资源简介 单元质量检测(四) Living with technology(满分150分,时间120分钟)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What is the woman’s favorite month?A.March. B.May. C.June.2.How much did a pound of green beans cost five years ago?A.$0.50. B.$1.00. C.$1.50.3.Who is going to make the copies for Anne?A.The clerk. B.The man. C.Her assistant.4.What will Rose do this Sunday?A.Go to the movies. B.Attend the English party. C.Celebrate her father’s birthday.5.What do we know about the man?A.He is rather tired. B.He is quite confident. C.He doesn’t work hard.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What happened to the man?A.He was out of work. B.He failed his final test. C.He didn’t do well in his teaching.7.How does the man feel toward the woman?A.Friendly. B.Grateful. C.Disappointed.听第7段材料,回答第8至10题。8.What’s the possible relationship between the two speakers?A.Friends. B.Strangers. C.Workmates.9.Which aspect of the airport is the man very satisfied with?A.The elevator. B.The products’ prices. C.The general appearance.10.Why isn’t the man happy with the gate in the arrival area? A.It doesn’t work well. B.It’s far from Immigration. C.It’s not clean and efficient.听第8段材料,回答第11至13题。11.Why does the man phone the woman?A.He doesn’t know how to use the phone.B.He can’t find a clock in the hotel room.C.He wants a wake-up call tomorrow morning.12.Where does the conversation probably take place?A.At a hotel. B.At a clock shop. C.At the information desk.13.What does the first number “2” refer to?A.The floor. B.The service. C.The time.听第9段材料,回答第14至16题。14.What does Mary probably do?A.A manager. B.A housewife. C.A student.15.What did Tom think of the film?A.Terrible. B.Wonderful. C.Just so-so.16.What happened to the couple in the end?A.They had to work even harder.B.They bought a house of their own.C.They continued to live with the wife’s mother.听第10段材料,回答第17至20题。17.Which is not provided for the pets in America?A.Exercise. B.Education. C.Medical care.18.Why do some owners dress their pets in pretty clothes?A.To entertain them. B.To keep them warm. C.To keep them in fashion.19.Which is the unusual pet in the US?A.Monkeys. B.Fish. C.Birds.20.Which pets can be trained to help disabled persons?A.Dogs and cats. B.Birds and dogs. C.Dogs and monkeys.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A This year, we are once again bringing our annual Adopt-a-Book Evening online via two salons (沙龙).The program provides essential funding to support the conservation, acquisition, and digitization of books, manuscripts, and other materials held by the world’s largest museum complex and research institution.20 December — Adopt-a-Book Salon: The Lived Experience5:30 to 6:45 p.m. ETFocusing on stories of life from across the Libraries and Archives (档案馆).26 December — Adopt-a-Book Salon: Your Smithsonian: Past, Present, and Future5:30 to 6:45 p.m. ETShowing items celebrating the Smithsonian, past, present, and future.$35 per person, per event.We’re offering a discount if you attend both salons: $60 for both.FAQsHow will the salons work?The events will be held on Zoom, and each one will feature about 20 books presented by six of our librarians and archivists.After you buy your ticket, you’ll get the link to join.Right before 5:30 p.m. ET on the day of the event, you’ll click on that link to join the Zoom.Then you’ll be rotated (轮换) through three “rooms”.While it would be great to see you during the event, you certainly don’t need to have your camera on if you don’t want to!However, we do recommend that you join by computer so that you can see the presentations.How do I adopt during the event?This year, you’ll be able to bid on (竞标) your favourite items during and after the events.After you buy your tickets, you’ll receive the link to the online auction (拍卖) before the event, and you’ll have the chance to browse.Once the auction opens, you’ll be able to place your bid.You will have to set up an account and provide your credit card information to ensure that your bid is legal.If you have the winning bid, a member of our team will follow up to process your donation with you or provide our address for you to send a check.21.How much should a couple pay if they attend both of the salons?A.$60. B.$70.C.$120. D.$140.22.What can be learned about Adopt-a-Book Salon: The Lived Experience?A.It will last more than two hours.B.It will be held in three virtual rooms.C.It aims to excite people’s interest in reading.D.It helps people learn about the Smithsonian’s history.23.What is required to participate in the online auction?A.Providing your mailing address.B.Sending a check to the provided address.C.Joining by computer while keeping your camera on.D.Setting up an account and providing your credit card information.B When Kevin Day was a child, he could hardly speak due to a speech impediment (口吃).Yet he was extraordinarily fluent in the language of music.Kevin says, “Music was sort of my way of self-expression when I couldn’t communicate what I felt with words.”Now in his mid-20s, Mr Day is breaking racial and age barriers in classical music.His work has already been performed at the Tanglewood Music Center in Lenox, Massachusetts, the Rachmaninov Concert Hall in Moscow, and the Carnegie Hall in New York.To reach these peaks, the young black composer has had to overcome tough challenges.“He is driven, but he is so uplifted and comforted by music that I don’t think it’s a choice for him,” says Cynthia Johnston Turner, dean of the music faculty at Wilfrid Laurier University in Waterloo, Ontario.During her previous post at the University of Georgia, she selected Mr Day for a master’s program.“He has a lot of resilience (复原力), but let’s not ignore the fact that the systems are piled up against him.”Mr Day’s work is influenced by life experiences as much as by musical notes.When he was around 10 years old, his family’s struggles deepened.Both his parents were unable to find a job.Sometimes there was no electricity or water in the house.In the end, the family lost their house and car.“I don’t make a big deal out of this stuff,” Mr Day notes.“I’m always looking forward and try not to look back, not even for reflection.”To date, Mr Day’s 200-plus pieces of music include works for concert bands and symphony orchestras.He’s eager to branch out into contemporary music, including hip hop and jazz.He is also earning his doctorate.“I have this sort of spirit of resilience that I’ve kind of inherited (继承) from my parents,” says Mr Day.It’s given him a sense of urgency to create music that bolsters listeners going through difficult times.“My goal is to try to help others as well.”24.Which aspect of Mr Day does Paragraph 2 mainly focus on?A.His career challenges. B.His career goals.C.His music styles. D.His music achievements.25.What can be learned about Mr Day from Cynthia Johnston Turner’s words?A.He likes writing uplifting music. B.He received support from society.C.He has a deep connection to music. D.He changed universities on her advice.26.How does Mr Day feel about his childhood experiences?A.They are his source of inspiration. B.They are already in the past.C.They aren’t unique to him. D.They aren’t easy to forget.27.Which of the following best explains “bolsters” underlined in the last paragraph?A.Attracts. B.Entertains.C.Reminds. D.Supports.C Iron rust (铁锈) is generally considered troublesome, but German researchers have now transformed it into a water-cleaning superhero they name “smart rust”.This innovative particle is not only magnetic but can also pull in numerous pollutants like oil, tiny plastic particles, and even the herbicide glyphosate (除草剂草甘膦).“Our ‘smart rust’ is cheap, non-toxic and recyclable,” says Dr Marcus Halik, the project’s principal investigator from the Friedrich-Alexander-Universit t Erlangen-Nürnberg, in a statement.“And we have demonstrated its use for all kinds of pollutants, showing the potential for this technique to improve water treatment dramatically.”At the heart of “smart rust” are iron oxide nanoparticles (纳米粒), which are attracted to magnets but won’t stick to each other, insuring they remain separated.To improve their pollution-grabbing potential, the researchers coat these particles with phosphonic acid molecules (膦酸分子), turning the particles into tiny pollutant sponges (海绵).“After we add a layer of the molecules to the iron oxide cores, they look like hairs sticking out of these particles’ surfaces,” says Dr Halik.By adjusting the other end of these acid molecules, they can customize the particles to pull in various pollutants.The team’s earlier versions were successful in clearing crude oil from Mediterranean sea water and glyphosate from pond water.Additionally, these particles proved capable of removing tiny plastic particles from labs and river water samples.But the team wasn’t stopping there.Lukas Müller, a graduate student associated with the project, explored whether this rust could tackle smaller pollutants, specifically hormones.Estrogen (雌激素), which is hormone naturally found in humans and livestock, often finds its way into water sources and can disrupt the ecosystem, even in the slightest amounts.“I started with the most common estrogen, estradiol, and then four other derivatives that share similar molecular structures,” says Müller.Müller’s approach involved crafting “pockets” on the smart rust’s surface that attract and lock in the estradiol.Though these pockets are too small to be seen, advanced instruments are helping Müller confirm their existence and effectiveness.28.Which area is iron rust most likely be used in?A.Sea protection. B.Space exploration.C.Forest preservation. D.Land development.29.Why do the researchers coat the particles with molecules?A.To force them to stick to each other. B.To make them work more efficiently.C.To make them non-toxic and recyclable. D.To insure the success of the experiment.30.What do the examples in Paragraph 5 show?A.Waters in the world were heavily polluted.B.It was urgent to deal with pollution problems.C.Rust was effective in removing any pollutants.D.Improved rust can help clear different pollutants.31.What can be learned from the last paragraph?A.Estrogen is only found in humans and livestock.B.Further study was conducted to explore rust’s other potential.C.Advanced instruments helped put pockets on the rust’s surface.D.Ecosystems won’t be influenced by small amounts of estrogen.D Cleanliness may be next to godliness, but a new study suggests it could have an unexpected downside: A few minutes of floor cleaning indoors with a fresh-scented (气味清新的) cleaning product can generate as many airborne particles (微粒) as vehicles on a busy city street, because these products contain chemicals that react with ozone (臭氧) in the air to form harmful small particles.“I was absolutely amazed that floor cleaning produced potentially harmful particles at similar rates to those generated by traffic on a busy street,” says Nicola Carslaw of the University of York who was not involved with the study.“There is a lot of particle formation during these cleaning events, even under conditions that we would consider very normal.”Previous studies found cleaning products can generate such pollution.But not all of these experiments were realistic or detailed.The new study was designed to reveal, minute by minute, what happens with airborne reactions during a typical floor cleaning.Researchers brought their lab instruments into a room with an air volume of 50 cubic meters.In the morning, they cleaned the floor for 12 to 14 minutes with a terpene-based (含有萜烯成分的) cleaner.Then, they used the most advanced instruments to monitor the reactions over the next 90 minutes.“This is the first study that really looked at the entire chemical process under realistic indoor conditions,” says researcher Philip Stevens.What about opening windows? It can also be a double-edged sword, researchers say.Ventilation (通风) removes particles, but it can also bring in more dangerous ozone from outdoors.Keeping ozone levels below one part per billion — either by reducing ventilation or using activated carbon air filters (活性炭空气过滤器) — would help, the researchers say.So would cleaning in the morning or evening, when ozone levels tend to be lower, and avoiding products with terpenes.“Portable air filters can also reduce the concentration of particles inside rooms,” says another researcher Brandon Boor.“The larger problem,” Boor says, “is the lack of rules for the design and operation of buildings — and the use of various common chemicals inside them — with respect to air quality.We need to pay closer attention to what’s going on in indoor environments.”32.What surprised Nicola Carslaw?A.Cleaning can create air pollution that matches city street pollution.B.Particle formation during cleaning events is considered normal.C.The air in homes cannot be purified by cleaning products.D.Cleaning products contain ozone gas.33.What can be learned about the new study?A.It was conducted in a real room.B.It was inspired by previous studies.C.It lasted longer than previous studies.D.It raised people’s concerns about indoor air quality.34.What is a way to reduce harmful particles indoors?A.Keeping plants indoors. B.Keeping doors open while cleaning.C.Cleaning at the beginning of the day. D.Cutting down the frequency of cleaning.35.What should people do according to Brandon Boor in the last paragraph?A.Reduce cleaning products’ chemical ingredients.B.Monitor the construction of tall buildings.C.Focus more on indoor air quality.D.Improve the living environment.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分) 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Are you among those who often dream of a day when a robot will do all the everyday household chores (家务) for you? 36 .In their latest study, they proposed a model that allowed them to train robots to do household tasks by showing them videos of people doing ordinary activities in their homes.The team claims that their proposed model, Visual-Robotics Bridge (VRB), can make a robot learn a task in just 25 minutes, without involving any humans or simulated (模拟的) environments. 37 , said one of the study authors.The model works on affordance, a concept that explains the possibility of an action on an object.“For VRB, affordances define where and how a robot might interact with an object based on human behavior.For example, as a robot watches a human open a drawer, it identifies the contact points, the handle, the direction of the drawer’s movement, etc. 38 , the robot can determine how to open any drawer,” note the researchers. 39 .These large-scale data have been developed to train AI programs to learn human actions.Then they used affordance to make the robots understand the contact points and steps that make an action complete.Finally, they tested two robot platforms in multiple real-world settings for 200 hours. 40 , such as opening a can of soup, picking up a phone, opening a door, pulling out a drawer, etc.In the future, they hope to use VRB to train robots for more complex multi-step tasks.A.Even when the task is performed in front of the robotB.After watching several videos of humans opening drawersC.These methods take a lot of time and resources and often failD.A team of researchers has figured out how to turn your dream into realityE.This work could enable robots to learn from the vast amount of videos on the InternetF.Both robots successfully performed 12 tasks that humans perform almost daily in their homesG.In their study, the researchers first made the robots watch some videos from large video data sets36. 37. 38. 39. 40. 第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分) 阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。 My parents and I were in Florida during my dad’s spring break.It was the first Easter we had ever spent away from home.On Easter morning, we 41 that the Easter Bunny had visited overnight (前一天晚上) and 42 eggs on the hotel’s lawn (草坪).As we walked towards the adults and kids waiting for 43 , I began 44 the competition.All the other kids were bigger than me.It wasn’t looking 45 .The staff member 46 for the hunt explained that when she said “Go”, the hunt would begin.“Get ready!” the staff member said.“Go!” All the kids ran across the lawn.I ran to the closest tree and nearby sandpit but did not 47 any eggs.But I saw the other kids holding up their plastic eggs.Just then my mom pointed to a tree.A shiny blue plastic egg was against the base of it.I looked at my mom in excitement. 48 , she was staring in the 49 of another mom.The two moms were 50 what appeared to be the last Easter egg.My mom ran towards the egg.I had never seen her 51 before since she had been born with weak knees.The other mom also ran towards it.My mother 52 the tree first and picked up the egg.I jumped up and down in celebration.I’ve 53 what I did with that egg after our 54 ended.But I clearly remember the big smile on my mom’s face — a reflection of her 55 — as she handed me the last Easter egg.41.A.argued B.discovered C.remembered D.reminded42.A.broke B.counted C.shared D.left43.A.judgments B.invitations C.instructions D.comments44.A.sizing up B.showing off C.taking over D.cheering for45.A.serious B.formal C.natural D.good46.A.hungry B.responsible C.famous D.grateful47.A.check B.like C.find D.taste48.A.Otherwise B.However C.Therefore D.Besides49.A.name B.absence C.direction D.care50.A.looking at B.complaining of C.parting with D.depending on51.A.relax B.scream C.cook D.run52.A.climbed B.reached C.observed D.protected53.A.recorded B.stopped C.simplified D.forgotten54.A.vacation B.discussion C.devotion D.comparison55.A.humor B.determination C.love D.confidence第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。China’s first domestically made passenger jet (喷气式飞机) 56 (fly) its first successful commercial flight on 28 May 2023, 57 (mark) a milestone in the nation’s decades-long effort to compete with industry giants such as Boeing and Airbus in the global aircraft market.The C919 plane, carrying about 130 passengers on the flight, was built by the Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC). 58 (operate) by state-owned China Eastern Airlines, the jet took 59 on Sunday morning from Shanghai Hongqiao Airport and landed less than two hours later in Beijing.Passengers received special red boarding passes and enjoyed a themed meal to commemorate (纪念) the flight.“I’m confident about the plane.The flight was 60 (smooth) than expected,” one of the passengers said.The flight comes as COMAC seeks 61 (break) into the jet market in a direct challenge to Airbus and Boeing.Airbus’s A320 and Boeing’s B737 jets are the most popular aircraft 62 (typical) used on domestic and regional routes.The C919, 63 had been in development for 16 years, has a maximum range of about 5,630 kilometers and is designed to carry between 158 64 168 passengers.The C919 made its first flight in 2017 and had conducted numerous test 65 (flight) before Sunday’s first commercial flight.“The company plans to build 150 C919 planes each year in the next five years.Over 1,200 C919 jets have been ordered,” COMAC says.56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分) 你班本周的英语角活动将围绕“How to strike a tech-life balance”这一话题展开讨论。请你写一篇发言稿,说明你的观点。注意:1.写作词数应为80左右;2.请按如下格式作答。 Today I’d like to share my opinions on how to strike a tech-life balance. 第二节(满分25分) 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Our family used our garage to store unused items that didn’t fit in the house.Over the years, it became quite messy.I always told myself I’d get around to sorting it out.But I never did.My husband and I had traveled the world and, everywhere we went, I liked to buy a small decoration or souvenir (纪念品).Plus, I liked different currencies and old coins.Anything we acquired, I insisted we kept — I just loved collecting things!As my daughter Zara got older, the items in the garage were full to the brim (满满的).This meant we had to park our two cars on the street.When Zara was going camping one day, the garage was so stuffed we couldn’t even find her sleeping bag.We had to buy a new one!It was getting out of hand, but it was a case of out of sight, out of mind.Then, last September, I was in the kitchen with Zara when my phone rang.It was a producer from a TV show — a series that helps people sort out their homes.And our 11-year-old girl had recommended us!I felt shocked and a bit embarrassed.I didn’t realize it was affecting Zara ...I finally agreed to go on TV.Within weeks, people from the TV show were sorting the garage.Everything in there was taken to a huge hall.Seeing it all laid out, I was shocked.They’d sorted everything into different piles (堆) — Zara’s toys were in one pile, another was a mountain of shoes ...The decluttering (清理) expert, Peter, was there to help us out.I found it difficult to let go of things, especially emotional items such as Zara’s old dancing shoes.“You’ve got to change your attitude,” Peter said.“Hang on to the memories, but don’t let the mess weigh you down.” Slowly, I felt ready to let things go — and I felt so free!注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式作答。 But the most unbelievable part was the hidden treasure found in the garage. A week later, the garage was transformed from an overflowing mess to an organized, tidy space. 单元质量检测(四) Living with technology第一部分1~5 CABCA 6~10 ABBCB 11~15 CABCA 16~20 BBCAC听力材料:(Text 1)W:Which month do you like?M:March is a nice month, but I think May is the best one.What about you?W:I like June best because I can go swimming then.(Text 2)M:The prices of the vegetables have increased a lot. Now, green beans cost 1.5 dollars a pound.W:I know, but 5 years ago, they were just a third of that price.(Text 3)M:Hello Anne, why are you waiting here?W:I’m waiting for the clerk to come back. I need to make some copies of this paper.M:Why trouble him?I’ll work the machine right now.(Text 4)M:Shall we go to the English party or watch a movie this Sunday, Rose?W:Both sound great, Bob.But I’m going to my father’s birthday party. Thanks for asking me.(Text 5)W:You don’t look very well.M:Yes, I stayed up very late last night rewriting my paper.W:Haven’t you finished it yet?M:Not yet, I don’t know when.(Text 6)M:How are you, Mrs Branden?W:Pretty good.How are you doing?M:Not so good.I just lost my job today.W:I’m sorry to hear that.M:How are your students doing?W:They are very nervous about their final test.M:I remember you gave our class the hard final test in my first year of college.Many of us failed.But I really learned a lot from you. You see, I can speak English very well now.W:Thank you for saying so.(Text 7)W:Excuse me, I’m Lisa. We’re doing a survey.Could I ask you some questions while you’re waiting for your baggage?M:Sure, go ahead.W:OK, how do you feel about the arrival area?Are you happy with it?M:Well, I’m not, really.W:Oh, why?M:The gate is a long way from Immigration and the elevator isn’t working.W:Oh, dear, I’m sorry to hear that. OK, then I see you have bought some duty free items here. Are you happy with the prices?M:Well, I think they are a little high.W:A little high?M:Oh, yes, compared to most places in Asia.W:I see. Well, how about the general appearance of the airport?M:Excellent!It’s the cleanest airport I have ever been in.W:So it’s clean and efficient?M:Clean and very efficient.Ur ... I have to go. Here comes my suitcase.W:OK, thank you very much.M:You’re welcome.(Text 8)W:What can I do for you, Sir?M:I’m Tom in Room 528 and I’d like to have a wake-up call tomorrow morning.W:At what time?M:6:15 a.m. please.W:We have a computer wake-up service.Please dial 2 for the service first and then the time, that is to say, dial 2, and then 0615 for the time.M:I see. Then it is 20615.Thank you. By the way, if I want to change my wake-up time, what shall I do?W:Just dial your new wake-up time.The computer will record it.M:If I dial 20700, I will be woken up at 7:00 a.m.Am I right?W:Yes, that’s right.M:Thank you, good night.(Text 9)W:Hi, Tom, did you go to see a film last night?M:Yes, I went there with Tony.W:How did you like the film?M:Rather bad, Mary, you can’t imagine it. It was a complete waste of time. It was about a married couple. They lived with the wife’s mother because they didn’t have enough money to buy a house of their own.W:A lot of young people have to do that today.M:Yes, but the husband had to work overtime 3 times a week. So he was always tired out.W:It sounds miserable.M:Not really.Later, his wife was able to find a good job as a manager in a company. So in the end, they were able to buy a house.And he didn’t have to work hard any more.Stupid, wasn’t it?W:I don’t know. Anyway, I don’t want to see the film.I’m so busy with my exams.(Text 10)Most Americans treat their pets like family members. It means Americans love their pets.And they provide them with a proper home, food, exercise, and medical care.Americans love pets and it is not just puppy love. Sometimes, they add to their interest to their pets with entertaining videos and amusing toys.If they have an eye for fashion, pets’ owners can dress their pets in pretty clothes.For special occasions, they can use perfume to make their dogs smell nice or less beastly. You might see Americans treat their pets like they treat their children, sometimes even better. The most common pets in the US are dogs, cats, birds and fish. Pets, such as dogs and cats, make good companions. But in addition to providing good companionship, pets are useful too. For example, dogs guard property, herd cattle and sheep, and lead the blind.Monkeys, unusual pets in the US, will soon become useful pets for disabled persons.Scientists are now training monkeys to help disabled persons do some simple tasks, such as eating, cleaning the house and even changing the channel on the TV set.第二部分语篇解读:本文是一篇应用文。文章是关于Smithsonian举办的两场图书“领养”沙龙的介绍。21.C 细节理解题。根据文中的$35 per person, per event.We’re offering a discount if you attend both salons: $60 for both.可知,夫妻两人都参加两个沙龙的话,需要支付$60×2=$120。22.B 细节理解题。根据第一段中的online via two salons和How will the salons work?部分中的The events will be held on Zoom ...you’ll click on that link to join the Zoom.Then you’ll be rotated (轮换) through three “rooms”.可知,沙龙在线上举办,而且参与者会在三个虚拟聊天室轮流切换。23.D 细节理解题。根据How do I adopt during the event?部分中的You will have to set up an account and provide your credit card information to ensure that your bid is legal.可知,参加拍卖会的人需要注册一个账号并且提供自己的信用卡信息。语篇解读:本文是一篇新闻报道。Kevin Day克服各种人生困境,成为一名优秀的音乐家。24.D 细节理解题。通读第二段内容可知,该段主要介绍了Mr Day取得的音乐成就。25.C 推理判断题。根据第三段首句可知,Cynthia Johnston Turner提到Mr Day很努力,但音乐鼓舞了他,也安慰了他,她认为这不是他的选择。由此可推知,她认为Mr Day与音乐有着一种深厚的联系。26.B 细节理解题。根据第四段中Mr Day的话可知,他的童年充满了苦难,但他并不把它看作是什么了不得的事,他总是向前看,哪怕只是为了反思,也尽量不去回顾它。由此可知,对Mr Day来说,他的童年经历已经成为过去。27.D 词义猜测题。根据画线词后的My goal is to try to help others as well.可推知,作者想表达的是:Mr Day渴望通过创作音乐来“支持”那些经历困难的听众。语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了生活中通常烦人的铁锈经过德国人员的实验被转换成了“净水英雄”。28.A 细节理解题。根据第二段最后一句可知,研究人员已经证明了“智能铁锈”对各种污染物的作用,表明这种技术有潜力能显著改进水处理。由此可推知,铁锈最可能用于海洋保护,帮助减轻海洋污染。29.B 细节理解题。根据第三段中的To improve their pollution-grabbing potential ...turning the particles into tiny pollutant sponges (海绵).可知,为了提高它们抓污染物的潜力,研究人员在这些颗粒上涂上膦酸分子,将这些颗粒变成微小的污染物吸收海绵,从而更有效地吸附污染物。30.D 推理判断题。根据第五段第一句可知,第五段的例子说明通过调整这些酸分子可以定制这些颗粒来吸入各种污染物。31.B 推理判断题。根据最后一段第一、二句可知,这个团队并没有止步于此。与该项目有关的研究生卢卡斯·米勒探索了这种锈是否能处理更小的污染物。语篇解读:本文是一篇说明文。新的研究发现,打扫卫生时,使用含有萜烯成分的清洁产品会产生危害人体健康的有害物质。32.A 细节理解题。根据第二段首句可知,令Nicola Carslaw惊讶的是,清洁房屋会造成与城市交通排放相当的空气污染。33.A 细节理解题。根据第三段最后一句可知,这个新的研究是在真正的室内环境中开展的。34.C 细节理解题。第五段谈了如何减少室内有害微粒形成,根据本段中的So would cleaning in the morning or evening, when ozone levels tend to be lower可知,在早上和晚上打扫卫生有助于减少有害微粒的形成。35.C 推理判断题。根据最后一段中的We need to pay closer attention to what’s going on in indoor environments.可知,根据Brandon Boor的建议,人们应该将更多的注意力放在室内空气质量上。语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了一种能通过观看视频模仿人类行为的新型机器人。36.D 上文以提问的形式引出话题:你是否经常想着有一天机器人能承包你所有的家务?下文则介绍了一项最新的机器人研究。由此可推知,设空处在文中起承上启下的作用,故D项符合语境。第二段首句中的they指代D项中的A team of researchers,且D项中的dream与上文中的dream构成原词复现。37.E 上文介绍了研究人员发明的最新模型,通过向机器人展示人类日常活动的视频,能训练机器人完成家务。E项紧承上文,作出进一步说明,符合语境。E项中的This work指代上文中的Visual-Robotics Bridge (VRB)。38.B 空前一句以开抽屉为例展开说明,当机器人观察人类打开抽屉时,它会识别接触点、把手、抽屉的移动方向等。设空处后的部分指出,机器人便能打开任何抽屉,故B项符合语境。B项中的watching和opening drawers分别与空前一句中的watches和open a drawer构成原词复现。39.G 设空处位于段首,根据下文中的Then和Finally可知,下文主要说明了研究人员接下来采取的步骤,由此可推知,设空处应介绍研究过程中的第一步,故G项符合语境。G项中的first为顺序指示词,且G项中的large video data sets与空后一句中的These large-scale data相呼应。40.F 空前一句指出:最后,研究人员在多个真实环境中测试了两个机器人平台,时长达到200小时。F项中的Both robots与空前一句中的two robot platforms相呼应,设空处后的部分是对F项中的12 tasks的举例说明。第三部分语篇解读:本文是一篇记叙文。在一次复活节彩蛋大搜寻的比赛中,妈妈把自己不能奔跑的事实抛在脑后,拼尽全力为“我”抢到了最后一颗彩蛋。41.B 根据下文中的the Easter Bunny had visited overnight和eggs on the hotel’s lawn可知,复活节早上,“我们”发现复活节兔子昨晚来过,而且还在酒店的草坪上留下了复活节彩蛋。42.D 参见上题解析。43.C 根据第二段第一句可知,大人和孩子们都在等待工作人员发出指令。44.A 根据下文中的All the other kids were bigger than me.可知,“我”开始考虑比赛的事,并感到形势对“我”不利,因为所有的孩子都比“我”大。size up意为“判断,估量”。45.D 参见上题解析。46.B 根据下文的when she said “Go”, the hunt would begin可知,负责比赛的工作人员说明了比赛规则。47.C 根据上文 42 eggs on the hotel’s lawn可知,“我”跑向最近的那棵树和附近的沙坑,但都没有找到彩蛋。48.B 设空处连接的两个句子之间是转折关系,故选However。49.C 根据下文的My mom ran towards the egg.和The other mom also ran towards it.可知,妈妈朝另一位妈妈的方向看去,两位妈妈都在看着最后一颗复活节彩蛋。50.A 参见上题解析。51.D 根据下文的since she had been born with weak knees可知,“我”以前从未见过妈妈奔跑。52.B 根据下文I jumped up and down in celebration.可知,妈妈第一个跑到树下,捡起了彩蛋。53.D 根据文章首句和下文的But I clearly remember ...可知,“我”已经忘记假期结束后,“我”是如何处置那颗彩蛋的。54.A 参见上题解析。55.C 根据上文可知,为了帮“我”抢到最后一颗彩蛋,妈妈置自己的膝盖于不顾,奋力奔跑,妈妈的举动充分展示了她对“我”的爱。语篇解读:本文是一篇新闻报道。中国第一架国产大飞机C919成功实现商业首航。56.flew 考查动词的时态。根据on 28 May 2023可知,设空处表示的动作发生在过去,应用一般过去时,故填flew。57.marking 考查非谓语动词。设空处作状语,应用动词-ing形式,故填marking。58.Operated 考查非谓语动词。设空处作状语,the jet与operate之间为逻辑上的动宾关系,应用过去分词,故填Operated。59.off 考查固定搭配。take off是固定搭配,意为“起飞”。60.smoother 考查形容词的比较级。根据设空处后面的than可知,应用形容词的比较级,故填smoother。61.to break 考查非谓语动词。seek to do sth是固定搭配,意为“设法做某事”,故填to break。62.typically 考查词形转换。设空处作状语,应用副词,故填typically。63.which 考查定语从句。设空处引导非限制性定语从句,修饰先行词The C919,且在从句中作主语,故填which。64.and 考查连词。between ...and ...是固定搭配,意为“介于……和……之间”。65.flights 考查名词复数。根据numerous可知,设空处应用复数形式,flight用作可数名词时,意为“空中的航行”,故填flights。第四部分第一节参考范文: Today I’d like to share my opinions on how to strike a tech-life balance.In this digital age, technology has become an essential part of our lives, providing numerous conveniences.However, overdependence on technology, which is now very common, has impacted the health of many.To find a balance between our virtual and real worlds, we should regularly disconnect from technology, allowing us to focus on the present.By limiting screen time and engaging in meaningful offline activities, such as exercising, reading, and spending quality time with friends and family, we can enhance our overall well-being.Hope we can enjoy the benefits of technology while maintaining a healthy and enriched life.第二节参考范文:But the most unbelievable part was the hidden treasure found in the garage.Over the years, I’d stored Aussie coins I liked the look of, or that had been made the year I was born.Peter revealed the pile was worth $28,500! Next, Peter worked out the value of three pieces of art.In total, we’d found $40,000 tidying up!I decided to keep the coins and artwork to pass on to Zara when she gets older.But we also donated many items to charity.A week later, the garage was transformed from an overflowing mess to an organized, tidy space.Everything we kept, such as Christmas decorations, souvenirs and sports equipment, was neatly put away on new shelves.“It looks amazing.” I smiled.Sometimes, I find myself going back to my old ways.Zara steps in, though, and reminds me, “No Mum, not again.” I know she’s right.It was a surprise when Zara recommended us for the TV show, but I’m so proud of her.Now, I’m determined to keep our lives mess-free!9 / 9(共101张PPT)单元质量检测(四)Living with technology(满分150分,时间120分钟)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the woman’s favorite month?A. March. B. May. C. June.2. How much did a pound of green beans cost five years ago?A. $0.50. B. $1.00. C. $1.50.3. Who is going to make the copies for Anne?A. The clerk.B. The man.C. Her assistant.4. What will Rose do this Sunday?A. Go to the movies.B. Attend the English party.C. Celebrate her father’s birthday.5. What do we know about the man?A. He is rather tired.B. He is quite confident.C. He doesn’t work hard.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What happened to the man?A. He was out of work.B. He failed his final test.C. He didn’t do well in his teaching.7. How does the man feel toward the woman?A. Friendly. B. Grateful. C. Disappointed.听第7段材料,回答第8至10题。8. What’s the possible relationship between the two speakers?A. Friends. B. Strangers. C. Workmates.9. Which aspect of the airport is the man very satisfied with?A. The elevator.B. The products’ prices.C. The general appearance.10. Why isn’t the man happy with the gate in the arrival area? A. It doesn’t work well.B. It’s far from Immigration.C. It’s not clean and efficient.听第8段材料,回答第11至13题。11. Why does the man phone the woman?A. He doesn’t know how to use the phone.B. He can’t find a clock in the hotel room.C. He wants a wake-up call tomorrow morning.12. Where does the conversation probably take place?A. At a hotel.B. At a clock shop.C. At the information desk.13. What does the first number “2” refer to?A. The floor. B. The service. C. The time.听第9段材料,回答第14至16题。14. What does Mary probably do?A. A manager. B. A housewife. C. A student.15. What did Tom think of the film?A. Terrible. B. Wonderful. C. Just so-so.16. What happened to the couple in the end?A. They had to work even harder.B. They bought a house of their own.C. They continued to live with the wife’s mother.听第10段材料,回答第17至20题。17. Which is not provided for the pets in America?A. Exercise. B. Education. C. Medical care.18. Why do some owners dress their pets in pretty clothes?A. To entertain them.B. To keep them warm.C. To keep them in fashion.19. Which is the unusual pet in the US?A. Monkeys. B. Fish. C. Birds.20. Which pets can be trained to help disabled persons?A. Dogs and cats.B. Birds and dogs.C. Dogs and monkeys.听力材料:(Text 1)W:Which month do you like?M:March is a nice month, but I think May is the best one.What aboutyou?W:I like June best because I can go swimming then.(Text 2)M:The prices of the vegetables have increased a lot. Now, green beanscost 1.5 dollars a pound.W:I know, but 5 years ago, they were just a third of that price.(Text 3)M:Hello Anne, why are you waiting here?W:I’m waiting for the clerk to come back. I need to make some copies ofthis paper.M:Why trouble him?I’ll work the machine right now.(Text 4)M:Shall we go to the English party or watch a movie this Sunday,Rose?W:Both sound great, Bob.But I’m going to my father’s birthday party.Thanks for asking me.(Text 5)W:You don’t look very well.M:Yes, I stayed up very late last night rewriting my paper.W:Haven’t you finished it yet?M:Not yet, I don’t know when.(Text 6)M:How are you, Mrs Branden?W:Pretty good.How are you doing?M:Not so good.I just lost my job today.W:I’m sorry to hear that.M:How are your students doing?W:They are very nervous about their final test.M:I remember you gave our class the hard final test in my first year ofcollege.Many of us failed.But I really learned a lot from you. You see, Ican speak English very well now.W:Thank you for saying so.(Text 7)W:Excuse me, I’m Lisa. We’re doing a survey.Could I ask you somequestions while you’re waiting for your baggage?M:Sure, go ahead.W:OK, how do you feel about the arrival area?Are you happy withit?M:Well, I’m not, really.W:Oh, why?M:The gate is a long way from Immigration and the elevator isn’tworking.W:Oh, dear, I’m sorry to hear that. OK, then I see you have boughtsome duty free items here. Are you happy with the prices?M:Well, I think they are a little high.W:A little high?M:Oh, yes, compared to most places in Asia.W:I see. Well, how about the general appearance of the airport?M:Excellent!It’s the cleanest airport I have ever been in.W:So it’s clean and efficient?M:Clean and very efficient.Ur ... I have to go. Here comes my suitcase.W:OK, thank you very much.M:You’re welcome.(Text 8)W:What can I do for you, Sir?M:I’m Tom in Room 528 and I’d like to have a wake-up call tomorrowmorning.W:At what time?M:6:15 a.m. please.W:We have a computer wake-up service.Please dial 2 for the service firstand then the time, that is to say, dial 2, and then 0615 for the time.M:I see. Then it is 20615.Thank you. By the way, if I want to changemy wake-up time, what shall I do?W:Just dial your new wake-up time.The computer will record it.M:If I dial 20700, I will be woken up at 7:00 a.m.Am I right?W:Yes, that’s right.M:Thank you, good night.(Text 9)W:Hi, Tom, did you go to see a film last night?M:Yes, I went there with Tony.W:How did you like the film?M:Rather bad, Mary, you can’t imagine it. It was a complete waste oftime. It was about a married couple. They lived with the wife’s motherbecause they didn’t have enough money to buy a house of their own.W:A lot of young people have to do that today.M:Yes, but the husband had to work overtime 3 times a week. So hewas always tired out.W:It sounds miserable.M:Not really.Later, his wife was able to find a good job as a manager ina company. So in the end, they were able to buy a house.And he didn’thave to work hard any more.Stupid, wasn’t it?W:I don’t know. Anyway, I don’t want to see the film.I’m so busy withmy exams.(Text 10)Most Americans treat their pets like family members. It meansAmericans love their pets.And they provide them with a proper home,food, exercise, and medical care.Americans love pets and it is not justpuppy love. Sometimes, they add to their interest to their pets withentertaining videos and amusing toys.If they have an eye for fashion,pets’ owners can dress their pets in pretty clothes.For special occasions,they can use perfume to make their dogs smell nice or less beastly. Youmight see Americans treat their pets like they treat their children,sometimes even better. The most common pets in the US are dogs, cats,birds and fish. Pets, such as dogs and cats, make good companions.But in addition to providing good companionship, pets are useful too. Forexample, dogs guard property, herd cattle and sheep, and lead theblind.Monkeys, unusual pets in the US, will soon become useful petsfor disabled persons.Scientists are now training monkeys to help disabledpersons do some simple tasks, such as eating, cleaning the house andeven changing the channel on the TV set. 第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A This year, we are once again bringing our annual Adopt-a-BookEvening online via two salons (沙龙).The program provides essentialfunding to support the conservation, acquisition, and digitization ofbooks, manuscripts, and other materials held by the world’s largestmuseum complex and research institution.20 December — Adopt-a-Book Salon: The Lived Experience5:30 to 6:45 p.m. ETFocusing on stories of life from across the Libraries and Archives (档案馆).26 December — Adopt-a-Book Salon: Your Smithsonian: Past,Present, and Future5:30 to 6:45 p.m. ETShowing items celebrating the Smithsonian, past, present, andfuture.$35 per person, per event.We’re offering a discount if you attend bothsalons: $60 for both. FAQs How will the salons work?The events will be held on Zoom, and each one will feature about 20books presented by six of our librarians and archivists.After you buy yourticket, you’ll get the link to join.Right before 5:30 p.m. ET on the dayof the event, you’ll click on that link to join the Zoom.Then you’ll berotated (轮换) through three “rooms”.While it would be great to seeyou during the event, you certainly don’t need to have your camera on ifyou don’t want to!However, we do recommend that you join bycomputer so that you can see the presentations.How do I adopt during the event?This year, you’ll be able to bid on (竞标) your favourite itemsduring and after the events.After you buy your tickets, you’ll receive thelink to the online auction (拍卖) before the event, and you’ll have thechance to browse.Once the auction opens, you’ll be able to place yourbid.You will have to set up an account and provide your credit cardinformation to ensure that your bid is legal.If you have the winning bid, amember of our team will follow up to process your donation with you orprovide our address for you to send a check.语篇解读:本文是一篇应用文。文章是关于Smithsonian举办的两场图书“领养”沙龙的介绍。本文是一篇应用文。文章是关于Smithsonian举办的两场图书“领养”沙龙的介绍。21. How much should a couple pay if they attend both of the salons?A. $60. B. $70.C. $120. D. $140.解析: 细节理解题。根据文中的$35 per person, perevent.We’re offering a discount if you attend both salons: $60 forboth.可知,夫妻两人都参加两个沙龙的话,需要支付$60×2=$120。22. What can be learned about Adopt-a-Book Salon: The LivedExperience?A. It will last more than two hours.B. It will be held in three virtual rooms.C. It aims to excite people’s interest in reading.D. It helps people learn about the Smithsonian’s history.解析: 细节理解题。根据第一段中的online via two salons和How will the salons work?部分中的The events will be held onZoom ...you’ll click on that link to join the Zoom.Then you’ll berotated (轮换) through three “rooms”.可知,沙龙在线上举办,而且参与者会在三个虚拟聊天室轮流切换。23. What is required to participate in the online auction?A. Providing your mailing address.B. Sending a check to the provided address.C. Joining by computer while keeping your camera on.D. Setting up an account and providing your credit card information.解析: 细节理解题。根据How do I adopt during the event?部分中的You will have to set up an account and provide your credit cardinformation to ensure that your bid is legal.可知,参加拍卖会的人需要注册一个账号并且提供自己的信用卡信息。B When Kevin Day was a child, he could hardly speak due to a speechimpediment (口吃).Yet he was extraordinarily fluent in the language ofmusic.Kevin says, “Music was sort of my way of self-expression when Icouldn’t communicate what I felt with words.”Now in his mid-20s, Mr Day is breaking racial and age barriers inclassical music.His work has already been performed at the TanglewoodMusic Center in Lenox, Massachusetts, the Rachmaninov Concert Hallin Moscow, and the Carnegie Hall in New York.To reach these peaks,the young black composer has had to overcome tough challenges.“He is driven, but he is so uplifted and comforted by music that Idon’t think it’s a choice for him,” says Cynthia Johnston Turner, deanof the music faculty at Wilfrid Laurier University in Waterloo,Ontario.During her previous post at the University of Georgia, sheselected Mr Day for a master’s program.“He has a lot of resilience (复原力), but let’s not ignore the fact that the systems are piled up againsthim.”Mr Day’s work is influenced by life experiences as much as bymusical notes.When he was around 10 years old, his family’s strugglesdeepened.Both his parents were unable to find a job.Sometimes there wasno electricity or water in the house.In the end, the family lost their houseand car.“I don’t make a big deal out of this stuff,” Mr Day notes.“I’malways looking forward and try not to look back, not even forreflection.”To date, Mr Day’s 200-plus pieces of music include works forconcert bands and symphony orchestras.He’s eager to branch out intocontemporary music, including hip hop and jazz.He is also earning hisdoctorate.“I have this sort of spirit of resilience that I’ve kind of inherited(继承) from my parents,” says Mr Day.It’s given him a sense ofurgency to create music that bolsters listeners going through difficulttimes.“My goal is to try to help others as well.”语篇解读:本文是一篇新闻报道。Kevin Day克服各种人生困境,成为一名优秀的音乐家。本文是一篇新闻报道。Kevin Day克服各种人生困境,成为一名优秀的音乐家。24. Which aspect of Mr Day does Paragraph 2 mainly focus on?A. His career challenges.B. His career goals.C. His music styles.D. His music achievements.解析: 细节理解题。通读第二段内容可知,该段主要介绍了Mr Day取得的音乐成就。25. What can be learned about Mr Day from Cynthia Johnston Turner’swords?A. He likes writing uplifting music.B. He received support from society.C. He has a deep connection to music.D. He changed universities on her advice.解析: 推理判断题。根据第三段首句可知,Cynthia JohnstonTurner提到Mr Day很努力,但音乐鼓舞了他,也安慰了他,她认为这不是他的选择。由此可推知,她认为Mr Day与音乐有着一种深厚的联系。26. How does Mr Day feel about his childhood experiences?A. They are his source of inspiration.B. They are already in the past.C. They aren’t unique to him.D. They aren’t easy to forget.解析: 细节理解题。根据第四段中Mr Day的话可知,他的童年充满了苦难,但他并不把它看作是什么了不得的事,他总是向前看,哪怕只是为了反思,也尽量不去回顾它。由此可知,对MrDay来说,他的童年经历已经成为过去。27. Which of the following best explains “bolsters” underlined in the lastparagraph?A. Attracts. B. Entertains.C. Reminds. D. Supports.解析: 词义猜测题。根据画线词后的My goal is to try to helpothers as well.可推知,作者想表达的是:Mr Day渴望通过创作音乐来“支持”那些经历困难的听众。C Iron rust (铁锈) is generally considered troublesome, but Germanresearchers have now transformed it into a water-cleaning superhero theyname “smart rust”.This innovative particle is not only magnetic but canalso pull in numerous pollutants like oil, tiny plastic particles, and eventhe herbicide glyphosate (除草剂草甘膦).“Our ‘smart rust’ is cheap, non-toxic and recyclable,” saysDr Marcus Halik, the project’s principal investigator from the Friedrich-Alexander-Universit t Erlangen-Nürnberg, in a statement.“And we havedemonstrated its use for all kinds of pollutants, showing the potential forthis technique to improve water treatment dramatically.”At the heart of “smart rust” are iron oxide nanoparticles (纳米粒), which are attracted to magnets but won’t stick to each other,insuring they remain separated.To improve their pollution-grabbingpotential, the researchers coat these particles with phosphonic acidmolecules (膦酸分子), turning the particles into tiny pollutantsponges (海绵).“After we add a layer of the molecules to the iron oxide cores, theylook like hairs sticking out of these particles’ surfaces,” says Dr Halik.By adjusting the other end of these acid molecules, they cancustomize the particles to pull in various pollutants.The team’s earlierversions were successful in clearing crude oil from Mediterranean seawater and glyphosate from pond water.Additionally, these particlesproved capable of removing tiny plastic particles from labs and river watersamples.But the team wasn’t stopping there.Lukas Müller, a graduate studentassociated with the project, explored whether this rust could tacklesmaller pollutants, specifically hormones.Estrogen (雌激素), whichis hormone naturally found in humans and livestock, often finds its wayinto water sources and can disrupt the ecosystem, even in the slightestamounts.“I started with the most common estrogen, estradiol, and thenfour other derivatives that share similar molecular structures,” saysMüller.Müller’s approach involved crafting “pockets” on the smart rust’ssurface that attract and lock in the estradiol.Though these pockets are toosmall to be seen, advanced instruments are helping Müller confirm theirexistence and effectiveness.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了生活中通常烦人的铁锈经过德国人员的实验被转换成了“净水英雄”。本文是一篇说明文。文章介绍了生活中通常烦人的铁锈经过德国人员的实验被转换成了“净水英雄”。28. Which area is iron rust most likely be used in?A. Sea protection. B. Space exploration.C. Forest preservation. D. Land development.解析: 细节理解题。根据第二段最后一句可知,研究人员已经证明了“智能铁锈”对各种污染物的作用,表明这种技术有潜力能显著改进水处理。由此可推知,铁锈最可能用于海洋保护,帮助减轻海洋污染。29. Why do the researchers coat the particles with molecules?A. To force them to stick to each other.B. To make them work more efficiently.C. To make them non-toxic and recyclable.D. To insure the success of the experiment.解析: 细节理解题。根据第三段中的To improve their pollution-grabbing potential ...turning the particles into tiny pollutant sponges(海绵).可知,为了提高它们抓污染物的潜力,研究人员在这些颗粒上涂上膦酸分子,将这些颗粒变成微小的污染物吸收海绵,从而更有效地吸附污染物。30. What do the examples in Paragraph 5 show?A. Waters in the world were heavily polluted.B. It was urgent to deal with pollution problems.C. Rust was effective in removing any pollutants.D. Improved rust can help clear different pollutants.解析: 推理判断题。根据第五段第一句可知,第五段的例子说明通过调整这些酸分子可以定制这些颗粒来吸入各种污染物。31. What can be learned from the last paragraph?A. Estrogen is only found in humans and livestock.B. Further study was conducted to explore rust’s other potential.C. Advanced instruments helped put pockets on the rust’s surface.D. Ecosystems won’t be influenced by small amounts of estrogen.解析: 推理判断题。根据最后一段第一、二句可知,这个团队并没有止步于此。与该项目有关的研究生卢卡斯·米勒探索了这种锈是否能处理更小的污染物。D Cleanliness may be next to godliness, but a new study suggests itcould have an unexpected downside: A few minutes of floor cleaningindoors with a fresh-scented (气味清新的) cleaning product cangenerate as many airborne particles (微粒) as vehicles on a busy citystreet, because these products contain chemicals that react with ozone(臭氧) in the air to form harmful small particles.“I was absolutely amazed that floor cleaning produced potentiallyharmful particles at similar rates to those generated by traffic on a busystreet,” says Nicola Carslaw of the University of York who was notinvolved with the study.“There is a lot of particle formation during thesecleaning events, even under conditions that we would consider verynormal.”Previous studies found cleaning products can generate suchpollution.But not all of these experiments were realistic or detailed.Thenew study was designed to reveal, minute by minute, what happenswith airborne reactions during a typical floor cleaning.Researchers broughttheir lab instruments into a room with an air volume of 50 cubic meters.Inthe morning, they cleaned the floor for 12 to 14 minutes with a terpene-based (含有萜烯成分的) cleaner.Then, they used the most advancedinstruments to monitor the reactions over the next 90 minutes.“This is thefirst study that really looked at the entire chemical process under realisticindoor conditions,” says researcher Philip Stevens.What about opening windows? It can also be a double-edgedsword, researchers say.Ventilation (通风) removes particles, but itcan also bring in more dangerous ozone from outdoors.Keeping ozone levels below one part per billion — either by reducingventilation or using activated carbon air filters (活性炭空气过滤器) —would help, the researchers say.So would cleaning in the morning orevening, when ozone levels tend to be lower, and avoiding productswith terpenes.“Portable air filters can also reduce the concentration ofparticles inside rooms,” says another researcher Brandon Boor.“The larger problem,” Boor says, “is the lack of rules for thedesign and operation of buildings — and the use of various commonchemicals inside them — with respect to air quality.We need to pay closerattention to what’s going on in indoor environments.”语篇解读:本文是一篇说明文。新的研究发现,打扫卫生时,使用含有萜烯成分的清洁产品会产生危害人体健康的有害物质。本文是一篇说明文。新的研究发现,打扫卫生时,使用含有萜烯成分的清洁产品会产生危害人体健康的有害物质。32. What surprised Nicola Carslaw?A. Cleaning can create air pollution that matches city street pollution.B. Particle formation during cleaning events is considered normal.C. The air in homes cannot be purified by cleaning products.D. Cleaning products contain ozone gas.解析: 细节理解题。根据第二段首句可知,令Nicola Carslaw惊讶的是,清洁房屋会造成与城市交通排放相当的空气污染。33. What can be learned about the new study?A. It was conducted in a real room.B. It was inspired by previous studies.C. It lasted longer than previous studies.D. It raised people’s concerns about indoor air quality.解析: 细节理解题。根据第三段最后一句可知,这个新的研究是在真正的室内环境中开展的。34. What is a way to reduce harmful particles indoors?A. Keeping plants indoors.B. Keeping doors open while cleaning.C. Cleaning at the beginning of the day.D. Cutting down the frequency of cleaning.解析: 细节理解题。第五段谈了如何减少室内有害微粒形成,根据本段中的So would cleaning in the morning or evening, whenozone levels tend to be lower可知,在早上和晚上打扫卫生有助于减少有害微粒的形成。35. What should people do according to Brandon Boor in the lastparagraph?A. Reduce cleaning products’ chemical ingredients.B. Monitor the construction of tall buildings.C. Focus more on indoor air quality.D. Improve the living environment.解析: 推理判断题。根据最后一段中的We need to paycloser attention to what’s going on in indoor environments.可知,根据Brandon Boor的建议,人们应该将更多的注意力放在室内空气质量上。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分) 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Are you among those who often dream of a day when a robot will doall the everyday household chores (家务) for you? 36 .In their latest study, they proposed a model that allowed them totrain robots to do household tasks by showing them videos of people doingordinary activities in their homes.The team claims that their proposedmodel, Visual-Robotics Bridge (VRB), can make a robot learn a taskin just 25 minutes, without involving any humans or simulated (模拟的) environments. 37 , said one of the study authors.The model works on affordance, a concept that explains thepossibility of an action on an object.“For VRB, affordances definewhere and how a robot might interact with an object based on humanbehavior.For example, as a robot watches a human open a drawer, itidentifies the contact points, the handle, the direction of the drawer’smovement, etc. 38 , the robot can determine how to open anydrawer,” note the researchers. 39 .These large-scale data have been developed to train AIprograms to learn human actions.Then they used affordance to make therobots understand the contact points and steps that make an actioncomplete.Finally, they tested two robot platforms in multiple real-worldsettings for 200 hours. 40 , such as opening a can of soup, pickingup a phone, opening a door, pulling out a drawer, etc.In the future,they hope to use VRB to train robots for more complex multi-step tasks.A. Even when the task is performed in front of the robotB. After watching several videos of humans opening drawersC. These methods take a lot of time and resources and often failD. A team of researchers has figured out how to turn your dream intorealityE. This work could enable robots to learn from the vast amount of videoson the InternetF. Both robots successfully performed 12 tasks that humans perform almostdaily in their homesG. In their study, the researchers first made the robots watch some videosfrom large video data sets语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了一种能通过观看视频模仿人类行为的新型机器人。36. D 上文以提问的形式引出话题:你是否经常想着有一天机器人能承包你所有的家务?下文则介绍了一项最新的机器人研究。由此可推知,设空处在文中起承上启下的作用,故D项符合语境。第二段首句中的they指代D项中的A team of researchers,且D项中的dream与上文中的dream构成原词复现。本文是一篇说明文。文章介绍了一种能通过观看视频模仿人类行为的新型机器人。37. E 上文介绍了研究人员发明的最新模型,通过向机器人展示人类日常活动的视频,能训练机器人完成家务。E项紧承上文,作出进一步说明,符合语境。E项中的This work指代上文中的Visual-RoboticsBridge (VRB)。38. B 空前一句以开抽屉为例展开说明,当机器人观察人类打开抽屉时,它会识别接触点、把手、抽屉的移动方向等。设空处后的部分指出,机器人便能打开任何抽屉,故B项符合语境。B项中的watching和opening drawers分别与空前一句中的watches和open a drawer构成原词复现。39. G 设空处位于段首,根据下文中的Then和Finally可知,下文主要说明了研究人员接下来采取的步骤,由此可推知,设空处应介绍研究过程中的第一步,故G项符合语境。G项中的first为顺序指示词,且G项中的large video data sets与空后一句中的Theselarge-scale data相呼应。40. F 空前一句指出:最后,研究人员在多个真实环境中测试了两个机器人平台,时长达到200小时。F项中的Both robots与空前一句中的two robot platforms相呼应,设空处后的部分是对F项中的12 tasks的举例说明。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分) 阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。 My parents and I were in Florida during my dad’s spring break.It wasthe first Easter we had ever spent away from home.On Easter morning,we 41 that the Easter Bunny had visited overnight (前一天晚上)and 42 eggs on the hotel’s lawn (草坪).As we walked towards theadults and kids waiting for 43 , I began 44 the competition.Allthe other kids were bigger than me.It wasn’t looking 45 .The staff member 46 for the hunt explained that when she said“Go”, the hunt would begin.“Get ready!” the staff membersaid.“Go!” All the kids ran across the lawn.I ran to the closest tree andnearby sandpit but did not 47 any eggs.But I saw the other kidsholding up their plastic eggs.Just then my mom pointed to a tree.A shinyblue plastic egg was against the base of it.I looked at my mom inexcitement. 48 , she was staring in the 49 of another mom.Thetwo moms were 50 what appeared to be the last Easter egg.My mom ran towards the egg.I had never seen her 51 beforesince she had been born with weak knees.The other mom also ran towardsit.My mother 52 the tree first and picked up the egg.I jumped up anddown in celebration.I’ve 53 what I did with that egg after our 54 ended.But Iclearly remember the big smile on my mom’s face — a reflection ofher 55 — as she handed me the last Easter egg.语篇解读:本文是一篇记叙文。在一次复活节彩蛋大搜寻的比赛中,妈妈把自己不能奔跑的事实抛在脑后,拼尽全力为“我”抢到了最后一颗彩蛋。本文是一篇记叙文。在一次复活节彩蛋大搜寻的比赛中,妈妈把自己不能奔跑的事实抛在脑后,拼尽全力为“我”抢到了最后一颗彩蛋。41. A. argued B. discoveredC. remembered D. reminded解析: 根据下文中的the Easter Bunny had visited overnight和eggs on the hotel’s lawn可知,复活节早上,“我们”发现复活节兔子昨晚来过,而且还在酒店的草坪上留下了复活节彩蛋。42. A. broke B. counted C. shared D. left解析: 参见上题解析。43. A. judgments B. invitationsC. instructions D. comments解析: 根据第二段第一句可知,大人和孩子们都在等待工作人员发出指令。44. A. sizing up B. showing offC. taking over D. cheering for解析: 根据下文中的All the other kids were bigger than me.可知,“我”开始考虑比赛的事,并感到形势对“我”不利,因为所有的孩子都比“我”大。size up意为“判断,估量”。45. A. serious B. formal C. natural D. good解析: 参见上题解析。46. A. hungry B. responsibleC. famous D. grateful解析: 根据下文的when she said “Go”, the hunt would begin可知,负责比赛的工作人员说明了比赛规则。47. A. check B. like C. find D. taste解析: 根据上文 42 eggs on the hotel’s lawn可知,“我”跑向最近的那棵树和附近的沙坑,但都没有找到彩蛋。48. A. Otherwise B. HoweverC. Therefore D. Besides解析: 设空处连接的两个句子之间是转折关系,故选However。49. A. name B. absenceC. direction D. care解析: 根据下文的My mom ran towards the egg.和The othermom also ran towards it.可知,妈妈朝另一位妈妈的方向看去,两位妈妈都在看着最后一颗复活节彩蛋。50. A. looking at B. complaining ofC. parting with D. depending on解析: 参见上题解析。51. A. relax B. scream C. cook D. run解析: 根据下文的since she had been born with weak knees可知,“我”以前从未见过妈妈奔跑。52. A. climbed B. reachedC. observed D. protected解析: 根据下文I jumped up and down in celebration.可知,妈妈第一个跑到树下,捡起了彩蛋。53. A. recorded B. stoppedC. simplified D. forgotten解析: 根据文章首句和下文的But I clearly remember ...可知,“我”已经忘记假期结束后,“我”是如何处置那颗彩蛋的。54. A. vacation B. discussionC. devotion D. comparison解析: 参见上题解析。55. A. humor B. determinationC. love D. confidence解析: 根据上文可知,为了帮“我”抢到最后一颗彩蛋,妈妈置自己的膝盖于不顾,奋力奔跑,妈妈的举动充分展示了她对“我”的爱。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。China’s first domestically made passenger jet (喷气式飞机) 56 (fly) its first successful commercial flight on 28 May2023, 57 (mark) a milestone in the nation’s decades-long effort tocompete with industry giants such as Boeing and Airbus in the globalaircraft market.The C919 plane, carrying about 130 passengers on the flight, wasbuilt by the Commercial Aircraft Corporation of China(COMAC). 58 (operate) by state-owned China EasternAirlines, the jet took 59 on Sunday morning from ShanghaiHongqiao Airport and landed less than two hours later inBeijing.Passengers received special red boarding passes and enjoyed athemed meal to commemorate (纪念) the flight.“I’m confident about the plane.The flight was 60 (smooth)than expected,” one of the passengers said.The flight comes as COMAC seeks 61 (break) into the jetmarket in a direct challenge to Airbus and Boeing.Airbus’s A320 andBoeing’s B737 jets are the most popular aircraft 62 (typical) usedon domestic and regional routes.The C919, 63 had been in development for 16 years, has amaximum range of about 5,630 kilometers and is designed to carrybetween 158 64 168 passengers.The C919 made its first flight in 2017and had conducted numerous test 65 (flight) before Sunday’s firstcommercial flight.“The company plans to build 150 C919 planes each year in the nextfive years.Over 1,200 C919 jets have been ordered,” COMAC says.语篇解读:本文是一篇新闻报道。中国第一架国产大飞机C919成功实现商业首航。56. flew 考查动词的时态。根据on 28 May 2023可知,设空处表示的动作发生在过去,应用一般过去时,故填flew。57. marking 考查非谓语动词。设空处作状语,应用动词-ing形式,故填marking。本文是一篇新闻报道。中国第一架国产大飞机C919成功实现商业首航。58. Operated 考查非谓语动词。设空处作状语,the jet与operate之间为逻辑上的动宾关系,应用过去分词,故填Operated。59. off 考查固定搭配。take off是固定搭配,意为“起飞”。60. smoother 考查形容词的比较级。根据设空处后面的than可知,应用形容词的比较级,故填smoother。61. to break 考查非谓语动词。seek to do sth是固定搭配,意为“设法做某事”,故填to break。62. typically 考查词形转换。设空处作状语,应用副词,故填typically。63. which 考查定语从句。设空处引导非限制性定语从句,修饰先行词The C919,且在从句中作主语,故填which。64. and 考查连词。between ...and ...是固定搭配,意为“介于……和……之间”。65. flights 考查名词复数。根据numerous可知,设空处应用复数形式,flight用作可数名词时,意为“空中的航行”,故填flights。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分) 你班本周的英语角活动将围绕“How to strike a tech-life balance”这一话题展开讨论。请你写一篇发言稿,说明你的观点。注意:1.写作词数应为80左右;2. 请按如下格式作答。 Today I’d like to share my opinions on how to strike a tech-lifebalance. 参考范文: Today I’d like to share my opinions on how to strike a tech-lifebalance.In this digital age, technology has become an essential part of ourlives, providing numerous conveniences.However, overdependence ontechnology, which is now very common, has impacted the health ofmany.To find a balance between our virtual and real worlds, we shouldregularly disconnect from technology, allowing us to focus on thepresent.By limiting screen time and engaging in meaningful offlineactivities, such as exercising, reading, and spending quality time withfriends and family, we can enhance our overall well-being.Hope we can enjoy the benefits of technology while maintaining ahealthy and enriched life.第二节(满分25分) 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Our family used our garage to store unused items that didn’t fit in thehouse.Over the years, it became quite messy.I always told myself I’d getaround to sorting it out.But I never did.My husband and I had traveled theworld and, everywhere we went, I liked to buy a small decoration orsouvenir (纪念品).Plus, I liked different currencies and oldcoins.Anything we acquired, I insisted we kept — I just loved collectingthings!As my daughter Zara got older, the items in the garage were full tothe brim (满满的).This meant we had to park our two cars on thestreet.When Zara was going camping one day, the garage was so stuffedwe couldn’t even find her sleeping bag.We had to buy a new one!It wasgetting out of hand, but it was a case of out of sight, out of mind.Then, last September, I was in the kitchen with Zara when myphone rang.It was a producer from a TV show — a series that helps peoplesort out their homes.And our 11-year-old girl had recommended us!I feltshocked and a bit embarrassed.I didn’t realize it was affecting Zara ...Ifinally agreed to go on TV.Within weeks, people from the TV show were sorting thegarage.Everything in there was taken to a huge hall.Seeing it all laid out,I was shocked.They’d sorted everything into different piles (堆) —Zara’s toys were in one pile, another was a mountain of shoes ...Thedecluttering (清理) expert, Peter, was there to help us out.I found itdifficult to let go of things, especially emotional items such as Zara’s olddancing shoes.“You’ve got to change your attitude,” Peter said.“Hangon to the memories, but don’t let the mess weigh you down.” Slowly, Ifelt ready to let things go — and I felt so free!注意:1.续写词数应为150左右;2. 请按如下格式作答。 But the most unbelievable part was the hidden treasure found in thegarage. A week later, the garage was transformed from an overflowingmess to an organized, tidy space. 参考范文:But the most unbelievable part was the hidden treasure found in thegarage.Over the years, I’d stored Aussie coins I liked the look of, orthat had been made the year I was born.Peter revealed the pile was worth$28,500! Next, Peter worked out the value of three pieces of art.Intotal, we’d found $40,000 tidying up!I decided to keep the coins andartwork to pass on to Zara when she gets older.But we also donated manyitems to charity.A week later, the garage was transformed from an overflowing messto an organized, tidy space.Everything we kept, such as Christmasdecorations, souvenirs and sports equipment, was neatly put away onnew shelves.“It looks amazing.” I smiled.Sometimes, I find myselfgoing back to my old ways.Zara steps in, though, and reminds me,“No Mum, not again.” I know she’s right.It was a surprise when Zararecommended us for the TV show, but I’m so proud of her.Now, I’mdetermined to keep our lives mess-free!谢谢观看! 展开更多...... 收起↑ 资源列表 单元质量检测(四) Living with technology.docx 单元质量检测(四) Living with technology.pptx