资源简介 河北石家庄市2025-2026学年八年级英语上第一次月考模拟题(考试范围:Unit 1-Unit2)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、听力选择(满分25分)1.A.By the lake. B.By reading. C.By plane.2.A.Great. B.Thank you. C.It’s my pleasure.3.A.My dad. B.In the bedroom. C.A new coat.4.A.She likes drinking tea.B.No, she is taller than me.C.She is thin and tall.5.A.Jack is the smartest. B.Jack is smarter. C.Jack is smart.6.How is the weather for Jim’s holiday A.Sunny. B.Rainy. C.Snowy.7.What does Lucy want to do this summer holiday A.Go hiking. B.Go on a trip. C.Have a picnic.8.What chore did Alan do this morning A.Made his bed. B.Did the dishes. C.Folded his clothes.9.What is Diana like A.She is quieter than Kate. B.She is not so popular as Kate. C.She is not smarter than Kate.10.How much is John’s watch A.Fifty yuan. B.Thirty-five yuan. C.Fifteen yuan.听下面一段对话,回答两个小题。11.How long will Jane’s holiday last A.For three weeks. B.For five days. C.For a week.12.Where will Jane go A.To France. B.To America. C.To England.听下面一段对话,回答三个小题。13.What is the poster (海报) about A.A yard sale. B.Chores for money. C.Hard work.14.What is David going to do A.Walk dogs. B.Wash cars. C.Work at the school library.15.Which might be true about Alice A.She is helpful. B.She is careless. C.She is worried.听材料,回答下列各小题。16.Who is Dave A.The shorter boy. B.The boy with a round face. C.The boy in a red T-shirt.17.What do Steve and Dave like doing A.Dancing. B.Singing. C.Running.听对话,回答下列小题。18.What does the boy think of doing chores A.Relaxing. B.Boring. C.Interesting.19.Does Wendy often help with housework A.Yes, she does. B.No, she doesn’t. C.No, she can’t.20.What does John often help with A.Sweeping the floor. B.Washing clothes. C.Taking out the rubbish.21.What does the speaker think of Brighton A.The town is very big. B.It is very interesting. C.The air is much better.22.Where did the speaker’s father use to work A.In a factory. B.In a hotel. C.In a school.23.When is the town full of travellers A.In spring. B.In summer. C.In autumn.24.What’s the problem with the speaker’s father now A.He has lost his job and feels sad.B.He can’t stay with his family.C.He doesn’t have enough money to open a hotel.25.How long has the speaker been away from her hometown A.About half a year. B.About a year and a half. C.About two years.二、听力填空(满分5分)听短文,根据短文内容完成图表中所缺信息。短文念三遍。Paul and his 26 , David27 hobbies playing basketball, playing the drums, writing and reading booksDifferent personal traits *Paul looks 28 and more hard-working. *David is friendlier, more outgoing and popular.Resolutions Paul plans to play the drums better and David hopes to 29 his English.Meaning of friends Friends are important and 30 in each other.三、完形填空(满分10分)Home is not just a house where we live. It is special and magical.At home, we build our dreams. We can think about what we are going to be. Maybe we want to be a teacher 31 a doctor. We can study and learn at home. We can read books and draw pictures. We can talk to our family about our dreams. Home is where our dreams 32 .We feel comfortable at home. We can feel love and warmth. We can be ourselves and say everything 33 . We feel accepted and helped there.At home, we learn to listen, care and share. When we have a box of delicious cookies, we share them with our family members. We give some to our brother or sister and see the 34 on their faces. When someone in the family doesn’t feel well, we learn to 35 them. We bring 36 a glass of water. When our parents talk about their day, we learn to listen 37 .Home is also a place of growing. It’s where we take our first steps and say our first words. It’s where we have our first experiences and make our first 38 . Home is where we find our interest. We are not afraid to try anything in this place.As we grow older, home becomes a safe place away from the stress of the world. We always 39 peace there. Home is not just a place; it is a feeling that 40 us together.31.A.or B.and C.but D.so32.A.break B.end C.stop D.start33.A.quickly B.slowly C.badly D.freely34.A.tears B.smiles C.anger D.sadness35.A.look after B.look for C.look at D.look up36.A.him B.her C.them D.us37.A.easily B.carefully C.loudly D.carelessly38.A.plans B.problems C.ideas D.memories39.A.forget B.lose C.find D.avoid40.A.pushes B.takes C.sends D.brings四、短文填空(满分10分)阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空。Do your kids like doing housework It’s important 41 kids to do housework in Western (西方的) countries. However, many parents don’t let their children do 42 (some) housework in China. They just want them to spend more time 43 (study). In fact, kids can help do many things like 44 (sweep) the floor, making the bed, doing the 45 (dish) and so on. 46 (do) housework is good for their future life. They can look after themselves 47 (good) in the future. 48 many kids hate to do housework. How can you make them 49 (fall) in love with it Here is some 50 (advice). Firstly, let the kids decide what kind of housework they would like 51 (do). 52 (second), you should help them to start with 53 small thing like taking out the rubbish. Thirdly, when they do something, you should praise 54 (they) though it is a very small thing. They will be much 55 (happy) and like to do more.阅读理解(满分30分)ADear parents,The Grade 8 students will go on a school trip to Happy Sea Park next week. Here’s what you may need to know. Please let your children bring the form to schoolThe Map of Happy Sea Park: Walk into the sea park, and you can see the Whale House first. Behind it is a cinema. Films about sea animals are waiting for you. The Dolphin House is very big. You can see it on the second and third floors. The Sea Lion House is on the third floor too. It’s on the left of the Dolphin House. Things to bring: ◆ A bag with the school ID card ◆ Snacks and drinks (DON’T feed the animals!)Visit □ Not Visit □ (Just tick √ ) Signature:56.Which is the right map of the sea park A. B. C. D.57.What can students do during the school trip A.Feed the sea animals. B.Watch a sea lion show.C.Enjoy a movie about sea animals. D.Take photos with their parents.58.Why does the writer write this notice A.To show parents the price of the trip.B.To help parents learn about the trip.C.To introduce the best way to visit the park.D.To invite parents to make videos about the trip.BDo you really know clearly about your personalities (性格) Here is an interesting quiz with some questions. Your choices can tell you what you are like. Just have a try for fun!Questions and choices Results and personalitiesWhen you watch TV, what kind of food do you eat A.Hamburgers. B.Cakes or cookies. C. Beef noodles or rice. D.Pizza. A—You dislike being alone. You like to be with friends. B—You are quiet and enjoy staying alone. You don’t want to be with too many people. C—People like you because you are easy-going and outgoing. D—You are proud and confident. But sometimes you think too much of yourself.What would you put up on the wall in a large room A.A painting. B.A photo. C. A calendar (日历). D.A clock. A—You like to be around friends and family. B—You like fashion. You care a lot about the way you look. C—You are hard-working and ambitious (野心勃勃的). But sometimes people find you boring. D—You are careful. You make a plan before acting.What do you like to keep as a pet A.A chihuahua (奇瓦瓦狗). B.A German shepherd (德国牧羊犬). C. A bulldog (斗牛犬). D.A poodle (贵宾犬). A—You are smart and creative. Maybe you need company (陪伴). B—You’re energetic and outgoing. And you have a brave and strong personality. C—You are gentle (温和的) and you’re always caring for others. D—You enjoy the challenge and are ready for any exciting activity.59.What can you find out through the quiz A.What dog you can keep. B.What to put up on the wall in your room.C.What personalities you have. D.What kind of TV programs you like.60.Tom chooses to put up a calender on the wall. What does it probably mean A.He likes to be with friends. B.He is fun and outgoing.C.He works hard at school. D.He makes a plan before acting.61.If someone chooses to eat cakes or cookies when watching TV, what may he or she be like A.Ambitious. B.Confident. C.Quiet. D.Outgoing.62.Alice always cares for others. What might she like to keep as a pet A.A German shepherd.B.A bulldog. C.A chihuahua. D.A poodle.C①As Daddy’s only daughter, I knew what made my Daddy more wonderful than all the other fathers I’d ever seen or heard of—his large hands.②Daddy had long smart fingers (指头) that could make lots of paper toys for me to play with. His hands could tie my hair beautifully. That’s why I felt happy when the other students talked about my hairstyle. I kept it to myself for years. His hands could paint a second-hand bike to look new. I got one on my tenth birthday.③Daddy’s creative hands were also useful and hard-working. They could fly a kite high in the sky as well as get it down from the top of a tree. They could wash my white dress clean, which was my favourite one. To my surprise, those hands fed seven children after Mum died. Daddy always tried his best to do everything for me.④Not only were Daddy’s hands great, they could also send me a note full of love. When I was ill, he made me feel better. He would take a small blanket (毯子),warm it up and wrap it around my small cold feet with his loving hands. When I was worried about something, Daddy would often hand me a cup of hot milk and talk with me. He would say “The best is always to come, my dear.” to relax my heart.⑤Daddy’s hands were fantastic. They had the knowledge (知识) and power to move mountains. They made the impossible possible.63.What does the underlined word “one” in Paragraph 2 refer to A.The father’s hand. B.A bike.C.A meal. D.My hairstyle.64.What things did Daddy’s useful and hardworking hands do ①flew a kite high in the sky②washed my white dress clean③fed seven children with Mum④got down the kite from a treeA.①②④ B.①②③ C.②③④ D.①③④65.What does the underlined sentence in Paragraph 5 probably mean A.Daddy had enough knowledge to write stories to us.B.Daddy had a lot of knowledge to move mountains.C.Daddy’s hands were strong enough to move mountains.D.What Daddy did really touched my heart.66.Which of the following is the best title for the passage A.Daddy’s Knowledge B.The Stories of My FamilyC.Daddy’s Hands D.My Childhood MemoriesDCamping was the most popular way of traveling during the recent five-day May Day holiday, especially among young people, according to the Chinese tourism website (旅游网站) Mafengwo.The search (搜索) for camping on the Internet increased (增加) most in Sichuan and Chongqing, and many people looked for camping road trips and beautiful natural views there. People loved local and short trips most. While those in Guangdong Province liked to go for a picnic at campsites (营地), mountain views were the most interesting to travelers in Guizhou Province. Both young people and those traveling with children thought that camping was a way to feel nature and enjoy outdoor activities such as riding and paddle boarding (桨板冲浪), and they liked to visit the Gobi Desert and the sea better.The most popular one was Sichuan and Xizang of National Highway 318, Hulunbuir Grassland and Hainan Island. Five-star hotels also offered lower prices and special experiences to the local travelers during the holiday, such as cooking. Feng Rao, one of the workers in Mafengwo, said that young people wanted to pay for such special experiences. They were more interested in choosing the local hotels.In short, camping is really hot, and more and more people, especially young people, are into this fun way of traveling.67.How could the travelers get information about camping during May Day holiday according to the text A.By watching TV.B.By making a call. C.By reading books. D.By searching the Internet.68.What does the underlined word “those” in Paragraph 2 refer to (指的是) A.Trips. B.People. C.Hotels. D.Campsites.69.What can we infer (推断) from Paragraph 3 A.The local travelers could enjoy special experiences.B.The local travelers couldn’t enjoy lower hotel prices.C.There was not any food for the local travelers in the hotels.D.The old would like to pay for special experiences.70.What is the correct structure of the text A.B.C. D.六、任务型阅读(满分10分)Going camping is the best fun in the world if we know how to do it. Every healthy boy and girl, if possible, should enjoy living outdoors for a week or two every year.A group of four members makes a good number for a camping trip. They will probably cooperate better than two or three. They can do much of the camp work in pairs. No one needs to be left alone to look after the camp while the others go fishing or to some nearby towns for food and drinks.It is always better to go camping with someone who has camped out before. If this person cannot be found, then make your plans, decide what you will do, and how you will do it, and take a few cooking lessons from your mother or someone else.First, choose a leader, not because he is more important than the rest but because if someone can go ahead and give directions, the life in camp will be much easier and everyone will have a better time.If it is your first time to go camping, you had better go somewhere near home. The best place is one that can be reached by car. If you have to carry your supplies (补给品) on your back or in a canoe (独木舟), the amount (数量) you can take will be much less.After you have had some experience near home, you can safely try the other way. Where you go is of little importance. Near every large city there are some lakes or rivers where you can find a good camping site. Campers always have more fun if they are near some water, but if such a place is not easily found, go into the forest. Try to get away from towns or villages. The wilder the place is, the better your camping experience will be.71.What does the writer think is the best fun in the world 72.How many members make a good number for a camping trip 73.Who can you learn cooking from before you go camping 74.What can a leader do to make the life in camp much easier 75.Where can you go after you have had some camping experience near home (至少列举2条)七、补全对话(满分10分)根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。A: Hi, Scott. 76 B: Oh, I’m doing my homework.A: When you finish it, could you please help me do some chores B: No problem, Mum. 77 A: You should sweep the floor and take out the rubbish.B: OK. I will do that later. 78 A: Sorry, I can’t. I’m cooking dinner now. You can ask your dad for help. He is good at maths.B: 79 Is he in the living room A: 80 . He is washing his car in front of the house.B: All right. I’ll ask him to help me with my maths homework.八、书面表达(满分15分)81.假如你是李磊,你和你远在美国的笔友Lucy已有两年没有见面了,她想了解你这两年的变化,请你按照以下提示,写一封信介绍一下吧!提示:外貌:taller, longer hair…性格:more outgoing, more popular…爱好:basketball, twice a week…学习:more subjects, work harder…要求:1. 所写内容必须包含所提供的要点,可适当发挥。2. 不得出现真实的姓名、班级及地名。3. 不少于70 词 (开头和结尾已给出,不计入总词数)。Dear Lucy,I’m glad to tell you some changes about me.___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________What about you Can you tell me something about your changes Yours,Li Lei/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.C【原文】How did you go to London 2.A【原文】I will move to a new house next week.3.A【原文】Who often makes breakfast in your family 4.B【原文】Is your sister shorter than you 5.B【原文】Who is smarter, Jack or Tim 6.B【原文】W: Hello Jim, are you having a good holiday M: Hi, Mom. Not really. It rains every day. I will be home in two days. I hope it doesn’t snow before then.7.B【原文】A: Do you have any plans for the summer holiday, Lucy B: Well, Mike. I’d like to go to China. Would you like to go with me A: That’s a good idea. We can ask our parents to go with us.8.C【原文】W: Hello, Alan. Did you do the dishes this morning M: No, I didn’t, but I folded my clothes.9.A【原文】M: Kate, who is quieter, your sister Diana or you W: I think she’s quieter than me. And she’s also smarter than me.M: Why W: Because she enjoys reading books and keeping a diary.10.B【原文】M: Look at my new watch. It’s only fifty yuan. I think it’s cheap.W: Not really. My friend John bought one the same as yours yesterday. It’s fifteen yuan cheaper than yours.11.A 12.C【原文】A: What are you thinking about, Jane B: I have a three-week holiday and I want to take a trip. I’m thinking about where to go.A: What about going to New York B: I don’t want to go there. I’m not interested in America.A: Then maybe you’d like to go to Europe. What about France or England B: London is nice. I could spend the whole holiday there.A: Have a good time.B: Thank you.13.B 14.C 15.A【原文】M: Hey, Alice. Look at the poster. Are you going to do any of these chores to raise money W: Yes, David. I’m going to do yard work.M: Really Is Eric going to do yard work, too W: No, he isn’t. He’s going to clean windows. How about you Are you going to do anything M: Sure. But I’m not going to clean windows. I’m not going to do yard work, either. It’s hard work.W: What about walking dogs That sounds easy.M: No, I’d like to wash cars or work at a food festival.W: Well, I think you should work at the school library. Washing cars is hard work, too.M: You are right! Thanks.Question: What is the poster about Question: What is David going to do Question: Which might be true about Alice 16.C 17.B【原文】W: Andy, do you know the two boys over there M: Sure. The shorter boy with the round face is Steve and the boy in a red T-shirt is Dave.W: Can you tell me something about them M: They both like singing but Steve sings more clearly and more beautifully than Dave.M: How about sports Steve runs faster and Dave jumps higher.18.B 19.A 20.A【原文】M: I don’t like doing chores. It’s really boring. How about you, Judy W: Me neither, but my sister Wendy often helps with the housework.M: What does she often help with W: She often helps wash clothes.M: What about your brother John W: He likes doing chores too. He often helps sweep the floor.21.C 22.A 23.B 24.C 25.A【原文】I live in Brighton which is not a very big town. It is on the coast about fifty miles from London. Of course it isn’t as interesting as London or Paris, but the air is much cleaner and better. There is little pollution there. There are a few factories in Brighton but not many. It isn’t very easy to find a job there. My father used to work in a steel factory which closed a year ago and he lost his job, but there are a lot of hotels and language schools in the town. In summer, the town is full of travelers. My father decides to open a small hotel but he is short of money. He is trying to borrow some money from the bank. It’s about half a year since I left Brighton. I miss my family and I hope my father can realize his dream.26.best friend 27.Similar 28.thinner 29.improve 30.bring out the best【原文】 Hi, I’m Paul from No.1 Middle School. My best friend is David. We are in the same class. We are very similar in hobbies, and we feel happy to do these things. Almost every weekend, we play basketball together. We go to the same drum class, but he plays better, though. What’s more, both of us like writing, so we often go to Sichuan Library and share our books to read. However, we are also different. David is taller and I’m thinner. I’m more hard-working. He is friendlier and more outgoing than me. That makes him more popular in our class. We make some resolutions for next term. I plan to practice more to play the drums better. He is going to study English harder to get better grades. All in all, we think friends are important to us. Friends can also bring out the best in each other, and they are like sunshine to make our life more beautiful.31.A 32.D 33.D 34.B 35.A 36.C 37.B 38.D 39.C 40.D【导语】本文主要介绍了家不仅是居住的场所,更是滋养梦想、温暖心灵、孕育成长与联结情感的地方。31.句意:也许我们想成为一名老师或者一名医生。or或者;and和;but但是;so所以。此处指“一名老师”或者“一名医生”,表示选择,用or。故选A。32.句意:家是我们梦想开始的地方。break打破;end结束;stop停止;start开始。根据“Home is where our dreams ”并结合前文可知在家构建梦想,家是梦想开启之处,故选D。33.句意:在家里,我们可以做自己,畅所欲言。quickly快速地;slowly缓慢地;badly糟糕地;freely自由地。根据“We can be ourselves and say everything”可知在家里可以自由地表达一切,freely符合语境,故选D。34.句意:我们给兄弟姐妹一些饼干,然后看到他们脸上的笑容。tears眼泪;smiles笑容;anger愤怒;sadness悲伤。根据“We give some to our brother or sister and see the...on their faces.”可知当把美味的饼干分享给家人时,他们脸上应该是露出笑容,故选B。35.句意:当家里有人身体不舒服时,我们学会照顾他们。look after照顾;look for寻找;look at看;look up查阅。根据“When someone in the family doesn’t feel well,”可知,应该照顾不舒服的家人,故选A。36.句意:我们给他们端一杯水。him他;her她;them他们;us我们。这里指代前面身体不舒服的家人,用them指代,故选C。37.句意:当父母谈论他们的一天时,我们学会认真倾听。easily容易地;carefully认真地;loudly大声地;carelessly粗心地。根据“When our parents talk about their day, we learn to listen”可知倾听父母说话时,应该是认真倾听,carefully符合语境,故选B。38.句意:家是我们有第一次经历、留下第一次回忆的地方。plans计划;problems问题;ideas想法;memories回忆。根据“we have our first experiences and make our first”可知在家有第一次的种种经历,会留下回忆,故选D。39.句意:我们总能在那里找到安宁。forget忘记;lose失去;find找到;avoid避免。根据“peace there”可知家是能让我们找到安宁的地方,故选C。40.句意:家不仅仅是一个地方,它是一种将我们凝聚在一起的情感。pushes推;takes带走;sends发送;brings带来。根据“us together.”可知家将我们凝聚在一起,bring...together表示“使……聚集在一起”,故选D。41.for 42.any 43.studying 44.sweeping 45.dishes 46.Doing 47.well 48.But 49.fall 50.advice 51.to do 52.Secondly 53.a 54.them 55.happier【导语】本文讲述了做家务的重要性以及如何让孩子喜欢上做家务。41.句意:在西方国家,让孩子做家务是非常重要的。It is+形容词+for sb. to do sth.“对某人来说做某事是……的”。故填for。42.句意:然而,在中国,许多家长都不让自己的孩子做任何家务。根据“don’t”可知,此处是否定句,any“任何的”符合题意。故填any。43.句意:他们只是希望他们能多花些时间学习。spend time doing sth.“花费时间做某事”。故填studying。44.句意:事实上,孩子们能够帮忙做很多事情,比如扫地、整理床铺、洗碗等等。空前的like是介词,故空处用动名词作宾语。故填sweeping。45.句意:事实上,孩子们能够帮忙做很多事情,比如扫地、整理床铺、洗碗等等。do the dishes“洗碗”,固定短语。故填dishes。46.句意:做家务对他们未来的生活有好处。分析句子可知,空处应该用动名词作主语。故填Doing。47.句意:他们将来能够很好地照顾自己。空处修饰动词短语look after,应该用good的副词well。故填well。48.句意:但许多孩子讨厌做家务。根据“…housework is good for their future life. They can look after themselves…in the future.…many kids hate to do housework.”可知,空处前后表示转折,but“但是”符合题意。故填But。49.句意:你怎样才能让他们爱上它呢?make sb. do sth.“使某人做某事”。故填fall。50.句意:以下是一些建议。some修饰可数名词的复数或不可数名词,advice是不可数名词。故填advice。51.句意:首先,让孩子们决定他们想做什么样的家务。would like to do sth.“想要做某事”。故填to do。52.句意:第二,你应该先从一件小事开始帮助他们,比如帮忙倒垃圾。根据上文的“Firstly”可知,此处应该表示“第二”,secondly“第二”符合题意,句首单词首字母要大写。故填Secondly。53.句意:第二,你应该先从一件小事开始帮助他们,比如帮忙倒垃圾。根据“…small thing”可知,此处表示泛指,应该填不定冠词,small以辅音音素开头,不定冠词a符合题意。故填a。54.句意:第三,当他们做某事时,你应该表扬他们,尽管这是一件很小的事情。动词praise后应该用人称代词的宾格,they的宾格是them。故填them。55.句意:他们会更加开心,并且会愿意去做更多的事情。much修饰比较级。故填happier。56.A 57.C 58.B【导语】本文是一篇说明文。主要讲述了八年级学生下周将去快乐海洋公园进行学校旅行。56.细节理解题。根据“Walk into the sea park, and you can see the Whale House first.”和“The Dolphin House is very big. You can see it on the second and third floors.”可知,一进门可以看到鲸鱼之家,它后面是一家电影院。所以鲸鱼之家在一楼,后面是电影院。可以在二楼和三楼看到海豚馆,海狮馆也在三楼。它在海豚馆的左边。故选A。57.细节理解题。根据“see a film about sea animals”可知,学生在学校旅行期间可以看一部关于海洋动物的电影。故选C。58.推理判断题。根据“The Grade 8 students will go on a school trip to Happy Sea Park next week. Here’s what you may need to know.”可知,这篇文章是帮助家长了解一些关于快乐海洋公园之旅的事情。故选B。59.C 60.C 61.C 62.B【导语】本文是一篇趣味性格测试题,通过三个问题的选项组合来推测测试者的性格特征。59.主旨大意题。根据“Here is an interesting quiz with some questions. Your choices can tell you what you are like.”以及“Results and personalities”及全文内容可知,测试目的是通过选择揭示性格特征。故选C。60.推理判断题。根据“C. A calendar (日历).”以及“C—You are hard-working and ambitious (野心勃勃的). But sometimes people find you boring.”可知,他可能学习勤奋。故选C。61.推理判断题。根据“B. Cakes or cookies.”以及“B—You are quiet and enjoy staying alone. You don’t want to be with too many people.”可推知,此人性格安静。故选C。62.推理判断题。根据“C—You are gentle (温和的) and you’re always caring for others.”以及“C. A bulldog (斗牛犬).”可知,Alice的性格特征可匹配斗牛犬。故选B。63.B 64.A 65.D 66.C【导语】本文主要讲述了作者通过父亲那双灵巧、勤劳且充满爱意的手,展现了父亲对她无微不至的关爱和家庭的温暖。63.词义猜测题。根据“His hands could paint a second-hand bike to look new. I got one on my tenth birthday.”可知“one”指的是父亲翻新过的自行车,故选B。64.细节理解题。根据“They could fly a kite high in the sky as well as get it down from the top of a tree. They could wash my white dress clean…those hands fed seven children after Mum died.”可知父亲的手做过的事情包括:放风筝、从树上取下风筝、洗白裙子、独自抚养七个孩子(母亲去世后),因此不包括“和妈妈一起喂养孩子”,故选A。65.推理判断题。根据“They had the knowledge and power to move mountains.”可知这句话并非字面意思,而是比喻父亲用双手创造了奇迹,深深打动了作者的心,故选D。66.最佳标题题。全文围绕父亲的手展开,描述了其灵巧、勤劳和充满爱的特质,因此最佳标题是“父亲的手”,故选C。67.D 68.B 69.A 70.C【导语】本文介绍了五一期间露营成为最受欢迎的旅行方式,尤其受年轻人青睐。文中提及人们偏爱短途旅行,不同地区游客各有偏好,还列举了热门露营地,以及五星级酒店等情况,最后指出露营热度持续上升,越来越多人喜爱这种旅行方式。67.细节理解题。根据“The search for camping on the Internet increased most in Sichuan and Chongqing”可知,游客通过互联网搜索获取露营信息。故选D。68.词句猜测题。根据第二段中“People loved local and short trips most. While those in Guangdong Province liked to go for a picnic at campsites (营地)”(人们最喜欢本地和短途旅行。而广东人喜欢去露营地野餐)可知,those指的是“喜欢本地或短途旅行的人”。故选B。69.推理判断题。根据第三段“Five-star hotels also offered lower prices and special experiences to the local travelers during the holiday, such as cooking.”可推知,本地游客能享受特色体验。故选A。70.篇章结构题。第一段总起点明露营受欢迎;第二、三段分别介绍露营的信息获取方式、地区偏好、热门地点及酒店服务;第四段总结露营热度上升的趋势,符合“总——分———总”结构。故选C。71.Going camping. 72.Four/4. 73.Mother or someone else. 74.Go ahead and give directions. 75.Lakes, rivers, or the forest.【导语】本文介绍了露营活动的乐趣以及一些去露营的建议。71.根据“Going camping is the best fun in the world if we know how to do it.”可知,作者认为露营是世界上最有趣的事情。故填Going camping.72.根据“A group of four members makes a good number for a camping trip.”可知,四人一组是露营旅行的理想人数。故填Four/4.73.根据“...and take a few cooking lessons from your mother or someone else.”可知,可以从妈妈或其他人那里上几节烹饪课。故填Mother or someone else.74.根据“First, choose a leader, not because he is more important than the rest but because if someone can go ahead and give directions, the life in camp will be much easier and everyone will have a better time.”可知,领导者可以走在前面并给出方向。故填Go ahead and give directions.75.根据“Near every large city there are some lakes or rivers where you can find a good camping site. Campers always have more fun if they are near some water, but if such a place is not easily found, go into the forest.”可知,当你在家附近有了一些经验之后,可以选择湖泊、河流或森林作为营地。故填Lakes, rivers, or the forest.76.What are you doing 77.What should I do 78.Could you please help me with my maths homework 79.Where’s he/ my dad 80.No / No, he isn’t【导语】本文是一则对话,主要内容为A(妈妈)和B(Scott)之间关于做家务和数学作业辅导的交流。76.根据“Oh, I’m doing my homework.”可知,此处是询问对方正在做什么。故填What are you doing。77.根据“You should sweep the floor and take out the rubbish.”可知,此处是询问自己应该做什么。故填What should I do。78.根据“Sorry, I can’t. I’m cooking dinner now. You can ask your dad for help. He is good at maths.”可知,此处是询问对方能否帮忙做数学作业。故填Could you please help me with my maths homework。79.根据“Is he in the living room ”可知,此处是询问爸爸在哪里。故填Where’s he/ my dad。80.根据“He is washing his car in front of the house.”可知,爸爸不在客厅,而是在房子前面洗车,所以此处应是否定回答。故填No / No, he isn’t。81.范文:Dear Lucy,I’m glad to tell you some changes about me. I am taller than the last time I saw you. And now I like long hair, so I have longer hair than before. Because I become more outgoing, I have so many friends and I am more popular at school. Basketball is my favorite sport. I play it twice a week with my classmates. In my opinion, it’s good for my health. In this term, there are more subjects than last term, so I must work harder than before. Of course, I watch some shows in my spare time, which can make me relaxed.What about you Can you tell me something about your changes Yours,Li Lei【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇书信作文;②时态:时态为“一般现在时”;③提示:写作要点已给出,注意不要遗漏要点,可适当添加细节,并突出写作重点。[写作步骤]第一步,引出“我的变化”的话题;第二步,具体阐述写作内容。从“身材样貌、兴趣爱好、学业课程”等方面进行介绍;第三步,书写结语,总结全文。[亮点词汇]①be glad to do sth.乐于做某事②in my opinion在我看来③in my spare time在业余时间[高分句型]①I watch some shows in my spare time, which can make me relaxed.(which引导的非限制性定语从句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 河北省石家庄市2025-2026学年级八年级英语上第一次月考模拟仿真试题.docx