资源简介 单元质量检测(二) LOOKING INTO THE FUTURE(满分150分,时间120分钟)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What does the woman’s son do most probably?A.A postman. B.A policeman. C.A guard.2.Why is the woman late?A.The traffic was heavy. B.The bus broke down. C.She took the wrong bus.3.What do we know from the conversation?A.The woman lost her new book.B.The man will buy a new book.C.The man doesn’t care about the book.4.How long does the man work every week?A.For 50 hours. B.For 55 hours. C.For 66 hours.5.Who travelled with the man last month?A.Jeff and Richard. B.The man’s dog. C.No one.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Where does this conversation probably take place?A.In a store. B.In a restaurant. C.In a museum.7.How much does the woman pay for the bowl?A.60 dollars. B.80 dollars. C.90 dollars.听第7段材料,回答第8、9题。8.Why didn’t the father follow the old family recipe?A.One page is missing. B.He has his own recipe. C.He can’t find the recipe.9.What does the girl think of the pizza?A.Terrible. B.Tasty. C.Unusual.听第8段材料,回答第10至12题。10.How much did Laura earn a day for her first job?A.8 pounds. B.12 pounds. C.40 pounds.11.Why did Laura leave her first job?A.The shoe shop closed down.B.She had to study for her exams.C.A new shoe shop was short of hands.12.How long did Laura work in the shoe shops all together?A.For 18 months. B.For 21 months. C.For two years.听第9段材料,回答第13至16题。13.What do we know about the house?A.It is large. B.It has one bedroom. C.It needs fixing.14.What is the man planning to buy?A.A garden. B.A house. C.A farm.15.What does the man suggest the woman growing?A.Corn. B.Rice. C.Potatoes.16.How do they get the money?A.They will get a bank loan.B.They have saved enough.C.They will borrow from friends.听第10段材料,回答第17至20题。17.Which competition was held last year?A.Singing Competition. B.Reading Competition. C.Dancing Competition.18.What is the purpose of the Pet Competition?A.To help students select suitable pets.B.To teach students how to look after pets.C.To tell students loving animals is important.19.What will be at the Pet Competition?A.A lesson on dogs. B.A dog beauty contest. C.A dog’s ability test.20.What do we know about the Pet Competition?A.Students will bring their pets.B.Students can vote for the dogs.C.Students need to pay for the competition.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ADetailsConnectivity Technology: BluetoothSpeaker Type: OutdoorBrand: MusiBabyRecommended Uses: For Televisions, For Computers, For Smartphones or TabletsList Price: $39.99VIP Price: $31.69About this item 【Portable and Long Battery Life】 Bluetooth speakers small, Size only 4.9*2.9 inches, designed as a portable speaker.With 1,500 minutes playtime, long enough for any outdoor activities. 【True 360° Stereo Sound & Amazing Bass Sound】You will like Musibaby bluetooth speaker’s true 360° Stereo Sound effects. 【Dual Pairing Wireless Speaker Bluetooth】Connect 2 speakers together, they would play together at the same time! Every time the two wireless Bluetooth speakers are turned on, they will be connected automatically by themselves before they connect to any other bluetooth devices.However, either of the two bluetooth speakers can be sold alone.One Bluetooth speaker also plays great! 【IPX5 Waterproof】The MusiBaby Bluetooth speaker is resistant to splash, rain, gentle spray, therefore can be used in shower room, by the pool or beach.Do not put directly it in water. 【Strong Bluetooth 5.0 signal】It can connect normally under difficult conditions and the signal is not disturbed.Antenna design with Bluetooth 5.0 provides greater wireless range 100ft and efficient connection to Bluetooth cellphone or devices.The 5.0 Bluetooth chip easily reads music play list, and connect any devices.It can not only connect laptop, phone, MP3, iPhone, iPad, but also personal computer, TV or other non-Bluetooth devices.21.How much can a VIP member save if he/she buys the product?A.$7.0. B.$7.3.C.$8.0. D.$8.3.22.What is special about the MusiBaby Speaker?A.It is big enough. B.It doesn’t need a battery.C.You can use it in the rain. D.You must buy two speakers.23.What does the 5.0 Bluetooth chip help us to do?A.Get longer playtime. B.Connect devices easily.C.Have better sound effects. D.Use the speaker everywhere.B Joe DiMaggio was one of the greatest hitters in baseball history. A three-time winner of the Most Valuable Player award, DiMaggio was selected to the Major League All-Star team in each of his thirteen seasons. He is best known for his remarkable performance during the 1941 season.I recently heard a little-known story about how DiMaggio acquired his exceptional ability. As the story goes, a reporter was interviewing DiMaggio at his home and asked him what it felt like to be such a “natural hitter”.Without saying a word, he dragged the reporter downstairs. In the shadows of the basement, DiMaggio picked up a bat and began to repeat a series of practice swings. Before each swing, he would call out a particular pitch such as “fastball, low and away” or “slider, inside” and adjust his approach accordingly.Once he finished the routine, DiMaggio set the bat down, picked up a piece of chalk, and scratched a tally mark on the wall. Then he flicked on the lights to reveal thousands of tally marks covering the basement walls. Supposedly, DiMaggio then looked at the reporter and said, “Don’t you ever tell me that I’m a natural hitter again.”We love stories like this — stories that highlight how remarkable success is the product of effort and perseverance. In recent years, the study of hard work has developed into a scientific pursuit. Experts have begun to refer to focused and effortful training as “deliberate practice” and it is widely considered to be the recipe for success.There is no doubt that deliberate practice can be the recipe for success, but only under certain conditions. If we are serious about maximizing our potential, then we need to know when deliberate practice makes the difference between success and failure and when it doesn’t. Before we can capture the power of deliberate practice, we need to understand its limitations. In highly competitive fields, deliberate practice is often necessary, but not sufficient for success.24.What is the first paragraph mainly about?A.Joe DiMaggio’s life experience.B.Joe DiMaggio’s personal struggle.C.The great popularity of Joe DiMaggio.D.The great achievement of Joe DiMaggio.25.Why did Joe DiMaggio show a series of practice swings to the reporter?A.To demonstrate his brilliant skills. B.To demonstrate his poor conditions.C.To prove he wasn’t a genius indeed. D.To prove he wasn’t excellent indeed.26.What does the author want to tell us by sharing Joe DiMaggio’s story?A.Perseverance leads to success. B.Genius comes from hard work.C.Your hard work will pay off in the end. D.Diligence makes up for a lack of talent.27.Which word best describes the author’s attitude to deliberate practice?A.Doubtful. B.Confused.C.Objective. D.Ambiguous.CNew York City’s Department of Education has banned ChatGPT from school devices and networks due to concerns that the controversial artificial-intelligence tool will fuel cheating and misinformation, a spokesperson confirmed Thursday.Since its release in November, ChatGPT has led to alarm among educators who fear it will lead to academic dishonesty by allowing students to easily generate essays and other assignments by pressing a few keys.“Due to concerns about negative impacts on student learning, and concerns regarding the safety and accuracy of content, access to ChatGPT is restricted on New York City Public Schools’ networks and devices,” department of education spokesperson Jenna Lyle said in a statement.“While the tool may be able to provide quick and easy answers to questions, it does not build critical-thinking and problem-solving skills, which are essential for academic and lifelong success,” Lyle added.Developed by research firm OpenAI, ChatGPT is a “chat bot” that has rapidly gained popularity in recent months for its incredible ability to generate humanlike responses to user questions.The tool is capable of producing high-quality responses on an array of topics and in many forms, including essays, poetry and even jokes.The technology is not foolproof, and ChatGPT can still produce inaccurate information or false information while generating its responses.Last month, a college professor in South Carolina told The Post that he had caught one of his students using ChatGPT to generate an essay on the 18th-century philosopher David Hume.Furman University assistant philosophy professor Darren Hick said content produced by ChatGPT is recognizable, adding that the tool writes like a very smart 12th-grader.“This is learning software — in a month, it’ll be smarter.In a year, it’ll be smarter,” he said.“I feel the mix myself between terror and what this is going to mean for my day-to-day job — but it’s also fascinating, it’s endlessly fascinating.”28.What do educators fear about students’ using ChatGPT?A.It will affect their exam results. B.It will result in long screen time.C.It will lead to cheating behaviours. D.It will do harm to their mental health.29.What did Jenna Lyle think of ChatGPT?A.It provides incorrect answers. B.It serves no practical purpose.C.It offers inaccurate information. D.It fails to improve students’ skills.30.What is the fifth paragraph mainly about?A.The popularity of ChatGPT. B.How ChatGPT is used in life.C.The problems with ChatGPT. D.A brief introduction to ChatGPT.31.What do we learn about Darren Hick?A.He showed his concern over ChatGPT. B.He didn’t support the ban of ChatGPT.C.He thought ChatGPT had little attraction. D.He thought ChatGPT produced poor content.D Tuvalu is a tiny island nation in the Pacific Ocean. It’s also one of the countries most threatened by climate change. Now Australia and Tuvalu have made a deal that gives the people of Tuvalu a place to go if their islands become unsafe because the sea levels are increasingly becoming higher.For Tuvalu — and other low-lying island nations — tackling the climate crisis is hugely important. On average, Tuvalu is only 6.6 feet (2 meters) above sea level. At its highest point, Tuvalu is just 15 feet (4.5 meters) above sea level. The country is on the way of becoming unlivable.Tuvalu used to be made up of 11 islands. Now there are just nine. Scientists believe that the entire nation could be under water within 80 years.Over 11,000 people live in Tuvalu. Rising seas are already making it harder to get fresh water to drink. The saltwater is also making low-lying land useless for farming. And it’s likely that the islands will face more flooding and stronger storms in the future.Now, people from Tuvalu have been offered a chance to live and work in Australia. On 9 November 2023, the prime ministers of the two countries signed an agreement making that offer official. Under the deal, people from Tuvalu will be allowed to “live, study, and work in Australia”. They will be able to use Australia’s schools and health care system.Since the islands of Tuvalu are important to its people, there is no plan for everyone from Tuvalu to leave immediately. For now, just 280 people from Tuvalu will be allowed to move to Australia each year. That will keep the island nation from losing too many important people who can help improve the situation.Australia is also offering money — US $10 million (AUD $16 million) — to help protect Tuvalu’s islands and to try to rebuild some of the land that has already been lost.32.What is the biggest problem Tuvalu is facing?A.Fewer islands. B.Poor farmland.C.Rising sea levels. D.Lacking fresh water.33.What does the agreement mean for Tuvalu?A.Great hope. B.Unfair treatment.C.A great challenge. D.A temporary solution.34.What does the underlined word “That” in Paragraph 6 refer to?A.Lacking a plan for everyone to leave.B.The islands of Tuvalu being important.C.Limiting the number of people leaving Tuvalu.D.Few people liking to leave Tuvalu immediately.35.What would be the most suitable title for the text?A.Tuvalu Signed an Agreement with AustraliaB.Australia Offers Support for Climate-Hit TuvaluC.Australia Respond to Climate Change with TuvaluD.Tuvalu Is Seriously Influenced by Extreme Weather第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。We grow up with assumptions about how the future world will work.We live in and adapt to the guides and resources we hope will lead us to jobs and money and homes and families and happiness. 36 .And then, things change — quickly — and a lot! Change in our families; change in our communities; change in our world! 37 , but it’s harder to actually change.The changes in our lifetime are the result of the emergence of the new digital landscape.Inexpensive and powerful digital tools have fundamentally transformed the way we work and the way we play in the world in which we live. 38 .Using today’s digital tools and the Internet, we can now manage our online accounts without ever stepping into a bank.We can shop without ever leaving the comfort of our home.A person with a smartphone can easily be the smartest person in the room.We can travel to far off places without ever flying in a plane or boarding a train.We can develop friendships with countless people who we might never meet in person. 39 .We can do things today that would have seemed unimaginable even a decade ago.And these dramatic changes and their influence on our futures can seem hard to handle.Newspapers have been replaced by websites and social media feeds.CDs and MP3 players have been replaced by anytime, anywhere streamed music.DVDs used to provide much of our video entertainment, yet they have quickly been replaced by Netflix. 40 .Many of us are in denial even as this continues to happen right before our very eyes.A.The possibilities are endlessB.Life ahead appears very promisingC.It’s easy to say that we have to adaptD.It’s true that we are all afraid of changeE.We can’t imagine a life without technologyF.Paper books are giving place to eBooks graduallyG.Let’s consider just a few of these dynamic changes36. 37. 38. 39. 40. 第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Jim Dwyer once served his country in the United States Air Force.Now that he is retired, he is still 41 his country.This time it’s through 42 meals to those who truly need it.Every Thursday, Dwyer starts his day at Meals on Wheels in Westminster, 43 eight hot plates and sending the nutritious meals to older adults.“It’s wonderful to help those 44 .You know it’s just the ability to help people that are 45 , and not able to get out on their own.It’s something I get 46 from.And who knows? Maybe someday I might need this 47 too,” said Dwyer.Dwyer was inspired to join Meals on Wheels during his 48 to make sure his elderly parents had hot meals to eat.“I saw on TV here in Westminster that they were looking for 49 for Meals on Wheels, and I said I can go do that,” said Dwyer.His effort to 50 serving his fellow Americans, as he did in the military, is 51 .It is true that the meals bring 52 to the faces of those getting a nutritious plate. “Jim is great.He is one of our volunteers that has been 53 for a long time,” said Darla Olson of Meals on Wheels.As the saying goes,“It’s never too late to learn.” 54 , Dwyer’s story tells us that it is also never too late to make 55 efforts to work for the good of the community.41.A.serving B.building C.promoting D.devoting42.A.cooking B.selling C.delivering D.saving43.A.picking up B.making out C.taking over D.setting down44.A.in turn B.in need C.in order D.in danger45.A.given up B.turned down C.taken off D.shut in46.A.knowledge B.strength C.satisfaction D.reward47.A.project B.solution C.service D.pleasure48.A.process B.purpose C.methods D.efforts49.A.workers B.drivers C.teachers D.waiters50.A.enjoy B.continue C.finish D.consider51.A.identified B.confirmed C.appreciated D.suspected52.A.smiles B.tears C.pride D.honour53.A.generous B.ambitious C.intelligent D.committed54.A.Actually B.Hopefully C.Occasionally D.Gradually55.A.temporary B.constant C.random D.obvious第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Chinese tech companies are making every effort 56 (enter) into the fast-growing artificial intelligence — generated content sector and roll out AI-powered chatbots or products similar to ChatGPT, which 57 (take) the world by storm since its launch in November 2022. 58 (launch) by US — based AI research company OpenAI, ChatGPT is able to mimic human — like responses to prompts with AI-generated content, and assist people 59 tasks such as writing essays, drafting business proposals, and even creating poetry.AI-generated content and ChatGPT-related technologies 60 (be) likely to become a new engine driving innovation in content production and free human creators from boring tasks, 61 (enable) them to focus on creative thinking, with immense application potential in a wide range of fields like culture, media, entertainment and education.China has made significant progress in developing the AI industry.A Stanford University report showed that China filed more than half the world’s AI patent 62 (application) in 2021, and continues to lead the world in 63 number of AI journals, conference papers and related publications.Baidu, Alibaba and Tencent have invested 64 (heavy) in promoting the commercial use of AI, and some Chinese AI companies have grown rapidly in recent years.There is no doubt 65 China’s AI industry will have an infinitely bright future.56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分) 某英文网站正在就“人工智能与未来就业”这一话题进行讨论,请你写一篇短文发帖参与讨论,内容包括:1.人工智能将对未来就业产生什么影响;2.你对人工智能的态度。注意:1.写作词数应为80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。 第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。When she was twelve years old, Raha earned a scholarship to study at a boarding school in England.Her father told her to study hard and practice running every day in England.She nodded because that is much easier than staying happy in a completely new country.Several days later, she kissed her family and boarded the plane for England.As the plane took off, she looked out of the window at the goats and brown rivers of Kenya.She stared down at the green fields where she used to run like the wind, barefoot (赤脚的).At school in England, Raha had lots of maths problems to solve, essays to write, and books to read.She also joined in the school running team.They were preparing for an important running race, in which runners from different schools took part.In order to practice running, her coach gave her a striped shirt, white shorts, shoes with cleats (防滑钉) and another pair with spongy soles (吸水鞋底) for cross-country.Honestly speaking, she had always run barefoot at home, so the shoes felt tight.But all the other runners wore shoes and Raha didn’t want to be different.The team practiced every weekday afternoon.On Saturdays, everyone watched football — everyone but Raha.She would run alone on the country roads barefoot and run over fields thick with mud just as in her hometown.Each day at lunch, she would sit alone in the large dining hall, eating dishes totally strange to her and missing her family.One Saturday, Raha ran up a hill and found herself in a barnyard.To her surprise, one of her classmates, Thomas, stood just inside the barn doors.After he greeted her, Raha asked,“Why aren’t you watching football?”“I have to help my father,” said Thomas,“but why aren’t you wearing your shoes?”注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式作答。 On hearing this question, Raha felt awkward. On the day of the race, all the runners were wearing professional suits and shoes, except Raha. 单元质量检测(二) LOOKING INTO THE FUTURE第一部分1-5 ACCCB 6-10 ABAAB11-15 ABCCC 16-20 BBCBB听力材料:(Text 1)W:Hello, this is Susan Howard. May I speak to my son, please?M:I’m sorry. He’s still out on his duty delivering letters. Shall I take a message?(Text 2)W:I’m sorry.I’m late.M:Oh, that’s all right. I just wondered what was keeping you. The traffic?W:No, it was the bus I took. I took the wrong one. That was a disaster for me.(Text 3)W:I’m sorry, but I can’t find the book you lent to me.M:Oh, that’s all right.W:I must apologise. I’ll buy you a new one tomorrow.M:No, please don’t. I couldn’t let you do that. It’s an old book. Just let it go.(Text 4)W:What time do you start working?M:I work from 9 to 3. Then I start again at 5:30 and work until 10:30, six days a week.W:And do you have to work at the weekend?M:Oh, yes, that’s our busiest time.(Text 5)W:Did you go on a trip alone or with your friends last month?M:I was planning to go with Jeff and Richard, but they both couldn’t spare the time.W:What did you do with your dog while you were away?M:Oh, Tom is a good traveler, as long as he gets a chance to play.(Text 6)W:Excuse me. How much do you want for this bowl?M:Don’t move it. It’s easy to break. That’s one piece of outstanding glass in perfect shape. It’s worth 150 dollars.W:Oh, I couldn’t possibly pay that much.M:Hold on, lady. I said it was worth 150 dollars but I can give it to you for only 120 dollars.W:I’ll give you 60 dollars.M:60! Come on, lady. You’ve got to be kidding. I paid more than that for it myself. Take it for 90 dollars. I can’t go any lower than that.W:Well, maybe I could give you 80 dollars.M:OK. Let me wrap it up for you. There you are, lady, a real bargain.(Text 7)M:Time to eat!W:I’m starving. Oh, what’s that? Where is Mom?M:Now, Mom put me in charge of dinner tonight.W:But what is it? What’s the smell?M:It’s pizza. I just followed an old family recipe here.W:Let me see. Oh, Dad. You’re missing a page!M:Well, I couldn’t find the second page of the recipe, but don’t worry. I have plenty of experience around the house.W:That’s not what Mom said.M:Here let us try a piece first. This is great.W:Dad, you put a little too much salt in it. Besides, it’s burned. And what’s that?M:That’s just part of my own recipe. I added some pumpkin.W:Oh, not another one of your surprises. Pumpkin doesn’t go with pizza!(Text 8)M:Laura, what was your first job?W:The first job I had was a sales assistant in a shoe shop. When I was fifteen, I got my first job and I used to work every Saturday for 8 hours a day and I used to earn 1.5 pounds per hour.M:It doesn’t sound like very much.W:No, so in England now, the minimum may be 5 pounds.M:Oh, wow! So how long did you work at this job?W:I worked all together in three different shoe shops. In the first one I worked for a year and then it closed down. After that they moved me to another one, the same company. Three months later they moved me to a new shoe shop because they were short of hands. But half a year later I left my job when I had to study for my exams at school.(Text 9)W:Oh, where are we going?M:I want to show you something.W:I know, but what is it?M:A farm. It’s just down this road. It’s a small place, but at least it would be our own.W:A farm? How can we afford to buy a farm?M:It isn’t large, only 1 acre. We wouldn’t have to pay very much right now.W:Is there a house on the farm?M:A small one, two bedrooms, but it needs to be fixed up a little. I can do the job myself.W:OK. Is there enough space for a kitchen garden?M:There is about half an acre behind the house. That’s plenty of space. We can probably grow a lot of our own food.W:What are you thinking about growing?M:Well, it really isn’t big enough for corn. I thought we might try to raise a crop of potatoes.W:Do we have enough money to get all of these?M:I think we’ve saved enough. We can also ask John about the money he borrowed from us.(Text 10)Good morning, boys and girls. As we know, in the past years our school held many competitions successfully every year, like Singing Competition and Dancing Competition. In fact I do know most of the students will want to have the Reading Competition as was held last year. But, now we’ll have something that may be much more fun. It’s the Pet Competition! Well, in fact, it aims at letting all students know the importance of loving animals. Nowadays, too many people can’t treat animals so well. They do not think carefully before getting a pet.At the competition, you will not be disappointed because our teachers will not give you boring lessons to ask you to love animals. Instead, we can all learn something from a relaxing environment. There’s a dog beauty contest and we will choose the best dog. The competition will be based on the dogs’ ability. Unfortunately this competition is not open to your pets this year. Our school has selected five dogs for this competition. That means, we can just sit back and enjoy. So please come to join this event and vote for your favorite dogs! How can you afford to miss such an educational and fun event of the year?第二部分语篇解读:本文是一篇应用文。文章简要介绍了一款名为MusiBaby Speaker的蓝牙音箱。21.D 细节理解题。根据价格信息可知,这款产品的定价是39.99美元,会员价是31.69美元。由此可知,会员购买可省8.3美元。22.C 细节理解题。根据About this item部分可知,这款蓝牙音箱是便携式的(小巧玲珑),电池待机时间长达1,500分钟;虽然是一对音箱,但也可以单独购买;这款音箱的一大特征是防水。23.B 细节理解题。根据最后一段可知,5.0蓝牙芯片主要赋予蓝牙音箱以强大的无线连接能力——有了5.0蓝牙芯片,蓝牙音箱可以连接几乎任何电子设备,而且可以在恶劣环境下实现连接。语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。文章简要讲述了一位记者访谈乔·迪马吉奥的经历,并揭示了这位美国传奇棒球运动员成功的秘诀。24.D 段落大意题。根据第一段可知,本段主要介绍了乔·迪马吉奥在自己的体育生涯中所取得的辉煌成绩。25.C 细节理解题。根据第二、三段可知,记者一开始称乔·迪马吉奥为“天才击球手”,而乔·迪马吉奥通过现身说法,来证明自己并非“天才击球手”。26.B 推理判断题。根据第四段可知,作者分享乔·迪马吉奥的故事主要是想证明勤奋和苦练的价值和意义——天才源于勤奋。27.C 推理判断题。根据最后一段可知,作者虽然特别强调了刻意练习的重要性及意义,但是结尾又补充说明:在竞争激烈的领域,刻意练习通常是必要的,但并不能必然带来成功。由此可见,他对“刻意练习”的态度是客观的。语篇解读:本文是一篇说明文。ChatGPT是美国OpenAI研发的聊天机器人程序。最近美国纽约市教育部已经禁止ChatGPT在学校设备和网络上使用,因为担心这一有争议的人工智能工具会助长作弊和错误信息的传播。28.C 推理判断题。根据第二段可知,纽约市的教育工作者担心ChatGPT将导致学术方面的不诚实,因为学生只需按几个键就能轻松生成论文和完成其他作业。29.D 细节理解题。根据第四段可知,Jenna Lyle认为,ChatGPT不能帮助学生培养批判性思维和解决问题的技能,而这些是他们学术和终身成功所必需的。30.D 段落大意题。根据第五段可知,本段主要对ChatGPT进行了简单的介绍,包括其诞生、基本功能以及存在的缺陷等。31.A 推理判断题。根据最后两段可知,Darren Hick教授发现他的学生利用ChatGPT来撰写论文,这让他对ChatGPT表示出担忧。语篇解读:本文是一篇说明文。图瓦卢是太平洋上的一个小岛国。由于气候危机导致海平面不断上升,它正面临着被海水淹没的危险。这时候,澳大利亚对其伸出了援手。32.C 细节理解题。根据第一至三段可知,图瓦卢面临的最大问题是海平面不断上升。科学家们认为,整个国家将在80年内被海水淹没。33.A 推理判断题。根据第五段可知,2023年11月9日,两国签署了一份协议。根据该协议,图瓦卢人将被允许“在澳大利亚生活、学习和工作”。他们将能够使用澳大利亚的学校和医疗保健系统。由此可知,这一协议显然是给图瓦卢人民带来了巨大的希望。34.C 代词指代题。根据第六段可知,这里的That指代上文提到的just 280 people from Tuvalu will be allowed to move to Australia each year (每年只允许280人离开图瓦卢)这一事实。35.B 标题归纳题。综合全文可知,文章开篇指出图瓦卢所面临的巨大危险——即将被海水淹没,接下来介绍了澳大利亚与图瓦卢签署的一份协议,这给图瓦卢所面临的困境提出了解决方案。因此B项最适合作本文标题。语篇解读:本文是一篇说明文。科学技术的不断发展带给我们一个快速变化的新时代,也带给我们巨大的挑战。36.B 上文讲述我们对未来的展望,即将到来的生活总是很美好的,B项符合语境。37.C but一词暗示前后两个分句是转折关系,C项中的easy与下句中的harder正好形成对比。38.G 下文列举了我们生活中出现的各种变化,G项正好适合作为本段的主题句。39.A 上文列举了我们面临的各种巨大变化,这说明一切皆有可能,A项符合语境。40.F 上文列举了我们生活中各种“被取代”的现象,F项也属于这种现象之一。第三部分语篇解读:本文是一篇记叙文。Jim Dwyer曾在美国空军服役。虽然他现在退休了,但仍通过为老年人免费送餐来服务社会。41.A 根据下文讲述的Jim Dwyer的故事可知,他退休后仍然在通过为老年人免费送餐服务社会。42.C 根据下文中的sending the nutritious meals to older adults可知,Jim Dwyer是在提供免费送餐服务。43.A 根据本空后的eight hot plates可知,这里Jim Dwyer应该是拿起八份食物。pick up表示“拿起;拾起”。44.B Jim Dwyer所做的事情是帮助那些有困难的人。in need表示“有困难的”。45.D 根据下文中的not able to get out on their own可知,这些人自己无法出来。shut in表示“关在房内”。46.C 根据上文It’s wonderful to help those可知,Jim Dwyer很享受目前所做的事,这说明他从中获得了满足。47.C Jim Dwyer表示他以后老了可能也会需要这种服务。48.D 根据下文to make sure his elderly parents had hot meals to eat可知,Jim Dwyer当时是在努力解决自己年迈父母的吃饭问题。49.B 由于Jim Dwyer现在从事的是送餐工作,因此当时Meals on Wheels这一项目需求的应该是司机。50.B 根据上文可知,Jim Dwyer在退休后继续服务社区、服务社会。51.C 根据下文Darla Olson的讲话可知,Jim Dwyer的付出得到了社会的认可和感谢。52.A 根据常识可知,得到食物的老年人应该是满心欢喜,面带微笑的。53.D 根据上文Jim is great可知,Jim Dwyer的表现非常好。committed表示“尽心尽力的”。54.A 上文作者引用了一句谚语,下文作者阐述了一个事实。55.B Jim Dwyer的故事告诉我们这样一个事实——要想服务社会,永远都不会晚。make constant efforts表示“付出不断的努力”。语篇解读:本文是一篇说明文。由美国OpenAI研发的聊天机器人程序ChatGPT在全球引起轰动,在此背景下,中国的人工智能产业也在如火如荼地发展。56.to enter 考查非谓语动词。这里表示中国科技公司努力的目的是进入如火如荼的人工智能行业并开发类似ChatGPT的产品,因此用动词不定式作目的状语。57.has taken 考查动词的时态。本句时间状语为since its launch in November 2022,因此用现在完成时。58.Launched 考查非谓语动词。这里表示ChatGPT是由美国OpenAI公司所研发的,因此用过去分词Launched作状语。59.with 考查介词。assist sb with sth是固定搭配,表示“帮助某人做某事”。60.are 考查动词的时态和主谓一致。本句有两个并列的主语:AI-generated content and ChatGPT-related technologies,应视为复数,且根据语境可知,应用一般现在时,故填系动词are。61.enabling 考查非谓语动词。动词enable的逻辑主语是AI-generated content and ChatGPT-related technologies,它们之间是主动关系,因此用动词-ing形式作状语,表示结果或伴随状态。62.applications 考查名词。application为可数名词,根据语境可知应用其复数形式。63.the 考查冠词。the number of ...是固定表达,表示“……的数量”。64.heavily 考查词形转换。本空前面是动词invested,因此这里应用副词形式。heavily意为“很多地,大量地”。65.that 考查同位语从句。There is no doubt that ...是一个固定句型,表示“毫无疑问……”。连词that引导同位语从句。第四部分第一节 With the development of AI, many people are worried that it will present a great threat to our employment.It’s true that a great number of jobs will be replaced by the robots in the future.However, we shouldn’t ignore the fact that while some old jobs are taken away, some new jobswill be created because of AI.Cars can replace coaches, but coachmen can still choose to become car drivers.Personally, I don’t think we should fear AI.Instead, we ought to welcome it with an open mind and an optimistic attitude.Just as a slogan goes, “Always believe that something wonderful is about to happen.”第二节 On hearing this question, Raha felt awkward.However, she collected her courage to tell him the truth.“You are used to running barefoot? That’s amazing,” said Thomas, “But everybody has his way to do something, so just run in your own way.” Then he expressed his admiration and support for her.Raha was moved to tears the instant she heard what Thomas said.She also felt warm and encouraged.From then on, she devoted herself to practicing running every day, barefoot.On the day of the race, all the runners were wearing professional suits and shoes, except Raha.She stood on the lane, barefoot.However, she was not feeling ashamed because that was her way to run.“Come on, Raha, you can make it!” It was Thomas who was cheering for her.Suddenly, she felt more confident.At last, she won the first prize and brought honour to her school.From then on, she could not only concentrate on studying and running, but she also stayed happy in the new school.9 / 9(共94张PPT)单元质量检测(二) LOOKING INTO THE FUTURE(满分150分,时间120分钟)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman’s son do most probably?A. A postman.B. A policeman.C. A guard.2. Why is the woman late?A. The traffic was heavy.B. The bus broke down.C. She took the wrong bus.3. What do we know from the conversation?A. The woman lost her new book.B. The man will buy a new book.C. The man doesn’t care about the book.4. How long does the man work every week?A. For 50 hours.B. For 55 hours.C. For 66 hours.5. Who travelled with the man last month?A. Jeff and Richard.B. The man’s dog.C. No one.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。6. Where does this conversation probably take place?A. In a store.B. In a restaurant.C. In a museum.7. How much does the woman pay for the bowl?A. 60 dollars. B. 80 dollars. C. 90 dollars.听第6段材料,回答第6、7题。8. Why didn’t the father follow the old family recipe?A. One page is missing.B. He has his own recipe.C. He can’t find the recipe.9. What does the girl think of the pizza?A. Terrible. B. Tasty. C. Unusual.听第7段材料,回答第8、9题。11. Why did Laura leave her first job?A. The shoe shop closed down.B. She had to study for her exams.C. A new shoe shop was short of hands.12. How long did Laura work in the shoe shops all together?A. For 18 months. B. For 21 months. C. For two years.听第8段材料,回答第10至12题。10. How much did Laura earn a day for her first job?A. 8 pounds. B. 12 pounds. C. 40 pounds.13. What do we know about the house?A. It is large.B. It has one bedroom.C. It needs fixing.14. What is the man planning to buy?A. A garden. B. A house. C. A farm.15. What does the man suggest the woman growing?A. Corn. B. Rice. C. Potatoes.听第9段材料,回答第13至16题。16. How do they get the money?A. They will get a bank loan.B. They have saved enough.C. They will borrow from friends.听第10段材料,回答第17至20题。17. Which competition was held last year?A. Singing Competition.B. Reading Competition.C. Dancing Competition.18. What is the purpose of the Pet Competition?A. To help students select suitable pets.B. To teach students how to look after pets.C. To tell students loving animals is important.19. What will be at the Pet Competition?A. A lesson on dogs.B. A dog beauty contest.C. A dog’s ability test.20. What do we know about the Pet Competition?A. Students will bring their pets.B. Students can vote for the dogs.C. Students need to pay for the competition.听力材料:(Text 1)W:Hello, this is Susan Howard. May I speak to my son, please?M:I’m sorry. He’s still out on his duty delivering letters. Shall I take amessage?(Text 2)W:I’m sorry.I’m late.M:Oh, that’s all right. I just wondered what was keeping you. Thetraffic?W:No, it was the bus I took. I took the wrong one. That was adisaster for me.(Text 3)W:I’m sorry, but I can’t find the book you lent to me.M:Oh, that’s all right.W:I must apologise. I’ll buy you a new one tomorrow.M:No, please don’t. I couldn’t let you do that. It’s an old book. Justlet it go.(Text 4)W:What time do you start working?M:I work from 9 to 3. Then I start again at 5:30 and work until10:30, six days a week.W:And do you have to work at the weekend?M:Oh, yes, that’s our busiest time.(Text 5)W:Did you go on a trip alone or with your friends last month?M:I was planning to go with Jeff and Richard, but they bothcouldn’t spare the time.W:What did you do with your dog while you were away?M:Oh, Tom is a good traveler, as long as he gets a chance to play.(Text 6)W:Excuse me. How much do you want for this bowl?M:Don’t move it. It’s easy to break. That’s one piece of outstandingglass in perfect shape. It’s worth 150 dollars.W:Oh, I couldn’t possibly pay that much.M:Hold on, lady. I said it was worth 150 dollars but I can give it toyou for only 120 dollars.W:I’ll give you 60 dollars.M:60! Come on, lady. You’ve got to be kidding. I paid more thanthat for it myself. Take it for 90 dollars. I can’t go any lower than that.W:Well, maybe I could give you 80 dollars.M:OK. Let me wrap it up for you. There you are, lady, a realbargain.(Text 7)M:Time to eat!W:I’m starving. Oh, what’s that? Where is Mom?M:Now, Mom put me in charge of dinner tonight.W:But what is it? What’s the smell?M:It’s pizza. I just followed an old family recipe here.W:Let me see. Oh, Dad. You’re missing a page!M:Well, I couldn’t find the second page of the recipe, but don’tworry. I have plenty of experience around the house.W:That’s not what Mom said.M:Here let us try a piece first. This is great.W:Dad, you put a little too much salt in it. Besides, it’s burned.And what’s that?M:That’s just part of my own recipe. I added some pumpkin.W:Oh, not another one of your surprises. Pumpkin doesn’t go withpizza!(Text 8)M:Laura, what was your first job?W:The first job I had was a sales assistant in a shoe shop. When I wasfifteen, I got my first job and I used to work every Saturday for 8hours a day and I used to earn 1.5 pounds per hour.M:It doesn’t sound like very much.W:No, so in England now, the minimum may be 5 pounds.M:Oh, wow! So how long did you work at this job?W:I worked all together in three different shoe shops. In the first oneI worked for a year and then it closed down. After that they moved meto another one, the same company. Three months later they movedme to a new shoe shop because they were short of hands. But half ayear later I left my job when I had to study for my exams at school.(Text 9)W:Oh, where are we going?M:I want to show you something.W:I know, but what is it?M:A farm. It’s just down this road. It’s a small place, but at least itwould be our own.W:A farm? How can we afford to buy a farm?M:It isn’t large, only 1 acre. We wouldn’t have to pay very muchright now.W:Is there a house on the farm?M:A small one, two bedrooms, but it needs to be fixed up a little.I can do the job myself.W:OK. Is there enough space for a kitchen garden?M:There is about half an acre behind the house. That’s plenty ofspace. We can probably grow a lot of our own food.W:What are you thinking about growing?M:Well, it really isn’t big enough for corn. I thought we might tryto raise a crop of potatoes.W:Do we have enough money to get all of these?M:I think we’ve saved enough. We can also ask John about themoney he borrowed from us.Good morning, boys and girls. As we know, in the past yearsour school held many competitions successfully every year, likeSinging Competition and Dancing Competition. In fact I do know mostof the students will want to have the Reading Competition as was heldlast year. But, now we’ll have something that may be much more fun.It’s the Pet Competition! Well, in fact, it aims at letting allstudents know the importance of loving animals. Nowadays, toomany people can’t treat animals so well. They do not think carefullybefore getting a pet.(Text 10)At the competition, you will not be disappointed because ourteachers will not give you boring lessons to ask you to love animals.Instead, we can all learn something from a relaxing environment.There’s a dog beauty contest and we will choose the best dog. Thecompetition will be based on the dogs’ ability. Unfortunately thiscompetition is not open to your pets this year. Our school has selectedfive dogs for this competition. That means, we can just sit back andenjoy. So please come to join this event and vote for your favoritedogs! How can you afford to miss such an educational and fun eventof the year?第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ADetailsConnectivity Technology: BluetoothSpeaker Type: OutdoorBrand: MusiBabyRecommended Uses: For Televisions, For Computers, ForSmartphones or TabletsList Price: $39.99VIP Price: $31.69About this item 【Portable and Long Battery Life】 Bluetooth speakers small,Size only 4.9*2.9 inches, designed as a portable speaker.With 1,500minutes playtime, long enough for any outdoor activities. 【True 360° Stereo Sound & Amazing Bass Sound】You willlike Musibaby bluetooth speaker’s true 360° Stereo Sound effects. 【Dual Pairing Wireless Speaker Bluetooth】Connect 2speakers together, they would play together at the same time! Everytime the two wireless Bluetooth speakers are turned on, they will beconnected automatically by themselves before they connect to any otherbluetooth devices.However, either of the two bluetooth speakers can besold alone.One Bluetooth speaker also plays great! 【IPX5 Waterproof】The MusiBaby Bluetooth speaker is resistantto splash, rain, gentle spray, therefore can be used in shower room,by the pool or beach.Do not put directly it in water. 【Strong Bluetooth 5.0 signal】It can connect normally underdifficult conditions and the signal is not disturbed.Antenna design withBluetooth 5.0 provides greater wireless range 100ft and efficientconnection to Bluetooth cellphone or devices.The 5.0 Bluetooth chip easilyreads music play list, and connect any devices.It can not only connectlaptop, phone, MP3, iPhone, iPad, but also personal computer,TV or other non-Bluetooth devices.语篇解读:本文是一篇应用文。文章简要介绍了一款名为MusiBabySpeaker的蓝牙音箱。语篇解读:本文是一篇应用文。文章简要介绍了一款名为MusiBabySpeaker的蓝牙音箱。21. How much can a VIP member save if he/she buys the product?A. $7.0. B. $7.3.C. $8.0. D. $8.3.解析: 细节理解题。根据价格信息可知,这款产品的定价是39.99美元,会员价是31.69美元。由此可知,会员购买可省8.3美元。22. What is special about the MusiBaby Speaker?A. It is big enough.B. It doesn’t need a battery.C. You can use it in the rain.D. You must buy two speakers.解析: 细节理解题。根据About this item部分可知,这款蓝牙音箱是便携式的(小巧玲珑),电池待机时间长达1,500分钟;虽然是一对音箱,但也可以单独购买;这款音箱的一大特征是防水。23. What does the 5.0 Bluetooth chip help us to do?A. Get longer playtime.B. Connect devices easily.C. Have better sound effects.D. Use the speaker everywhere.解析: 细节理解题。根据最后一段可知,5.0蓝牙芯片主要赋予蓝牙音箱以强大的无线连接能力——有了5.0蓝牙芯片,蓝牙音箱可以连接几乎任何电子设备,而且可以在恶劣环境下实现连接。B Joe DiMaggio was one of the greatest hitters in baseball history. Athree-time winner of the Most Valuable Player award, DiMaggio wasselected to the Major League All-Star team in each of his thirteen seasons.He is best known for his remarkable performance during the 1941 season.I recently heard a little-known story about how DiMaggio acquired hisexceptional ability. As the story goes, a reporter was interviewingDiMaggio at his home and asked him what it felt like to be such a“natural hitter”.Without saying a word, he dragged the reporterdownstairs. In the shadows of the basement, DiMaggio picked up a batand began to repeat a series of practice swings. Before each swing, hewould call out a particular pitch such as “fastball, low and away” or“slider, inside” and adjust his approach accordingly.Once he finished the routine, DiMaggio set the bat down, pickedup a piece of chalk, and scratched a tally mark on the wall. Then heflicked on the lights to reveal thousands of tally marks covering thebasement walls. Supposedly, DiMaggio then looked at the reporter andsaid, “Don’t you ever tell me that I’m a natural hitter again.”We love stories like this — stories that highlight how remarkablesuccess is the product of effort and perseverance. In recent years, thestudy of hard work has developed into a scientific pursuit. Experts havebegun to refer to focused and effortful training as “deliberate practice”and it is widely considered to be the recipe for success.There is no doubt that deliberate practice can be the recipe forsuccess, but only under certain conditions. If we are serious aboutmaximizing our potential, then we need to know when deliberate practicemakes the difference between success and failure and when it doesn’t.Before we can capture the power of deliberate practice, we need tounderstand its limitations. In highly competitive fields, deliberatepractice is often necessary, but not sufficient for success.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。文章简要讲述了一位记者访谈乔·迪马吉奥的经历,并揭示了这位美国传奇棒球运动员成功的秘诀。语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。文章简要讲述了一位记者访谈乔·迪马吉奥的经历,并揭示了这位美国传奇棒球运动员成功的秘诀。24. What is the first paragraph mainly about?A. Joe DiMaggio’s life experience.B. Joe DiMaggio’s personal struggle.C. The great popularity of Joe DiMaggio.D. The great achievement of Joe DiMaggio.解析: 段落大意题。根据第一段可知,本段主要介绍了乔·迪马吉奥在自己的体育生涯中所取得的辉煌成绩。25. Why did Joe DiMaggio show a series of practice swings to thereporter?A. To demonstrate his brilliant skills.B. To demonstrate his poor conditions.C. To prove he wasn’t a genius indeed.D. To prove he wasn’t excellent indeed.解析: 细节理解题。根据第二、三段可知,记者一开始称乔·迪马吉奥为“天才击球手”,而乔·迪马吉奥通过现身说法,来证明自己并非“天才击球手”。26. What does the author want to tell us by sharing Joe DiMaggio’s story?A. Perseverance leads to success.B. Genius comes from hard work.C. Your hard work will pay off in the end.D. Diligence makes up for a lack of talent.解析: 推理判断题。根据第四段可知,作者分享乔·迪马吉奥的故事主要是想证明勤奋和苦练的价值和意义——天才源于勤奋。27. Which word best describes the author’s attitude to deliberate practice?A. Doubtful. B. Confused.C. Objective. D. Ambiguous.解析: 推理判断题。根据最后一段可知,作者虽然特别强调了刻意练习的重要性及意义,但是结尾又补充说明:在竞争激烈的领域,刻意练习通常是必要的,但并不能必然带来成功。由此可见,他对“刻意练习”的态度是客观的。C New York City’s Department of Education has banned ChatGPT fromschool devices and networks due to concerns that the controversialartificial-intelligence tool will fuel cheating and misinformation, aspokesperson confirmed Thursday.Since its release in November, ChatGPT has led to alarm amongeducators who fear it will lead to academic dishonesty by allowing studentsto easily generate essays and other assignments by pressing a few keys.“Due to concerns about negative impacts on student learning, andconcerns regarding the safety and accuracy of content, access toChatGPT is restricted on New York City Public Schools’ networks anddevices,” department of education spokesperson Jenna Lyle said in astatement.“While the tool may be able to provide quick and easy answers toquestions, it does not build critical-thinking and problem-solving skills,which are essential for academic and lifelong success,” Lyle added.Developed by research firm OpenAI, ChatGPT is a “chat bot”that has rapidly gained popularity in recent months for its incredible abilityto generate humanlike responses to user questions.The tool is capable ofproducing high-quality responses on an array of topics and in manyforms, including essays, poetry and even jokes.The technology is notfoolproof, and ChatGPT can still produce inaccurate information or falseinformation while generating its responses.Last month, a college professor in South Carolina told The Post thathe had caught one of his students using ChatGPT to generate an essay onthe 18th-century philosopher David Hume.Furman University assistant philosophy professor Darren Hick saidcontent produced by ChatGPT is recognizable, adding that the tool writeslike a very smart 12th-grader.“This is learning software — in a month, it’ll be smarter.In ayear, it’ll be smarter,” he said.“I feel the mix myself between terrorand what this is going to mean for my day-to-day job — but it’s alsofascinating, it’s endlessly fascinating.”语篇解读:本文是一篇说明文。ChatGPT是美国OpenAI研发的聊天机器人程序。最近美国纽约市教育部已经禁止ChatGPT在学校设备和网络上使用,因为担心这一有争议的人工智能工具会助长作弊和错误信息的传播。语篇解读:本文是一篇说明文。ChatGPT是美国OpenAI研发的聊天机器人程序。最近美国纽约市教育部已经禁止ChatGPT在学校设备和网络上使用,因为担心这一有争议的人工智能工具会助长作弊和错误信息的传播。28. What do educators fear about students’ using ChatGPT?A. It will affect their exam results.B. It will result in long screen time.C. It will lead to cheating behaviours.D. It will do harm to their mental health.解析: 推理判断题。根据第二段可知,纽约市的教育工作者担心ChatGPT将导致学术方面的不诚实,因为学生只需按几个键就能轻松生成论文和完成其他作业。29. What did Jenna Lyle think of ChatGPT?A. It provides incorrect answers.B. It serves no practical purpose.C. It offers inaccurate information.D. It fails to improve students’ skills.解析: 细节理解题。根据第四段可知,Jenna Lyle认为,ChatGPT不能帮助学生培养批判性思维和解决问题的技能,而这些是他们学术和终身成功所必需的。30. What is the fifth paragraph mainly about?A. The popularity of ChatGPT.B. How ChatGPT is used in life.C. The problems with ChatGPT.D. A brief introduction to ChatGPT.解析: 段落大意题。根据第五段可知,本段主要对ChatGPT进行了简单的介绍,包括其诞生、基本功能以及存在的缺陷等。31. What do we learn about Darren Hick?A. He showed his concern over ChatGPT.B. He didn’t support the ban of ChatGPT.C. He thought ChatGPT had little attraction.D. He thought ChatGPT produced poor content.解析: 推理判断题。根据最后两段可知,Darren Hick教授发现他的学生利用ChatGPT来撰写论文,这让他对ChatGPT表示出担忧。D Tuvalu is a tiny island nation in the Pacific Ocean. It’s also one of thecountries most threatened by climate change. Now Australia and Tuvaluhave made a deal that gives the people of Tuvalu a place to go if theirislands become unsafe because the sea levels are increasingly becominghigher.For Tuvalu — and other low-lying island nations — tackling theclimate crisis is hugely important. On average, Tuvalu is only 6.6 feet(2 meters) above sea level. At its highest point, Tuvalu is just 15 feet(4.5 meters) above sea level. The country is on the way of becomingunlivable.Tuvalu used to be made up of 11 islands. Now there are just nine.Scientists believe that the entire nation could be under water within 80years.Over 11,000 people live in Tuvalu. Rising seas are already making itharder to get fresh water to drink. The saltwater is also making low-lyingland useless for farming. And it’s likely that the islands will face moreflooding and stronger storms in the future.Now, people from Tuvalu have been offered a chance to live andwork in Australia. On 9 November 2023, the prime ministers of the twocountries signed an agreement making that offer official. Under the deal,people from Tuvalu will be allowed to “live, study, and work inAustralia”. They will be able to use Australia’s schools and health caresystem.Since the islands of Tuvalu are important to its people, there is noplan for everyone from Tuvalu to leave immediately. For now, just 280people from Tuvalu will be allowed to move to Australia each year. Thatwill keep the island nation from losing too many important people who canhelp improve the situation.Australia is also offering money — US $10 million (AUD $16million) — to help protect Tuvalu’s islands and to try to rebuild some ofthe land that has already been lost.语篇解读:本文是一篇说明文。图瓦卢是太平洋上的一个小岛国。由于气候危机导致海平面不断上升,它正面临着被海水淹没的危险。这时候,澳大利亚对其伸出了援手。32. What is the biggest problem Tuvalu is facing?A. Fewer islands. B. Poor farmland.C. Rising sea levels. D. Lacking fresh water.解析: 细节理解题。根据第一至三段可知,图瓦卢面临的最大问题是海平面不断上升。科学家们认为,整个国家将在80年内被海水淹没。语篇解读:本文是一篇说明文。图瓦卢是太平洋上的一个小岛国。由于气候危机导致海平面不断上升,它正面临着被海水淹没的危险。这时候,澳大利亚对其伸出了援手。33. What does the agreement mean for Tuvalu?A. Great hope.B. Unfair treatment.C. A great challenge.D. A temporary solution.解析: 推理判断题。根据第五段可知,2023年11月9日,两国签署了一份协议。根据该协议,图瓦卢人将被允许“在澳大利亚生活、学习和工作”。他们将能够使用澳大利亚的学校和医疗保健系统。由此可知,这一协议显然是给图瓦卢人民带来了巨大的希望。34. What does the underlined word “That” in Paragraph 6 refer to?A. Lacking a plan for everyone to leave.B. The islands of Tuvalu being important.C. Limiting the number of people leaving Tuvalu.D. Few people liking to leave Tuvalu immediately.解析: 代词指代题。根据第六段可知,这里的That指代上文提到的just 280 people from Tuvalu will be allowed to move to Australiaeach year (每年只允许280人离开图瓦卢)这一事实。35. What would be the most suitable title for the text?A. Tuvalu Signed an Agreement with AustraliaB. Australia Offers Support for Climate-Hit TuvaluC. Australia Respond to Climate Change with TuvaluD. Tuvalu Is Seriously Influenced by Extreme Weather解析: 标题归纳题。综合全文可知,文章开篇指出图瓦卢所面临的巨大危险——即将被海水淹没,接下来介绍了澳大利亚与图瓦卢签署的一份协议,这给图瓦卢所面临的困境提出了解决方案。因此B项最适合作本文标题。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。We grow up with assumptions about how the future world willwork.We live in and adapt to the guides and resources we hope willlead us to jobs and money and homes and families andhappiness. 36 .And then, things change — quickly — and a lot! Change inour families; change in our communities; change in our world! 37 , but it’s harder to actually change.The changes in ourlifetime are the result of the emergence of the new digitallandscape.Inexpensive and powerful digital tools have fundamentallytransformed the way we work and the way we play in the world inwhich we live. 38 .Using today’s digital tools and the Internet, we can nowmanage our online accounts without ever stepping into a bank.We canshop without ever leaving the comfort of our home.A person with asmartphone can easily be the smartest person in the room.We can travelto far off places without ever flying in a plane or boarding a train.Wecan develop friendships with countless people who we might nevermeet in person. 39 .We can do things today that would have seemedunimaginable even a decade ago.And these dramatic changes and their influence on our futures canseem hard to handle.Newspapers have been replaced by websites andsocial media feeds.CDs and MP3 players have been replaced byanytime, anywhere streamed music.DVDs used to provide much ofour video entertainment, yet they have quickly been replaced byNetflix. 40 .Many of us are in denial even as this continues tohappen right before our very eyes.A. The possibilities are endlessB. Life ahead appears very promisingC. It’s easy to say that we have to adaptD. It’s true that we are all afraid of changeE. We can’t imagine a life without technologyF. Paper books are giving place to eBooks graduallyG. Let’s consider just a few of these dynamic changes语篇解读:本文是一篇说明文。科学技术的不断发展带给我们一个快速变化的新时代,也带给我们巨大的挑战。36. B 上文讲述我们对未来的展望,即将到来的生活总是很美好的,B项符合语境。语篇解读:本文是一篇说明文。科学技术的不断发展带给我们一个快速变化的新时代,也带给我们巨大的挑战。37. C but一词暗示前后两个分句是转折关系,C项中的easy与下句中的harder正好形成对比。38. G 下文列举了我们生活中出现的各种变化,G项正好适合作为本段的主题句。39. A 上文列举了我们面临的各种巨大变化,这说明一切皆有可能,A项符合语境。40. F 上文列举了我们生活中各种“被取代”的现象,F项也属于这种现象之一。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Jim Dwyer once served his country in the United States AirForce.Now that he is retired, he is still 41 his country.This time it’sthrough 42 meals to those who truly need it.Every Thursday, Dwyer starts his day at Meals on Wheels inWestminster, 43 eight hot plates and sending the nutritious meals toolder adults.“It’s wonderful to help those 44 .You know it’s just the ability tohelp people that are 45 , and not able to get out on their own.It’ssomething I get 46 from.And who knows? Maybe someday I mightneed this 47 too,” said Dwyer.Dwyer was inspired to join Meals on Wheels during his 48 tomake sure his elderly parents had hot meals to eat.“I saw on TV here inWestminster that they were looking for 49 for Meals on Wheels, andI said I can go do that,” said Dwyer.His effort to 50 serving his fellow Americans, as he did in themilitary, is 51 .It is true that the meals bring 52 to the faces ofthose getting a nutritious plate.“Jim is great.He is one of our volunteers that has been 53 for along time,” said Darla Olson of Meals on Wheels.As the saying goes,“It’s never too late to learn.” 54 ,Dwyer’s story tells us that it is also never too late to make 55 effortsto work for the good of the community.语篇解读:本文是一篇记叙文。Jim Dwyer曾在美国空军服役。虽然他现在退休了,但仍通过为老年人免费送餐来服务社会。41. A. serving B. buildingC. promoting D. devoting解析: 根据下文讲述的Jim Dwyer的故事可知,他退休后仍然在通过为老年人免费送餐服务社会。语篇解读:本文是一篇记叙文。Jim Dwyer曾在美国空军服役。虽然他现在退休了,但仍通过为老年人免费送餐来服务社会。42. A. cooking B. sellingC. delivering D. saving解析: 根据下文中的sending the nutritious meals to older adults可知,Jim Dwyer是在提供免费送餐服务。43. A. picking up B. making outC. taking over D. setting down解析: 根据本空后的eight hot plates可知,这里Jim Dwyer应该是拿起八份食物。pick up表示“拿起;拾起”。44. A. in turn B. in needC. in order D. in danger解析: Jim Dwyer所做的事情是帮助那些有困难的人。in need表示“有困难的”。45. A. given up B. turned downC. taken off D. shut in解析: 根据下文中的not able to get out on their own可知,这些人自己无法出来。shut in表示“关在房内”。46. A. knowledge B. strengthC. satisfaction D. reward解析: 根据上文It’s wonderful to help those可知,Jim Dwyer很享受目前所做的事,这说明他从中获得了满足。47. A. project B. solutionC. service D. pleasure解析: Jim Dwyer表示他以后老了可能也会需要这种服务。48. A. process B. purposeC. methods D. efforts解析: 根据下文to make sure his elderly parents had hot meals toeat可知,Jim Dwyer当时是在努力解决自己年迈父母的吃饭问题。49. A. workers B. driversC. teachers D. waiters解析: 由于Jim Dwyer现在从事的是送餐工作,因此当时Mealson Wheels这一项目需求的应该是司机。50. A. enjoy B. continueC. finish D. consider解析: 根据上文可知,Jim Dwyer在退休后继续服务社区、服务社会。51. A. identified B. confirmedC. appreciated D. suspected解析: 根据下文Darla Olson的讲话可知,Jim Dwyer的付出得到了社会的认可和感谢。52. A. smiles B. tears C. pride D. honour解析: 根据常识可知,得到食物的老年人应该是满心欢喜,面带微笑的。53. A. generous B. ambitiousC. intelligent D. committed解析: 根据上文Jim is great可知,Jim Dwyer的表现非常好。committed表示“尽心尽力的”。54. A. Actually B. HopefullyC. Occasionally D. Gradually解析: 上文作者引用了一句谚语,下文作者阐述了一个事实。55. A. temporary B. constantC. random D. obvious解析: Jim Dwyer的故事告诉我们这样一个事实——要想服务社会,永远都不会晚。make constant efforts表示“付出不断的努力”。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Chinese tech companies are making every effort 56 (enter)into the fast-growing artificial intelligence — generated content sector androll out AI-powered chatbots or products similar to ChatGPT,which 57 (take) the world by storm since its launch in November2022. 58 (launch) by US — based AI research company OpenAI,ChatGPT is able to mimic human — like responses to prompts with AI-generated content, and assist people 59 tasks such as writingessays, drafting business proposals, and even creating poetry.AI-generated content and ChatGPT-related technologies 60 (be) likely to become a new engine driving innovation in contentproduction and free human creators from boring tasks, 61 (enable) them to focus on creative thinking, with immense applicationpotential in a wide range of fields like culture, media, entertainmentand education.China has made significant progress in developing the AI industry.AStanford University report showed that China filed more than half theworld’s AI patent 62 (application) in 2021, and continues to leadthe world in 63 number of AI journals, conference papers andrelated publications.Baidu, Alibaba and Tencent have invested 64 (heavy) inpromoting the commercial use of AI, and some Chinese AI companieshave grown rapidly in recent years.There is no doubt 65 China’s AIindustry will have an infinitely bright future.语篇解读:本文是一篇说明文。由美国OpenAI研发的聊天机器人程序ChatGPT在全球引起轰动,在此背景下,中国的人工智能产业也在如火如荼地发展。56. to enter 考查非谓语动词。这里表示中国科技公司努力的目的是进入如火如荼的人工智能行业并开发类似ChatGPT的产品,因此用动词不定式作目的状语。57. has taken 考查动词的时态。本句时间状语为since its launch inNovember 2022,因此用现在完成时。语篇解读:本文是一篇说明文。由美国OpenAI研发的聊天机器人程序ChatGPT在全球引起轰动,在此背景下,中国的人工智能产业也在如火如荼地发展。58. Launched 考查非谓语动词。这里表示ChatGPT是由美国OpenAI公司所研发的,因此用过去分词Launched作状语。59. with 考查介词。assist sb with sth是固定搭配,表示“帮助某人做某事”。60. are 考查动词的时态和主谓一致。本句有两个并列的主语:AI-generated content and ChatGPT-related technologies,应视为复数,且根据语境可知,应用一般现在时,故填系动词are。61. enabling 考查非谓语动词。动词enable的逻辑主语是AI-generatedcontent and ChatGPT-related technologies,它们之间是主动关系,因此用动词-ing形式作状语,表示结果或伴随状态。62. applications 考查名词。application为可数名词,根据语境可知应用其复数形式。63. the 考查冠词。the number of ...是固定表达,表示“……的数量”。64. heavily 考查词形转换。本空前面是动词invested,因此这里应用副词形式。heavily意为“很多地,大量地”。65. that 考查同位语从句。There is no doubt that ...是一个固定句型,表示“毫无疑问……”。连词that引导同位语从句。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分) 某英文网站正在就“人工智能与未来就业”这一话题进行讨论,请你写一篇短文发帖参与讨论,内容包括:1. 人工智能将对未来就业产生什么影响;2. 你对人工智能的态度。注意:1.写作词数应为80左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。 参考范文:With the development of AI, many people are worried that it willpresent a great threat to our employment.It’s true that a great number of jobs will be replaced by the robots inthe future.However, we shouldn’t ignore the fact that while some old jobsare taken away, some new jobs will be created because of AI. Cars canreplace coaches, but coachmen can still choose to become car drivers.Personally, I don’t think we should fear AI. Instead, we ought towelcome it with an open mind and an optimistic attitude.Just as a slogangoes, “Always believe that something wonderful is about to happen.”第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。When she was twelve years old, Raha earned a scholarship to studyat a boarding school in England.Her father told her to study hard andpractice running every day in England.She nodded because that is mucheasier than staying happy in a completely new country.Several days later,she kissed her family and boarded the plane for England.As the plane tookoff, she looked out of the window at the goats and brown rivers ofKenya.She stared down at the green fields where she used to run like thewind, barefoot (赤脚的).At school in England, Raha had lots of maths problems to solve,essays to write, and books to read.She also joined in the school runningteam.They were preparing for an important running race, in whichrunners from different schools took part.In order to practice running, hercoach gave her a striped shirt, white shorts, shoes with cleats (防滑钉) and another pair with spongy soles (吸水鞋底) for cross-country.Honestly speaking, she had always run barefoot at home, so theshoes felt tight.But all the other runners wore shoes and Raha didn’t wantto be different.The team practiced every weekday afternoon.On Saturdays,everyone watched football — everyone but Raha.She would run alone onthe country roads barefoot and run over fields thick with mud just as in herhometown.Each day at lunch, she would sit alone in the large dininghall, eating dishes totally strange to her and missing her family.One Saturday, Raha ran up a hill and found herself in a barnyard.Toher surprise, one of her classmates, Thomas, stood just inside the barndoors.After he greeted her, Raha asked,“Why aren’t you watchingfootball?”“I have to help my father,” said Thomas,“but whyaren’t you wearing your shoes?”注意:1.续写词数应为150左右;2. 请按如下格式作答。 On hearing this question, Raha felt awkward. On the day of the race, all the runners were wearing professionalsuits and shoes, except Raha. 参考范文:On hearing this question, Raha felt awkward.However, shecollected her courage to tell him the truth.“You are used to runningbarefoot? That’s amazing,” said Thomas, “But everybody has hisway to do something, so just run in your own way.” Then he expressedhis admiration and support for her.Raha was moved to tears the instant sheheard what Thomas said.She also felt warm and encouraged.From thenon, she devoted herself to practicing running every day, barefoot.On the day of the race, all the runners were wearing professionalsuits and shoes, except Raha.She stood on the lane,barefoot.However, she was not feeling ashamed because that was herway to run.“Come on, Raha, you can make it!” It was Thomas whowas cheering for her.Suddenly, she felt more confident.At last, she wonthe first prize and brought honour to her school.From then on, she couldnot only concentrate on studying and running, but she also stayed happyin the new school.谢谢观看! 展开更多...... 收起↑ 资源列表 单元质量检测(二) LOOKING INTO THE FUTURE.docx 单元质量检测(二) LOOKING INTO THE FUTURE.pptx