资源简介 2025年秋季高一开学摸底考试英语模拟卷注意事项:1、本试卷考试时量100分钟,满分100分;2.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上:3、请将答案填写在答题卡上,写在本试卷上无效,请勿折叠答题卡,答题卡上不得使用涂改液、涂改胶和贴纸,保持字体工整、笔迹清晰、卡面清洁。第一部分听力理解(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话读两遍。( )1.What did the woman do early this morning A.She did some reading. B.She looked for a book. C.She did some cleaning.( )2.Where will the woman go A.A party . B.A hospital. C.A clothing store.( )3.Whose bike is broken A.John's. B.Tina's. C.Jeff’s.( )4.How many students come to school on foot in Jack's class now A.6. B.7. C.14.( )5.When did the man begin waiting for the woman A.At 15:30. B.At 16:00. C.At 16:30.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第六段对话,回答第6-7两个小题。( )6.What will the girl do tomorrow A.Go boating. B.See her grandfather. C.Look after their house.( )7.What is the girl's father going to do A.Attend a meeting. B.See his mother. C.Look after their house.听第七段对话,回答第8-9 两个小题。( )8.How many languages has the man learned to speak A.One. B.Two. C.Three.( )9.Why did the man give up Chinese halfway A.The grammar is too difficult. B.He doesn't have enough time.C.The Chinese characters are difficult to practice听第八段对话,回答第10-11两个小题。( )10.What's wrong with the woman A.She always feels hungry. B.She has a cold.C.She has a toothache.( )11.How should the woman take the medicine Three times a day after each meal.B.Twice a day after each meal.Three times a day before each meal.听第九段对话,回答第12-14三个小题。( )12.What is the woman's job at the moment A.She is a TV reporter. B.She is a writer.C.She writes for a newspaper.( )13.Why does she want to change her job A.Because she finds it boring.B.Because her workplace is too far away from her home.C.Because it can't bring her enough money.( )14.What would she like to do A.To write slogans(广告语)for new products. B.To be a novelist.C.To be a salesperson.听第十段对话,回答第15-17三个小题。( )15.What did Tony think of his last Saturday A.Fantastic. B.Awful. C.Boring.( )16.What did Tony do last Sunday A.He visited the History Museum. B.He visited the Art Museum.C.He visited the Science Museum.( )17.What does Susan decide to do next Sunday afternoon A.To play sports. B.To have her classes.C.To visit the History Museum.听下面一段独白,回答第18-20三个小题。( )18.What is Mike good at A.Writing letters. B.Protecting the environment.C.Drawing pictures.( )19.How many kilos of waste paper has he collected so far A.2.000. B.50. C.5.( )20.How does he donate money go Greener China A.By planting trees. B.By holding charity shows.C.By selling wastes,第二部分阅读理解(共两节,16小题,每小题2分,计32分)第一节(共11小题;每小题2分,满分22分)阅读下列材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AMany kinds of humanoid robots (类人机器人) were on show at the World Robot Conference (会议) 2024. It was held from August 21 to 25 in Beijing, China. Here’s a quick look at a few of them.NAVIAI, a robot built by the Zhejiang Humanoid Robot Innovation Center, made its first appearance at the conference. It is good at giving a talk, making tea, and playing chess.At the conference, the robotics company Agibot showed its new robots that are able to make deliveries (运送). The company expected 300 robots would be produced by the end of 2024.Wanda, a wheeled humanoid robot, was developed by Japanese company UniX AI. It is planned to be used as a home service robot that helps out with house chores, such as washing clothes, cooking breakfast and washing the dishes.Optimus was invented by an American car company. Unlike the other robots, it just sat motionless (静止的) at the conference. But it still caught people’s eye. Optimus shows the company’s wishes for the future of robot, where humanoid robots may be come a common sight in both factories and everyday environments.21.Where was NAVIAI made A.In Japan. B.In the US. C.In China. D.In the UK.22.Who will most probably use an Agibot robot in the future A.A teacher who teaches how to make tea.B.A student who wants to learn to play chess.C.A housewife who is tired of doing house chores.D.An old man who needs someone to deliver heavy things.23.What can Wanda do ①Cook a meal. ②Wash clothes. ③Play chess. ④ Do the dishes.A.①②③ B.①②④ C.①③④ D.②③④BRecently, a woman shared on the Internet that she had a birthday dinner not long ago. Before booking a table at a restaurant, she sent out a message to her friends and asked them to make an RSVP. On her birthday, the woman and her guests were very happy. However, a man who didn’t make the RSVP arrived. Unluckily, there was no seat or meal for him. The man got angry and said the woman was a bad friend. She felt sad.Many people commented on the story. Most of them said the woman did nothing wrong. The friend should have made an RSVP. So, what is an RSVP Why is it important RSVP is short for the French words “répondez s’il vous plait”, which means “please reply”. RSVPing to an event like a birthday party is important. It can help the host know how many people will come to the event and so he or she can make a successful plan for it. The host needs to buy food and drinks, or sometimes spend money booking a nice place. It must take the host a lot of time and hard work to plan the event. So, making an RSVP can be very helpful.If you get an invitation asking for an RSVP, please tell your host if you can go to the event or not as soon as possible. It takes your host some time to invite you. You should also spend some time replying.24.How does the writer start the passage A.By telling a story. B.By showing facts. C.By asking questions.25.Why was the woman’s friend angry A.Because he didn’t like the dishes at all.B.Because he didn’t hear from the woman.C.Because he couldn’t have a meal or a seat.26.How might a host feel if he or she gets an RSVP A.Nervous. B.Glad. C.Surprised.27.Which is the best title for the passage A.Don’t Keep Guests Waiting B.Throw a Successful PartyC.Please Reply to an InvitationCDo you like to travel alone Or do you think it's better to travel with friends If you're still deciding, please read on.I will explain the advantages of both ways.One of the great things about traveling alone is that you make the rules about where you go and what you eat.You'll be surprised at what you discover about yourself without any influence.Traveling alone really shows you what you're made of and helps you to discover inner strength (内心的力量) you didn't know you had.Besides, it also gives you time to think, learn and grow.When your eyes are wide open, you'll get a whole new outlook on the world.It's easy to think that traveling alone is lonely.Although that may sometimes be true, you're hardly ever alone.When you travel in a one-person team, this can provide a chance for you to enjoy the most interesting part of travel—communicating with the locals and meeting travelers from all corners of the world.In fact, traveling to know more about the world is not easy.There's research to be done, flights to be booked and choices to be made, not to mention that things can—and often do—go wrong.One of the main advantages of traveling with friends is being able to share these things and support each other through the process, even if it's just someone who will wait with your bag when you go to the bathroom.Just as your mother always says, it's true that traveling with others can give you a sense of safety, especially if you're new to travel.You know that if you get lost or have your wallet stolen, there's someone to hold your hand when you try to explain your situation in a foreign police station.There's no right or wrong way to travel.Whether you travel alone or team up with friends, it depends on you.28.开篇方式 How does the writer introduce the topic of the passage in Paragraph 1 A.By telling a story. B.By giving examples.C.By asking questions. D.By describing a scene.29.What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to A.Traveling alone. B.Inner strength.C.Outside influence. D.Traveling with others.30.Traveling with friends has the following advantages EXCEPT .A.sharing a lot of things B.knowing yourself betterC.getting support easily D.having a sense of safety31.篇章结构 What's the structure of the passage (①=Paragraph 1 ②=Paragraph 2…)A. B.C. D.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下面的短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。Mention the word shark to someone on the beach and you are sure to get a reaction (反应).Sharks have been the most horrible predator (捕猎者) of ocean.Sharks are fish.32They can be found in oceans all over the world, and they have also been found in some rivers and lakes.One difference between most other fish and a shark is that most fish have bones and a shark has cartilage.33Another difference is that the shark is only able to swim forward, while most fish can swim forwards and backwards.Fish also generally have slippery scales (滑溜的鱼鳞), while a shark has rough scales that feel like sandpaper.34In fact, there are about 368 different types.The differences include color, habitat, behavior, and size.Sharks are also known for their very sharp teeth.35Instead they swallow large chunks of food.They have five rows of teeth.If a tooth is broken, it is replaced by another tooth.Sharks are carnivores, meaning that they eat meat.36It seems like sharks attack (攻击) people a lot, but chances of getting stung by a bee or getting hit by lightning are greater.Even so, experts say it is important to keep an eye out for sharks when swimming in the ocean.A.Sharks do not normally attack people.B.There are many different types of sharks.C.They do not use their teeth to chew their food.D.Cartilage is tough, but it is not as strong as bone.E.They have been around since the time of dinosaurs.Grammar Focus第三部分语言运用(共两节,满分25分)第一节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I have a good friend. Her name is Betty. She is 12 years old. I’m one year older than her. So I am 37 years old. Her eyes are 38 than mine. Her hair is black and long. My hair is longer than 39 . Betty is 156 centimeters(厘米)tall. I’m two centimeters taller 40 her. She is about 40 kg. I'm 50 kg. So she is 41 than me. Betty is a beautiful and 42 girl. She does 43 in English than me. She 44 helps me 45 my English. We'll be good 46 forever(永远).37.A.10 B.11 C.12 D.1338.A.big B.biger C.bigger D.small39.A.she B.her C.hers D.she’s40.A.than B.then C.with D.as41.A.fat B.fatter C.thin D.thinner42.A.helps B.helpful C.help D.more helpful43.A.well B.good C.better D.worse44.A.often B.hardly C.never D.likes45.A.to B.with C.studies D.studying46.A.friend B.brother C.friends D.sister第二节(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Great inventionsGreat inventions help people live a 47 life. The following are three of the most important inventions in the world. The wheel is 48 one of the greatest inventions in history. After 49 invention, travelling became faster and more comfortable. Without the wheel, we 50 not have many other inventions. After the invention of telephones, today 51 of people 52 the world (全世界) own mobile phones. They 53 (允许) people to keep in touch with each other anytime, anywhere. 54 light bulbs, people can do as 55 things in the evenings as they can in the daytime. Can you imagine 56 without them 第四部分综合技能(共两节,满分23分)第一节(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下面的短文,将划线部分译成英文或者中文。How do you keep your journeys alive With the Internet, you can post your journey on social media. Your online posts usually show your best sides. 57. 写旅游日志与那不一样。In a personal travel journal, you record a more authentic version of events. After all, your target reader is just you yourself. That's why travel journals are making a comeback. 58. 我从九岁开始就已经写旅游日志了。It helps me remember those good old days on the road.With a travel journal, you keep much more than a photo and a few words. 59. You record your thoughts, your feelings and anything else during your travel. With your pen and paper, you can keep the most important parts of your trip.Before you hit the road, the first step to journal success is packing the right things. You can take easy things to go with you. And you can also make time for you to sit down and write down things on your journey. Some questions may help you remember what to write: What did I do or see What can I hear or smell right now in this place What was the hardest thing about today 60. How did I deal with it Also, one thing to remember: 61. Enjoying your travel is always more important than writing travel journals. When you feel a sense of wonder, just take the time to experience that feeling!57.58.59.60.61.第二节 写作(满分15分)62.假如你是李华,本周你搬了新家。你将邀请你的朋友王楠来家里参加“乔迁派对”(housewarming party)。请根据下面要点和要求,用英语给她写一封不少于40词的邀请函。要点:(1)派对时间:12月29日晚6:30;(2)新家地址:远达大街5号;(3)派对活动:品尝美食;看电影;做游戏;(4)请在本周五前回复。要求:要点齐全;表述通顺;简洁得体。Dear Wang Nan,_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Yours, Li Hua参考答案第一部分听力理解1-5 CABCA 6-10 CABCB 11-15ACAAB 16-20 ACBBC听力材料第一节(共5小题,每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话读两遍。Text 1M:Where is that book about cars I read last night I put it on the table, but now it's gone.W:I don't know. I cleaned up early this morning but don't remember where I put it.Text 2W:I don't know what to wear to the party. My clothes look so old. M:Why don't you wear the black silk dress W:Really But I have worn it for many years.Text 3W:My bike is broken. Could you help me,John M:Sorry,Tina. But Jeff can.Text 4W:How many students come to school on foot in your class,Jack M:It used to be seven,but now it has doubled.Text 5M:It's 4:00 pm now. I have already waited for half an hour. Where are you W:Sorry,dear. The traffic is terrible. I'll be there later.第二节(共15小题,每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第六段对话,回答第6-7两个小题。现在你有10秒钟的时间阅读这两个小题。 M:Hi,Lucy. Nice to meet you! Tomorrow is Sunday. We'll go boating. Will you go with us W:I'd like to ,buy my mother has gone to see my grandma. I have to look after the house.(6)M:You can ask your father to do it,can't you W:No. My father is going to take part in an important meeting tomorrow.(7) M:What a pity!W:Thank you all the same. Enjoy yourselves.Bye!听第七段对话,回答第8-9两个小题。现在你有10秒钟的时间阅读这两个小题。W: Having visited so many different countries,you must be able to speak several differentlanguages.M:I wish I could,but French and English are the only ones I have ever learned to speak.(8) W:Have you ever tried Chinese M:Yes,but I gave up halfway. The Chinese characters are too difficult to practice.(9) W:How about Japanese M:The Japanese grammar is so difficult.听第八段对话,回答第10-11两个小题。现在你有10秒钟的时间阅读这两个小题。W:Good morning,Doctor.M:Good morning. What's your trouble W:I've got a headache and coughed a lot. I'm so tired that I don't feel like eating anything.M:Now open your mouth. How long have you been like this W:Since four days ago.M:I think you have caught a cold.You'd better take some medicine and stay in bed for two days. Here is the medicine. Take it three times a day after each meal(11) and drink plenty of water. W:OK. I get it. Thank you!听第九段对话,回答第12-14三个小题。现在你有15秒钟的时间阅读这三个小题。W:I'm thinking of finding a new job.M:Oh! How long have you been working for the newspaper W:For about 6 years. Now it's time to move on. Writing daily news all the time gets boring.(13)M:I guess so,but what would you like to do then W: Well,I'd like to do something more exciting and creative. M:Like what W:I might work in advertising. I think it's a real challenge to write slogans for new products.( 14) M:Sounds not bad.听第十段对话,回答第15-17三个小题。现在你有15秒钟的时间阅读这三个小题。W:Hi,Tony! How was your last Saturday M:Awful,Susan.(15)I was busy with my lessons. W:What did you do last Sunday M:I visited the History Museum(16) and had a lot of fun there. Have you ever been there before W:No,never. I do nothing but studying all the time on weekends. M:That sounds bad. You need to relax and try something new instead. W:That's a good idea. Can you tell me about the museum M:It's hard to say.There is so much to see. You'd better visit it if you're free.W:Oh, it would be a good way to spend my weekends. Could you please go with me nextSunday afternoon (17)M:No problem. Let's do it. Goodbye!(17) W:Bye!听下面一段独白,回答第18-20三个小题。现在你有10秒钟的时间阅读这三个小题。Mike is a schoolboy. He does very well in protecting the environment.He never throws rubbish about or draws pictures on public walls. He has written a letter to a factory to ask them to stop pouring dirty water into the South Lake.Every spring, he plants trees in the fields.He has collected 50 kilos of waste paper and 2,000 bottles so far.He's going to sell them and give the money to Greener China.(20)“If everyone does something to protect the environment,the world will become a better place to live,"he said. We're proud of him.【答案】21.C 22.D 23.B【分析】本文主要介绍了2024年世界机器人大会上展示的几款类人机器人及其功能。【详解】21.细节理解题。根据“NAVIAI, a robot built by the Zhejiang Humanoid Robot Innovation Center, made its first appearance at the conference.”可知,NAVIAI是由浙江类人机器人创新中心制造的,而浙江位于中国。故选C。22.推理判断题。根据“At the conference, the robotics company Agibot showed its new robots that are able to make deliveries (运送).”可知,Agibot的机器人主要用于运送物品。因此一个需要有人递送重物的老人可能会使用Agibot机器人。故选D。23.细节理解题。根据“It is planned to be used as a home service robot that helps out with house chores, such as washing clothes, cooking breakfast and washing the dishes.”可知,Wanda能够洗衣服、做饭和洗碗。故选B。【答案】24.A25.C26.B27.C【详解】24.推理判断题。根据“Recently, a woman shared on the Internet that she had a birthday dinner not long ago. Before booking a table at a restaurant, she sent out a message to her friends...”可知本文是以一个故事开头的,故选A。25.细节理解题。根据“However, a man who didn’t make the RSVP arrived. Unluckily, there was no seat or meal for him. The man got angry and said the woman was a bad friend.”可知这个男的没有回复,导致他来的时候没有座位也没有餐食,所以他很生气,故选C。26.细节理解题。根据“RSVPing to an event like a birthday party is important. It can help the host know how many people will come to the event and so he or she can make a successful plan for it....So, making an RSVP can be very helpful.”可知得到回复后主人会感到开心,故选B。27.最佳标题题。本文主要讲收到邀请后要及时回复及这样做的重要性,选项C“请对一个邀请进行回复”符合语境,故选C。【答案】28.C;29.A;30.B;31.A【详解】28.推理判断题。根据第一段中的“Do you like to travel alone Or do you think it's better to travel with friends ”可知,作者通过提问的方式引出要讨论的话题。29.词义猜测题。根据上文中的“Traveling alone really shows you what you're made of and helps you to discover inner strength you didn't know you had.”及“it also gives you time to think, learn and grow”可知,it指代的是独自旅行。30.细节理解题。根据第五段中的One of the main advantages of traveling with friends is being able to share these things and support each other through the process及第六段中的“Just as your mother always says, it's true that traveling with others can give you a sense of safety”可知,和朋友一起旅行能够分担很多事情,相互支持,也会更有安全感。31.推理判断题。通读全文可知,第一段引出话题,第二至四段论述了独自旅行的优点,第五、六段论述了和朋友同游的优点,第七段进行总结。故选A项。【答案】32.E33.D34.B35.C36.A【分析】文章主要介绍了鲨鱼和其他鱼类的不同及鲨鱼的种类。【详解】32.根据语境可知,此处介绍鲨鱼的基本情况。E项符合语境。33.根据“One difference between most other fish and a shark is that most fish have bones and a shark has cartilage.”可知,此处说的是鲨鱼的软骨。D项符合题意。34.由下文的“In fact, there are about 368 different types.”可知,此处介绍鲨鱼的种类。35.根据语境可知,此处介绍鲨鱼的牙齿和进食方式,C项符合题意。36.根据It seems like sharks attack people a lot可知,此处与鲨鱼攻击人类有关。【答案】37.D;38.C;39.C;40.A;41.D;42.B;43.C;44.A;45.B;46.C【分析】文章大意:本文主要介绍我的好朋友贝蒂,然后对贝蒂和我自己作了一系列的对比,最后说我们要永远成为好朋友。37.句意:我十三岁。本题考查数词辨析,A. 10意为“10岁”;B. 11意为“11岁”;C. 12意为“12岁”;D. 13意为“13岁”,根据前面She is 12 years old. I’m one year older than her.“她十二岁。我比她大一岁”可知我十三岁,故答案选D。38.句意:她的眼睛比我的大一些。本题考查形容词比较级,A. big意为“大的(形容词原形)”;B. biger错误形式;C. bigger意为“比较大的(形容词比较级形式)”;D. small意为“小的(形容词原形)”,根据后面的than mine“比我的眼睛”可知用比较级,故答案选C。39.句意:我的头发比她的头发长。本题考查代词辨析,A. she意为“她(主格)”;B. her意为“她的(形容词性物主代词)”;C. hers意为“她的头发(名词性物主代词)”;D. she’s意为“她是”,根据所给空前面的my hair可知,应该用名词性物主代词,表示她的头发,故答案选C。40.句意:我比她高两厘米。本题考查连词辨析,A. than 意为“比”;B. then意为“然后”;C. with意为“和”;D. as意为“随着”,根据前面taller“比较高的”可知,应该是两者之间的比较,than意为“比”,故答案选A。41.句意:所以她比我更瘦一些。本题考查形容词比较级,A. fat意为“胖的(形容词原形)”;B. fatter意为“更胖的(形容词比较级形式)”;C. thin意为“瘦(形容词原形)”;D. thinner意为“更瘦的(形容词比较级形式)”,根据前句She is about 40 kg. I'm 50 kg.“她大约40千克。我五十千克。”可知她比我瘦一些,故答案选D。42.句意:她是一个漂亮并且乐于助人的女孩。本题考查形容词,A. helps意为“帮助(动词第三人称单数形式)”;B. helpful意为“乐于助人的(形容词)”;C. help意为“帮助(动词原形)”;D. more helpful意为“更加乐于助人的(形容词比较级形式)”,根据前面beautiful and可知空缺处需要填入形容词原级,故答案选B。43.句意:她在英语方面比我学得好。本题考查副词比较级,A. well意为“好地(副词原形)”;B. good意为“好的(形容词原形)”;C. better意为“更好的(比较级形式)”;D. worse意为“更糟的(比较级形式)”,根据后面的than me“比我”可知需要填入副词比较级,由后面的总是帮助我,可知是比我好,故答案选C。44.句意:她经常帮助我英语。本题考查副词辨析,A. often意为“经常”;B. hardly意为“几乎不”;C. never意为“从来不”;D. likes意为“喜欢”,根据所给空后面的helps可知,要用副词,排除D,由前面比我的英语好,可知,应该是经常帮助我,排除C和D,故答案选A。45.句意:她经常帮助我英语。本题考查固定搭配,A. to意为“到”;B. with意为“和”;C. studies意为“学习(动词第三人称单数形式)”;D. studying意为“学习(动名词形式)”,根据前面helps me“帮助我”可知固定搭配help sb with sth或help sb(to)do sth“帮助某人某事”,故答案选B。46.句意:我们将永远成为好朋友。本题考查名词辨析,A. friend意为“朋友(可数名词单数)”;B. brother意为“兄弟”;C. friends意为“朋友(可数名词复数)”;D. sister意为“姐妹”,根据前面我有一个好朋友,可知这里说的是我们永远是好朋友,由主语是We“我们”,因此朋友需要用复数形式,故答案选C。【点睛】做完型填空时,首先要通读课文,明白主旨大意,然后再做题。做完型时要记住“瞻前顾后想结果”这一原则,根据上下文以及语境做题,切忌主观臆断。另外,平时还要多多积累词汇。完型填空常考名词、动词、形容词和副词等辨析。做词义辨析题时,首先要确认四个选项的含义,然后分析语境和逻辑关系,确定答案。例如题目7中,首先确定四个选项的含义,A. well意为“好地(副词原形)”;B. good意为“好的(形容词原形)”;C. better意为“更好的(比较级形式)”;D. worse意为“更糟的(比较级形式)”,根据后面的than me“比我”可知需要填入副词比较级,由后面的总是帮助我,可知是比我好,故答案选C。【答案】47.better48.perhaps49.its50.would51.millions52.across53.allow54.With55.many56.living【详解】47.句意:伟大的发明帮助人们过上更好的生活。根据“Great inventions help people live a…life.”可知,过上更好的生活,应用形容词better“更好的”修饰名词life。故填better。48.句意:轮子也许是历史上最伟大的发明之一。根据“The wheel is…one of the greatest inventions in history.”可知,此处是指轮子也许是历史上最伟大的发明之一,应用副词perhaps表示“也许”。故填perhaps。49.句意:在它的发明后,旅行变得更快、更舒适。根据“After…invention, travelling became faster and more comfortable.”可知,此处应用it指代轮子,空后invention为名词,应用其形容词性物主代词its表示“它的”。故填its。50.句意:没有轮子,我们就不会有许多其他发明。根据“Without the wheel, we…not have many other inventions.”可知,此处是指没有轮子,就不可能存在其他的一些发明,应用would“会”,表示不曾发生或不可能存在的事。故填would。51.句意:电话发明后,如今全球数百万人拥有移动电话。根据“After the invention of telephones, today…of people…the world (全世界) own mobile phones.”可知,此处是指数百万人,固定短语为millions of“数以百万计”。故填millions。52.句意:电话发明后,如今全球数百万人拥有移动电话。根据“After the invention of telephones, today…of people…the world (全世界) own mobile phones.”可知,此处是指全世界,固定短语为across the world。故填across。53.句意:它们使人们可以随时随地保持联系。根据“They…(允许) people to keep in touch with each other anytime, anywhere.”可知,此处表达“允许”,应用动词allow表示,时态为一般现在时,主语为they,应用动词原形。故填allow。54.句意:有了灯泡,人们在晚上可以做和白天一样多的事情。根据“…light bulbs, people can do as…things in the evenings as they can in the daytime.”可知,有了灯泡,应用介词with“具有”表示,位于句首首字母大写。故填With。55.句意:有了灯泡,人们在晚上可以做和白天一样多的事情。根据“…light bulbs, people can do as…things in the evenings as they can in the daytime.”可知,空后为名词复数形式,应用many“很多”修饰。故填many。56.句意:你能想象没有它们的生活吗?根据“Can you imagine…without them ”可知,此处是指在没有它们的情况下生活,应用动词live表示“生活在”,固定短语imagine doing sth.“想象做某事”,应用动名词形式。故填living。【导语】本文介绍了三个重要的发明及其对人类生活的影响。【答案】57.Keeping/Writing travel journals is different from that.I have written/kept travel journals since I was 34.你写下你在旅途中的想法、感受和其他东西。我是怎么应对的?61.享受你的旅行总是比写旅游日志更重要。【分析】本文主要介绍了写日志这种记录生活的方式。【解析】57.分析句子可知,此处需用动名词作主语。keeping/writing travel journals“写旅游日志”;be different from“与……不同”,此时be动词用is;that“那个”。故填Keeping/Writing travel journals is different from that.58.分析句子可知,本句是含有since的现在完成时(have/has done)。I“我”,此时助动词用have;write/keep travel journals“写旅游日志”,动词过去分词为written/kept;since I was 9“从九岁开始”。故填I have written/kept travel journals since I was 9.59.You record“你写下”;your thoughts, your feelings and anything else“你的想法、感受和其他东西”;during your travel“在旅途中”。故填:你写下你在旅途中的想法、感受和其他东西。60.How“怎么”;I“我”;deal with“处理”。故填:我是怎么应对的?61.Enjoying your travel“享受你的旅行”;is always more important“总是更重要”;than writing travel journals“比写旅游日志”。故填:享受你的旅行总是比写旅游日志更重要。62.【答案】例文:Dear Wang Nan,I’m excited to invite you to our housewarming party this Friday, December 29, at 6:30 p.m. at my new home, located at 5 Yuanda Street. We will enjoy delicious food, watch movies, and play games together. Please let me know if you can make it by this Friday. Hope you can join us!Yours,Li Hua【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇应用文,属于邀请函;②时态:以一般现在时为主;③提示:根据题干中所给的要点提示完成写作,注意包含所有的内容,可适当增加细节[写作步骤]第一步,简单开头表达目的,邀请对方参加聚会;第二步,详细说明活动时间、地点及计划;第三步,礼貌请求回复以便了解对方安排。[亮点词汇]①be excited to do sth做某事很兴奋②located at位于③watch movies看电影[高分句型]①Please let me know if you can make it by this Friday. (“if”引导宾语从句)②Hope you can join us! (祈使句)第 page number 页,共 number of pages 页第 page number 页,共 number of pages 页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 2025年秋季高一开学摸底考试英语模拟卷-音频-答案3.docx 2025年秋季高一开学摸底考试英语模拟卷音频.mp3