【期末考点突破】专题03 语篇阅读(含答案解析)(阅读6+语法6+任务型6)(译林版2024)-2024-2025学年八年级英语下学期专项训练

资源下载
  1. 二一教育资源

【期末考点突破】专题03 语篇阅读(含答案解析)(阅读6+语法6+任务型6)(译林版2024)-2024-2025学年八年级英语下学期专项训练

资源简介

【期末考点突破】专题03 语篇阅读(阅读6 语法6 任务型6)(译林版2024)-2024-2025学年八年级英语下学期专项训练(含答案解析)
一、阅读理解
A Special Weekend in Our Neighborhood
Living in Green Garden Neighborhood has always been wonderful. My neighbors are kind and helpful. Next Saturday, we’re going to do something special together to make our community even better.
Last week, Mrs. Wilson, our 70-year-old neighbor, fell while walking her dog. Many neighbors immediately volunteered to help. Some drove her to the hospital, others looked after her dog, and a few brought her meals. This event made me realize how important it is to care for each other.
Now, we’re planning a “Neighbor Help Day” this weekend. Here’s what we’ll do:
1.Teenagers’ Team: My friends and I will clean the small park near Block 3. We’ll collect rubbish and water the plants.
2.Shopping Helpers: Five adults will drive elderly neighbors to the supermarket. They’ll return before noon.
3.Repair Group: Mr. Carter, who works as a mechanic, will fix broken bicycles for free at the community center.
I’ve already invited my classmate Tom to join. He smiled and said, “I’ll bring extra gloves!” Our neighborhood committee will provide tools and snacks.
In the future, we plan to organize such events every season. Many neighbors say they’ll volunteer again because helping others makes everyone happy. As for me, I’m going to design colorful posters tonight to remind more people about this activity.
1.What caused the neighbors to plan the “Neighbor Help Day”
A.A community meeting. B.Mrs. Wilson’s accident.
C.Dirty parks in Block 3. D.Broken bicycles in the area.
2.What will the Teenagers’ Team do during the event
A.Fix bicycles at the community center. B.Drive elderly neighbors to the supermarket.
C.Clean the park and care for plants. D.Cook meals for Mrs. Wilson.
3.Who will repair bicycles for free
A.Tom and his classmates. B.The neighborhood committee.
C.Five adult volunteers. D.Mr. Carter the mechanic.
4.What will the writer do tonight
A.Make snacks for volunteers. B.Create activity posters.
C.Buy gloves for cleaning. D.Visit Mrs. Wilson.
My neighborhood is a great place to live. There is a big park near my home. I often go there with my parents on weekends. We can fly kites, play basketball and have a picnic in the park. There are also many trees and flowers in it, so the air is very fresh.
Across from the park, there is a big supermarket. We can buy all kinds of things there. Next to the supermarket is a bank. My father often goes there to save money. Behind my house, there is a small library. I usually go there to read books. It’s quiet and I can enjoy reading.
5.What can the writer do in the park
A.Swim. B.Go shopping. C.Fly kites. D.Save money.
6.Where is the supermarket
A.Next to the park. B.Across from the park.
C.Behind the house. D.Next to the bank.
7.The writer usually goes to the library to ________.
A.buy books B.play games C.read books D.meet friends
8.What’s the main idea of the passage
A.The writer’s family. B.The writer’s school.
C.The writer’s neighborhood. D.The writer’s hobbies.
9.What’s the advantage of the library
A.It’s big. B.It’s quiet. C.It’s near the bank. D.It has many books.
My Home and Dream House
My family lives in a comfortable three-story house. The first floor has a living room where we relax together every evening. Next to the living room is a small study room where my father keeps his collection of over 500 stamps from 30 different countries—he started collecting them when he was 12 years old.
On the second floor, there are three bedrooms. My bedroom is the second one from the stairs, painted light blue—my favorite color. The third floor is my favorite place because we built a special reading corner there last year. My mother arranged 150 books neatly on six wooden shelves that my brother made during his summer vacation.
Though our house is nice, I often imagine my dream home. It would be a modern tree-house built between four strong oak trees. The first tree would hold a circular living room, the second would have a kitchen, the third would contain two cozy bedrooms, and the fourth would support a small swimming pool. I’d collect rainwater in seven colorful barrels placed around the trees.
Next to this amazing tree house, I want to build a garden with exactly 25 types of flowers. The garden path would be made from 1,000 smooth stones I plan to collect from different beaches. Sometimes I sketch designs showing the first floor 15 meters above ground and the second floor 20 meters high. My parents say it’s an interesting idea, but they think building it would be challenging!
From my real home to my imaginary one, both places make me feel safe and happy. What does your dream house look like
根据材料内容选择合适的选项。
10.How many floors does the writer’s real house have
A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.
11.What does the writer’s father collect
A.Coins. B.Postcards. C.Over 500 stamps. D.Books.
12.Where would the swimming pool be in the dream house
A.The first oak tree. B.The second oak tree.
C.The third oak tree. D.The fourth oak tree.
13.What material would the garden path use in the dream house
A.Wooden boards. B.Colorful tiles.
C.Stones collected from beaches. D.Glass pieces.
请阅读下面语篇,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Hello! My name is Ruby. I’m three years old. I’m a new giraffe at the Birmingham Zoo in Alabama. You know what This is my third home. I remember that the Lincoln Children’s Zoo is my second home, but I can’t remember where my first home is.
Do you want to know why I move (搬家) a lot Let me tell you. People let me move to help save giraffes. The number of giraffes is so small now. When a new giraffe moves to a zoo, there will be more giraffes in the zoo. This is a good thing for us.
I don’t know when I’ll move to my fourth home. But I like my life at every zoo. At the Birmingham Zoo, I live with three other giraffes. They’re Jalil, Willow and Zuri. We’re good friends and we like playing with each other.
I also like meeting people. They come to the zoo and feed me. I usually eat leaves (树叶), but sometimes I also eat vegetables. Of all the vegetables, carrots are my favourite.
14.Where is Ruby now
A.At the Birmingham Zoo.
B.At the Lincoln Children’s Zoo.
C.At Beijing Zoo.
15.How many times does Ruby move
A.Once. B.Twice. C.Three times.
16.Why does Ruby move so many times
A.To live a better live. B.To make good friends. C.To save giraffes.
17.How many giraffes live with Ruby
A.Two. B.Three. C.Four.
18.What can we know from the passage
A.Ruby doesn’t like to move.
B.Ruby likes carrots best.
C.Ruby only likes leaves.
请阅读下面语篇,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
There are many kinds of parrots. Some are quite big, but others are very small. People like them because they often have beautiful, bright colors and some of them can talk.
Most people don’t know why some parrots can talk and most other birds cannot. Some people have the idea that parrots can talk because they have big, thick tongues (厚的舌头). However, there are birds that can talk without big, thick tongues, as well as birds that cannot talk with big, thick tongues.
Parrots usually don’t know what they are saying when they talk. They only copy the sounds they hear. However, they know when to say some words, such as “hello” and “goodbye”.
Most parrots come from tropical areas (热带地区), but they are adaptable (有适应能力的) and can live in most places. This is one reason why sailors (水手) like to take parrots with them on long trips. Perhaps the other reason is that they want someone or something that they can talk with.
19.Why do people like parrots
A.Because of their clear voice.
B.Because of their beautiful colors.
C.Because of their special shapes and sizes.
20.How do parrots say most of the words
A.By staying with sailors.
B.By learning from other birds.
C.By copying the sounds of the words.
21.Which are the reasons why sailors take parrots with them on long trips
① Parrots can live in most places.
② They need someone or something to talk with.
③ Parrots can tell the way on the sea.
④ They can kill them for food on the way.
A.①② B.①③ C.②③
22.What can we know from the passage
A.Parrots like talking with sailors.
B.Parrots know what they are saying.
C.There are different kinds of parrots.
23.Where can we find the passage
A.In a science book. B.In a guidebook. C.In a history book.
COMMUNITY NOTICEBOARD
Volunteers Needed
Library Helpers WantedBook lovers read stories to children every Sunday in July. Please fill in a form online. For more information, visit the website: www.hnlibrary.com
Help for Old PeopleHelp at the old people’s home. Dance or sing well. Free in September. E-mail: Anna at hnzk@
Cleaners and GardenersVolunteers are needed for cleaning and gardening at Rose Garden. Good at taking care of plants. Work from 7 a.m. to noon on August 5th and 6th. Call Mr. Walker at 555-5694.
24.How can you get more information to volunteer in the library
A.Visit its website. B.E-mail Anna.
C.Call Mr. Walker. D.Read local newspapers.
25.Where can volunteers help in September
A.In the library. B.At Rose Garden.
C.At the old people’s home. D.In the community centre.
26.What should you be good at if you want to volunteer at Rose Garden
A.Reading stories. B.Dancing and singing.
C.Taking care of plants. D.Cooking meals.
二、语法选择
The Beginning of Summer, or “Lixia (立夏)” in Chinese, is one of the 24 solar terms (节气) in the Chinese calendar. It usually falls 27 May 5th or 6th each year. It is a special day to mark the beginning of summer.
When Lixia arrives, the temperature starts to rise quickly. Thunderstorms become more common. Nature seems 28 filled with a lively atmosphere. The crops that were planted in spring grow 29 than ever. Farmers are busy working in the field.
In the past, people 30 have many interesting traditions. One of them is eating eggs. They thought eggs could bring good health. Making “tea eggs (茶叶蛋)” was popular 31 families. They would put leftover tea into boiled water with eggs. 32 activity is that people in southern China eat “colorful rice” (五色饭) made of different beans and rice.
Checking one’s weight (称体重) is 33 a custom. It is believed that weighing on this day can help people prevent themselves from getting sick in the hot summer.
As the weather gets hotter during Lixia, it’s important to 34 our health. We should eat more fruits and vegetables like cucumbers and strawberries and avoid 35 too much oily food at the same time. This way, we can stay 36 and enjoy the beautiful summer.
27.A.on B.in C.at
28.A.be B.being C.to be
29.A.fast B.faster C.fastest
30.A.use to B.were used to C.used to
31.A.between B.among C.from
32.A.The other B.Another C.Other
33.A.also B.only C.never
34.A.check out B.cheer for C.take care of
35.A.to eat B.eat C.eating
36.A.healthily B.healthy C.health
根据短文内容,从A、B、C三个选项中选出一个语法正确的答案。
Hello, boys and girls! Welcome to the zoo.
There are many 37 in it. First, we can see 38 old tiger. It is kind of 39 . It eats meat every day. There are two big elephants. They 40 Africa. They are very smart 41 they can draw pictures. There 42 a lot of monkeys in the zoo, too. Kids like 43 very much because they are very cute.
In the zoo, there are 44 some cute pandas. They often play 45 their friends like kids. They like 46 bamboos (竹子). Have a good time, kids!
37.A.animal B.animals C.animals’
38.A.a B.an C.the
39.A.scare B.scary C.scared
40.A.are from B.is from C.comes from
41.A.because B.but C.or
42.A.am B.is C.are
43.A.they B.them C.their
44.A.too B.either C.also
45.A.at B.with C.in
46.A.eat B.eats C.eating
阅读短文,理解其大意,从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Today, I want to talk about capybaras (卡皮巴拉).
Capybaras are 47 interesting and cute animal. 48 they first showed up (出现) on the Internet, they became very popular with people of all 49 .
Capybaras are the biggest rodent (啮齿动物) in the world. They 50 from South America. They usually live in groups as a family and love to be near water. They are good 51 swimming. They move slowly 52 can quickly jump into the water when in danger. They spend their days eating grass, enjoying the sun, taking a shower and 53 . Capybaras like to be quiet and don’t like to play around. They are always living a 54 life.
Now Capybaras become a 55 of mental (心理的) health. They tell us to take a minute to relax and enjoy the simple things in life. So next time when you feel bad, just think of capybaras. Enjoy a hot shower and let their relaxed feeling be around you. Think like capybaras and you’ll find that you don’t have to worry about 56 .
47.A.a B.an C.the D./
48.A.Why B.How C.When D.Where
49.A.age B.ages C.age’s D.ages’
50.A.come B.came C.comes D.to come
51.A.in B.with C.for D.at
52.A.and B.or C.but D.so
53.A.sleep B.slept C.sleeping D.to sleep
54.A.relaxing B.noisy C.amazing D.quietly
55.A.meal B.exercise C.rule D.symbol
56.A.everything B.something C.nothing D.anything
阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,从各小题的四个选项中选出一个最佳答案,使短文连贯完整。
Health is more important than money and wisdom (智慧). 57 health helps us enjoy our life and get 58 we need. How can we stay healthy Here is 59 helpful advice (建议).
●Eat more fruit and vegetables. They are full 60 vitamins (维生素). And they can help us keep healthy and young.
●Keep 61 balanced diet (均衡的饮食) and good eating habits (习惯). Eat 62 food with lots of sugar and fat. Eat lots of 63 high in protein (蛋白质).
●Exercise every day. Doing sports can help us 64 our bodies strong.
●Learn to 65 ourselves. Being too tired all the time may make us get sick.
●Give up bad habits, such as drinking and smoking.
In a word, if we live this way, we’ll live a 66 life and get fit.
57.A.Well B.Good C.Better D.Bad
58.A.what B.when C.where D.why
59.A.some B.many C.a D.an
60.A.to B.of C.with D.in
61.A./ B.an C.a D.some
62.A.less B.more C.most D.much
63.A.sugar B.foods C.foods’ D.food
64.A.making B.makes C.make D.made
65.A.relax B.relaxing C.relaxed D.relaxes
66.A.health B.healthy C.healthily D.healthiest
Have you heard friendship among animals before
At a zoo in Germany, there 67 an unusual friendship between a cat and a bear. No one is quite sure how the friendship first began. One day, some workers in the zoo saw a black cat in the bear’s cage (笼子). And the two animals were playing 68 . The workers were 69 that the small cat got so well along with the large bear. The bear keeper tried to drive the cat away, but soon it came back again. So he let the cat live with the bear in the same cage. And later the pair and 70 unusual friendship became a hot topic at the zoo. After 71 together for years, the zoo made a new cage for the bear. But the cat was still in the old one, so it always walked around angrily and cried to be with the bear. The bear keeper finally was sorry about the cat and let it stay with the bear. Now if it is sunny, they 72 together in the sun. What 73 good time they have! They become one of 74 in the zoo.
75 it may be natural for animals to have their own friendship. Who will they make friends with may surprise people, because they usually want animals 76 friends with others of same kind.
67.A.is B.are C.will be D.were
68.A.happy B.happiness C.happily D.happier
69.A.surprise B.surprises C.surprising D.surprised
70.A.it B.its C.their D.they
71.A.living B.live C.lived D.to live
72.A.sit B.sat C.are siting D.will sit
73.A.a B.an C.the D./
74.A.a more popular star B.the most popular stars C.the most popular star D.most popular stars
75.A.Sometime B.Some time C.Sometimes D.Some times
76.A.make B.makes C.making D.to make
Different people have different ways to keep fit. They 77 do their favourite sport to relax and keep healthy. Doing sports 78 very important.
My father has 79 good habit. He usually 80 with his friends on weekends. He thinks running helps him keep healthy. Look! These are his running shoes.
My mother likes yoga (瑜伽). She brings yoga classes 81 a week. Her bag is on the sofa. She brings it with her when she takes her classes. She focuses on her health and always eats healthy meals. Every morning, she makes some fresh fruit, vegetables and bread 82 us. Sometimes she is busy with work, 83 she buys breakfast for us.
My favourite way of 84 fit is to ride a bicycle. I sometimes ride my bike with my friends after school. It’s a great way to have fun and keep fit at 85 time. The blue bike outside the window is 86 .
Keeping fit takes some time, but we can try living a healthy life.
77.A.have to B.need C.must D.can
78.A.am B.are C.is D.be
79.A./ B.an C.a D.the
80.A.run B.runs C.is running D.running
81.A.one B.two C.second D.twice
82.A.on B.in C.for D.to
83.A.so B.because C.and D.or
84.A.keep B.keeping C.to keep D.keeps
85.A.different B.the different C.same D.the same
86.A.me B.mine C.my D.she
三、任务型阅读
Taihu Lake is the third largest freshwater lake in China, after Poyang Lake and Dongting Lake. Crossing two provinces, Taihu Lake is located in southern Jiangsu and northern Zhejiang. It is linked (连接) to the famous Grand Canal (大运河), and a number of rivers rise from Taihu Lake, including the Suzhou River.
The name of Taihu Lake means “great lake” in Chinese. Taihu Lake is just like a bright pearl shining in the Yangtze River Delta (三角洲). There are 48 islets (小岛) of different sizes in the huge lake. Yuantouzhu, or the Turtle Head Islet, is one of the most famous islets. Yuantouzhu, located in Wuxi, Jiangsu Province, is one of the 5A scenic attractions (5A级景区) in China. It got its name from its special shape like the head of a turtle stretching (伸展) into the water.
Taihu Lake is also famous for its fishing industry (渔业). Travelling there, tourists can taste the famous local dishes made of the “Taihu Lake Three Whites”, namely white shrimp, whitebait and whitefish.
87.What are the three biggest freshwater lakes in China
88.Where does the Suzhou River rise
89.How many islets are there in Taihu Lake
90.How did Yuantouzhu get its name
91.What kind of place is Taihu Lake
请阅读下面语篇,根据其内容回答问题,并将答案写在答题卡相应的位置上。
Do you like enjoying a cup of coffee in a nice cafe (咖啡馆) with your pet Cafes for pet lovers are not new. There are cat cafes, dog cafes and even sheep cafes. In these cafes, you can drink hot coffee and play with the cute animals there at the same time.
Do you have a pet in your family
I have a cat. Its name is Huahua. It looks cute because it has a round face, big eyes and small ears. Huahua is happy to see me in the morning. It knows I will give food to it.
I have a dog. Its name is Jack. Every Saturday afternoon, I walk the dog in the park nearby. Jack likes walking. When it’s time to go out, it feels very happy.
Chart I
How about drinking coffee as fish swim down at your feet Amix Coffee is a fish cafe in Vietnam. From the first floor (楼层), Amix Coffee looks the same as other cafes. But when you go to the second and third floors, you can see people drink coffee when fish swim at their feet. There are hundreds of fish in the water.
Amix CoffeePlace: Ho Chi Minh City, Vietnam Opening time: 9:00 a. m. — 5:00 p. m. Rules: ●Take off your shoes and clean your feet. ●Never pick up or run after the fish.
Chart II
92.What can people do in these pet cafes
93.What does Eric’s pet look like
94.How many floors does Amix Coffee have
95.What do people need to do in Amix Coffee
96.What’s your favourite animal Why do you like it
Birds, fish and mammals are all animals, but they are different animals. Let’s get to know more about them.
All birds have two legs, two wings (翅膀) and feathers (羽毛). Most birds can fly. Their wings and feathers help them fly. The feathers also help keep them warm. Birds lay eggs. They have to keep the baby birds in safe places because some animals may eat them.
Fish have gills (鳃) to help them breathe in the water. Fish don’t have legs and can’t walk. But they can swim. Fish lay their eggs in the water and their eggs are soft.
Some mammals live on land and some live in the water. Whales are marine (海生的) mammals. Cats, rabbits and lions are land mammals. Hair covers most land mammals’ bodies and this helps keep them warm. Humans are mammals, too. Generally, mammals don’t lay eggs. Their babies drink milk from the mothers.
97.Why do birds have to keep the baby birds in safe places
98.Where do fish lay their eggs
99.How many kinds of mammals are mentioned in the last paragraph
100.What’s the main idea of the passage
根据短文内容回答问题。
During my vacation in Paris, I went to watch the opera Ariodante (《阿里奥丹特》) at the Palais Garnier (巴黎歌剧院). The place is a symbol of Paris. I have always dreamed of seeing an opera there!
The Palais Garnier is one of the most beautiful opera houses in the world. It is full of golden statues (雕塑), pillars and beautiful wall paintings. It also houses the Library-Museum of the Opera, home to around 600,000 documents (资料) about opera. When I got to visit the opera house, there weren’t too many tourists. The staircase (楼梯) was almost empty and perfect for taking pictures!
Seeing the opera Ariodante there was also an amazing experience. There was a very big and deep stage. People can watch the opera from different angles (角度). The great acoustics (音响效果) of the house also made the singers’ voices sound great. By the end of the night, my hands felt sore (酸痛的) from clapping (鼓掌) for the singers. More importantly, my mind felt more alive than ever with the beauty of the music and the opera house.
101.Where did the author (作者) watch the opera Ariodante during his/her vacation in Paris
102.What did the author think of the Palais Garnier
103.What is the Palais Garnier filled with
104.Why could the author take perfect pictures in the opera house
105.Why did the author’s hand feel sore by the end of the night
A long time ago, a huge flood (洪水) hit the Amazon rainforest (雨林). The sun didn’t come out. It was dark everywhere.
Boitata was a big snake living in a cave (山洞). He was the only one that could see in the dark. So he came out to look for his favorite food—eyeballs. After eating so many eyes of different animals, Boitata’s eyes became as bright as the sun. Flames (火焰) danced along its body. He turned into a fire snake!
Boitata has lived in the rainforest for many years. He loves his home. If people show respect (尊敬) to the forest, he will let them pass. But if they cut down the trees or pollute (污染) the air, the snake will become really angry. He will set them on fire and drive them out of the rainforest!
Do you know The Amazon is one of the world’s wettest places. But since 2005, three droughts (干旱) have hit (袭击) the rainforest. The trees may die and the rainforest could turn into a hot, dry grassland. Will Boitata become very angry and upset
根据短文内容回答问题。
106.Why was it dark everywhere
107.Why could Boitata look for his favorite food in the dark
108.What happened after Boitata ate many eyes of different animals
109.What will Boitata do if people cut down the trees
110.When did droughts hit the Amazon
根据短文内容,完成图表中所缺信息,填入一个恰当的单词或短语。
It is very cold in winter and it is not easy to find food. But animals know how to live in winter. Let’s look at how they make it.
Some animals just eat and eat and eat. They eat a lot. Their bodies save the food as fat (脂肪). And they use the stored fat for energy. The fat keeps them warm, too. They also have more hair. It will warm them like our winter jackets.
Some animals find food before winter comes. In winter, they are always at their homes and they sleep much of the winter. But on warm winter days, they get up and eat some of the food they store.
Some animals just sleep all winter long. They don’t eat at all. Before winter these animals eat and eat and eat to get fat. When winter comes, they go to sleep. In this way they don’t use much of the fat in their bodies.
Some animals fly south for thousands of kilometers. The weather is warm there and food is easy to find. Usually they go in groups. They come back after winter.
Animals’ life in winter
The reason Winter can be 111 for animals . The winter is cold. . It is not easy to find food.
The ways Some animals get fat before winter comes. . They keep 112 a lot to store fat as energy and to make themselves warm.
Some animals store food for the cold days. . They don’t go out all winter. . They don’t always sleep.
Some animals sleep in the winter months. . They eat nothing. .They sleep all the time to 113 .
Some animals 114 cold places and go south. .They have a long trip to get to the places with 115 . .They come back when winter is over.
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
《【期末考点突破】专题03 语篇阅读(阅读6 语法6 任务型6)(译林版2024)-2024-2025学年八年级英语下学期专项训练(含答案解析)》参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 B C D B C B C C B B
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 C D C A B C B B B C
题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 A C A A C C A C B C
题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
答案 B B A C C B B B B A
题号 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
答案 A C B C B C B C B A
题号 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
答案 D C C A D D B A A B
题号 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
答案 C A D C A B A C D C
题号 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
答案 A D A B C D D C C B
题号 81 82 83 84 85 86
答案 D C A B D B
1.B 2.C 3.D 4.B
【导语】本文是一篇记叙文,文章讲述了社区因邻居意外事件而发起“邻居互助日”,详细介绍了三个志愿小组的活动安排及未来计划,体现邻里互助精神。
1.细节理解题。根据“Last week, Mrs. Wilson, our 70-year-old neighbor, fell while walking her dog.”可知,是威尔逊女士的意外摔到促使了这次活动,故选B。
2.细节理解题。根据“Teenagers’ Team: My friends and I will clean the small park near Block 3. We’ll collect rubbish and water the plants.”可知,青少年的任务是打扫公园,爱护植物。故选C。
3.细节理解题。根据“Repair Group: Mr. Carter, who works as a mechanic, will fix broken bicycles for free at the community center.”可知,修理负责人是卡特先生,故选D。
4.细节理解题。根据“As for me, I’m going to design colorful posters tonight to remind more people about this activity.”可知,作者当晚计划制作海报,故选B。
5.C 6.B 7.C 8.C 9.B
【导语】本文主要描述了作者所居住社区的便利与宜居的环境。
5.细节理解题。根据“I often go there with my parents on weekends. We can fly kites, play basketball and have a picnic in the park.”可知,可以在公园放风筝、打篮球和野餐。故选C。
6.细节理解题。根据“Across from the park, there is a big supermarket.”可知,超市在公园对面。故选B。
7.细节理解题。根据“Behind my house, there is a small library. I usually go there to read books.”可知作者去图书馆读书。故选C。
8.主旨大意题。文章主要介绍了作者所居住的社区。故选C。
9.细节理解题。根据“It’s quiet and I can enjoy reading.”可知图书馆的优点是安静。故选B。
10.B 11.C 12.D 13.C
【导语】本文通过对比现实中的家和理想中的树屋家园,描述了房屋结构、家人爱好和未来规划,展现了对家庭温暖和个性空间的向往。
10.细节理解题。根据“My family lives in a comfortable three-story house.”可知,作者现实中的家有三层,故选B。
11.细节理解题。根据“Next to the living room is a small study room where my father keeps his collection of over 500 stamps from 30 different countries”可知,作者的父亲收集了500多张邮票。故选C。
12.细节理解题。根据“the fourth would support a small swimming pool”可知,梦想中的房子里游泳池在第四棵橡树上。故选D。
13.细节理解题。根据“The garden path would be made from 1,000 smooth stones I plan to collect from different beaches.”可知,梦想中的花园小径用从海滩收集的石头建造。故选C。
14.A 15.B 16.C 17.B 18.B
【导语】本文是一篇记叙文,一只长颈鹿介绍了自己在动物园的生活。
14.细节理解题。根据“I’m a new giraffe at the Birmingham Zoo in Alabama.”可知,Ruby现在在伯明翰动物园。故选A。
15.细节理解题。根据“This is my third home.…”可知,Ruby搬了两次家。故选B。
16.细节理解题。根据“Do you want to know why I move (搬家) a lot Let me tell you. People let me move to help save giraffes.”可知,Ruby多次搬家是为了拯救长颈鹿。故选C。
17.细节理解题。根据“At the Birmingham Zoo, I live with three other giraffes. They’re Jalil, Willow and Zuri.”可知,Ruby与另外三只长颈鹿一起生活。故选B。
18.细节理解题。根据“Of all the vegetables, carrots are my favourite.”可知,Ruby最喜欢吃胡萝卜。故选B。
19.B 20.C 21.A 22.C 23.A
【导语】本文主要介绍了鹦鹉。
19.细节理解题。根据“People like them because they often have beautiful, bright colors and some of them can talk.”可知,人们喜欢鹦鹉是因为它们通常有美丽鲜艳的颜色,而且其中一些会说话。故选B。
20.细节理解题。根据“They only copy the sounds they hear.”可知,鹦鹉是通过模仿声音来说出大部分词语的。故选C。
21.细节理解题。根据“Most parrots come from tropical areas (热带地区), but they are adaptable (有适应能力的) and can live in most places. This is one reason why sailors (水手) like to take parrots with them on long trips. Perhaps the other reason is that they want someone or something that they can talk with.”可知,水手喜欢在长途旅行中携带鹦鹉的一个原因是它们具有适应能力,能在大多数地方生存;另一个原因可能是他们想要一个可以交谈的对象。故选A。
22.细节理解题。根据“There are many kinds of parrots. Some are quite big, but others are very small.”可知,有很多种鹦鹉。故选C。
23.推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了鹦鹉,文章内容围绕鹦鹉的生物学特征和行为展开,属于科普性质,最可能出现在科学类书籍中。故选A。
24.A 25.C 26.C
【导语】本文是社区公告板上招募志愿者的广告。
24.细节理解题。根据“For more information, visit the website: www.hnlibrary.com”可知,你可以通过访问其网站得到更多关于图书馆志愿者的信息。故选A。
25.细节理解题。根据“Help at the old people’s home. Dance or sing well. Free in September.”可知,9月份有空的志愿者可以去老人之家帮忙。故选C。
26.细节理解题。根据“Volunteers are needed for cleaning and gardening at Rose Garden. Good at taking care of plants.”可知,如果你想去玫瑰园做志愿者,你应该擅长照顾植物。故选C。
27.A 28.C 29.B 30.C 31.B 32.B 33.A 34.C 35.C 36.B
【导语】本文介绍中国二十四节气中的立夏,包括其时间、气候特征、传统习俗及健康建议。
27.句意:它通常每年在5月5日或6日到来。
on在(某一天),用于具体的日期或星期、中午、早上、晚上等;in在,用于月份、季节、年份等较长的时间段;at在(某时间或时刻)。根据空后的“May 5th or 6th each year”表示具体的日期可知,此处用介词on。故选A。
28.句意:大自然似乎充满了生机。
be是,动词原形;being是,现在分词;to be是,不定式。seem to be“似乎是”,是固定搭配。故选C。
29.句意:春季播种的作物生长得比以往更快。
fast快速;faster更快;fastest最快。根据空后的“than”可知,此处用比较级形式。故选B。
30.句意:过去人们有许多有趣的习俗。
use to,错误搭配;were used to习惯于;used to曾经。used to do sth.“过去常常做某事”,是固定搭配,指人们过去有许多有趣的习俗。故选C。
31.句意:制作“茶叶蛋”在家庭中流行。
between在……之间,指两者之间;among在……中,指三者及以上;from来自。families“家庭”,在句中表示复数群体,指三者及以上,B项符合。故选B。
32.句意:另一项活动是中国南方人吃由不同豆类和大米制成的“五色饭”。
The other(两者中)另一个;Another另一个,泛指三者及以上;Other其他的。根据“…activity is that people in southern China eat ‘colorful rice’ (五色饭) made of different beans and rice”的语境可知,此处泛指多项活动中的另一项,B项符合。故选B。
33.句意:称体重也是一种习俗。
also也;only仅;never从不。根据上下文例举多种习俗可知,此处指称体重也是一种习俗。故选A。
34.句意:随着历下天气越来越热,照顾好我们的健康很重要。
check out结账离开,查看;cheer for为……欢呼;take care of照顾。根据“it’s important to…our health”的语境及下文“We should eat more fruits and vegetables like cucumbers and strawberries and avoid… too much oily food at the same time.”可知,此处指照顾好我们的健康。故选C。
35.句意:我们应该多吃黄瓜和草莓等水果和蔬菜,同时避免吃太多油腻的食物。
to eat吃,不定式;eat吃,动词原形;eating吃,现在分词。avoid doing sth.“避免做某事”,是固定搭配。故选C。
36.句意:这样,我们就可以保持健康,享受美丽的夏天。
healthily健康地;healthy健康的;health健康。stay healthy“保持健康”,是固定搭配。故选B。
37.B 38.B 39.B 40.A 41.A 42.C 43.B 44.C 45.B 46.C
【导语】本文主要介绍了动物园里的一些动物。
37.句意:在动物园里有很多动物。
animal动物,名词单数;animals动物,名词复数;animals’动物的,名词所有格。分析句子结构可知,此处应用名词,作主语;many后接名词复数。故选B。
38.句意:首先,我们可以看见一只老老虎。
a不定冠词,用在辅音音素开头的单词前;an不定冠词,用在元音音素开头的单词前;the定冠词。分析句子结构可知,应填不定冠词,泛指一只老老虎,old是以元音音素开头的单词,因此用an。故选B。
39.句意:它有点吓人。
scare恐吓,动词;scary吓人的,形容词;scared害怕的,形容词。分析句子结构可知,应填形容词修饰物,作表语。故选B。
40.句意:它们来自非洲。
are from来自;is from来自;comes from来自。根据主语they可知,be动词应用are,实义动词come应用原形。故选A。
41.句意:它们很聪明,因为它们会画画。
because因为;but但是;or或者。根据“They are very smart”和“they can draw pictures”和选项可知,两句之间是因果关系,前果后因,因此用because引导原因状语从句。故选A。
42.句意:动物园里也有很多猴子。
am是,主语为I;is是,主语为第三人称单数;are是,主语为复数或you。分析句子结构和选项可知,本句是“there be”结构;根据主语a lot of monkeys可知,be动词用复数形式are,故选C。
43.句意:孩子们非常喜欢它们,因为它们非常可爱。
they它们,主格;them它们,宾格;their它们的。分析句子结构和选项可知,应填宾格人称代词them,指代前面的monkeys,做动词like的宾语。故选B。
44.句意:在动物园里,也有一些可爱的熊猫。
too也,通常置于肯定句末尾,前面加逗号;either也,用于否定句;also也,通常位于句中。此处是肯定句,且在句中,因此用also。故选C。
45.句意:它们经常像孩子一样和朋友一起玩。
at在;with和;in在……里。根据空后“their friends like kids”和选项可知,此处表示和朋友一起玩。play with sb“和某人一起玩”。故选B。
46.句意:它们喜欢吃竹子。
eat吃,动词原形;eats吃,第三人称单数形式;eating吃,动名词或现在分词形式。like doing sth“喜欢做某事”。故选C。
47.B 48.C 49.B 50.A 51.D 52.C 53.C 54.A 55.D 56.D
【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了卡皮巴拉这种有趣且可爱的动物,描述了它们的外貌、习性以及它们如何成为心理健康的象征,鼓励人们像水豚一样放松心态,享受生活中的简单事物。
47.句意:卡皮巴拉是一种有趣且可爱的动物。
a一个,用于辅音音素开头的单词前;an一个,用于元音音素开头的单词前;the这,那,定冠词,表特指;/不填。根据“interesting and cute animal”可知,此处是泛指一种动物,interesting是元音音素开头的单词,用不定冠词an。故选B。
48.句意:当它们第一次出现在互联网上时,就受到了各个年龄段人们的欢迎。
Why为什么;How怎样;When当……时候;Where在哪里。根据“they first showed up (出现) on the Internet”可知,此处指当它们第一次出现在互联网上时,用when引导时间状语从句。故选C。
49.句意:当它们第一次出现在互联网上时,就受到了各个年龄段人们的欢迎。
age年龄,名词单数;ages年龄,名词复数;age’s名词所有格,单数;ages’名词所有格,复数。根据“people of all...”可知,此处指各个年龄段的人们,应用名词,all后用名词复数ages。故选B。
50.句意:它们来自南美洲。
come来,动词原形;came来,动词过去式;comes来,动词第三人称单数;to come来,动词不定式。根据“They...from South America.”可知,此处是陈述客观事实,用一般现在时,主语是复数,动词用原形。故选A。
51.句意:它们擅长游泳。
in在……里;with和;for为了;at在。根据“They are good...swimming.”可知,此处是be good at doing sth.“擅长做某事”,固定短语。故选D。
52.句意:它们行动缓慢,但在危险时可以迅速跳入水中。
and和;or或者;but但是;so所以。根据“They move slowly...can quickly jump into the water when in danger.”可知,前后句是转折关系,用but连接。故选C。
53.句意:它们白天吃草、晒太阳、洗澡和睡觉。
sleep睡觉,动词原形;slept睡觉,动词过去式;sleeping睡觉,动名词或现在分词;to sleep睡觉,动词不定式。根据“They spend their days eating grass, enjoying the sun, taking a shower and...”可知,此处是spend time (in) doing sth.“花费时间做某事”,固定短语,and连接并列结构,空处用动名词形式。故选C。
54.句意:它们总是过着一种放松的生活。
relaxing放松的,形容词;noisy吵闹的,形容词;amazing令人惊异的,形容词;quietly安静地,副词。根据“Capybaras like to be quiet and don’t like to play around.”可知,它们过着一种放松的生活,空处用形容词relaxing作定语。故选A。
55.句意:现在卡皮巴拉成为了心理健康的象征。
meal餐;exercise锻炼;rule规则;symbol象征。根据“They tell us to take a minute to relax and enjoy the simple things in life.”可知,它们告诉我们要放松,享受生活中的简单事物,所以它们成为了心理健康的象征,a symbol of“……的象征”,固定短语。故选D。
56.句意:像卡皮巴拉一样思考,你会发现你不必担心任何事情。
everything一切;something某事;nothing没有什么;anything任何事。根据“Think like capybaras and you’ll find that you don’t have to worry about...”可知,此处指不必担心任何事情,否定句中用anything。故选D。
57.B 58.A 59.A 60.B 61.C 62.A 63.D 64.C 65.A 66.B
【导语】本文主要讲述了健康的重要性以及如何保持健康的方法。
57.句意:健康帮助我们享受生活并获得我们所需的东西。
Well健康的;Good好的;Better更好的;Bad坏的。此处需要形容词修饰health,无比较对象,且表达积极意义,Good符合语境。故选B。
58.句意:健康帮助我们享受生活并获得我们所需的东西。
what什么;when何时;where哪里;why为什么。此处是宾语从句,空处作need宾语,需要用what。故选A。
59.句意:这里有一些有用的建议。
some一些;many许多;a一个;an一个。advice为不可数名词,排除C/D;many修饰可数名词复数,some可以修饰不可数名词。故选A。
60.句意:它们富含维生素。
to到;of……的;with和;in在……里。be full of为固定搭配,意为“充满”。故选B。
61.句意:保持均衡的饮食和良好的饮食习惯。
/不填;an一个,用于元音音素前;a一个,用于辅音音素前;some一些。此处表示泛指,diet为可数名词单数,且balanced以辅音音素开头,用a。故选C。
62.句意:少吃含大量糖和脂肪的食物。
less更少;more更多;most最多;much许多。根据健康建议可知,应减少高糖高脂食物摄入。故选A。
63.句意:多吃富含蛋白质的食物。
sugar糖;foods食物;foods’食物的;food食物。high in protein (蛋白质)修饰空处名词,表示富含蛋白质的食物,food是不可数名词,故选D。
64.句意:运动能帮助我们使身体强壮。
making使(现在分词);makes使(三单);make使(原形);made使(过去式)。help sb do sth为固定搭配,应用省略to的动词不定式作宾语补足语。故选C。
65.句意:学会放松自己。
relax放松(动词原形);relaxing令人放松的;relaxed感到放松的;relaxes放松(三单)。learn to do sth“学习做某事”,故选A。
66.句意:总之,如果我们以这种方式生活,我们将过上健康的生活并保持健康。
health健康(名词);healthy健康的(形容词);healthily健康地(副词);healthiest最健康的(最高级)。修饰名词life需用形容词healthy,且无比较对象。故选B。
67.A 68.C 69.D 70.C 71.A 72.D 73.A 74.B 75.C 76.D
【导语】本文主要讲述在德国一个动物园里猫和熊之间不同寻常的友谊。
67.句意:在德国的一个动物园里,一只猫和一只熊之间有一种不同寻常的友谊。
is用于主语为第三人称单数,一般现在时;are用于主语为复数或you,一般现在时;will be一般将来时;were用于主语为复数或you,一般过去时。根据“At a zoo in Germany, there…an unusual friendship between a cat and a bear.”可知,此句是there be句型,描述现在的状态,时态为一般现在时,空后an unusual friendship是单数,应用is。故选A。
68.句意:两只动物正在快乐地玩耍。
happy高兴的,形容词;happiness高兴,名词;happily高兴地,副词;happier更高兴,形容词比较级。根据“And the two animals were playing….可知,修饰动词playing用副词happily。故选C。
69.句意:工作人员们惊讶地发现那只小猫和那只大熊相处得很好。
surprise惊讶,名词或动词;surprises惊讶,动词三单形式;surprising令人惊讶的,形容词,一般修饰物;surprised惊讶的,形容词,一般修饰人。根据“The workers were…that the small cat got so well along with the large bear.”可知,空处修饰工作人员应用形容词surprised作表语。故选D。
70.句意:后来,这对动物和它们不同寻常的友谊成为动物园里的热门话题。
it它,人称代词;its它的,物主代词;their它们的,物主代词;they它们,人称代词。根据“And later the pair and…unusual friendship became a hot topic at the zoo.”可知,讲述猫和熊它们之间的友谊,所以空处应用形容词性物主代词their修饰名词friendship。故选C。
71.句意:在一起居住了多年之后,动物园为这只熊建了一个新的笼子。
living居住,现在分词或动名词形式;live居住,动词原形;lived居住,动词过去式;to live居住,动词不定式。根据“After…together for years, the zoo made a new cage for the bear.”可知,介词after后用动名词。故选A。
72.句意:现在如果天气晴朗的话,它们会坐在一起晒太阳。
sit坐,动词原形;sat坐,动词过去式;are sitting坐,现在进行时;will sit坐,一般将来时。根据“Now if it is sunny, they…together in the sun.”可知,此处为if引导条件状语从句,时态遵循“主将从现”,从句一般现在时,主句应用一般将来时。故选D。
73.句意:它们玩得真高兴!
a一个,修饰辅音音素开头的单词;an一个,修饰元音音素开头的单词;the表示特指;/零冠词。根据“What…good time they have!”可知,固定短语have a good time“玩得开心”,此处为感叹句,其结构应为What a+形容词+名词+主语+谓语!故选A。
74.句意:它们成为动物园里最受欢迎的明星之一。
a more popular star一个受欢迎的明星;the most popular stars最受欢迎的明星,复数;the most popular star最受欢迎的明星,单数;most popular stars最受欢迎的明星,复数,无定冠词。根据“They become one of…in the zoo.”可知,in the zoo表示比较范围,应用最高级,固定结构one of the +最高级+名词复数,表示“最……之一”。故选B。
75.句意:有时,动物有自己的友谊可能是很自然的。
Sometime曾经的;Some time某个时间;Sometimes有时;Some times好几次。根据“…it may be natural for animals to have their own friendship.”可知,此处是指有时,应用频度副词sometimes表示。故选C。
76.句意:因为他们通常想让动物和同类的动物成为好朋友。
make做、使,动词原形;makes做、使,动词三单;making做、使,动名词/现在分词;to make做、使,动词不定式。根据“because they usually want animals…friends with others of same kind.”可知,固定结构want sb. to do sth.表示“想要某人做某事”,应用动词不定式。故选D。
77.D 78.C 79.C 80.B 81.D 82.C 83.A 84.B 85.D 86.B
【导语】本文主要围绕不同人保持健康的方式展开,介绍了爸爸有跑步的习惯,妈妈喜欢瑜伽,作者最喜欢骑自行车,最后强调保持健康需花时间,但可尝试健康生活。
77.句意:不同的人有不同的保持健康的方式。他们可以做他们最喜欢的运动来放松和保持健康。
have to不得不;need需要;must必须;can可以、能够。根据“They …do their favourite sport to relax and keep healthy.”的语境,可知这里表示人们“可以”做自己喜欢的运动来放松和保持健康,用can符合语境,故选D。
78.句意:做运动是非常重要的。
am用于主语是I的时候;are用于主语是复数的时候;is是be动词的第三人称单数形式;be是动词原形。动名词短语“Doing sports”作主语时,谓语动词用单数形式,所以这里用is,故选C。
79.句意:我父亲有一个好习惯。
/零冠词;an泛指,用于以元音音素开头的单词前;a泛指,用于辅音音素开头的单词前;the表示特指。这里表示“一个”好习惯,是泛指,且good是以辅音音素开头的单词,不定冠词用a,故选C。
80.句意:他通常在周末和他的朋友们跑步。
run是动词原形,runs是第三人称单数形式;is running是现在进行时结构;running是动名词形式。根据“usually”可知句子时态是一般现在时,主语“He”是第三人称单数,谓语动词用第三人称单数形式,run的第三人称单数形式是runs,故选B。
81.句意:她一周上两次瑜伽课。
one一;two二;second第二;twice两次。这里表示“一周两次”用“twice a week”,表示频率,其他选项不符合语境,故选D。
82.句意:每天早上,她为我们做一些新鲜的水果、蔬菜和面包。
on在……上面;in在……里面;for为了;to到。make sth. for sb. 表示“为某人做某物”,所以这里用for,故选C。
83.句意:有时她忙于工作,所以她为我们买早餐。
so所以;because因为;and和;or或者。根据“Sometimes she is busy with work”和“she buys breakfast for us.”之间是因果关系,前因后果,所以用so连接,故选A。
84.句意:我最喜欢的保持健康的方式是骑自行车。
keep是动词原形;keeping是动名词形式;to keep是动词不定式;keeps是第三人称单数形式。of是介词,介词后接动词时要用动名词形式,所以这里用keeping,故选B。
85.句意:这是一个既能玩得开心又能同时保持健康的好方法。
different不同的;the different不同的;same相同的;the same相同的。at the same time是固定短语,意为“同时”,前面通常要加the,所以这里用the same,故选D。
86.句意:窗外那辆蓝色的自行车是我的。
me我,宾格;mine我的,名词性物主代词;my我的,形容词性物主代词;she她,主格。这里表示“我的自行车”,后面没有名词,要用名词性物主代词,所以用mine,故选B。
87.Poyang Lake, Dongting Lake and Taihu Lake. 88.It rises from Taihu Lake. 89.There are 48 islets in Taihu Lake. 90.It got its name from its special shape like the head of a turtle stretching into the water. 91.It is a great place full of history and culture/natural beauty/delicious dishes.(答案合理即可)
【导语】本文是一篇说明文,介绍了太湖是中国第三大淡水湖,介绍其位置、岛屿、著名景点及渔业等情况。
87.根据“Taihu Lake is the third largest freshwater lake in China, after Poyang Lake and Dongting Lake.”可知,鄱阳湖和洞庭湖之后就是太湖,所以中国三大淡水湖是鄱阳湖、洞庭湖和太湖。故填Poyang Lake, Dongting Lake and Taihu Lake.
88.根据“a number of rivers rise from Taihu Lake, including the Suzhou River.”可知,苏州河发源于太湖。故填It rises from Taihu Lake.
89.根据“There are 48 islets (小岛) of different sizes in the huge lake.”可知,太湖有48个大小不一的小岛。故填There are 48 islets in Taihu Lake.
90.根据“It got its name from its special shape like the head of a turtle stretching (伸展) into the water.”可知,鼋头渚因其形状像乌龟的头伸进水里而得名。故填It got its name from its special shape like the head of a turtle stretching into the water.
91.开放性试题,答案合理即可。参考答案为It is a great place full of history and culture/natural beauty/delicious dishes.
92.They can drink hot coffee and play with the cute animals. 93.It has a round face, big eyes and small ears. 94.It has three floors. 95.They need to take off their shoes and clean their feet. 96.It’s the monkey. I like it because it’s smart and it can always make me laugh.
【导语】本文介绍了两种咖啡店,宠物咖啡店和坐落在胡志明市有鱼在脚下游的咖啡店。
92.根据“In these cafes, you can drink hot coffee and play with the cute animals there at the same time.”可知,在宠物咖啡厅,人们可以喝热咖啡,也可以和可爱的动物玩耍,故填They can drink hot coffee and play with the cute animals.
93.根据“It looks cute because it has a round face, big eyes and small ears.”可知,花花是一个有着圆脸,大眼睛和小耳朵的猫,故填It has a round face, big eyes and small ears.
94.根据“From the first floor...swim at their feet.”可知,这个咖啡馆共有三层,故填It has three floors.
95.根据“Rules: Take off your shoes and clean your feet.”可知人们需要脱鞋并洗脚,故填They need to take off their shoes and clean their feet.
96.本题为开放性试题,考生可根据自身情况,答出自己喜爱的动物并说明原因,参考答案为It’s the monkey. I like it because it’s smart and it can always make me laugh.
97.Because some animals may eat the baby birds. 98.In the water. 99.Five./5. 100.Some information about birds, fish and mammals.
【导语】本文介绍了鸟类、鱼类以及哺乳动物的有关知识。
97.根据第二段中的“They have to keep the baby birds in safe places because some animals may eat them.”可知,鸟类必须把它们的幼鸟养在安全的地方,因为一些动物可能会吃掉那些幼鸟。故填Because some animals may eat the baby birds.
98.根据第三段中的“Fish lay their eggs in the water and their eggs are soft.”可知,鱼类把卵产在水里。故填In the water. 
99.根据最后一段中的“Whales are marine mammals. Cats, rabbits and lions are land mammals.”以及“Humans are mammals, too.”可知,本段一共提到了五种哺乳动物。故填Five./5.
100.通读全文可知,本文介绍了鸟类、鱼类以及哺乳动物的有关知识。故填Some information about birds, fish and mammals.
101.At the Palais Garnier. 102.The Palais Garnier is one of the most beautiful opera houses in the world. 103.It is full of golden statues, pillars and beautiful wall paintings. 104.Because there weren’t too many tourists and the staircase was almost empty. 105.Because he/she clapped for the singers.
【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者参观巴黎歌剧院的经历。
101.根据“During my vacation in Paris, I went to watch the opera Ariodante at the Palais Garnier.”可知,是在巴黎歌剧院观看的。故填At the Palais Garnier.
102.根据“The Palais Garnier is one of the most beautiful opera houses in the world.”可知,巴黎歌剧院是世界上最漂亮的歌剧院之一。故填The Palais Garnier is one of the most beautiful opera houses in the world.
103.根据“It is full of golden statues (雕塑), pillars and beautiful wall paintings.”可知,巴黎歌剧院里有金色的雕像、柱子和美丽的壁画。故填It is full of golden statues, pillars and beautiful wall paintings.
104.根据“there weren’t too many tourists”与“The staircase was almost empty”可知,没有太多的游客,楼梯大部分都是空着的,所以能拍出完美的照片。故填Because there weren’t too many tourists and the staircase was almost empty.
105.根据“By the end of the night, my hands felt sore from clapping for the singers.”可知,手酸是给歌手们鼓掌造成的。故填Because he/she clapped for the singers.
106.The sun didn’t come out. 107.Because he was the only one that could see in the dark. 108.His eyes became as bright as the sun and he turned into a fire snake. 109.He will set them on fire and drive them out of the rainforest. 110.Since 2005.
【导语】本文讲述了亚马逊雨林中的神话故事:巨蛇Boitata在洪水后变成了“火焰蛇”,守护着热带雨林,惩罚破坏环境的人,并提出了现实中的环境问题——亚马逊面临干旱和生态危机。
106.根据文中“A long time ago, a huge flood hit the Amazon rainforest. The sun didn’t come out. It was dark everywhere.”可知,洪水来袭,太阳不再出现,到处都很黑暗。故填The sun didn’t come out。
107.根据“He was the only one that could see in the dark”可知,Boitata能在黑暗中寻找食物是因为他是唯一一个能在黑暗中看见的生物。故填Because he was the only one that could see in the dark。
108.根据“Boitata’s eyes became as bright as the sun. Flames danced along its body. He turned into a fire snake”可知,Boitata吃了许多动物的眼睛之后,眼睛变得像太阳一样明亮,身上有火焰跳动,变成了一条火蛇。故填His eyes became as bright as the sun and he turned into a fire snake。
109.根据“if they cut down the trees... He will set them on fire and drive them out of the rainforest”可知,如果人们砍伐树木,Boitata会点燃他们并把他们赶出雨林。故填He will set them on fire and drive them out of the rainforest。
110.根据最后一段“But since 2005, three droughts have hit the rainforest”可知,自2005年以来,亚马逊雨林经历了三次干旱。故填Since 2005。
111.difficult/hard/not easy 112.eating 113.save energy 114.leave 115.warm weather and plenty of food
【导语】本文介绍了动物在冬季的四种生存策略:通过大量进食储存脂肪御寒、提前储存食物减少外出、冬眠减少能量消耗、迁徙到温暖的南方。这些方式帮助动物应对寒冷和食物短缺的冬季环境。
111.根据“It is very cold in winter and it is not easy to find food. But animals know how to live in winter.”可知,冬天非常寒冷,很难找到食物。冬季对动物来说是“困难的、不容易的”。此处填形容词“difficult/hard/not easy”,故填difficult/hard/not easy。
112.根据“Some animals just eat and eat and eat. They eat a lot.”可知,句中描述动物通过“持续进食”储存脂肪,此处应该使用动名词形式,“keep eating”表示“持续进食”。故填eating。
113.根据“When winter comes, they go to sleep. In this way they don’t use much of the fat in their bodies.”可知,动物冬眠的目的是“保存能量、减少能量消耗”,此处使用“save energy”意为“保存能量”符合语境。故填save energy。
114.根据“Some animals fly south for thousands of kilometers. The weather is warm there and food is easy to find. Usually they go in groups. They come back after winter.”可知,句中表述候鸟迁徙离开寒冷地区:冬季过后再回来。此处指动物“离开”寒冷的地方,此处使用动词“leave”表示“离开”符合语境。故填leave。
115.根据“The weather is warm there and food is easy to find.”可知,南方气候温暖且食物充足,此处“places with…”表示“拥有……的地方”,warm weather“温暖的气候”;plenty of food“充足的食物”。故填warm weather and plenty of food。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源预览