资源简介 (共29张PPT)Starting OutUnit 4 Friends forever1. Enjoy the rhymes /ra mz/ (韵律) of it.2. What is the poem about [ ][u:][a t]1.Listen and read the poem. Answer the questions.当我伤心且迷茫独自彷徨 暗自忧伤你简单的问候萦绕我耳旁给我无与伦比的力量当我到达新的远方四处皆是陌生面庞念起旧日与你嬉戏时光欢乐便在心中荡漾当生活如长夜无光无事值得翘首而望但唯有一事令人开心难忘友谊如太阳 将你我温暖照亮The poem is about friendship.Lead-in光Watch a video and answer :Which poem is mentioned in the video What idea does it mainly express Which poem is mentioned in the video 2. What idea does the poem mainly express It mainly reminds people ___________________________Auld Lang Syne.to remember and value old friendships.Lead-in3. What other poems do you know on the same topic Lead-inNow that we need friends everywhere, how do you prefer to make friends Joining a club to meet people who share the same interests.Using a social app.Through other friends.Posting(发布) a “friends wanted” notice online.Taking part in community(社区) activities.志同道合prefer to do sth. 宁愿做某事How do you prefer to communicate with friends every day Talking face to face.面对面Using social networking apps.Writing letters.Writing emails.Telephoning each other.与...交流How do you stay in touch with faraway遥远的 friends Using social networking apps.Writing letters.Writing emails.Telephoning.Visiting friends whenever possible.保持联系Understanding ideasUnit 4 Friends foreverIs it convenient for people in the past to contact with each other How do we contact with friends nowaydays social media tools:Telephone, Wechat,QQ, e-mail方便的All we need is just a click.点击advantagesordisadvantages CLICK FOR A FRIEND Why using a question mark?No answer. Itis worth discussing.1.The type of this passage is ________.A. Narration(记叙文)B. Exposition(说明文)C. Argumentation (议论文)Fast readingAn argumentation is a written or spoken text that expresses a point of view with the purpose of influencing the readers.A siciological argumentative essay (社会现象类论说文)usually follows the following structure:Introduction (引入话题)problem or thesis statement (提出问题或论点)analysis (分析问题)solution or conclusion (解决析问题/结论)StructurePara 1-3Para 5-7Para 8Para 4pastComplete the diagrams with expressions from the passage.Ways of making friendsPeople lost track of their friends after ________________ ________________.The only way to stay in touch was ________________.It’s easy to__________________with social media tools.Online, people can easily make new friends with those who ___________________.moving to a new townpresentwriting lettersmaintain friendshipsshare their interests4(引入话题)IntroductionadvantagesPara 1Para 2-3Digital age make it easy to as well as to .maintain friendshipmake new friendsOnlinefriendship:real or not It can be real if people ____________________________________ online.It might not be real because social media doesn’t present _____________________________, and people tend to ____________________________.exchangethe whole truth about a personpost onlypositive updatestrue personalinformationproblem or thesis statement (提出问题或论点)disadvantagesPara 4When you make new friends online, are they really your friendsanalysis(分析问题)Para 6-7the author’s conclusion (解决析问题/结论)Para 8We shouldn’t .throw the baby out with the bathwaterthe babysomething valuable/importantthe bathwatersomething worthless/uselessWhat do “the baby” and “the bathwater” refer to advantages of making friends onlinedisadvantages of making friends onlineThe idiom “don’t throw the baby out with the bathwater”is a warning not to get rid of something good or valuable along with something bad.因噎废食、弃沙抛金Why?We should treat them wisely and rationally(理性地).Because there are both ___________ and ______________to online friendships.advantagesdisadvantagesBecause even though there may be disadvantage of making friends online, and remain the same .the meaning for friendshipour longing for friendslong for 渴望No one would choose to live without friends...What's the author's attitude towards online friendship How can you know that A.supportive B.opposed C.neutral (中立的)[ nju tr l]objective 客观的indifferent 冷淡的,不关心的positive 积极的negative 消极的Q. How does the author introduce and conclude the topic The author introduces the topic by _______________ and concludes it by __________________________________.asking questionsciting a quote (cite vt. 引用,引述)The title "CLICK FOR A FRIEND " means_______A. Is it necessary to find a friend online B. Is it possible to find a real friend online C. Is it easy to find a real friend online D. Is it more popular to find a friend online now than before To prove that making friends was easier in the past.To illustrate how it is better to make friends online.To persuade people to abandon traditional ways of making friends.To discuss the advantages and disadvantages of making friends online.Choose the author’s purpose in writing the passage.Task 2微观探究·细节理解Ⅰ.Read Paras.1~3 carefully and do the following exercises.1.The first two sentences are written to __________________. 2.Tell true (T) or false (F):The Internet makes it possible for us to keep in touch with friends. ( )3.What can the digital age enable us to do according to Paragraph 3 A.Shop online and save time.B.Do business with other people.C.Look through interesting websites.D.Find people with similar interests.答案:Dintroduce the topicTⅡ.Read Paras.4~7 carefully and do the following exercises.1.Which friends may be real friends online A.People who often have a chat with you.B.People who always tell you the true information.C.People who introduce other people to you.D.People who have similar interests with you.答案:B2.Why does the author quote the saying in the 7th paragraph A.To tell you that you are a lucky dog.B.To tell you to keep away from the Internet.C.To tell you what the true meaning of friendship is.D.To tell you information online is not wholly true.答案:DⅢ.Read Para.8 carefully and do the following exercises.1.What do Aristotle’s words at the end mean A.A friend in need is a friend indeed.B.Everybody needs friendship in life.C.The way of making friends has changed.D.Don’t believe in others on the Internet.答案:B2.What’s the purpose of the last paragraph A.To introduce another topic.B.To give us more details.C.To offer us some examples.D.To sum up the whole passage.答案:DHow to keep safe in chatting online Possible answer:keep our personal information such as name, address, telephone number and pictures secret.Post readingRead the passage carefully and finish the following chart.disadvantagesadvantagesMakingfriendsonline.......make us stay in touch with friendslet us see what our friends are up tomaintain friendshipsenable us to make friends with people who share our interestsWhat we see on social media is often not the whole truth about a person.On social media, people have a tendency to post only positive updatesthat maybe isn’t real.Please write a short passage “Is it wise to make friends online ”After class expansionHomeworkThank you! 展开更多...... 收起↑ 资源预览