专题13 阅读判断20篇(含解析)-2024-2025学年小学英语五年级上册期末专项练习(人教PEP版)

资源下载
  1. 二一教育资源

专题13 阅读判断20篇(含解析)-2024-2025学年小学英语五年级上册期末专项练习(人教PEP版)

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
期末专项复习 13 阅读判断20篇
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读对话内容,判断正(T)误(F)。
Wang Qi: Hey, Li Lei. We will have a new maths teacher.
Li Lei: Really A man or a woman
Wang Qi: A man.
Li Lei: What’s he like
Wang Qi: He has glasses. He is tall and strong.
Li Lei: Is he strict
Wang Qi: Yes. He is very strict.
Li Lei: How do you know
Wang Qi: I’m his son.
Li Lei: Wow! Your father will be our teacher. Are you happy
Wang Qi: A little.
( )1.Wang Qi and Li Lei will have a new maths teacher.
( )2.The new maths teacher is a woman.
( )3.Li Lei’s father is a teacher.
( )4.Wang Qi’s father is very strict.
( )5.Wang Qi is very happy.
阅读短文,判断句子的正(T)误(F)。
My name is Lingling. I love music. I can sing well. I often have a music class on the weekend. Mrs Liu is our music teacher. She’s kind. But sometimes she is strict. We love her.
My name is Tom. I often go to the nature park on the weekend. There are high mountains in the nature park. I can climb mountains there. It’s fun.
I’m Li Lei. I’m short but strong. I like sports. I can do some kung fu. And I can play football well. I often play football with my friends on the weekend.
My name’s Linda. I’m helpful at home. I often cook for my family on the weekend. I can cook well. My favourite food is chicken. And I like salad very much. My mum loves salad, too. It’s healthy.
( )6.Lingling’s music teacher isn’t strict.
( )7.Tom often goes to the nature park and climbs the mountains on the weekend.
( )8.Li Lei often plays football with his friends after school.
( )9.Linda can’t cook well.
( )10.Salad is healthy. Lingling likes salad very much.
阅读对话,判断下列句子正(T)误(F)。
Sarah: Hi, Wu Binbin! What’s that
Wu Binbin: It’s called erhu. It’s a traditional Chinese instrument. (传统中国乐器)
Sarah: Do you like Chinese music
Wu Binbin: Yes, I do. I often play the erhu on the weekend. This term our school has more after-school activities(课后服务活动). Miss White tells me that we have the erhu club. I can play the erhu at school, too.
Sarah: Really I like Chinese kung fu and I can do some kung fu.
Wu Binbin: We also have the kung fu club.
Sarah: Cool! I can play ping-pong, too. Let’s play together!
( )11.Sarah can play the erhu.
( )12.Wu Binbin often plays the erhu on the weekend.
( )13.Sarah can join the erhu club.
( )14.Sarah can’t join the kung fu club.
( )15.Sarah can play ping-pong with Wu Binbin.
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
It’s a nice day. Zoom and Zip go to a nature park. They want to take some pictures there. They see a beautiful bridge. There are many beautiful mountains and tress. They find a house. There are no people in it. There is much corn in it. Zoom is very happy. He likes corn very much. Zip sees a koala. She takes pictures of the koala.
( )16.Zoom and Zip go to the zoo.
( )17.There is a beautiful bridge in the park.
( )18.There is a house in the park.
( )19.There are some people in the house.
( )20.Zip takes pictures of the koala.
阅读,判断正(T)误(F)。
I’m 7. I’m in Grade 1. I have no homework to do now. I often play sports with my friends after school.
I’m 11. I always do my homework at school. After school, I often read books at home and play sports with my parents.
I’m 13. I’m a student of Grade seven. I like Saturdays and Sundays, because I don’t have any classes. I can draw pictures in the nature park. It’s interesting.
( )21.Lily often does homework after school.
( )22.Tim and Lily often play sports after school.
( )23.Susan likes weekends.
( )24.Susan is 7 years old.
( )25.Lily, Tim and Susan are students.
判断正误,正确的写T,错误的写F。
Look, this is the picture of Yuan Longping—— “Father of Hybrid Rice”(杂交水稻之父). He is short but strong. He is really clever and hard-working. He can speak English. He can also play the violin(小提琴) and swim. On the weekend, he often read books. Sometimes, he plays mahjong(麻将). His favourite food is sweet food. He is a great scientist. We will always love him.
( )26.Yuan Long ping is short but strong, clever and hard-working.
( )27.He can’t speak English, but he can play the violin.
( )28.On the weekend, he often reads books and plays football.
( )29.His favourite food is sweet food.
( )30.Yuan Longping is a great farmer.
阅读下文判断正(T)误(F)。
Food is very important (重要的). It makes us strong and healthy. Our school’s lunch menu (菜单) is really great. It’s a Rainbow Menu.
Monday is a red day. We have apples, tomatoes and pork. Tuesday is an orange day. We have oranges, carrots and beef. Wednesday is a yellow day. We have bananas, potatoes and chicken. Thursday is a green day. We have cucumbers, green beans and fish. Friday is a purple day. We have grapes, onions and seaweed meat roll (海带肉卷).
On Saturday and Sunday, I have lunch at home. In my family, my dad likes beef. My mum’s favourite food is vegetables. I like vegetables but not carrots. And we all like Chinese noodles. They’re so delicious! We don’t like junk (垃圾) food. They are not healthy.
( )31.This essay (短文) is about “Food”.
( )32.On Tuesdays, we can have oranges, carrots and eggs for lunch.
( )33.On the Rainbow Menu, green is for Friday.
( )34.Vegetables are my mum’s favourite food.
( )35.Chinese noodles are junk food.
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
Hello! I’m Lily. I’m ten years old. I have a happy family. There are five people in my family. My father is a PE teacher. He can play basketball and do kung fu. My mother is very pretty. She is an English teacher. She can speak English and sing English songs. Jim is my little brother. He is very clever. He can play ping-pong. My sister is very polite and quiet. She can dance. I often play with them on the weekend. I love my family.
( )36.Lily’s father is a PE teacher.
( )37.Lily’s mother is very polite and quiet.
( )38.Lily’s sister can sing English songs.
( )39.Jim can play ping-pong.
( )40.Lily often plays with her brother and sister on the weekend.
根据短文和图片内容,判断句子正(T)误(F)。
Look at the city. It’s very big. There are many tall buildings in the city. There are a lot of cars. There is a small park in the city. In the park, there is a clean lake. Some people are rowing a boat(划船) on the lake. There are no mountains, but there is a hill in the park. On the hill, there are some trees. Is there a park in your city
( )41.The city is very small.
( )42.Many buildings in the city are very tall.
( )43.There is a park in the city.
( )44.There are some people swimming in the lake.
( )45.There are no trees in the park.
根据短文内容,判断下列说法是(T)否(F)正确。
Hello! Welcome to Jinan, a super cool city in China.
There are seventy-two famous springs in Jinan. So Jinan is called “Spring City”, too. On the other side, there are many mountains in this city. The most beautiful mountain is Qianfo Mountain. It lies in the south of Jinan. Daming Lake is a beautiful park. You can see trees and flowers here and there. There are many bridges in it. There is a tall building in the park. Everyone likes to take pictures in front of it. The fish are swimming freely.
Do you like yummy food You can eat some special food in Jinan. Try Handle Meat. It’s really delicious. You will like it.
( )46.There are 36 famous springs in Jinan.
( )47.Another name of Jinan is Spring City.
( )48.Qianfo Mountain lies in the north of Jinan.
( )49.You can see trees and flowers in Daming Lake.
( )50.You can eat Handle Meat in Jinan.
阅读短文,根据内容判断下列句子正 (T)误 (F)。
Hi, everyone! My Chinese name is Zhang Ling. I am 11 years old. I am thin and pretty. I like salad. It’s my favourite food, because it’s delicious and healthy. My favourite teacher is Miss Gao. She is our English teacher. She is tall and strong. My favourite class is English. English is so much fun. I often play the piano on the weekend. Sometimes I read books and wash the clothes.
( )51.Zhang Ling is thin and pretty.
( )52.Zhang Ling’s favourite food is rice.
( )53.Mr Gao is tall and strong.
( )54.Zhang Ling likes English class best.
( )55.Zhang Ling often reads books on the weekend.
阅读并判断对错,对的写T,错的写F。
Hello! I’m Jim. I’m a student. I’m very busy at school. I have 6 classes every day. I have Chinese and maths from Monday to Friday. I often do homework and read books at school. My favourite day is Wednesday. I have a PE class on Wednesdays. I often play football and ping-pong in the PE class. I like it very much. Mr Li is my PE teacher. He is tall and strong. He is a ping-pong player. He plays ping-pong very well. He is very kind and helpful, too. He teaches me a lot. Now I’m a good ping-pong player, too.
( )56.Jim has Chinese and English from Monday to Friday.
( )57.Jim often does homework and reads books at school.
( )58.Jim likes Tuesday best. He has a PE class on Tuesdays.
( )59.Mr Li is a PE teacher and he is kind and helpful.
( )60.Jim can play ping-pong very well.
读对话,判断下列句子是(T)否(F)正确。
Amy: How are you, John
John: I’m fine. And you
Amy: I’m fine, too. Today is Monday. I have two new classmates today.
John: Really Who are they
Amy: Lucy and Lily. They are twins (双胞胎).
John: That’s interesting. What are they like
Amy: They are polite and kind.
John: Do you like them
Amy: Yes, we all like them. We will be good friends.
John: I hope so. Goodbye!
Amy: Bye!
( )61.Lucy and Lily are polite and kind.
( )62.Tomorrow is Monday.
( )63.Amy, John, Lucy and Lily are good friends now.
( )64.Amy, Lucy and Lily will be in different (不同的) classes.
( )65.Lucy and Lily have the same (相同的) parents.
阅读短文,判断正“T”误“F”。
Ms Li: We’ll have an English party next Friday. What can you do
Mike: I can sing English songs.
Sarah: I can dance and play the pipa.
Amy: I can dance, too. We can dance together.
Sarah: Good idea.
Tim: I can do Chinese kung fu. Hey, Ha!
Ms Li: You’re so cool.
Linda: I can draw pictures on the blackboard that day.
Tom: I can read an English poem(诗).
Lily: I’ll bring some fruits and candies. We can eat at the party.
Ms Li: Sounds great. Let’s do it.
( )66.They’ll have an English party on Mondays.
( )67.Sarah and Amy will dance together at the party.
( )68.Tom can do Chinese kung fu.
( )69.They can eat fruits and candies at the party.
( )70.They’ll have a good time at the party.
阅读短文,判断对错,正确的写“T”,错误的写“F”。
I am so happy because my family just moved into a new house. I have a new bedroom. Let me show you what’s in it. There is a big window in my room. Near the window, there is a new desk. A computer is on the desk. It can help me study. I also put my books beside the computer. I can read books and do my homework in my bedroom. There is a bottle on my desk, too. I can drink water when I am thirsty. Above the desk, there is a photo of me on the wall. A clock is just beside the photo. Oh, it’s 1 p.m. I’ll go to my big bed and take a nap. Bye!
( )71.The bedroom is new.
( )72.The computer is beside the desk.
( )73.There aren’t any books on the desk.
( )74.There is a clock on the wall.
( )75.I have a big bed.
阅读短文,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
Hi, I’m Jill. This is my village. There is a very beautiful lake in my village. There are many fish in the lake. The water in the lake is clean(清澈的). Near the lake, there are some small houses. There is a path(小路) beside the houses. There are many trees near the path. You can see many birds in the trees. The sky(天空) is blue, and the air(空气) is fresh. I love my village.
( )76.There are many fish in the lake.
( )77.Some small houses are near the lake.
( )78.There is not a path beside the house.
( )79.We can see many birds in front of the trees.
( )80.Jill loves his village.
阅读对话,根据对话内容判断句子的正(T)误(F)。
Alice: Are you hungry, Bill
Bill: Yes, I am.
Alice: It’s time for dinner. What would you like to eat
Bill: I’d like some hamburgers. Let’s go to a fast food restaurant (快餐店).
Alice: Do you often eat fast food
Bill: Yes. It is fast and delicious.
Alice: But it is not healthy. You should not eat too much.
Bill: You’re right. Where should we eat
Alice: I’ll cook for you. Let’s eat some fish and vegetables.
Bill: OK.
( )81.It is time for dinner.
( )82.Bill often eats fast food.
( )83.Alice thinks fast food is delicious.
( )84.Bill will cook dinner.
( )85.They will have some fish and vegetables for dinner.
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hi, I’m Jack. There are five people in my family. We often do different (不同的) things on the weekend. My father often reads books in the study. My mother often washes clothes and cleans the rooms. My little sister Jane is hard-working and helpful. She often does homework and helps Mum do housework. My brother Jim likes sports very much. He often plays football with his friends in the park. I often watch TV. Sometimes I draw pictures.
( )86.There are four people in Jack’s family.
( )87.Jack’s father often reads books on the weekend.
( )88.Jack’s mother often washes clothes on the weekend.
( )89.Jane often watches TV on the weekend.
( )90.Jim often plays football on the weekend.
读短文,根据短文内容判断正(T)误(F)。
Hi, I’m Wu Binbin. I’m a Chinese boy. I have three new teachers, an art teacher, a Chinese teacher and a music teacher. My art teacher is Mrs. Liu. She is kind. But sometimes she is very strict, too. We have art on Tuesdays. My Chinese teacher is Mr. Chen. He is tall and funny. We have Chinese every day. We like Chinese class. My music teacher is Miss Huang. She is young and helpful. We have music on Fridays. I like music. It’s my favourite class. I like my teachers very much.
( )91.Wu Binbin has three new teachers.
( )92.Mrs Liu is Wu Binbin’s music teacher.
( )93.Wu Binbin has Chinese every day.
( )94.Music is Wu Binbin’s favourite class.
( )95.Wu Binbin’s art teacher is young and funny.
根据表格内容判断正(T)误(F)。
food can do can’t do
Lily
Mike
Oliver
( )96.Mike can not play the piano.
( )97.Mike would like to eat hamburgers and milk.
( )98.Lily can play ping-pong and basketball.
( )99.Oliver has milk and ice cream.
( )100.Oliver can draw pictures, but he can’t sing songs well.
参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 T F F T F F T F F F
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 F T F F T F T T F T
题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 F T T F T T F F T F
题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
答案 T F F T F T F F T T
题号 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
答案 F T T F F F T F T T
题号 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
答案 T F F T F F T F T T
题号 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
答案 T F F F T F T F T T
题号 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
答案 T F F T T T T F F T
题号 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
答案 T T F F T F T T F T
题号 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
答案 T F T T F T F F T T
1.T 2.F 3.F 4.T 5.F
【导语】本文围绕王琦和李雷关于新数学老师的对话而展开。
1.句意:王琦和李雷将有一个新的数学老师。根据“Hey, Li Lei. We will have a new maths teacher.嘿,李雷。我们将有一位新的数学老师。”可知他们将有一位新的数学老师。句子与原文相符,故答案为T。
2.句意:新的数学老师是一位女士。根据“A man.一位男士。”可知不是一位女士。句子与原文不符,故答案为F。
3.句意:李雷的爸爸是一名老师。根据“Li Lei: Wow! Your father will be our teacher. Are you happy 李雷:哇!你爸爸将是我们的老师。你高兴吗?”可知是王琦的爸爸是老师,句子与原文不符,故答案为F。
4.句意:王琦的爸爸很严厉。根据“Wang Qi: Yes. He is very strict.王琦:是的。他非常严格。”可知王琦的爸爸很严厉。句子与原文相符,故答案为T。
5.句意:王琦很开心。根据“A little.一点点。”可知王琦不是很开心。句子与原文不符,故答案为F。
6.F 7.T 8.F 9.F 10.F
【导语】本文主要介绍了玲玲、汤姆、李雷和琳达各自的周末生活。
6.题干句意:玲玲的音乐老师并不严格。根据“She’s kind. But sometimes she is strict.”可知玲玲的音乐老师很善良,有时又很严格,题干与短文内容不符,故答案为F。
7.题干句意:汤姆经常在周末去自然公园爬山。根据“My name is Tom. I often go to the nature park on the weekend. There are high mountains in the nature park. I can climb mountains there.”可知汤姆经常在周末去自然公园爬山,题干与短文内容相符,故答案为T。
8.题干句意:李雷经常在放学后和朋友们一起踢足球。根据“I often play football with my friends on the weekend.”可知李雷经常在周末和朋友们一起踢足球,题干与短文内容不符,故答案为F。
9.题干句意:琳达不会做饭。根据“My name’s Linda. I’m helpful at home. I often cook for my family on the weekend. I can cook well.”可知琳达会做饭,题干与短文内容不符,故答案为F。
10.题干句意:沙拉是健康的。玲玲非常喜欢沙拉。根据“My name’s Linda. I’m helpful at home.”和“And I like salad very much. My mum loves salad, too. It’s healthy.”可知琳达非常喜欢沙拉,题干与短文内容不符,故答案为F。
11.F 12.T 13.F 14.F 15.T
【导语】本文是关于吴彬彬向莎拉介绍二胡和学校的课后服务活动。
11.句意:莎拉会拉二胡。根据原文“What’s that ”可知莎拉问那是什么,莎拉不认识二胡,也不会拉二胡,所以题干叙述错误,故答案为F。
12.句意:周末吴彬彬经常拉二胡。根据原文“I often play the erhu on the weekend.”可知吴彬彬经常周末拉二胡,所以题干叙述正确,故答案为T。
13.句意:莎拉可以加入二胡俱乐部。根据原文“I like Chinese kung fu and I can do some kung fu.”可知莎拉喜欢中国功夫并且会一些功夫。综合上文可知莎拉不会二胡,她也不会加入二胡俱乐部,所以题干叙述错误,故答案为F。
14.句意:莎拉不能加入功夫俱乐部。根据原文“We also have the kung fu club.”可知吴彬彬学校课后服务活动有功夫俱乐部,莎拉可以加入,所以题干叙述错误,故答案为F。
15.句意:莎拉可以跟吴彬彬打乒乓球。根据原文“I can play ping-pong, too. Let’s play together!”可知莎拉也会打乒乓球。并邀请吴彬彬一起打,所以题干叙述正确,故答案为T。
16.F 17.T 18.T 19.F 20.T
【导语】本文主要讲述了Zoom和Zip去自然公园的事情。
16.句意:Zoom和Zip去动物园。根据原文“Zoom and Zip go to a nature park.”可知他们去了自然公园而不是动物园,故答案为F。
17.句意:在公园里有一座漂亮的桥。根据原文“They see a beautiful bridge. ”可知看见了一座漂亮的桥,故答案为T。
18.句意:在公园里有一个房子。根据原文“They find a house. ”可知有一个房子,故答案为T。
19.句意:在房子里有一些人。根据原文“They find a house. There are no people in it.”可知房子里面,没有人,故答案为F。
20.句意:Zip给考拉拍照。根据原文“Zip sees a koala. She takes pictures of the koala.”可知Zip给考拉拍照,故答案为T。
21.F 22.T 23.T 24.F 25.T
【导语】本文讲了学校生活,课余生活和周末生活。
21.句意:莉莉经常在放学后做家庭作业。根据“I often play sports with my friends after school.”,可知莉莉经常在放学后做运动,故答案为F。
22.句意:蒂姆和莉莉放学后经常运动。根据对莉莉和蒂姆的描述,可知题干描述正确,故答案为T。
23.句意:苏珊喜欢周末。根据“I like Saturdays and Sundays, because I don’t have any classes.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
24.句意:苏珊7岁。根据“I’m 13.”,可知苏珊13岁,故答案为F。
25.句意:莉莉、蒂姆和苏珊是学生。根据全文可知题干描述正确,故答案为T。
26.T 27.F 28.F 29.T 30.F
【导语】本文介绍了袁隆平。
26.句意:袁隆平个子矮小,但身体强壮,聪明勤奋。根据“He is short but strong. He is really clever and hard-working.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
27.句意:他不会说英语,但他会拉小提琴。根据“He can speak English. He can also play the violin(小提琴) and swim.”,可知他会说英语,也会拉小提琴,故答案为F。
28.句意:周末,他经常读书和踢足球。根据“On the weekend, he often read books. Sometimes, he plays mahjong(麻将).”,可知周末,他经常看书,有时他打麻将,故答案为F。
29.句意:他最喜欢的食物是甜食。根据“His favourite food is sweet food.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
30.句意:袁隆平是一位伟大的农民。根据“He is a great scientist.”,可知袁隆平是一位伟大的科学家,故答案为F。
31.T 32.F 33.F 34.T 35.F
【导语】本题介绍了工作日的学校食物和一家人对食物的喜好。
31.题干句意:这篇文章(短文) 是关于“食物”的。根据文章内容可知题干表述正确,故答案为T。
32.题干句意:星期二,我们午餐可以吃桔子、胡萝卜和鸡蛋。根据“We have oranges, carrots and beef.”可知星期二,我们午餐可以吃桔子、胡萝卜和牛肉。题干表述不正确,故答案为F。
33.题干句意:在彩虹菜单上,绿色代表星期五。根据“Friday is a purple day.”可知紫色代表星期五,题干表述不正确,故答案为F。
34.题干句意:蔬菜是我妈妈最喜欢的食物。根据“My mum’s favourite food is vegetables. ”可知题干表述正确,故答案为T。
35.题干句意:中国面条是垃圾食品。根据“And we all like Chinese noodles. They’re so delicious!”可知中国面条很美味,题干表述不正确,故答案为F。
36.T 37.F 38.F 39.T 40.T
【导语】本文讲了莉莉的一家人。
36.句意:莉莉的父亲是一个 体育老师。根据“My father is a PE teacher.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
37.句意:莉莉的妈妈很有礼貌而且很文静。根据“My mother is very pretty. She is an English teacher. She can speak English and sing English songs.”,可知文中没有提及莉莉的妈妈的性格,故答案为F。
38.句意:莉莉的姐姐(妹妹)会唱英文歌曲。根据“My sister is very polite and quiet. She can dance. ”,可知她会跳舞,没有提及会唱英文歌曲,故答案为F。
39.句意:吉姆会打乒乓球。根据“He can play ping-pong.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
40.句意:莉莉经常在周末和她的弟弟姐姐(妹妹)一起玩。根据“I often play with them on the weekend. ”,可知题干与短文相符,故答案为T。
41.F 42.T 43.T 44.F 45.F
【导语】本文介绍了作者所在的城市和公园。
41.句意:这个城市很小。根据“Look at the city. It’s very big.”,可知这个城市很大,故答案为F。
42.句意:这个城市的许多建筑物都很高。根据“There are many tall buildings in the city.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
43.句意:这个城市有一个公园。根据“There is a small park in the city.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
44.句意:有一些人在湖中游泳。根据“Some people are rowing a boat(划船) on the lake.”,可知有一些人在湖上划船,故答案为F。
45.句意:公园里没有树。 根据“On the hill, there are some trees.”,可知公园里有树,故答案为F。
46.F 47.T 48.F 49.T 50.T
【导语】本文介绍了济南的一些景点和美食。
46.句意:济南有36处名泉。 根据“There are seventy-two famous springs in Jinan.”可知济南有七十二处名泉。故答案为F。
47.句意: 济南的另一个名字是泉城。根据“So Jinan is called “Spring City”, too.”可知题干与原文相符,故答案为T。
48.句意:千佛山位于济南北部。根据“The most beautiful mountain is Qianfo Mountain. It lies in the south of Jinan. ”可知千佛山位于济南的南部。故答案为F。
49.句意: 你可以在大明湖看到树和花。根据“Daming Lake is a beautiful park. You can see trees and flowers here and there. ”可知题干与原文相符,故答案为T。
50.句意:在济南可以吃到把子肉。根据“You can eat some special food in Jinan. Try Handle Meat.”可知题干与原文相符,故答案为T。
51.T 52.F 53.F 54.T 55.F
【导语】本文介绍了张玲。
51.句意:张玲又瘦又漂亮。根据“I am thin and pretty.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
52.句意:张玲最喜欢的食物是米饭。根据“I like salad. It’s my favourite food, because it’s delicious and healthy.”,可知张玲最喜欢的食物是沙拉,故答案为F。
53.句意:高先生又高又壮。根据“My favourite teacher is Miss Gao. She is our English teacher. She is tall and strong.”,可知高小姐又高又壮,故答案为F。
54.句意:张玲最喜欢英语课。根据“My favourite class is English.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
55.句意:张玲经常在周末看书。根据“I often play the piano on the weekend.”,可知张玲经常在周末弹钢琴,故答案为F。
56.F 57.T 58.F 59.T 60.T
【导语】本文是介绍吉姆的体育课程以及乒乓球打得很好的一段短文。
56.句意:吉姆从星期一到星期五有语文课和英语课。根据“I have Chinese and maths from Monday to Friday.”可知吉姆从星期一到星期五有语文课和数学课。故答案为F。
57.句意:吉姆经常在学校做作业和读书。根据“I often do homework and read books at school.”可知吉姆经常在学校做作业和读书。故答案为T。
58.句意:吉姆最喜欢星期二。他在星期二有一节体育课。根据“My favourite day is Wednesday. I have a PE class on Wednesdays.”可知吉姆最喜欢星期三。星期三他有体育课。故答案为F。
59.句意:李老师是体育老师而且他很善良又乐于助人。根据“Mr Li is my PE teacher.和He is very kind and helpful, too.”可知李老师是体育老师而且他很善良又乐于助人。故答案为T。
60.句意:吉姆乒乓球打得很好。根据“Now I’m a good ping-pong player, too.现在我也是个好乒乓球运动员。”可知吉姆乒乓球打得很好。故答案为T。
61.T 62.F 63.F 64.F 65.T
【导语】本文介绍了两个新同学。
61.句意:露西和莉莉很有礼貌,也很善良。根据“They are polite and kind.”,可知题干描述正确,故答案为T。
62.句意:明天是星期一。根据“Today is Monday.”,可知今天是星期一,故答案为F。
63.句意:约翰、露西和莉莉现在是好朋友了。根据“We will be good friends.”,可知他们将会是好朋友,故答案为F。
64.句意:艾米、露西和莉莉将在不同的班级。根据“Amy: I’m fine, too. Today is Monday. I have two new classmates today.”,可知艾米、露西和莉莉将在一个班级,故答案为F。
65.句意:露西和莉莉是同一个父母。根据“Lucy and Lily. They are twins (双胞胎).”,可知题干描述正确,故答案为T。
66.F 67.T 68.F 69.T 70.T
【导语】本文讲了一些学生在英语晚会能做的事情。
66.句意:他们将在星期一举办一个英语晚会。根据“We’ll have an English party next Friday.”,可知他们将在下周五举办一个英语晚会,故答案为F。
67.句意:莎拉和艾米将在聚会上一起跳舞。根据“Sarah: I can dance and play the pipa. Amy: I can dance, too. We can dance together.”,可知题干描述正确,故答案为T。
68.句意:汤姆能练中国功夫。根据“Tom: I can read an English poem(诗).”,可知汤姆能读一首英语诗,故答案为F。
69.句意:他们可以在聚会上吃水果和糖果。根据“ I’ll bring some fruits and candies. We can eat at the party.”,可知题干描述正确,故答案为T。
70.句意:他们会在聚会上玩得很开心。根据全文可知题干描述正确,故答案为T。
71.T 72.F 73.F 74.T 75.T
【导语】本文介绍了作者的卧室。
71.句意:卧室很新。根据“I have a new bedroom.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
72.句意:电脑在桌子旁边。根据“A computer is on the desk.”,可知电脑在桌子上,故答案为F。
73.句意:桌子上没有书。根据“A computer is on the desk. It can help me study. I also put my books beside the computer.”,可知桌子上有书,故答案为F。
74.句意:墙上有一个时钟。根据“Above the desk, there is a photo of me on the wall. A clock is just beside the photo.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
75.句意:我有一张大床。根据“I’ll go to my big bed and take a nap.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
76.T 77.T 78.F 79.F 80.T
【导语】本文介绍了吉尔的村庄。
76.句意:湖中有很多鱼。根据“There are many fish in the lake.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
77.句意:一些小房子在湖边。根据“Near the lake, there are some small houses.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
78.句意:房子旁边没有小路。根据“There is a path(小路) beside the houses.”,可知房子旁边有一条小路,故答案为F。
79.句意:我们可以在树前面看到许多鸟。根据“You can see many birds in the trees.”,可知树上有许多鸟,故答案为F。
80.句意:吉尔爱他的村庄。 根据“I love my village.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
81.T 82.T 83.F 84.F 85.T
【导语】本文讨论了食物。
81.句意:该吃晚饭了。根据“It’s time for dinner.”,可知题干与对话相符,故答案为T。
82.句意:比尔经常吃快餐。根据“Alice: Do you often eat fast food Bill: Yes.”,可知题干与对话相符,故答案为T。
83.句意:爱丽丝认为快餐很美味。根据“Bill: Yes. It is fast and delicious.”,可知比尔认为快餐很美味,故答案为F。
84.句意:比尔会做饭。根据“Alice: I’ll cook for you.”,可知爱丽丝会做饭,故答案为F。
85.句意:他们晚餐会吃一些鱼和蔬菜。根据“Alice: I’ll cook for you. Let’s eat some fish and vegetables.”,可知题干与对话相符,故答案为T。
86.F 87.T 88.T 89.F 90.T
【导语】本文讲了周末生活。
86.句意:杰克家有四口人。根据“Hi, I’m Jack. There are five people in my family.”,可知杰克家有五口人,故答案为F。
87.句意:杰克的爸爸经常在周末看书。根据“My father often reads books in the study.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
88.句意:杰克的妈妈经常在周末洗衣服。根据“My mother often washes clothes and cleans the rooms.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
89.句意:简经常在周末看电视。根据“My little sister Jane is hard-working and helpful. She often does homework and helps Mum do housework.”,可知简经常在周末做作业和做家务,故答案为F。
90.句意:吉姆经常在周末踢足球。根据“My brother Jim likes sports very much. He often plays football with his friends in the park.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
91.T 92.F 93.T 94.T 95.F
【导语】本文介绍的是吴彬彬的三位新老师的一些情况。
91.句意:吴彬彬有三位新老师。根据文章“I have three new teachers, an art teacher, a Chinese teacher and a music teacher.”得知吴彬彬有三位新老师。句意与原文意思相符,故答案为T。
92.句意:刘女士是吴彬彬的音乐老师。根据文章“My art teacher is Mrs. Liu.”得知刘女士是吴彬彬的美术老师。句意与原文意思不符,故答案为F。
93.句意:吴彬彬每天有语文课。根据文章“We have Chinese every day.”得知我们每天有语文课。句意与原文意思相符,故答案为T。
94.句意:音乐是吴彬彬最喜欢的课。根据文章“I like music. It’s my favourite class.”得知音乐是吴彬彬最喜欢的课。句意与原文意思相符,故答案为T。
95.句意:吴彬彬的美术老师很年轻和有趣。根据文章“My art teacher is Mrs. Liu. She is kind. But sometimes she is very strict, too. ”得知吴彬彬的美术老师很友善,有时候很严厉。句意与原文意思不符,故答案为F。
96.T
97.F 98.F 99.T 100.T
【导语】本文通过表格的形式,展示了莉莉,迈克和奥利弗三人的食物,会做的事和不会做的事。
96.句意:迈克不会弹钢琴。根据Mike迈克这一行,第三列“can’t do不会做”,对应图片为钢琴,可知迈克不会弹钢琴。题干与原文相符,故答案为T。
97.句意:迈克想吃汉堡包和牛奶。根据Mike迈克这一行,第一列“food食物”,对应图片为汉堡和面条,可知迈克想吃汉堡和面条。题干与原文不相符,故答案为F。
98.句意:莉莉会打乒乓球和篮球。根据Lily莉莉这一行,第二列“can do会做”,对应图片为乒乓球,及第三列“can’t do不会做”,对应图片为篮球,可知莉莉会打乒乓球,不会打篮球。题干与原文不相符,故答案为F。
99.句意:奥利弗吃牛奶和冰淇淋。根据Oliver奥利弗这一行,第一列“food食物”,对应图片为冰淇淋和牛奶,可知奥利弗吃冰淇淋和牛奶。题干与原文相符,故答案为T。
100.句意:奥利弗会画画,但他唱歌唱得不好。根据Oliver奥利弗这一行,第二列“can do会做”,对应图片为画画,及第三列“can’t do不会做”,对应图片为唱歌,可知奥利弗会画画,不会唱歌。题干与原文相符,故答案为T。
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览