Unit 1 Happy Holiday(单元测试 B卷)人教版八年级英语上册(含答案解析+听力音频及原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 1 Happy Holiday(单元测试 B卷)人教版八年级英语上册(含答案解析+听力音频及原文)

资源简介

Unit 1 Happy Holiday
(单元测试 B卷)英语人教版2024 八年级英语上册
(考试时间:90分钟 试卷满分:120分)
一、听力。(共25分)
1.How did John go to Africa in his dream
A. B. C.
2.Where did the man go last summer holiday
A. B. C.
3.What did Tom do yesterday
A. B. C.
4.What did Lucy do last weekend
A. B. C.
5.Why does the woman plan to travel in Guangzhou
A. B. C.
6.Where did Sam go for his summer holiday
A.Went to England. B.Went to France. C.Went to Australia.
7.Where did the girl go last week
A.She went to the forest. B.She went to the river. C.She stayed at home.
8.Where did Jack go during the holiday
A.To the mountains. B.To the beach. C.To the countryside.
9.How was the weather then
A.Windy. B.Sunny. C.Rainy.
10.Why didn’t the boy climb to the top
A.Because he was very hungry. B.Because he was tired. C.Because it was rainy.
听下面一段对话,回答三个小题。
11.When did Jill go to England
A.Last winter holiday.
B.Last summer holiday.
C.During the Spring Festival.
12.How long did Jill and her parents stay in Britain
A.For 5 days. B.For 9 days. C.For 4 days.
13.Where is Jill going during the coming holiday
A.To China. B.To England. C.To America.
听下面一段对话,回答两个小题。
14.How long will Jane’s holiday last
A.For three weeks. B.For five days. C.For a week.
15.Where will Jane go
A.To France. B.To America. C.To England.
听独白,从题中所给的A、B、C三个选项中选出正确选项,回答问题。
16.Who did Mary go to Hangzhou with
A.Her parents. B.Her cousins. C.Her friends.
17.How long did it take to get there by train
A.About one hour. B.About two hours. C.About three hours.
18.When did they go to Lingyin Temple
A.On the first day. B.On the third day. C.On the last day.
19.What did they buy for their relatives and friends
A.Hats. B.Gloves. C.Scarves.
20.What did Mary think of the trip
A.It was boring. B.It was wonderful. C.It was terrible.
你将听到一篇短文。请根据短文内容,写出下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。短文读两遍。
The Best Place in My Heart
Who did the speaker go there with His 21 .
How did they get there By 22 .
What was the weather like there Neither 23 nor cold.
What did they do there They took some photos and enjoyed special 24 .
How did they feel about the trip Tiring but 25 .
二、单项选择。(本题共10小题,每小题1分,共10分)
26.The work is really ______, so everyone is ______ with it.
A.boring; boring B.bored; bored C.boring; bored D.bored; boring
27.—What does your maths teacher ________
—He is of medium build.
A.look for B.look after C.look at D.look like
28.Tom ________ his mother. They both have big eyes and a round face.
A.looks after B.looks for C.looks like D.looks at
29.—I’m excited about China’s space program.
—Me too. We have taken another step ________ our space dream.
A.behind B.towards C.across D.beside
30.My hometown is famous for its ________, such as the clear river, high mountains and green trees.
A.scenery B.mountain C.sky D.rainbow
31.The Palace Museum is a place with many ________ buildings in China.
A.new B.modern C.strange D.ancient
32.They were trying to climb to the top of the mountain, but when a storm came, they had to get back to the ________.
A.family B.camp C.market D.farm
33.When Tom heard someone shout outside, he got up and walked ______ the door.
A.around B.towards C.against D.during
34.We rode to the village ________ over 2 hours, but no one seemed tired.
A.on B.at C.for D.with
35.The National Day is coming. Shall we take a ________
A.vacation B.photo C.seat D.message
三、完形填空。(本题共10小题,每小题1分,共10分)
阅读短文,理解其大意,从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Many people do not like to stay at home during holidays. They want to go out to try something 36 . People from the countryside come to the 37 while people from those large towns go to the countryside for holidays. During the holidays, trains and planes are all very 38 and it is hard to get tickets. So many people would like to take cars or buses for travelling.
Last May Day, my family 39 to the country for a holiday. My mother cooked some delicious food by 40 and put them in the picnic boxes the night before. The next morning, my father drove the car. There was too much traffic on the road, so we had to move very 41 . It took us about three hours to go out of the city and one more hour to 42 the place. Then we came to a beautiful hill. We thought it was a good place for a picnic, so we 43 and took some food out of the car. We sat down and began to eat. Suddenly, a strong wind blew and soon it started to rain 44 . We had to run back to our car.
We felt tired and hungry, 45 we had our picnic in the car. My little brother was very naughty. He made a mess of the car. Then my father drove us back home quickly. What a terrible holiday!
36.A.boring B.important C.different D.difficult
37.A.city B.village C.sea D.mountain
38.A.cheap B.expensive C.free D.busy
39.A.decided B.drove C.tried D.waited
40.A.himself B.herself C.myself D.yourself
41.A.quickly B.heavily C.slowly D.easily
42.A.get to B.get on C.get off D.get up
43.A.drove B.danced C.moved D.stopped
44.A.heavy B.hard C.hardly D.specially
45.A.and B.but C.so D.because
四、阅读理解。(本题共15小题,每小题2分,共30分)
Hi! I am Tom. I have two friends, Jim and Ted. They are cousins. We are in the same class. I usually go to see my grandfather during my holiday. He lives on a farm.
Jim and Ted visited my grandfather with me this summer holiday. It was a long way from my home to my grandfather’s farm. We started at 2:00 p.m. We took bread, water, eggs and fruit. We had some food on our way.
After three hours, we got to the farm. The next day, we did a lot of things on the farm. In the morning, we helped my grandfather feed the chickens. Then, my grandfather asked us to water the vegetables. At noon, my grandfather cooked fish and vegetables for us. I don’t like eating vegetables at home. But the vegetables there were so nice that I ate them a lot. In the afternoon, my grandfather helped us to fly kites. Our kites flew high in the sky. How nice the life there is! We all want to visit the farm next time.
根据语篇内容,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选择最佳答案。
46.Jim and Ted are Tom’s ________.
A.brothers B.cousins C.classmates D.teachers
47.They took ________ with them on the way to the farm.
A. B. C. D.
48.They got to the farm at ________.
A.2:00 p.m. B.3:00 p.m. C.4:00 p.m. D.5:00 p.m.
49.They________ to help Tom’s grandfather.
①flew kites ②watered the vegetables
③fed the chickens ④cooked fish
A.②③ B.③④ C.①②③ D.①②③④
50.Which can be the best title for the passage
A.The Food on the Farm B.A Happy Time on the Farm
C.Flying Kites on the Farm D.Helping Grandfather on the Farm
Safari in South Africa 8:00 p.m.Start and end in Johannesburg (约翰内斯堡). 7:30 p.m. Saturday Trek (徒步旅行) in Canada We leave the airport at 10:00 p.m. Start and end in Toronto. Dinner: 6:30 p.m. Party: Friday evening
Surfing in Spanish seasFlight leaves at 5:30 a.m.Start and end in Barcelona (巴塞罗那). Dinner is at 6:00 p.m. every day. There is a party every Saturday at the hotel.
根据语篇内容,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选择最佳答案。
51.In which trip can you see giraffes
A.Safari in South Africa. B.Trek in Canada.
C.Surfing in Spanish seas. D.Visiting the Great Wall in China.
52.In the trip “Trek in Canada”, what time do you leave the airport
A.At 5:30 a.m. B.At 8:00 p.m. C.At 10:00 p.m. D.At 11:00 p.m.
53.What can you do in the trip “Surfing in Spanish seas”
A.Have dinner at 7:30 p.m. B.Go to a party on Friday.
C.Go surfing. D.Go climbing.
54.Where is the passage probably from
A.A science report. B.A travel guide. C.A restaurant menu. D.A storybook.
55.What do the trips have in common
A.They all start from Toronto. B.They all travel by air.
C.They all have a party on Saturday. D.They all have dinner at 6:30 p.m.
Have you heard about “survival (生存) holidays” It is for children to go into the lonely (荒凉的) place for exciting activities, and their parents don’t go with them. During the activities, other grown-ups are not around them either.
Many parents like “survival holidays” because they think being close to nature is good for children. Many children in big cities spend most time watching TV and playing computer games. “Survival holidays” can make a big difference to their life.
Is “survival holidays” a great idea Maybe it is. Children need more free time to play. And they need to be on their own. Parents like to see their children join in activities, but they think the activities should be controlled (被控制) by grown-ups. Children don’t know what to do when they meet difficulty. Even something like crossing a small river seems to be a hard thing. Children usually don’t know what to do in face of danger. Even small danger like getting their feet wet or falling down seems very terrible to them.
The survival activities are good for children. Even years later they will still remember what they learnt. Some learnt to keep their head clear in dangerous times. Some learnt how to stay away from danger. Others learnt how to work in a team. All these will help them a lot in their life.
56.How does the writer start the text
A.By telling a story. B.By showing a fact. C.By giving an example. D.By asking a question.
57.Why do many parents like “survival holidays”
A.Because it has exciting activities. B.Because it makes a difference to their life.
C.Because it helps children be close to nature. D.Because they can join it with their children.
58.What does the example of “crossing a small river” want to show
A.Parents should help their children. B.Children should learn to cross a river.
C.Children have more free time to play. D.Children don’t know how to face difficulty.
59.Which can’t children learn from the survival activities
A.How to work in a team. B.How to get good grades. C.How to keep their head clear in danger. D.How to stay away from danger.
60.Which can be the best title for the text
A.Survival Holidays B.Love from Parents C.Holidays with Parents D.Ways to Face Danger
五、根据汉语或者用所给单词的正确形式填空。(本题共10小题,每小题1分,共10分)
61.We’re ready (start) at 6 o’clock in the morning.
62.To (everyone) surprise, I won the game.
63.Mary (not, visit) her aunt this morning.
64.The landscape of Mount Huangshan is (amaze).
65.Look! There are so many (deer). They are beautiful.
66.Don’t (忘记) to turn off the lights when you leave.
67.Is he (很可能) coming to the party tonight
68.The (风景) on the beach is so beautiful that I can’t stop taking pictures.
69.There is (一切) ready for the party. We can start now.
70.UNICEF helps build a better world for everyone, (尤其) children around the world.
六、完成句子。(本题共5小题,每小题2分,共10分)
71.She is new here, so we don’t know anything about her. (改为同义句)
She is new here, so we about her.
72.Her washing machine isn’t working well. (改为同义句)
with her washing machine.
73.酒店在一座古塔旁边。
The hotel was an .
74.我跑回酒店,把看到孔雀的事告诉了父母。
I to the hotel and my parents about the peacock.
75.在公园里,听到鸟叫后我转身,看见一只孔雀。
In the park, after hearing birds sing, I and saw a peacock.
七、选词填空。(本题共10小题,每小题1分,共10分)
选词填空。
bore decide different enjoy follow guide I join like one
Now, people take trips by watching live streaming (直播) on Douyin, Bilibili and others. This is called “cloud tourism (云旅游)”.
Zha Liguo, a 44-year-old man, is a(n) 76 . During the May Day holiday, Zha took a group of visitors to Mount Huangshan and enjoyed sunrises (日出) there. A lot of people 77 him by watching his live streaming on their phones. It was not Zha’s 78 trip to Mount Huangshan. Last year, he stayed there for over 280 days. He showed the beautiful scenery (风景) and other interesting things in the villages near the mountain on Douyin.
A lot of people are interested in Zha’s live streaming, so Zha has lots of 79 on Douyin. “Many people get 80 with staying at home but they have no time to go out. I enjoy 81 every time I enjoy the beautiful scenery, so I want other people to enjoy it,” Zha said.
Usually, people need to spend much time going out for a(n) 82 trip. But they often finish their trip quickly. So they can’t really have a good time. The “cloud tourism” really helps them a lot. Also, the “cloud tourism” is very convenient (方便的). Some people 83 taking a long trip. They think it’s tiring for them to 84 how to go, where to live or what to eat. What’s more, the “cloud tourism” also makes a(n) 85 to a place’s business (生意). People like to buy things while watching live streaming.
八、书面表达。(共15分)
86.上周你们班一起爬了泰山,晚上8点到了山脚下,第二天早上5点到达山顶。请你根据以下提示,用英语写一篇短文来记录这特别的经历。
要点:
1. What did you see (the sea of clouds/ the sunrise/…)
2. What did you do (take photos/ visit a temple/…)
3. How did you feel (excited/ bored/…)
注意:
1.短文应包括提示中所有的要点,条理清楚,行文连贯,可适当发挥;
2.不能出现真实的人名和校名;
3.词数80左右。
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
《Unit 1 Happy Holiday(单元测试 B卷)英语人教版2024 八年级英语上册》参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 B A C C A C A A A C
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 A B C A C C A B C B
题号 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
答案 C D C B A D B B C A
题号 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
答案 C A D B B C A D B C
题号 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55
答案 C D D A B A C C B B
题号 56 57 58 59 60
答案 D C D B A
1.B
【原文】W: Did you have a good dream last night, John
M: Yes, I dreamed that I flew to Africa to see different trees.
W: Wow! What an amazing dream!
2.A
【原文】M: Did you have fun last summer holiday
W: Of course. Where did you go
M: I went to the beach with my parents.
Q: Where did the man go last summer holiday
3.C
【原文】Tom went to the cinema with his friend yesterday.
4.C
【原文】M: What did you do last weekend, Lucy
W: I went hiking with my friends. But actually, you know I like swimming best. I don’t like boating.
Question: What did Lucy do last weekend
5.A
【原文】M: Summer holiday is coming. Where do you plan to go
W: Yeah. I plan to go to Guangzhou with Tom. I like to taste the local food there.
6.C
【原文】W: Hi, Sam. Where did you go during the summer holiday
M: I went to Sydney and had a good time.
7.A
【原文】W: I had a school trip last week.
M: Really Where did you go
W: We went to the forest.
8.A
【原文】M: Hi, Sally. How was your holiday
W: Oh, it’s very relaxing. I enjoyed the sunshine on the beach in Hayman. How about you, Jack
M: I went to the mountains with my friends.
9.A
【原文】W: Was it sunny or rainy when you were on vacation, Tim
M: It was not sunny or rainy. It was windy.
10.C
【原文】W: I heard you went to the Mount Hua last week. Did you climb to the top
M: No, I didn’t. It started to rain in the afternoon, so I went back.
11.A 12.B 13.C
【原文】M: Hello, Jill. I’m a reporter from a student newspaper. Can I ask you some questions
W: Of course.
M: Have you ever been to foreign countries
W: Yes, I have. I went to England last winter holiday with my parents.
M: How long did you stay there
W: Um, let me see. We stayed in London for four days and then stayed in Cambridge for five days. We visited Cambridge University. That trip was so wonderful, I think.
M: Well, the summer holiday is coming. Do you plan to go to any other foreign countries again
W: Yes. I’m going to America. I’ve never been there.
M: Wish you a good trip.
W: Thanks.
14.A 15.C
【原文】A: What are you thinking about, Jane
B: I have a three-week holiday and I want to take a trip. I’m thinking about where to go.
A: What about going to New York
B: I don’t want to go there. I’m not interested in America.
A: Then maybe you’d like to go to Europe. What about France or England
B: London is nice. I could spend the whole holiday there.
A: Have a good time.
B: Thank you.
16.C 17.A 18.B 19.C 20.B
【原文】
My name is Mary. Last month, I went to Hangzhou with my friends. It took us about one hour to get there by train. After we arrived, we went to the hotel and had a rest for a while. Hangzhou is famous for the West Lake. In the afternoon, we took a boat trip on the West Lake. In the evening, we took a walk around the lake. The night views were really wonderful. The next day, we visited Hangzhou Amusement Park and had a great time there. On the third day, we went to Lingyin Temple. I took a lot of photos there. On the last day, we went shopping and bought some silk scarves for our relatives and friends. It was a really fantastic trip.
21.parents 22.car 23.hot 24.food 25.interesting
【原文】
Have you ever been to Yunnan It’s the best place in my heart.
I went to Yunnan with my parents by car when I was 10 years old. When we got to Yunnan, we fell in love with its beauty of nature. My father didn’t use to like taking photos. To our surprise, he stopped the car on the way to Gaoligong Mountain and asked my mother and me to take some photos. We stayed in Yunnan for three days. The weather was nice. Though it was summer, it was neither hot nor cold, just like spring. We enjoyed special food there. Sometimes, the food was really hot, but we couldn’t stop eating.
All in all, it was a tiring but interesting trip.
26.C
【详解】句意:这工作真无聊,所以大家都厌倦它了。
考查形容词辨析。boring无聊的,修饰事物;bored厌倦的、感到无聊的,修饰人。第一空修饰work,应用boring;第二空修饰everyone,应用bored,be bored with“对……感到厌倦”。故选C。
27.D
【详解】句意:——你的数学老师长什么样?——他是中等体型。
考查动词短语辨析。look for寻找;look after照顾;look at看;look like看起来像。根据“He is of medium build”可知,此处应是询问外貌,应用what does sb look like,故选D。
28.C
【详解】句意:汤姆看起来像他的妈妈。他们都长着大眼睛和圆脸。
考查动词短语。looks after照顾;looks for寻找;looks like看起来像;looks at看。根据“They both have big eyes and a round face.”可知,此处是强调外貌相似,表示汤姆看起来像他妈妈。故选C。
29.B
【详解】句意:——我对中国的太空计划感到兴奋。——我也是。我们朝着我们的太空梦想又迈出了一步。
考查介词辨析。behind在……后面;towards朝着,向;across穿过;beside在……旁边。take a step towards...表示“朝着……迈出一步”,此处表达“朝着太空梦想迈进”。故选B。
30.A
【详解】句意:我的家乡以它的风景闻名,比如清澈的河流、高山和绿树。
考查名词辨析。scenery意为“风景;景色”,涵盖自然景观等;mountain意为“山”,只是单一事物;sky意为“天空” ;rainbow意为“彩虹”。根据“such as the clear river, high mountains and green trees”可知是多种自然景观,用scenery符合语境。故选A。
31.D
【详解】句意:故宫博物院是中国一座有许多古建筑的地方。
考查形容词辨析。new新的;modern现代的;strange奇怪的;ancient古老的。根据常识,故宫博物院是中国著名的历史古迹,里面的建筑多为古代遗留下来的,ancient符合其特征。故选D。
32.B
【详解】句意:他们正努力爬到山顶,但当暴风雨来临时,他们不得不回到营地。
考查名词辨析。family家庭;camp营地;market市场;farm农场。根据“They were trying to climb to the top of the mountain”以及“when a storm came”可知,爬山时遇到暴风雨,应该是回到之前的临时住所,camp符合语境,指爬山时的临时营地。故选B。
33.B
【详解】句意:汤姆听到外面有人喊,就站起来朝门口走去。
考查介词辨析。around围绕;towards朝、向;against反对;during在……期间。根据“When Tom heard someone shout outside, he got up and walked ... the door.”可知,听到外面有人喊,应是向门口走去。故选B。
34.C
【详解】句意:我们乘车前往那个村庄花了两个多小时,但一路上没有人显得疲惫。
考查介词辨析。on在……上;at在(场所,空间,位置);for(用来表示时间或距离)达,计,为了;with和……在一起,具有。结合语境及“…over 2 hours”可知,此处指说话者前往村庄花了两个多小时,用于强调状态持续的时间长度应用for与之搭配。故选C。
35.A
【详解】句意:国庆节要到了。我们去度假好吗?
考查名词辨析。vacation假期,take a vacation是固定短语,意为“度假”;photo照片,take a photo意为“拍照”;seat座位,take a seat意为“就座”;message意为“消息”,take a message意为 “捎口信”。根据“The National Day is coming”这一语境,通常在节假日会有度假的安排,take a vacation更符合语境。故选A。
36.C 37.A 38.D 39.B 40.B 41.C 42.A 43.D 44.B 45.C
【导语】本文讲述了作者一家去乡村度假遇到的一系列“糟糕”的事。
36.他们想要出去尝试一些不同的东西。
boring无聊的;important重要的;different不同的;difficult困难的。根据上文“Many people do not like to stay at home on holidays.”可推知,空处表示“尝试一些不同的东西”。故选C。
37.句意:所以农村的人来到城市,大城市的人来到乡村度假。
city城市;village乡村;sea大海;mountain山。根据前文“people from the countryside come to the city”,可知空处表示相反的含义,即大城市的人来到乡村度假。故选A。
38.句意:在假期,火车和飞机都很忙,很难买到票。
cheap便宜的;expensive昂贵的;free自由的;busy忙碌的。根据下文“it is hard to get tickets”可推知,火车和飞机都很忙。故选D。
39.句意:去年五一,我们全家驾车去乡村度假。
decided决定;drove驾驶;tried尝试;waited等待。根据“The next morning, my father drove the car. ”可知,是驾车去旅游。故选B。
40.句意:我妈妈自己做了一些美味的食物,并在前一天晚上把它们放在野餐盒里。
himself他自己;herself她自己;myself我自己;yourself你自己。反身代词需与主语“my mother”一致。故选B。
41.句意:路上的车辆太多了,所以我们不得不走得很慢。
quickly迅速地;heavily沉重地;slowly缓慢地;easily容易地。根据上文“There was too much traffic on the road”可推知,空处表示“很慢”。故选C。
42.句意:我们花了大约三个小时出了城,又花了一个多小时到达那个地方。
get to到达;get on友好相处;get off离开;get up起床。根据空后“the place”可知空处表示“到达”。故选A。
43.句意:我们认为这是一个野餐的好地方,所以我们停下来从车里拿了一些食物。
drove驾驶;danced跳舞;moved搬家;stopped停止。根据“took some food out of the car.”可知,是停下车野餐。故选D。
44.句意:突然,刮起了大风,很快就下起了大雨。
heavy重的;hard猛烈地;hardly几乎不;specially特别地。根据下文“We had to run back to our car.”可推知,雨下得很大,hard作副词,可表示“猛烈地”。故选B。
45.句意:我们感到又累又饿,所以我们在车里野餐。
and和;but但是;so所以;because因为。前后为因果关系,前因后果,用so引导。故选C。
46.C 47.D 48.D 49.A 50.B
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了Tom和他的朋友Jim、Ted一起去农场看望祖父的经历,描述了他们在农场的愉快时光。
46.细节理解题。根据文章第1段“We are in the same class.”(我们在同一个班级)可推知Jim和Ted是Tom的同学。故选C。
47.细节理解题。根据文章第2段“We took bread, water, eggs and fruit.”可推知,他们带了面包、水、鸡蛋和水果。选项D(bread, water, eggs and fruit)与原文一致。故选D。
48.细节理解题。根据文章第2段“We started at 2:00 p.m.”(我们下午2点出发)和“After three hours, we got to the farm.”(三小时后到达农场)可推知到达时间为5:00 p.m.。故选D。
49.细节理解题。根据文章第3段“we helped my grandfather feed the chickens”(帮忙喂鸡)和“water the vegetables”(给蔬菜浇水)可推知②③正确;①(放风筝)和④(做鱼)是祖父为他们做的事,而非他们帮助祖父。故选A。
50.最佳标题题。全文围绕他们在农场的快乐活动展开,如喂鸡、浇水、放风筝等,B选项“A Happy Time on the Farm”(农场的快乐时光)最能概括主旨。故选B。
51.A 52.C 53.C 54.B 55.B
【导语】本文是一篇旅游指南,介绍了三个不同地点的旅行项目(南非野生动物园、加拿大徒步旅行、西班牙海上冲浪),包含出发时间、地点、活动安排等信息。
51.细节理解题。根据文章第一栏标题“Safari in South Africa”及内容可知,南非以野生动物闻名,长颈鹿是典型动物。故选A。
52.细节理解题。根据第二栏第二句“We leave the airport at 10:00 p.m.”可知,此处明确说明加拿大徒步项目的机场出发时间。故选C。
53.细节理解题。根据第三栏标题“Surfing in Spanish seas”可知,此处直接对应冲浪活动。故选C。
54.推理判断题。全文介绍多个旅行项目的行程安排,包含出发地、时间、活动等典型旅游指南要素,最可能出自旅游指南。故选B。
55.细节理解题。南非项目:8:00 p.m.从约翰内斯堡出发(需乘机);加拿大项目:10:00 p.m.离开多伦多机场;西班牙项目:5:30 a.m.航班从巴塞罗那出发。三者均涉及航空旅行。故选B。
56.D 57.C 58.D 59.B 60.A
【导语】本文是一篇说明文,围绕“生存假期”展开,介绍了其定义、父母喜欢它的原因、相关讨论以及它对孩子的好处等内容。
56.细节理解题。根据“Have you heard about ‘survival (生存) holidays’ ”可知,作者通过提出一个问题来开始这篇文章。故选D。
57.细节理解题。根据“Many parents like ‘survival holidays’ because they think being close to nature is good for children.”可知,许多父母喜欢“生存假期”是因为这有助于孩子们亲近自然。故选C。
58.细节理解题。根据“Children don’t know what to do when they meet difficulty. Even something like crossing a small river seems to be a hard thing.”可知,“过一条小河”的例子是为了说明孩子们不知道如何面对困难。故选D。
59.推理判断题。根据“Some learnt to keep their head clear in dangerous times. Some learnt how to stay away from danger. Others learnt how to work in a team.”可知,孩子们从生存活动中无法学到如何取得好成绩。故选B。
60.最佳标题题。文章围绕“survival holidays”展开,介绍了其定义、父母喜欢它的原因、相关讨论以及对孩子的好处等内容,因此最佳标题是“Survival Holidays”。故选A。
61.to start
【详解】句意:我们准备好在早上 6 点出发。be ready to do sth“准备好做某事”,空处用动词不定式。故填to start。
62.everyone’s
【详解】句意:令所有人惊讶的是,我赢得了比赛。根据固定搭配“to one’s surprise”意为“令某人惊讶的是”可知,此处需要填everyone的名词所有格。题干中的“everyone”意为“所有人”,其所有格是“everyone’s”,表示“所有人的”。故填everyone’s。
63.didn’t visit
【详解】句意:Mary今天早晨没有拜访她的阿姨。由“this morning”可知是一般过去时,否定句是didn’t+动词原形。故填didn’t visit。
64.amazing
【详解】句意:黄山的风景令人惊叹。此处需要形容词作表语,修饰“the landscape (景色)”要用-ing形式的形容词,表示“令人惊叹的”。故填amazing。
65.deer
【详解】句意:看!有这么多鹿。它们很漂亮。根据many “许多”后接可数名词复数形式可知,此处需要填入“deer”的复数形式。括号中的“deer”意为“鹿”,其单复数形式相同,复数形式还是“deer”。故填deer。
66.forget
【详解】句意:你离开的时候别忘了关灯。根据“Don’t...to turn off the lights when you leave.”及汉语提示可知,“忘记”英文表达为“forget”。本句为祈使句的否定形式,结构为“Don’t+动词原形”,因此“forget”需用原形。故填forget。
67.probably
【详解】句意:他今晚很可能来参加派对吗?根据“Is he...coming to the party tonight ”及汉语提示可知,“很可能”英文表达为“probably”。“probably”是副词,在句中修饰动词短语“coming to the party”。故填probably。
68.scenery
【详解】句意:海滩上的风景是如此美丽,我不能停止拍照。“风景”scenery,不可数名词。故填scenery。
69.everything
【详解】句意:聚会的一切都准备好了。我们现在可以开始了。“一切”对应的英文单词是everything,在此处作句子的主语,表示聚会所需的所有东西或事项都已准备妥当。故填everything。
70.especially
【详解】句意:联合国儿童基金会帮助为所有人,尤其是世界各地的儿童。根据汉语提示可知,此空应填especially“尤其”,副词作状语。故填especially。
71. know nothing
【详解】句意:她是新来这儿的,所以我们对她一无所知。原句don’t know anything意为“什么都不知道”,改为同义句时,可用know nothing替换,句子时态为一般现在时,主语we为第一人称复数,谓语动词要用原形。故填know;nothing。
72. There’s something wrong
【详解】句意:她的洗衣机坏了。根据“Her washing machine isn’t working well”可知,句中表达的是洗衣机存在故障、不能正常工作。英语中常用“there is something wrong with...”这一固定句型来表示“……出了问题/有毛病”,与原句意思一致,位于句首,首字母大写。故填There’s;something;wrong。
73. beside ancient tower
【详解】beside“在……旁边”,介词;ancient“古老的”,形容词;tower“塔”,可数名词,a修饰可数名词单数。故填beside;ancient;tower。
74. ran back told
【详解】根据中英文对照可知,空处缺少“跑回”和“告诉”,用英文表达为“run back”和“tell”,句子描述的是过去发生的动作,因此谓语动词需用过去式,run back的过去式为ran back, tell的过去式为told。故填ran back;told。
75. turned around
【详解】根据中英文对照可知,此处缺“转身”,turn around“转身”,时态是一般过去时,动词用过去式。故填turned;around。
76.guide 77.joined 78.first 79.followers 80.bored 81.myself 82.enjoyable 83.dislike 84.decide 85.difference
【导语】本文主要讲述了当下流行的“云旅游”现象,以 44 岁的查立国为例,介绍了他在抖音进行直播旅游的情况,以及“云旅游”的优势和对地方生意的影响。
76.句意:44岁的查立国是一名导游。根据后文“During the May Day holiday, Zha took a group of visitors to Mount Huangshan...”可知,查立国带领一群游客去黄山,所以他是一名导游,备选词中“guide”表示“导游”,符合语境。故填guide。
77.句意:很多人通过在手机上看他的直播加入了他。根据“by watching his live streaming on their phones”可知,很多人通过看直播加入了他,“join”表示“加入”,句子时态是一般过去时,所以用过去式“joined”。故填joined。
78.句意:这不是查立国第一次去黄山。根据后文“Last year, he stayed there for over 280 days.”可知,去年他就在那里待了超过280天,所以这不是他第一次去黄山,“one”的序数词“first”表示“第一”,符合语境。故填first。
79.句意:很多人对查立国的直播感兴趣,所以查立国在抖音上有很多粉丝。根据“A lot of people are interested in Zha’s live streaming”可知,很多人对他的直播感兴趣,所以会有很多粉丝,“follow”的名词形式“follower”表示“粉丝”,且“lots of”后接可数名词复数形式。故填followers。
80.句意:很多人待在家里感到无聊,但他们没有时间出去。根据“but they have no time to go out”可知,他们没有时间出去,所以会感到无聊,“bore”的形容词形式“bored”表示“感到无聊的”,常用来形容人。故填bored。
81.句意:每次欣赏美景时我都很享受,所以我想让其他人也享受。根据“so I want other people to enjoy it”可知,他想让其他人也享受美景,说明他自己很享受,“enjoy oneself”表示“玩得开心,过得愉快”,“I”的反身代词是“myself”。故填myself。
82.句意:通常,人们需要花很多时间出去进行一次愉快的旅行。根据“But they often finish their trip quickly. So they can’t really have a good time.”可知,他们通常很快结束旅行,不能真正玩得开心,所以这里说的是人们需要花很多时间进行一次愉快的旅行,“enjoy”的形容词形式“enjoyable”表示“令人愉快的”,修饰名词“trip”。故填enjoyable。
83.句意:有些人不喜欢长途旅行。根据“They think it’s tiring for them...”可知,他们认为长途旅行很累,所以是不喜欢长途旅行,“like”的反义词“dislike”表示“不喜欢”,符合语境。故填dislike。
84.句意:他们认为决定怎么去、住在哪里或吃什么对他们来说很累。根据“how to go, where to live or what to eat”可知,这些都是需要决定的事情,“decide”表示“决定”,“it’s + 形容词 + for sb. to do sth.”表示“对某人来说做某事是……的”,所以用动词原形“decide”。故填decide。
85.句意:更重要的是,“云旅游”也对一个地方的生意有影响。根据“People like to buy things while watching live streaming.”可知,人们在看直播时喜欢买东西,所以“云旅游”对地方生意有影响,“make a difference”表示“有影响,起作用”,符合语境。故填difference。
86.例文
Last week, our class had a wonderful time on Mount Tai, which is located in Shandong Province. We arrived at the foot of the mountain at 8 p. m. We spent a whole night in climbing the mountain. Finally, we got to the top at 5 a. m. After a while, we saw the sea of clouds and the sunrise. We took quite a few photos there. Then we visited an old temple which stands on the top of the mountain. At last, we had lunch in a restaurant. The local food tasted really delicious. Tired but happy, we did have great fun.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇记叙文,为材料作文;
②时态:以一般过去时为主;
③提示:文章涵盖爬山的时间(上周)、地点(泰山),看到的云海、日出,做的拍照、参观寺庙、吃午饭等行为,以及疲惫又开心的感受,符合题目要点,内容完整、条理清晰。
[写作步骤]
第一步,开篇点明上周班级在泰山的愉快经历,说明泰山所处位置及到达山脚下的时间;
第二步,讲述爬山耗时(一整晚)、到达山顶后看到的云海和日出,以及拍照、参观山顶古老寺庙的活动;
第三步,提及在餐馆吃午饭及当地食物美味的感受,最后以疲惫但快乐、玩得尽兴总结这次经历。
[亮点词汇]
①be located in 位于
②quite a few 不少,相当多
③taste delicious 尝起来美味
[高分句型]
Last week, our class had a wonderful time on Mount Tai, which is located in Shandong Province. (which引导非限制性定语从句 )
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表