资源简介 江苏南通2024-2025学年七年级英语上册期末模拟卷一、单项选择(共15分;每小题1分,共15分)1.—Where is Lisa’s brother now I can’t find ________.—He is ________ a volleyball match on TV in his bedroom.A.his; having B.him; having C.his; watching D.him; watching2.The Shenzhou 16 crew gets home ________ the morning of October 31, 2023 safely.A.in B.at C.on D.for3.—Amy, we don’t have ________ sugar at home. Can you help me go and get ________ —Sure. I’ll be back in a minute.A.some; some B.any; any C.any; some D.some; any4.Half of the class ________ the homework now. Some of the homework ________ real difficult.A.is doing; are B.are doing ; is C.is doing; is D.are doing; are5.a lantern 12 a mask 11 a scarf 20 a wallet 15Shopkeeper: Hello, can I help you Kitty: I am looking for two presents for my friend, but I only have 30 yuan.What can I buy Shopkeeper: You can buy ________.A.a wallet and a scarf B.a mask and a scarfC.a scarf and a lantern D.a wallet and a lantern6.— ________ your mother free now — I’m afraid not. She ________ the house for the coming Spring Festival these days.A.Does; cleans B.Does; is cleaning C.Is; is cleaning D.Is; cleans7.This pair of red shoes ________ leather. May I ________ A.are made of; try them on B.is made of; try it onC.are made of; try it on D.is made of; try them on8.My mother is busy. She always spends little time ▲ with me, so I’d like her ▲ her timetable.A.play; to change B.playing; change C.to play; changing D.playing; to change9.—________ do you visit your grandparents —Twice a month.A.How many B.How often C.How far D.How long10.—Is your brother free at weekends —Yes. He ________ has much work to do.A.often B.seldom C.usually D.always11.Amy: You can just drop me here. Tom: But we are two blocks away from the office. Amy: It’s fine. I had a big lunch, and feel like a bit of walk.What does Amy want to do A.Have lunch. B.Take a walk. C.Call her office. D.Drive a car.12.The opening ceremony of the 19th Asian Games in Hangzhou took place ________ 8 o’clock ________ the evening of September 23th, 2023.A.on; in B.at; on C.at; in D.on; on13.—I like science. It makes me feel happy and it’s going to be a lot of fun.—________ Do you plan to join the Robot Club A.Sounds nice! B.Good luck! C.Of course. D.And you 14.—________ future schools in the time of AI like —They are perfect places ________ your ideas to life.A.What are; to bring B.How do; bring C.How are; to bring D.What do; bring15.—Shall we go on a school trip to the Jun Hill to enjoy the sunflowers next Sunday —________.A.Good luck B.Here you are C.Have a good time D.Sounds nice二、完形填空(共15小题;每小题1分,共15分)Cindy is a girl of 4. She loves eating yellow foods—corn (玉米), potatoes and 16 . But how about the foods in other colours She doesn’t like 17 at all.Today is the family day. “We’ll have a family 18 ,” Cindy’s mum says. “Yellow foods are nice, 19 let’s eat a ‘rainbow’ (彩虹) today!”“Is it the colourful rainbow after the rain ” Cindy asks.“No, but I can use the colours of foods to make a 20 ‘rainbow’,” Mum says.Cindy doesn’t like new foods, but she likes the “rainbow”. So she wants to 21 .Before cooking, Mum asks everyone in the family, “ 22 do you want to eat this evening ”Cindy’s grandparents answer, “We bring some grapes and purple potatoes 23 our farm. We’re 65 years old now. Eating the food in purple can 24 us to keep young.”“I need to have some orange foods like carrots and oranges,” Cindy’s father says. “Every day, I have to 25 in front of the computer for a long time. Orange vegetables and fruit are good for my eyes.”“Can I have some green vegetables like cabbages and broccoli ” her brother Tony asks. “I love soccer and want to be a soccer player one day. Doctors 26 say green food is good for a strong body.”Cindy turns to her mum, “For me, yellow food is my favourite. But I’d like to eat some tomatoes and strawberries. Our teacher tells us 27 food can make us remember (记住) things better. You know, my 28 is not good. Eating this kind of food may make me remember the words well.”In the evening, Cindy’s mum cooks a big dinner. The 29 of foods are like a rainbow on the table. All of them 30 their great food and have a good time.“Mum, today’s ‘rainbow’ is great! Let’s eat the ‘rainbow’ from this day on!” Cindy says.16.A.bananas B.apples C.tomatoes D.carrots17.A.it B.her C.them D.us18.A.breakfast B.lunch C.dinner D.teatime19.A.and B.but C.so D.or20.A.lovely B.happy C.warm D.healthy21.A.have a look B.have a try C.have a drink D.have a talk22.A.How B.When C.Where D.What23.A.from B.to C.for D.with24.A.need B.ask C.help D.tell25.A.cook B.think C.call D.work26.A.always B.sometimes C.never D.then27.A.blue B.white C.brown D.red28.A.P.E. B.English C.music D.art29.A.colours B.prices C.ideas D.pictures30.A.buy B.get C.show D.move三、阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AJoan’s Favourite ActivitiesDay Activity Place Time Monday Play tennis with her friends In the Tennis Club 4:30 p.m.—5:15 p.m.Wednesday Play basketball with her classmates In the playground 4 p.m.—5:30 p.m.Friday Go swimming In the Swimming Club 6 p.m.—7 p.m.Saturday Have a picnic with her parents In the park 10 a.m.—12 a.m.Sunday Go to the Reading Club with her sister In the reading room 2 p.m.—5 p.m.31.Who often goes out for a picnic with Joan A.Her parents. B.Her classmates. C.Her friends. D.Her sister.32.When is Joan usually in the reading room A.From 10 a.m. to 12 a.m. on Saturday.B.From 2 p.m. to 5 p.m. on Sunday.C.From 4:30 p.m. to 5:15 p.m. on Monday.D.From 6 p.m. to 7 p.m. on Friday.33.What can we learn from the passage A.Joan often plays basketball for two hours.B.Joan always stays at home at the weekends.C.Joan does a lot of reading on weekdays.D.Joan likes sports and has many hobbies.B15 October, 2023 was the 16th Global Handwashing Day. Scientists say that washing hands with soap (肥皂) can make a big difference in preventing (预防) many different kinds of illness. It can also prevent babies from getting ill and keep children healthy.But washing hands with soap doesn’t often happen. It shows that not many people wash their hands with soap, and scientists think that this makes thousands of people die every year. This may happen in poor countries because for many people washing hands with soap is just not part of their life. This is what Global Handwashing Day tries to change.After the first Global Handwashing Day, the campaign (运动) held many different activities around the world. In 2014, Global Handwashing Day helped with the fight against Ebola virus (埃博拉病毒).Now, the day is still used to make people know the importance of cleaning hands with soap. It is hoped that this can become a necessary (必要的) part of people’s lives and make a big difference to the health of thousands around the world.34.When did the first Global Handwashing Day begin A.In 2000. B.In 2008. C.In 2014. D.In 2018.35.What do scientists think of washing hands with soap A.Expensive. B.Special. C.Useful. D.Interesting.36.Global Handwashing Day is used to ________.A.tell sick people how to use soap B.make soap for people around the worldC.help buy enough soap for poor people D.make washing hands with soap a habit of people37.What is the passage mainly about A.How to make soap. B.How to prevent illness.C.How to keep children healthy. D.How important washing hands with soap is.CDo you love finding and keeping certain things You do It’s very common for the young to collect (收集) things. In fact, scientists have found the bones of ancient (古代的) people and collections of shiny things put beside them.I guess the art of collecting goes back a long way. When I was about ten years old, I collected comic (连环画) books. In fact, I was crazy about comic books! I used to buy them and trade them. One time, I used my lunch money to buy comics. I got into a lot of trouble for that. My mother wouldn’t let me play outside for a week.At one time, I had more than 600 comic books! I kept them in a place of honor on my shelf. I would show them off to anyone who came to visit. I was very proud of them until one day a friend came to my house with another friend of his.I showed his friend my collection and he laughed, saying that it was a childish thing to do. “_________” he said. I was very sad. The next day, I put all my comics away and didn’t look at them again for fifteen years.Years later, I heard that a person had just paid 500 dollars for a special comic book. I could not believe it! I knew I had that comic book in my collection and I had many more comics that were worth a lot of money.I sold them all and made thousands of dollars, but I still kept my favourite ones. They’re very special to me. I’ll never sell them.Remember, it’s your own life. Keep your hobby and it may pay you some day.38.Ancient people and modern people all _________.A.like comic books B.have shiny thingsC.have a lot of money D.like collecting things39.When the writer used the lunch money to buy comic books, his mother felt _________.A.angry B.excited C.happy D.proud40.Which sentence is the best to be put in “_________” A.I like comic books very much, B.I can give you some comic books,C.I stopped collecting comic books years ago, D.I have a lot of comic books for you to read.41.What can we learn from this story A.Every child likes collecting things. B.Your hobby may pay you one day.C.Comic books are quite expensive. D.Having a hobby can make money.DForget about boring classrooms, today’s schools are something else! Forests in buildings, no boundaries (边界) and lots of natural light... Schools are becoming more than just places to study!A school with a wild sideIn Huizhen High School in Ningbo, Zhejiang, the school building has a “forest” in it. The building’s designer, Ma Di, believes playing is just as important as learning in the classroom. So he puts a “forest in the air” into a teaching building. There are corridors (走廊) in the forest. They go through treetops. This lets students move up and down in the “forest”. Students can also see all of the city from its rooftop (屋顶上面的) park.No fences on campus (无围栏校园)Believe it or not, Futian High School in Shenzhen, Guangdong, has a fenceless campus. ▲ Students are no longer away from everyone—they can become part of the city. The school also has special green roofs (屋顶). They can give food and resting spaces for birds. During migrant (迁徙) seasons, students can see families of birds on the sports field.Turning heads with something differentLos Angeles High School, US, is famous for its special campus. It has three special buildings: the theater, the library and the front hall. These buildings look like big art pieces and use a lot of natural light. The theater has metal (金属) walls. They reflect (反射) light and people can see it from far away. The library is in the shape of an ice cream and has a big window on the roof. The front hall faces Grand Avenue and has big round windows. Through the windows, students can look outside.42.Which of the following is right according to “forest in the air” in Paragraph 2 A.The teaching building is in the forest.B.The teaching building only has a forest on the roof of it.C.The teaching building is a place for students to learn about plants.D.The teaching building has a “forest” for students to study and play.43.Which of the following sentences can be put in ▲ A.It shows beautiful walls to people outside.B.It shares many spaces with people outside.C.It makes people outside feed birds on the roof.D.It keeps the students away from people outside.44.What can we learn from the last paragraph A.The three special buildings are in the same style.B.People can see the theater from far away in Grand Avenue.C.The special campus can get natural light in different ways.D.The big window on the wall of the library can’t reflect the light.45.What’s the purpose of this passage A.To introduce the designers of these schools.B.To introduce some special designs of these schools.C.To compare (比较) the good and bad points of these schools.D.To compare the differences among these schools.四、任务型阅读(共5小题;每小题2分,共10分)请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。Fun ideas about dream schoolsMany kids have fun ideas about their dream schools. Maybe people will build these schools someday. Let’s visit them first. Go, go, go!Zhang Yiran, BeijingIn my dream school, the library and playground are very big. It is hard to look for a book in such a big library, so smart robots help readers find books. In the playground, there is a super trampoline (超级蹦床).We can play on it and fly into the sky. It really helps me relax.Li Caichang, FuzhouNow many tall buildings are around my school. But my dream school is in a big grassland with beautiful scenery. The classroom is very big and we have a reading area at the back of the classroom. After class, we can run in the grassland, fly a kite or play games. We can enjoy one hour of break time.Yang Zimo, ShanghaiThere are no real classrooms in my dream school. Every student studies in his or her own “tube”. It is like a high-tech space capsule (高科技的太空舱).With VR technology, we can learn more. We can go anywhere on Earth or travel in space. Each “tube” can open and turn into a playground. Ifs so cool!46.How many students talk about their dream school 47.Who helps readers find books in Zhang Yiran’s drcam school 48.What can the students do after class in Li Caichang’s drcam school 49.Where is Yang Zimo from 50.What’s your dream school like 五、选词填空(共10小题;每小题1分,共10分)A选用方框内的单词或词组填空,其中有一个单词或词组是多余的。design duty take place languages take part in ready51.Daniel is helpful and always to help others.52.My dream is to be a designer and beautiful clothes.53.Lots of exciting sports matches on the sports field.54.Ms Li can speak three like Chinese, English and Japanese.55.Many students like to after-school activities in our school.B根据句意,从方框中选择恰当的单词或短语填空。Who else, does morning exercises, What else, members’, comes true, learn a lot56.He always gets up late. He never in the morning.57.Tony wants to work for the children in the west. We hope his dream .58. do you like doing in the morning 59.Reading is fun. From it, we can about the world.60.Thanks to all the hard work, our team won the first place.六、短文填空(共10小题;每小题1分,共10分)根据首字母提示,完成短文中所缺词汇。This girl with glasses is Zhao Yiyi. She is 11 years old. She’s from HongKong, but she studies and lives in California, USA.She is good at w 61 . She always hopes to write her own book in English. Now her dream comes t 62 . Look at her new fairy tale book India and the Fairies (银蝶与仙女)! It came out in June, 2023.What is the book about The book has six stories. E 63 of them has magic (魔法) and tries to tell us something big. “By reading the beautiful stories, we can a 64 people to love our friends and families, nature and animals, or anything beautiful,” said Zhao.H 65 did she get the idea For example, Zhao likes reading the magazine National Geographic (国家地理). From it, she l 66 all dogs come from wolves. Then she gets the idea of the story Wolfsville.What does it need to write fairy tales For Zhao, it’s important to think freely. “When I look at plants, I t 67 of fairies sitting on leaves,” Zhao said “You can be a little bolder (大胆的) with y 68 ideas”.Patience (耐心) is important t 69 . She writes when an idea comes. When it goes away, she reads a book or goes outside to see different things in nature. She just w 70 for it to come to her again!七、单词拼写(共5小题;每小题1分,共10分)71.The silk scarf feels (光滑的) and looks beautiful.72.The little baby’s skin is as smooth as (丝绸).73.Don’t shout! Andy (sleep) in his bedroom. He is too tired.74.Daniel (not often) goes swimming, because he is busy with his study.75.I often play sports my free time. What about you, Richard 八、书面表达(共1题,共25分)76.同学们,时光飞逝,初中生活的第一个学期已经结束了。假如你叫古剑,在这一学期里,你一定遇到了一些特别的人,你的学校也一定有许多丰富的活动,你的学习生活也一定很充实……请你以“A Wonderful Term”为题,结合下面图片中的信息提示,用英语写一篇短文,介绍一下你的这个学期生活,并谈谈你的感受。A Wonderful Term A good teacher, the best friend…Happy studyAfter-school activities (举1例)Healthy lifestyleFashion show (举1例)Your feeling要求:1. 要点完整,可适当发挥,使句子通顺、连贯;2. 使用一般现在时时态,语法正确,书写整洁;3. 文中不得使用真实姓名、校名;4.100 词左右,开头结尾已给出,不计入总词数。Hi, I’m Gu Jian. How time flies! My first term is over. Now let me tell you something about this term.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案:题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10答案 D C C B D C D D B B题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20答案 B B A A D A C C B D题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30答案 B D A C D A D B A B题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40答案 A B D B C D D D A C题号 41 42 43 44 45答案 B D B C B1.D【详解】句意:——丽莎的哥哥现在在哪里?我找不到他。 ——他正在卧室里看电视上的排球比赛。考查代词宾格及动词辨析。his他的,形容词或名词性物主代词;him他,代词宾格;have有;watch观看。结合问句中“I can’t find…”可知,动词后应用代词宾格形式作宾语。又结合答句“…a volleyball match on TV”可知,在看电视上应是“观看”排球比赛,“watch a match”表示“观看比赛”。故选D。2.C【详解】句意:2023年10月31日上午,神舟16号机组人员安全返回。考查介词辨析。in用于年、月、季节等;at用于具体时刻;on用于具体某天或具体的某一天的早上、下午、晚上等;for后接段时间。根据“the morning of October 31, 2023”可知,空后是具体的某一天的上午,应该用介词on。故选C。3.C【详解】句意:——艾米,我们家里没有糖。你能帮我去拿一些吗?——当然。我马上回来。考查不定代词辨析。some一些,常用于肯定句中或表示希望得到对方的肯定回答的疑问句中;any一些,常用于否定句或疑问句中。根据“Amy, we don’t have…sugar at home.”可知,句子为否定句,应用“any”;根据“Can you help me go and get…”可知,句子为一般疑问句,表示请求,希望得到对方的肯定回答,应用“some”。故选C。4.B【详解】句意:班上一半的学生正在做作业。一些作业真的很难。考查be动词用法。is是,be动词三单形式;are是,主语为第二人称或复数形式的be动词现在时。根据now可知,第一句应用现在进行时“be doing”结构表达,主语“half of the class”为复数含义,所以填写are doing;第二句时态为一般现在时,主语homework为不可数名词,be动词用三单形式is。故选B。5.D【详解】句意:店家:你好,需要帮忙吗?基蒂:我想给我的朋友买两件礼物,但是我只有30元。我可以买什么?店家:你可以买一个钱包和一个灯笼。考查数字运算。根据“but I only have 30 yuan”可知,只有30元,结合“a lantern 12 a wallet 15”可知,可以买一个钱包和一个灯笼,故选D。6.C【详解】句意:——你妈妈现在有空吗?——恐怕没有。这几天她在为即将到来的春节打扫房子。考查一般疑问句和现在进行时态。根据free可知,第一处应填be动词,排除A和B;根据“She...the house for the coming Spring Festival these days”可知,句子要用现在进行时,表示一段时间内一直持续的动作,故选C。7.D【详解】句意:这双红色的鞋子是皮制的。我可以试一下吗? 根据题干中“This pair of red shoes”可知句子的主语是pair 是单数形式,所以谓语动词也应该用单数形式,而用代词代替一双鞋的时候应该用them。故选D。8.D【详解】句意:我妈妈很忙。她总是很少花时间和我玩,所以我想让她改变她的时间表。考查非谓语动词。spend time doing sth“花费时间做某事”,动名词作宾语;would like sb to do sth“想要某人做某事”,第二空应填动词不定式,故选D。9.B【详解】句意:——你多久去看望你的祖父母一次?——一个月两次。考查特殊疑问句。how many多少;how often多久一次;how far多远;how long多长时间。根据“Twice a month.”可知,此处询问去看望祖父母的频率,应该用how often。故选B。10.B【详解】句意:——你的弟弟在周末有时间吗?——是的。他很少有太多的家庭作业。考查频度副词。often经常;seldom很少;usually通常;always总是。根据“Yes.”可知,周末我的弟弟有时间,因为他很少有太多的家庭作业。故选B。11.B【详解】句意:艾米想要做什么?考查情景交际。Have lunch.吃午餐;Take a walk.散步;Call her office.给她办公室打电话;Drive a car.开车。根据“Amy: It’s fine. I had a big lunch, and feel like a bit of walk.”可知,Amy吃了一顿丰盛的午餐,她想散步。故选B。12.B【详解】句意:第19届亚运会的开幕式于2023年9月23日晚上8点在杭州举行。考查时间介词用法。at加具体时间;on加某一天;in加月份季节年份等。根据“8 o’clock”可知,第一空指在八点,具体点钟介词用at;根据“the evening of September 23th, 2023”可知,第二空指2023年9月23日晚上,具体某天的晚上介词用on。故选B。13.A【详解】句意:——我喜欢科学。这让我感到很开心,而且会很有趣。——听起来不错!你打算加入机器人俱乐部吗?考查交际运用。Sounds nice! 听起来不错;Good luck! 祝好运;Of course. 当然;And you 你呢。由“It makes me feel happy”和“Do you plan to join the Robot Club”可知,此句表述了对科学的兴趣和期待,对此作出积极回应。故选A。14.A【详解】句意:——人工智能时代的未来学校是什么样的?——它们是将你的想法变为现实的完美场所。考查特殊疑问句及非谓语动词。根据“They are perfect places…your ideas to life.”可知,此处询问特征,用“What be…like”句型;根据“They are perfect places…your ideas to life.”的语境可知,此处用不定式结构,作后置定语,修饰“perfect places”。故选A。15.D【详解】句意:——我们下星期天去君山赏向日葵好吗? ——听上去不错。考查情景交际。Good luck祝好运;Here you are给你;Have a good time玩得开心;Sounds nice听上去不错。根据“Shall we go on a school trip to…”可知,此处应用“Sounds nice”就对方的建议进行肯定的评价。故选D。16.A 17.C 18.C 19.B 20.D 21.B 22.D 23.A 24.C 25.D 26.A 27.D 28.B 29.A 30.B【导语】本文主要讲述了辛迪的妈妈为了让辛迪养成一个好的饮食习惯,让她吃彩虹颜色的食物。16.句意:辛迪是一个四岁的女孩。她喜欢吃黄色的食物——玉米、土豆和香蕉。bananas香蕉;apples苹果;tomatoes西红柿;carrots胡萝卜。根据“She loves eating yellow foods—corn (玉米), potatoes and”可知,此处是黄色的食物,“香蕉”符合语境。故选A。17.句意:她一点也不喜欢它们。it它;her她,她的;them它们;us我们。根据“But how about the foods in other colours ”可知,此处指的不喜欢其他颜色的食物,用“它们”表示。故选C。18.句意:辛迪的妈妈说:“我们全家一起吃晚饭。”breakfast早餐;lunch中饭;dinner晚餐;teatime下午茶时间。根据后文的“In the evening, Cindy’s mum cooks a big dinner.”可知,此处是说的晚饭。故选C。19.句意:黄色的食物很好吃,但让我们今天吃一道“彩虹”吧!and和;but但是;so因此;or或者。根据“Yellow foods are nice…let’s eat a ‘rainbow’ (彩虹) today!”可知,后文语境发生了转折,but符合题意。故选B。20.句意:不,但我可以用食物的颜色来制作健康的“彩虹”。lovely可爱的;happy高兴的;warm温暖的;healthy健康的。根据前文提到的“let’s eat a ‘rainbow’ (彩虹) today!”可知,此处是说不同颜色的食物,即做“健康的”彩虹。故选D。21.句意:所以她想试试。have a look看一看;have a try试一试;have a drink喝一杯;have a talk谈一谈。根据“Cindy doesn’t like new foods, but she likes the ‘rainbow’.”可知,此处指的她想试试。故选B。22.句意:你今晚想吃什么?How如何;When什么时候;Where哪里;What什么。根据“do you want to eat this evening ”可知,此处问的想吃什么。故选D。23.句意:我们从农场带了一些葡萄和紫土豆。from从;to到;for为了;with和。根据“We bring some grapes and purple potatoes…our farm.”可知,此处应该说“从”农场带了一些葡萄和紫土豆。故选A。24.句意:吃紫色的食物可以帮助我们保持年轻。need需要;ask问;help帮助;tell告诉。根据“Eating the food in purple can…us to keep young.”可知,此处指的紫色食物帮助保持年轻。故选C。25.句意:每天,我都要在电脑前工作很长时间。cook烹饪;think想;call打电话;work工作。根据辛迪的爸爸说的“in front of the computer for a long time.”可知,应该说在电脑前工作。故选D。26.句意:医生总是说绿色食品对强健体魄有好处。always总是;sometimes有时候;never从不;then然后。根据“Doctors…say green food is good for a strong body.”此处应该肯定绿色食物的好处,可以说医生“总是”说绿色食品对强健体魄有好处。故选A。27.句意:我们的老师告诉我们红色食物可以让我们更好地记忆。blue蓝色的;white白色的;brown棕色的;red红色的。根据“strawberries”以及“food can make us remember (记住) things better.”并结合常识可知,此处指的帮助记忆,应该说吃红色的食物。故选D。28.句意:你知道,我的英语不好。P.E.体育;English英语;music音乐;art美术。根据“is not good. Eating this kind of food may make me remember the words well.”可知,后文提到了要记单词,应该说英语不好。故选B。29.句意:食物的颜色就像桌子上的彩虹。colours颜色;prices价格;ideas主意;pictures图片。根据“of foods are like a rainbow on the table.”可知,应该说颜色像彩虹。故选A。30.句意:他们都得到了美味的食物,玩得很开心。buy买;get得到;show展示;move移动。根据“their great food and have a good time.”以及前文的“The colours of foods are like a rainbow on the table.”可知,每个人都得到了美味的食物。故选B。31.A 32.B 33.D【导语】本文介绍了Joan最喜欢的活动。表格中详细描述了Joan在一周中不同日子的活动、活动地点和时间。31.细节理解题。根据“Have a picnic with her parents”可知,Joan通常和父母一起去野餐,故选A。32.细节理解题。根据“Sunday Go to the Reading Club with her sister In the reading room 2 p.m.—5 p.m.”可知,Joan一般周日下午2点到5点在阅览室,故选B。33.推理判断题。根据文中活动情况,Joan参与运动如打网球、篮球和游泳,也在阅读俱乐部阅读,说明她热爱运动且兴趣广泛,故选D。34.B 35.C 36.D 37.D【导语】本文主要通过全球洗手日来传播用肥皂洗手的理念,希望用肥皂洗手成为人们生活中必不可少的一部分,改善全世界数以百万计的人的健康情况。34.推理判断题。根据“15 October, 2023 was the 16th Global Handwashing Day.”可知,2023年10月15日是第16个全球洗手日。故可推测出,第一届全球洗手日是在2008年。故选B。35.细节理解题。根据“Scientists say that washing hands with soap (肥皂) can make a big difference in preventing (预防) many different kinds of illness”可知,科学家认为用肥皂洗手是有用的。故选C。36.细节理解题。根据“This is what Global Handwashing Day tries to change.”和“It is hoped that this can become a necessary (必要的) part of people’s lives and make a big difference to the health of thousands around the world.”可知,这个节日是为了让用肥皂洗手成为人们的习惯。故选D。37.主旨大意题。通读全文可知,本文主要通过全球洗手日来传播用肥皂洗手的理念,希望用肥皂洗手成为人们生活中必不可少的一部分,改善全世界数以百万计的人的健康情况。故选项D“用肥皂洗手是多么重要”符合。故选D。38.D 39.A 40.C 41.B【导语】本文主要讲述了作者小时候收集漫画书的经历,以及从中得到的启示:勿让外界嘲笑阻碍梦想的实现。38.推理判断题。根据“It’s very common for the young to collect (收集) things. In fact, scientists have found the bones of ancient (古代的) people and collections of shiny things put beside them.”可知,年轻人收集东西是很常见的,事实上,科学家们发现古代人的骨头,以及放在他们旁边的一系列闪亮的东西,由此可见,古代人和现代人都喜欢收集东西。故选D。39.推理判断题。根据“One time, I used my lunch money to buy comics. I got into a lot of trouble for that. My mother wouldn’t let me play outside for a week.”可知,有一次,“我”用午饭钱买漫画,因此“我”妈妈一周都不让“我”出去玩,可推出母亲很生气。故选A。40.推理判断题。根据上文“I showed his friend my collection and he laughed, saying that it was a childish thing to do.”并结合选项可知,朋友笑作者说这是小孩子的行为,并且继续说,C选项“多年前我就放弃漫画书了”符合语境。故选C。41.主旨大意题。根据“Remember, it’s your own life. Keep your hobby and it may pay you some day.”及全文可知,本文主要讲述了作者小时候收集漫画书的经历,以及从中得到的启示,也许某一天你热爱的东西会回报你。故选B。42.D 43.B 44.C 45.B【导语】本文主要介绍了三所特殊设计的学校。42.细节理解题。根据“So he puts a ‘forest in the air’ into a teaching building. There are corridors (走廊) in the forest. They go through treetops. This lets students move up and down in the ‘forest’. Students can also see all of the city from its rooftop (屋顶上面的) park.”可知,教学楼内有一个“空中森林”,学生可以在其中学习和玩耍,故选D。43.词句猜测题。根据“Students are no longer away from everyone—they can become part of the city.”可知,学生们不再远离所有人,他们可以成为城市的一部分,选项B“它与外面的人共享许多空间。”符合,故选B。44.细节理解题。根据“These buildings look like big art pieces and use a lot of natural light.”可知,这些建筑利用了大量的自然光,故选C。45.推理判断题。本文主要介绍了三所特殊设计的学校,因此文章的目的是介绍这些学校的一些特殊设计,故选B。46.Three./3./Three students. 47.Some robots (do). 48.They can run in the grassland, fly a kite or play games. 49.(He/She is from) Shanghai. 50.答案合理即可。参考答案:In my dream school, there is a big computer room. the library and playground are very big.【导语】本文是一篇记叙文。主要描述了几个学生的梦想学校。46.根据“Zhang Yiran, Beijing”、“Li Caichang, Fuzhou”和“Yang Zimo, Shanghai”可知,有三个学生谈了他们梦想的学校。故填Three./3./Three students.47.根据“It is hard to look for a book in such a big library, so smart robots help readers find books.”可知,机器人帮读者找书。故填Some robots (do).48.根据“After class, we can run in the grassland, fly a kite or play games.”可知,下课后可以在草地上跑步、放风筝或者做游戏。故填They can run in the grassland, fly a kite or play games.49.根据“Yang Zimo, Shanghai”可知,杨子墨来自上海。故填(He/She is from) Shanghai.50.开放性作答,言之有理即可。参考答案:In my dream school, there is a big computer room. the library and playground are very big.51.ready 52.design 53.take place 54.languages 55.take part in【解析】51.句意:丹尼尔乐于助人,并总是愿意帮助别人。根据be ready to help others“乐于助人”,固定短语。故填ready。52.句意:我的梦想是成为一名设计师,设计漂亮的衣服。and表示并列,前后结构一致,空处填动词,根据“My dream is to be a designer”可知,此处指设计漂亮的衣服,design“设计”符合句意。故填design。53.句意:许多激动人心的体育比赛在运动场上进行。空处缺少动词作谓语,根据“Lots of exciting sports matches...on the sports field.”可知,take place“举行”符合语境。故填take place。54.句意:李女士会说汉语、英语和日语三种语言。根据“speak”及“Chinese, English and Japanese”可知,此处指三种语言,language“语言”的复数形式languages符合句意。故填languages。55.句意:许多学生喜欢参加我们学校的课外活动。空前to是不定式符号,空处填动词原形,根据“after-school activities in our school”可知,此处指参加课外活动,take part in“参加”符合句意。故填take part in。56.does morning exercises 57.comes true 58.What else 59.learn a lot 60.members’【解析】56.句意:他总是起得很晚。他早上从不做早操。根据“in the morning”并结合备选项可知,是不做早操。does morning exercises“做早操”。故填does morning exercises。57.句意:汤姆想要为西部的孩子们工作。我们希望他梦想成真。根据“his dream”并结合备选项可知,希望他梦想成真。comes true“实现”。故填comes true。58.句意:你早上还喜欢做什么?分析句子可知,该句为疑问句,表示做什么,用what提问。What else“还有什么”。故填What else。59.句意:读书很有趣。从中我们可以学到很多关于这个世界的知识。根据“about the world”可知,学习有关世界的知识,learn a lot“学到很多关于……的知识”。故填learn a lot。60.句意:感谢所有成员的努力工作,我们的队伍赢得了第一名。横线后为名词,前面可用名词所有格修饰。members’“成员的”。故填members’ 。61.(w)riting 62.(t)rue 63.(E)ach 64.(a)sk 65.(H)ow 66.(l)earns 57.(t)hink 58.(y)our 59.(t)oo 60.(w)aits【导语】本文介绍了11岁的香港女孩写了一本名为《银蝶与仙女》的童话故事书,书中包含六个故事,创作灵感来源于她的想象力和自由思考。61.句意:她擅长写作。根据后句“She always hopes to write her own book in English”及首字母提示可知,此处指她擅长“写作”,动词wirte“写”符合,且该句考查“be good at doing sth.”,表示“擅长做某事”,应用其动名词形式与之搭配。故填(w)riting。62.句意:现在她的梦想成真了。结合前后句“She always hopes to write her own book in English”、“Look at her new fairy tale book India and the Fairies”及首字母提示可知,此处指她想写一本书的梦想“成真”了,应用形容词true与之搭配,“come true”表示“成真”。故填(t)rue。63.句意:每个故事都有魔法,试图告诉我们一些重要的事情。根据“…of them has magic”及首字母提示可知,此处指“每个”故事,each“每个”符合,“each of sth.”表示“每一个……”,且句首首字母大写。故填(E)ach。64.句意:通过阅读这些美丽的故事,我们可以让人们爱我们的朋友和家人、大自然和动物,或者任何美丽的东西。根据“we can…people to love our friends and families, nature and animals, or anything beautiful”及首字母提示可知,此处应指“让”人们爱家人和朋友……,应用ask与之构成动词短语,在句中作谓语,“ask sb. to do sth.”表示“让某人做某事”,且情态动词后应用动词原形。故填(a)sk。65. 句意:她是怎么得到这些想法的?根据下一段“She likes reading the magazine National Geographic…Then she got the idea of the story Wolfsville”及首字母提示可知,下文在详细介绍她如何获得的这些想法,可推测,此处应对她“如何”获得这些想法提出疑问,how“怎样”符合,表方式,且句首首字母大写。故填(H)ow。66.句意:由此,她了解到所有的狗都来自狼。根据“…all dogs come from wolves”及首字母提示可知,此处应指“了解”,“learn”符合,且该句时态为一般现在时,主语she为第三人称单数形式,应用其对应的三单形式,在句中作谓语。故填(l)earns。67.句意:当我看到植物时,我想到了坐在叶子上的仙女。根据前句“For Zhao, it’s important to think freely. ‘When I look at plants, I…of fairies sitting on leaves’”及首字母提示可知,创作时自由的想象很重要,此处应指看到植物时“想到……”,应用动词think“想”与之搭配,“think of”表示“想到”,且该句时态为一般现在时,主语为I,应用动词原形。故填(t)hink。68.句意:你的想法可以大胆一点。结合语境及首字母提示可知,该句主语you为第二人称,此处应用与之对应的形容词性物主代词your“你的”作定语修饰ideas。故填(y)our。69.句意:耐心也很重要。结合上一段“it’s important to think freely”及首字母可知,自由想象很重要,此处指耐心“也”很重要,应用too表示前者怎么样,后者也怎么样,意为“也”。故填(t)oo。70.句意:她只是等待它再次来到她身边!结合“She writes when an idea comes. When it goes away, she reads a book or goes outside to see different things in nature.”及首字母提示可知,思绪飞走后,她在“等待”飞走的思绪又回来,wait“等待”符合,且该句时态为一般现在时,主语she为第三人称单数形式,应用动词三单形式作谓语。故填(w)aits。71.smooth【详解】句意:这条丝巾摸起来很光滑,看起来很漂亮。“光滑的”smooth,系动词feel后加形容词作表语。故填smooth。72.silk【详解】句意:这个小婴儿的皮肤光滑如丝。“丝绸”是silk,为不可数名词,故填silk。73.is sleeping【详解】句意:别喊!安迪正在他的卧室里睡觉。他太累了。根据“Don’t shout!”可知,应是正在睡觉,用现在进行时,主语是Andy,be动词用is,sleep变成现在分词sleeping。故填is sleeping。74.seldom【详解】句意:丹尼尔不常去游泳,因为他忙于学习。seldom“不常”,副词,相当于“not often”;此处应用副词来修饰动词goes。故填seldom。75.in【详解】句意:我经常在空闲时间做运动。你呢,理查德?根据“my free time”可知,此处是in one’s free time“在某人的空闲时间”。故填in。76.例文A wonderful termHi, I’m Gu Jian. How time flies! My first term is over. Now let me tell you something about this term.At school, I met a good English teacher Miss Wang and my best friend Yang Jun. They were nice to me. My favourite subject is English, but I’m not good at it. They often helped me with English in their free time.I was a member of the Sports Club. After school, I often played ball games with my friends. On the Open Day, my parents visited my school and watched two of our lessons. I had lunch at school. I usually ate rice, meat, fish, vegetables and some fruit. I also drank milk. They are good for my health. During the Fashion Week, I designed a white T-shirt for Yang Jun. He liked the style very much.I think this term was interesting. I had a good time.【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇材料作文;②时态:时态为“一般现在时”和“一般过去时”;③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏所有的信息点,适当添加细节,并突出写作重点。[写作步骤]第一步,表明写作意图。借用“我的第一个学期已经结束了”来引出重点介绍的内容;第二步,具体阐述写作内容。从“学校活动,健康生活”等几个方面介绍我这个学期生活的具体情况:第三步,书写结语。表达我这个学期生活的感受。[亮点词汇]①help sb. with sth.在某方面帮助某人②in one’s free time在某人空闲时间里③be good for对……有好处④have a good time玩得开心[高分句型]①On the Open Day, my parents visited my school and watched two of our lessons. (and表示并列)②I think this term was interesting.(运用了宾语从句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源预览