资源简介 英语 选择性必修 第二册 RJ第一单元检测卷 时间:120分钟 满分:150分较易题(占比50%) 中档题(占比40%) 拔高题(占比10%)题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写A B C D难度 ★ ★ ★ ★★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 扫一扫·听录音听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Where does the conversation probably take place?A.In a school. B.In a hospital.C.In a restaurant.2.What does the woman imply?A.Tony gave a well grounded reason.B.Tony should choose another lesson.C.Tony should continue his music lesson.3.Where does the conversation take place?A.In the math building.B.In the English building.C.In the office building.4.What is the conversation mainly about?A.A film star. B.A book.C.A picture.5.What does the woman think of tomatoes?A.They are not tasty.B.They are really good.C.She doesn't like them.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What are the speakers talking about?A.Whether to join the new sports club.B.What sports activity to take part in.C.Which sport is good for getting fit.7.What will the speakers do?A.Participate in a long-distance run.B.Take a trip to the mountains.C.Train for bicycle racing.听第7段材料,回答第8至10题。8.What's the man's job?A.He works for a radio program.B.He sells music records.C.He works in a library.9.When did the man become interested in country music?A.After he got married.B.After he went to the country.C.After he got his record player.10.Why did the man build his own library?A.To start a new radio program.B.To get information more easily.C.To write more country songs.听第8段材料,回答第11至13题。11.How does the woman feel now?A.Comfortable. B.Cold.C.Nervous.12.Why did the man give up wearing a sweater this morning?A.He felt warm enough.B.He disliked wearing it.C.He was afraid to break rules.13.What will the man do during the lunch break?A.Go shopping. B.Practice typing.C.Borrow a sweater.听第9段材料,回答第14至17题。14.What's the man's dream?A.To be an artist. B.To be a teacher.C.To be a scientist.15.What do we know about Copernicus' theory?A.It proved that the earth was still.B.It was influenced by Newton and Einstein.C.It is the basis of ideas about the universe today.16.What was thought to be the center of the universe at the time of Copernicus?A.The earth. B.The sun.C.God.17.Why did Copernicus publish his theory when he was dying?A.He wasn't sure of his theory until then.B.He was afraid of being punished.C.His friends told him not to publish it.听第10段材料,回答第18至20题。18.How many types of customers are there according to the speaker?A.Three. B.Four.C.Five.19.What is the normal percentage for tipping?A.5%. B.8%.C.15%.20.What does the speaker talk about mainly?A.Payment. B.Service.C.Tipping.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AInventions by Women You MightNot Be Aware ofMargaret Eloise Knight (1838-1914)Margaret Eloise Knight was an American inventor, notably of the flat bottomed paper bag. While working at the Columbia Paper Bag company, she developed an automated system to fold paper bags—a process which up to that time was done by hand. She founded her own company, creating paper bags for groceries similar in form to the ones that would be used in later generations.Bette Nesmith Graham (1924-1980)As electric typewriters came into widespread use, Bette Nesmith Graham and countless other secretaries had a big problem—while the new machines made typing easier, it was impossible to correct mistakes neatly with an eraser. Graham wanted a solution to the problem, and she found it by watching painters decorating windows, who covered any imperfections with an additional layer. Graham copied their technique by using white, water based paint to cover her typing errors. Graham named the product “Liquid Paper” and the rest is history.Patricia Billings (1926-)Patricia Billings is a sculptor inventor, and businesswoman who invented Geobond, a building material that is strong and fire-proof. In the late 1970s, one of her sculptures fell and broke into pieces, so she began experimenting in her studio. Eight years later, she invented an additive that, when mixed with concrete, creates a very hard fire proof material. Nowadays, contractors use Geobond every day.Sally Fox (1959-)Sally Fox is a cotton grower who grows naturally colored varieties of cotton. She is the inventor of FoxFibre, which is recognized as the first species of long-fiber, naturally-colored cotton that can be made into thread on a machine, which could considerably reduce the amount of pollution that's created through dyeing (染色) fabrics.21.Which of the following inventions saves much human labor?A.An automated system to fold paper bags.B.Liquid Paper.C.Geobond.D.FoxFibre.22.What was Bette Nesmith Graham?A.A sculptor. B.A grower.C.A secretary. D.An engineer.23.Whose invention benefits the environment?A.Margaret Eloise Knight's.B.Bette Nesmith Graham's.C.Patricia Billings's.D.Sally Fox's.BDavid Bennett Sr., who was seriously ill and seeking a miracle, took the last bet on Jan. 7, when he became the first human to be successfully transplanted with the heart of a pig. “It creates the beat; it creates the pressure; it is his heart,” declared Bartley Griffith, director of the surgical team that performed the operation at the University of Maryland Medical Center.Bennett, aged 57, held on through 60 tomorrows, far longer than any previous patient who'd received a heart from another species. His remarkable run offered new hope that such procedures, known as xenotransplantation (异种器官移植) could help relieve the shortage of replacement organs, saving thousands of lives each year.The earliest attempts at xenotransplantation of organs, involving kidneys from rabbits, goats, and other animals, occurred in the early 20th century, decades before the first successful human-to-human transplants. Rejection, which occurs when the recipient's body system recognizes the donor organ as a foreign object and attacks it, followed within hours or days. Results improved after some special drugs arrived in the 1960s, but most recipients still died after a few weeks. The record for a heart xenotransplantation was set in 1983, when an infant named Baby Fae survived for 20 days with an organ from a baboon (狒狒).However, in recent years, advances in gene editing have opened a new possibility: re-edit some genes in animals to provide user friendly spare parts. Pigs could be ideal for this purpose, because they're easy to raise and reach adult human size in months. Some biotech companies, including Revivicor, are investing heavily in the field. The donor pig was offered by Revivicor from a line of animals in which 10 genes had been re edited to improve the heart's condition. Besides, the pig was raised in isolation and tested regularly for viruses that could infect humans or damage the organ itself.This medical breakthrough provided an alternative for the 20% of patients on the heart transplant waiting list who die while waiting or become too sick to be a good candidate.24.What can we learn from the passage?A.Bennett survived the surgery and has lived healthily since then.B.The operation on Bennett was successfully carried out.C.Xenotransplantation completely solves the problem of the shortage of replacement organs.D.Many patients have received the heart from a pig but failed to live as long as Bennett.25.What does the author intend to show in Paragraph 3?A.The process of an xenotransplantation operation.B.The consequence of the xenotransplantation operation.C.The significance of the xenotransplantation operation.D.The past exploration of the xenotransplantation operation.26.What makes pigs ideal for providing spare parts in xenotransplantation?A.Their growth speed and health condition.B.Their life pattern and resistance to viruses.C.Their easiness of keeping and rapid growth.D.Their investment value and natural qualities.27.Why was Bennett's operation considered as a breakthrough?A.It offered a possibility of replacement organs through gene editing.B.It proved the potential for using organs from various animals.C.It guaranteed a sufficient supply of donor pigs for transplants.D.It introduced new medications to prevent organ rejection.CThe next time you have cheese, remember the French scientist Louis Pasteur who discovered that bad milk, and many diseases are caused by bacteria (细菌).Louis Pasteur is known as the father of microbiology. In his lifetime, he not only proved that bacteria are the cause of diseases, but also discovered the process of vaccination (接种疫苗) which has saved billions of lives.When Pasteur worked with chickens that were suffering from cholera during his experiments, he accidentally spread cholera to his chickens. Pasteur's chickens became mildly sick but did not die. This was strange as every chicken that came near cholera earlier had died. He realized soon that the cholera had become weak. By the time he tried again, the chickens he had cured earlier did not get cholera anymore. He realized that a weak cholera helped his chickens develop an antibody against it.Later, Pasteur went on to try this on cows, pigs and dogs. All his research helped him develop different vaccines. We now know that the process of vaccination introduces a weakened kind of bacteria into our body. Our body reacts by creating antibodies to fight the bacteria. Now, when our body comes across the same bacteria which are much stronger, it can fight them off.Louis Pasteur received numerous awards for the advancement of biology, chemistry, and medicine. He founded the Pasteur Institute to study diseases. It was the first university to teach microbiology and today there are 32 institutes across 29 countries. For every child vaccinated against a deadly disease, we have Louis Pasteur to thank.28.What do we know about Louis Pasteur?A.His discoveries weren't used at his time.B.He discovered the connection between bacteria and diseases.C.He was a professor at the Pasteur Institute.D.His discoveries brought many profits and awards to him.29.What can we learn from his experiment with chickens?A.Cholera was not a deadly disease then.B.Pasteur spread cholera to chickens on purpose.C.All chickens suffered from cholera died at last.D.The weakened cholera couldn't kill the living creatures.30.What is the function of the process of vaccination?A.It builds up people's body.B.Without it, people will die.C.It improves people's ability to avoid diseases.D.It can kill all the diseases and make the sick healthy.31.Why does the author write the passage?A.Because he wants to honour Louis Pasteur and his contribution to the world.B.Because he wants to show the discoveries of the vaccination.C.Because he wants to call on children to learn from Louis Pasteur.D.Because he wants to introduce an important invention in microbiology.DA Beijing-based gene firm on Monday announced the debut (首次亮相) of the world's first, cloned wild arctic wolf via video—100 days after its birth in a Beijing lab. Experts said its birth pioneers the breeding of more rare and endangered animals through cloning technology.“To save the endangered animal, we started the research cooperation with Harbin Polarland on cloning the arctic wolf in 2020. After two years of painstaking efforts, the arctic wolf was cloned successfully. It is the first case of its kind in the world,” Mi Jidong, the company's general manager of the Beijing-based Sinogene Biotechnology Co., said at a press conference in Beijing.Born on June 10, the wolf, named Maya, is in very good health. Its donor cell came from the skin sample of a wild female arctic wolf, which had been introduced from Canada to Harbin Polarland. The cloning of the arctic wolf was accomplished by constructing 137 new embryos (胚胎), followed by the transfer of 85 embryos to the uteri of seven dogs, of which one was born as a healthy wolf—Maya, Zhao noted. The selection of a dog as Maya's surrogate (代孕) was made because dogs share genetic ancestry with ancient wolves and it's more likely to succeed through cloning technology, experts said.He Zhengming, the head of Chinese Experimental Animal Resources Research Institute for Food and Drug Control, said that the cloned animals still have the ability to reproduce if they have intact fertilized eggs. The cloning technology can copy all genetic information for selective breeding, and in this way, it diversifies the population of endangered animals.From the world's first mammal clone “Dolly”, cloning technology has provided the possibility to diversify the populations of some species such as cattle, pigs and horses. When endangered species in some places are identified, cloning of cells preserved from freezing technologies could also generate new life, experts said.However, some raised controversy relating to the cloned arctic wolf. Sun Quanhui, a scientist from the World Animal Protection organization, insisted that cloning technology has made great progress since its birth, but it is still being perfected and in the exploratory stage of research, and there are many technical and ethical issues that need to be tackled and treated with caution.32.What is the significance of the first cloned wild arctic wolf's birth?A.To produce more endangered species through cloning.B.To help the scientists win an award.C.To promote the research cooperation.D.To increase the profit of wildlife reserves.33.What can be inferred from Paragraph 3?A.Maya is the first cloned arctic wolf in the world.B.Wild arctic wolves are easily available in Harbin Polarland.C.There is no scientific support for choosing a dog as Maya's surrogate.D.Researchers experienced trial and error to achieve the successful birth of Maya.34.What's the author's attitude toward cloning technology?A.Doubtful. B.Favorable.C.Objective. D.Opposed.35.Which is the best title of the passage?A.The Research on the Rare and Endangered AnimalsB.The Debut of the World's 1st Cloned Wild Arctic WolfC.The Beginning of the Cloning Technology ApplicationD.The Conservation of Endangered Wildlife Through Cloning Technology第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to develop a healthy lifestylein high schoolHigh school is a time known for teenagers spreading their wings and developing their minds. 36 Therefore, it is necessary for teenagers to develop a healthy lifestyle. Follow the tips to live a healthy lifestyle. 37 With studying and homework, high school students stay up late and still make it to early class. To function properly, your body and mind need at least eight hours of sleep each night. Go to sleep early enough to get your full requirement, and encourage your roommates to respect your need for enough sleep.Eat a well-balanced diet. High school students may live on a diet of junk food and drinks. 38 If you have the benefit of a meal plan in the high school canteen, make good use of the salad bar and watch out for treats such as ice cream.Exercise regularly. 39 High school students who exercise regularly benefit from a healthy physique (体格) and a mind with less stress. Make use of the school gym and swimming pool, which are typically available to students free of charge. 40 High school can bring on a lot of stressful situations. Aim for balance in your life between your social and school activities. Only take as many classes as you can handle successfully and rely on your support system of friends and family when stress arises.A.Get plenty of rest.B.Plan your school life.C.Manage your stress level.D.Physical activity helps build a strong body and mind.E.High school students are busy with all kinds of activities.F.Unfortunately, many often develop an unhealthy lifestyle.G.Drink plenty of water and eat whole grains and vegetables every day.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。William ThomsonWilliam Thomson was born on 26 June, 1824 in Belfast. He was taught by his father, a professor of mathematics. In 1832, the family moved to Glasgow where Thomson attended university at the age of 10, then studied at Cambridge and Paris Universities. In 1846 he became professor of natural philosophy in Glasgow, a post he 41 for more than 50 years.In Glasgow, Thomson 42 the first physics laboratory in Britain. He was a pioneer in many different 43 , particularly electromagnetism (电磁学) and thermodynamics (热力学). 44 Faraday (法拉第), he was responsible for the introduction of the 45 of an electromagnetic field where Thomson developed the work of the 46 of the subject, Nicolas Carnot and James Joule. One of the most 47 results of his work was his idea of an absolute zero of temperature—the scale based on this is named 48 him.Throughout his work Thomson's main goal was the practical use of science. He achieved 49 through his work on submarine telegraphy, a major practical problem of the day. He was 50 as a scientific adviser in the laying of the Atlantic telegraph cables in 1857-1858 and 1865-1866, for which he was knighted in 1866. His 51 in marine issues also inspired him to develop a mariners' compass and 52 a tide machine and depth measuring equipment. He invented many electrical instruments and his house in Glasgow was the first to be 53 by electric light.Thomson was raised to the noblemen with the 54 of Baron Kelvin of Largs in 1892. The Kelvin was a small river that flowed near Glasgow University and he was president of the royal Society from 1890 to 1895. He died on 17 December, 1907, in Ayrshire, Scotland and was 55 in Westminster Abbey.41.A.sought B.confirmedC.admired D.held42.A.took up B.broke upC.set up D.blew up43.A.fields B.countriesC.labs D.colleges44.A.In spite of B.Except forC.Together with D.Regardless of45.A.command B.conditionC.contract D.concept46.A.learners B.pioneersC.competitors D.leaders47.A.important B.obviousC.fortunate D.positive48.A.for B.withC.after D.on49.A.wealth B.fame50.A.considered B.attractedC.employed D.accused51.A.hobby B.desireC.success D.interest52.A.operate B.inventC.control D.produce53.A.lit B.builtC.decorated D.equipped54.A.title B.nameC.honor D.award55.A.preserved B.respectedC.admitted D.buried第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Today is my son Matthew's last day at home before college. I know that this is good news. I feel extremely proud that Matthew will go to a great school. But looking at the suitcases on his bed sends me out of the room to a hidden corner where I can't stop crying 56 (bitter). Maybe it's normal for most people. 57 (feel) rather depressed, I tell myself, “Pull yourself together!” There are parents sending their kids off to battle fields.One of the greatest gifts of my life is my boys, Matthew and John Owen. Through them, I have explored the mysterious and complicated bond (纽带) between fathers and sons over the past years. By the time Saturday came around, I 58 (be) unable to enjoy the day's activities.Now, standing among Matthew's so many things including 59 collection of science magazines, all of a sudden, I realize it's me who has become a boy again. All my sadness and longing 60 (hold) on to things are back, sweeping over me as they did when I was a child.His bed, 61 position is in the corner of the room, is tidy and spare. It already has the feel of a guest bed. In my mind I remember wrapping him in his favorite blanket. That was our nightly routine until one evening he said, “Daddy, I don't think I need a blanket tonight.” I think of all the times when we lay among the covers, reading books or magazines. I look at the bed and think of all the recent times when I was 62 (annoy) at how late he was sleeping. I'll never have to worry about that again.For his part, Matthew, who is an 63 (ambition) boy, has been a rock. He is treating the time to leave as just another day at home. After all, someone's got to be strong. The reason why I'm proud is 64 he is charging into the first chapter of his adult life with such confidence. I myself am to blame 65 the feelings of sorrow and bitterness.56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)你校近期将举办一场以“科学精神(scientific spirit)”为主题的演讲比赛,请你写一篇发言稿参赛。注意:1.写作词数应为80个左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。 第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Brianna Kemp's father had to move her entire family from Chicago to a small town in Maryland after his business went bankrupt. He didn't lose faith in life, though, and decided to start his family's new life there.Along with the move came a new school for Brianna, who was 14 years old. She had a difficult time accepting the move, as she was a popular cheerleader at her school in Chicago. She also had a good set of friends, and she didn't exactly like meeting new people.When it was time to go to school, her father drove her there to wish her well. “Good luck, sweetheart. I know this is going to be difficult for you, but you can do it. I know you can!” he said, giving her a kiss on the forehead.“Thanks, Dad,” Brianna said quietly before leaving the car. While she was sad, Brianna didn't want her dad to worry even more, so she put on a brave smile and waved before her father drove away.When she got to the school, she was greeted by the school secretary, Mrs Keppler. “Hello, welcome to Chester Middle School! I'm going to give you a quick tour of the school,” she said.“Thank you,” Brianna responded shyly and nervously.Mrs Keppler showed Brianna around, pointing her to the cafeteria, the school auditorium, and the gym. They also passed through the art and music rooms, the science laboratories, and the kitchen.Finally, Brianna was led to the classroom and started her suffering first school day. Faced up with so many new faces, she made a brief self-introduction, still nervous. Then she was guided to sit in the back row alone. During the breaks, all the students seemed so familiar with each other. Brianna found it hard to start a conversation with any one of them, as they were always busy with their own friends. She felt like she was an outsider and didn't belong. What a suffering the first school day was! So were the following weeks.注意:1.续写词数应为150个左右;2.请按如下格式在相应位置作答。When the day was finally over, Brianna shared her day with her father. Over the next few weeks, things changed beyond Brianna's imagination. 第一单元检测卷 时间:120分钟 满分:150分较易题(占比50%) 中档题(占比40%) 拔高题(占比10%)题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写A B C D难度 ★ ★ ★ ★★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 扫一扫·听录音听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M:I have an appointment to see Dr Gran for a physical exam. W:Please have a seat. She is out for lunch and she will be back in a few minutes.1.Where does the conversation probably take place?A.In a school. B.In a hospital.C.In a restaurant.答案:BText 2M:I'm going to drop my music lesson. I have to get up too early in the morning. W:Is that really the good reason to drop the class, Tony?2.What does the woman imply?A.Tony gave a well grounded reason.B.Tony should choose another lesson.C.Tony should continue his music lesson.答案:CText 3M:It seems that I get lost. Can you tell me where Mr Simon's class is? It isn't in the math building or the office building. W:It's on the second floor of this English building. They had to move here because all of the English classrooms are bigger.3.Where does the conversation take place?A.In the math building.B.In the English building.C.In the office building.答案:BText 4W:Look at that picture! That boy is a new film star, isn't he? M:Yes, he's very popular with young people. W:He's fun! M:Yes, he is, and he is also a quite considerate young man, believe it or not.4.What is the conversation mainly about?A.A film star. B.A book.C.A picture.答案:AText 5M:I've never tried tomatoes but I'm sure I wouldn't like them if I did. W:You don't know what you are missing.5.What does the woman think of tomatoes?A.They are not tasty.B.They are really good.C.She doesn't like them.答案:B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6M:So, everyone's got free membership for a month at the new sports club. We should take advantage of it. W:They're having a long-distance run through the town to advertise the club. That could be fun. We might win a prize and it'd be good for getting fit. M:Yeah. There's also a climbing wall, and the club's organizing a trip to the mountains, to teach rock-climbing. I'd love that. W:Hmm. M:Or cycling. There's great indoor cycling track to train for racing. W:I haven't got a bicycle good enough for that. M:Well then, I'll go with your suggestion.6.What are the speakers talking about?A.Whether to join the new sports club.B.What sports activity to take part in.C.Which sport is good for getting fit.答案:B7.What will the speakers do?A.Participate in a long-distance run.B.Take a trip to the mountains.C.Train for bicycle racing.答案:A听第7段材料,回答第8至10题。Text 7W:How did you get interested in country music? M:Well, when my wife and I first got our record player, we started buying all kinds of records. Soon, I found I was buying more country music records than any other kind. W:How did you start working for the radio station? M:I thought there should be a radio program of country songs, so I went to CBC and suggested it. That was how we started the program called “Golden Country Time\”. W:Then you were asked to write articles to explain the background of the songs. M:Yes, but soon I got tired of running to the library to find information, so I started buying country song books and building up my own library.8.What's the man's job?A.He works for a radio program.B.He sells music records.C.He works in a library.答案:A9.When did the man become interested in country music?A.After he got married.B.After he went to the country.C.After he got his record player.答案:C10.Why did the man build his own library?A.To start a new radio program.B.To get information more easily.C.To write more country songs.答案:B听第8段材料,回答第11至13题。Text 8M:It sure is cold today. Doesn't the building have any central heating? W:Are you wearing enough clothes? I feel warm and comfortable. M:Well, I wanted to put a sweater on this morning, but I wasn't sure it was smart enough. I'm still getting to know the dress rules in this company. W:A lot of people are pretty relaxed about the rules! You're still new. You'll get used to them. M:Well, I'll be more productive if I feel more comfortable. My fingers are so cold that they are difficult to move today! I'm typing much slower than usual. W:Poor you! Why don't you ask other colleagues for help? They might have a spare sweater you can wear for today. M:Well, I plan to buy one in the shopping mall nearby during the lunch break.11.How does the woman feel now?A.Comfortable. B.Cold.C.Nervous.答案:A12.Why did the man give up wearing a sweater this morning?A.He felt warm enough.B.He disliked wearing it.C.He was afraid to break rules.答案:C13.What will the man do during the lunch break?A.Go shopping. B.Practice typing.C.Borrow a sweater.答案:A听第9段材料,回答第14至17题。Text 9W:Tom, what are you going to do in the future? M:I want to be a scientist. W:Can you tell me why? M:I think scientists contribute a lot to our comfortable lives. I want to be a useful person. W:Sounds great! Then who's your favorite scientist? M:Copernicus! He discovered the sun was the center of the universe, and all the planets went around it. Our ideas of the universe are all based on his theory. And his theory even influenced the work of the great scientists, like Newton and Einstein afterwards. W:Wow! I wonder how he made his discoveries. M:Well, at the time, people believed the earth was the center of the universe. But if that was the case, something didn't make sense. So, Copernicus tried to find an answer. He collected observations of the stars and used all his mathematical knowledge to study them. That finally led to his theory. W:Copernicus was great indeed! M:That's for sure! But unluckily, he didn't publish his theory until he was dying. W:How come? M:At that time, the Christian Church was extremely strict about ideas. If Copernicus put forward his theory, the theory would certainly have been turned down. And he himself would have been attacked and punished, too.14.What's the man's dream?A.To be an artist. B.To be a teacher.C.To be a scientist.答案:C15.What do we know about Copernicus' theory?A.It proved that the earth was still.B.It was influenced by Newton and Einstein.C.It is the basis of ideas about the universe today.答案:C16.What was thought to be the center of the universe at the time of Copernicus?A.The earth. B.The sun.C.God.答案:A17.Why did Copernicus publish his theory when he was dying?A.He wasn't sure of his theory until then.B.He was afraid of being punished.C.His friends told him not to publish it.答案:B听第10段材料,回答第18至20题。Text 10 As a waitress, I see a lot of differences in the tips my customers give me. The worst kinds of customers are those who are the most impatient people to serve, and then, they leave me nothing. A step above them is the second type of customers who must think they are great tippers. If they order a $5.95 beer, I get six dollars and be told to keep the change. Even so, these customers let me know they expect quick service. The next types are those who leave the normal fifteen percent tip. They are often quiet and orderly. These people are always welcome, especially after I've dealt with the other two types. But in the last type, I find my waitress's dream come true. These customers order a $5.95 and pay eight dollars with a cheerful “Keep the change”, even if the beer happens to come through slowly. To make things even nicer, these customers order the rest of the evening, adding big tips every time. The variety makes my job interesting, but I have to admit that I like the last two types best.18.How many types of customers are there according to the speaker?A.Three. B.Four.C.Five.答案:B19.What is the normal percentage for tipping?A.5%. B.8%.C.15%.答案:C20.What does the speaker talk about mainly?A.Payment. B.Service.C.Tipping.答案:C第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AInventions by Women You MightNot Be Aware ofMargaret Eloise Knight (1838-1914)Margaret Eloise Knight was an American inventor, notably of the flat bottomed paper bag. While working at the Columbia Paper Bag company, she developed an automated system to fold paper bags—a process which up to that time was done by hand. She founded her own company, creating paper bags for groceries similar in form to the ones that would be used in later generations.Bette Nesmith Graham (1924-1980)As electric typewriters came into widespread use, Bette Nesmith Graham and countless other secretaries had a big problem—while the new machines made typing easier, it was impossible to correct mistakes neatly with an eraser. Graham wanted a solution to the problem, and she found it by watching painters decorating windows, who covered any imperfections with an additional layer. Graham copied their technique by using white, water based paint to cover her typing errors. Graham named the product “Liquid Paper” and the rest is history.Patricia Billings (1926-)Patricia Billings is a sculptor inventor, and businesswoman who invented Geobond, a building material that is strong and fire-proof. In the late 1970s, one of her sculptures fell and broke into pieces, so she began experimenting in her studio. Eight years later, she invented an additive that, when mixed with concrete, creates a very hard fire proof material. Nowadays, contractors use Geobond every day.Sally Fox (1959-)Sally Fox is a cotton grower who grows naturally colored varieties of cotton. She is the inventor of FoxFibre, which is recognized as the first species of long-fiber, naturally-colored cotton that can be made into thread on a machine, which could considerably reduce the amount of pollution that's created through dyeing (染色) fabrics.篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了四位女性发明家及其发明成果。21.Which of the following inventions saves much human labor?A.An automated system to fold paper bags.B.Liquid Paper.C.Geobond.D.FoxFibre.答案:A解析:细节理解题。根据Margaret Eloise Knight (1838-1914)部分中的“While working at ... that time was done by hand.”可知,Margaret Eloise Knight (玛格利特·埃洛伊丝·奈特)发明了一种折叠纸袋的自动化系统,该发明大大节约了人力。故选A。22.What was Bette Nesmith Graham?A.A sculptor. B.A grower.C.A secretary. D.An engineer.答案:C解析:细节理解题。根据Bette Nesmith Graham (1924-1980)部分中的“As electric typewriters ... had a big problem (随着电动打字机的广泛使用,Bette Nesmith Graham (贝蒂·尼斯密斯·格雷厄姆)和无数其他秘书都遇到了一个大问题)”可知,Bette Nesmith Graham是一名秘书。故选C。23.Whose invention benefits the environment?A.Margaret Eloise Knight's.B.Bette Nesmith Graham's.C.Patricia Billings's.D.Sally Fox's.答案:D解析:细节理解题。根据Sally Fox (1959-)部分中的“She is the inventor of ... created through dyeing (染色) fabrics.”可知,Sally Fox (萨莉·福克斯)种植的彩色棉花大大减少了织物染色所带来的污染,由此可知,Sally Fox的发明对环境有益。故选D。BDavid Bennett Sr., who was seriously ill and seeking a miracle, took the last bet on Jan. 7, when he became the first human to be successfully transplanted with the heart of a pig. “It creates the beat; it creates the pressure; it is his heart,” declared Bartley Griffith, director of the surgical team that performed the operation at the University of Maryland Medical Center.Bennett, aged 57, held on through 60 tomorrows, far longer than any previous patient who'd received a heart from another species. His remarkable run offered new hope that such procedures, known as xenotransplantation (异种器官移植) could help relieve the shortage of replacement organs, saving thousands of lives each year.The earliest attempts at xenotransplantation of organs, involving kidneys from rabbits, goats, and other animals, occurred in the early 20th century, decades before the first successful human-to-human transplants. Rejection, which occurs when the recipient's body system recognizes the donor organ as a foreign object and attacks it, followed within hours or days. Results improved after some special drugs arrived in the 1960s, but most recipients still died after a few weeks. The record for a heart xenotransplantation was set in 1983, when an infant named Baby Fae survived for 20 days with an organ from a baboon (狒狒).However, in recent years, advances in gene editing have opened a new possibility: re-edit some genes in animals to provide user friendly spare parts. Pigs could be ideal for this purpose, because they're easy to raise and reach adult human size in months. Some biotech companies, including Revivicor, are investing heavily in the field. The donor pig was offered by Revivicor from a line of animals in which 10 genes had been re edited to improve the heart's condition. Besides, the pig was raised in isolation and tested regularly for viruses that could infect humans or damage the organ itself.This medical breakthrough provided an alternative for the 20% of patients on the heart transplant waiting list who die while waiting or become too sick to be a good candidate.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了异种器官移植的发展及其成果。24.What can we learn from the passage?A.Bennett survived the surgery and has lived healthily since then.B.The operation on Bennett was successfully carried out.C.Xenotransplantation completely solves the problem of the shortage of replacement organs.D.Many patients have received the heart from a pig but failed to live as long as Bennett.答案:B解析:细节理解题。根据第一段中的“It creates the beat ... it is his heart (它创造了心跳;它产生了压力;这是他的心脏)”可知,Bennett (班尼特)的手术很成功。故选B。25.What does the author intend to show in Paragraph 3?A.The process of an xenotransplantation operation.B.The consequence of the xenotransplantation operation.C.The significance of the xenotransplantation operation.D.The past exploration of the xenotransplantation operation.答案:D解析:推理判断题。根据第三段中的“The earliest attempts ... in the early 20th century”“in the 1960s”以及“in 1983”可推知,作者想在第三段介绍异种器官移植手术的既往探索。故选D。26.What makes pigs ideal for providing spare parts in xenotransplantation?A.Their growth speed and health condition.B.Their life pattern and resistance to viruses.C.Their easiness of keeping and rapid growth.D.Their investment value and natural qualities.答案:C解析:细节理解题。根据倒数第二段中的“Pigs could be ideal ... adult human size in months.(猪可能是实现这个目的的理想选择,因为它们很容易饲养,几个月内就能达到成年人类的大小。)”可知,猪是异种移植中提供供体理想的选择,是因为它们容易饲养且长得快。故选C。27.Why was Bennett's operation considered as a breakthrough?A.It offered a possibility of replacement organs through gene editing.B.It proved the potential for using organs from various animals.C.It guaranteed a sufficient supply of donor pigs for transplants.D.It introduced new medications to prevent organ rejection.答案:A解析:细节理解题。根据最后一段“This medical breakthrough ... a good candidate.(这一医学突破为心脏移植候选名单上20%的患者提供了另一种选择,这些患者或是在等待过程中死亡或因病情严重而不适合接受心脏移植手术。)”可知,Bennett的手术被认为是一个突破,是因为它提供了通过基因编辑替代器官的可能性。故选A。CThe next time you have cheese, remember the French scientist Louis Pasteur who discovered that bad milk, and many diseases are caused by bacteria (细菌).Louis Pasteur is known as the father of microbiology. In his lifetime, he not only proved that bacteria are the cause of diseases, but also discovered the process of vaccination (接种疫苗) which has saved billions of lives.When Pasteur worked with chickens that were suffering from cholera during his experiments, he accidentally spread cholera to his chickens. Pasteur's chickens became mildly sick but did not die. This was strange as every chicken that came near cholera earlier had died. He realized soon that the cholera had become weak. By the time he tried again, the chickens he had cured earlier did not get cholera anymore. He realized that a weak cholera helped his chickens develop an antibody against it.Later, Pasteur went on to try this on cows, pigs and dogs. All his research helped him develop different vaccines. We now know that the process of vaccination introduces a weakened kind of bacteria into our body. Our body reacts by creating antibodies to fight the bacteria. Now, when our body comes across the same bacteria which are much stronger, it can fight them off.Louis Pasteur received numerous awards for the advancement of biology, chemistry, and medicine. He founded the Pasteur Institute to study diseases. It was the first university to teach microbiology and today there are 32 institutes across 29 countries. For every child vaccinated against a deadly disease, we have Louis Pasteur to thank.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了法国微生物学家Louis Pasteur (路易斯·巴斯德)发现了疫苗接种,从而拯救了亿万人的生命。28.What do we know about Louis Pasteur?A.His discoveries weren't used at his time.B.He discovered the connection between bacteria and diseases.C.He was a professor at the Pasteur Institute.D.His discoveries brought many profits and awards to him.答案:B解析:细节理解题。根据第一段“The next time you have cheese ... are caused by bacteria (细菌).”可知,Louis Pasteur发现很多疾病是由细菌引起的,即他发现了细菌和疾病之间的联系。故选B。29.What can we learn from his experiment with chickens?A.Cholera was not a deadly disease then.B.Pasteur spread cholera to chickens on purpose.C.All chickens suffered from cholera died at last.D.The weakened cholera couldn't kill the living creatures.答案:D解析:推理判断题。根据第三段“When Pasteur ... an antibody against it.”可知,有些鸡感染了霍乱却没有死,因为它们感染的霍乱已经变弱了,由此可推知,变弱的霍乱无法杀死生物。故选D。30.What is the function of the process of vaccination?A.It builds up people's body.B.Without it, people will die.C.It improves people's ability to avoid diseases.D.It can kill all the diseases and make the sick healthy.答案:C解析:推理判断题。根据第四段中的“We now know that ... it can fight them off.(我们现在知道,接种疫苗的过程会将一种变弱的细菌引入我们的身体。我们的身体通过产生抗体来对抗细菌。现在,当我们的身体遇到同样的更强大的细菌时,它可以将它们击退。)”可推知,疫苗接种的作用是它能提高人们避免疾病的能力。故选C。31.Why does the author write the passage?A.Because he wants to honour Louis Pasteur and his contribution to the world.B.Because he wants to show the discoveries of the vaccination.C.Because he wants to call on children to learn from Louis Pasteur.D.Because he wants to introduce an important invention in microbiology.答案:A解析:推理判断题。通读全文,尤其是根据最后一段中的“For every child ... to thank.”可知,本文讲述了微生物学家Louis Pasteur发现了疫苗接种,从而拯救了亿万人的生命,由此可推知,本文的写作目的在于缅怀这位伟大的科学家,铭记他的卓越贡献。故选A。DA Beijing-based gene firm on Monday announced the debut (首次亮相) of the world's first, cloned wild arctic wolf via video—100 days after its birth in a Beijing lab. Experts said its birth pioneers the breeding of more rare and endangered animals through cloning technology.“To save the endangered animal, we started the research cooperation with Harbin Polarland on cloning the arctic wolf in 2020. After two years of painstaking efforts, the arctic wolf was cloned successfully. It is the first case of its kind in the world,” Mi Jidong, the company's general manager of the Beijing-based Sinogene Biotechnology Co., said at a press conference in Beijing.Born on June 10, the wolf, named Maya, is in very good health. Its donor cell came from the skin sample of a wild female arctic wolf, which had been introduced from Canada to Harbin Polarland. The cloning of the arctic wolf was accomplished by constructing 137 new embryos (胚胎), followed by the transfer of 85 embryos to the uteri of seven dogs, of which one was born as a healthy wolf—Maya, Zhao noted. The selection of a dog as Maya's surrogate (代孕) was made because dogs share genetic ancestry with ancient wolves and it's more likely to succeed through cloning technology, experts said.He Zhengming, the head of Chinese Experimental Animal Resources Research Institute for Food and Drug Control, said that the cloned animals still have the ability to reproduce if they have intact fertilized eggs. The cloning technology can copy all genetic information for selective breeding, and in this way, it diversifies the population of endangered animals.From the world's first mammal clone “Dolly”, cloning technology has provided the possibility to diversify the populations of some species such as cattle, pigs and horses. When endangered species in some places are identified, cloning of cells preserved from freezing technologies could also generate new life, experts said.However, some raised controversy relating to the cloned arctic wolf. Sun Quanhui, a scientist from the World Animal Protection organization, insisted that cloning technology has made great progress since its birth, but it is still being perfected and in the exploratory stage of research, and there are many technical and ethical issues that need to be tackled and treated with caution.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了世界上第一只克隆的野生北极狼的相关情况,以及其带来的影响。32.What is the significance of the first cloned wild arctic wolf's birth?A.To produce more endangered species through cloning.B.To help the scientists win an award.C.To promote the research cooperation.D.To increase the profit of wildlife reserves.答案:A解析:细节理解题。根据第一段中的“Experts said its birth ... through cloning technology.”可知,该北极狼克隆的成功为培育更多珍稀濒危动物开创了先河。故选A。33.What can be inferred from Paragraph 3?A.Maya is the first cloned arctic wolf in the world.B.Wild arctic wolves are easily available in Harbin Polarland.C.There is no scientific support for choosing a dog as Maya's surrogate.D.Researchers experienced trial and error to achieve the successful birth of Maya.答案:D解析:推理判断题。根据第三段中的“The cloning of the arctic wolf ... Zhao noted. (赵指出,北极狼的克隆是通过构建137个新胚胎完成的,随后将85个胚胎移植到7只狗的子宫中,其中一只出生时是健康的狼——Maya(玛雅)。)”可推知,研究人员经历了反复实验,才成功克隆出Maya。故选D。34.What's the author's attitude toward cloning technology?A.Doubtful. B.Favorable.C.Objective. D.Opposed.答案:C解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“When endangered species ... experts said. (专家表示,当一些地方的濒危物种被发现时,利用冷冻技术保存的细胞进行克隆也可以产生新的生命。)”可知,作者呈现了克隆技术对濒危物种的价值;再根据最后一段中的“However, some raised controversy relating to the cloned arctic wolf. (然而,一些人提出了与克隆北极狼有关的争议。)”可知,作者呈现了对克隆技术的质疑。由此可推知,作者对这一技术持客观态度。故选C。35.Which is the best title of the passage?A.The Research on the Rare and Endangered AnimalsB.The Debut of the World's 1st Cloned Wild Arctic WolfC.The Beginning of the Cloning Technology ApplicationD.The Conservation of Endangered Wildlife Through Cloning Technology答案:B解析:标题判断题。通读全文,尤其是根据第一段中的“A Beijing-based gene firm ... cloned wild arctic wolf via video (北京一家基因公司周一通过视频宣布,世界上第一只克隆的野生北极狼首次亮相)”可知,本文主要围绕着第一只克隆的北极狼展开,因此B项(世界上第一只克隆的野生北极狼首次亮相)最适合作为文章标题。故选B。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to develop a healthy lifestylein high schoolHigh school is a time known for teenagers spreading their wings and developing their minds. 36 Therefore, it is necessary for teenagers to develop a healthy lifestyle. Follow the tips to live a healthy lifestyle. 37 With studying and homework, high school students stay up late and still make it to early class. To function properly, your body and mind need at least eight hours of sleep each night. Go to sleep early enough to get your full requirement, and encourage your roommates to respect your need for enough sleep.Eat a well-balanced diet. High school students may live on a diet of junk food and drinks. 38 If you have the benefit of a meal plan in the high school canteen, make good use of the salad bar and watch out for treats such as ice cream.Exercise regularly. 39 High school students who exercise regularly benefit from a healthy physique (体格) and a mind with less stress. Make use of the school gym and swimming pool, which are typically available to students free of charge. 40 High school can bring on a lot of stressful situations. Aim for balance in your life between your social and school activities. Only take as many classes as you can handle successfully and rely on your support system of friends and family when stress arises.A.Get plenty of rest.B.Plan your school life.C.Manage your stress level.D.Physical activity helps build a strong body and mind.E.High school students are busy with all kinds of activities.F.Unfortunately, many often develop an unhealthy lifestyle.G.Drink plenty of water and eat whole grains and vegetables every day.篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了学生在高中阶段养成健康的生活方式的方法。36.答案:F解析:根据设空后“Therefore, it is necessary ... live a healthy lifestyle.(因此,青少年有必要养成健康的生活方式。遵循以下建议,过一种健康的生活方式。)”可知,F项(不幸的是,许多人经常养成不健康的生活方式。)引出下文,符合语境。故选F。37.答案:A解析:设空处是本段的主旨句。根据设空后“With studying ... each night.”可知,本段讲述了高中生要有充足的睡眠,A项(充分休息。)概括本段内容,符合语境。故选A。38.答案:G解析:根据本段主旨句“Eat a well-balanced diet.(均衡饮食。)”可知,本段建议养成健康的饮食习惯。G项(每天多喝水,吃全麦和蔬菜。)符合本段主旨。故选G。39.答案:D解析:本段建议进行定期锻炼,设空处位于主旨句“Exercise regularly.”的后面,因此应该解释这样做的原因,D项(体育活动有助于建立强健的身心。)符合语境。故选D。40.答案:C解析:设空处是本段的主旨句。根据设空后“High school can bring on ... when stress arises.”可知,高中生要学会控制自己的压力。C项(控制你的压力水平。)概括本段内容,符合语境。故选C。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。William ThomsonWilliam Thomson was born on 26 June, 1824 in Belfast. He was taught by his father, a professor of mathematics. In 1832, the family moved to Glasgow where Thomson attended university at the age of 10, then studied at Cambridge and Paris Universities. In 1846 he became professor of natural philosophy in Glasgow, a post he 41 for more than 50 years.In Glasgow, Thomson 42 the first physics laboratory in Britain. He was a pioneer in many different 43 , particularly electromagnetism (电磁学) and thermodynamics (热力学). 44 Faraday (法拉第), he was responsible for the introduction of the 45 of an electromagnetic field where Thomson developed the work of the 46 of the subject, Nicolas Carnot and James Joule. One of the most 47 results of his work was his idea of an absolute zero of temperature—the scale based on this is named 48 him.Throughout his work Thomson's main goal was the practical use of science. He achieved 49 through his work on submarine telegraphy, a major practical problem of the day. He was 50 as a scientific adviser in the laying of the Atlantic telegraph cables in 1857-1858 and 1865-1866, for which he was knighted in 1866. His 51 in marine issues also inspired him to develop a mariners' compass and 52 a tide machine and depth measuring equipment. He invented many electrical instruments and his house in Glasgow was the first to be 53 by electric light.Thomson was raised to the noblemen with the 54 of Baron Kelvin of Largs in 1892. The Kelvin was a small river that flowed near Glasgow University and he was president of the royal Society from 1890 to 1895. He died on 17 December, 1907, in Ayrshire, Scotland and was 55 in Westminster Abbey.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章介绍了William Thomson (威廉·汤姆森)的生平,并重点讲述了他在科学和实际应用方面所取得的成就。41.A.sought B.confirmedC.admired D.held答案:D解析:seek 寻找;confirm 确认;admire 钦佩;hold 担任。根据上文“professor of natural philosophy in Glasgow”及设空前的“a post”可知,此处表示他担任这个职位长达50多年。故选D。42.A.took up B.broke upC.set up D.blew up答案:C解析:take up 开始从事;break up 打碎;set up 建立;blow up 爆炸。根据下文“the first physics laboratory in Britain”可知,此处表示Thomson在英国建立了第一个物理实验室。故选C。43.A.fields B.countriesC.labs D.colleges答案:A解析:field 领域;country 国家;lab 实验室;college 学院。下文提到的“electromagnetism (电磁学)”和“thermodynamics (热力学)”是两个不同的领域。故选A。44.A.In spite of B.Except forC.Together with D.Regardless of答案:C解析:in spite of 尽管;except for 除了;together with 和……一起;regardless of 不管。根据下文“Faraday (法拉第), he was responsible ... an electromagnetic field”可知,此处表示他和Faraday一起引入了电磁场的概念。故选C。45.A.command B.conditionC.contract D.concept答案:D解析:command 命令;condition 条件;contract 合同;concept 概念。根据下文“an electromagnetic field”可知,他和Faraday一起引入了电磁场的概念。故选D。46.A.learners B.pioneersC.competitors D.leaders答案:B解析:learner 学习者;pioneer 先驱;competitor 竞争者;leader 领导者。根据上文“developed the work of”和下文 “the subject ... James Joule”可知,此处表示Thomson发展了这两位先驱在这一课题方面的成就。故选B。47.A.important B.obviousC.fortunate D.positive答案:A解析:important 重要的;obvious 明显的;fortunate 幸运的;positive 积极的。根据下文“his idea of an absolute zero ... this is named 48 him”可知,此处表示“绝对零度”想法是Thomson工作中最重要的成果之一。故选A。48.A.for B.withC.after D.on答案:C解析:此处表示基于这个想法的温度计就是以他的名字命名的。name after “以……命名”,为固定搭配。故选C。49.A.wealth B.fameC.contribution D.enthusiasm答案:B解析:wealth 财富;fame 名誉;contribution 贡献;enthusiasm 热情。根据下文“He was 50 as a scientific adviser ... he was knighted in 1866.”可知,他通过自己在海底电报方面的工作而成名。故选B。50.A.considered B.attractedC.employed D.accused答案:C解析:consider 考虑;attract 吸引;employ 聘用;accuse 控告。根据下文“as a scientific adviser in the laying of the Atlantic telegraph cables”可知,他被聘作科学顾问来指导铺设大西洋电报电缆。故选C。51.A.hobby B.desireC.success D.interest答案:D解析:hobby 爱好;desire 欲望;success 成功;interest 兴趣。根据下文“in marine issues also inspired him to develop a mariners' compass”可知,此处表示他对海洋问题的兴趣激励他开发了船用罗盘。故选D。52.A.operate B.inventC.control D.produce答案:B解析:operate 操作;invent 发明;control 控制;produce 生产。根据上文“develop”和下文“a tide machine and depth-measuring equipment”可知,他发明了潮汐机和深度测量设备;且下文“He invented many electrical instruments”也是提示。故选B。53.A.lit B.builtC.decorated D.equipped答案:A解析:light 照亮;build 建造;decorate 装饰;equip 装备。根据下文“by electric light”可知,此处表示他家是第一家使用电灯照明的家庭。故选A。54.A.title B.nameC.honor D.award答案:A解析:title 头衔;name 名字;honor 荣誉;award 奖励。根据上文“was raised to the noblemen”和下文“Baron Kelvin of Largs in 1892”可知,在1892年他晋升为贵族,拥有开尔文勋爵的头衔。故选A。55.A.preserved B.respectedC.admitted D.buried答案:D解析:preserve 保存;respect 尊敬;admit 承认;bury 埋葬。此处表示他死后被埋葬在威斯敏斯特教堂。故选D。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Today is my son Matthew's last day at home before college. I know that this is good news. I feel extremely proud that Matthew will go to a great school. But looking at the suitcases on his bed sends me out of the room to a hidden corner where I can't stop crying 56 (bitter). Maybe it's normal for most people. 57 (feel) rather depressed, I tell myself, “Pull yourself together!” There are parents sending their kids off to battle fields.One of the greatest gifts of my life is my boys, Matthew and John Owen. Through them, I have explored the mysterious and complicated bond (纽带) between fathers and sons over the past years. By the time Saturday came around, I 58 (be) unable to enjoy the day's activities.Now, standing among Matthew's so many things including 59 collection of science magazines, all of a sudden, I realize it's me who has become a boy again. All my sadness and longing 60 (hold) on to things are back, sweeping over me as they did when I was a child.His bed, 61 position is in the corner of the room, is tidy and spare. It already has the feel of a guest bed. In my mind I remember wrapping him in his favorite blanket. That was our nightly routine until one evening he said, “Daddy, I don't think I need a blanket tonight.” I think of all the times when we lay among the covers, reading books or magazines. I look at the bed and think of all the recent times when I was 62 (annoy) at how late he was sleeping. I'll never have to worry about that again.For his part, Matthew, who is an 63 (ambition) boy, has been a rock. He is treating the time to leave as just another day at home. After all, someone's got to be strong. The reason why I'm proud is 64 he is charging into the first chapter of his adult life with such confidence. I myself am to blame 65 the feelings of sorrow and bitterness.56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者马上要和去上大学的儿子分离,作者感到既自豪又悲伤。56.答案:bitterly解析:考查词性转换。此处应用副词修饰动词crying,作状语。故填bitterly。57.答案:Feeling解析:考查非谓语动词。动词feel和其逻辑主语I之间是主动关系,应用现在分词作状语。位于句首,单词首字母应大写。故填Feeling。58.答案:was解析:考查动词的时态和主谓一致。根据时间状语By the time Saturday came around可知,本句描述过去的状态,应用一般过去时。主语是I, be动词应用was。故填was。59.答案:a解析:考查冠词。collection在此处为可数名词,a collection of为固定短语,表示“一批……”。故填a。60.答案:to hold解析:考查非谓语动词。句意:我所有的悲伤和对事物的渴望又回来了,像小时候一样席卷而来。此处应用动词不定式作后置定语。故填to hold。61.答案:whose解析:考查定语从句的引导词。此处引导非限制性定语从句,先行词为His bed,作定语,修饰名词position,表示“床的位置”。故填whose。62.答案:annoyed解析:考查词性转换。此处修饰人,系动词was后应用以 ed形式结尾的形容词作表语。故填annoyed。63.答案:ambitious解析:考查词性转换。此处修饰名词boy,应用形容词,表示“有抱负的”。故填ambitious。64.答案:that解析:考查表语从句的连接词。此处引导表语从句,从句的成分及意义完整,应用that引导。故填that。65.答案:for解析:考查介词。be to blame for sth表示“对某事负有责任”,是固定搭配。故填for。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)你校近期将举办一场以“科学精神(scientific spirit)”为主题的演讲比赛,请你写一篇发言稿参赛。注意:1.写作词数应为80个左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。 [精彩范文]A man of the soilIt's my great honour today to deliver a speech on scientific spirit to you. From my point of view, devotion and determination contribute the most to the achievement of a scientist.Yuan Longping, a man of the soil, is the best example. As he once said, “My lifelong pursuit is to keep all the people away from hunger.” To realize this dream, he devoted all his life to the soil to boost yields in the field. Although no one thought it could be done, he never lost heart to tackle this challenge. Having overcome varieties of difficulties, he finally found the answer in hybrid rice.Thanks to his scientific spirit, today not just China but many other countries have basically solved the hunger problem.第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Brianna Kemp's father had to move her entire family from Chicago to a small town in Maryland after his business went bankrupt. He didn't lose faith in life, though, and decided to start his family's new life there.Along with the move came a new school for Brianna, who was 14 years old. She had a difficult time accepting the move, as she was a popular cheerleader at her school in Chicago. She also had a good set of friends, and she didn't exactly like meeting new people.When it was time to go to school, her father drove her there to wish her well. “Good luck, sweetheart. I know this is going to be difficult for you, but you can do it. I know you can!” he said, giving her a kiss on the forehead.“Thanks, Dad,” Brianna said quietly before leaving the car. While she was sad, Brianna didn't want her dad to worry even more, so she put on a brave smile and waved before her father drove away.When she got to the school, she was greeted by the school secretary, Mrs Keppler. “Hello, welcome to Chester Middle School! I'm going to give you a quick tour of the school,” she said.“Thank you,” Brianna responded shyly and nervously.Mrs Keppler showed Brianna around, pointing her to the cafeteria, the school auditorium, and the gym. They also passed through the art and music rooms, the science laboratories, and the kitchen.Finally, Brianna was led to the classroom and started her suffering first school day. Faced up with so many new faces, she made a brief self-introduction, still nervous. Then she was guided to sit in the back row alone. During the breaks, all the students seemed so familiar with each other. Brianna found it hard to start a conversation with any one of them, as they were always busy with their own friends. She felt like she was an outsider and didn't belong. What a suffering the first school day was! So were the following weeks.注意:1.续写词数应为150个左右;2.请按如下格式在相应位置作答。When the day was finally over, Brianna shared her day with her father. Over the next few weeks, things changed beyond Brianna's imagination. 写前导读:本文是一篇记叙文。Brianna Kemp (布丽安娜·坎普)跟着父母搬家,离开了原来的城市,因此她不得不转学到新的学校,她在新学校举步维艰,感觉自己像个局外人。父亲会如何鼓励她融入新的环境?Brianna最终有何转变呢?[精彩范文]When the day was finally over, Brianna shared her day with her father. Hearing what Brianna said, her father smiled, “New life means not only new challenges b(共103张PPT)WELCOME UNIT第一单元检测卷时间:120分钟 满分:150分较易题(占比50%) 中档题(占比40%) 拔高题(占比10%)题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写A B C D 难度 ★ ★ ★ ★★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★第一部分第二部分第三部分第四部分目录CONTENTS1234第一部分第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 11.Where does the conversation probably take place?A.In a school. B.In a hospital.C.In a restaurant.M:I have an appointment to see Dr Gran for a physical exam.W:Please have a seat. She is out for lunch and she will be back in a few minutes.Text 22.What does the woman imply?A.Tony gave a well grounded reason.B.Tony should choose another lesson.C.Tony should continue his music lesson.M:I'm going to drop my music lesson. I have to get up too early in the morning.W:Is that really the good reason to drop the class, Tony?Text 33.Where does the conversation take place?A.In the math building.B.In the English building.C.In the office building.M:It seems that I get lost. Can you tell me where Mr Simon's class is? It isn't in the math building or the office building.W:It's on the second floor of this English building. They had to move here because all of the English classrooms are bigger.Text 44.What is the conversation mainly about?A.A film star. B.A book.C.A picture.W:Look at that picture! That boy is a new film star, isn't he?M:Yes, he's very popular with young people.W:He's fun!M:Yes, he is, and he is also a quite considerate young man, believe it or not.Text 55.What does the woman think of tomatoes?A.They are not tasty.B.They are really good.C.She doesn't like them.M:I've never tried tomatoes but I'm sure I wouldn't like them if I did.W:You don't know what you are missing.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6M:So, everyone's got free membership for a month at the new sports club. We should take advantage of it.W:They're having a long-distance run through the town to advertise the club. That could be fun. We might win a prize and it'd be good for getting fit.M:Yeah. There's also a climbing wall, and the club's organizing a trip to the mountains, to teach rock-climbing. I'd love that.W:Hmm.M:Or cycling. There's great indoor cycling track to train for racing.W:I haven't got a bicycle good enough for that.M:Well then, I'll go with your suggestion.6.What are the speakers talking about?A.Whether to join the new sports club.B.What sports activity to take part in.C.Which sport is good for getting fit.7.What will the speakers do?A.Participate in a long-distance run.B.Take a trip to the mountains.C.Train for bicycle racing.听第7段材料,回答第8至10题。Text 7W:How did you get interested in country music?M:Well, when my wife and I first got our record player, we started buying all kinds of records. Soon, I found I was buying more country music records than any other kind.W:How did you start working for the radio station?M:I thought there should be a radio program of country songs, so I went to CBC and suggested it. That was how we started the program called “Golden Country Time\”.W:Then you were asked to write articles to explain the background of the songs.M:Yes, but soon I got tired of running to the library to find information, so I started buying country song books and building up my own library.8.What's the man's job?A.He works for a radio program.B.He sells music records.C.He works in a library.9.When did the man become interested in country music?A.After he got married.B.After he went to the country.C.After he got his record player.10.Why did the man build his own library?A.To start a new radio program.B.To get information more easily.C.To write more country songs.听第8段材料,回答第11至13题。Text 8M:It sure is cold today. Doesn't the building have any central heating?W:Are you wearing enough clothes? I feel warm and comfortable.M:Well, I wanted to put a sweater on this morning, but I wasn't sure it was smart enough. I'm still getting to know the dress rules in this company.W:A lot of people are pretty relaxed about the rules! You're still new. You'll get used to them.M:Well, I'll be more productive if I feel more comfortable. My fingers are so cold that they are difficult to move today! I'm typing much slower than usual.W:Poor you! Why don't you ask other colleagues for help? They might have a spare sweater you can wear for today.M:Well, I plan to buy one in the shopping mall nearby during the lunch break.11.How does the woman feel now?A.Comfortable. B.Cold.C.Nervous.12.Why did the man give up wearing a sweater this morning?A.He felt warm enough.B.He disliked wearing it.C.He was afraid to break rules.13.What will the man do during the lunch break?A.Go shopping.B.Practice typing.C.Borrow a sweater.听第9段材料,回答第14至17题。Text 9W:Tom, what are you going to do in the future?M:I want to be a scientist.W:Can you tell me why?M:I think scientists contribute a lot to our comfortable lives. I want to be a useful person.W:Sounds great! Then who's your favorite scientist?M:Copernicus! He discovered the sun was the center of the universe, and all the planets went around it. Our ideas of the universe are all based on his theory. And his theory even influenced the work of the great scientists, like Newton and Einstein afterwards.W:Wow! I wonder how he made his discoveries.M:Well, at the time, people believed the earth was the center of the universe. But if that was the case, something didn't make sense. So, Copernicus tried to find an answer. He collected observations of the stars and used all his mathematical knowledge to study them. That finally led to his theory.W:Copernicus was great indeed!M:That's for sure! But unluckily, he didn't publish his theory until he was dying.W:How come?M:At that time, the Christian Church was extremely strict about ideas. If Copernicus put forward his theory, the theory would certainly have been turned down. And he himself would have been attacked and punished, too.14.What's the man's dream?A.To be an artist. B.To be a teacher.C.To be a scientist.15.What do we know about Copernicus' theory?A.It proved that the earth was still.B.It was influenced by Newton and Einstein.C.It is the basis of ideas about the universe today.16.What was thought to be the center of the universe at the time of Copernicus?A.The earth. B.The sun.C.God.17.Why did Copernicus publish his theory when he was dying?A.He wasn't sure of his theory until then.B.He was afraid of being punished.C.His friends told him not to publish it.听第10段材料,回答第18至20题。Text 10As a waitress, I see a lot of differences in the tips my customers give me. The worst kinds of customers are those who are the most impatient people to serve, and then, they leave me nothing. A step above them is the second type of customers who must think they are great tippers. If they order a $5.95 beer, I get six dollars and be told to keep the change. Even so, these customers let me know they expect quick service.The next types are those who leave the normal fifteen percent tip. They are often quiet and orderly. These people are always welcome, especially after I've dealt with the other two types. But in the last type, I find my waitress's dream come true. These customers order a $5.95 and pay eight dollars with a cheerful “Keep the change”, even if the beer happens to come through slowly. To make things even nicer, these customers order the rest of the evening, adding big tips every time. The variety makes my job interesting, but I have to admit that I like the last two types best.18.How many types of customers are there according to the speaker?A.Three. B.Four.C.Five.19.What is the normal percentage for tipping?A.5%. B.8%.C.15%.20.What does the speaker talk about mainly?A.Payment. B.Service.C.Tipping.第二部分第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AInventions by Women You MightNot Be Aware ofMargaret Eloise Knight (1838-1914)Margaret Eloise Knight was an American inventor, notably of the flat bottomed paper bag. While working at the Columbia Paper Bag company, she developed an automated system to fold paper bags—a process which up to that time was done by hand. She founded her own company, creating paper bags for groceries similar in form to the ones that would be used in later generations.Bette Nesmith Graham (1924-1980)As electric typewriters came into widespread use, Bette Nesmith Graham and countless other secretaries had a big problem—while the new machines made typing easier, it was impossible to correct mistakes neatly with an eraser. Graham wanted a solution to the problem, and she found it by watching painters decorating windows, who covered any imperfections with an additional layer. Graham copied their technique by using white, water based paint to cover her typing errors. Graham named the product “Liquid Paper” and the rest is history.Patricia Billings (1926-)Patricia Billings is a sculptor inventor, and businesswoman who invented Geobond, a building material that is strong and fire-proof. In the late 1970s, one of her sculptures fell and broke into pieces, so she began experimenting in her studio. Eight years later, she invented an additive that, when mixed with concrete, creates a very hard fire proof material. Nowadays, contractors use Geobond every day.Sally Fox (1959-)Sally Fox is a cotton grower who grows naturally colored varieties of cotton. She is the inventor of FoxFibre, which is recognized as the first species of long-fiber, naturally-colored cotton that can be made into thread on a machine, which could considerably reduce the amount of pollution that's created through dyeing (染色) fabrics.篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了四位女性发明家及其发明成果。21.Which of the following inventions saves much human labor?A.An automated system to fold paper bags.B.Liquid Paper.C.Geobond.D.FoxFibre.解析:细节理解题。根据Margaret Eloise Knight (1838-1914)部分中的“While working at ... that time was done by hand.”可知,Margaret Eloise Knight (玛格利特·埃洛伊丝·奈特)发明了一种折叠纸袋的自动化系统,该发明大大节约了人力。故选A。22.What was Bette Nesmith Graham?A.A sculptor. B.A grower.C.A secretary. D.An engineer.解析:细节理解题。根据Bette Nesmith Graham (1924-1980)部分中的“As electric typewriters ... had a big problem (随着电动打字机的广泛使用,Bette Nesmith Graham (贝蒂·尼斯密斯·格雷厄姆)和无数其他秘书都遇到了一个大问题)”可知,Bette Nesmith Graham是一名秘书。故选C。23.Whose invention benefits the environment?A.Margaret Eloise Knight's.B.Bette Nesmith Graham's.C.Patricia Billings's.D.Sally Fox's.解析:细节理解题。根据Sally Fox (1959-)部分中的“She is the inventor of ... created through dyeing (染色) fabrics.”可知,Sally Fox (萨莉·福克斯)种植的彩色棉花大大减少了织物染色所带来的污染,由此可知,Sally Fox的发明对环境有益。故选D。BDavid Bennett Sr., who was seriously ill and seeking a miracle, took the last bet on Jan. 7, when he became the first human to be successfully transplanted with the heart of a pig. “It creates the beat; it creates the pressure; it is his heart,” declared Bartley Griffith, director of the surgical team that performed the operation at the University of Maryland Medical Center.Bennett, aged 57, held on through 60 tomorrows, far longer than any previous patient who'd received a heart from another species. His remarkable run offered new hope that such procedures, known as xenotransplantation (异种器官移植) could help relieve the shortage of replacement organs, saving thousands of lives each year.The earliest attempts at xenotransplantation of organs, involving kidneys from rabbits, goats, and other animals, occurred in the early 20th century, decades before the first successful human-to-human transplants. Rejection, which occurs when the recipient's body system recognizes the donor organ as a foreign object and attacks it, followed within hours or days. Results improved after some special drugs arrived in the 1960s, but most recipients still died after a few weeks. The record for a heart xenotransplantation was set in 1983, when an infant named Baby Fae survived for 20 days with an organ from a baboon (狒狒).However, in recent years, advances in gene editing have opened a new possibility: re-edit some genes in animals to provide user friendly spare parts. Pigs could be ideal for this purpose, because they're easy to raise and reach adult human size in months. Some biotech companies, including Revivicor, are investing heavily in the field. The donor pig was offered by Revivicor from a line of animals in which 10 genes had been re edited to improve the heart's condition. Besides, the pig was raised in isolation and tested regularly for viruses that could infect humans or damage the organ itself.This medical breakthrough provided an alternative for the 20% of patients on the heart transplant waiting list who die while waiting or become too sick to be a good candidate.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了异种器官移植的发展及其成果。24.What can we learn from the passage?A.Bennett survived the surgery and has lived healthily since then.B.The operation on Bennett was successfully carried out.C.Xenotransplantation completely solves the problem of the shortage of replacement organs.D.Many patients have received the heart from a pig but failed to live as long as Bennett.解析:细节理解题。根据第一段中的“It creates the beat ... it is his heart (它创造了心跳;它产生了压力;这是他的心脏)”可知,Bennett (班尼特)的手术很成功。故选B。25.What does the author intend to show in Paragraph 3?A.The process of an xenotransplantation operation.B.The consequence of the xenotransplantation operation.C.The significance of the xenotransplantation operation.D.The past exploration of the xenotransplantation operation.解析:推理判断题。根据第三段中的“The earliest attempts ... in the early 20th century”“in the 1960s”以及“in 1983”可推知,作者想在第三段介绍异种器官移植手术的既往探索。故选D。26.What makes pigs ideal for providing spare parts in xenotransplantation?A.Their growth speed and health condition.B.Their life pattern and resistance to viruses.C.Their easiness of keeping and rapid growth.D.Their investment value and natural qualities.解析:细节理解题。根据倒数第二段中的“Pigs could be ideal ... adult human size in months.(猪可能是实现这个目的的理想选择,因为它们很容易饲养,几个月内就能达到成年人类的大小。)”可知,猪是异种移植中提供供体理想的选择,是因为它们容易饲养且长得快。故选C。27.Why was Bennett's operation considered as a breakthrough?A.It offered a possibility of replacement organs through gene editing.B.It proved the potential for using organs from various animals.C.It guaranteed a sufficient supply of donor pigs for transplants.D.It introduced new medications to prevent organ rejection.解析:细节理解题。根据最后一段“This medical breakthrough ... a good candidate.(这一医学突破为心脏移植候选名单上20%的患者提供了另一种选择,这些患者或是在等待过程中死亡或因病情严重而不适合接受心脏移植手术。)”可知,Bennett的手术被认为是一个突破,是因为它提供了通过基因编辑替代器官的可能性。故选A。CThe next time you have cheese, remember the French scientist Louis Pasteur who discovered that bad milk, and many diseases are caused by bacteria (细菌).Louis Pasteur is known as the father of microbiology. In his lifetime, he not only proved that bacteria are the cause of diseases, but also discovered the process of vaccination (接种疫苗) which has saved billions of lives.When Pasteur worked with chickens that were suffering from cholera during his experiments, he accidentally spread cholera to his chickens. Pasteur's chickens became mildly sick but did not die. This was strange as every chicken that came near cholera earlier had died. He realized soon that the cholera had become weak. By the time he tried again, the chickens he had cured earlier did not get cholera anymore. He realized that a weak cholera helped his chickens develop an antibody against it.Later, Pasteur went on to try this on cows, pigs and dogs. All his research helped him develop different vaccines. We now know that the process of vaccination introduces a weakened kind of bacteria into our body. Our body reacts by creating antibodies to fight the bacteria. Now, when our body comes across the same bacteria which are much stronger, it can fight them off.Louis Pasteur received numerous awards for the advancement of biology, chemistry, and medicine. He founded the Pasteur Institute to study diseases. It was the first university to teach microbiology and today there are 32 institutes across 29 countries. For every child vaccinated against a deadly disease, we have Louis Pasteur to thank.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了法国微生物学家Louis Pasteur (路易斯·巴斯德)发现了疫苗接种,从而拯救了亿万人的生命。28.What do we know about Louis Pasteur?A.His discoveries weren't used at his time.B.He discovered the connection between bacteria and diseases.C.He was a professor at the Pasteur Institute.D.His discoveries brought many profits and awards to him.解析:细节理解题。根据第一段“The next time you have cheese ... are caused by bacteria (细菌).”可知,Louis Pasteur发现很多疾病是由细菌引起的,即他发现了细菌和疾病之间的联系。故选B。29.What can we learn from his experiment with chickens?A.Cholera was not a deadly disease then.B.Pasteur spread cholera to chickens on purpose.C.All chickens suffered from cholera died at last.D.The weakened cholera couldn't kill the living creatures.解析:推理判断题。根据第三段“When Pasteur ... an antibody against it.”可知,有些鸡感染了霍乱却没有死,因为它们感染的霍乱已经变弱了,由此可推知,变弱的霍乱无法杀死生物。故选D。30.What is the function of the process of vaccination?A.It builds up people's body.B.Without it, people will die.C.It improves people's ability to avoid diseases.D.It can kill all the diseases and make the sick healthy.解析:推理判断题。根据第四段中的“We now know that ... it can fight them off.(我们现在知道,接种疫苗的过程会将一种变弱的细菌引入我们的身体。我们的身体通过产生抗体来对抗细菌。现在,当我们的身体遇到同样的更强大的细菌时,它可以将它们击退。)”可推知,疫苗接种的作用是它能提高人们避免疾病的能力。故选C。31.Why does the author write the passage?A.Because he wants to honour Louis Pasteur and his contribution to the world.B.Because he wants to show the discoveries of the vaccination.C.Because he wants to call on children to learn from Louis Pasteur.D.Because he wants to introduce an important invention in microbiology.解析:推理判断题。通读全文,尤其是根据最后一段中的“For every child ... to thank.”可知,本文讲述了微生物学家Louis Pasteur发现了疫苗接种,从而拯救了亿万人的生命,由此可推知,本文的写作目的在于缅怀这位伟大的科学家,铭记他的卓越贡献。故选A。DA Beijing-based gene firm on Monday announced the debut (首次亮相) of the world's first, cloned wild arctic wolf via video—100 days after its birth in a Beijing lab. Experts said its birth pioneers the breeding of more rare and endangered animals through cloning technology.“To save the endangered animal, we started the research cooperation with Harbin Polarland on cloning the arctic wolf in 2020. After two years of painstaking efforts, the arctic wolf was cloned successfully. It is the first case of its kind in the world,” Mi Jidong, the company's general manager of the Beijing-based Sinogene Biotechnology Co., said at a press conference in Beijing.Born on June 10, the wolf, named Maya, is in very good health. Its donor cell came from the skin sample of a wild female arctic wolf, which had been introduced from Canada to Harbin Polarland. The cloning of the arctic wolf was accomplished by constructing 137 new embryos (胚胎), followed by the transfer of 85 embryos to the uteri of seven dogs, of which one was born as a healthy wolf—Maya, Zhao noted. The selection of a dog as Maya's surrogate (代孕) was made because dogs share genetic ancestry with ancient wolves and it's more likely to succeed through cloning technology, experts said.He Zhengming, the head of Chinese Experimental Animal Resources Research Institute for Food and Drug Control, said that the cloned animals still have the ability to reproduce if they have intact fertilized eggs. The cloning technology can copy all genetic information for selective breeding, and in this way, it diversifies the population of endangered animals.From the world's first mammal clone “Dolly”, cloning technology has provided the possibility to diversify the populations of some species such as cattle, pigs and horses. When endangered species in some places are identified, cloning of cells preserved from freezing technologies could also generate new life, experts said.However, some raised controversy relating to the cloned arctic wolf. Sun Quanhui, a scientist from the World Animal Protection organization, insisted that cloning technology has made great progress since its birth, but it is still being perfected and in the exploratory stage of research, and there are many technical and ethical issues that need to be tackled and treated with caution.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了世界上第一只克隆的野生北极狼的相关情况,以及其带来的影响。32.What is the significance of the first cloned wild arctic wolf's birth?A.To produce more endangered species through cloning.B.To help the scientists win an award.C.To promote the research cooperation.D.To increase the profit of wildlife reserves.解析:细节理解题。根据第一段中的“Experts said its birth ... through cloning technology.”可知,该北极狼克隆的成功为培育更多珍稀濒危动物开创了先河。故选A。33.What can be inferred from Paragraph 3?A.Maya is the first cloned arctic wolf in the world.B.Wild arctic wolves are easily available in Harbin Polarland.C.There is no scientific support for choosing a dog as Maya's surrogate.D.Researchers experienced trial and error to achieve the successful birth of Maya.解析:推理判断题。根据第三段中的“The cloning of the arctic wolf ... Zhao noted. (赵指出,北极狼的克隆是通过构建137个新胚胎完成的,随后将85个胚胎移植到7只狗的子宫中,其中一只出生时是健康的狼——Maya(玛雅)。)”可推知,研究人员经历了反复实验,才成功克隆出Maya。故选D。34.What's the author's attitude toward cloning technology?A.Doubtful. B.Favorable.C.Objective. D.Opposed.解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“When endangered species ... experts said. (专家表示,当一些地方的濒危物种被发现时,利用冷冻技术保存的细胞进行克隆也可以产生新的生命。)”可知,作者呈现了克隆技术对濒危物种的价值;再根据最后一段中的“However, some raised controversy relating to the cloned arctic wolf. (然而,一些人提出了与克隆北极狼有关的争议。)”可知,作者呈现了对克隆技术的质疑。由此可推知,作者对这一技术持客观态度。故选C。35.Which is the best title of the passage?A.The Research on the Rare and Endangered AnimalsB.The Debut of the World's 1st Cloned Wild Arctic WolfC.The Beginning of the Cloning Technology ApplicationD.The Conservation of Endangered Wildlife Through Cloning Technology解析:标题判断题。通读全文,尤其是根据第一段中的“A Beijing-based gene firm ... cloned wild arctic wolf via video (北京一家基因公司周一通过视频宣布,世界上第一只克隆的野生北极狼首次亮相)”可知,本文主要围绕着第一只克隆的北极狼展开,因此B项(世界上第一只克隆的野生北极狼首次亮相)最适合作为文章标题。故选B。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to develop a healthy lifestyle in high schoolHigh school is a time known for teenagers spreading their wings and developing their minds. 36 Therefore, it is necessary for teenagers to develop a healthy lifestyle. Follow the tips to live a healthy lifestyle. 37 With studying and homework, high school students stay up late and still make it to early class. To function properly, your body and mind need at least eight hours of sleep each night. Go to sleep early enough to get your full requirement, and encourage your roommates to respect your need for enough sleep.Eat a well-balanced diet. High school students may live on a diet of junk food and drinks. 38 If you have the benefit of a meal plan in the high school canteen, make good use of the salad bar and watch out for treats such as ice cream.Exercise regularly. 39 High school students who exercise regularly benefit from a healthy physique (体格) and a mind with less stress. Make use of the school gym and swimming pool, which are typically available to students free of charge. 40 High school can bring on a lot of stressful situations. Aim for balance in your life between your social and school activities. Only take as many classes as you can handle successfully and rely on your support system of friends and family when stress arises.A.Get plenty of rest.B.Plan your school life.C.Manage your stress level.D.Physical activity helps build a strong body and mind.E.High school students are busy with all kinds of activities.F.Unfortunately, many often develop an unhealthy lifestyle.G.Drink plenty of water and eat whole grains and vegetables every day.篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了学生在高中阶段养成健康的生活方式的方法。36.答案:F解析:根据设空后“Therefore, it is necessary ... live a healthy lifestyle.(因此,青少年有必要养成健康的生活方式。遵循以下建议,过一种健康的生活方式。)”可知,F项(不幸的是,许多人经常养成不健康的生活方式。)引出下文,符合语境。故选F。37.答案:A解析:设空处是本段的主旨句。根据设空后“With studying ... each night.”可知,本段讲述了高中生要有充足的睡眠,A项(充分休息。)概括本段内容,符合语境。故选A。38.答案:G解析:根据本段主旨句“Eat a well-balanced diet.(均衡饮食。)”可知,本段建议养成健康的饮食习惯。G项(每天多喝水,吃全麦和蔬菜。)符合本段主旨。故选G。39.答案:D解析:本段建议进行定期锻炼,设空处位于主旨句“Exercise regularly.”的后面,因此应该解释这样做的原因,D项(体育活动有助于建立强健的身心。)符合语境。故选D。40.答案:C解析:设空处是本段的主旨句。根据设空后“High school can bring on ... when stress arises.”可知,高中生要学会控制自己的压力。C项(控制你的压力水平。)概括本段内容,符合语境。故选C。第三部分第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。William ThomsonWilliam Thomson was born on 26 June, 1824 in Belfast. He was taught by his father, a professor of mathematics. In 1832, the family moved to Glasgow where Thomson attended university at the age of 10, then studied at Cambridge and Paris Universities. In 1846 he became professor of natural philosophy in Glasgow, a post he 41 for more than 50 years.In Glasgow, Thomson 42 the first physics laboratory in Britain. He was a pioneer in many different 43 , particularly electromagnetism (电磁学) and thermodynamics (热力学). 44 Faraday (法拉第), he was responsible for the introduction of the 45 of an electromagnetic field where Thomson developed the work of the 46 of the subject, Nicolas Carnot and James Joule. One of the most 47 results of his work was his idea of an absolute zero of temperature—the scale based on this is named 48 him.Throughout his work Thomson's main goal was the practical use of science. He achieved 49 through his work on submarine telegraphy, a major practical problem of the day. He was 50 as a scientific adviser in the laying of the Atlantic telegraph cables in 1857-1858 and 1865-1866, for which he was knighted in 1866. His 51 in marine issues also inspired him to develop a mariners' compass and 52 a tide machine and depth measuring equipment. He invented many electrical instruments and his house in Glasgow was the first to be 53 by electric light.Thomson was raised to the noblemen with the 54 of Baron Kelvin of Largs in 1892. The Kelvin was a small river that flowed near Glasgow University and he was president of the royal Society from 1890 to 1895. He died on 17 December, 1907, in Ayrshire, Scotland and was 55 in Westminster Abbey.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章介绍了William Thomson (威廉·汤姆森)的生平,并重点讲述了他在科学和实际应用方面所取得的成就。41.A.sought B.confirmedC.admired D.held42.A.took up B.broke upC.set up D.blew up解析:seek 寻找;confirm 确认;admire 钦佩;hold 担任。根据上文“professor of natural philosophy in Glasgow”及设空前的“a post”可知,此处表示他担任这个职位长达50多年。故选D。解析:take up 开始从事;break up 打碎;set up 建立;blow up 爆炸。根据下文“the first physics laboratory in Britain”可知,此处表示Thomson在英国建立了第一个物理实验室。故选C。43.A.fields B.countriesC.labs D.colleges44.A.In spite of B.Except forC.Together with D.Regardless of解析:field 领域;country 国家;lab 实验室;college 学院。下文提到的“electromagnetism (电磁学)”和“thermodynamics (热力学)”是两个不同的领域。故选A。解析:in spite of 尽管;except for 除了;together with 和……一起;regardless of 不管。根据下文“Faraday (法拉第), he was responsible ... an electromagnetic field”可知,此处表示他和Faraday一起引入了电磁场的概念。故选C。45.A.command B.conditionC.contract D.concept46.A.learners B.pioneersC.competitors D.leaders解析:command 命令;condition 条件;contract 合同;concept 概念。根据下文“an electromagnetic field”可知,他和Faraday一起引入了电磁场的概念。故选D。解析:learner 学习者;pioneer 先驱;competitor 竞争者;leader 领导者。根据上文“developed the work of”和下文 “the subject ... James Joule”可知,此处表示Thomson发展了这两位先驱在这一课题方面的成就。故选B。47.A.important B.obviousC.fortunate D.positive48.A.for B.withC.after D.on解析:important 重要的;obvious 明显的;fortunate 幸运的;positive 积极的。根据下文“his idea of an absolute zero ... this is named 48 him”可知,此处表示“绝对零度”想法是Thomson工作中最重要的成果之一。故选A。解析:此处表示基于这个想法的温度计就是以他的名字命名的。name after “以……命名”,为固定搭配。故选C。49.A.wealth B.fameC.contribution D.enthusiasm50.A.considered B.attractedC.employed D.accused解析:wealth 财富;fame 名誉;contribution 贡献;enthusiasm 热情。根据下文“He was 50 as a scientific adviser ... he was knighted in 1866.”可知,他通过自己在海底电报方面的工作而成名。故选B。解析:consider 考虑;attract 吸引;employ 聘用;accuse 控告。根据下文“as a scientific adviser in the laying of the Atlantic telegraph cables”可知,他被聘作科学顾问来指导铺设大西洋电报电缆。故选C。51.A.hobby B.desireC.success D.interest52.A.operate B.inventC.control D.produce解析:hobby 爱好;desire 欲望;success 成功;interest 兴趣。根据下文“in marine issues also inspired him to develop a mariners' compass”可知,此处表示他对海洋问题的兴趣激励他开发了船用罗盘。故选D。解析:operate 操作;invent 发明;control 控制;produce 生产。根据上文“develop”和下文“a tide machine and depth-measuring equipment”可知,他发明了潮汐机和深度测量设备;且下文“He invented many electrical instruments”也是提示。故选B。53.A.lit B.builtC.decorated D.equipped54.A.title B.nameC.honor D.award解析:light 照亮;build 建造;decorate 装饰;equip 装备。根据下文“by electric light”可知,此处表示他家是第一家使用电灯照明的家庭。故选A。解析:title 头衔;name 名字;honor 荣誉;award 奖励。根据上文“was raised to the noblemen”和下文“Baron Kelvin of Largs in 1892”可知,在1892年他晋升为贵族,拥有开尔文勋爵的头衔。故选A。55.A.preserved B.respectedC.admitted D.buried解析:preserve 保存;respect 尊敬;admit 承认;bury 埋葬。此处表示他死后被埋葬在威斯敏斯特教堂。故选D。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Today is my son Matthew's last day at home before college. I know that this is good news. I feel extremely proud that Matthew will go to a great school. But looking at the suitcases on his bed sends me out of the room to a hidden corner where I can't stop crying 56 (bitter). Maybe it's normal for most people. 57 (feel) rather depressed, I tell myself, “Pull yourself together!” There are parents sending their kids off to battle fields.One of the greatest gifts of my life is my boys, Matthew and John Owen. Through them, I have explored the mysterious and complicated bond (纽带) between fathers and sons over the past years. By the time Saturday came around, I 58 (be) unable to enjoy the day's activities.Now, standing among Matthew's so many things including 59 collection of science magazines, all of a sudden, I realize it's me who has become a boy again. All my sadness and longing 60 (hold) on to things are back, sweeping over me as they did when I was a child.His bed, 61 position is in the corner of the room, is tidy and spare. It already has the feel of a guest bed. In my mind I remember wrapping him in his favorite blanket. That was our nightly routine until one evening he said, “Daddy, I don't think I need a blanket tonight.” I think of all the times when we lay among the covers, reading books or magazines. I look at the bed and think of all the recent times when I was 62 (annoy) at how late he was sleeping. I'll never have to worry about that again.For his part, Matthew, who is an 63 (ambition) boy, has been a rock. He is treating the time to leave as just another day at home. After all, someone's got to be strong. The reason why I'm proud is 64 he is charging into the first chapter of his adult life with such confidence. I myself am to blame 65 the feelings of sorrow and bitterness.56.__________ 57.________ 58.________ 59.________ 60.________ 61.__________ 62.________ 63.________ 64.________ 65.________篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者马上要和去上大学的儿子分离,作者感到既自豪又悲伤。56.答案:bitterly解析:考查词性转换。此处应用副词修饰动词crying,作状语。故填bitterly。57.答案:Feeling解析:考查非谓语动词。动词feel和其逻辑主语I之间是主动关系,应用现在分词作状语。位于句首,单词首字母应大写。故填Feeling。58.答案:was解析:考查动词的时态和主谓一致。根据时间状语By the time Saturday came around可知,本句描述过去的状态,应用一般过去时。主语是I, be动词应用was。故填was。59.答案:a解析:考查冠词。collection在此处为可数名词,a collection of为固定短语,表示“一批……”。故填a。60.答案:to hold解析:考查非谓语动词。句意:我所有的悲伤和对事物的渴望又回来了,像小时候一样席卷而来。此处应用动词不定式作后置定语。故填to hold。61.答案:whose解析:考查定语从句的引导词。此处引导非限制性定语从句,先行词为His bed,作定语,修饰名词position,表示“床的位置”。故填whose。62.答案:annoyed解析:考查词性转换。此处修饰人,系动词was后应用以 ed形式结尾的形容词作表语。故填annoyed。63.答案:ambitious解析:考查词性转换。此处修饰名词boy,应用形容词,表示“有抱负的”。故填ambitious。64.答案:that解析:考查表语从句的连接词。此处引导表语从句,从句的成分及意义完整,应用that引导。故填that。65.答案:for解析:考查介词。be to blame for sth表示“对某事负有责任”,是固定搭配。故填for。第四部分第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)你校近期将举办一场以“科学精神(scientific spirit)”为主题的演讲比赛,请你写一篇发言稿参赛。注意:1.写作词数应为80个左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍[精彩范文]A man of the soilIt's my great honour today to deliver a speech on scientific spirit to you. From my point of view, devotion and determination contribute the most to the achievement of a scientist.Yuan Longping, a man of the soil, is the best example. As he once said, “My lifelong pursuit is to keep all the people away from hunger.” To realize this dream, he devoted all his life to the soil to boost yields in the field. Although no one thought it could be done, he never lost heart to tackle this challenge. Having overcome varieties of difficulties, he finally found the answer in hybrid rice.Thanks to his scientific spirit, today not just China but many other countries have basically solved the hunger problem.第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Brianna Kemp's father had to move her entire family from Chicago to a small town in Maryland after his business went bankrupt. He didn't lose faith in life, though, and decided to start his family's new life there.Along with the move came a new school for Brianna, who was 14 years old. She had a difficult time accepting the move, as she was a popular cheerleader at her school in Chicago. She also had a good set of friends, and she didn't exactly like meeting new people.When it was time to go to school, her father drove her there to wish her well. “Good luck, sweetheart. I know this is going to be difficult for you, but you can do it. I know you can!” he said, giving her a kiss on the forehead.“Thanks, Dad,” Brianna said quietly before leaving the car. While she was sad, Brianna didn't want her dad to worry even more, so she put on a brave smile and waved before her father drove away.When she got to the school, she was greeted by the school secretary, Mrs Keppler. “Hello, welcome to Chester Middle School! I'm going to give you a quick tour of the school,” she said.“Thank you,” Brianna responded shyly and nervously.Mrs Keppler showed Brianna around, pointing her to the cafeteria, the school auditorium, and the gym. They also passed through the art and music rooms, the science laboratories, and the kitchen.Finally, Brianna was led to the classroom and started her suffering first school day. Faced up with so many new faces, she made a brief self-introduction, still nervous. Then she was guided to sit in the back row alone. During the breaks, all the students seemed so familiar with each other. Brianna found it hard to start a conversation with any one of them, as they were always busy with their own friends. She felt like she was an outsider and didn’t belong. What a suffering the first school day was! So were the following weeks.注意:1.续写词数应为150个左右;2.请按如下格式在相应位置作答。When the day was finally over, Brianna shared her day with her father. ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍Over the next few weeks, things changed beyond Brianna's imagination. ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍写前导读:本文是一篇记叙文。Brianna Kemp (布丽安娜·坎普)跟着父母搬家,离开了原来的城市,因此她不得不转学到新的学校,她在新学校举步维艰,感觉自己像个局外人。父亲会如何鼓励她融入新的环境?Brianna最终有何转变呢?[精彩范文]When the day was finally over, Brianna shared her day with her father. Hearing what Brianna said, her father smiled, “New life means not only new challenges but also opportunities. It all depends on you.” Inspired by what her father said, Brianna was determined to adjust herself to fit in here. She knew that it wasn't easy, and she needed to make an effort. During the breaks, she encouraged herself to reach out to some of those who were talkative, actively involved in their conversations. To her surprise, most of them were easy to get along with.Over the next few weeks, things changed beyond Brianna's imagination. Brianna got to know more classmates and even befriended them. They started spending time together outside of school. They chatted about their interests and had fun together after school, and supported each other during tough times. Thanks to her courage, Brianna was finally able to break into her class's social circle at the new school. She was delighted that she took the initiative to reach out first, which made her school experiences much more enjoyable. 展开更多...... 收起↑ 资源列表 01 第一单元检测卷.mp3 第一单元检测卷.docx 第一单元检测卷.pptx