新概念英语第二册 Lesson21-Mad or not?课文阅读理解题目课件(判断题、单选题、句子分析、语法知识点)

资源下载
  1. 二一教育资源

新概念英语第二册 Lesson21-Mad or not?课文阅读理解题目课件(判断题、单选题、句子分析、语法知识点)

资源简介

(共6张PPT)
Lesson21 Mad or not 是不是疯了
课文阅读理解题目(判断题、单选题)
Lesson 21 Mad or not 是不是疯了
Q: Why do people think the writer is mad
Aeroplanes are slowly driving me mad. I live near an airport and passing planes can be heard night and day. The airport was built during the war, but for some reason it could not be used then. Last year, however, it came into use. Over a hundred people must have been driven away from their homes by the noise. I am one of the few people left. Sometimes I think this house will be knocked down by a passing plane. I have been offered a large sum of money to go away, but I am determined to stay here. Everybody says I must be mad and they are probably right.
True or False (TorF)
Questions
( )1. The writer likes living near the airport.
( )2. The airport has been in use since it was built years ago. ( )3. Only a few people left their homes because of the noise from the airport.
( )4. The writer has accepted the large sum of money and moved away.
( )5. Everyone thinks the writer's decision to stay is crazy.
True or False Questions
1. The writer likes living near the airport. ( F )
解析: 文中提到 “Aeroplanes are slowly driving me mad.” 以及描述飞机噪音带来的诸多困扰, 说明作者并不喜欢住在 机场附近, 所以答案为 F 。
2. The airport has been in use since it was built years ago. ( F )
解析: 文中说 “The airport was built years ago, but for some reason it could not be used then. Last year, however, it came into use.” , 表明机场不是建成后就投入使用的, 所以答案为 F 。
Answer & Analysis
3. Only a few people left their homes because of the noise from the airport. ( F )
解析: 文中提到 “Over a hundred people must have been driven away from their homes by the noise.” , 说明很多人因噪音 搬走了, 并非只有少数人, 所以答案为 F 。
4. The writer has accepted the large sum of money and moved away. ( F )
解析: 文中说 “I have been offered a large sum of money to go away, but I am determined to stay here.” , 表明作者没有接 受钱搬走, 而是决定留下, 所以答案为 F 。
5. Everyone thinks the writer's decision to stay is crazy. ( T ) 解析: 文中 “Everybody says I must be mad” 体现了大家都觉得作者留下的决定很疯狂, 所以答案为 T 。
FFFFT
Answer & Analysis
( ) 1. Where does the writer live
A. Near a railway station. B. Near an airport.
C. In the city center. D. Near a factory.
( ) 2. Why couldn't the airport be used when it was built
A. There were no planes. B. For some unknown reason.
C. It was too small. D. It didn't pass the safety check.
( ) 3. How many people have probably been driven away from their homes by the noise
A. A few. B. Dozens. C. Over a hundred. D. Thousands.
( ) 4. What has been offered to the writer A. A new house. B. A job at the airport. C. A large sum of money. D. A free plane ticket.
( ) 5. What is the writer's attitude towards staying
A. Hesitant. B. Determined. C. Indifferent. D. Regretful.
Multiple-choice Question
1-5 Answer: BBCCB

展开更多......

收起↑

资源预览