资源简介 【期末考点突破】专题05 阅读还原20篇-外研版(2024) 2024-2025学年七年级英语下学期专项训练(含答案解析)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。My hometown is a beautiful small city near the mountains. The weather here is warm in winter and cool in summer. Many visitors come here to enjoy the fresh air and green views. 1 You will love the friendly people here!Top Places to VisitDon’t miss the Sunshine Park in the city center. It’s perfect for morning walks. 2 If you like history, go to the City Museum. For nature lovers, Blue Lake is a great place to take photos.Food You Must TryOur local food is simple but delicious. 3 You can find these dishes in small restaurants near the park. Remember to try our sweet apples too they are famous here!4The city is not very big, so getting around is easy. The bus system is clean and cheap. Taxis are also available, but walking is the best way to see the old streets. Many hotels offer free bicycles too.Shopping for Souvenirs (纪念品)Take home something special! 5 The Night Market opens every weekend and sells handmade toys and postcards. Don’t forget to check the prices before buying.A.Getting Around the TownB.There are no tall buildings here.C.You can buy local tea or honey as gifts.D.The most popular are vegetable noodles and egg soup.E.It has a big playground for children.F.Sometimes it rains a lot in July.G.People here always smile and say “hello”.阅读七选五 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。I really need a snack! Should I eat a banana or a bowl of ice cream Well, ice cream, of course...but wait. Am I making the right choice A snack is any food that you eat between meals. 6 But be sure to think about what you’ re about to put in your stomach (胃)!7 Snacks such as nuts, fruit and low-sugar yogurt are good choices. These snacks have important nutrients (营养成分).8 A sweet candy bar can make you feel energetic when you eat it. But after a while, you may feel uncomfortable, sleepy or unable to focus on anything. But snacking on healthy food can keep you full of energy through the day.Not all sugars are bad for you. Fresh fruit has natural sugars that your body needs. 9 Your body can digest (消化) that kind of sugar very quickly. Then you get a sudden increase in sugar, and shortly after that you fall asleep. Foods with added sugar also don’t have many nutrients.10 So when you want to eat a snack, be wise!A.Eating a snack isn’t a bad thing.B.Eating snacks is bad for your health.C.Snacks with lots of sugar, salt and fat are unhealthy.D.You need to eat all kinds of foods in order to stay healthy.E.If you want to eat between meals, choose something healthy.F.But snacks such as candy and chips have added sugar (添加糖).G.Some snacks are more popular among children than adults.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Different foods help your body in different ways. 11 There are five big food groups. You need to eat food in different groups every day.You need six to eleven servings (一份) from the grain (谷物) group every day. Rice and bread are in this group. 12Eat three to five servings of vegetables each day. Eating more vegetables can help you to be healthy. You also need some fruit each day. Keep fruit where you can see it. That way you’ll eat more. 13 You can eat a banana or a pear. Eating fruit makes you feel happy.Try to drink milk each day. Drink one glass of milk in the morning and another at night. You also need servings from the meat group. 14 You need two to three servings a day to have strong muscles.15 They may taste good, but they don’t help you to grow strong or stay healthy.A.Try not to eat many sweets.B.Food like them gives you energy.C.You can drink a glass of apple juice.D.You cannot eat more bread and chips.E.Do you know what food is good for you F.Fish, chicken and beef are in this group.G.If you want to be healthy, you must eat more vegetables.Dragon fruit is a special and popular fruit. It comes from Central and South America. Later people bring it to France, Holland and many other countries. 16Why is it called dragon fruit The fruit gets its name from its skin. 17 People think dragon fruit is the last thing coming out of a fire dragon’s mouth. Dragon fruit looks like pears and its skin (皮) is soft (软的). 18 Its skin is usually pink or yellow. Inside the fruit is white, red or purple. With small black seeds (种子), it tastes sweet and juicy, just like a pear.19 People can just eat it, put it on the top of yogurt or ice-cream, or add it to a fruit salad. Also, people can use it to make juice.Dragon fruit is not only delicious, but also good for people. 20 It has lots of Vitamin C and is low in calories, making it a great snack for people.A.It helps to keep our body healthy.B.That makes it easy for people to eat.C.As we can see, it looks like the dragon’s skin.D.There are different ways to enjoy dragon fruit.E.Now people from different places of the world enjoy its taste.F.It is quite difficult to clean them.G.Its look and taste make it a wonderful fruit for people.Staying healthy is really important for us. It helps us feel good and do well in our daily life. 21 Let’s learn some easy ways.First, eat the right food. 22 They give us lots of vitamins. Apples, bananas, and carrots are great choices. Also, we need to eat some rice, bread, or noodles. They give us energy. But don’t eat too much junk food like hamburgers and chips. And remember to drink enough water every day.23 We can run in the park, swim in the pool, or ride a bike around the neighborhood. We should exercise for at least 30 minutes a day. It makes us strong and helps us sleep better at night.Getting enough sleep is a must. 24 If we don’t sleep well, we will feel tired the next day. Try to go to bed before 10:30 p. m. and get up early in the morning.Last, keep a good mood. 25 When we are happy, we can study better and have more fun. Don’t be too worried about small things.A.Happy feelings can make us healthy.B.We should eat lots of fruits and vegetables.C.Do you know how to stay healthy D.Second, exercise often.E.We all need about 8 hours of sleep every night.F.It’s not easy to keep healthy.G.We can eat delicious food to keep healthy.请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。A healthy diet is very important for us. 26 We should eat different kinds of food and here is some advice for you.27 They are full of vitamins (维生素). For example, apples can help us keep our teeth clean. Carrots are good for our eyes.We also need to eat some meat, such as beef, pork and mutton. They are good sources of protein (蛋白质) and can make us strong. 28 It will make us fat if we eat too much.Don’t forget to drink enough water. Water is necessary for our body. It can help us take away waste from our body. We can also drink some milk and juice. 29 They are not good for health.30 We can’t just eat our favorite food or junk food like chips and hamburgers. We should eat different kinds of food to get all the nutrients (营养) we need.A.We should eat a lot of fruit and vegetables every day.B.We should drink milk every day.C.But we shouldn’t drink too much cola or coffee.D.Most importantly, we should have a balanced diet.E.But we shouldn’t eat too much meat.F.Vegetables are good for our health.G.It can help us to keep fit.What kind of food do you like 31 We can get energy (能量) from food. And then we can run, jump and play.Dairy products (乳制品)We should have many dairy products such as milk, cheese and so on. Along with fish, beans and meat, dairy products make us strong. But we should look for low-fat milk and cheese. 32Grain products (谷类食品)We should also eat enough grain products so that we have energy to work and play. 33 Eating a certain number of grain products can make us keep healthy.Fruit and vegetablesFruit and vegetables keep us healthy. And they are good for us. For example, 34 Try to eat fruit and vegetables in different colours every day.WaterDon’t forget to drink water. To make our bodies work well, 35A.There are many grain products such as bread, rice and noodles in our life.B.we should drink six to eight glasses of water every day.C.eating much meat every day can make us strong.D.Food is important to everyone.E.we should do sports for half an hour every day.F.Because they are healthier.G.eating carrots is good for our eyes.Flower-shaped buns, called huamo, have a long history. 36 . From a distance (远处), these buns look like colourful flowers on a table. However, they are made from flour (面粉) and meant to be eaten. Huamo dates back to the Ming (1368—1644) and Qing (1644-1911) dynasties. In Wenxi County, Shanxi Province, locals make huamo during celebrations (庆典). 37They are beautifully designed (设计) and play a big part in local customs. This makes it different from other dough art, which is usually just for display (展示).There are four main types of huamo. Together, they have over 200 designs. Making a large flower-shaped bun takes two days. 38 The next day, they shape the dough into flowers and steam (蒸) them. Cooks colour the buns using natural juices from fruit and vegetables. This gives huamo its bright and beautiful appearance (外表). 39 . These patterns (花样) can be dragons or phoenixes. This is especially true for weddings. Huamo symbolizes (象征) wishes for children and family happiness. A local saying goes, “If something big happens, there is huamo.” This shows how integral (必要的) these buns are to celebrations.40 . While huamo looks beautiful, people eat it after it serves its symbolic role. Huamo reflects creativity and culture while bringing families together to celebrate special moments. It connects people and adds joy to their special moments.Work bank: huamoA.They are very important in Chinese culture today.B.It takes a long time to steam them because of the big size.C.Huamo cooks are looking for young people to learn the skills.D.First, the cook prepares the dough and lets it ferment-overnight.E.For special events, families arrange (安排) huamo into larger patterns.F.People use them for festivals, weddings birthdays and other important events.G.These buns bring good luck to families.Choose five of the following six sentences and put them back into the passage appropriately.Have you ever felt better after eating a bowl of warm noodles on a tough day This is the power of comfort food. From pizza to ice cream, everyone may have a different choice for his or her comfort food. 41 . In fact, they connect you to beautiful memories, helping reduce stress or sadness.Think of a warm soup your family made when you were sick, or pizza shared with friends on a Friday night. Only one bite can take you back to the moments when you felt happy or cared for. But the memories people treasure are different. 42 . Some people feel better when they eat sweet foods. For others, a hamburger may remind them of good times.However, most comfort foods share a secret. They may taste good and make us happy, but they’re usually high in calories and fats. 43 . For example, eating ice cream every day can lead to overweight or other health problems.So how can we enjoy comfort foods without harming our health 44 . You can eat a small burger with a side salad instead of French fries, or add vegetables to your noodles. Instead of avoiding comfort foods altogether, try making smarter choices. 45 .A.These dishes do more than fill your stomachB.The key is to balance them with healthy mealsC.These flavors aren’t just tasty;they carry memoriesD.Therefore, eating too much of them may hurt our healthE.In this way, we can enjoy the benefits while staying healthyF.This explains why comfort food varies from person to person阅读短文,根据下面的内容,选择正确的主旨大意,其中有一个选项是多余的。46 This helps to prepare your body for activities. It’s especially (尤其) important in the morning.47 Rather than (不是) stop at once, do a few light activities to avoid (避免) pains (疼痛) later.48 Never try to exercise when you feel painful (疼痛的). If you don’t listen to your body, you will hurt (伤害) yourself.49 Water is important to keep your normal (正常的) temperature during exercise and prevent (预防) tiredness.50 These shoes can keep your feet safe and prevent (阻止) you from being hurt.With the help of the advice above, you’re sure to enjoy the fun of exercise.A.Exercise with your limits (极限).B.Wear sports shoes.C.Cool down after exercise.D.Avoid being thirsty.E.Warm up (热身) before exercise.F.Get enough sleep.阅读短文,根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有一个选项是多余的。Healthy eating habits are very important for our health. 51 Now I would like to tell you something about it.It is important to eat a balanced diet (饮食). 52 They give us rich and necessary (必要的) vitamins (维他命). We should eat food with less fat, oil and sugar.It is said that some students do not eat anything at all in the morning. It is very bad for their health. We should eat breakfast every day. 5354 Some students like junk food very much. On the way home, they usually buy some junk food in the shops. As we all know, junk food such as hamburgers and French fries are harmful (有害的), and it is a killer for our health. We should say no to junk food.Finally, teenagers need to drink milk. Milk will help them to grow. And water is important to everyone. 55 Students should drink eight glasses of water every day.A.This is good for our mind and body.B.Drinking water can keep us healthy.C.How can we develop good eating habits D.Junk food is delicious but it is not healthy.E.We should eat more meat every day.F.We should eat fresh vegetables and fruit every day.根据短文内容,从短文后所给的选项中,选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Ben could hear strong winds outside his home in Alabama. Black clouds were making the sky very dark. 56 The news on TV reported that a heavy rainstorm (暴风雨) was in the area.57 Ben’s dad was putting pieces of wood over the windows while his brother was making sure the flashlights (手电筒) and radio were working. He also put some candles and matches on the table. Ben was helping his mom make dinner.58 After dinner, they tried to play a card game, but it was hard to have fun with a serious storm happening outside. The family went to bed at 10 o’clock. 59 He had to listen to some music to calm himself down. He finally fell asleep when the wind was going down at around 3:00 a. m.When he woke up, the sun was rising. He went outside with his family and found the neighborhood in a mess. 60 The family joined the neighbors to help clean up the neighborhood together. Although the storm broke many things apart, it brought families and neighbors closer together.A.With no light outside, it felt like midnight.B.Everyone in the family was busy.C.Ben could not sleep at first.D.Fallen trees, broken windows and rubbish were everywhere.E.Around 6 o’clock, the rain began to beat heavily against the windows.F.Ben went out to see what was happening.阅读下面短文,从短文后所给的六个选项中选出四个可以填入空白处的最佳选项。①Large cities have nice schools, big companies and large hospitals. However, they are also crowded (拥挤的), as more people move to large cities for school or work.② 61 It is planning to give three million yen to people if they decide to move and find work elsewhere. This is because the city is getting too crowded.③The Greater Tokyo Area (东京圈) has a total population (人口) of about 38 million. 62This has put a lot of pressure (压力) on transportation, hospitals and other public services.④At the same time, there is a population drop in other parts of Japan. 63 For example, most of the people living in the countryside are the elderly. Villages are closing and there are no young people left to work on farms.⑤Japan’s government is trying to move people away from the capital and help rebuild the countryside. 64 Some local governments have used tax cuts (减税) to encourage (鼓励) companies to leave Tokyo.A.Like many other countries, Japan has the big problem of too many people living in the city.B.This is part of a programme called “revitalization (复兴) of regions”.C.About one out of every three people in Japan lives in this area.D.However, Tokyo, the capital of Japan, is thinking about paying people to leave the city.E.This makes Tokyo one of the most polluted (污染的) cities in the country.F.These places see their best people leave, never to return.Keeping good eating habits is one of the most important things you can do to keep healthy. Here are five ways to help you eat healthily.Eat lots of vegetables and fruit.This is one of the most important habits. Vegetables and fruit are full of nutrients (营养)and help you keep a healthy body. 65 Eat different kinds of food.66 Try something new. This helps you get different nutrients you need. 67Are you often hungry when you come home from school You can wash some vegetables and fruit in advance (提前)and put them on the table or in the fridge. Then you can have some healthy food to eat when you get back. 68We sometimes don’t know when to stop eating, especially when we are eating some junk food. We should learn self-control and know how much is enough for our body.Drink water often.You need to drink 6 to 8 glasses of water every day. 69 Do not drink a lot of fruit juice, even if it is 100% fruit juice. Remember to drink more water in hot weather or after exercising.根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺,内容完整。A.Don’t eat too much.B.Milk is also good for you.C.Keep healthy food easy to get.D.Don’t just eat the food that you like.E.You should eat vegetables and fruit often.阅读短文及选项,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。All over the world, people enjoy drinking tea. 70 In different countries, people have very different ideas about drinking tea.71 People all around the country always have tea when they get together. And they drink it at any time of the day at home or in tea houses. They would like to have their tea plain, with nothing in it. Guangzhou people like tea-drinking, especially in the morning. Tea houses are often crowded with people before 11:00 a. m.The Japanese have a special tea ceremony. This tea ceremony is very old and meaningful. In the ceremony, everything must be done in a special way. 72Another tea-drinking country is England. In England, the late afternoon is “teatime”. Almost everyone has a cup of tea then. They usually make tea in a teapot and drink it with milk and sugar. 73 . It’s a break for them to relax.In the United States, people like to drink tea mostly for breakfast or after meals. Americans usually just put tea bags in their cups to make tea. 74 In summer, many Americans drink cold tea, called “iced tea”. Sometimes they drink iced tea from cans, like soda.A.They also eat cakes, cookies and little sandwiches, and chat with friends.B.In China, tea becomes the national drink.C.Some people even have a special room for it.D.It is faster and easier than making tea in teapots.E.But tea does not mean the same thing to everyone.Mount Taishan is in the middle of Shandong and it is so famous. 75This month, my parents and I took a wonderful trip to Mount Taishan. 76 When we arrived at the foot of the mountain, we had some bread and milk. During the climb, I could see white clouds and blue sky. 77 And there were some birds singing in trees. Everything in Mount Taishan was new and special to me. 78 About five hours later, we arrived at the top of it. Standing at the top of Mount Taishan, we all felt excited.During the climb, I enjoyed the beauty of Mount Taishan and had a good time. 79 . But remember, you should make a travel plan and prepare well for it. That way, you can have a good time on your trip.A.It took us about two hours to get there by bus.B.Lots of people around the world visit it every year.C.I could also see butterflies dancing in flowers.D.If you are free, you can visit Mount Taishan.E.I had fun with my parents along the way请根据短文内容,从下面所给的选项里选出可以填入空白处的最佳选项,使短文意思通顺。Why are good eating habits important Your body is like a super-strong, super-speedy machine, and the food you eat is what keeps you going. 80 Eating the right food helps your body run smoothly and stay strong.Give you energy.The food you eat gives you energy to run, jump and play. Proteins (蛋白质) are a good choice. 81Help you grow.Are you trying to get taller and stronger Eating things such as chicken, fish and beans does good to your growth.82Some foods are like tiny doctors. Fruit and vegetables, such as apples and carrots, have an active influence (影响) on your body if something goes wrong, like when you have a little cold.Keep you slim (苗条的).Sometimes people eat too much sugar or fatty foods, and it’s like putting too much weight in your backpack. 83 Eating a good mix (混合物) of foods can help you stay light.How can you start eating better Firstly, eat all kinds of foods. 84 Don’t be too picky (挑食的). Next, have three meals a day. You should have each meal on time. Lastly, drink water. As a garden needs watering, your body needs water too.A.Make you healthy.B.Each kind is good for your health.C.It gets heavy and makes you tired.D.It’s like putting the right petrol (汽油) in your car.E.Eggs and milk provide power (提供能量) for every movement you make.阅读下面短文,从短文后面所给的五个选项中选出填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯,意思完整。The ocean covers more than 70% of the earth. 85Food and JobThe ocean provides delicious food for us, such as salt and seafood. Because people need the food, they build a lot of factories to make food from the ocean. 86Fun and Relaxation (放松)The ocean is also a great place to have fun. Many people go swimming, go boating or just walk by the sea during their holidays. 87Oxygen (氧气) and ClimateThe ocean makes more than half of the oxygen in nature. And it helps keep our climate right and keep the earth not too hot or too cold. 88The ocean is valuable and it gives us a lot of things. 89 We must protect it!A.And then many people have jobs.B.It also provides about 90% of the rain in the earth.C.So it’s very important to us.D.It helps us in many ways.E.Their worries and pressure (压力) go with the sea wind and clean water.Mount Taishan is in the middle of Shandong. It is very famous. 90This month, my parents and I took a wonderful trip to Mount Taishan. 91 During the climb, I could see white clouds and the blue sky. 92 Some birds sang in trees. Everything in Mount Taishan was new and special to me. 93 About five hours later, we arrived at the top of it. Standing at the top of Mount Taishan, we all felt excited.During the climb.1 enjoyed the beauty (美丽) of Mount Taishan and had a good time. 94 But remember, you should make a travel plan and prepare well for it.根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。A.It took us about two hours to get there by bus.B.And a lot of people from all over the world visit it every year.C.And I could also see butterflies dancing in flowers.D.If you’re free, you can visit Mount Taishan.E.I had fun with my parents along the way.Do you like to take a trip during holidays If you do, you’d better plan for it. I think you should do these things to plan your trip.95 If you travel alone, think of your favorite place and visit it. If you travel with a friend, share your ideas with him or her. 96 It can make your trip more interesting.97 It helps you have a place to stay. It makes your trip easy to buy tickets before you go. You can do these on the Internet if you are far from the visiting place.Before your trip, you should prepare something to take. If you are afraid of forgetting something, you should write the things on a piece of paper. The weather is different in different places. 98 Remember always to keep the paper with you. 99Do these things well, and now it’s time to start your trip.根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺、内容完整。A.Talk about and decide your favorite places.B.If you think of other things, you can write them down anytime.C.First, decide which place you want to go to.D.Then book a hotel and the tickets.E.So you need to take different clothes.试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页《【期末考点突破】专题05 阅读还原20篇-外研版(2024) 2024-2025学年七年级英语下学期专项训练(含答案解析)》参考答案题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10答案 G E D A C A E C F D题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20答案 E B C F A E C B D A题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30答案 C B D E A G A E C D题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40答案 D F A G B F A D E G题号 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50答案 A F D B E E C A D B题号 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60答案 C F A D B E B A C D题号 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70答案 D C F B E D C A B E题号 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80答案 B C A D B A C E D D题号 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90答案 E A C B D A E B C B题号 91 92 93 94 95 96 97 98 99答案 A C E D C A D E B1.G 2.E 3.D 4.A 5.C【导语】本文讲述了作者家乡的自然风光、旅游景点、特色美食、交通方式和购物推荐,展现了一个宜居宜游的美丽小城风貌。1.根据“You will love the friendly people here!”可知,此处应描述家乡人的友好。选项G“这里的人总是面带微笑打招呼。”符合语境。故选G。2.根据“Don’t miss the Sunshine Park in the city center. It’s perfect for morning walks.”可知,此处在描述阳光公园的相关内容。选项E“它有一个供孩子们玩耍的很大的游乐场。”符合语境。故选E。3.根据“Our local food is simple but delicious.”以及“You can find these dishes in small restaurants near the park.”可知,该部分在介绍当地美食。选项D“最受欢迎的是蔬菜面条和鸡蛋汤。”符合语境。故选D。4.根据“The city is not very big, so getting around is easy. The bus system is clean and cheap. Taxis are also available, but walking is the best way to see the old streets. Many hotels offer free bicycles too.”可知,该段落主要围绕在城市中出行的方式展开。选项A“逛逛小镇”符合语境。故选A。5.根据“The Night Market opens every weekend and sells handmade toys and postcards.”可知,该部分在介绍购买纪念品的相关内容。选项C“你可以买些当地的茶叶或蜂蜜作为礼物。”符合语境。故选C。6.A 7.E 8.C 9.F 10.D【导语】本文是一篇说明文,介绍了如何选择健康的零食。6.根据“But be sure to think about what you’ re about to put in your stomach (胃)!”可知,吃零食要能选择,因此吃零食并不是坏事,A选项“吃零食不是坏事。”符合语境。故选A。7.根据“Snacks such as nuts, fruit, low-sugar yogurt and popcorn are good choices.”可知,讲述健康的零食,E选项“如果你想在两餐之间吃东西,选择健康的东西。”符合语境,故选E。8.根据“A sweet candy bar can make you feel energetic when you eat it. But after a while, you may feel uncomfortable, sleepy or unable to focus on anything.”可知,讲述了不健康的零食,C选项“含有大量糖、盐和脂肪的零食是不健康的。”符合语境,故选C。9. 根据“Your body can digest (消化) that kind of sugar very quickly. Then you get a sudden increase in sugar, and shortly after that you fall asleep.”可知,介绍糖果对身体的影响,F选项“但糖果和薯片等零食含有添加糖。”符合语境,故选F。10.根据“So when you want to eat a snack, be wise!”可知,此处总结全文,为了保持健康,需要吃各种食物,D选项“你需要吃各种食物以保持健康。”符合语境,故选D。11.E 12.B 13.C 14.F 15.A【导语】本文介绍了不同食物组的作用,并建议每天均衡摄入各类食物以保持健康。11.根据“Different foods help your body in different ways.…There are five big food groups.”可知,上下文提到不同食物对身体的帮助,并引出五大类食物。选项E“你知道什么食物对你有好处吗?”符合语境。故选E。12.根据“You need six to eleven servings (一份) from the grain (谷物) group every day. Rice and bread are in this group.”可知,上文提到谷物类食物,此处需要说明其作用。选项B“像这样的食物能给你能量。”符合语境。故选B。13.根据“Keep fruit where you can see it. That way you’ll eat more.…You can eat a banana or a pear. Eating fruit makes you feel happy.”可知,本文段建议多吃水果。选项C“你可以喝一杯苹果汁。”符合语境。故选C。14.根据“You also need servings from the meat group.…You need two to three servings a day to have strong muscles.”可知,此处建议需要摄入肉类食物。选项F“鱼、鸡肉和牛肉属于这一类。”符合语境。故选F。15.根据“They may taste good, but they don’t help you to grow strong or stay healthy.”可知,此处建议不要吃不健康的食物。选项A“尽量不要吃太多甜食。”符合语境。故选A。16.E 17.C 18.B 19.D 20.A【导语】本文主要介绍了火龙果的相关信息,包括起源、得名原因、外观、吃法及营养价值。16.根据前文“Later people bring it to France, Holland and many other countries.”可知,此处应是说现在世界各地的人都能品尝到它。选项E“现在世界不同地方的人都享受它的味道。”符合情景。故选E。17.根据前文“The fruit gets its name from its skin.”可知,此处应进一步说明外皮与龙的联系。选项C“正如我们所见,它看起来像龙的外皮。”符合情景。故选C。18.根据前文“Dragon fruit looks like pears and its skin (皮) is soft (软的).”可知,此处应是关于这种外观带来的好处。选项B“那让人们很容易食用它。”符合情景。故选B。19.根据后文“People can just eat it, put it on the top of yogurt or ice-cream, or add it to a fruit salad. Also, people can use it to make juice.”可知,此处应是引出火龙果有不同吃法。选项D“有不同的方式享用火龙果。”符合情景。故选D。20.根据前文“Dragon fruit is not only delicious, but also good for people.”可知,此处应是阐述对人有益的具体方面。选项A“它有助于保持我们身体健康。”符合情景。故选A。21.C 22.B 23.D 24.E 25.A【导语】本文主要讲述了四种保持健康的方法。21.根据“Let’s learn some easy ways.”可知,接下来要去了解一些比较容易的保持健康的方式。C选项“你知道如何保持健康吗?”符合语境。故选C。22.根据“They give us lots of vitamins. Apples, bananas, and carrots are great choices.”可知,这里前文提到要吃正确的食物,后又提到他们富含维生素。后文的苹果,香蕉,胡萝卜都属于水果和蔬菜。B选项“我们应该吃很多的水果和蔬菜。”符合语境。故选B。23.根据“First, eat the right food...We can run in the park, swim in the pool, or ride a bike around the neighborhood. ”可知,这一段开头用second。且本段后文都在谈论锻炼。D选项“第二,经常锻炼。”符合语境。故选D。24.根据“Getting enough sleep is a must...If we don’t sleep well, we will feel tired the next day. ”可知,足够的睡眠很有必要,如果睡得不好,我们第二天会感觉到很疲惫。E选项“我们每天晚上都需要大约八小时的睡眠。”符合语境。故选E。25.根据“Last, keep a good mood.”可知,保持好心情可以保持健康。A选项“快乐的心情可以使我们健康。”符合语境。故选A。26.G 27.A 28.E 29.C 30.D【导语】本文主要讲述了健康饮食的重要性,并给出了具体的饮食建议,包括多吃水果蔬菜、适量摄入肉类、多喝水、避免过量饮用碳酸饮料和咖啡,以及保持均衡饮食的重要性。26.根据“A healthy diet is very important for us.”可知,健康饮食对我们非常重要,后面应该接一个解释其重要性的句子。选项G“它可以帮助我们保持健康。”符合语境。故选G。27.根据“They are full of vitamins (维生素). For example, apples can help us keep our teeth clean. Carrots are good for our eyes.”可知,富含维生素,并举例苹果和胡萝卜的好处,说明这里应该填入一个关于水果和蔬菜的建议。选项A“我们应该每天吃大量水果和蔬菜。”符合语境。故选A。28.根据前文“We also need to eat some meat,”以及后文“It will make us fat if we eat too much.”可知,这里应该填入一个关于控制肉类摄入的建议。选项E“但我们不应该吃太多肉。”符合语境。故选E。29.根据前文“We can also drink some milk and juice.”以及后文“They are not good for health.”可知,这里应该填入一个关于避免某些饮料的建议。选项C“但我们不应该喝太多可乐或咖啡。”符合语境。故选C。30.根据“We can’t just eat our favorite food or junk food like chips and hamburgers. We should eat different kinds of food to get all the nutrients (营养) we need.”可知,这里应该填入一个总结性的建议,强调均衡饮食的重要性。选项D“最重要的是,我们应该保持均衡饮食。”符合语境。故选D。31.D 32.F 33.A 34.G 35.B【导语】本文主要介绍了不同种类食物对人体健康的作用。31.根据“We can get energy (能量) from food. And then we can run, jump and play.”可知,讲述食物的作用,选项D“食物对每个人都很重要”符合语境,故选D。32.根据“But we should look for low-fat milk and cheese.”可知,解释为什么寻找低脂牛奶和奶酪,选项F“因为它们更健康”符合语境,故选F。33.根据“We should also eat enough grain products so that we have energy to work and play.”可知,此段落讲述谷物食品,选项A“在我们的生活中有许多谷物产品,如面包、大米和面条。”符合语境,故选A。34.根据“Fruit and vegetables keep us healthy. And they are good for us. For example”可知,举例说明吃蔬菜水果的好处,选项G“吃胡萝卜对眼睛好”符合语境,故选G。35.根据“To make our bodies work well,”可知,此处讲述每天的喝水量,选项B“我们每天应该喝六到八杯水。”符合语境,故选B。36.F 37.A 38.D 39.E 40.G【导语】本文介绍了中国传统面食“花馍”的历史、制作过程及其在文化中的重要性。花馍不仅是一种食物,还承载着丰富的文化象征意义,常用于庆典和特殊场合。36.根据“From a distance (远处), these buns look like colourful flowers on a table. However, they are made from flour (面粉) and meant to be eaten.”可知,此处介绍的是花馍的外观和用途,选项F“人们将它们用于节日、婚礼、生日和其他重要场合”符合,故选F。37.根据“Huamo dates back to the Ming (1368—1644) and Qing (1644-1911) dynasties. In Wenxi County, Shanxi Province, locals make huamo during celebrations”可知,此处介绍的是花馍的设计和其在习俗中的重要性,选项A“它们在今天的中国文化中非常重要。”符合,故选A。38.根据“Making a large flower-shaped bun takes two days.”以及“The next day, they shape the dough into flowers and steam (蒸) them.”可知,此处介绍的是花馍的制作过程,选项D“首先,厨师准备面团,让它发酵一夜。”符合,故选D。39.根据“Cooks colour the buns using natural juices from fruit and vegetables. This gives huamo its bright and beautiful appearance (外表).”可知,此处介绍的是花馍的着色和外观,选项E“对于特殊场合,家庭会将花馍安排成更大的图案”符合,故选E。40.根据“While huamo looks beautiful...while bringing amilies together to celebrate special moments.”可知,此处介绍的是花馍的象征意义和食用方式,选项G“这些花馍为家庭带来好运”符合,故选G。41.A 42.F 43.D 44.B 45.E【导语】本文围绕慰藉食物展开,先以吃热面条带来的感受引出慰藉食物的概念,指出每个人对其选择不同且它们承载着美好回忆,提醒人们正确对待慰藉食物。41.根据前文“everyone may have a different choice for his or her comfort food”以及后文说“In fact, they connect you to beautiful memories, helping reduce stress or sadness.”可知,这些慰藉食物不只是满足生理需求,还有其他作用。选项A“这些食物不仅仅能填饱你的肚子”符合语境,起承上启下作用。故选A。42.根据前文“Only one bite can take you back to the moments when you felt happy or cared for. But the memories people treasure are different.”以及后文“Some people feel better when they eat sweet foods. For others, a hamburger may remind them of good times.”可知,因为珍视的回忆不同所以慰藉食物因人而异。选项F“这就解释了为什么慰藉食物因人而异”符合语境。故选F。43.根据前文“They may taste good and make us happy, but they’re usually high in calories and fats.”以及后文“For example, eating ice cream every day can lead to overweight or other health problems.”可知,高热量高脂肪食物会引发健康问题。选项D“因此,吃太多这类食物可能会损害我们的健康”符合语境。故选D。44.根据前文“So how can we enjoy comfort foods without harming our health ”以及后文“You can eat a small burger with a side salad instead of French fries, or add vegetables to your noodles.”可知,这儿回答了如何在享用慰藉食物时不损害健康的问题,选项B“关键是要将它们与健康的膳食相平衡”符合语境。故选B。45.根据前文“Instead of avoiding comfort foods altogether, try making smarter choices.”可知,做出明智选择的结果,即既能享受慰藉食物的好处又能保持健康,选项E“通过这种方式,我们可以在保持健康的同时享受这些好处”符合语境。故选E。46.E 47.C 48.A 49.D 50.B【导语】本文是一篇说明文,就如何健康、快乐地锻炼给出了一些建议。46.根据“This helps to prepare your body for activities”可知,锻炼前热身有助于帮助身体进入状态。E选项“锻炼前热身。”符合语境,故选E。47.根据“Rather than (不是) stop at once, do a few light activities to avoid (避免) pains (疼痛) later”可知,高强度锻炼后最好能做些低强度运动来达到“冷却”身体的目的。C选项“冷却身体。”符合语境,故选C。48.根据“Never try to exercise when you feel painful (疼痛的).”可知,要有极限地锻炼,一旦到达极限水平,身体有所不适之后,要及时暂停锻炼。A选项“有极限地锻炼。”符合语境,故选A。49.根据“Water is important to keep your normal (正常的) temperature during exercise and prevent (预防) tiredness”可知,此处是在说补水在锻炼中的重要性。D选项“避免口渴。”符合语境,故选D。50.根据“These shoes can keep your feet safe and prevent (阻止) you from being hurt”可知,此处是在说锻炼时为避免脚受伤,最好穿上运动鞋。B选项“穿运动鞋。”符合语境,故选B。51.C 52.F 53.A 54.D 55.B【导语】本文是一篇说明文,介绍了一些健康的饮食习惯。51.根据原文“Now I would like to tell you something about it”可知,此处是在问如何养成健康的饮食习惯。C选项“我们怎样才能养成良好的饮食习惯?”符合语境,故选C。52.根据原文“It is important to eat a balanced diet (饮食)”可知,均衡饮食应包括新鲜的蔬菜和水果。F选项“我们应该每天吃新鲜的蔬菜和水果”符合语境,故选F。53.根据原文“We should eat breakfast every day”可知,说应该每天吃早餐之后,应该介绍吃早餐的好处。A选项“这对我们的身心都有好处”符合语境,故选A。54.根据原文“Some students like junk food very much”可知,此处开始提到垃圾食品。D选项“垃圾食品很美味,但不健康”符合语境,故选D。55.根据原文“Students should drink eight glasses of water every day”可知,此处在介绍饮水的好处。B选项“喝水可以使我们保持健康”符合语境,故选B。56.E 57.B 58.A 59.C 60.D【导语】本文讲述了Ben和他的家人经历的一次暴风雨的前后过程。56.根据“Black clouds were making the sky very dark.”可知,此处需说明暴风雨开始的具体现象。选项E“6点钟左右,雨开始猛烈地打在窗户上。”符合语境。故选E。57.根据“Ben’s dad was putting pieces of wood over the windows while his brother was making sure the flashlights (手电筒) and radio were working.”以及“Ben was helping his mom make dinner.”可知,后文描述爸爸钉木板、哥哥检查设备、Ben帮妈妈做饭,选项B“家里的每个人都很忙。”符合语境。故选B。58.根据“After dinner, they tried to play a card game, but it was hard to have fun with a serious storm happening outside.”可知,第三段提到“晚饭后”,暴风雨导致外部环境极度黑暗,此处需渲染暴风雨的严重性。选项A“外面没有灯光,感觉就像半夜一样。”符合语境。故选A。59.根据“He had to listen to some music to calm himself down. He finally fell asleep when the wind was going down at around 3:00 a. m.”可知,后文提到Ben听音乐才能入睡,选项C“Ben一开始睡不着。”符合语境。故选C。60.根据“He went outside with his family and found the neighborhood in a mess.”可知,此处需具体描述灾后场景,选项D“到处都是倒下的树、破碎的窗户和垃圾。”符合语境。故选D。61.D 62.C 63.F 64.B【导语】本文主要讲述了日本大城市的拥挤问题。61.根据“It is planning to give three million yen to people if they decide to move and find work elsewhere”可知,此处提到了支付离开的费用,选项D“然而,日本的首都东京正在考虑支付人们离开城市的费用。”符合,故选D。62.根据“The Greater Tokyo Area (东京圈) has a total population (人口) of about 38 million.”可知,此处描述了东京圈的人口压力,选项C“大约每三个日本人中就有一个居住在这个地区。”符合,故选C。63.根据“At the same time, there is a population drop in other parts of Japan.”可知,此处提到其他地区人员流失的现象,选项F“这些地方看到他们最优秀的人才离开,再也不回来。”符合,故选F。64.根据“Japan’s government is trying to move people away from the capital and help rebuild the countryside.”可知,此处描述了政府的措施,选项B“这是名为‘地区复兴’计划的一部分。”符合,故选B。65.E 66.D 67.C 68.A 69.B【导语】本文主要讲述了保持良好的饮食习惯是保持健康最重要的事情之一。文章提出了五个建议:多吃蔬菜和水果;吃不同种类的食物;保持健康食物容易得到;不要吃太多;经常喝水。65.根据文章第一条建议“Eat lots of vegetables and fruit.”可知,本段主要建议要多吃蔬菜和水果。E选项“你应该经常吃蔬菜和水果”符合语境。故选E。66.根据文章第二条建议“Eat different kinds of food.”可知,本段建议要吃不同种类的食物。D选项“不要只吃你喜欢的食物”符合语境。故选D。67.根据文章空处下一段“Then you can have some healthy food to eat when you get back.”可知,本段建议让健康食物容易得到。C选项“保持健康食物容易得到”符合语境。故选C。68.根据文章空处下一段“We should learn self-control and know how much is enough for our body.”可知,本段建议不要吃太多。A选项“不要吃太多”符合语境。故选A。69.根据文章第五条建议“Drink water often.”可知,本段建议经常喝水。B选项“牛奶也对你有好处”符合语境。故选B。70.E 71.B 72.C 73.A 74.D【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了世界各地不同的饮茶文化,包括中国、日本、英国和美国的不同饮茶习惯和传统。70.根据文章第一段“All over the world, people enjoy drinking tea.”和“In different countries, people have very different ideas about drinking tea.”可知,虽然全世界的人都喜欢喝茶,但不同国家的人对喝茶的理解不同。选项E“但茶对每个人的意义并不相同”符合语境。故选E。71.根据文章第二段“People all around the country always have tea when they get together.”和“Guangzhou people like tea-drinking…”可知,本段主要描述中国的饮茶文化。选项B“在中国,茶成为国饮”符合语境。故选B。72.根据文章第三段“The Japanese have a special tea ceremony… everything must be done in a special way.”可知,日本的茶道非常讲究,甚至可能有专门的房间。选项C“有些人甚至为此准备了专门的房间”符合语境。故选C。73.根据文章第四段“In England, the late afternoon is ‘teatime’… and drink it with milk and sugar.”可知,英国人喝茶时会搭配点心并聊天。选项A“他们还会吃蛋糕、饼干和小三明治,并与朋友聊天”符合语境。故选A。74.根据文章第五段“Americans usually just put tea bags in their cups to make tea.”可知,美国人用茶包泡茶更快捷方便。选项D“这比用茶壶泡茶更快、更方便”符合语境。故选D。75.B 76.A 77.C 78.E 79.D【导语】本文主要讲述作者本月和父母前往山东泰山旅行,描述了途中见闻、登顶过程及感受,并建议读者有空去游览泰山,提醒做好旅行规划。75.根据“Mount Taishan is in the middle of Shandong and it is so famous.”可知,前文提到泰山很著名,此处应进一步阐述其著名的表现。选项B“每年世界各地有很多人来游览它”符合语境,故选B。76.根据“This month, my parents and I took a wonderful trip to Mount Taishan.…When we arrived at the foot of the mountain, we had some bread and milk.”可知,前文说和父母去泰山旅行,后文说到达山脚下,中间需要补充前往泰山的相关信息。选项A“我们乘公交车到那里花费了大约两个小时”符合旅行的逻辑顺序,故选A。77.根据“I could see white clouds and blue sky…And there were some birds singing in trees.”可知,前文描述爬山过程中看到蓝天白云,后文说有鸟儿在树上歌唱,此处应继续补充爬山时看到的景色。选项C“我还能看到蝴蝶在花丛中飞舞”,丰富了对沿途景色的描写,故选C。78.根据“Everything in Mount Taishan was new and special to me…About five hours later, we arrived at the top of it.”可知,前文提到泰山的一切对“我”来说既新鲜又特别,后文说大约五小时后到达山顶,此处补充旅行途中的感受较为合适。选项E“一路上我和父母玩得很开心”符合语境,故选E。79.根据“I enjoyed the beauty of Mount Taishan and had a good time…But remember, you should make a travel plan and prepare well for it.”可知,前文讲述了自己在泰山游玩得很开心,后文给出旅行要做好计划和准备的建议,此处应是从自身经历过渡到对读者的建议。选项D“如果你有空,你可以游览泰山”符合语境,故选D。80.D 81.E 82.A 83.C 84.B【导语】本文主要讲述了良好饮食习惯的重要性及其对身体健康的多方面益处,包括提供能量、促进生长、保持健康和苗条等,并给出了改善饮食的建议。80.根据上文“Your body is like a super-strong, super-speedy machine, and the food you eat is what keeps you going.”可知,此处把身体比喻成机器,食物比喻为“燃料”,选项D“这就像在你的车里放正确的汽油。”符合语境。故选D。81.根据上文“Proteins (蛋白质) are a good choice.”并结合选项可知,此处需补充蛋白质类食物的具体例子及其作用,选项E“鸡蛋和牛奶为你的每一个动作提供能量。”符合语境。故选E。82.根据下文“Some foods are like tiny doctors. Fruit and vegetables, such as apples and carrots, have an active influence (影响) on your body if something goes wrong, like when you have a little cold.”可知,食物对健康有益,选项A“让你健康。”符合语境。故选A。83.根据上文“Sometimes people eat too much sugar or fatty foods, and it’s like putting too much weight in your backpack.”并结合选项可知,此处需说明过量摄入糖和脂肪的后果,选项C“它变得很重,让你很累。”符合语境。故选C。84.根据上文“Firstly, eat all kinds of foods.”以及下文“Don’t be too picky”可知,不要挑食,每种食物都摄入,应是每种食物都有好处,选项B“每一种都对你的健康有好处。”符合语境。故选B。85.D 86.A 87.E 88.B 89.C【导语】本文主要介绍了海洋对人类的重要性,分别从提供食物和工作机会、带来乐趣与放松、制造氧气和调节气候等方面阐述了海洋在多个方面对人类的帮助,强调海洋价值巨大,呼吁人们保护海洋。85.根据下文“Food and Job”、“Fun and Relaxation”和“Oxygen (氧气) and Climate”可知,文章分别从食物和工作、娱乐放松、氧气和气候等方面介绍海洋对人类的帮助,此处应是总起句,表明海洋在很多方面帮助我们,选项D“它在许多方面帮助我们。”符合语境故选D。86.根据“Because people need the food, they build a lot of factories to make food from the ocean.”可知,人们建造工厂从海洋获取食物,由此会带来工作机会,选项A“然后许多人有了工作。” 符合语境。故选A。87.根据“The ocean is also a great place to have fun. Many people go swimming, go boating or just walk by the sea during their holidays.”可知,人们在海洋边享受乐趣,此处应进一步说明在海边活动能让人的烦恼和压力消散,选项E“他们的忧虑和压力随着海风和清澈的水一起流淌而去。” 符合语境。故选E。88.根据上文“And it helps keep our climate right and keep the earth not too hot or too cold.”可知,此处应继续说明海洋在气候方面的作用,选项B“它也提供了地球上大约90%的雨水。”符合语境。故选B。89.根据上文“The ocean is valuable and it gives us a lot of things”可知,详细阐述了海洋对人类的诸多重要作用,此处应得出海洋对我们非常重要的结论,选项C“因此它对我们很重要。”符合语境。故选C。90.B 91.A 92.C 93.E 94.D【导语】本文主要讲述了作者与父母游览泰山的经历,描述了登山过程中看到的美丽景色和愉快体验,并建议读者提前做好旅行计划。90.根据“Mount Taishan is in the middle of Shandong. It is very famous. ”可知,前文提到“泰山非常著名”,后文需进一步说明其受欢迎程度,选项B“每年都有很多来自世界各地的人来参观。”符合语境。故选B。91.根据“This month, my parents and I took a wonderful trip to Mount Taishan.”和“During the climb, I could see white clouds and the blue sky.”可知,开头讲述“去泰山旅行”,后文提到“爬山过程”,中间需交代交通方式,选项A“我们乘公共汽车到那里花了大约两个小时。 ”符合语境。故选A。92.根据“During the climb, I could see white clouds and the blue sky.”和“About five hours later, we arrived at the top of it.”可知,是介绍登山时看到的自然景色,选项C“我还能看到蝴蝶在花丛中翩翩起舞。”符合语境。故选C。93.根据“Everything in Mount Taishan was new and special to me. ”可知,前文说“泰山的一切都让我感到新奇”,后文提到“五小时后到达山顶”,中间需体现爬山过程的体验,选项E“一路上我和父母玩得很开心。”符合语境。故选E。94.根据“But remember, you should make a travel plan and prepare well for it.”可知,这里应是对读者的建议,选项D“如果你有空,你可以去参观泰山。”符合语境。故选D。95.C 96.A 97.D 98.E 99.B【导语】本文主要讲的是假期旅行计划,包括定目的地、商量地点、订酒店票、备合适衣物及列物品清单等。95.根据“If you travel alone, think of your favorite place and visit it. If you travel with a friend, share your ideas with him or her.”可知,此处是说首先要决定自己想去的地方,一个人旅行就想自己喜欢的地方,和朋友旅行就一起分享想法。选项C“首先,决定你想去的哪个地方”符合语境。故选C。96.根据“If you travel alone, think of your favorite place and visit it. If you travel with a friend, share your ideas with him or her.”以及“It can make your trip more interesting.”可知,前面提到了独自旅行和与朋友旅行关于选择地点的情况,这里进一步说谈论并决定自己最喜欢的地方会让旅行更有趣。选项A“谈论并决定你最喜欢的地方”符合语境。故选A。97.根据“It helps you have a place to stay. It makes your trip easy to buy tickets before you go.”可知,这里说的是要提前预定酒店和车票,这样能有住的地方并且方便买票。选项D“然后预订酒店和车票”符合语境。故选D。98.根据“The weather is different in different places.”可知,因为不同地方天气不同,所以需要带不同的衣服。选项E“所以你需要带不同的衣服”符合语境。故选E。99.根据“If you are afraid of forgetting something, you should write the things on a piece of paper.”以及“Remember always to keep the paper with you.”可知,前面说怕忘记事情可以写在纸上,并且要一直带着纸,这里接着说如果想到其他事情也可以随时写下来。选项B“如果你想到其他事情,你可以随时把它们写下来”符合语境。故选B。答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源预览