Unit 1 Friendship 人际交往话题阅读精练- 学案(含答案解析)译林版(2024)八年级英语上册

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 1 Friendship 人际交往话题阅读精练- 学案(含答案解析)译林版(2024)八年级英语上册

资源简介

Unit 1 Friendship人际交往
话题阅读精练
模块 语篇 题型 体裁 词数 内容简介
时文阅读 Passage 1 阅读理解 说明文 280 本文介绍了友谊对青少年的积极影响。
Passage 2 阅读理解 说明文 342 本文介绍了社交媒体时代的青少年友谊给父母带来的挑战,并给出建议。
实战演练 完形填空 说明文 237 本文介绍了交友的不易,并列举了成为“真朋友”所需要具备的一些品质。
阅读理解 A 应用文 226 本文展示了在交友过程中遇到的烦恼和给出的一些建议。
B 记叙文 306 本文讲述了两个人从互相敌对到想成为朋友的过程。
C 说明文 270 本文介绍三种不同的朋友的特点。
短文填空 说明文 265 本文阐述了友谊的重要性以及成为好朋友所需的品质。
Passage 1
Friendship Helps in the Teenage Years 青少年时期的友谊益处大
Friendship is super important when you are a teenager. A study by Pew Research shows that about half of American teenagers (51%) feel they can easily get along with their friends. But almost the same number (48%) think they are different from their friends. Teenage years are a time when your body and feelings change a lot. It’s really necessary to have good friends to support you. Friends make you feel liked and part of a group. They also help you learn useful life skills and form good social habits. This can help you make smart choices and feel more confident in dealing with people. Good friendship is very important for a teenager’s mental health. NPR said that researchers found teenagers with close friends are less worried and feel better about themselves. If a teen doesn’t have good friends, they may feel lonely. This loneliness can cause problems like depression and other mental health issues. When you have friends, you can talk to them about your thoughts and feelings. Friends make you feel safe and comfortable. Friendships also help teenagers learn how to talk well and solve problems. When teens deal with their relationships, they learn to handle disagreements, find solutions, and end arguments. These skills will be useful throughout their lives. Moreover, friendships in the teenage years help teens feel like they belong to a community. Having a good group of friends gives teens a sense of what they should do and who they are. It also gives them the courage to express their ideas. This is especially important for teens from groups that are not treated fairly. Friendships can help them stand together and fight for their rights. 友谊在青少年时期至关重要。皮尤研究中心的一项研究显示,约一半的美国青少年(51%)觉得自己很容易和朋友相处,但几乎相同比例(48%)的人认为自己与朋友不同。青少年时期是身体和情感变化剧烈的阶段,拥有好朋友支持你非常必要。朋友让你感到被喜爱,并成为群体的一部分;他们还帮助你学习实用的生活技能,养成良好的社交习惯,这能帮助你做出明智的选择,并在与人交往时更有自信。 良好的友谊对青少年的心理健康至关重要。美国国家公共电台(NPR)称,研究人员发现,拥有亲密朋友的青少年更少焦虑,对自我的感觉也更好。如果一个青少年没有好朋友,可能会感到孤独,而这种孤独可能引发抑郁等心理健康问题。当你有朋友时,可以和他们分享想法和感受,朋友会让你感到安全和舒适。 友谊还能帮助青少年学习沟通和解决问题的能力。当青少年处理人际关系时,他们会学会应对分歧、寻找解决方案并终止争吵。这些技能将在他们的一生中发挥作用。 此外,青少年时期的友谊能让他们产生归属感。拥有一群好朋友会让青少年明确 “该做什么” 和 “自我定位”,也会赋予他们表达想法的勇气。这对来自被不公平对待群体的青少年尤为重要 —— 友谊能帮助他们团结起来,为自己的权利而奋斗。
【长难句分析】
1. A study by Pew Research shows that about half of American teenagers (51%) feel they can easily get along with their friends.
翻译:皮尤研究中心的一项研究表明,约一半的美国青少年(51%)觉得自己很容易和朋友相处。
分析:
主句结构为 “A study... shows that...”(主谓 + 宾语从句)。
“that about half of American teenagers...” 是宾语从句,说明研究结果;从句中 “feel they can...” 又是一个省略了引导词 “that” 的宾语从句,表达青少年的感受。
2. NPR said that researchers found teenagers with close friends are less worried and feel better about themselves.
翻译:美国国家公共电台称,研究人员发现有亲密朋友的青少年更少焦虑,对自己的感觉也更好。
分析:
主句为 “NPR said that...”(主谓 + 宾语从句)。
宾语从句中 “researchers found...” 是第二层主谓结构,“teenagers with close friends are less worried...” 是省略了 “that” 的宾语从句,描述研究发现。
“with close friends” 是介词短语作后置定语,修饰 “teenagers”;“less worried” 和 “feel better” 是并列的表语和谓语,表达比较级含义。
3. Having a good group of friends gives teens a sense of what they should do and who they are.
翻译:拥有一群好朋友会让青少年产生一种 “他们该做什么” 和 “自己是谁” 的意识。
分析:
动名词短语 “Having a good group of friends” 作主语,谓语动词用第三人称单数 “gives”。
“a sense of...” 后接两个宾语从句 “what they should do” 和 “who they are”,用 and 连接,说明意识的具体内容。
【重难词汇梳理】
1. research /r s rt / n. 研究
2. mental / mentl/ adj. 精神的;心理的
3. depression /d pre n/ n. 抑郁;沮丧
4. handle / h ndl/ v. 处理;应对
5. disagreement / d s ɡri m nt/ n. 分歧;意见不合
6. solution /s lu n/ n. 解决方法
7. throughout /θru a t/ prep. 遍及;贯穿
8. community /k mju n ti/ n. 社区;群体
9. express / k spres/ v. 表达;表示
10. fairly / ferli/ adv. 公平地;相当
11. argument / ɑ rɡjum nt/ n. 争论;争吵
Passage 2
Teen Friendships in the Social Media Age社交媒体时代的青少年友谊
Today’s teenagers often use social media, messaging apps, and text messages to keep their friendships. But sharing things on social media can be bad for teens’ feelings. Sometimes, teens see events that their friends went to but they didn’t get invited. Or they compare themselves to the pictures and posts they see on social media and feel not good enough. A report from the Pew Research Center said that 21% of teens who use social media feel worse about their own lives because of what they see from their friends on it. And 68% of them have seen fights or problems among their friends on social media. Here is what parents can do to help. They can make some places at home “phone-free zones,” like during meals. They can also plan activities without using phones or other electronics. Parents can set times when teens can’t use their phones at night. And they should follow these rules. Planning family trips without using electronics is a good idea, too. Parents should talk to their teens about why using too much social media and phones can be bad for their friendships. Teens can understand these things if parents explain them well. Real friends will still be friends even when they aren’t using their phones. Parents can’t pick friends for their teens, and they shouldn’t try to control their friendships. But parents should talk to teens about what a good friendship feels like and teach them how to be a good friend. The best friendships for teens let them talk about their feelings freely. They don’t need to worry about being made fun of or criticized. Good friendships mean listening to each other, sharing, and responding kindly, with support and nice words. It’s also important for teens to know that not all friendships last. People change as they grow up, and sometimes friends just stop being close. Parents can help teens think about what’s important in a friendship. Friendships are more likely to stay strong when teens have the same values and wants in a friendship. 如今的青少年经常使用社交媒体、即时通讯应用和短信来维系友谊。但在社交媒体上分享内容可能会影响青少年的情感。有时,青少年会看到朋友参加了自己未被邀请的活动;或者他们会把自己和在社交媒体上看到的图片、帖子作比较,从而觉得自己不够好。皮尤研究中心的一份报告指出,21% 使用社交媒体的青少年会因为看到朋友在上面发布的内容而对自己的生活感到更糟糕,68% 的人曾在社交媒体上目睹朋友间的争吵或矛盾。 以下是父母可以提供的帮助:他们可以在家中设定一些 “无手机区域”,比如用餐时;也可以策划不使用手机或其他电子设备的活动。父母可以规定青少年夜间不能使用手机的时间,并且自己也应遵守这些规则。计划不使用电子设备的家庭旅行也是个好主意。此外,父母应该和孩子谈谈为什么过度使用社交媒体和手机会损害友谊 —— 如果父母解释得当,青少年能够理解这些道理。真正的朋友即使不使用手机,也依然是朋友。 父母不能为孩子挑选朋友,也不应试图控制他们的友谊。但父母应该和孩子谈论 “良好的友谊是什么感觉”,并教会他们如何成为一个好的朋友。 对青少年而言,最好的友谊是让他们能自由表达感受,不必担心被嘲笑或批评。良好的友谊意味着彼此倾听、分享,并以支持和友善的语言善意回应。 同样重要的是,青少年需要知道并非所有友谊都能长久。人在成长过程中会发生改变,有时朋友之间的亲密关系也会自然疏远。父母可以帮助孩子思考友谊中什么是重要的 —— 当青少年在友谊中拥有相同的价值观和期望时,友谊更可能保持牢固。
【长难句分析】
1. A report from the Pew Research Center said that 21% of teens who use social media feel worse about their own lives because of what they see from their friends on it.
翻译:皮尤研究中心的一份报告称,21% 使用社交媒体的青少年因为在上面看到朋友的动态,而对自己的生活感到更糟糕。
分析:
主句:A report...said that...(主谓 + 宾语从句);
宾语从句:21% of teens...feel worse...(主语 + 系表结构);
定语从句:who use social media(修饰 “teens”,说明 “使用社交媒体的青少年”);
原因状语:because of what they see...(what 引导宾语从句,作 of 的宾语)。
2.Friendships are more likely to stay strong when teens have the same values and wants in a friendship.
翻译:当青少年在友谊中拥有相同的价值观和需求时,友谊更可能保持牢固。
分析:
主句:Friendships are more likely to stay strong(主系表 + 不定式结构);
时间状语从句:when teens have...(说明友谊牢固的条件);
固定搭配:be likely to do(可能做某事),the same...as(与…… 相同)。
【重难词汇梳理】
1.compare v. /k m pe (r)/ 比较
2.electronics n. / lek tr n ks/ 电子产品
3.control v. /k n tr l/ 控制
4.criticize v. / kr t sa zd/ 批评
5.respond v. /r sp nd/ 回应;反应
6.values n. / v lju z/ 价值观(复数)
7.community n. /k mju n ti/ 群体;社区
一、完形填空
(24-25八年级上·江苏连云港·阶段练习)Making friends is not easy. Sometimes it can take 1 before you become true friends with someone. Friendship means different things to different people, 2 most people have the same opinions (观点) about what a “TRUE FRIEND” should be. There are some common qualities of a “TRUE FRIEND”.
Firstly, true friends should be 3 with each other. It means telling the truth 4 and 5 telling lies, but of course, this is not always so easy. Sometimes you do not want your friends to know 6 about you, such as getting a terrible score in a test. Then you may want to tell a lie to make yourself feel much 7 , but this is not a good idea. Your friends will 8 out the truth at last, and they will be 9 because you lied to them. So it is very important 10 friends to believe in each other.
The second most important quality of a true friend is being a good 11 . You do not want to have a friend who is 12 to listen to your problems, or a friend who might talk about your problems with everybody in school. It is very important for friends to 13 a secret.
Finally, be generous to your friends. You should 14 your things with your friends.
Please remember 15 we give you. We believe you will have more friends in the future.
1.A.minutes B.days C.hours D.years
2.A.but B.and C.then D.so
3.A.kind B.honest C.helpful D.polite
4.A.all the time B.sometimes C.some time D.some times
5.A.never B.always C.sometimes D.usually
6.A.something good B.anything good C.something bad D.anything bad
7.A.better B.worse C.bad D.good
8.A.find B.put C.come D.look
9.A.nervous B.happy C.angry D.cheerful
10.A.to B.for C.of D.with
11.A.listener B.talker C.speaker D.reader
12.A.willing B.ready C.not willing D.getting ready
13.A.make B.let C.take D.keep
14.A.give B.send C.talk D.share
15.A.the jokes B.the advice C.the secrets D.the activities
【答案】
1.D 2.A 3.B 4.A 5.A 6.D 7.A 8.A 9.C 10.B 11.A 12.C 13.D 14.D 15.B
【导语】本文主要探讨了交友的不易,并列举了成为“真朋友”所需要具备的一些品质,如诚实、倾听以及慷慨分享。
1.句意:有时候可能要花费很长时间才能和某人成为真正的朋友。
minutes分钟;days天;hours小时;years年。由“Making friends is not easy.”可知,交朋友需要一段比较长的时间。故选D。
2.句意:友谊对不同的人意味着不同的事情,而大多数人对“真正的朋友”的看法是相同的。
but但是;and而且;then然后;so 所以。由“different things to different people”和“most people have the same opinions”是转折关系。故选A。
3.句意:首先,真正的朋友应该相互诚实。
kind友好的;honest诚实的;helpful有帮助的;polite 礼貌的。根据下文提到的“telling the truth”可知,此处指诚实。故选B。
4.句意:这意味着一直要说实话,并且永远不要撒谎。
all the time一直;sometimes有时;some time 一些时间;some times 几次。由“It means telling the truth”可知,强调真实要一直说实话。故选A。
5.句意:这意味着一直要说实话,并且永远不要撒谎。
never从不;always总是;sometimes有时;usually 通常。由“telling the truth”可知,强调诚实,永远不要说谎。故选A。
6.句意:有时候你不想让你的朋友知道一些关于你的坏事,比如考试得了一个糟糕的分数。
something good好事,用于肯定句;anything good任何好事,常用于否定句、疑问句;something bad坏事,用于肯定句;anything bad任何坏事,常用于否定句、疑问句。由“getting a terrible score in a test.”可知,这是不好的事;由“you do not”可知,这是否定句。故选D。
7.句意:然后你可能想撒谎让自己感觉更好。
better更好;worse更差;bad不好;good好。由“much”可知,后接比较级;由“tell a lie to make yourself feel much”说谎的目的通常是为了自己感觉更好。故选A。
8.句意:你的朋友最终会发现真相并且他们会因为你撒谎而生气。
find找到;put放置;come来;look看。由“out the truth”可知,朋友会“找出”真相。故选A。
9.句意:你的朋友最终会发现真相并且他们会因为你撒谎而生气。
nervous紧张;happy高兴;angry生气;cheerful愉快。根据“because you lied to them”可知,被朋友撒谎后情绪一般是生气。故选C。
10.句意:所以朋友之间非常重要的是相互信任。
to去;for为了;of的;with与。由“it is very important”可知,此句结构为:It’s+adj. for sb. to do sth.。故选B。
11.句意:第二个最重要的品质是真正的朋友是一个好的倾听者。
listener听众;talker说话者;speaker演讲者;reader读者。由“listen to your problems”可知,好的朋友是一个愿意倾听的人。故选A。
12.句意:你不希望有一个不愿意倾听你问题的朋友,或者一个朋友可能会和学校里的每个人谈论你的问题。
willing愿意的;ready准备好的;not willing不愿意的;getting ready准备的。由“You do not want to have a friend”可知,不想要一个不愿意倾听的朋友。故选C。
13.句意:非常重要的是朋友要保守秘密。
make制造;let让;take带;keep保持。由“a secret”可知,保守秘密用“keep a secret”。故选D。
14.句意:你应该与你的朋友分享你的东西。
give给;send发送;talk谈论;share分享。根据“your things with your friends”可知,与朋友要分享东西。故选D。
15.句意:请记住我们给你的建议。
the jokes笑话;the advice建议;the secrets秘密;the activities活动。根据前文“Firstly,The second...”可知,符合前文给出的友谊建议。故选B。
二、阅读理解
A
(23-24八年级上·江苏镇江·期中)
Dear Raymond, I have a good friend. Her name is Daphne. I think she is a bit stingy and easy to get angry. When I have some nice snacks or other things, I will share them with her. But she never shares anything with me. And if I gently play jokes on her, she will shout at me. What should I do Can you help me Breda
Dear Breda, It seems that your friend is a bit difficult to get along with. But there are two things for you to think about. The first is that you might not know as much about your friend as you think you do. Do you know what her life is like at home Her parents might fight with each other often. What do you know about her feelings She might be upset or worried, and doesn’t know who to turn to for help. These things can make people act in strange ways. Then again, maybe your friend is just difficult to deal with (对待). How important is her friendship to you Sometimes you just have to know how to choose a good friend. It is not an easy thing to do. But if her friendship is causing more harm (伤害) than good, then it might be something for you to think about. Raymond
1.What does the underlined word “stingy” mean in Chinese
A.慷慨的 B.吝啬的 C.多疑的 D.忙碌的
2.In Raymond’s letter, what did he ask Breda to do
A.Tell Daphne about her feelings. B.Make friends with Daphne’s parents.
C.Try to find out why Daphne acts like that. D.Stop being friends with Daphne right now.
3.What can Breda learn from Raymond’s letter
A.Daphne is important. B.How to deal with friends.
C.Friendship hurts people. D.Choosing friends is difficult.
【答案】1.B 2.C 3.B
【导语】本文讲述了Breda向Raymond求助她在交友过程中遇到的烦心事,Raymond给她提出了一些建议。
1.词句猜测题。根据“I think she is a bit stingy and easy to get angry. When I have some nice snacks or other things, I will share them with her. But she never shares anything with me.”可知,她从不跟我分享任何东西,故推出划线部分stingy意为“吝啬的”。故选B。
2.细节理解题。根据“Do you know what her life is like at home Her parents might fight with each other often. What do you know about her feelings ”可知,Raymond建议Breda弄清楚为什么她会如此表现。故选C。
3.推理判断题。根据“But if her friendship is causing more harm (伤害) than good, then it might be something for you to think about.”可推知,Breda从信中应该会学到如何与朋友相处。故选B。
B
(23-24八年级上·江苏扬州·期中)Why is Becky angry Read what she wrote in her diary to find out.
Sunny October 13
There’s a new girl named Sasha in our class. Mrs Ramirez put Sasha at our table, right next to me. Then Mrs Ramirez said, “Becky, I know you’ll be a big help to Sasha.” I smiled at Sasha, and she smiled back. Maybe we’ll become friends. It would be so great to have a new friend!
Cloudy October 17
I am really angry with Sasha. I’m not sure if I want to be her friend. I’ve been trying hard to be nice, but today she got me in big trouble! When the break ended this afternoon, Mrs Ramirez asked me to bring the soccer inside and put it away. When I walked into the classroom, I broke a rule (规章制度) — I kicked the ball indoors. The ball knocked over a flowerpot (盆). As Mrs Ramirez was still out in the hall, all I had to do was to pick up the pot pieces and clean up the floor. But before I could, Sasha ran and got Mrs Ramirez. How terrible! Now I have to stay inside! I am so angry at Sasha!
Sunny October 21
Today our class went to the computer lab. When the lesson was over, Mr Munn told us to turn off the computers. Then we lined up (排队) and waited to go home. That was when I noticed that the computer that Sasha had used was still on. I thought about telling Mr Munn. But instead, I walked out of line quietly and turned off the computer. When I got back inline, Sasha was smiling at me. She made a silent “thanks” with her mouth.
Maybe Sasha and I can be friends after all.
1.Which is probably the rule for their class
A.Don’t wear hats in the classroom. B.Don’t listen to music in the hall.
C.Don’t bring the ball to the classroom. D.Don’t play the ball in the classroom.
2.How does Becky feel about Sasha at the end of this passage
A.Happy. B.Worried. C.Angry. D.Terrible.
3.Which is the correct order of the things that happened
①Becky got angry with Sasha. ②The class went to the computer lab.
③Becky turned off the machines for Sasha. ④Mrs Ramirez put Sasha at Becky’s table.
A.①②③④ B.②③①④ C.③①④② D.④①②③
4.What’s Becky’s diary mainly about
A.School rules. B.The secrets between friends.
C.The growth of friendship. D.Advice on friendship.
【答案】 1.D 2.A 3.D 4.C
【导语】本文主要讲述了Becky和Sasha之间发生的事情,她们两个从互相敌对到想成为朋友的过程。
1.细节理解题。根据“I broke a rule (规章制度) — I kicked the ball indoors.”可知,班规可能是:不要在教室里玩球,故选D。
2.推理判断题。根据“When I got back inline, Sasha was smiling at me. She made a silent ‘thanks’ with her mouth.”以及“Maybe Sasha and I can be friends after all.”可知,Sasha在对着Becky笑,她觉得她们可能能成为朋友,所以她应该很开心。故选A。
3.细节理解题。根据“Mrs Ramirez put Sasha at our table, right next to me.”可知,④放第一位,排除ABC。故选D。
4. 主旨大意题。本文主要讲述了Becky和Sasha之间发生的事情,她们两个从互相敌对到想成为朋友的过程。故选C。
C
(22-23八年级上·浙江宁波·期中)Do you have true friends Do you want to know better between you and your friends There are three different kinds of friends: “pest friends”, “guest friends”, and “best friends”.
The first kind of friend is simply acquaintances (熟人), and all you usually know about them is their names. You may meet this kind of friend at school, at work, or on the bus, but you don’t miss them when they’re not around. When this kind of friend does something bad, you don’t tell them. That is why they are called “pest friends”.
The second kind of friend could also be called “guest friends”. They are closer than acquaintances, but not as close as true friends. You know their names, a little of what they like or dislike, and a little of their family histories; you usually have a few things in common, but you don’t talk about anything deep, such as your wishes or fears (害怕), and they don’t open up to you how they really feel.
The last kind of friend, the “best friend”, is the one you know the deepest. You’re like family, and know everything about each other. You have no problem staying at each other’s houses, and you share your deepest feelings and thoughts. They will correct you when you’re wrong, and though they may not be perfect, they at least will always care about you, and hardly ever do anything bad to hurt you.
We all have our pest, guest, and best friends. We should value all friendships and remember, all best friends start out as just acquaintances.
1.If you and David are neighbors and classmates, and do things together, but don’t share your feelings, you are “________”.
A.pest friends B.guest friends C.best friends D.not friends
2.The fourth paragraph mainly tells us ________.
A.how to make a best friend B.how to learn from your best friends
C.what a “best friend” is D.what a best friend can do for you
3.From the passage, we can learn that ________.
A.pest friends are important than guest friends
B.we miss our pest friends when we’re not with them
C.a best friend hardly ever does something bad to you
D.a “pest friend” will never become your best friend
4.Which of the following shows the structure (结构) of the passage
A. B.
C. D.
【答案】 1.B 2.C 3.C 4.B
【导语】本文主要介绍了三种不同的朋友的特点。
1.细节理解题。根据“but you don’t talk about anything deep, such as your wishes or fears (害怕), and they don’t open up to you how they really feel.”可知,对于guest friends我们不会分享我们内心的感受。故选B。
2.段落大意题。根据“The last kind of friend, the “best friend”, is the one you know the deepest.”可知,本段主要介绍了什么是最好的朋友。故选C。
3.细节理解题。根据“they at least will always care about you, and hardly ever do anything bad to hurt you.”可知,最好的朋友几乎不会对你做一些不好的事情。故选C。
4.文章结构题。根据“There are three different kinds of friends: “pest friends”, “guest friends”, and “best friends”.”首先引出主题:不同的三种朋友;第二、三和四段分别对三种朋友的特点进行了论述,最后一段进行总结,可知本文属于总分总结构。故选B。
三、短文填空
(23-24八年级上·江苏泰州·期中) Too many people want others to be their friends, but they don’t give friendship (友谊) back. That is why some friendships don’t last very long. 1 (have) a friend, you have to be a friend. You must learn to treat your friend the way you want your friend to treat you. Learning to be a good friend means learning three rules: be honest; be generous; be understanding.
Honesty is where a good friendship 2 (start). Friends must be able to trust one another. 3 you don’t tell the truth, people will usually find out. If a friend finds out that you haven’t been honest, you may lose your 4 (friend) trust. Good friends always trust one another and speak and act 5 (honest).
Generosity means sharing and sharing makes a friendship grow. You don’t have to give your lunch money or your clothes, of course. Instead, you have to learn how to share things you enjoy, your 6 (hobby) and interests. Naturally you will want to share your ideas and feelings. They tell your friend what is important to you. By sharing them you help your friend know you 7 (good).
Sooner or later everyone needs understanding and help 8 problems. Something may go wrong at school. 9 (talk) about the problem can make it easier to solve (解决). Turning 10 a friend can be a first step in solving the problem. So to be a friend you must listen and understand. You must try to put yourself in your friend’s place so you can understand the problem better.
【答案】
1.To have 2.starts 3.If 4.friend’s 5.honestly 6.hobbies 7.well/better 8.with 9.Talking 10.to
【导语】本文是一篇说明文。主要阐述了友谊的重要性以及成为好朋友所需的品质,如诚实、慷慨和理解。
1.句意:为了有朋友,你必须成为一个朋友。由“you have to be a friend”可知,此处表示目的,to have表目的。故填To have。
2.句意:诚实是良好友谊的起点。由于此句是一般现在时,“a good friendship”在从句中作主语,当单数看待,“start”在从句中作谓语,用三单形式。故填starts。
3.句意:如果你不说实话,人们通常会发现的。由“people will usually find out”可知,此处是一个假设,if如果,位于句首,首字母要大写。故填If。
4.句意:如果朋友发现你不诚实,你可能会失去你朋友的信任。由于“trust”是名词,其前用名词所有格修饰,friend’s朋友的。故填friend’s。
5.句意:好朋友总是相互信任,言行一致。由于“act”是动词,用副词修饰。honest诚实的,其副词为honestly。故填honestly。
6.句意:相反,你必须学会如何分享你喜欢的东西,你的爱好和兴趣。由“and interests”可知,hobby用复数形式。故填hobbies。
7.句意:通过分享它们,你帮助你的朋友很/更好地了解你。由于“know”是动词,用副词修饰,good副词为well,此题也可用比较级,better。故填well/better。
8.句意:迟早每个人都需要理解和帮助解决问题。由于“help”后接with,help with在某方面帮助……。故填with。
9.句意:谈论这个问题可以使它更容易解决。由于“can be”作谓语,此空考查动名词作主语,位于句首,首字母要大写。故填Talking。
10.句意:向朋友求助可能是解决问题的第一步。由“Turning ... a friend”可知,此处表达“向朋友求助”,turn to sb.向某人求助。故填to。

展开更多......

收起↑

资源预览