资源简介 初中仁爱版九年级期末试试卷(解析版)满分150分,考试时间120分钟一.听力(共三节,20小题,每小题1.5分,满分30分)第一节听句子 听下面五个句子,从每小题所给的三幅图中选出与句子内容相符的选项。(每个句子读两遍)第二节听对话听下面七段对话,从每小题所给的A、B、C三个选项中选出正确答案。(每段对话读两遍听第1段对话,回答第6小题。6.Why does the man say sorry A.Because he is speaking so slowly that the woman can't hear him clearly.B.Because he is speaking so fast that the woman can't follow him.C.Because he doesn't know what to say.听第2段对话,回答第7小题。7.What will the boy do A.He will look up the word in a dictionary.B.He will buy a dictionaryC.He will ask his teacher for help.听第3段对话,回答第8小题。8.What did Lucy go to England for A.For traveling. B.For visiting friends. C.For learning English.听第4段对话,回答第9小题。9.What did the woman buy for the man A.A computer. B.A radio. C.An English learning machine.听第5段对话,回答第10、11小题。10.How many times has the boy been to Beijing A.Once. B.Twice. C.Three times.11.Who will the girl go to Beijing with next week A.Her parents. B.Her friends. C.Her uncle and aunt.听第6段对话,回答第12、13小题。12.What does the man think is the worst to people's health A.Water pollution. B.Noise pollution. C.Air pollution.13.How many kinds of pollution are the two speakers talking about A.One. B.Two. C.Three.听第7段对话,回答第14、15小题。14.How many inventions did Edison make in his life A.More than 100. B.More than 500. C.More than 1,000.15.How old was he when Edison died A.74. B.84. C.94.第三节听短文根据所听到的短文内容,完成下面表格,每空填一词。(短文读三遍)The description in the letter from the man from MarsInteresting16 The earthBig boxes For people to 17 inSmall boxes on 18 Goto the large boxesVery small boxes with moving pictures in the front Sit and 19A group of angry boys fought for a little round ball A little round 20【答案】第一节1-5CBACC第二节6-10BACCC11-15ACBCB第三节16.planet 17.live18.wheels19.watch20.ball二.选择填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。21.The Olympic Games of 2020 has in Tokyo.A.taken away B.taken off C.taken place22.-Anna,have you seen China's Got Talent(中国达人秀)?----Of course.I it last week.A.never;saw B.ever;saw C.never;have seen23.-Why are you packing your bags ---I to London tonight.A.am flying B.am meeting C.am leaving24.Miss Lin has taught us English we came to this school.A.for B.since C.before25.-Jane won the first prize in the English speech contest.---- big progress she has made!She used to be weak in English.A.How B.How a C.What26.-Do you know the woman is wearing a red coat ----Yes.She is Jane's mother.A.who B.whom C.which27.-Why is Mr.Yang still in the teachers' office ----Maybe he his work yet.A.doesn't finish B.hasn't finished C.won't finish28.As we know,most beds wood.What's more,paper wood.A.are made of;is made of B.are made of;is made from C.are made from;is made from29.-When will the plane Shanghai ----Sorry,I don't know.A.get B.arrive at C.reach30.He seldom goes out to do outdoor activities with his friends in his spare time.He almost plays computer gamesat home.A.on business B.on purpose C.on his own31.“Food Safety”problem is becoming these days.---I think so.The government must do something to deal with it.A.smaller and smaller B.worse and worse C.better and better32. hamburgers are junk food,many children like them.A.Although B.Unless C.Because33.-How heavily it rained this early morning!---Yes.But of the students in our class was late for school.A.neither B.none C.all34.-What should we do to prevent the flu ---We should wash hands often,avoid to crowded places and so on.A.go B.going C.goes35.- Where there is a will,there is a way.---Thanks,Mr.Li.I'll try my best to improve my English.A Best wishes. B.Never give up. C.Have a good trip.21.C【解析】句意为“2020年奥运会已经在东京举行。”take away意为“拿走”;take of意为“脱下,起飞ake place意为“发生”,故选C22.B【解析】句句意为安娜,你经君中为发吗用ever;由答语中的时间状语last week可知用一般过去时,故选B。23.A 【解析】leave,met等表示位置移动的专时;角现在进行时表示将来。句意为“你为什么收拾行李?我今晚要坐飞机去伦敦。”24.B【解析】句意为“自从我们来这所学校我来,林老师就教我们英语。”'since意为“自……以来”,故选B。25.C【解析】句意为“她取得的进步是多么大啊!”该句是感叹句,progress为不可数名词,What+形容词+不可数名词+主语+谓语!故选C。26.A【解析】定语从句先行词为人时,可用who/that引导;which引导的定语从句先行词为物。句意为“你认识穿红色大衣的那位女士吗?”27.B【解析】句中的时间状语yet用于否定句中,表示“尚未;还”,指到目前为止的动作,谓语动词用现在完成时,故选B。28.B 【解析】be made of意为“由……制成(可以看出原材料)”;be made from意为“由……制成(看不出原材料)”。句意为“正如我们所知,大多数床都是由木头制的,纸张也是由木头制的。”29.C 【解析】get为不及物动词,表示达到某地时用get to;arrive为不及物动词,arrive at后接小地点;arrive in后接大地点;reach为及物动词,后可直接跟地点,故选C。30.C【解析】 on business意为“出差”;on purpose意为“故意”;on his own意为“独自地,单独地”。句意为“他在业余时间很少和他的朋友们出去做户外活动,他几乎都是独自在家玩电脑。”31.B【解析】由后句“政府必须采取措施来解决食品安全问题”可知,这一问题正变得越来越糟糕。worse and worse意为“越来越糟糕”,故选B32.A【解析】句意为“尽管汉堡是垃圾食品,许多孩子仍然喜欢吃它们。”although意为“尽管”,故选A。33.B【解析】意为“早晨下的雨多大呀不是的但是我们班没有一个人迟到的。”这里表示三者以上的都不,应该用none,故选B。34.B【解析】考查avoid的用法,“避免做某事”应该用avoid doing sth.,故选B.35.B 【解析】由"有志者,事竟成"可知,发话者让对方不要放弃。 Best wishes.意 为“送上最好的祝福。”;Never give up.意为“不要放弃。”;Have a good trip.意为祝你一路顺风。”,故选B.三.完形填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Man has invented four kinds of satellites. The first kind of satellite studies the 36 of the earth . They are used to make maps. They also help countries to see where they may 37 oil or gold .The second kind of satellite is used to guide ships and planes. A ship or a plane can 38 a message to the satellite , and the satellite can find out 39 the ship or the plane is .The third kind studies the weather. These satellites 40 clouds and strong winds moving across the earth. They warn countries to make preparations when very 41 weather is coming.42 kind is used for communication. Telephone calls 43 countries can be sent by these satellites. Some can carry hundreds of calls at the same time. The call is sent to the satellite, then the 44 sends it to a station in the country and this country is being phoned. These satellites also carry pictures. They can receive and send about eight 45 at a time.36. A.physics B.chemistry C geography37. A.carry B.find C.keep38. A.write B.send C.take39. A.where B.what C.which40. A.have B.watch C.notice41. A.sunny B.cool C.bad42. A.The last B.Another C.One43. A.among B.along C.between44. A.TV B.telegraph C.satellite45. A.plays B.programs C.films36.C 【解析】从绘制地图“to make maps”可知,第一种卫星是用来研究地理的。故选C。37.B 【解析】卫星帮助“找”油或金子。故选B。38.B 【解析】轮船或飞机将信息“发送”到卫星上。故选B。39.A 【解析】卫星能找出轮船或飞机在什么位置。故选A。40.B 【解析】第三种卫星是用来“监视”地球的天气状况。故选B。41.C 【解析】表示“不好的天气”。故选C。42.A 【解析】从上文可知是“最后一种卫星”。故选A。43.C【解析】 “国家之间”的通话信息通过卫星发送。故选C。44.C 【解析】通话信息被发送到卫星,然后“卫星”把通话信息传送到这个国家的信号站。故选C。45.B. 【解析】 一次能接受和发送8项节目。故选B。四、阅读理解(共两节,25小题;满分45分) 第一节阅读下列短文,根据短文内容,从题中所给A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。(共20小题;每小题2分,满分40分)(A)Yun Siqi from Beijing is a 19-year-old young pianist(钢琴家). He started to learn the piano at age 4 and it has been his favourite hobby since then. Before that, he often heard his elder sister playing the violin and he loved the classical music she played. "I wanted to beat her in something and I chose the piano," Yun said.At 4, several minutes of practice a day was enough. As Yum grew up, at ages 7 and 8, he had to practise for four hours a day. The time kept going up after Yun was 12. Now, he needs to practise at least seven hours every day. He sleeps for only five to six hours a day, but he is still full of energy(活力).Yun never got tired of the piano. In fact, he had great fun playing it. "Music is my special luck, and it is a real enjoyment to be with it every day," he said.Yun worked hard and soon he stood out. From 2013 to now, Yun shone at different music festivals, concerts and competitions. Yun said successes or failures(失败)were not important and they would not affect his understanding of music or his plan for the future. "If you lose, think carefully about it, and if you win, just work harder," the young pianist said "I still need to practise more to become better, to bring out the real beauty of classical music through the piano. It may take a lifetime."46. Yun Siqi began to learn the piano in___________.A. 2003 B. 2005 C. 2007 D. 200947. Yun Siqi chose the piano because __________.A. he was not able to play the violinB. it was easy to learn to play the pianoC. he wanted to be better than his sister in somethingD. his sister refused to play his favourite classical music48. What does the second paragraph(段落)mainly tell us about Yun Siqi A. He lived a happy life at the age of 4.B. He was not good at playing the piano.C. He practises playing the piano very hard.D. He doesn't have enough sleep but he is healthy.49. The underlined word "affect" in Paragraph4 probably means "________" in Chinese.A. 允许 B. 维持 C. 放弃 D. 影响50. Which of the following is TRUE A. Yun played the piano really well.B. Yun was tired of playing the piano.C. Yun didn't think he needed more practice.D. Yun said one should work harder if he lost.【文章大意】本文主要向我们介绍了青年钢琴家贠思齐。46.B【解析】推理判断题。根据第一段中“Yun Siqi from Beijing is a 19-year-old young pianist(钢琴家). He started to learn the piano at age 4 and it has been his favourite hobby since then.”可知,贠思齐今年19岁,从4岁开始学钢琴。所以推测她是在2005年开始学钢琴的。故选B。47.C【解析】细节理解题。根据第一段中“I wanted to beat her in something and I chose the piano”可知,他选择钢琴是为了打败姐姐。故选C。48.C【解析】段落大意题。A:他四岁时就过着幸福的生活。B:他钢琴弹得不好。C:他非常努力地练习弹钢琴。D:他没有足够的睡眠,但他很健康。分析第二段内容可知,第二段主要讲述了他非常努力地学习钢琴的事情。故选C。49.D【解析】词句猜测题。分析“Yun said successes or failures(失败)were not important and they would not affect his understanding of music or his plan for the future.”可知,贠思齐表示成功或失败并不重要,他们并不会影响他对音乐的理解和他对未来的计划。所以此处强调“影响”的意思。故选D。50.A【解析】推理判断题。A:贠钢琴弹得特别好。根据“From 2013 to now, Yun shone at different music festivals, concerts and competitions.”可知,从2013年至今,他在不同的音乐节、音乐会和比赛中脱颖而出,所以贠钢琴弹得特别好,该项表述正确;B:贠厌倦了弹钢琴。根据“Yun never got tired of the piano.”可知,他从未厌倦弹钢琴,该项表述错误;C:贠认为不需要过多的练习。根据“I still need to practise more to become better”可知,他认为自己需要更多的练习,该项表述错误;D:贠说,如果输了,应该更加努力。根据“If you lose, think carefully about it, and if you win, just work harder”可知,他认为如果输了需要反思,如果赢了需要更努力,该项表述错误。故选A。(B)“Life is speeding up. Everyone is getting unwell.”This may sound like something someone would say today. But in fact, an unknown person who lived in Rome in AD(公元) 53 wrote it.We all love new inventions. They are exciting, amazing and can even change our lives. But have all these developments really improved the quality of our lives Picture this. You’re rushing to finish your homework on the computer. Your mobile phone rings, a QQ message from your friend appears on the screen, the noise from the television is getting louder and louder. Suddenly the computer goes blank and you lose all your work. Now you have to stay up all night to get it done. How happy do you feel Inventions have speeded up our lives so much that they often leave up feeling stressed and tired. Why do you think people who live far away from noisy cities, who have no telephones, no cars, not even any electricity often seem to be happier Perhaps because they live simpler lives.One family in the UK went “back in time” to see what life was like without all the inventions we have today. The grandparents, with their daughter, and grandsons Benjamin, 10 and Thomas, 7, spent nine weeks in a 1940s house. They had no washing machine, microwave(微波炉), computer or mobile phones.The grandmother, Lyn, said, “The more things you have, the more difficult life becomes.” The boys said they fought less. Probably, they said, because there was less to fight over, such as their computer. Benjamin also noticed that his grandmother had changed from being a “trendy(赶时髦的), beer-drinking granny”, to one who cooked things.根据短文内容,选择正确答案。51. The writer uses the quote(引号) at the beginning of the story to ________.A. tell us a truth about our livesB. tell us what life was like long time agoC. point out what causes such a thing to happenD. point out some problems we will meet in the life52. In the passage the writer describes a picture to show that new inventions _______.A. have speeded up our lives B. have improved the quality of our livesC. may make people feel very happy D. may bring people some trouble53. The family chose to spend some time in a 1940s house because _______.A. they loved to live simple livesB. they wanted to know how people lived without modern inventionsC. they were troubled by modern inventionsD. living in a different time would be a lot of fun for them54. According to the passage, which is NOT right A. People who live far away from noisy cities often seem to be happier.B. An unknown Roman was sure that the quality of life would get better.C. The family had some changes when they lived in a 1940s house.D. With the improvement of our lives, we often feel stressed and tired.55. The passage is mainly about ________.A. problems with technologyB. improvements of our lives with technologyC. changes happening to technologyD. the importance of technology51.A 【解析】由第二段“But in fact,”一句可知,这是先人说的关于生活的一句真理,故选A。52.D 【解析】根据第四段的描述可知选项D正确。53.B 【解析】由倒数第二段可推断出选项B正确。54.B 【解析】A、C、D三贡均可在原文中找到,只有B选项不符合原意。55.A 【解析】通读全文,不难得出本文主要是介绍科技给我们的生活带来的问题,故选A。(C)China is called the Kingdom of fans. Fans are everywhere in our daily life. But how much do you know about them It is said that fans were first used to cool the air during the Shang Dynasty. At that time, they were made of feathers, bamboo or silk. Some of them were round, while others were square.Folding paper fans first became popular during the Song Dynasty. There were usually beautiful pictures on the fans. Some were mountains and rivers, others were flowers and animals. Many people, including Su Dongpo, a poet of the Song Dynasty, and Tang Bohu, a scholar of the Song Dynasty, even painted and wrote poems on fans. This made the fans into art works. Many rich and important people liked holding fans.Today, fans are popular gifts. During the 2008 Beijing Olympic Games, folding fans were given to leaders and officials from other countries, as well as audience members. While they were having their fans to get cool air, they were also experiencing Chinese culture.56. The fans were made of different materials except__________ during the Shang Dynasty.A. paper B. bamboo C. silk D. feathers57. When did folding fans first become popular A. The Shang dynasty. B. The Song Dynasty. C. Today. D. In 2008.58. What couldn't people see on fans in the Song Dynasty A. Mountains B. Animals C. Flowers D. Audience59. Which of the following is TRUE according to the passage A. Fans were first used to cool the air during the Song dynasty.B. Tang Bohu never wrote or painted on fans.C. Some fans were round, while others were square during the Shang Dynasty.D. Folding fans were only given to leaders and officials from China.60. What's the best title of this passage A. The Development of Fans B. The Shapes of FansC. When Fans Became Popular D. How Fans Became Art Works【文章大意】这是一篇说明文,文章主要讲了扇子在不同时期的发展、用途以及文化56.A【解析】细节理解题。根据第二段“At that time, they were made of feathers, bamboo or silk”扇子用羽毛、竹子或者丝绸做成,A选项paper纸张不包括。故选A。57.B【解析】细节理解题。根据第三段“Folding paper fans first became popular during the Song Dynasty”可知折扇在宋代变得流行。故选B。58.D【解析】细节理解题。根据第三段“There were usually beautiful pictures on the fans. Some were mountains and rivers, others were flowers and animals”可知扇子上能看到山、河流、花和动物,D选项audience观众不包括。故选D。59.C【解析】推理判断题。根据第二段“fans were first used to cool the air during the Shang Dynasty” 可知A选项“Song dynasty”表述错误。根据第三段“Tang Bohu, a scholar of the Song Dynasty, even painted and wrote poems on fans” 可知B选项“never wrote or painted” 表述错误。根据第二段“Some of them were round, while others were square” 可知C选项表述正确。根据最后一段“folding fans were given to leaders and officials from other countries, as well as audience members”可知D选项表述错误。故选C。60.A【解析】标题概括题。文章主要讲了扇子在不同时期的发展、用途以及文化,标题可概括为The Development of Fans。故选A。(D)Mails, games, music, news, chat rooms and shopping! The Interent is part of our life today. It’s easy to get onto the Internet. The only thing we need to do is to use a modem(调制解调器) which is used for connecting a computer to a telephone line. The Internet is changing and growing all the time. More and more people have computers and use the Internet. Using the Internet means surfing the World Wide Web(that’s the “WWW” you always hear about). The Internet has a large number of websites(网站). They are the places where you go to get information and do things.Where do these websites come from They are made by web designers. What happens when you click on a word or a picture You are sent to another page. It’s all because of the web designers. Web designers do a lot of work by using a computer programming(程序编制) language.Is web design all about computer programming No, it’s about making something new. Web designers must imagine a lot when they are making a website. It must look good and be fun to use. A big part of web design is art. They choose the best pictures and colors to make the website look good. They also write the things that you see on the website. An important part of their job is to share ideas with the website manager about how to design the website well.根据短文内容,选择正确答案。61.More and more people are using the Internet because _____.A.it’s easy and usefulB.it’s changing and growingC.websites are designed quite wellD.people can design a computer62.Which of the following is NOT true A.“WWW” means “World Wide Web”.B.There’re a few websites on the web.C.The Internet has changed people’s lives.D.We can do things like shopping on the Internet.63.Web designers must _____.A.write all the articles on the website by themselvesB.follow the managers’ ideasC.be creativeD.share computer with the website manager64.It’s possible for us to change websites just by a click because of _____.A.the modem’s helpB.the telephone line’s helpC.the web designers’ workD.the website manager’s work65.The last paragraph is mainly about _____.A.computer programming languageB.the web designers’ workC.how to make a websiteD.how to use the Internet61.A 【解析】根据文章第一段的前三句可推知。故选A。62.B 【解析】根据The Internet has a large number of websites in it. 可知B项不符合原文,为错误选项。故选B。63.C 【解析】在第三段文字中我们找不到与A项相关的内容,事实上,网站上的文章也不是由网络设计者所写,故排除A项,又根据文章的最后一句话可排除B项和D项。故选C。64.C 【解析】根据文章第二段最后两句可知。故选C。65.B 【解析】本章的最后一段主要说明的是网络设计者的工作。故选B。第二节 阅读下面短文,从短文后所给的五个选项中选出能填人短文空白处的最佳选项, 使短文 通顺、连贯,,意思完整。(共5小题;每小题1分,满分5分)(E)My sister Alli and I have been trying to get people to stop dropping cigarette butts(烟蒂) for seven years.One day, we were walking in our hometown and saw hundreds of cigarette butts on the ground. 66They made the town look so ugly that we decided to start a group to make people stop dropping butts. We called it “No Butts About It!”At first, we drew pictures with “The Earth Is Not Your Ashtray(烟灰缸)” written on them. We put the pictures around our hometown—in parks, by beaches, and along roads.We wanted to make people understand that dropping butts does harm to the environment. Most smokers don’t think that dropping butts harms the earth. 67Later, we wrote to companies and asked them for money to help us. We used the money to buy ashtrays to give smokers.We wanted smokers to carry the ashtrays with them so they didn’t have to drop butts.At the moment, we are trying to get cigarette companies to put an ashtray in each pack of cigarettes. 68Many people have started to join our group since it began. 69 And there are even groups in England, Australia and India!Many newspapers have written about my sister and I over the last seven years. And we have won many prizes for our good work.70 We just want to make the earth a better and cleaner place for animals, plants and people.One day it will be.根据短文内容,从方框所给的选项中选出适当的句子补全短文,使短文通顺,内容完整。【答案】66.D 67.E 68.A 69.C 70.B五.情景交际(共5小题:每小题2分,满分10分)根据情景提示,完成下列各题。71.你想告诉你的朋友你去过澳大利亚,可以这样说:72.你的朋友牙痛,你建议他去看牙医,你可以这样对他说:73.在一次以环境为主题的会议上,你建议大家多种树美化校园,你可以这样说:74.你想知道水污染以什么方式影响人们的生活,你可以这样问你的老师:75.你的同学买了一块手表,你想知道它是由什么材料做的,你可以这样问他:【答案】71.I have been to Australia.72.You'd better go and see a dentist.73.We should plant more trees to make our school more beautiful.74.In what way does water pollution do harm to people's lives 75.What is your watch made of 六.看图写话(共5小题;每小题2分,满分10分)根据每小题所提供的图画情景和提示词,写出一个与图画情景相符的句子。76.make, China77.attract, foreigners, every year78.so, careless, oneself79.not, too much80.usually, school【答案】76The watch is made in China77The Great Wall attracts many foreigners every year78He is so careless that he hurt himself79Don’t watch TV too much80She usually go to school by bike七.短文填空(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,根据语境、音标或所给单词的提示,在每个空格内填入一个恰当的词,要求所填的词意义准确、形式正确,使短文意思完整、行文连贯。The first time I went to Grand Canyon National park,I knew I wanted to work there as a park ranger(林管理员).Park rangers81 [pr tekt] the parks' animals,plants,lands,buildings,and people. Now I'm a park ranger for Grand Canyon National park.I 82 /Jea(r)the history and beauty of this park with thousands of 83 from around the world.National parks are like outdoor museums.Parker rangers have all kind of jobs,84 (depend)on where they work and what they studied during college.It each school field trips,work at visitor centers and help people stay 85 /seif/during their visit.My favorite part of my job is showing children their first look at the Grand Canyon during school field trips.Children are often 86 (surprise)at the canyon's size and colors.Sometimes,they think it looks like a 87 (paint).Being a parker ranger requires a lot of energy.I walk several miles and talk with hundreds of people every day.Nearly 5 million people visit Grand Canyon National park every year,park rangers must88 working with people and speaking in front of groups. Park ranger must also be ready for any situation.89 (recent),I broke up a traffic jam(堵塞)caused by a huge elk(麋鹿)that was standing in the road.Elk can become90 (danger)when they get scared.So I asked visitors to stop their cars and take pictures from far away.【答案】81.protect82.share83.visitors84.depending85.safe86.surprised87.painting88.enjoy89.Recently90.dangerous八.书面表达(满分15分)91.现在环境变得越来越糟,环境问题影响着人们的工作、学习、生活等。如何保护我们的环境?请以How to Protect Our Environment为题,根据以下提示,写一篇英语短文。 内容提示: 1.水污染越来越严重: 2.砍伐森林严重; 3.空气污染严重等。 要求:1.词数:80-100词; 2.字迹工整,语言流畅,表达正确,逻辑清晰。How to Protect Our Environment【答案】How to protect our environment The environmental pollution is worse and worse today. Water is polluted.We have no much clean water to drink.Many trees are cut down,and wild animals are getting fewer and fewer.Some factories are pouring dirty air in the sky. Because of the pollution,resources are getting less and less.Not only does it affect our lives and health,it also has a great affection in the future.People's health has been greatly affected by air pollution,noise pollution and water pollution.Many people died of diseases caused by pollution. As a student,I will do my best to reduce pollution,and tell people around me to protect the environment.初中仁爱版九年级期末试试卷满分150分,考试时间120分钟一.听力(共三节,20小题,每小题1.5分,满分30分)第一节听句子 听下面五个句子,从每小题所给的三幅图中选出与句子内容相符的选项。(每个句子读两遍)第二节听对话听下面七段对话,从每小题所给的A、B、C三个选项中选出正确答案。(每段对话读两遍听第1段对话,回答第6小题。6.Why does the man say sorry A.Because he is speaking so slowly that the woman can't hear him clearly.B.Because he is speaking so fast that the woman can't follow him.C.Because he doesn't know what to say.听第2段对话,回答第7小题。7.What will the boy do A.He will look up the word in a dictionary.B.He will buy a dictionaryC.He will ask his teacher for help.听第3段对话,回答第8小题。8.What did Lucy go to England for A.For traveling. B.For visiting friends. C.For learning English.听第4段对话,回答第9小题。9.What did the woman buy for the man A.A computer. B.A radio. C.An English learning machine.听第5段对话,回答第10、11小题。10.How many times has the boy been to Beijing A.Once. B.Twice. C.Three times.11.Who will the girl go to Beijing with next week A.Her parents. B.Her friends. C.Her uncle and aunt.听第6段对话,回答第12、13小题。12.What does the man think is the worst to people's health A.Water pollution. B.Noise pollution. C.Air pollution.13.How many kinds of pollution are the two speakers talking about A.One. B.Two. C.Three.听第7段对话,回答第14、15小题。14.How many inventions did Edison make in his life A.More than 100. B.More than 500. C.More than 1,000.15.How old was he when Edison died A.74. B.84. C.94.第三节听短文根据所听到的短文内容,完成下面表格,每空填一词。(短文读三遍)The description in the letter from the man from MarsInteresting16 The earthBig boxes For people to 17 inSmall boxes on 18 Goto the large boxesVery small boxes with moving pictures in the front Sit and 19A group of angry boys fought for a little round ball A little round 20二.选择填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。21.The Olympic Games of 2020 has in Tokyo.A.taken away B.taken off C.taken place22.-Anna,have you seen China's Got Talent(中国达人秀)?----Of course.I it last week.A.never;saw B.ever;saw C.never;have seen23.-Why are you packing your bags ---I to London tonight.A.am flying B.am meeting C.am leaving24.Miss Lin has taught us English we came to this school.A.for B.since C.before25.-Jane won the first prize in the English speech contest.---- big progress she has made!She used to be weak in English.A.How B.How a C.What26.-Do you know the woman is wearing a red coat ----Yes.She is Jane's mother.A.who B.whom C.which27.-Why is Mr.Yang still in the teachers' office ----Maybe he his work yet.A.doesn't finish B.hasn't finished C.won't finish28.As we know,most beds wood.What's more,paper wood.A.are made of;is made of B.are made of;is made from C.are made from;is made from29.-When will the plane Shanghai ----Sorry,I don't know.A.get B.arrive at C.reach30.He seldom goes out to do outdoor activities with his friends in his spare time.He almost plays computer gamesat home.A.on business B.on purpose C.on his own31.“Food Safety”problem is becoming these days.---I think so.The government must do something to deal with it.A.smaller and smaller B.worse and worse C.better and better32. hamburgers are junk food,many children like them.A.Although B.Unless C.Because33.-How heavily it rained this early morning!---Yes.But of the students in our class was late for school.A.neither B.none C.all34.-What should we do to prevent the flu ---We should wash hands often,avoid to crowded places and so on.A.go B.going C.goes35.- Where there is a will,there is a way.---Thanks,Mr.Li.I'll try my best to improve my English.A Best wishes. B.Never give up. C.Have a good trip.三.完形填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Man has invented four kinds of satellites. The first kind of satellite studies the 36 of the earth . They are used to make maps. They also help countries to see where they may 37 oil or gold .The second kind of satellite is used to guide ships and planes. A ship or a plane can 38 a message to the satellite , and the satellite can find out 39 the ship or the plane is .The third kind studies the weather. These satellites 40 clouds and strong winds moving across the earth. They warn countries to make preparations when very 41 weather is coming.42 kind is used for communication. Telephone calls 43 countries can be sent by these satellites. Some can carry hundreds of calls at the same time. The call is sent to the satellite, then the 44 sends it to a station in the country and this country is being phoned. These satellites also carry pictures. They can receive and send about eight 45 at a time.36. A.physics B.chemistry C geography37. A.carry B.find C.keep38. A.write B.send C.take39. A.where B.what C.which40. A.have B.watch C.notice41. A.sunny B.cool C.bad42. A.The last B.Another C.One43. A.among B.along C.between44. A.TV B.telegraph C.satellite45. A.plays B.programs C.films四、阅读理解(共两节,25小题;满分45分) 第一节阅读下列短文,根据短文内容,从题中所给A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。(共20小题;每小题2分,满分40分)(A)Yun Siqi from Beijing is a 19-year-old young pianist(钢琴家). He started to learn the piano at age 4 and it has been his favourite hobby since then. Before that, he often heard his elder sister playing the violin and he loved the classical music she played. "I wanted to beat her in something and I chose the piano," Yun said.At 4, several minutes of practice a day was enough. As Yum grew up, at ages 7 and 8, he had to practise for four hours a day. The time kept going up after Yun was 12. Now, he needs to practise at least seven hours every day. He sleeps for only five to six hours a day, but he is still full of energy(活力).Yun never got tired of the piano. In fact, he had great fun playing it. "Music is my special luck, and it is a real enjoyment to be with it every day," he said.Yun worked hard and soon he stood out. From 2013 to now, Yun shone at different music festivals, concerts and competitions. Yun said successes or failures(失败)were not important and they would not affect his understanding of music or his plan for the future. "If you lose, think carefully about it, and if you win, just work harder," the young pianist said "I still need to practise more to become better, to bring out the real beauty of classical music through the piano. It may take a lifetime."46. Yun Siqi began to learn the piano in___________.A. 2003 B. 2005 C. 2007 D. 200947. Yun Siqi chose the piano because __________.A. he was not able to play the violinB. it was easy to learn to play the pianoC. he wanted to be better than his sister in somethingD. his sister refused to play his favourite classical music48. What does the second paragraph(段落)mainly tell us about Yun Siqi A. He lived a happy life at the age of 4.B. He was not good at playing the piano.C. He practises playing the piano very hard.D. He doesn't have enough sleep but he is healthy.49. The underlined word "affect" in Paragraph4 probably means "________" in Chinese.A. 允许 B. 维持 C. 放弃 D. 影响50. Which of the following is TRUE A. Yun played the piano really well.B. Yun was tired of playing the piano.C. Yun didn't think he needed more practice.D. Yun said one should work harder if he lost.(B)“Life is speeding up. Everyone is getting unwell.”This may sound like something someone would say today. But in fact, an unknown person who lived in Rome in AD(公元) 53 wrote it.We all love new inventions. They are exciting, amazing and can even change our lives. But have all these developments really improved the quality of our lives Picture this. You’re rushing to finish your homework on the computer. Your mobile phone rings, a QQ message from your friend appears on the screen, the noise from the television is getting louder and louder. Suddenly the computer goes blank and you lose all your work. Now you have to stay up all night to get it done. How happy do you feel Inventions have speeded up our lives so much that they often leave up feeling stressed and tired. Why do you think people who live far away from noisy cities, who have no telephones, no cars, not even any electricity often seem to be happier Perhaps because they live simpler lives.One family in the UK went “back in time” to see what life was like without all the inventions we have today. The grandparents, with their daughter, and grandsons Benjamin, 10 and Thomas, 7, spent nine weeks in a 1940s house. They had no washing machine, microwave(微波炉), computer or mobile phones.The grandmother, Lyn, said, “The more things you have, the more difficult life becomes.” The boys said they fought less. Probably, they said, because there was less to fight over, such as their computer. Benjamin also noticed that his grandmother had changed from being a “trendy(赶时髦的), beer-drinking granny”, to one who cooked things.根据短文内容,选择正确答案。51. The writer uses the quote(引号) at the beginning of the story to ________.A. tell us a truth about our livesB. tell us what life was like long time agoC. point out what causes such a thing to happenD. point out some problems we will meet in the life52. In the passage the writer describes a picture to show that new inventions _______.A. have speeded up our lives B. have improved the quality of our livesC. may make people feel very happy D. may bring people some trouble53. The family chose to spend some time in a 1940s house because _______.A. they loved to live simple livesB. they wanted to know how people lived without modern inventionsC. they were troubled by modern inventionsD. living in a different time would be a lot of fun for them54. According to the passage, which is NOT right A. People who live far away from noisy cities often seem to be happier.B. An unknown Roman was sure that the quality of life would get better.C. The family had some changes when they lived in a 1940s house.D. With the improvement of our lives, we often feel stressed and tired.55. The passage is mainly about ________.A. problems with technologyB. improvements of our lives with technologyC. changes happening to technologyD. the importance of technology(C)China is called the Kingdom of fans. Fans are everywhere in our daily life. But how much do you know about them It is said that fans were first used to cool the air during the Shang Dynasty. At that time, they were made of feathers, bamboo or silk. Some of them were round, while others were square.Folding paper fans first became popular during the Song Dynasty. There were usually beautiful pictures on the fans. Some were mountains and rivers, others were flowers and animals. Many people, including Su Dongpo, a poet of the Song Dynasty, and Tang Bohu, a scholar of the Song Dynasty, even painted and wrote poems on fans. This made the fans into art works. Many rich and important people liked holding fans.Today, fans are popular gifts. During the 2008 Beijing Olympic Games, folding fans were given to leaders and officials from other countries, as well as audience members. While they were having their fans to get cool air, they were also experiencing Chinese culture.56. The fans were made of different materials except__________ during the Shang Dynasty.A. paper B. bamboo C. silk D. feathers57. When did folding fans first become popular A. The Shang dynasty. B. The Song Dynasty. C. Today. D. In 2008.58. What couldn't people see on fans in the Song Dynasty A. Mountains B. Animals C. Flowers D. Audience59. Which of the following is TRUE according to the passage A. Fans were first used to cool the air during the Song dynasty.B. Tang Bohu never wrote or painted on fans.C. Some fans were round, while others were square during the Shang Dynasty.D. Folding fans were only given to leaders and officials from China.60. What's the best title of this passage A. The Development of Fans B. The Shapes of FansC. When Fans Became Popular D. How Fans Became Art Works(D)Mails, games, music, news, chat rooms and shopping! The Interent is part of our life today. It’s easy to get onto the Internet. The only thing we need to do is to use a modem(调制解调器) which is used for connecting a computer to a telephone line. The Internet is changing and growing all the time. More and more people have computers and use the Internet. Using the Internet means surfing the World Wide Web(that’s the “WWW” you always hear about). The Internet has a large number of websites(网站). They are the places where you go to get information and do things.Where do these websites come from They are made by web designers. What happens when you click on a word or a picture You are sent to another page. It’s all because of the web designers. Web designers do a lot of work by using a computer programming(程序编制) language.Is web design all about computer programming No, it’s about making something new. Web designers must imagine a lot when they are making a website. It must look good and be fun to use. A big part of web design is art. They choose the best pictures and colors to make the website look good. They also write the things that you see on the website. An important part of their job is to share ideas with the website manager about how to design the website well.根据短文内容,选择正确答案。61.More and more people are using the Internet because _____.A.it’s easy and usefulB.it’s changing and growingC.websites are designed quite wellD.people can design a computer62.Which of the following is NOT true A.“WWW” means “World Wide Web”.B.There’re a few websites on the web.C.The Internet has changed people’s lives.D.We can do things like shopping on the Internet.63.Web designers must _____.A.write all the articles on the website by themselvesB.follow the managers’ ideasC.be creativeD.share computer with the website manager64.It’s possible for us to change websites just by a click because of _____.A.the modem’s helpB.the telephone line’s helpC.the web designers’ workD.the website manager’s work65.The last paragraph is mainly about _____.A.computer programming languageB.the web designers’ workC.how to make a websiteD.how to use the Internet第二节 阅读下面短文,从短文后所给的五个选项中选出能填人短文空白处的最佳选项, 使短文 通顺、连贯,,意思完整。(共5小题;每小题1分,满分5分)(E)My sister Alli and I have been trying to get people to stop dropping cigarette butts(烟蒂) for seven years.One day, we were walking in our hometown and saw hundreds of cigarette butts on the ground. 66They made the town look so ugly that we decided to start a group to make people stop dropping butts. We called it “No Butts About It!”At first, we drew pictures with “The Earth Is Not Your Ashtray(烟灰缸)” written on them. We put the pictures around our hometown—in parks, by beaches, and along roads.We wanted to make people understand that dropping butts does harm to the environment. Most smokers don’t think that dropping butts harms the earth. 67Later, we wrote to companies and asked them for money to help us. We used the money to buy ashtrays to give smokers.We wanted smokers to carry the ashtrays with them so they didn’t have to drop butts.At the moment, we are trying to get cigarette companies to put an ashtray in each pack of cigarettes. 68Many people have started to join our group since it began. 69 And there are even groups in England, Australia and India!Many newspapers have written about my sister and I over the last seven years. And we have won many prizes for our good work.70 We just want to make the earth a better and cleaner place for animals, plants and people.One day it will be.根据短文内容,从方框所给的选项中选出适当的句子补全短文,使短文通顺,内容完整。五.情景交际(共5小题:每小题2分,满分10分)根据情景提示,完成下列各题。71.你想告诉你的朋友你去过澳大利亚,可以这样说:72.你的朋友牙痛,你建议他去看牙医,你可以这样对他说:73.在一次以环境为主题的会议上,你建议大家多种树美化校园,你可以这样说:74.你想知道水污染以什么方式影响人们的生活,你可以这样问你的老师:75.你的同学买了一块手表,你想知道它是由什么材料做的,你可以这样问他:六.看图写话(共5小题;每小题2分,满分10分)根据每小题所提供的图画情景和提示词,写出一个与图画情景相符的句子。76.make, China77.attract, foreigners, every year78.so, careless, oneself79.not, too much80.usually, school七.短文填空(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,根据语境、音标或所给单词的提示,在每个空格内填入一个恰当的词,要求所填的词意义准确、形式正确,使短文意思完整、行文连贯。The first time I went to Grand Canyon National park,I knew I wanted to work there as a park ranger(林管理员).Park rangers81 [pr tekt] the parks' animals,plants,lands,buildings,and people. Now I'm a park ranger for Grand Canyon National park.I 82 /Jea(r)the history and beauty of this park with thousands of 83 from around the world.National parks are like outdoor museums.Parker rangers have all kind of jobs,84 (depend)on where they work and what they studied during college.It each school field trips,work at visitor centers and help people stay 85 /seif/during their visit.My favorite part of my job is showing children their first look at the Grand Canyon during school field trips.Children are often 86 (surprise)at the canyon's size and colors.Sometimes,they think it looks like a 87 (paint).Being a parker ranger requires a lot of energy.I walk several miles and talk with hundreds of people every day.Nearly 5 million people visit Grand Canyon National park every year,park rangers must88 working with people and speaking in front of groups. Park ranger must also be ready for any situation.89 (recent),I broke up a traffic jam(堵塞)caused by a huge elk(麋鹿)that was standing in the road.Elk can become90 (danger)when they get scared.So I asked visitors to stop their cars and take pictures from far away.八.书面表达(满分15分)91.现在环境变得越来越糟,环境问题影响着人们的工作、学习、生活等。如何保护我们的环境?请以How to Protect Our Environment为题,根据以下提示,写一篇英语短文。 内容提示: 1.水污染越来越严重: 2.砍伐森林严重; 3.空气污染严重等。 要求:1.词数:80-100词; 2.字迹工整,语言流畅,表达正确,逻辑清晰。How to Protect Our Environment 展开更多...... 收起↑ 资源列表 初中仁爱版九年级期末试试卷听力音频.mp3 初中仁爱版九年级期末试试卷(解析版).docx 初中仁爱版九年级期末试试卷)(原卷版).docx