资源简介 英语 必修 第三册 RJUNIT 1 单元检测卷时间:120分钟 满分:150分较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写A B C D难度 ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)扫一扫·听录音听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What will the woman do first A.Fill in a form. B.Read a notice.C.Get a discount card.2.How will the woman stay cool A.By turning on the electric fan.B.By using the air conditioner.C.By opening the window.3.What does the man complain about A.The busy life. B.The slow dinner.C.The impatient woman.4.What does the woman think of her weekend A.Relaxing. B.Exciting.C.Boring.5.What should the woman do according to the man A.Go to bed earlier.B.Spend some time outdoors.C.Stay in until she feels better.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Where are the speakers A.In a gift store. B.At home.C.In a Net bar.7.What is the woman's attitude towards the man in the end A.Impatient. B.Critical.C.Approving.听第7段材料,回答第8至10题。8.What is the relationship between the speakers A.Salesman and customer.B.Husband and wife.C.Colleagues.9.Why doesn't the woman buy anything for her husband A.She finds nothing suitable.B.It's a women's clothing store.C.Her husband is picky about clothes.10.How many blouses does the woman buy A.One. B.Two.C.Three.听第8段材料,回答第11至13题。11.How long does the festival last A.Four nights. B.Five nights.C.Seven nights.12.What kind of films did the woman like last year A.Comedies. B.Video interviews.C.Romantic films.13.How much does a ticket cost for their own students A.¥10. B.¥15.C.¥20.听第9段材料,回答第14至17题。14.What are the speakers mainly talking about A.The man's pay raise.B.The man's job promotion.C.The man's education.15.How many years did it take the man to move up to Grade 5 A.Four. B.Five.C.Six.16.Who can get the chance to go to school for more training A.Those who learn quickly.B.Those who are above Grade 5.C.Those who pass the training test.17.How does the man feel about the chance of training A.Disappointed. B.Excited.C.Uninterested.听第10段材料,回答第18至20题。18.What will the visitors have to do first when walking into the museum A.Put on boots.B.Register their names.C.Talk about the global warming.19.What can the visitors see on all the walls of the museum A.Descriptions of the exhibition.B.Photos of huge blocks of ice.C.Informative posters.20.What can the visitors use the computers to do in the exhibition A.Tell their friends what to do.B.Search any information they need.C.Play games designed especially for the exhibition.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWelcome to Epcot's Festival of the ArtsFestival InformationHeld annually at Walt Disney World Resort, Epcot's Festival of the Arts involves various activities from viewing art exhibits and participating in interactive workshops to enjoying creative and colorful food dishes.Popular EventsExpression Section: A Paint by Numbers Mural (壁画) It is a large scale, community driven art project where parents and their kids can contribute to a massive mural by painting sections of it. Visit the Expression Section booth to pick up paint and a brush. Then, paint a few squares that can correspond with your paint color.Artful Photo Ops This is an opportunity for kids to take fun family pictures against the background of various murals and interactive 3D art equipment throughout Epcot's Festival of the Arts. Find these step in frames around EPCOT: International Gateway: Luncheon of the Boating Party Mexico Pavilion: An Homage to Frida KahloAnimation (动画 制作) Academy This is a hands on workshop where you and your kids can learn to draw beloved Disney characters, guided by a real Disney artist. It's a unique opportunity for your kids to make good use of their creativity. This experience takes place in America Gardens Theatre.Kids Chalk Art It is an interactive art experience where kids can watch impressive chalk being created right before their eyes and even participate in creating some chalk art themselves. This experience is offered at the bridge to World Showcase Plaza.Ticket PricesStandard date based tickets are offered, which requires you to choose a start date. One ticket per day for an adult costs $120 and kids under 12 get per ticket with 20% off. You can save $20 per ticket if you purchase 3 day or longer tickets!21.What is a feature of Epcot's Festival of the Arts A.It is 3D centered.B.It is food themed.C.It is monthly held.D.It is kid friendly.22.Where can visitors paint Disney characters under the guidance of an artist A.International Gateway.B.World Showcase Plaza.C.America Gardens Theatre.D.The Expression Section booth.23.How much do a couple and a kid of seven pay for the one day tickets A.$300. B.$336.C.$340. D.$360.BReading books brings with it numerous benefits. Reading gives people the opportunity to explore new worlds and meet new people both real and imagined. It also expands our knowledge and understanding of the world around us and those far away.To celebrate the wonderment of books and writers, the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) established 23 April as World Book and Copyright Day in 1995. However, it got its start long before that in Spain.Setting aside a day to celebrate books goes back to Spanish writer Vicente Clavel Andrés. In 1922 he proposed the idea as a way to honor fellow countryman author Miguel de Cervantes. Four years later the first celebration took place on 7 October, Cervantes' birthday, but was moved to 23 April, the date of his death, in 1930.In 1995, the UNESCO General Conference decided to pay homage (敬意) to authors and books world wide as a way of encouraging everyone to access books. Choosing 23 April seemed a logical choice, besides being the date of Cervantes' death, it also happens to be the date William Shakespeare and Inca Garcilaso de la Vega died. Additionally, several distinguished authors were born on 23 April, making it a symbolic date in the world literature.Annually since 2001, one city around the world is chosen to be the UNESCO World Book Capital for a year. The selected city is responsible for carrying out activities within this year to encourage “a culture of reading and spread its values in all ages and population groups in and out of the national borders.”The idea was put forward by Spain in 2001, and Madrid was chosen to be the first capital, followed by Alexandria and then New Delhi. Those cities are chosen each year by the Director General of UNESCO and an advisory committee made up of representatives from international organizations representing authors, libraries and publishers. UNESCO has named Strasbourg as the 2024 World Book Capital.24.Which is NOT the benefit of reading books A.It broadens people's horizons.B.It helps people better understand the world.C.It gives people free tickets to travel.D.It allows people to connect with others.25.Which of the following words has the closest meaning with the underlined one in Para. 2 A.Admiration. B.Advantage.C.Amusement. D.Attempt.26.Why did the UNESCO General Conference establish 23 April as World Book Day A.Because it seemed a convenient day for celebration.B.Because many great writers have some connection with this day.C.Because Shakespeare and Inca Garcilaso de la Vega died on the day.D.Because Spain writer Vicente Clavel Andrés recommended that day.27.What will the writer probably continue to write A.Last World Book Capital.B.A brief introduction to Accra.C.The location of a World Book Capital.D.The function of a World Book Capital.CMore than 100 horses and riders leaped the flames of roaring bonfires on Thursday in a small Spanish town in a centuries old festival that has raised the anger of animal rights activists.Smoke and flames filled the night in San Bartolome de Pinares, a central Spanish town of some 600 inhabitants, in the annual festival held on Thursday, the eve of Saint Anthony's Day for the patron saint (守护神) of animals. One by one, horses and their riders jumped the flames in the narrow, paved streets of the town.“No one knows how old the tradition is. My grandfather told me that his great grandfather took part,” said 34 year old Die go Martin. “They say it could be 300 or 400 years old.”The town is fiercely attached to the festival, despite opposition from animal rights groups concerned about the safety of the horses. Just a few days earlier, Spain's National Association for the Welfare of Animals asked the town's people not to let their horses leap over the fires, apparently in vain.“There was an illness that killed all the horses in the town. Since then, we have done this to purify them to keep away any evil by asking for the protection of the saint,” explained 20 year old Libertad Gomez, who has been taking part for seven years. “More than a tradition, for us it is a feeling. It is something you like almost since you were born,” said Libertad, who rode with dozens of others through the streets.Indeed, the smoke is so thick that it affects the horse and rider as they leap the fires. That does not stop youngsters from taking part in the tradition, such as 10 year old Alejandro Nunez, who jumped for the second year running on a white horse. “I really like it. At first, it was a bit scary but that goes,” he said, equipped with a helmet and a checkered scarf to protect him from the smoke.28.What can we learn by reading the passage A.Horses leap fires in an ancient Spanish festival.B.A new festival has been introduced to Spain.C.The festival is not popular among youngsters.D.Horses get injured over the burning flames.29.According to Libertad Gomez, which one is mentioned A.The festival came into being less than 300 years ago.B.His grandfather took great interest in the activity.C.The activity helps the horses to be away from diseases.D.The evil would take the horses away during the leaps.30.When Alejandro Nunez first leaped the fires, how does he feel A.He felt too excited to express himself.B.He was a bit frightened for the first time.C.He was offered a helmet and a scarf.D.He became worried about his horse.31.What can be inferred from the passage A.Riding horses to leap fires can be dangerous.B.The riders are easy to fall into the burning fires.C.All the people support riding horses to leap fires.D.The activity will be done away with one day.DThe old Chinese saying “as happy as spending the New Year” might be outdated now in the busy modern world. The Spring Festival is regarded as the most important festival for Chinese people and an occasion for all family members to get together, like Christmas in the West. But many traditional customs accompanying the Spring Festival, however, have weakened in practice.Setting off fireworks was once the most typical custom of the Spring Festival. People thought the sputtering (爆裂) sound could help drive away evil spirits. However, the activity has been completely or partially forbidden in big cities for years as the government has taken safety, noise and pollution factors into consideration.“In recent years, some cities have begun to allow people to light fireworks during limited hours at the Spring Festival, surrendering__to public demand. Respecting folk traditions is a gesture of respect toward public opinion,” said Zhou Xing, a folklore (民俗) researcher.“As people gain more income and it becomes easier to buy daily goods, the New Year holiday is just like any other. After long workdays, many people use the New Year holiday to take a rest, rather than visiting friends and neighbors. The process of making and enjoying the family dinner on Spring Festival Eve is the most important thing. However, many families would like to eat out to save time and energy,” said Li Shunzhi, a resident of Harbin, Heilongjiang.“I enjoy the holidays very much in the countryside. My family has been preparing for the Spring Festival more than two weeks before the holiday, cleaning the house, buying holiday goods and decorating the house with paper cuttings. On New Year's Eve, the whole family stays up to see the New Year in, and in the days to follow, a series of activities such as lion dancing, dragon lantern dancing, lantern festivals and temple fairs will be held. Without the ancient traditions, the holiday is nothing to us,” said Zhang Hui, from Hebei.32.Which of the following cannot be known according to the passage A.Setting off fireworks has been forbidden in some big cities for years.B.Nowadays, people can light fireworks in some cities at the Spring Festival.C.People believe that the sound of fireworks can drive away evil spirits.D.In the past, setting off fireworks couldn't be seen almost anywhere.33.What does the underlined phrase “surrendering to” in the third paragraph probably mean A.Changing. B.Discovering.C.Satisfying. D.Leading.34.What Li Shunzhi said means ________.A.what people do during the festival now is different from the pastB.people would like to have the family dinner on Spring Festival EveC.people prefer to visit friends and neighbors rather than take a restD.the New Year holiday is just like any other day35.What does the whole passage show A.The Spring Festival is as lively as before.B.The Spring Festival is outdated now.C.The Spring Festival is losing its qualities.D.The Spring Festival is nothing to Chinese.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。A flower festival is an event during which many types of flowers are shown to the public. In some cases, a flower festival may be a small event attended by local people who grow plants as a hobby. Other festivals are big international events. __36__Usually, a flower festival takes place at a time of year when many types of flowers are fully open. __37__ In this case, the organizers must make sure that the event is scheduled during the right time of year for that type.Some festivals are arranged to encourage flower growers to grow certain types of plants. __38__ There will be competitions. Prizes are given to those who grow the largest, most colorful or hardiest (最耐寒的) plants.Besides competing for prizes, many flower growers show their plants in flower shows for business purposes. Some people use these events to win contracts with companies that buy large numbers of flowers. __39__ And some growers have created new types of flowers. They put their newly created plants on show at these festivals.__40__ Local restaurants provide meals and drinks for attendees. Musicians and other entertainers (演艺人员) are sometimes hired to provide attendees with pleasure. Nearby hotels and shops are full of people. They all can make a lot of money from the event.A.People are invited to show their flowers at the festival.B.These flowers can be very expensive.C.They may attract large numbers of flower growers, flower sellers and tourists.D.Some festivals focus on a certain type of plant.E.Some take the chance to market flowers to customers.F.Usually, some flower festivals are held in the big parks.G.Flower festivals can also encourage local economic development.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Camel wrestling is a rarely known sport that has been held in Turkey since the 1900s. The sport __41__ two male camels who are wrestling against each other in a wide field, and whoever is __42__ in toppling (推翻) down their competitor wins the match. The current Turkish government __43__ camel wrestling to be held annually, as they believe that it is part of their __44__. However, there have been many animal rights activists who are trying to __45__ the sport because of animal cruelty (虐待). __46__ the protest against camel wrestling, the sport is still played until today.There are __47__ more than 25 camel wrestling competitions held in Turkey each year, and most of these tournaments (锦标赛) are __48__ to an annual festival. There are about 100 camels __49__ in these events every year, and one camel will have to fight ten or more matches in a single event.The __50__ for the events are in football stadiums or an open field where there are fences to __51__ the camels from escaping. At the end of the camel wrestling season, which is in the third or fourth week of March, the camels who __52__ the most matches will fight against each other, __53__ to how “All Star” events for some sports like basketball, baseball, and American football are played.Camel wrestling has been a big tourist attraction for Turkey since the 1960s, as many tourists believe that __54__ a live camel wrestling event will let them be immersed in Turkey's culture. The sport is also quite __55__ among locals and has become a nationwide sport in Turkey alongside oil wrestling and football.41.A.represents B.highlightsC.involves D.measures42.A.expert B.successfulC.rich D.fortunate43.A.forbids B.persuadesC.forces D.encourages44.A.culture B.economyC.education D.agriculture45.A.break down B.set downC.shut down D.slow down46.A.Regardless of B.Apart fromC.Except for D.In favor of47.A.historically B.currentlyC.surprisingly D.naturally48.A.viewed B.comparedC.advised D.connected49.A.holding B.escapingC.participating D.remaining50.A.surroundings B.situationsC.locations D.chances51.A.prevent B.promoteC.gather D.save52.A.survive B.winC.watch D.attend53.A.familiar B.usefulC.important D.similar54.A.filming B.experiencingC.coaching D.recording55.A.popular B.uniqueC.thrilling D.pleasant第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。It's __56__ (nature) for people to eat when they're hungry. But people eat __57__ other reasons, too. Do you ever eat because you are under stress Many people do. When people eat to reduce (减轻) stress, they want certain kinds of food. They want food that __58__ (help) them relax. They want comfort food.What is comfort food For most people, it's food that is __59__ (easy) to prepare than other foods. It's often soft, so it is easy __60__ (eat). Eating it gives people a warm feeling. Sometimes it's a type of food that people loved as children. Maybe it's the food their mothers used to make.Researchers at the University of Illinois did __61__ survey on comfort food. They wanted to know two things: what comfort foods people wanted, __62__ when they wanted them. The results of the survey were rather __63__ (surprise). The researchers expected people's favourite comfort food to be warm and soft. But it wasn't. Potato chips (薯片) turned out to be the number one food. Another favourite was ice cream, especially among people __64__ (age) 18-34. However, not all comfort foods were snack foods. Nearly half of them __65__ (be) healthy, homemade foods, such as chicken soup and meat pies.56.______ 57.______ 58.______ 59.______60.______ 61.______ 62.______ 63.______64.______ 65.______第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,你校各班于12月29日举行了2024年迎新晚会。请你为校英文报写一篇报道,介绍你班的此次活动,内容包括:1.活动的时间、地点;2.活动的内容;3.活动的意义。注意:1.写作词数应为80个左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。 第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。A Christmas Tree for Mrs MuellerThe black and white photograph of Mrs Mueller that I took pictured her seated on the sofa in our living room, smiling shyly. Mrs Mueller was our next-door neighbor when my sister and I were growing up.We got to know her after her husband died. She didn't have children of her own and no relatives that we knew of. She was gentle and kind, and Laurel and I considered her our special friend.Early one December, Mrs Mueller went into the hospital. Laurel and I were busy making Christmas presents, and we pondered (思考) what to make for Mrs Mueller. She would be coming home a few days before Christmas to an empty house with no holiday decorations. We lit upon the idea of decorating a small tree that would greet her with lights and cheer. We were wondering how to carry out our plan when the answer appeared.I was in Miss O'Keefe's sixth grade class that year, and we had decorated a small tree with paper link chains and ornaments (装饰品) we'd made in art class. It was beautiful. Best of all, it had to be removed from the classroom before Christmas vacation.Miss O'Keefe said there would be a drawing (抽签) for the tree. We'd each write our name on a piece of paper and put it through the slot (窄缝) in the shoebox she had decorated. On the last day of school before vacation, she'd draw a name from the box, and that student could take home the tree.As I put the folded piece of paper with my name “Holly Wheeler” into the box, I was beside myself with excitement, hoping I could be the lucky dog. My mother pointed out there were 30 children who might win the tree, but I was certain I would get it because our purpose was good: We wanted to make Mrs Mueller happy.注意:1.续写词数应为150个左右;2.请按如下格式在相应位置作答。The day before vacation finally arrived. I raced to my mother's car excitedly when school was out. UNIT 1 单元检测卷时间:120分钟 满分:150分较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写A B C D难度 ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)扫一扫·听录音听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W:I'm new in town and I'll be coming to this store often. Do you have shopper discount cards M:Yes, I'll just need you to fill out a form after you've read this notice here.1.What will the woman do first A.Fill in a form. B.Read a notice.C.Get a discount card.答案:BText 2W:Oh, it's a bit hot! Didn't you turn on the air conditioner M:It doesn't work. I've called someone to fix it. We can use the electric fan. W:Well, just open the window to let in some fresh air.2.How will the woman stay cool A.By turning on the electric fan.B.By using the air conditioner.C.By opening the window.答案:CText 3W:Haven't you finished with your dinner yet You're so slow! M:I'm fed up with such a life! How could you bear rushing all the time 3.What does the man complain about A.The busy life. B.The slow dinner.C.The impatient woman.答案:AText 4M:So how are you anyway Have you done anything exciting since I saw you W:No, nothing at all. It's been raining all weekend. I haven't been out once.4.What does the woman think of her weekend A.Relaxing. B.Exciting.C.Boring.答案:CText 5W:I'm unable to fall asleep at night, and then I'm too sleepy to concentrate in class during the day. M:Well, you spend too much time indoors. And your body can't tell if it's night. That's how your problem comes up.5.What should the woman do according to the man A.Go to bed earlier.B.Spend some time outdoors.C.Stay in until she feels better.答案:B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6W:Tom, can you help me do some washing M:Sorry, I can't. I have something more important to do right now. W:I bet you are playing computer games. Stop that stupid thing! M:Actually I'm looking for a special gift for your mother's birthday. If you don't like that, I'll stop it right now. W:Uh ... In that case, I think I can manage the washing alone.6.Where are the speakers A.In a gift store. B.At home.C.In a Net bar.答案:B7.What is the woman's attitude towards the man in the end A.Impatient. B.Critical.C.Approving.答案:C听第7段材料,回答第8至10题。Text 7M:I see you've chosen some nice blouses from our autumn line. Are you aware of our promotion today W:No, actually, I'm not. M:All men's and ladies' autumn tops are on buy one get one free. W:Oh, that's great. M:Would you like to look around some more There are some great men's dress shirts at the back of the store. W:No, thank you. I can't shop for my husband. He never likes what I pick out for him. M:So, just these two blouses today then W:Yes, that's all for today.8.What is the relationship between the speakers A.Salesman and customer.B.Husband and wife.C.Colleagues.答案:A9.Why doesn't the woman buy anything for her husband A.She finds nothing suitable.B.It's a women's clothing store.C.Her husband is picky about clothes.答案:C10.How many blouses does the woman buy A.One. B.Two.C.Three.答案:B听第8段材料,回答第11至13题。Text 8W:I heard that you were busy preparing this year's Campus Film Festival, right M:Yeah, Andrea. You are interested in that W:I don't really know about that. Can you tell me something about the festival M:Sure. It was started by our Student Union years ago and has grown every year. It is held over 4 nights during study break. The films are normally shot by students from different universities. W:Cool! Then who picks the film M:It's up to the organization committee to decide. W:Last year I went to do some of the films in the festival and especially liked the video interviews. How does that fit in M:We set up cameras in the passage of the theatre and did live interviews during the break. Anyone from the audience could come up and talk about the film. W:Can I ask another question All the films are from universities in our country, aren't they M:Not exactly. We occasionally choose some films from foreign universities. The words on the screen are translated into Chinese so that everybody can understand the context. W:So how much does a ticket cost M:It only costs¥10 for the students in our school and ¥15 for others.11.How long does the festival last A.Four nights. B.Five nights.C.Seven nights.答案:A12.What kind of films did the woman like last year A.Comedies. B.Video interviews.C.Romantic films.答案:B13.How much does a ticket cost for their own students A.¥10. B.¥15.C.¥20.答案:A听第9段材料,回答第14至17题。Text 9M:Good morning, Mrs Green. You want to see me W:Yes, Jim. Let's review what you've done so far. You were hired as a mail clerk about five years ago. You've learned a lot since then, haven't you M:Sure. I learned more about the company because I went around to different offices. Then I was promoted to mail distribution clerk. That's two grades higher than the mail clerk. I went from Grade 1 to Grade 3. W:Did you like that job M:Yeah, my pay went up, and every year I moved up to a step. And I got a pay raise too. I'm a Grade 5 now. W:Well, Jim, here is another chance to move up to the ladder. The mail department is getting some new computers. We will give everybody two days of training. The people who learn quickly can go to school for more training. M:You mean going to school on company time W:Yes, because it will help you in your work later. You can be promoted to Grade 7. M:Well, I'd like to think about it for a few days. Maybe I should stay where I am now.14.What are the speakers mainly talking about A.The man's pay raise.B.The man's job promotion.C.The man's education.答案:B15.How many years did it take the man to move up to Grade 5 A.Four. B.Five.C.Six.答案:B16.Who can get the chance to go to school for more training A.Those who learn quickly.B.Those who are above Grade 5.C.Those who pass the training test.答案:A17.How does the man feel about the chance of training A.Disappointed. B.Excited.C.Uninterested.答案:C听第10段材料,回答第18至20题。Text 10Now, I want to tell you about a fantastic new exhibition at the Science Museum. It's called “A Changing World” and is all about global warming. The first thing you'll notice when you walk in is hundreds of pairs of Wellington boots. Everyone needs to put on a pair of these because the whole exhibition area is flooded with water. The idea is to show what will happen if sea levels continue to rise. It really makes you think! One of the best displays is the one about the Arctic. In this room there is a huge block of ice, which is slowly becoming liquid. There are also a number of photographs, which show really clearly how the sea ice is disappearing year after year. As you walk around the exhibition, you'll see that all over the walls there are posters which explain the causes and effects of global warming. The content was written especially for this exhibition by a number of well known scientists, so you can be sure you are getting the most up to date information possible. At the end of the exhibition there are some computers. You can use these to send e mails, either to politicians, telling them what you want them to do, or to a friend. You can let them know what you have learned or give them some advice on what they can do to stop global warming. It's one of the best exhibitions about global warming that I've ever seen and I recommend it to everyone!18.What will the visitors have to do first when walking into the museum A.Put on boots.B.Register their names.C.Talk about the global warming.答案:A19.What can the visitors see on all the walls of the museum A.Descriptions of the exhibition.B.Photos of huge blocks of ice.C.Informative posters.答案:C20.What can the visitors use the computers to do in the exhibition A.Tell their friends what to do.B.Search any information they need.C.Play games designed especially for the exhibition.答案:A第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWelcome to Epcot's Festival of the ArtsFestival InformationHeld annually at Walt Disney World Resort, Epcot's Festival of the Arts involves various activities from viewing art exhibits and participating in interactive workshops to enjoying creative and colorful food dishes.Popular EventsExpression Section: A Paint by Numbers Mural (壁画) It is a large scale, community driven art project where parents and their kids can contribute to a massive mural by painting sections of it. Visit the Expression Section booth to pick up paint and a brush. Then, paint a few squares that can correspond with your paint color.Artful Photo Ops This is an opportunity for kids to take fun family pictures against the background of various murals and interactive 3D art equipment throughout Epcot's Festival of the Arts. Find these step in frames around EPCOT: International Gateway: Luncheon of the Boating Party Mexico Pavilion: An Homage to Frida KahloAnimation (动画 制作) Academy This is a hands on workshop where you and your kids can learn to draw beloved Disney characters, guided by a real Disney artist. It's a unique opportunity for your kids to make good use of their creativity. This experience takes place in America Gardens Theatre.Kids Chalk Art It is an interactive art experience where kids can watch impressive chalk being created right before their eyes and even participate in creating some chalk art themselves. This experience is offered at the bridge to World Showcase Plaza.Ticket PricesStandard date based tickets are offered, which requires you to choose a start date. One ticket per day for an adult costs $120 and kids under 12 get per ticket with 20% off. You can save $20 per ticket if you purchase 3 day or longer tickets!篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了Epcot艺术节的相关信息。21.What is a feature of Epcot's Festival of the Arts A.It is 3D centered.B.It is food themed.C.It is monthly held.D.It is kid friendly.答案:D解析:推理判断题。根据表格中对四个热门活动介绍的信息中都含有的关键词“kids”可推知,Epcot艺术节的特色是儿童友好型。故选D。22.Where can visitors paint Disney characters under the guidance of an artist A.International Gateway.B.World Showcase Plaza.C.America Gardens Theatre.D.The Expression Section booth.答案:C解析:细节理解题。根据表格中Animation (动画制作) Academy部分介绍“This is a ... in America Gardens Theatre.”可知,在艺术家的指导下,游客可以在美国花园剧院画迪士尼人物。故选C。23.How much do a couple and a kid of seven pay for the one day tickets A.$300. B.$336.C.$340. D.$360.答案:B解析:细节理解题。根据Ticket prices部分中的“One ticket per day for an adult costs $120 and kids under 12 get per ticket with 20% off.”可知,一对夫妇和一个七岁的孩子买一天的票需要$120+$120+$120×(1-20%)=$336。故选B。BReading books brings with it numerous benefits. Reading gives people the opportunity to explore new worlds and meet new people both real and imagined. It also expands our knowledge and understanding of the world around us and those far away.To celebrate the wonderment of books and writers, the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) established 23 April as World Book and Copyright Day in 1995. However, it got its start long before that in Spain.Setting aside a day to celebrate books goes back to Spanish writer Vicente Clavel Andrés. In 1922 he proposed the idea as a way to honor fellow countryman author Miguel de Cervantes. Four years later the first celebration took place on 7 October, Cervantes' birthday, but was moved to 23 April, the date of his death, in 1930.In 1995, the UNESCO General Conference decided to pay homage (敬意) to authors and books world wide as a way of encouraging everyone to access books. Choosing 23 April seemed a logical choice, besides being the date of Cervantes' death, it also happens to be the date William Shakespeare and Inca Garcilaso de la Vega died. Additionally, several distinguished authors were born on 23 April, making it a symbolic date in the world literature.Annually since 2001, one city around the world is chosen to be the UNESCO World Book Capital for a year. The selected city is responsible for carrying out activities within this year to encourage “a culture of reading and spread its values in all ages and population groups in and out of the national borders.”The idea was put forward by Spain in 2001, and Madrid was chosen to be the first capital, followed by Alexandria and then New Delhi. Those cities are chosen each year by the Director General of UNESCO and an advisory committee made up of representatives from international organizations representing authors, libraries and publishers. UNESCO has named Strasbourg as the 2024 World Book Capital.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了阅读书籍的益处,世界图书和版权日的起源,以及联合国教科文组织世界图书之都的相关情况。24.Which is NOT the benefit of reading books A.It broadens people's horizons.B.It helps people better understand the world.C.It gives people free tickets to travel.D.It allows people to connect with others.答案:C解析:细节理解题。根据第一段“Reading books brings ... those far away.”可知,读书可以拓宽人们的视野,帮助人们更好地理解世界,并让人们能够与他人建立联系。但是并没有提到读书会给人免费旅行的票。故选C。25.Which of the following words has the closest meaning with the underlined one in Para. 2 A.Admiration. B.Advantage.C.Amusement. D.Attempt.答案:A解析:词义猜测题。第二段中的“To celebrate the ... Copyright Day in 1995.”提到了联合国教科文组织设立世界图书与版权日是为了庆祝对书籍和作家的wonderment。由此可推知,wonderment意为“惊叹,赞赏”。故选A。26.Why did the UNESCO General Conference establish 23 April as World Book Day A.Because it seemed a convenient day for celebration.B.Because many great writers have some connection with this day.C.Because Shakespeare and Inca Garcilaso de la Vega died on the day.D.Because Spain writer Vicente Clavel Andrés recommended that day.答案:B解析:细节理解题。根据第四段中的“Choosing 23 April ... in the world literature.”可知,许多伟大的作家都与这一天有联系,这是联合国教科文组织将4月23日定为世界图书日的原因。故选B。27.What will the writer probably continue to write A.Last World Book Capital.B.A brief introduction to Accra.C.The location of a World Book Capital.D.The function of a World Book Capital.答案:D解析:推理判断题。最后一段中的“Those cities are ... the 2024 World Book Capital.”提到了世界图书之都,但并未涉及该组织的功能,由此可推知,接下来作者可能会继续写关于世界图书之都的功能,符合文章讨论的主题。故选D。CMore than 100 horses and riders leaped the flames of roaring bonfires on Thursday in a small Spanish town in a centuries old festival that has raised the anger of animal rights activists.Smoke and flames filled the night in San Bartolome de Pinares, a central Spanish town of some 600 inhabitants, in the annual festival held on Thursday, the eve of Saint Anthony's Day for the patron saint (守护神) of animals. One by one, horses and their riders jumped the flames in the narrow, paved streets of the town.“No one knows how old the tradition is. My grandfather told me that his great grandfather took part,” said 34 year old Die go Martin. “They say it could be 300 or 400 years old.”The town is fiercely attached to the festival, despite opposition from animal rights groups concerned about the safety of the horses. Just a few days earlier, Spain's National Association for the Welfare of Animals asked the town's people not to let their horses leap over the fires, apparently in vain.“There was an illness that killed all the horses in the town. Since then, we have done this to purify them to keep away any evil by asking for the protection of the saint,” explained 20 year old Libertad Gomez, who has been taking part for seven years. “More than a tradition, for us it is a feeling. It is something you like almost since you were born,” said Libertad, who rode with dozens of others through the streets.Indeed, the smoke is so thick that it affects the horse and rider as they leap the fires. That does not stop youngsters from taking part in the tradition, such as 10 year old Alejandro Nunez, who jumped for the second year running on a white horse. “I really like it. At first, it was a bit scary but that goes,” he said, equipped with a helmet and a checkered scarf to protect him from the smoke.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了在圣安东尼节前夕,人们骑着马从火上跳过去是西班牙小镇上流传已久的习俗,但这遭到了动物权利活动家的反对。28.What can we learn by reading the passage A.Horses leap fires in an ancient Spanish festival.B.A new festival has been introduced to Spain.C.The festival is not popular among youngsters.D.Horses get injured over the burning flames.答案:A解析:细节理解题。根据第一段内容可知,在一个古老的西班牙节日中,马匹跃过火焰。故选A。29.According to Libertad Gomez, which one is mentioned A.The festival came into being less than 300 years ago.B.His grandfather took great interest in the activity.C.The activity helps the horses to be away from diseases.D.The evil would take the horses away during the leaps.答案:C解析:细节理解题。根据第五段中Libertad Gomez (利伯塔德·戈麦斯)的话“There was an illness ... of the saint (有一种病杀死了镇上所有的马。从那时起,我们就这样做,通过请求圣人的保护来净化它们,远离任何邪恶)”可知,他认为这个活动可以帮助马匹远离疾病。故选C。30.When Alejandro Nunez first leaped the fires, how does he feel A.He felt too excited to express himself.B.He was a bit frightened for the first time.C.He was offered a helmet and a scarf.D.He became worried about his horse.答案:B解析:细节理解题。根据最后一段中Alejandro Nunez (亚历杭德罗·努涅斯)的话“I really like it. At first, it was a bit scary but that goes”可知,Alejandro Nunez第一次跳火焰时有点害怕。故选B。31.What can be inferred from the passage A.Riding horses to leap fires can be dangerous.B.The riders are easy to fall into the burning fires.C.All the people support riding horses to leap fires.D.The activity will be done away with one day.答案:A解析:推理判断题。根据最后一段中的“Indeed, the smoke is so thick that it affects the horse and rider as they leap the fires. (事实上,烟雾是如此之浓,以至于马和骑手在跃过火堆时都受到了影响。)”可推知,骑马跳火焰是有危险的。故选A。DThe old Chinese saying “as happy as spending the New Year” might be outdated now in the busy modern world. The Spring Festival is regarded as the most important festival for Chinese people and an occasion for all family members to get together, like Christmas in the West. But many traditional customs accompanying the Spring Festival, however, have weakened in practice.Setting off fireworks was once the most typical custom of the Spring Festival. People thought the sputtering (爆裂) sound could help drive away evil spirits. However, the activity has been completely or partially forbidden in big cities for years as the government has taken safety, noise and pollution factors into consideration.“In recent years, some cities have begun to allow people to light fireworks during limited hours at the Spring Festival, surrendering__to public demand. Respecting folk traditions is a gesture of respect toward public opinion,” said Zhou Xing, a folklore (民俗) researcher.“As people gain more income and it becomes easier to buy daily goods, the New Year holiday is just like any other. After long workdays, many people use the New Year holiday to take a rest, rather than visiting friends and neighbors. The process of making and enjoying the family dinner on Spring Festival Eve is the most important thing. However, many families would like to eat out to save time and energy,” said Li Shunzhi, a resident of Harbin, Heilongjiang.“I enjoy the holidays very much in the countryside. My family has been preparing for the Spring Festival more than two weeks before the holiday, cleaning the house, buying holiday goods and decorating the house with paper cuttings. On New Year's Eve, the whole family stays up to see the New Year in, and in the days to follow, a series of activities such as lion dancing, dragon lantern dancing, lantern festivals and temple fairs will be held. Without the ancient traditions, the holiday is nothing to us,” said Zhang Hui, from Hebei.篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。文章主要介绍了中国春节的传统习俗在逐渐消失的现象以及人们的不同观点。32.Which of the following cannot be known according to the passage A.Setting off fireworks has been forbidden in some big cities for years.B.Nowadays, people can light fireworks in some cities at the Spring Festival.C.People believe that the sound of fireworks can drive away evil spirits.D.In the past, setting off fireworks couldn't be seen almost anywhere.答案:D解析:细节理解题。根据第二段中的 “Setting off fireworks was once the most typical custom of the Spring Festival.”可知,过去放鞭炮是过春节最典型的传统习俗,应该到处可见。故选D。33.What does the underlined phrase “surrendering to” in the third paragraph probably mean A.Changing. B.Discovering.C.Satisfying. D.Leading.答案:C解析:词义猜测题。根据第三段中的“In recent years ... at the Spring Festival”可知,一些城市开始允许人们在春节期间在有限的时间内燃放烟花,来满足公众的需求。画线词意为“满足(要求、需要等)”。故选C。34.What Li Shunzhi said means ________.A.what people do during the festival now is different from the pastB.people would like to have the family dinner on Spring Festival EveC.people prefer to visit friends and neighbors rather than take a restD.the New Year holiday is just like any other day答案:A解析:推理判断题。 根据第四段中李顺志的话“As people gain ... save time and energy (随着人们收入的增加,购买日常用品变得更容易,春节假期就像往常一样。经过漫长的工作日,许多人利用春节假期休息,而不是拜访朋友和邻居。做年夜饭和享受年夜饭的过程是最重要的。然而,为了节省时间和精力,许多家庭愿意在外面吃饭)”可推知,李顺志所说的这段话意指现在过春节与过去人们所做之事的差异。故选A。35.What does the whole passage show A.The Spring Festival is as lively as before.B.The Spring Festival is outdated now.C.The Spring Festival is losing its qualities.D.The Spring Festival is nothing to Chinese.答案:C解析:主旨大意题。通读全文,尤其根据第一段中的“But many traditional customs accompanying the Spring Festival, however, have weakened in practice.(然而,许多伴随春节的传统习俗在实践中被削弱了。)”可知,本文主要论述了中国春节逐渐失去年味这一现象。故选C。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。A flower festival is an event during which many types of flowers are shown to the public. In some cases, a flower festival may be a small event attended by local people who grow plants as a hobby. Other festivals are big international events. __36__Usually, a flower festival takes place at a time of year when many types of flowers are fully open. __37__ In this case, the organizers must make sure that the event is scheduled during the right time of year for that type.Some festivals are arranged to encourage flower growers to grow certain types of plants. __38__ There will be competitions. Prizes are given to those who grow the largest, most colorful or hardiest (最耐寒的) plants.Besides competing for prizes, many flower growers show their plants in flower shows for business purposes. Some people use these events to win contracts with companies that buy large numbers of flowers. __39__ And some growers have created new types of flowers. They put their newly created plants on show at these festivals.__40__ Local restaurants provide meals and drinks for attendees. Musicians and other entertainers (演艺人员) are sometimes hired to provide attendees with pleasure. Nearby hotels and shops are full of people. They all can make a lot of money from the event.A.People are invited to show their flowers at the festival.B.These flowers can be very expensive.C.They may attract large numbers of flower growers, flower sellers and tourists.D.Some festivals focus on a certain type of plant.E.Some take the chance to market flowers to customers.F.Usually, some flower festivals are held in the big parks.G.Flower festivals can also encourage local economic development.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了花卉节的活动方式及意义。36.答案:C解析:根据上文“Other festivals are big international events.”可知,其他花卉节是大型的国际活动。C项(它们可能会吸引大量的花农、花贩和游客。)补充说明大型国际活动的特点。其中large numbers of与上文 local people形成对比。故选C。37.答案:D解析:根据下文“In this case ... for that type.”可知,上文应该提到某种类型的植物。由此可知,D项(有些节日侧重于某种类型的植物。)符合语境,其中a certain type of plant与下文for that type呼应。故选D。38.答案:A解析:根据上文“Some festivals are ... types of plants.”可知,一些节日被安排来鼓励花农种植某些类型的植物。A项(人们被邀请在节日上展示他们的花。)符合语境。故选A。39.答案:E解析:根据本段主旨句“Besides ... for business purposes.”可知,本段的中心词为“business purposes”,E项(有些人趁机向顾客推销鲜花。)符合语境。故选E。40.答案:G解析:根据下文“Local restaurants provide ... from the event.”可知,花卉节能够带动经济发展。由此可知,G项(花卉节还可以促进当地经济的发展。)总结段落大意。故选G。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Camel wrestling is a rarely known sport that has been held in Turkey since the 1900s. The sport __41__ two male camels who are wrestling against each other in a wide field, and whoever is __42__ in toppling (推翻) down their competitor wins the match. The current Turkish government __43__ camel wrestling to be held annually, as they believe that it is part of their __44__. However, there have been many animal rights activists who are trying to __45__ the sport because of animal cruelty (虐待). __46__ the protest against camel wrestling, the sport is still played until today.There are __47__ more than 25 camel wrestling competitions held in Turkey each year, and most of these tournaments (锦标赛) are __48__ to an annual festival. There are about 100 camels __49__ in these events every year, and one camel will have to fight ten or more matches in a single event.The __50__ for the events are in football stadiums or an open field where there are fences to __51__ the camels from escaping. At the end of the camel wrestling season, which is in the third or fourth week of March, the camels who __52__ the most matches will fight against each other, __53__ to how “All Star” events for some sports like basketball, baseball, and American football are played.Camel wrestling has been a big tourist attraction for Turkey since the 1960s, as many tourists believe that __54__ a live camel wrestling event will let them be immersed in Turkey's culture. The sport is also quite __55__ among locals and has become a nationwide sport in Turkey alongside oil wrestling and football.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了骆驼摔跤这项土耳其的传统运动。41.A.represents B.highlightsC.involves D.measures答案:C解析:根据下文“two male camels who are wrestling against each other in a wide field”可知,这项运动涉及两匹骆驼摔跤。故选C。42.A.expert B.successfulC.rich D.fortunate答案:B解析:根据下文“toppling (推翻) down their competitor wins the match”可知,一匹骆驼将另一匹骆驼推倒,谁能成功推倒对手就获胜。故选B。43.A.forbids B.persuadesC.forces D.encourages答案:D解析:根据下文“to be held annually”可知,现任土耳其政府鼓励每年举办骆驼摔跤比赛。故选D。44.A.culture B.economyC.education D.agriculture答案:A解析:根据下文“as many tourists believe that __54__ a live camel wrestling event will let them be immersed in Turkey's culture”可知,土耳其政府鼓励每年举行骆驼摔跤,他们认为这是他们文化的一部分。故选A。45.A.break down B.set downC.shut down D.slow down答案:C解析:根据上文“animal rights activists”及下文“because of animal cruelty (虐待)”可知,有动物权利活动家试图取缔这项运动。故选C。46.A.Regardless of B.Apart fromC.Except for D.In favor of答案:A解析:根据下文“the sport is still played until today”可知,尽管有抗议,但这项运动直到今天仍在进行。故选A。47.A.historically B.currentlyC.surprisingly D.naturally答案:B解析:根据上文“are”及下文“more than 25 camel wrestling competitions held in Turkey each year”可知,每年土耳其都会有超过25场骆驼摔跤比赛,所述内容为现在的情况。故选B。48.A.viewed B.comparedC.advised D.connected答案:D解析:根据下文“to an annual festival”可知,大部分的这些骆驼摔跤比赛都是为了年度节日举行的,即这些比赛与年度节日的庆祝有关联。be connected to为固定短语,表示“与……有关联”。故选D。49.A.holding B.escapingC.participating D.remaining答案:C解析:根据句中“100 camels __49__ in these events every year”可知,每年大约有100匹骆驼参加这些比赛。故选C。50.A.surroundings B.situationsC.locations D.chances答案:C解析:根据下文“in football stadiums or an open field”可知,比赛的场地通常是足球场或开阔的领域。故选C。51.A.prevent B.promoteC.gather D.save答案:A解析:根据下文“the camels from escaping”可知,此处指有篱笆来防止骆驼逃跑,prevent sb/sth from doing sth表示“阻止某人/某物做某事”。故选A。52.A.survive B.winC.watch D.attend答案:B解析:根据下文“the most matches will fight against each other”可知,赢得最多场比赛的骆驼将会相互对抗。故选B。53.A.familiar B.usefulC.important D.similar答案:D解析:根据下文“to how ‘All Star’ events for some sports like basketball, baseball, and American football are played”可知,这种比赛类似于某些体育运动的“全明星”比赛,similar to为固定短语,表示“与……类似”。故选D。54.A.filming B.experiencingC.coaching D.recording答案:B解析:根据下文“a live camel wrestling event will let them be immersed in Turkey's culture”可知,游客认为体验现场骆驼摔跤活动将让他们沉浸在土耳其的文化中。故选B。55.A.popular B.uniqueC.thrilling D.pleasant答案:A解析:根据下文“has become a nationwide sport in Turkey”可知,这项运动在当地非常受欢迎。故选A。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。It's __56__ (nature) for people to eat when they're hungry. But people eat __57__ other reasons, too. Do you ever eat because you are under stress Many people do. When people eat to reduce (减轻) stress, they want certain kinds of food. They want food that __58__ (help) them relax. They want comfort food.What is comfort food For most people, it's food that is __59__ (easy) to prepare than other foods. It's often soft, so it is easy __60__ (eat). Eating it gives people a warm feeling. Sometimes it's a type of food that people loved as children. Maybe it's the food their mothers used to make.Researchers at the University of Illinois did __61__ survey on comfort food. They wanted to know two things: what comfort foods people wanted, __62__ when they wanted them. The results of the survey were rather __63__ (surprise). The researchers expected people's favourite comfort food to be warm and soft. But it wasn't. Potato chips (薯片) turned out to be the number one food. Another favourite was ice cream, especially among people __64__ (age) 18-34. However, not all comfort foods were snack foods. Nearly half of them __65__ (be) healthy, homemade foods, such as chicken soup and meat pies.56.______ 57.______ 58.______ 59.______60.______ 61.______ 62.______ 63.______64.______ 65.______篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了人们吃东西的原因以及安慰食物的作用。56.答案:natural解析:考查词性转换。设空处在句中作表语,应用形容词natural。故填natural。57.答案:for解析:考查介词。for other reasons表示“由于其他原因”,为固定搭配。故填for。58.答案:helps解析:考查动词的时态和主谓一致。设空处为定语从句的谓语动词,句中that引导定语从句,修饰先行词food,that代替先行词在从句中作主语,表示单数意义,谓语应用单数,根据句中的want可知,应用一般现在时。故填helps。59.答案:easier解析:考查形容词的比较级。根据后文的than 可知,应用形容词的比较级easier。故填easier。60.答案:to eat解析:考查非谓语动词。此处为句型sth be+adj.+to do sth。故填to eat。61.答案:a解析:考查冠词。此处泛指“一项调查”,应用不定冠词修饰,且survey的发音以辅音音素开头。故填a。62.答案:and解析:考查连词。设空前what comfort foods people wanted和设空后when they wanted them为并列关系,且前后句意为顺承关系,应用连词and。故填and。63.答案:surprising解析:考查非谓语动词。设空处作表语,且主语为results,表示物,应用现在分词surprising表示“令人惊讶的”。故填surprising。64.答案:aged解析:考查词性转换。设空处应用形容词短语作后置定语,aged “岁数为……的”。故填aged。65.答案:were解析:考查动词的时态和主谓一致。最后一段介绍了一项调查研究,这项调查发生在过去,设空处应用一般过去时;此处主语Nearly half of them表示复数意义,谓语动词应用复数。故填were。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,你校各班于12月29日举行了2024年迎新晚会。请你为校英文报写一篇报道,介绍你班的此次活动,内容包括:1.活动的时间、地点;2.活动的内容;3.活动的意义。注意:1.写作词数应为80个左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。 [精彩范文]To welcome the new year, a big party was held in our classroom from 2:00 pm to 4:00 pm on December 29th, with all the students and teachers participating.Multiple activities like singing, dancing, crosstalk, and a magic show kept us laughing and cheering. What impressed us most was the interaction with the teachers in the game “Musical Chairs”, where we were almost breathless with nervousness when the music stopped, then followed by a burst of laughter.The party witnessed our joy and excitement and was a fantastic way to greet 2024!第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。A Christmas Tree for Mrs MuellerThe black and white photograph of Mrs Mueller that I took pictured her seated on the sofa in our living room, smiling shyly. Mrs Mueller was our next-door neighbor when my sister and I were growing up.We got to know her after her husband died. She didn't have children of her own and no relatives that we knew of. She was gentle and kind, and Laurel and I considered her our special friend.Early one December, Mrs Mueller went into the hospital. Laurel and I were busy making Christmas presents, and we pondered (思考) what to make for Mrs Mueller. She would be coming home a few days before Christmas to an empty house with no holiday decorations. We lit upon the idea of decorating a small tree that would greet her with lights and cheer. We were wondering how to carry out our plan when the answer appeared.I was in Miss O'Keefe's sixth grade class that year, and we had decorated a small tree with paper link chains and ornaments (装饰品) we'd made in art class. It was beautiful. Best of all, it had to be removed from the classroom before Christmas vacation.Miss O'Keefe said there would be a drawing (抽签) for the tree. We'd each write our name on a piece of paper and put it through the slot (窄缝) in the shoebox she had decorated. On the last day of school before vacation, she'd draw a name from the box, and that student could take home the tree.As I put the folded piece of paper with my name “Holly Wheeler” into the box, I was beside myself with excitement, hoping I could be the lucky dog. My mother pointed out there were 30 children who might win the tree, but I was certain I would get it because our purpose was good: We wanted to make Mrs Mueller happy.注意:1.续写词数应为150个左右;2.请按如下格式在相应位置作答。The day before vacation finally arrived. I raced to my mother's car excitedly when school was out. 写前导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Mueller (米勒)夫人是作者和妹妹Laurel (劳蕾尔)小时候的邻居,Mueller夫人住院了,于是作者决定在圣诞节前装饰一棵小树来迎接她回家。作者的班里碰巧有一棵在艺术课上装饰好的小树需要在圣诞假期之前移走,老师决定采用抽签的方式来决定哪位学生可以带小树回家。作者会抽到圣诞树吗?Mueller夫人看到布置好的圣诞树反应如何?[精彩范文]The day before vacation finally arrived. Laurel and I usually walked to and from school, but that day I persuaded Mom to pick us up in her car after school in case I really got the tree. Before school was over, Miss O'Keefe announced it was time for the drawing. My heart pounded as Miss O'Keefe put her hand into the box and drew one folded piece of paper out. Then she unfolded the paper, looked at it and announced. Hearing “Holly has won the tree”, I was beside myself with excitement!I raced to my mother's car excitedly when school was out. And I would never forget the astonishment on my mother's face as my sister and I carried the tree to her car. Since Mom had a key to Mrs Mueller's house, we took the tree straight to her living room and set it up on a table. It looked so beautiful! The next evening we welcomed Mrs Mueller back at her door. She slowly made her way into the house and turned on the lights. Greeted by the sparkling Christmas tree, Mrs Mueller was rooted to the spot, looking surprised. Then a sweet smile appeared on her face and tears welled up in her eyes. “Thank you so much!” she said softly.24(共94张PPT)WELCOME UNITUNIT 1 单元检测卷第一部分第二部分第三部分第四部分目录CONTENTS1234第一部分时间:120分钟 满分:150分较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文 写作 读后续写A B C D 难度 ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★Text 11.What will the woman do first A.Fill in a form.B.Read a notice.C.Get a discount card.W:I'm new in town and I'll be coming to this store often. Do you have shopper discount cards M:Yes, I'll just need you to fill out a form after you've read this notice here.Text 22.How will the woman stay cool A.By turning on the electric fan.B.By using the air conditioner.C.By opening the window.W:Oh, it's a bit hot! Didn't you turn on the air conditioner M:It doesn't work. I've called someone to fix it. We can use the electric fan.W:Well, just open the window to let in some fresh air.Text 33.What does the man complain about A.The busy life.B.The slow dinner.C.The impatient woman.W:Haven't you finished with your dinner yet You're so slow!M:I'm fed up with such a life! How could you bear rushing all the time Text 44.What does the woman think of her weekend A.Relaxing.B.Exciting.C.Boring.M:So how are you anyway Have you done anything exciting since I saw you W:No, nothing at all. It's been raining all weekend. I haven't been out once.Text 55.What should the woman do according to the man A.Go to bed earlier.B.Spend some time outdoors.C.Stay in until she feels better.W:I'm unable to fall asleep at night, and then I'm too sleepy to concentrate in class during the day.M:Well, you spend too much time indoors. And your body can't tell if it's night. That's how your problem comes up.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6W:Tom, can you help me do some washing M:Sorry, I can't. I have something more important to do right now.W:I bet you are playing computer games. Stop that stupid thing!M:Actually I'm looking for a special gift for your mother's birthday. If you don't like that, I'll stop it right now.W:Uh ... In that case, I think I can manage the washing alone.6.Where are the speakers A.In a gift store.B.At home.C.In a Net bar.7.What is the woman's attitude towards the man in the end A.Impatient.B.Critical.C.Approving.听第7段材料,回答第8、9题。Text 7M:I see you've chosen some nice blouses from our autumn line. Are you aware of our promotion today W:No, actually, I'm not.M:All men's and ladies' autumn tops are on buy one get one free.W:Oh, that's great.M:Would you like to look around some more There are some great men's dress shirts at the back of the store.W:No, thank you. I can't shop for my husband. He never likes what I pick out for him.M:So, just these two blouses today then W:Yes, that's all for today.8.What is the relationship between the speakers A.Salesman and customer.B.Husband and wife.C.Colleagues.9.Why doesn't the woman buy anything for her husband A.She finds nothing suitable.B.It's a women's clothing store.C.Her husband is picky about clothes.10.How many blouses does the woman buy A.One.B.Two.C.Three.听第8段材料,回答第10至13题。Text 8W:I heard that you were busy preparing this year's Campus Film Festival, right M:Yeah, Andrea. You are interested in that W:I don't really know about that. Can you tell me something about the festival M:Sure. It was started by our Student Union years ago and has grown every year. It is held over 4 nights during study break. The films are normally shot by students from different universities.W:Cool! Then who picks the film M:It's up to the organization committee to decide.W:Last year I went to do some of the films in the festival and especially liked the video interviews. How does that fit in M:We set up cameras in the passage of the theatre and did live interviews during the break. Anyone from the audience could come up and talk about the film.W:Can I ask another question All the films are from universities in our country, aren't they M:Not exactly. We occasionally choose some films from foreign universities. The words on the screen are translated into Chinese so that everybody can understand the context.W:So how much does a ticket cost M:It only costs¥10 for the students in our school and ¥15 for others.11.How long does the festival last A.Four nights.B.Five nights.C.Seven nights.答案:A12.What kind of films did the woman like last year A.Comedies.B.Video interviews.C.Romantic films.13.How much does a ticket cost for their own students A.¥10.B.¥15.C.¥20.听第9段材料,回答第14至17题。Text 9M:Good morning, Mrs Green. You want to see me W:Yes, Jim. Let's review what you've done so far. You were hired as a mail clerk about five years ago. You've learned a lot since then, haven't you M:Sure. I learned more about the company because I went around to different offices. Then I was promoted to mail distribution clerk. That's two grades higher than the mail clerk. I went from Grade 1 to Grade 3.W:Did you like that job M:Yeah, my pay went up, and every year I moved up to a step. And I got a pay raise too. I'm a Grade 5 now.W:Well, Jim, here is another chance to move up to the ladder. The mail department is getting some new computers. We will give everybody two days of training. The people who learn quickly can go to school for more training.M:You mean going to school on company time W:Yes, because it will help you in your work later. You can be promoted to Grade 7.M:Well, I'd like to think about it for a few days. Maybe I should stay where I am now.14.What are the speakers mainly talking about A.The man's pay raise.B.The man's job promotion.C.The man's education.15.How many years did it take the man to move up to Grade 5 A.Four.B.Five.C.Six.16.Who can get the chance to go to school for more training A.Those who learn quickly.B.Those who are above Grade 5.C.Those who pass the training test.17.How does the man feel about the chance of training A.Disappointed.B.Excited.C.Uninterested.听第10段材料,回答第18至20题。Text 10Now, I want to tell you about a fantastic new exhibition at the Science Museum. It's called “A Changing World” and is all about global warming.The first thing you'll notice when you walk in is hundreds of pairs of Wellington boots. Everyone needs to put on a pair of these because the whole exhibition area is flooded with water. The idea is to show what will happen if sea levels continue to rise. It really makes you think!One of the best displays is the one about the Arctic. In this room there is a huge block of ice, which is slowly becoming liquid. There are also a number of photographs, which show really clearly how the sea ice is disappearing year after year.As you walk around the exhibition, you'll see that all over the walls there are posters which explain the causes and effects of global warming. The content was written especially for this exhibition by a number of well known scientists, so you can be sure you are getting the most up to date information possible.At the end of the exhibition there are some computers. You can use these to send e mails, either to politicians, telling them what you want them to do, or to a friend. You can let them know what you have learned or give them some advice on what they can do to stop global warming.It's one of the best exhibitions about global warming that I've ever seen and I recommend it to everyone!18.What will the visitors have to do first when walking into the museum A.Put on boots.B.Register their names.C.Talk about the global warming.19.What can the visitors see on all the walls of the museum A.Descriptions of the exhibition.B.Photos of huge blocks of ice.C.Informative posters.20.What can the visitors use the computers to do in the exhibition A.Tell their friends what to do.B.Search any information they need.C.Play games designed especially for the exhibition.第二部分第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWelcome to Epcot's Festival of the ArtsFestival InformationHeld annually at Walt Disney World Resort, Epcot's Festival of the Arts involves various activities from viewing art exhibits and participating in interactive workshops to enjoying creative and colorful food dishes.Popular EventsExpression Section: A Paint by Numbers Mural (壁画) It is a large scale, community driven art project where parents and their kids can contribute to a massive mural by painting sections of it. Visit the Expression Section booth to pick up paint and a brush. Then, paint a few squares that can correspond with your paint color.Artful Photo Ops This is an opportunity for kids to take fun family pictures against the background of various murals and interactive 3D art equipment throughout Epcot's Festival of the Arts. Find these step in frames around EPCOT:International Gateway: Luncheon of the Boating PartyMexico Pavilion: An Homage to Frida KahloAnimation (动画 制作) Academy This is a hands on workshop where you and your kids can learn to draw beloved Disney characters, guided by a real Disney artist. It's a unique opportunity for your kids to make good use of their creativity. This experience takes place in America Gardens Theatre.Kids Chalk Art It is an interactive art experience where kids can watch impressive chalk being created right before their eyes and even participate in creating some chalk art themselves. This experience is offered at the bridge to World Showcase Plaza.Ticket PricesStandard date based tickets are offered, which requires you to choose a start date. One ticket per day for an adult costs $120 and kids under 12 get per ticket with 20% off. You can save $20 per ticket if you purchase 3 day or longer tickets!篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了Epcot艺术节的相关信息。21.What is a feature of Epcot's Festival of the Arts A.It is 3D centered.B.It is food themed.C.It is monthly held.D.It is kid friendly.解析:推理判断题。根据表格中对四个热门活动介绍的信息中都含有的关键词“kids”可推知,Epcot艺术节的特色是儿童友好型。故选D。22.Where can visitors paint Disney characters under the guidance of an artist A.International Gateway.B.World Showcase Plaza.C.America Gardens Theatre.D.The Expression Section booth.解析:细节理解题。根据表格中Animation (动画制作) Academy部分介绍“This is a ... in America Gardens Theatre.”可知,在艺术家的指导下,游客可以在美国花园剧院画迪士尼人物。故选C。23.How much do a couple and a kid of seven pay for the one day tickets A.$300.B.$336.C.$340.D.$360.解析:细节理解题。根据Ticket prices部分中的“One ticket per day for an adult costs $120 and kids under 12 get per ticket with 20% off.”可知,一对夫妇和一个七岁的孩子买一天的票需要$120+$120+$120×(1-20%)=$336。故选B。BReading books brings with it numerous benefits. Reading gives people the opportunity to explore new worlds and meet new people both real and imagined. It also expands our knowledge and understanding of the world around us and those far away.To celebrate the wonderment of books and writers, the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) established 23 April as World Book and Copyright Day in 1995. However, it got its start long before that in Spain.Setting aside a day to celebrate books goes back to Spanish writer Vicente Clavel Andrés. In 1922 he proposed the idea as a way to honor fellow countryman author Miguel de Cervantes. Four years later the first celebration took place on 7 October, Cervantes' birthday, but was moved to 23 April, the date of his death, in 1930.In 1995, the UNESCO General Conference decided to pay homage (敬意) to authors and books world wide as a way of encouraging everyone to access books. Choosing 23 April seemed a logical choice, besides being the date of Cervantes' death, it also happens to be the date William Shakespeare and Inca Garcilaso de la Vega died. Additionally, several distinguished authors were born on 23 April, making it a symbolic date in the world literature.Annually since 2001, one city around the world is chosen to be the UNESCO World Book Capital for a year. The selected city is responsible for carrying out activities within this year to encourage “a culture of reading and spread its values in all ages and population groups in and out of the national borders.”The idea was put forward by Spain in 2001, and Madrid was chosen to be the first capital, followed by Alexandria and then New Delhi. Those cities are chosen each year by the Director General of UNESCO and an advisory committee made up of representatives from international organizations representing authors, libraries and publishers. UNESCO has named Strasbourg as the 2024 World Book Capital.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了阅读书籍的益处,世界图书和版权日的起源,以及联合国教科文组织世界图书之都的相关情况。24.Which is NOT the benefit of reading books A.It broadens people's horizons.B.It helps people better understand the world.C.It gives people free tickets to travel.D.It allows people to connect with others.解析:细节理解题。根据第一段“Reading books brings ... those far away.”可知,读书可以拓宽人们的视野,帮助人们更好地理解世界,并让人们能够与他人建立联系。但是并没有提到读书会给人免费旅行的票。故选C。25.Which of the following words has the closest meaning with the underlined one in Para. 2 A.Admiration.B.Advantage.C.Amusement.D.Attempt.解析:词义猜测题。第二段中的“To celebrate the ... Copyright Day in 1995.”提到了联合国教科文组织设立世界图书与版权日是为了庆祝对书籍和作家的wonderment。由此可推知,wonderment意为“惊叹,赞赏”。故选A。26.Why did the UNESCO General Conference establish 23 April as World Book Day A.Because it seemed a convenient day for celebration.B.Because many great writers have some connection with this day.C.Because Shakespeare and Inca Garcilaso de la Vega died on the day.D.Because Spain writer Vicente Clavel Andrés recommended that day.解析:细节理解题。根据第四段中的“Choosing 23 April ... in the world literature.”可知,许多伟大的作家都与这一天有联系,这是联合国教科文组织将4月23日定为世界图书日的原因。故选B。27.What will the writer probably continue to write A.Last World Book Capital.B.A brief introduction to Accra.C.The location of a World Book Capital.D.The function of a World Book Capital.解析:推理判断题。最后一段中的“Those cities are ... the 2024 World Book Capital.”提到了世界图书之都,但并未涉及该组织的功能,由此可推知,接下来作者可能会继续写关于世界图书之都的功能,符合文章讨论的主题。故选D。CMore than 100 horses and riders leaped the flames of roaring bonfires on Thursday in a small Spanish town in a centuries old festival that has raised the anger of animal rights activists.Smoke and flames filled the night in San Bartolome de Pinares, a central Spanish town of some 600 inhabitants, in the annual festival held on Thursday, the eve of Saint Anthony's Day for the patron saint (守护神) of animals. One by one, horses and their riders jumped the flames in the narrow, paved streets of the town.“No one knows how old the tradition is. My grandfather told me that his great grandfather took part,” said 34 year old Die go Martin. “They say it could be 300 or 400 years old.”The town is fiercely attached to the festival, despite opposition from animal rights groups concerned about the safety of the horses. Just a few days earlier, Spain's National Association for the Welfare of Animals asked the town's people not to let their horses leap over the fires, apparently in vain.“There was an illness that killed all the horses in the town. Since then, we have done this to purify them to keep away any evil by asking for the protection of the saint,” explained 20 year old Libertad Gomez, who has been taking part for seven years. “More than a tradition, for us it is a feeling. It is something you like almost since you were born,” said Libertad, who rode with dozens of others through the streets.Indeed, the smoke is so thick that it affects the horse and rider as they leap the fires. That does not stop youngsters from taking part in the tradition, such as 10 year old Alejandro Nunez, who jumped for the second year running on a white horse. “I really like it. At first, it was a bit scary but that goes,” he said, equipped with a helmet and a checkered scarf to protect him from the smoke.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了在圣安东尼节前夕,人们骑着马从火上跳过去是西班牙小镇上流传已久的习俗,但这遭到了动物权利活动家的反对。28.What can we learn by reading the passage A.Horses leap fires in an ancient Spanish festival.B.A new festival has been introduced to Spain.C.The festival is not popular among youngsters.D.Horses get injured over the burning flames.解析:细节理解题。根据第一段内容可知,在一个古老的西班牙节日中,马匹跃过火焰。故选A。29.According to Libertad Gomez, which one is mentioned A.The festival came into being less than 300 years ago.B.His grandfather took great interest in the activity.C.The activity helps the horses to be away from diseases.D.The evil would take the horses away during the leaps.解析:细节理解题。根据第五段中Libertad Gomez (利伯塔德·戈麦斯)的话“There was an illness ... of the saint (有一种病杀死了镇上所有的马。从那时起,我们就这样做,通过请求圣人的保护来净化它们,远离任何邪恶)”可知,他认为这个活动可以帮助马匹远离疾病。故选C。30.When Alejandro Nunez first leaped the fires, how does he feel A.He felt too excited to express himself.B.He was a bit frightened for the first time.C.He was offered a helmet and a scarf.D.He became worried about his horse.解析:细节理解题。根据最后一段中Alejandro Nunez (亚历杭德罗·努涅斯)的话“I really like it. At first, it was a bit scary but that goes”可知,Alejandro Nunez第一次跳火焰时有点害怕。故选B。31.What can be inferred from the passage A.Riding horses to leap fires can be dangerous.B.The riders are easy to fall into the burning fires.C.All the people support riding horses to leap fires.D.The activity will be done away with one day.解析:推理判断题。根据最后一段中的“Indeed, the smoke is so thick that it affects the horse and rider as they leap the fires. (事实上,烟雾是如此之浓,以至于马和骑手在跃过火堆时都受到了影响。)”可推知,骑马跳火焰是有危险的。故选A。DThe old Chinese saying “as happy as spending the New Year” might be outdated now in the busy modern world. The Spring Festival is regarded as the most important festival for Chinese people and an occasion for all family members to get together, like Christmas in the West. But many traditional customs accompanying the Spring Festival, however, have weakened in practice.Setting off fireworks was once the most typical custom of the Spring Festival. People thought the sputtering (爆裂) sound could help drive away evil spirits. However, the activity has been completely or partially forbidden in big cities for years as the government has taken safety, noise and pollution factors into consideration.“In recent years, some cities have begun to allow people to light fireworks during limited hours at the Spring Festival, surrendering__to public demand. Respecting folk traditions is a gesture of respect toward public opinion,” said Zhou Xing, a folklore (民俗) researcher.“As people gain more income and it becomes easier to buy daily goods, the New Year holiday is just like any other. After long workdays, many people use the New Year holiday to take a rest, rather than visiting friends and neighbors. The process of making and enjoying the family dinner on Spring Festival Eve is the most important thing. However, many families would like to eat out to save time and energy,” said Li Shunzhi, a resident of Harbin, Heilongjiang.“I enjoy the holidays very much in the countryside. My family has been preparing for the Spring Festival more than two weeks before the holiday, cleaning the house, buying holiday goods and decorating the house with paper cuttings. On New Year's Eve, the whole family stays up to see the New Year in, and in the days to follow, a series of activities such as lion dancing, dragon lantern dancing, lantern festivals and temple fairs will be held. Without the ancient traditions, the holiday is nothing to us,” said Zhang Hui, from Hebei.篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。文章主要介绍了中国春节的传统习俗在逐渐消失的现象以及人们的不同观点。32.Which of the following cannot be known according to the passage A.Setting off fireworks has been forbidden in some big cities for years.B.Nowadays, people can light fireworks in some cities at the Spring Festival.C.People believe that the sound of fireworks can drive away evil spirits.D.In the past, setting off fireworks couldn't be seen almost anywhere.解析:细节理解题。根据第二段中的 “Setting off fireworks was once the most typical custom of the Spring Festival.”可知,过去放鞭炮是过春节最典型的传统习俗,应该到处可见。故选D。33.What does the underlined phrase “surrendering to” in the third paragraph probably mean A.Changing.B.Discovering.C.Satisfying.D.Leading.解析:词义猜测题。根据第三段中的“In recent years ... at the Spring Festival”可知,一些城市开始允许人们在春节期间在有限的时间内燃放烟花,来满足公众的需求。画线词意为“满足(要求、需要等)”。故选C。34.What Li Shunzhi said means ________.A.what people do during the festival now is different from the pastB.people would like to have the family dinner on Spring Festival EveC.people prefer to visit friends and neighbors rather than take a restD.the New Year holiday is just like any other day解析:推理判断题。 根据第四段中李顺志的话“As people gain ... save time and energy (随着人们收入的增加,购买日常用品变得更容易,春节假期就像往常一样。经过漫长的工作日,许多人利用春节假期休息,而不是拜访朋友和邻居。做年夜饭和享受年夜饭的过程是最重要的。然而,为了节省时间和精力,许多家庭愿意在外面吃饭)”可推知,李顺志所说的这段话意指现在过春节与过去人们所做之事的差异。故选A。35.What does the whole passage show A.The Spring Festival is as lively as before.B.The Spring Festival is outdated now.C.The Spring Festival is losing its qualities.D.The Spring Festival is nothing to Chinese.解析:主旨大意题。通读全文,尤其根据第一段中的“But many traditional customs accompanying the Spring Festival, however, have weakened in practice.(然而,许多伴随春节的传统习俗在实践中被削弱了。)”可知,本文主要论述了中国春节逐渐失去年味这一现象。故选C。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。A flower festival is an event during which many types of flowers are shown to the public. In some cases, a flower festival may be a small event attended by local people who grow plants as a hobby. Other festivals are big international events. __36__Usually, a flower festival takes place at a time of year when many types of flowers are fully open. __37__ In this case, the organizers must make sure that the event is scheduled during the right time of year for that type.Some festivals are arranged to encourage flower growers to grow certain types of plants. __38__ There will be competitions. Prizes are given to those who grow the largest, most colorful or hardiest (最耐寒的) plants.Besides competing for prizes, many flower growers show their plants in flower shows for business purposes. Some people use these events to win contracts with companies that buy large numbers of flowers. __39__ And some growers have created new types of flowers. They put their newly created plants on show at these festivals.__40__ Local restaurants provide meals and drinks for attendees. Musicians and other entertainers (演艺人员) are sometimes hired to provide attendees with pleasure. Nearby hotels and shops are full of people. They all can make a lot of money from the event.A.People are invited to show their flowers at the festival.B.These flowers can be very expensive.C.They may attract large numbers of flower growers, flower sellers and tourists.D.Some festivals focus on a certain type of plant.E.Some take the chance to market flowers to customers.F.Usually, some flower festivals are held in the big parks.G.Flower festivals can also encourage local economic development.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了花卉节的活动方式及意义。36.答案:C37.答案:D解析:根据上文“Other festivals are big international events.”可知,其他花卉节是大型的国际活动。C项(它们可能会吸引大量的花农、花贩和游客。)补充说明大型国际活动的特点。其中large numbers of与上文 local people形成对比。故选C。解析:根据下文“In this case ... for that type.”可知,上文应该提到某种类型的植物。由此可知,D项(有些节日侧重于某种类型的植物。)符合语境,其中a certain type of plant与下文for that type呼应。故选D。38.答案:A39.答案:E解析:根据上文“Some festivals are ... types of plants.”可知,一些节日被安排来鼓励花农种植某些类型的植物。A项(人们被邀请在节日上展示他们的花。)符合语境。故选A。解析:根据本段主旨句“Besides ... for business purposes.”可知,本段的中心词为“business purposes”,E项(有些人趁机向顾客推销鲜花。)符合语境。故选E。40.答案:G解析:根据下文“Local restaurants provide ... from the event.”可知,花卉节能够带动经济发展。由此可知,G项(花卉节还可以促进当地经济的发展。)总结段落大意。故选G。第三部分第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Camel wrestling is a rarely known sport that has been held in Turkey since the 1900s. The sport __41__ two male camels who are wrestling against each other in a wide field, and whoever is __42__ in toppling (推翻) down their competitor wins the match. The current Turkish government __43__ camel wrestling to be held annually, as they believe that it is part of their __44__. However, there have been many animal rights activists who are trying to __45__ the sport because of animal cruelty (虐待). __46__ the protest against camel wrestling, the sport is still played until today.There are __47__ more than 25 camel wrestling competitions held in Turkey each year, and most of these tournaments (锦标赛) are __48__ to an annual festival. There are about 100 camels __49__ in these events every year, and one camel will have to fight ten or more matches in a single event.The __50__ for the events are in football stadiums or an open field where there are fences to __51__ the camels from escaping. At the end of the camel wrestling season, which is in the third or fourth week of March, the camels who __52__ the most matches will fight against each other, __53__ to how “All Star” events for some sports like basketball, baseball, and American football are played.Camel wrestling has been a big tourist attraction for Turkey since the 1960s, as many tourists believe that __54__ a live camel wrestling event will let them be immersed in Turkey's culture. The sport is also quite __55__ among locals and has become a nationwide sport in Turkey alongside oil wrestling and football.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了骆驼摔跤这项土耳其的传统运动。41.A.represents B.highlightsC.involves D.measures42.A.expert B.successfulC.rich D.fortunate解析:根据下文“two male camels who are wrestling against each other in a wide field”可知,这项运动涉及两匹骆驼摔跤。故选C。解析:根据下文“toppling (推翻) down their competitor wins the match”可知,一匹骆驼将另一匹骆驼推倒,谁能成功推倒对手就获胜。故选B。43.A.forbids B.persuadesC.forces D.encourages44.A.culture B.economyC.education D.agriculture解析:根据下文“to be held annually”可知,现任土耳其政府鼓励每年举办骆驼摔跤比赛。故选D。解析:根据下文“as many tourists believe that __54__ a live camel wrestling event will let them be immersed in Turkey's culture”可知,土耳其政府鼓励每年举行骆驼摔跤,他们认为这是他们文化的一部分。故选A。45.A.break down B.set downC.shut down D.slow down46.A.Regardless of B.Apart fromC.Except for D.In favor of解析:根据上文“animal rights activists”及下文“because of animal cruelty (虐待)”可知,有动物权利活动家试图取缔这项运动。故选C。解析:根据下文“the sport is still played until today”可知,尽管有抗议,但这项运动直到今天仍在进行。故选A。47.A.historically B.currentlyC.surprisingly D.naturally48.A.viewed B.comparedC.advised D.connected解析:根据上文“are”及下文“more than 25 camel wrestling competitions held in Turkey each year”可知,每年土耳其都会有超过25场骆驼摔跤比赛,所述内容为现在的情况。故选B。解析:根据下文“to an annual festival”可知,大部分的这些骆驼摔跤比赛都是为了年度节日举行的,即这些比赛与年度节日的庆祝有关联。be connected to为固定短语,表示“与……有关联”。故选D。49.A.holding B.escapingC.participating D.remaining50.A.surroundings B.situationsC.locations D.chances解析:根据句中“100 camels __49__ in these events every year”可知,每年大约有100匹骆驼参加这些比赛。故选C。解析:根据下文“in football stadiums or an open field”可知,比赛的场地通常是足球场或开阔的领域。故选C。51.A.prevent B.promoteC.gather D.save52.A.survive B.winC.watch D.attend解析:根据下文“the camels from escaping”可知,此处指有篱笆来防止骆驼逃跑,prevent sb/sth from doing sth表示“阻止某人/某物做某事”。故选A。解析:根据下文“the most matches will fight against each other”可知,赢得最多场比赛的骆驼将会相互对抗。故选B。53.A.familiar B.usefulC.important D.similar54.A.filming B.experiencingC.coaching D.recording解析:根据下文“to how ‘All Star’ events for some sports like basketball, baseball, and American football are played”可知,这种比赛类似于某些体育运动的“全明星”比赛,similar to为固定短语,表示“与……类似”。故选D。解析:根据下文“a live camel wrestling event will let them be immersed in Turkey's culture”可知,游客认为体验现场骆驼摔跤活动将让他们沉浸在土耳其的文化中。故选B。55.A.popular B.uniqueC.thrilling D.pleasant解析:根据下文“has become a nationwide sport in Turkey”可知,这项运动在当地非常受欢迎。故选A。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。It's __56__ (nature) for people to eat when they're hungry. But people eat __57__ other reasons, too. Do you ever eat because you are under stress Many people do. When people eat to reduce (减轻) stress, they want certain kinds of food. They want food that __58__ (help) them relax. They want comfort food.What is comfort food For most people, it's food that is __59__ (easy) to prepare than other foods. It's often soft, so it is easy __60__ (eat). Eating it gives people a warm feeling. Sometimes it's a type of food that people loved as children. Maybe it's the food their mothers used to make.Researchers at the University of Illinois did __61__ survey on comfort food. They wanted to know two things: what comfort foods people wanted, __62__ when they wanted them. The results of the survey were rather __63__ (surprise). The researchers expected people's favourite comfort food to be warm and soft. But it wasn't. Potato chips (薯片) turned out to be the number one food. Another favourite was ice cream, especially among people __64__ (age) 18-34. However, not all comfort foods were snack foods. Nearly half of them __65__ (be) healthy, homemade foods, such as chicken soup and meat pies.56.__________ 57.________ 58.________ 59.________ 60.________ 61.__________ 62.________ 63.________ 64.________ 65.________篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了人们吃东西的原因以及安慰食物的作用。56.答案: natural57.答案:for解析:考查词性转换。设空处在句中作表语,应用形容词natural。故填natural。解析:考查介词。for other reasons表示“由于其他原因”,为固定搭配。故填for。58.答案:helps59.答案:easier解析:考查动词的时态和主谓一致。设空处为定语从句的谓语动词,句中that引导定语从句,修饰先行词food,that代替先行词在从句中作主语,表示单数意义,谓语应用单数,根据句中的want可知,应用一般现在时。故填helps。解析:考查形容词的比较级。根据后文的than 可知,应用形容词的比较级easier。故填easier。60.答案:to eat61.答案:a解析:考查非谓语动词。此处为句型sth be+adj.+to do sth。故填to eat。解析:考查冠词。此处泛指“一项调查”,应用不定冠词修饰,且survey的发音以辅音音素开头。故填a。62.答案:and63.答案:surprising解析:考查连词。设空前what comfort foods people wanted和设空后when they wanted them为并列关系,且前后句意为顺承关系,应用连词and。故填and。解析:考查非谓语动词。设空处作表语,且主语为results,表示物,应用现在分词surprising表示“令人惊讶的”。故填surprising。64.答案:aged65.答案:were解析:考查词性转换。设空处应用形容词短语作后置定语,aged “岁数为……的”。故填aged。解析:考查动词的时态和主谓一致。最后一段介绍了一项调查研究,这项调查发生在过去,设空处应用一般过去时;此处主语Nearly half of them表示复数意义,谓语动词应用复数。故填were。第四部分第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,你校各班于12月29日举行了2024年迎新晚会。请你为校英文报写一篇报道,介绍你班的此次活动,内容包括:1.活动的时间、地点;2.活动的内容;3.活动的意义。注意:1.写作词数应为80个左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍[精彩范文]To welcome the new year, a big party was held in our classroom from 2:00 pm to 4:00 pm on December 29th, with all the students and teachers participating.Multiple activities like singing, dancing, crosstalk, and a magic show kept us laughing and cheering. What impressed us most was the interaction with the teachers in the game “Musical Chairs”, where we were almost breathless with nervousness when the music stopped, then followed by a burst of laughter.The party witnessed our joy and excitement and was a fantastic way to greet 2024!第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。A Christmas Tree for Mrs MuellerThe black and white photograph of Mrs Mueller that I took pictured her seated on the sofa in our living room, smiling shyly. Mrs Mueller was our next-door neighbor when my sister and I were growing up.We got to know her after her husband died. She didn't have children of her own and no relatives that we knew of. She was gentle and kind, and Laurel and I considered her our special friend.Early one December, Mrs Mueller went into the hospital. Laurel and I were busy making Christmas presents, and we pondered (思考) what to make for Mrs Mueller. She would be coming home a few days before Christmas to an empty house with no holiday decorations. We lit upon the idea of decorating a small tree that would greet her with lights and cheer. We were wondering how to carry out our plan when the answer appeared.I was in Miss O'Keefe's sixth grade class that year, and we had decorated a small tree with paper link chains and ornaments (装饰品) we'd made in art class. It was beautiful. Best of all, it had to be removed from the classroom before Christmas vacation.Miss O'Keefe said there would be a drawing (抽签) for the tree. We'd each write our name on a piece of paper and put it through the slot (窄缝) in the shoebox she had decorated. On the last day of school before vacation, she'd draw a name from the box, and that student could take home the tree.As I put the folded piece of paper with my name “Holly Wheeler” into the box, I was beside myself with excitement, hoping I could be the lucky dog. My mother pointed out there were 30 children who might win the tree, but I was certain I would get it because our purpose was good: We wanted to make Mrs Mueller happy.注意:1.续写词数应为150个左右;2.请按如下格式在相应位置作答。写前导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Mueller (米勒)夫人是作者和妹妹Laurel (劳蕾尔)小时候的邻居,Mueller夫人住院了,于是作者决定在圣诞节前装饰一棵小树来迎接她回家。作者的班里碰巧有一棵在艺术课上装饰好的小树需要在圣诞假期之前移走,老师决定采用抽签的方式来决定哪位学生可以带小树回家。作者会抽到圣诞树吗?Mueller夫人看到布置好的圣诞树反应如何?The day before vacation finally arrived.﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍I raced to my mother's car excitedly when school was out. ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍[精彩范文]The day before vacation finally arrived. Laurel and I usually walked to and from school, but that day I persuaded Mom to pick us up in her car after school in case I really got the tree. Before school was over, Miss O'Keefe announced it was time for the drawing. My heart pounded as Miss O'Keefe put her hand into the box and drew one folded piece of paper out. Then she unfolded the paper, looked at it and announced. Hearing “Holly has won the tree”, I was beside myself with excitement!I raced to my mother's car excitedly when school was out. And I would never forget the astonishment on my mother's face as my sister and I carried the tree to her car. Since Mom had a key to Mrs Mueller's house, we took the tree straight to her living room and set it up on a table. It looked so beautiful! The next evening we welcomed Mrs Mueller back at her door. She slowly made her way into the house and turned on the lights. Greeted by the sparkling Christmas tree, Mrs Mueller was rooted to the spot, looking surprised. Then a sweet smile appeared on her face and tears welled up in her eyes. “Thank you so much!” she said softly. 展开更多...... 收起↑ 资源列表 UNIT 1 单元检测卷.docx UNIT 1 单元检测卷.pptx UNIT 1 单元检测卷.mp3