资源简介 2025-2026 学年八年级上学期第一次月考(辽宁专用)英 语(考试时间:90 分钟 试卷满分:90 分)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.答选择题时,选出每小题答案后,用 2B 铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。4.、考试范围:八上 Units 1-2 人教版 2024。第一部分 选择题(共 50 分)一、阅读理解(共 20 小题,每小题 2 分;满分 40 分)第一节 阅读下面的材料,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。APeople usually feel excited when they go on vacation. But most people feel blue when coming homeafter travelling. And this feeling is called post-vacation blues. If you feel blue after travelling, here are someways to help you get out of this bad feeling.Give yourself a week to relax first. You don’t need to think about what to do next and just be relaxed.You can show your pet some love if you have one, watch your favourite TV shows or listen to relaxingmusic.After a week, do something useful and keep yourself busy. For example, when I came back fromEurope, I felt blue because I didn’t have a job and was living with my parents. So I decided to find a job andmake myself busy. If you don’t need a job, just try something like painting your room or tidying your house.You can also do exercise, learn to cook, visit your friends and just do anything you like.It’s also a good idea to make a photo book and plan your next trip. Your photos taken on vacationhelp you remember the good times you had. And you can plan to take another trip. Just like Elbert Hubbardsaid, “No man needs a vacation so much as the man who has just had one.”Next time when you feel blue, remember to try these ways. You’ll find going back to the normal lifeis not that terrible as you think.1.What does the writer advise us to do after travelling a. We can do something useful and keep ourselves busy after a week.b. We should give ourselves a week to relax first.c. We can make a photo book and keep a diary.d. We shouldn’t stay up late but live a happy life.e. We can remember the good times during the trip through photos.A.abd B.abe C.acd D.bce2.The writer uses Elbert Hubbard’s words in Paragraph 4 to show ________.A.people feel very tired and are not willing to travel againB.people who have just had a vacation can plan a new tripC.people are excited to share their vacation with their friendsD.people hope to travel again because they have had only one trip3.Which is the right structure of the passage A. B. C. D.4.What is the passage mainly about A.How to spend your holiday happily. B.How to get out of post-holiday blues.C.Why people have post-holiday blues. D.What we should do before travelling.BThere is a saying, “He who has never been to the Great Wall is not a true man.” British brothers Jamesand Thomas, aged 28 and 21, know the saying very well. And last year, the two brothers spent monthsrunning along the Great Wall.The brothers set off from the Jiayuguan in Gansu Province on July 15. It took the two 131 days ofrunning and walking along the main west-to-east length of the Great Wall to reach the Shanhaiguan onNovember 22. Their Great Wall journey covered 3,263 kilometers. They are the first known brothers andThomas the youngest person, to succeed in running the wall in one journey.The two brothers’ love for the Great Wall is from their father, William. William once ran along thewall 35 years ago. And it took him about half a year. He has spent more than 30 years of his life visiting,studying and protecting the wall. And his action influenced his two sons. They spent most of their weekendswalking, photographing and picking up rubbish from the Great Wall.Compared to their father’s journey, the brothers’ trip was helped by advanced tools. However, it wasstill not easy for the two to do that. They had to go through bad weather. Finally, they completed the trip.5.How does the author start the text A.By introducing a saying.B.By making a report.C.By telling a story. D.By asking a question.6.How long did it take William to run along the Great Wall A.131 days. B.About 6 months. C.30 years. D.35 years.7.What can we know about the two brothers A.They were influenced by their father’s action.B.They hoped to go to the Great Wall once again.C.They completed their journey without any difficulty.D.They became the youngest to run the Wall in one journey.8.In which section of a magazine may this text appear A.Health. B.Travel. C.Education. D.Science.CDebates over rebuildingThe rebuilding of the Notre Dame Cathedral faces challenges巴黎圣母院:修旧如旧还是修旧如新?In case you forgot, it’s been five years since the fire at the Notre Dame Cathedral in 2019. After fiveyears of rebuilding, how is it doing now This Catholic cathedral (天主教大教堂) is one of France’s landmarks (地标). It was first built in the12th century. During the fire in 2019, its spire (塔尖) was destroyed (毁坏). In 2020, French PresidentEmmanuel Macron said the country would finish the rebuilding work within five years.However, the rebuilding plan has brought heated talks.At first, French President Macron suggested a modern spire. He believed it could make Notre Dame“even more beautiful”, reported The Guardian.Architects (建 筑 师 ) worldwide put forward their plans, including a “green” roof (房 顶 ) with agreenhouse, a glass spire, and even one made of beams (束) of light.However, for some like Philippe Villeneuve, the old look of this important cathedral should be kept.Villeneuve has led the cathedral’s rebuilding work since 2013. He finally announced in 2020 that the spirewould be rebuilt “as it was”.This decision has led to challenges. The old spire used lots of huge oak trees (橡树). According to AP,it wasn’t until March 2021 that the first eight of the 1,000 historic French oak trees needed for the rebuildwere chosen.In February 2024, scaffolding (脚手架) on the top of Notre Dame began to be taken down. Thismilestone (里程碑) let the public see the new spire for the first time—it has a golden rooster (公鸡) andcross on the top.Despite years of concern, Notre Dame is set to formally reopen on Dec 8.Young voices on rebuildingLike Notre Dame de Paris, many ancient buildings have been damaged by natural disasters. Howwould you repair them Would you make them look modern or restore them as they were I think it’s a good idea to add modern designs when restoring damaged historic buildings. This way,we can not only help people feel the beauty of ancient buildings, but also give the architects a chance toshow their creative ideas. Also, this can make the buildings safer and more comfortable for tourists. In theend, it can help keep culture alive.Zhu Lizhi, 19,Zhongnan University of Economic and Laws, HubeiI don’t think we need to repair the damaged ancient buildings. Old buildings are always showing thecivilization that built them. These buildings, whether destroyed by accidents or war, are also symbols of thedownfall of the civilization. Modern technology can never fill the spiritual decay (衰败) inside. Incompletehistorical buildings are a strong reminder of the destructive result of war or backwardness.Liu Xinrui, 15, Wuhan Britain-China School, HubeiChoose the answer:9.Why are people rebuilding the Notre Dame Cathedral A.It caught fire too easily.B.People don’t need a cathedral now.C.It is too old to be a landmark.D.A fire burned down its spire.10.What is the rebuilding plan A.To build a modern roof with new skills.B.To keep the old way of the building.C.To follow the French president’s suggestion.D.To build a green roof with a greenhouse.11.What are the difficulties of the rebuilding a. Many people disagreed on cutting down oak trees.b. It is hard to decide on the plan.c. The rooster and cross are hard to build on the top.d. The materials are hard to find.A.ab B.ac C.bc D.bd12.What is the passage mainly about A.Tries and challenges in rebuilding Notre Dame’s spire.B.The plan to rebuild old dangerous landmarks in Paris.C.Environmental problems of rebuilding Notre Dame’s spire.D.Different opinions on Catholic beliefs.DMany kids do housework such as doing the dishes, making the bed, and folding the clothes. Afterdoing chores, they get some money or other computer time. Paying kids for housework is one of the mostpopular topics, especially at a time when everyone is more careful about money. Some parents think nowthat adults are paid to do their jobs, we should pay kids for everyday housework.But some people don’t think kids should get rewards (报酬) for doing housework. Susie Walton, anexpert, believe that by rewarding (奖励) kids, parents are sending a message that work isn’t worth (值得)doing unless you get something in return. “Doing any kind of housework is a team effort (团队合作),”Walton said. “A home is a living space for everyone in the family. It’s important for kids to see that we allhave responsibilities (责任) in the house, and families decide how they want their home to look, and howthey are going to keep it looking like what they want.”Other people believe that getting a reward encourages kids to do housework, and it also teaches themreal world lessons about how we need to work to get money. There are also apps that gives kids points anddigital (数字的) gifts that can be redeemed (兑现) either online or in the real world. “Our goal is to give kidslawful (合法的) power so they can get rewards,” says Chris Bergman. “And kids need rewards to helpencourage them.”13.Which of the following housework is mentioned in Paragraph 1 A.Washing the dishes. B.Cooking meals. C.Washing the clothes.14.The underlined phrase “in return” in Paragraph 2 has the same meaning as “________”.A.as a reward B.for punishment C.on sale15.According to Chris Bergman, kids should be encouraged to ________.A.do housework with rewards B.do more houseworkC.stay away fromhousework16.Which is the best title for the passage A.Kids Should Study as Well as Doing HouseworkB.Let Children Do Some HouseworkC.Should Kids Be Rewarded for Doing Housework第二节 阅读短文,从方框内所给的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,其中有一个多余的选项。Should children do chores Some parents think that childhood (童年) is just for playing, so they don’task their children to do chores. 17 . They believe that doing chores is a way of teaching childrenresponsibility (责任). 18 . Things like taking care of a pet or a baby and helping make meals aresome examples of helping others.I think there are some other very good reasons why children should do chores:☆To feel good: 19 . They feel happy when they do something meaningful for the family.☆To learn life skills: Children will learn to cook, clean and do other things in the house. These lifeskills will be useful in their future livesAll in all, it’s good for children to do chores. 20 . Act now!A.Children should learn to be independentB.But most parents have a different opinion (观点)C.So start to help your parents out around the houseD.Doing chores helps children understand they’re part of the familyE.Children learn to help, share and care about others by doing chores二、完形填空(共 10 小题,每小题 1 分;满分 10 分)阅读短文,理解其大意,从 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Dad bought a comb (梳子) when he married Mom. Every night, he would 21 me his comband say, “Help Daddy clean it, OK ”At age five, this boring task brought me much joy. I got a strong feeling of 22 afterfinishing it. Dad would 23 at me and place the comb on his wallet with care.Two years later, Dad’s business (生意) wasn’t doing so well, 24 he didn’t come home asearly as he used to. Mom argued with him for making our family 25 trouble. Over the years, wehardly had a talk together.Years later, Dad’s business started to do well. However, the uncomfortable 26 betweenDad and me continued.Two days before my birthday last year, Dad came home early. As usual, I helped him to carry his baginto his study. 27 I turned to leave, he said, “Hey, would you like to help me clean my comb ” Ilooked at him for a while, and then took the comb.It made me 28 then: helping my dad clean his comb meant that he was home early tospend the evening with Mom and me. It meant a happy and loving family.When I passed the comb back to Dad, I noticed something different. Dad had wrinkles (皱纹) whenhe smiled, yet his smile was still as 29 as before— the smile of a father who just wanted a goodlife for his family.Dad still puts his comb on top of his wallet 30 when he gets home. I guess some thingsnever change.21.A.pass B.buy C.hide D.lend22.A.fear B.satisfaction C.peace D.danger23.A.point B.shout C.laugh D.smile24.A.instead B.or C.and D.but25.A.get out of B.care for C.get into D.take in26.A.experience B.competition C.difference D.silence27.A.After B.When C.If D.Since28.A.realize B.realizing C.realized D.to realize29.A.silly B.magic C.sweet D.exciting30.A.hurriedly B.heavily C.excitedly D.carefully第二部分 非选择题(共 40 分)三、语篇填空(共 10 小题,每小题 1 分;满分 10 分)阅读短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内所给词的正确形式填空,使短文通顺、连贯。Like most Chinese, Mr. Zhang has a traditional family. Both he and his wife are middle schoolteachersand their 6-year-old son is a pupil. Mr. Zhang’s mother lives with them and helps look after the k 31 .They love each other and live a much 32 (happy) life than most families.Yesterday was Mr. Zhang’s mother’s birthday. The couple wanted to do something to s 33 theirlove for her. After a big dinner, Mr. Zhang brought a basin of warm water and asked his mother to sit infront of the basin. He took off her shoes and put her 34 (foot) into the water. After that he beganto wash them carefully. His wife helped to comb his mother’s hair slowly. Seeing this, the boy f 35his mother’s example. He tried to comb his mother’s hair, too. But he was not tall e 36 to do that.So he brought a chair and stood 37 it. Everyone could feel the warmth and love in the family.As we all know, respecting the old and 38 (take) care of the young is a good Chinese tradition.We should try our best to care for our family. We must visit our parents as often as possible and s 39more time with them. It’s true that home is the sweetest and the warmest p 40 in the world.四、阅读与表达(共 5 小题,满分 10 分)五、Many children don’t like doing chores. But asking children to do chores is more than just getting thehouse cleaned. It can also help children to be independent and responsible.Luckily, there is an app to help. The app You Rule Chores lets kids get up from the sofa and do chores.Through smartphone games, the app turns children into housework players. “It is difficult to get kids to dowork around the house. We made the app to teach kids self-control, which is very important to their future,”one of the app engineers said.The games are fun, and the app is super easy to Young kids like to help out around theuse. You Rule Chores is my favourite chore app so far.— house, but fewer parents hear the wordsSam, a middle school student “What can I do to help ” from their olderYou Rule Chores is an app the whole family will kids. A study shows that only 65% of the kidsbenefit from (从中受益). Now my kids often compete to aged 16 to 18 take part in chores.see who can do more housework.—Brooke, a mother ofthree kidsHow to use You Rule Chores First, each child needs to choose one of the app’s characters. Then thechild can start to do chores. Once he finishes it, he can get some coins (硬币) from the app. He can use themto buy things from the online store.How to use You Rule Chores _______ → Do chores → Get coins → Buy things online41.How does the app make children do chores 42.What does Sam think of the app 43.According to the research, what percentage of the kids aged 16 to 18 do chores 44.What’s the first step of the chart above 45.Do you do chores at home Why or why not 五、书面表达(满分 20 分)46.上周你们班一起爬了泰山,晚上 8 点到了山脚下,第二天早上 5 点到达山顶。请你根据以下提示,用英语写一篇短文来记录这特别的经历。要点:1. What did you see (the sea of clouds/ the sunrise/…)2. What did you do (take photos/ visit a temple/…)3. How did you feel (excited/ bored/…)注意:1.短文应包括提示中所有的要点,条理清楚,行文连贯,可适当发挥;2.不能出现真实的人名和校名;3.词数 80 左右。__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________《2025-2026 学年八年级英语上学期第一次月考(辽宁专用)》参考答案题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10答案 B B C B A B A B D B题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20答案 D A A A A C B E D C题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30答案 A B D C C D B A C D1.B 2.B 3.C 4.B本文主要讲述人们旅行回家后会产生节后抑郁情绪,并介绍了摆脱这种不良情绪的几种方法。1.细节理解题。根据文章第 2 段“Give yourself a week to relax first.”,对应选项 b;第 3 段“After a week,do something useful and keep yourself busy.”,对应选项 a;第 4 段“It’s also a good idea to make a photobook...Your photos taken on vacation help you remember the good times you had.”,对应选项 e。所以根据文章内容可知选 abe。故选 B。2.推理判断题。根据文章第 4 段“It’s also a good idea to make a photo book and plan your next trip...Andyou can plan to take another trip. Just like Elbert Hubbard said, ‘No man needs a vacation so much as theman who has just had one.’”,引用这句话是为了表明刚度假回来的人可以计划新旅行。故选 B。3.篇章结构题。文章第 1 段引出旅行后会有节后抑郁情绪及要介绍摆脱方法(P1);第 2-4 段分别介绍摆脱这种情绪的具体方法(P2-P4);第 5 段总结下次感到情绪低落时试试这些方法(P5),结构为总分总。故选 C。4.主旨大意题。根据文章第 1 段“If you feel blue after travelling, here are some ways to help you get outof this bad feeling.”可知,文章主要讲如何摆脱节后抑郁情绪,故选 B。5.A 6.B 7.A 8.B本文是一篇记叙文。文章介绍了英国兄弟 James 和 Thomas 沿着长城跑步的事迹,以及他们对长城的热爱源于父亲的影响。5.细节理解题。根据“There is a saying, ‘He who has never been to the Great Wall is not a true man.’”可知,作者通过引用一句谚语开始这篇文章,故选 A。6.细节理解题。根据“William once ran along the wall 35 years ago. And it took him about half a year.”可知,William 沿着长城跑步花费了大约 6 个月,故选 B。7.细节理解题。根据“And his action influenced his two sons.”可知,这对兄弟受到了父亲行为的影响,故选 A。8.推理判断题。文章主要讲述的是沿着长城跑步的旅行事迹,可能出现在杂志的旅行版块,故选 B。9.D 10.B 11.D 12.A本文围绕巴黎圣母院重建展开。9.细节理解题。根据“During the fire in 2019, its spire (塔尖) was destroyed”可知,是因为火灾烧毁了塔尖才进行重建。故选 D。10.细节理解题。根据“However, for some like Philippe Villeneuve, the old look of this important cathedralshould be kept. Villeneuve has led the cathedral's rebuilding work since 2013. He finally announced in 2020that the spire would be rebuilt ‘as it was’”可知,最终决定按原样重建,即保留建筑的旧貌。故选 B。11.细节理解题。根据“However, the rebuilding plan has brought heated talks.”和“The old spire used lotsof huge oak trees. According to AP, it wasn’t until March 2021 that the first eight of the 1,000 historicFrench oak trees needed for the rebuild were chosen.”可知,重建计划的确定上存在分歧,难以抉择,并且重建所需的橡树材料寻找过程艰难,耗费时间长。给选 D。12.主旨大意题。通读原文可知,文章主要讲述巴黎圣母院塔尖重建过程中的尝试和面临的挑战,包括计划争议、选材困难等。故选 A。13.A 14.A 15.A 16.C本文是一篇议论文。文章主要围绕“孩子做家务是否应该得到报酬”这一话题展开讨论,阐述了不同的观点和理由。13.细节理解题。根据第一段“Many kids do housework such as doing the dishes, making the bed, andfolding the clothes.”可知,本段提到的家务有洗碗、铺床和叠衣服。故选 A。14.词义猜测题。根据第二段“Some people don’t think kids should get rewards for doing housework. SusieWalton, an expert, believe that by rewarding kids, parents are sending a message that work isn’t worth doingunless you get something in return.”可知,有些人认为给孩子报酬做家务这件事,意思是工作不值得做,除非能得到一些东西作为回报;据此可以推断,划线单词“in return”的意思是“作为回报”,与选项 A“asa reward”意思相近。故选 A。15.推理判断题。根据最后一段“Our goal is to give kids lawful power so they can get rewards,”says ChrisBergman.“And kids need rewards to help encourage them.”可知,Chris Bergman 认为孩子们需要奖励来鼓励他们,也就是应该鼓励孩子在有奖励的情况下做家务。故选 A。16.最佳标题题。综合全文可知,文章开篇提到孩子做家务会得到报酬这一现象,接着阐述了一些人认为孩子做家务不应得到报酬的观点,以及另一些人认为孩子做家务应得到报酬的观点;选项 C“孩子做家务应该得到报酬吗”准确地概括了文章讨论的核心内容,适合作为文章的标题。故选 C。17.B 18.E 19.D 20.C本文讨论了孩子是否应该做家务,作者陈述了不同人们对该事的看法和原因,并陈述了自己的看法及理由。17.根据“Some parents think that childhood (童年) is just for playing, so they don’t ask their children to dochores”可知,设空处应该说家长的看法。选项 B“但是大多数家长有不同的看法”符合语境。故选 B。18.根据“They believe that doing chores is a way of teaching children responsibility (责任).”可知,设空处应该说做家务的好处,选项 E“孩子们通过做家务学会帮助、分享和关心别人”符合语境。故选 E。19.根据“They feel happy when they do something meaningful for the family.”可知,设空处应该说做家务对体验家庭角色的作用。选项 D“做家务可以帮助孩子理解他们是家庭的一部分”符合语境。故选 D。20.根据“All in all, it’s good for children to do chores.”可知,此处应该号召大家做家务。选项 C“所以开始帮助你的父母做家务吧”符合语境。故选 C。21.A 22.B 23.D 24.C 25.C 26.D 27.B 28.A 29.C 30.D本文主要讲述了父女之间由清洁梳子一件小事体现出的数年不变的父女之情。21.每天晚上,他都会把梳子递给我,说:“帮爸爸清洁一下,好吗?”pass 递;buy 买;hide 隐藏;lend 借出。根据下文“Help Daddy clean it, OK ”可知,此处表示把梳子递给“我”。故选 A。22.完成它后,我有一种强烈的满足感。fear 害怕;satisfaction 满足;peace 和平;danger 生气。根据空后“after finishing it”可知,此处表示有一种强烈的满足感。故选 B。23.爸爸会对我微笑,并且把梳子小心翼翼地放在他的钱包上。point 指,指向;shout 喊叫;laugh 大笑;smile 微笑。根据下文“Dad had wrinkles when he smiled, yethis smile was still as...as before— the smile of a father who just wanted a good life for his family.”可知,此处表示把梳子清洁完后,爸爸会对“我”微笑。故选 D。24.两年后,爸爸的生意不太好,而且他不像以前那么早回家了。instead 代替,相反;or 或者;and 和,而且;but 但是。根据“ Dad’s business wasn’t doing so well”和“hedidn’t come home as early as he used to”以及选项可知,两句之间是并列顺承关系,应选并列连词 and。故选 C。25.妈妈因为他使我们家陷入困境而和他争吵。get out of 摆脱;care for 照顾;get into 陷入;take in 理解。根据前文“Two years later, Dad’s business wasn’t doing so well,...he didn’t come home as early as he used to.”可知,此处表示陷入困境。get into trouble“惹上麻烦、陷入困境”。故选 C。26.然而,爸爸和我之间令人不安的沉默在继续。experience 经历,经验;competition 比赛,竞赛;difference 差异,不同点;silence 沉默,寂静。根据上文“Over the years, we hardly had a talk together.”可知,此处表示爸爸和“我”之间令人不安的沉默在继续。故选 D。27.当我转身离开时,他说:“嘿,你愿意帮我清洁梳子吗?”After 在……以后;When 当……时候;Until 直到;Since 自从。根据“I turned to leave”和“he said, ‘Hey,would you like to help me clean my comb ’”可知,此处表示当“我”转身离开的时候。故选 B。28.这让我然后意识到:帮爸爸梳头意味着他要早点回家,和妈妈和我一起度过一个晚上。realize 意识到,动词原形;realizing 意识到,动名词或现在分词;realized 意识到,过去式或过去分词;to realize 意识到,动词不定式。make sb do sth“使某人做某事”。故选 A。29.爸爸笑的时候有皱纹,但是他的微笑仍然和以前一样甜美。silly 愚蠢的;magic 有魔力的;sweet 甜的;exciting 令人兴奋的。根据下文“the smile of a father who justwanted a good life for his family’”以及选项可知,此处表示他的微笑仍然和以前一样甜美。故选 C。30.爸爸回家后仍小心翼翼地把梳子放在钱包上。hurriedly 仓促地;heavily 沉重地;excitedly 兴奋地;carefully 小心翼翼地:。根据前文“Dad would...atme and place the comb on his wallet with care.”和“still”可知,此处表示爸爸回家后仍小翼翼地把梳子放在钱包上。故选 D。31.(k)id 32.happier 33.(s)hare/(s)how 34.feet 35.(f)ollowed 36.(e)nough 37.on 38.taking 39.(s)pend 40.(p)lace本文是一篇记叙文,讲述了张先生和妻子是中学教师,他们有一个 6 岁的儿子,张先生的母亲和他们一起生活。昨天是母亲的生日,夫妇俩通过为母亲洗脚、梳头,孩子也效仿为母亲梳头,展现了一家人的温馨与爱。31.张先生的母亲和他们住在一起,帮助照顾孩子。根据“Both he and his wife are middle schoolteachersand their 6 - year - old son is a pupil.”可知,此处指照顾孩子,并且是一个小孩,结合首字母提示可知,kid“孩子”。故填(k)id。32.他们彼此相爱,过着比大多数家庭更幸福的生活。根据“than”可知,此处应用比较级,结合括号内单词提示可知,happy 的比较级是 happier,故填 happier。33.这对夫妇想做些事情来表达(分享)他们对她的爱。根据“their love for her”可知,此处可以表示表达爱,也可以理解为分享爱,结合首字母提示可知,to do 不定式,填写动词原形,可填 share“分享”或 show“展示”,故填(s)hare/(s)how。34.他脱下她的鞋子,把她的脚放进水里。“foot”的复数形式“feet”,此处指双脚,故填 feet。35.看到这一幕,男孩效仿他母亲的做法。根据“example”可知,此处表示效仿,且是发生在过去的事情,时态是一般过去时,结合首字母提示可知,follow“跟随”的过去式 followed 符合语境,故填(f)ollowed。36.但是他不够高去做那件事。根据“But he was not tall…to do that”可知,此处表示不够高,结合首字母提示可知,enough“足够的”,故填(e)nough。37.所以他拿来一把椅子,站在上面。根据“stood…it”可知,此处表示站在椅子上,故填 on。38.众所周知,尊老爱幼是中国的优良传统。根据“respecting the old and…(take) care of the young”可知,and 连接两个并列成分,形式要一致,respecting 是动名词形式,故此处也应用动名词形式,故填taking。39.我们必须尽可能经常看望我们的父母,并花更多时间和他们在一起。根据“more time with them”可知,此处表示花费时间,情态动词后接动词原形,此处使用动词原形。结合首字母提示可知,spend“花费”,故填(s)pend。40.家确实是世界上最甜蜜、最温暖的地方。根据“the sweetest and the warmest…in the world”可知,此处指家是最温暖的地方,结合首字母提示可知,place“地方”,故填(p)lace。41.The app turns children into housework players through smartphone games. 42.It is super easy touse. 43.Only 65%. 44.Choose a character 45.Yes, I do. Because my parents work very hard,and I want to share the housework with them. (答案不唯一)本文是一篇说明文,主要介绍了一款名为“You Rule Chores”的应用程序,它可以激励孩子们做家务,培养他们的独立性和责任感。41.根据“Through smartphone games, the app turns children into housework players.”可知,通过智能手机游戏,该应用将孩子们变成家务参与者。故填 The app turns children into housework players throughsmartphone games。42.根据表格中 Sam 的评价“The games are fun, and the app is super easy to use.”可知,他认为游戏很有趣,应用非常容易使用。故填 It is super easy to use.43.根据“A study shows that only 65% of the kids aged 16 to 18 take part in chores.”可知,研究显示,只有 65%的 16 至 18 岁孩子参与家务。故填 Only 65%.44.根据“First, each child needs to choose one of the app’s characters.”可知,首先,每个孩子需要从应用中选择一个角色。结合流程图空缺位置,故填 Choose a character。45.(开放性问答,结合自身实际作答,言之有理即可)示例:Yes, I do. Because my parents work very hard, and I want to share the housework with them.46.例文Last week, our class had a wonderful time on Mount Tai, which is located in Shandong Province. Wearrived at the foot of the mountain at 8 p. m. We spent a whole night in climbing the mountain. Finally, wegot to the top at 5 a. m. After a while, we saw the sea of clouds and the sunrise. We took quite a few photosthere. Then we visited an old temple which stands on the top of the mountain. At last, we had lunch in arestaurant. The local food tasted really delicious. Tired but happy, we did have great fun.[总体分析]①题材:本文是一篇记叙文,为材料作文;②时态:以一般过去时为主;③提示:文章涵盖爬山的时间(上周)、地点(泰山),看到的云海、日出,做的拍照、参观寺庙、吃午饭等行为,以及疲惫又开心的感受,符合题目要点,内容完整、条理清晰。[写作步骤]第一步,开篇点明上周班级在泰山的愉快经历,说明泰山所处位置及到达山脚下的时间;第二步,讲述爬山耗时(一整晚)、到达山顶后看到的云海和日出,以及拍照、参观山顶古老寺庙的活动;第三步,提及在餐馆吃午饭及当地食物美味的感受,最后以疲惫但快乐、玩得尽兴总结这次经历。[亮点词汇]①be located in 位于②quite a few 不少,相当多③taste delicious 尝起来美味[高分句型]Last week, our class had a wonderful time on Mount Tai, which is located in Shandong Province. (which引导非限制性定语从句 ) 展开更多...... 收起↑ 资源预览