资源简介 浙江省宁波市2025—2026学年八年级英语上第一次月考模拟题(考试范围:Unit 1-2)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、听力选择(满分30分)1.What sport can Sara play better than Beth A.Volleyball. B.Basketball. C.Ping-pong.2.What does Lisa look like A.She has short hair. B.She wears glasses. C.She is tall.3.What will they probably do this afternoon A.Have a picnic. B.Listen to the radio. C.Stay at home.4.How will Mike go to the museum A.By bike. B.By bus. C.On foot.5.Who was reading a newspaper A.The girl’s father. B.The girl’s mother. C.The girl.听对话,回答各小题。6.What kind of chores does Linda like doing A.Sweeping the floor. B.Washing. C.Taking out the rubbish.7.What does the boy like doing at home A.Cooking. B.Sleeping. C.Watching TV.听对话,回答以下各小题。8.Where did Bill go on vacation last month A.Shanxi. B.Shanghai. C.Hong Kong.9.How long did Bill stay there A.For about fifteen days. B.For about a month. C.For about a week.听下面一段较长对话,回答下列小题。10.How many people went climbing A.One. B.Two. C.Three.11.When did Judy go to the new zoo A.On Friday. B.On Saturday. C.On Sunday.12.How long did Judy stay in the zoo A.For about six hours. B.For about eight hours. C.For about ten hours.听录音,回答问题。13.What does Jack want to do at first A.To go to a party.B.To see a show.C.To see a movie.14.What does Kate think of the City Cinema A.The tickets there are very expensive.B.The service there is really bad.C.The seats there aren’t comfortable.15.How will they get to the Blue Sky A.By taxi. B.By car. C.By bus.听独白,回答以下各小题。独白读两遍。16.What do children always want to do according to the text A.Something fun. B.Something new. C.Something important.17.How many reasons does the text mention (提到) A.Three. B.Four. C.Five18.How can cartoons help children A.They can help children learn easily.B.They can help children fly in the sky.C.They can help children do hard things.19.Which cartoon tells children about the sea A.Superman. B.Sponge Bob. C.Tom and Jerry.20.What kind of cartoons are better for children A.Funny ones. B.Unreal ones. C.Educational ones.二、完形填空(满分15分)通读下面短文,掌握大意,然后从 A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。Once upon a time, there lived a kind king. But the king was also very 21 . He would not do 22 but eat and sleep. He became 23 and finally found it difficult to move his 24 even his feet.The king invited doctors from different parts of the country to make him 25 . But 26 could help the king to lose weight.One day, an old man visited the country. He heard about the king’s 27 . He volunteered (自愿) to help the king lose some weight. The king decided to let him 28 .The old man lived 29 . He said that the king had to come to him and asked the king to come for treatment (治疗) the next day. But the king would have to 30 there, the old man added.The king came the next day. 31 , the old man was not there. His son asked the king to come 32 meet his father the next day.The king came every day for two weeks, but he 33 once saw the old man. But he did notice that he felt a lot 34 . He had lost some weight. He finally realized 35 the old man had asked him to walk so far.21.A.lazy B.shy C.strict D.stupid22.A.anything B.nothing C.something D.everything23.A.thinner and thinner B.taller and tallerC.fatter and fatter D.older and older24.A.head B.eyes C.body D.hand25.A.active B.happy C.strong D.healthy26.A.no one B.someone C.everybody D.anybody27.A.story B.problem C.dream D.discovery28.A.try B.start C.go D.pass29.A.alone B.far away C.freely D.nearby30.A.work B.move C.walk D.stay31.A.Especially B.Suddenly C.Immediately D.Unluckily32.A.or B.so C.and D.but33.A.often B.always C.sometimes D.never34.A.lighter B.angrier C.happier D.busier35.A.why B.as C.because D.with阅读理解(满分40分)AWhat do you usually do on the Internet Mike, a student I’m always busy from Monday to Friday. I only use the Internet on weekends. I often play computer games and chat with my friends online.Linda, an office lady I love shopping on the Internet. It’s fast. I can sit in front of the computer for hours. I shop every day. I can always find cheap but good things online. Sometimes. I watch films or listen to music.Mr. Green, a manager (经理) I can’t work without the Internet. I need it to send (发送) and receive (接收) emails. I write at least twenty emails every day. When I am free, I also love to read news online.Mrs. Brown, a housewife I like cooking. I write blogs (博客) about my cooking and upload (上传) the photos of my dishes every day. I love reading people’s replies (回复). And I’m happy that they love my dishes.36.How often may Mike play computer games A.Every day. B.Once or twice a week.C.Five times a week. D.Twice a month.37.Who sometimes watches films on the Internet A.Mike. B.Linda. C.Mr. Green. D.Mrs. Brown.38.What does Mrs. Brown up load every day A.The photos of her games. B.The photos of her friends.C.The photos of her parties. D.The photos of her dishes.BWe all talk about good and bad habits, but do we really know what a good habit or a bad habit is Take brushing your teeth for example. Everyone thinks it is a good habit, but there are times when it is not. Carl’s dentist told him that his teeth became bad because of overbrushing. Wanting to keep them healthy, he brushed his teeth for fifteen minutes after every meal and he was also brushing too hard.Most habits have both advantages (优点) and disadvantages. In this book, The Habit Change Workbook, I’ll help you decide which habits you need to change. First let’s meet two people with “bad habits”.Betty liked shopping best. It made her relaxed and helped her forget her worries. She also shopped when she was bored or had something to enjoy. Betty showed her love by buying and giving gifts to friends. She especially enjoyed a big sale. When she found a sale, she’d often buy two, three or more of the same thing. Betty used credit cards (信用卡) to pay, making it difficult for her to pay the bills each month.Jeff was busy and didn’t have time to cook healthy meals. He often had fast food on the way to and from work. His kitchen was full of junk food. Jeff was fat. His doctor told him to eat less and gave him a diet plan (饮食计划), but Jeff couldn’t follow it. Jeff also had problem sleeping.39.Why does the writer mention (提到) Carl at the beginning A.To teach us how to tell (辨别) good habits or bad ones.B.To show that a good habit can have bad results.C.To show us that he has good habits.D.To tell us about his bad habits.40.In which part of a magazine can we probably read this text A.Lifestyle. B.News. C.Fun. D.World.41.What do we know about Betty A.Sometimes she shopped when she was worried.B.She always wanted to get gifts from her friends.C.She didn’t have any credit cards.D.She had few friends.42.How does the writer show his ideas A.By listing numbers. B.By giving examples.C.By describing a picture. D.By giving definition.CMany people like to travel when they have time off from school or work. They might go to their hometown to see their family, or travel somewhere far. But not everyone does this. More and more people are choosing (选择) to take a “staycation”.A staycation is a new word for a period of time when people stay at home on vacation or take day trips from their home to local (当地的) places of interest. Some people might travel around their city, visiting local parks and museums. Others might try countryside trips and take part in local festivals. People like me love to just stay at home.I had a staycation of my own over the summer. I slept late every day. I worked on music and played video games. I wasn’t too lonely. I had my cat to play with, and I got together with some of my friends around the city.Traveling is fun, but it’s also nice to just stay at home and relax. It’s cheaper as well, since I don’t have to pay for travel. And you can choose to do whatever you like or, if you want, just do nothing. There’s nothing wrong with that.43.Which of the following things might people do during a staycation A.Relax themselves at home. B.Go to their hometown.C.Work hard at their studies. D.Travel somewhere far.44.What does the underlined word “that” in the last paragraph refer to A.Traveling around. B.Doing nothing.C.Playing video games. D.Visiting some friends.45.How did the writer feel during his staycation A.Busy. B.Tired. C.Lonely. D.Relaxed.46.Which of the following would the writer agree with A.Traveling around the city for vacation is boring.B.Visiting local parks is more fun than traveling far.C.It’s a good idea to take a staycation on vacation.D.Traveling is cheaper than playing video games.DWhen I saw Ronny for the first time, he looked like other kids in the classroom where I volunteered (志愿) as a Reading Mom. However, he usually arrived at school wearing old clothes.On the day when it was Ronny’s turn to read, he sat very close to me. I watched his fingers move slowly under each letter as he tried to speak out “Bud the Sub”. It sounded more like “Baw Daw Saw” when he said it because of his difficulty with the alphabet (字母表).The year passed quickly and Ronny had made some progress but he was still below the level of grade. A few weeks before the school year ended, I held an award ceremony (颁奖典礼). I had gifts and certificates (证书) for everyone. It took me a while to think about which fit Ronny. I believed the gift could cheer him up. I finally decided on “The Most Progressive Reader”. I showed his certificate and a book.A few days later, I saw Ronny reading the book when I went back to the school. His teacher said, “He keeps reading. That’s the first book he’s ever owned.”Fighting back tears, I came near Ronny and asked, “Will you read me your book, Ronny ” He nodded.And then, for the next few minutes, he read to me more smoothly than I’d ever thought. When he finished reading, Ronny closed his book and said, “Good book.”At that moment, I knew I should do what a writer had done—care about children and make them excellent.47.The writer praised Ronny at the end of the school year because ________ in the class.A.he tried to do better B.he could read the alphabet bestC.he was above the level of grade D.he did as well as the other students48.The underlined phrase “Fighting back tears” in the fifth paragraph means ________.A.Beginning to cry quietly B.Turning back to cry loudlyC.Being filled with sad tears D.Trying hard not to show the feeling49.The writer was moved so deeply that she wanted to ________.A.help more children become successful B.take care of Ronny all the timeC.teach children in the school as a teacher D.write more books for children50.Which is the main idea of this passage A.Many children aren’t cared about in some schools.B.Children should be cheered up in their study.C.Most children like to read if they have good books.D.All the writers can be good teachers in primary schools.第二节 阅读下面一篇短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一个为多余选项。Are you an “e” person or “i” person Do you know the differences In this essay, we will talk about the differences between “e” people and “i” people. 51According to a survey, “e” people are more outgoing and active in social relations than “i” people. 52 On the other hand, “i” people prefer to spend time alone or in small groups than communicating with others. When it comes to making friends, “e” people prefer to have a larger circle of friends and build stronger connections with others quickly. 53 They feel more comfortable and relaxed with fewer people around.54 For example, some behaviors that are considered polite or acceptable by “e” people may be considered impolite by “i” people. For example, “e” people may interrupt (打断) others in conversation, which can make “i” people feel uncomfortable.55 “I” people may become more outgoing as they practice socializing and get confidence (自信), while “e” people may become less interested in making new friends as they age and only look for relaxation and a quiet “me time”.Want to know what kind of person you are Come to have an MBTI test now!A.Let’s check some of them.B.Those two kinds of people are very different.C.However, people can gradually change over time.D.They enjoy meeting new people and attending parties.E.But “i” people would like to be with a smaller group of people.F.Besides, “e” people and “i” people may have different ideas about the same behavior.四、短文填空(满分20分)A)根据短文内容及所给中文提示,在空白处写出单词的正确形式。每空一词。Every morning Tom goes to work 56 (乘) train. As he has a long 57 (旅行) to go, he always buys a newspaper. It helps him to spend the time more 58 (快地).One Monday morning, he bought a newspaper and got on the train as 59 (通常的). He took a seat beside the window. He turned his newspaper to the sports page because his 60 (主要的) interest is sports. He wanted to read the report about the world football match last night. The German team 61 (打败) the French team. The report was so 62 (使人兴奋的) that he forgot to get off at his station. He didn’t know it until he saw the sea 63 (在……外面) the window. He got off at the next station and had to wait a long time for a train to go back. Of course, he was 64 (迟到的) for work. He was 65 (满足的) to see the German team won the match.B)阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。This summer my family went on a trip to Stockholm.Before the trip, we booked a hotel room in 66 city centre. When we arrived in Stockholm, we 67 (take) a bus to the hotel. Then we went out for dinner. We saw trees and flowers everywhere on the way to the restaurant. We felt like we were in a big forest. 68 a lovely city!The next day we visited the Vasa Museum. It’s home to an old ship—the Vasa. Nobody was 69 (excited) than my son, because visiting museums is 70 (he) favourite. There were many visitors in front of the museum. We waited 71 a long time and felt a little tired. But 72 we went into the museum, we were all surprised. The ship looked very cool and beautiful. Then we took quite a few photos.The third day we went to a park in Stockholm. Lots of people were in the park. My son played with some 73 (child) there. I talked with their parents. My husband watched a chess game. I thought it was the best way 74 (feel) Stockholm!It was a really 75 (relax) trip. We all had a good time.五、选词填空(满分5分)用方框中所给单词的适当形式填空,每词限填一次。understand quick umbrella wide million76.The little girl ran to her mother as soon as she saw her.77.You’d better take a/an today. It’s going to rain.78. of tennis fans watched the wonderful match on TV yesterday evening.79.The roads in the countryside are much than before.80.—Why do you look so worried —Because my son can’t me when I have conversations with him about his study.六、书面表达(满分15分)81.假如你是 Mike,你的笔友 Jason给你写了一封信,请阅读以下邮件,写一封80词左右的回信。Dear Mike, How is it going I went hiking with my friends last weekend. It was really interesting. Here are some of the photos. I sent some to you. And I plan to visit your hometown next holiday. Could you please tell me something about your hometown Looking forward to your reply. Best wishes! Yours,______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.C【原文】A: Sara, you and Beth can play volleyball and basketball. Who plays better B: Beth, of course. But when I play ping-pong with her, I always win.2.B【原文】A: Does your friend Lisa wear glasses B: Yes, and she has long hair.3.C【原文】M: What a sunny day!Let’s go for a picnic in the afternoon.W: The radio says it’ll rain later, so we’d better stay at home.4.C【原文】W: Mike, shall we go to the museum by bus or by bike M: Neither. I think nothing is better than walking.5.B【原文】M: What were your parents doing when you got home yesterday W: My dad was cooking dinner and my mom was reading a newspaper.6.B 7.A【原文】M: Do you like doing chores, Linda W: I like some, but I hate the others.M: What do you like to do W: I like washing.M: Washing what W: Everything. Dishes, clothes and even my toys. What about you M: I am quite different from you. I like cooking.W: Do you like eating, too M: No. I just think it is interesting to cook, but I don’t eat much.W: I see.8.B 9.A【原文】W: Hi, Bill. Long time no see. I went to Hong Kong this vacation. Did you go anywhere interesting M: Yes, I went to Shanghai to enjoy myself there.W: Amazing! That’s a modern place. Did you take any photos M: Yes, I stayed there for quite a long time. So I took plenty of wonderful photos there.W: How long did you stay there M: For about half a month.10.C 11.B 12.A【原文】W: Did you have a nice weekend, David M: Yes, I went climbing with two friends. What about you, Judy W: On Saturday, I went to the new zoo with my parents.M: Sounds great. How long did you stay there W: For about six hours. We were all tired but had a good time.13.B 14.C 15.B【原文】M: Are you free tonight, Kate What about seeing a magic show W: Sorry Jack, I don’t like it.M: What about seeing a film then W: Good idea. Which cinema would you like to go to M: Is the city cinema okay W: But it’s usually full of people at night and the seats there are a little hard.M: Let’s go to the Blue Sky. It’s new and comfortable.W: That’s great. When and where can we meet M: How about 6 pm at your home I will drive you there.W: Okay. I’ll wait for you at home.16.A 17.A 18.A 19.B 20.C【原文】Most children like watching cartoons. Why First of all, cartoons are funny. In fact, most people don’t want to be bored, especially children. Children always want to do something interesting. Children don’t like the things that are hard to do. But, if they watch cartoons, all of the children can watch them until the end. The second reason is that children can learn many things from cartoons easily. Some children hate boring knowledge in books. But cartoons are different. They can make children learn a lot with fun. For example, the cartoon Sponge Bob tells children a lot about the sea. The last reason is that cartoons are unreal. For example, many boys like watching Superman because they always imagine they can fly. Cartoons are important to children. It will be better if there are more educational cartoons for children.21.A 22.B 23.C 24.C 25.D 26.A 27.B 28.A 29.B 30.C 31.D 32.C 33.D 34.A 35.A【导语】本文讲述了有一位国王很懒惰,除了吃饭和睡觉什么也不做。后来他的身体出了问题,为了保持健康,他必须减肥,一位老人帮助他减肥的事情。21.句意:但国王也很懒。lazy懒惰的;shy害羞的;strict严格的;stupid愚蠢的。根据“He would not do...but eat and sleep”可知,国王很懒惰,故选A。22.句意:他除了吃饭和睡觉什么也不做。anything任何事情;nothing没有事;something一些事;everything一切。根据“But the king was also very...but eat and sleep”可知,国王很懒惰,除了吃饭和睡觉什么也不做,故选B。23.句意:他变得越来越胖,最后发现他的身体甚至他的脚都很难移动。thinner and thinner越来越瘦;taller and taller越来越高;fatter and fatter越来越胖;older and older越来越老。根据前文的介绍可知,国王很懒惰,除了吃饭和睡觉什么也不做,所以会越来越胖,故选C。24.句意:他变得越来越胖,最后发现他的身体甚至他的脚都很难移动。head头;eyes眼睛;body身体;hand手。根据“finally found it difficult to move his...even his feet.”可知,脚是属于身体的一部分,故选C。25.句意:国王邀请了来自全国各地的医生来让他保持健康。active积极的;happy高兴的;strong强壮的;healthy健康的。根据“finally found it difficult to move his...even his feet.”以及“The king invited doctors from different parts of the country to make him”可知,国王请医生们帮助他保持健康,故选D。26.句意:但没有人能帮助国王减肥。no one没有人;someone有人;everybody每个人;anybody任何人。根据“The king invited doctors from different parts of the country to make him...could help the king to lose weight.”可知,除了减肥,没有人能帮助他,故选A。27.句意:他听说了国王的问题。story故事;problem问题;dream梦想;discovery发现。根据“finally found it difficult to move his...even his feet.”可知,这是国王的问题,故选B。28.句意:国王决定让他试试。try尝试;start开始;go去;pass经过。根据“But...could help the king to lose weight.”以及“He volunteered (自愿) to help the king lose some weight. The king decided to let him”可知,前面提到没有人能帮助国王,此处应指的是让老人试一试,故选A。29.句意:老人住得很远。alone独自;far away远离;freely自由地;nearby附近。根据“He said that the king had to come to him and asked the king to come for treatment (治疗) the next day. But the king would have to...there, the old man added.”可知,老人住得很远,故选B。30.句意:但国王必须步行去那里,老人补充道。work工作;move移动;walk步行;stay停留。根据“the old man had asked him to walk so far.”可知,国王必须走路去老人那里,故选C。31.句意:不幸的是,老人不在那里。Especially尤其,特别;Suddenly突然地;Immediately立即,马上;Unluckily不幸的是。根据“the old man was not there”可知,国王走了很远的路到了老人那里,但是老人不在,这是不幸的事情,故选D。32.句意:他的儿子请国王第二天来见他的父亲。or或者;so因此;and和;but但是。空格前后是并列关系,应用and连接,故选C。33.句意:国王连续两周每天都来,但他一次也没见过老人。often经常;always总是;sometimes有时;never从不。根据“The king came every day for two weeks, but he...once saw the old man.”可知,国王从未见过老人,,故选D。34.句意:但他确实注意到自己感觉轻松多了。lighter更轻的;angrier更生气的;happier更开心的;busier更忙碌的。根据“He had lost some weight”可知,他更轻了,故选A。35.句意:他终于明白为什么老人要他走这么远。why为什么;as当……时;because因为;with和……一起。根据“He had lost some weight. He finally realized...the old man had asked him to walk so far.”可知,国王明白了为什么老人要他走这么远了,故选A。36.B 37.B 38.D【导语】本文介绍了不同人群在互联网上的日常活动。36.细节理解题。根据“Mike…I only use the Internet on weekends. I often play computer games…”可知,Mike只有在周末使用互联网,玩电脑游戏的频率为一周一到两次。故选B。37.细节理解题。根据“Linda…I watch films or listen to music.”可知,Linda有时在网上看电影。故选B。38.细节理解题。根据“Mrs. Brown…I write blogs (博客) about my cooking and upload (上传) the photos of my dishes every day.”可知,Mrs. Brown每天上传的是她的菜肴照片。故选D。39.B 40.A 41.A 42.B【导语】本文探讨了好习惯和坏习惯的界定,并通过Carl、Betty和Jeff的例子说明即使是好习惯如果过度也可能带来问题,同时描述了Betty的购物习惯和Jeff的饮食习惯如何对他们的生活产生负面影响。39.细节理解题。根据“Take brushing your teeth for example. Everyone thinks it is a good habit, but there are times when it is not. Carl’s dentist told him that his teeth became bad because of overbrushing.”可知,Carl因过度刷牙而坏了,而刷牙在人们看来应是好习惯,但好的习惯若没有掌握好“度”,则会适得其反。文章开头提到Carl的例子是为了说明即使是被普遍认为是好习惯的行为,如果过度或方法不当,也可能导致不良后果。故选B。40.推理判断题。通读全文可知,文章讨论的是关于习惯对个人生活的影响,这是一个与生活方式相关的话题,因此最可能在杂志的生活方式版块中找到。故选A。41.细节理解题。根据“Betty liked shopping best. It made her relaxed and helped her forget her worries. She also shopped when she was bored or had something to enjoy.”可知,Betty在放松、忘记烦恼、无聊或有值得享受的事情时喜欢购物,这表明她在担心时也会去购物。故选A。42.细节理解题。根据“We all talk about good and bad habits, but do we really know what a good habit or a bad habit is Take brushing your teeth for example... Carl’s dentist told him that his teeth...”,“First let’s meet two people with ‘bad habits’.”,“Betty liked shopping best...”,“Jeff was busy and didn’t have time to cook healthy meals...”可知,作者通过给出Carl、Betty和Jeff的具体例子来展示他关于习惯的观点,说明即使是被认为是好的习惯也可能带来问题,以及坏习惯如何影响人们的生活。故选B。43.A 44.B 45.D 46.C【导语】本文是一篇说明文,文章介绍了“staycation”这一度假方式,即在家休息或进行本地短途游,作者分享了自己的愉快经历,并认为这是一种既省钱又放松的度假选择。43.细节理解题。根据第二段“A staycation is a new word for a period of time when people stay at home on vacation or take day trips from their home to local (当地的) places of interest...take part in local festivals.”可知,staycation是指人们在家度假或从家里出发去当地景点的短途旅行,这包括在家放松、参观当地的公园和博物馆等。故选A。44.词句猜测题。根据“And you can choose to do whatever you like or, if you want, just do nothing. There’s nothing wrong with that.”可知,句中提到的that指的是前文提到的“just do nothing”,即什么都不做。故选B。45.细节理解题。根据第三段“I had a staycation of my own over the summer... I got together with some of my friends around the city.”和“Traveling is fun, but it’s also nice to just stay at home and relax.”可知,作者在度假期间晚睡、制作音乐、玩电子游戏,并且不觉得孤单,因为他有猫陪伴,还和朋友们在城市里聚会,这些活动表明作者感到放松。故选D。46.推理判断题。根据最后一段“Traveling is fun, but it’s also nice to just stay at home and relax. It’s cheaper as well, since I don’t have to pay for travel. And you can choose to do whatever you like or, if you want, just do nothing.”可知,作者表达了对在家度假的喜好,提到了在家度假的好处,如更便宜、可以自由选择活动等,因此作者会赞同居家度假是一个好主意。故选C。47.A 48.D 49.A 50.B【导语】本文讲述了作者志愿时遇到Ronny,给他颁奖后见其读书进步,领悟到应该关心孩子促其优秀。47.细节理解题。根据“It took me a while to think about which fit Ronny. I believed the gift could cheer him up. I finally decided on ‘The Most Progressive Reader’.”可知是因为罗尼尽可能地做到最好,故选A。48.词句猜测题。根据“A few days later, I saw Ronny reading the book when I went back to the school. His teacher said, ‘He keeps reading. That’s the first book he’s ever owned.’”可知作者听到这些心里应该是很感动,此处是指忍住眼泪试图不泄露情绪,故选D。49.细节理解题。根据 “At that moment, I knew I should do what a writer had done—care about children and make them excellent.”可知作者想让更多孩子变得优秀,故选A。50.主旨大意题。通过阅读全文,尤其是“At that moment, I knew I should do what a writer had done—care about children and make them excellent.”可知作者想传达的是孩子应该要多被鼓励,故选B。51.B 52.D 53.E 54.F 55.C【导语】本文讲了‘e’型和‘i’型两种人的区别。51.根据“In this essay, we will talk about the differences between ‘e’ people and ‘i’ people.”可知,说的是‘e’人和‘i’人的区别。选项B“这两种人非常不同。”符合语境。故选B。52.根据“According to a survey, ‘e’ people are more outgoing and active in social relations than ‘i’ people.”可知,说的是社交情况。选项D“他们喜欢结识新朋友和参加聚会。”符合语境。故选D。53.根据“They feel more comfortable and relaxed with fewer people around.”可知,说的是喜欢人少。选项E“但‘i’类人更愿意和一小群人在一起。”符合语境。故选E。54.根据“For example, some behaviors that are considered polite or acceptable by ‘e’ people may be considered impolite by ‘i’ people.”可知,此处说是不同的看法。选项F“此外,‘e’人和‘i’人对同一行为可能有不同的想法。”。故选F。55.根据“‘I’ people may become more outgoing as they practice socializing and get confidence (自信), while ‘e’ people may become less interested in making new friends as they age and only look for relaxation and a quiet ‘me time’.”可知,此处说的是时间的变化。选项C“然而,人会随着时间的推移而逐渐改变。”。故选C。56.by 57.journey 58.quickly 59.usual 60.main 61.beat 62.exciting 63.outside 64.late 65.satisfied【导语】本文主要讲述了Tom每天乘火车去工作,这一天在火车上看到了德国队打败了法国队的体育新闻,以至于他太兴奋而下错了车站的故事。56.句意:每天早上Tom乘火车去上班。by train“乘坐火车”,故填by。57.句意:因为他有很长的路要走,所以他总是买份报纸。journey“旅行”,a修饰名词的单数形式,故填journey。58.句意:这有助于他更快地度过时间。quickly“快地”,副词修饰动词spend,故填quickly。59.句意:一个星期一的早晨,他买了一份报纸,像往常一样上了火车。usual“通常的”,as usual“像往常一样”,故填usual。60.句意:他把报纸翻到体育版,因为他的主要兴趣是体育。main“主要的”,形容词作定语,故填main。61.句意:德国队打败了法国队。beat“打败”,根据“last night”可知,此句是一般过去时,故填beat。62.句意:报道太激动人心了,他忘了在车站下车。exciting“使人兴奋的”,形容词作表语,故填exciting。63.句意:直到他看到窗外的大海,他才知道。outside“在……外面”,outside the window“窗外”,故填outside。64.句意:当然,他上班迟到了。late“迟到的”,be late for“迟到”,故填late。65.句意:看到德国队赢了比赛,他很满意。satisfied“满足的”,形容词作表语,故填satisfied。66.the 67.took 68.What 69.more excited 70.his 71.for 72.after 73.children 74.to feel 75.relaxing【导语】本文主要介绍了作者全家今年夏天去斯德哥尔摩旅行的事情。66.句意:旅行前,我们在市中心订了一间旅馆。根据“Stockholm”可知,上文提到了这个城市,因此这里是特指,填定冠词the。故填the。67.句意:当我们到达斯德哥尔摩时,我们乘公共汽车去旅馆。根据“arrived”可知,本句是一般过去时,因此这里动词填过去式。故填took。68.句意:多么美好的城市啊!本句的中心词是名词“city”,因此此处是what引导的感叹句,在句首首字母大写。故填What。69.句意:没有人比我儿子更兴奋了,因为参观博物馆是他的最爱。根据“than”可知,此处填其比较级,excited的比较级是more excited。故填more excited。70.句意:没有人比我儿子更兴奋了,因为参观博物馆是他的最爱。空后“favourite”是名词,因此这里填he的形容词性物主代词his来修饰。故填his。71.句意:我们等了很长时间,感到有点累。此处是固定词组,wait for“等候”。故填for。72.句意:但当我们走进博物馆后,我们都很惊讶。根据“we went into the museum, we were all surprised.”可知,此处表示走进博物馆后,因此填连词after。故填after。73.句意:我儿子和一些孩子在那里玩。根据“some”可知,此处名词填复数。故填children。74.句意:我觉得这是感受斯德哥尔摩最好的方式!此处是固定用法,the best way to do sth“做某事的最好方法”。故填to feel。75.句意:这真是一次放松的旅行。根据“trip”可知,此处应该填形容词作定语,修饰物用relaxing。故填relaxing。76.quickly 77.umbrella 78.Millons 79.wider 80.understand【解析】76.句意:小女孩一看见她妈妈就飞快地跑过去。根据“The little girl ran to her mother...as soon as she saw her.”及备选词汇,可知此处指小女孩一看见她妈妈就飞快地跑过去,使用quick“快速的”的副词形式,修饰动词。故填quickly。77.句意:你今天最好带把伞。天要下雨了。根据“It’s going to rain.”及备选词汇,可知此处指带把伞,使用名词umbrella“伞”的单数形式。故填umbrella。78.句意: 昨晚,数百万网球迷在电视上观看了这场精彩的比赛。 根据“...of tennis fans”及备选词汇,可知此处指数百万的网球迷,millions of...“数以百万的”。故填Millions。79.句意:农村的道路比以前宽得多。 根据“The roads...are much...than before.”及备选词汇,可知此处指道路比以前宽得多了,需使用形容词wide“宽的”的比较级。故填wider。80.句意:——你为什么看起来这么担心?——因为当我和儿子谈论他的学习时,他不理解我。根据“Because my son can’t...me when I have conversations with him about his study.”及备选词汇,可知此处指儿子不能理解,情态动词后需填动词understand“理解”的原形。故填understand。81.例文Dear Jason,I’m glad to hear from you. It’s exciting to know you plan to visit my hometown. My hometown is a beautiful place with a lot of scenic spots, delicious food, and friendly people. You can visit the famous city park and enjoy the local cuisine. You will also find many fascinating traditional festivals. And there are many interesting activities. I can’t wait to show you around. Let me know when you decide to come.Best wishes to you!Yours,Mike【详解】[总体分析] ① 题材:本文是一篇书信作文;② 时态:主要为一般现在时; ③ 提示:根据Jason的信件内容回复,介绍家乡的相关信息,可适当发挥。[写作步骤] 第一步,表达对收到信的开心和对他计划访问家乡的兴奋; 第二步,简单介绍家乡的景点、美食和特色文化; 第三步,表达期待与对方见面的愿望。[亮点词汇] ① scenic spots景点② local cuisine当地美食③ traditional festivals传统节日[高分句型] It’s exciting to know you plan to visit my hometown.(动词不定式作主语)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 浙江省宁波市2025—2026学年八年级英语上第一次月考模拟试题.docx