江苏省扬州2025—2026学年译林版七年英语上册第一次月考模拟试题(含答案解析+听力音频及原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

江苏省扬州2025—2026学年译林版七年英语上册第一次月考模拟试题(含答案解析+听力音频及原文)

资源简介

江苏省扬州2025—2026学年七年英语上册第一次月考模拟试题
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
(考试范围:Unit1-Unit2)
一、听力选择(满分20分)
1.What subject is Sandy good at
A. B. C.
2.What’s the boy’s favourite sport
A. B. C.
3.What is Kitty’s favourite subject
A. B. C.
4.How does the girl go to school
A. B. C.
5.How does Kate go to school every day
A. B. C.
6.Who is the boy over there
A.Mike. B.Jack, C.Peter.
7.Which boy is Mike
A.the tall one B.the short one C.the boy under the tree
8.How many children are there in the boy’s family
A.1 B.2 C.3
9.What subject does Lisa like best
A.Geography. B.History. C.Music.
10.Who is in the photo
A.Jane’s aunt. B.Jane’s sister. C.Jane’s mother.
听一段对话,回答小题。
11.How often does David play basketball
A.Once a week. B.Twice a week. C.Three times a week.
12.What time does David go to play basketball
A.At 4:30 p.m. B.At 4:50 p.m.. C.At 5:30 p.m..
听一段对话,回答以下小题。完成信息记录表。
What homework is Wendy doing ________ homework.
How long will Andy wait for Wendy ________ minutes.
What will Andy do next ________
13.A.Biology B.Geography C.History
14.A.30 B.40 C.60
15.A.Play tennis B.Do his homework C.Read the magazines
你将听到一篇短文, 回答各题,听两遍。听短文前,你将有时间阅读相关小题,每小题5秒钟;听完后,每小题你仍有5秒钟的答题时间。
16.Where does Kitty live now
A.In Hainan. B.In Nanjing. C.In Beijing.
17.What do Kitty’s parents teach
A.Chinese. B.English. C.Math.
18.How old is Kitty
A.13. B.12. C.11.
19.What does Kitty usually do after school
A.She goes swimming.
B.She reads books in the library.
C.She goes to the music rooms.
20.What colour does Kitty like best
A.Red. B.White. C.Blue.
二、单项选择(满分15分)
21.—Tommy, are you 12 years old .
—Yes, ________.
A.I’m B.I am C.I do D.he is
22.—John, this is my ________, Lucy. We are both in Class Four.
—Nice to meet you, Lucy.
A.teacher B.student C.classmate D.brother
23.Excuse me. Could you please tell me how to ________ the word fish ________ Japanese
A.speak; in B.speak; with C.say; in D.say; with
24.The girl ________ glasses is our new classmate ________ from Shanghai.
A.wears; comes B.with; comes C.wears; / D.with; /
25.—Hi, my name is Li Ming. You can call me Mike.
—Hi, I’m Lin Tao, and I ________ Jasper.
A.go on B.go by C.go for D.go through
26.—What does your brother look like
—________.
A.He is shy B.He is tall and slim C.He likes dancing D.He is a doctor
27.He often ________ his homework after school.
A.do B.does C.doing D.to do
28.My parents ________ in a hospital. They are doctors.
A.work B.works C.working D.to work
29.Gloria is a smart girl. She can _______ a clock and then put all its parts back together.
A.take apart B.take out C.take away D.take off
30.Lily is an American, but she is good ________Chinese.
A.to B.for C.with D.of
31.Tomorrow is Lucy’s birthday. I ________ a present ________ her.
A.want to buy; for B.wants to buy; to
C.wants buy; for D.want to buy; to
32.I like the ________ of the beautiful clothes. It is very nice.
A.design B.model C.master D.work
33.The film is very ________. We are ________ in it.
A.interest; interested B.interested; interesting C.interesting; interested D.interest; interested
34.Our parents hope ________ all our lives.
A.us to be happy and healthy
B.us to be happily and healthily
C.we will be happy and healthy
D.we will be happily and healthily
35.My little son likes to ________ his toy cars.
A.take off B.take up C.take apart D.take place
三、完形填空(满分15分)
Hello, I’m Kate. I come 36 Taizhou, Jiangsu Province. I study at a middle school in Hailing. I love 37 best and our school has different kinds of sports clubs. They make our school life 38 . I’m a member of our school basketball team. After school, I often 39 basketball with my classmates.
The two girls over there are my good friends. They are 40 our school football team. Now they are practising in the 41 . They 42 really cool, right
43 do my classmates and I often do after class We usually skip rope (跳绳). Many of us are 44 of the rope-skipping club. In PE classes or 45 free time, we always try different ways to skip rope.
Do you want to do interesting sports with us Welcome to our school.
36.A.for B.with C.from D.of
37.A.Biology B.English C.Art D.PE
38.A.fun B.easy C.boring D.difficult
39.A.see B.play C.know D.use
40.A.on B.of C.at D.in
41.A.hall B.library C.playground D.classroom
42.A.look B.turn C.get D.keep
43.A.Why B.Who C.How D.What
44.A.heroes B.members C.friends D.masters
45.A.her B.your C.our D.their
四、阅读理解
Li Ping gets up early on weekdays, because he must go to school before 7:30. On Saturday and Sunday, he doesn’t go to school, so he doesn’t get up early.
He goes to the Drawing Club at 9:00 on Saturday mornings. He usually goes to the bookshop on Saturday afternoons, and after supper he watches TV until (直到) midnight.
He doesn’t get up early on Sundays. Li Ping’s parents both work on Sundays. Li Ping always watches TV after he gets up. Then he usually goes to KFC to have a hamburger and some juice for lunch. After that, he goes back home and starts to play football until his parents come back. He does his homework after supper. He usually has lots of weekend homework, so he must do it for three hours. He usually goes to bed at about 11:00 p. m. on Sundays. He often complains (抱怨) he has too much homework to do.
46.How often does Li Ping need to get up early
A.Every day. B.Five days a week.
C.Only at the weekend. D.Every day except on Sundays.
47.What does Li Ping do on Sunday mornings
A.He watches TV. B.He goes to have lessons.
C.He goes to the bookshop. D.He goes to a club.
48.Why does Li Ping have lunch in KFC on Sundays
A.Because he’s too busy. B.Because his parents aren’t at home.
C.Because he gets up too late. D.Because his parents have lunch in KFC.
Let me tell you my penfriend Ivan. He is 12 years old. He likes playing football. He usually plays football with his friends at weekends.
Ivan lives with his father and mother in a city in France. They have a home with five rooms, a swimming pool and a garden. They often have a party in the garden at weekends. They like to help their neighbours. His home is not near his school, so Ivan takes a bus for an hour and then walks for 10 minutes to school. There is a Basketball Club near his school. He likes playing basketball in the club.
Ivan’s father is a worker. He is busy. Ivan’s mother is a doctor. She is nice to the patients in hospital. Ivan wants to be a teacher when he grows up (长大). I want to be a teacher, too. Every month Ivan writes two letters (信) to me. He’ll come to China next year. We’ll meet then.
49.What are Ivan’s hobbies
A.Basketball and swimming. B.Football and basketball.
C.Football and swimming. D.Reading and swimming.
50.How often does Ivan write to me
A.Twice (两次) a month. B.Twice a week.
C.Every day. D.Every week.
51.Ivan studies in ________ now.
A.America B.China C.France D.Japan
52.What’s the meaning (意思) of the underline “patients”
A.邻居 B.工作 C.生活 D.病人
As students, you may have many dreams. They can be very big like becoming Superman, or they can be small. You may just want to become one of the ten best students in your class.
If you find a dream, what do you do with it Do you ever try to make your dream come true
Follow Your Heart by Australian writer Andrew Matthews tells us that making our dreams come true is life’s biggest challenge (挑战).
“You may think you’re not very good at some school subjects, or that it is impossible (不可能) for you to become a star. You won’t make your dream come true with these ideas,” the book says.
In fact, everyone can make his dream come true. The first important thing you must do is to remember what your dream is.
Don’t let it leave your heart (心). Keep telling yourself what you want. Do this step by step (一步步地) and your dream will come true faster. A big dream is, in fact, many small dreams.
Never give up (放弃) your dream. There will be difficulties on the road. But the biggest problem comes from yourself. You need to decide what is the most important. Studying instead of (代替) watching TV will bring you better exam points. Saving five yuan instead of buying an ice cream means you can buy a new book. When you get closer to your dream, it may change a little. Then you will be able to learn more skills and find new interests.
53.Follow Your Heart is ________.
A.the first thing you must do to make your dream come true
B.the most important dream to have for students
C.the name of a book by Andrew Matthews
D.the name of a famous Australian writer
54.If you want to make your dream come true, you should ________.
A.remember what your dream is first B.keep telling yourself what you want
C.never be afraid of big difficulties D.try to start with all the things above
55.What should NOT you do to make your dream come true
A.Watch TV to get better exam points.
B.Do what you should do step by step.
C.Always remember what your dream is.
D.Read more books, learn more skills and find new interests.
56.What is the best title (标题) of the text
A.Dreams Are Important B.How to Find Your Dream
C.Make Your Dream Come True D.Students Have Many Dreams
Every day, you may go to school by school bus. But, do you have lessons on the bus
On a small farm in Mexico, there are no schools. A bus is the school. The driver of the bus is the teacher. It’s a school bus, but it doesn’t take the children to school. It just goes around from place to place, and sometimes it comes to this earth. We bus will stay here for three months. The farmers call it a school on wheels (轮子), every time the bus comes, the farmers will come, running to it, shouting and laughing. They warmly welcome the school bus.
When the bus is on the farm, in the morning, the teacher teaches the small children, In the afternoon, the bigger children come to have their lessons because they must work in the morning. At night, the fathers and mothers come to school. They want to learn, too. But the farmers hope that they can have a real school some day.
57.The driver of the bus is ________.
A.the teacher B.the student C.the farmer D.the sober
58.The bus school will ________.
A.take the children go school B.stay here for a whole year
C.go around from place to place D.take the fathers and mothers to school
59.The bigger children have their lessons in the afternoon because in the morning ________.
A.they have work
B.they can’t wake early
C.they have to do their homework
D.the teacher wants to teach the small children first
60.What is the best title (标题) for the passage
A.The School Bus B.A Real School
C.Schools in Mexico D.A School on Wheels
五、单词拼写
61.I think it's important for you to learn a (技能).
62.She is thinking about how to (改变) her shy personality
63.The moon goes (围绕) the Earth.
64.Daniel is (只有) 12 years old, but he does well in computer science.
65.Sandy is a (有礼貌的) girl. She greets others every day.
66.Eating healthy food (be) very important in our daily life.
67.We plan (enjoy) the full moon and eat moon cakes at Mid-Autumn Festival.
68.Betty is in music, and she is good at singing. (interest)
69.Our classmates are to each other in my new school.(friend)
70.Tom is a football fan. He often watches football (match) on TV.
六、任务型阅读
阅读表达,每个题目的答案不超过6个词。
Hello, everyone!
Here is a photo of me. Am I a dog No, I am a schoolbag and I am blue. What can you find in me A computer and a book.
Ben Smith is my master. He is a middle school student. This morning, Ben lost (遗失) me in the library. Luckily, he has a good friend.
Her name is Lisa and she is a nice girl. She wants to help Ben find me. Lisa’s brother works in the Lost and Found (失物招领处) at the school. Lisa calls him and asks if I am in the Lost and Found. Her brother says yes. Then Ben goes to the Lost and Found with Lisa. He finds me there and says thanks to Lisa and her brother.
71.What colour is the schoolbag
72.What is in the schoolbag
73.Who is the master of the schoolbag
74.Where does Lisa’s brother work
75.What do you think of Lisa
七、短文填空
阅读短文,根据短文内容及首字母提示,在空白处填入一个适当的单词。(每空一词)
Hi, everybody! O 76 names are Irene and Camilla. We were born on the s 77 day and we’re twins. We’re almost twelve years old and we live in Florence. It is a city with beautiful buildings, churches and w 78 of art. They are famous all over the world and many a 79 like Michelangelo (米开朗基罗), Raphael (拉斐尔) once worked here.
We both study at a music school. It’s a very old school but there are lots of students. We start our day at seven o’clock with a yummy breakfast: a cup of milk, some biscuits and bread with jam or chocolate. Mum gives us fruit as w 80 . After breakfast, we go to school t 81 . We go to school from Monday to Friday, from 8 a.m. to 2 p.m. Then two afternoons a week, we stay at school to study piano and orchestra. These are our f 82 lessons! Because playing with others is really cool! We go home for lunch at 2 p.m. But sometimes we stay at school and have lunch with our c 83 . After school, we do homework in the rooms. We always have a lot of homework and usually have to study until dinnertime. We also have to play the piano f 84 one hour after dinner. Only in this w 85 , we can have a good performance in the school concert every year.
八、翻译
86.她喜欢上网为自己无穷无尽的问题寻找答案。
87.这个科学家经常在周末参观博物馆。
88.设计师们欣赏各种各样的艺术作品。
89.你的哥哥乐意分享绘画技巧吗?
90.运动使我保持健康和快乐。
九、书面表达
91.进入七年级,你认识并了解了你的英语老师杨小云,请根据下面的写作要求,用英语写一篇短文,介绍一下她吧!
写作要求:1)介绍杨老师的姓名、年龄、来自哪里、外貌特征及爱好等;
2)表达对杨老师的喜爱之情;
3)文中不得出现考生的真实姓名和学校名称;
4)词数60左右 (开头已给出,不计入总词数)。
Miss Yang is my English teacher.________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
《江苏省扬州2025—2026学年七年英语上册第一次月考模拟试题》参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 A B A A A A B C C A
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 B A B A C B B A B B
题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 B C C D B B B A A C
题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
答案 A A C C C C D A B D
题号 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
答案 C A D B C B A B B A
题号 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
答案 C D C D A C A C A D
1.A
【原文】M: Look at Sandy. She is tall and slim with brown hair.
W: Yes. She is good at Maths.
2.B
【原文】W: What’s your favorite sport
M: I like running best.
3.A
【原文】M: Which is your favourite subject, Kitty
W: Chinese. But I am also good at Math.
4.A
【原文】M: Do you live far away from our school
W: No, my home is ten minutes’ walk from the school. So I go to school on foot every day.
5.A
【原文】M: Do you go to school by bike every day, Kate
W: No. I live far away from the school. So I take a bus.
6.A
【原文】W: Peter, is the boy over there Jack
M: No, he is Jack’s friend Mike.
7.B
【原文】M: Look! The boy over there is Mike. He is our new classmate.
W: Which boy The tall one
M: No, the short one. Let’s go and say hello to him.
8.C
【原文】W: Are you the only child in your family
M: No, I am not. I have two sisters and they are twins.
9.C
【原文】M: I love geography and history. They’re interesting. What about you, Lisa
W: Music is my favorite. I think it’s relaxing.
10.A
【原文】M: Is that your mom in the photo, Jane
W: No, that’s my aunt.
11.B 12.A
【原文】M: Millie, where is David
W: I don’t know, but I think he is on the playground.
M: How do you know that
W: He likes playing basketball very much. He is in the basketball club.
M: When does he play basketball
W: On Wednesday and Friday afternoons.
M: What time does he go to play basketball
W: At half past four.
M: Okay, I see. Thank you.
13.B 14.A 15.C
【原文】A: Let’s go and play tennis, Wendy. It’s such a lovely day.
B: OK, but let me finish my geography homework fast. Can you wait for half an hour
A: Half an hour OK,
B: Thank you, Andy. There are a few sports magazines on the table.
A: All right, Then. You do your homework and I will read the sports magazines while waiting for you.
16.B 17.B 18.A 19.B 20.B
【原文】
Hello, everyone! I am Kitty. I come from Hainan, but now I live with my family in Nanjing. My parents are both teachers. They teach English.
I am 13 years old. I am pretty and I have long hair. I need to wear glasses but I don’t like them.
I like Chinese best. I often go to the library after school. And my favorite colour is white, what about you
21.B
【详解】句意:——Tommy,你12岁吗?——是的,我是。
考查一般疑问句的回答。一般疑问句是询问对方,所以回答需要用第一人称I;疑问句中有be动词are,回答时用am,am和I不可以缩写。故选B。
22.C
【详解】句意:——约翰,这是我的同学露西。我们都在四班。——很高兴认识你,露西。
考查名词辨析。teacher老师;student学生;classmate同学;brother弟弟。根据“We are both in Class Four.”可知,此处指Lucy是“我”的同学,应用名词classmate“同学”。故选C。
23.C
【详解】句意:打扰一下。你能告诉我如何用日语说“鱼”这个词吗?
考查动词和介词辨析。speak讲(强调说话的能力),后常跟某种语言;say说(强调说话的内容);in用(后接语言);with用(后接工具)。分析“how to...the word fish”可知,此处强调说“鱼”这个词,强调说话的内容,所以第一空应填say;空后的“Japanese”意为“日语”,指语言,“in+语言”表示“用某种语言”,所以第二空应填in。故选C。
24.D
【详解】句意:戴眼镜的女孩是我们来自上海的新同学。
考查介词。wears戴;with有;comes来。分析句子结构,本句谓语部分是be动词is,因此第一空和第二空不能再次使用动词wears,comes;第一空with glasses介词短语作定语,修饰主语The girl,表示“戴眼镜的女孩”;第二空from Shanghai是介词短语作定语,修饰our new classmate,表示“来自上海的新同学”。故选D。
25.B
【详解】句意:——你好,我的名字叫李明。你可以叫我迈克。——你好,我是林涛,大家叫我贾斯珀。
考查动词短语。go on继续;go by经过,被称为;go for选择;go through经历,经受。根据“Hi, my name is Li Ming. You can call me Mike.”可知对话是在介绍名字,此处表达自己“被叫作”贾斯珀。故选B。
26.B
【详解】句意:——你哥哥长什么样?——他又高又瘦。
考查情景交际。He is shy他害羞;He is tall and slim他又高又瘦;He likes dancing他喜欢跳舞;He is a doctor他是一名医生。根据“What does your brother look like ”可知,此处回答他的长相,故选B。
27.B
【详解】句意:他经常放学后做作业。
考查一般现在时。根据“often”可知,本句时态为一般现在时,主语为“He”,动词需用第三人称单数。故选B。
28.A
【详解】句意:我的父母在一家医院工作。他们是医生。
考查一般现在时。 根据“My parents...in a hospital. They are doctors.”可知,本句时态为一般现在时,主语为“My parents”,人称复数,动词用原形。故选A。
29.A
【详解】句意:Gloria是个聪明的女孩。她能拆开一个钟,然后再把它的各个部件组装起来。
考查动词短语辨析。take apart拆开,拆卸;take out取出,除掉,带……出去;take away带走,拿走;take off起飞,脱掉。根据后文“…and then put all its parts back together”可知,此处应指Gloria“拆开”一个时钟。故选A。
30.C
【详解】句意:Lily 是美国人,但她擅长中文。
考查介词的辨析。to向,到;for为了;with有;of属于……的。根据“Lily is an American,but she is good…Chinese.”可知该处讲的是她中文不错,be good with意为“擅长某事”,故选C。
31.A
【详解】句意:明天是露西的生日。我想给她买件礼物。
考查主谓一致和动词短语。主语是I,谓语动词用原形want,排除BC;buy sth for sb“为某人买某物”,应用介词for。故选A。
32.A
【详解】句意:我喜欢这些漂亮衣服的设计。它非常漂亮。
考查名词辨析。design设计;model模型;master主人,专家;work作品。根据“of the beautiful clothes. It is very nice.”可知,此处指设计漂亮,其他选项不符合句意。故选A。
33.C
【详解】句意:这个电影很有趣。我们对它很感兴趣。
考查形容词词义辨析。interest兴趣,名词或动词;interested感兴趣的,主语是人;interesting有趣的,主语是物。第一空主语the film是物,用interesting;第二空主语we是人,用interested修饰。故选C。
34.C
【详解】句意:我们的父母希望我们一生都快乐健康。
考查宾语从句。hope后面接省略that的宾语从句,从句主语是we,be动词后面跟形容词作表语,排除D项。故选C。
35.C
【详解】句意:我的小儿子喜欢将他的玩具汽车拆开。
考查动词短语。take off起飞; take up从事;take apart拆开;take place发生。根据“...his toy cars”可知,此处指拆开玩具汽车。故选C。
36.C 37.D 38.A 39.B 40.D 41.C 42.A 43.D 44.B 45.C
【导语】本文主要讲述了作者学校里的体育活动。
36.句意:我来自江苏省泰州市。
for为了;with和;from从;of……的。根据文中“I com…Taizhou, Jiangsu Province.”可知,Kate应该来自泰州。come from“来自”,固定搭配,符合语境。故选C。
37.句意:我最喜欢体育,我们学校有各种各样的体育俱乐部。
Biology生物;English英语;Art艺术;PE体育。根据文中“I love…best and our school has different kinds of sports clubs.”可知,作者应该最喜欢体育。PE“体育”,符合语境。故选D。
38.句意:他们让我们的学校生活变得有趣。
fun有趣的;easy容易的;boring无聊的;difficult困难的。根据文中“our school has different kinds of sports clubs. They make our school life…”可知,体育俱乐部会使我们的学校生活有趣。fun“有趣的”,符合语境。故选A。
39.句意:放学后,我经常和同学们打篮球。
see看见;play玩;know知道;use使用。根据文中“After school, I often…basketball with my classmates.”可知,此处应该是指打篮球赛。play basketball“打篮球”,符合语境。故选B。
40.句意:她们是我们学校足球队的队员。
on在……上面;of……的;at在;in在……里面。根据文中“They are…our school football team.”及下文可知,此处指的是作者的好朋友们在足球队里。in football team“在足球队”,符合语境。故选D。
41.句意:现在他们正在操场上练习。
hall大厅;library图书馆;playground操场;classroom教室。根据文中“Now they are practising in the…”及上文的“school football team”可知,应该是在操场上练习踢足球。playground“操场”,符合语境。故选C。
42.句意:它们看起来真的很酷,对吧?
look看起来;turn转变;get变得;keep保持。根据文中“They…really cool, right ”可知,此处指的是她们练习的样子应该看起来很酷。look“看起来”,符合语境。故选A。
43.句意:下课后,我和同学们经常做什么?
Why为什么;Who谁;How如何;What什么。根据文中“…do my classmates and I often do after class We usually skip rope.”可知,此处应该是问同学们和我课后做什么。what“什么”,符合语境。故选D。
44.句意:我们中的许多人都是跳绳俱乐部的成员。
heroes英雄;members成员;friends朋友;masters主人。根据文中“Many of us are…of the rope-skipping club.”可知,此处应该是指很多人都是俱乐部的成员。members“成员”,符合语境。故选B。
45.句意:在体育课或空闲时间,我们总是尝试不同的跳绳方式。
her她的;your你的;our我们的;their他们的。根据文中“In PE classes or…free time, we always try different ways to skip rope.”可知,应该是在我们的空闲时间,应用第一人称。our“我们的”,符合语境。故选C。
46.B 47.A 48.B
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了李平的日常生活。
46.细节理解题。根据第一段中“Li Ping gets up early on weekdays”和“On Saturday and Sunday, he doesn’t go to school, so he doesn’t get up early.”可知,李平在工作日早起,星期六和星期天不上学,所以李平一周要早起5天。故选 B。
47.细节理解题。根据第三段中“Li Ping’s parents both work on Sundays. Li Ping always watches TV after he gets up.”可知,李平通常在星期天早上看电视。故选 A。
48.细节理解题。根据第三段中“Li Ping’s parents both work on Sundays. Li Ping always watches TV after he gets up. Then he usually goes to KFC to have a hamburger and some juice for lunch. ”可知,在星期天李平的父母要工作,所以他才去肯德基吃午饭。故选B。
49.B 50.A 51.C 52.D
【导语】本文描述了作者的笔友Ivan的生活、兴趣爱好、家庭背景以及他未来的计划。
49.细节理解题。根据“He likes playing football. He usually plays football with his friends at weekends.”和“There is a Basketball Club near his school. He likes playing basketball in the club.”可知,Ivan喜欢踢足球和打篮球。故选B。
50.细节理解题。根据“Every month Ivan writes two letters (信) to me.”可知,Ivan每月给自己写两次信。故选A。
51.细节理解题。根据“Ivan lives with his father and mother in a city in France”可知,Ivan现在在法国上学。故选C。
52.词义猜测题。根据“Ivan’s mother is a doctor.”可知,医生在医院对待的应该是病人。故选D。
53.C 54.D 55.A 56.C
【导语】本文主要讲述了如何实现梦想。
53.细节理解题。根据“Follow Your Heart by Australian writer Andrew Matthews tells us that making our dreams come true is life’s biggest challenge (挑战).”可知,它是一本由Andrew Matthews写的书。故选C。
54.细节理解题。根据“The first important thing you must do is to remember what your dream is.”、“Keep telling yourself what you want.”及“Never give up (放弃) your dream. There will be difficulties on the road. But the biggest problem comes from yourself.”可知,想让梦想实现,应要记住梦想是什么,一直告诉自己想要什么及不要害怕困难。故选D。
55.细节理解题。根据“Studying instead of (代替) watching TV will bring you better exam points.”可知,学习代替看电视会给你带来更好的考试分数。A选项表述错误。故选A。
56.最佳标题题。根据“If you find a dream, what do you do with it Do you ever try to make your dream come true ”及全文可知,本文主要讲述了如何实现梦想,因此C选项“让梦想成真”为最佳标题。故选C。
57.A 58.C 59.A 60.D
【导语】本文讲述了墨西哥的一个农场附近没有学校,孩子们要接受教育只能依靠一个流动公交车,车子就是学校,司机就是老师,人们也把这个公交车称为“车轮上的学校”。
57.细节理解题。根据“The driver of the bus is the teacher”可知,公交车的司机就是老师。故选A。
58.细节理解题。根据“It just goes around from place to place, and sometimes it comes to this earth.”可知,公交车会从一个地方移动到另一个地方。故选C。
59.细节理解题。根据“In the afternoon, the bigger children come to have their lessons because they must work in the morning.”可知,年纪大一点的孩子上午要工作,所以只能下午来上课。故选A。
60.最佳标题题。通读全文可知,本文讲述了墨西哥的一个农场附近没有学校,孩子们要接受教育只能依靠一个流动公交车,车子就是学校,司机就是老师,人们也把这个公交车称为“车轮上的学校”。故选D。
61.skill
【详解】句意:我认为对你来说,学习一门技能非常重要。根据汉语提示,skill“技能”,可数名词;又根据“a”可知,此处指“一项技能”,故用名词单数。故填skill。
62.change
【详解】句意:她正在思考如何改变她害羞的性格。根据汉语提示可知,此空需动词change“改变”;又根据“how to”可知,此处填原形。故填change。
63.around
【详解】句意:月球绕着地球转。围绕:around,介词。故填around。
64.only
【详解】句意:Daniel只有12岁,但他在计算机科学方面做得很好。“只有”only,副词修饰动词。故填only。
65.polite
【详解】句意:桑迪是一个有礼貌的女孩。她每天都和别人打招呼。有礼貌的:polite,形容词作定语,修饰名词girl。故填polite。
66.is
【详解】句意:吃健康的食物在我们的日常生活中是非常重要的。该句时态为一般现在时,“Eating healthy food”是动名词短语,在句中作主语,相当于第三人称单数,谓语动词用三单形式,be动词用is。故填is。
67.to enjoy
【详解】句意:我们计划在中秋节赏月、吃月饼。plan to do sth.“计划做某事”,空处填动词不定式。enjoy“欣赏”,动词,不定式为to enjoy。故填to enjoy。
68.interested
【详解】句意:贝蒂对音乐感兴趣,她擅长唱歌。interest意为“兴趣,名词,使感兴趣,动词”,be interested in意为“对……感兴趣”。根据“Betty is…in music”可知,贝蒂对音乐感兴趣。故填interested。
69.friendly
【详解】句意:在我的新学校里,我们的同学彼此都很友好。空处作表语,应用形容词friendly“友好的”。故填friendly。
70.matches
【详解】句意:汤姆是个足球迷。他经常在电视上看足球比赛。此处泛指“足球比赛”,用名词复数matches“比赛”。故填matches。
71.Blue. 72.A computer and a book. 73.Ben Smith. 74.In the Lost and Found. 75.Nice./Helpful./Kind./She is nice/helpful/kind./She is a nice/helpful/kind girl.
【导语】本文主要以书包的口吻讲述了自己被丢失,以及主人和他朋友找到它的故事。
71.根据“I am a schoolbag and I am blue.”可知书包是蓝色的。故填Blue.
72.根据“What can you find in me A computer and a book.”可知书包里有一个电脑和一本书。故填A computer and a book.
73.根据“Ben Smith is my master.”可知书包的主人是Ben Smith。故填Ben Smith.
74.根据“Lisa’s brother works in the Lost and Found (失物招领处) at the school”可知Lisa的哥哥在学校的失物招领处工作。故填In the Lost and Found.
75.开放式题目,言之有理即可。参考答案为Nice./Helpful./Kind./She is nice/helpful/kind./She is a nice/helpful/kind girl.
76. (O)ur 77.(s)ame 78.(w)orks 79.(a)rtists 80.(w)ell 81.(t)ogether 82.(f)avourite 83.(c)lassmates 84.(f)or 85.(w)ay
【原文】本文介绍了生活在佛罗伦萨的双胞胎姐妹的日常生活。文章描述了她们的城市、学校生活、学习音乐的情况以及她们的日常作息,包括饮食和学习安排。
76.句意:我们的名字是Irene和Camilla。根据“names are Irene and Camilla”和首字母可知,此处指两个人,用our“我们的”。故填(O)ur。
77.句意:我们在同一天出生,是一对双胞胎。根据“we’re twins”和首字母可知,此处指同一天出生,same“同一的”符合句意。故填(s)ame。
78.句意:这是一个拥有美丽建筑、教堂和艺术作品的城市。根据“of art”及首字母提示可知,此处指“艺术作品”,work作品,可数名词,空前没有不定冠词,此处泛指,用复数。故填(w)orks。
79.句意:这些都闻名于世,许多艺术家如米开朗基罗、拉斐尔等曾在此工作。根据“Michelangelo (米开朗基罗), Raphael (拉斐尔)”和首字母可知,此处指艺术家,artist“艺术家”,可数名词,此处泛指用复数。故填(a)rtists。
80.句意:妈妈还给我们一些水果。根据首字母和as well“也”可知,这里要填well符合句意。故填(w)ell。
81.句意:早餐后,我们一起去上学。根据“we go to school”可知,此处指这对双胞胎,结合首字母提示,together“一起”符合句意。故填(t)ogether。
82.句意:这些是我们最喜欢的课程!空后是名词,空处填形容词,根据“Because playing with others is really cool! ”和首字母可知,favourite“最喜欢的”符合句意。故填(f)avourite。
83.句意:但有时我们留在学校和同学一起吃午饭。根据“we stay at school and have lunch with our”和首字母可知,此处指和她们的同学,classmate“同学”,同学不止一个,因此用复数。故填(c)lassmates。
84.句意:晚饭后,我们还要练习一小时的钢琴。根据“one hour”和首字母可知,表示一段时间用介词for。故填(f)or。
85.句意:只有这样,我们才能在每年的学校音乐会上有好的表现。根据首字母和in this way“通过这种方式”是固定搭配,这里要填way“方式”符合语境。故填(w)ay。
86.She likes going on the Internet to find answers to her endless questions.
【详解】分析句子,该句是一般现在时,she她;like doing“喜欢做某事”,动词应该填三单形式;going on the Internet上网; find找到,此处作目的状语用动词不定式; answers to her endless questions无穷无尽的问题的答案。故填She likes going on the internet to find answers to her endless questions.
87.The scientist often visits the museums at/on the weekend/at/on weekends.
【详解】句子用一般现在时,主语是the scientist,谓语动词用单三visits;频度副词often放谓语动词之前;博物馆:the museums;在周末:at/on the weekend/at/on weekends。故填The scientist often visits the museums at/on the weekend/at/on weekends.
88.The designers enjoy all kinds of works of art.
【详解】the designers“设计师们”;enjoy“欣赏”;all kinds of“各种各样的”;works of art“艺术品”。时态为一般现在时,主语是复数,动词用原形。故填The designers enjoy all kinds of works of art.
89.Is your brother ready to share painting skills
【详解】your brother“你的哥哥”,be ready to do sth“乐意做某事”,share“分享”,painting skills“绘画技巧”,一般疑问句将be动词is放在句首,故填Is your brother ready to share painting skills
90.Sport makes me stay healthy/keep fit and happy.
【详解】运动“sport”,句首首字母大写;使某人做某事“make sb. do sth.”,时态为一般现在时,此处用三单形式;我“me”;保持健康“stay healthy/keep fit”;和“and”;快乐“happy”。故填Sport makes me stay healthy/keep fit and happy.
91.例文
Miss Yang is my English teacher. Her name is Yang Xiaoyun. She is 25 years old now. She is from Shangqiu, Henan. She is tall and thin, and she is very beautiful. Miss Yang likes many things, such as reading books, listening to music and drawing pictures. And she likes drawing pictures best.
Miss Yang is very friendly to us, and she often helps us with our English. She is our teacher. And she is our friend, too. We all love her.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:时态为“一般现在时”;
③提示:根据提示内容进行写作,可适当增添细节,注意行文连贯,表述完整。
[写作步骤]
第一步,介绍杨老师的基本信息,包括姓名、年龄、来自哪里、外貌及爱好等;
第二步,表达对杨老师的喜爱之情。
[亮点词汇]
①be from来自
②tall and thin又高又瘦
③such as例如
④be friendly to对……友好
[高分句型]
Miss Yang is very friendly to us, and she often helps us with our English. (and连接的并列句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表