资源简介 仁爱版九年级期中考试英语试题(满分:150分 时间:120分钟)学校________ 班级________ 姓名________ 座号________Ⅰ. 听力(共三节,20小题;每小题1.5分,满分30分)第一节:听句子 听下面五个句子,从每小题所给的A、B、C三幅图中选出与句子内容相符的选项。(每个句子读两遍)1.A B. C.【答案】A【解析】【原文】略2.A. B. C.【答案】A【解析】【原文】略3.A. B. C.【答案】C【解析】【原文】略4.A. B. C.【答案】B【解析】【原文】略5.A. B. C.【答案】C【解析】【原文】略第二节:听对话听下面七段对话,从每小题所给的A、B、C三个选项中选出正确答案。(每段对话读两遍)6. Where may Mr. Smith be now A. In London. B. At school. C. In New York.【答案】C【解析】【原文】略7. What are the two speakers talking about A. Air pollution. B. Population problem. C. Noise pollution.【答案】B【解析】【原文】略8. How long has the man worked in the factory A. Since the factory opened. B. For about seven years. C. Since six years ago.【答案】B【解析】【原文】略9. What causes the woman not to sleep well at night A. The light pollution. B. The noise pollution. C. The air pollution.【答案】A【解析】【原文】略听对话,回答以下各小题。10. What has improved a lot in our city A. The environment. B. The water. C. The air.11. Where can the girl go if she wants to visit the places near Tom’s home A. Zoos and parks. B. Shops and restaurants. C. Parks and museums.【答案】10. A 11. C【解析】【原文】略听对话,回答以下各小题。12. What was the world’s population in 2010 A. 6.8 billion. B. 5.8 billion. C. 7.8 billion.13. Which country has the largest population in the world A. India. B. America. C. China.【答案】12. A 13. C【解析】【原文】略听对话,回答以下各小题。14. Why are the people out of work (失业) A. Because the big modern factory won’t need them.B. Because the factory was closed for pouring dirty water into the river.C. Because other factories don’t offer them jobs.15. What will the government build A. A new school. B. A new hospital. C. A new factory.【答案】14. B 15. C【解析】【原文】略第三节:听对话根据你所听到的对话内容,完成下面表格,每空填一词。(短文读三遍)What organization has Wang Lei been in ____16____ China.How long has Wang Lei been in it Half a ____17____.Why did he join it To ____18____ the environment.What do they do in it Collect ___19___ paper, clean the beaches and so on.What does Wang Lei do in it Help to plant trees with ____20____ members.【答案】16. Greener17. year 18. protect19. waste 20. other【解析】【原文】略Ⅱ. 选择填空 (共15小题;每小题1分,满分15分)从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的正确答案。21. He used to be a worker, but now he is really ________ excellent football player.A. an B. a C. the【答案】A【解析】【详解】句意:他过去是一名工人,但现在他确实是一名出色的足球运动员。考查冠词。an一个,用于元音音素开头的单词前;a一个,用于辅音音素开头的单词前;the这个,定冠词。根据“but now he is really … excellent football player.”可知,此处泛指一名出色的足球运动员,excellent为元音音素开头,应用an。故选A。22. —What is your dream job —A(n) ________ to build our country.A. engineer B. fisherman C. secretary【答案】A【解析】【详解】句意:——你梦想的工作是什么?——一个建设我们国家的工程师。考查名词辨析。engineer工程师;fisherman渔民;secretary秘书。根据“build our country”可知,建设国家的是工程师。故选A。23. —Have you ________ been to Mount Qingyuan —Not yet. I wish I would go there one day.A. ever B. yet C. already【答案】A【解析】【详解】句意:——你曾经去过清源山吗?——还没有去过。我希望有一天我能去那里。考查副词辨析。ever曾经,用于疑问句中;yet仍,还,尚未,用于否定句疑问句中;already已经,用于陈述句中。问句询问曾经是否去过清源山,应该用ever。故选A。24. —What do you often do when you see others littering —I often ________. Everyone should protect our environment.A. pick it up B. throw it around C. blow it away【答案】A【解析】【详解】句意:——当你看到别人乱扔垃圾时,你经常做什么?——我经常捡起它。每个人都应该保护我们环境。考查动词短语。pick up捡起;throw around到处乱扔;blow away吹走。根据“Everyone should protect our environment.”可知,此处指捡起垃圾保护环境。故选A。25. —Hurry up, ________ we’ll miss the train.—OK, mum, I am coming.A. and B. so C. or【答案】C【解析】【详解】句意:——快点,否则我们会错过火车。——好的,妈妈。我来了。考查连词辨析。and和;so所以;or或者。根据“Hurry up...we’ll miss the train”可知此处是结构“祈使句,and/or+陈述句”,此处表示不快点的话会迟到,用连词or。故选C。26. —Oh, you’re late again. The film ________ for twenty minutes.—What a pity!A. has begun B. began C. has been on【答案】C【解析】【详解】句意:——哦,你又迟到了电影已经上映二十分钟了。——真遗憾!考查动词时态。根据“for twenty minutes”可知此句时态为现在时完成时,谓语动词是延续性动词,begin是瞬间动词(过去分词是begun),be on是延续性动词(过去分词是been on)。故选C。27. — Do you know the Color Run, a five-kilometer race —Yes. So far it______into quite a few cities in our country.A. comes B. came C. has come【答案】C【解析】【详解】句意:﹣你知道彩色跑吗,五千米的赛跑?﹣知道,至今已经走进我们国家相当一些城市了。so far至今,可知表达的动作发生在过去,对现在造成一定的影响,故用现在完成时have/has+过去分词,故答案是C.28. —About ________ of the students in our class took part in the school sports meet. They have made good results.—Really Well done, congratulations!A. second fifths B. two fifth C. two fifths【答案】C【解析】【详解】句意:——我们班大约有五分之二的学生参加了学校运动会。他们取得了很好的成绩。——真的吗?干得好,恭喜你!考查分数的表达。分数的表达法:分子(基数词)/分母(序数词),分子大于1时,分母用复数。所以“五分之二”的表达为two fifths。故选C。29. —Where is Peter —He isn’t here. He has ________ gone home.A. recently B. probably C. nearly【答案】B【解析】【详解】句意:——彼得在哪里?——他不在这里。他可能已经回家了。考查副词辨析。recently最近;probably可能;nearly几乎。根据“He isn’t here. He has ...gone home.”结合选项可知,此处是推测彼得去哪里了,probably符合语境。故选B。30. —Mrs. Green, how long have you lived in Beijing —Let me see. I have lived here ________ about 10 years.A. since B. for C. in【答案】B【解析】【详解】句意:——格林太太,你在北京住了多久了?——让我想想。我在这里住了大约10年了。考查介词辨析。since自……以后,后跟时间点;for长达,后跟时间段;in在……期间,后跟时间段,与将来时连用。根据“I have lived here...about 10 years.”可知,时态是现在完成时,空后是时间段,所以用for连接。故选B。31. We must make a contribution ________ the environment.A. to protect B. to protecting C. for protecting【答案】B【解析】【详解】句意:我们必须为保护环境作出贡献。考查非谓语动词。固定短语make a contribution to doing sth“为做某事作出贡献”,to是介词,故选B。32. —Stop making such noise. I can’t ________ it.—I’m sorry, I won’t do it again.A. bear B. look C. manage【答案】A【解析】【详解】句意:——别发出这样的噪音。我受不了了。——对不起,我不会再这样做了。考查动词辨析。bear忍受;look看;manage管理。根据“Stop making such noise”可知,是不能忍受噪音。故选A。33. —Hey, Tom, what’s wrong with you —I’m so ________. I’ve not drunk anything for two hours.A. hungry B. thirsty C. tired【答案】B【解析】【详解】句意:——嘿,汤姆,你怎么了?——我很渴我已经两个小时没喝东西了。考查形容词辨析。hungry饥饿的;thirsty口渴的;tired累的。根据“I’ve not drunk anything for two hours.”可知,已经两个小时没喝东西了,所以应是很渴。故选B。34. —I have been to the Great Wall before.—________A. So do I. B. So I have. C. So have I.【答案】C【解析】【详解】句意:——我以前去过长城。——我也是。考查部分倒装。前句是肯定句时,倒装回答结构为:So+be动词/情态动词/助动词+主语,表示“某人也是”。前句是现在完成时,所以用助动词have,故选C。35. —Miss Gao, I feel so sad because I often do badly in the English exam.—________ was born being good at all things. You can do well in things through hard work.A. Everyone B. Somebody C. Nobody【答案】C【解析】【详解】句意:——高老师,我感到很难过,因为我英语考试经常考不好。——没有人生来就擅长所有的事情。你可以通过努力把事情做好。考查代词辨析。Everyone每个人;Somebody某人;Nobody没有人。根据“I feel so sad...”和“...was born being good at all things....”可知,高老师应是在安慰和鼓励对方,所以空处指“没人天生擅长所有事”,故选C。III.完形填空(共10小题,每小题1.5分,满分15分)从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。In my life I have traveled to many beautiful places. But I have ____36____ forgotten one place. It is my hometown’s Green Water Lake.My hometown has one beautiful lake. It is called Green Water Lake. Actually, Green Water Lake is Green Water River; this river ____37____ two provinces. Some company made a dam (大坝) on the river, so the dam top’s river ___38___ like a lake. The water is very clean and smooth, and there are hundreds of islands (岛) ____39____ the lake. Some islands have thousands of birds; and some have a lot of bamboo, pines, and many other ____40____. The flowers are white, red, pink and purple ____41____. There are beautiful smells and beautiful sights.I lived in my hometown from the time I was ten years old to the time I was eighteen years old. In those ____42____ years, every summer I swam in the Green Water Lake. I love this lake very much. I liked to swim in the lake. I liked to dive in the water and watch the fish. Green Water Lake brought me a ____43____ time.Right now every year thousands of ____44____ travel to Green Water Lake. I am very happy that people like the lake, but I ____45____ that people will pollute the lake because Green Water Lake in my heart is very important.36. A. never B. always C. already37. A. covers B. crosses C. meets38. A. smells B. feels C. seems39. A. of B. at C. in40. A. plants B. animals C. fruits41. A. something B. nobody C. everywhere42. A. six B. seven C. eight43. A. wonderful B. terrible C. successful44. A. farmers B. visitors C. scientists45. A. hope B. worry C. believe【答案】36. A 37. B 38. C 39. C 40. A 41. C 42. C 43. A 44. B 45. B【解析】【导语】本文主要介绍了作者家乡美丽的绿水湖。【36题详解】句意:但我从来没有忘记过一个地方。never从不;always总是;already已经。根据“But”表示转折,可知作者从来没有忘记家乡的绿水湖,故选A。【37题详解】句意:这条河横跨两省。covers覆盖;crosses穿过;meets遇见。根据“this river...two provinces. ”可知河流穿过两个省,故选B。【38题详解】句意:某个公司在这条河上建了一个水坝,所以水坝顶部的河流看起来像一个湖。smells闻起来;feels感受;seems看起来。根据“the dam top’s river...like a lake”可知河流看起来像一个湖,seem like“看起来像”,故选C。【39题详解】句意:水很干净,很平滑,湖里有几百个小岛。of……的;at在;in在里面。根据“there are hundreds of islands (岛)...the lake.”可知在湖里有几百个小岛。故选C。【40题详解】句意:一些岛上由成千上万鸟;还有一些岛上有很多竹子、松树和许多其他植物。plants植物;animals动物;fruits水果。根据“bamboo, pines”可知竹子和松树都是植物,故选A。【41题详解】句意:到处都是白色、红色、粉色和紫色的花。something某事;nobody没有人;everywhere每一处。根据“The flowers are white, red, pink and purple”可知到处都是花,故选C。【42题详解】句意:在那八年里,每年夏天我都去绿水湖游泳。six六;seven七;eight八。根据“I was ten years old to the time I was eighteen years old”可知从十岁到十八岁,一共是八年,故选C。【43题详解】句意:绿水湖给我带来了一段美好的时光。wonderful极好的;terrible糟糕的;successful成功的。根据“Green Water Lake brought me a...time.”可知是指绿水湖给作者带来了一段美好的时光,故选A。【44题详解】句意:现在每年有成千上万的游客到绿水湖旅游。farmers农民;visitors游客;scientists科学家。根据“travel”可知游客来旅游,故选B。【45题详解】句意:我很高兴人们喜欢这个湖,但我担心人们会污染这个湖,因为绿水湖在我心中非常重要。hope希望;worry担心;believe相信。根据“people will pollute the lake because Green Water Lake in my heart is very important.”可知作者担心人们会污染这个湖,故选B。IV. 阅读理解(共两节,满分45分)第一节阅读以下A、B、C、D四篇短文,根据短文内容,从题中所给A、B、C、D四个选项中,选出最佳答案。(共20小题,每小题2分,满分40分)AThe Monkey King, Ne Zha, Snow Child, and the Calabash Brothers — they are some of China’s most beloved (深受喜爱的) cartoon characters (角色). Now they all show up in a short video, playing different kinds of winter sports. The Shanghai Animation Film Studio made the video to celebrate the Beijing 2022 Winter Olympic Games. Many people said the video “brings back their childhood”.The “Steel Roses” bloomed (盛开) again! On April 13, China’s women’s soccer team won a ticket to this summer’s Tokyo Olympics. They won 2-1 against South Korea in the first leg and had a 2-2 draw in the second leg. They won in the end with an overall score (总成绩) of 4-3.A new Harry Potter game is popular in China. Harry Potter: Magic Awakened came out on Sept 9. NetEase made the game. Fans can try the Sorting Hat (分院帽) to join a house. They can team up for classes and travel in the magic world. However, not all fans are happy about the game. For example, evil curses (邪恶咒语) should be banned (禁止), but in the game, players can pay money to use them.46. According to Text 1, which cartoon character is not showed up in the short video A. Ne Zha. B. Harry Potter. C. The Monkey King. D. The Calabash Brothers.47. According to Text 1, what’s the purpose of the short video A. To celebrate the Beijing 2022 Winter Olympic Games. B. To draw cartoon fans’ attention.C. To bring back people’s childhood. D. To make much money.48. According to Text 2, what’s the overall score of China’s women’s soccer team in the end A. 2-1. B. 2-2. C. 3-4. D. 4-3.49. Where were this summer’s Olympics held A. Tokyo. B. Beijing. C. South Korea. D. Shanghai.50. According to Text 3, who made the new Harry Potter game A. Harry Potter. B. NetEase. C. Magic Awakened. D. Film Studio.【答案】46. B 47. A 48. D 49. A 50. B【解析】【导语】本文是三则最新的新闻报道:为了庆祝北京2022年冬奥会,上海动画电影制片厂制作了中国最受欢迎的卡通人物的短视频;中国女足赢得了今年夏季东京奥运会的入场券;新的哈利波特游戏上映。【46题详解】细节理解题。根据“The Monkey King, Ne Zha, Snow Child, and the Calabash Brothers”可知,提到了孙悟空、哪吒、雪孩子和葫芦兄弟,没有提到哈利·波特,故选B。【47题详解】细节理解题。根据“The Shanghai Animation Film Studio made the video to celebrate the Beijing 2022 Winter Olympic Games.”可知,是为了庆祝北京2022年冬奥会。故选A。【48题详解】细节理解题。根据“They won 2-1 against South Korea in the first leg and had a 2-2 draw in the second leg. They won in the end with an overall score (总成绩) of 4-3.”可知,中国女足最终的总比分是4-3。故选D。【49题详解】细节理解题。根据“China’s women’s soccer team won a ticket to this summer’s Tokyo Olympics.”可知,今年夏季的奥运会在东京举行,故选A。【50题详解】细节理解题。根据“NetEase made the game.”可知,网易制作了这款游戏,故选B。BMost of Chinese students have read Luxun’s articles, such as From Baicao Garden to Sanwei Study and My Old Home. We get to know Runtu and Kong Yiji under his pen.Luxun’s life experiences still inspire (鼓舞) young people. He went to Japan to study medicine as his father died of illness. But seeing the dark sides of Chinese society of the early 20th century, he decided to pick up a pen instead of a scalpel (手术刀). He wrote stories to show the dark side of society and tradition, trying to enlighten (启迪) people.A Madman’s Diary is the first modern work to be written in vernacular (白话文), the everyday language spoken by people. Before this, writings were in classical Chinese, or wenyanwen. This change made the writing easier for people to understand. As a result, Lu is called the “the father of modern Chinese literature”.This year marks the 140th anniversary of the great writer’s birth. Born on Sept 25, 1881, his real name is Zhou Shuren. So many years have passed, how do young people think of him “He really encouraged me a lot as he changed his dream to save the country,” said Zhao Zhihan, 13, from Beijing. Luxun is also the most talked-about writer on the video website Bilibili. By April 16 this year, there were more than 13,600 videos about him with 170 million views, according to the site.51. Which of the following is not Luxun’s works A. Baicao Garden to Sanwei Study B. My Old HomeC. A Madman’s Diary D. Snow White52. What did Luxun study in Japan A. Classical Chinese. B. Wenyanwen. C. Medicine. D. Writing.53. Why did Luxun become a writer A. His father died of illness.B. He had seen the dark sides of Chinese society of the early 20th century.C. He wasn’t interested in medicine.D. He is afraid of a scalpel.54. Why was Luxun called “the father of modern Chinese literature” A. He is the first writer who writes novels in vernacular.B. His life experiences still inspire young people.C. His works were all in wenyanwen.D. He is popular on Bilibili.55. Why are people thinking a lot about Luxun this year A. He wrote stories to show the dark side of society.B. Lu is called the “the father of modern Chinese literature”.C. This year marks the 140th anniversary of the great writer’s birth.D. Most of Chinese students have read Luxun’s articles.【答案】51. D 52. C 53. B 54. A 55. C【解析】【导语】本文介绍了“中国现代文学之父”——鲁迅。【51题详解】推理判断题。根据“Most of Chinese students have read Luxun’s articles, such as From Baicao Garden to Sanwei Study and My Old Home.”和“A Madman’s Diary is the first modern work to be written in vernacular (白话文), the everyday language spoken by people.”可知,鲁迅写过《从百草园到三味书屋》、《故乡》和《狂人日记》。故选D。【52题详解】细节理解题。根据“ He went to Japan to study medicine as his father died of illness.”可知,鲁迅在日本学医。故选C。【53题详解】细节理解题。根据“ But seeing the dark sides of Chinese society of the early 20th century, he decided to pick up a pen instead of a scalpel (手术刀).”可知,因为看到了20世纪初中国社会的黑暗所以选择写作。故选B。【54题详解】细节理解题。根据“A Madman’s Diary is the first modern work to be written in vernacular (白话文), the everyday language spoken by people.”可知,鲁迅是第一个用白话文写小说的作家。故选A。【55题详解】细节理解题。根据“This year marks the 140th anniversary of the great writer’s birth.”可知,今年是这位伟大作家诞辰140周年,所以今年人们对鲁迅关注很多。故选C。C“It’s a waste of time,” I said when my mom told me to join Madcaps, a mothers and daughters club that helps charities (慈善机构). When she told me I had to volunteer at a homeless shelter, I thought that things could not get worse.We got there late and walked to the dirty homeless shelter, where we saw a lady shouting at the security guard (保安人员). He dealt with her and then led us to the kitchen, where we ran into our five fellow Madcaps mothers and daughters.Then homeless people started to walk in and a little girl, around 5 years old, walked up and pointed to the food I was handing out. I handed her a cold sandwich and she nodded to say thanks. She then walked over to her parents, who were seated at a large table.As she walked away, I thought about how much I had. I go to one of the top schools in San Diego, I have a great house by the water, and I have a warm meal every night. Then I thought of how little she had. She probably didn’t go to school, and this is where she sleeps and eats every day. It took that little girl to make me realize just how lucky I am.After that moment, I had a change of heart. Now, I love Madcaps and don’t miss one meeting. I have become easy-going and now have many friends in the club.I believe that if you have an open mind about things, you can learn a lot about yourself and the people in your community. You can make new friends and realize just how lucky you are. I believe you can make a difference just by doing something that you don’t want to do.56. What is Madcaps A. It’s a club that helps charities. B. It’s a homeless shelter.C. It’s a club that helps mothers. D. It’s a club that helps daughters.57. What did the writer think of being a volunteer at the shelter at first A. She thought it was meaningful. B. She thought she was lucky.C. She thought it was the worst thing. D. Not mentioned in the text.58. Which of the following is NOT true A. The little girl is about 5 years old.B. The little girl’s parents were dead.C. The writer has received a good education.D. The writer has come to realize that she is lucky after that moment.59. What’s the meaning of the underlined word open in Para. 6 A. 通畅的 B. 外露的 C. 开着的 D. 不怀成见的60. The story was written to encourage us to ________.A. keep our mind open B. be a volunteerC. care for little girls D. help the homeless【答案】56. A 57. C 58. B 59. D 60. A【解析】【导语】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者加入母女俱乐部并且去收容所帮忙的故事。【56题详解】细节理解题。根据“I said when my mom told me to join Madcaps, a mothers and daughters club that helps charities (慈善机构).”可知,它是一个帮助慈善事业的母女俱乐部,故选A。【57题详解】细节理解题。根据“When she told me I had to volunteer at a homeless shelter, I thought that things could not get worse.”可知,她认为这是最糟糕的事。故选C。【58题详解】细节理解题。根据“ She then walked over to her parents, who were seated at a large table..”可知,小女孩的父母还健在,并没有死,故选B。【59题详解】词义猜测题。根据“ I believe that if you have an open mind about things, you can learn a lot about yourself and the people in your community.”可知,要想更多了解自己和他人,应该要持不怀成见的态度。故选D。【60题详解】推理判断题。根据最后一段“I believe that if you have an open mind about things, you can learn a lot about yourself and the people in your community. ...I believe you can make a difference just by doing something that you don’t want to do.”可知,本文主要是鼓励我们要保持开放的心态,故选A。DPeople often say, “You can’t live only on air.” But Chinese scientists can now tell you: Maybe you can.Scientists from Tianjin Institute of Industrial Biotechnology of the Chinese Academy of Sciences have made great progress. They have changed carbon dioxide, the “infamous” greenhouse gas, into starch (淀粉).Starch is the main part of the flour, rice and corn that we eat every day. It’s created by plants through photosynthesis (光合作用). But according to the team’s director Ma Yanhe, plants do this in a complex (复杂的) and inefficient (低效的) way, which takes about 60 steps. The new study, after six years of hard work, has found a simpler way to do this, with only 11 steps.“Our study shows that creating complex compounds (化合物) like starch is possible in a lab, and there are many areas that can benefit (受益) from this technology,” Ma told China Daily.The scientists first turned CO2 and H2 gas into methanol (甲醇). Then they pieced (组合) these methanol molecules (分子) into bigger and more complex molecules. Finally the starch came out.This method makes it possible to produce food in factories, instead of traditional farming. This will not only help make plenty of starchy crops (农作物) such as potatoes, but also save water, fertilizer (肥料) and land. It may also help recycle CO2 to deal with climate change, according to China Daily.The study can benefit space exploration too. Astronauts no longer need to worry about their food as they travel in space. They may simply turn the CO2 they breathe into the food they eat!61. What is starch A. Carbon dioxide. B. Flour, rice and corn.C. The main part of rice. D. Methanol.62. How many steps can starch be created by scientists according to the new study A. 6. B. 11. C. 24. D. 60.63. How did the scientists create the starch ①Created by plants through photosynthesis.②Changed CO2 and H2 gas into methanol.③Turn the CO2 human beings breathe into the food.④Pieced the methanol molecules into bigger and more complex molecules.A. ①② B. ②③ C. ③④ D. ②④64. According to the text, there are many areas that can benefit from the new technology except ________.A. space exploration B. farming C. photosynthesis D. climate change65. What can we infer (推断) from the text A. Astronauts still need to worry about their food as they travel in space.B. It’s possible to produce food without traditional farming.C. It must take 60 steps to create starch.D. We can’t live only on air.【答案】61. C 62. B 63. D 64. C 65. B【解析】【导语】本文主要向我们介绍了科学家们把二氧化碳转化为淀粉的新技术以及该技术的优点。【61题详解】细节理解题。根据原文“Starch is the main part of the flour, rice and corn that we eat every day.”淀粉是我们每天吃的面粉、大米和玉米的主要成分。可知C选项“淀粉是大米的主要成分”符合题意。故选C。【62题详解】细节理解题。根据原文“The new study, after six years of hard work, has found a simpler way to do this, with only 11 steps.”经过6年的努力,这项新研究发现了一种更简单的方法,只需要11个步骤。可知是11个步骤。故选B。【63题详解】细节理解题。根据原文“The scientists first turned CO2 and H2 gas into methanol (甲醇). Then they pieced (组合) these methanol molecules (分子) into bigger and more complex molecules. Finally the starch came out.”科学家们首先将二氧化碳和氢气转化为甲醇,然后他们将这些甲醇分子拼凑成更大更复杂的分子,最后淀粉出来了。可知D选项符合题意。故选D。【64题详解】推理判断题。根据原文“This method makes it possible to produce food in factories, instead of traditional farming. This will not only help make plenty of starchy crops (农作物) such as potatoes, but also save water, fertilizer (肥料) and land. It may also help recycle CO2 to deal with climate change, according to China Daily.”这种方法使在工厂生产食物成为可能,而不是传统的农业。这不仅有助于生产大量的淀粉类作物,如土豆,而且还能节约水、肥和土地。据《中国日报》报道,这也有助于二氧化碳的循环利用,以应对气候变化。以及“The study can benefit space exploration too.”这项研究也有利于太空探索。可知C选项的光合作用并没有提到。故选C。【65题详解】推理判断题。根据原文“This method makes it possible to produce food in factories, instead of traditional farming.”这种方法使在工厂生产食物成为可能,而不是传统的农业。可知未来不用传统农业生产粮食是可能的。故选B。E从短文后所给的五个选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯,意思完整。Jadav has planted trees for 37 years. ____66____ Though he has had little education, he knows a lot about the environment.Back in 1979, Assam had the worst summer in many years. ____67____ Jadav was very sad. He went to the villagers for help. The elders said that growing trees might help.As a little boy, Jadav began planting seeds (种子) along the sandbar (沙堤). He spent his days on the plants.____68____ No one was interested.It was not easy, but Jadav made it. He has grown a large forest: the Molai Forest.____69____ It’s home to thousands of trees and many rare (珍稀的) animals like deer and elephants.“____70____ If everyone plants just one tree, the problem of global warming will be solved,” said Jadav. Now he still lives in the forest and treats the trees and animals like his children.A. There was nobody helping him.B. Everything we do affects the environment.C. Many snakes were washed by floods and died in the heat.D. Today, Jadav’s forest is larger than a nearby national park.E. He has created a forest alone for the wildlife in Assam, India.【答案】66. D 67. C 68. A 69. E 70. B【解析】【分析】本文介绍了Jadav为保护环境种植的森林。【66题详解】根据“Jadav has planted trees for 37 years. ”可知此处应该介绍Jadav在种树方面的成就,D选项“今天,Jadav的森林比附近的国家公园还要大”符合。故选D。【67题详解】根据“Jadav was very sad. He went to the villagers for help. The elders said that growing trees might help.”可知此处介绍Jadav种树的原因,C选项“许多蛇被洪水冲走,在高温中死去”符合。故选C。【68题详解】根据“No one was interested.”可知对于种树没人感兴趣,因此也没人帮他。A选项“没人帮助他”符合。故选A。【69题详解】根据“He has grown a large forest: the Molai Forest.”可知上一句提出了Molai森林,E选项“他在印度阿萨姆邦单独为野生动物创造了一片森林”也是介绍该森林。故选E。【70题详解】根据“If everyone plants just one tree, the problem of global warming will be solved”可知此处指出保护环境的主题。B选项“我们做的每件事都影响环境”符合。故选B。Ⅴ. 情景交际(共5小题;每小题2分,满分10分)根据情景提示,完成下列各题。71. 你想表达上课铃响了,你可以这样说:____________________________________ bell.【答案】There goes the【解析】【详解】上课铃响了可以这么说“There goes the bell”,故填There goes the。72. 你想告诉别人你去过非洲,你可以这样说:__________________________________ Africa.【答案】I have been to【解析】【详解】have been to“去过某地”,主语是I,助动词用have,故填I have been to。73. 你看到别人的房间很乱时,你可以发出这样的感叹:_______________________________________!【答案】What a mess【解析】【详解】看到房间很乱,可以这样感叹:“太乱了”。What a mess“太乱了”。故填What a mess。74. 你想表达一切都变样了,你可以这样说:Everything ______________________________.【答案】has changed【解析】【详解】根据题干可知,应表达为“一切都变样了”,时态是现在完成时,“改变,变样”change,过去分词是changed。主语是Everything,助动词用has。故填has changed。75. 你想告诉大家让我们成为一个更环保的人,你可以这么说:Let’s ___________________________________ .【答案】be greener people【解析】【详解】根据题干可知,可表达为“让我们成为一个更环保的人”,let sb do sth“让某人做某事”;be“成为”;“更环保的人”greener people。故填be greener people。Ⅵ. 看图写话(共5小题;每小题2分,满分10分)根据每小题所提供的图画情景和提示词,写出一个与图画情景相符的句子。76. work for__________________________________77. chess__________________________________78. in public__________________________________79. noise, make__________________________________80. be, three years__________________________________【答案】76. He works for the Project Hope.77. I like playing chess with my friends.78. Don’t smoke in public.79. Loud noise makes me crazy.80. She has been an English teacher for three years.【解析】【76题详解】根据所给单词和图片提示可知,此处可以表达为“他为希望工程工作。”时态是一般现在时。he作主语;work for作谓语;the Project Hope作宾语,主语是第三人称单数,动词用三单形式。故填He works for the Project Hope.【77题详解】根据所给单词和图片提示可知,此处可以表达为“我喜欢和朋友们下棋。”时态是一般现在时。I作主语;like doing sth作谓语;play chess是固定短语;with my friends作状语。故填I like playing chess with my friends.【78题详解】根据所给单词和图片提示可知,此处可以表达为“不要在公共场所吸烟。”时态是一般现在时。Don’t+动词原形,构成祈使句;smoke“吸烟”;in public作状语。故填Don’t smoke in public.【79题详解】根据所给单词和图片提示可知,此处可以表达为“噪音使我发疯。”时态是一般现在时。loud noise作主语;make作谓语;me作宾语;crazy作宾语补足语。主语是第三人称单数,动词用三单形式,故填Loud noise makes me crazy.【80题详解】根据所给单词和图片提示可知,此处可以表达为“她当英语老师已经三年了。”时态是现在完成时。she作主语;have been作谓语;an English teacher作表语;for three years作状语。主语是第三人称单数,助动词用has,故填She has been an English teacher for three years.Ⅶ. 短文填空(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,根据语境、音标或所给单词的提示,在每个空格内填入一个恰当的词,要求所填的词意义准确、形式正确,使短文意思完整、行文连贯。I recently started a new job, in a small office, where four of us share a fridge. In that fridge, there is a Brita water filter pitcher (滤水壶).Lucy was one ____81____ my workmates in the office. One day she complained (抱怨) the water from the pitcher tasted a little “dirty”. It went on for a few ____82____ (day), and she was surprised I could drink the water without ____83____ (some) trouble. I started to doubt my taste buds (蕾), but the water really tasted fine.I told her that maybe there was nothing wrong with ____84____ pitcher. Finally, she found out the problem was actually her cup. She simply ____85____ /f 'ɡ t/ to clean it, and after a while it started to have an effect on the water inside it. She cleaned her cup, and drank the water with no problem.I can’t help ____86____ (think) about the world we live in. Too often we quickly blame (责备) other people, other things, anything ____87____ /els/ but ourselves. You’re the problem. The world isn’t perfect, I know, but I think we should take a step back sometimes, and ask ourselves some questions: Can I be a little ____88____ (good) Is my heart really pure (纯净的) Can I help to improve this ____89____ / s t 'e n/ with kindness I want to tell you this: please clean your cup. That is ____90____ when you do it, the water will taste much better. I promise.【答案】81. of 82. days83. any 84. the85. forgot 86. thinking87. else 88. better89. situation90. because【解析】【导语】本文讲述了作者和同时露西喝水时发现水很脏的故事,告诉我们:清洗干净自己的杯子,只有洗干净杯子,里面的水味道才会好。【81题详解】句意:露西是我办公室的同事之一。one of+可数名词复数,表示“……之一”,固定表达。故填of。【82题详解】句意:这样持续了几天,她很惊讶我能毫不费力地喝到水。a few修饰可数名词复数形式,故填days。【83题详解】句意:这样持续了几天,她很惊讶我能毫不费力地喝到水。without“没有”,表示否定,否定句中用any不用some。故填any。【84题详解】句意:我告诉她,也许滤水壶没什么问题。此处是特指上文提到过的“Brita water filter pitcher (滤水壶).”,所以用定冠词the。故填the。【85题详解】句意:她只是忘记清洗它,过了一段时间,它开始对里面的水产生影响。根据音标提示可知,该单词为forgot“忘记”,是forget的过去式。故填forgot。【86题详解】句意:我不禁想到我们生活的这个世界。can’t help doing sth“忍不住做某事”,空处用think的动名词形式。故填thinking。【87题详解】句意:我们经常很快地责怪其他人,其他事情,除了我们自己以外的任何事情。根据音标提示可知,该单词为else“别的”。故填else。【88题详解】句意:我能再好一点吗?语境中暗含和现在的自己比较之意,且a little修饰比较级,good的比较级是better。故填better。【89题详解】句意:我能以善意帮助改善这种情况吗?根据音标提示可知,该单词为situation“情况”,this后跟单数形式,故填situation。【90题详解】句意:这是因为当你这样做的时候,水的味道会更好。根据“when you do it, the water will taste much better”可知,这里是解释原因,所以用because引导一个表语从句。故填because。VIII. 书面表达(15分)91. 假如你是李华,最近你的美国笔友Tom谈及自己学校在提倡绿色生活,询问你有何建议。请你根据导图提示用英文给他写一封电子邮件。词数80左右。注意事项:1.回复邮件时可适当发挥,邮件格式已给出,不计入总词数;2.意思清楚,表达通顺,行文连贯,书写规范;3.请勿在文中使用真实的姓名、校名及地名。Dear Tom,I’m happy to know your school encourages you to live a green life. ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________I hope all of these can be helpful to you.Yours,Li Hua【答案】例文Dear Tom,I’m happy to know your school encourages you to live a green life. I think it’s meaningful for everyone and here are some suggestions for you.To start with, you ought to choose the right way to travel around. For example, you’d better take the bus to school instead of taking a car, and it’s also a good idea to ride a bike. Then, in order to save energy, you should turn off the lights and shut off the TV when you don’t use them. In addition, why not plant more trees and flowers They can make the air fresher and bring you good feelings, too. Last but not least, when you go to the supermarket, you can use cloth bags rather than plastic bags.I hope all of these can be helpful to you.Yours,Li Hua【解析】【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇应用文写作,为电子邮件;②时态:时态为“一般现在时”;③提示:根据思维导图中的写作要点,谈谈你对过绿色生活有什么好的建议,适当添加细节,并突出写作重点。[写作步骤]第一步,邮件开头已给出,承接上文,表达自己对绿色生活的观点,引出下文的建议;第二步,具体阐述写作内容。从“出行方式,节约能源,种树等”几个方面提出详细的建议;第三步,书写结语。表达自己的希望。[亮点词汇]①to start with首先②instead of代替③in order to为了④turn/shut off关掉⑤rather than而不是[高分句型]①For example, you’d better take the bus to school instead of taking a car, and it’s also a good idea to ride a bike.(it固定句型,it是形式主语)②you should turn off the lights and shut off the TV when you don’t use them.(when引导的时间状语从句)③why not plant more trees and flowers (Why not....提建议)仁爱版初中九年级期中考试英语试题(满分:150分 时间:120分钟)学校________ 班级________ 姓名________ 座号________Ⅰ. 听力(共三节,20小题;每小题1.5分,满分30分)第一节:听句子 听下面五个句子,从每小题所给的A、B、C三幅图中选出与句子内容相符的选项。(每个句子读两遍)1.A. B. C.2.A. B. C.3.A. B. C.4.A. B. C.5.A. B. C.第二节:听对话听下面七段对话,从每小题所给的A、B、C三个选项中选出正确答案。(每段对话读两遍)6. Where may Mr. Smith be now A. In London. B. At school. C. In New York.7. What are the two speakers talking about A. Air pollution. B. Population problem. C. Noise pollution.8. How long has the man worked in the factory A. Since the factory opened. B. For about seven years. C. Since six years ago.9. What causes the woman not to sleep well at night A. The light pollution. B. The noise pollution. C. The air pollution.听对话,回答以下各小题。10. What has improved a lot in our city A. The environment. B. The water. C. The air.11. Where can the girl go if she wants to visit the places near Tom’s home A. Zoos and parks. B. Shops and restaurants. C. Parks and museums.听对话,回答以下各小题。12. What was the world’s population in 2010 A. 6.8 billion. B. 5.8 billion. C. 7.8 billion.13. Which country has the largest population in the world A. India. B. America. C. China.听对话,回答以下各小题。14. Why are the people out of work (失业) A. Because the big modern factory won’t need them.B. Because the factory was closed for pouring dirty water into the river.C. Because other factories don’t offer them jobs.15. What will the government build A. A new school. B. A new hospital. C. A new factory.第三节:听对话根据你所听到的对话内容,完成下面表格,每空填一词。(短文读三遍)What organization has Wang Lei been in ____16____ China.How long has Wang Lei been in it Half a ____17____.Why did he join it To ____18____ the environment.What do they do in it Collect ___19___ paper, clean the beaches and so on.What does Wang Lei do in it Help to plant trees with ____20____ members.Ⅱ. 选择填空 (共15小题;每小题1分,满分15分)从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的正确答案。21. He used to be a worker, but now he is really ________ excellent football player.A. an B. a C. the22. —What is your dream job —A(n) ________ to build our country.A. engineer B. fisherman C. secretary23. —Have you ________ been to Mount Qingyuan —Not yet. I wish I would go there one day.A ever B. yet C. already24. —What do you often do when you see others littering —I often ________. Everyone should protect our environment.A. pick it up B. throw it around C. blow it away25. —Hurry up, ________ we’ll miss the train.—OK, mum, I am coming.A. and B. so C. or26. —Oh, you’re late again. The film ________ for twenty minutes.—What a pity!A. has begun B. began C. has been on27. — Do you know the Color Run, a five-kilometer race —Yes. So far it______into quite a few cities in our country.A. comes B. came C. has come28. —About ________ of the students in our class took part in the school sports meet. They have made good results.—Really Well done, congratulations!A. second fifths B. two fifth C. two fifths29. —Where is Peter —He isn’t here. He has ________ gone home.A. recently B. probably C. nearly30. —Mrs. Green, how long have you lived in Beijing —Let me see. I have lived here ________ about 10 years.A. since B. for C. in31. We must make a contribution ________ the environment.A. to protect B. to protecting C. for protecting32. —Stop making such noise. I can’t ________ it.—I’m sorry, I won’t do it again.A. bear B. look C. manage33. —Hey, Tom, what’s wrong with you —I’m so ________. I’ve not drunk anything for two hours.A. hungry B. thirsty C. tired34. —I have been to the Great Wall before.—________A. So do I. B. So I have. C. So have I.35. —Miss Gao, I feel so sad because I often do badly in the English exam.—________ was born being good at all things. You can do well in things through hard work.A. Everyone B. Somebody C. NobodyIII.完形填空(共10小题,每小题1.5分,满分15分)从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。In my life I have traveled to many beautiful places. But I have ____36____ forgotten one place. It is my hometown’s Green Water Lake.My hometown has one beautiful lake. It is called Green Water Lake. Actually, Green Water Lake is Green Water River; this river ____37____ two provinces. Some company made a dam (大坝) on the river, so the dam top’s river ___38___ like a lake. The water is very clean and smooth, and there are hundreds of islands (岛) ____39____ the lake. Some islands have thousands of birds; and some have a lot of bamboo, pines, and many other ____40____. The flowers are white, red, pink and purple ____41____. There are beautiful smells and beautiful sights.I lived in my hometown from the time I was ten years old to the time I was eighteen years old. In those ____42____ years every summer I swam in the Green Water Lake. I love this lake very much. I liked to swim in the lake. I liked to dive in the water and watch the fish. Green Water Lake brought me a ____43____ time.Right now every year thousands of ____44____ travel to Green Water Lake. I am very happy that people like the lake, but I ____45____ that people will pollute the lake because Green Water Lake in my heart is very important.36. A. never B. always C. already37. A. covers B. crosses C. meets38. A. smells B. feels C. seems39. A. of B. at C. in40. A. plants B. animals C. fruits41. A. something B. nobody C. everywhere42. A. six B. seven C. eight43. A. wonderful B. terrible C. successful44. A. farmers B. visitors C. scientists45. A. hope B. worry C. believeIV. 阅读理解(共两节,满分45分)第一节阅读以下A、B、C、D四篇短文,根据短文内容,从题中所给A、B、C、D四个选项中,选出最佳答案。(共20小题,每小题2分,满分40分)AThe Monkey King, Ne Zha, Snow Child, and the Calabash Brothers — they are some of China’s most beloved (深受喜爱的) cartoon characters (角色). Now they all show up in a short video, playing different kinds of winter sports. The Shanghai Animation Film Studio made the video to celebrate the Beijing 2022 Winter Olympic Games. Many people said the video “brings back their childhood”.The “Steel Roses” bloomed (盛开) again! On April 13, China’s women’s soccer team won a ticket to this summer’s Tokyo Olympics. They won 2-1 against South Korea in the first leg and had a 2-2 draw in the second leg. They won in the end with an overall score (总成绩) of 4-3.A new Harry Potter game is popular in China. Harry Potter: Magic Awakened came out on Sept 9. NetEase made the game. Fans can try the Sorting Hat (分院帽) to join a house. They can team up for classes and travel in the magic world. However, not all fans are happy about the game. For example, evil curses (邪恶咒语) should be banned (禁止), but in the game, players can pay money to use them.46. According to Text 1, which cartoon character is not showed up in the short video A. Ne Zha. B. Harry Potter. C. The Monkey King. D. The Calabash Brothers.47. According to Text 1, what’s the purpose of the short video A. To celebrate the Beijing 2022 Winter Olympic Games. B. To draw cartoon fans’ attention.C. To bring back people’s childhood. D. To make much money.48. According to Text 2, what’s the overall score of China’s women’s soccer team in the end A. 2-1. B. 2-2. C. 3-4. D. 4-3.49. Where were this summer’s Olympics held A. Tokyo. B. Beijing. C. South Korea. D. Shanghai.50. According to Text 3, who made the new Harry Potter game A. Harry Potter. B. NetEase. C. Magic Awakened. D. Film Studio.BMost of Chinese students have read Luxun’s articles, such as From Baicao Garden to Sanwei Study and My Old Home. We get to know Runtu and Kong Yiji under his pen.Luxun’s life experiences still inspire (鼓舞) young people. He went to Japan to study medicine as his father died of illness. But seeing the dark sides of Chinese society of the early 20th century, he decided to pick up a pen instead of a scalpel (手术刀). He wrote stories to show the dark side of society and tradition, trying to enlighten (启迪) people.A Madman’s Diary is the first modern work to be written in vernacular (白话文), the everyday language spoken by people. Before this, writings were in classical Chinese, or wenyanwen. This change made the writing easier for people to understand. As a result, Lu is called the “the father of modern Chinese literature”.This year marks the 140th anniversary of the great writer’s birth. Born on Sept 25, 1881, his real name is Zhou Shuren. So many years have passed, how do young people think of him “He really encouraged me a lot as he changed his dream to save the country,” said Zhao Zhihan, 13, from Beijing. Luxun is also the most talked-about writer on the video website Bilibili. By April 16 this year, there were more than 13,600 videos about him with 170 million views, according to the site.51. Which of the following is not Luxun’s works A. Baicao Garden to Sanwei Study B. My Old HomeC. A Madman’s Diary D. Snow White52. What did Luxun study in Japan A. Classical Chinese. B. Wenyanwen. C. Medicine. D. Writing.53. Why did Luxun become a writer A. His father died of illness.B. He had seen the dark sides of Chinese society of the early 20th century.C. He wasn’t interested in medicine.D. He is afraid of a scalpel.54. Why was Luxun called “the father of modern Chinese literature” A. He is the first writer who writes novels in vernacular.B. His life experiences still inspire young people.C. His works were all in wenyanwen.D. He is popular on Bilibili.55. Why are people thinking a lot about Luxun this year A. He wrote stories to show the dark side of society.B. Lu is called the “the father of modern Chinese literature”.C. This year marks the 140th anniversary of the great writer’s birth.D. Most of Chinese students have read Luxun’s articles.C“It’s a waste of time,” I said when my mom told me to join Madcaps, a mothers and daughters club that helps charities (慈善机构). When she told me I had to volunteer at a homeless shelter, I thought that things could not get worse.We got there late and walked to the dirty homeless shelter, where we saw a lady shouting at the security guard (保安人员). He dealt with her and then led us to the kitchen, where we ran into our five fellow Madcaps mothers and daughters.Then homeless people started to walk in and a little girl, around 5 years old, walked up and pointed to the food I was handing out. I handed her a cold sandwich and she nodded to say thanks. She then walked over to her parents, who were seated at a large table.As she walked away, I thought about how much I had. I go to one of the top schools in San Diego, I have a great house by the water, and I have a warm meal every night. Then I thought of how little she had. She probably didn’t go to school, and this is where she sleeps and eats every day. It took that little girl to make me realize just how lucky I am.After that moment, I had a change of heart. Now, I love Madcaps and don’t miss one meeting. I have become easy-going and now have many friends in the club.I believe that if you have an open mind about things, you can learn a lot about yourself and the people in your community. You can make new friends and realize just how lucky you are. I believe you can make a difference just by doing something that you don’t want to do.56. What is Madcaps A. It’s a club that helps charities. B. It’s a homeless shelter.C. It’s a club that helps mothers. D. It’s a club that helps daughters.57 What did the writer think of being a volunteer at the shelter at first A. She thought it was meaningful. B. She thought she was lucky.C. She thought it was the worst thing. D. Not mentioned in the text.58. Which of the following is NOT true A. The little girl is about 5 years old.B The little girl’s parents were dead.C. The writer has received a good education.D. The writer has come to realize that she is lucky after that moment.59. What’s the meaning of the underlined word open in Para. 6 A. 通畅的 B. 外露的 C. 开着的 D. 不怀成见的60. The story was written to encourage us to ________.A. keep our mind open B. be a volunteerC. care for little girls D. help the homelessDPeople often say, “You can’t live only on air.” But Chinese scientists can now tell you: Maybe you can.Scientists from Tianjin Institute of Industrial Biotechnology of the Chinese Academy of Sciences have made great progress. They have changed carbon dioxide, the “infamous” greenhouse gas, into starch (淀粉).Starch is the main part of the flour, rice and corn that we eat every day. It’s created by plants through photosynthesis (光合作用). But according to the team’s director Ma Yanhe, plants do this in a complex (复杂的) and inefficient (低效的) way, which takes about 60 steps. The new study, after six years of hard work, has found a simpler way to do this, with only 11 steps.“Our study shows that creating complex compounds (化合物) like starch is possible in a lab, and there are many areas that can benefit (受益) from this technology,” Ma told China Daily.The scientists first turned CO2 and H2 gas into methanol (甲醇). Then they pieced (组合) these methanol molecules (分子) into bigger and more complex molecules. Finally the starch came out.This method makes it possible to produce food in factories, instead of traditional farming. This will not only help make plenty of starchy crops (农作物) such as potatoes, but also save water, fertilizer (肥料) and land. It may also help recycle CO2 to deal with climate change, according to China Daily.The study can benefit space exploration too. Astronauts no longer need to worry about their food as they travel in space. They may simply turn the CO2 they breathe into the food they eat!61. What is starch A. Carbon dioxide. B. Flour, rice and corn.C. The main part of rice. D. Methanol.62. How many steps can starch be created by scientists according to the new study A. 6. B. 11. C. 24. D. 60.63. How did the scientists create the starch ①Created by plants through photosynthesis②Changed CO2 and H2 gas into methanol.③Turn the CO2 human beings breathe into the food.④Pieced the methanol molecules into bigger and more complex molecules.A. ①② B. ②③ C. ③④ D. ②④64. According to the text, there are many areas that can benefit from the new technology except ________.A. space exploration B. farming C. photosynthesis D. climate change65. What can we infer (推断) from the text A. Astronauts still need to worry about their food as they travel in space.B. It’s possible to produce food without traditional farming.C. It must take 60 steps to create starch.D. We can’t live only on air.E从短文后所给的五个选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯,意思完整。Jadav has planted trees for 37 years. ____66____ Though he has had little education, he knows a lot about the environment.Back in 1979, Assam had the worst summer in many years. ____67____ Jadav was very sad. He went to the villagers for help. The elders said that growing trees might help.As a little boy, Jadav began planting seeds (种子) along the sandbar (沙堤). He spent his days on the plants.____68____ No one was interested.It was not easy, but Jadav made it. He has grown a large forest: the Molai Forest.____69____ It’s home to thousands of trees and many rare (珍稀的) animals like deer and elephants.“____70____ If everyone plants just one tree, the problem of global warming will be solved,” said Jadav. Now he still lives in the forest and treats the trees and animals like his children.A. There was nobody helping him.B. Everything we do affects the environment.C. Many snakes were washed by floods and died in the heat.D. Today, Jadav’s forest is larger than a nearby national park.E. He has created a forest alone for the wildlife in Assam, India.Ⅴ. 情景交际(共5小题;每小题2分,满分10分)根据情景提示,完成下列各题。71. 你想表达上课铃响了,你可以这样说:____________________________________ bell.72. 你想告诉别人你去过非洲,你可以这样说:__________________________________ Africa.73. 你看到别人的房间很乱时,你可以发出这样的感叹:_______________________________________!74. 你想表达一切都变样了,你可以这样说:Everything ______________________________.75. 你想告诉大家让我们成为一个更环保的人,你可以这么说:Let’s ___________________________________ .Ⅵ. 看图写话(共5小题;每小题2分,满分10分)根据每小题所提供的图画情景和提示词,写出一个与图画情景相符的句子。76. work for__________________________________77. chess__________________________________78. in public__________________________________79. noise, make__________________________________80. be, three years__________________________________Ⅶ. 短文填空(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,根据语境、音标或所给单词的提示,在每个空格内填入一个恰当的词,要求所填的词意义准确、形式正确,使短文意思完整、行文连贯。I recently started a new job, in a small office, where four of us share a fridge. In that fridge, there is a Brita water filter pitcher (滤水壶).Lucy was one ____81____ my workmates in the office. One day she complained (抱怨) the water from the pitcher tasted a little “dirty”. It went on for a few ____82____ (day), and she was surprised I could drink the water without ____83____ (some) trouble. I started to doubt my taste buds (蕾), but the water really tasted fine.I told her that maybe there was nothing wrong with ____84____ pitcher. Finally, she found out the problem was actually her cup. She simply ____85____ /f 'ɡ t/ to clean it, and after a while it started to have an effect on the water inside it. She cleaned her cup, and drank the water with no problem.I can’t help ____86____ (think) about the world we live in. Too often we quickly blame (责备) other people, other things, anything ____87____ /els/ but ourselves. You’re the problem. The world isn’t perfect, I know, but I think we should take a step back sometimes, and ask ourselves some questions: Can I be a little ____88____ (good) Is my heart really pure (纯净的) Can I help to improve this ____89____ / s t 'e n/ with kindness I want to tell you this: please clean your cup. That is ____90____ when you do it, the water will taste much better. I promise.VIII. 书面表达(15分)91. 假如你是李华,最近你的美国笔友Tom谈及自己学校在提倡绿色生活,询问你有何建议。请你根据导图提示用英文给他写一封电子邮件。词数80左右。注意事项:1.回复邮件时可适当发挥,邮件格式已给出,不计入总词数;2.意思清楚,表达通顺,行文连贯,书写规范;3.请勿在文中使用真实的姓名、校名及地名。Dear Tom,I’m happy to know your school encourages you to live a green life. ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________I hope all of these can be helpful to you.Yours,Li Hua 展开更多...... 收起↑ 资源列表 仁爱版 九年级上学期期中考试英语听力.mp3 仁爱版 九年级上学期期中英语试题(含听力)(原卷版).docx 仁爱版 九年级上学期期中英语试题(含听力)(解析版).docx