有一艘大船和一些小船,故选B。
68.句意:莎拉喜欢__________动物。A小的,B大的,C强壮的,根据“I like small animals.”可知莎拉喜欢小的动物,故选A。
69.句意:餐馆在山的__________。A在……后面,B在……旁边,C在……前面,根据“I see the restaurant in front of the hill.”可知餐馆在山的前面,故选C。
70.C 71.A 72.C 73.B 74.C
【导语】本文介绍的是露西和家人去公园玩的情况。
70.句意:在露西的______附近有一个新的公园。A森林,B学校,C房子,根据文章“There is a new park near my house.”得知在露西房子附近有一个新的公园。故选C。
71.句意:今天天气_______。A好的,B坏的,C有雨的,根据文章“ It’s a fine day today. ”得知今天天气很好。故选A。
72.句意:露西的家人现在在_______。A山,B建筑物,C公园,根据文章“ My family and I are in the park now. ”得知露西的家人现在在公园里。故选C。
73.句意:我们______在湖里游泳。A可以,B不能,C做,根据文章“It says “Don’t swim in the lake. ””得知我们不能在湖里游泳。故选B。
74.句意:露西_____公园。A不喜欢,B不喜欢,C喜欢,根据文章“We like it very much.”得知露西喜欢公园。故选C。
75.B 76.A 77.B 78.C 79.C
【导语】本文讲述了自然公园里的景物及孩子们在公园里做的事情。
75.句意:今天是______。A星期二,B星期六,C星期五,根据“Today is Saturday. ”可知是星期六,故选B。
76.句意:公园里有______。A森林,B小山,C湖,根据“There is a big forest in the park.”可知是森林。故选A。
77.句意:在_____有很多花。A桥,B大山,C村庄,根据“There are many flowers in the mountain.”可知是在大山上。故选B。
78.句意:房子在桥的______。A在……下面,B在……前面,C在附近,根据“Near the bridge there is a house.”可知是在桥的附近。故选C。
79.句意:______足球踢得非常好。A女孩,B鸟,C男孩,根据“The boys are playing football. They can play football very well.”可知是男孩。故选C。
80.C 81.B 82.C 83.A 84.B
【导语】本文主要描述了作者的个人信息及学校生活。
80.句意:汪洋居住在______。A一个农场,B一座城市,C一个乡村。根据“I live in a small village.”可知他居住在乡村,故选C。
81.句意:汪洋周末经常_______。A做运动,B钓鱼,C帮助父亲。根据“On the weekend. I often go fishing with my grandfather.”可知他周末去钓鱼,故选B。
82.句意:汪洋最喜欢______。A周一,B周二,C周四。根据“My favourite day is Thursday because we have PE on that day.”可知他最喜欢周四,故选C。
83.句意:孙老师是______老师。A一名英语,B一名语文,C一名体育。根据“I like Miss Sun. She’s my English teacher.”可知孙老师是英语老师,故选A。
84.句意:______想要成为杰克的笔友。A孙老师,B汪洋,C没有人。根据“I’m Wang Yang. I’m ten years old. I’m from China. Can I be your pen pal(笔友) ”可知是汪洋想要成为杰克的笔友,故选B。
85.B 86.A 87.A 88.B 89.B
【导语】本文介绍了全红婵。
85.句意:全红婵来自_______。A一个大城市,B一个小村庄,根据“Quan Hongchan is from a small village in Guangdong.”,可知全红婵来自一个小村庄,故选B。
86.句意:全红婵在2022年______。A15岁,B14岁,根据“She was only 14 years old in 2021.”,可知全红婵在2021年14岁,那么2022年就是15岁,故选A。
87.句意:全红婵_______。A又矮又瘦,B又高又瘦,根据“She’s short and thin.”,可知全红婵又矮又瘦,故选A。
88.句意:她之所以成为一名出色的跳水运动员,是因为________。A她又聪明又年轻,C她热爱跳水并努力工作,根据“The young girl loves diving and she is very hard-working.”,可知是因为她热爱跳水并努力工作,故选B。
89.句意:文章是关于_______。A2020年东京奥运会,B一位年轻的奥运冠军,根据全文可知讲的是一位年轻的奥运冠军,故选B。
90.A 91.B 92.B 93.C 94.B
【导语】本文讲了中国的四个节日。
90.句意:这篇短文提到了几个节日?A四个。B三个。C两个。根据文章描述,可知在短文里提到了教师节,国庆节,植树节和重阳节共四个节日,故选A。
91.句意:刘艳在国庆节喜欢做什么?A给她的老师送花。B和她的家人去旅行。C和她的家人朋友植树。根据“She likes to go on a trip with her family.”,可知她喜欢去旅行,故选B。
92.句意:植树节是什么时候?A在九月十日。B在三月十二日。C在一月一日。根据“Tree Planting Day is on March 12.”,可知植树节是三月十二日,故选B。
93.句意:李强喜欢哪个节日?A国庆节。B植树节。C教师节。根据“Li Qiang is a lovely boy. His favourite holiday is Teachers’ Day.”,可知李强喜欢教师节,故选C。
94.句意:The Double Ninth Festival中文的意思是重阳节。A清明节,B重阳节,C端午节。根据“Wang Fang likes the Double(双的) Ninth Festival. She goes to see her grandfather and her grandmother. She buys a box of tea for them.”以及常识可知,在重阳节人们会为老人做一些事,故选B。
95.C 96.C 97.B 98.B 99.C
【导语】本文主要介绍了琳达的个人信息,对食物的喜恶和卧室。
95.句意:琳达来自哪里?她来自______。A中国,B美国,C英国,根据“I am an English girl.”,可知琳达来自英国,故选C。
96.句意:琳达最喜欢的食物是_______。A洋葱,B土豆,C西红柿,根据“I like tomatoes best.”,可知琳达最喜欢的食物是西红柿,故选C。
97.句意:琳达不喜欢_______。A西红柿,B洋葱,C蔬菜,根据“I like vegetables but not onions.”,可知琳达不喜欢洋葱,故选B。
98.句意:琳达的卧室里有_______。A一张床,一张沙发和一辆自行车,B一张床,一张桌子和一辆自行车,C一台电脑和一张床,根据“There is a small bed in the bedroom. Near the bed, there is a desk. There is a bike near the window.”,可知琳达的卧室里有一张床,一张桌子和一辆自行车,故选B。
99.句意:琳达经常打扫卧室,所以她的房间很______。A脏的,B大的,C干净的,根据句意可知经常打扫房间,那么房间应该是干净,故选C。
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览