资源简介 Section Ⅳ Writing a story about a misunderstanding in EnglishⅠ.阅读理解 Today we are going to talk about the expression: A rolling stone gathers no moss (苔藓).Most of you probably know that a stone is the same thing as a rock.But what about moss? Moss is a very soft, green plant.It has very small leaves and does not flower.It loves shade and water, so moss grows well on wet ground, trees and rocks.In fact, rocks and stones that line shady creeks (小溪) and rivers are often mossy.Moss grows slowly and is a rootless plant.It spreads well over non-moving surfaces.In fact, to prevent moss from growing on stones in your garden, you can just move the rocks around, turning them over now and then. Why? Just as the saying goes, “A rolling stone gathers no moss.” Writer Shelley Gollust explained that the saying can be understood in a couple of ways.It can mean that a person who never settles down in one place will not gather wealth or long-lasting relationships.The moss that slowly spreads across the rock represents the money and friends we make over time. But there is another way we use this expression.Think about a rolling stone.It leads a carefree life, on the move with no moss to worry about.People who are “rolling stones” live without the restrictions that come with responsibilities.They go anywhere anytime they want.And they don’t stay anywhere long enough to form attachments (爱恋).A free spirit is also a term we use to describe such a person.They are not tied down with lots of traditional responsibilities. A rolling stone could also be described as “nomadic (游牧的)”.Experts at the Merriam-Webster online dictionary define (下定义) a nomad as “a member of a group of people who move from place to place”.Often nomads move around to find food.However, these days we can use the word “nomadic” to describe anyone who moves around a lot.1.What can we know about moss from Paragraph 2?A.It is a soft plant that grows on rolling stones.B.It is a special plant that can grow in deep rivers.C.It is a green plant that spreads over wet surfaces.D.It is a rootless plant that can flower in your garden.2.Who can be described as “a rolling stone”?A.A man who lives a free life.B.A man who has lots of friends.C.A man who loves moving rocks.D.A man who is responsible for his family.3.What does the underlined word “restrictions” in Paragraph 4 probably mean?A.Difficulties. B.Purposes.C.Achievements. D.Limits.4.In which section of a magazine may this text appear?A.Language. B.Science.C.Nature. D.History.Ⅱ.完形填空 If you want to learn a new language, the very first thing to think about is why.Do you need it for a 5 reason, such as your job or your studies? Or perhaps you’re interested in the 6 , films or music of a different country, and you know how much it will help to have a 7 of the language. Most people learn best by using a variety of 8 , but traditional classes are an ideal start for many people.They 9 an environment where you can practice under the 10 of someone who’s good at the language.We all lead busy lives and learning a language takes 11 .You will have more success if you study regularly, so try to develop a 12 .It doesn’t matter if you haven’t got long.Becoming fluent in a language will take years, but learning to get by taking a lot less. Many people start learning a language and soon give up.“I’m too 13 ,” they say.Yes, children do learn languages more 14 than adults, but research has shown that you can learn a language at any 15 .And learning is good for the health of your brain, too.I’ve also heard people 16 about the mistakes they make when learning.Well, relax and laugh about your mistakes 17 you’re much less likely to make them again. Learning a new language is never easy.But with some work and devotion, you’ll make progress.And you’ll be 18 by the positive reaction from some native speakers when you say just a few words in 19 own language.Good luck!5.A.mental B.politicalC.practical D.physical6.A.literature B.transportC.nature D.medicine7.A.view B.knowledgeC.form D.feeling8.A.paintings B.rulesC.methods D.computers9.A.protect B.changeC.respect D.provide10.A.control B.discussionC.guidance D.pressure11.A.courage B.timeC.energy D.responsibility12.A.theory B.businessC.routine D.project13.A.old B.nervousC.weak D.tired14.A.closely B.quicklyC.privately D.quietly15.A.age B.speedC.distance D.place16.A.argue B.talkC.think D.worry17.A.if B.andC.but D.before18.A.hurt B.confusedC.thanked D.amazed19.A.their B.hisC.our D.yourⅢ.读后续写 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 Single mother Krystal works hard to provide daily necessities for her kid.They may not have many material things.But love is clearly in no short supply. Krystal was having a particularly tough time making ends meet.The bike she rode to work broke and couldn’t be used.But she couldn’t afford a new one.So she had to walk to work, spending an extra hour on the way.Once in a while, she would wonder whether there was hope in life.Her son, 13-year-old William Preston, couldn’t help but notice. Seeing his mother work so hard to earn money, William, the sweet young man, was always helping his mother with housework.He didn’t want to see his mom walking to work every day.So, he decided he was going to do whatever it took to buy his mom another bike. William saw on YouTube that a boy bought his mom a bike and then surprised her with it.He also wanted to do that.William came across a cheap used bike on sale on Facebook.And he knew what he needed to do to help out his struggling mom. In fact, the 13-year-old has been doing yard work for people in his community to make some money.So, he continued to work hard and save money, which was impressive enough for someone his age.But William took it one step further. Back in his own room, William was staring at the big box of toys that his relatives and friends had bought him as gifts.He treasured the toys.He spent most of his spare time playing with them.Among them was the game player Xbox, his most prized possession (财产).When his mother called him to have supper, he had an idea.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式作答。After school, he brought his Xbox to a second-hand shop nearby. With the money he had saved, William bought the bike on Facebook. Section Ⅳ Writing a story about amisunderstanding in EnglishⅠ.语篇解读:本文是一篇说明文。文章讲述了一个英语谚语表达的含义和使用场景。1.C 细节理解题。根据第二段前三句可知,苔藓是喜欢生长在潮湿的地面、树木和岩石上的绿色植物。2.A 推理判断题。根据第三段中的It can mean that a person who never settles down in one place will not gather wealth or long-lasting relationships.可知,a rolling stone指的是一个永远不会在一个地方定居下来,也不会积累财富或建立长久的关系的人,即一个喜欢自由的人。3.D 词义猜测题。根据画线词下文They go anywhere anytime they want.And they don’t stay anywhere long enough to form attachments (爱恋).可知,那些rolling stones的人没有责任的限制和束缚,想去哪儿就去哪儿,不会在任何地方停留足够长的时间。故画线词与Limits为同义词。4.A 文章出处题。通读全文,本文讲述了一个英语常用表达的含义和使用场景。文章解释了苔藓的含义和滚动石头的比喻,同时介绍了该表达的两层含义。由此推断文章出自杂志的语言部分。Ⅱ.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了学习一门新语言的原因、方法以及需要为之付出努力。5.C 根据下文such as your job or your studies可知,工作或学习是学习语言的实际原因。mental精神的;political政治的;practical实际的;physical身体的。6.A 根据空后films or music of a different country可知,此处应用与films、music并列的名词。结合选项可知,对一个国家的文学、电影或者音乐感兴趣,这会使你学习这一国家的语言。literature文学;transport交通;nature自然;medicine药物。7.B 此处讨论的是学习掌握一门语言会有多大帮助。have a knowledge of掌握……知识。view观点;knowledge知识;form表格;feeling感觉。8.C 根据下文traditional classes are an ideal start for many people可知,本段讨论的是学习方法,大多数人使用各种方法学习语言。painting画画;rule规则;method方法;computer电脑。9.D 根据空后an environment where you can practice under the 10 of someone who’s good at the language可知,你可以在一个精通该语言的人的指导下练习,这是传统课堂提供的一种环境。protect保护;change改变;respect尊重;provide提供。10.C 参见上题解析。under the guidance of在……的指导下。control控制;discussion讨论;guidance指导;pressure压力。11.B 根据下文You will have more success if you study regularly可知,如果你经常学习语言,你会取得更大的成功,这说明学习语言需要花费时间。courage勇气;time时间;energy精力;responsibility责任。12.C 根据上文study regularly可知,要把学习养成一种日常行为。theory理论;business生意;routine日常行为;project项目。13.A 根据下文Yes, children do learn languages more 14 than adults可知,许多人放弃学习新的语言是因为他们认为儿童学习语言很快,这说明他们觉得自己年龄太大了而不适合学习语言。old年老的;nervous紧张的;weak虚弱的;tired疲惫的。14.B 结合常识可知,小孩学习语言比成年人要快。closely紧密地;quickly快速地;privately私人地,隐私地;quietly安静地。15.A 根据上文children和adults可知,本段讨论的是学习语言与年龄之间的关系。age年龄;speed速度;distance距离;place地方。16.D 学习一种语言的时候,人们一般都担心犯错误。worry about 担心。argue争论;talk谈论;think想;worry担心。17.D 上下文之间是顺承关系。if如果;and并且;but但是;before在……之前。18.D 学习语言会让你有所收获,即当你说上几句他们的语言时,他们惊讶你会说他们的语言,你也会对他们的惊讶反应感到惊讶。be amazed by惊讶于。hurt伤害;confuse使困惑;thank感谢;amaze使惊讶。19.A 此处指你说一种新语言,即对母语人士说他们的母语,应用their代指native speakers。Ⅲ.参考范文: After school, he brought his Xbox to a second-hand shop nearby. When asked why he wanted to sell the game player, William told the shopkeeper about his idea.The shopkeeper was impressed by the considerate boy and bought the game player at a relatively higher price.With this money in his pocket, William figured out that he needed to do yard work for one more week to get enough money for the bike.Day after day, the money in his pocket increased.On the seventh day, he finally managed to save enough money. With the money he had saved, William bought the bike on Facebook. When Krystal came back from work with tired body, she was surprised to see a bike in the house.Learning what William had done for her, tears welled up in her eyes.She gave William a big hug, saying, “I love you, my dear son.Thank you so much.” Krystal shared their story on YouTube, “When I was in a tough time, my son William came here.His act of kindness has helped restore my hope for the future.”2 / 3Section Ⅳ Writing a story about a misunderstanding in EnglishStep 1 品教材范文 Step 2 析写作手法 Last summer, I stayed with a British host family.One day, I was really surprised when Jeremy, the son of the family, told me that we would have toad-in-the-hole for dinner.I wasn’t sure whether we were going to eat a real toad in a hole.If so, how terrible! I joined them at dinner time with butterflies in my stomach.To my astonishment, a dish of sausages cooked in Yorkshire pudding (a mix that tastes a bit like pancakes) was served on the table, and it tasted delicious.It turned out that toad-in-the-hole is a typical dish for a British dinner, and there’s no toad! What an amazing experience! It was interesting to try such yummy food with a strange name. 【学语言】 从体裁上,要求写一篇记叙文,因此写作内容要求有时间、地点、人物、事件等要素。题目要求写一篇有关误解的故事,因此范文特别突出“误解”一词,文章用到感叹句“how terrible!”和“What an amazing experience!”,用到表示困惑、惊讶的表达“with butterflies in my stomach”,“To my astonishment”,“amazing”,将对这道菜的误解进行了生动地描绘。 范文多次用到复合句,例如: I was really surprised when ... I wasn’t sure whether ... It turned out that ... 【学写法】 文章主要分为三部分: 第一部分主要交代故事发生的时间、地点、人物以及事件; 第二部分主要叙述故事引发的困惑、误解等; 第三部分主要交代结果,消除误会。 另外,文章的写作情感线索为:困惑→惊讶→恍然大悟。Step 3 背出彩佳句一、常用的开头语1.There was an interesting experience/story happening in 2023, which I still remember now.2023年发生了一件有趣的经历/故事,现在我仍然记得。2.It was a beautiful day and the sun was shining.那是美好的一天,阳光灿烂。3.Up to now, I still remember one interesting/terrible/embarrassing thing which happened years ago.直到现在,我仍然记得发生在多年前的一件有趣的/可怕的/尴尬的事情。二、主体部分常用表达1.When I told my friend, she said I was pulling my legs.当我把这件事告诉朋友时,她说我在开玩笑。2.It occurred to me that there should be some jobs available at a KFC fast-food restaurant.我突然想起来了,在肯德基快餐店应该可以找到一些工作。3.Only when he explained this term could I understand that he was trying to find his friends.只有当他解释了这个术语后,我才明白他想找到他的朋友们。三、常用的结束语1.It turned out that it was a delicious dish.结果那是一道美味的菜。2.Since then I have worked hard at lessons.自从那以后我努力学习功课。根据下面英语提示,用英语编写一个故事。Yesterday, we went to Fred’s birthday party. After all the dishes were served, he told us that he had bigger fish to fry.Note:Having bigger fish to fry in English means having something more important to do.一、审题谋篇,结构分明二、要点陈述,语言规范1.昨天是我的同学Fred的生日,我被邀请去他家和其他一些同学一起吃晚饭。 2.回到桌边,他告诉我们he had bigger fish to fry,让我们等一会儿。 3.我们都希望他回来时给我们带些鱼来。 4.他很快就两手空空地回来了。 5.我问他鱼在哪里,这使他很困惑。 6.他意识到我误解了他。 7.他向我们解释说,在英语中,having bigger fish to fry的意思是有更重要的事情要做。 8.我们都笑了,然后继续吃晚饭。 三、句间衔接,过渡自然1.用however连接要点3和4。 2.用so连接要点6和7。 四、检查誊写,卷面整洁 情感 描写 confused adj.困惑的,不知所措的 actually adv.事实上,实际上 finally adv.终于(如愿以偿) very adv.非常/rather adv.相当身体 描写 之 不适 seasick adj.晕船的 airsick adj.晕机的 carsick adj.晕车的 homesick adj.想家的人物 描写 wicked adj.缺德的,邪恶的;很棒的,极好的 odd adj.奇特的,古怪的 negative adj.消极的,负面的 请从以上语料中选择合适的词汇,并用适当的过渡词完成下面语段。(浙江高考读后续写)——把报酬补贴家用 虽然这是一大笔钱,但我对此并不感到兴奋。这是因为我爸爸想要这119美元。当我试图减少消极情绪时,让我困惑的是我爸爸并没有拿这笔钱。事实上,他只是想为让我拿出我的收入而道歉。我没想到的是,我的父母需要花钱买一辆新卡车。口袋里的钱让我感觉很罪恶,最后,我把钱交给了他们,我也明白了成长的真正意义。 Section Ⅳ Writing a story about amisunderstanding in English【演练佳作·写美文】写作步骤二、1.Yesterday was my classmate Fred’s birthday and I was invited to have dinner at his home with some other classmates.2.Returning to the table, he told us that he had bigger fish to fry and asked us to wait for a moment.3.We all expected him to bring us some fish when he returned.4.He came back with nothing soon.5.I asked where the fish was, which made him very puzzled.6.He realised that I misunderstood him.7.He explained to us that having bigger fish to fry means having something more important to do in English.8.We all laughed and continued our dinner.三、1.We all expected him to bring us some fish when he returned.However, he came back with nothing soon.2.He realised that I misunderstood him, so he explained to us that having bigger fish to fry means having something more important to do in English.四、 Yesterday was my classmate Fred’s birthday and I was invited to have dinner at his home with some other classmates.When we arrived, he had prepared all the food for us.We expressed our best wishes to him and presented him with our gifts.Then we sat around the table, enjoying the delicious food.A few minutes later, Fred got up from his seat and answered a call.Returning to the table, he told us that he had bigger fish to fry and asked us to wait for a moment.We all expected him to bring us some fish when he returned.However, he came back with nothing soon.I asked where the fish was,which made him very puzzled.Suddenly, he realised that I misunderstood him, so he explained to us that having bigger fish to fry means having something more important to do in English.We all laughed and continued our dinner.【教材词汇·练续写】 A big sum of money as it was, I wasn’t excited about it.This was because my dad wanted the 119.When I tried to feel less negative,what made me confused was that my dad didn’t take the money.Actually,he just wanted to apologize for making me contribute my earnings.What I didn’t expect was that my parents needed to pay for a new truck.Feeling wicked with the money in my pocket, finally, I handed them the cash and knew the true meaning of growing up.3 / 3(共57张PPT)Section Ⅳ Writing a story about a misunderstanding in English目 录2演练佳作·写美文1细品课文·学手法3教材词汇·练续写4课时检测·提能力细品课文·学手法培养思维品质1Last summer, I stayed with a British host family.One day, I wasreally surprised when Jeremy, the son of the family, told me that wewould have toad-in-the-hole for dinner.I wasn’t sure whether we weregoing to eat a real toad in a hole.If so, how terrible! I joined them atdinner time with butterflies in my stomach.To my astonishment, a dishof sausages cooked in Yorkshire pudding (a mix that tastes a bit likepancakes) was served on the table, and it tasted delicious.It turned outthat toad-in-the-hole is a typical dish for a British dinner, and there’s notoad! What an amazing experience! It was interesting to try suchyummy food with a strange name.Step 1 品教材范文Step 2 析写作手法【学语言】 从体裁上,要求写一篇记叙文,因此写作内容要求有时间、地点、人物、事件等要素。题目要求写一篇有关误解的故事,因此范文特别突出“误解”一词,文章用到感叹句“how terrible!”和“Whatan amazing experience!”,用到表示困惑、惊讶的表达“withbutterflies in my stomach”,“To my astonishment”,“amazing”,将对这道菜的误解进行了生动地描绘。范文多次用到复合句,例如:I was really surprised when ...I wasn’t sure whether ...It turned out that ...【学写法】文章主要分为三部分:第一部分主要交代故事发生的时间、地点、人物以及事件;第二部分主要叙述故事引发的困惑、误解等;第三部分主要交代结果,消除误会。另外,文章的写作情感线索为:困惑→惊讶→恍然大悟。Step 3 背出彩佳句一、常用的开头语1. There was an interesting experience/story happening in 2023, which Istill remember now.2023年发生了一件有趣的经历/故事,现在我仍然记得。2. It was a beautiful day and the sun was shining.那是美好的一天,阳光灿烂。3. Up to now, I still remember one interesting/terrible/embarrassingthing which happened years ago.直到现在,我仍然记得发生在多年前的一件有趣的/可怕的/尴尬的事情。二、主体部分常用表达1. When I told my friend, she said I was pulling my legs.当我把这件事告诉朋友时,她说我在开玩笑。2. It occurred to me that there should be some jobs available at a KFC fast-food restaurant.我突然想起来了,在肯德基快餐店应该可以找到一些工作。3. Only when he explained this term could I understand that he was tryingto find his friends.只有当他解释了这个术语后,我才明白他想找到他的朋友们。三、常用的结束语1. It turned out that it was a delicious dish.结果那是一道美味的菜。2. Since then I have worked hard at lessons.自从那以后我努力学习功课。演练佳作·写美文奠定写作功底2根据下面英语提示,用英语编写一个故事。Yesterday, we went to Fred’s birthday party. After all the disheswere served, he told us that he had bigger fish to fry.Note:Having bigger fish to fry in English means having somethingmore important to do.一、审题谋篇,结构分明二、要点陈述,语言规范1. 昨天是我的同学Fred的生日,我被邀请去他家和其他一些同学一起吃晚饭。 2. 回到桌边,他告诉我们he had bigger fish to fry,让我们等一会儿。 3. 我们都希望他回来时给我们带些鱼来。 Yesterday was my classmate Fred’s birthday and I was invited tohave dinner at his home with some other classmates. Returning to the table, he told us that he had bigger fish to fry andasked us to wait for a moment. We all expected him to bring us some fish when he returned. 4. 他很快就两手空空地回来了。 5. 我问他鱼在哪里,这使他很困惑。 6. 他意识到我误解了他。 He came back with nothing soon. I asked where the fish was, which made him very puzzled. He realised that I misunderstood him. 7. 他向我们解释说,在英语中,having bigger fish to fry的意思是有更重要的事情要做。 8. 我们都笑了,然后继续吃晚饭。 He explained to us that having bigger fish to fry means havingsomething more important to do in English. We all laughed and continued our dinner. 三、句间衔接,过渡自然1. 用however连接要点3和4。 2. 用so连接要点6和7。 We all expected him to bring us some fish when hereturned.However, he came back with nothing soon. He realised that I misunderstood him, so he explained to us thathaving bigger fish to fry means having something more important to doin English. 四、检查誊写,卷面整洁 Yesterday was my classmate Fred’s birthday and I was invited tohave dinner at his home with some other classmates. When we arrived, he had prepared all the food for us.Weexpressed our best wishes to him and presented him with our gifts.Thenwe sat around the table, enjoying the delicious food.A few minuteslater, Fred got up from his seat and answered a call.Returning to thetable, he told us that he had bigger fish to fry and asked us to wait for amoment.We all expected him to bring us some fish when he returned.However, he came back with nothing soon.I asked where thefish was,which made him very puzzled.Suddenly, he realised that Imisunderstood him, so he explained to us that having bigger fish to frymeans having something more important to do in English.We all laughedand continued our dinner. 教材词汇·练续写体现学以致用3情感 描写 confused adj.困惑的,不知所措的actually adv.事实上,实际上finally adv.终于(如愿以偿)very adv.非常/rather adv.相当身体 描写 之不适 seasick adj.晕船的airsick adj.晕机的carsick adj.晕车的homesick adj.想家的人物 描写 wicked adj.缺德的,邪恶的;很棒的,极好的odd adj.奇特的,古怪的negative adj.消极的,负面的 请从以上语料中选择合适的词汇,并用适当的过渡词完成下面语段。(浙江高考读后续写)——把报酬补贴家用 虽然这是一大笔钱,但我对此并不感到兴奋。这是因为我爸爸想要这119美元。当我试图减少消极情绪时,让我困惑的是我爸爸并没有拿这笔钱。事实上,他只是想为让我拿出我的收入而道歉。我没想到的是,我的父母需要花钱买一辆新卡车。口袋里的钱让我感觉很罪恶,最后,我把钱交给了他们,我也明白了成长的真正意义。 A big sum of money as it was, I wasn’t excited about it.Thiswas because my dad wanted the 119.When I tried to feel lessnegative,what made me confused was that my dad didn’t take themoney.Actually,he just wanted to apologize for making me contributemy earnings.What I didn’t expect was that my parents needed to pay fora new truck.Feeling wicked with the money in my pocket, finally, Ihanded them the cash and knew the true meaning of growing up. 课时检测·提能力培育学科素养4Ⅰ.阅读理解 Today we are going to talk about the expression: A rolling stonegathers no moss (苔藓).Most of you probably know that a stone is thesame thing as a rock.But what about moss? Moss is a very soft, green plant.It has very small leaves and doesnot flower.It loves shade and water, so moss grows well on wetground, trees and rocks.In fact, rocks and stones that line shady creeks(小溪) and rivers are often mossy.Moss grows slowly and is a rootlessplant.It spreads well over non-moving surfaces.In fact, to prevent mossfrom growing on stones in your garden, you can just move the rocksaround, turning them over now and then. Why? Just as the saying goes, “A rolling stone gathers nomoss.” Writer Shelley Gollust explained that the saying can beunderstood in a couple of ways.It can mean that a person who never settles down in one place will not gather wealth or long-lasting relationships.The moss that slowly spreads across the rock represents the money and friends we make over time. But there is another way we use this expression.Think about a rollingstone.It leads a carefree life, on the move with no moss to worryabout.People who are “rolling stones” live without the restrictions thatcome with responsibilities.They go anywhere anytime they want.Andthey don’t stay anywhere long enough to form attachments (爱恋).Afree spirit is also a term we use to describe such a person.They are not tieddown with lots of traditional responsibilities. A rolling stone could also be described as “nomadic (游牧的)”.Experts at the Merriam-Webster online dictionary define (下定义) a nomad as “a member of a group of people who move from placeto place”.Often nomads move around to find food.However, thesedays we can use the word “nomadic” to describe anyone who movesaround a lot.语篇解读:本文是一篇说明文。文章讲述了一个英语谚语表达的含义和使用场景。语篇解读:本文是一篇说明文。文章讲述了一个英语谚语表达的含义和使用场景。1. What can we know about moss from Paragraph 2?A. It is a soft plant that grows on rolling stones.B. It is a special plant that can grow in deep rivers.C. It is a green plant that spreads over wet surfaces.D. It is a rootless plant that can flower in your garden.解析: 细节理解题。根据第二段前三句可知,苔藓是喜欢生长在潮湿的地面、树木和岩石上的绿色植物。2. Who can be described as “a rolling stone”?A. A man who lives a free life.B. A man who has lots of friends.C. A man who loves moving rocks.D. A man who is responsible for his family.解析: 推理判断题。根据第三段中的It can mean that a personwho never settles down in one place will not gather wealth or long-lasting relationships.可知,a rolling stone指的是一个永远不会在一个地方定居下来,也不会积累财富或建立长久的关系的人,即一个喜欢自由的人。3. What does the underlined word “restrictions” in Paragraph 4probably mean?A. Difficulties. B. Purposes.C. Achievements. D. Limits.解析: 词义猜测题。根据画线词下文They go anywhere anytimethey want.And they don’t stay anywhere long enough to formattachments (爱恋).可知,那些rolling stones的人没有责任的限制和束缚,想去哪儿就去哪儿,不会在任何地方停留足够长的时间。故画线词与Limits为同义词。4. In which section of a magazine may this text appear?A. Language. B. Science.C. Nature. D. History.解析: 文章出处题。通读全文,本文讲述了一个英语常用表达的含义和使用场景。文章解释了苔藓的含义和滚动石头的比喻,同时介绍了该表达的两层含义。由此推断文章出自杂志的语言部分。Ⅱ.完形填空 If you want to learn a new language, the very first thing to thinkabout is why.Do you need it for a 5 reason, such as your job or yourstudies? Or perhaps you’re interested in the 6 , films or music of adifferent country, and you know how much it will help to have a 7 of the language. Most people learn best by using a variety of 8 , but traditionalclasses are an ideal start for many people.They 9 an environmentwhere you can practice under the 10 of someone who’s good at thelanguage.We all lead busy lives and learning a languagetakes 11 .You will have more success if you study regularly, so tryto develop a 12 .It doesn’t matter if you haven’t gotlong.Becoming fluent in a language will take years, but learning to getby taking a lot less. Many people start learning a language and soon give up.“I’mtoo 13 ,” they say.Yes, children do learn languages more 14 than adults, but research has shown that you can learn a language atany 15 .And learning is good for the health of your brain, too.I’vealso heard people 16 about the mistakes they make whenlearning.Well, relax and laugh about your mistakes 17 you’remuch less likely to make them again. Learning a new language is never easy.But with some work anddevotion, you’ll make progress.And you’ll be 18 by the positivereaction from some native speakers when you say just a few wordsin 19 own language.Good luck!语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了学习一门新语言的原因、方法以及需要为之付出努力。语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了学习一门新语言的原因、方法以及需要为之付出努力。5. A. mental B. politicalC. practical D. physical解析: 根据下文such as your job or your studies可知,工作或学习是学习语言的实际原因。mental精神的;political政治的;practical实际的;physical身体的。6. A. literature B. transportC. nature D. medicine解析: 根据空后films or music of a different country可知,此处应用与films、music并列的名词。结合选项可知,对一个国家的文学、电影或者音乐感兴趣,这会使你学习这一国家的语言。literature文学;transport交通;nature自然;medicine药物。7. A. view B. knowledgeC. form D. feeling解析: 此处讨论的是学习掌握一门语言会有多大帮助。have aknowledge of掌握……知识。view观点;knowledge知识;form表格;feeling感觉。8. A. paintings B. rulesC. methods D. computers解析: 根据下文traditional classes are an ideal start for manypeople可知,本段讨论的是学习方法,大多数人使用各种方法学习语言。painting画画;rule规则;method方法;computer电脑。9. A. protect B. changeC. respect D. provide解析: 根据空后an environment where you can practice underthe 10 of someone who’s good at the language可知,你可以在一个精通该语言的人的指导下练习,这是传统课堂提供的一种环境。protect保护;change改变;respect尊重;provide提供。10. A. control B. discussionC. guidance D. pressure解析: 参见上题解析。under the guidance of在……的指导下。control控制;discussion讨论;guidance指导;pressure压力。11. A. courage B. timeC. energy D. responsibility解析: 根据下文You will have more success if you studyregularly可知,如果你经常学习语言,你会取得更大的成功,这说明学习语言需要花费时间。courage勇气;time时间;energy精力;responsibility责任。12. A. theory B. businessC. routine D. project解析: 根据上文study regularly可知,要把学习养成一种日常行为。theory理论;business生意;routine日常行为;project项目。13. A. old B. nervous C. weak D. tired解析: 根据下文Yes, children do learn languages more 14 than adults可知,许多人放弃学习新的语言是因为他们认为儿童学习语言很快,这说明他们觉得自己年龄太大了而不适合学习语言。old年老的;nervous紧张的;weak虚弱的;tired疲惫的。14. A. closely B. quicklyC. privately D. quietly解析: 结合常识可知,小孩学习语言比成年人要快。closely紧密地;quickly快速地;privately私人地,隐私地;quietly安静地。15. A. age B. speed C. distance D. place解析: 根据上文children和adults可知,本段讨论的是学习语言与年龄之间的关系。age年龄;speed速度;distance距离;place地方。16. A. argue B. talk C. think D. worry解析: 学习一种语言的时候,人们一般都担心犯错误。worryabout 担心。argue争论;talk谈论;think想;worry担心。17. A. if B. and C. but D. before解析: 上下文之间是顺承关系。if如果;and并且;but但是;before在……之前。18. A. hurt B. confusedC. thanked D. amazed解析: 学习语言会让你有所收获,即当你说上几句他们的语言时,他们惊讶你会说他们的语言,你也会对他们的惊讶反应感到惊讶。be amazed by惊讶于。hurt伤害;confuse使困惑;thank感谢;amaze使惊讶。19. A. their B. his C. our D. your解析: 此处指你说一种新语言,即对母语人士说他们的母语,应用their代指native speakers。Ⅲ.读后续写 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 Single mother Krystal works hard to provide daily necessities for herkid.They may not have many material things.But love is clearly in noshort supply. Krystal was having a particularly tough time making ends meet.Thebike she rode to work broke and couldn’t be used.But she couldn’tafford a new one.So she had to walk to work, spending an extra hour onthe way.Once in a while, she would wonder whether there was hope inlife.Her son, 13-year-old William Preston, couldn’t help but notice. Seeing his mother work so hard to earn money, William, the sweetyoung man, was always helping his mother with housework.He didn’twant to see his mom walking to work every day.So, he decided he wasgoing to do whatever it took to buy his mom another bike. William saw on YouTube that a boy bought his mom a bike and thensurprised her with it.He also wanted to do that.William came across acheap used bike on sale on Facebook.And he knew what he needed to doto help out his struggling mom. In fact, the 13-year-old has been doing yard work for people in hiscommunity to make some money.So, he continued to work hard andsave money, which was impressive enough for someone his age.ButWilliam took it one step further. Back in his own room, William was staring at the big box of toysthat his relatives and friends had bought him as gifts.He treasured thetoys.He spent most of his spare time playing with them.Among them wasthe game player Xbox, his most prized possession (财产).When hismother called him to have supper, he had an idea.注意:1.续写词数应为150左右;2. 请按如下格式作答。After school, he brought his Xbox to a second-hand shop nearby. With the money he had saved, William bought the bike onFacebook. 参考范文: After school, he brought his Xbox to a second-hand shop nearby.When asked why he wanted to sell the game player, William told theshopkeeper about his idea.The shopkeeper was impressed by theconsiderate boy and bought the game player at a relatively higherprice.With this money in his pocket, William figured out that he neededto do yard work for one more week to get enough money for the bike.Dayafter day, the money in his pocket increased.On the seventh day, hefinally managed to save enough money. With the money he had saved, William bought the bike onFacebook. When Krystal came back from work with tired body, she wassurprised to see a bike in the house.Learning what William had done forher, tears welled up in her eyes.She gave William a big hug, saying,“I love you, my dear son.Thank you so much.” Krystal shared theirstory on YouTube, “When I was in a tough time, my son Williamcame here.His act of kindness has helped restore my hope for thefuture.”谢谢观看! 展开更多...... 收起↑ 资源列表 Section Ⅳ Writing a story about a misunderstanding in English.docx Section Ⅳ Writing a story about a misunderstanding in English.pptx Section Ⅳ Writing a story about a misunderstanding in English(练习,含解析).docx