Unit 3 Sports and fitness Section Ⅰ Listening and Speaking课件(共76张PPT+ 讲义)高中英语人教版(2019)必修 第一册

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 3 Sports and fitness Section Ⅰ Listening and Speaking课件(共76张PPT+ 讲义)高中英语人教版(2019)必修 第一册

资源简介

英语 必修 第一册 RJ
子主题1:邀请朋友参加体育活动 子主题2:选择你最喜欢的运动员 子主题3:描述自己在健身方面的今昔变化以及对体育精神的看法 子主题4:写一页健康薄
开篇页引言:本单元的引言“All sports for all people.”是现代奥运之父顾拜旦(Pierre de Coubertin)在90多年前提出的。随着人类文明的发展和社会的进步,这个愿望将不再是遥不可及的,中国现在普遍提倡的“全民运动”和“全民健身”,与这句话的含义有相通之处。
Section Ⅰ Listening and Speaking
一、阅读单词及词块:写出汉语含义
1.soccer n. 足球;足球运动
2.boxing n. 拳击(运动)
3.badminton n. 羽毛球运动
4.marathon n. 马拉松赛跑
5.ski adj. 滑雪的 vi. 滑雪
6.track and field 田径
7.gym n. 健身房;体育馆
8.gymnastics n. 体操(训练)
二、核心单词:写出英文单词
1.stadium n. 体育场;运动场
2.track n. 跑道;足迹;铁路轨道
vt.& vi. 追踪;跟踪
三、拓展单词:写出英文单词,并尝试写出其词性转换(可查字典)
1.fitness n. 健康;健壮;适合→fit adj. 合适的;健康的 v. 适合,合身;符合
2.event n. 比赛项目;大事;公开活动→eventful adj. 充满大事的;多变故的;重大的
四、熟词生义:写出熟义
1.host 熟义:n. 主人;东道主;节目主持人
生义:vt. 主办;主持
2.sweat 熟义:n. 汗水;出汗
生义:vt. 使出汗;出汗弄湿 vi. 出汗;流汗
五、核心短语:写出英语表达
1.come__along 跟随;到达;进步;赶快
2.work__out 锻炼;计算出;解决
3.make__it 获得成功;准时到达
用下列邀请和答复的常用句组织一段对话
What/How about ... Why don't you ... I'd like to invite you to ... Would you like ... Could/Would you please ... I wonder if you're interested in ... All right (then)! Yes, I'd love to ... That would be very nice. I'm looking forward to ... That sounds like a good idea. That'd be great! Thanks, that's very nice of you. I'm sorry/afraid I can't. I'd love to, but ...
例:
A:What about going to the cinema on weekends
B:That sounds like a good idea. Would you like a cup of coffee before we go to the cinema
A:That'd be great! I love coffee.
探究一 热词
1.track n. 跑道;足迹;铁路轨道 vt.& vi. 追踪;跟踪(教材P37)
track and field 田径 be on the track of ... 追踪…… keep track of 与……保持联系;了解……的动态;记录…… lose track of 失去……的线索;不能跟上……的发展;与……失去联系 track down 追踪;追查
【语境感知】
①Passengers are requested not to walk across the tracks.
要求乘客不要穿越铁轨。
②It's difficult to track an animal over stony ground.
很难在多石的地面上追踪动物。
③It was a very effective way for them to keep track of their spending.
对他们来说,这是一种非常有效的记录支出的方法。
【学会运用】单句语法填空
①The only evidence of pandas was their tracks (track) in the snow.
②Bank statements help you keep track of where your money is going.
③The police are on the track of the killer.
【学会表达】完成句子
④你是那么专注于一项活动,以致忘了时间。
You become so deeply absorbed in an activity that you__lose__track__of__time.
2.fitness n. 健康;健壮;适合→fit adj. 合适的;健康的 v. 适合,合身;符合
【语境感知】
In yesterday's physical fitness test, many of us became worn out after finishing the one-thousand-meter running and Mr Wang's advice is that we combine a balanced diet with regular exercise to keep fit.
在昨天的体能测试中,我们中的许多人在完成一千米跑步之后变得筋疲力尽,王老师的建议是,我们要将均衡饮食和定期锻炼结合起来,以此来保持健康。
【学会运用】单句语法填空
①I consulted with a physician, I hired a fitness (fit) coach, and I began to eat small and healthy meals.
【学会表达】翻译句子
②在许多运动中,身体健康和技术一样重要。
In__many__sports,__physical__fitness__is__as__important__as__technique.
3.host [熟义] n. 主人;东道主;节目主持人 [生义] vt. 主办;主持
【语境感知】
①Our hosts shared many of their experiences and recommended wonderful places to eat, shop, and visit.
主人分享了许多他们的经历,并推荐了一些很棒的吃饭、购物和参观的地方。
②Youth Ski Race will be hosted in Zhangjiakou next year.
明年将在张家口举办青少年滑雪比赛。
【学会运用】单句语法填空
①He is lucky enough to be chosen as one of the hosts (host).
【学会表达】翻译句子
②她主持一个日间电视节目。
She__hosted__a__daytime__TV__show./She__took__on__the__role__as__host__of__a__daytime__TV__show.
③她毕业于北京大学,几年前主持过一个体育节目。
She__graduated__from__Peking__University__and__hosted__a__sports__programme__several__years__ago.
4.sweat [熟义] n. 汗水;出汗 [生义] vt. 使出汗;出汗弄湿 vi. 出汗;流汗
【语境感知】
①He rushed into the room, with his face covering with sweat.
他满脸是汗,冲进了房间。
②He was sweating all over because of heat when I entered the gym.
我进体育馆时,他热得浑身是汗。
【学会运用】单句语法填空
①My palms sweating (sweat), an inner voice told me that I had to calm down.
【学会表达】完成句子
②眼泪和汗水是相似的,但是前者换来的是同情。
Tears__and__sweat__are__similar,__but the former is only in exchange for the sympathy.
③运动时记得喝水,以补充因出汗而散失的水分。
Remember to drink when exercising to make up for water__lost__to__sweat.
探究二 短语
5.come along 跟随;到达;进步;赶快(教材P36)
come其他相关搭配: come up走上前;被提到;升起 come up with 提出;想出 come across 偶遇;遇到 come over来访,拜访 come out 出现;出版;出来;结果是 come back to life 复活;恢复生机 come to a conclusion 得出结论 when it comes to (doing) sth当提到(做)某事的时候
【语境感知】
①I wish you could come along.
我希望你能一起来。
②I wanted to come up with a healthy, natural way for people to drink when on the go.
我想找到一种健康、自然的饮用方式,让人们在路上畅饮。(生活方式)
③When it comes to my favourite Chinese historical figure, it must be Confucius.
当说到我最喜欢的中国历史人物,那一定是孔子。(人物介绍)
【学会运用】单句语法填空
①One of the teachers came up and started talking to me.
②I came across an old school friend in Oxford Street this morning.
③We're going into town—do you want to come along
【学会表达】完成句子
④然后我会根据我所知道的事情做一个总结。
I will then come__to__a__conclusion based on what I have learnt.
6.work out 锻炼;计算出;解决;制定;产生结果;发展(教材P37)
work 其他相关短语: work on 从事;致力于;忙于;继续工作 work at 从事/致力于…… work as 担任;充当 out of work 失业 at work 在工作;起作用
【语境感知】
①If you plan on working out in a gym, that person must belong to the same gym.
如果你打算在健身房锻炼,那个人必须属于同一个健身房。
②Engineers are now working on a new concept: the rail drones of the future.
工程师们现在正在研究一个新的概念:未来的铁路无人机。
③Don't phone me at work—people will talk.
别在上班时给我打电话,人家会说闲话的。
work out作“解决;制定”讲时,是及物动词短语,可以接宾语;作“锻炼;产生结果”讲时,为不及物动词短语,不可以接宾语,且没有被动语态。
【学会运用】单句语法填空
①The deal just isn't working out the way we were promised.
②I work as a policewoman because of an unforgettable experience that happened in my teens.
③I've been working at/on my assignment all day.
【学会表达】翻译句子
④相比在健身房锻炼,我更喜欢在户外跑步。(个人观点)
I__prefer__running__in__the__open__air/outdoors__to__working__out__in__the/a__gym.
7.make it 获得成功;准时到达;生存或度过困难时期(教材P37)
make it=manage to do sth=succeed in doing sth 成功做某事 make it to sp 准时到达某个地方 make it at+时间 在……时间到达某地(用于约定时间)
【语境感知】
①You will make it if you don't lose heart and keep on trying.
如果你不泄气并继续努力的话,你会获得成功。
②When I called her, she said she might not be able to make it to the cinema.
当我打电话给她时,她说她可能去不了电影院了。
③Let's make it at seven o'clock on Tuesday morning at my office.
让我们把时间定在星期二早上七点,地点就在我的办公室。
make it结构中的it有时为形式宾语,后接形容词作宾语补足语。
【学会运用】写出下列句子中make it的汉语意思
①I thought Grandpa was too old to climb onto the top of the hill, but somehow he eventually made it. 获得成功
②Frank was very ill, and the doctors didn't think he'd make it. 痊愈
③The train leaves at 9:00 sharp; I think we shall make it. 准时到达
④As for our next meeting, let's make it the day after tomorrow. 约定时间
【学会表达】完成句子
⑤我甚至没来得及走到门口向她道谢,她就离开了。
She left before I could even make__it__to__the__door to offer my thanks.
⑥他没能如约参加我们的晚宴。
He hadn't been able to __make__it__to__our__dinner.
Ⅰ.匹配词义
a.匹配下列单词的词义
(E)1.soccer A.n. 健身房;体育馆
(C)2.boxing B.adj. 充满大事的
(D)3.fit C.n. 拳击(运动)
(B)4.eventful D.adj. 合适的 v. 适合
(A)5.gym     E.n. 足球
b.匹配下列短语的词义
(E)6.make it A.参加
(C)7.work out B.与……保持联系
(A)8.take part in C.锻炼;计算出;解决
(D)9.come along D.跟随;到达;进步;赶快
(B)10.keep track of   E.获得成功;准时到达
Ⅱ.默写单词
1.fitness n. 健康;健壮;适合
2.sweat vt. 使出汗 vi. 出汗 n. 汗水
3.stadium n. 体育场;运动场
4.marathon n. 马拉松赛跑
5.gymnastics n. 体操(训练)
6.badminton n. 羽毛球运动
7.ski adj. 滑雪的 vi. 滑雪
8.host vt. 主办;主持 n. 主人
9.event n. 比赛项目;大事
10.track n. 跑道;足迹;铁路轨道
vt.& vi. 追踪;跟踪
Ⅲ.选词填空
stadium, event, ski, host, track, gymnastics, sweat, boxing
1.This year's Olympic Games will be the biggest ever sporting event.
2.Many doctors believe that boxing is too dangerous and should be banned.
3.I would like to propose a vote of thanks to our host.
4.He stood up to wipe the sweat off her face.
5.She competes in gymnastics,__with hopes of making it to the Olympics.
6.Moving to a new town means losing track of your friends.
7.There were several badminton matches in the school stadium the next week.
8.In Canada, cross-country skiing is a popular sport where they can enjoy excitement and adventure.
Ⅳ.单句语法填空
1.The only thing I am concerned about is his fitness (fit).
2.Natural disasters are events (event) like earthquakes or floods that can be very dangerous.
3.There will be badminton matches in the new stadium, won't (not) there
4.People have been pouring into stadiums (stadium) since the days of ancient Greece.
5.I believe I have the talent to make it.
6.If a country, city, or organization hosts (host) an event, they will provide the facilities for the event to take place.
7.In fact, these cameras are used to__track (track) the dogs' eye movements.
8.In ten years of boxing (box), he racked up a record 176 wins.
Ⅴ.完成表达
1.Whenever the exam season comes, stress may come__along (随之而来).
2.Reading newspaper helps us to keep__track__of__everything (了解每一件事情) that happens at home and abroad.
3.The injury in her leg makes it impossible for her to return__to__track__and__field (返回田径项目).
Ⅵ.完整表达
1.只要你有梦想,继续努力,你就会获得成功。
As__long__as__you__have__a__dream,__keep__trying__and__you__will__make__it.
2.你为什么不在健身房锻炼呢?
Why__don't__you__work__out/Why__not__work__out__in__the__gym
3.我们准备去购物,我想知道你是否想和我们一起去。
We're__going_shopping_and_I'm_wondering__if__you'd__like__to__come__along__with__us.
课后课时作业
较易题(占比70%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比0%)
题号 Ⅰ
A B Ⅱ
难度 ★★ ★ ★
Ⅰ 阅读
A
(2024·河北石家庄高一上期末)Hang your tongue out of your mouth while your eyes look upwards. Breathe loudly and use your hands to pull your head in every way. This is yoga for your face.
Fumiko Takatsu, creator of the Face Yoga Method, has written six books on face yoga and has been practicing facial exercises for about 15 years. Takatsu, 50, said she came up with the idea of facial exercises after a car accident when she was 35 years old, which left her face out of its proper position. Around the same time, Takatsu said she began to notice signs of aging, but gave up using creams and beauty treatments after they became too expensive.
Koko Hayashi, 39, a face yoga instructor in Los Angeles, said she first heard of face yoga by discovering Takatsu's work. Hayashi said she had a chin implant (下巴植入体) when she was 27 years old, but took it out because it misshaped her face. “That's why I'm so interested in more natural beauty instead of plastic surgery (整形手术),” Hayashi said. Like others who practice facial exercises, Hayashi believes it can fix signs of aging and help reduce wrinkles.
The question that often pops up when someone mentions face yoga is, “Does it actually work?” A study out of Northwestern University found that the exercises may help middle-aged women.
“This is a pilot study that suggests that there might be some factors of face exercise that can be helpful to at least certain patients in improving certain signs of aging,” said Dr Murad Alam from Northwestern University. “But we need more studies to better understand exactly how much exercise is necessary to have any benefit, whether it works for men and women of different ages, and then how much exercise is needed to keep that benefit.”
Medical reporter Dr Jennifer Ashton said that she is not sure whether face yoga works and that any benefits are most likely going to be up to the person trying it. “If you feel better after trying face yoga, it may be something you should keep doing,” she said.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了Fumiko Takatsu (高津富美子)创立的面部瑜伽法及其影响。
1.What made Takatsu decide to create the Face Yoga Method?(  )
A.An unexpected car accident.
B.Great interest in doing yoga.
C.Unaffordable beauty treatments.
D.Unsatisfactory effects of creams.
答案:A
解析:细节理解题。根据第二段中的“she came up with ... out of its proper position”可知,Takatsu在35岁的时候遭遇了一场车祸,这使她萌生了进行面部锻炼的想法,随后便创造了面部瑜伽方法。故选A。
2.What do we know about Hayashi?(  )
A.She wrote a book about face yoga.
B.She followed in Takatsu's footsteps.
C.She had a plastic surgery two years ago.
D.She had always admired natural beauty.
答案:B
解析:推理判断题。根据第三段内容可知,Hayashi (哈亚希)是一位面部瑜伽教练,在读到Takatsu的作品后了解了面部瑜伽,并开始崇尚自然美。由此可推知,Hayashi跟随Takatsu的脚步开始练习和教授面部瑜伽。故选B。
3.What can be inferred from Alam's words?(  )
A.The study is helpful but more research is needed.
B.Face yoga is more suitable for women than men.
C.Face yoga needs much too exercise to bring benefits.
D.The study is well-designed but the findings are worthless.
答案:A
解析:推理判断题。根据倒数第二段内容可推知,Alam (阿拉姆)指出,尽管他们的研究表明面部锻炼可能对某些患者有帮助,但是仍需更多的研究来更好地了解面部瑜伽的益处。故选A。
4.What does Ashton think of face yoga?(  )
A.Its key point is keeping exercising.
B.It can stop all kinds of signs of aging.
C.Its advantages outweigh its disadvantages.
D.Its effectiveness depends on personal feelings.
答案:D
解析:细节理解题。根据最后一段内容可知,Ashton (阿什顿)认为,面部瑜伽是否有效最有可能取决于尝试者自己的个人感受。故选D。
B
(2024·贵州毕节高一上期末)Many people have weight problems. These problems are bad for their health. One of the biggest reasons is that we sit around too much. So, the best way to lose weight is to move your body.
Turn off the TV. It's the first thing you need to do. Once a week, turn off the TV and play some sports with your family. You can do something more interesting than sitting in front of the TV, such as playing games and taking a walk.
Walk more. Look for small ways to walk more. When you get the mail, take a walk around the house. Take the dog for a walk each day or ride your bike for 10 minutes before getting ready for work.
Do some housework. Watering the flowers, cleaning the windows, washing clothes and so on. These kinds of activities may not be vigorous (有力的) exercise, but they can keep you moving.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了几点让身体动起来的建议。
5.What is the biggest reason for weight problems according to the passage?(  )
A.The hard work.
B.Watching movies for too long.
C.Playing games.
D.Sitting around too much.
答案:D
解析:细节理解题。根据第一段中的“One of the biggest reasons is that we sit around too much.”可知,体重问题的最大原因是久坐。故选D。
6.What is the first thing you should do to lose weight?(  )
A.Turn off the TV. B.Do some housework.
C.Clean the window. D.Do some sports.
答案:A
解析:细节理解题。根据第二段中的“Turn off the TV. It's the first thing you need to do.”可知,减肥的第一件事是关掉电视。故选A。
7.Which of the following is not the way to help move our body?(  )
A.Turn off the TV.
B.Walk more.
C.Do some housework.
D.Lose weight.
答案:D
解析:细节理解题。根据第二段中的“Turn off the TV.”、第三段中的“Walk more.”和第四段中的“Do some housework.”可知,减肥不能帮助我们的身体动起来。故选D。
8.What is the passage mainly about?(  )
A.How to live a healthy life.
B.How to take a walk.
C.How to lose weight.
D.How to play games.
答案:C
解析:主旨大意题。通读全文,尤其根据第一段内容可知,这篇文章主要介绍了如何减肥。故选C。
Ⅱ 七选五
(2024·河南省新乡市九师联盟高一上阶段测试)Walking might seem simple. “But it's not,” explains Peggy Cawthon, a professor at Harvard Medical School. “It's an amazingly complex behavior when we try to understand how to improve our lives as we age.” 1(____) Here are a few ideas.
Don't stop exercising
Cawthon agrees that the worst thing a person can do is to stop exercising. “You'll feel the effects almost immediately,” says Cawthon. Sitting for hours leaves her uncomfortable, and it's the days when she types that her arthritis (关节炎) doesn't cause much pain. 2(____).
Train yourself to walk with skill
To truly improve your walking, you need to think like an athlete. Imagine you want to play tennis, but you have a bad backhand. Playing lots of tennis won't fix the problem, Cawthon says. 3(____). It's the same thing with walking.
Give your brain a boost (激励)
4(____). So don't forget that when working out your fitness plan. Cawthon has been studying an area of the brain related to motivation (动机) and executive function. Subjects with a boost walk more steps on average than the control group, and they have been maintaining that even several months later.
5(____)
So when should we face the music about our mobility There is no final answer for when walking problems begin to come up. “You should be as active as you can at any age,” Cawthon says, noting that people who are healthy in their 20s and 30s are best equipped to deal with future age-related challenges. “The best time to start is now. Next best is tomorrow,” she says.
A.Start planning now
B.Be in pretty good shape
C.You need to improve your skill
D.So what steps should we take to do it right
E.How can you sweat your way to good health
F.It is a helpful reminder that our bodies need action
G.Basically, the body part controlling everything is your brain
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了哈佛医学院教授Peggy Cawthon(佩吉·卡森)提出的有关走路锻炼的四点建议。
1.答案:D
解析:根据后文“Here are a few ideas.(以下是一些想法。)”可知,设空处应询问关于走路锻炼,我们应该做些什么,D项(那么,我们应该采取什么措施才能做到这一点呢)符合语境。故选D。
2.答案:F
解析:根据本段小标题“Don't stop exercising”和前文“Sitting for hours leaves her ... doesn't cause much pain.”可知,本段主要讲述了不要停止锻炼,并指出通过打字来活动手指可以让关节炎有所减轻,F项(这是一个有益的提醒:我们的身体需要动起来)承接前文。故选F。
3.答案:C
解析:根据前文“Imagine you want to ... won't fix the problem, Cawthon says.”可知,打网球时反手打得不好,多打网球并不能解决自己这个问题,C项(你需要提高你的技能)承接前文。故选C。
4.答案:G
解析:根据本段小标题“Give your brain a boost (激励) (给大脑激励)”及后文“Cawthon has been studying an area of the brain related to motivation (动机) and executive function.”可知,大脑控制一切,G项(基本上,控制一切的身体部分是你的大脑)符合语境。故选G。
5.答案:A
解析:设空处是本段小标题。根据后文“The best time to start is now. Next best is tomorrow”可知,本段主要建议要从现在开始,A项(现在就开始计划)概括本段内容。故选A。
 精深阅读
(2024·贵州毕节高一上期末)Have you tried to run or walk for exercise and then given up If you answered yes, you should try a new kind of exercise: aquatic (水中的) exercise. Aquatic exercise is like exercise on land, but you do it in a swimming pool. More and more people are trying aquatic exercise now.
Aquatic exercise feels easier than exercising on land. Why You weigh about 90% less in the pool. It is better for your knees than running or walking. Water is about 1,000 times thicker and heavier than air. To move through the water, your body has to work four times as hard. As a result, you can burn more calories.
In fact, most people say they feel more relaxed in the water. They stop thinking about the things that make them worried. They feel in control of their bodies. The cool, quiet environment makes them feel good.
But what if you are afraid of the water No problem! There is nothing to worry about. Aquatic exercise is safe and easy to learn. It doesn't require any special skills. You don't even need to know how to swim. Aquatic exercise is fit for everyone.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了一种新的锻炼方式:水中运动。
1.What is Paragraph 2 mainly about
A.The advantages of aquatic exercise.
B.Weight change of one's body.
C.Difference between land and water.
D.The ways to do exercise on land.
答案:A
解析:段落大意题。根据第二段内容可知,本段介绍了水中运动比陆地上的运动更容易的原因,它对膝盖更好,且能燃烧更多的卡路里,即本段介绍了水中运动的优点。故选A。
2.What do most people think of aquatic exercise
A.Difficult. B.Dangerous.
C.Relaxing. D.Boring.
答案:C
解析:细节理解题。根据第三段中的“In fact ... in the water.”可知,大多数人觉得水中运动令人感到轻松。故选C。
3.According to the passage, what is aquatic exercise
A.It is done in groups.
B.It is fit for everyone.
C.It is difficult to learn.
D.It is done with special skills.
答案:B
解析:细节理解题。根据最后一段中的“Aquatic exercise is ... is fit for everyone.”可知,水中运动非常安全、学起来也很容易,不需要什么特殊的技能,它适合每个人。故选B。
4.In which part of a magazine can we read the passage
A.Culture. B.Health.
C.Nature. D.Travel.
答案:B
解析:推理判断题。根据第一段中的“If you answered yes ... aquatic (水中的) exercise.”可知,本文介绍了一种越来越受人们欢迎的新运动——水中运动,由此可推知,本篇文章可能出现在杂志的健康版块。故选B。
精深阅读——好词句小练
热词
1.thick adj. 厚的;茂密的
2.quiet adj. 安静的
3.environment n. 环境
4.require v. 需要
5.special adj. 特殊的
(二)高频短语
6.move through 穿过;通过
7.as__a__result 结果,因此
8.in fact 事实上
9.think__about 思考,考虑
10.in control of 控制
(三)根据语境填入恰当的内容
11.My two brothers and I were coming back from the islands where we often risked going and got more fish than others.
12.Preparing different kinds of food to satisfy guests' tastes usually requires (require) a lot of time.
13.The paper provides a detailed description of how to__create (create) human embryos by cloning.
(四)写出下列句子中黑体部分的汉语释义
14.His broken leg is the direct result of his own carelessness.结果
15.What made him great as a photographer was his skill in capturing the moment.技巧
16.He weighed the ideas in his mind.权衡
(五)用方框中单词或短语的正确形式替换下列句子中的黑体部分
17.But when Dennis Williams received a text that clearly wasn't intended for him, he did something particular.special
18.So, if we are guided only by our own feelings, our judgement might be one sided. As__a__result
19.We must stop him from going to swim in the river. have__to
(六)长难句分析
20.To move through the water, your body has to work four times as hard.
句意:要在水中移动,你的身体必须付出四倍的努力。
分析:主干是your__body__has__to__work;动词不定式短语To move ... 作目的状语,主句中含有倍数关系句型。
(七)根据所给汉语,完成下列句子
21.In the West, people feel more in__control__of__their__own__lives (掌控他们自己的生活).
22.Equipped with good communication skills, I am__fit__for__the__job (适合这份工作).
(八)仿写句子
23.Water is about 1,000 times thicker and heavier than air. (倍数关系句型)
仿写:我们学校现在的学生人数是五年前的五倍。
The__number__of__the__students__in__our__school__now__is__five__times__than__it__was__five__years__ago.
17(共76张PPT)
WELCOME UNIT
UNIT 3 SPORTS AND FITNESS
Section Ⅰ Listening and Speaking
子主题1:邀请朋友参加体育活动
子主题2:选择你最喜欢的运动员
子主题3:描述自己在健身方面的今昔变化以及对
体育精神的看法
子主题4:写一页健康薄
开篇页引言:本单元的引言“All sports for all people.”是现代奥运之父顾拜旦(Pierre de Coubertin)在90多年前提出的。随着人类文明的发展和社会的进步,这个愿望将不再是遥不可及的,中国现在普遍提倡的“全民运动”和“全民健身”,与这句话的含义有相通之处。
预学检测 单词打卡
自主学习 助力听说
目录
CONTENTS
1
2
合作探究 课时重点
3
对点练习 巩固所学
4
课后课时作业
5
预学检测 单词打卡
一、阅读单词及词块:写出汉语含义
1.soccer n. __________________
2.boxing n. _______________
3.badminton n. ______________
4.marathon n. ______________
5.ski adj. _________ vi. ________
6.track and field _______
7.gym n. _________________
8.gymnastics n. _____________
足球;足球运动
拳击(运动)
羽毛球运动
马拉松赛跑
滑雪的
滑雪
田径
健身房;体育馆
体操(训练)
二、核心单词:写出英文单词
1.________ n. 体育场;运动场
2. ________ n. 跑道;足迹;铁路轨道 vt.& vi. 追踪;跟踪
三、拓展单词:写出英文单词,并尝试写出其词性转换(可查字典)
1._______ n. 健康;健壮;适合→_____ adj. 合适的;健康的 v. 适合,合身;符合
2._______ n. 比赛项目;大事;公开活动→__________ adj. 充满大事的;多变故的;重大的
stadium
track
fitness
fit
event
eventful
四、熟词生义:写出熟义
1.host 熟义:n. ____________________________
生义:vt. 主办;主持
2.sweat 熟义:n. ______________
生义:vt. 使出汗;出汗弄湿 vi. 出汗;流汗
五、核心短语:写出英语表达
1.____________ 跟随;到达;进步;赶快
2.____________ 锻炼;计算出;解决
3.____________ 获得成功;准时到达
主人;东道主;节目主持人
汗水;出汗
come along
work out
make it
自主学习 助力听说
用下列邀请和答复的常用句组织一段对话
What/How about ...
Why don't you ...
I'd like to invite you to ...
Would you like ...
Could/Would you please ...
I wonder if you're interested in ...
All right (then)!
Yes, I'd love to ...
That would be very nice.
I'm looking forward to ...
例:
A:What about going to the cinema on weekends
B:That sounds like a good idea. Would you like a cup of coffee before we go to the cinema
A:That'd be great! I love coffee.
That sounds like a good idea.
That'd be great!
Thanks, that's very nice of you.
I'm sorry/afraid I can't.
I'd love to, but ...
合作探究 课时重点
探究一 热词
(一)高频词
1.track n. 跑道;足迹;铁路轨道 vt.& vi. 追踪;跟踪(教材P37)
track and field 田径
be on the track of ... 追踪……
keep track of 与……保持联系;了解……的动态;记录……
lose track of 失去……的线索;不能跟上……的发展;与……失去联系
track down 追踪;追查
【语境感知】
①Passengers are requested not to walk across the tracks.
要求乘客不要穿越铁轨。
②It's difficult to track an animal over stony ground.
很难在多石的地面上追踪动物。
③It was a very effective way for them to keep track of their spending.
对他们来说,这是一种非常有效的记录支出的方法。
【学会运用】单句语法填空
①The only evidence of pandas was their _______ (track) in the snow.
②Bank statements help you keep track ____ where your money is going.
③The police are ____ the track of the killer.
【学会表达】完成句子
④你是那么专注于一项活动,以致忘了时间。
You become so deeply absorbed in an activity that _____________________.
tracks
of
on
you lose track of time
(二)拓展词
2.fitness n. 健康;健壮;适合→___ adj. 合适的;健康的 v. 适合,合身;符合
fit
【语境感知】
In yesterday's physical fitness test, many of us became worn out after finishing the one-thousand-meter running and Mr Wang's advice is that we combine a balanced diet with regular exercise to keep fit.
在昨天的体能测试中,我们中的许多人在完成一千米跑步之后变得筋疲力尽,王老师的建议是,我们要将均衡饮食和定期锻炼结合起来,以此来保持健康。
【学会运用】单句语法填空
①I consulted with a physician, I hired a _______ (fit) coach, and I began to eat small and healthy meals.
【学会表达】翻译句子
②在许多运动中,身体健康和技术一样重要。
____________________________________________________________________
fitness
In many sports, physical fitness is as important as technique.
(三)熟词生义
3.host [熟义] n. 主人;东道主;节目主持人
[生义] vt. _____________
主办;主持
【语境感知】
①Our hosts shared many of their experiences and recommended wonderful places to eat, shop, and visit.
主人分享了许多他们的经历,并推荐了一些很棒的吃饭、购物和参观的地方。
②Youth Ski Race will be hosted in Zhangjiakou next year.
明年将在张家口举办青少年滑雪比赛。
【学会运用】单句语法填空
①He is lucky enough to be chosen as one of the ______ (host).
【学会表达】翻译句子
②她主持一个日间电视节目。
____________________________________________________________________
③她毕业于北京大学,几年前主持过一个体育节目。
____________________________________________________________________
________________________________________________________________________
hosts
She hosted a daytime TV show./She took on the role as host of a daytime TV show.
She graduated from Peking University and hosted a sports programme several years ago.
4.sweat [熟义] n. 汗水;出汗
[生义] vt. __________________ vi. ____________
使出汗;出汗弄湿
【语境感知】
①He rushed into the room, with his face covering with sweat.
他满脸是汗,冲进了房间。
②He was sweating all over because of heat when I entered the gym.
我进体育馆时,他热得浑身是汗。
出汗;流汗
【学会运用】单句语法填空
①My palms _________ (sweat), an inner voice told me that I had to calm down.
【学会表达】完成句子
②眼泪和汗水是相似的,但是前者换来的是同情。
___________________________, but the former is only in exchange for the sympathy.
③运动时记得喝水,以补充因出汗而散失的水分。
Remember to drink when exercising to make up for _____________________.
sweating
Tears and sweat are similar
water lost to sweat
探究二 短语
5.come along 跟随;到达;进步;赶快(教材P36)
come其他相关搭配:
come up走上前;被提到;升起
come up with 提出;想出
come across 偶遇;遇到
come over来访,拜访
come out 出现;出版;出来;结果是
come back to life 复活;恢复生机
come to a conclusion 得出结论
when it comes to (doing) sth当提到(做)某事的时候
【语境感知】
①I wish you could come along.
我希望你能一起来。
②I wanted to come up with a healthy, natural way for people to drink when on the go.
我想找到一种健康、自然的饮用方式,让人们在路上畅饮。(生活方式)
③When it comes to my favourite Chinese historical figure, it must be Confucius.
当说到我最喜欢的中国历史人物,那一定是孔子。(人物介绍)
【学会运用】单句语法填空
①One of the teachers came _____ and started talking to me.
②I came ________ an old school friend in Oxford Street this morning.
③We're going into town—do you want to come ________
【学会表达】完成句子
④然后我会根据我所知道的事情做一个总结。
I will then ___________________ based on what I have learnt.
up
across
along
come to a conclusion
6.work out 锻炼;计算出;解决;制定;产生结果;发展(教材P37)
work 其他相关短语:
work on 从事;致力于;忙于;继续工作
work at 从事/致力于……
work as 担任;充当
out of work 失业
at work 在工作;起作用
【语境感知】
①If you plan on working out in a gym, that person must belong to the same gym.
如果你打算在健身房锻炼,那个人必须属于同一个健身房。
②Engineers are now working on a new concept: the rail drones of the future.
工程师们现在正在研究一个新的概念:未来的铁路无人机。
③Don't phone me at work—people will talk.
别在上班时给我打电话,人家会说闲话的。
work out作“解决;制定”讲时,是及物动词短语,可以接宾语;作“锻炼;产生结果”讲时,为不及物动词短语,不可以接宾语,且没有被动语态。
【学会运用】单句语法填空
①The deal just isn't working _____ the way we were promised.
②I work ____ a policewoman because of an unforgettable experience that happened in my teens.
③I've been working ________ my assignment all day.
【学会表达】翻译句子
④相比在健身房锻炼,我更喜欢在户外跑步。(个人观点)
____________________________________________________________________
out
as
at/on
I prefer running in the open air/outdoors to working out in the/a gym.
7.make it 获得成功;准时到达;生存或度过困难时期(教材P37)
make it=manage to do sth=succeed in doing sth 成功做某事
make it to sp 准时到达某个地方
make it at+时间 在……时间到达某地(用于约定时间)
【语境感知】
①You will make it if you don't lose heart and keep on trying.
如果你不泄气并继续努力的话,你会获得成功。
②When I called her, she said she might not be able to make it to the cinema.
当我打电话给她时,她说她可能去不了电影院了。
③Let's make it at seven o'clock on Tuesday morning at my office.
让我们把时间定在星期二早上七点,地点就在我的办公室。
make it结构中的it有时为形式宾语,后接形容词作宾语补足语。
【学会运用】写出下列句子中make it的汉语意思
①I thought Grandpa was too old to climb onto the top of the hill, but somehow he eventually made it. ___________
②Frank was very ill, and the doctors didn't think he'd make it. _______
③The train leaves at 9:00 sharp; I think we shall make it. ___________
④As for our next meeting, let's make it the day after tomorrow. ___________
【学会表达】完成句子
⑤我甚至没来得及走到门口向她道谢,她就离开了。
She left before I could even _________________ to offer my thanks.
⑥他没能如约参加我们的晚宴。
He hadn‘t been able to ____________________.
获得成功
痊愈
准时到达
约定时间
make it to the door
make it to our dinner
对点练习 巩固所学
Ⅰ.匹配词义
a.匹配下列单词的词义
(___)1.soccer A.n. 健身房;体育馆
(___)2.boxing B.adj. 充满大事的
(___)3.fit C.n. 拳击(运动)
(___)4.eventful D.adj. 合适的 v. 适合
(___)5.gym     E.n. 足球
E
C
D
B
A
b.匹配下列短语的词义
(___)6.make it A.参加
(___)7.work out B.与……保持联系
(___)8.take part in C.锻炼;计算出;解决
(___)9.come along D.跟随;到达;进步;赶快
(___)10.keep track of   E.获得成功;准时到达
E
C
A
D
B
Ⅱ.默写单词
1._________ n. 健康;健壮;适合
2._________ vt. 使出汗 vi. 出汗 n. 汗水
3._________ n. 体育场;运动场
4._________ n. 马拉松赛跑
5._________ n. 体操(训练)
6._________ n. 羽毛球运动
fitness
sweat
stadium
marathon
gymnastics
badminton
7._______ adj. 滑雪的 vi. 滑雪
8._______ vt. 主办;主持 n. 主人
9._______ n. 比赛项目;大事
10._______ n. 跑道;足迹;铁路轨道
vt.& vi. 追踪;跟踪
ski
host
event
track
Ⅲ.选词填空
1.This year's Olympic Games will be the biggest ever sporting ________.
2.Many doctors believe that ________ is too dangerous and should be banned.
3.I would like to propose a vote of thanks to our ______ .
4.He stood up to wipe the ______ off her face.
5.She competes in __________, with hopes of making it to the Olympics.
6.Moving to a new town means losing ______ of your friends.
7.There were several badminton matches in the school _________ the next week.
8.In Canada, cross-country _______ is a popular sport where they can enjoy excitement and adventure.
event
stadium, event, ski, host, track, gymnastics, sweat, boxing
boxing
host
sweat
gymnastics
track
stadium
skiing
Ⅳ.单句语法填空
1.The only thing I am concerned about is his _______ (fit).
2.Natural disasters are _______ (event) like earthquakes or floods that can be very dangerous.
3.There will be badminton matches in the new stadium, _______ (not) there
4.People have been pouring into _________ (stadium) since the days of ancient Greece.
5.I believe I have the talent to make ____ .
fitness
events
won't
stadiums
it
6.If a country, city, or organization _______ (host) an event, they will provide the facilities for the event to take place.
7.In fact, these cameras are used ________(track) the dogs' eye movements.
8.In ten years of _______ (box), he racked up a record 176 wins.
hosts
to track
boxing
Ⅴ.完成表达
1.Whenever the exam season comes, stress may ____________ (随之而来).
2.Reading newspaper helps us to _______________________ (了解每一件事情) that happens at home and abroad.
3.The injury in her leg makes it impossible for her to _______________________ (返回田径项目).
come along
keep track of everything
return to track and field
Ⅵ.完整表达
1.只要你有梦想,继续努力,你就会获得成功。
____________________________________________________________________
2.你为什么不在健身房锻炼呢?
____________________________________________________________________
3.我们准备去购物,我想知道你是否想和我们一起去。
____________________________________________________________________
As long as you have a dream, keep trying and you will make it.
Why don't you work out/Why not work out in the gym
We're going shopping and I'm wondering if you'd like to come along with us.
课后课时作业
较易题(占比70%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比0%)
Ⅰ 阅读
A
(2024·河北石家庄高一上期末)Hang your tongue out of your mouth while your eyes look upwards. Breathe loudly and use your hands to pull your head in every way. This is yoga for your face.
题号 Ⅰ
A B Ⅱ
难度 ★★ ★ ★
Fumiko Takatsu, creator of the Face Yoga Method, has written six books on face yoga and has been practicing facial exercises for about 15 years. Takatsu, 50, said she came up with the idea of facial exercises after a car accident when she was 35 years old, which left her face out of its proper position. Around the same time, Takatsu said she began to notice signs of aging, but gave up using creams and beauty treatments after they became too expensive.
Koko Hayashi, 39, a face yoga instructor in Los Angeles, said she first heard of face yoga by discovering Takatsu's work. Hayashi said she had a chin implant (下巴植入体) when she was 27 years old, but took it out because it misshaped her face. “That's why I'm so interested in more natural beauty instead of plastic surgery (整形手术),” Hayashi said. Like others who practice facial exercises, Hayashi believes it can fix signs of aging and help reduce wrinkles.
The question that often pops up when someone mentions face yoga is, “Does it actually work?” A study out of Northwestern University found that the exercises may help middle-aged women.
“This is a pilot study that suggests that there might be some factors of face exercise that can be helpful to at least certain patients in improving certain signs of aging,” said Dr Murad Alam from Northwestern University. “But we need more studies to better understand exactly how much exercise is necessary to have any benefit, whether it works for men and women of different ages, and then how much exercise is needed to keep that benefit.”
Medical reporter Dr Jennifer Ashton said that she is not sure whether face yoga works and that any benefits are most likely going to be up to the person trying it. “If you feel better after trying face yoga, it may be something you should keep doing,” she said.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了Fumiko Takatsu (高津富美子)创立的面部瑜伽法及其影响。
篇章导读
1.What made Takatsu decide to create the Face Yoga Method?(  )
A.An unexpected car accident.
B.Great interest in doing yoga.
C.Unaffordable beauty treatments.
D.Unsatisfactory effects of creams.
解析:细节理解题。根据第二段中的“she came up with ... out of its proper position”可知,Takatsu在35岁的时候遭遇了一场车祸,这使她萌生了进行面部锻炼的想法,随后便创造了面部瑜伽方法。故选A。
答案
解析
2.What do we know about Hayashi?(  )
A.She wrote a book about face yoga.
B.She followed in Takatsu's footsteps.
C.She had a plastic surgery two years ago.
D.She had always admired natural beauty.
解析:推理判断题。根据第三段内容可知,Hayashi (哈亚希)是一位面部瑜伽教练,在读到Takatsu的作品后了解了面部瑜伽,并开始崇尚自然美。由此可推知,Hayashi跟随Takatsu的脚步开始练习和教授面部瑜伽。故选B。
答案
解析
3.What can be inferred from Alam's words?(  )
A.The study is helpful but more research is needed.
B.Face yoga is more suitable for women than men.
C.Face yoga needs much too exercise to bring benefits.
D.The study is well-designed but the findings are worthless.
解析:推理判断题。根据倒数第二段内容可推知,Alam (阿拉姆)指出,尽管他们的研究表明面部锻炼可能对某些患者有帮助,但是仍需更多的研究来更好地了解面部瑜伽的益处。故选A。
答案
解析
4.What does Ashton think of face yoga?(  )
A.Its key point is keeping exercising.
B.It can stop all kinds of signs of aging.
C.Its advantages outweigh its disadvantages.
D.Its effectiveness depends on personal feelings.
解析:细节理解题。根据最后一段内容可知,Ashton (阿什顿)认为,面部瑜伽是否有效最有可能取决于尝试者自己的个人感受。故选D。
答案
解析
B
(2024·贵州毕节高一上期末)Many people have weight problems. These problems are bad for their health. One of the biggest reasons is that we sit around too much. So, the best way to lose weight is to move your body.
Turn off the TV. It's the first thing you need to do. Once a week, turn off the TV and play some sports with your family. You can do something more interesting than sitting in front of the TV, such as playing games and taking a walk.
Walk more. Look for small ways to walk more. When you get the mail, take a walk around the house. Take the dog for a walk each day or ride your bike for 10 minutes before getting ready for work.
Do some housework. Watering the flowers, cleaning the windows, washing clothes and so on. These kinds of activities may not be vigorous (有力的) exercise, but they can keep you moving.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了几点让身体动起来的建议。
篇章导读
5.What is the biggest reason for weight problems according to the passage?(  )
A.The hard work.
B.Watching movies for too long.
C.Playing games.
D.Sitting around too much.
解析:细节理解题。根据第一段中的“One of the biggest reasons is that we sit around too much.”可知,体重问题的最大原因是久坐。故选D。
答案
解析
6.What is the first thing you should do to lose weight?(  )
A.Turn off the TV. B.Do some housework.
C.Clean the window. D.Do some sports.
解析:细节理解题。根据第二段中的“Turn off the TV. It's the first thing you need to do.”可知,减肥的第一件事是关掉电视。故选A。
答案
解析
7.Which of the following is not the way to help move our body?(  )
A.Turn off the TV.
B.Walk more.
C.Do some housework.
D.Lose weight.
解析:细节理解题。根据第二段中的“Turn off the TV.”、第三段中的“Walk more.”和第四段中的“Do some housework.”可知,减肥不能帮助我们的身体动起来。故选D。
答案
解析
8.What is the passage mainly about?(  )
A.How to live a healthy life.
B.How to take a walk.
C.How to lose weight.
D.How to play games.
解析:主旨大意题。通读全文,尤其根据第一段内容可知,这篇文章主要介绍了如何减肥。故选C。
答案
解析
Ⅱ 七选五
(2024·河南省新乡市九师联盟高一上阶段测试)Walking might seem simple. “But it's not,” explains Peggy Cawthon, a professor at Harvard Medical School. “It's an amazingly complex behavior when we try to understand how to improve our lives as we age.” 1(____) Here are a few ideas.
Don't stop exercising
Cawthon agrees that the worst thing a person can do is to stop exercising. “You'll feel the effects almost immediately,” says Cawthon. Sitting for hours leaves her uncomfortable, and it's the days when she types that her arthritis (关节炎) doesn't cause much pain. 2(____).
Train yourself to walk with skill
To truly improve your walking, you need to think like an athlete. Imagine you want to play tennis, but you have a bad backhand. Playing lots of tennis won't fix the problem, Cawthon says. 3(____). It's the same thing with walking.
Give your brain a boost (激励)
4(____). So don't forget that when working out your fitness plan. Cawthon has been studying an area of the brain related to motivation (动机) and executive function. Subjects with a boost walk more steps on average than the control group, and they have been maintaining that even several months later.
5(____)
So when should we face the music about our mobility There is no final answer for when walking problems begin to come up. “You should be as active as you can at any age,” Cawthon says, noting that people who are healthy in their 20s and 30s are best equipped to deal with future age-related challenges. “The best time to start is now. Next best is tomorrow,” she says.
A.Start planning now
B.Be in pretty good shape
C.You need to improve your skill
D.So what steps should we take to do it right
E.How can you sweat your way to good health
F.It is a helpful reminder that our bodies need action
G.Basically, the body part controlling everything is your brain
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了哈佛医学院教授Peggy Cawthon(佩吉·卡森)提出的有关走路锻炼的四点建议。
篇章导读
1.答案:D
解析:根据后文“Here are a few ideas.(以下是一些想法。)”可知,设空处应询问关于走路锻炼,我们应该做些什么,D项(那么,我们应该采取什么措施才能做到这一点呢)符合语境。故选D。
2.答案:F
解析:根据本段小标题“Don't stop exercising”和前文“Sitting for hours leaves her ... doesn't cause much pain.”可知,本段主要讲述了不要停止锻炼,并指出通过打字来活动手指可以让关节炎有所减轻,F项(这是一个有益的提醒:我们的身体需要动起来)承接前文。故选F。
答案
解析
3.答案:C
解析:根据前文“Imagine you want to ... won't fix the problem, Cawthon says.”可知,打网球时反手打得不好,多打网球并不能解决自己这个问题,C项(你需要提高你的技能)承接前文。故选C。
4.答案:G
解析:根据本段小标题“Give your brain a boost (激励) (给大脑激励)”及后文“Cawthon has been studying an area of the brain related to motivation (动机) and executive function.”可知,大脑控制一切,G项(基本上,控制一切的身体部分是你的大脑)符合语境。故选G。
答案
解析
5.答案:A
解析:设空处是本段小标题。根据后文“The best time to start is now. Next best is tomorrow”可知,本段主要建议要从现在开始,A项(现在就开始计划)概括本段内容。故选A。
答案
解析
(2024·贵州毕节高一上期末)Have you tried to run or walk for exercise and then given up If you answered yes, you should try a new kind of exercise: aquatic (水中的) exercise. Aquatic exercise is like exercise on land, but you do it in a swimming pool. More and more people are trying aquatic exercise now.
Aquatic exercise feels easier than exercising on land. Why You weigh about 90% less in the pool. It is better for your knees than running or walking. Water is about 1,000 times thicker and heavier than air. To move through the water, your body has to work four times as hard. As a result, you can burn more calories.
精深阅读
In fact, most people say they feel more relaxed in the water. They stop thinking about the things that make them worried. They feel in control of their bodies. The cool, quiet environment makes them feel good.
But what if you are afraid of the water No problem! There is nothing to worry about. Aquatic exercise is safe and easy to learn. It doesn't require any special skills. You don't even need to know how to swim. Aquatic exercise is fit for everyone.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了一种新的锻炼方式:水中
运动。
篇章导读
1.What is Paragraph 2 mainly about
A.The advantages of aquatic exercise.
B.Weight change of one's body.
C.Difference between land and water.
D.The ways to do exercise on land.
解析:段落大意题。根据第二段内容可知,本段介绍了水中运动比陆地上的运动更容易的原因,它对膝盖更好,且能燃烧更多的卡路里,即本段介绍了水中运动的优点。故选A。
答案
解析
2.What do most people think of aquatic exercise
A.Difficult. B.Dangerous.
C.Relaxing. D.Boring.
解析:细节理解题。根据第三段中的“In fact ... in the water.”可知,大多数人觉得水中运动令人感到轻松。故选C。
答案
解析
3.According to the passage, what is aquatic exercise
A.It is done in groups.
B.It is fit for everyone.
C.It is difficult to learn.
D.It is done with special skills.
解析:细节理解题。根据最后一段中的“Aquatic exercise is ... is fit for everyone.”可知,水中运动非常安全、学起来也很容易,不需要什么特殊的技能,它适合每个人。故选B。
答案
解析
4.In which part of a magazine can we read the passage
A.Culture. B.Health.
C.Nature. D.Travel.
解析:推理判断题。根据第一段中的“If you answered yes ... aquatic (水中的) exercise.”可知,本文介绍了一种越来越受人们欢迎的新运动——水中运动,由此可推知,本篇文章可能出现在杂志的健康版块。故选B。
答案
解析
精深阅读——好词句小练
(一)热词
1.______ adj. 厚的;茂密的
2.______ adj. 安静的
3.environment n. _______
4.require v. _______
5.________ adj. 特殊的
quiet
环境
需要
special
thick
(二)高频短语
6.move through ______________
7.___________ 结果,因此
8.in fact __________
9.___________ 思考,考虑
10.in control of _________
as a result
事实上
think about
控制
穿过;通过
(三)根据语境填入恰当的内容
11.My two brothers and I were coming back from the islands where we often risked going and got more fish ______ others.
12.Preparing different kinds of food to satisfy guests' tastes usually ________ (require) a lot of time.
13.The paper provides a detailed description of how __________ (create) human embryos by cloning.
than
requires
to create
(四)写出下列句子中黑体部分的汉语释义
14.His broken leg is the direct result of his own carelessness.________
15.What made him great as a photographer was his skill in capturing the moment. ________
16.He weighed the ideas in his mind. ________
结果
技巧
权衡
(五)用方框中单词或短语的正确形式替换下列句子中的黑体部分
17.But when Dennis Williams received a text that clearly wasn't intended for him, he did something particular._________
18.So, if we are guided only by our own feelings, our judgement might be one sided. ____________
19.We must stop him from going to swim in the river. _________
special
as a result, have to, special
As a result
have to
(六)长难句分析
20.To move through the water, your body has to work four times as hard.
句意:要在水中移动,你的身体必须付出四倍的努力。
分析:主干是____________________;动词不定式短语To move ... 作_________,主句中含有倍数关系句型。
your body has to work
目的状语
(七)根据所给汉语,完成下列句子
21.In the West, people feel more ______________________ (掌控他们自己的生活).
22.Equipped with good communication skills, I _______________ (适合这份工作).
(八)仿写句子
23.Water is about 1,000 times thicker and heavier than air. (倍数关系句型)
仿写:我们学校现在的学生人数是五年前的五倍。
____________________________________________________________________
in control of their own lives
am fit for the job
The number of the students in our school now is five times than it was five years ago.

展开更多......

收起↑

资源列表