资源简介 单元小测(Unit 6)Ⅰ.1.greedy 2.dusty 3.exposure 4.consumption5.appreciation 6.monthly 7.under 8.aboutⅡ.1.have been exposed to 2.cope with 3.figure out4.crashed into 5.under constructionⅢ.1.can we realize2.However hard she tries3.Unable to rely entirely on her son4.It was; thatⅣ.【文章大意】 这是一篇说明文。文章主要讲述了一项新的研究揭示了步氏巨猿灭绝的时间以及原因。1.C 细节理解题。根据第二段“Why this impressive animal died out has puzzled scientists since the ape was discovered nearly a century ago. But now, a new analysis suggests that the primate’s unique lifestyle left it vulnerable.”(自从近一个世纪前类人猿被发现以来,这种令人印象深刻的动物为什么会灭绝一直困扰着科学家。但现在,一项新的分析表明,这种灵长类动物独特的生活方式使其变得脆弱。)可知,这项新研究的目的是找出步氏巨猿灭绝的原因。故选C。2.D 词义猜测题。根据第三段“The new study combines geological dates, pollen records, and clues preserved inside fossil teeth to present a detailed timeline of when and how Gigantopithecus blacki went extinct.”(这项新研究结合了地质年代、花粉记录和保存在牙齿化石中的线索,给出了步氏巨猿灭绝的时间和方式的详细时间线。)可知,这项新研究的结果揭示了步氏巨猿衰退和最后灭绝的时间。所以画线单词的意思为“灭绝”。故选D。3.A 细节理解题。根据第三段“The new study combines geological dates, pollen records, and clues preserved inside fossil teeth to present a detailed timeline of when and how Gigantopithecus blacki went extinct.The results reveal the creature’s decline and ultimate demise in fine detail.”(这项新研究结合了地质年代、花粉记录和保存在牙齿化石中的线索,给出了步氏巨猿灭绝的时间和方式的详细时间线。研究结果详细揭示了这种生物的衰落和最终的灭亡。)以及最后一段“This research opens new questions even as it explains the disappearance of Earth’s most huge ape.”(这项研究提出了新的问题,即使它解释了地球上最大的类人猿的消失。)可知,这项新的研究确定了步氏巨猿消失的时间。故选A。4.B 推理判断题。根据倒数第二段“‘It was the response of Gigantopithecus blacki to these changes that sealed its fate,’ Westaway says. The giant apes were so big that they had to move on the ground and were limited in how far they could venture, trying to make the most of twigs, bark, and other tough foods that were still accessible. It wasn’t enough.”(Westaway说:“正是步氏巨猿对这些变化的反应决定了它的命运。”巨猿太大了,它们必须在地面上移动,而且它们的冒险距离有限,试图充分利用树枝、树皮和其他仍然可以获得的坚硬食物。这还不够。)可推知,从Westaway 关于巨猿的话中,我们可以得知步氏巨猿无法快速适应环境的改变,从而导致了灭绝。故选B。Ⅴ.【文章大意】 这是一篇说明文。文章介绍了人们喜欢冒险的原因和科学依据。1.F 前面说当我们衡量风险和回报,觉得风险值得去冒时,我们会冒险,后面说有些人喜欢做一些让别人意外和害怕的事,也就是说每个人衡量风险的标准都可能不一样。 故选F。2.C 前面说喜欢冒险的人更擅长打猎、打仗或探险,这意味着他们有更大的机会生存下去。故选C。3.A 前面说也许你喜欢赛车,也许你不喜欢,而这取决于你的性格。 故选 A。4.E 前面说科学家指出冒险的意愿在年轻时会增强,后面说为了帮你实现那些,大脑会增加你对新的经历的渴望, 而这些是在你离开家庭,走进一个更大的世界的时候发生的。 故选E。5.G 空格后面说不同的人大脑活跃的部分不同。 故前面应该是说大脑反应不同。 故选G。Ⅵ.【文章大意】 本文是一篇说明文。文章主要讲的是中国在应对地震和灾后修复重建方面的突出能力。1.strikes 考查动词时态和主谓一致。由responds可知,句子时态是一般现在时,主语a disaster是单数,因此空格处用第三人称单数,故填strikes。2.seriously 考查副词。空格处用副词修饰动词suffered,serious的副词形式是seriously“严重地”。故填seriously。3.effective 考查形容词。空格处用形容词作定语,修饰名词短语earthquake monitoring and early warning system,effect的形容词形式是effective“有效的”,故填effective。4.before 考查介词。根据语境可知,此处表示“在向公众发送警报信息之前确认地震的位置和震级”,空格处意为“在……之前”,用介词before。故填before。5.has established 考查动词时态和主谓一致。由so far可知,句子时态是现在完成时,主语it是单数,因此空格处是has established。故填has established。6.which 考查定语从句。空格处引导的是非限制性定语从句,从句中缺少主语,主语是前面整个主句的内容,因此空格处用关系代词which,故填which。7.recovery 考查名词。根据语境可知,句子表示“中国在灾后恢复和重建方面也有突出的能力”,空格处意为“恢复”,用名词作宾语,post disaster recovery意为“灾后恢复”,因此空格处是recovery。故填recovery。8.to repair 考查非谓语动词。根据语境可知,句子表示“它能够组织和整合各部门的资源,来修复基本设施,恢复电力、供水和通信等重要服务”,空格处用不定式表目的,故填to repair。9.the 考查冠词。空格处用定冠词the,特指次生灾害的影响,故填the。10.putting 考查非谓语动词。by是介词,空格处用动名词作宾语,故填putting。单元小测(Unit 6) ●Ⅰ 单句填空1.As they grew richer, they became selfish and (greed) and they started to argue and fight against each other. 2.In front of the classrooms, there was a playground which got (dust) on windy days and muddy on rainy days. 3.Many people in China have limited (expose)to English, which makes it extra hard to learn and practise it.4.There has been a subtle increase in the (consume) of private cars since the new policy. 5.Before him, he saw a sea of people all standing, clapping, and waving their hats and handkerchiefs to express their (appreciate) of his masterwork.6.I was sitting at my kitchen table with a pen, notebook, calculator and a pile of bills and was doing my (month)budget. 7.Dieting and exercising can bring your weight control but you must stick to your plan with perseverance. 8.Research shows that people who are optimistic their future behave differently. ●Ⅱ 短语填空1.Benefiting from the reform and opening-up policy, Chinese people (接触,暴露于) new ideas and thoughts since then. 2.It is crucially important that we take action to (处理,应付) the incident. 3.Maya managed to calm down to (弄清楚) the last place where she saw it, but after that anxiety and nervousness replaced the calmness soon. 4.The car (猛撞) a tall tree by the roadside and was seriously damaged. 5.The new museum scheduled to be completed at the end of this year is (在建设中). ●Ⅲ 句型训练1.Only when we learn to live in harmony with nature and animals, the deepest significance of mankind’s existence.只有当我们学会与自然和动物和谐相处时,我们才能意识到人类存在的最深层意义。2. , she never seems able to reach the required criterion. 不管她怎么努力,她似乎总是达不到要求的标准。3. , she has a few thousand dollars put away for her retirement.(形容词作状语)由于不能完全依靠自己的儿子,她存了几千美元供退休之用。4. the succession of injuries had restricted Owen to playing only 14 games in his first two seasons.(强调结构) 是连续的伤病让欧文在头两个赛季里只进行了14场比赛。●Ⅳ 阅读理解Never has there been a primate as big as Gigantopithecus blacki. Adults of this ancient ape (猿) stood about 10 feet tall and could weigh more than 500 pounds, wandering the thick forests of ancient China during the last Ice Age.Why this impressive animal died out has puzzled scientists since the ape was discovered nearly a century ago. But now, a new analysis suggests that the primate’s unique lifestyle left it vulnerable.The new study combines geological dates, pollen records, and clues preserved inside fossil teeth to present a detailed timeline of when and how Gigantopithecus blacki went extinct. The results reveal the creature’s decline and ultimate demise in fine detail.Kira Westaway, lead author of the new study and a geochronologist at Macquarie University in Sydney, worked to come up with more accurate dates for the sediments (沉积物) that Gigantopithecus fossils have been found in. Studies of fossil pollen from the Gigantopithecus sites also allowed researchers to study how the animal’s habitat was changing. Prior to 700,000 years ago, both Gigantopithecus and Pongo weidenreichi, another ancient ape, lived in forests where they ate leaves, fruits, and flowers available much of the year round. Due to the environmental changes, dense forests of pines, birches and chestnut relatives gave way to more open habitats with larger patches of grassland. However, Gigantopithecus had a difficult time finding preferred foods. Meanwhile Pongo weidenreichi changed its diet to live on fibrous plants that were more readily available.“It was the response of Gigantopithecus blacki to these changes that sealed its fate,” Westaway says. The giant apes were so big that they had to move on the ground and were limited in how far they could venture, trying to make the most of twigs, bark, and other tough foods that were still accessible. It wasn’t enough.Yet knowing the ending of the ape’s story hardly closes the case on the giant primate. Did these huge primates follow the same path to extinction, or did the story vary by location This research opens new questions even as it explains the disappearance of Earth’s most huge ape.( )1.What does the new research aim to do A.To study the climate changes of ancient China.B.To analyse the geological features of the last Ice Age.C.To solve the mystery of the Gigantopithecus blacki’s extinction.D.To present some detailed findings of the Gigantopithecus blacki’s habitat.( )2.What does the underlined word “demise” in the third paragraph mean A.Change. B.Removal.C.Adaptation. D.Extinction.( )3.What do we know about the study A.The timing of the giant ape’s disappearance was worked out.B.Another ape was included to show their common habitat.C.The environmental shift had little impact on the giant ape’s habitat.D.Some fossil pollen was studied to reveal the giant ape’s diet preference.( )4.What can be suggested from Westaway’s words about the giant ape A.The giant ape responded to the change of its habitat easily.B.The inability to adapt quickly caused its disappearance.C.The giant ape had sufficient food resources on the grassland.D.The forested habitat was still accessible to the giant ape.●Ⅴ 阅读七选五The science of risk-seekingSometimes we decide that a little unnecessary danger is worth it because when we weigh the risk and the reward, the risk seems worth taking. 1. Some of us enjoy activities that would surprise and scare the rest of us. Why Experts say it may have to do with how our brains work. The reason why any of us take any risks might have to do with early humans. Risk-takers were better at hunting, fighting, or exploring. 2. As the quality of risk-taking was passed from one generation to the next, humans ended up with a sense of adventure and tolerance for risk. So why aren’t we all jumping out of airplanes then Well, even 200,000 years ago, too much risk-taking could get one killed. A few daring types survived, though, along with a few stay-in-the-cave types. As a result, humans developed a range of character types that still exist today. So maybe you love car racing, or maybe you hate it. 3. No matter where you are on the risk-seeking range, scientists say that your willingness to take risks increases during your teenage years. 4. To help you do that, your brain increases your hunger for new experiences. New experiences often mean taking some risks, so your brain raises your tolerance for risk as well. 5. For the risk-seekers, a part of the brain related to pleasure becomes active, while for the rest of us, a part of the brain related to fear becomes active. As experts continue to study the science of risk-seeking, we’ll continue to hit the mountains, the waves or the shallow end of the pool.A.It all depends on your character.B.Those are the risks you should jump to take.C.Being better at those things meant a greater chance of survival.D.Thus, these well-equipped people survived because they were the fittest.E.This is when you start to move away from your family and into the bigger world.F.However, we are not all using the same reference standard to weigh risks and rewards.G.New brain research suggests our brains work differently when we face a nervous situation.●Ⅵ 语法填空[2024·四川成都高二期末]China is affected by natural disasters easily. When a disaster 1. (strike), how a country responds to disasters makes the difference between life and death. Since the 2008 Wenchuan earthquake, from which China suffered 2. (serious), disaster prevention and control have become top priorities for the Chinese government. One important aspect is the establishment of an 3. (effect) earthquake monitoring and early warning system. The China Earthquake Networks Centre will confirm the location and magnitude (震级) 4. sending out alarm messages to the public. China’s ability to respond to disasters stands out, as it can quickly deploy (部署) rescue forces and resources. It 5. (establish) 27 professional teams for various types of rescue work so far, 6. ensures a 24-hour on duty emergency response. China also has an outstanding ability in post disaster 7. (recover) and reconstruction. The reason is that it is able to organize and combine resources from various departments 8. (repair) basic facilities and restore essential services such as power, water supply and communication. This reduces 9. impact of secondary disasters and helps those affected by disasters rebuild their lives. Disaster relief is a comprehensive effort that requires a whole society working together. China sets an example of how to prevent loss and save lives by 10. (put) people first. (共38张PPT)单元小测 Unit 6Ⅰ单句填空1.As they grew richer, they became selfish and __________ (greed)and they started to argue and fight against each other.greedy2.In front of the classrooms, there was a playground which got________ (dust) on windy days and muddy on rainy days.dusty3.Many people in China have limited ____________(expose)to English, which makes it extra hard to learn and practise it.exposure4.There has been a subtle increase in the _________________(consume) of private cars since the new policy.consumption123456785.Before him, he saw a sea of people all standing, clapping, andwaving their hats and handkerchiefs to express their________________(appreciate) of his masterwork.appreciation6.I was sitting at my kitchen table with a pen, notebook, calculatorand a pile of bills and was doing my ___________ (month)budget.monthly7.Dieting and exercising can bring your weight _________ controlbut you must stick to your plan with perseverance.under8.Research shows that people who are optimistic_________ theirfuture behave differently.about12345678Ⅱ短语填空1.Benefiting from the reform and opening-up policy, Chinesepeople _____________________________(接触,暴露于) new ideas andthoughts since then.have been exposed to2.It is crucially important that we take action to ______________(处理,应付) the incident.cope with123453.Maya managed to calm down to ______________ (弄清楚) the lastplace where she saw it, but after that anxiety and nervousnessreplaced the calmness soon.figure out4.The car ________________ (猛撞) a tall tree by the roadside andwas seriously damaged.crashed into5.The new museum scheduled to be completed at the end of thisyear is ________________________ (在建设中).under construction12345Ⅲ句型训练1.Only when we learn to live in harmony with nature and animals,___________________the deepest significance of mankind's existence.只有当我们学会与自然和动物和谐相处时,我们才能意识到人类存在的最深层意义。can we realize2.______________________________, she never seems able to reach therequired criterion.不管她怎么努力,她似乎总是达不到要求的标准。However hard she tries12343.___________________________________________, she has a few thousand dollars put away for her retirement. (形容词作状语)由于不能完全依靠自己的儿子,她存了几千美元供退休之用。Unable to rely entirely on her son4._________ the succession of injuries ______ had restricted Owento playing only 14 games in his first two seasons.(强调结构)是连续的伤病让欧文在头两个赛季里只进行了14场比赛。It wasthat1234Ⅳ阅读理解Never has there been a primate as big as Gigantopithecusblacki. Adults of this ancient ape (猿) stood about 10 feet tall andcould weigh more than 500 pounds, wandering the thick forests ofancient China during the last Ice Age.1234Why this impressive animal died out has puzzled scientistssince the ape was discovered nearly a century ago. But now, a newanalysis suggests that the primate's unique lifestyle left itvulnerable.The new study combines geological dates, pollen records, andclues preserved inside fossil teeth to present a detailed timeline ofwhen and how Gigantopithecus blacki went extinct. The resultsreveal the creature's decline and ultimate demise in fine detail.1234Kira Westaway, lead author of the new study and ageochronologist at Macquarie University in Sydney, worked to comeup with more accurate dates for the sediments (沉积物) thatGigantopithecus fossils have been found in. Studies of fossil pollenfrom the Gigantopithecus sites also allowed researchers to studyhow the animal's habitat was changing. Prior to 700,000 years ago,both Gigantopithecus and Pongo weidenreichi, another ancient ape,lived in forests where they ate leaves, fruits, and flowers available1234much of the year round. Due to the environmental changes, dense forests of pines, birches and chestnut relatives gave way to more open habitats with larger patches of grassland. However, Gigantopithecus had a difficult time finding preferred foods. Meanwhile Pongo weidenreichi changed its diet to live on fibrous plants that were more readily available.1234“It was the response of Gigantopithecus blacki to thesechanges that sealed its fate,” Westaway says. The giant apes wereso big that they had to move on the ground and were limited inhow far they could venture, trying to make the most of twigs, bark,and other tough foods that were still accessible. It wasn't enough.1234Yet knowing the ending of the ape's story hardly closes thecase on the giant primate. Did these huge primates follow thesame path to extinction, or did the story vary by location Thisresearch opens new questions even as it explains thedisappearance of Earth's most huge ape.【文章大意】这是一篇说明文。文章主要讲述了一项新的研究揭示了步氏巨猿灭绝的时间以及原因。1234( ) 1.What does the new research aim to do CA.To study the climate changes of ancient China.B.To analyse the geological features of the last Ice Age.C.To solve the mystery of the Gigantopithecus blacki's extinction.D.To present some detailed findings of the Gigantopithecus blacki'shabitat.1234[解析] 细节理解题。根据第二段“Why this impressive animal died outhas puzzled scientists since the ape was discovered nearly acentury ago. But now, a new analysis suggests that the primate'sunique lifestyle left it vulnerable.”(自从近一个世纪前类人猿被发现以来,这种令人印象深刻的动物为什么会灭绝一直困扰着科学家。但现在,一项新的分析表明,这种灵长类动物独特的生活方式使其变得脆弱。)可知,这项新研究的目的是找出步氏巨猿灭绝的原因。故选C。1234( ) 2.What does the underlined word “demise” in the thirdparagraph mean DA.Change. B.Removal. C.Adaptation. D.Extinction.[解析] 词义猜测题。根据第三段“The new study combines geologicaldates, pollen records, and clues preserved inside fossil teeth topresent a detailed timeline of when and how Gigantopithecusblacki went extinct.”(这项新研究结合了地质年代、花粉记录和保存在牙齿化石中的线索,给出了步氏巨猿灭绝的时间和方式的详细时间线。)可知,这项新研究的结果揭示了步氏巨猿衰退和最后灭绝的时间。所以画线单词的意思为“灭绝”。故选D。1234( ) 3.What do we know about the study AA.The timing of the giant ape's disappearance was worked out.B.Another ape was included to show their common habitat.C.The environmental shift had little impact on the giant ape'shabitat.D.Some fossil pollen was studied to reveal the giant ape's dietpreference.1234[解析] 细节理解题。根据第三段“The new study combines geologicaldates, pollen records, and clues preserved inside fossil teeth topresent a detailed timeline of when and how Gigantopithecusblacki went extinct. The results reveal the creature's decline andultimate demise in fine detail.”(这项新研究结合了地质年代、花粉记录和保存在牙齿化石中的线索,给出了步氏巨猿灭绝的时间和方式的详细时间线。研究结果详细揭示了这种生物的衰落和最终的灭亡。)以及最后一段“Thisresearch opens new questions even as it explains thedisappearance of Earth's most huge ape.”(这项研究提出了新的问题,即使它解释了地球上最大的类人猿的消失。)可知,这项新的研究确定了步氏巨猿消失的时间。故选A。1234( ) 4.What can be suggested from Westaway's words about thegiant ape BA.The giant ape responded to the change of its habitat easily.B.The inability to adapt quickly caused its disappearance.C.The giant ape had sufficient food resources on the grassland.D.The forested habitat was still accessible to the giant ape.1234[解析] 推理判断题。根据倒数第二段“‘It was the response ofGigantopithecus blacki to these changes that sealed its fate,’Westaway says. The giant apes were so big that they had to moveon the ground and were limited in how far they could venture,trying to make the most of twigs, bark, and other tough foodsthat were still accessible. It wasn't enough.”(Westaway说:“正是步氏巨猿对这些变化的反应决定了它的命运。”巨猿太大了,它们必须在地面上移动,而且它们的冒险距离有限,试图充分利用树枝、树皮和其他仍然可以获得的坚硬食物。这还不够。)可推知,从Westaway 关于巨猿的话中,我们可以得知步氏巨猿无法快速适应环境的改变,从而导致了灭绝。故选B。1234Ⅴ阅读七选五The science of risk-seekingSometimes we decide that a little unnecessary danger is worthit because when we weigh the risk and the reward, the risk seemsworth taking. 1.___ Some of us enjoy activities that would surpriseand scare the rest of us. Why Experts say it may have to do withhow our brains work.F12345The reason why any of us take any risks might have to dowith early humans. Risk-takers were better at hunting, fighting, orexploring. 2.___ As the quality of risk-taking was passed from onegeneration to the next, humans ended up with a sense ofadventure and tolerance for risk.C12345So why aren't we all jumping out of airplanes then Well, even200,000 years ago, too much risk-taking could get one killed. Afew daring types survived, though, along with a few stay-in-the-cave types. As a result, humans developed a range of charactertypes that still exist today. So maybe you love car racing, ormaybe you hate it. 3.___A12345No matter where you are on the risk-seeking range, scientistssay that your willingness to take risks increases during yourteenage years. 4.___ To help you do that, your brain increases yourhunger for new experiences. New experiences often mean takingsome risks, so your brain raises your tolerance for risk as well.E123455.____ For the risk-seekers, a part of the brain related topleasure becomes active, while for the rest of us, a part of thebrain related to fear becomes active.As experts continue to study the science of risk-seeking, we'llcontinue to hit the mountains, the waves or the shallow end ofthe pool.G12345A.It all depends on your character.B.Those are the risks you should jump to take.C.Being better at those things meant a greater chance of survival.D.Thus, these well-equipped people survived because they were thefittest.E.This is when you start to move away from your family and intothe bigger world.F.However, we are not all using the same reference standard toweigh risks and rewards.12345G.New brain research suggests our brains work differently when weface a nervous situation.【文章大意】这是一篇说明文。文章介绍了人们喜欢冒险的原因和科学依据。1.___F[解析] 前面说当我们衡量风险和回报,觉得风险值得去冒时,我们会冒险,后面说有些人喜欢做一些让别人意外和害怕的事,也就是说每个人衡量风险的标准都可能不一样。 故选F。123452.___C[解析] 前面说喜欢冒险的人更擅长打猎、打仗或探险,这意味着他们有更大的机会生存下去。故选C。3.___A[解析] 前面说也许你喜欢赛车,也许你不喜欢,而这取决于你的性格。 故选 A。123454.___E[解析] 前面说科学家指出冒险的意愿在年轻时会增强,后面说为了帮你实现那些,大脑会增加你对新的经历的渴望, 而这些是在你离开家庭,走进一个更大的世界的时候发生的。 故选E。5.____G[解析] 空格后面说不同的人大脑活跃的部分不同。 故前面应该是说大脑反应不同。 故选G。12345Ⅵ语法填空[2024·四川成都高二期末]China is affected by natural disasters easily. When a disaster1._________ (strike), how a country responds to disasters makes thedifference between life and death. Since the 2008 Wenchuanearthquake, from which China suffered 2.____________ (serious),disaster prevention and control have become top priorities for theChinese government. One important aspect is the establishment ofan 3.___________ (effect) earthquake monitoring and early warningstrikesseriouslyeffective12345678910system. The China EarthquakeNetworks Centre will confirm the location and magnitude (震级) 4._________sending out alarm messages to the public.China's ability to respond to disasters stands out, as it canquickly deploy (部署) rescue forces and resources. It5.____________________ (establish) 27 professional teams for varioustypes of rescue work so far, 6.________ensures a 24-hour on dutyemergency response.beforehas establishedwhich12345678910China also has an outstanding ability in post disaster7.____________ (recover) and reconstruction. The reason is that it isable to organize and combine resources from various departments8.____________ (repair) basic facilities and restore essential servicessuch as power, water supply and communication. This reduces9.______ impact of secondary disasters and helps those affected bydisasters rebuild their lives.recoveryto repairthe12345678910Disaster relief is a comprehensive effort that requires a wholesociety working together. China sets an example of how to preventloss and save lives by 10.__________(put) people first.putting【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要讲的是中国在应对地震和灾后修复重建方面的突出能力。123456789101._________strikes[解析] 考查动词时态和主谓一致。由responds可知,句子时态是一般现在时,主语a disaster是单数,因此空格处用第三人称单数,故填strikes。2.____________seriously[解析] 考查副词。空格处用副词修饰动词suffered,serious的副词形式是seriously“严重地”。故填seriously。123456789103.___________effective[解析] 考查形容词。空格处用形容词作定语,修饰名词短语earthquakemonitoring and early warning system,effect的形容词形式是effective“有效的”,故填effective。4._________before[解析] 考查介词。根据语境可知,此处表示“在向公众发送警报信息之前确认地震的位置和震级”,空格处意为“在……之前”,用介词before。故填before。123456789105.____________________has established[解析] 考查动词时态和主谓一致。由so far可知,句子时态是现在完成时,主语it是单数,因此空格处是has established。故填has established。6.________which[解析] 考查定语从句。空格处引导的是非限制性定语从句,从句中缺少主语,主语是前面整个主句的内容,因此空格处用关系代词which,故填which。123456789107.____________recovery[解析] 考查名词。根据语境可知,句子表示“中国在灾后恢复和重建方面也有突出的能力”,空格处意为“恢复”,用名词作宾语,post disasterrecovery意为“灾后恢复”,因此空格处是recovery。故填recovery。8.____________to repair[解析] 考查非谓语动词。根据语境可知,句子表示“它能够组织和整合各部门的资源,来修复基本设施,恢复电力、供水和通信等重要服务”,空格处用不定式表目的,故填to repair。123456789109.______the[解析] 考查冠词。空格处用定冠词the,特指次生灾害的影响,故填the。10.__________putting[解析] 考查非谓语动词。by是介词,空格处用动名词作宾语,故填putting。12345678910 展开更多...... 收起↑ 资源列表 05 单元小测(Unit 6) 【正文】练习册.docx 05 单元小测(Unit 6) 【答案】练习册.docx 05-单元小测 Unit 6.pptx