UNIT 7 Art Section Ⅲ Period 2课件(共29张PPT+ 学案 +练习)高中英语北师大版(2019)必修 第三册

资源下载
  1. 二一教育资源

UNIT 7 Art Section Ⅲ Period 2课件(共29张PPT+ 学案 +练习)高中英语北师大版(2019)必修 第三册

资源简介

Period 2  写作
邮件
邮件是新课程标准中的写作要求之一,英文邮件与英文书信的写法和格式大体相同,但也有不同之处。
[基本框架]
1.开头(beginning)——问候
2.主体(body)——邮件具体内容
3.结尾(ending)——祝福或祝愿
[常用表达]
1.I am writing to follow up on our earlier decision on the marketing campaign in the second quarter.
我写信来追踪我们之前对于第二季度营销活动的决定。
2.As a follow-up to our phone conversation yesterday,I wanted to get back to you about the pending issues of our agreement.
追踪我们昨天在电话中所谈,我想答复你我们合约的一些待解决的议题。
3.We seek your assistance to cascade/reply this message to your staff.
我们请求你的帮助,将此信息传达给你们的员工。
4.Please give us your preliminary thoughts about this.
请让我们知道你对于这件事情初步的想法。
5.I would appreciate it very much if you would send me your reply by next Monday.
如果能在下周一前收到您的答复,我将非常感激。
6.Could you please send me your replies to the above questions by the end of June
请您在6月份前答复我上述问题好吗?
假定你是校学生会主席李华。你校学生会打算邀请美国外教 Nancy 参加即将举办的中秋节晚会。请你给她写一封邮件,内容包括:
1.邀请出席;
2.时间:下周五下午6:00;
3.地点:演讲大厅(lecture hall);
4.晚会内容。
注意:1.写作词数应为80 左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
[审题构思]
1.确定体裁:本文为邮件,属于应用文;
2.确定人称:本文的主要人称应为第一人称;
3.确定时态:本文的主体时态为一般将来时;
4.确定内容:
①发出邀请,通知时间和地点;
②介绍晚会的基本内容。
[遣词造句]
1.我谨代表学生会写信邀请您参加中秋晚会。
_______________________________,I am writing to invite you to attend the Mid-Autumn party.
2.按计划,它将于下周五下午6点在我们学校的演讲大厅举行。
_________________________________,it will be held in the lecture hall of our school at 6:00 pm next Friday.
3.我们将玩得高兴,享受表演和玩游戏。
We will have a good time,enjoying performances ________________________.
4.当晚会接近尾声时,我们会分享月饼,欣赏满月。
________________________________,we will share moon cakes and admire the full moon.
5.事实上,重要的不是我们做什么,而是我们是否能尽情享受。
In fact,___________________________ but whether we can enjoy ourselves that matters.
6.我期待着您在方便的时候尽早答复。
I'm looking forward to your reply _____________________________________.
[句式升级]
1.用省略句改写句2
___________________________________________________________________
2.用with复合结构改写句4
___________________________________________________________________
[连句成篇]
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
[参考范文]
Dear Nancy,
On behalf of the Students' Union,I am writing to invite you to attend the Mid-Autumn party.
As scheduled,it will be held in the lecture hall of our school at 6:00 pm next Friday.We will have a good time,enjoying performances as well as playing games.With the party approaching the end,we will share moon cakes and admire the full moon.In fact,it is not what we do but whether we can enjoy ourselves that matters.
I'm looking forward to your reply at your earliest convenience.
Yours,
Li Hua
情感描写 宽慰
[词块积累]
1.a wave of relief 一丝安慰
2.feel a surge of relief 如释重负
3.smile with relief宽慰地微笑
4.to one's relief 使某人宽慰的是 
5.feel overjoyed and relieved感到欣喜和宽慰
6.bring sb.great relief 给某人带来极大的解脱
7.a mixture of warmth and relief 既温暖又宽慰
8.with relief 如释重负地;松了一口气;欣慰地
9.breathe/heave a sigh of relief/gasp with relief 松了一口气
10.a feeling of warmth and relief一种温暖和宽慰的感觉
[佳句积累]
1.A feeling of relief washed over her.
她顿时如释重负。
2.I felt a huge surge of relief and happiness.
我如释重负,感到一阵欣慰。
3.Finally telling the truth was a great weight off my shoulders.
最后讲了实话使我如释重负。
4.She sighed with relief that it was all over.
事情总算全都过去了,她轻松地舒了一口气。
5.We all breathed a sigh of relief when he left.
他走了以后,我们大家都如释重负地松了一口气。
6.I noticed a release of tension when he left the room.
我注意到,他一走出房间大家都如释重负。
7.Knowing that they had arrived safely took a load off my mind.
得知他们平安到达后,我如释重负。
8.“Ah,you're here,”she said and let out/gave a sigh of relief.
“啊,你在这里。”她说道,然后如释重负地松了一口气。
9.It was such a relief to hear that Marta was found safe and well.
听到玛尔塔被安然无恙地找到,大家真是如释重负。
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写一个80词左右的段落,使之构成一篇完整的短文。
A black bear was in a dangerous situation when she fell off a 30-meter-high bridge.After a long day in California's Sierra Nevada mountains,the bear probably thought she was taking a shortcut home.She was walking across the bridge when,suddenly,two cars entered from both sides.There was nowhere to run,so the frightened bear jumped and fell over the side.
Luckily,the bear pulled herself onto an arch (拱形门) under the bridge,but she was trapped (困住) there.A driver saw the unbelievable scene and called 911.Robert Brooks,an animal control officer from the nearby town,was sent to investigate.“I thought it was a joke,” he said.But it wasn't a joke,so he called Dave Baker of the BEAR League—a group that helps bears in trouble.
Unfortunately,the sky was getting dark,so the volunteers had to wait.Early next morning,the two men returned to the bridge with more volunteers.Amazingly,the bear was still there.They needed to help her quickly.Baker had an idea—they should hang a net under the bear,push her into it,and then lower her to the ground.
Firefighters volunteered to lower the 100-kilogram bear once she was in the net.Police officers closed the road,and when the net arrived,it was hung under the bridge.Then,an animal control officer shot a dart (飞镖) containing a sleeping medicine into the bear's shoulder.Ann Bryant,head of the BEAR League,stood under the bridge.When the bear was sleepy,Bryant shouted,“OK,push!” A volunteer rock climber used his feet to push the bear off the arch,right into the middle of the net.
The bear was gently lowered to the ground.___________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
Period 2
应用文写作
遣词造句
1.On behalf of the Students' Union 2.As it is scheduled 3.as well as playing games 4.When the party approaches the end 5.it is not what we do 6.at your earliest convenience
句式升级
1.As scheduled,it will be held in the lecture hall of our school at 6:00 pm next Friday.
2.With the party approaching the end,we will share moon cakes and admire the full moon.
连句成篇
[参考范文]
Dear Nancy,
On behalf of the Students' Union,I am writing to invite you to attend the Mid Autumn party.
As scheduled,it will be held in the lecture hall of our school at 6:00 pm next Friday.We will have a good time,enjoying performances as well as playing games.With the party approaching the end,we will share moon cakes and admire the full moon.In fact,it is not what we do but whether we can enjoy ourselves that matters.
I'm looking forward to your reply at your earliest convenience.
Yours,
Li Hua
读后续写
续写初练笔
[参考范文]
The bear was gently lowered to the ground.When she touched the ground,everyone cheered.Bryant and Officer Brooks guided the sleepy bear to a stream,where she could finally get a drink.“She just kind of lay down on her tummy and put her paws under her chin,”said Bryant,“like a dog lying on the living room floor...only big!” The rescuers then cleared all the people from the area and left the bear alone so she could sleep.“I am sure she will walk back into the nearest mountain when she comes to herself,but I don't think she's going near this bridge anymore,” Brooks said.
1/5(共29张PPT)
Period 2 
Section Ⅲ WRITING WORKSHOP & READING CLUB
UNIT 7 ART
主题语境 人与社会 —— 绘画、建筑等领域的代表性作品和人物
邮件
课时学案 写作
邮件是新课程标准中的写作要求之一,英文邮件与英文书信的写法和格式大体相同,但也有不同之处。
[基本框架]
1.开头(beginning)——问候
2.主体(body)——邮件具体内容
3.结尾(ending)——祝福或祝愿
[常用表达]
1.I am writing to follow up on our earlier decision on the marketing campaign in the second quarter.
我写信来追踪我们之前对于第二季度营销活动的决定。
2.As a follow-up to our phone conversation yesterday,I wanted to get back to you about the pending issues of our agreement.
追踪我们昨天在电话中所谈,我想答复你我们合约的一些待解决的议题。
3.We seek your assistance to cascade/reply this message to your staff.
我们请求你的帮助,将此信息传达给你们的员工。
4.Please give us your preliminary thoughts about this.
请让我们知道你对于这件事情初步的想法。
5.I would appreciate it very much if you would send me your reply by next Monday.
如果能在下周一前收到您的答复,我将非常感激。
6.Could you please send me your replies to the above questions by the end of June
请您在6月份前答复我上述问题好吗?
假定你是校学生会主席李华。你校学生会打算邀请美国外教 Nancy 参加即将举办的中秋节晚会。请你给她写一封邮件,内容包括:
1.邀请出席;
2.时间:下周五下午6:00;
3.地点:演讲大厅(lecture hall);
4.晚会内容。
注意:1.写作词数应为80 左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
___________________________________________________________
___________________________________________________________
[审题构思]
1.确定体裁:本文为邮件,属于应用文;
2.确定人称:本文的主要人称应为第一人称;
3.确定时态:本文的主体时态为一般将来时;
4.确定内容:
①发出邀请,通知时间和地点;
②介绍晚会的基本内容。
[遣词造句]
1.我谨代表学生会写信邀请您参加中秋晚会。
_______________________________,I am writing to invite you to attend the Mid-Autumn party.
2.按计划,它将于下周五下午6点在我们学校的演讲大厅举行。
________________,it will be held in the lecture hall of our school at 6:00 pm next Friday.
On behalf of the Students' Union
As it is scheduled
3.我们将玩得高兴,享受表演和玩游戏。
We will have a good time,enjoying performances _________________
________________.
4.当晚会接近尾声时,我们会分享月饼,欣赏满月。
_____________________________,we will share moon cakes and admire the full moon.
as well as
playing games
When the party approaches the end
5.事实上,重要的不是我们做什么,而是我们是否能尽情享受。
In fact,_________________ but whether we can enjoy ourselves that matters.
6.我期待着您在方便的时候尽早答复。
I'm looking forward to your reply _________________________.
it is not what we do
at your earliest convenience
[句式升级]
1.用省略句改写句2
______________________________________________________________________________________________________________________2.用with复合结构改写句4
______________________________________________________________________________________________________________________
As scheduled,it will be held in the lecture hall of our school at 6:00 pm next Friday.
With the party approaching the end,we will share moon cakes and admire the full moon.
[连句成篇]
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
[参考范文]
Dear Nancy,
On behalf of the Students' Union,I am writing to invite you to attend the Mid-Autumn party.
As scheduled,it will be held in the lecture hall of our school at 6:00 pm next Friday.We will have a good time,enjoying performances as well as playing games.With the party approaching the end,we will share moon cakes and admire the full moon.In fact,it is not what we do but whether we can enjoy ourselves that matters.
I'm looking forward to your reply at your earliest convenience.
Yours,
Li Hua
情感描写 宽慰
[词块积累]
1.a wave of relief 一丝安慰
2.feel a surge of relief 如释重负
3.smile with relief宽慰地微笑
4.to one's relief 使某人宽慰的是 
5.feel overjoyed and relieved感到欣喜和宽慰
6.bring sb.great relief 给某人带来极大的解脱
7.a mixture of warmth and relief 既温暖又宽慰
8.with relief 如释重负地;松了一口气;欣慰地
9.breathe/heave a sigh of relief/gasp with relief 松了一口气
10.a feeling of warmth and relief一种温暖和宽慰的感觉
[佳句积累]
1.A feeling of relief washed over her.
她顿时如释重负。
2.I felt a huge surge of relief and happiness.
我如释重负,感到一阵欣慰。
3.Finally telling the truth was a great weight off my shoulders.
最后讲了实话使我如释重负。
4.She sighed with relief that it was all over.
事情总算全都过去了,她轻松地舒了一口气。
5.We all breathed a sigh of relief when he left.
他走了以后,我们大家都如释重负地松了一口气。
6.I noticed a release of tension when he left the room.
我注意到,他一走出房间大家都如释重负。
7.Knowing that they had arrived safely took a load off my mind.
得知他们平安到达后,我如释重负。
8.“Ah,you're here,”she said and let out/gave a sigh of relief.
“啊,你在这里。”她说道,然后如释重负地松了一口气。
9.It was such a relief to hear that Marta was found safe and well.
听到玛尔塔被安然无恙地找到,大家真是如释重负。
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写一个80词左右的段落,使之构成一篇完整的短文。
A black bear was in a dangerous situation when she fell off a 30-meter-high bridge.After a long day in California's Sierra Nevada mountains,the bear probably thought she was taking a shortcut home.She was walking across the bridge when,suddenly,two cars entered from both sides.There was nowhere to run,so the frightened bear jumped and fell over the side.
Luckily,the bear pulled herself onto an arch (拱形门) under the bridge,but she was trapped (困住) there.A driver saw the unbelievable scene and called 911.Robert Brooks,an animal control officer from the nearby town,was sent to investigate.“I thought it was a joke,” he said.But it wasn't a joke,so he called Dave Baker of the BEAR League—a group that helps bears in trouble.
Unfortunately,the sky was getting dark,so the volunteers had to wait.Early next morning,the two men returned to the bridge with more volunteers.Amazingly,the bear was still there.They needed to help her quickly.Baker had an idea—they should hang a net under the bear,push her into it,and then lower her to the ground.
Firefighters volunteered to lower the 100-kilogram bear once she was in the net.Police officers closed the road,and when the net arrived,it was hung under the bridge.Then,an animal control officer shot a dart (飞镖) containing a sleeping medicine into the bear's shoulder.Ann Bryant,head of the BEAR League,stood under the bridge.When the bear was sleepy,Bryant shouted,“OK,push!” A volunteer rock climber used his feet to push the bear off the arch,right into the middle of the net.
The bear was gently lowered to the ground.__________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
[参考范文]
The bear was gently lowered to the ground.When she touched the ground,everyone cheered.Bryant and Officer Brooks guided the sleepy bear to a stream,where she could finally get a drink.“She just kind of lay down on her tummy and put her paws under her chin,” said Bryant,“like a dog lying on the living room floor...only big!” The rescuers then cleared all the people from the area and left the bear alone so she could sleep.“I am sure she will walk back into the nearest mountain when she comes to herself,but I don't think she's going near this bridge anymore,” Brooks said.
课时分层作业(三)
点击页面进入…
(WORD版)
巩固课堂所学 · 激发学习思维
夯实基础知识 · 熟悉命题方式
自我检测提能 · 及时矫正不足
本节课掌握了哪些考点?
本节课还有什么疑问点?
课后训练
学习反思
课时小结
THANKS课时分层作业(三)
Ⅰ.阅读理解
A
Chinese painting,also known as the traditional national painting,one of the traditional paintings with a long history,has its unique and independent system.Using brushes,ink,and Chinese pigments (天然颜料),a painting is drawn on a special kind of paper (Xuan paper) or silk.The traditional subjects are figures,landscapes,flowers and birds.
In comparison with Western painting,Chinese painting has its own artistic characteristics.After a careful study of the object,a painter can discover the rules of its structure,and then produce it by the mind's eye.It is not merely a simple copy,but it combines the object with the artistic concept of the producer,turning a natural image into an “artistic image”.The object can show the artist's feelings and personality to achieve the effect of “being alike not only in spirit,but also in appearance”.Not all the objects are to be drawn on the paper,and much space is left for the imagination.The use of lines is important in Chinese painting.Clear,swift,sharp and changeable lines are combined with the push,point and press of the brush and ink to show the quality of the object and variations of tone (色调).Ancient Chinese artists listed 18 different ways of drawing lines with the brush in figure painting.Different ways of creating lines are used when painting a landscape,flowers and birds,clouds,and bamboos.
Traditional Chinese painting and calligraphy are different branches of art stemming (起源) from the same origin.They use the same kind of tools and all the lines used in painting are variations of the points and lines of calligraphy.Though they are different artistic forms,they are closely linked in terms of their expression of thoughts and feelings.They influence each other to create another artistic feature.
1.Which of the following words can describe the common subjects of traditional Chinese painting
A.Valuable.  B.Independent.
C.Special. D.Natural.
2.The writer believes that a traditional Chinese painter's picture ________.
A.reflects social problems of his times
B.describes mainly a natural image
C.expresses his thoughts
D.tells a true story
3.It can be inferred that a traditional Chinese painter spent much time ________.
A.travelling
B.learning to draw lines
C.reading
D.studying calligraphy before drawing
4.What do painting and calligraphy have in common
A.Using the similar techniques.
B.Starting from the same period.
C.Belonging to the same artistic form.
D.Covering the same themes.
B
An ocean researcher,Peter Bromirski,at the University of California,San Diego,says waves have been getting bigger and stronger since 1970.There are also more big wave events than ever before.A big wave is about four meters tall or more.
When large waves reach the coast,they bounce back and run into new waves.The crash sends energy through the ocean floor,where it can be recorded by seismographs (地震仪).Those records allowed Bromirski to decide the strength and size of waves over a period of 90 years.
Bromirski said he found the seismographic information by chance.Before the discovery,he said “it was almost impossible” to compare waves from the past with those from the present.
It took a lot of work to put the information together.Much of the information was on paper.Bromirski and his team of student researchers had to enter the information into a computer so they could study the information easily.The slow process (过程) took years.
They found that the height of most waves in the winter along the California coast had grown by about 30 centimeters since 1970.Starting that year,waves of over 4 meters happened more often as well.Between 1996 and 2016,the large waves happened twice as often as they did from 1949 to 1969.
1970 is the year scientists believe the warming of the planet began to speed up.Bromirski says the new information shows that climate change is making ocean waves taller and stronger.That means they are more likely to harm the coast,roads and buildings.
Bromirski said his research may be a warning that bigger and stronger waves are ahead.With more warming,sea levels will rise and waves will get stronger,causing flooding and more damage (损坏) to land.The California coast has already been damaged by big waves in recent years.
5.What do we know from Paragraph 2
A.Forms of sea waves near the coast.
B.Ways the water moves to the shore.
C.Process of recording sea wave strength.
D.Difference between present waves and past waves.
6.Why did the researchers enter the information into a computer
A.To examine whether it is correct.
B.To use it conveniently in research.
C.To share it with other researchers.
D.To make sure of the safety of the information.
7.What does Bromirski think of the change in ocean water movement
A.It will cause more serious results.
B.It will make climate change for the worse.
C.It will result in more heavy rain on land.
D.It will bring more risk to human activities at sea.
8.Which of the following can be the best title for the text
A.Sea Level Rise Becomes More Obvious
B.Strong Ocean Waves Damage the Coast
C.Climate Warming Causes Sea Level to Rise
D.Ocean Waves Are Getting Bigger and Stronger
Ⅱ.应用文写作
假定你是李华,国际图书展(International Book Fair)将于下个月19日至25日在北京举办,你想邀请交流生Lucy一起前往。请你给她写一封邮件,内容包括:
1.时间、地点;
2.计划、安排;
3.期待回复。
注意:1.写作词数应为80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Lucy,
____________________________________________________________________
____________________________________________________________________
____________________________________________________________________
____________________________________________________________________
____________________________________________________________________
____________________________________________________________________
Yours sincerely,
Li Hua
课时分层作业(三)
Ⅰ.
1 2 3 4 5 6 7 8
D C B A C B A D
Ⅱ.[参考范文]
Dear Lucy,
The International Book Fair will be taking place in Beijing next month from the 19th to the 25th.As a book lover,I would like to invite you to join me in attending this event.
The fair will be held at the China International Exhibition Centre.I'm looking forward to attending various interesting activities,such as author signings and lectures.I have arranged a daily schedule for us during the fair.We can start our day at 9 am and return at 5 pm.I hope that during this time,we can share our thoughts with each other.
Please let me know if you are able to join me.Looking forward to your reply!
Yours sincerely,
Li Hua
Ⅰ.【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了国画。国画是历史悠久的传统绘画之一,有独特而独立的体系。国画和书法是不同的艺术分支,它们有着相同的起源。
1.D [推理判断题。根据第一段“Chinese painting,also known as the traditional national painting,one of the traditional paintings with a long history,has its unique and independent system.Using brushes,ink,and Chinese pigments,a painting is drawn on a special kind of paper (Xuan paper) or silk.The traditional subjects are figures,landscapes,flowers and birds.”可知,“自然的”可以描述中国画的共同主题。故选D。]
2.C [推理判断题。根据第二段中的“The object can show the artist's feelings and personality to achieve the effect of ‘being alike not only in spirit,but also in appearance’.”可知,作者认为,一个中国传统画家的画表达了他的思想。故选C。]
3.B [推理判断题。根据第二段中的“Ancient Chinese artists listed 18 different ways of drawing lines with the brush in figure painting.Different ways of creating lines are used when painting a landscape,flowers and birds,clouds,and bamboos.”可推知,一位传统的中国画家花了很多时间学习画线。故选B。]
4.A [细节理解题。根据最后一段中的“Traditional Chinese painting and calligraphy are different branches of art stemming from the same origin.They use the same kind of tools and all the lines used in painting are variations of the points and lines of calligraphy.”可知,书画使用类似的技巧。故选A。]
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了Bromirski团队对海浪信息的研究发现,全球变暖导致海浪越来越强大,造成更严重的损害。
5.C [细节理解题。根据第二段“When large waves reach the coast,they bounce back and run into new waves.The crash sends energy through the ocean floor,where it can be recorded by seismographs.Those records allowed Bromirski to decide the strength and size of waves over a period of 90 years.”可知,从本段我们可以了解到海浪强度被记录下来的过程。故选C项。]
6.B [细节理解题。根据第四段中的“Bromirski and his team of student researchers had to enter the information into a computer so they could study the information easily.”可知,研究人员把信息输入计算机是为了在研究中方便地使用它。故选B项。]
7.A [细节理解题。根据倒数第二段中的“Bromirski says the new information shows that climate change is making ocean waves taller and stronger.That means they are more likely to harm the coast,roads and buildings.”可知,Bromirski认为气候变化导致的更高更强的海浪会造成更严重的后果,会破坏海岸、道路和建筑物。故选A项。]
8.D [标题归纳题。通读全文,尤其是第一段中的“An ocean researcher,Peter Bromirski,at the University of California,San Diego,says waves have been getting bigger and stronger since 1970.”可知,文章主要围绕Bromirski团队对海浪信息的研究展开,他们发现全球变暖导致海浪越来越强大,造成更严重的损害。因此,D项“海浪越来越大,越来越强”符合文章大意,最适合作为标题。故选D项。]
3/4

展开更多......

收起↑

资源列表