资源简介 UNIT 2 LOOKING INTO THE FUTUREPeriod 1 Reading and Thinking Ⅰ.根据句意并结合首字母或汉语提示写单词1.Maybe there will be (自动的) kitchens to cook meals for us in the future.2.Make exercise a part of your daily r to keep you healthy.3.The document is very important and it should be kept in a (安全的) place.4.Students are encouraged to develop c thinking instead of accepting opinions without questioning them.5.No one can predict how much damage the radiation l will cause to the environment.6.Nowadays, cancer may soon be (发现) in its early stage.7.They live in a r area, inaccessible except by car.8.The news may be unexpected; (然而), it is true.Ⅱ.一词多义1.The star is more distant from the earth than the sun.词性: 词义: 2.After I went to high school, I became distant from my father. 词性: 词义: 3.Rhoda is a distant cousin of mine, who makes a living by making hats. 词性: 词义: 4.A lot of instant food proves harmful to people of all ages. 词性: 词义: 5.Not surprisingly, the bag worth 55 dollars was an instant hit with travellers. 词性: 词义: 6.The earthquake destroyed the whole city in an instant. 词性: 词义: Ⅲ.单句语法填空1.The young man was persuaded (take) up that job.2.Doctors issued a (warn) against eating any fish caught in the river.3.This technical (innovate)was put forward by this professor, which will save us much time and increase our (efficient).4.People develop a preference a particular style of learning at an early age, which will in turn affect learning.5.The X-ray showed (normal)growth in the lungs, raising concerns about the possibility of cancer.6.A digital collection of movable cultural relics was created and eventually made available the public on the Internet.7.The film is relevant what is being discussed in class.8.We must (constant) adapt and innovate to ensure success in a growing market.Ⅳ.选用方框中的短语并用其适当形式填空switch off, lead to, catch fire, early on, in addition, in this sense, keep track of, no longer1.Don’t stand too close to that stove.Your clothes may .2.They read the newspapers every day to current events.3.I learnt from my dad that making mistakes is nothing to be afraid of, but is a part of learning.4.I dislike the pattern of the dress. , the colour doesn’t suit me.5.If I have to give up one of them, I would turn off the TV rather than my cell phone.6.Many students have snacks because they are aware of their potential harm to health.7.Big challenges, however,can sometimes great solutions.8.No greatest thing has ever been achieved without motivation. , our kids need to stay motivated.Ⅴ.根据汉语提示完成句子1.毫无疑问,这个活动给我们提供了一个亲近大自然的机会。(动词不定式作定语)There is no doubt that the activity offers us .2.昨天我在书店遇到了林林,一看到她,我就认出了她。(the instant)Yesterday I encountered Linlin in the bookshop, and , I recognized her.3.他不知道怎样回答这个问题。(疑问词+动词不定式)He has no idea of .4.还需要很长时间他才能适应新的角色:从一个毕业生转变为一位教师。(before, switch) he can adapt to the new role: a graduate to a teacher.5.通告是用几种语言写的,以便大家都能看懂它们。(so that)The notices are written in several languages .Ⅵ.课文语法填空In the near future, we will be living in smart homes, which will ensure our 1. (secure), save us energy and provide a more comfortable environment 2. (live) in.In the future, almost everything will be automatically controlled in our home.It will use 3. (integrate) sensors to tell when you leave home, and then go into an energy-efficient mode all by 4. (it).Your home will also learn your daily routine and preferences, so everything will be ready when you get home every evening.All controls will respond to voice 5. (command), so you just say aloud 6. you want.In addition, smart homes can help monitor your health.They will send a warning to your phone if there is a problem and give you suggestions, thus 7. (potential) saving your life.They can also help to prevent serious damage 8. accidents.For instance, if a water pipe 9. (start) leaking, your smart home will detect it.This smart technology isn’t a fantasy.Many new innovations have become 10. reality.Nevertheless, it will take a few years before most new homes start to use this new technology. 阅读理解A主题语境:人与社会之科学与技术 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟Modern farms are increasingly automated—from GPS-controlled combine harvesters to machines that shake apples from trees.However, most vineyards (葡萄园) have a strict no-robots policy.Like all soft fruit, grapes have a narrow window of ripeness, and are easy to be bruised (碰伤) or crushed if picked by metallic fingers.A project at Saffron Grange vineyard in Essex, however, aims to change some minds.Engineers at Queen Mary University of London (QMUL), working with Extend Robotics, are building a grape-picking robot equipped with visual sensors powered by artificial intelligence.The visual sensors work by looking for light that has passed through the grapes and measuring which wavelengths come out the other side to tell when fruit is ripe.A glass of ethanol (乙醇) and a glass of water may look the same to the naked eye but if you can see exactly which wavelengths of light are absorbed by the liquid, it is no brainer to tell them apart.The same technique can be used to determine the levels of sugar present in grape juice, but doing all this when the juice is still inside a grape and the grape is still on a vine is a challenge.“The information contained in the spectrum (光谱) is actually too abundant,” says Lei Su, a researcher at QMUL.So the team has trained an AI model to focus on the grape itself and ignore the noise.The project is still in its early stages.The current version of the robot has to be awkwardly controlled in real-time by a pilot wearing a virtual-reality (VR) headset.Robotic help would be a benefit for the vineyard, though.Harvest time is short and intense.But insufficient autumn sunlight, labour shortages and variations caused by climate change mean it often takes more than a week.With a robot, Paul Harrison, the vineyard’s manager, expects to turn grape-picking into a 24-hour operation by hiring skilled labourers in Australia who could dial into the VR controls and pick grapes remotely, after his local workers have clocked off for the day.1.What makes grape-picking particularly challenging for robots?( )A.Grapes are too juicy.B.Grapes are easy to be ripe.C.Grapes are easily damaged.D.Grapes are hard to preserve.2.How does the AI system determine the ripeness of grapes?( )A.By analyzing the color of the grapes.B.By measuring the weight of the grapes.C.By observing the sunlight of the weather.D.By detecting the sugar level of the grapes.3.What is the main benefit of grape-picking robots to Paul Harrison?( )A.Reducing labor costs.B.Increasing harvest speed.C.Improving grapes’ quality.D.Extending the harvest season.4.What is the main idea of the text?( )A.Grape-picking skills are highly improved.B.Grape-harvesting has been fully automated.C.AI has been employed to reduce labor costs.D.Grape-picking robots are being built in vineyards.B主题语境:人与社会之科学与技术 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟A new electronic bandage uses flashes of light to kill bacteria.No antibiotics (抗生素) needed.The bandage has small LED bulbs that produce a type of high-energy light called ultraviolet-C (UVC) when it is put into use.UVC light is often used by doctors and dentists to sterilize (消毒) medical equipment.However, using UVC to sterilize wounds has been a challenge because it requires a source of energy.Typically, these bandages needed heavy batteries, but the new bandage is powered by wireless technology, without the need for heavy batteries.This allows the bandage to be more comfortable and flexible to wear and results in fewer used batteries in the trash.The electricity for the bandage comes from a “powering coil (线圈)”, which is a piece of fabric with copper wires in it.It is similar to how electric toothbrushes get their energy when placed in their charging cradles (充电座), according to Stephen Beeby, who led the team that created the bandage.While the team didn’t invent wireless power or light-emitting bandages, they are the first to combine these technologies to create a UV antibacterial system that operates entirely wirelessly, as explained by Mahmoud Wagih, a co-worker of Beeby.The bandage may not look novel from the outside, but inside it contains a flexible strip with tiny LED lights that emit the UV light.When applied, the bandage periodically flashes UV light onto the wound’s surface to effectively remove hidden bacteria.Amirhossein Hajiaghajani, a wireless power researcher, sees potential in this bandage but notes some challenge for its widespread use.The bandage needs to be within a certain range of its wireless energy source, the powering coil, which is currently about 20 to 30 centimeters.Hajiaghajani believes that this range is limited and suggests that expanding it will be a key focus for future development.5.What does the new electronic bandage do to sterilize wounds?( )A.Give off heat.B.Apply antibiotics.C.Produce UVC light.D.Rely on heavy batteries.6.How is the source of electricity explained in Paragraph 3?( )A.By giving an example.B.By drawing a comparison.C.By providing an argument.D.By describing a process.7.What is a unique achievement of Beeby and his team?( )A.Inventing wireless power.B.Creating light-emitting bandages.C.Making a bandage novel both inside and out.D.Pioneering a wireless antibacterial bandage.8.What does Hajiaghajani say about the widespread use of the bandage?( )A.It faces a challenge.B.It proves beneficial.C.It is highly unlikely.D.It raises deep concerns.Period 1 Reading and Thinking[夯基固本——一遍过]Ⅰ.1.automatic 2.routine 3.secure 4.critical5.leak 6.detected 7.remote 8.neverthelessⅡ.1.形容词; 遥远的 2.形容词; 疏远的3.形容词; 远房的 4.形容词; 速食的5.形容词; 立即的 6.名词; 片刻,瞬间Ⅲ.1.to take 2.warning 3.innovation; efficiency 4.for 5.abnormal 6.to 7.to 8.constantlyⅣ.1.catch fire 2.keep track of 3.early on4.In addition 5.switch off 6.no longer7.lead to 8.In this senseⅤ.1.a chance to get close to nature2.the instant I saw her3.how to answer this question4.It will be/take a long time before; switching from5.so that everyone can understand themⅥ.1.security 2.to live 3.integrated 4.itself5.commands 6.what 7.potentially 8.from9.starts 10.a[对标高考——全练通]语篇解读:文章主要介绍了一个位于埃塞克斯的葡萄园 Saffron Grange 与伦敦玛丽女王大学(QMUL)及 Extend Robotics合作,致力于开发一款葡萄采摘机器人。1.C 细节理解题。根据第一段中的Like all soft fruit ...picked by metallic fingers.可知,葡萄像所有软果一样,有一个短暂的成熟期,而且如果用金属手指采摘很容易碰伤或压坏。因此,葡萄采摘对机器人来说特别具有挑战性的原因是葡萄容易损坏。2.D 细节理解题。根据第三段中的The same technique can be used to determine the levels of sugar present in grape juice可知,AI系统通过检测葡萄汁中的糖分水平来判断葡萄的成熟度。3.B 推理判断题。根据最后一段中的With a robot, Paul Harrison ...have clocked off for the day.可知,Paul Harrison期望通过使用机器人将葡萄采摘转变为 24 小时不间断的操作,这意味着提高了采摘的速度。因此,对于他来说,葡萄采摘机器人的主要好处是提高收获速度。4.D 主旨大意题。文章第二段提到了Saffron Grange葡萄园与QMUL及Extend Robotics合作开发葡萄采摘机器人的项目,文章接下来是对该机器人的介绍,包括其工作原理及目前的进展。由此可知,本文的主要思想是葡萄园内正在建造葡萄采摘机器人。语篇解读:文章主要介绍了一种新型电子绷带,解释了其工作原理以及应用中存在的问题。5.C 细节理解题。根据第二段中的The bandage has small LED ...sterilize (消毒) medical equipment.可知,新型电子绷带通过产生一种高能量的光线,即UVC,为伤口消毒。6.B 推理判断题。第三段中的It is similar to ...charging cradles (充电座)将电动牙刷和新型无线电子绷带的充电原理进行比较,以此来阐明新型无线电子绷带的充电原理。7.D 细节理解题。根据第四段中的While the team didn’t invent ...operates entirely wirelessly可知,该研究团队是首个把无线充电和发光绷带技术结合的团队,即他们首创了无线抗菌绷带。8.A 细节理解题。根据最后一段中的notes some challenge for its widespread use和Hajiaghajani believes that ...future development.可知,Hajiaghajani认为该无线电子绷带在一些方面还存在缺陷,因此绷带的广泛使用还面临着挑战。1 / 7(共36张PPT)Period 1 Reading and Thinking夯基固本——一遍过对标高考——全练通Ⅰ.根据句意并结合首字母或汉语提示写单词1. Maybe there will be (自动的) kitchens to cookmeals for us in the future.2. Make exercise a part of your daily r to keep you healthy.3. The document is very important and it should be kept ina (安全的) place.4. Students are encouraged to develop c thinking instead ofaccepting opinions without questioning them.automatic outine secure ritical 5. No one can predict how much damage the radiation l willcause to the environment.6. Nowadays, cancer may soon be (发现) in its earlystage.7. They live in a r area, inaccessible except by car.8. The news may be unexpected; (然而), it istrue.detected emote nevertheless eak Ⅱ.一词多义The star is more distant from the earth than the sun.词性: 词义: 2. After I went to high school, I became distant from my father.词性: 词义: 3. Rhoda is a distant cousin of mine, who makes a living by makinghats.词性: 词义: 形容词 遥远的 形容词 疏远的 形容词 远房的 4. A lot of instant food proves harmful to people of all ages.词性: 词义:___________5. Not surprisingly, the bag worth 55 dollars was an instant hit withtravellers.词性: 词义: 6. The earthquake destroyed the whole city in an instant.词性: 词义: 形容词 立即的 名词 片刻,瞬间 形容词 速食的 Ⅲ.单句语法填空1. The young man was persuaded (take) up that job.2. Doctors issued a (warn) against eating any fishcaught in the river.3. This technical (innovate)was put forward by thisprofessor, which will save us much time and increaseour (efficient).4. People develop a preference a particular style of learning atan early age, which will in turn affect learning.to take warning innovation efficiency for 5. The X-ray showed (normal)growth in the lungs,raising concerns about the possibility of cancer.6. A digital collection of movable cultural relics was created andeventually made available the public on the Internet.7. The film is relevant what is being discussed in class.8. We must (constant) adapt and innovate to ensuresuccess in a growing market.abnormal to to constantly Ⅳ.选用方框中的短语并用其适当形式填空switch off, lead to, catch fire, early on, in addition, in thissense, keep track of, no longer1. Don’t stand too close to that stove.Your clothes may .2. They read the newspapers every day to currentevents.3. I learnt from my dad that making mistakes is nothingto be afraid of, but is a part of learning.catchfire keep track of early on 4. I dislike the pattern of the dress. , the colourdoesn’t suit me.5. If I have to give up one of them, I would turn off the TV ratherthan my cell phone.6. Many students have snacks because they are awareof their potential harm to health.7. Big challenges,however,can sometimes great solutions.8. No greatest thing has ever been achieved without motivation. , our kids need to stay motivated.In addition switch off no longer lead to Inthis sense Ⅴ.根据汉语提示完成句子1. 毫无疑问,这个活动给我们提供了一个亲近大自然的机会。(动词不定式作定语)There is no doubt that the activity offers us .2. 昨天我在书店遇到了林林,一看到她,我就认出了她。(theinstant)Yesterday I encountered Linlin in the bookshop, and , I recognized her.a chance to get closeto nature the instantI saw her 3. 他不知道怎样回答这个问题。(疑问词+动词不定式)He has no idea of .4. 还需要很长时间他才能适应新的角色:从一个毕业生转变为一位教师。(before, switch)he can adapt to the newrole: a graduate to a teacher.5. 通告是用几种语言写的,以便大家都能看懂它们。(so that)The notices are written in several languages .how to answer this question It will be/take a long time before switching from so that everyone canunderstand them Ⅵ.课文语法填空In the near future, we will be living in smart homes, which willensure our 1. (secure), save us energy and provide amore comfortable environment 2. (live) in.security to live In the future, almost everything will be automatically controlledin our home.It will use 3. (integrate) sensors to tellwhen you leave home, and then go into an energy-efficient mode allby 4. (it).Your home will also learn your daily routineand preferences, so everything will be ready when you get homeevery evening.All controls will respond to voice 5. (command), so you just say aloud 6. you want.integrated itself commands what In addition, smart homes can help monitor your health.Theywill send a warning to your phone if there is a problem and give yousuggestions, thus 7. (potential) saving yourlife.They can also help to prevent serious damage 8. accidents.For instance, if a water pipe 9. (start)leaking, your smart home will detect it.This smart technology isn’t a fantasy.Many new innovationshave become 10. reality.Nevertheless, it will take a few yearsbefore most new homes start to use this new technology.potentially from starts a 阅读理解A主题语境:人与社会之科学与技术 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟Modern farms are increasingly automated—from GPS-controlledcombine harvesters to machines that shake apples from trees.However,most vineyards(葡萄园)have a strict no-robots policy.Like all soft fruit,grapes have a narrow window of ripeness,and are easy to bruise(碰伤)or crush if picked by metallic fingers.A project at Saffron Grange vineyard in Essex,however,aimsto change some minds.Engineers at Queen Mary University of London(QMUL),working with Extend Robotics,are building a grape-picking robot equipped with visual sensors powered by artificialintelligence.The visual sensors work by looking for light that has passedthrough the grapes and measuring which wavelengths come out theother side to tell when fruit is ripe. A glass of ethanol(乙醇)and aglass of water may look the same to the naked eye but if you can seeexactly which wavelengths of light are absorbed by the liquid, it is nobrainer to tell them apart.The same technique can be used to determine the levels of sugar present in grape juice,but doing all this when the juice is still inside a grape and the grape is still on a vine is a challenge. “The information contained in the spectrum(光谱)is actually too abundant,” says Lei Su, a researcher at QMUL. So the team has trained an AI model to focus on the grape itself and ignore the noise.The project is still in its early stages.The current version of therobot has to be awkwardly controlled in real-time by a pilot wearing avirtual-reality(VR)headset.Robotic help would be a benefit for thevineyard,though.Harvest time is short and intense.But insufficientautumn sunlight,labour shortages and variations caused by climatechange mean it often takes more than a week.With a robot,PaulHarrison,the vineyard’s manager,expects to turn grape-pickinginto a 24-hour operation by hiring skilled labourers in Australia whocould dial into the VR controls and pick grapes remotely,after hislocal workers have clocked off for the day.语篇解读:文章主要介绍了一个位于埃塞克斯的葡萄园 SaffronGrange 与伦敦玛丽女王大学(QMUL)及 Extend Robotics合作,致力于开发一款葡萄采摘机器人。1. What makes grape-picking particularly challenging for robots?A. Grapes are too juicy.B. Grapes are easy to be ripe.C. Grapes are easily damaged.D. Grapes are hard to preserve.√解析:细节理解题。根据第一段中的Like all soft fruit ...pickedby metallic fingers.可知,葡萄像所有软果一样,有一个短暂的成熟期,而且如果用金属手指采摘很容易碰伤或压坏。因此,葡萄采摘对机器人来说特别具有挑战性的原因是葡萄容易损坏。2. How does the AI system determine the ripeness of grapes?A. By analyzing the color of the grapes.B. By measuring the weight of the grapes.C. By observing the sunlight of the weather.D. By detecting the sugar level of the grapes.解析:细节理解题。根据第三段中的The same technique can beused to determine the levels of sugar present in grape juice可知,AI系统通过检测葡萄汁中的糖分水平来判断葡萄的成熟度。√3. What is the main benefit of grape-picking robots to Paul Harrison?A. Reducing labor costs.B. Increasing harvest speed.C. Improving grapes’ quality.D. Extending the harvest season.√解析:推理判断题。根据最后一段中的With a robot, PaulHarrison ...have clocked off for the day.可知,Paul Harrison期望通过使用机器人将葡萄采摘转变为 24 小时不间断的操作,这意味着提高了采摘的速度。因此,对于他来说,葡萄采摘机器人的主要好处是提高收获速度。4. What is the main idea of the text?A. Grape-picking skills are highly improved.B. Grape-harvesting has been fully automated.C. AI has been employed to reduce labor costs.D. Grape-picking robots are being built in vineyards.解析:主旨大意题。文章第二段提到了Saffron Grange葡萄园与QMUL及Extend Robotics合作开发葡萄采摘机器人的项目,文章接下来是对该机器人的介绍,包括其工作原理及目前的进展。由此可知,本文的主要思想是葡萄园内正在建造葡萄采摘机器人。√B主题语境:人与社会之科学与技术 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟A new electronic bandage uses flashes of light to kill bacteria.Noantibiotics (抗生素) needed.The bandage has small LED bulbs that produce a type of high-energy light called ultraviolet-C (UVC) when it is put into use.UVClight is often used by doctors and dentists to sterilize (消毒) medicalequipment.However, using UVC to sterilize wounds has been achallenge because it requires a source of energy.Typically, thesebandages needed heavy batteries, but the new bandage is powered bywireless technology, without the need for heavy batteries.This allowsthe bandage to be more comfortable and flexible to wear and results infewer used batteries in the trash.The electricity for the bandage comes from a “powering coil(线圈)”, which is a piece of fabric with copper wires in it.It issimilar to how electric toothbrushes get their energy when placed intheir charging cradles (充电座), according to Stephen Beeby,who led the team that created the bandage.While the team didn’t invent wireless power or light-emittingbandages, they are the first to combine these technologies to create aUV antibacterial system that operates entirely wirelessly, asexplained by Mahmoud Wagih, a co-worker of Beeby.The bandagemay not look novel from the outside, but inside it contains a flexiblestrip with tiny LED lights that emit the UV light.When applied, thebandage periodically flashes UV light onto the wound’s surface toeffectively remove hidden bacteria.Amirhossein Hajiaghajani, a wireless power researcher, seespotential in this bandage but notes some challenge for its widespreaduse.The bandage needs to be within a certain range of its wirelessenergy source, the powering coil, which is currently about 20 to 30centimeters.Hajiaghajani believes that this range is limited andsuggests that expanding it will be a key focus for future development.语篇解读:文章主要介绍了一种新型电子绷带,解释了其工作原理以及应用中存在的问题。5. What does the new electronic bandage do to sterilize wounds?A. Give off heat.B. Apply antibiotics.C. Produce UVC light.D. Rely on heavy batteries.解析:细节理解题。根据第二段中的The bandage has smallLED ...sterilize (消毒) medical equipment.可知,新型电子绷带通过产生一种高能量的光线,即UVC,为伤口消毒。√6. How is the source of electricity explained in Paragraph 3?A. By giving an example.B. By drawing a comparison.C. By providing an argument.D. By describing a process.解析:推理判断题。第三段中的It is similar to ...charging cradles(充电座)将电动牙刷和新型无线电子绷带的充电原理进行比较,以此来阐明新型无线电子绷带的充电原理。√7. What is a unique achievement of Beeby and his team?A. Inventing wireless power.B. Creating light-emitting bandages.C. Making a bandage novel both inside and out.D. Pioneering a wireless antibacterial bandage.解析:细节理解题。根据第四段中的While the team didn’tinvent ...operates entirely wirelessly可知,该研究团队是首个把无线充电和发光绷带技术结合的团队,即他们首创了无线抗菌绷带。√8. What does Hajiaghajani say about the widespread use of thebandage?A. It faces a challenge.B. It proves beneficial.C. It is highly unlikely.D. It raises deep concerns.√解析:细节理解题。根据最后一段中的notes some challenge for itswidespread use和Hajiaghajani believes that ...futuredevelopment.可知,Hajiaghajani认为该无线电子绷带在一些方面还存在缺陷,因此绷带的广泛使用还面临着挑战。谢 谢 观 看 ! 展开更多...... 收起↑ 资源列表 Period 1 Reading and Thinking.docx Period 1 Reading and Thinking.pptx