资源简介 2025年秋季高一开学摸底考试英语模拟卷注意事项:1、本试卷考试时量100分钟,满分100分;2.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上:3、请将答案填写在答题卡上,写在本试卷上无效,请勿折叠答题卡,答题卡上不得使用涂改液、涂改胶和贴纸,保持字体工整、笔迹清晰、卡面清洁。第一部分听力理解(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,共5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话读两遍。听下面5段对话,每听完一段对话后,回答1个小题。1. Where is the boy's notebook A. On the desk. B. In the schoolbag. C. On the sofa.2. Who did Beth go to the movie with A. Her parents. B. Her friends. C. Her sister.3.How does Uncle Li feel A. Excited. B. Hopeful. C. Sad.4. How long does it take Peter to get to school on foot A. Ten minutes. B. Twenty minutes. C. Twelve minutes.5. What’s the boy doing A. He’s playing. B. He’s cooking. C. He’s reading.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面6段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、 C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第六段材料,回答第6、7小题。6. How will the man go to Hunan A. By sea. B.By air. C. By train.7. How long will the man stay in Hunan A. For six days . B. For four days. C. For three days.听第七段材料,回答第8、9小题。8. Which floor is the supermarket on A. The first floor. B. The second floor. C. The third floor.9. What time does the shopping mall close today A. At 9:30 p.m. B.At 10:00 p.m. C.At 10:30 p.m.听第八段材料,回答第10、11小题。10. Where does the woman usually listen to books A. On the radio. B. On the Internet. C. On her phone.11. How many books does the man plan to read this year A. One. B.Two. C.Three.听第九段材料,回答第12至14小题。12. What is Sophia's job A. She is a dentist. B. She is a volunteer. C. She is a worker.13. Who usually gets help from her A. People who are in high spirits. B. People who have problems.C. People who work for the church.14. What kind of help does she provide A. She provides people with money. B. She helps people find work.C. She listens to problems and gives advice.听第十段材料,回答第15至17小题。15. What does the boy want to do A. Write an article. B. Save some money. C. Recycle paper.16. How many ways do they talk about being a greener person A. Two. B. Three. C.Four.17. What will the boy tell his parents to do A. Turn off the lights. B. Take a bag for shopping. C. Ride a bike to work.听第十一段材料,回答第18至20小题。18. Which parts of a panda's body are black A. On panda's ears, arms and legs. B. On panda’s neck and mid-back. C. On panda's tail and eyes.19. Where do pandas like to live A. In the southeast of China. B. In the southwest of China. C. In the northwest of China.20. What do pandas do well in according to the passage A. Moving quickly. B. Finding food. C. Climbing trees.第二部分阅读理解(共两节,满分32分)第一节(共11小题;每小题2分,满分22分)阅读下列材料,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。AHow do you greet your friends People from different cultures have different answers: shaking hands, nodding, bowing, kissing on the face. But have you ever wondered how animals “say hello” to each other Here are some examples.Chimpanzees (黑猩猩)Everyone knows how similar chimpanzees are to humans. So it’s no surprise that their greetings are also close to ours. The most common ways of greeting between chimpanzees are hand touching and hugging. Sometimes they also kiss each other. Some chimpanzees can even learn simple sign languagesGiraffesGiraffes seldom make loud sounds. Their necks can reach two meters in length, making them useful in greeting each other. When two giraffes meet, they may shake their, necks and rub (摩擦) them against each other. This is to feel how strong and tall the other is.DolphinsDolphins greet one another with whistles (哨声). They can hear other dolphins far from them. Every dolphin has a different whistle when two groups of dolphins meet, they each choose a member to “talk” to the other group. The two groups can then travel together. Unlike most of the other animals, dolphins are smart enough to learn a new language by inventing and copying new sounds.21.How do chimpanzees often greet each other A.By touching hands and hugging. B.By making loud sounds.C.By whistling to each other. D.By nodding and bowing.22.Why do giraffes shake their necks and rub them against each other A.To reach taller trees. B.To make loud sounds.C.To know about each other. D.To fight with each other.23.What are dolphins like A.They are lazy and quiet. B.They are friendly and clever.C.They are honest and shy. D.They are strong and similar to humans.BWhen 1 was five, my family lost everything because my father’s business failed (生意失败). My parents had to find jobs anywhere they could to feed my two younger brothers and me. My father wanted to make more money, so he took work across the USA.We could only see him once in a few months.Things started to get better two years later. My father found a stable (稳定的) job in Miami, Florida. So, we left New York and moved to Miami. But we still lived a poor life, because a person’s pay was far from enough or a family of five.We lived in Miami for eight years. In my last year of middle school, I got tired of living a poor life and often got into fights.My father wanted to help me and was thinking of our family’s future. Then, he came to a decision (决定)—moving to a country called Saudi Arabia (沙特阿拉伯). There, he could get higher pay and I could have a new start. He told me his decision, but I thought it was a joke.My father kept trying to tell me that although staring a mew life in a new country would take some time. I would make it.Now, years later, I am so grateful (感激的) for my father’s decision. Thanks to it, I met my best friends, and I was able to learn more about the world and different cultures.24.At the age of seven, the writer .A.left his father B.had a younger sisterC.moved to Miami with his family D.found his family lost everything25.How might the writer feel in his last year of middle school A.Not happy. B.Grateful. C.Scared. D.Hopeful about the future.26.What did the writer think of his father’s decision on moving to a new country at first A.He worried about it. B.He didn’t believe it.C.He looked forward to it D.He couldn’t be happier about it.27.What’s the best title for this passage A.A smart child B.A lucky family C.A good father D.A beautiful countryC Do video games do harm to children Today, many children spend a lot of their free time playing games on the Internet.In the UK, 99% of kids aged 8 to 15 play video games every week.This information shows that we must carefully think about the good points and bad points of video games.For many people, video games are fun.They have bright lights, funny cartoons and exciting stories.Children play these games on buses and trains, in restaurants and even at school.Video games are educational too.They make kids think in a creative way and they have to move their hands and eyes quickly.This can improve the way that a child's brain works.What's more, video games make children use their imagination.The player has to do many creative things, like drawing, telling stories and building things.Video games are also a good way to teach children about technology because they can learn how computers and other devices work while they play.However, a recent study suggests that video games can also be bad for children.First, children can download many games for free.This means that parents often don't know if their children are playing violent or scary games.Second, many children spend too much time playing games on computers and this can lead to health problems.Third, if children spend too much time playing games instead of doing homework, they can have problems at school and get bad grades.Finally, video games can influence children's social skills.If children spend too much time playing video games by themselves, 28 .In a word, it seems clear that video games have some advantages and some disadvantages.It is up to parents to know what games their children are playing and how much time they spend on them.Parents should also make sure their children get enough exercise and spend time with other children.28.The underlined word “they” in Paragraph 3 refers to ________.A.kidsB.computersC.video gamesD.parents29. Which sentence may be the best to fill in the “________” in Paragraph 4 A.they might form violent characteristics (品质)B.they might have eye or weight problemsC.they might not be able to pass the exams at schoolD.they might not know how to play with their friends 30. What's the structure (结构) of the passage? A. B.C. D.31.Which of the following would the writer agree with A.Kids can play some violent or scary games for fun.B.Parents should stop their kids from playing any video games.C.Kids can make a timetable for schoolwork, exercise, friends and video games.D.Parents should make sure that their kids spend all the time on schoolwork.第二节(共5小题;每小题2分,满10分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Popular Words for 2024Every year, people get excited to see the most popular words. Here are some of the top popular words for 2024:32This means using computers and technology to make things smarter. It adds “smart” features that can learn, make better choices, and even guess what might happen next. This helps work faster and more efficiently.33The phrase “city bu city” means “is it a city or not” and it has become popular on websites like Bilibili and Sina Weibo. A U. S. visitor named Baobao Xiong used it after visiting many big cities in China, showing how quickly China is changing.34They are the kids who are really good at something. Even though they are young, they have great skills. People call them “Bro” or “Sis” to show respect.35This means staying calm and relaxed even when things are hard. It’s about not getting too worried or upset. During the 2024 Paris Olympics, “being chill” was very popular. Many young Chinese players stayed calm under pressure and had a positive attitude. They showed lots of confidence and did really well in their competitions.36It talks about something so fun or interesting that you can’t stop doing, like yummy food or an beautiful view.【选项】A.City or Not CityB.Kid Bro/Kid SisC.Hard Control (控制)D.Digital Intelligence (数智化)E.Chill/Go with the Flow (松弛感)第三部分语言运用(共两节,满分25分)第一节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Good afternoon, boys and girls! Today, I’m very glad to give a speech about “My Dream”. We know 37 has his or her own dreams. Some of my classmates want to be basketball players because they 38 sports. Some would like to become 39 because they like to stay with children. But “What’s my dream ” “What am I going to be 40 I grow up ” I often ask myself. I like eating and I have great fun cooking food, so I 41 to be a good cook. I’ll ask people to taste my food. I like seeing the look of happiness 42 people’s faces after they eat the delicious food. 43 , it’s not easy to be a good cook. I plan to watch videos about cooking on the Internet after finishing my schoolwork. I decide to 44 the cooking at home on weekends. I will read 45 books about Chinese traditional food. I believe, one day, I can show great Chinese food culture to foreigners. I will be hard-working for my 46 . I’m sure it will come true some day.That’s all. Thank you.37.A.everyone B.everything C.something38.A.are good to B.are good for C.are good at39.A.doctors B.reporters C.teachers40.A.before B.when C.unless41.A.hope B.need C.refuse42.A.for B.with C.on43.A.However B.Although C.Because44.A.dress up as B.help out with C.look forward to45.A.less B.fewer C.more46.A.dream B.study C.work第二节(共10小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Animals are very important in our lives. They are not just a part of nature, but also 47 (we) good friends. They help us in many ways and make our world more 48 (colour).First, some animals work for us. For example, dogs can help the police find 49 (lose) people or catch bad people. They are very smart and loyal. 50 (cow) and sheep give us milk and wool, which we use to make food and clothes. Without them, life might be much 51 (hard) than before.Second, animals bring us 52 (happy). Many people keep pets like cats, dogs or birds at home. These pets are like family members. They play with us and make us feel 53 (little) lonely than before. When we are sad, they can comfort us with their love.Third, animals are important for 54 environment. Bees help flowers grow by 55 (carry) pollen (花粉). Birds eat insects and keep the balance of nature. 56 there were no animals, our world would not be so beautiful.However, some animals are in danger because of human 57 (activity). We cut 58 forests, pollute rivers and hunt too much. These make it hard for animals 59 (live). We must protect them and their homes. We can do small things like not littering, planting trees and learning more about animals.All in all, animals 60 (be) our good friends. They help us, make us happy and keep our world beautiful. Let’s treat them 61 love and care, so we can live together in a better world.第四部分 综合技能(共两节,满分25分)第一节(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下面短文,根据短文内容回答问题或翻译画线部分。Everyone of us, rich or poor, should at least have one or two good friends. Your friends will listen to you when you speak. 62. They will care about you when you are not happy. They will be together with you for life.Everyone needs friends and 63. 友谊能使我们更快乐。Then, how can we make friends Here is some advice.64. It will be pretty hard to make friends if you stay at home all the time. Get out of the house and be with other people. It’s easier to make friends in that way.Don’t be afraid to show what you’re really good at. Talk about the things you like and do best. People will be interested in you if there is something interesting about you. Watch their eyes when you talk to them. Through that way, they’ll find it easier to talk to you.Let people talk about themselves before talking about “me, me, me”. 65. 学会成为好的倾听者。Ask them lots of questions. Show an interest in their answers.Try to make friends with people you really like and admire (钦佩), not just with those who are easy to meet. Be friendly to a lot of people. You’ll have more chances to make friends.Friendship is a kind of treasure (财富) in our life. 66. It is like a bottle of wine, the longer, the better.62.63.64.65.66.第二节(满分8分)65.暑假即将来临,很多同学已经开始计划如何度过一个有意义的暑假。假如你是李华,请你以“How to Spend a Safe and Meaningful Holiday”为话题给你的好友Mike写一封邮件。要点如下:1、尝试做一些志愿者工作,提高自理能力;2、保护自己,远离河流等危险的地方;3、多读书和锻炼,增长知识,强健体魄。注意:1、词数80~100;2、可适当增加细节,以使行文连贯;3、邮件的格式、开头和结尾已为你写好,不计入总词数。Dear Mike,How are you going I’m writing to tell you how I will spend a safe and meaningful holiday.__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________How will you spend your holiday I am looking forward to your reply.Yours,Li Hua参考答案1-5CAABC 6-10 BABCA 11-15 CBBCA 16-20 BBABC(Text 1)M: Mom. I can't find my notebook. W: I put it on the sofa.(Text 2)M: Who did you go to the movie with yesterday, Beth W: I went with my parents.(Text 3)M: What’s the matter with Uncle Li W: He is too excited to say anything.(Text 4)W: How long does it take you to get to school, Peter M: It takes about 12 minutes by bus or 20 minutes to walk.(Text 5)W: Don't read in the sunshine. It's bad for your eyes. M: Sorry, Mom. I won't do it again.(Text 6)M: I'm afraid I must leave now. Tomorrow I'll go to Hunan on vacation by plane. W: Oh, what a surprise! How long will you stay there M: I'll spend three days in Changsha, and go to Hengyang for the next three days. Then I'll come back by train.W: Sounds great! Have a great trip!(Text 7)W: Please tell me where I can buy some vegetables M: Sure, there is a supermarket on the second floor in the shopping mall. W: Do you know when the shopping mall closes today M: Oh, today is Sunday, so it closes at ten thirty.(Text 8)M: Cindy, how do you usually spend your free time W: I often listen to books. M: Listen to books W: Yes, I usually listen to books on the radio every night.M: That sounds good. I have too much work to do every day and I read only one book last year. W: I think you need to read more books.M: I see. This year I plan to read two more books than last year. W: I believe you can do it.(Text 9)M: I’ve heard you work as a volunteer, Sophia. W: Yes, that's true. I work in an international center. M: What do you do at work W: I help the people who have various kinds of problems. M: Do you give them money W: No, I mostly provide mental help by listening to their problems and giving some advice. M:Sounds interesting. I guess you meet different kinds of people every day. W: Yes, I do. People are sometimes in low spirits. And I help them out.(Text 10)M: Hi, Wendy. Are you free W: Nothing much. What's up M: I want to write an article on how to be a greener person. W: Good idea, Jim!M: But I don't know how to write it. Would you like to help with it W: Well, first, you can start your article with the idea of turning off the lights when you leave a room. M: Yes. That's too easy. What's next W: Second, you'd better ride a bike or take a bus to go to school. M: That will save money, too. What else W: And third, take a bag with you when you go shopping. Don't use plastic bags.M: OK. I'll tell my parents about it because they often shop. Thanks a lot! I will begin to write. W: Good luck!(Text 11)Hi, I am a panda, the national treasure of China. I have black fur on my ears, “arms",“legs”and around my eyes. But the rest of my body is white.My family belongs to the bear family. We have lived on Earth for over 8 million years. We like to live alone in the rainy mountains in the southwest of China. There’s a lot of bamboo in the mountains, and since it's everywhere, we don't need to be with other pandas to find food.We are really good at climbing trees. We use our sharp claws and strong legs to hold onto the tree trunks. Sometimes, we do funny handstands against trees to relax. It's not just for fun, but it also makes our bodies stronger.We eat only bamboo. We eat really fast and spend about 12 hours a day eating to stay healthy. Thanks to your help, we pandas are no longer in danger. Thank you, dear human friends.【答案】21.A 22.C 23.B【分析】本文介绍了不同动物的问候方式,包括黑猩猩的握手拥抱、长颈鹿的颈部摩擦以及海豚的哨声交流,展现了动物世界的独特社交行为。【详解】21.细节理解题。根据第二段“The most common ways of greeting between chimpanzees are hand touching and hugging”可知,黑猩猩常用握手和拥抱问候。故选A。22.细节理解题。根据第三段“When two giraffes meet, they may shake their, necks and rub (摩擦) them against each other. This is to feel how strong and tall the other is.”可知,长颈鹿通过颈部摩擦互相了解对方。故选C。23.推理判断题。根据第四段“Dolphins greet one another with whistles (哨声)...dolphins are smart enough”可知,海豚见面会用哨声问候,且足够聪明,说明海豚友好且聪明。故选B。【答案】24.C25.A26.B27.C【详解】24.细节理解题。根据“When 1 was five, my family lost everything because my father’s business failed”以及“Things started to get better two years later. My father found a stable (稳定的) job in Miami, Florida.”可知,作者在七岁时和家人搬到了迈阿密。故选C。25.推理判断题。根据“In my last year of middle school, I got tired of living a poor life and often got into fights.”可知,在作者中学的最后一年,厌倦了贫穷的生活,经常打架。故可推知,他是不开心的。故选A。26.推理判断题。根据“There, he could get higher pay and I could have a new start. He told me his decision, but I thought it was a joke.”可推知,作者起初不相信父亲的决定。故选B。27.最佳标题题。通读全文以及根据“My father kept trying to tell me that although staring a mew life in a new country would take some time. I would make it. Now, years later, I am so grateful (感激的) for my father’s decision.”可知,作者有一位好父亲。故选项C“一位好父亲”适合作为本文的标题。故选C。【答案】28.A29.D30.C31.C【分析】本文主要介绍了电子游戏的优缺点,并给父母提出了一些建议。【详解】28.词义猜测题。根据They make kids think in a creative way和have to move their hands and eyes quickly可知they指代kids。故选A项。29.推理判断题。根据“Finally, video games can influence children's social skills.”可知,电子游戏可能会影响孩子们的社交能力。故选D项。30.推理判断题。第一段引出文章的主题,第二、三段介绍了电子游戏的优点,第四段介绍了电子游戏的缺点,最后一段是对全文的总结和给家长的建议。故选C项。31.推理判断题。根据最后一段第二、三句可知,作者可能会赞同孩子们为课业、锻炼、交友和电子游戏做时间表。故选C项。【答案】32.D33.A34.B35.E36.C【详解】32.根据“using computers and technology to make things smarter.”以及“make better choices, and even guess what might happen next.”可知,使用计算机和技术让事情变得更智能。选项D“数字智能”符合语境。故选D。33.根据“The phrase ‘city bu city’ means ‘is it a city or not’”可知,句中表述“city bu city”一词的意思是“它是不是一座城市”,选项A“是不是城市”符合语境。故选A。34.根据“They are the kids who are really good at something…People call them “Bro” or “Sis” to show respect”可知,句中表述他们是真正擅长某事的孩子,人们称他们为“兄弟”或“姐姐”以表示尊重。选项B“孩子兄弟/孩子姐姐”符合语境。故选B。35.根据“staying calm and relaxed even when things are hard”及“being chill”可知,句中表述遇到事情要保持冷静和放松,选项E“放松/保持放松”符合语境。故选E。36.根据“It talks about something so fun or interesting that you can’t stop doing, like yummy food or an beautiful view.”可知,句中表述因为对某件事情有兴趣而无法停止。选项C“难以控制”符合语境。故选C。【答案】37.A38.C39.C40.B41.A42.C43.A44.B45.C46.A【详解】37. 句意:我们知道每个人都有自己的梦想。everyone每个人;everything所有事情;something某事。根据“has his or her own dreams”可知,每个人都有自己的梦想,故选A。38. 句意:我的一些同学想当篮球运动员,因为他们擅长运动。are good to对……好;are good for对……有益;are good at擅长。根据“Some of my classmates want to be basketball players”可知,篮球运动员擅长运动,故选C。39.句意:有些人想成为老师,因为他们喜欢和孩子在一起。doctors医生;reporters记者;teachers老师。根据“because they like to stay with children”可知,经常和孩子在一起的是老师,故选C。40.句意:“我长大了会成为什么呢?”before在……之前;when当……时;unless除非。根据“What am I going to be...I grow up”可知,问的是当自己长大时要做什么,应用when引导时间状语从句,故选B。41.句意:所以我希望成为一名好厨师。hope希望;need需要;refuse拒绝。根据“to be a good cook. ”可知,作者希望成为一名好厨师,故选A。42.句意:我喜欢看到人们在吃了美味食物后脸上的幸福表情。for为了;with和;on在……上。根据“the look of happiness...people’s faces”可知,此处指的是脸上的表情,应用介词on。故选C。43.句意:然而,要成为一个好厨师并不容易。However然而;Although尽管;Because因为。后句和前句是有转折关系,应用however。故选A。44.句意:我决定在周末帮忙做饭。dress up as装扮成;help out with帮助;look forward to期待。根据“the cooking at home on weekends”可知,帮忙做饭可以练习自己的厨艺,故选B。45.句意:我将阅读更多有关中国传统食物的书籍。less较少的;fewer较少的;more更多的。根据“books about Chinese traditional food”可知,想要成为一名优秀的厨师,需要看更多的书籍,故选C。46.句意:我会为我的梦想努力工作dream梦想;study学习;work工作。根据“I’m sure it will come true some day.”可知,实现的是梦想,故选A。【答案】47.our 48.colourful 49.lost 50.Cows 51.harder 52.happiness 53.less 54.the 55.carrying 56.If 57.activities 58.down 59.to live 60.are 61.with【分析】本文主要讲述了动物对人类和地球的重要性,以及人类应该如何保护动物。【详解】47.句意为:它们不仅仅是大自然的一部分,也是我们的好朋友。根据“good friends”可知,此处使用形容词性物主代词our,表示“我们的好朋友”。故填our。48.句意为:它们在很多方面帮助我们,让我们的世界更加丰富多彩。根据“more”可知,此处使用形容词colourful的比较级more colourful,表示“更加丰富多彩的”。故填colourful。49.句意为:例如,狗可以帮助警察找到失踪的人或抓住坏人。根据“people”可知,此处使用形容词lost作定语修饰名词people,表示“失踪的人”。故填lost。50.句意为:奶牛和羊给我们提供牛奶和羊毛,我们用它们来制作食物和衣服。此处使用名词复数cows,表示“奶牛”,表泛指。故填Cows。51.句意为:没有它们,生活可能比以前艰难得多。根据“than”可知,此处使用形容词hard的比较级harder,表示“更艰难的”。故填harder。52.句意为:其次,动物给我们带来快乐。根据“bring us”可知,此处使用名词happiness,表示“快乐”,作宾语。故填happiness。53.句意为:它们和我们一起玩耍,让我们感觉比以前不那么孤独。根据“than”可知,此处使用形容词little的比较级less,表示“不那么……”,less lonely“不那么孤独”。故填less。54.句意为:第三,动物对环境很重要。根据“environment”可知,此处使用定冠词the,表示特指“环境”。故填the。55.句意为:蜜蜂通过携带花粉帮助花朵生长。根据“by”可知,此处使用动名词carrying,表示“携带”,作介词by的宾语。故填carrying。56.句意为:如果没有动物,我们的世界就不会如此美丽。根据“there were no animals, our world would not be so beautiful”可知,此处表示假设,使用if引导条件状语从句,表示“如果没有动物”。故填If。57.句意为:然而,由于人类活动,一些动物处于危险之中。根据“human”可知,此处使用名词复数activities,表示“人类活动”,activity是可数名词,此处用复数形式表示泛指。故填activities。58.句意为:我们砍伐森林,污染河流,过度捕猎。根据“forests”可知,此处使用动词短语cut down,表示“砍伐”,cut down forests“砍伐森林”。故填down。59.句意为:这些让动物难以生存。根据“make it hard for animals”可知,此处使用动词不定式to live,表示“生存”,make it + adj. + for sb. to do sth.“让某人做某事……”。故填to live。60.句意为:总之,动物是我们的好朋友。本句时态为一般现在时,主语是animals,be动词are。故填are。61.句意为:让我们用爱和关怀对待它们,这样我们就能生活在一个更美好的世界里。根据“treat them”可知,此处使用介词with,表示“用”,treat sb. with love and care“用爱和关怀对待某人”。故填with。【答案】62.当你难过的时候,他们会关心你。the friendship can make me happier.如果你一直待在家里,将很难交到朋友。Learn to be a good listener.66.它就像一瓶酒,越久越好。【分析】本文介绍了如何交到朋友。【解析】62.句中when引导的是时间状语从句,意为“当……时”;They“他们”;will care about“将会关心”;you“你”are not happy“不开心”。故填:当你不开心的时候,他们会关心你63.友谊:the friendship;能:can;使我更快乐:make me happier。故填the friendship can make me happier.64.句中是形式主语,真正的主语是后面的动词不定式主语,句型“It will be ... to do sth”意为“做某事将是……的”;pretty hard“很困难”;make friends“交朋友”;if引导的是条件状语从句,意为“如果”;you“你”;stay at home“待在家里”;all the time“总是、一直”。故填:如果你一直呆在家里,将很难交到朋友。65.学会:learn;成为好的倾听者:be a good listener。结合语境可知,此题为祈使句,以动词原形开头,首字母大写;表示“学会做某事”用句型“learn to do sth”。故填Learn to be a good listener.66.It“它”;is like“像”;a bottle of wine“一瓶酒”;句型“the+比较级,the+比较级”意为“越……,越……”;longer“更长久”;betterr“更好”。故填:它就像一瓶酒,越久越好。应用文写作67.【答案】例文Dear Mike,How are you going I’m writing to tell you how I will spend a safe and meaningful holiday. Firstly, I plan to try some volunteer work, like cleaning up the city parks or visiting the old to cheer them up. I believe through the volunteer work, I can develop my independence. Secondly, I will keep away from the dangerous places like rivers to protect myself. What’s more, I think it’s necessary to develop my body and mind. So I will read more books and get more exercise. Also, I plan to help my parents share the housework, because it’s also our duty to make our homes clean and comfortable. I think my holiday will be colorful.How will you spend your holiday I am looking forward to your reply.Yours,Li Hua【详解】【要点分析】①题材:本文是一篇应用文,为邮件;②时态:时态以“一般将来时”为主; ③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏,适当增加细节完整表述内容。【脉络导引】第一步,开头已给出,引出本文主题;第二步,介绍自己的暑假计划——尝试做志愿者工作、去保护自己的地方、多读书和锻炼。第三步,总结全文,表达期待收到回信。【提分词汇】 ①plan to do sth.计划做某事②clean up清理③keep away from远离【提分句式】 ①What’s more, I think it’s necessary to develop my body and mind. (宾语从句)②Also, I plan to help my parents share the housework, because it’s also our duty to make our homes clean and comfortable. (because引导的原因状语从句)第 page number 页,共 number of pages 页第 page number 页,共 number of pages 页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 2025年秋季高一开学摸底考试英语模拟卷-音频-答案2.docx 2025年秋季高一开学摸底考试英语模拟卷音频.mp3