资源简介 高三英语人教版选择性必修一 Unit 2 追踪训练姓名:________ 班级:_________一.单句填空,夯实基础(根据语境和所给汉语意思或英语单词,用适当形式填空。)1. He has been _____________from school for some days, so I think his______________ will result in his bad performance in the exam. (缺席)2. He____________ an important position in a company, and is____________ with all kinds of activities,so his ____________brings him great fame and fortune.(占据;忙于;职业)3. He ______________to surf the Internet rather than do anything else because playing computer was his ______________ when he was young.(喜欢;偏爱)4. You must measure the length___________ in order to get the number with___________.(精确的)5. These plants just __________________ respond to light in certain ways. (自动地、自主地)6.In an age of technological ________, the company has won its market place by ________ designs in their products. (革新,创造)7. My heart beat so fast that I was unable to say a single word _____________ I saw the crowd of people in the hall. (立即的;瞬间,片刻;一….就……) 8. With a lot of people ___________ the building of a power plant, the government thought the ____________ reasonable and decided to cancel the proposal. (反对)9. The book is a collection of his previously unpublished _____________ on a variety of topics. (文章)10. The lawyer collected sufficient__________ evidence for the case. After a great deal of __________, the judges ultimately believed that the suspect was innocent.(说服,劝说)11. Have you seen the ___________ hanging in the tree, which ________ everyone against entering the area ahead (警告)12. Visitors are _______________ asked to show their health code as they enter the building. One who doesn’t have a green code will have to do ____________ medical examination. (常规;日常的)Under the _____________ of the general ___________, the soldiers marched forward unless they were ______________ to stop. (命令,控制)Don’t take this medicine in ______________ with alcohol. That is to say, ____________ with alcohol, the medicine is harmful. (结合,混合)Identify actual and ____________ problems before you get stuck in a ______________ dangerous situation. (潜在的,潜力)It is these ________________ who committed the merciless ____________. (犯罪)______________ are capable of _______________ the slight differences when they are looking into a case. (侦查,发现)The film is more of an ironic ___________ than a horror story. It is really ____________. (幻想)___________, most people thought it was ____________ for a boy to dress up like a girl. (正常的)Discuss pollution with your child, ______________ how nice a clean street, lawn, or park looks, and put a special _______________ on its harm to our health. (强调)Scientists have _____________ a disaster that is supposed to be ______________, so some people doubt about their ______________. (预测)They lived in a _____________ house, spending a considerable fortune on expensive wines and other ___________. (奢侈,奢华的)He is a strong ___________ of power-free lifestyle, __________ living without electricity. (倡导)Students should ___________ the temptation to computer games though they may meet ________. (抵制)Thanks to our joint endeavor, it didn’t take long ___________we defeated the virus and returned to have class in the classroom.二.完成句子,提升能力。Under no circumstances __________________________________________________(我能很好地掌握相关的学科) without teachers’face –to-face instruction available.All in all, the rapid development of science and technology _________________________ (使……成为可能) for us _______________________________________(与朋友和家人保持联系) even if they are on opposite sides of the world.我写信向您道歉,因为上周我没能参加您的生日派对。__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.因为朋友们都反对我的计划,我忍不住伤心地哭了。(with, resist)_____________________________________________________________________________在不久的将来,我们将住在智能的家里,当我们忘记的关电视时,它会记得关。In the not-too-distant future, we will be living in smart homes that _______________________ __________________ when we forget.三、阅读C“The apple doesn’t fall far from the tree.” When it comes to device addiction, this may very well be the case. If you believe that how you engage with your smartphone has no impact on your children, think again.One study looked at 200 families and noted that the children of parents with phone addictions were much more likely to have behavior issues. In short, this obsession led to “technoference” or interruption of everyday interactions between parents and kids. In some cases, this interruption happened in face-to-face conversations, and in other cases, the devices disrupted playtime or meals. When this type of “technoference” occurred, parents rated their children as displaying more behavior problems, including whining, losing temper, sulking (生闷气), and becoming frustrated.In addition, according to children development experts, there are bilateral (双边的) signaling systems that occur between adults and children, aiding the construction of the basic architecture of the brain. For example, infants and toddlers are highly engaged with the vocal cues of their parents that tend to happen with simplified grammar, a high-pitched tone, and exaggerated enthusiasm. This mode of relational conversation is incredibly important to a child’s development.With the arrival of smartphones, many parents are distracted and stuck in what experts are calling “continuous partial attention” mode. This leads to significant and recurring disruptions to the parent-child conversation flow, which can impair not only a child’s language learning ability but also their school achievements overall.While your habit may seem harmless, your kids may actually be imitating your behavior and forming a dependence of their own. One study reported that some teenagers may spend up to 12 hours—half of an entire day—online and mindlessly swiping through social media apps without engaging in any one piece of content beyond a few seconds.As a parent, the best thing you can do is lead by example. Try to limit time spent with technology, especially when it diverts (牵制) your attention from other priorities. Shut down smartphones at dinner. Set aside phone-free time each day to engage with your children without the distraction that technology brings. While you may not be able to completely cut ties with new modes of communication, you can be sure that your children get the one-on-one time they need to develop into healthy, happy adults.1. Which is TRUE according to the studies in the passage A. Parents rate their children’s behavior at parent-children time interruptions.B. Children’s poor school achievements are due to their addiction to social media.C. The more engagement of parents, the better development of speech in children.D. Children imitate parents’ behavior but form their own harmless habits.2. What’s the purpose of Paragraph 3 A. To further scientifically explain a child’s behavioral problem.B. To give an argument for the problem of a child’s language learning ability.C. To support the argument for a child’s addiction to devices.D. To present background information for the topic of the passage.3. In what tone does the writer speak to parents in the last paragraph A. Disrespectful. B. Apologetic. C. Negative. D. Friendly.4. Why does the writer start the passage with the quote “The apple doesn’t fall far from the tree.” A. To stress children will follow parents’ example. B. To provide evidence of device addiction.C. To show the close bond between parent and children. D. To highlight the final solution to device addiction.★DWe have more ways to access music than at any time in history and a whole world of unfamiliar styles to explore. The thrill of discovering new songs and new sounds can enrich people of all ages. Except, most of the time, it doesn’t. Our willingness to explore new, unfamiliar music declines with age.Academics have coined the term “open-earedness” to describe this phenomenon. Until around the age of 11, children are generally happy to engage with unfamiliar music. Early adolescence sees a reduction in open-earedness, but is accompanied by an intense increase in interest in music more generally. Open-earedness increases slightly during young adulthood, and then declines as we age.A major study involving more than 250,000 participants confirmed these changing behaviors. It also showed that the significance we give to music after adolescence declines, and the amount of music we listen to reduces from a high point of 20% of our waking time during adolescence, to 13% in adulthood.Researchers have different theories to account for these trends. One explanation for age-based reduction in music consumption simply assumes that responsibility-burdened adults may have less free time at their disposal (自由支配) to explore their musical interests than younger people.Some interpret the observed decline in music engagement in terms of psychosocial maturation. Adolescents use music as an identity marker and engage with it to navigate social circles. Adults have developed personalities and established social groups. As such, drivers to engage with new music are lessened.Some researchers argue that we shouldn’t use a person’s age to predict if their musical taste will stay the same, without first thinking about how we enjoy and use music at different stages of our lives. Teenagers tend to be very aware of what they are listening to. Adults who use music as motivation or accompaniment for activities such as exercise or household chores may be less conscious of the extent to which they actually do listen to new music.5. What does the term “open-earedness” refer to in the passage A. The ability to play music. B. The willingness to explore new music.C. The interest in music during adolescence. D. The significance of music in daily life.6. According to the study, how does the amount of music listened to change as we age A. It remains consistent throughout life. B. It increases from childhood to adulthood.C. It peaks during adolescence and then decreases. D. It gradually declines from childhood to adulthood.7. What factor is suggested as one cause for a reduced interest in new music as people age A. An increase in hearing sharpness. B. Less spare time due to responsibilities.C. An intense decrease in interest in music. D. Changes in personality and social groups.8. Which of the following is the best title for the passage A. Music Consumption: A Lifelong Journey.B. Factors Influencing Music Engagement in Adults.C. Adolescents and Music: Identity and Exploration.D. Decline of Open-Earedness: Age Affects Music Exploration.四、写作假定你是李华,班级毕业旅行候选目的地有“国家自然公园”和“城市博物馆研学”两个方案。请给班长写一封邮件,表达你的偏好并阐述原因。__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________(共7张PPT)absent;absenceoccupies;occupied;occupationpreferred;preferenceaccurately;accuracyautomaticallyinnovation;innovativeinstantlyopposing;oppositionessayspersuasive;persuasionwarning;warnsroutinely;routinecommand;commander;commandedcombination;Combinedpotential;potentiallycriminals;crimesDetectives;detectingfantasy;fantasticNormally;abnormalemphasize;emphasispredicted;unpredictable;predictionluxuriesadvocate;advocatingresist;resistancebefore1.can/could have a good command of relevant subjects2.make it possible;to keep in touch with friends and family3.I'm writing to apologize for my being absent/my absence from your birthday party4.With friends opposed to my plan, I couldn't resist sobbing sadly.5.will remember to switch off the TV【答案】1. C 2. C 3. D 4. A【分析】这是一篇议论文。文章揭示了父母使用智能手机的方式对孩子有很大影响,手机成瘾的父母的孩子更有可能出现行为问题,并提出了解决方案。【1】细节理解题。根据第三段最后一句“This mode of relational conversation is incredibly important to a child’s development.(这种关系对话模式对孩子的成长非常重要)”以及联系上文内容的科学根据、举例可知,家长的参与越多,孩子的语言能力发展越好。故选C项。【2】推理判断题。根据第三段内容“In addition, according to children development experts, there are bilateral signaling systems that occur between adults and children, aiding the construction of the basic architecture of the brain. For example, infants and toddlers are highly engaged with the vocal cues of their parents that tend to happen with simplified grammar, a high-pitched tone, and exaggerated enthusiasm.(此外,根据儿童发展专家的说法,在成人和儿童之间存在着双边信号系统,帮助构建大脑的基本结构。例如,婴幼儿高度关注父母的声音提示,这往往发生在简化的语法,高音,和夸张的热情)”可知,第三段的作用是为下一段进一步证明父母设备上瘾对孩子语言能力发展影响的一个论据。故选C项。【3】推理判断题。根据最后一段第一句“As a parent, the best thing you can do is lead by example.(作为父母,你能做的最好的事情就是以身作则)”以及本段内容可知,最后一段作者对设备上瘾的家长语重心长,真诚友好地规劝,希望它们为孩子创造不受设备干扰的环境,确保孩子的健康成长,说话语气友好。故选D项。【4】推理判断题。根据第一段最后一句“If you believe that how you engage with your smartphone has no impact on your children, think again.(如果你认为你使用智能手机的方式不会对你的孩子产生影响,那么再想想吧)”可知,作者用这个引语引入话题,是为了突出文章话题:父母手机成瘾对孩子的负面影响,孩子反过来会效仿父母。由此可知,其目的是为了强调孩子会以父母为榜样。故选A项。【答案】5. B 6. C 7. B 8. D【导语】这是一篇议论文。文章主要说明了探索新的陌生音乐的意愿会随着年龄的增长而下降这一现象并分析了其原因。【5】词句猜测题。根据第一段“Our willingness to explore new, unfamiliar music declines with age.(我们探索新的、不熟悉的音乐的意愿随着年龄的增长而下降。)”和第二段“Academics have coined the term “open-earedness” to describe this phenomenon.(学者们创造了“open-earedness”一词来描述这种现象。)”可知,open-earedness指的是探索新音乐的意愿。故选B。【6】细节理解题。根据第三段“It also showed that the significance we give to music after adolescence declines, and the amount of music we listen to reduces from a high point of 20% of our waking time during adolescence, to 13% in adulthood.(研究还表明,我们在青春期之后对音乐的重视程度会下降,我们听音乐的数量也会从青春期时占清醒时间的20%的高点下降到成年后的13%。)”可知,研究表明,听音乐的数量在青春期达到顶峰,然后下降。故选C。【7】推理判断题。根据第四段“One explanation for age-based reduction in music consumption simply assumes that responsibility-burdened adults may have less free time at their disposal (自由支配) to explore their musical interests than younger people.(一种对基于年龄的音乐消费量减少的解释简单地假设,承担责任的成年人可能比年轻人有更少的自由时间来探索他们的音乐兴趣。)”可知,随着年龄的增长,人们对新音乐的兴趣下降的一个原因是由于责任而导致的空闲时间减少。故选B。【8】主旨大意题。根据第一段“Our willingness to explore new, unfamiliar music declines with age.(我们探索新的、不熟悉的音乐的意愿随着年龄的增长而下降。)”和第二段Academics have coined the term “open-earedness” to describe this phenomenon.(学者们创造了“open-earedness”一词来描述这种现象。)”和以及下文内容可知,本文介绍了一项研究,研究表明,我们探索新的、不熟悉的音乐的意愿随着年龄的增长而下降,学者们创造了open-earedness一词来描述这种现象,并解释了导致这种现象的原因。由此可知,D. Decline of Open-Earedness: Age Affects Music Exploration(open-earedness的下降:年龄影响音乐探索)适合做本文最佳标题。故选D。Dear monitor,Knowing that our class will choose a place to have graduation trip, I’d like to show my preference for one of the National Natural Parks---Wuyi Mountain National Park.To begin with, it is famous for its unique Danxia landscape with layers of red sandstone peaks rising sharply from the valleys , by which we will learn how erosion shaped these wonders over millions of years, linking textbook geography knowledge to real scenery.Besides, walking along the hiking trails, we will be surrounded by the well-preserved forest,enjoying the luxury of breathing fresh air. Above all, as a significant World Heritage site, Wuyi Mountain has such a long tea culture history that we can an watch tea-picking and learn about the production of Wuyi rock tea, understanding how nature and human wisdom coexist.In conclusion, Wuyi Mountain National Park promises a trip that is both educational and enjoyable, helping us celebrate graduation while gaining a deeper appreciation for the natural world.It will be unforgettable and deepened our love for nature and respect for cultural heritage. 展开更多...... 收起↑ 资源列表 高三英语人教版选择性必修一 Unit 2 追踪训练.docx 高三英语人教版选择性必修一 Unit 2 追踪训练答案.pptx