2025年秋季高一开学摸底考试英语模拟卷(含解析,含听力原文及音频)

资源下载
  1. 二一教育资源

2025年秋季高一开学摸底考试英语模拟卷(含解析,含听力原文及音频)

资源简介

2025年秋季高一开学摸底考试英语模拟卷
注意事项:
1、本试卷考试时量100分钟,满分100分;
2.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上:
3、请将答案填写在答题卡上,写在本试卷上无效,请勿折叠答题卡,答题卡上不
得使用涂改液、涂改胶和贴纸,保持字体工整、笔迹清晰、卡面清洁。
第一部分 听力理解(共两节,满分20分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1分,共5分)
听下面5段对话,每段对话后有一小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话读两遍。
1.How does Mary usually go to school
A. By bus. B. On foot. C. By bike.
2.When will the speakers meet
A.A12:00 am. B.At 9:00 am. C.At 7:00 am.
3.What is Lily's favorite subject
A.Math. B. English. C.Chinese.
4. Where is Susan now
A. In England. B.In China. C. In France.
5.What does Tom want to be
A.A cook. B.A doctor. C.A teacher.
第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)
听下面六段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟,听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第六段材料,回答第6.7小题
6. Where is the girl going this summer vacation
A. Asia. B Europe C.Africa.
7.Why is the girl going there
A. To study French. B.To visit her friends.
C. To help the homeless.
听第七段材料,回答第8.9小题。
8.What color does the woman's father like
A.Black. B.White. C.Blue.
9.How much does the woman pay for the T-shirt
A.40 yuan. B.80 yuan. C.90 yuan.
听第八段材料,回答10,11小题。
10.When did they last see each other
A.3 years ago. B.4 years ago. C. 5 years ago.
11.What did Sara use to be like
A. She was big. B.She was shy.
C. She had short black hair.
听第九段材料,回答第 12至14小题。
12.How does Tony feel about his new roommate
A.Happy. B. Sad. C. Angry.
13.Who is Mr.Lee
A.Tony's teacher. B. Tony's father. C.Tony's uncle.
14.What will Tony do later
A.Talk to Mr.Lee about it.
B. Ask his new roommate to leave, C. Talk to his new roommate again.
听第十段材料,回答第15至17小题。
15.Why didn't Grace go to school
A.She hurt her leg. B.It was raining hard. C.Her parents were sick.
16.Who took Grace to the hospital
A.Mr.Smith. B.Grace's parents. C.Grace's friend.
17.What is the two speakers' relationship
A. Doctor and patient. B.Daughter and father. C. Teacher and student.
听下面一段独白,回答第18至20小题。
What was Lin Hui's problem in Grade 8
A. He didn't sleep well. B.He was in poor health.
C. He made very little progress.
19.Who gave Lin Hui advice
A.His teacher. B. His classmate, C.His parents.
20.What can we learn from the monologue(独白)
A. Lin Hui didn't work hand.
B.Li Ming's best study time is at night.
C.Communicating with others is not useful.
第二部分 阅读(共两节,满分30分)
第一节 阅读选择(共11小题;每小题2分,满分22分)
阅读下列材料从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
A
①December 20, 2024 marks the 25th anniversary of Macao’s return to China.
②Macao, a beautiful city located on the southern coast of China, has a rich history dating back hundreds of years. It was an important trading port during the Ming and Qing dynasties, serving as a window for cultural exchanges between China and the West. However, it experienced colonial (殖民的) rule for over 400 years until December 20, 1999, when it officially became part of China, marking the beginning of a new era (时代) under the principle of “One Country, Two Systems”.
③Macao is famous for its different and delicious food, which is a perfect blend of traditional and western flavors. Some famous dishes include Portuguese egg tarts, pork mince, and Portuguese chicken, all showing the special cooking culture of Macao.
④Known as che zai mian in Mandarin Chinese, Cart noodles (车仔面) is enjoyed by locals throughout the day. The best part of the noodle is that you can choose your noodle type, ingredients and even soup base (汤底). There are up to 30 ingredients to choose from, like beef and cheese sausages. For noodles, you can pick from thick or thin, rice or egg noodles. People with Portuguese cultural background have added Portuguese spices (香料) to give it a spicy and special taste.
⑤In addition to its delicious food, Macao is also known for its cultural heritage. The city is a melting pot (熔炉) of East and West, with a blend of Chinese and Portuguese influences in its art, buildings, and customs. Macao has many World Heritage Sites, such as the Ruins of St. Paul’s and the A-Ma Temple, which not only symbolize the city’s culture but also form an important part of Chinese culture.
⑥Over the past 25 years, Macao has changed a lot, transforming from a small city that depended on the gaming industry into a modern and wealthy city. And we believe that Macao will become better and better.
21.Which of the following is NOT true about Macao
A.It has a rich history of hundreds of years.
B.It has not changed much in the past 25 years.
C.It is a bridge between Chinese and Western cultures.
D.It is a good example of the principle of “One Country, Two Systems”.
22.The writer introduces the special cooking culture of Macao by ________.
A.giving causes B.showing steps
C.providing examples D.explaining meanings
23.Which is the right structure of this passage
A. B. C. D.
B
Parents with high expectations of their children are nothing new to Chinese children. However, few people know that children also have expectations of their parents. What expectations do Chinese children have for parent-child relationships
China Youth & Children Research Center did a study on this in the United States, Japan, South Korea and China. It showed that 83.8% of Chinese children want to be friends with their parents. But the fact is different. Traditional Chinese values might be a reason. They might stop parents from becoming friends with their children.
Parents and children should work together to have a good relationship in the family. As children, what can you do to make a comfortable environment at home and make friends with your parents Here are some ways for you.
Don’t act like a child. If you want to obtain more personal space, you should show your parents you’re not a child. Show them that you can spend your time well. For example, learn to use self-control. Then your parents may give you more personal time.
Open your heart. An American doctor, Carl E. Pickhardt, wrote, “Sharing feelings with parents can make good changes, while not sharing them can cause misunderstanding.”
Care for your parents. Do something nice or helpful for your parents. You can help them with some chores, make gifts for them or teach them some computer skills. Their trust in you will grow.
24.What can we learn from Paragraph 2
A.The center just did a study on children in Asia.
B.All children want to make friends with parents.
C.American children have problems with parents.
D.It’s hard for Chinese children to be friends with parents.
25.What advice did Carl E. Pickhardt give us
A.Making nice gifts for friends. B.Learning to spend time well.
C.Sharing feelings with parents. D.Helping parents with housework.
26.How can children care for parents according to the passage
A.By getting good grades. B.By doing chores at home.
C.By writing to their parents. D.By playing games with them.
27.What does the text mainly talk about
A.How to make friends with parents. B.How to be a helpful child.
C.A traditional Chinese family. D.A study on family relationships.
C
Once, a father and his son went to a kite flying festival. The son was very excited to see all the colorful kites in the sky and asked his father to buy him one. To make him happy, the father went to a nearby shop at the park and bought one.
The son started flying his kite excitedly. Soon it reached high up in the sky. After some time, the son thought to himself, “It seems like the string (绳子) is stopping the kite from flying higher. If I break it, the kite will be free to fly even higher.” So he asked his father for a small knife and cut the string.
Without the string, the kite did go a little bit higher. However, it soon started to come down and landed on a tall tree. The son was sad. He expected that the kite would fly higher after he cut the string, not fall down. He turned to his father for a reason.
“Well, the string wasn’t holding the kite down. It was actually helping it stay up when the wind was calm and guiding it in the right direction (方向) when the wind picked up,” the father explained. “When we cut the string, the kite lost that support and fell down. Similarly, in life, we may feel that limits (限制), like rules or hard tasks, are holding us back, but they are actually guiding us in the right direction.”
28.Why did the son cut the string of the kite
A.To make the kite fly even higher. B.To see the kite more clearly.
C.To change the direction of the kite. D.To buy a new kite in a shop.
29.What does “it” refer to in Paragraph 3
A.The string. B.The kite. C.The wind. D.The tree.
30.What does the underlined word “support” in the last paragraph probably mean
A.A kind of problem. B.Something that holds up.
C.A type of flying tool. D.Something that comes down.
31.What’s the main idea of the text
A.The son felt really sorry for cutting the string.
B.The kite needed a much stronger string.
C.The father taught a lesson about rules and support.
D.Flying kites is the son’s favorite activity.
第二节 语篇还原(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。
A:Hello, Amy!I didn't see you yesterday afternoon. 32 .
B:We went to the old people's home.
A:Wow!Sounds nice.How were you feeling
B:Kind of tired. 33 。.
A:A volunteer?I did that last summer. 34 。.
B:Mm… We did lots of things such as reading newspapers to them, cleaning the room or just talking to them.
A:Oh, you must have a good time.
B:Yeah, very happy. 35 。.
A:Listening to the old is important, too.A lot of old people are lonely.
B:You're right. 36 。.
A:I do agree.We can learn new things and have fun at the same time.
A.Where did your class go B.Helping others is a great thing. C.But I was glad to be a volunteer. D.How did you help the old people E.The old people also told us stories about the past.
第三部分 语言运用(共两节,满分25分)
第一节完形填空(共10小题:每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D 个选项中选出可以填入空白处的最佳
选项。
I come from London—a very big city in U.K.Over 8 million (百万) people 37 there, and it's always crowded (拥挤的).So moving to a town 38 only 5 000 people is a big change to me.There are some differences between the two 39 .The town I am living in now is 40 , so everyone knows each other.At home in London, I don't even know my neighbours.And the air in the town is 41 .I like nature, and it's interesting to see how the trees change in different seasons.My favourite thing about living in the town is that I can see many stars at night.I can 42 see any in London.Here everything is dark at night and the stars twinkle (闪烁) in the sky.However, 43 is easy to go round in London.I can 44 buses or trains almost everywhere.Another good thing is that there are lots of 45 in London, so I can buy what I need easily.
I always 46 I was a city girl, but now I like the town, too.They are like two different worlds but both are interesting.
37.A.act B.live C.study D.miss
38.A.under B.into C.after D.with
39.A.places B.towns C.villages D.cities
40.A.poor B.small C.wet D.clean
41.A.dirty B.simple C.serious D.fresh
42.A.clearly B.carefully C.hardly D.usually
43.A.it B.this C.that D.nothing
44.A.make B.take C.sell D.bring
45.A.banks B.theatres C.stores D.parks
46.A.asked B.wondered C.heard D.thought
第二节 语法填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。
We live in the “Computer Age”. Just 35 years ago, computers couldn't do so much.They 47 (be) big and expensive.They used 48 lot of energy.Only few people were interested 49them.Today computers are smaller and 50 (cheap).They can do 51 (difficulty) puters become important for many reasons.They work faster than man 52 make fewer mistakes.They can remember so much information.A computer can deal with millions of problems in a few 53 (second).A person might need years to work out so many problems.
People now use computers in nearly every kind of work 54 (find) lost things, guide trains and planes, and manage telephone calls and traffic lights.People also begin 55(use) small computers in schools and homes.
Computers are very useful and the use of computers is growing.More computers mean more jobs for many people because people need to run and repair 56 (they).
第四部分 综合技能(共两节,满分25分)
第一节 简答和翻译(共5小题;每小题2分,满分10分)
阅读下面的短文,根据短文内容问题或翻译句子。
The rice is ripe(成熟了), mom. I come to see you. Mom, you’re in Anjiang. I’m in Changsha.
We are far apart. I always think of you in my dreams and think of Anjiang. You never know. You, a lady, were from a respectable family.57.You used to live in a busy city, but had to stay in such a remote small village forever. Do you still remember In 1957, I was sent to this place from the university in Chongqing. You were with me. Face against the map, you were looking for the place on the map for a long time, and finally found such a small point on the map. Then you sighed and said, “My child, you go there, and you will bear hardship...”
I said, 58.“我年轻,而且我有一把小提琴。”
Unexpectedly,59.you came to Anjiang to take care of us all year round.In the end, you had to bear hardship. How could you be used to the ridge between fields! I always remember, every time your little grandson holds your hand to walk through the field path before and behind the house.
Who would have thought that When you passed away,60.我正在长沙开会。It happened to be Mid-autumn Festival when industry peers(同行)nationwide gathered. It is not easy to carry on hybrid rice career.
I was the organizer. I had to celebrate the festival with peers. However, your son owes you forever, mom...
People say 61.I’ve changed the world with one seed(种子), but mom I know you sowed(播)this seed in me when I was a little boy.
Mom, the rice is ripe. I miss you!
57.
58.
59.
60.
61.
第二节 书面表达(共1小题:满分13分)
62.假如你是八年级学生李华,Mike是你的澳大利亚笔友。昨天他发来邮件让你向他推荐一个城市,他和父母一月份将来中国度假。请根据下列提示内容给Mike回复一封电子邮件。
要求:
(1)包含所有给出的信息,可适当发挥;
(2)80词左右(电子邮件的开头和结尾已给出,不计入总词数)。
Dear Mike,
I'm glad to recommend a Chinese city for your holiday in January.
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
I'm looking forward to your coming to China.
Yours,
Li Hua
参考答案
第一部分 听力理解
1-5 ABCCA 6-10CCABA 11-15 CCAAA 16-20 BCCAB
(Text 1)
1. M: How do you usually go to school, Mary
W:I usually go to school by bus.
(Text 2)
2. M: Lucy, what time shall we meet tomorrow morning
W: Let's make it nine o'clock in the school library.
(Text 3 )3.
M: Do you like math , Lily W: Yes, but I like Chinese best.
(Text 4)
4.W:Where is Susan I haven't seen her for a long time.
M:She's gone to France with her parents.
(Text 5 )
5.W:what do you want to be when you grow up, Tom
M:I want to be a cook.
(Text 6)
6.M: What are you going to do this summer vacation
W:I'm going to Africa.
M: Are you going there to visit your friends
W:No. I am going there to help the homeless people.
(Text 7)
M:What can I do for you, Madam
W:d like to buy a T-shirt for my father.
M:What color does he like We have white. black and blue.
W:Black. The T-shirt looks great. How much is it
M: It's 80 yuan.
W:OK,I’Il take it.
(Text 8)
M:Hello, Sara.We haven't seen each other for 3 years.
W:Hi, Steve. How have you been
M: I'm fine. Wow, you look different now. You used to be thin and have short black hair.
W:Yeah. My hair is much longer now. You are different too.
M:Yes. I am.
(Text 9)
W:How is your new roommate , Tony
M: Oh, he really makes me angry.
W:What's the matter
M:He always makes loud noises at midnight.
W:Terrible. Why don't you talk with him about it
M:I did it three times. , but it didn't work.
W: Maybe you can talk to your teacher.
M: Yes,I think I will talk to Mr. Lee tomorrow. Thank you, Anna.
W:You are welcome.
(Text 10)
M:Hello! May I speak to Grace, please
W:Hi.Mr.Smith! This is Grace speaking.
M:You didn't come to school today. What's wrong
W:Oh, I hurt my leg when I was riding home yesterday.
M:I'm sorry to hear that. How did it happen
W: It was raining hard yesterday. I fell off my bike.
M: That's terrible. Did you see a doctor
W:Yes, I did. My parents took me to the hospital
M:Have a good rest then and get better soon.
(Text 11)
Hello, I'm Lin Hui. Today, I'm here to share my study experience with you. When I was in Grade 8 , I worked hard but made very little progress. That made me worried. l almost gave up studying. Later, my teacher talked with me about my problem and gave me some advice. L followed it. Oh, it worked. Now let me tell you about it.
First, we should get enough sleep at night. It makes a fresh mind, We can remember things clearly and quickly.
Then,we must find out our best time to study. For me, it is in the morning. But my classmate Li Ming studies best at night.
Finally, we should communicate with others. It makes us feel relaxed.
I hope it will help you. Thank you !
【答案】21.B 22.C 23.C
【分析】本文主要介绍了澳门的历史、文化和美食等。
【解析】21.细节理解题。根据“Over the past 25 years, Macao has changed a lot”可知,在过去的25年里,澳门发生了很大的变化,B项表述错误。故选B。
22.细节理解题。根据“Some famous dishes include Portuguese egg tarts, pork mince, and Portuguese chicken, all showing the special cooking culture of Macao.”以及第四段中的车仔面可知,作者通过实例介绍了澳门独特的烹饪文化。故选C。
23.篇章结构题。通读全文可知,第一段和第二段介绍澳门的历史;第三段和第四段介绍澳门的美食;第五段介绍澳门的文化;第六段总结全文。故选C。
【答案】24.D 25.C 2 6.B 27.A
【分析】本文主要讲述了大多数中国孩子希望与父母成为朋友,并给出了如何与父母成为朋友的建议。
【详解】24.推理判断题。根据“It showed that 83.8% of Chinese children want to be friends with their parents. But the fact is different. Traditional Chinese values might be a reason.”可知,尽管大多数中国孩子希望与父母成为朋友,但实际情况并非如此,传统价值观可能是阻碍因素。故选D。
25.细节理解题。根据“Sharing feelings with parents can make good changes”可知,Carl E. Pickhardt建议与父母分享感受。故选C。
26.细节理解题。根据“You can help them with some chores”可知,孩子可以通过做家务来表达对父母的关心。故选B。
27.主旨大意题。本文主要讲述了如何与父母成为朋友的建议。故选A。
【答案】28.A 29.B 30 10.B 31.C
【分析】本文通过父子放风筝,儿子剪断风筝线后风筝掉落一事,父亲借此说明生活中规则等限制看似阻碍我们,实则像风筝线一样起到支撑和引导作用。
【详解】28.细节理解题。根据文中“After some time, the son thought to himself, ‘It seems like the string is stopping the kite from flying higher. If I break it, the kite will be free to fly even higher.’”可知,儿子觉得绳子阻碍了风筝飞得更高,剪断绳子是为了让风筝飞得更高,故选A。
29.词义猜测题。根据“Without the string, the kite…come down and landed on a tall tree.”可知,前半句提到没有绳子后风筝的情况,后半句“it”指代前文的风筝,即风筝开始下降并落在树上,故选B。
30.词义猜测题。根据“It was actually helping…support and fell down.’”可知,绳子在风平浪静时帮助风筝保持在空中,风大时引导方向,剪断绳子后风筝失去了这种支撑就掉下来了。support意思是“支撑物”,B选项Something that holds up.“支撑的东西”符合,故选B。
31.主旨大意题。文章讲述儿子剪风筝线后风筝掉落,父亲借此解释规则和限制就像风筝线,看似阻碍实则引导我们。C选项“父亲上了一堂关于规则和支撑的课”符合文章主旨,故选C。
【答案】32.A;
33.C;
34.D;
35.E;
36.B
【详解】32.根据下文“We went to the old people's home.”可知此处询问去了哪里,结合选项,A项(你们班去了哪里?)符合语境。
33.根据下文的“A volunteer ”可知此处与志愿者有关,结合选项,C项(但是我很高兴成为一名志愿者。)符合语境。
34.根据下文“We did lots of things such as reading newspapers to them, cleaning the room or just talking to them.”可知此处询问做了什么,结合选项,D项(你们怎么帮助老人?)符合语境。
35.根据下文“Listening to the old is important, too.”可知此处与老人讲话有关,结合选项,E项(老人也告诉我们关于过去的故事。)符合语境。
36.根据下文“I do agree.We can learn new things and have fun at the same time.”可知此处讲述帮助别人的好处,结合选项,B项(帮助别人是一件很好的事情。)符合语境。
【答案】
37.B
38.D
39.A
40.B
41.D
42.C
43.A
44.B
45.C
46.D
【解析】
37.根据语境可知,此处表示“超过八百万人住在那儿”。live意为“居住”,符合语境。
38.句意为:因此搬到一个只有五千人的小镇对我来说是一个大的改变。with表示“具有”,符合语境。
39.联系上文中的关键词city和town可知,此处指这两个地方有一些不同之处。place意为“地方”,符合语境。
40.联系上文中的only 5 000 people和后半句可知,此处表示“我现在居住的城镇很小”。small意为“小的”,符合语境。
41.联系下一句描述可知,本句指镇上的空气很新鲜。fresh意为“新鲜的”,符合语境。
42.根据any in London可知,此处应用表示否定的副词hardly,表示“在伦敦我几乎看不到任何星星”。
43.设空处在句中作形式主语,指代后面的动词不定式结构,因此用it。
44.联系空后的buses or trains可知,此处指“乘公共汽车或火车”,因此用take。
45.联系下文中的so I can buy what I need easily可知,此处指购物的地方。store意为“商店”,符合语境。
46.此处表示“我总是认为自己是一个城市女孩”。think意为“认为”,符合语境。
【答案】47.were
48.a
49.in
50.cheaper
51.difficult
52.and/but
53.seconds
54.to find
55.using/to use
56.them
【分析】本文主要介绍了电脑的发展及其应用。
【详解】47.句意为:它们又大又昂贵。根据“Just 35 years ago, computers couldn't do so much.”可知句子应用一般过去时,主语为They,be动词应用were。故填were。
48.句意为:它们消耗很多能量。根据lot of energy可知此处应用a lot of表示“许多”。故填a。
49.句意为:只有很少的人对它们感兴趣。根据were interested可知此处应用形容词短语be interested in表示“对……感兴趣”。故填in。
50.句意为:今天,电脑更小也更便宜了。根据are smaller and可知此处应用形容词cheap的比较级cheaper。故填cheaper。
51.句意为:它们可以做困难的工作。work为名词,此处应用difficulty的形容词difficult来修饰名词。故填difficult。
52.句意为:它们比人工作得更快,(但)犯的错误更少。空前的work faster和make fewer mistakes为并列关系,应用连词and来连接。此处也可表示转折,用but。
53.句意为:一台计算机可以在几秒钟内处理数百万个问题。a few 修饰复数名词,second的复数形式为seconds。故填seconds。
54.句意为:现在,人们几乎在各种工作中都使用电脑来寻找丢失的东西,指导火车和飞机,管理电话和红绿灯。根据语境可知空后内容是人们使用电脑的目的,应用find 的动词不定式to find来作目的状语。故填to find。
55.句意为:人们也开始在学校和家里使用小型电脑。此处应用动词短语begin doing sth或begin to do sth表示“开始做某事”,故填using/to use。
56.句意为:对许多人来说,更多的电脑意味着更多的工作,因为人们需要运行和修理它们。repair为实义动词,此处应用they的宾格them来作宾语。故填them。
【答案】57.你以前住在一个繁忙的城市。
I’m young and I have a violin.
你一年四季都来安江照顾我们。
I was having a meeting in Changsha.
61.我用一粒种子改变了世界,但妈妈,我知道当我还是个小男孩的时候,你就在我身上播下了这粒种子。
【分析】本文主要是作者怀念去世的母亲,表达自己的愧疚以及对母亲的想念。
【解析】57.used to do sth“过去常常做某事”;live in“居住”;a busy city“一个繁忙的城市里”,故填:你以前住在一个繁忙的城市。
58.young“年轻的”;have a violin“有一把小提琴”,句子是一般现在时,用and连接两个并列句,故填I’m young and I have a violin.
59.come to“来”;take care of“照顾”;all year around“一年四季”,故填:你一年四季都来安江照顾我们。
60.have a meeting“开会”;in Changsha“在长沙”,when引导的时间状语从句,主句表示过去某个时刻正在发生的事情,用过去进行时was/were doing的结构,主语I是第一人称,故填I was having a meeting in Changsha.
61.change the world with one seed“用一粒种子改变了世界”;but“但是”;know“知道”;when I was a little boy“当我还是个小男孩的时候”;sow this seed in me“在我身上播下了这粒种子”,故填:我用一粒种子改变了世界,但妈妈,我知道当我还是个小男孩的时候,你就在我身上播下了这粒种子。
应用文写作
62.【答案】
Dear Mike,
I'm glad to recommend a Chinese city for your holiday in January. It is Harbin, the capital city of Heilongjiang Province in the north east of China. At this time of the year, it is summer in your country, but in Harbin it is winter. The weather is cold.There is much snow and everything is covered in white snow. The lakes and rivers are frozen. However, there are many interesting things for you to see and to do. You can enjoy the Ice Festival and see beautiful ice lanterns everywhere. You can make snowmen and have snowball fights. You can also skate. You are sure to have a great time.
I'm looking forward to your coming to China.
Yours,
Li Hua
第 page number 页,共 number of pages 页
第 page number 页,共 number of pages 页

展开更多......

收起↑

资源列表