资源简介 宁夏回族自治区西吉中学2025-2026学年高二上学期开学考试英语试题学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、阅读理解Summer CampsBerklee’s Aspire CampAddress: Berklee, 1140 Boylston St Boston, MassachusettsAges: Above 15Modeling undergraduate experience at Berklee College of Music, you’ll take full advantage of Berklee’s curriculums during the five-week camp. You could not only make your musicianship to the next level with master classes, weekly private lessons, and a customized class schedule according to your interests, but also develop the mastery of your instrumental or vocal technique.Capitol CampAddress: 2185 Faraday Ave, Carlsbad, CaliforniaAges: From 10 to 17Capitol Camp’s mission is to help youth find voice in debate. During the camp of half a month, our expert staff will help kids become confident leaders. We provide a more personalized experience where the instructors can focus on students’ strengths and needs. In response to the current situation with COVID-19, Capitol Camp is fully prepared to only offer summer camps virtually on the website.Canyon Creek CampAddress: 41600 Lake Hughes Road, Lake Hughes, CaliforniaAges: From 9 to 19Lasting for a month, Canyon Creek Camp provides a safe and non-competitive environment for sports, where boys and girls have the opportunity to build confidence and independence, learn teamwork and develop problem-solving skills at our 81-acre complex.Lake Greeley CampAddress: 222 Greeley Lake Road, Greeley, PennsylvaniaAges: From 6 to 15Lake Greeley Camp is a private overnight summer camp located in the Pocono Mountains of Pennsylvania. Accredited (鉴定合格的) by the American Camp Association, the camp is owned and operated by the Buynak Family, who have given children fun-filled and safe summer experiences for over 50 years.1.What can children do in Berklee’s Aspire Camp A.Take private lessons every day. B.Develop only vocal techniques.C.Have a tailored course plan. D.Experience a hard life at Berklee College.2.What is unique about Capitol Camp A.It boosts confidence. B.It offers online courses.C.It is open to adults as well. D.It gives a personalized experience.3.Which camp lasts the shortest time A.Berklee’s Aspire Camp. B.Capitol Camp.C.Canyon Creek Camp. D.Lake Greeley Camp.Cruz Genet, 11, and Anthony Skopick, 10, couldn’t agree. Were the birds out on the ice ducks or geese So on a cold January evening last year, the two friends ventured (冒险) onto the frozen pond near their homes in Frankfort, Illinois, to get a better look. First, they threw a rock onto the ice to test it, Cruz told NBC 5 Chicago. “Then we stepped on it.” Convinced the ice would hold their weight, Anthony took a few steps, but then he fell through the seemingly frozen surface.Cruz rushed to help his panicked friend. However, the pond swallowed him, too. Cruz managed to lift himself out of the extremely cold water and onto a more solid section. He then gingerly worked his way toward Anthony. But the ice didn’t hold, and he fell in again. This ime, he couldn’t get out.The boys were up to their necks in icy water and quickly losing feeling. Any chance of their freeing themselves was slipping away. Cruz was sure that he was going to die.Anthony’s older sister had seen the boys fall through the ice and started screaming, wishing someone to save them.John Lavin, a neighbor driving nearby on his way to the grocery store, heard her. He quickly pulled over. Seeing the boys, he grabbed (抓住) a nearby buoy (救生圈), kicked off his shoes, and ran into the cold water, struggling his way through the ice. Lavin made his way to Cruz and Anthony and pulled them back to land.The boys were taken to the hospital, where doctors discovered that their five- minute stay in the water had lowered their body temperature nearly ten degrees. Fortunately, they have fully recovered, though they are still a little amazed by their fearless neighbor. “Just to think,” says Cruz, “if he hadn’t been there, I could have died.”4.Why did the boys venture onto the frozen pond A.To have a better look at the frozen pond.B.To catch the birds in the pond with rocks.C.To find out what the birds on the ice were.D.To test the thickness of the ice in the pond.5.What does the underlined word “gingerly” in paragraph 2 probably mean A.Casually. B.Proudly.C.Firmly. D.Cautiously.6.What drew John Lavin’s attention to the boys A.Anthony’s older sister’s cry for help. B.Cruz’s loud and frightening scream.C.Their shoes along the nearby pond. D.Their neighbors’ pulling them back.7.Which of the following words can best describe John Lavin A.Hard-working and helpful. B.Warm-hearted and courageous.C.Curious and selfless. D.Active and generous.Cities usually have a good reason for being where they are, like a nearby port or river. People settle in these places because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade. New York City, for example, is near a large harbour at the mouth of the Hudson River. Over 300 years its population grew gradually from 800 people to 8 million. But not all cities develop slowly over a long period of time. Boom towns grow from nothing almost overnight. In 1896, Dawson, Canada, was unmapped wilderness(荒野). But gold was discovered there in 1897, and two years later, it was one of the largest cities in the West, with a population of 30,000.Dawson did not have any of the natural conveniences of cities like London or Paris. People went there for gold. They travelled over snow-covered mountains and sailed hundreds of miles up icy rivers. The path to Dawson was covered with thirty feet of wet snow that could fall without warming. An avalanche(雪崩) once closed the path, killing 63 people. For many who made it to Dawson, however, the rewards were worth the difficult trip. Of the first 20,000 people who dug for gold, 4,000 got rich. About 100 of these stayed rich men for the rest of their lives.But no matter how rich they were, Dawson was never comfortable. Necessities like food and wood were very expensive. But soon, the gold that Dawson depended on had all been found. The city was crowded with disappointed people with no interest in settling down, and when they heard there were new gold discoveries in Alaska, they left Dawson City as quickly as they had come. Today, people still come and go — to see where the Canadian gold rush happened. Tourism is now the chief industry of Dawson City — its present population is 762.8.What attracted the early settlers to New York City A.Its business culture.B.Its small population.C.Its geographical position.D.Its favourable climate.9.What do we know about those who first dug for gold in Dawson A.Two-thirds of them stayed there.B.One out of five people got rich.C.Almost everyone gave up.D.Half of them died.10.What was the main reason for many people to leave Dawson A.They found the city too crowded.B.They wanted to try their luck elsewhere.C.They were unable to stand the winter.D.They were short of food.11.What is the text mainly about A.The rise and fall of a city.B.The gold rush in Canada.C.Journeys into the wilderness.D.Tourism in Dawson.What if we had the power to control time, instead of moving from the past to the present to the future What if we could jump, loop and travel through time in a machine What if we could go wherever and whenever we pleased This ability would allow us to witness historic wonders, change decisions and see people from the past. We could right wrongs and stop wars from starting.The mysterious puzzle of time has kept people debating its nature for hundreds of years. Science fiction writers have turned it into imaginative stories. Some scientists have even attempted to explain it using math. This math tries to make the dream of time travel come true.The scientist Albert Einstein said that time and space are one thing. He called it “spacetime”. Einstein said that there are three dimensions in space: height, width and depth. A scientist named Hermann Minkowski added time as a fourth dimension.Einstein introduced two ideas that have led to theories about the possibility of time travel. The first is relativity. The idea of relativity is that the force of gravity causes space to bend, which causes time to twist. The second idea focuses on special relativity. The idea is that a traveler moving super-fast through flat spacetime will enter the future. Einstein considered time “relative” because it is measured based on where we are on the earth or in space.The first science fiction story with this theme is The Clock That Went Backward by Edward P. Mitchell, which was published in 1881. Since then, thousands of books, films and television shows have explored the idea of time travel, in which some tools such as phones, watches, photographs and old books take travelers backward and forward.Will time travel ever happen Who knows The most important thing is to keep your eyes open and have a sense of wonder.12.What is the author’s purpose of writing the first paragraph A.To explain time and space are connected.B.To show people’s interest in time travel.C.To draw readers’ attention to time travel.D.To make people believe time travel is possible.13.Which of the following statements could Einstein agree with A.Time travel is possible in the future.B.People can’t move faster than light.C.Time travel is against scientific rules.D.Spacetime is not a real thing in theory.14.What is the last but one paragraph mainly about A.The first science fiction story. B.Some tools used in time travel.C.Edward P. Mitchell, the pioneer. D.Different works about time travel.15.What is the writer’s attitude toward time travel A.Cautious. B.Approving. C.Doubtful. D.Hopeful.Anyone in the world, big or small, fat or thin, black or white, can feel somewhat inferior (自卑的) to someone else at times during their lives. 16 But these comments are in no way based on facts. Luckily, there are lots of simple steps you can take to overcome the feeling of inferiority.Stop wanting to be like others. Inferiority is rooted in the desire to be just like someone else. If you try to be someone else, you aren’t being true to yourself. 17 That means you take some of their traits and put them into yourself. But the important difference is that you are still you.Try not to worry about what others think. Inferiority arises from your constant concern about what others think about you. You often find problems with yourselves based on if others find you good enough. This isn’t healthy thinking. 18 It is only your own opinions that matter.19 People with inferiority spend too much time on that. If you do that, you will come up with a never-ending list of ways people are better than you. However, it’s not fair because everything about your life and circumstances are different — from the family you were born in, to your genetics, to your opportunities.Build self-confidence. As you work through your inferiority, you need to start building self-confidence. Start by fixing your mental image of yourself. Inferiority is based on false ideas about oneself. Try to remind yourself that this image is false and doesn’t reflect the reality. Remove labels you have attached to yourself. Don’t think of yourself as a stupid, ugly, unsuccessful man, a failure, or anything else. 20A.Just don’t try to be someone else.B.But you can get inspired by people.C.Surround yourself with positive people.D.Stop comparing yourself to everyone else.E.Ignore what others might think about you.F.Avoid using them when you think about yourself.G.They tell themselves that they aren’t good, pretty or smart enough.二、完形填空Carney found her father’s bucket list (遗愿清单) in a brown bag by chance. She looked down at it and 21 to finish it. For Carney, the bucket list was an 22 opportunity to work through her pain caused by her dad’s death and 23 with her dad. It was also a way to keep his spirit 24 in her life.The first thing she 25 was “Donate money to education in poor areas.” She learned that many students in Georgia had dropped out of school because of 26 . She and her husband flew there to 27 them.On Dec.27,2022, Carney 28 the last task on her dad’s list: “Have five songs 29 .” She picked a few of her father’s favorites and recorded them in a 30 . While doing that, Carney recalled those fondest memories—his father’s 31 to her before she went to bed at night. She felt like she was singing with father again.Completing the bucket list enabled Carney to get to 32 her dad in a way she hadn’t had the chance to. It also helped her understand her father’s goals and his 33 . In her dairy, she wrote: “It helped me understand my father better, to see him as a human being full of 34 . And doing that helped me to understand myself and fell more of a sense of 35 in my life.”21.A.continued B.refused C.decided D.happened22.A.acceptable B.unexpected C.admirable D.unbelievable23.A.reconnect B.share C.play D.leave24.A.alive B.friendly C.moving D.simple25.A.forgot B.found C.completed D.imagined26.A.sorrow B.disappointment C.illness D.poverty27.A.help B.welcome C.understand D.follow28.A.picked out B.carried out C.made out D.threw out29.A.written B.heard C.recorded D.prepared30.A.shop B.studio C.school D.square31.A.singing B.walking C.talking D.dancing32.A.forgive B.find C.know D.like33.A.victories B.celebrations C.abilities D.dreams34.A.confidence B.love C.humour D.hatred35.A.honesty B.desire C.leisure D.purpose三、语法填空36.Their work (influence) other writers ever since. (所给词的适当形式填空)37.Norway is the top of the list, while the US is at number 7. (用适当的词填空)38.Paris is visited more than eight million tourists every year.(用适当的词填空)39.Ancient China was a place states were often at war with each other. (用适当的词填空)40.We are in the region which printing was first invented.(用适当的词填空)41.The wind is sometimes strong enough (move) sand dunes. (所给词的适当形式填空)42.Tornadoes can pick cars, trains and even houses.(用适当的词填空)43.To prevent it (come), the government is planting trees. (所给词的适当形式填空)四、改错44.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(\)划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Yesterday, I went to an amazed Chinese art festival. It was of an exciting experience for a foreign student like me. Which caught my attention first was a 15th-century qinghua bowl. It vivid showed a dragon playing with a ball. Then I tried some paper cutting or made images out of paper. It was difficult, but a lot of funs! With the help of the artist, I manage to make one in the shape of a fish. There was also an old man write Chinese calligraphy: his writing was so free and elegant! Another man sitting next him showed me how seal cutting (篆刻) worked. Finally, he made one for myself with my name in Chinese—pretty awesome!五、书面表达45.某英文报社正在开展中学生英语写作大赛。请你以“A Sense of Responsibility”为题,写一篇短文参赛,内容包括:1.为何要培养责任感;2.如何培养责任感。注意:1.写作词数应为80左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。A Sense of ResponsibilityIt’s widely acknowledged that a sense of responsibility is__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________第1页 共4页 ◎ 第2页 共4页第1页 共4页 ◎ 第2页 共4页《宁夏回族自治区西吉中学2025-2026学年高二上学期开学考试英语试题》参考答案题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10答案 C B D C D A B C B B题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20答案 A C A D D G B E D F题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30答案 C B A A C D A B C B题号 31 32 33 34 35答案 A C D B D1.C 2.B 3.D【导语】本文是一篇应用文。介绍了三个夏令营的时间,地址以及相关内容。1.细节理解题。根据Berklee’s Aspire Camp部分最后一句“You could not only make your musicianship to the next level with master classes, weekly private lessons, and a customized class schedule according to your interests, but also develop the mastery of your instrumental or vocal technique. (你不仅可以通过大师班、每周私人课程和根据你的兴趣定制的课程安排使你的音乐水平更上一层楼,还可以培养对你的器乐或声乐技巧的掌握。)”可知,孩子们可以在伯克利的Aspire夏令营根据自己的兴趣定制的课程。故选C。2.细节理解题。根据Capitol Camp部分最后一句“In response to the current situation with COVID-19, Capitol Camp is fully prepared to only offer summer camps virtually on the website. (针对新冠疫情,Capitol夏令营做好了充分的准备,只在网站上提供虚拟夏令营。)”可知,Capitol营地的独特之处是它提供在线课程。故选B。3.细节理解题。根据Berklee’s Aspire Camp部分首句“Modeling undergraduate experience at Berklee College of Music, you’ll take full advantage of Berklee’s curriculums during the five-week camp. (通过在伯克利音乐学院的本科学习,你将在为期五周的夏令营中充分利用伯克利的课程。)”,Capitol Camp部分第二句“During the camp of half a month, our expert staff will help kids become confident leaders. (在半个月的夏令营中,我们的专业人员将帮助孩子们成为自信的领导者。)”,Canyon Creek Camp部分“Lasting for a month, Canyon Creek Camp provides a safe and non-competitive environment for sports, where boys and girls have the opportunity to build confidence and independence, learn teamwork and develop problem-solving skills at our 81-acre complex. (持续一个月,峡谷溪营地提供了一个安全和非竞争性的体育环境,男孩和女孩有机会建立信心和独立性,学习团队合作,并在我们81英亩的综合设施中发展解决问题的能力。)”以及Lake Greeley Camp部分首句“Lake Greeley Camp is a private overnight summer camp located in the Pocono Mountains of Pennsylvania. (格里利湖夏令营是位于宾夕法尼亚州波科诺山脉的一个私人只供一夜的夏令营。)”可知,Lake Greeley夏令营是只供一夜的夏令营,持续的时间最短。故选D。4.C 5.D 6.A 7.B【分析】本文是记叙文。文章讲述了一个英勇的救援者。4.细节理解题。根据第一段中Were the birds out on the ice ducks or geese So on a cold January evening last year, the two friends ventured (冒险) onto the frozen pond near their homes in Frankfort, Illinois, to get a better look.“是鸭子还是鹅 因此,在去年1月一个寒冷的晚上,这两位朋友冒险来到他们位于伊利诺斯州法兰克福的家附近结冰的池塘,想要看得更清楚一些。”由此可知,男孩们之所以冒险到结冰的池塘里去是为了去发现冰上是什么鸟。故选C。5.词义猜测题。根据第二段中Cruz managed to lift himself out of the extremely cold water and onto a more solid section.“克鲁兹成功地从极冷的水中爬了起来,爬到了一个更坚固的地方。”再根据划线词下文But the ice didn’t hold, and he fell in again. This ime, he couldn’t get out.“但是冰不牢固,他又掉了下去。这下,他出不去了。”由此推知,他“小心谨慎地”在冰上走。划线词的意思是“小心谨慎地”。故选D。6.推理判断题。根据第四段Anthony’s older sister had seen the boys fall through the ice and started screaming, wishing someone to save them.“安东尼的姐姐看到两个孩子从冰上摔了下去,开始尖叫,希望有人来救他们。”由此可知,安东尼的姐姐在呼救声引起了约翰·拉文对男孩们的注意。故选A。7.推理判断题。根据第五段John Lavin, a neighbor driving nearby on his way to the grocery store, heard her. He quickly pulled over. Seeing the boys, he grabbed (抓住) a nearby buoy (救生圈), kicked off his shoes, and ran into the cold water, struggling his way through the ice. Lavin made his way to Cruz and Anthony and pulled them back to land.“约翰拉文(John Lavin)是开车去杂货店的邻居,他听到了她的声音。他迅速靠边停车。看到孩子们,他抓起附近的一个浮标,踢掉鞋子,跳进冰冷的水中,在冰上挣扎着前进。拉文向科鲁兹和安东尼走去,把他们从水里拉到岸上。”由此可知,John Lavin是一个热心肠和勇敢的人。故选B。【点睛】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含有infer, suggest, imply, conclude indicate等标志性词语。本题第3小题,根据第四段Anthony’s older sister had seen the boys fall through the ice and started screaming, wishing someone to save them.“安东尼的姐姐看到两个孩子从冰上摔了下去,开始尖叫,希望有人来救他们。”由此可知,安东尼的姐姐在呼救声引起了约翰·拉文对男孩们的注意。故选A。8.C 9.B 10.B 11.A【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了Dawson这座城市的发展原因、过程与现状。8.细节理解题。根据文章第一段中Cities usually have a good reason for being where they are, like a nearby port or river. People settle in these places because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade. New York City, for example, is near a large harbour at the mouth of the Hudson River.可知,人们选择在河边或港口设城是因为交通方便,便于做生意。而纽约就是在哈德森河口附近的一个大港口,故纽约吸引早期移民的原因是它的地理位置,故C正确。9.细节理解题。根据文章第二段最后一句Of the first 20,000 people who dug for gold, 4,000 got rich. About 100 of these stayed rich men for the rest of their lives.可知,在最初挖黄金的两万人中有4000人变富有,所以是五分之一的人变富了,故B正确。10.细节理解题。根据文章最后一段中and when they heard there were new gold discoveries in Alaska, they left Dawson City as quickly as they had come.可知,人们离开Dawson的主要原因是听说在Alaska发现了黄金,也就是他们要去别的地方寻找发财的机会。故B正确。11.主旨大意题。第一段简要介绍城市发展的原因,引出Dawson这一城市的兴起,第二段介绍了该城市兴起的原因,第三段介绍人们选择离开该城市的原因及现在的状况,所以全文围绕Dawson这个城市的发展起伏。故A正确。【点睛】主旨大意题的解题技巧:一篇文章都是围绕着一个中心思想或一个话题展开的,因此,有的文章中最明显的特点之一是有一个反复出现的中心词,即高频词,也叫做主题词。抓住了它,便容易抓住文章的中心。通读全文可知,文章主要围绕Dawson的发展展开,Dawson反复出现,再根据每一段的段首句可以总结出,文章第一段通过城市发展的原因引出Dawson,第二段介绍Dawson发展的原因,第三段介绍人们选择离开该城市的原因及现在的状况,从而总结出文章的主旨大意。12.C 13.A 14.D 15.D【导语】这是一篇说明文。主要谈论了时光旅行是否能够成为可能。12.推理判断题。根据第一段“What if we had the power to control time, instead of moving from the past to the present to the future What if we could jump, loop and travel through time in a machine What if we could go wherever and whenever we pleased ”(如果我们有能力控制时间,而不是从过去到现在再到未来呢 如果我们能在机器里跳跃、循环和穿越时间呢 如果我们可以随时随地去我们想去的地方呢?)可推知,作者写第一段的目的是吸引读者的注意于时光旅行。故选C项。13.细节理解题。根据第五段中“Einstein introduced two ideas that have led to theories about the possibility of time travel.”(爱因斯坦提出的两个想法导致了时间旅行可能性的理论)可知,爱因斯坦可能同意的观点是时光旅行在未来是可能的。故选A项。14.主旨大意题。根据倒数第二段“The first science fiction story with this theme is The Clock That Went Backward by Edward P. Mitchell, which was published in 1881. Since then, thousands of books, films and television shows have explored the idea of time travel, in which some tools such as phones, watches, photographs and old books take travelers backward and forward.”(第一部以这个主题为主题的科幻小说是爱德华·p·米切尔的《倒着走的钟》,出版于1881年。从那时起,成千上万的书籍、电影和电视节目都在探索时间旅行的概念,其中一些工具,如电话、手表、照片和旧书,可以让旅行者回到过去或回到过去。)可知,本段主要讲的是关于时间旅行的不同作品。故选D项。15.推理判断题。根据最后一段“Will time travel ever happen Who knows The most important thing is to keep your eyes open and have a sense of wonder.”(时间旅行会发生吗?谁知道呢?最重要的是睁大你的眼睛,保持一种惊奇的感觉。)可推知,作者对时间旅行的态度是充满希望的。故选D项。16.G 17.B 18.E 19.D 20.F【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了克服自卑感的方法。16.根据上文“Anyone in the world, big or small, fat or thin, black or white, can feel somewhat inferior (自卑的) to someone else at times during their lives. (世界上的任何人,无论大小、胖瘦、黑人或白人,在他们的一生中都会时不时地感到和别人相比有点自卑)”和下文“But these comments are in no way based on facts. (但这些评论绝不是基于事实)”可知,上文提到任何人都会感到自卑,下文提到有些评论不是基于事实。由此推知,他们会对自己做出一些负面的评价。G项“他们告诉自己他们不够好、不够漂亮或不够聪明”符合题意,下文的these comments就是选项中的they aren’t good, pretty or smart enough。故选G。17.根据上文“If you try to be someone else, you aren’t being true to yourself. (如果你试图成为另一个人,你就没有忠于自己)”和下文“That means you take some of their traits and put them into yourself. But the important difference is that you are still you.(这意味着你把他们的一些特质融入到你自己身上。但最重要的区别是你还是你)”可知,虽然不能成为另一个人,但我们可以学习他们一些有助于自己的特质。B项“但你可以从别人那里得到灵感”符合题意,与上文形成明显的转折关系。故选B。18.根据下文“It is only your own opinions that matter.(只有你自己的看法是重要的)”推知,不用考虑别人对自己看法。E项“忽略别人对你的看法”符合题意,且符合本段主旨“Try not to worry about what others think. (尽量不要担心别人怎么想)”可知。故选E。19.空处为本段主旨句。根据下文“People with inferiority spend too much time on that. If you do that, you will come up with a never-ending list of ways people are better than you. However, it’s not fair because everything about your life and circumstances are different---from the family you were born in, to your genetics, to your opportunities.(自卑的人在这上面花了太多时间。如果你这么做了,你会想出一个永无止境的清单,列出人们比你更好的方式。然而,这是不公平的,因为你的生活和环境各不相同——从你出生的家庭到你的基因,再到你的机会)”可知,本段建议我们不要和别人比较。D项“别再拿自己和别人比了”符合题意,可以作为本段的主旨句。故选D。20.空处位于段末,应承接上文。根据上文“Don’t think of yourself as a stupid, ugly, unsuccessful man, a failure, or anything else. (不要认为自己是一个愚蠢、丑陋、不成功的人、一个失败者或其他任何人)”推知,我们要避免用以上提到的词汇来形容自己。F项“当你想到自己的时候,避免使用它们”符合题意,them指代上文提到的 a stupid, ugly, unsuccessful man, a failure, or anything else。故选F。21.C 22.B 23.A 24.A 25.C 26.D 27.A 28.B 29.C 30.B 31.A 32.C 33.D 34.B 35.D【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了Carney在父亲去世后,发现父亲的遗愿清单,并决定要完成它,在这个过程中,她逐渐认识到了真正的自己。21.考查动词词义辨析。句意:她低头看了看,决定完成它。A. continued继续;B. refused拒绝;C. decided决定;D. happened发生。根据下文“The first thing she 5 was “Donate money to education in poor areas.””可知,她决定完成父亲的遗愿清单。故选C。22.考查形容词词义辨析。句意:对卡尼来说,遗愿清单是一个意想不到的机会,可以让她克服父亲去世带来的痛苦,并与父亲重新建立联系。A. acceptable可接受的;B. unexpected出乎意料的;C. admirable令人倾佩的;D. unbelievable难以置信的。根据上文“Carney found her father’s bucket list (遗愿清单) in a brown bag by chance.”可知,遗愿清单是一个意想不到的机会。故选B。23.考查动词词义辨析。句意同上。A. reconnect重新连接;B. share分享;C. play玩;D. leave离开。根据“work through her pain caused by her dad’s death”可知,父亲去世了,遗愿清单可以让她与父亲重新建立联系。故选A。24.考查形容词词义辨析。句意:这也是让父亲的精神在她生活中永存的一种方式。A. alive活着的;B. friendly友好的;C. moving令人感动的;D. simple简单的。根据“She looked down at it and 1 .”可知,完成遗愿清单是让父亲的精神在她生活中永存的一种方式。故选A。25.考查动词词义辨析。句意:她完成的第一件事是“为贫困地区的教育捐款”。A. forgot忘记;B. found找到,发现;C. completed完成;D. imagined想象。根据上文“to finish it”可知,此处表示完成的第一件事。故选C。26.考查名词词义辨析。句意:她了解到佐治亚州的许多学生因为贫穷而辍学。A. sorrow悲伤;B. disappointment失望;C. illness疾病;D. poverty贫困。根据上文“Donate money to education in poor areas.”可知,许多学生因为贫穷而辍学。故选D。27.考查动词词义辨析。句意:她和她的丈夫飞过去帮助他们。A. help帮助;B. welcome欢迎;C. understand理解;D. follow跟着。根据上文“She learned that many students in Georgia had dropped out of school because of 6 .”可知,Carney和丈夫坐飞机去帮助这些辍学的孩子们。故选A。28.考查动词短语辨析。句意:2022年12月27日,卡尼执行了父亲遗愿清单上的最后一项任务:“录五首歌”。A. picked out挑选;B. carried out执行,实施;C. made out理解,辨认出;D. threw out扔掉。根据下文“She picked a few of her father’s favorites and recorded them in a 10 .”可知,此处表示执行父亲遗愿清单上的最后一项任务。故选B。29.考查动词词义辨析。句意同上。A. written写;B. heard听到;C. recorded记录;D. prepared准备。根据下文“recorded them in a 10 .”可知,此处是信息词recorded的词汇复现。故选C。30.考查名词词义辨析。句意:她挑选了父亲最喜欢的几首歌,并在录音室里录制了它们。A. shop商店;B. studio工作室,录音室;C. school学校;D. square广场。根据上文““Have five songs 9 .””可知,录歌应该是在录音室里完成的。故选B。31.考查动词词义辨析。句意:在这样做的时候,卡尼回忆起了那些最美好的回忆——他父亲在她晚上睡觉前唱歌给她听。A. singing唱歌;B. walking散步;C. talking谈话;D. dancing跳舞。根据下文“She felt like she was singing with father again.”可知,此处指回忆爸爸给她唱歌。故选A。32.考查动词词义辨析。句意:完成遗愿清单使卡尼得以用一种她以前从未有过的机会去了解她的父亲。A. forgive原谅;B. find找到,发现;C. know知道,了解;D. like喜欢。根据下文“It also helped her understand her father’s goals”可知,完成遗愿清单使卡尼得以用一种她以前从未有过的机会去了解父亲。故选C。33.考查名词词义辨析。句意:这也帮助她理解了父亲的目标和梦想。A. victories胜利;B. celebrations庆祝;C. abilities能力;D. dreams梦想。根据上文“Carney found her father’s bucket list (遗愿清单)”可知,遗愿清单体现了父亲的目标和梦想。故选D。34.考查名词词义辨析。句意:在她的日记中,她写道:“这帮助我更好地理解了我的父亲,把他看作一个充满爱的人。”A. confidence自信;B. love爱;C. humour幽默;D. hatred仇恨。根据上文“The first thing she 5 was “Donate money to education in poor areas.””可知,父亲遗愿清单的内容体现了他是一个充满爱的人。故选B。35.考查名词词义辨析。句意:这样做帮助我了解自己,并在我的生活中找到了更多的目标感。A. honesty诚实;B. desire渴望;C. leisure休闲;D. purpose目的。根据上文“It also helped her understand her father’s goals and his 13 .”可知,在了解父亲的目标和梦想后,Carney也找到了更多的目标感。故选D。36.has influenced【详解】考查时态和主谓一致。句意:此后,他们的作品影响了其他作家。由“ever since”可知,句子时态用现在完成时,主语work是不可数名词,因此空格处是has influenced,故填has influenced。37.at【详解】考查介词。句意:挪威高居榜首,而美国排在第七。at the top of是固定短语,意为“在……顶部”,空格处使用介词at。故填at。38.by【详解】考查介词。句意:每年有800多万游客来巴黎旅游。巴黎是被参观,空格处用表示“被”的介词by,故填by。39.where【详解】考查定语从句。句意:古代中国是一个国家之间经常发生战争的地方。先行词是place,在定语从句中做地点状语,用关系副词where。故填where。40.in【详解】考查介词。句意:我们在印刷术最早发明的地区。分析可知,空格处是“介词+which”引导的定语从句,region意为“地区”,表示“在那个地区”应用介词in。故填in。41.to move【详解】考查不定式。句意:风有时强大到足以移动沙丘。“be+形容词+enough+to do”是固定用法,意为“足够……可以做某事”,因此空格处是不定式to move,故填to move。42.up【详解】考查固定短语。句意:龙卷风可以卷起汽车、火车甚至房屋。由“Tornadoes”可知,句子表示“龙卷风可以卷起汽车、火车甚至房屋”,“卷起”是固定短语pick up,故填up。43.coming【详解】考查动名词。句意:为了防止它的到来,政府正在植树。prevent sb. (from) doing是固定短语,意为“阻止某人做某事”,因此空格处用动名词作宾语,故填coming。44.1.amazed→amazing2.将of去掉3.Which→What4.vivid→vividly5.funs→fun6.the→an7.manage→managed8.write→writing9.在next后面加to10.myself→me【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了作者在中国艺术节的经历。【详解】1.考查形容词。句意:昨天,我去了一个精彩的中国艺术节。修饰名词Chinese art festival,需用-ing结尾的形容词。故将amazed改为amazing。2.考查介词。句意:对于像我这样的外国学生来说,这是一次激动人心的经历。此处为“主语+系动词+表语”结构,of是多余的。故将of去掉。3.考查主语从句。句意:首先引起我注意的是一个15世纪的青花瓷碗。此处引导主语从句,从句缺少主语,需用连接代词what引导,指代“引起我注意的东西”。故将Which改为What。4.考查副词。句意:它生动地展示了一条龙在玩一个球。修饰动词showed,需用副词vividly,作状语。故将vivid改为vividly。5.考查名词。句意:这是困难的,但有很多乐趣!fun为不可数名词,没有复数形式。故将funs改为fun。6.考查冠词。句意:在一位艺术家的帮助下,我成功地制作了一个鱼的形状。artist为可数名词,此处表示泛指,且artist发音以元音音素开头,需用不定冠词an修饰。故将the改为an。7.考查动词时态。句意同上。此处陈述过去发生的事情,使用一般过去时。故将manage改为managed。8.考查非谓语动词。句意:还有一位老人在写中国书法:他的书法是那么的自由和优雅!分析句子结构可知,已有谓语动词was,此处需用非谓语动词,作后置定语,修饰名词man,write和man为逻辑主谓关系,需用现在分词。故将write改为writing。9.考查固定短语。句意:坐在他旁边的另一个人教我如何篆刻。next to为固定短语,表示“在……旁边”。故在next后面加to。10.考查代词。句意:最后,他给我做了一个,用中文写了我的名字——太棒了!主语为he,和宾语不一致,需用人称代词宾格形式me,作宾语。故将myself改为me。45.One possible version:A Sense of ResponsibilityIt’s widely acknowledged that a sense of responsibility is one of the most important qualities of a person, which has always been considered as a traditional virtue. Having a sense of responsibility is key to our success. From my perspective, it’s necessary for us students to take responsibility at home, at school and in society. The following are some ways to develop a sense of responsibility.Firstly, when at home, we’d better offer to do the housework, such as taking out the garbage, and setting and clearing the table. Secondly, we should devote ourselves to assignments on time. Thirdly, obey the law and various regulations, and strengthen our sense of responsibility by volunteering in our communities.In conclusion, having a strong sense of responsibility is very valuable to our life and society. Let’s learn to take on more responsibilities now!【导语】本篇书面表达属于应用文。某英文报社正在开展中学生英语写作大赛。请你以“A Sense of Responsibility”为题,写一篇短文参赛。【详解】1. 词汇积累重要的:significant→ important提供:provide→ offer各种各样: varieties of→various全身心投入:bury oneself to→ devote oneself to2. 句式拓展简单句变复合句原句:The following are some ways to develop a sense of responsibility.拓展句:The following are some ways to develop a sense of responsibility, which can benefit you.【点睛】[高分句型1] It’s widely acknowledged that a sense of responsibility is one of the most important qualities of a person, which has always been considered as a traditional virtue.(which引导的非限制性定语从句)[高分句型2] Firstly, when at home, we’d better offer to do the housework, such as taking out the garbage, and setting and clearing the table.(when引导的时间状语从句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源预览