资源简介 期末试卷二满分150分,考试时间120分钟一.听力(共三节,20小题,每小题1.5分,满分30分)第一节听句子 听下面五个句子,从每小题所给的三幅图中选出与句子内容相符的选项。(每个句子读两遍)第二节听对话听下面七段对话,从每小题所给的A、B、C三个选项中选出正确答案。(每段对话读两遍)听第1段对话,回答第6小题。6.What did Peter do in the Students' Center A.He studied computer there.B.He played computer games for a while.C.He took a rest there.听第2段对话,回答第7小题。7.What does Kate think of the people in the mountains A.They are happy. B.They are friendly. C.They are healthy.听第3段对话,回答第8小题。8.What does the man advise the woman to do A.To give up visiting Paris. B.To go with a tour guide. C.To learn French.听第4段对话,回答第9小题。9.Where would the man like to visit A.A warm place. B.A cool place. C.A cold place.听第5段对话,回答第10、11小题。10.Who got the computer for Peter A.His father. B.His uncle. C.His friend.11.Why hasn't the girl got her own computer A.Because she doesn't have enough money to buy one.B.Because she doesn't want to buy one.C.Because computers are getting cheaper,and she wants to wait.听第6段对话,回答第12、13小题。12.What did Mike's parents do yesterday morning A.They went shopping. B.They went to work. C.They cleaned their house.13.What kind of organization has Mike joined A.A study organization. B.An environmental organization. C.A health organization.听第7段对话,回答第14、15小题。14.What's the girl's problem A.She can't pronounce the new words.B.She can't use the new words.C.She can't remember the new words.15.What's Mr.Hu's advice on how to improve the girl's writing abilityA.To take notes in class.B.To keep a diary.C.To write letter to friends often.第三节听短文根据所听到的短文内容,完成下面表格,每空填一词。(短文读三遍)If you are looking for something fun and would like to help others in your free tie,then 16 us!Jobs for people of all ages From 12-year-old children to 17 -year-old peopleHelp people in many ways Schools need help to take care of children while their parents are working.18 need help to look after children while their parents are seeing a doctor.Animals lovers can help take care of those cats and dogs 19 homes.Howto contact(联系) us Call 20 or visit our website:http://www.action.com【答案】第一节1-5ABABB第二节6-10BBCAA11-15CABCB第三节16.join17.8018.Hospitals19.without20.384-7613二.选择填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。21.-Nice to meet you,Mr.Green.I'm Sandy and they are Brad,Ken and Emily.A.See you late. B.You're welcome. C.Pleased to meet you all.22.-Let me sir.---Don't tell me about it.I don't want to know.A.explain B.express C.connect23.A year has four seasons and it twelve different star signs.A.divides into B.is dividing into C.is divided into24.-Look!The bus is coming.----But it's full of people.We can't it.A.get off B.get down C.get on25.-Sally is my best friend.She is always there I'm in trouble.----Yeah.A friend in need is a friend indeed.A.whatever B.whenever C.whoever26.-Mom,I've finished my homework.May I go out to play for a while ----Yes.You can do that you stay in the backyard.A.as long as B.as much as C.as well as27. things are going to be different around here.A.Now and then B.From now on C.Just now28.What do you spend your time on work and study A.except B.besides C.but29.It's dangerous for you to go out for a walk in the forest at night.A.on business B.by the way C.on your own30.-Whose bike is this ----I am not sure.It be Mary's.A.shall B.must C.might31.-Where is the secretary from ----I don't know,but from his I guess he is from the south.A.voice B.sound C.accent32.The shirt is made silk.It feels quite soft.A.of B.from C.by33.Taiwan is part of China.We the same history and culture.A.share B.express C.connect34.-Do you think an MP3 is useful in learning English ----Certainly.It can listening to English songs and news.A.used to B.be used for C.be used by35. you study hard,you'll make progress.A.As soon as B.As long as C.When21.C【解析】根据语境可知,本句应是初次见面时互相打招呼用语,故选。22.A【解析】题意为“您听我解释,先生。”“别跟我说,我不想知道。”explain意为“解释”,故选A。23.C【解析】句意为“一年有四个季节,并且分为十二个星座。”应用被动语态,其构成be+过去分词,故选C。24.C【解析】句意为“瞧!公共汽车过来了。”“但是人太多了,我们上不去。”geton意为“上车”,故选C。25.B【解析】句意为“Sally是我最好的朋友。每当我有麻烦时她总是会出现。”whenever意为“无论什么时候”,故选B。26.A 【解析】as long as意为“只要”;as much as意为“与……一样多”;as well as意为“除了……(还)”。句意为“只要你待在后院,就可以出去玩。”27.B 【解析】 now and then意为“有时,偶尔”;from now on意为“从现在起”;just now意为“刚才”。句意为“从现在起,周围的事物将会发生变化。”28.B【解析】句意为“除了工作和学习外,你还花时间在什么上面?”besides表示一种累加关系,意指“除了……之外,还有……”,故选B。29.C【解析】句意为“对于你来说晚上独自在森林里步行是危险的。”on business意为“做生意”;by the way意为“顺便说”;on your own意为“独自”;故选C。30.C【解析】句意为“这是谁的自行车?”“我不确定,也许是玛丽的。”shall用于主语是第一人称,此处主语为it,可以排除;must表示肯定推测,由前句I am not sure.可以排除;might意为“也许”,表示可能性,符合句意,故选C。31.C 【解析】voice意为“说话声,嗓音”;sound意为“声音,响声”;accent意为“口音”。句意为“我不知道,但从他的口音来讲,我觉得他来自南方。”32.A【解析】 be made of..意为“由……制成(看出原料)”;be made from.…意为“由……制成(看不出原料)”。句意为“这件衬衫由丝绸制成。”33.A【解析】句意为“台湾是中国的一部分。我们共享同种历史和文化。”share意为“分享”,故选A。34.B【解析】 be used for doing.…意为“被用来做…”;be used by.…意为“被……使用”;used to.…意为“过去常常做……”。句意为“它可以用来听英语歌和新闻。”35.B【解析】句意为“只要努力学习,你就会取得进步。”as long as意为“只要”,故选B。三.完形填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。In real life, robots are mainly used in factories. They do many different jobs. Usually these jobs are too 36 , difficult or boring for humans.Robots also help disabled people and people who cannot look after 37 . For example, scientists are making a robot to help 38 people. Now many of them have a dog to help them. The dog is called a guide dog. In the future, guide dogs might be robot dogs.One robot dog is called Meldog. It has wheels. It usually “walks” 39 its owner. It is very clever. It knows the speed of its owner’s walk. Meldog talks to its owner by 40 . The owner wears a special belt. This belt 41 instructions to the owner from Meldog such as “Stop here”, “Turn left” and “Turn right”.In the United States, another 42 of robot helps disabled workers. This robot, called Kilroy, helps disabled computer operators. The robot 43 the sound of its owner’s voice. It follows instructions such as “Turn the page” and “Make a cup of coffee”.Robots are also used in American 44 . They can do simple jobs. For example, they shave (刮脸) patients and brush their teeth and take meals from the kitchen to patients’ rooms. It never gets lost 45 this robot has a map of the hospital in its computer memory.36.A.interesting B.strange C.dangerous37.A.others B.another C.themselves38.A.deaf B.blind C.old39.A.in front of B.behind C.under40.A.television B.radio C.loudspeaker41.A.posts B.writes C.sends42. A.type B.size C.set43.A.guesses B.thinks C.hears44.A.cinema B.hospitals C.museum45.A.until B.before C.because36.C 【解析】我们知道,机器人可从事一些危险的工作。37.C 【解析】机器人能够帮助残疾人和不能照料自己的人们。38.B 【解析】使用导盲犬的人,自然是双目失明的人。39.A 【解析】这种机器狗是走在主人前面的。40.B 【解析】机器人和主人是通过无线电来讲话的。41.C 【解析】由带子发出指令。42.A 【解析】这里介绍的是另一种机器人。43.C 【解析】这种机器人听到主人的声音以后,按照所提出的要求去做。44.B 【解析】从后面听说的这种机器人是为病人服务的,说明是用于医院的机器人。45.C 【解析】这里是在说明不会迷路的原因,要选because。四、阅读理解(共两节,25小题;满分45分) 第一节阅读下列短文,根据短文内容,从题中所给A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。(共20小题;每小题2分,满分40分)(A)Thomas Edison lost his first job. For the next five years he went around the country from job to job. At last Edison went to New York. He had little money. He could not buy enough food to eat. He had no place to sleep.For many days Edison looked for work. He was hungry. At last he found work fixing machines. He could repair the old machines. He could also make new ones. The head man liked Edison’s new machines. He was going to give Edison $40,000 for them. Edison would now have money to do what he wanted.Thomas Edison was then 23. He used the money to build a shop in New Jersey. He had many people working for him. But he worked harder than any of them. He rested very little. Soon he was making more than 40 new things at one time.In 1876 Alexander Graham Bell made a telephone. But it could carry voices only a short way. Edison wanted to make a better telephone. He soon made one. It could carry voices a long way.根据短文内容,选择正确答案。46. After he lost his first job, Edison ________.A. found no jobs in the next five yearsB. worked in New York for the next five yearsC. had a bad time in the next five yearsD. had enough food to eat47. In New York ________.A. Edison did not get a jobB. Edison found the work to fix machinesC. Edison got $40,000 by fixing machinesD. Edison made more money by fixing old machines48. The head man was interested in ________.A. Thomas Edison B. the old machinesC. the new machines D. Edison’s telephone49. Edison made a telephone. It ________.A. was the first one in the world B. carried more voicesC. carried voices more clearly D. carried voices much farther50. The best title for this passage might be “________”.A. The First Telephone B. Thomas Edison’s ShopC. Thomas Edison’s New Job D. Thomas Edison—An Inventor36.C 【解析】从第一段可知He had little money, could not buy enough food to eat, no place to sleep, so, he had a bad time in New York,故选C。37.B 【解析】第2段“At last he found work fixing machines.”可知选B。38.C 【解析】第2段第2行“The head man liked Edison’s new machines”故选C。39.D 【解析】由最后一段最后一句可知“It could carry voices a long way.”故选D。40.D 【解析】综观全文,Edison made new machines, then made more than 40 new things at one time and made a better telephone所以全文在讲他发明东西,所以D项符合题意。(B)Learning about the environment is very important. There are many good books that will help you learn. To get started, ask your teacher or a librarian for some suggestions. You can also look at some good websites with information about the environment and climate change. Climate change may be a big problem, but there are many little things we can do to make a difference.Driving a car or using electricity is not wrong. We just have to be smart about it. Some people use less energy by carpooling. For example, four people can ride together in one car instead of driving four cars to work. Whenever we use electricity, we put greenhouse gases into the air. By turning off lights, the television and the computer when they aren’t needed, you can help a lot.Don’t buy products that use too much energy. Some products, like certain cars, are made specially to save energy. These don’t pollute as much, either. Products like computers, TVs, and VCRs with the ENERGY STAR label(标签)R are made to save energy. Buying products with these labels will help protect the environment.Buy recyclable products instead of (代替) non-recyclable ones. Recyclable products are usually made out of things that have already been used. It usually takes less energy to make recyclable products than to make new ones. So when you go shopping, look for the recycle mark on the package—three arrows that make a circle.The less energy we use, the better.根据短文内容,选择正确答案。51. The passage is mainly written for .A. car producers B. school students C.parents D. housewives52. The underlined word “carpooling”in paragraph 2 most probably means .A. sharing a car B. pulling a car C. selling a car D. improving a car53. From the passage, we can learn that .A. turning off the electricity when it isn’t needed can save a lot of energyB. electricity will cause great trouble to our environmentC. cars using less energy will not put greenhouse gases into the airD. recyclable products are marked with the ENERGY STAR label R54. Which of the following can be the writer’s opinion A. No pains, no gains.B. Rome was not built in one day.C. Little things can make a big difference.D. Nothing is difficult to the man who will try.55. Which one is NOT TRUE according to the passage A. Driving a car is not wrong.B. Don’t buy products that use too much energy.C. We should buy non-recyclable products.D. The less energy we use, the better.51.B 【解析】由第一段中ask your teacher or a librarian for some suggestions可知这篇短文主要是写给学生的。故选B。52.A 【解析】由第二段中For example four people... to work.四个人坐一个小汽车上班比四个人开四个小汽车环保可知carpooling是指合作使用汽车,即A。53.A 【解析】由第三段中By turning off lights... you can help a lot 可知我们在不用电时,把电关掉能节约能源。54.C 【解析】由but there are many little things we can do to make a difference可知,许多小的事情,我们去做能产生很大的不同。55.C 【解析】由第四段中Buy recyclable products instead of(代替)non-recyclable ones.可知,我们应该买可循环使用的产品,而不是不能循环使用的产品。(C)The world uses about a thousand million(百万) tons of water a day. Water is a human right and everyone should have their share. Yet more than 700 million people around the world have trouble getting clean, safe water.Treating wastewater is a good way to provide fresh water for us. And it also helps the environment by keeping waste out of rivers and oceans. 80% of wastewater around the world is not treated at all, and it is running into oceans. But now we have got the technology to treat and reuse the wastewater.While 75% of our planet is covered with water, only about 2% is fresh water—that comes from rivers, lakes, ice and snow. The rest, 98% of the water, is in seas and oceans. It is too salty to drink. Then desalination businesses come in. More than 19,000 factories have been built around the world, mostly in coastal countries. They process (加工) more than 92 million tons of water every day. But the technology they use requires a lot of energy.Scientists are working to create a less costly technology. They want to produce 20 times more clean water and make sure everyone has enough. But for now, the world still faces each day with not having enough water for everyone.56. How many people have trouble in getting clean water around the world A. Under 10 million. B. Only 19 million.C. About 92 million. D. Over 700 million.57. Treating wastewater helps the environment by ___________.A. storing waste in ice and snow B. letting waste run into oceansC. keeping waste out of rivers and oceans D. sending waste to coastal countries58. What does the underlined word "desalination" in Paragraph 3 mean A. 远洋运输 B. 潮汐发电 C. 食盐销售 D. 海水淡化59. At present, the technology to process water ___________.A. needs much energy B. saves much moneyC. satisfies everyone D. causes pollution60. What can we infer from the last paragraph A. Water should be a human right. B. The water problem is still serious.C. Our planet is covered with water. D. Everyone has enough clean water.【文章大意】"水是生命之源",我们的生活离不开水。但地球上的水资源是有限的,全世界很多地方的人们仍然没有办法获得干净、安全的水。现在我们有了一项新的技术,可以处理和再利用废水,但它需要大量的能源,因此科学家们正在努力创造一种成本更低的技术。56. D【解析】细节理解题。根据短文第一段最后一句话Yet more than 700 million people around the world have trouble getting clean, safe water.可知,有超过7亿人在获得清洁、安全的水方面存在困难。由此可知应选D。57. C【解析】细节理解题。根据短文第二段Treating wastewater is a good way to provide fresh water for us. And it also helps the environment by keeping waste out of rivers and oceans.可知,处理废水可以使废物远离河流和海洋,从而有利于保护环境。由此可知应选C。58. D【解析】词义猜测题。根据单词所在的上下文语境The rest, 98% of the water, is in seas and oceans. It is too salty to drink. Then desalination businesses come in.,地球上98%的水在海洋里,是咸水不能喝,然后下文More than 19,000 factories have been built around the world提到了很多处理海水的工厂。由此可推测desalination的意思应该是"海水淡化",故应选D。59. A【解析】细节理解题。根据短文第三段最后一句话But the technology they use requires a lot of energy.可知,现在处理海水的技术需要大量的能量。由此可知应选A。60. B【解析】推理判断题。根据短文最后一句话But for now, the world still faces each day with not having enough water for everyone.可知,现在,世界每天仍然面临着没有足够的水供每个人使用。由此可知现在水问题仍然非常严重,故应选B。(D)The opening of the Beijing—Zhangjiakou high-speed railway took place in December, 2019. The railway is a milestone in China’s railway development because it has used the latest technologies in railway building.The railway is 174 kilometers long, with 10 stations. The stations are managed by one control center, which is described by China Railway Beijing Group — also known as CR Bejing — as an “intelligent (智能的) brain”. The center collects and shares the stations’ real-time information. “With the information, the workers in the center can control the stations’ lighting and temperature, monitor (监测) trains’ operation and deal with emergencies(紧急情况).” said Zhu Dianping, from CR Beiing.Zhu said some trains on the Bejing—Zhangjiakou line are “smart” as they provide 5G signals and wireless charging (无线充电) for passengers, as well as intelligent lighting. These trains can start and stop, open and close doors, and deal with emergencies themselves.All the ten stations provide e-ticket services. Travelers who have bought tickets online can use their ID cards instead of waiting in line for paper tickets.At Qinghe Railway Station in Beijing, China’s first visual remote ticket vending machine (远程可视售票机) has been installed (安装) to help passengers who are not able to afford tickets online. Passengers keep in touch with the conductor through the machine and buy tickets according to video instructions.In addition, the Badaling Great Wall Station, the deepest underground railway station in China, is another great example of the country’s achievements in railway building.61. What does the word “milestone” mean in Chinese A. 英石(重量单位) B. 垫脚石 C. 里程碑 D. 里程表62. The control center is described as ________.A. CR Beijing B. Railway Beijing Group C. a railway station D. an “intelligent brain”63. Which is right according to the passage A. Each station has a control center.B. All the trains can start and stop themselves.C. All the stations have visual remote ticket vending machines.D. The Badaling Great Wall Station is the deepest underground railway station in China.64. E-ticket services are provided so that travelers ________.A. can buy cheaper tickets B. needn’t wait in line for paper ticketsC. can only buy tickets online D. can buy paper tickets65. What is special about the Bejing—Zhangialou high-speed railway according to the passage A. Fast and cheap. B. Long and deep. C. Smart and intelligent. D. Expensive and steady.【文章大意】本文介绍了北京至张家口高速铁路,这条铁路是中国铁路发展的里程碑,因为这条铁路采用了铁路建设的最新技术。61.C【解析】词意猜测题。根据第一段中“because it has used the latest technologies in railway building”可知,北京至张家口高速铁路采用了铁路建设的最新技术,所以说这条铁路是中国铁路发展的一个里程碑。故选C。62.D【解析】细节理解题。根据第二段中“The stations are managed by one control center, which is described by China Railway Beijing Group …as an “intelligent (智能的) brain””可知,控制中心被描述为“智能大脑”。故选D。63.D【解析】细节理解题。Each station has a control center.每个车站有一个控制中心。根据第二段中“The stations are managed by one control center”可知,所有车站只有一个控制中心,所以A项错误;All the trains can start and stop themselves.所有的火车都可以自动启动和停止。根据第三段中“Zhu said some trains on the Bejing—Zhangjiakou line are “smart” …These trains can start and stop…”可知,在北京至张家口高速铁路上运行的一些火车可以自动启动和停止,并不是所有火车都可以,所以B项错误;All the stations have visual remote ticket vending machines.所有车站都有可视的远程售票机。根据倒数第二段中“At Qinghe Railway Station in Beijing, China’s first visual remote ticket vending machine (远程可视售票机) has been installed…”可知,在北京的清河站安装了第一台远程可视售票机,并不是所有车站都有远程可视售票机,所以C项错误;The Badaling Great Wall Station is the deepest underground railway station in China.八达岭长城站是中国最深的地铁站。根据最后一段中“In addition, the Badaling Great Wall Station, the deepest underground railway station in China…”可知,八达岭长城站是中国最深的地铁站,所以D项正确。故选D。64.B【解析】细节理解题。根据第四段中“All the ten stations provide e-ticket services. Travelers who have bought tickets online can use their ID cards instead of waiting in line for paper tickets.”可知,车站提供了电子票务服务以后,旅客不必排队购买纸质车票。故选B。65.C【解析】主旨大意题。根据第二段中“The stations are managed by one control center, which is described by China Railway Beijing Group — also known as CR Bejing — as an “intelligent (智能的) brain”.”、第三段中“These trains can start and stop, open and close doors, and deal with emergencies themselves.”、第四段中“All the ten stations provide e-ticket services.”、第五段中“At Qinghe Railway Station in Beijing, China’s first visual remote ticket vending machine (远程可视售票机) has been installed (安装) to help passengers who are not able to afford tickets online.”可知,这条铁路的车站控制中心被称为“智能大脑”,一些列车可以自动启停并处理紧急情况,所有车站都提供电子票务服务,清河站还安装了中国第一台远程可视售票机,这些都说明这条高速铁路智能化程度非常高,这也是这条铁路的特别之处。故选C。第二节 阅读下面短文,从短文后所给的五个选项中选出能填人短文空白处的最佳选项, 使短文 通顺、连贯,意思完整。(共5小题;每小题1分,满分5分)(E)A.He also wrote the sport’s official rules.B.Soccer is the world’s favorite sport.C.Soccer performances are pleasing to the eyes.D.It’s hard to say where soccer’s birthplace is.E.But one reason is how simple the sport is.66._______________ It has around 3 billion fans — nearly half the world’s population! And about 300 million people play this game. That’s 4 percent of the world’s population!67._______________ Many people in old days played early forms of this modern game. Cuju(蹴鞠),a ball-kicking game in China, was reported as early as 2,500 B.C.Around the same time in Greece, people were also playing a similar ball game with any part of the body except hands.But modern soccer didn’t become official(官方的) until 1863. An Englishman called Cobb Morley introduced the idea of a soccer association(联盟). 68._______________ From then on, other associations in the countries were set up. They came together to build up the FIFA, which organizes the World Cup.It’s not easy to tell what makes soccer so popular. 69._______________ Soccer needs only two feet and a ball. This makes it a sport that developing countries can easily play. Some of the sport’s best players come from these poor nations.70._______________ The sport’s no-hands rule makes beautiful dance — like movements on the field. What’s more, this sport excites the heart. Teams might score only a few times each match, so matches can turn around suddenly.No one knows who will win at the next World Cup. But one thing is certain: The world will be watching.【文章大意】本篇文章难度适中,主要讲述足球是世界上最受欢迎的体育运动之一,并且讲述足球的历史,以中国和希腊为例,说明足球具体起源在哪里是很难说的,并且讲述了FIFA的历史。66.B 【解析】根据It has around 3 billion fans — nearly half the world’s population! And about 300 million people play this game可知,足球有30亿粉丝,接近世界一般的人口,并且大约有3亿人踢足球,说明足球是世界上最受欢迎的运动,故选B。67.D 【解析】根据Many people in old days played early forms of this modern game可知,在古代,许多人以不同的形式玩这个游戏,下文举了中国和希腊两个例子,说明足球的起源地在哪里很难说,故选D。68.A 【解析】根据But modern soccer didn’t become official(官方的) until 1863. An Englishman called Cobb Morley introduced the idea of a soccer association(联盟)以及From then on, other associations in the countries were set up可知,足球直到1863年才成为官方的体育运动,且根据A项中的also可知,表示他介绍了足球联盟这一想法,并且也写了官方规则从那时起,国际足球协会才成立,故选A。69.E 【解析】根据It’s not easy to tell what makes soccer so popular可知,什么让足球变得流行不容易说,根据E项中的but可知,表示转折,即“但是一个理由就是这个运动很简单,所以受欢迎”,故选E70.C 【解析】根据The sport’s no-hands rule makes beautiful dance — like movements on the field可知,足球比赛不需要手,所以就像一场美丽的舞蹈,说明足球表演吸引眼球,故选C。五.情景交际(共5小题:每小题2分,满分10分)根据情景提示,完成下列各题。71.你想告诉你的朋友你非常不喜欢看电视,可以这样说:72.你想明天下午和你的朋友去看电影,你可以这样对你的朋友说:73.你不知道是什么原因引起的水污染,你可以这样问你的老师Mr.Liu:Mr.Liu, 74.你想让你的朋友就如何提高英语口语水平给你提些建议,你可以这样对他/她说:75.你的同学问你如何提高成绩,你觉得他需要经常复习,你可以这样对他说:【答案】71.I really hate watching TV.72.How about going to the movies tomorrow afternoon 73.could you please tell me what causes water pollution74.Could you give me some advice on how to improve spoken English 75.You need to review what you have learned as often as possible.六.看图写话(共5小题;每小题2分,满分10分)根据每小题所提供的图画情景和提示词,写出一个与图画情景相符的句子。76.light bulb, invent, Edison77.Beijing78.What, doing79.payphone,between...and80.Sandy,clean,now【答案】76light bulb was invented by Edison77He will go to Beijing by plane78He is writing on the book now79The payphone is between post office ...and library80Sandy is doing some clean,now七.短文填空(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,根据语境、音标或所给单词的提示,在每个空格内填入一个恰当的词,要求所填的词意义准确、形式正确,使短文意思完整、行文连贯。Thomas Edison was a famous American inventor.He had a lot of 81 (invent).He was born in 1847. When he was a child,he liked to find out82 thing worked.He was in school for only three months.He asked his teacher many83 [stre nd ] questions.Most of them had 84 to do with his lessons.The teacher thought the boy was not85 [ klev ] and was not worth 86 (teach).When he told this to Edison's mother,she87 her son out of school.As she had been a teacher,she taught him at home.The boy read a lot.Soon he became very 88 (interest)in science.When he was ten,Edison had already built a chemistry lab for 89 (he).Ever 90 then,he never stopped searching for new and better ways to do things.【答案】81.inventions82.how83.strange84.nothing85.clever86.teaching87.took88.interested89.himself90.since八.书面表达(满分15分))根据下表提示,以The Changes in My Hometown为题,写一篇80词左右的短文。(10分)过去 1.生活贫困, 房屋破旧 2.污染严重, 垃圾遍地 3.交通不便, 游客很少现在 1.生活: 住房宽敞、明亮;许多人有自己的汽车 2.环境: 山更绿, 水更清, 天更蓝…… 3.旅游: 每年有成千上万来自世界各地的游客将来 请你展望家乡的未来The Changes in My Hometown_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】The Changes in My HometownIn the past, my hometown was very small. People lived a poor life. The houses were old and small. Pollution was very serious, and there was rubbish everywhere. The transportation was not convenient, so few visitors came here.Now great changes have taken place in my hometown. The environment has become much better. The mountains have turned greener. The rivers are clearer and the sky is bluer. There are trees, flowers and grass everywhere. People live a better life. Their houses are large and bright. Many people have their own cars. Every year, thousands of people from all over the world come to visit our city. I’m sure my hometown will become better and better in the future.仁爱版九年级期末试卷满分150分,考试时间120分钟一.听力(共三节,20小题,每小题1.5分,满分30分)第一节听句子 听下面五个句子,从每小题所给的三幅图中选出与句子内容相符的选项。(每个句子读两遍)第二节听对话听下面七段对话,从每小题所给的A、B、C三个选项中选出正确答案。(每段对话读两遍)听第1段对话,回答第6小题。6.What did Peter do in the Students' Center A.He studied computer there.B.He played computer games for a while.C.He took a rest there.听第2段对话,回答第7小题。7.What does Kate think of the people in the mountains A.They are happy. B.They are friendly. C.They are healthy.听第3段对话,回答第8小题。8.What does the man advise the woman to do A.To give up visiting Paris. B.To go with a tour guide. C.To learn French.听第4段对话,回答第9小题。9.Where would the man like to visit A.A warm place. B.A cool place. C.A cold place.听第5段对话,回答第10、11小题。10.Who got the computer for Peter A.His father. B.His uncle. C.His friend.11.Why hasn't the girl got her own computer A.Because she doesn't have enough money to buy one.B.Because she doesn't want to buy one.C.Because computers are getting cheaper,and she wants to wait.听第6段对话,回答第12、13小题。12.What did Mike's parents do yesterday morning A.They went shopping. B.They went to work. C.They cleaned their house.13.What kind of organization has Mike joined A.A study organization. B.An environmental organization. C.A health organization.听第7段对话,回答第14、15小题。14.What's the girl's problem A.She can't pronounce the new words.B.She can't use the new words.C.She can't remember the new words.15.What's Mr.Hu's advice on how to improve the girl's writing abilityA.To take notes in class.B.To keep a diary.C.To write letter to friends often.If you are looking for something fun and would like to help others in your free tie,then 16 us!Jobs for people of all ages From 12-year-old children to 17 -year-old peopleHelp people in many ways Schools need help to take care of children while their parents are working.18 need help to look after children while their parents are seeing a doctor.Animals lovers can help take care of those cats and dogs 19 homes.Howto contact(联系) us Call 20 or visit our website:http://www.action.com第三节听短文根据所听到的短文内容,完成下面表格,每空填一词。(短文读三遍)二.选择填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。21.-Nice to meet you,Mr.Green.I'm Sandy and they are Brad,Ken and Emily.A.See you late. B.You're welcome. C.Pleased to meet you all.22.-Let me sir.---Don't tell me about it.I don't want to know.A.explain B.express C.connect23.A year has four seasons and it twelve different star signs.A.divides into B.is dividing into C.is divided into24.-Look!The bus is coming.----But it's full of people.We can't it.A.get off B.get down C.get on25.-Sally is my best friend.She is always there I'm in trouble.----Yeah.A friend in need is a friend indeed.A.whatever B.whenever C.whoever26.-Mom,I've finished my homework.May I go out to play for a while ----Yes.You can do that you stay in the backyard.A.as long as B.as much as C.as well as27. things are going to be different around here.A.Now and then B.From now on C.Just now28.What do you spend your time on work and study A.except B.besides C.but29.It's dangerous for you to go out for a walk in the forest at night.A.on business B.by the way C.on your own30.-Whose bike is this ----I am not sure.It be Mary's.A.shall B.must C.might31.-Where is the secretary from ----I don't know,but from his I guess he is from the south.A.voice B.sound C.accent32.The shirt is made silk.It feels quite soft.A.of B.from C.by33.Taiwan is part of China.We the same history and culture.A.share B.express C.connect34.-Do you think an MP3 is useful in learning English ----Certainly.It can listening to English songs and news.A.used to B.be used for C.be used by35. you study hard,you'll make progress.A.As soon as B.As long as C.When三.完形填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。In real life, robots are mainly used in factories. They do many different jobs. Usually these jobs are too 36 , difficult or boring for humans.Robots also help disabled people and people who cannot look after 37 . For example, scientists are making a robot to help 38 people. Now many of them have a dog to help them. The dog is called a guide dog. In the future, guide dogs might be robot dogs.One robot dog is called Meldog. It has wheels. It usually “walks” 39 its owner. It is very clever. It knows the speed of its owner’s walk. Meldog talks to its owner by 40 . The owner wears a special belt. This belt 41 instructions to the owner from Meldog such as “Stop here”, “Turn left” and “Turn right”.In the United States, another 42 of robot helps disabled workers. This robot, called Kilroy, helps disabled computer operators. The robot 43 the sound of its owner’s voice. It follows instructions such as “Turn the page” and “Make a cup of coffee”.Robots are also used in American 44 . They can do simple jobs. For example, they shave (刮脸) patients and brush their teeth and take meals from the kitchen to patients’ rooms. It never gets lost 45 this robot has a map of the hospital in its computer memory.36.A.interesting B.strange C.dangerous37.A.others B.another C.themselves38.A.deaf B.blind C.old39.A.in front of B.behind C.under40.A.television B.radio C.loudspeaker41.A.posts B.writes C.sends42. A.type B.size C.set43.A.guesses B.thinks C.hears44.A.cinema B.hospitals C.museum45.A.until B.before C.because四、阅读理解(共两节,25小题;满分45分) 第一节阅读下列短文,根据短文内容,从题中所给A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。(共20小题;每小题2分,满分40分)(A)Thomas Edison lost his first job. For the next five years he went around the country from job to job. At last Edison went to New York. He had little money. He could not buy enough food to eat. He had no place to sleep.For many days Edison looked for work. He was hungry. At last he found work fixing machines. He could repair the old machines. He could also make new ones. The head man liked Edison’s new machines. He was going to give Edison $40,000 for them. Edison would now have money to do what he wanted.Thomas Edison was then 23. He used the money to build a shop in New Jersey. He had many people working for him. But he worked harder than any of them. He rested very little. Soon he was making more than 40 new things at one time.In 1876 Alexander Graham Bell made a telephone. But it could carry voices only a short way. Edison wanted to make a better telephone. He soon made one. It could carry voices a long way.根据短文内容,选择正确答案。46. After he lost his first job, Edison ________.A. found no jobs in the next five yearsB. worked in New York for the next five yearsC. had a bad time in the next five yearsD. had enough food to eat47. In New York ________.A. Edison did not get a jobB. Edison found the work to fix machinesC. Edison got $40,000 by fixing machinesD. Edison made more money by fixing old machines48. The head man was interested in ________.A. Thomas Edison B. the old machinesC. the new machines D. Edison’s telephone49. Edison made a telephone. It ________.A. was the first one in the world B. carried more voicesC. carried voices more clearly D. carried voices much farther50. The best title for this passage might be “________”.A. The First Telephone B. Thomas Edison’s ShopC. Thomas Edison’s New Job D. Thomas Edison—An Inventor(B)Learning about the environment is very important. There are many good books that will help you learn. To get started, ask your teacher or a librarian for some suggestions. You can also look at some good websites with information about the environment and climate change. Climate change may be a big problem, but there are many little things we can do to make a difference.Driving a car or using electricity is not wrong. We just have to be smart about it. Some people use less energy by carpooling. For example, four people can ride together in one car instead of driving four cars to work. Whenever we use electricity, we put greenhouse gases into the air. By turning off lights, the television and the computer when they aren’t needed, you can help a lot.Don’t buy products that use too much energy. Some products, like certain cars, are made specially to save energy. These don’t pollute as much, either. Products like computers, TVs, and VCRs with the ENERGY STAR label(标签)R are made to save energy. Buying products with these labels will help protect the environment.Buy recyclable products instead of (代替) non-recyclable ones. Recyclable products are usually made out of things that have already been used. It usually takes less energy to make recyclable products than to make new ones. So when you go shopping, look for the recycle mark on the package—three arrows that make a circle.The less energy we use, the better.根据短文内容,选择正确答案。51. The passage is mainly written for .A. car producers B. school students C.parents D. housewives52. The underlined word “carpooling”in paragraph 2 most probably means .A. sharing a car B. pulling a car C. selling a car D. improving a car53. From the passage, we can learn that .A. turning off the electricity when it isn’t needed can save a lot of energyB. electricity will cause great trouble to our environmentC. cars using less energy will not put greenhouse gases into the airD. recyclable products are marked with the ENERGY STAR label R54. Which of the following can be the writer’s opinion A. No pains, no gains.B. Rome was not built in one day.C. Little things can make a big difference.D. Nothing is difficult to the man who will try.55. Which one is NOT TRUE according to the passage A. Driving a car is not wrong.B. Don’t buy products that use too much energy.C. We should buy non-recyclable products.D. The less energy we use, the better.(C)The world uses about a thousand million(百万) tons of water a day. Water is a human right and everyone should have their share. Yet more than 700 million people around the world have trouble getting clean, safe water.Treating wastewater is a good way to provide fresh water for us. And it also helps the environment by keeping waste out of rivers and oceans. 80% of wastewater around the world is not treated at all, and it is running into oceans. But now we have got the technology to treat and reuse the wastewater.While 75% of our planet is covered with water, only about 2% is fresh water—that comes from rivers, lakes, ice and snow. The rest, 98% of the water, is in seas and oceans. It is too salty to drink. Then desalination businesses come in. More than 19,000 factories have been built around the world, mostly in coastal countries. They process (加工) more than 92 million tons of water every day. But the technology they use requires a lot of energy.Scientists are working to create a less costly technology. They want to produce 20 times more clean water and make sure everyone has enough. But for now, the world still faces each day with not having enough water for everyone.56. How many people have trouble in getting clean water around the world A. Under 10 million. B. Only 19 million.C. About 92 million. D. Over 700 million.57. Treating wastewater helps the environment by ___________.A. storing waste in ice and snow B. letting waste run into oceansC. keeping waste out of rivers and oceans D. sending waste to coastal countries58. What does the underlined word "desalination" in Paragraph 3 mean A. 远洋运输 B. 潮汐发电 C. 食盐销售 D. 海水淡化59. At present, the technology to process water ___________.A. needs much energy B. saves much moneyC. satisfies everyone D. causes pollution60. What can we infer from the last paragraph A. Water should be a human right. B. The water problem is still serious.C. Our planet is covered with water. D. Everyone has enough clean water.(D)The opening of the Beijing—Zhangjiakou high-speed railway took place in December, 2019. The railway is a milestone in China’s railway development because it has used the latest technologies in railway building.The railway is 174 kilometers long, with 10 stations. The stations are managed by one control center, which is described by China Railway Beijing Group — also known as CR Bejing — as an “intelligent (智能的) brain”. The center collects and shares the stations’ real-time information. “With the information, the workers in the center can control the stations’ lighting and temperature, monitor (监测) trains’ operation and deal with emergencies(紧急情况).” said Zhu Dianping, from CR Beiing.Zhu said some trains on the Bejing—Zhangjiakou line are “smart” as they provide 5G signals and wireless charging (无线充电) for passengers, as well as intelligent lighting. These trains can start and stop, open and close doors, and deal with emergencies themselves.All the ten stations provide e-ticket services. Travelers who have bought tickets online can use their ID cards instead of waiting in line for paper tickets.At Qinghe Railway Station in Beijing, China’s first visual remote ticket vending machine (远程可视售票机) has been installed (安装) to help passengers who are not able to afford tickets online. Passengers keep in touch with the conductor through the machine and buy tickets according to video instructions.In addition, the Badaling Great Wall Station, the deepest underground railway station in China, is another great example of the country’s achievements in railway building.61. What does the word “milestone” mean in Chinese A. 英石(重量单位) B. 垫脚石 C. 里程碑 D. 里程表62. The control center is described as ________.A. CR Beijing B. Railway Beijing Group C. a railway station D. an “intelligent brain”63. Which is right according to the passage A. Each station has a control center.B. All the trains can start and stop themselves.C. All the stations have visual remote ticket vending machines.D. The Badaling Great Wall Station is the deepest underground railway station in China.64. E-ticket services are provided so that travelers ________.A. can buy cheaper tickets B. needn’t wait in line for paper ticketsC. can only buy tickets online D. can buy paper tickets65. What is special about the Bejing—Zhangialou high-speed railway according to the passage A. Fast and cheap. B. Long and deep. C. Smart and intelligent. D. Expensive and steady.第二节 阅读下面短文,从短文后所给的五个选项中选出能填人短文空白处的最佳选项, 使短文 通顺、连贯,意思完整。(共5小题;每小题1分,满分5分)(E)A.He also wrote the sport’s official rules.B.Soccer is the world’s favorite sport.C.Soccer performances are pleasing to the eyes.D.It’s hard to say where soccer’s birthplace is.E.But one reason is how simple the sport is.66._______________ It has around 3 billion fans — nearly half the world’s population! And about 300 million people play this game. That’s 4 percent of the world’s population!67._______________ Many people in old days played early forms of this modern game. Cuju(蹴鞠),a ball-kicking game in China, was reported as early as 2,500 B.C.Around the same time in Greece, people were also playing a similar ball game with any part of the body except hands.But modern soccer didn’t become official(官方的) until 1863. An Englishman called Cobb Morley introduced the idea of a soccer association(联盟). 68._______________ From then on, other associations in the countries were set up. They came together to build up the FIFA, which organizes the World Cup.It’s not easy to tell what makes soccer so popular. 69._______________ Soccer needs only two feet and a ball. This makes it a sport that developing countries can easily play. Some of the sport’s best players come from these poor nations.70._______________ The sport’s no-hands rule makes beautiful dance — like movements on the field. What’s more, this sport excites the heart. Teams might score only a few times each match, so matches can turn around suddenly.No one knows who will win at the next World Cup. But one thing is certain: The world will be watching.五.情景交际(共5小题:每小题2分,满分10分)根据情景提示,完成下列各题。71.你想告诉你的朋友你非常不喜欢看电视,可以这样说:72.你想明天下午和你的朋友去看电影,你可以这样对你的朋友说:73.你不知道是什么原因引起的水污染,你可以这样问你的老师Mr.Liu:Mr.Liu, 74.你想让你的朋友就如何提高英语口语水平给你提些建议,你可以这样对他/她说:75.你的同学问你如何提高成绩,你觉得他需要经常复习,你可以这样对他说:六.看图写话(共5小题;每小题2分,满分10分)根据每小题所提供的图画情景和提示词,写出一个与图画情景相符的句子。76.light bulb, invent, Edison77.Beijing78.What, doing79.payphone,between...and80.Sandy,clean,now七.短文填空(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,根据语境、音标或所给单词的提示,在每个空格内填入一个恰当的词,要求所填的词意义准确、形式正确,使短文意思完整、行文连贯。Thomas Edison was a famous American inventor.He had a lot of 81 (invent).He was born in 1847. When he was a child,he liked to find out82 thing worked.He was in school for only three months.He asked his teacher many83 [stre nd ] questions.Most of them had 84 to do with his lessons.The teacher thought the boy was not85 [ klev ] and was not worth 86 (teach).When he told this to Edison's mother,she87 her son out of school.As she had been a teacher,she taught him at home.The boy read a lot.Soon he became very 88 (interest)in science.When he was ten,Edison had already built a chemistry lab for 89 (he).Ever 90 then,he never stopped searching for new and better ways to do things.八.书面表达(满分15分))根据下表提示,以The Changes in My Hometown为题,写一篇80词左右的短文。(10分)过去 1.生活贫困, 房屋破旧 2.污染严重, 垃圾遍地 3.交通不便, 游客很少现在 1.生活: 住房宽敞、明亮;许多人有自己的汽车 2.环境: 山更绿, 水更清, 天更蓝…… 3.旅游: 每年有成千上万来自世界各地的游客将来 请你展望家乡的未来The Changes in My Hometown_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 展开更多...... 收起↑ 资源列表 仁爱版九年级 期末试卷听力音频.mp3 仁爱版九年级.期末试卷(原卷版).docx 仁爱版九年级.期末试卷(解析版).docx