资源简介 中小学教育资源及组卷应用平台Unit 7 A Day to Remember 单元综合试题 2024-2025学年下期初中英语人教版七年级下册(新教材)一、完形填空It is a good idea for students to have study tours (研学旅行). Many people think that students sometimes need to 1 outside. They can experience the world around them. Study and learning are not 2 reading books! So study tours are getting 3 now.Some of them make students 4 more about nature. The students visit many 5 , such as zoos, mountains, forests or sometimes farms. People want students not only to learn about nature, but also to learn to 6 it.Sometimes 7 take students to a police station or a farm. These help students know more about different 8 and help them to be thankful to the people who work for their city.Students usually love study tours! They can go out of the school and 9 . Also, they learn a lot when they feel 10 . Study tours can please both parents and students!1.A.exercise B.eat C.learn D.live2.A.still B.just C.never D.also3.A.terrible B.funny C.popular D.boring4.A.speak B.know C.read D.hear5.A.places B.villages C.stores D.countries6.A.be good for B.be friendly to C.be strict with D.be worried about7.A.policemen B.drivers C.farmers D.teachers8.A.ideas B.subjects C.dreams D.jobs9.A.stay up late B.make a wish C.have fun D.run away10.A.relaxed B.busy C.scared D.lucky二、单项选择11.Which of the following underlined parts isn’t pronounced the same as the others A.cake B.black C.kite D.nice12.First, the dirty water goes into the plant ________ our homes.A.from B.of C.in D.at13.—What did you do last weekend —I ________ badminton with my friends.A.play B.played C.am playing D.will play14.The book is very ________. I’m ________ in it.A.interesting; interested B.interested; interestingC.interesting; interesting D.interested; interested15.It takes ________ half an hour ________ his homework every day.A.he; to do B.him; doing C.him; to do D.his; to do16.At the meeting, I agreed ________ my cousin ________ his idea.A.with; with B.to; to C.with; on D.to; with17.The pair of white trousers ________ nice. Can I ________ A.is; try it on B.are; try on it C.is; try them on D.are; try on them18.When I went into the room, the cat jumped ________ the window and ran ________ the garden.A.into; into B.out of; out of C.out of; into D.into; out of19.Open the box. Sarah. You will find a nice hat ________ it.A.above B.on C.inside D.beside20.Which of the pronunciations of the -ed ending is different from the others A.searched B.picked C.repeated D.stopped三、阅读理解School TripDear parents, Our class is going to visit the wetland park (湿地公园) on Saturday. It will be a great trip, because most of the students in our class are interested in plants, like flowers. Your child needs to bring: ·The trip permission (允许) paper below. ·Water, food (lunch in the park), a notebook, a pen, a camera and a hat. We’ll leave at 7:30 a.m. and come back at about 2:30 p. m. Please keep this note. Thank you. Yours, George Brown ________ (Student’s name) has my permission to go on the trip to the wetland park on Saturday. ________ ________ (Parent’s name) (Date)21.The students can learn about ________ on the trip.A.animals B.maths C.art D.plants22.The students don’t need to take a ________.A. B. C. D.23.Where will the students have lunch A.In the park. B.At home. C.In a restaurant. D.At school.24.Which is NOT TRUE A.The trip is about 7 hours.B.Students need to bring food.C.The class will go to the wetland park on Saturday.D.If a student wants to go, his or her parents must follow.25.Who is George Brown A.A student. B.A parent. C.A teacher. D.A classmate.Last week, I went to London with my friend for an art festival by car. We were very happy because we loved art and we also loved taking a trip together.We arrived in London one day before the art festival started. It was sunny and hot in the city, so we wanted to go camping in the hills around London that night. We thought it would be a fun way to stay in nature and spend time together.But in the hills, the weather changed (变化) quickly. It started raining very hard not long after we put up our tent. And there was a strong wind. We tried our best to keep the rain out of our tent,but we couldn’t. In the end, we had to leave and take our things to a hotel.When we got to the hotel, we found that there weren’t any rooms for us. Luckily, a nice hotel worker let us sleep in the dining room. We fell asleep quickly because we were so exhausted. The next morning, when we woke up, we were happy that it was sunny again.Our camping trip didn’t go very well, but we felt very warm. When we left the hotel, we said thanks to the hotel worker for his great help.根据材料内容选择最佳答案。26.Why did the writer go to London last week A.To go camping. B.To enjoy nature. C.To buy a car. D.To go to an art festival.27.How was the weather in London when the writer and his friend arrived there A.Sunny and hot. B.Cloudy and warm. C.Snowy and cold. D.Windy and cold.28.Where did the writer and his friend sleep at last A.In their car. B.In their tent. C.In a hotel’s dining room. D.In a hotel worker’s room.29.What does the underlined word “exhausted” in Paragraph 4 mean A.惭愧的 B.筋疲力尽的 C.害羞的 D.害怕的30.What can we learn from the writer’s trip A.We shouldn’t go camping in the hills.B.We should take trips with more than one friend.C.It’s nice to spend time with family when having a trip.D.We should help other people when they have problems.It is a good idea to give school trips to students. Many people know that students sometimes need to learn outside. Studying and learning are more than books!Some school trips make students see more about nature. The students visit many places such as zoos, mountains, forests or farms. The teachers want the students not only to know about nature, but also to learn to love it and take care of it.Other school trips are for students to learn about their city or interesting jobs. They take students to visit a police station or a fire station. These kinds of school trips help students learn about jobs and help them to be thankful to the people who work for their city.Students usually love school trips! They can go out of the classroom and have fun. The teachers know that students can learn a lot when they relax and have fun. School trips can please both teachers and students!Teachers tell the students not to throw rubbish anywhere during the trip. Today our environment is getting better and better. It is important for us to protect the environment.31.What can students learn from school trips A.How to love nature. B.How to protect the environment.C.How to take care of nature. D.A, B and C.32.Why do the students visit a police station or a fire station A.To learn more about mountains. B.To visit old people in the hospital.C.To help people in the office. D.To learn about jobs and to be thankful.33.What does the underlined word “please” in the fourth paragraph mean A.Make somebody feel happy. B.Make somebody feel worried.C.Make somebody feel sorry. D.Make somebody feel terrible.34.What’s the purpose of the last paragraph A.To tell us to have a school trip. B.To tell us to pick up rubbish.C.To tell us to protect the environment. D.To tell us to take care of animals.35.What’s the main idea of the passage A.School trips can help students learn more. B.Students like to learn more about nature.C.School leaders know about their students. D.Students usually love school trips.四、任务型阅读阅读下面短文,根据短文内容补全下面五个问题的答案,每题不得超过三个词。The following is taken from Michael’s diary.Today was the Dragon Boat Festival. My friends and I attended a special event-a dragon boat competition. This year, my cousin Ellie was in a dragon boat team. So, I was even more excited than usual.We arrived early to get good seats for the races. There were so many people watching — it would be difficult to see the races if you weren’t near the front. We were lucky and got a great place to sit. There were twelve different races. My cousin was in the last race, so we had to stay until the end.The crowd got very excited and there was lots of cheering. When Ellie was racing, I was shouting and cheering very loudly. Her team won! It was a difficult race but they did it! They came in first place.After the race, we bought some delicious rice dumplings to eat.36.Who did Michael watch the dragon boat races with He watched the races with .37.Why was Michael more excited than usual Because his cousin was .38.Where did Michael sit He sat .39.How many different races were there .40.What did Michael do during Ellie’s race He .五、选词填空请从方框内选择适当的词并用其正确形式填空,使文章完整连贯。注意每空一词,每词仅用一次,有两词为多余项。请将答案写在答题卡对应题目的答题位置上。day feed we week favorite warm and under animal home tell butI still remember a very wonderful school trip to a farm with my friends last term.Our day started with a 41 welcome from Farmer John. He took us to the big fields (田野) and let us 42 the farm animals, like sheep, cows and chickens. All of us and the 43 were excited. Farming in the fields was our 44 part of the trip. We planted and picked vegetables.Our hands got dirty, 45 we never felt so happy. We not only enjoyed 46 , but also learned where food came from. At lunchtime, all of us got together 47 a big tree for a picnic. We tasted the fruits and vegetables from the farm. After lunch, we 48 stories, took nature walks and some boys even went on a tractor (拖拉机) ride around the farm. As the day drew to a close, each of us got a small plant to take 49 . That was really a wonderful giftIt was a 50 full of happiness. We learned it’s not easy to grow the food we eat and we should respect (尊重) nature.六、单词语法填空51.Jack gets used to (record) his life by taking photos.52.Finally, he (try) his best and successfully finished the task.53.China has worked hard at the (explore) of space.54.The hobby will make your free time interesting and (create).55.In Autumn, all the (leaf) in the trees fall on the ground.七、书面表达56.请根据下面的要点提示,以“A School Trip”为题写一篇英语短文,介绍一下你们班(人称:第一人称) (三班) 上周 (时态:一般过去时) 参加野营的情况。 (语篇类型:记叙文 主题:人与自我)要点提示:1. 参与人员;2. 活动时间;3. 活动的具体内容;4. ……要求:1. 文章内容应包括要点提示的所有信息可适当发挥;2. 词数70左右。A School Trip__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________参考答案题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10答案 C B C B A B D D C A题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20答案 D A B A C C C C C C题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30答案 D B A D C D A C B D题号 31 32 33 34 35答案 D D A C A1.C 2.B 3.C 4.B 5.A 6.B 7.D 8.D 9.C 10.A【导语】本文讲述了学校组织的研学能帮助学生学到很多东西。1.句意:许多人认为学生有时需要到外面去学习。exercise锻炼;eat吃;learn学习;live生存。根据“It is a good idea for students to have study tours (研学旅行). Many people think that students sometimes need to ...”可知,研学可以帮助学生到外面去学习。故选C。2.句意:学习和掌握不仅仅是读书!still仍然;just只是;never从不;also也。根据“They can experience the world around them. Study and learning are not ... reading books!”可知,研学是体验世界,不仅仅是读书。故选B。3.句意:所以研学旅行现在越来越流行了。terrible糟糕的;funny滑稽的;popular流行的;boring令人无聊的。根据“They can experience the world around them. Study and learning are not ... reading books! So study tours are getting ... now.”可知,研学能体验世界,所以越来越受欢迎。故选C。4.句意:其中一些让学生更多地了解大自然。speak说话;know了解;read阅读;hear听见。根据“Some of them make students ... more about the nature.”可知,是让学生了解大自然。故选B。5.句意:学生们参观了很多地方,比如动物园、山脉、森林,有时还有农场。places地方;villages村庄;stores商店;countries国家。根据“such as zoos, mountains, forests or sometimes farms”可知,参观了许多地方。故选A。6.句意:人们希望学生不仅要了解自然,而且要学会善待自然。be good for对……有好处;be friendly to对……友好;be strict with对……严格;be worried about担心。根据“People want the students not only to know about the nature, but also to learn to ... it.”可知,人们希望学生不仅了解自然,还要善待自然。故选B。7.句意:在其他一些日子里,老师带学生去警察局或农场。policemen警察;drivers司机;farmers农民;teachers教师。根据“... take students to a police station or a farm.”可知,研学是老师带领学生。故选D。8.句意:这些帮助学生更多地了解不同的工作,并帮助他们感谢为他们的城市工作的人。ideas主意;subjects学科;dreams梦想;jobs工作。根据“These help students know more about different ... and help them to be thankful to the people who work for their city.”可知,不同的职业的人在为他们的城市工作。故选D。9.句意:他们可以走出学校,玩得开心。stay up late熬夜很晚;make a wish许愿;have fun玩得开心;run away逃跑。根据“They can go out of the school and ...”可知,研学可以让学生们走出学校并玩得很开心。故选C。10.句意:此外,他们在感到放松的时候也能学到很多东西。relaxed放松的;busy忙碌的;scared可怕的;lucky幸运的。根据“They can go out of the school and ... Also, they learn a lot when they feel ...”可知,研学是在玩乐放松的同时学到东西。故选A。11.D【详解】句意:下面哪个画线部分的发音和其他的不一样?考查语音。 cake的发音为/ke k/; black 的发音为/bl k/;kite的发音为/ka t/; nice的发音为/na s/,D选项中下划线的部分的发音不同。故选D。12.A【详解】句意:首先,污水从我们家里进入工厂。考查介词辨析。from来自;of ……的;in在……里;at在。根据“the dirty water goes into the plant”可知,此处是指“从工厂到家里”,表示起点用from。故选A。13.B【详解】句意:——你上周末去做什么了?——我和我的朋友们打羽毛球了。考查动词时态。根据问句“What did you do last weekend ”可知,答句用一般过去时,故选B。14.A【详解】句意:这本书非常有趣。我对它感兴趣。考查形容词辨析。interesting有趣的,形容物;interested感兴趣的,形容人。第一个空形容物the book,用interested;第二个空是be interested in“对……感兴趣”。故选A。15.C【详解】句意:他每天花半小时做作业。考查代词辨析和非谓语动词。he他,主格;him他,宾格;his他的,物主代词。第一空前的takes为动词,应用宾格代词him;该句为句型“it takes sb.+时间+to do sth.”,意为“做某事花费某人多少时间”,第二空应用动词不定式to do。故选C。16.C【详解】句意:在会议上,我同意我表弟的观点。考查动词短语。agree with sb. on sth.为固定搭配,表示“在某事上同意某人”。故选C。17.C【详解】句意:这条白色的裤子很漂亮。我能试一下吗?考查be动词和动词短语。is用于名词单数或者不可数名词;are用于名词复数;try on试一试。第一空的句子主语是the pair of...,名词单数作主语,be动词用is;第二个空,try on试穿,当宾语是代词时,放在动词和副词之间,此处用them代指上文的white trousers。故选C。18.C【详解】句意:当我走进房间时,猫跳出了窗户,跑进了花园。考查介词辨析。into进入;out of从……里出来。根据“the cat jumped... the window and ran... the garden.”可知,应是跳出了窗户跑进了花园。故选C。19.C【详解】句意:打开盒子。莎拉。你会发现里面有一顶漂亮的帽子。考查介词辨析。above在……上;on在上面;inside在……里面;beside在旁边。根据前面的“Open the box. Sarah. You will find a nice hat...it.”可知,应该是你会在盒子里发现一顶漂亮的帽子,故选C。20.C【详解】句意:-ed结尾的哪个发音与其他发音不同?考查语音知识。searched[s t t];picked[p kt];repeated[r pi t d];stopped[st pt]。根据音标可知,repeated的ed发音和其他选项不同,故选C。21.D 22.B 23.A 24.D 25.C【导语】本文是一篇应用文。文章通知班级将于周六去湿地公园进行学校旅行,告知家长旅行相关事宜,包括学生需携带的物品、出发和返回时间,并附有家长需填写的出行许可部分 。21.细节理解题。根据第一段中的“ It will be a great trip, because most of the students in our class are interested in plants, like flowers.”可知学生们可以在旅行中学习到有关植物的知识,故选D。22.细节理解题。根据“Water, food (lunch in the park), a notebook, a pen, a camera and a hat.”可知学生们不需要带手表,故选B。23.细节理解题。根据“lunch in the park”可知学生们在公园里吃午餐,故选A。24.细节理解题。根据 “We’ll leave at 7:30 a. m. and come back at about 2:30 p.m.”“Your child needs to bring... food”和“Our class is going to visit the wetland park on Saturday.”可知学生们将在周六参观湿地公园,旅行持续约7个小时,学生们需要带食物,而文中并没有提到需要父母跟随,故选D。25.推理判断题。根据“Dear parents”和落款George Brown 可推断他应该是学校的老师,故选C。26.D 27.A 28.C 29.B 30.D【导语】本文讲述了作者和朋友去伦敦参加艺术节,在伦敦周围的山上露营时遇到了大雨,返回酒店时又没有空余的房间休息,幸运的是,最后在一个善良的酒店员工的帮助下,得以在酒店的餐厅歇息。26.细节理解题。根据“Last week, I went to London with my friend for an art festival by car.”可知,作者去伦敦是为了参加一个艺术节。故选D。27.细节理解题。根据“We arrived in London one day before the art festival started. It was sunny and hot in the city,”可知,作者和朋友到伦敦时,天气晴朗且炎热。故选A。28.细节理解题。根据“Luckily, a nice hotel worker let us sleep in the dining room. We fell asleep quickly because we were so exhausted.”可知,作者和朋友最后睡在一家酒店的餐厅里。故选C。29.词句猜测题。根据“We fell asleep quickly”可知,作者和朋友很快就睡着了,由此可知他们非常累、已经精疲力尽了;“exhausted”表示“精疲力尽的”。故选B。30.推理判断题。根据“Our camping trip didn’t go very well, but we felt very warm. When we left the hotel, we said thanks to the hotel worker for his great help.”可知,作者和朋友的露营之旅进行得不太顺利,但感到很温暖。离开酒店时,他们对酒店工作人员的大力帮助表示感谢。由此推知当他人遇到困难时,我们应伸出援手。故选D。31.D 32.D 33.A 34.C 35.A【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了学校组织学生进行学校旅行的好处。31.细节理解题。根据第二段“The teachers want the students not only to know about nature, but also to learn to love it and take care of it.”以及最后一段“Teachers tell the students not to throw rubbish anywhere during the trip. Today our environment is getting better and better. It is important for us to protect the environment.”可知,学生从学校旅行中可以学到如何热爱自然、如何保护环境以及如何照顾自然,A、B、C选项都正确。故选D。32.细节理解题。根据第三段“These kinds of school trips help students learn about jobs and help them to be thankful to the people who work for their city.”可知,学生参观警察局或消防站是为了了解工作并学会感恩。故选D。33.词义猜测题。根据第四段“Students usually love school trips! They can go out of the classroom and have fun. The teachers know that students can learn a lot when they relax and have fun.”可知,学生喜欢学校旅行,在旅行中能获得乐趣并学到很多,老师也知道学生在放松玩乐中能学到东西,所以学校旅行能让老师和学生都开心;据此可以推断,划线单词“please”的意思是“使某人感到高兴”。故选A。34.推理判断题。根据最后一段“Teachers tell the students not to throw rubbish anywhere during the trip. Today our environment is getting better and better. It is important for us to protect the environment.”可知,老师告诉学生旅行中不要乱扔垃圾,保护环境很重要,所以本段的目的是告诉我们要保护环境。故选C。35.主旨大意题。综合全文可知,文章第一段指出学校旅行是个好主意,学生有时需要在课外学习;接着分别阐述了学校旅行能让学生了解自然、了解工作以及学生喜欢学校旅行的原因等,整体都是在说明学校旅行能帮助学生学到更多东西。故选A。36.his friend 37.in a team 38.a great place 39.Twelve/12 40.shouted and cheered【导语】本文是一篇日记。日记是Michael写的,记录了他和朋友们一起观看龙舟比赛,为表哥加油助威的经历。36.根据“My friends and I attended a special event-a dragon boat competition.”可知Michael和他的朋友们观看了龙舟比赛,故填his friends。37.根据“This year, my cousin Ellie was in a dragon boat team. So, I was even more excited than usual.”可知今年Michael更兴奋是因为他的表哥Ellie在龙舟队,故填in a team。38.根据“We were lucky and got a great place to sit.”可知Michael他们是幸运的,找到一个好地方坐。故填a great place。39.根据“There were twelve different races.”可知共有十二种不同的比赛,故填Twelve/12。40.根据“When Ellie was racing, I was shouting and cheering very loudly.”可知当Ellie比赛时,Michael非常大声地喊和加油。故填shouted and cheered。41.warm 42.feed 43.animals 44.favorite 45.but 46.ourselves 47.under 48.told 49.home 50.day【导语】本文介绍了作者和朋友们在农场的经历。41.句意:我们的一天以农民约翰的热情欢迎开始。空处应填形容词作定语修饰名词welcome,结合选词可知,warm“温暖的,热情的”符合语境。故填warm。42.句意:他带我们去大田野,让我们喂农场的动物,像羊、牛和鸡。根据“the farm animals, like sheep, cows and chicken”和选词可知,是指喂养动物。let sb. do sth. “让某人做某事”,动词用原形。故填feed。43.句意:我们和动物们都很兴奋。根据“All of us and the...were excited.”可知,人和动物都很兴奋,animal “动物”,应用复数形式。故填animals。44.句意:在田野里种地是我们旅行中最喜欢的部分。根据“Farming in the fields was our...part of the trip.”结合选词可知,在田野里种地是我们旅行中最喜欢的部分,应用favorite“最喜欢的”作定语。故填favorite。45.句意:我们的手弄脏了,但我们从未感到如此高兴。后句和前句是转折关系,应用but。故填but。46.句意:我们不仅玩得很开心,而且还了解了食物的来源。此处是短语enjoy oneself,主语是we,反身代词用ourselves。故填ourselves。47.句意:午餐时,我们大家聚在一棵大树下野餐。根据“a big tree for a picnic”可知,野餐是在大树下,应用介词under。故填under。48.句意:午饭后,我们讲故事,去大自然散步,一些男孩甚至在农场周围乘坐拖拉机。根据“stories, took nature walks”可知,这些都是午饭后的活动,tell stories “讲故事” 符合语境,句子是一般过去时,动词用过去式。故填told。49.句意:当这一天接近尾声时,我们每个人都得到了一株小植物带回家。根据“As the day drew to a close, each of us got a small plant to take”可知,一天结束了,每个人得到了一株小植物带回家,应用take home “带回家”。故填home。50.句意:这是充满幸福的一天。a后跟单数名词,结合选词可知,day “天” 符合语境。故填day。51.recording【详解】句意:杰克习惯了用拍照来记录他的生活。get used to doing sth.“习惯做某事”,故填recording。52.tried【详解】句意:最终,他尽了最大努力并成功地完成了任务。根据“finished”可知,时态为一般过去时,谓语动词用过去式,故填tried。53.exploration【详解】句意:中国在太空探索方面做出了巨大努力。根据“the...of space”可知,需要名词,exploration“探索”符合句意,故填exploration。54.creative【详解】句意:这个爱好会使你的空闲时间变得有趣和富有创造性。create“创造”,动词;根据“The hobby will make your free time interesting and”可知,此处要用create的形容词creative“创造性的”,与interesting一起作宾补。故填creative。55.leaves【详解】句意:在秋天,所有的树叶落到地上。leaf“叶子”,可数名词,根据“all”和谓语动词“fall”可知,这句话的主语为复数,leaf的复数形式是leaves。故填leaves。56.例文A School TripLast week all the teachers and students of Class Three visited Mount Lu and went camping there.We met at the school gate at 7:00 on Saturday morning and then we went to Mount Lu by train. We took some food and drinks with us. We had fun climbing the mountain and seeing the sea of clouds there. We took quite a lot of photos.All in all, although we were tired, we really had a good time there.【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇记叙文,为材料作文;②时态:时态主要为“一般过去时”;③提示:文章应该包括所有提示要点,要适当补充,使文章内容充实;行文时多用第一人称,尽量多使用短语和句型;写作中适当使用连接词,使行文连贯、顺畅。[写作步骤]第一步,开门见山:介绍班级进行学校旅行的基本信息,包括时间、地点以及人员等;第二步,描述旅行的具体行程安排,涵盖集合时间、地点、出行方式,携带物品以及在庐山的游玩活动;第三步,书写总结,表达感受。[亮点词汇]①have fun doing sth. 玩得开心②take photos 拍照[高分句型]①We met at the school gate at 7:00 on Saturday morning and then we went to Mount Lu by train. (and引导并列复合句)②All in all, although we were tired, we really had a good time there. (although引导让步状语从句)21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源预览