Unit 6 Nurturing nature Period 7 单元回顾 默写背诵 课件(共146张)+学案(含答案)

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 6 Nurturing nature Period 7 单元回顾 默写背诵 课件(共146张)+学案(含答案)

资源简介

Period 7  默写背诵(Nurturing nature)
Ⅰ.核心单词
1.I like ____________ (徘徊) around the old street and experiencing its culture. 2.The river,the tall trees,the mountains and the late afternoon sun mixed to generate the beautiful ____________ (景色). 3.Some transparent (透明的) animals are extremely ____________ (脆弱的) and can be damaged by a simple touch. 4.It is agreed that the newly built shopping mall is an ideal place for ____________(休闲). 5.Scientists suspect that the ____________(辐射) does harm to human beings. 6.As the ____________ (经济) grew,millions of new jobs were created. 7.I'm sorry to ____________ (打扰) you,but could you tell me how to get to the Friendship Hotel 8.Not only you but also he is going to the ____________ (丛林) in a distant country. 9.Self-driving and shared systems could reduce carbon ____________ (排放物) from transportation by 80 percent. 10.The ____________(经营者) of the company felt hopeless due to the huge debts.
Ⅱ.拓展词汇
会书写 会应用
1. mass n.块,团→____________ adj.巨大的 2.economy n.经济→____________ adj.经济的;经济学的→____________ adj.经济的;节约的 3.disturb v.干扰,扰乱→____________ adj.令人不安的→____________ adj.心烦意乱的;烦恼的 4.operate v.经营;操作;动手术→____________ n.经营者→____________ n.操作;业务;运转;手术 5.conservation n.保护→____________ n.(动植物或古旧建筑的)保护工作者;环境保护主义者→____________ adj.保护性的 6.apply v.申请→____________ n.申请人→____________ n.申请 7.favour n.支持,赞同→____________ adj.支持的;有利的→____________ adj.特别受喜爱的 8.negotiate vt.谈判;协商→____________ n.谈判;协商→____________ adj.可协商的 9.prefer v.更喜欢;偏爱→____________ n.优先(权) 10.qualify vt.使具有资格→____________ n.技能条件,资格→____________ adj.有资格的;称职的 1.A teacher should not show ____________ for any one of his pupils,but most teachers ____________ to make friends with the polite students.(prefer) 2.____________ news came that the virus spread quickly,which made us rather ____________.(disturb) 3.The young ____________ is ____________ the big machine according to the ____________ guidance.(operate) 4.All the ____________ can ____________ in person or by email and at the same time should hand in their ____________ forms before May 6th.(apply) 5.The project will contribute to developing the ____________ and reducing poverty when it is completed.That is,it has extremely important significance for ____________ development.(economy) 6.In terms of ____________,ability and experience,you are absolutely suited to the position and I am sure you will be ____________ to be a salesman.(qualify) 7.To my great surprise,they offered me a loan on very ____________ (favour) terms.
Ⅲ.重点短语
会书写 会应用
1.________________  空闲时 2.________________ 支持,赞同 1.My brother specializes in maths and often helps me solve the problems ________________. 2.She spoke ________________ environmental protection and urged everyone to take action.
Ⅳ.重点句型
会记忆 会仿写
1.特殊疑问词+不定式 How to protect the delicate ecosystem was among the top concerns. 1.这儿的景色太美了,我不知道该怎么去形容它。 The scenery there is so amazing that I don't know ________________________.
2.before引导的时间状语从句 The journey has been flying by,and before I know it,we have reached Tanggula Station. 2.在做决定之前你应该仔细思考。 You should think carefully ____________________________________.
3.whether引导的名词性从句 Here in our city,there is a heated discussion about whether a hotel should be built at White Beach. 3.我不知道他是否会参加会议。 I don't know ____________________ he will take part in the meeting.
4.not...but...“不是……而是……” Ben later joked that the job should have been advertised not as the“best”,but the“busiest job in the world”! 4.真正的英雄不是拥有超凡能力的人,而是一个展现出非凡勇气和善良的普通人。 ________________________ with extraordinary powers ________________________ who shows extraordinary courage and kindness.
保护自然环境和自然文化遗产是人与自然主题下的一个重要的子主题。通过介绍中外著名的自然文化遗产,以及自然的保护现状,引导学生感受自然的美丽与神奇,体会前人为我们留下的自然文化遗产的魅力,使学生产生保护自然文化遗产的意愿,加深对人与自然和谐共处这一理念的认识。
A DAY IN THE CLOUDS
The air is thin and we have to rest several times on the short hike from camp.To our left,snow-covered mountains disappear into clouds that seem almost close enough to touch.On the plain in front of us,we can just make out a herd of graceful animals.This is why we're here—to observe Tibetan antelopes.
Tibetan antelopes live on the plains of Xizang,Xinjiang,and Qinghai.Watching them move slowly across the green grass,I'm struck by their beauty.I'm also reminded of the danger they were in.They were being hunted,illegally,for their valuable fur.
My guide is Zhaxi,a villager from Changtang.He works at the Changtang National Nature Reserve.The reserve is a shelter for the animals and plants of northwestern Xizang.To Zhaxi,the land is sacred and protecting the wildlife is a way of life.“We're not trying to save the animals,”he says.“Actually,we're trying to save ourselves.”
The 1980s and 1990s were bad times for the Tibetan antelope.The population dropped by more than 50 percent.Hunters were shooting antelopes to make profits.Their habitats were becoming smaller as new roads and railways were built.
In order to save this species from extinction,the Chinese government placed it under national protection.Zhaxi and other volunteers watched over the antelopes day and night to keep them safe from attacks.Bridges and gates were added to let the antelopes move easily and keep them safe from cars and trains.
The measures were effective.The antelope population has recovered and in June 2015,the Tibetan antelope was removed from the endangered species list.The government,however,does not intend to stop the protection programmes,since the threats to the Tibetan antelope have not yet disappeared.
In the evening,I drink a cup of tea and watch the stars.I think about the antelopes and what Zhaxi told me.Much is being done to protect wildlife,but if we really want to save the planet,we must change our way of life.Only when we learn to exist in harmony with nature can we stop being a threat to wildlife and to our planet.
词汇积累
1.snow-covered      adj.被雪覆盖的
2.plain n.平原
3.herd n.牧群;兽群
4.fur n.(动物的)毛皮
5.sacred adj.神圣的;受尊敬的
6.profit n.利润;利益
7.habitat n.栖息地
1.Why did the writer visit Xizang
A.To enjoy the beautiful scenery.
B.To have a good rest.
C.To observe Tibetan antelopes.
D.To get close to nature.
2.Why should we protect the wildlife animals
A.Saving the animals means saving ourselves.
B.Some wildlife animals are in danger of dying out.
C.The number of some wildlife animals is decreasing.
D.Some wildlife animals are being hunted illegally.
3.What did people do to help protect the Tibetan antelope
A.Set up National Nature Reserve.
B.Volunteers watched over the antelopes day and night.
C.Bridges and gates were added to let the antelopes move easily and keep them safe from cars and trains.
D.All of the above.
4.What took place after the government took protection
A.The habitat area of the Tibetan antelope has expanded a lot.
B.The population of the Tibetan antelope has recovered.
C.The Tibetan antelope is still listed as an endangered animal.
D.The threats to the Tibetan antelope have disappeared.
5.According to the author's point of view,how can we really save the earth
A.We should try our best to protect wildlife.
B.We must do more in environmental protection.
C.We have to change our way of life and live in harmony with nature.
D.We must remove all threats to wildlife.
Period 7
Ⅰ.1.wandering 2.scenery 3.delicate 4.leisure 5.radiation 6.economy 7.disturb 8.jungle 9.emissions 10.operator
Ⅱ.会书写
1.massive 2.economic;economical 3.disturbing;disturbed 4.operator;operation 5.conservationist;conservational 6.applicant;application 7.favourable;favourite 8.negotiation;negotiable 9.preference 10.qualification;qualified
会应用
1.preference;prefer 2.Disturbing;disturbed 3.operator;operating;operation 4.applicants;apply;application 5.economy;economic 6.qualification;qualified
7.favourable
Ⅲ.会书写
1.at one's leisure 2.in favour of
会应用
1.at his leisure 2.in favour of
Ⅳ.1.how to describe it 2.before you make a decision 3.whether or not 4.A true hero is not someone;but an ordinary individual
版本融合 教考衔接
1-5 CADBC
6 / 6(共146张PPT)
复习任务群一
现代文阅读Ⅰ
把握共性之“新” 打通应考之“脉”
Unit 6
Nurturing nature
主题语境 人与自然——自然环境,自然遗产保护
Period 7 单元回顾 默写背诵(Nurturing nature)
Ⅰ.核心单词
1.I like _________ (徘徊) around the old street and experiencing its culture.
2.The river,the tall trees,the mountains and the late afternoon sun mixed to generate the beautiful _______ (景色).
3.Some transparent (透明的) animals are extremely ________ (脆弱的) and can be damaged by a simple touch.
4.It is agreed that the newly built shopping mall is an ideal place for _______ (休闲).
wandering
scenery
delicate
leisure
5.Scientists suspect that the _________ (辐射) does harm to human beings.
6.As the _______ (经济) grew,millions of new jobs were created.
7.I'm sorry to _______ (打扰) you,but could you tell me how to get to the Friendship Hotel
8.Not only you but also he is going to the ______ (丛林) in a distant country.
radiation
economy
disturb
jungle
9.Self-driving and shared systems could reduce carbon _________ (排放物) from transportation by 80 percent.
10.The ________(经营者) of the company felt hopeless due to the huge debts.
emissions
operator
Ⅱ.拓展词汇
会书写
1.mass n.块,团→_______ adj.巨大的
2.economy n.经济→________ adj.经济的;经济学的→__________ adj.经济的;节约的
3.disturb v.干扰,扰乱→__________ adj.令人不安的→_________ adj.心烦意乱的;烦恼的
4.operate v.经营;操作;动手术→________ n.经营者→_________ n.操作;业务;运转;手术
massive
economic
economical
disturbing
disturbed
operator
operation
会书写
5.conservation n.保护→_______________ n.(动植物或古旧建筑的)保护工作者;环境保护主义者→______________ adj.保护性的
6.apply v.申请→_________ n.申请人→___________ n.申请
7.favour n.支持,赞同→__________ adj.支持的;有利的→_________ adj.特别受喜爱的
conservationist
conservational
applicant
application
favourable
favourite
会书写
8.negotiate vt.谈判;协商→___________ n.谈判;协商→__________ adj.可协商的
9.prefer v.更喜欢;偏爱→__________ n.优先(权)
10.qualify vt.使具有资格→_____________ n.技能条件,资格→_________ adj.有资格的;称职的
negotiation
negotiable
preference
qualification
qualified
会应用
1.A teacher should not show __________ for any one of his pupils,but most teachers ______ to make friends with the polite students.(prefer)
2.__________ news came that the virus spread quickly,which made us rather _________.(disturb)
3.The young ________ is _________ the big machine according to the _________ guidance.(operate)
preference
prefer
Disturbing
disturbed
operator
operating
operation
会应用
4.All the __________ can _____ in person or by email and at the same time should hand in their ___________ forms before May 6th.(apply)
5.The project will contribute to developing the _______ and reducing poverty when it is completed.That is,it has extremely important significance for ________ development.(economy)
applicants
apply
application
economy
economic
会应用
6.In terms of _____________,ability and experience,you are absolutely suited to the position and I am sure you will be _________ to be a salesman.(qualify)
7.To my great surprise,they offered me a loan on very __________ (favour) terms.
qualification
qualified
favourable
Ⅲ.重点短语
会书写 会应用
1._________________ 空闲时 2.____________支持,赞同 1.My brother specializes in maths and often helps me solve the problems ______________.
2.She spoke ______________ environmental protection and urged everyone to take action.
at one's leisure
in favour of
at his leisure
in favour of
Ⅳ.重点句型
会记忆 会仿写
1.特殊疑问词+不定式 How to protect the delicate ecosystem was among the top concerns. 1.这儿的景色太美了,我不知道该怎么去形容它。
The scenery there is so amazing that I don't know __________________.
how to describe it
会记忆 会仿写
2.before引导的时间状语从句 The journey has been flying by,and before I know it,we have reached Tanggula Station. 2.在做决定之前你应该仔细思考。
You should think carefully __________
________________.
before you
make a decision
会记忆 会仿写
3.whether引导的名词性从句 Here in our city,there is a heated discussion about whether a hotel should be built at White Beach. 3.我不知道他是否会参加会议。
I don't know ______________ he will take part in the meeting.
whether or not
会记忆 会仿写
4.not…but…“不是……而是……” Ben later joked that the job should have been advertised not as the“best”,but the“busiest job in the world”! 4.真正的英雄不是拥有超凡能力的人,而是一个展现出非凡勇气和善良的普通人。
__________________________ with extraordinary powers ______________
________ who shows extraordinary courage and kindness.
A true hero is not someone
but an ordinary
individual
保护自然环境和自然文化遗产是人与自然主题下的一个重要的子主题。通过介绍中外著名的自然文化遗产,以及自然的保护现状,引导学生感受自然的美丽与神奇,体会前人为我们留下的自然文化遗产的魅力,使学生产生保护自然文化遗产的意愿,加深对人与自然和谐共处这一理念的认识。
A DAY IN THE CLOUDS
The air is thin and we have to rest several times on the short hike from camp.To our left,snow-covered mountains disappear into clouds that seem almost close enough to touch.On the plain in front of us,we can just make out a herd of graceful animals.This is why we're here—to observe Tibetan antelopes.
Tibetan antelopes live on the plains of Xizang,Xinjiang,and Qinghai.Watching them move slowly across the green grass,I'm struck by their beauty.I'm also reminded of the danger they were in.They were being hunted,illegally,for their valuable fur.
My guide is Zhaxi,a villager from Changtang.He works at the Changtang National Nature Reserve.The reserve is a shelter for the animals and plants of northwestern Xizang.To Zhaxi,the land is sacred and protecting the wildlife is a way of life.“We're not trying to save the animals,”he says.“Actually,we're trying to save ourselves.”
The 1980s and 1990s were bad times for the Tibetan antelope.The population dropped by more than 50 percent.Hunters were shooting antelopes to make profits.Their habitats were becoming smaller as new roads and railways were built.
In order to save this species from extinction,the Chinese government placed it under national protection.Zhaxi and other volunteers watched over the antelopes day and night to keep them safe from attacks.Bridges and gates were added to let the antelopes move easily and keep them safe from cars and trains.
The measures were effective.The antelope population has recovered and in June 2015,the Tibetan antelope was removed from the endangered species list.The government,however,does not intend to stop the protection programmes,since the threats to the Tibetan antelope have not yet disappeared.
In the evening,I drink a cup of tea and watch the stars.I think about the antelopes and what Zhaxi told me.Much is being done to protect wildlife,but if we really want to save the planet,we must change our way of life.Only when we learn to exist in harmony with nature can we stop being a threat to wildlife and to our planet.
词汇积累
1.snow-covered      adj.被雪覆盖的
2.plain n.平原
3.herd n.牧群;兽群
4.fur n.(动物的)毛皮
5.sacred adj.神圣的;受尊敬的
6.profit n.利润;利益
7.habitat n.栖息地
1.Why did the writer visit Xizang
A.To enjoy the beautiful scenery.
B.To have a good rest.
C.To observe Tibetan antelopes.
D.To get close to nature.

2.Why should we protect the wildlife animals
A.Saving the animals means saving ourselves.
B.Some wildlife animals are in danger of dying out.
C.The number of some wildlife animals is decreasing.
D.Some wildlife animals are being hunted illegally.

3.What did people do to help protect the Tibetan antelope
A.Set up National Nature Reserve.
B.Volunteers watched over the antelopes day and night.
C.Bridges and gates were added to let the antelopes move easily and keep them safe from cars and trains.
D.All of the above.

4.What took place after the government took protection
A.The habitat area of the Tibetan antelope has expanded a lot.
B.The population of the Tibetan antelope has recovered.
C.The Tibetan antelope is still listed as an endangered animal.
D.The threats to the Tibetan antelope have disappeared.


5.According to the author's point of view,how can we really save the earth
A.We should try our best to protect wildlife.
B.We must do more in environmental protection.
C.We have to change our way of life and live in harmony with nature.
D.We must remove all threats to wildlife.
单元综合检测(三)  (Unit 5 & Unit 6)
(时间:100分钟 满分:120分)
第一部分 阅读 (共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Four Theme Parks in Florida
Here are four of the best theme parks in Florida so you can start planning your next trip.
Busch Gardens Tampa Bay
Home to over 50 attractions,Busch Gardens Tampa Bay is an animal-focused theme park with an emphasis on keeping rare animals.Here,you'll find the tallest and fastest roller coaster (过山车) in Florida,Montu,as well as the area's largest zoo with over 200 animal species.One of its newest coasters is the heart-stopping Iron Gwazi which ascends (上升) 206 feet in the air and reaches speeds of up to 76 miles per hour.
Magic Kingdom Park
This park set the standard for the Florida theme park industry we know today when it opened in 1971.Today,Magic Kingdom Park bridges the old with the new,inviting guests to relive the tales of childhood and enjoy beloved attractions,like Pirates of the Caribbean.It's also the home of Disney World's newest ride,TRON Lightcycle/Run,an exciting roller coaster.
Legoland Florida
Themed with the brightly coloured bricks,Legoland Florida is the place for the next generation of excitement seekers,home to entry-level roller coasters and kid-friendly attractions.The park's newest attractions include Pirate River Quest,a scenic boat ride through the former Cypress Garden.While the attractions may focus on younger guests,this is really a park for everyone.
Universal Studios Florida
Inspired by the greatest moments from entertainment history,Universal Studios Florida is a movie and television-themed park that began as an actual working studio.Several lands pay homage (致敬) to iconic sets,including San Francisco and New York.This is also where kids can find The Wizarding World of Harry Potter—Diagon Alley,one of the most impressive theme parks ever built.
【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章主要介绍了佛罗里达州最棒的四个主题公园。
1.What can you find in Busch Gardens Tampa Bay
A.A variety of animals.
B.More than 200 attractions.
C.Shows at 206 feet high.
D.The oldest roller coaster in the world.

A [细节理解题。根据Busch Gardens Tampa Bay部分中“Here,you'll find the tallest and fastest roller coaster in Florida,Montu,as well as the area's largest zoo with over 200 animal species.”可知,在坦帕湾的布希公园,你可以看到许多种动物。故选A。]
2.What is known about Magic Kingdom Park
A.It is for children only.
B.It is the first theme park in the USA.
C.It combines classic attractions with new offerings.
D.It serves as a working studio.

C [细节理解题。根据Magic Kingdom Park部分中“Today,Magic Kingdom Park bridges the old with the new...like Pirates of the Caribbean.”可知,魔法王国公园将经典与现代融合在一起。故选C。]
3.Which theme park attracts those fond of Harry Potter
A.Busch Gardens Tampa Bay.
B.Magic Kingdom Park.
C.Universal Studios Florida.
D.Legoland Florida.
C [细节理解题。根据Universal Studios Florida部分中“This is also where kids can find The Wizarding World of Harry Potter—Diagon Alley,one of the most impressive theme parks ever built.”可知,佛罗里达环球影城会吸引那些喜欢《哈利·波特》这部电影的人。故选C。]

B
Watford and her family have lived in Curtis Bay,Baltimore for generations.Her community has faced environmental crisis.Heavy industries continued to move into her community.As a result,her neighbors have had to live with serious respiratory (呼吸的) problems.
When she knew a plan to build the nation's largest trash-burning incinerator (焚化炉) less than a mile away from her high school,she realized she had to take action.The incinerator was being sold wrongly as clean,renewable energy equipment but actually it would be a source of brain-damaging chemicals and would release 200 million tons of greenhouse gases per year,both worse than coal burning.Watford felt she had a responsibility to warn her community to work together to shut this plant down.
She co-founded Free Your Voice (FYV),a 10-person student organization devoted to community rights and environmental protection.Together,they decided to start a campaign to take down Energy Answers,the incinerator's developer.They went door-to-door talking to neighbors and organizing protests.
When it was discovered that Baltimore City Public Schools (BCPS) was going to be a customer of Energy Answers,the organization fought with the board and presented their case,urging BCPS to withdraw from the project.BCPS was convinced to cancel their contract,which in turn inspired 22 other customers to do the same.Without any financial gain,Energy Answers had no market to move forward with its plan.
Watford continues to work with Curtis Bay residents towards a hospitable living environment.They have a vision for the future which includes building a zero-waste movement,a solar farm,and green jobs.She wants the entire human family to join the fight for a pollution-free environment because survival as a species depends on our joint efforts to take action.
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了恶劣的环境导致Watford所在社区出现健康问题,Watford和另外9名学生成立的Free Your Voice组织,发起反对建立垃圾焚化炉的运动,最终迫使该项目被叫停的事情。
4.What caused respiratory problems in Watford's community
A.Poor medical care.
B.Terrible environmental conditions.
C.Constant bacterial infection.
D.Unbalanced distribution of resources.

B [细节理解题。根据第一段中“Her community has faced environmental crisis.Heavy industries continued to move into her community.As a result,her neighbors have had to live with serious respiratory problems.”可知,恶劣的环境条件导致Watford的社区出现呼吸问题。故选B。]
5.What can be learned from paragraph 2
A.Watford wanted nothing more than the carrying out of the plan.
B.The incinerator was located in a remote area far from residential areas.
C.The incinerator was misjudged as a source of pollution.
D.Watford was unwilling to escape the responsibility to resist the plan.

D [推理判断题。根据第二段可知,焚烧炉是破坏大脑的化学物质的来源,每年将释放2亿吨温室气体。当Watford知道在离高中不到一英里的地方建造全国最大的垃圾焚烧炉的计划时,她觉得自己有责任警告她的社区共同努力停止这个计划。由此可知,Watford不愿逃避抵制该计划的责任。故选D。]
6.What was the result of their campaign
A.BCPS lost financial support.
B.Energy Answers discontinued its plan.
C.The investors found new market.
D.Many customers revised their contracts.

B [细节理解题。根据第四段中“BCPS was convinced to cancel their contract,which in turn inspired 22 other customers to do the same.Without any financial gain,Energy Answers had no market to move forward with its plan.”可知,Watford发起的运动结果是迫使开发商Energy Answers停止了其计划。故选B。]
7.What would be the best title for the text
A.A Teenage Hero Against Urban Pollution
B.A Teenage Hero Fighting for an Advanced City
C.A Battle for Baltimore's Sky by a Teenage Hero
D.A Battle for All Human Living Conditions by a Teenage Hero

C [标题归纳题。根据全文内容,结合第三段中“Together,they decided to start a campaign to take down Energy Answers,the incinerator's developer.”和最后一段中“She wants the entire human family to join the fight for a pollution-free environment because survival as a species depends on our joint efforts to take action.”可知,文章主要讲述恶劣的环境导致Watford所在社区出现健康问题,Watford和另外9名学生成立Free Your Voice组织,发起反对建立垃圾焚化炉的运动,最终迫使该项目被叫停,C项“少年英雄为巴尔的摩的天空而战”为最佳标题。故选C。]
C
There are some fascinating data about the world's forests! About 30 percent of the earth's land is covered in forests,and 300 million people call forests home.A further 1.6 billion people rely on forests to survive.
Now,keeping these numbers in mind,consider this fact:the world loses over 32 million acres of forest each year.When forests disappear,we not only miss out on all the ways they make us healthier,we also lose an essential resource.This is why preserving forests,and nature,is more important than ever.The key is to connect with nature,for example,forest bathing.
In the way that forest bathing requires,we start to experience and appreciate all its beauty and benefits,through involvement with nature by using all our senses.Many governments,businesses,and institutions have realized the importance of this and have created plans to deepen mutually beneficial relationships between people and nature.It's not just wild forests that need attention,urban parks and forests are equally important.Despite losing trees to real estate (房地产) developments and road construction,many cities have found creative ways to introduce more trees and forests.In Paris,for example,a
nineteenth century railway was turned into a park that stretches nearly three miles.There's one more thing that's essential to the protection of forests—helping children connect with nature.Not only is this good for their overall well-being,but studies show that children who spend time in nature become adults who understand the importance of protection.Around the world,many schools have started using parks and green spaces as classrooms.Measures like these will help ensure that future generations can also enjoy the benefits of forests.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要讲的是保护森林和自然比以往任何时候都更加重要以及保护森林可以采取的方法。
8.Why does the author list the data of the world's forests in paragraph 1
A.To highlight their significance.
B.To illustrate their economic value.
C.To present their unique features.
D.To introduce their basic information.

A [推理判断题。根据第一段和第二段中的“Now,keeping these numbers...more important than ever.”可知,作者在第一段中列出了世界森林的数据是为了突出它们的重要性。故选A。]
9.What does the underlined word“this”in paragraph 3 refer to
A.Close contact with nature.
B.Great loss of forest.
C.Harmonious relationship with nature.
D.Creative plans for development.

A [代词指代题。根据第三段中“There's one more thing that's...the importance of protection.”可知,this指代的是“与大自然亲密接触”。]
10.What influence does interacting with nature have on children
A.It benefits their future career.
B.It improves their academic performances.
C.It provides chances for having fun in forests.
D.It raises their life-long environment awareness.

D [细节理解题。根据第三段中“There's one more thing that's...the importance of protection.”可知,与自然互动对孩子的影响是它提高了他们终身的环境意识。故选D。]
11.Which column of a newspaper is this text probably taken from
A.Sports.         B.Tourism.
C.Environment. D.Agriculture.

C [文章出处题。通读全文,尤其是第二段可知,本文主要讲的是保护森林和自然比以往任何时候都更加重要以及保护森林可以采取的方法,因此本文可能来自报纸的环境栏目。]
D
Animals can adapt quickly to survive unfavorable environmental conditions.Evidence is mounting to show that plants can,too.A paper published in the journal Trends in Plant Science details how plants are rapidly adapting to the effects of climate change,and how they are passing down these adaptations to their offspring (后代).
Plants are facing more environmental stresses than ever.For example,climate change is making winters shorter in many locations,and plants are responding.“Many plants require a minimum period of cold in order to set up their environmental clock to define their flowering time,”says Martinelli,a plant geneticist at the University of Florence.“As cold seasons shorten,plants have adapted to require shorter periods of cold to delay flowering.These mechanisms allow plants to avoid flowering in periods when they have fewer opportunities to reproduce.”
Because plants don't have neural(神经的) networks,their memory is based entirely on cellular(细胞的),molecular(分子的),and biochemical networks.These networks make up what the researchers call somatic memory(体细胞记忆).“It allows plants to recognize the occurrence of a previous environmental condition and to react accordingly,”says Martinelli.
These somatic memories can then be passed to the plants'offspring via epigenetics (表观遗传学).“Several examples demonstrate the existence of molecular mechanisms modulating plant memory to environmental stresses and affecting the adaptation of offspring to these stresses,”says Martinelli.
Going forward,Martinelli hopes to understand even more about the genes that are being passed down.“We are particularly interested in decoding the epigenetic alphabet without changes in DNA sequence(序列),”he says.“This is especially important when we consider the rapid climate change,we observe today that every living organism,including plants,needs to quickly adapt to survive.”
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要讲述的是植物像动物一样,可以迅速地适应不利的条件,同时分析了植物能快速适应不利条件并将这些适应传递给下一代的原因。
12.What adaptations have plants made to shortened cold seasons
A.They have shortened their flowering time.
B.They have got more chances to reproduce.
C.They have avoided flowering in cold seasons.
D.They have adjusted their environmental clock.

D [细节理解题。根据第二段中的“For example,climate change is making winters shorter in many locations,and plants are responding.‘Many plants require a minimum period of cold in order to set up their environmental clock to define their flowering time’”可知,为了适应缩短的寒冷季节,植物会设置环境时钟来定义开花时间。故选D。]
13.What can we learn about somatic memory
A.It is entirely based on neural networks.
B.It can help the plants'offspring to survive.
C.It can help relieve environmental stresses.
D.It disturbs the plants'biochemical networks.

B [推理判断题。根据第四段中的“These somatic memories can then be passed to the plants'offspring via epigenetics.”可知,这些体细胞记忆通过表观遗传学传给下一代,由此可以判断,体细胞记忆可以帮助下一代生存下来。故选B。]
14.What does the underlined word“modulating”mean in paragraph 4
A.Adjusting.       B.Treasuring.
C.Recording. D.Sharing.

A [词义猜测题。根据第二段中的“As cold seasons shorten,plants have adapted to require shorter periods of cold to delay flowering.These mechanisms allow plants to avoid flowering in periods when they have fewer opportunities to reproduce.”可知,这些机制使植物能够调整自己在繁殖机会少的时期避免开花,这是植物调整适应环境变化的结果,画线单词所在句“Several examples demonstrate the existence of molecular mechanisms modulating plant memory to environmental stresses and affecting the adaptation of offspring to these stresses”谈论的是有几个例子表明存在这样的“分子机制”调节植物记忆来适应环境的变化,与第二段阐述的“这些机制”允许植物调节花期适应环境的内容相当,故该单词意为“调节”。故选A。]
15.Which of the following is a suitable title for the text
A.Plants Are Smart About Flowering Time
B.Plants Can Also Adapt to Climate Change
C.Environmental Stresses Challenge Plants
D.Mysteries of Plant Genes Are to Be Unfolded

B [标题归纳题。根据首段中的“Animals can adapt quickly to survive unfavorable environmental conditions.Evidence is mounting to show that plants can,too.”并结合下文围绕该话题举例说明和分析植物能快速适应不利条件的原因可知,本文主要是陈述植物和动物一样能适应气候变化。故选B。]
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Going green is a great way to reduce your environmental footprint and help the planet.Being green is all about reducing how many resources you use,reusing items when you can,and recycling items that can't be reused. 16 .
Carry a reusable water bottle so you will not need bottled water.
 17 .Not only does it create trash,but it also uses more resources because it's shipped to the store.To be more eco-friendly,make it a habit to carry a reusable water bottle with you everywhere so that you can drink water on the way.Plastic bottles are usually the lightest and most convenient.
Use reusable bags while you're shopping.
Shopping bags make it easy to carry your items home,but they also pollute the planet.Skip the store's shopping bags and bring your own instead.Use a backpack that you already own,or purchase a couple of reusable bags from the checkout area at your local grocery store. 18 .
 19 .
Before you throw something away,look for ways you might reuse it.Try repurposing items or making green handicrafts.This will help you keep trash out of the landfill.For example,instead of throwing away a jar,you might use it as a glass,vase or storage container.
Reduce the amount of time you spend using electronics.
While electronics are really fun and help you feel connected to your friends,they also use up a lot of energy.Schedule breaks from your electronics so that you can use them less.During your breaks,do something fun like going for a walk,playing a game with your friends,or pursuing a hobby. 20 .For instance,instead of playing online video games together,go to a local park.
A.Glass bottles have come a long way in recent years
B.Reuse items to save them from the landfill
C.You can use your reusable bags at most stores
D.Bottled water is really bad for the environment
E.You probably need to change your personal habits
F.Invite your friend to connect with you in real life
G.You can find ideas for green crafts by searching online
【语篇解读】 本文是一篇说明文。环保就是减少你使用的资源,尽可能地重复利用物品,回收那些不能重复利用的物品。作者主要介绍了四点有助于环保的个人习惯。
16.E [设空处为第一段最后一句,起到承上启下的作用。下文主要介绍了一些环保的个人习惯,E选项“你可能需要改变你的个人习惯。”符合语境。故选E。]
17.D [结合下文“Not only does it create trash,but it also uses more resources because it's shipped to the store.”可知,它不仅会产生垃圾,还会消耗更多的资源,因为它被运到了商店。D选项“瓶装水真的对环境有害。”符合语境。故选D。]
18.C [结合上文“Use a backpack that you already own,or purchase a couple of reusable bags from the checkout area at your local grocery store.”可知,是在建议使用自己已经拥有的袋子,本句承接上文,说明这些能重复使用的袋子的用途。C选项“你可以在大多数商店使用你的可重复利用的袋子。”符合语境。故选C。]
19.B [设空处为本段小标题,根据下文“Before you throw something away,look for ways you might reuse it.”在你扔掉某样东西之前,想办法重新利用它。再结合下文中的“This will help you keep trash out of the landfill.”中的landfill可对应到B选项中的from the landfill,由此可知,B选项“重复利用物品,把它们从垃圾填埋场中拯救出来。”符合语境。故选B。]
20.F [结合上文“During your breaks...or pursuing a hobby.”及下文“For instance,instead of playing online video games together,go to a local park.”可知,是在建议和朋友在现实生活中一起玩耍,而不是在网上。F选项“邀请你的朋友在现实生活中与你联系。”符合语境。故选F。]
第二部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Last month,Koch went to make breakfast and found a(n)  21  guest using his pool.A large moose (驼鹿) was swimming in the deep end, 22  in the solar cover (太阳能覆盖膜).
“I looked out in the backyard and there's the moose absolutely panicked and  23 ,”Koch told The Dodo.“She stepped on the solar cover and put her  24  through it and she was  25  trying to get free.”
Koch has noticed more wildlife around his home in Ottawa, 26  he had never seen an animal  27  impressive before.He rushed outside and pulled the solar cover off the  28  moose,who continued paddling  29  the pool,proving to be a surprisingly skilled swimmer.
The wild moose seemed to be having trouble finding her way out of the pool,so Koch called the police and wildlife services to see if they could  30  a hand.“She looked so pitifully sad out there that my wife said,‘I want to give her a  31 .’”
Workers from wildlife services intended that they would get her to a safer spot,but they couldn't  32  it until she was out of the water.“The best thing that happened was that after 3.5 hours she climbed out of the shallow end and  33  the fence,”Koch said.
The moose  34  unscratched,but the same can't be said for Koch's pool—which now has two hoof-sized holes in the  35 .
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章讲述了加拿大的一只母驼鹿误入科赫家的泳池并被困其中,科赫通过向警察和野生动物服务部门求救,帮助驼鹿从泳池脱险的故事。
21.A.informal       B.ordinary
C.usual D.uninvited

D [考查形容词。句意:上个月,科赫去做早餐,发现一个不速之客在使用他的游泳池。根据“A large moose was swimming in the deep end”可知,驼鹿误入科赫家的泳池,因此它是位不速之客。故选D。]
22.A.abandoned B.wrapped
C.removed D.forbidden

B [考查动词。句意:一只巨大的驼鹿被太阳能覆盖膜缠住,在深水区游泳。根据后文“She stepped on the solar cover and put her _______ through it and she was _______ trying to get free.”可知,这只驼鹿是被太阳能覆盖膜缠住了。故选B。]
23.A.struggling B.shaking
C.shouting D.searching

A [考查动词。句意:我往后院一看,那只驼鹿惊慌失措,在挣扎。根据“there's the moose absolutely panicked”可知,驼鹿当时非常惊恐,奋力挣扎。故选A。]
24.A.shoulder B.foot
C.face D.back

B [考查名词。句意:它踩在了太阳能覆盖膜上,脚被缠住了,它拼命地想要挣脱。根据“She stepped on the solar cover”可知,驼鹿的脚踩进去而导致被困。故选B。]
25.A.narrowly B.likely
C.desperately  D.unwillingly

C [考查副词。句意同上题。根据“trying to get free”可知,此处是指母驼鹿拼命地想要挣脱。故选C。]
26.A.for B.so
C.but D.or

C [考查连词。句意:科赫注意到他在渥太华的家周围有更多的野生动物,但他从未见过如此令人印象深刻的动物。“Koch has noticed more wildlife around his home in Ottawa”和“he had never seen an animal ______ impressive before”构成转折关系。故选C。]
27.A.this B.well
C.almost D.rather

A [考查副词。句意同上题。此处this用作副词,相当于so,修饰形容词impressive。故选A。]
28.A.relaxed B.happy
C.tired D.poor

D [考查形容词。句意:他冲了出去,从可怜的驼鹿的身上扯下了太阳能覆盖膜。驼鹿继续在水池里游来游去,证明了自己是一个惊人的游泳高手。驼鹿不小心掉进游泳池,挣扎着想出去,看上去很可怜。故选D。]
29.A.around B.beneath
C.outside D.beyond

A [考查介词。句意同上题。根据“proving to be a surprisingly skilled swimmer”可知,驼鹿继续在水池里游来游去。故选A。]
30.A.donate B.hurt
C.lend D.cure

C [考查动词。句意:这只野驼鹿似乎很难找到从游泳池出来的路,所以科赫打电话给警察和野生动物服务部门,看他们是否能帮忙。根据“Koch called the police and wildlife services”可知,此处是指看他们是否能帮忙。lend sb.a hand意为“帮助某人,搭把手”,为固定搭配。故选C。]
31.A.lift B.hug
C.smile D.credit

B [考查名词。句意:我想给它一个拥抱。根据前面的描述“She looked so pitifully sad out there”可知,它在外面看起来很可怜,所以妻子动了恻隐之心,好想拥抱安慰一下这只被困的母驼鹿。故选B。]
32.A.update B.witness
C.cancel D.manage

D [考查动词。句意:野生动物服务部门的工作人员本打算把它带到一个安全的地方,但他们没能做到,直到它离开了水。根据“Workers from wildlife services intended that they would get her to a safer spot”和“until she was out of the water”可知,此处是指野生动物服务部门的工作人员本打算把它带到一个安全的地方,但他们没能做到,直到它离开了水。not manage it意为“没能做到”。故选D。]
33.A.watched out B.cut down
C.jumped over  D.dived into

C [考查动词短语。句意:最好的事情发生了,在3.5个小时后,它爬出了浅水区,跳过了围栏。根据“she climbed out of the shallow end”可知,此处是指它跑走了,所以驼鹿从泳池的浅水处逃离泳池后跳过围栏。故选C。]
34.A.escaped B.participated
C.hesitated D.insisted

A [考查动词。句意:这只驼鹿毫发无损地逃了出来,但科赫的泳池就不一样了——现在池底有两个蹄子大小的坑。根据“she climbed out of the shallow end and______ the fence”可知,驼鹿在未受伤的情况下成功逃脱。故选A。]
35.A.top B.bottom
C.wall D.cover

B [考查名词。句意同上题。根据“She stepped on the solar cover and put her ________ through it and she was ________ trying to get free.”可知,科赫家的泳池就没有未受伤的驼鹿那么幸运了——泳池的底部留下了两个蹄子大小的坑。故选B。]
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
The Amazon rainforest,the largest rainforest in the world,plays 36._____ significant role in maintaining the fine balance of the Earth's ecosystem.The Amazon rainforest crosses into eight countries,37.____________ (include) Brazil,Peru and Colombia,all on the South American continent.With an area of around 7 million square kilometres,the Amazon rainforest is more than half the size 38.____________ China.
a
including
of
The Amazon River is close to 6,400 kilometres in 39.____________ (long),which supports many different ecosystems,giving the area one in ten known species in the world living here.Of the 390,000 plant species known to us,more than 40,000 can 40.____________ (find) in the Amazon.The forest's different levels support an 41.___________ (unbelief) variety of wildlife.Each level of the forest forms its own little world,home to different kinds of living things.More than 13,000 species of birds and over 400 species of 42.____________ (mammal) hide among the jungle's plant life.Although a significant number of jaguars survive here,they are only one element of this forest's food chain.
length
be found
unbelievable
mammals
The Amazon rainforest breathes life into the planet by fixing carbon 43.______ producing over 20 percent of all the Earth's oxygen,thus known as the“lungs of the planet”.Moreover,the Amazon rainforest is a treasure house of species 44.____________ can be used for food or medicine.Yet there is one major danger to the Amazon rainforest:human beings.Over the past 50 years,about 17 percent of the rainforest 45._______________ (disappear) due to human activities such as agriculture and cattle farming.
and
that/which
has disappeared
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了亚马孙雨林的相关信息,包括其地理位置、面积、生物多样性、生态功能以及面临的威胁等。
36.a [考查冠词。play a significant role in为固定短语,意为“在……中起着重要作用”。故填a。]
37.including [考查介词。根据句意及后面的名词“Brazil,Peru and Colombia”可知,空处需填介词。including为介词,意为“包括”,后接名词作宾语。故填including。]
38.of [考查介词。the size of为固定搭配,意为“……的大小”。故填of。]
39.length [考查词性转换。介词in后应用名词,in length为固定搭配,表示“长度上”。故填length。]
40.be found [考查动词语态。动词find与主语more than 40,000构成被动关系,应用动词的被动语态,can为情态动词,其被动形式为can be done。故填be found。]
41.unbelievable [考查词性转换。由空后的variety of wildlife为名词短语可知,此处应用形容词unbelievable“难以置信的”作定语修饰名词短语。故填unbelievable。]
42.mammals [考查名词复数。mammal为可数名词,由400 species of可知,应用复数形式。故填mammals。]
43.and [考查连词。fixing carbon与producing over 20 percent of all the Earth's oxygen为并列关系,应用并列连词and连接。故填and。]
44.that/which [考查定语从句。设空处引导限制性定语从句,先行词为species,指物,在从句中作主语,应用关系代词that或which引导。故填that/which。]
45.has disappeared [考查动词时态和主谓一致。根据时间状语Over the past 50 years可知,句子应用现在完成时,主语about 17 percent of the rainforest为不可数名词,谓语动词用单数形式,助动词用has。故填has disappeared。]
第三部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华,你校英语社团将开展以“环境保护”为主题的演讲比赛,请你写一篇英语演讲稿参赛,内容包括:
1.说明环保的重要性;
2.列举至少一件日常环保事例;
3.发出号召。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
【参考范文】
Good afternoon,everyone!
The topic of my speech today is Environmental Protection,which we should pay much attention to.After all,if we don't protect our environment well,how can we live in harmony with nature
To protect our environment,we ought to keep in mind that there are many things we can do in our daily life.First,we shouldn't leave the water running while brushing our teeth.Second,we can choose to use both sides of paper as often as possible so as to protect our forests.Moreover,turn off the light whenever we leave an empty room.
It's high time that we should take action to protect our environment.
Thank you for your listening!
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
“Would you say you are more of a scientist or an artist?”I commonly heard this question as I was preparing to start my neuroscience doctoral program,often after I told my teachers and classmates that I love writing poetry.I learned to respond,“A scientist”—not because it was necessarily true,but because I felt it
would win me more respect.As an undergraduate,poetry had been a way for me to relax.But in grad school,I wanted to be seen as just as devoted to my work as those around me,who appeared completely undisturbed by nonscientific hobbies.So,I left my poetry by the wayside—but it wasn't long before I felt a huge void (空虚) in my life.
By the second year of my PhD,my paper project had become very boring and tiring and I was starting to burn out.One afternoon,a student mentioned the weekly event held by the university's poetry club,of which she was a leader.After hearing how much I enjoyed poetry,she declared,“You should come!”A few days later,I sat in a crowded cafe,excited to be here and to be a part of it.
Through reading and writing poems,I rediscovered how to relax.However,I still worried about appearing less than fully dedicated to my science.So,when a senior grad student in my lab whispered,“I hear you love poetry!”I froze.My heart began to race.She went on to invite me to perform at our department's art gala (联欢会).“By the way,Cheryl will be performing!”she added.
I was surprised to discover that Cheryl,our lab's principal investigator,was a dancer.I excitedly sought her out,and we spoke for more than an hour about how science and art could intertwine (交织).She explained that my skill at picking up patterns in experimental results was the same one I used to create rhymes in my poems.With Cheryl as a model,I decided to perform at the gala,for once not feeling I had anything to hide.
注意:续写词数应为150个左右。
The night of the gala,I was amazed at the talent of the performers.________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
Since then,I decided to be my whole self.___________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
【参考范文】
The night of the gala,I was amazed at the talent of the performers.Chatting with the other performers,I found many of them were also graduate students.I realized many shared my concern that we might interpret a passion for art as a lack of passion for science.But over the course of the evening,I found myself at peace with the two halves of my identity,and I got the feeling that others felt that same peace,too.
Since then,I decided to be my whole self.While completing my PhD,I often wrote poetry in my spare time.Some teachers and students have seen the value of this outside interest;others have been distrustful.But when I have my own doubts,I think of some famous figures,whose achievements remind me that art and science can balance and enhance each other.And now,if someone asks me whether I'm more of a scientist or an artist,I very proudly say,“Both.”
模块写作训练
Group 1
(总分:40分)
Ⅰ.应用文写作(满分15分)
假如你是李华,你校英语报最近新开辟了“科学之星——我最敬佩的科学家”栏目,请你给该栏目投稿,介绍一位你最敬佩的科学工作者。内容包括:
1.人物简介;
2.人物主要事迹或成就;
3.人物的影响。
注意:1.词数80个左右;
2.可以根据所给要点进行适当发挥。
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
【参考范文】
The scientist I admire most is Yuan Longping,an outstanding agricultural scientist known as the“Father of Hybrid Rice”.
A few decades ago,the lack of food was one of the main problems threatening Chinese people.After years of study,Yuan Longping successfully developed the world's first hybrid rice,which dramatically increased rice production.His approach to rice breeding also serves as a solution to food problems around the globe.
His story gives me inspiration and motivates me to love science,and I would like to make contributions to it in the future.
Ⅱ.读后续写(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
I was born with a rare disease.My parents gave me my first toolbox when I was five years old,because they thought playing with blocks could help improve my flexibility.Although it was difficult to put all the pieces together,I made my first Lego car.As I grew older,I became interested in Lego Technic,which allowed me to create more complicated things.By the age of nine,I had made my first prosthetic arm (义肢) using Lego Technic—a simple box that perfectly suited my right arm.
This early creation drove me for further exploration.Years later,I developed another prosthetic arm called the MK-Ⅰ.It had fingers,a motor,a sensor that felt pressure,a moving elbow,and a grabber to pick up things.
Before constructing it,I had already decided against traditional prosthetics.Not because they were ineffective,but because playing with Lego did significantly improve my flexibility,helping me adapt to my condition.Besides,a more disappointing reason was that traditional prosthetics were too expensive.My parents and I had found one a few years earlier,only to be discouraged by the costly price.So,I concluded that I might not need to buy one because I was trying to make a better one.Moreover,the pure joy of creating prosthetics with Lego Technic kept me going on.
As the years passed,my creations changed from MK-Ⅰ to the more advanced and comfortable MK-Ⅴ.It featured a control unit that could send and receive orders from sensors on the arm to the motors,with cables that work like muscles.
One day,a couple with their eight-year-old son,who lost both arms in an accident,came to me after learning about my creations.Short of money,they couldn't afford well-functioning prosthetics.“Tom,”the father sincerely asked,“we were wondering if you could help build a set of prosthetics for our son.”
注意:续写词数应为150个左右。
I knew it would be a challenging and demanding task,but I responded with a“yes”.____________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
I rushed to the boy's home and put the prosthetics on him.______
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
【参考范文】
I knew it would be a challenging and demanding task,but I responded with a“yes”.The boy raised his head with his once lifeless eyes now shining with a spark of hope.Smiling warmly at him,I immediately set out to do the task.Considering the factors like the family's financial situation,his physical condition and personal interests,I carefully selected the Lego pieces that were suitable for him.Gradually,the boy's unique prosthetics took shape.It's time for them to fulfill their intended purpose.
I rushed to the boy's home and put the prosthetics on him.Holding breath,we waited anxiously for the result—they worked! The room was filled with cheers! The boy,with tears of happiness in his eyes,rushed to his parents to embrace them in the biggest hug he hadn't been able to give for years.The scene was truly inspiring.Never had I imagined that my creations,originating purely from amusement,would someday make such a significant difference.It is on that day that I made up my mind to devote myself to making a lifelong impact on the field of prosthetic innovation.
Group 2
(总分:40分)
Ⅰ.应用文写作(满分15分)
假定你是李华,你市最近新建了一个大型海洋公园——Ocean Kingdom,请你给留学生朋友Andy写一封电子邮件,邀请他周末一起去游玩。内容包括:
1.写信目的;
2.海洋主题公园活动介绍(例如:观看海洋动物,演出等)和收获;
3.约定见面时间及地点。
注意:1.词数80个左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
【参考范文】
Dear Andy,
I have a piece of good news that a new theme park,Ocean Kingdom has been open to the public,and I'm writing to invite you to visit it this Sunday.
In this park,not only can we see a wide variety of marine creatures,especially some rare marine animals,but also we can enjoy their wonderful performances.Through this visit,we can learn more about oceanic culture and enrich our knowledge about it.Last but not least,please remember we will meet at the school gate at 10:00 am and set off by bus.I'm sure we'll have a good time there.
Looking forward to your early reply.
Yours,
Li Hua
Ⅱ.读后续写(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
One day my grandfather gave me a gift—a piggy bank.It had an opening through which one could put money in,but the opening was not big enough to reach in and get the money out.The only way to get at the money was to break the piggy bank open.My grandfather explained that was the whole idea;the piggy bank would help save my money so that,at the end of the year,I might have enough for that bike I dreamt about.He asked if I would put some of the money he gave me into the piggy bank.I agreed immediately and promised that I wouldn't break it open until I could afford my dream bike.
Whenever he gave me a little bit of money,he would say,“This is for spending.But you can save some and put it in the piggy bank if you want to save it up.”When he gave me larger amounts,it was clearly for saving in the piggy bank.For some time,this worked fine.I loved shaking the piggy bank and hearing the sound of the coins.As it became heavier,I grew more excited,dreaming about buying my new bike,and all the adventures I could have on it.
Whenever I wanted to take some money from the piggy bank to buy delicious ice creams or beautiful pens,I would imagine riding my bike on the street,and thinking of that,my thoughts about ice creams or pens went away.So for almost six months,I only put money into the piggy bank without taking any out.I thought I wouldn't break my piggy bank for anything.But one day something unexpected happened.I saw a piece of news on the television that a serious earthquake had happened in a nearby province.As many houses were destroyed,a lot of children became homeless.Seeing their shabby clothes and crying faces,I was sleepless that night.
注意:续写词数应为150个左右。
I knew I should do something._____________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
My grandfather was surprised by my behavior.________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
【参考范文】
I knew I should do something.I went to my piggy bank and was about to break it and withdraw money when my mind came back to the bike I wanted to buy,and I hesitated.Thinking of the look in the eyes of the children hoping for help in the earthquake,I grabbed the piggy bank and threw it to the ground.Suddenly,the coins rolled all over the floor.“Yes,those children need help and need the money more,”I said to myself.
My grandfather was surprised by my behavior.When he realized what had happened,he fondly touched my head and said,“Good boy,you did the right thing.Grandpa is proud of you.”He continued,“My dear grandson,you deserve that bicycle.As a bonus,let's buy that bike together now.Then,go for a spring outing by bike.”“Thank you,Grandpa.”I was overwhelmed with happiness.
谢 谢!

展开更多......

收起↑

资源列表