资源简介 Section Ⅳ Writing a book reviewⅠ.阅读理解 Looking back, I spent many unhappy days.In middle school I didn’t think I was as smart as everyone else; I didn’t have cool enough clothes.Junior high was the same.I wasn’t as tall and thin as all the other girls; my baby teeth hadn’t fallen out yet.Fast forward to high school.Still everyone was smarter; still everyone dressed better.Eventually, in my first job out of college I wasn’t making as much money as my friends did. I come from a long line of people who’ve suffered from depression.When I was single, I thought that was just who I was — it was the genes (基因) I was born with.When I was twenty-six, I got married, and three years later I had my first child. Once we had kids, my excuse of “it’s-in-the-genes” didn’t work so well for me anymore because that meant my kids would be depressed.Although I realized that still might be the case, I began looking at my unhappiness in new ways. Over the years many things helped me fight depression: healthy eating, exercise, fresh air, friends and medicine.They all helped.But I had a little secret, too.It’s an exercise I did every night before bed.By the side of my bed, I had a small datebook — every day I only had enough space to write one line. Every night I asked myself: “What made me the happiest today?” Because I didn’t have space to write a lot, it only took me a few seconds.But in those seconds I replayed my day and decided on its happiest moment. Some days it was “reading before bed with the kids” or “laughing with a friend on the phone”.And other days it was “finally getting to get into bed” or “not having to cook dinner again”.Anyway, I actively sought the positive every day.Today, when I have a difficult day, I look back through the datebook, read and remember those happy moments in the past.1.What can be inferred from Paragraph 1?A.The author led a poor life. B.The author got a high-pay job.C.The author challenged herself bravely. D.The author usually compared herself with others.2.What changed the author’s mind?A.Her first career. B.Her happy marriage.C.Her care for her children. D.Her knowledge of genes.3.Why did the author keep a datebook every day?A.To ease her loneliness. B.To have a sound sleep.C.To recall happy moments. D.To serve as bedtime stories.4.What can we learn from the story?A.Nothing is impossible to a willing heart.B.Mother should set a good example for kids.C.There could be a solution to any problem.D.We should appreciate life’s bright aspects.Ⅱ.完形填空 Caring 17-year-old, Lauren Schroeder, was inspired to help bring healthy food to needy families in her community.When she was just 14, she volunteered at a local 5 to help fill boxes for people in need with canned and packaged food.She felt something was missing: fresh vegetables.“I thought it would be great to 6 that,” Lauren told the Washington Post about her motivation to grow and 7 home-grown produce. This 8 teen then told her parents of her desire to start a garden on their family farm.Initially, while proud of her daughter’s 9 , Lauren’s mother, Katie, admitted to some 10 , wondering how much work this would mean. Coming from a farming family, Lauren had some 11 with agriculture, but she had never tried growing 12 at scale (规模).She 13 plants online, checking the instructions on how to take care of each crop.She then secured a 14 from the National FFA Organization, which supports 15 education, to cover seeds and gardening supplies. And importantly, Lauren didn’t 16 from hard work.During Iowa’s hot and dry summers, she had to 17 her crops for around three hours daily.She also 18 checked for harmful insects, and bent down to pick her green bean crop, the most challenging vegetable to harvest in her opinion. With assistance from her family, Lauren has donated more than 7,000 pounds of home-grown produce in the past two years.She has also won the 19 of her community.5.A.factory B.schoolC.shelter D.shop6.A.examine B.tolerateC.discover D.change7.A.donate B.promoteC.purchase D.process8.A.honey-mouthed B.kind-heartedC.good-mannered D.open-minded9.A.reputation B.hobbyC.vision D.agenda10.A.mistakes B.truthsC.regrets D.concerns11.A.familiarity B.difficultyC.doubt D.patience12.A.fruits B.vegetablesC.grains D.trees13.A.mentioned B.sharedC.ranked D.researched14.A.title B.placeC.fund D.plan15.A.agricultural B.culturalC.environmental D.special16.A.fall off B.set apartC.shy away D.go back17.A.gather B.waterC.observe D.plant18.A.frequently B.impatientlyC.occasionally D.leisurely19.A.interest B.admirationC.welfare D.competitionⅢ.读后续写 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 When David was a boy, he was embarrassed to be seen walking with his father.His father was short and severely crippled (跛腿的).When the father and the son walked along the street together, the father’s hand was on David’s arm for balance, which attracted a lot of unwanted attention.At that moment, David always felt ashamed and wanted to run away.But the father said: “We just walk differently.” Almost every weekday David had to accompany his father to go to work.Their usual walk was to or from the subway, which was how his father got to work.It was hard for the father to walk, but he stuck to work, even if he was sick or the weather was bad.He never missed a day. When snow or ice was on the ground, it was impossible for him to walk, even with others’ help.At such times David would pull him through the streets on a child’s sleigh (雪橇) to the subway entrance.Once there, the father would cling to (抓住) the handrail until he reached the lower steps where the warmer tunnel air kept ice-free.Fortunately, the subway station was the basement of his office building.After arriving at his office, he would not have to go outside again until David met him to go home.However, he had never complained, instead, he always said: “There is always a way to arrive.” One Friday, when they walked back home as usual, David looked upset.His father asked the boy whether he met something terrible.David lowered his head and said nothing.“My dear, maybe I can give you a hand.” said the father.“No.You cannot.” the boy sobbed.Then the two men went on walking silently.After getting home, the father received a call from David’s teacher.He was informed there would be a parent-child football game next Friday on the school playground, and he was expected to take part.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式作答。After saying thanks to the teacher, the father went to the sobbing David. David watched as his father was standing on the playground with other parents. Section Ⅳ Writing a book reviewⅠ.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者以前觉得抑郁是自己与生俱来的基因,但有了孩子以后,作者从另一个角度思考人生,每天都积极地寻求积极的一面。1.D 推理判断题。根据第一段内容可推知,作者经常把自己和别人比较。2.C 推理判断题。根据第三段内容可推知,作者对孩子的关心改变了她的想法。3.C 推理判断题。根据倒数第二段中的But in those seconds I replayed my day and decided on its happiest moment.可推知,作者每天都写日记是为了回忆快乐的时刻。4.D 推理判断题。通读全文可知,作者以前觉得抑郁是自己与生俱来的基因,但有了孩子以后,作者从另一个角度思考人生,每天都积极地寻求积极的一面。由此推知,这个故事告诉我们——我们应该欣赏生活中光明的一面。Ⅱ.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一个17岁的女孩Lauren Schroeder如何受到启发,决定帮助她所在社区的需要帮助的家庭获得健康食品的故事。5.C 根据上文的she volunteered以及空后的help fill boxes for people in need with canned and packaged food可推测,Lauren是在当地收容所做志愿者。factory工厂;school学校;shelter收容所;shop商店。6.D 根据上文She felt something was missing: fresh vegetables.可知,Lauren觉得食品中缺少蔬菜。再根据本段首句可知,她想改变这一状况。examine检查;tolerate忍受;discover发现;change改变。7.A 根据最后一段中的With assistance from her family, Lauren has donated more than 7,000 pounds of home-grown produce in the past two years.可知,Lauren种植蔬菜是为了捐赠给当地有需要的家庭。donate捐赠;promote提升,促进;purchase购买;process加工,处理。8.B 根据上文Caring 17-year-old, Lauren Schroeder, was inspired to help bring healthy food to needy families in her community.可知,Lauren是个热心肠的、善良的女孩。honey-mouthed甜言蜜语的;kind-hearted热心肠的;good-mannered有礼貌的;open-minded思想开明的。9.C 根据上文可知,Lauren将自己的想法告知了父母。由此可知,她的妈妈是为自己女儿的想法感到骄傲。reputation名声;hobby爱好;vision视觉,想法;agenda日程。10.D 根据空后的wondering how much work this would mean可知,Katie对女儿的想法也感到担心,因为她不知道这意味着要做多少工作。mistake错误;truth事实;regret遗憾;concern担忧。11.A 根据空前的Coming from a farming family可知,Lauren来自农民家庭。由此可知,她对农业还是有点熟悉的。familiarity熟悉;difficulty困难;doubt怀疑;patience耐心。12.B 根据上文可知,Lauren对农业有所了解;而根据下文内容可知,她还得去网上寻求帮助,查看如何照顾农作物。由此可判断,Lauren并未大规模种植过蔬菜。fruit水果;vegetable蔬菜;grain谷物;tree树木。13.D 根据空后的checking the instructions on how to take care of each crop可推测,她是在网上研究如何种植农作物。mention提及;share分享;rank排名;research研究。14.C 根据下文的to cover seeds (种子) and gardening supplies可知,她从该组织获得资金,用来购买种子和园艺用品。title标题;place地点;fund资金;plan计划。15.A 根据上文的the National FFA Organization以及空后的to cover seeds and gardening supplies可判断,该组织支持农业教育。agricultural农业的;cultural文化的;environmental环境的;special特别的。16.C 根据下文内容可知,Lauren凡事都亲力亲为。由此可知,她从未回避艰苦的工作。fall off下降;set apart分开;shy away逃避;go back返回。17.B 根据空前的During Iowa’s hot and dry summers以及常识可知,在炎热干燥的夏季,她需要给庄稼浇水。gather聚集;water浇水;observe观察;plant种植。18.A 根据下文the most challenging vegetable to harvest in her opinion可知,这项工作最具有挑战性。由此可知,她需要频繁地检查有害昆虫,采摘绿豆作物。frequently频繁地;impatiently不耐烦地;occasionally偶尔;leisurely悠闲地。19.B 根据全文内容可知,她的善举应该是赢得了社区人们的钦佩。interest兴趣;admiration钦佩;welfare福利;competition竞争。Ⅲ. After saying thanks to the teacher, the father went to the sobbing David. Knowing why the boy was unhappy, the father tried to hug him.However, the boy pushed him wildly.“David, I have told you ‘we just walk differently’,” said the father.David refused to answer and went on sobbing.What’s worse, the boy couldn’t sleep the whole night, he could even imagine how his classmates and their parents laughed at his father on the playground.Soon came the big day, the boy chose to go to school alone.Unexpectedly, on arriving at the school playground, he saw his father had been there! David watched as his father was standing on the playground with other parents. His father seemed to be discussing something with other adults.After the game began, the parents and the children competed on the playground wildly and happily.Meanwhile, David’s father and his partners were busy peeling the fruit and making juice.The game was over, most of the players flooding to enjoy juice.Looking at people’s smiling faces, David understood his father’s words.Noticing David, the father smiled to him, and the boy decided to join him.3 / 3Section Ⅳ Writing a book reviewStep 1 品教材课文 Step 2 析写作手法BOOK REVIEW The Little Prince was written and illustrated by the French writer Antoine de Saint-Exupéry during World War Ⅱ.It is a children’s fantasy book, but it is also enjoyed by adults. It tells a story about a pilot who has crashed in the desert.While he is trying to fix his aeroplane, a little prince comes to him.Visiting from another planet, the little prince recounts his adventures to the pilot, and the two become friends. The book talks about the importance of looking beneath the surface of things to uncover their real meanings.I like it because it is simple, and yet it really made me think a lot about life and death, love and responsibility, friendship and loneliness.One of the most memorable characters in the book is a rose, which the little prince fell in love with.I was really touched by the line — “It’s the time you spent on your rose that makes your rose so important.” — because it shows how we form special bonds with others by caring and taking responsibility for them. Personally, I think this is a touching book that everyone should read, whatever their age. Para.1:General facts about the book 首句使用被动语态介绍了图书的作者和写作时间。 Para.2:Plot of the book 首句使用It tells a story about ...这一常用句式来概述图书内容,语言简洁自然。同时,首句还使用了由who引导的定语从句。介绍图书故事情节时,共使用了两句话。评论者为了避免语言的重复,分别使用了while引导的状语从句和动词-ing形式作状语,使语言表达富有变化。 Para.3:Comments 在进行图书评论时,评论者先描述出需要点评的地方,然后再进行评论。例如前两句话,在首句评论者说明要点评的地方后,第二句用I like it because ...开展评论。下文也采用了类似的方法,如:I was really touched by the line,because it shows ...等句子进行评论。 Para.4:Conclusion and recommendation 本段使用Personally这一副词开头,表达评论者自己的观点。本段虽然只有一句话,但是却恰当地运用了从句,提升了表达效果,如that引导的定语从句和whatever引导的让步状语从句。Step 3 背出彩佳句1.The novel is set in the 19th-century London.这部小说以19世纪的伦敦为背景。2.Published in 2010, the book is popular among teenagers.出版于2010年,这本书很受青少年欢迎。3.Robinson Crusoe is the work of the famous novelist Daniel Defoe, which is worth reading.《鲁滨孙漂流记》是著名小说家丹尼尔·笛福的作品,值得阅读。4.In fact, the fiction story is so meaningful that I can learn a lot from it.事实上,这本小说的故事描述很有意义,我可以从中学到很多东西。5.I think everyone should read it and get this wonderful experience.我想每个人都应该读一读这本书,并从中体会这种美妙的经历。 《简·爱》是英国作家夏洛蒂·勃朗特的一部著名小说。请你根据下表提供的信息,写一篇书评。书名 《简·爱》 作者 夏洛蒂·勃朗特 出版时间 1847年 地点 英国伦敦情节 简·爱生活在一个艰难的环境中,却一直在为自己的理想生活而奋斗。她的父母在她很小的时候就去世了。她没有得到她一直期待的东西——仅仅是被看作一个普通人。痛苦教会了她独立评价 这个故事可以看作是独立精神的象征。生活在改变,但我们的生活原则依然存在。坚定不移地坚持独立自主会给我们足够的信心和勇气参考词汇:《简·爱》 Jane Eyre夏洛蒂·勃朗特 Charlotte Bronte一、审题谋篇,结构分明第一段:总体介绍这本书:书名、作者等;第二段:简要介绍本书内容:主要人物、重要情节;第三段:对本书的评价与启示。二、要点陈述,语言规范1.《简·爱》是英国作家夏洛蒂·勃朗特的一部著名小说。 2.这是一个关于一个特殊女人的故事,她生活在一个艰难的环境却一直在为自己的理想生活而奋斗。 3.简·爱的父母在她很小的时候就去世了。 4.她没有得到她一直所期望的东西——仅仅是被看作一个普通人。 5.痛苦教会了她独立。 6.这个故事可以看作是独立精神的象征。 三、句间衔接,过渡自然 用连词连接要点3和4。 四、检查誊写,卷面整洁 情感 描写 subtle adj.难以察觉的;微妙的 bittersweet adj.苦乐参半的 memorable adj.难忘的 disheartened adj.沮丧的,灰心的 tiresome adj.烦人的,令人厌烦的动作 描写 obey v.服从;遵守 swallow v.吞下,咽下 n.咽;吞;一口 chew v.咀嚼 tempt v.诱惑,引诱 cherish v.重视,珍视人物 描写 mature adj.成熟的,明白事理的 selfish adj.自私的 commitment n.投入,花费 integrity n.正直诚实 virtue n.美德一、翻译句子1.她告诉自己要珍惜她为减肥所作的投入。 2.新鲜烤面包的味道诱惑她品尝了一口。 3.她咬了一口,嚼了嚼,咽了下去。 4.她心想:“真好吃!我已经很长时间都在遵守规则,所以大吃一次也没什么影响。” 5.她大口咬,快速吞,她的体型越来越大。 6.她吓得大声叫喊。 7.她醒来时满头大汗,心灰意冷。 8.多么可怕的梦啊! 二、连句成篇 Section Ⅳ Writing a book review【演练佳作·写美文】写作步骤二、1.Jane Eyre is a famous novel written by the English writer Charlotte Bronte.2.This is a story about a special woman who lives in a difficult environment but has been fighting for her ideal life.3.Jane Eyre’s parents died when she was very young.4.She didn’t get what she had been expecting — simply being regarded as an ordinary person.5.The sufferings taught her to be independent.6.The story can be regarded as a symbol of the independent spirit.三、Jane Eyre’s parents died when she was very young so she didn’t get what she had been expecting — simply being regarded as an ordinary person.四、 Jane Eyre is a famous novel written by the English writer Charlotte Bronte.It was published in London, England, in 1847. This is a story about a special woman who lives in a difficult environment but has been fighting for her ideal life.Jane Eyre’s parents died when she was very young so she didn’t get what she had been expecting — simply being regarded as an ordinary person.The sufferings taught her to be independent. The story can be regarded as a symbol of the independent spirit.Life is changing, but our living principles remain.Firmly persisting in being independent gives us enough confidence and courage.【教材词汇·练续写】一、1.She told herself to cherish the commitment she had made to lose weight.2.The smell of the freshly baked bread tempted her to have a taste of it.3.She took a bite of it, chewed and swallowed.4.“How delicious! I have obeyed the rules for long enough so it makes no difference to overeat just one time,” she thought to herself.5.She took big bites and quick swallows,her size becoming bigger and bigger.6.She cried out in fright.7.She woke up sweating and disheartened.8.What a terrible dream!二、 She told herself to cherish the commitment she had made to lose weight.But the smell of the freshly baked bread tempted her to have a taste of it.She took a bite of it,chewed and swallowed. “How delicious!I have obeyed the rules for long enough so it makes no difference to overeat just one time,”she thought to herself.She took big bites and quick swallows,her size becoming bigger and bigger.She cried out in fright.She woke up sweating and disheartened.What a terrible dream!2 / 4(共58张PPT)Section ⅣWriting a book review目 录2演练佳作·写美文1细品课文·学手法3教材词汇·练续写4课时检测·提能力细品课文·学手法培养思维品质1Step 1 品教材课文BOOK REVIEWThe Little Prince was written and illustrated by the French writer Antoine de Saint-Exupéry during World War Ⅱ.It is a children’s fantasy book,but it is also enjoyed by adults.It tells a story about a pilot who has crashed in the desert.While he istrying to fix his aeroplane, a little prince comes to him.Visiting fromanother planet, the little prince recounts his adventures to the pilot, andthe two become friends.The book talks about the importance of looking beneath the surface ofthings to uncover their real meanings.I like it because it is simple, andyet it really made me think a lot about life and death, love andresponsibility, friendship and loneliness.One of the most memorablecharacters in the book is a rose, which the little prince fell in love with.Iwas really touched by the line — “It’s the time you spent on your rosethat makes your rose so important.” — because it shows how we formspecial bonds with others by caring and taking responsibility for them.Personally, I think this is a touching book that everyone should read,whatever their age.Step 2 析写作手法Para.1:General facts about the book首句使用被动语态介绍了图书的作者和写作时间。Para.2:Plot of the book首句使用It tells a story about ...这一常用句式来概述图书内容,语言简洁自然。同时,首句还使用了由who引导的定语从句。介绍图书故事情节时,共使用了两句话。评论者为了避免语言的重复,分别使用了while引导的状语从句和动词-ing形式作状语,使语言表达富有变化。Para.3:Comments在进行图书评论时,评论者先描述出需要点评的地方,然后再进行评论。例如前两句话,在首句评论者说明要点评的地方后,第二句用Ilike it because ...开展评论。下文也采用了类似的方法,如:I wasreally touched by the line,because it shows ...等句子进行评论。Para.4:Conclusion and recommendation本段使用Personally这一副词开头,表达评论者自己的观点。本段虽然只有一句话,但是却恰当地运用了从句,提升了表达效果,如that引导的定语从句和whatever引导的让步状语从句。Step 3 背出彩佳句1. The novel is set in the 19th-century London.这部小说以19世纪的伦敦为背景。2. Published in 2010, the book is popular among teenagers.出版于2010年,这本书很受青少年欢迎。3. Robinson Crusoe is the work of the famous novelist Daniel Defoe,which is worth reading.《鲁滨孙漂流记》是著名小说家丹尼尔·笛福的作品,值得阅读。4. In fact, the fiction story is so meaningful that I can learn a lot from it.事实上,这本小说的故事描述很有意义,我可以从中学到很多东西。5. I think everyone should read it and get this wonderful experience.我想每个人都应该读一读这本书,并从中体会这种美妙的经历。演练佳作·写美文奠定写作功底2 《简·爱》是英国作家夏洛蒂·勃朗特的一部著名小说。请你根据下表提供的信息,写一篇书评。书名 《简·爱》 作者 夏洛蒂· 勃朗特 出版时间 1847年 地点 英国伦敦情节 简·爱生活在一个艰难的环境中,却一直在为自己的理想生活而奋斗。她的父母在她很小的时候就去世了。她没有得到她一直期待的东西——仅仅是被看作一个普通人。痛苦教会了她独立 评价 这个故事可以看作是独立精神的象征。生活在改变,但我们的生活原则依然存在。坚定不移地坚持独立自主会给我们足够的信心和勇气 参考词汇:《简·爱》 Jane Eyre夏洛蒂·勃朗特 Charlotte Bronte一、审题谋篇,结构分明第一段:总体介绍这本书:书名、作者等;第二段:简要介绍本书内容:主要人物、重要情节;第三段:对本书的评价与启示。二、要点陈述,语言规范1. 《简·爱》是英国作家夏洛蒂·勃朗特的一部著名小说。 2. 这是一个关于一个特殊女人的故事,她生活在一个艰难的环境却一直在为自己的理想生活而奋斗。 3. 简·爱的父母在她很小的时候就去世了。 Jane Eyre is a famous novel written by the English writer CharlotteBronte. This is a story about a special woman who lives in a difficultenvironment but has been fighting for her ideal life. Jane Eyre’s parents died when she was very young. 4. 她没有得到她一直所期望的东西——仅仅是被看作一个普通人。 5. 痛苦教会了她独立。 6. 这个故事可以看作是独立精神的象征。 She didn’t get what she had been expecting — simply beingregarded as an ordinary person. The sufferings taught her to be independent. The story can be regarded as a symbol of the independent spirit. 三、句间衔接,过渡自然 用连词连接要点3和4。 Jane Eyre’s parents died when she was very young so she didn’t getwhat she had been expecting — simply being regarded as an ordinaryperson. 四、检查誊写,卷面整洁 This is a story about a special woman who lives in a difficultenvironment but has been fighting for her ideal life.Jane Eyre’s parentsdied when she was very young so she didn’t get what she had beenexpecting — simply being regarded as an ordinary person.The sufferingstaught her to be independent. Jane Eyre is a famous novel written by the English writer CharlotteBronte.It was published in London, England, in 1847. The story can be regarded as a symbol of the independentspirit.Life is changing, but our living principles remain.Firmlypersisting in being independent gives us enough confidence andcourage. 教材词汇·练续写体现学以致用3情感 描写 subtle adj.难以察觉的;微妙的bittersweet adj.苦乐参半的memorable adj.难忘的disheartened adj.沮丧的,灰心的tiresome adj.烦人的,令人厌烦的动作 描写 obey v.服从;遵守swallow v.吞下,咽下 n.咽;吞;一口chew v.咀嚼tempt v.诱惑,引诱cherish v.重视,珍视人物 描写 mature adj.成熟的,明白事理的selfish adj.自私的commitment n.投入,花费integrity n.正直诚实virtue n.美德一、翻译句子1. 她告诉自己要珍惜她为减肥所作的投入。 2. 新鲜烤面包的味道诱惑她品尝了一口。 She told herself to cherish the commitment she had made to loseweight. The smell of the freshly baked bread tempted her to have a taste ofit. 3. 她咬了一口,嚼了嚼,咽了下去。 4. 她心想:“真好吃!我已经很长时间都在遵守规则,所以大吃一次也没什么影响。” She took a bite of it, chewed and swallowed. “How delicious! I have obeyed the rules for long enough so itmakes no difference to overeat just one time,” she thought toherself. 5. 她大口咬,快速吞,她的体型越来越大。 6. 她吓得大声叫喊。 7. 她醒来时满头大汗,心灰意冷。 8. 多么可怕的梦啊! She took big bites and quick swallows,her size becoming biggerand bigger. She cried out in fright. She woke up sweating and disheartened. What a terrible dream! 二、连句成篇 She told herself to cherish the commitment she had made to loseweight.But the smell of the freshly baked bread tempted her to have ataste of it.She took a bite of it,chewed and swallowed. “Howdelicious!I have obeyed the rules for long enough so it makes nodifference to overeat just one time,”she thought to herself.She took bigbites and quick swallows,her size becoming bigger and bigger.She criedout in fright.She woke up sweating and disheartened.What a terribledream! 课时检测·提能力培育学科素养4Ⅰ.阅读理解 Looking back, I spent many unhappy days.In middle school Ididn’t think I was as smart as everyone else; I didn’t have coolenough clothes.Junior high was the same.I wasn’t as tall and thin as allthe other girls; my baby teeth hadn’t fallen out yet.Fast forward to highschool.Still everyone was smarter; still everyone dressedbetter.Eventually, in my first job out of college I wasn’t making asmuch money as my friends did. I come from a long line of people who’ve suffered fromdepression.When I was single, I thought that was just who I was — itwas the genes (基因) I was born with.When I was twenty-six, I gotmarried, and three years later I had my first child. Once we had kids, my excuse of “it’s-in-the-genes” didn’twork so well for me anymore because that meant my kids would bedepressed.Although I realized that still might be the case, I beganlooking at my unhappiness in new ways. Over the years many things helped me fight depression: healthyeating, exercise, fresh air, friends and medicine.They all helped.ButI had a little secret, too.It’s an exercise I did every night before bed.Bythe side of my bed, I had a small datebook — every day I only hadenough space to write one line. Every night I asked myself: “What made me the happiesttoday?” Because I didn’t have space to write a lot, it only took me afew seconds.But in those seconds I replayed my day and decided on itshappiest moment. Some days it was “reading before bed with the kids” or “laughingwith a friend on the phone”.And other days it was “finally getting to getinto bed” or “not having to cook dinner again”.Anyway, I activelysought the positive every day.Today, when I have a difficult day, Ilook back through the datebook, read and remember those happymoments in the past.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者以前觉得抑郁是自己与生俱来的基因,但有了孩子以后,作者从另一个角度思考人生,每天都积极地寻求积极的一面。语篇解读:本文是一篇记叙文。作者以前觉得抑郁是自己与生俱来的基因,但有了孩子以后,作者从另一个角度思考人生,每天都积极地寻求积极的一面。1. What can be inferred from Paragraph 1?A. The author led a poor life.B. The author got a high-pay job.C. The author challenged herself bravely.D. The author usually compared herself with others.解析: 推理判断题。根据第一段内容可推知,作者经常把自己和别人比较。2. What changed the author’s mind?A. Her first career.B. Her happy marriage.C. Her care for her children.D. Her knowledge of genes.解析: 推理判断题。根据第三段内容可推知,作者对孩子的关心改变了她的想法。3. Why did the author keep a datebook every day?A. To ease her loneliness.B. To have a sound sleep.C. To recall happy moments.D. To serve as bedtime stories.解析: 推理判断题。根据倒数第二段中的But in those seconds Ireplayed my day and decided on its happiest moment.可推知,作者每天都写日记是为了回忆快乐的时刻。4. What can we learn from the story?A. Nothing is impossible to a willing heart.B. Mother should set a good example for kids.C. There could be a solution to any problem.D. We should appreciate life’s bright aspects.解析: 推理判断题。通读全文可知,作者以前觉得抑郁是自己与生俱来的基因,但有了孩子以后,作者从另一个角度思考人生,每天都积极地寻求积极的一面。由此推知,这个故事告诉我们——我们应该欣赏生活中光明的一面。Ⅱ.完形填空 Caring 17-year-old, Lauren Schroeder, was inspired to help bringhealthy food to needy families in her community.When she was just 14,she volunteered at a local 5 to help fill boxes for people in need withcanned and packaged food.She felt something was missing: freshvegetables.“I thought it would be great to 6 that,” Lauren told theWashington Post about her motivation to grow and 7 home-grownproduce. This 8 teen then told her parents of her desire to start a garden ontheir family farm.Initially, while proud of her daughter’s 9 ,Lauren’s mother, Katie, admitted to some 10 , wondering howmuch work this would mean. Coming from a farming family, Lauren had some 11 withagriculture, but she had never tried growing 12 at scale (规模).She 13 plants online, checking the instructions on how to takecare of each crop.She then secured a 14 from the National FFAOrganization, which supports 15 education, to cover seeds andgardening supplies. And importantly, Lauren didn’t 16 from hard work.DuringIowa’s hot and dry summers, she had to 17 her crops for aroundthree hours daily.She also 18 checked for harmful insects, and bentdown to pick her green bean crop, the most challenging vegetable toharvest in her opinion. With assistance from her family, Lauren has donated more than 7,000 pounds of home-grown produce in the past two years.She has alsowon the 19 of her community.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一个17岁的女孩Lauren Schroeder如何受到启发,决定帮助她所在社区的需要帮助的家庭获得健康食品的故事。5. A. factory B. schoolC. shelter D. shop语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一个17岁的女孩Lauren Schroeder如何受到启发,决定帮助她所在社区的需要帮助的家庭获得健康食品的故事。解析: 根据上文的she volunteered以及空后的help fill boxes forpeople in need with canned and packaged food可推测,Lauren是在当地收容所做志愿者。factory工厂;school学校;shelter收容所;shop商店。6. A. examine B. tolerateC. discover D. change解析: 根据上文She felt something was missing: freshvegetables.可知,Lauren觉得食品中缺少蔬菜。再根据本段首句可知,她想改变这一状况。examine检查;tolerate忍受;discover发现;change改变。7. A. donate B. promoteC. purchase D. process解析: 根据最后一段中的With assistance from her family,Lauren has donated more than 7,000 pounds of home-grown producein the past two years.可知,Lauren种植蔬菜是为了捐赠给当地有需要的家庭。donate捐赠;promote提升,促进;purchase购买;process加工,处理。8. A. honey-mouthed B. kind-heartedC. good-mannered D. open-minded解析: 根据上文Caring 17-year-old, Lauren Schroeder, wasinspired to help bring healthy food to needy families in her community.可知,Lauren是个热心肠的、善良的女孩。honey-mouthed甜言蜜语的;kind-hearted热心肠的;good-mannered有礼貌的;open-minded思想开明的。9. A. reputation B. hobbyC. vision D. agenda解析: 根据上文可知,Lauren将自己的想法告知了父母。由此可知,她的妈妈是为自己女儿的想法感到骄傲。reputation名声;hobby爱好;vision视觉,想法;agenda日程。10. A. mistakes B. truthsC. regrets D. concerns解析: 根据空后的wondering how much work this would mean可知,Katie对女儿的想法也感到担心,因为她不知道这意味着要做多少工作。mistake错误;truth事实;regret遗憾;concern担忧。11. A. familiarity B. difficultyC. doubt D. patience解析: 根据空前的Coming from a farming family可知,Lauren来自农民家庭。由此可知,她对农业还是有点熟悉的。familiarity熟悉;difficulty困难;doubt怀疑;patience耐心。12. A. fruits B. vegetablesC. grains D. trees解析: 根据上文可知,Lauren对农业有所了解;而根据下文内容可知,她还得去网上寻求帮助,查看如何照顾农作物。由此可判断,Lauren并未大规模种植过蔬菜。fruit水果;vegetable蔬菜;grain谷物;tree树木。13. A. mentioned B. sharedC. ranked D. researched解析: 根据空后的checking the instructions on how to take careof each crop可推测,她是在网上研究如何种植农作物。mention提及;share分享;rank排名;research研究。14. A. title B. place C. fund D. plan解析: 根据下文的to cover seeds (种子) and gardeningsupplies可知,她从该组织获得资金,用来购买种子和园艺用品。title标题;place地点;fund资金;plan计划。15. A. agricultural B. culturalC. environmental D. special解析: 根据上文的the National FFA Organization以及空后的tocover seeds and gardening supplies可判断,该组织支持农业教育。agricultural农业的;cultural文化的;environmental环境的;special特别的。16. A. fall off B. set apartC. shy away D. go back解析: 根据下文内容可知,Lauren凡事都亲力亲为。由此可知,她从未回避艰苦的工作。fall off下降;set apart分开;shyaway逃避;go back返回。17. A. gather B. waterC. observe D. plant解析: 根据空前的During Iowa’s hot and dry summers以及常识可知,在炎热干燥的夏季,她需要给庄稼浇水。gather聚集;water浇水;observe观察;plant种植。18. A. frequently B. impatientlyC. occasionally D. leisurely解析: 根据下文the most challenging vegetable to harvest in heropinion可知,这项工作最具有挑战性。由此可知,她需要频繁地检查有害昆虫,采摘绿豆作物。frequently频繁地;impatiently不耐烦地;occasionally偶尔;leisurely悠闲地。19. A. interest B. admirationC. welfare D. competition解析: 根据全文内容可知,她的善举应该是赢得了社区人们的钦佩。interest兴趣;admiration钦佩;welfare福利;competition竞争。Ⅲ.读后续写 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 When David was a boy, he was embarrassed to be seen walkingwith his father.His father was short and severely crippled (跛腿的).When the father and the son walked along the street together, thefather’s hand was on David’s arm for balance, which attracted a lot ofunwanted attention.At that moment, David always felt ashamed andwanted to run away.But the father said: “We just walk differently.” Almost every weekday David had to accompany his father to go towork.Their usual walk was to or from the subway, which was how hisfather got to work.It was hard for the father to walk, but he stuck towork, even if he was sick or the weather was bad.He never missed aday. When snow or ice was on the ground, it was impossible for him towalk, even with others’ help.At such times David would pull himthrough the streets on a child’s sleigh (雪橇) to the subwayentrance.Once there, the father would cling to (抓住) the handrailuntil he reached the lower steps where the warmer tunnel air kept ice-free.Fortunately, the subway station was the basement of his officebuilding.After arriving at his office, he would not have to go outsideagain until David met him to go home.However, he had nevercomplained, instead, he always said: “There is always a way toarrive.” One Friday, when they walked back home as usual, David lookedupset.His father asked the boy whether he met something terrible.Davidlowered his head and said nothing.“My dear, maybe I can give you ahand.” said the father.“No.You cannot.” the boy sobbed.Then thetwo men went on walking silently.After getting home, the fatherreceived a call from David’s teacher.He was informed there would be aparent-child football game next Friday on the school playground, and hewas expected to take part.注意:1.续写词数应为150左右;2. 请按如下格式作答。After saying thanks to the teacher, the father went to the sobbingDavid. David watched as his father was standing on the playground withother parents. 参考范文: After saying thanks to the teacher, the father went to the sobbingDavid. Knowing why the boy was unhappy, the father tried to hughim.However, the boy pushed him wildly.“David, I have told you‘we just walk differently’,” said the father.David refused to answerand went on sobbing.What’s worse, the boy couldn’t sleep the wholenight, he could even imagine how his classmates and their parentslaughed at his father on the playground.Soon came the big day, the boychose to go to school alone.Unexpectedly, on arriving at the schoolplayground, he saw his father had been there! David watched as his father was standing on the playground withother parents. His father seemed to be discussing something with otheradults.After the game began, the parents and the children competed onthe playground wildly and happily.Meanwhile, David’s father and hispartners were busy peeling the fruit and making juice.The game wasover, most of the players flooding to enjoy juice.Looking at people’ssmiling faces, David understood his father’s words.Noticing David,the father smiled to him, and the boy decided to join him.谢谢观看! 展开更多...... 收起↑ 资源列表 Section Ⅳ Writing a book review.docx Section Ⅳ Writing a book review.pptx Section Ⅳ Writing a book review(练习,含解析).docx