资源简介 中小学教育资源及组卷应用平台Unit 1 Happy Holiday一.选择题(共10小题)1.(2024 颍州区校级开学)—Did you feel _____ when you watched the TV program?—No.I think Yue Yunpeng is _____ to make us laugh.A.bored;funny enoughB.bored;enough funnyC.boring;funny enoughD.boring;enough funny2.(2024 乌兰浩特市模拟)The movie is ________ wonderful ________ I want to see it again.( )A.too;to B.so;that C.as;as D.so;as3.(2024春 铁东区期末)I felt _____________when I heard the __________ news.( )A.exciting; excited B.excited; excitingC.exciting; exciting4.(2024春 江都区期末)There are dark clouds and the wind is blowing strongly.It________that a typhoon is coming .( )A.sounds B.seems C.feels D.looks.5.(2024春 秦安县期中)The book is ________,I often feel______.( )A.bored,boring B.boring,boredC.bored,bored D.boring,boring6.(2024秋 泸西县期末)—Hey,did you go to the mountains with ____ last Sunday?—Yes,I went with my uncle. ( )A.someone B.anyone C.no one D.everyone7.(2024秋 博尔塔拉州期末)﹣Where _______ she go on vacation last summer?﹣She _______ to New York City.( )A.did; goes B.does; wentC.did; went D.do; go8.(2024秋 建平县期末)She is new here,so she has _______friends at school.( )A.much B.few C.little D.A little9.(2024秋 大兴区期末)﹣What are you going to give your mother for her birthday?﹣I'm not sure.But I'll buy her __________.( )A.special something B.anything specialC.something special D.special anything10.(2024秋 无为市期末)﹣ What was the weather like yesterday?﹣ It was terrible.It rained so ________ that people could _______ go out.( )A.hardly…hard B.hardly…hardlyC.hard…hardly D.hard…hard二.完形填空(共1小题)11.(2024秋 石河子期末)Hi,Kevin.Long time no see.Last Saturday,our class had a trip.We wanted to do(1) exciting.So,we decided to go to the(2) near our city.That day,the weather was great,(3) but not hot.We started at eight.On the way,we talked and sang.Soon,we(4) .Wow!It was really a wonderful mountain.I couldn't wait to (5) to the top.I wondered what the top was like.About an hour later,I (6) to have a rest (休息).I looked back.Oh,my friend Alice was about 100 meters(7) me.She seemed to be very tired.I waited for her and asked her to follow me.At about eleven,we got to the(8) .On it,we ate some food and drank some water.I felt the food was never(9) like that.There I bought something for my sister but nothing for(10) in the gift shop.In the evening I wrote a diary about the trip.Mike(1) A.nothing B.anything C.something D.everything(2) A.mountain B.museum C.park D.village(3) A.windy B.sunny C.rainy D.cloudy(4) A.left B.lost C.arrived D.followed(5) A.drive B.jump C.ride D.climb(6) A.stopped B.learned C.thought D.finished(7) A.near B.before C.behind D.between(8) A.tree B.building C.top D.shop(9) A.delicious B.terrible C.cheap D.expensive(10) A.herself B.myself C.himself D.ourselves三.阅读理解(共4小题)12.(2024秋 永善县期末)Most American families like to have a vacation in summer.Summer is a good season for vacation.It is often hot in July and August.Children do not go to school in those two months.Some people like to stay at home,read books,do housework,or watch TV.Many families take their lunch to eat at a place with many trees or a nice lake.Some people have enough time and money to travel(旅行) to other countries like France,Japan and Australia.They usually fly to these countries.Many families travel by car or train to see interesting places in their own countries.Their favorite cities are New York,Chicago and Los Angeles.Not everyone likes to go to busy cities.Some families travel to mountains.(1) is a good season for vacation.A.WinterB.SummerC.SpringD.Autumn(2)Some people like to stay at home during their vacation instead of .A.watching TVB.reading booksC.going to workD.doing housework(3)Many families like to have their lunch during their vacation.A.in the officeB.near a riverC.near a big factoryD.near a nice lake(4)If you have ,you can travel to other countries.A.money and timeB.friends and timeC.money and friendsD.food and friends(5)Which of the following is NOT true? A.It is often hot in July in the US.B.American kids don't have classes at school in August.C.New York is one of Americans' favorite cities.D.Everyone likes to go to busy cities.13.(2021秋 讷河市期末)A boy thought that he was the unhappiest person in the world.In his opinion,he was unlucky,because almost everything bad always happened to him.So he wanted to find the secret of happiness.He walked a long way and finally came to a beautiful palace(宫殿).There,he met the king.After learning why the boy had come,the king suggested(建议) that he should look around the palace and come back in two hours. "At the same time,I want you to hold this spoon(勺) with milk," said the king. "As you walk around my palace,carry this spoon without spilling the milk. "The boy kept his eyes fixed on the spoon and began to walk around the golden palace.After two hours,he came back to the king. "Well,"asked the king, "did you see the wonderful paintings in my dining hall?Did you see the colorful flowers in the garden?"The boy felt sorry because he saw nothing.He only paid attention to(注意) the milk."Then go back and see the beauty of my world," said the king.This time the boy saw all of the works of art on the walls.He saw the great gardens and mountains all around.When he came back,he described everything he saw."But where is the milk?"asked the king.Looking down at the spoon he held,the boy saw the milk was gone. "Well,there is only one piece of advice I can give you," said the king. "The secret of happiness is to see all the beauty of the world and also keep an eye on the milk in the spoon. "(1)Why did the boy think he was the unhappiest person in the world? A.Because he was very poor and got ill.B.Because he had no family and no friends.C.Because almost everything bad always happened to him.D.Because he didn't know how to find the secret of happiness.(2)The king asked the boy to visit his palace .A.in one hourB.to get some colorful flowersC.with a spoon of milkD.to describe the wonderful paintings(3)What does the underlined word "spilling" mean in Paragraph 2? A.洒出B.喝掉C.带着D.卖掉(4)What did the boy do in the palace for the first time? A.He saw the wonderful paintings on the walls.B.He was always looking at the spoon he held.C.He picked some beautiful flowers.D.He climbed the mountains.(5)In the king's opinion,the milk in the spoon means .A.the secret of happinessB.bad things to the boyC.the beauty of the worldD.the king's advice14.(2024秋 江油市月考)Our family went to the Yellow Stone National Park last summer vacation.Our son,Tom,wanted to see bears there.And what a breath taking experience (经历) it was!When we got there,we put up our tent and went to explore (探险).As we returned,we heard our daughter Susie cry out.And then we saw a bear go into our tent.Tom wanted his father to chase (追赶) it away.His father said,"No.It's dangerous to chase a bear.And don't let it chase you."Susie said,"What shall we do?Maybe we should climb up a tree."Tom said,"No.We have to get it out of there.It might (可能) go to sleep in our tent.""Maybe we could make it leave if we put some honey outside for it to eat,"Susie suggested (建议).Then I said,"How are you going to get the honey?It's in the tent."We watched the bear go into the tent and heard it upset (翻倒;弄翻) everything inside."It's foolish (愚蠢的) of us to try to chase it away,"said my husband (丈夫)."Leave it alone and wait for it to come out."We waited,but the bear stayed inside.We had to sleep in the car that night.(1)Where did the family go on vacation last summer? A.They went to the Central Park.B.They went to Yellow Stone National Park.C.They went to a zoo.D.They just stayed at home.(2)Tom wanted to go there to see .A.tigersB.lionsC.bearsD.birds(3)Who do you think saw the bear first? A.Susie.B.Tom.C.The writer.D.The writer's husband.(4)What did they do when they saw a bear go into their tent? A.They chased the bear away.B.They stayed outside the tent and did nothing.C.They climbed up a tree.D.They put some honey outside for the bear to eat.(5)What did the bear do in the tent? A.It ate the honey.B.It chased the people away.C.It drank the beer.D.It turned things upside down.15.(2024秋 章丘区校级月考)Mr.and Mrs,Brown lived in a big city,and one summer they went to the country for their holiday.They enjoyed it very much,because it was a quiet clean place.One day they went for a walk early in the morning and saw an old man.He lived on a farm,and he was sitting alone in the warm sun in front of his house.Mr.Brown asked him. "Do you like living in this quiet place?"The old man said, "Yes.I do. "Mr.Brown said, "What are the good things about it?"The old man answered, "Well,everybody knows each other.People often come and see me and I often go and see them.And there are lots of children here."Mr.Brown said, "That's interesting.And what are the bad things?"The old man thought for a minute and said. "Well,the same things ,really."(1)Where did Mr.and Mrs,Brown live? A.In the city.B.In the country.C.In town.D.In the school.(2)Why did they like the country? A.Because it was far.B.Because they had a farm in the country.C.Because it was quiet and clean.D.Because it was near.(3)Was the old man Mr.Brown's uncle? A.Yes,he was.B.No,he wasn't.C.I think so.D.Yes,he is.(4)What did the old man think was one of the good things about the country? A.Everybody knew each other.B.Everybody didn't know each other.C.It was clean and quiet.D.It was far.(5)Did the old man think the good things and the bad things in the country were the same? A.No,he did.B.No,he didn't.C.Yes,he didn't.D.Yes,he did .四.任务型阅读(共1小题)16.(2024秋 肇源县期末)The Smiths worked in a big city,and they were always busy with their own work.This summer they decided to go to the countryside to relax themselves.They enjoyed country life very much,because the air there was fresh all the time.One morning,when they went for a walk,they saw an old man sitting in the warm sun in front of his house."Do you like living in a quiet place?"Mr.Smith asked him.The old man said, "Yes,of course."Mr.Smith said, "What are the good things about it?"The old man answered, "Well,everybody knows each other well.People often come and see me,and I often go and see them.And there are lots of children here.""That's interesting." Mr.Smith said, "And what are the bad things?"The old man thought for a minute and said, " Well,the same things,really."(1)What were the Smiths always busy with? (2)Why did they like the country? (3)Where did the old man sit? (4)What did the old man like about it? (5)Did the old man think the good things and the bad things in the country were the same? 五.短文填空(共1小题)17.It's June,and summer vacation will begin soon.That's a good thing.Most kids love summer vacation﹣they have worked hard during the school year and they should get some (1) /fri:/ time to have fun.Also,the freedom of summer gives them self﹣esteem(自尊),(2) (happy) and creativity.(3) there's another side:the freedom of summer may cause the"summer drop".The kids may(4) /f 'get/ some of the reading,writing and math skills they' ve learned at school.Many students go(5) in reading levels during the summer.Math skills are also(6) (easy) forgettable for kids during the two months of school break.In the fall,weeks will be spent playing catch﹣up by a lot of (7) (teacher) to make up for the summer drop.To avoid this drop learning,it's up to parents to encourage continued learning during the summer.(8) (travel) can be a fantastic way for parents to encourage their children to continue learning during the summer time.(9) you and your family have a road trip or vacation planned this summer,take advantage of the time to add some fun learning activities.With a little(10) / pl n /,parents can create learning opportunities that are so fun.The kids won't even realize you are putting education into their free time quietly and secretly.六.书面表达(共1小题)18.(2024秋 明水县期末)假设李霞是一个爱好旅游的女孩,下面是她去年和今年两次旅游的情况,请你根据所给内容,写一篇80词左右的英语短文.时间 去年 今年旅游地 伦敦 北京乘坐的交通工具 飞机 火车天气 潮湿 很冷活动 参观了许多博物馆 去了长城、故宫和天安门食物 不可口 好吃 . . . . . . . ..Unit 1 Happy Holiday参考答案与试题解析一.选择题(共10小题)1.(2024 颍州区校级开学)—Did you feel _____ when you watched the TV program?—No.I think Yue Yunpeng is _____ to make us laugh.A.bored;funny enoughB.bored;enough funnyC.boring;funny enoughD.boring;enough funny【考点】﹣ing形容词和﹣ed形容词;副词的位置.【答案】A【分析】﹣﹣当你看到那个电视节目时,你感到乏味吗?﹣﹣不,我认为岳云鹏很滑稽,逗得我们开怀大笑。【解答】bored感到乏味的,通常用来描述人的;boring令人乏味的,通常用来描述事或物的,句子主语是人(feel bored感到乏味),因此可先排除C和D。enough作为副词修饰形容词时,要放在后面,因此本题正确答案是A。故选:A。【点评】解答本题需首先分析题干,理解字面意思和考点,再根据所给选项的意思和用法选出正确答案。2.(2024 乌兰浩特市模拟)The movie is ________ wonderful ________ I want to see it again.( )A.too;to B.so;that C.as;as D.so;as【考点】固定搭配/句型.【答案】B【分析】这部电影太精彩了,我想再看一遍.【解答】答案:B.根据The movie is ________ wonderful ________ I want to see it again,可知这里I want to see it again是一个从句,这里应该用so…that引导,so后面跟形容词形式,意思是如此…以至于.故选B.【点评】本题考查固定句型,在熟知各个词组意思的基础上与句子的语境相结合,从而得出正确的答案.3.(2024春 铁东区期末)I felt _____________when I heard the __________ news.( )A.exciting; excited B.excited; excitingC.exciting; exciting【考点】﹣ing形容词和﹣ed形容词.【答案】B【分析】当我听到这个令人兴奋的消息时,我感到很兴奋.【解答】根据ing结尾的形容词修饰物;ed结尾的形容词修饰人,第一个空处在句中作表语说明主语I的情况故填入ed结尾的形容词,excited意为"感到兴奋的";第二个空处在句中作定语修饰news,故填入ing结尾的形容词exciting意为"令人兴奋的".故选:B。【点评】本题掌握ing结尾的形容词和ed结尾的形容词的用法区别,即可填入正确答案.4.(2024春 江都区期末)There are dark clouds and the wind is blowing strongly.It________that a typhoon is coming .( )A.sounds B.seems C.feels D.looks.【考点】动词词义辨析.【答案】B【分析】乌云密布,风刮得很大。似乎台风要来了。【解答】sounds听起来;seems似乎;feels感觉;looks看起来。根据There are dark clouds and the wind is blowing strongly. "乌云密布,风刮得很"可知,此处是"似乎台风要来了",It seems+that从句。故选:B。【点评】要抓出关键词结合句意选择合适的一项。5.(2024春 秦安县期中)The book is ________,I often feel______.( )A.bored,boring B.boring,boredC.bored,bored D.boring,boring【考点】﹣ing形容词和﹣ed形容词.【答案】B【分析】这本书很无聊,我经常觉得无聊。【解答】boring无聊的,令人厌烦的,修饰物,bored无聊的;无趣的,修饰人。第一个空修饰物"书",表示无聊的书,故用boring;第二个空修饰人,表示故用bored。故选:B。【点评】了解各选项的含义及用法,根据语境选择合适的选项。6.(2024秋 泸西县期末)—Hey,did you go to the mountains with ____ last Sunday?—Yes,I went with my uncle. ( )A.someone B.anyone C.no one D.everyone【考点】复合不定代词.【答案】B【分析】﹣﹣嗨,上个星期天你和谁去山里了吗?﹣﹣是的,我和我叔叔去的。【解答】someone某人,用于肯定句,anyone某人,用于否定句和疑问句,no one没人,everyone大家,结合句意,判断问句是询问对方和谁去山里了,疑问句用anyone。故选:B。【点评】掌握不定代词的含义和用法,结合句意作答。7.(2024秋 博尔塔拉州期末)﹣Where _______ she go on vacation last summer?﹣She _______ to New York City.( )A.did; goes B.does; wentC.did; went D.do; go【考点】do/does/did作助动词.【答案】见试题解答内容【分析】﹣﹣去年夏天她去哪里度假了?﹣﹣她去了纽约.【解答】答案:C.考查助动词.句意"﹣﹣去年夏天她去哪里度假了?﹣﹣她去了纽约.".根据last summer去年夏天,可知是一般过去时态,特殊疑问句用疑问词where+一般疑问句构成.含有实义动词go,变一般疑问句用助动词did.实义动词用原形,因此B,D不正确.第二个空,一般过去时态,用go的过去式went,因此A不正确.答案是C.【点评】助动词,帮助实义动词构成否定句和一般疑问句的,要根据时态,人称等选择正确用法完成试题.8.(2024秋 建平县期末)She is new here,so she has _______friends at school.( )A.much B.few C.little D.A little【考点】形容词词义辨析.【答案】B【分析】她是新来的,所以她在学校几乎没有朋友.【解答】答案:B,考查形容词词义辨析.句意"她是新来的,所以她在学校几乎没有朋友."much许多,用来修饰不可数名词;few几乎没有,修饰可数名词复数;little,a little修饰不可数名词,little带有否定含义,而a little则是肯定.根据题干She is new here,她是新来的.可知是她在学校几乎没有朋友.故选:B.【点评】理解各个选项的含义及其用法,分析句子的结构,根据具体内容作答.9.(2024秋 大兴区期末)﹣What are you going to give your mother for her birthday?﹣I'm not sure.But I'll buy her __________.( )A.special something B.anything specialC.something special D.special anything【考点】形容词的位置.【答案】C【分析】﹣你打算送给你妈妈什么生日礼物?﹣我不确定.但我会给她买特别的东西.【解答】考查形容词位置和不定代词.句意:﹣你打算送给你妈妈什么生日礼物? ﹣我不确定.但我会给她买特别的东西.不定代词的修饰语要后置,排除A D;肯定句用something,否定句和疑问句用anything.本句是肯定句,用something.故选:C.【点评】熟悉形容词位置和不定代词的用法,结合题意,给出答案.10.(2024秋 无为市期末)﹣ What was the weather like yesterday?﹣ It was terrible.It rained so ________ that people could _______ go out.( )A.hardly…hard B.hardly…hardlyC.hard…hardly D.hard…hard【考点】副词词义辨析.【答案】C【分析】昨天天气怎么样?太可怕了.雨下得太大了,人们几乎不能出去.【解答】hard努力地,猛力地;hardly几乎不;根据预测句意"可怕了.雨下得太大了,人们几乎不能出去"和语法可知,前空要填"猛力地",后空要填"几乎不",其它选项语意不通.故选:C.【点评】考查副词词义辨析,要牢记副词的词义及用法,进行比较分析,选择正确答案.二.完形填空(共1小题)11.(2024秋 石河子期末)Hi,Kevin.Long time no see.Last Saturday,our class had a trip.We wanted to do(1) C exciting.So,we decided to go to the(2) A near our city.That day,the weather was great,(3) B but not hot.We started at eight.On the way,we talked and sang.Soon,we(4) C .Wow!It was really a wonderful mountain.I couldn't wait to (5) D to the top.I wondered what the top was like.About an hour later,I (6) A to have a rest (休息).I looked back.Oh,my friend Alice was about 100 meters(7) C me.She seemed to be very tired.I waited for her and asked her to follow me.At about eleven,we got to the(8) C .On it,we ate some food and drank some water.I felt the food was never(9) A like that.There I bought something for my sister but nothing for(10) B in the gift shop.In the evening I wrote a diary about the trip.Mike(1) A.nothing B.anything C.something D.everything(2) A.mountain B.museum C.park D.village(3) A.windy B.sunny C.rainy D.cloudy(4) A.left B.lost C.arrived D.followed(5) A.drive B.jump C.ride D.climb(6) A.stopped B.learned C.thought D.finished(7) A.near B.before C.behind D.between(8) A.tree B.building C.top D.shop(9) A.delicious B.terrible C.cheap D.expensive(10) A.herself B.myself C.himself D.ourselves【考点】应用文.【答案】见试题解答内容【分析】本文主要讲述了"我"参加一次班级组织的登山活动,尽管我们很累,但是非常快乐.最后我还给妹妹买了一些小礼物.【解答】(1)C.考查代词辨析.A.没有,表否定 B.任何东西,用在一般疑问句或否定句中 C.某事,用在肯定句中 D.每一件事.根据前半句" our class had a trip"(我们班要组织一次旅行)可知我们想做一些让人兴奋的事情,这句话是肯定句,所以用"something",故选:C.(2)A.考查名词辨析.A.山 B.博物馆 C.公园 D.村庄.根据第二段中" It was really a wonderful mountain"(这真是一座奇妙的山.)可知我们决定去我们城市附近的山上,故选:A.(3)B.考查形容词辨析.A.有风的 B.阳光明媚的 C.多雨的 D.多云的.根据前一句" the weather was great "可知天气很好,阳光充足但是不太热,故选:B.(4)C.考查动词辨析.A.离开 B.遗失 C.到达 D.跟着.根据前一句" On the way,we talked and sang"(我们一路上又说又唱.)可知我们很快就到了,故选:C.(5)D.考查动词辨析.A.开车 B.跳 C.骑车 D.爬,攀登.根据前一句"!It was really a wonderful mountain"(那真是一座奇妙的山.)可知我迫不及待的想登上山顶了,故选:D.(6)A.考查动词辨析.A.停下.B.学习 C.想 D.完成.根据题干前半句"About an hour later,"可知大约一个小时之后我停下来休息.又因stop to do sth停下来去做某事,并且动作发生在过去,所以用动词的过去式(stopped),故选:A.(7)C.考查介词辨析.A.在附近 B.再…之前 C.在…之后 D.在…之间.根据前一句"I looked back."(我回头看.)可知我的朋友爱丽丝在我之后大约一百米,故选:C.(8)C.考查名词辨析.A.树 B.房子 C.顶 D.商店.根据后文关键词"On it"可知我们登顶了,故选:C.(9)A.考查形容词辨析.A.美味的 B.糟糕的 C.便宜的 D.昂贵的.根据前一句"On it,we ate some food and drank some water."可知我们到达山顶时,又累又饿,所以推知该句句意是:我从未吃过像这样美味的食物,故选:A.(10)B.考查反身代词辨析.A.她自己 B.我自己 C.自己 D.我们自己.根据前半句"There I bought something for my sister but nothing"可知我给妹妹买了些礼物,而没有给自己买礼物,又因主语"I",所以反身代词用myself,故选:B.【点评】做完形填空题时,单独看一句话是找不到正确答案的,需要注意句子之间的关系及句子与段落的关系.因此,在做题时要边读边在大脑中储存上下文信息的能力,捕捉关键词.三.阅读理解(共4小题)12.(2024秋 永善县期末)Most American families like to have a vacation in summer.Summer is a good season for vacation.It is often hot in July and August.Children do not go to school in those two months.Some people like to stay at home,read books,do housework,or watch TV.Many families take their lunch to eat at a place with many trees or a nice lake.Some people have enough time and money to travel(旅行) to other countries like France,Japan and Australia.They usually fly to these countries.Many families travel by car or train to see interesting places in their own countries.Their favorite cities are New York,Chicago and Los Angeles.Not everyone likes to go to busy cities.Some families travel to mountains.(1) B is a good season for vacation.A.WinterB.SummerC.SpringD.Autumn(2)Some people like to stay at home during their vacation instead of C .A.watching TVB.reading booksC.going to workD.doing housework(3)Many families like to have their lunch D during their vacation.A.in the officeB.near a riverC.near a big factoryD.near a nice lake(4)If you have A ,you can travel to other countries.A.money and timeB.friends and timeC.money and friendsD.food and friends(5)Which of the following is NOT true? D A.It is often hot in July in the US.B.American kids don't have classes at school in August.C.New York is one of Americans' favorite cities.D.Everyone likes to go to busy cities.【考点】日常生活.【答案】见试题解答内容【分析】文章大意:本文讲述了美国人夏天喜欢度假,以及在假期中他们都干什么.【解答】(1)B 细节题.根据第一段 Summer is a good season for vacation可知,夏天是度假的好季节.所以本题选B.(2)C 细节题.根据 第二段Some people like to stay at home,read books,or watch TV可知,假期中人们是不去工作的.所以本题选C.(3)D 细节题.根据第二段Many families take their lunch to eat at a place with many trees or a nice lake可知许多家庭在一个有许多树木或美丽湖泊的地方吃午饭,本题应该选D.(4)A 细节题.根据第二段Some people have enough time and money to travel to other countries 可知,如果度假需要有时间和金钱.所以本题选A.(5)D 细节题.根据第三段Not everyone likes to go to busy cities可知,并非每个人喜欢去繁忙的都市.D选项中的内容是错误的.所以本题选D.【点评】本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.13.(2021秋 讷河市期末)A boy thought that he was the unhappiest person in the world.In his opinion,he was unlucky,because almost everything bad always happened to him.So he wanted to find the secret of happiness.He walked a long way and finally came to a beautiful palace(宫殿).There,he met the king.After learning why the boy had come,the king suggested(建议) that he should look around the palace and come back in two hours. "At the same time,I want you to hold this spoon(勺) with milk," said the king. "As you walk around my palace,carry this spoon without spilling the milk. "The boy kept his eyes fixed on the spoon and began to walk around the golden palace.After two hours,he came back to the king. "Well,"asked the king, "did you see the wonderful paintings in my dining hall?Did you see the colorful flowers in the garden?"The boy felt sorry because he saw nothing.He only paid attention to(注意) the milk."Then go back and see the beauty of my world," said the king.This time the boy saw all of the works of art on the walls.He saw the great gardens and mountains all around.When he came back,he described everything he saw."But where is the milk?"asked the king.Looking down at the spoon he held,the boy saw the milk was gone. "Well,there is only one piece of advice I can give you," said the king. "The secret of happiness is to see all the beauty of the world and also keep an eye on the milk in the spoon. "(1)Why did the boy think he was the unhappiest person in the world? C A.Because he was very poor and got ill.B.Because he had no family and no friends.C.Because almost everything bad always happened to him.D.Because he didn't know how to find the secret of happiness.(2)The king asked the boy to visit his palace C .A.in one hourB.to get some colorful flowersC.with a spoon of milkD.to describe the wonderful paintings(3)What does the underlined word "spilling" mean in Paragraph 2? A A.洒出B.喝掉C.带着D.卖掉(4)What did the boy do in the palace for the first time? B A.He saw the wonderful paintings on the walls.B.He was always looking at the spoon he held.C.He picked some beautiful flowers.D.He climbed the mountains.(5)In the king's opinion,the milk in the spoon means B .A.the secret of happinessB.bad things to the boyC.the beauty of the worldD.the king's advice【考点】记叙文;日常生活.【答案】CCABB【分析】本文主要介绍了一个男孩认为他是世界上最不快乐的人。在他看来,他很不幸,因为几乎所有不好的事情总是发生在他身上。所以他想找到幸福的秘密。【解答】(1)细节理解题。根据In his opinion,he was unlucky,because almost everything bad always happened to him.在他看来,他很不幸,因为几乎所有不好的事情总是发生在他身上)可知,几乎所有的糟糕的事情都发生在他身上。故答案为:C。(2)细节理解题。根据the king suggested that he should look around the palace and come back in two hours. "At the same time,I want you to hold this spoon with milk,"said the king. "(国王建议他在宫殿里四处看看,两小时后回来。"与此同时,我要你拿着带有牛奶的勺子,"国王说。)可知,国王让男孩带着一勺牛奶来参观他的宫殿。故答案为:C。(3)词义理解题。根据As you walk around my palace,carry this spoon without spilling the milk.(当你在我的宫殿里走的时候,带着这勺牛奶,不要洒了牛奶。)可知,spilling的意思是洒出。故答案为:A。(4)细节理解题。根据The boy kept his eyes fixed on the spoon and began to walk around the golden palace.(男孩一直盯着勺子,开始绕着金色宫殿走。两个小时后,他回到国王身边)可知,男孩在第一次参观宫殿的时候,他总是看着他拿着的勺子。故答案为:B。(5)细节理解题。根据" Well,there is only one piece of advice I can give you,"said the king."The secret to happiness is to see all the beauty of the world and also keep an eye on the milk in the spoon.""("嗯,我只能给你一条建议,"国王说。"快乐的秘诀是看到世界上所有的美丽,同时也要注意勺子里的牛奶。")可知,这勺牛奶就是对男孩不好的事情。故答案为:B。【点评】首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案。14.(2024秋 江油市月考)Our family went to the Yellow Stone National Park last summer vacation.Our son,Tom,wanted to see bears there.And what a breath taking experience (经历) it was!When we got there,we put up our tent and went to explore (探险).As we returned,we heard our daughter Susie cry out.And then we saw a bear go into our tent.Tom wanted his father to chase (追赶) it away.His father said,"No.It's dangerous to chase a bear.And don't let it chase you."Susie said,"What shall we do?Maybe we should climb up a tree."Tom said,"No.We have to get it out of there.It might (可能) go to sleep in our tent.""Maybe we could make it leave if we put some honey outside for it to eat,"Susie suggested (建议).Then I said,"How are you going to get the honey?It's in the tent."We watched the bear go into the tent and heard it upset (翻倒;弄翻) everything inside."It's foolish (愚蠢的) of us to try to chase it away,"said my husband (丈夫)."Leave it alone and wait for it to come out."We waited,but the bear stayed inside.We had to sleep in the car that night.(1)Where did the family go on vacation last summer? B A.They went to the Central Park.B.They went to Yellow Stone National Park.C.They went to a zoo.D.They just stayed at home.(2)Tom wanted to go there to see C .A.tigersB.lionsC.bearsD.birds(3)Who do you think saw the bear first? A A.Susie.B.Tom.C.The writer.D.The writer's husband.(4)What did they do when they saw a bear go into their tent? B A.They chased the bear away.B.They stayed outside the tent and did nothing.C.They climbed up a tree.D.They put some honey outside for the bear to eat.(5)What did the bear do in the tent? D A.It ate the honey.B.It chased the people away.C.It drank the beer.D.It turned things upside down.【考点】日常生活;细节理解;推理判断.【答案】见试题解答内容【分析】文章大意:这是一篇记叙文,短文讲述了去年夏天作者的一家去了黄石国家公园度假,他们经历了惊险的一幕:一只熊闯进了他们的帐篷,把一只熊赶走是一个很愚蠢的行为,于是他们只能在车里休息了一晚上.【解答】(1)答案:B.细节理解题.根据第一句Our family went to the Yellow Stone National Park last summer vacation去年暑假我们全家去了黄石国家公园.可知他们去了黄石国家公园度假.故选B.(2)答案:C.细节理解题.根据第一行Our son,Tom,wanted to see bears there.我们的儿子汤姆想在那里看到熊.可知汤姆想去看熊.故选C.(3)答案:A.细节理解题.根据第二行As we returned,we heard our daughter Susie cry out.And then we saw a bear go into our camp当我们回来时,我们听到我们的女儿苏茜哭了.然后我们看见一只熊进入我们的营地.可知是Susie 首先看到的熊.故选A.(4)答案:B.推理判断题.根据倒数第二行"It's foolish (愚蠢的) of us to try to chase it away,"said my husband (丈夫)."Leave it alone and wait for it to come out."We waited,but the bear stayed inside."我们试图把它赶出去是愚蠢的,"我丈夫说,"别碰它,等它出来."我们等着,但是熊呆在里面.可知,他们看到熊进了他们的帐篷时,他们只是待在外面.故选B.(5)答案:D.细节理解题.根据第五行We watched the bear go into the tent and heard it upset (翻倒;弄翻) everything inside我们看着熊走进帐篷,听到它扰乱了里面的一切.可知,熊弄翻了很多东西.选D.【点评】阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.15.(2024秋 章丘区校级月考)Mr.and Mrs,Brown lived in a big city,and one summer they went to the country for their holiday.They enjoyed it very much,because it was a quiet clean place.One day they went for a walk early in the morning and saw an old man.He lived on a farm,and he was sitting alone in the warm sun in front of his house.Mr.Brown asked him. "Do you like living in this quiet place?"The old man said, "Yes.I do. "Mr.Brown said, "What are the good things about it?"The old man answered, "Well,everybody knows each other.People often come and see me and I often go and see them.And there are lots of children here."Mr.Brown said, "That's interesting.And what are the bad things?"The old man thought for a minute and said. "Well,the same things ,really."(1)Where did Mr.and Mrs,Brown live? A A.In the city.B.In the country.C.In town.D.In the school.(2)Why did they like the country? C A.Because it was far.B.Because they had a farm in the country.C.Because it was quiet and clean.D.Because it was near.(3)Was the old man Mr.Brown's uncle? B A.Yes,he was.B.No,he wasn't.C.I think so.D.Yes,he is.(4)What did the old man think was one of the good things about the country? A A.Everybody knew each other.B.Everybody didn't know each other.C.It was clean and quiet.D.It was far.(5)Did the old man think the good things and the bad things in the country were the same? D A.No,he did.B.No,he didn't.C.Yes,he didn't.D.Yes,he did .【考点】记叙文;细节理解;推理判断;杰出人物.【答案】ACBAD【分析】本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了布朗夫妇去乡村度假,遇到一个老人并询问在乡村的好处与缺点的故事.【解答】(1)A 细节理解题,根据第一段Mr.and Mrs.Brown lived in a big city可知布朗先生和夫人住在一个大城市里,故选A.(2)C 细节理解题,根据第一段They enjoyed it very much,because it was a quiet and clean place.可知他们非常喜欢那里,因为那是一个安静而干净的地方,故选C.(3)B 推理判断题,根据第二段One day they went for a walk early in the morning and saw an old man.He lived on a farm,and he was sitting alone in the warm sun in front of his house.一天早晨,他们去散步,看见一个老人,他住在农场,他独自坐在他房子前的温暖的阳光下,由此推知布朗夫妇并不认识这个老人,因此不是他们的叔叔,故选B.(4)A 细节理解题,根据第五段The old man answered, "Well,everybody knows everybody.People often come and see me,and I often go and see them.And there are lots of children here."每个人都认识每一个人,人们经常来看我,我经常去看望他们,这里有许多孩子,可知老人认为他们互相认识是住在乡村里的好处,故选A.(5)D 细节理解题,根据最后一段The old man thought for a minute and said, "Well,the same things,really."老人想了一会说:嗯,同样的事情,可知老人认为住在乡村的好处和坏处是相同的,故选D.【点评】本题是人物故事类阅读.阅读这类文章应该抓住时间线索来获取有关信息,即主人翁在某个时间做过什么,然后通过分析推理、综合归纳的方法进行解题.四.任务型阅读(共1小题)16.(2024秋 肇源县期末)The Smiths worked in a big city,and they were always busy with their own work.This summer they decided to go to the countryside to relax themselves.They enjoyed country life very much,because the air there was fresh all the time.One morning,when they went for a walk,they saw an old man sitting in the warm sun in front of his house."Do you like living in a quiet place?"Mr.Smith asked him.The old man said, "Yes,of course."Mr.Smith said, "What are the good things about it?"The old man answered, "Well,everybody knows each other well.People often come and see me,and I often go and see them.And there are lots of children here.""That's interesting." Mr.Smith said, "And what are the bad things?"The old man thought for a minute and said, " Well,the same things,really."(1)What were the Smiths always busy with? Their own work. (2)Why did they like the country? Because the air in the country was fresh all the time. (3)Where did the old man sit? In the warm sun in front of his house. (4)What did the old man like about it? Everybody knows each other well. (5)Did the old man think the good things and the bad things in the country were the same? Yes,he did. 【考点】方法与哲理;记叙文.【答案】见试题解答内容【分析】短文讲了史密斯一家在大城市工作且平时很忙碌,夏天他们去乡村放松他们自己时,碰到一个老人,史密斯与老人聊起了他好事和坏事的想法.【解答】1.Their own work.根据The Smiths worked in a big city,and they were always busy with their own work.史密斯一家在大城市工作,且他们总是对他们自己的工作很忙碌,即Their own work.故答案为Their own work.2.Because the air in the country was fresh all the time.根据They enjoyed country life very much,because the air there was fresh all the time.他们很喜欢农村生活,因为那里的空气一直都很新鲜,故答案为Because the air in the country was fresh all the time.3.In the warm sun in front of his house.根据they saw an old man sitting in the warm sun in front of his house他们看到了老人家在他房子前面享受着温暖的阳光.故答案为In the warm sun in front of his house.4.Everybody knows each other well.根据 "What are the good things about it?" The old man answered, "Well,everybody knows each other well.什么是好事呢?老人回答:"每个人都彼此了解".故答案为Everybody knows each other well..5.Yes,he did.根据Mr.Smith said, "And what are the bad things?" The old man thought for a minute and said, " Well,the same things,really."史密斯先生说,坏事是什么呢?老人思考了片刻就说,实际上都是一样的,可知题干的句子要用肯定回答Yes,he did,即故答案为Yes,he did.【点评】做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.五.短文填空(共1小题)17.It's June,and summer vacation will begin soon.That's a good thing.Most kids love summer vacation﹣they have worked hard during the school year and they should get some (1) free /fri:/ time to have fun.Also,the freedom of summer gives them self﹣esteem(自尊),(2) happiness (happy) and creativity.(3) But there's another side:the freedom of summer may cause the"summer drop".The kids may(4) forget /f 'get/ some of the reading,writing and math skills they' ve learned at school.Many students go(5) down in reading levels during the summer.Math skills are also(6) easily (easy) forgettable for kids during the two months of school break.In the fall,weeks will be spent playing catch﹣up by a lot of (7) teachers (teacher) to make up for the summer drop.To avoid this drop learning,it's up to parents to encourage continued learning during the summer.(8) Traveling (travel) can be a fantastic way for parents to encourage their children to continue learning during the summer time.(9) If you and your family have a road trip or vacation planned this summer,take advantage of the time to add some fun learning activities.With a little(10) planning / pl n /,parents can create learning opportunities that are so fun.The kids won't even realize you are putting education into their free time quietly and secretly.【考点】议论文;教育.【答案】(1)free(2)happiness(3)But(4)forget(5)down(6)easily(7)teachers(8)Traveling(9)If(10)planning【分析】这篇文章主要讨论了暑假对孩子们的影响。虽然暑假能让孩子们得到自由和自尊,但也可能导致他们在阅读、写作和数学技能上出现"暑假下滑"。为了避免这种学习下滑,家长需要在暑假期间鼓励孩子继续学习。旅行可以成为鼓励孩子暑假学习的一种很好的方式,家长可以通过一些有趣的学习活动,让孩子在不知不觉中接受教育。【解答】(1)考查形容词。句意:大多数孩子喜欢暑假—他们在学年中已经努力学习了,他们应该有一些空闲时间去玩。根据音标/fri:/ 可知此处需要填 free (自由的),get some free time(有一些自由的时间。)故填:free。(2)考查名词。句意:此外,夏天的自由给了他们自尊、快乐和创造力。根据Self﹣esteem(自尊),creativity (创造力)都为名词,可知此处需要填happy的名词形式,故填:happiness。(3)考查连词。句意:但还有另一面:夏季的自由可能会导致"夏季下降"。根据Also,the freedom of summer gives them self﹣esteem(自尊),happiness and creativity.(此外,夏天的自由给了他们自尊、快乐和创造力。)可知前后句之间表示转折关系,句子首字母大写,故填:But。(4)考查动词。句意:孩子们可能会忘记他们在学校学到的一些阅读、写作和数学技能。根据音标/f 'get/ ,可知空处应填:忘记,情态动词后跟动词原形,故填:forget。(5)考查副词。句意:许多学生在夏季阅读水平下降。根据The kids may forget some of the reading,writing and math skills they' ve learned at school.(孩子们可能会忘记他们在学校学到的一些阅读、写作和数学技能。)可知阅读水平下降,故填:down。(6)考查副词。句意:在学校放假的两个月里,孩子们也很容易忘记数学技能。根据forgettable (易忘记的)是一个形容词,它的前面需要一个副词来修饰,故填:easily。(7)考查名词。句意:在秋季,许多老师会花几周时间补上夏季落下的功课。根据a lot of (许多的)修饰可数名词的复数形式,故填:teachers。(8)考查动名词。句意:对于父母来说,旅行是鼓励孩子在暑假继续学习的绝佳方式。空处作主语,应用动名词形式,句子首字母大写,故填:Traveling。(9)考查连词。句意:如果你和你的家人计划今年夏天进行公路旅行或度假,请利用这段时间增加一些有趣的学习活动。根据you and your family have a road trip or vacation planned this summer,(你和你的家人计划今年夏天进行公路旅行或度假,)可知空处应为if引导的条件状语从句,句子首字母大写,故填:If。(10)考查动名词。句意:只要稍加规划,父母就能创造出如此有趣的学习机会。根据音标/ pl n /可知空处应填动名词:计划,故填:planning。【点评】语法填空题要根据上下文语境,运用语法和词汇知识,反复推敲以求得解答。六.书面表达(共1小题)18.(2024秋 明水县期末)假设李霞是一个爱好旅游的女孩,下面是她去年和今年两次旅游的情况,请你根据所给内容,写一篇80词左右的英语短文.时间 去年 今年旅游地 伦敦 北京乘坐的交通工具 飞机 火车天气 潮湿 很冷活动 参观了许多博物馆 去了长城、故宫和天安门食物 不可口 好吃【考点】旅游景点.【答案】Li Xia likes going to different places on her vacation.Last year,she went to London by plane.(去年去伦敦) It was wet there.She visited many old museums and learnt a lot from them.【高分句型一】But she disliked the food there.She thought it tasted terrible .This year,she went to Beijing by train in winter.【高分句型二】It was very cold there.(天气很冷) She visited the Great Wall,the Palace Museum and Tian'anmen Square.(在北京参观的地方) They were all great,and she liked them very much,She also liked Beijing food because it was very delicious.(北京食物很好吃)【分析】【高分句型一】She visited many old museums and learnt a lot from them.她参观了许多旧博物馆,从中学到了很多东西。many old museums;learnt a lot from them 从他们当中学到很多。【高分句型二】This year,she went to Beijing by train in winter.今年冬天,她乘火车去了北京。by train 乘火车;in winter 在冬天。【解答】Li Xia likes going to different places on her vacation.Last year,she went to London by plane.(去年去伦敦) It was wet there.She visited many old museums and learnt a lot from them.【高分句型一】But she disliked the food there.She thought it tasted terrible .This year,she went to Beijing by train in winter.【高分句型二】It was very cold there.(天气很冷) She visited the Great Wall,the Palace Museum and Tian'anmen Square.(在北京参观的地方) They were all great,and she liked them very much,She also liked Beijing food because it was very delicious.(北京食物很好吃)【点评】在写作时要求能够根据提示进行书面表达,能够围绕主题准确使用一定的语法、词汇、短语和句型等,清楚连贯地表达自己的思想,进而完成写作任务。21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源预览