译林版(2024)英语七年级下册Unit 7 Outdoor fun综合素质评价(含解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

译林版(2024)英语七年级下册Unit 7 Outdoor fun综合素质评价(含解析)

资源简介

Unit 7 Outdoor fun综合素质评价
限时: 120 分钟 满分: 120分
I. 单项选择(共10 小题;每小题1 分,满分10 分)
从A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
( ) 1. The marathon is ______ outdoor activity. Now more and more young people begin to join in _______ activity.
A. the; a B. an; an C. a; the D. an; the
( ) 2. _______ my way home, I met an old friend.
A. In B. At C. On D. For
( ) 3. — It’s going to rain. You had better _______ an umbrella.
— OK, I will.
A. taking B. not take C. take D. to take
( ) 4. When I _______ something, Bill was always willing to help me.
A. worried B. worry about
C. was worried D. was worried about
( ) 5. The workers _______ a big carpet on the floor to decorate the hall for the party.
A. put out B. rolled out
C. worked out C. set out
( ) 6. Mr. Wang is a teacher with lots of _______ and he has many teaching ______ in different places.
A. experience; experience B. experiences; experiences
C. experiences; experience D. experience; experiences
( ) 7. —What did you do the day before yesterday
— I _______ for an English test.
A. study B. studied C. am studying D. studies
( ) 8. ―How do you celebrate the Spring Festival
―Our family usually get together, have a big dinner and _______ fireworks.
A. set off B. take off C. get off D. put off
( ) 9. Which underlined letters pronounce (发音) differently from the others
A. talked B. carried C. played D. lived
( ) 10. — Gina, why do you love playing the violin —_______
A. Yes, I can. B. Sure, I’d love to.
C. It is really fun. D. Have fun.
II. 完形填空(共15 小题;每小题1 分,满分15 分)
阅读下面短文,从短文后每题所给的A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Camping is one of the most interesting outdoor activities. Last weekend, I 11 a camping trip to a hill with my teachers and classmates. We all 12 ourselves very much. Each of us brought 13 for the camping. Liu Tao had a box of chocolates and David had some 14 . What did Nancy have She had some fruits, too. Helen had a tin of fish and a tin of chicken. Mr Green and Miss Li had two big tents, the blankets and the 15 tools.
When we 16 at the campsite, it was almost 11 a.m. Our teachers tried to 17 the tents first. And we 18 went to look for wood. Then we made a fire to cook food. We didn’t have much choice of food, but we all thought it 19 . After lunch, we took a 20 . And then in the afternoon, we caught butterflies, looked for rare (稀少的) plants in the woods and went boating in a river 21 the hill. In the evening, we 22 a party, singing and dancing around the campfire.
At about 11 p.m., we went into the tents and fell asleep 23 because we were tired at that time. 24 , it didn’t rain that night. The trip is really a wonderful 25 .
( ) 11. A. heard B. had C. went D. made
( ) 12. A. had B. played C. enjoyed D. left
( ) 13. A. something B. nothing C. everything D. anything
( ) 14. A. vegetables B. candies C. fruits D. drinks
( ) 15. A. reading B. dancing C. cooking D. swimming
( ) 16. A. arrived B. reached C. got D. lived
( ) 17. A. make out B. set out C. find out D. put up
( ) 18. A. teachers B. friends C. students D. girls
( ) 19. A. bad B. healthy C. cheap D. delicious
( ) 20. A. test B. break C. seat D. chance
( ) 21. A. over B. with C. along D. above
( ) 22. A. had B. helped C. worked D. took
( ) 23. A. slowly B. mostly C. quickly D. carefully
( ) 24. A. Correctly B. Badly C. Finally D. Luckily
( ) 25. A. way B. experience C. show D. chance
III. 阅读理解(共15 小题;每小题2 分,满分30 分)
A
The AquariumCome and learn about the amazing world under the sea!Do you know there are over 30,000 kinds of fish in the world At the aquarium you can walk in our underwater tunnels (隧道) and see fish swim past your nose!You can see sharks, jellyfish and a lot more.jellyfish dolphinIn the three outdoor pools, you can watch dolphins jumping and playing. Visit the big pool at 11 a.m.-2 p.m., and you can help feed the animals.There is also a beach with real sand (沙) where children can swim and play with sand. Don’t forget to bring your dolphin swimming clothes!At the cafe there’s plenty of nice food.Try our special meals: fish and chocolate ice cream!The aquarium—A great day out for all the family!shark
( ) 26. What is the aquarium
A. A place above water.
B. A place to see fish.
C. A place without pools.
D. A place to watch birds.
( ) 27. When can you feed the animals
A. At 9 a.m. B. At 10:40 a.m.
C. At 1 p.m. D. At 4:30 p.m.
( ) 28. What can children do on the beach
A. They can buy their favorite gifts.
B. They can enjoy lots of special food.
C. They can swim and play with sand.
D. They can watch different sea animals.
B
Jogging is good for us and helps us live longer and be healthier. It’s easy to do and free. You do not have to spend money on jogging. You can do it in a park or even at home. But many people find it boring after jogging for a while. So how can we keep jogging fun Here are some ideas to make your jogging more interesting.
First, you should choose to wear your favorite sports clothes and shoes when you jog. They make you more comfortable and more willing to run.
Second, always jog outdoors. By changing your route, you can choose another street, and you will always have something interesting to enjoy when you jog.
Third, music is good and you can listen to your favorite songs when you jog. Music can make you excited and run farther (更远) without feeling bored.
Finally, it’s always more enjoyable with a friend. Make friends while jogging. Join a running club, find a new running partner, or invite an old friend to go jogging. It’s better to find a friend who runs a little faster than you. Then you can try to catch up with him or her.
( ) 29. What is the advantage (优点) of jogging according to the passage
A. It can make you confident.
B. It needs much money.
C. It makes us healthier.
D. Most of us can’t do it because it is difficult.
( ) 30. How many ideas does the writer tell us to help make jogging fun
A. Three. B. Four. C. Five. D. Six.
( ) 31. What does the underlined word “route” mean in Chinese
A. 路线 B. 习惯 C. 规律 D. 场地
( ) 32. Which can be the best title for the passage
A. The Advantages of Jogging B. How to Jog with Others
C. Ways to Make Jogging Fun D. Help Your Friends Jog
C
Do you spend a lot of time outdoors I don’t want to stay inside on a fine day. That’s so boring. On weekdays, I usually play football with my sister Tina after school. Sometimes we take a walk in the park near our house. But when weekends come, things are quite different. I can do something more interesting.
On Saturday, I often go for a picnic with Tina and our two cousins in the forest. At first, my father usually drives us there, but sometimes he is too busy, so we have to ride bikes there. There is a small river nearby. My cousin David and my father like catching some fish from it. Tina is good at cooking. We may have some delicious fish soup soon. After lunch, we always climb a hill and pick some beautiful flowers. Of course, we never forget to take some great photos.
In fact, there are many things for us to do outdoors. We can enjoy the birds’ singing in the woods. We can play sports in the park. We can also sing and dance in the sunshine and listen to music. If the weather is hot, we can go swimming.
( ) 33. Why does NOT the writer want to stay inside
A. Because it’s so hot. B. Because it’s so boring.
C. Because it’s so noisy. D. Because it is so quiet.
( ) 34. What does the writer do on weekdays
① Plays football. ② Goes to school.
③ Has a picnic. ④ Goes for a walk.
A. ①②③ B. ②③④ C. ①③④ D. ①②④
( ) 35. How do they go for a picnic
A. By bike and on foot. B. By car and on foot.
C. By car and by bike. D. Only by bike.
( ) 36. Who cooks the delicious fish soup
A. The writer. B. The writer’s father.
C. David. D. Tina.
( ) 37. Which of the following activities is NOT mentioned (提及) in this passage
A. Going swimming. B. Playing sports.
C. Going shopping. D. Enjoying the sunshine.
D
Children today stay indoors most of their time. They watch TV, play computer games and even do their homework. Figures show that today’s youngsters (年轻人) stay outside for just over an hour each weekday and fewer than five hours on Saturdays and Sundays.
It also shows that 58 percent of the parents wish their children to play outdoors more often and they seriously worry their children don’t spend enough time playing outdoors.
In fact, playing outdoors is so important for children—not only to help them stay active and healthy, but also to communicate with friends and make the colorful childhood which we look back on so warm.
And because they don’t go out, they don’t know their own communities as well as their parents did, they don’t have many friends in the area and they don’t have the same chances for fun as their parents did.
( ) 38. How long do today’s youngsters play outdoors on each weekday according to the study
A. Just over one hour. B. More than two hours.
C. About five hours. D. Fewer than five hours.
( ) 39. What does the underlined word “Figures” in Paragraph 1 mean
A. 人物 B. 档案 C. 数据 D. 节目
( ) 40. What does the passage mainly tell us
A. Children today don’t know what to play.
B. It’s important for children to have friends.
C. Children today have more outdoor activities.
D. It’s helpful for children to play outdoors often.
IV. 阅读还原(有两项多余)(共5 小题;每小题2 分,满分10 分)
The world is an interesting place. Different people like different things. Some people like loud music. Other people don’t. 41. _______
Many people like sports, but they don’t all like the same sports. In some countries, cricket (板球运动)is a very popular sport. In other countries, it is not popular at all. No one plays it or watches it on TV. However, most people like soccer. The World Cup is very popular. 42. _______
Different people like different foods. Some people do not like meat. 43._______ Some people don’t like potatoes or bread. They prefer rice.
44. _______ Most people have their favorite colors. Some people like bright colors. Others prefer pale colors.
Many people like travelling. Different people like different places. Some people like to go to the country. They like the fresh air. Some people like to go to the cities, because they like shopping. 45. _______
A. They like soft music.B. Not everyone likes the same color.C. A lot of people watch the games on TV.D. Different people like different kinds of pets.E. They eat fruit and vegetables most of the time.F. So they don’t raise pigs in their countries.G. Some other people enjoy beautiful places like the mountains or beaches.
V. 词汇运用(共10 小题;每小题1 分,满分10 分)
(A) 根据句意及所给中文提示或首字母写出句中所缺单词。
46. The policemen are trying their best to help the worried parents find the _________ (丢失的) boy.
47. Life is like riding a bicycle. To keep a b , you must keep moving.
48. Mary once worked for a travel magazine and the e helped her get a job as a guide.
49. Stop making so much noise! I can’t f on my homework.
50. Everyone was p of Jim because he won the first place in the running race for our school.
(B) 用所给词的适当形式完成句子。
51. I was tired and fell _________ (sleep) soon.
52. We met two friendly _________ (camp) when we went camping last weekend.
53. I have no chance _________ (take) part in the activity.
54. I can finish the report on food _________ (safe) in two days.
55. He invented (发明) many special _________ (medicine) tools to save people.
VI. 根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文完整、通顺(共10 小题;每小题1 分,满分10 分)
Tom had busy school days, and he hardly 56. e did sports. In 57. f , he didn’t mind sports. He just didn’t have 58. e time for them. However, as a kid it was better to enjoy 59. o activities. So he and his father decided to climb a mountain. At the 60. b , they were excited, but soon got tired. They tried hard, and in the end they 61. a at the top of the mountain. The air was very 62. f . He could 63. c hear the birds singing beautifully. His heart was beating fast. And he was so excited that he couldn’t wait to 64. k it in a diary. What a 65. w day it was! He liked it very much and mountain-climbing became one of his biggest hobbies.
VII. 根据短文内容完成表格,每空一词(共5 小题;每小题2 分,满分10 分)
Don’t let the cold weather keep you inside. If you walk outside of your home, you’ll find there are many interesting things happening across our country. Here are fun activities you may want to try.
Birdwatching at Caohai Lake
We usually don’t see many animals during the winter. But this season is actually a good time for watching birds. Caohai Lake in Guizhou Province is the best place for birdwatchers.
The lake covers an area of more than 30 square kilometers. More than 100,000 migratory birds (候鸟) live there during the winter. They usually fly to the lake in October and stay there for about six months. Tourists are usually from home and abroad.
Winter fishing on Chagan Lake
Winter is usually not a season for farming. But for people living near Chagan Lake in Jilin Province, it’s the biggest harvest (收获) time of the year.
There, December and January are the winter fishing season. This tradition dates back to the Liao and Jin dynasties (朝代), from the 10th century to the 13th century. Every winter, local people cut holes in the ice-covered lake and go fishing. They dress in fur hats and coats and use no modern machines. Only men and horses are needed to do the job. It attracts tourists mainly from the north.
Fun 66. _________ in the Cold Weather
Birdwatching at Caohai Lake Winter fishing on Chagan Lake
Location(地点) Guizhou Jilin
Time to visit Usually from October to67. _________ From December to January
Specials Over 100,000 migratory birds 68. _________ winter there. Local people cut holes in the ice-covered lake and go fishing 69. _________ modern machines.
Tourists From home and abroad From the 70. _________
VIII. 书面表达(满分25 分)
请根据下面的要点,以“My favorite outdoor activity” 为题,写一篇80 词左右的短文。
1. What outdoor activity are you interested in
2. Why are you interested in it
3. Write about one of your experiences of doing the outdoor activity: What outdoor activity did you do /Who did it with you /When did you do it /How did you feel
My favorite outdoor activity
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案
I. 1. D 【解析】第一空泛指“一项户外活动”,且outdoor 以元音音素开头,所以用不定冠词an;第二空特指“这项活动”, 所以用定冠词the。
2. C 【解析】on one’s way home 意为“在某人回家的路上”。
3. C 【解析】had better (not) do sth. 意为“最好(不)做某事”。
4. D 5. B
6. D 【解析】experience 作“经验”讲时,为不可数名词;作“经 历”讲时,为可数名词。根据句意“王老师是一位经验丰富的老师,他在不同的地方有很多教学经历。”可知, 第一空用不可数名词experience,第二空用可数名词复数experiences。所以选D。
7. B 8. A 【解析】此处指放烟花,set off fireworks。
9. A 【解析】lived,carried 和played 中的ed 都发/d/, 而talked 中的ed 发/t/。故选A。 10. C
II. 【主旨大意】文章讲述了作者与老师和同学一起去山上野营的经历。
11. B
12. C 【解析】此处表示“享受、玩得开心”,故选C。
13. A 【解析】此处表示“为野营带了一些东西”,故选A。
14. C 【解析】根据“She had some fruits, too.”可知,此处表示David 带了一些水果。
15. C 【解析】此处表示“他们带了烹饪工具”,故选C。
16. A 【解析】此处表示“到达”,由“at”及句意可知选A。
17. D 【解析】此处表示“搭起、支起”,故选D。
18. C【 解析】根据上下文可知,此处表示“我们学生去找木头”。
19. D 【解析】根据句意“我们没有太多的食物选择,但我们都认为它很好吃。”可知,此处表示“美味的”。
20. B 【解析】根据句意“午饭后,我们休息了一下。”可知, 此处表示“休息”,故选B。 21. C
22. A 【解析】 have a party 举办派对。
23. C 【解析】根据“tired”可知,此处表示“快速入睡”。
24. D 【解析】根据句意“幸运的是,那天晚上没有下雨。”可知, 此处表示“幸运地”,故选D。
25. B 【解析】根据全文可知,此处表示“经历”,故选B。
III. A【主旨大意】本文主要介绍了水族馆的相关信息。
26. B 27. C 28. C
B【主旨大意】本文讲述了让慢跑变得有趣的四点建议。
29. C 30. B 31. A 32. C
C【主旨大意】本文主要介绍了作者户外活动的经历和感受。
33~37 BDCDC
D 【主旨大意】本文通过一组数据显示了孩子们户外活动的时间很少,随后重点分析了户外活动对孩子们的重要性。
38. A 【解析】细节理解题。根据第一段中的“Figures show... weekday”可知,年轻人在工作日的户外活动时间只有一个多小时,故选A。
39. C 【解析】词义猜测题。根据“show that... and Sundays”可 知,这里说的是数据,故选C。
40. D 【解析】主旨大意题。阅读全文并根据“In fact...warm.” 可知,文章告诉我们,经常在户外玩对于孩子们来说是有帮助的,故选D。
IV. 【主旨大意】本文主要讲述了不同的人喜欢不同的东西。
41. A 【解析】根据“Some people like loud music. Other people don’t.”可知,此处是介绍另一些人喜欢的音乐类型,选项A“他们喜欢轻音乐”符合语境。
42. C 【解析】根据上文可知,此处是介绍人们对于世界杯的一些举动,选项C“很多人在电视上看比赛”符合语境。
43. E 【解析】根据上文可知,此处是介绍不喜欢吃肉的这些人的饮食情况,选项E“他们大多数时间吃水果和蔬菜” 符合语境。
44. B 【解析】根据下文可知,此处说的是每个人喜欢的颜色不同,选项B“不是所有人都喜欢相同的颜色”符合语境。
45. G 【解析】根据上文可知,此处是介绍与地方有关的情况, 选项G 符合语境。
V. (A) 46. lost 47. balance 48. experience 49. focus
50. proud
(B) 51. asleep 52. campers 53. to take 54. safety
55. medical
VI. 56. ever 57. fact 58. enough 59. outdoor
60. beginning 61. arrived 62. fresh
63. clearly 64. keep 65. wonderful
VII. 【主旨大意】本文介绍了两个可以在寒冷天气尝试的有趣活动——草海湖观鸟和查干湖冬钓。
66. Activities 67. March 68. spend 69. without 70. north
VIII. 范文:
My favorite outdoor activity
I like playing football, cycling and traveling, but traveling is my favorite outdoor activity.
I travel twice a year with my parents. We visited many places of interest in Shanghai last summer. We took the subway to visit Yu Garden and had a fantastic time in the Disneyland. I think traveling can open a new world for me and I can learn a lot of local culture and history. I can also enjoy much delicious food. I enjoy myself a lot.
Do you like it

展开更多......

收起↑

资源预览