资源简介 英语 选择性必修 第二册 RJ第五单元检测卷 时间:120分钟 满分:150分较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写A B C D难度 ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)扫一扫·听录音听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Where will the woman probably go for her vacation this year A.France. B.Spain.C.Greece.2.What color of shoes does the woman suggest the man wear A.Blue. B.White.C.Black.3.What does the woman mean A.The man is mistaking her for someone else.B.Someone has told her the news.C.She feels proud of herself.4.How will the man go to Shenzhen from Hong Kong A.By air. B.By subway.C.By train.5.When will the woman visit the man's new house A.Next weekend. B.It depends.C.Right now.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What does the boy want the girl to do A.Help him with math.B.Play tennis with him.C.Go dancing with him.7.At what time is the dance class today A.4:15 pm. B.4:45 pm.C.5:15 pm.听第7段材料,回答第8至10题。8.Who is the man A.A musician. B.A tourist.C.A reporter.9.Why won't the concerts be held at the Government Stadium A.It costs more. B.It is too small.C.It is an open air stadium.10.What's the woman doing A.Doing research.B.Asking for advice.C.Having an interview.听第8段材料,回答第11至13题。11.When will the first course end A.On July 3. B.On July 20.C.On August 10.12.How much is the second course A.£50. B.£500.C.£550.13.Where is the man from A.England. B.France.C.Finland.听第9段材料,回答第14至17题。14.What is the most probable relationship of the two speakers A.Teacher and student.B.Mother and son.C.Classmates.15.What is the boy's uncle A.A doctor. B.A nurse.C.An insurance agent.16.Why did the boy hesitate in talking about his dream at first A.He was afraid of being laughed at.B.His uncle didn't want him to talk about it.C.He was worried that it wouldn't come true.17.Which of the following is true A.The boy's uncle advised him to be a nurse.B.The boy often visits his uncle's hospital.C.The woman thinks positively of the boy's dream.听第10段材料,回答第18至20题。18.What's the cause of the accident A.The engine is out of order.B.High speed and wet road.C.Too much traffic on the road.19.Who called the First Aid Center for help A.A young woman.B.The speaker.C.A policeman.20.What did the policeman do A.He took the driver out of his car.B.He questioned the writer carefully.C.He immediately sent the driver to hospital.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe Community Emergency Response Team (CERT) program is a national program of volunteers trained in disaster preparedness and emergency response. Through Teen CERT, you can serve your community and help take care of your school and home.Why JoinWould you know what to do if an emergency comes After a disaster, professional responders will be needed everywhere. During an emergency, who could help until professional responders arrive Who could be the first person on the scene to step up The answer: You.In most emergencies, a bystander or even the victim, provides the first immediate assistance. Join Teen CERT, and you will learn how to respond when others look to you for help.What You'll DoWe all have a role to play in keeping our communities safe. What role will you play Once you complete your CERT training, you can participate in or lead a variety of activities.During an emergency, your Teen CERT could organize volunteers, give assistance to survivors, provide damage assessment information, provide shelter support and assist with crowd control.Teen CERTs can also help in their schools all year round. Your Teen CERT could participate in disaster drills and exercises, present fire safety education, assist in preparedness outreach (外展服务), provide peer mentoring (指导) and address safety issues in the school.What You'll LearnIt takes about 20 hours to complete the CERT training. During the training, you will learn to put out small fires, conduct light search and rescue, assist those who are injured, set up medical treatment areas, assist emergency responders, identify possible dangers and help reduce survivors' stress.You can also take the Introduction to the CERT training. This independent web based study is interactive and will introduce you to CERT skills before you take the classroom training.21.How can Teen CERT help in the school A.By organizing rescue teams.B.By helping set teaching aims.C.By raising money for survivors.D.By sharing fire safety knowledge.22.What does the training program teach A.How to detect potential dangers.B.How to make medical devices.C.Outdoor survival skills.D.Communication skills.23.What is the purpose of the text A.To introduce a program that focuses on medical treatments.B.To raise money for disasters and emergencies.C.To introduce a charity organization.D.To call on teens to join in a program.BCPR saves lives. It can really change someone's life, as I found out for myself three years ago.On October 14 three years ago, my mom had an accident while playing soccer and was taken to hospital. The next morning, I was told that my mom had had a cardiac arrest (心脏停搏). I later learned that two players on the opposing team kept breathing air into my mother's mouth and pressing her chest for seven minutes, as they waited for the ambulance to arrive. My mom stayed in the hospital for only ten days. I know that I am very lucky to have my mom here, because most people who have cardiac arrests and do not receive CPR within the first six minutes die.My mom has used this experience to spread the word about CPR. She joined the Sudden Cardiac Arrest Support Group, which was set up to help survivors and their families through a difficult experience. The support group also takes part in the Heart Walk every year, raising money for the American Heart Association. And she attends Lobby Day each year, convincing the New York State Legislature to pass a law that would make basic CPR and first aid training a graduation requirement for high school students.This task is not as difficult as it may first appear to be. Every student in New York State must take health class in order to graduate. Just one or two days of health class each year will ensure that every student in the state will learn this important skill. This training is also nearly free. There is no need for a professional CPR instructor because the American Heart Association has online videos that show the newest techniques in CPR. Also, most local EMS services will lend training models to schools.My mom and her fellow survivors go to a high school each year to talk to the students about the importance of learning CPR. This training will not get you the official CPR certification (证书), but as my mom says, “You don't need a little card to save someone's life.”24.How does the author feel about the two players A.Deeply grateful. B.Quite concerned.C.A bit sorry. D.Rather frightened.25.In what way did the author's mother change A.She made efforts to improve CPR.B.She realized the key importance of law.C.She paid more attention to her health.D.She became an active CPR supporter.26.What does Paragraph 4 say about the CPR training for students A.It may be turned down by a lot of students.B.It requires little time and money.C.It will become a graduation requirement.D.It is difficult and dangerous.27.What might the author's mother agree with A.It is challenging for many students to master CPR skills.B.Every graduate should get an official CPR certification.C.CPR skills are more important than CPR certifications.D.High schools should make a special card for CPR learners.COn August 5 just after 7:30 pm, Mike Estepa suffered a massive heart attack. The crazy cyclist was 40 kilometres into his Sunday ride when he stopped by the side of the road to text his family saying he'd be home in about 30 minutes. Moments later, he was lying in the ditch, unconscious.Larissa Arthur was driving back to Calgary from a hike in Field, B.C. with a friend. It was a warm and sunny day, and the two were chatting when a flush of yellow caught Arthur's eyes, she immediately pulled off the road.As Arthur approached the figure, she feared the worst: Estepa was covered in ants and exhibited no signs of life. “There was no pulse and he wasn't breathing,” says Arthur. A bystander called 911 and Arthur, a registered nurse, started chest compressions. She and two other drivers took turns carrying out CPR for the next 15 minutes before medical teams arrived and whisked Estepa away.Two days later, when Estepa woke up in the hospital, he was shocked to learn he had gone into cardiac arrest. How did this happen, and, why was he lucky enough to have survived He was full of gratitude and needed to speak with the woman who had saved him, whom he named his “angel”.“It was emotional,” says Arthur of her meeting with Estepa a few weeks later. Saving his life had extra importance for her: the bike she was returning from that day was one of 100 she's planned to honour her father, who died in 2017 after he fell during a hike that Arthur was meant to be on. “I couldn't save my father's life,” Arthur says, “but this was a chance for me to save someone.”28.Why did Mike Estepa stop while riding A.He suffered a heart attack.B.He wanted to send a message.C.He would like to lie in the ditch.D.He was too far away from his home.29.What do we know about Arthur A.She was an amateur nurse.B.She was scared of ants.C.She knew how to do CPR.D.She went cycling with a friend.30.What did Arthur think of her saving Estepa A.Grateful. B.Lucky.C.Significant. D.Natural.31.What's the best title of the text A.A Miracle to Return to LifeB.An Angel on the RoadsideC.A Risky Cycling AloneD.A Chance to Save LifeDHundreds of people die at sea every year due to ship and airplane accidents. Emergency teams have little time to rescue those in the water because the probability of finding a person alive falls dramatically after six hours. Beyond tides and challenging weather conditions, unsteady coastal currents often make search and rescue operations extremely difficult.New insight into coastal flows gained by an international research team led by George Haller, Professor of Nonlinear Dynamics at ETH Zurich, promises to enhance the search and rescue techniques currently in use. Using tools from dynamical systems theory and ocean data, the team has developed an algorithm (算法) to predict where objects and people floating in water will go. “Our work has a clear potential to save lives,” says Mattia Serra, the first author of a study recently published in Nature Communications.In today's rescue operations at sea, complicated models of ocean dynamics and weather forecasting are used to predict the path of floating objects. For fast-changing coastal waters, however, such predictions are often inaccurate due to uncertain boundaries and missing data. As a result, a search may be launched in the wrong location, causing a loss of precious time.Haller's research team obtained mathematical results predicting that objects floating on the ocean's surface should gather along a few special curves (曲线) which they call TRansient Attracting Profiles (TRAPs). These curves can't be seen with our eyes but can be tracked from instant ocean surface current data using recent mathematical methods developed by the ETH team. This enables quick and precise planning of search paths that are less sensitive to uncertainties in the time and place of the accident.In cooperation with a team from MIT, the ETH team tested their new, TRAP-based search algorithm in two separate ocean experiments near Martha's Vineyard, which is on the northeastern coast of the United States. Working from the same real-time data available to the Coast Guard, the team successfully identified TRAPs in the region in real time. They found that buoys and manikins (浮标和人体模型) thrown in the water indeed quickly gathered along these emerging curves. “Of several competing approaches tested in this project, this was the only algorithm that consistently found the right location,” says Haller.“Our results are rapidly obtained, easy to interpret and cheap to perform,” points out Serra. Haller stresses: “Our hope is that this method will become a standard part of the tool kit of coast guards everywhere.”32.In a search and rescue operation, ________.A.the survival rate drops to almost zero after six hoursB.the use of dynamics leads to the wrong locationC.weather conditions are a determining factorD.changing currents present a challenge33.What is the distinct feature of the new algorithm A.It relies on ocean dynamics.B.It tracks the path of the curves.C.It stops the uncertainties of the accident.D.It figures out how tides change over time.34.Paragraph 5 mainly talks about ________.A.the collection of dataB.the testing of the algorithmC.the identification of the TRAPsD.the cooperation of two research teams35.What is the best title for the passage A.Why Success Rates of Rescue Operations Have Fallen B.Why Algorithms Are Popular in Rescue Operations C.How Mathematics Can Save Lives at Sea D.How Coastal Waters Affect Saving Lives 第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。My friend James did some first aid training last week to learn the fundamentals of the CPR. And he asked if I'd ever done the same.“Yes,” I said, “... and no.”Because, yes, I've attended several resuscitation (复苏) sessions over the years. __36__ In fact, despite being shown all the key information at various points in my career, I don't think I can remember any of it now.What's the problem Every time I've had this type of training, it's been a perfectly good opportunity to learn: an important topic, taught well, in a focused environment, with plenty to see, hear and do. I've always taken it seriously, too, and been focused. And I've always come away with a wealth of information. __37__Here's what I should have done—and what you can do now—to make sure any training doesn't go to waste. __38__ You might be surprised to find that you've got some foundations of knowledge to build on. Pre testing sparks your curiosity and puts you in a frame of mind to remember. Challenge your recall later. __39__ If it's hard to remember, but just about possible with effort, then that's perfect. You need that little bit of struggle to start embedding (把……嵌入) information in your brain. Keep coming back. Put a note in your diary to test yourself again in a week, then ten days after that, then a month on ... leaving longer gaps between checks. __40__Talking to James has inspired me to book myself onto yet another CPR course. But this time I'm determined to do it right. Remember that it's the next day when the real training begins.A.Test yourself before you start.B.Wait a day, then see how much you still know.C.Stay curious about what you are eager to know.D.All the basic information has stuck in your mind.E.But no, I don't exactly feel “trained” to save lives.F.Yet virtually nothing has ever made it to my long term memory.G.Use the questions you wrote on the day to keep challenging yourself.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。On July 30, Ralph Harms, 78, was out on the golf course with his son Joe and friend Doug Green. At the fourth hole, Ralph was __41__. He shouted, “Yeah, baby!” after nailing a long putt (推杆).However, three days later Ralph __42__ in the hospital. He had gone into cardiac arrest and did not __43__ anything until then. He compared the event to suddenly __44__ a light switch. He did not __45__ anything suggesting something was wrong. Ralph's son, Joe, had __46__ CPR from his father about four years earlier. At the time, the two men were watching football and __47__ an ad about getting CPR certified (认证). Ralph was already CPR certified. Ralph remembered __48__ Joe how to perform CPR during a break in the game.According to Ralph, it was __49__ that Joe remembered how to do CPR, otherwise he would __50__ have been able to tell his story of __51__.As Doug dialed 911 on his mobile phone, Joe performed CPR on his dad. Ralph's heart __52__ three times while emergency personnel were on the way. Joe continued CPR while he waited for __53__.For the first three days of his recovery, Ralph did not wake up. The knowledge and use of CPR were both __54__ to Ralph's survival. CPR saves lives and does not take a lot of time to learn. Moreover, you can learn this must have __55__ easily anytime. With the knowledge you receive, you might very well end up saving the life of someone you love.41.A.curious B.excitedC.embarrassed D.concerned42.A.called B.workedC.awoke D.disappeared43.A.admire B.regretC.play D.remember44.A.turning off B.picking upC.holding onto D.taking over45.A.remove B.confirmC.experience D.record46.A.heard B.learnedC.requested D.received47.A.placed B.sawC.made D.posted48.A.asking B.advisingC.showing D.reminding49.A.wonderful B.interestingC.strange D.unusual50.A.sometimes B.alwaysC.seldom D.never51.A.success B.friendshipC.courage D.survival52.A.beat B.stoppedC.ached D.quickened53.A.change B.permissionC.instruction D.help54.A.unique B.naturalC.important D.harmful55.A.skill B.hobbyC.behaviour D.career第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The Montreal Museum of Fine Arts in Canada has teamed up with a group of doctors __56__ (help) sick people. The doctors will send patients to art galleries, instead of __57__ (give) them medicine. The museum is taking part __58__ ten trials on patients to find out how art affects health. The patients include people with breast cancer (癌症), eating disorders and mental health problems. Thomas Bastien, __59__ (direct) of education and wellness at the museum, believes that art heals (治愈). He said, “We saw that the museum was good for people, so we __60__(decide) to start this program with the doctors a few months ago. If you have breast cancer, you can come to the museum and you might feel much __61__ (well).”Dr H?lène Boyer, __62__ has a lot of experience in helping to heal people with art therapy (疗法), spoke about its advantages. She said, “There is more and more scientific evidence __63__ art therapy is good for your physical health.” She said looking at art increases the same kinds of hormones (激素) in __64__ (we) bodies that are produced when we exercise. The museum's director general said, “I am __65__ (complete) sure that in the 21st century, art will be what physical activity was for health in the 20th century.”56.______ 57.______ 58.______ 59.______60.______ 61.______ 62.______ 63.______64.______ 65.______第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,你校将举办以“急救”为主题的英语演讲比赛。请你写一篇演讲稿参赛,内容包括:1.急救的意义(挽救生命,减轻痛苦等);2.呼吁学习急救知识。注意:1.写作词数应为80个左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Good morning! Thank you!第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。“Wow, these trees are so tall!” William shouted excitedly, while walking with his classmates in a forest near his school. They were on a field trip to the forest as part of a science lesson.Over there, they met the forester (护林人), Victor. When William learned Victor lived in a simple wooden house there for years, he laughed at him with his friends.Then, they passed by an entrance to a cave. William wanted to explore inside the cave, but his teacher didn't allow it. “I'll come back here,” he thought. On the way back to school, he remembered the exact location of the cave.The next day, William asked his four friends to the cave together. They told their parents they would go to the library and return home in the evening. None of the teenagers told their parents about their plan to visit the cave.When the teenagers reached the cave, they left their school bags outside to reduce the burden. One by one, they entered the cave. Just when they took a few steps inside, some rocks from the cave wall fell and blocked the entrance.“How are we going to get out now?” one of the teenagers Sarah shouted. William had an idea and said, “Maybe we can try digging through the fallen rocks with our hands to reach the entrance.” But realizing getting out of the cave only by their hands was impossible, they had great fear. The sun was about to go down. The teenagers started calling for help, but nobody could hear them. The teenagers were losing hope.Victor happened to pass by the entrance to the cave, and five school bags caught his attention. He also heard some sounds coming from inside the cave. “Who's in there?” Victor shouted.“I'm William! We came here yesterday with our teacher!” William replied instantly. “Help us, please! We are stuck! Sarah can't breathe here because of fear.”“Okay, calm down, children!” Victor said. “I'll help you get out!”注意:1.续写词数应为150个左右;2.请按如下格式在相应位置作答。Victor immediately called the first aid center and rushed home. Soon, the teenagers walked outside the cave and took a deep breath in the fresh air. 第五单元检测卷 时间:120分钟 满分:150分较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写A B C D难度 ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)扫一扫·听录音听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W:Last year I went to France for vacation, but I want to go somewhere warmer this year. M:You should go to Greece. The weather there is nice and it has a lot of amazing buildings. W:But I've been there before. I think I will go to Spain.1.Where will the woman probably go for her vacation this year A.France. B.Spain.C.Greece.答案:BText 2M:Mom, I need a white shirt and black shoes for the singing contest at school. W:Do the shoes need to be black You can wear your blue shoes. I think blue matches white the best.2.What color of shoes does the woman suggest the man wear A.Blue. B.White.C.Black.答案:AText 3M:Congratulations! You got the highest grade in the whole class. You must have been working hard for a long time. W:You must be thinking of someone else. I'm still waiting for my grades.3.What does the woman mean A.The man is mistaking her for someone else.B.Someone has told her the news.C.She feels proud of herself.答案:AText 4W:On the first day, you will leave Shanghai for Hong Kong on the night flight. And you'll stay there for two days. You will then go to Shenzhen by subway on the third day and stay two nights there. M:That sounds great. I'm looking forward to it. And can I get back by train W:Of course.4.How will the man go to Shenzhen from Hong Kong A.By air. B.By subway.C.By train.答案:BText 5M:I'd like to invite you to my new house next weekend. W:Thank you, but I'm not sure when I'll have time at the moment.5.When will the woman visit the man's new house A.Next weekend. B.It depends.C.Right now.答案:B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6M:Hi Judy. Do you want to play tennis after the math class—say about 4:15 W:That would be fun but I've got a dance class. It's usually at a quarter past five but it's half an hour earlier this afternoon. It takes me ages to get into my dance clothes so I really don't think I'll have time today. Let's try tomorrow.6.What does the boy want the girl to do A.Help him with math.B.Play tennis with him.C.Go dancing with him.答案:B7.At what time is the dance class today A.4:15 pm. B.4:45 pm.C.5:15 pm.答案:B听第7段材料,回答第8至10题。Text 7W:Hi, Mr Smith. How does the city impress you M:Pretty well. People here are crazy about pop music, and I feel so happy to have a chance to hold three concerts here. The City Hall, where the concerts will be held, looks good, though it's a bit smaller than the Government Stadium. W:Why aren't you performing at the Government Stadium M:I was told not to risk an open air show in March as it rains so often. W:Some fans say that $50 is too much for the cheapest seats. M:That's a lot, I know. If we had a bigger hall we could get more people in and they wouldn't have to pay so much. W:There are five members of your group, aren't there Have they all been with you since the beginning M:All except the drummer, who's only been with us for a month. W:Well, Mr Smith, I hope you enjoy your four days here in Shanghai. M:Thank you.8.Who is the man A.A musician. B.A tourist.C.A reporter.答案:A9.Why won't the concerts be held at the Government Stadium A.It costs more. B.It is too small.C.It is an open air stadium.答案:C10.What's the woman doing A.Doing research.B.Asking for advice.C.Having an interview.答案:C听第8段材料,回答第11至13题。Text 8M:Hi, I'd like to have some information about the summer courses at Swan School. W:Certainly, Sir. We have two full time summer courses. The first course begins on July 3rd and lasts until July 20th, and the second from July 24th until August 10th. M:What about the fees for each course W:The former course costs £500, and the latter costs £50 higher. M:I see. Do we have to find our own accommodation W:No, we have a lady who arranges the accommodation for you with Oxford families here. M:Good, how much does it cost W:£140 a week. M:OK. I'd like to choose the second course, please. W:Sure, Sir. Can I have your name and nationality, please M:Dominick Dobuwa. D O B U W A. I'm from France. W:OK, Mr Dobuwa, you choose the second course from July 24th to August 10th. Please pay before July 15th through our official website. M:OK, I'm looking forward to going to your school in person.11.When will the first course end A.On July 3. B.On July 20.C.On August 10.答案:B12.How much is the second course A.£50. B.£500.C.£550.答案:C13.Where is the man from A.England. B.France.C.Finland.答案:B听第9段材料,回答第14至17题。Text 9W:So Marvin, what do you want to be when you grow up M:I don't know. W:Come on, Marvin, everyone else in the class told us about their dreams. We all want to hear about yours. M:OK. I want to be a ... a ..., oh, I don't want to say it. W:Go on. It's OK, really. M:OK. I want to be a nurse. W:Oh ... well, that's a wonderful job. Now class, being a nurse isn't just for women, you know. There are a lot of male nurses in some of the best hospitals in the country. M:Right, that's what my uncle told me. He wanted to be a doctor, but he realized that he cared more about getting to know his patients and helping them on a daily basis instead of arguing with insurance companies and trying to earn the most money. So, he became a nurse instead. W:When did you decide that you wanted to be a nurse, Marvin M:I think it was when I visited my uncle at work in St. Mary's Hospital. He got permission from the hospital to show me around, and I even got to meet some of his patients! It was really cool to see him working there. I want to be just like him. W:Good for you, Marvin!14.What is the most probable relationship of the two speakers A.Teacher and student.B.Mother and son.C.Classmates.答案:A15.What is the boy's uncle A.A doctor. B.A nurse.C.An insurance agent.答案:B16.Why did the boy hesitate in talking about his dream at first A.He was afraid of being laughed at.B.His uncle didn't want him to talk about it.C.He was worried that it wouldn't come true.答案:A17.Which of the following is true A.The boy's uncle advised him to be a nurse.B.The boy often visits his uncle's hospital.C.The woman thinks positively of the boy's dream.答案:C听第10段材料,回答第18至20题。Text 10It was raining heavily as I was walking up the hill towards the station at six o'clock on a Saturday morning. At this early hour there wasn't much traffic and there weren't many people in sight. Just as I was crossing the road near the top of the hill a car came around the corner. It was traveling very fast and the driver was obviously having difficulty in controlling it. Suddenly it went off the road, hit a lamp post and turned over. At once I ran to the car to help the driver, but he was seriously hurt. A young woman hurried into the station and called the First Aid Center while I took care of the driver. A number of other people gathered around the car, but there wasn't a great deal we could do. A policeman arrived a few minutes later and asked me a lot of questions about the accident. Shortly afterwards a bus arrived at a high speed and took him away to hospital. Later, I went to the hospital to see the driver. I was told that his operation had been successful and that he was getting better rapidly.18.What's the cause of the accident A.The engine is out of order.B.High speed and wet road.C.Too much traffic on the road.答案:B19.Who called the First Aid Center for help A.A young woman.B.The speaker.C.A policeman.答案:A20.What did the policeman do A.He took the driver out of his car.B.He questioned the writer carefully.C.He immediately sent the driver to hospital.答案:B第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe Community Emergency Response Team (CERT) program is a national program of volunteers trained in disaster preparedness and emergency response. Through Teen CERT, you can serve your community and help take care of your school and home.Why JoinWould you know what to do if an emergency comes After a disaster, professional responders will be needed everywhere. During an emergency, who could help until professional responders arrive Who could be the first person on the scene to step up The answer: You.In most emergencies, a bystander or even the victim, provides the first immediate assistance. Join Teen CERT, and you will learn how to respond when others look to you for help.What You'll DoWe all have a role to play in keeping our communities safe. What role will you play Once you complete your CERT training, you can participate in or lead a variety of activities.During an emergency, your Teen CERT could organize volunteers, give assistance to survivors, provide damage assessment information, provide shelter support and assist with crowd control.Teen CERTs can also help in their schools all year round. Your Teen CERT could participate in disaster drills and exercises, present fire safety education, assist in preparedness outreach (外展服务), provide peer mentoring (指导) and address safety issues in the school.What You'll LearnIt takes about 20 hours to complete the CERT training. During the training, you will learn to put out small fires, conduct light search and rescue, assist those who are injured, set up medical treatment areas, assist emergency responders, identify possible dangers and help reduce survivors' stress.You can also take the Introduction to the CERT training. This independent web based study is interactive and will introduce you to CERT skills before you take the classroom training.篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了青少年社区应急响应小组项目,通过这一项目,青少年可以学到应急技能来为社区提供服务并帮助照顾学校和家庭。21.How can Teen CERT help in the school A.By organizing rescue teams.B.By helping set teaching aims.C.By raising money for survivors.D.By sharing fire safety knowledge.答案:D解析:细节理解题。根据What You'll Do部分中的“Your Teen CERT could ... issues in the school.(你的青少年社区应急响应小组项目可以参加灾难演习和练习,提供消防安全教育,协助准备外展,提供同伴指导和解决学校的安全问题。)”可知,该项目会分享消防安全知识。故选D。22.What does the training program teach A.How to detect potential dangers.B.How to make medical devices.C.Outdoor survival skills.D.Communication skills.答案:A解析:细节理解题。根据What You'll Learn部分中的“During the training ... reduce survivors' stress.(在培训期间,你将学习扑灭小型火灾,进行简单的搜救,帮助伤员,建立医疗区域,协助紧急救援人员,识别可能的危险并帮助减轻幸存者的压力。)”可知,该培训项目会教青少年识别潜在的危险。故选A。23.What is the purpose of the text A.To introduce a program that focuses on medical treatments.B.To raise money for disasters and emergencies.C.To introduce a charity organization.D.To call on teens to join in a program.答案:D解析:推理判断题。通读全文,尤其是根据第一段“The Community Emergency Response Team (CERT) ... school and home.(社区应急响应小组项目是一个由受过备灾和应急响应培训的志愿者组成的全国性项目。通过青少年CERT,你可以服务你的社区,帮助照顾你的学校和家庭。)”可推知,本文主要介绍了CERT项目,目的是号召青少年参加这个项目。故选D。BCPR saves lives. It can really change someone's life, as I found out for myself three years ago.On October 14 three years ago, my mom had an accident while playing soccer and was taken to hospital. The next morning, I was told that my mom had had a cardiac arrest (心脏停搏). I later learned that two players on the opposing team kept breathing air into my mother's mouth and pressing her chest for seven minutes, as they waited for the ambulance to arrive. My mom stayed in the hospital for only ten days. I know that I am very lucky to have my mom here, because most people who have cardiac arrests and do not receive CPR within the first six minutes die.My mom has used this experience to spread the word about CPR. She joined the Sudden Cardiac Arrest Support Group, which was set up to help survivors and their families through a difficult experience. The support group also takes part in the Heart Walk every year, raising money for the American Heart Association. And she attends Lobby Day each year, convincing the New York State Legislature to pass a law that would make basic CPR and first aid training a graduation requirement for high school students.This task is not as difficult as it may first appear to be. Every student in New York State must take health class in order to graduate. Just one or two days of health class each year will ensure that every student in the state will learn this important skill. This training is also nearly free. There is no need for a professional CPR instructor because the American Heart Association has online videos that show the newest techniques in CPR. Also, most local EMS services will lend training models to schools.My mom and her fellow survivors go to a high school each year to talk to the students about the importance of learning CPR. This training will not get you the official CPR certification (证书), but as my mom says, “You don't need a little card to save someone's life.”篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者的母亲在发生心脏骤停后被人用心肺复苏术拯救了性命,后来作者的母亲利用这次经历来宣传心肺复苏术,说服纽约州立法机构通过一项法律,将基本的心肺复苏术和急救训练作为高中生毕业的要求。24.How does the author feel about the two players A.Deeply grateful. B.Quite concerned.C.A bit sorry. D.Rather frightened.答案:A解析:推理判断题。 根据第二段中的“I later learned ... six minutes die.”可推知,那两名球员通过心肺复苏术救了作者的母亲,因此作者非常感激他们。故选A。25.In what way did the author's mother change A.She made efforts to improve CPR.B.She realized the key importance of law.C.She paid more attention to her health.D.She became an active CPR supporter.答案:D解析:细节理解题。根据第三段中的“My mom has used this experience to spread the word about CPR.(我母亲利用这次经历来宣传心肺复苏术。)”可知,作者母亲的变化是她康复后成了一名积极的心肺复苏术的支持者。故选D。26.What does Paragraph 4 say about the CPR training for students A.It may be turned down by a lot of students.B.It requires little time and money.C.It will become a graduation requirement.D.It is difficult and dangerous.答案:B解析:细节理解题。 根据第四段中的“Just one or two days ... is also nearly free.(每年只要上一到两天的健康课,就能确保该州的每个学生都能学会这项重要的技能。这种培训几乎也是免费的。)”可知,CPR培训花费的时间和费用都很少。故选B。27.What might the author's mother agree with A.It is challenging for many students to master CPR skills.B.Every graduate should get an official CPR certification.C.CPR skills are more important than CPR certifications.D.High schools should make a special card for CPR learners.答案:C解析:推理判断题。 根据最后一段中的“This training will ... to save someone's life.(这种培训不会让你获得官方的CPR证书,但就像我母亲说的,‘你不需要一张小卡片来拯救一个人的生命。’)”可推知,作者的母亲认为,心肺复苏术的技能比这种技术的证书更重要。故选C。COn August 5 just after 7:30 pm, Mike Estepa suffered a massive heart attack. The crazy cyclist was 40 kilometres into his Sunday ride when he stopped by the side of the road to text his family saying he'd be home in about 30 minutes. Moments later, he was lying in the ditch, unconscious.Larissa Arthur was driving back to Calgary from a hike in Field, B.C. with a friend. It was a warm and sunny day, and the two were chatting when a flush of yellow caught Arthur's eyes, she immediately pulled off the road.As Arthur approached the figure, she feared the worst: Estepa was covered in ants and exhibited no signs of life. “There was no pulse and he wasn't breathing,” says Arthur. A bystander called 911 and Arthur, a registered nurse, started chest compressions. She and two other drivers took turns carrying out CPR for the next 15 minutes before medical teams arrived and whisked Estepa away.Two days later, when Estepa woke up in the hospital, he was shocked to learn he had gone into cardiac arrest. How did this happen, and, why was he lucky enough to have survived He was full of gratitude and needed to speak with the woman who had saved him, whom he named his “angel”.“It was emotional,” says Arthur of her meeting with Estepa a few weeks later. Saving his life had extra importance for her: the bike she was returning from that day was one of 100 she's planned to honour her father, who died in 2017 after he fell during a hike that Arthur was meant to be on. “I couldn't save my father's life,” Arthur says, “but this was a chance for me to save someone.”篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Mike Estepa (迈克·埃斯特帕)在骑行途中突发心脏病被路过的护士Arthur (阿瑟)挽救的经历。28.Why did Mike Estepa stop while riding A.He suffered a heart attack.B.He wanted to send a message.C.He would like to lie in the ditch.D.He was too far away from his home.答案:B解析:细节理解题。根据第一段中的“he stopped by the side of the road to text his family”可知, Mike Estepa停下来是为了给家人发信息。故选B。29.What do we know about Arthur A.She was an amateur nurse.B.She was scared of ants.C.She knew how to do CPR.D.She went cycling with a friend.答案:C解析:细节理解题。根据第三段中的“Arthur, a registered nurse ... the next 15 minutes”可知,Arthur知道如何实施心肺复苏术。故选C。30.What did Arthur think of her saving Estepa A.Grateful. B.Lucky.C.Significant. D.Natural.答案:C解析:推理判断题。根据最后一段中的“Saving his life ... to honour her father (挽救他的生命对她来说尤为重要:那天她归还的自行车是她计划纪念她父亲的100辆自行车之一)”可推知,Arthur认为自己救了Estepa这件事对自己来说意义重大。故选C。31.What's the best title of the text A.A Miracle to Return to LifeB.An Angel on the RoadsideC.A Risky Cycling AloneD.A Chance to Save Life答案:B解析:标题判断题。通读全文可知,本文主要讲述了Arthur在路上挽救了因心脏病突发而晕倒的Mike Estepa,因而被Estepa称为“天使”。由此可推知,B项(路边的天使)最适合作为文章标题。故选B。DHundreds of people die at sea every year due to ship and airplane accidents. Emergency teams have little time to rescue those in the water because the probability of finding a person alive falls dramatically after six hours. Beyond tides and challenging weather conditions, unsteady coastal currents often make search and rescue operations extremely difficult.New insight into coastal flows gained by an international research team led by George Haller, Professor of Nonlinear Dynamics at ETH Zurich, promises to enhance the search and rescue techniques currently in use. Using tools from dynamical systems theory and ocean data, the team has developed an algorithm (算法) to predict where objects and people floating in water will go. “Our work has a clear potential to save lives,” says Mattia Serra, the first author of a study recently published in Nature Communications.In today's rescue operations at sea, complicated models of ocean dynamics and weather forecasting are used to predict the path of floating objects. For fast-changing coastal waters, however, such predictions are often inaccurate due to uncertain boundaries and missing data. As a result, a search may be launched in the wrong location, causing a loss of precious time.Haller's research team obtained mathematical results predicting that objects floating on the ocean's surface should gather along a few special curves (曲线) which they call TRansient Attracting Profiles (TRAPs). These curves can't be seen with our eyes but can be tracked from instant ocean surface current data using recent mathematical methods developed by the ETH team. This enables quick and precise planning of search paths that are less sensitive to uncertainties in the time and place of the accident.In cooperation with a team from MIT, the ETH team tested their new, TRAP-based search algorithm in two separate ocean experiments near Martha's Vineyard, which is on the northeastern coast of the United States. Working from the same real-time data available to the Coast Guard, the team successfully identified TRAPs in the region in real time. They found that buoys and manikins (浮标和人体模型) thrown in the water indeed quickly gathered along these emerging curves. “Of several competing approaches tested in this project, this was the only algorithm that consistently found the right location,” says Haller.“Our results are rapidly obtained, easy to interpret and cheap to perform,” points out Serra. Haller stresses: “Our hope is that this method will become a standard part of the tool kit of coast guards everywhere.”篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了一个国际研究团队开发了一种数学算法,该算法可以预测漂浮在水面上的物体和人的去向,从而帮助挽救生命。32.In a search and rescue operation, ________.A.the survival rate drops to almost zero after six hoursB.the use of dynamics leads to the wrong locationC.weather conditions are a determining factorD.changing currents present a challenge答案:D解析:细节理解题。根据第一段中的“Beyond tides and ... operations extremely difficult.(除了潮汐和恶劣的天气条件外,不稳定的沿海洋流经常使搜救行动变得极其困难。)”可知,在搜救行动中,不断变化的洋流是一个挑战。故选D。33.What is the distinct feature of the new algorithm A.It relies on ocean dynamics.B.It tracks the path of the curves.C.It stops the uncertainties of the accident.D.It figures out how tides change over time.答案:B解析:细节理解题。根据第四段中的“These curves can't be seen ... by the ETH team.(这些曲线不能被我们的眼睛看到,但可以通过使用由ETH团队最新开发的数学算法,从即时的海洋表面洋流数据中追踪到这些曲线。)”可知,新算法能追踪到曲线的路径。故选B。34.Paragraph 5 mainly talks about ________.A.the collection of dataB.the testing of the algorithmC.the identification of the TRAPsD.the cooperation of two research teams答案:B解析:段落大意题。根据第五段中的“In cooperation with ... of the United States.(在与麻省理工学院的一个团队的合作下,ETH团队在美国东北部海岸的玛莎葡萄园岛附近的两个独立的海洋实验中测试了他们新的、基于TRAP的搜索算法。)”可知,第五段主要介绍新算法的测试。故选B。35.What is the best title for the passage A.Why Success Rates of Rescue Operations Have Fallen B.Why Algorithms Are Popular in Rescue Operations C.How Mathematics Can Save Lives at Sea D.How Coastal Waters Affect Saving Lives 答案:C解析:标题判断题。通读全文,尤其是根据第二段中的“the team has developed ... and people floating in water will go”可知,文章主要介绍了如何使用数学算法在海上挽救生命。故选C。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。My friend James did some first aid training last week to learn the fundamentals of the CPR. And he asked if I'd ever done the same.“Yes,” I said, “... and no.”Because, yes, I've attended several resuscitation (复苏) sessions over the years. __36__ In fact, despite being shown all the key information at various points in my career, I don't think I can remember any of it now.What's the problem Every time I've had this type of training, it's been a perfectly good opportunity to learn: an important topic, taught well, in a focused environment, with plenty to see, hear and do. I've always taken it seriously, too, and been focused. And I've always come away with a wealth of information. __37__Here's what I should have done—and what you can do now—to make sure any training doesn't go to waste. __38__ You might be surprised to find that you've got some foundations of knowledge to build on. Pre testing sparks your curiosity and puts you in a frame of mind to remember. Challenge your recall later. __39__ If it's hard to remember, but just about possible with effort, then that's perfect. You need that little bit of struggle to start embedding (把……嵌入) information in your brain. Keep coming back. Put a note in your diary to test yourself again in a week, then ten days after that, then a month on ... leaving longer gaps between checks. __40__Talking to James has inspired me to book myself onto yet another CPR course. But this time I'm determined to do it right. Remember that it's the next day when the real training begins.A.Test yourself before you start.B.Wait a day, then see how much you still know.C.Stay curious about what you are eager to know.D.All the basic information has stuck in your mind.E.But no, I don't exactly feel “trained” to save lives.F.Yet virtually nothing has ever made it to my long term memory.G.Use the questions you wrote on the day to keep challenging yourself.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了培训心肺复苏术后,为了保持长期记忆,提出的一些方法。36.答案:E解析:上文“‘Yes,’ I said, ‘... and no.’(‘是的,’我说,‘……也不是。’)”以及“Because, yes, I've attended several resuscitation (复苏) sessions over the years.(因为,是的,这些年来我参加过几次心肺复苏术。)”表明作者矛盾的心理以及作者说“是”的原因。E项(但不是,我不觉得自己接受过拯救生命的“训练”。)承接上文,介绍作者说“不是”的原因。故选E。37.答案:F解析:上文“And I've always come away with a wealth of information.(我总是带着大量的信息离开。)”介绍作者学习心肺复苏术的收获,下文“Here's what I should have done ... go to waste.(以下是我应该做的——也是你现在可以做的——以确保任何培训都不会浪费。)”表明作者的培训浪费了,F项(然而,几乎没有什么东西能进入我的长期记忆。)承上启下,符合语境。故选F。38.答案:A解析:下文“Pre testing sparks your curiosity and puts you in a frame of mind to remember.(预先测试会激发你的好奇心,让你进入一个记忆的状态。)”介绍预先测试的好处。A项(开始之前先测试一下自己。)与下文相呼应。故选A。39.答案:B解析:本段主旨句“Challenge your recall later.(稍后挑战你的回忆。)”建议要稍后回忆一下所学内容,看看还记得多少。B项(再等一天,然后看看你还知道多少。)符合语境。故选B。40.答案:G解析:本段主旨句“Keep coming back.(不断回来。)”建议要经常复习培训的内容。G项(用你当天写的问题不断挑战自己。)符合语境。故选G。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。On July 30, Ralph Harms, 78, was out on the golf course with his son Joe and friend Doug Green. At the fourth hole, Ralph was __41__. He shouted, “Yeah, baby!” after nailing a long putt (推杆).However, three days later Ralph __42__ in the hospital. He had gone into cardiac arrest and did not __43__ anything until then. He compared the event to suddenly __44__ a light switch. He did not __45__ anything suggesting something was wrong. Ralph's son, Joe, had __46__ CPR from his father about four years earlier. At the time, the two men were watching football and __47__ an ad about getting CPR certified (认证). Ralph was already CPR certified. Ralph remembered __48__ Joe how to perform CPR during a break in the game.According to Ralph, it was __49__ that Joe remembered how to do CPR, otherwise he would __50__ have been able to tell his story of __51__.As Doug dialed 911 on his mobile phone, Joe performed CPR on his dad. Ralph's heart __52__ three times while emergency personnel were on the way. Joe continued CPR while he waited for __53__.For the first three days of his recovery, Ralph did not wake up. The knowledge and use of CPR were both __54__ to Ralph's survival. CPR saves lives and does not take a lot of time to learn. Moreover, you can learn this must have __55__ easily anytime. With the knowledge you receive, you might very well end up saving the life of someone you love.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位78岁的老人Ralph (拉尔夫)在打高尔夫球时突然心脏骤停,幸运的是他的儿子Joe (乔)在四年前从Ralph那里学过心肺复苏术,在紧急情况下对Ralph进行了心肺复苏,挽救了他的生命。41.A.curious B.excitedC.embarrassed D.concerned答案:B解析:curious 好奇的;excited 激动的;embarrassed 尴尬的;concerned 担忧的。根据下文“He shouted, ‘Yeah, baby!’ after nailing a long putt (推杆).”可知,此时他非常激动。故选B。42.A.called B.workedC.awoke D.disappeared答案:C解析:call 打电话,呼叫;work 工作;awake 醒来;disappear 消失。根据下文“For the first three days of his recovery, Ralph did not wake up.”可知,Ralph昏迷了三天才醒来。故选C。43.A.admire B.regretC.play D.remember答案:D解析:admire 钦佩;regret 后悔;play 玩;remember 记得。根据上文“He had gone into cardiac arrest”和“did not”可知,他根本不记得发生了什么事。故选D。44.A.turning off B.picking upC.holding onto D.taking over答案:A解析:turn off 关闭;pick up 捡起;hold onto 坚持;take over 接管。根据上文“He had gone into cardiac arrest and did not __43__ anything until then.”可知,由于过度激动,他心脏骤停了,而他也不记得发生了什么。由此可推知,他把这一事件比作突然关掉电灯开关。故选A。45.A.remove B.confirmC.experience D.record答案:C解析:remove 移除;confirm 证实;experience 经历;record 记录。此处表示Ralph没有经历过任何暗示有什么不对劲的事情。故选C。46.A.heard B.learnedC.requested D.received答案:B解析:hear 听到;learn 学会;request 要求;receive 收到。根据下文“Ralph remembered __48__ Joe how to perform CPR during a break in the game.”可知,Joe从父亲那儿学会了心肺复苏术。故选B。47.A.placed B.sawC.made D.posted答案:B解析:根据下文“an ad about getting CPR certified (认证)”以及上文提到的他们正在看足球比赛可知,他们看到了一则关于获得心肺复苏认证的广告。故选B。48.A.asking B.advisingC.showing D.reminding答案:C解析:ask 问;advise 建议;show 展示;remind 提醒。根据上文“Ralph's son, Joe, had __46__ CPR from his father about four years earlier.”可知,Joe从父亲那儿学会了心肺复苏术,由此可推知,此处表示Ralph曾经向儿子展示过如何实施心肺复苏术。故选C。49.A.wonderful B.interestingC.strange D.unusual答案:A解析:wonderful 极好的;interesting 有趣的;strange 奇怪的;unusual 不同寻常的。根据下文“As Doug dialed ... while he waited for __53__.”可知,正是由于Joe记得如何实施心肺复苏术,Ralph才获救,因此这是一件极好的事情。故选A。50.A.sometimes B.alwaysC.seldom D.never答案:D解析:根据上文可知,正是由于Joe记得如何实施心肺复苏术,所以Ralph才获救,设空前“otherwise”表示转折,由此可推知,此处应表示如果Joe不记得怎么实施心肺复苏术,那么Ralph也不会获救,也不可能讲述自己的故事。故选D。51.A.success B.friendshipC.courage D.survival答案:D解析:success 成功;friendship 友谊;courage 勇气;survival 存活。正是由于Joe记得如何实施心肺复苏术,Ralph才获救,所以他讲述的是自己幸存下来的故事。故选D。52.A.beat B.stoppedC.ached D.quickened答案:B解析:beat 击打;stop 停止;ache 疼痛;quicken 加速。根据上文“He had gone into cardiac arrest”可知,Ralph的心脏停止跳动三次。故选B。53.A.change B.permissionC.instruction D.help答案:D解析:change 变化;permission 允许;instruction 说明;help 帮助。根据上文“while emergency personnel were on the way”可知,Joe是在等待救援人员的帮助。故选D。54.A.unique B.naturalC.important D.harmful答案:C解析:unique 独特的;natural 自然的;important 重要的;harmful 有害的。根据下文“With the knowledge ... of someone you love.”可知,心肺复苏术的知识和运用对Ralph的生存是很重要的。故选C。55.A.skill B.hobbyC.behaviour D.career答案:A解析:skill 技能;hobby 爱好;behaviour 行为;career 职业。根据上文“CPR saves lives”可知,此处指心肺复苏术这个技能。故选A。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The Montreal Museum of Fine Arts in Canada has teamed up with a group of doctors __56__ (help) sick people. The doctors will send patients to art galleries, instead of __57__ (give) them medicine. The museum is taking part __58__ ten trials on patients to find out how art affects health. The patients include people with breast cancer (癌症), eating disorders and mental health problems. Thomas Bastien, __59__ (direct) of education and wellness at the museum, believes that art heals (治愈). He said, “We saw that the museum was good for people, so we __60__(decide) to start this program with the doctors a few months ago. If you have breast cancer, you can come to the museum and you might feel much __61__ (well).”Dr H?lène Boyer, __62__ has a lot of experience in helping to heal people with art therapy (疗法), spoke about its advantages. She said, “There is more and more scientific evidence __63__ art therapy is good for your physical health.” She said looking at art increases the same kinds of hormones (激素) in __64__ (we) bodies that are produced when we exercise. The museum's director general said, “I am __65__ (complete) sure that in the 21st century, art will be what physical activity was for health in the 20th century.”56.______ 57.______ 58.______ 59.______60.______ 61.______ 62.______ 63.______64.______ 65.______篇章导读:本文是一篇新闻报道。文章报道了加拿大蒙特利尔美术博物馆与医生合作,用艺术帮助病人的事迹。56.答案:to help解析:考查非谓语动词。此处应用动词不定式作目的状语,表示“为了”。故填to help。57.答案:giving解析:考查非谓语动词。介词of后应用动名词作宾语。故填giving。58.答案:in解析:考查介词。句意:该博物馆正在参与十项针对病人的试验,以了解艺术如何影响健康。take part in “参加”,是固定搭配。故填in。59.答案:director解析:考查词性转换。句意:博物馆的教育和健康主管Thomas Bastien (托马斯·巴斯蒂安)认为,艺术可以治愈疾病。设空处作Thomas Bastien的同位语,应用名词director表示“主管”。故填director。60.答案:decided解析:考查动词的时态。根据时间状语a few months ago可知,此处描述过去发生的事情,应用一般过去时。故填decided。61.答案:better解析:考查形容词的比较级。句意:如果你患有乳腺癌,你可以来博物馆,你可能会感觉好得多。根据设空前much可知,此处应用well的比较级,表示“更好的”。故填better。62.答案:who解析:考查定语从句的引导词。此处引导非限制性定语从句,先行词为Dr H?lène Boyer,指人,且在从句中作主语,应用关系代词who引导。故填who。63.答案:that解析:考查同位语从句的连接词。此处引导同位语从句,解释说明evidence的具体内容,从句成分和语义均完整,应用that引导。故填that。64.答案:our解析:考查代词。句意:她说,看艺术会增加我们体内运动时产生的同种激素。此处应用形容词性物主代词修饰限定名词bodies。故填our。65.答案:completely解析:考查词性转换。应用副词修饰形容词sure。故填completely。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,你校将举办以“急救”为主题的英语演讲比赛。请你写一篇演讲稿参赛,内容包括:1.急救的意义(挽救生命,减轻痛苦等);2.呼吁学习急救知识。注意:1.写作词数应为80个左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Good morning! Thank you![精彩范文]Good morning!It is important for us to learn some knowledge about first aid in our daily life. If a person has an accident, he needs medical care before a doctor can be found. Therefore, it is necessary that we know how to give the wounded proper first aid measures. Knowing knowledge about first aid will help us make good judgments. With the help of correct first aid measures, we can alleviate the sufferings of the patient. What's far more important is that we can reduce the possibility of disability and save lives.Life is precious. To save lives, everybody should know some first aid skills in case we meet an emergency some day.Thank you!第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。“Wow, these trees are so tall!” William shouted excitedly, while walking with his classmates in a forest near his school. They were on a field trip to the forest as part of a science lesson.Over there, they met the forester (护林人), Victor. When William learned Victor lived in a simple wooden house there for years, he laughed at him with his friends.Then, they passed by an entrance to a cave. William wanted to explore inside the cave, but his teacher didn't allow it. “I'll come back here,” he thought. On the way back to school, he remembered the exact location of the cave.The next day, William asked his four friends to the cave together. They told their parents they would go to the library and return home in the evening. None of the teenagers told their parents about their plan to visit the cave.When the teenagers reached the cave, they left their school bags outside to reduce the burden. One by one, they entered the cave. Just when they took a few steps inside, some rocks from the cave wall fell and blocked the entrance.“How are we going to get out now?” one of the teenagers Sarah shouted. William had an idea and said, “Maybe we can try digging through the fallen rocks with our hands to reach the entrance.” But realizing getting out of the cave only by their hands was impossible, they had great fear. The sun was about to go down. The teenagers started calling for help, but nobody could hear them. The teenagers were losing hope.Victor happened to pass by the entrance to the cave, and five school bags caught his attention. He also heard some sounds coming from inside the cave. “Who's in there?” Victor shouted.“I'm William! We came here yesterday with our teacher!” William replied instantly. “Help us, please! We are stuck! Sarah can't breathe here because of fear.”“Okay, calm down, children!” Victor said. “I'll help you get out!”注意:1.续写词数应为150个左右;2.请按如下格式在相应位置作答。Victor immediately called the first aid center and rushed home. Soon, the teenagers walked outside the cave and took a deep breath in the fresh air. 写前导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了William (威廉)和同学们在森林中进行实地考察时发现了一个山洞,但老师不允许他们进入。第二天,William和他的四个朋友偷偷去探索山洞,却被困在了里面。幸运的是,他们被护林人Victor (维克多)发现。Victor如何对他们实施救援呢?他们被救出后,又会做些什么呢?[精彩范文]Victor immediately called the first aid center and rushed home. After a little while, Victor got back to the entrance with a shovel and a flashlight. “Hey! I'm back!” he shouted, assuring the kids that he would rescue them. Then, he began digging through the rocks at the entrance. It wasn't easy for one man to do it, but he was trying his best. Meanwhile, William and his friends tried to stay calm and told Sarah not to worry. A few minutes later, William and his friends could see the flashlight shine through the cave's entrance, which made them excited.Soon, the teenagers walked outside the cave and took a deep breath in the fresh air. Fortunately, Sarah felt better. Just then, medical workers arrived and examined the children carefully to make sure they were OK. William looked at Victor who was worn out and regretted making fun of him when they first met. He apologized to the great forester and thanked him for rescuing him and his friends. Later, the teenagers' parents arrived and were grateful to Victor for his timely rescue. Also, the teenagers promised their parents they wouldn't lie and take such a dangerous adventure again.27(共104张PPT)WELCOME UNIT第五单元检测卷时间:120分钟 满分:150分较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)题型 听力 阅读 七选五 完形 填空 语法填空 应用文写作 读后续写A B C D 难度 ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★第一部分第二部分第三部分第四部分目录CONTENTS1234第一部分第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 11.Where will the woman probably go for her vacation this year A.France. B.Spain.C.Greece.W:Last year I went to France for vacation, but I want to go somewhere warmer this year.M:You should go to Greece. The weather there is nice and it has a lot of amazing buildings.W:But I've been there before. I think I will go to Spain.Text 22.What color of shoes does the woman suggest the man wear A.Blue. B.White.C.Black.M:Mom, I need a white shirt and black shoes for the singing contest at school.W:Do the shoes need to be black You can wear your blue shoes. I think blue matches white the best.Text 33.What does the woman mean A.The man is mistaking her for someone else.B.Someone has told her the news.C.She feels proud of herself.M:Congratulations! You got the highest grade in the whole class. You must have been working hard for a long time.W:You must be thinking of someone else. I'm still waiting for my grades.Text 44.How will the man go to Shenzhen from Hong Kong A.By air. B.By subway.C.By train.W:On the first day, you will leave Shanghai for Hong Kong on the night flight. And you'll stay there for two days. You will then go to Shenzhen by subway on the third day and stay two nights there.M:That sounds great. I'm looking forward to it. And can I get back by train W:Of course.Text 55.When will the woman visit the man's new house A.Next weekend. B.It depends.C.Right now.M:I'd like to invite you to my new house next weekend.W:Thank you, but I'm not sure when I'll have time at the moment.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6M:Hi Judy. Do you want to play tennis after the math class—say about 4:15 W:That would be fun but I've got a dance class. It's usually at a quarter past five but it's half an hour earlier this afternoon. It takes me ages to get into my dance clothes so I really don't think I'll have time today. Let's try tomorrow.6.What does the boy want the girl to do A.Help him with math.B.Play tennis with him.C.Go dancing with him.7.At what time is the dance class today A.4:15 pm. B.4:45 pm.C.5:15 pm.听第7段材料,回答第8至10题。Text 7W:Hi, Mr Smith. How does the city impress you M:Pretty well. People here are crazy about pop music, and I feel so happy to have a chance to hold three concerts here. The City Hall, where the concerts will be held, looks good, though it's a bit smaller than the Government Stadium.W:Why aren't you performing at the Government Stadium M:I was told not to risk an open air show in March as it rains so often.W:Some fans say that $50 is too much for the cheapest seats.M:That's a lot, I know. If we had a bigger hall we could get more people in and they wouldn't have to pay so much.W:There are five members of your group, aren't there Have they all been with you since the beginning M:All except the drummer, who's only been with us for a month.W:Well, Mr Smith, I hope you enjoy your four days here in Shanghai.M:Thank you.8.Who is the man A.A musician. B.A tourist.C.A reporter.9.Why won't the concerts be held at the Government Stadium A.It costs more. B.It is too small.C.It is an open air stadium.10.What's the woman doing A.Doing research. B.Asking for advice.C.Having an interview.听第8段材料,回答第11至13题。Text 8M:Hi, I'd like to have some information about the summer courses at Swan School.W:Certainly, Sir. We have two full time summer courses. The first course begins on July 3rd and lasts until July 20th, and the second from July 24th until August 10th.M:What about the fees for each course W:The former course costs £500, and the latter costs £50 higher.M:I see. Do we have to find our own accommodation W:No, we have a lady who arranges the accommodation for you with Oxford families here.M:Good, how much does it cost W:£140 a week.M:OK. I'd like to choose the second course, please.W:Sure, Sir. Can I have your name and nationality, please M:Dominick Dobuwa. D O B U W A. I'm from France.W:OK, Mr Dobuwa, you choose the second course from July 24th to August 10th. Please pay before July 15th through our official website.M:OK, I'm looking forward to going to your school in person.11.When will the first course end A.On July 3. B.On July 20.C.On August 10.12.How much is the second course A.£50. B.£500.C.£550.13.Where is the man from A.England. B.France.C.Finland.听第9段材料,回答第14至17题。Text 9W:So Marvin, what do you want to be when you grow up M:I don't know.W:Come on, Marvin, everyone else in the class told us about their dreams. We all want to hear about yours.M:OK. I want to be a ... a ..., oh, I don't want to say it.W:Go on. It's OK, really.M:OK. I want to be a nurse.W:Oh ... well, that's a wonderful job. Now class, being a nurse isn't just for women, you know. There are a lot of male nurses in some of the best hospitals in the country.M:Right, that's what my uncle told me. He wanted to be a doctor, but he realized that he cared more about getting to know his patients and helping them on a daily basis instead of arguing with insurance companies and trying to earn the most money. So, he became a nurse instead.W:When did you decide that you wanted to be a nurse, Marvin M:I think it was when I visited my uncle at work in St. Mary's Hospital. He got permission from the hospital to show me around, and I even got to meet some of his patients! It was really cool to see him working there. I want to be just like him.W:Good for you, Marvin!14.What is the most probable relationship of the two speakers A.Teacher and student.B.Mother and son.C.Classmates.15.What is the boy's uncle A.A doctor. B.A nurse.C.An insurance agent.16.Why did the boy hesitate in talking about his dream at first A.He was afraid of being laughed at.B.His uncle didn't want him to talk about it.C.He was worried that it wouldn't come true.17.Which of the following is true A.The boy's uncle advised him to be a nurse.B.The boy often visits his uncle's hospital.C.The woman thinks positively of the boy's dream.听第10段材料,回答第18至20题。Text 10It was raining heavily as I was walking up the hill towards the station at six o'clock on a Saturday morning. At this early hour there wasn't much traffic and there weren't many people in sight. Just as I was crossing the road near the top of the hill a car came around the corner. It was traveling very fast and the driver was obviously having difficulty in controlling it. Suddenly it went off the road, hit a lamp post and turned over. At once I ran to the car to help the driver, but he was seriously hurt. A young woman hurried into the station and called the First Aid Center while I took care of the driver. A number of otherpeople gathered around the car, but there wasn't a great deal we could do. A policeman arrived a few minutes later and asked me a lot of questions about the accident. Shortly afterwards a bus arrived at a high speed and took him away to hospital. Later, I went to the hospital to see the driver. I was told that his operation had been successful and that he was getting better rapidly.18.What's the cause of the accident A.The engine is out of order.B.High speed and wet road.C.Too much traffic on the road.19.Who called the First Aid Center for help A.A young woman.B.The speaker.C.A policeman.20.What did the policeman do A.He took the driver out of his car.B.He questioned the writer carefully.C.He immediately sent the driver to hospital.第二部分第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe Community Emergency Response Team (CERT) program is a national program of volunteers trained in disaster preparedness and emergency response. Through Teen CERT, you can serve your community and help take care of your school and home.Why JoinWould you know what to do if an emergency comes After a disaster, professional responders will be needed everywhere. During an emergency, who could help until professional responders arrive Who could be the first person on the scene to step up The answer: You.In most emergencies, a bystander or even the victim, provides the first immediate assistance. Join Teen CERT, and you will learn how to respond when others look to you for help.What You'll DoWe all have a role to play in keeping our communities safe. What role will you play Once you complete your CERT training, you can participate in or lead a variety of activities.During an emergency, your Teen CERT could organize volunteers, give assistance to survivors, provide damage assessment information, provide shelter support and assist with crowd control.Teen CERTs can also help in their schools all year round. Your Teen CERT could participate in disaster drills and exercises, present fire safety education, assist in preparedness outreach (外展服务), provide peer mentoring (指导) and address safety issues in the school.What You'll LearnIt takes about 20 hours to complete the CERT training. During the training, you will learn to put out small fires, conduct light search and rescue, assist those who are injured, set up medical treatment areas, assist emergency responders, identify possible dangers and help reduce survivors' stress.You can also take the Introduction to the CERT training. This independent web based study is interactive and will introduce you to CERT skills before you take the classroom training.篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了青少年社区应急响应小组项目,通过这一项目,青少年可以学到应急技能来为社区提供服务并帮助照顾学校和家庭。21.How can Teen CERT help in the school A.By organizing rescue teams.B.By helping set teaching aims.C.By raising money for survivors.D.By sharing fire safety knowledge.解析:细节理解题。根据What You'll Do部分中的“Your Teen CERT could ... issues in the school.(你的青少年社区应急响应小组项目可以参加灾难演习和练习,提供消防安全教育,协助准备外展,提供同伴指导和解决学校的安全问题。)”可知,该项目会分享消防安全知识。故选D。22.What does the training program teach A.How to detect potential dangers. B.How to make medical devices.C.Outdoor survival skills. D.Communication skills.解析:细节理解题。根据What You'll Learn部分中的“During the training ... reduce survivors' stress.(在培训期间,你将学习扑灭小型火灾,进行简单的搜救,帮助伤员,建立医疗区域,协助紧急救援人员,识别可能的危险并帮助减轻幸存者的压力。)”可知,该培训项目会教青少年识别潜在的危险。故选A。23.What is the purpose of the text A.To introduce a program that focuses on medical treatments.B.To raise money for disasters and emergencies.C.To introduce a charity organization.D.To call on teens to join in a program.解析:推理判断题。通读全文,尤其是根据第一段“The Community Emergency Response Team (CERT) ... school and home.(社区应急响应小组项目是一个由受过备灾和应急响应培训的志愿者组成的全国性项目。通过青少年CERT,你可以服务你的社区,帮助照顾你的学校和家庭。)”可推知,本文主要介绍了CERT项目,目的是号召青少年参加这个项目。故选D。BCPR saves lives. It can really change someone's life, as I found out for myself three years ago.On October 14 three years ago, my mom had an accident while playing soccer and was taken to hospital. The next morning, I was told that my mom had had a cardiac arrest (心脏停搏). I later learned that two players on the opposing team kept breathing air into my mother's mouth and pressing her chest for seven minutes, as they waited for the ambulance to arrive. My mom stayed in the hospital for only ten days. I know that I am very lucky to have my mom here, because most people who have cardiac arrests and do not receive CPR within the first six minutes die.My mom has used this experience to spread the word about CPR. She joined the Sudden Cardiac Arrest Support Group, which was set up to help survivors and their families through a difficult experience. The support group also takes part in the Heart Walk every year, raising money for the American Heart Association. And she attends Lobby Day each year, convincing the New York State Legislature to pass a law that would make basic CPR and first aid training a graduation requirement for high school students.This task is not as difficult as it may first appear to be. Every student in New York State must take health class in order to graduate. Just one or two days of health class each year will ensure that every student in the state will learn this important skill. This training is also nearly free. There is no need for a professional CPR instructor because the American Heart Association has online videos that show the newest techniques in CPR. Also, most local EMS services will lend training models to schools.My mom and her fellow survivors go to a high school each year to talk to the students about the importance of learning CPR. This training will not get you the official CPR certification (证书), but as my mom says, “You don't need a little card to save someone's life.”篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者的母亲在发生心脏骤停后被人用心肺复苏术拯救了性命,后来作者的母亲利用这次经历来宣传心肺复苏术,说服纽约州立法机构通过一项法律,将基本的心肺复苏术和急救训练作为高中生毕业的要求。24.How does the author feel about the two players A.Deeply grateful. B.Quite concerned.C.A bit sorry. D.Rather frightened.解析:推理判断题。 根据第二段中的“I later learned ... six minutes die.”可推知,那两名球员通过心肺复苏术救了作者的母亲,因此作者非常感激他们。故选A。25.In what way did the author's mother change A.She made efforts to improve CPR.B.She realized the key importance of law.C.She paid more attention to her health.D.She became an active CPR supporter.解析:细节理解题。根据第三段中的“My mom has used this experience to spread the word about CPR.(我母亲利用这次经历来宣传心肺复苏术。)”可知,作者母亲的变化是她康复后成了一名积极的心肺复苏术的支持者。故选D。26.What does Paragraph 4 say about the CPR training for students A.It may be turned down by a lot of students.B.It requires little time and money.C.It will become a graduation requirement.D.It is difficult and dangerous.解析:细节理解题。 根据第四段中的“Just one or two days ... is also nearly free.(每年只要上一到两天的健康课,就能确保该州的每个学生都能学会这项重要的技能。这种培训几乎也是免费的。)”可知,CPR培训花费的时间和费用都很少。故选B。27.What might the author's mother agree with A.It is challenging for many students to master CPR skills.B.Every graduate should get an official CPR certification.C.CPR skills are more important than CPR certifications.D.High schools should make a special card for CPR learners.解析:推理判断题。 根据最后一段中的“This training will ... to save someone's life.(这种培训不会让你获得官方的CPR证书,但就像我母亲说的,‘你不需要一张小卡片来拯救一个人的生命。’)”可推知,作者的母亲认为,心肺复苏术的技能比这种技术的证书更重要。故选C。COn August 5 just after 7:30 pm, Mike Estepa suffered a massive heart attack. The crazy cyclist was 40 kilometres into his Sunday ride when he stopped by the side of the road to text his family saying he'd be home in about 30 minutes. Moments later, he was lying in the ditch, unconscious.Larissa Arthur was driving back to Calgary from a hike in Field, B.C. with a friend. It was a warm and sunny day, and the two were chatting when a flush of yellow caught Arthur's eyes, she immediately pulled off the road.As Arthur approached the figure, she feared the worst: Estepa was covered in ants and exhibited no signs of life. “There was no pulse and he wasn't breathing,” says Arthur. A bystander called 911 and Arthur, a registered nurse, started chest compressions. She and two other drivers took turns carrying out CPR for the next 15 minutes before medical teams arrived and whisked Estepa away.Two days later, when Estepa woke up in the hospital, he was shocked to learn he had gone into cardiac arrest. How did this happen, and, why was he lucky enough to have survived He was full of gratitude and needed to speak with the woman who had saved him, whom he named his “angel”.“It was emotional,” says Arthur of her meeting with Estepa a few weeks later. Saving his life had extra importance for her: the bike she was returning from that day was one of 100 she's planned to honour her father, who died in 2017 after he fell during a hike that Arthur was meant to be on. “I couldn't save my father's life,” Arthur says, “but this was a chance for me to save someone.”篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Mike Estepa (迈克·埃斯特帕)在骑行途中突发心脏病被路过的护士Arthur (阿瑟)挽救的经历。28.Why did Mike Estepa stop while riding A.He suffered a heart attack.B.He wanted to send a message.C.He would like to lie in the ditch.D.He was too far away from his home.解析:细节理解题。根据第一段中的“he stopped by the side of the road to text his family”可知, Mike Estepa停下来是为了给家人发信息。故选B。29.What do we know about Arthur A.She was an amateur nurse.B.She was scared of ants.C.She knew how to do CPR.D.She went cycling with a friend.解析:细节理解题。根据第三段中的“Arthur, a registered nurse ... the next 15 minutes”可知,Arthur知道如何实施心肺复苏术。故选C。30.What did Arthur think of her saving Estepa A.Grateful. B.Lucky.C.Significant. D.Natural.解析:推理判断题。根据最后一段中的“Saving his life ... to honour her father (挽救他的生命对她来说尤为重要:那天她归还的自行车是她计划纪念她父亲的100辆自行车之一)”可推知,Arthur认为自己救了Estepa这件事对自己来说意义重大。故选C。31.What's the best title of the text A.A Miracle to Return to LifeB.An Angel on the RoadsideC.A Risky Cycling AloneD.A Chance to Save Life解析:标题判断题。通读全文可知,本文主要讲述了Arthur在路上挽救了因心脏病突发而晕倒的Mike Estepa,因而被Estepa称为“天使”。由此可推知,B项(路边的天使)最适合作为文章标题。故选B。DHundreds of people die at sea every year due to ship and airplane accidents. Emergency teams have little time to rescue those in the water because the probability of finding a person alive falls dramatically after six hours. Beyond tides and challenging weather conditions, unsteady coastal currents often make search and rescue operations extremely difficult.New insight into coastal flows gained by an international research team led by George Haller, Professor of Nonlinear Dynamics at ETH Zurich, promises to enhance the search and rescue techniques currently in use. Using tools from dynamical systems theory and ocean data, the team has developed an algorithm (算法) to predict where objects and people floating in water will go. “Our work has a clear potential to save lives,” says Mattia Serra, the first author of a study recently published in Nature Communications.In today's rescue operations at sea, complicated models of ocean dynamics and weather forecasting are used to predict the path of floating objects. For fast-changing coastal waters, however, such predictions are often inaccurate due to uncertain boundaries and missing data. As a result, a search may be launched in the wrong location, causing a loss of precious time.Haller's research team obtained mathematical results predicting that objects floating on the ocean's surface should gather along a few special curves (曲线) which they call TRansient Attracting Profiles (TRAPs). These curves can't be seen with our eyes but can be tracked from instant ocean surface current data using recent mathematical methods developed by the ETH team. This enables quick and precise planning of search paths that are less sensitive to uncertainties in the time and place of the accident.In cooperation with a team from MIT, the ETH team tested their new, TRAP-based search algorithm in two separate ocean experiments near Martha's Vineyard, which is on the northeastern coast of the United States. Working from the same real-time dataavailable to the Coast Guard, the team successfully identified TRAPs in the region in real time. They found that buoys and manikins (浮标和人体模型) thrown in the water indeed quickly gathered along these emerging curves. “Of several competing approaches tested in this project, this was the only algorithm that consistently found the right location,” says Haller.“Our results are rapidly obtained, easy to interpret and cheap to perform,” points out Serra. Haller stresses: “Our hope is that this method will become a standard part of the tool kit of coast guards everywhere.”篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了一个国际研究团队开发了一种数学算法,该算法可以预测漂浮在水面上的物体和人的去向,从而帮助挽救生命。32.In a search and rescue operation, ________.A.the survival rate drops to almost zero after six hoursB.the use of dynamics leads to the wrong locationC.weather conditions are a determining factorD.changing currents present a challenge解析:细节理解题。根据第一段中的“Beyond tides and ... operations extremely difficult.(除了潮汐和恶劣的天气条件外,不稳定的沿海洋流经常使搜救行动变得极其困难。)”可知,在搜救行动中,不断变化的洋流是一个挑战。故选D。33.What is the distinct feature of the new algorithm A.It relies on ocean dynamics.B.It tracks the path of the curves.C.It stops the uncertainties of the accident.D.It figures out how tides change over time.解析:细节理解题。根据第四段中的“These curves can't be seen ... by the ETH team.(这些曲线不能被我们的眼睛看到,但可以通过使用由ETH团队最新开发的数学算法,从即时的海洋表面洋流数据中追踪到这些曲线。)”可知,新算法能追踪到曲线的路径。故选B。34.Paragraph 5 mainly talks about ________.A.the collection of dataB.the testing of the algorithmC.the identification of the TRAPsD.the cooperation of two research teams解析:段落大意题。根据第五段中的“In cooperation with ... of the United States.(在与麻省理工学院的一个团队的合作下,ETH团队在美国东北部海岸的玛莎葡萄园岛附近的两个独立的海洋实验中测试了他们新的、基于TRAP的搜索算法。)”可知,第五段主要介绍新算法的测试。故选B。35.What is the best title for the passage A.Why Success Rates of Rescue Operations Have Fallen B.Why Algorithms Are Popular in Rescue Operations C.How Mathematics Can Save Lives at Sea D.How Coastal Waters Affect Saving Lives 解析:标题判断题。通读全文,尤其是根据第二段中的“the team has developed ... and people floating in water will go”可知,文章主要介绍了如何使用数学算法在海上挽救生命。故选C。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。My friend James did some first aid training last week to learn the fundamentals of the CPR. And he asked if I'd ever done the same.“Yes,” I said, “... and no.”Because, yes, I've attended several resuscitation (复苏) sessions over the years. __36__ In fact, despite being shown all the key information at various points in my career, I don't think I can remember any of it now.What's the problem Every time I've had this type of training, it's been a perfectly good opportunity to learn: an important topic, taught well, in a focused environment, with plenty to see, hear and do. I've always taken it seriously, too, and been focused. And I've always come away with a wealth of information. __37__Here's what I should have done—and what you can do now—to make sure any training doesn't go to waste. __38__ You might be surprised to find that you've got some foundations of knowledge to build on. Pre testing sparks your curiosity and puts you in a frame of mind to remember. Challenge your recall later. __39__ If it's hard to remember, but just about possible with effort, then that's perfect. You need that little bit of struggle to start embedding (把……嵌入) information in your brain. Keep coming back. Put a note in your diary to test yourself again in a week, then ten days after that, then a month on ... leaving longer gaps between checks. __40__Talking to James has inspired me to book myself onto yet another CPR course. But this time I'm determined to do it right. Remember that it's the next day when the real training begins.A.Test yourself before you start.B.Wait a day, then see how much you still know.C.Stay curious about what you are eager to know.D.All the basic information has stuck in your mind.E.But no, I don't exactly feel “trained” to save lives.F.Yet virtually nothing has ever made it to my long term memory.G.Use the questions you wrote on the day to keep challenging yourself.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了培训心肺复苏术后,为了保持长期记忆,提出的一些方法。36.答案:E解析:上文“‘Yes,’ I said, ‘... and no.’(‘是的,’我说,‘……也不是。’)”以及“Because, yes, I've attended several resuscitation (复苏) sessions over the years.(因为,是的,这些年来我参加过几次心肺复苏术。)”表明作者矛盾的心理以及作者说“是”的原因。E项(但不是,我不觉得自己接受过拯救生命的“训练”。)承接上文,介绍作者说“不是”的原因。故选E。37.答案:F解析:上文“And I've always come away with a wealth of information.(我总是带着大量的信息离开。)”介绍作者学习心肺复苏术的收获,下文“Here's what I should have done ... go to waste.(以下是我应该做的——也是你现在可以做的——以确保任何培训都不会浪费。)”表明作者的培训浪费了,F项(然而,几乎没有什么东西能进入我的长期记忆。)承上启下,符合语境。故选F。38.答案:A解析:下文“Pre testing sparks your curiosity and puts you in a frame of mind to remember.(预先测试会激发你的好奇心,让你进入一个记忆的状态。)”介绍预先测试的好处。A项(开始之前先测试一下自己。)与下文相呼应。故选A。39.答案:B解析:本段主旨句“Challenge your recall later.(稍后挑战你的回忆。)”建议要稍后回忆一下所学内容,看看还记得多少。B项(再等一天,然后看看你还知道多少。)符合语境。故选B。40.答案:G解析:本段主旨句“Keep coming back.(不断回来。)”建议要经常复习培训的内容。G项(用你当天写的问题不断挑战自己。)符合语境。故选G。第三部分第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。On July 30, Ralph Harms, 78, was out on the golf course with his son Joe and friend Doug Green. At the fourth hole, Ralph was __41__. He shouted, “Yeah, baby!” after nailing a long putt (推杆).However, three days later Ralph __42__ in the hospital. He had gone into cardiac arrest and did not __43__ anything until then. He compared the event to suddenly __44__ a light switch. He did not __45__ anything suggesting something was wrong. Ralph's son, Joe, had __46__ CPR from his father about four years earlier. At the time, the two men were watching football and __47__ an ad about getting CPR certified (认证). Ralph was already CPR certified. Ralph remembered __48__ Joe how to perform CPR during a break in the game.According to Ralph, it was __49__ that Joe remembered how to do CPR, otherwise he would __50__ have been able to tell his story of __51__.As Doug dialed 911 on his mobile phone, Joe performed CPR on his dad. Ralph's heart __52__ three times while emergency personnel were on the way. Joe continued CPR while he waited for __53__.For the first three days of his recovery, Ralph did not wake up. The knowledge and use of CPR were both __54__ to Ralph's survival. CPR saves lives and does not take a lot of time to learn. Moreover, you can learn this must have __55__ easily anytime. With the knowledge you receive, you might very well end up saving the life of someone you love.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位78岁的老人Ralph (拉尔夫)在打高尔夫球时突然心脏骤停,幸运的是他的儿子Joe (乔)在四年前从Ralph那里学过心肺复苏术,在紧急情况下对Ralph进行了心肺复苏,挽救了他的生命。41.A.curious B.excitedC.embarrassed D.concerned解析:curious 好奇的;excited 激动的;embarrassed 尴尬的;concerned 担忧的。根据下文“He shouted, ‘Yeah, baby!’ after nailing a long putt (推杆).”可知,此时他非常激动。故选B。42.A.called B.workedC.awoke D.disappeared解析:call 打电话,呼叫;work 工作;awake 醒来;disappear 消失。根据下文“For the first three days of his recovery, Ralph did not wake up.”可知,Ralph昏迷了三天才醒来。故选C。43.A.admire B.regretC.play D.remember解析:admire 钦佩;regret 后悔;play 玩;remember 记得。根据上文“He had gone into cardiac arrest”和“did not”可知,他根本不记得发生了什么事。故选D。44.A.turning off B.picking upC.holding onto D.taking over解析:turn off 关闭;pick up 捡起;hold onto 坚持;take over 接管。根据上文“He had gone into cardiac arrest and did not __43__ anything until then.”可知,由于过度激动,他心脏骤停了,而他也不记得发生了什么。由此可推知,他把这一事件比作突然关掉电灯开关。故选A。45.A.remove B.confirmC.experience D.record解析:remove 移除;confirm 证实;experience 经历;record 记录。此处表示Ralph没有经历过任何暗示有什么不对劲的事情。故选C。46.A.heard B.learnedC.requested D.received解析:hear 听到;learn 学会;request 要求;receive 收到。根据下文“Ralph remembered __48__ Joe how to perform CPR during a break in the game.”可知,Joe从父亲那儿学会了心肺复苏术。故选B。47.A.placed B.sawC.made D.posted解析:根据下文“an ad about getting CPR certified (认证)”以及上文提到的他们正在看足球比赛可知,他们看到了一则关于获得心肺复苏认证的广告。故选B。48.A.asking B.advisingC.showing D.reminding解析:ask 问;advise 建议;show 展示;remind 提醒。根据上文“Ralph's son, Joe, had __46__ CPR from his father about four years earlier.”可知,Joe从父亲那儿学会了心肺复苏术,由此可推知,此处表示Ralph曾经向儿子展示过如何实施心肺复苏术。故选C。49.A.wonderful B.interestingC.strange D.unusual解析:wonderful 极好的;interesting 有趣的;strange 奇怪的;unusual 不同寻常的。根据下文“As Doug dialed ... while he waited for __53__.”可知,正是由于Joe记得如何实施心肺复苏术,Ralph才获救,因此这是一件极好的事情。故选A。50.A.sometimes B.alwaysC.seldom D.never解析:根据上文可知,正是由于Joe记得如何实施心肺复苏术,所以Ralph才获救,设空前“otherwise”表示转折,由此可推知,此处应表示如果Joe不记得怎么实施心肺复苏术,那么Ralph也不会获救,也不可能讲述自己的故事。故选D。51.A.success B.friendshipC.courage D.survival解析:success 成功;friendship 友谊;courage 勇气;survival 存活。正是由于Joe记得如何实施心肺复苏术,Ralph才获救,所以他讲述的是自己幸存下来的故事。故选D。52.A.beat B.stoppedC.ached D.quickened解析:beat 击打;stop 停止;ache 疼痛;quicken 加速。根据上文“He had gone into cardiac arrest”可知,Ralph的心脏停止跳动三次。故选B。53.A.change B.permissionC.instruction D.help解析:change 变化;permission 允许;instruction 说明;help 帮助。根据上文“while emergency personnel were on the way”可知,Joe是在等待救援人员的帮助。故选D。54.A.unique B.naturalC.important D.harmful解析:unique 独特的;natural 自然的;important 重要的;harmful 有害的。根据下文“With the knowledge ... of someone you love.”可知,心肺复苏术的知识和运用对Ralph的生存是很重要的。故选C。55.A.skill B.hobbyC.behaviour D.career解析:skill 技能;hobby 爱好;behaviour 行为;career 职业。根据上文“CPR saves lives”可知,此处指心肺复苏术这个技能。故选A。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The Montreal Museum of Fine Arts in Canada has teamed up with a group of doctors __56__ (help) sick people. The doctors will send patients to art galleries, instead of __57__ (give) them medicine. The museum is taking part __58__ ten trials on patients to find out how art affects health. The patients include people with breast cancer (癌症), eating disorders and mental health problems. Thomas Bastien, __59__ (direct) of education and wellness at the museum, believes that art heals (治愈). He said, “We saw that the museum was good for people, so we __60__(decide) to start this program with the doctors a few months ago. If you have breast cancer, you can come to the museum and you might feel much __61__ (well).”Dr H lène Boyer, __62__ has a lot of experience in helping to heal people with art therapy (疗法), spoke about its advantages. She said, “There is more and more scientific evidence __63__ art therapy is good for your physical health.” She said looking at art increases the same kinds of hormones (激素) in __64__ (we) bodies that are produced when we exercise. The museum's director general said, “I am __65__ (complete) sure that in the 21st century, art will be what physical activity was for health in the 20th century.”56.__________ 57.________ 58.________ 59.________ 60.________ 61.__________ 62.________ 63.________ 64.________ 65.________篇章导读:本文是一篇新闻报道。文章报道了加拿大蒙特利尔美术博物馆与医生合作,用艺术帮助病人的事迹。56.答案:to help解析:考查非谓语动词。此处应用动词不定式作目的状语,表示“为了”。故填to help。57.答案:giving解析:考查非谓语动词。介词of后应用动名词作宾语。故填giving。58.答案:in解析:考查介词。句意:该博物馆正在参与十项针对病人的试验,以了解艺术如何影响健康。take part in “参加”,是固定搭配。故填in。59.答案:director解析:考查词性转换。句意:博物馆的教育和健康主管Thomas Bastien (托马斯·巴斯蒂安)认为,艺术可以治愈疾病。设空处作Thomas Bastien的同位语,应用名词director表示“主管”。故填director。60.答案:decided解析:考查动词的时态。根据时间状语a few months ago可知,此处描述过去发生的事情,应用一般过去时。故填decided。61.答案:better解析:考查形容词的比较级。句意:如果你患有乳腺癌,你可以来博物馆,你可能会感觉好得多。根据设空前much可知,此处应用well的比较级,表示“更好的”。故填better。62.答案:who解析:考查定语从句的引导词。此处引导非限制性定语从句,先行词为Dr H?lène Boyer,指人,且在从句中作主语,应用关系代词who引导。故填who。63.答案:that解析:考查同位语从句的连接词。此处引导同位语从句,解释说明evidence的具体内容,从句成分和语义均完整,应用that引导。故填that。64.答案:our解析:考查代词。句意:她说,看艺术会增加我们体内运动时产生的同种激素。此处应用形容词性物主代词修饰限定名词bodies。故填our。65.答案:completely解析:考查词性转换。应用副词修饰形容词sure。故填completely。第四部分第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,你校将举办以“急救”为主题的英语演讲比赛。请你写一篇演讲稿参赛,内容包括:1.急救的意义(挽救生命,减轻痛苦等);2.呼吁学习急救知识。注意:1.写作词数应为80个左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Good morning!﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍Thank you![精彩范文]Good morning!It is important for us to learn some knowledge about first aid in our daily life. If a person has an accident, he needs medical care before a doctor can be found. Therefore, it is necessary that we know how to give the wounded proper first aid measures. Knowing knowledge about first aid will help us make good judgments. With the help of correct first aid measures, we can alleviate the sufferings of the patient. What's far more important is that we can reduce the possibility of disability and save lives.Life is precious. To save lives, everybody should know some first aid skills in case we meet an emergency some day.Thank you第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。“Wow, these trees are so tall!” William shouted excitedly, while walking with his classmates in a forest near his school. They were on a field trip to the forest as part of a science lesson.Over there, they met the forester (护林人), Victor. When William learned Victor lived in a simple wooden house there for years, he laughed at him with his friends.Then, they passed by an entrance to a cave. William wanted to explore inside the cave, but his teacher didn't allow it. “I'll come back here,” he thought. On the way back to school, he remembered the exact location of the cave.The next day, William asked his four friends to the cave together. They told their parents they would go to the library and return home in the evening. None of the teenagers told their parents about their plan to visit the cave.When the teenagers reached the cave, they left their school bags outside to reduce the burden. One by one, they entered the cave. Just when they took a few steps inside, some rocks from the cave wall fell and blocked the entrance.“How are we going to get out now?” one of the teenagers Sarah shouted. William had an idea and said, “Maybe we can try digging through the fallen rocks with our hands to reach the entrance.” But realizing getting out of the cave only by their hands was impossible, they had great fear. The sun was about to go down. The teenagers started calling for help, but nobody could hear them. The teenagers were losing hope.Victor happened to pass by the entrance to the cave, and five school bags caught his attention. He also heard some sounds coming from inside the cave. “Who's in there?” Victor shouted.“I'm William! We came here yesterday with our teacher!” William replied instantly. “Help us, please! We are stuck! Sarah can't breathe here because of fear.”“Okay, calm down, children!” Victor said. “I'll help you get out!”注意:1.续写词数应为150个左右;2.请按如下格式在相应位置作答。Victor immediately called the first aid center and rushed home. ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍Soon, the teenagers walked outside the cave and took a deep breath in the fresh air. ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍写前导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了William (威廉)和同学们在森林中进行实地考察时发现了一个山洞,但老师不允许他们进入。第二天,William和他的四个朋友偷偷去探索山洞,却被困在了里面。幸运的是,他们被护林人Victor (维克多)发现。Victor如何对他们实施救援呢?他们被救出后,又会做些什么呢?[精彩范文]Victor immediately called the first aid center and rushed home. After a little while, Victor got back to the entrance with a shovel and a flashlight. “Hey! I'm back!” he shouted, assuring the kids that he would rescue them. Then, he began digging through the rocks at the entrance. It wasn't easy for one man to do it, but he was trying his best. Meanwhile, William and his friends tried to stay calm and told Sarah not to worry. A few minutes later, William and his friends could see the flashlight shine through the cave's entrance, which made them excited.Soon, the teenagers walked outside the cave and took a deep breath in the fresh air. Fortunately, Sarah felt better. Just then, medical workers arrived and examined the children carefully to make sure they were OK. William looked at Victor who was worn out and regretted making fun of him when they first met. He apologized to the great forester and thanked him for rescuing him and his friends. Later, the teenagers' parents arrived and were grateful to Victor for his timely rescue. Also, the teenagers promised their parents they wouldn't lie and take such a dangerous adventure again. 展开更多...... 收起↑ 资源列表 05 第五单元检测卷.mp3 第五单元检测卷.docx 第五单元检测卷.pptx