资源简介 Period 3 Using Language, Assessing Your Progress & Video Time Ⅰ.根据句意并结合首字母或汉语提示写单词1.The first mammal to be c successfully from an adult cell was the sheep Dolly.2.At the end of the graduation ceremony, the headmaster wished us bright (前景) and remarkable achievements in the future.3.Not all of the urban residents have the l of breathing fresh air every day.4.She is interested in literature, so I’m sure writing is the right c for her.5.We can observe that (人工的) intelligence has already made an impact on our lives in many ways.6.But this is impossible; (因此) the above conclusions are not correct.7.Not until recently did they encourage the development of tourist-related activities in the (乡村的) areas.8.A good deal of my time is taken up with reading critical e and reviews.Ⅱ.单句语法填空1.Many farmers were strongly (oppose) to the plan because they feared that wolves would kill their farm animals or pets.2.Experts advocate (take) effective measures to ensure teenagers’ safety and healthy growth.3.He won’t be (absence) from the meeting, for he has promised to come and he is a man of his word.4.Even though we live in a high-tech age, it’s still hard to predict the weather (accurate).5.Some people are naturally to change.There is often even when an apparently good change is introduced in the workplace.(resist)6.The (library) insists that John take no more books from the library before he returns all the books he borrowed.7.My parents always lay emphasis the importance of honesty, bravery and perseverance.8.If they ceased (advertise), prices would be significantly reduced.9.He wanted to look for an (occupy) suited to his abilities.10.He is unwilling to make a (predict) about which books would sell well in the coming year.Ⅲ.选用方框中的短语并用其适当形式填空in the absence of, keep in touch with, care about, rather than, cut down, in place of1.Billions of trees are being every year to make paper for humans.2. clear goals, we may be stuck in our daily routine and achieve nothing.3.It is very important for any field to the latest research.4.We are supposed to environmental protection because the earth is the home where we live together.5.In the future robots will do many tasks humans, but they can never completely take the place of humans.6.She decided to let the students think by themselves, tell them answers directly.Ⅳ.根据汉语提示完成句子1.一方面这家靠海的旅馆是令人满意的,可另一方面它太贵。(hand) , the hotel near the sea is satisfactory, but , it costs a lot.2.因为他没准备好,我们没等他就走了。(as) , we went without waiting for him.3.即使结果无法预测,我们仍会为实现自己的梦想不断前进。(even if, forecast) , we will keep moving on to make our dreams come true.4.我相信人工智能将会改变我们生活的方式。(the way)I believe that artificial intelligence will change .5.电脑的使用已使更多的人在家工作成为可能。(it作形式宾语)The use of computers . Ⅰ.阅读理解A主题语境:人与社会之科技发展 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟What will restaurants look like in the future? What would your dinner taste like if a robot cooked it? A robot restaurant in Tianjin may give you the answers.Covering an area of over 400 square meters with a total of 112 seats, the X Future Restaurant is a robot restaurant opened in November 2018.The restaurant has amazed customers with its fully-automated (全自动的) technology, which covers every step of the dining experience, from ordering to cooking to serving the dishes and even taking payment.Entering the restaurant, one can order dishes by simply scanning the QR codes on the table.There are over 40 choices of dishes.After taking the order, “robot cooks” prepare dishes using fixed time, temperature and ingredients designed by famous Chinese cooks.“As the cooking is controlled by a computer system, the taste and quality of dishes can be good,” said Li Xiaokui, manager of the X Future Restaurant.Robots also complete the delivery of dishes.Without following any designed route, the robot waiters serve meals thanks to automated driving technology, which helps each robot timely change its route when something is in the way.These eye-catching technologies have received wide praise from customers.“The dishes taste surprisingly good.I couldn’t believe that they were made by robots, especially dishes that were difficult to cook,” one customer said.“The application of robots has increased our efficiency (效率) and cut down our costs,” Li said.“I think robot restaurants will develop fast and have a bright future.”1.What do we know about the X Future Restaurant?( )A.It covers over 112 square meters with 400 seats.B.Robot waiters deliver dishes following fixed routes.C.Customers could enjoy fully-automated services.D.Robot cooks design dishes by themselves.2.The dishes in the X Future Restaurant are .( )A.prepared by human cooksB.ordered by scanning QR codesC.not accepted by customersD.not easy for robots to prepare3.What is Li’s attitude toward the future of robot restaurants?( )A.Hopeful. B.Doubtful.C.Puzzled. D.Worried.4.What is the best title for this text?( )A.Robots Are Helpful in Many RestaurantsB.Robots Cook Delicious Dishes like HumansC.A Robot Restaurant Was Opened in TianjinD.The X Future Restaurant Has Become PopularB主题语境:人与社会之人工智能 语篇类型:议论文 建议用时:8分钟Shortly after ChatGPT was released, in early 2023, a freelance writer named Jason Colavito posted on social media that a computer was replacing him with AI, because it could write content for free.But he is also wanted—at a small amount of his normal rate—to “rewrite” the AI-generated text.This is not the first time that technology has slashed salaries instead of jobs, and the real problem is not AI.The problem is a culture that devalues (贬低) human labor.With the release of new AI applications, discussions about the future of work are back in full force.A recent study looked at professions in the United States, from poets to financial managers, predicting the 19 percent will soon lose 50 percent of their tasks to AI.But our previous experience with automation suggests it’s much more complicated than technology simply replacing human work.In 2019, independent research organization Data & Society studied how automation was integrated in farm management and grocery stores.Counter to the popular belief that the technology was reducing the need for human labor, researchers Alexandra Mateescu and Madeleine Clare Elish discovered that introducing new devices was mostly changing the nature of the work.For example, automated checkout machines kept employees busy, because now they were assisting confused customers, troubleshooting (检修) machines, and taking on other tasks to ensure their smooth operation in the store.Most importantly, Mateescu and Elish discovered that the new tasks, which helped accommodate and employ the “automated” technology, were often undervalued or even invisible.The important thing to understand is that the current deskilling and devaluing of labor isn’t because the robots are coming for us.It’s cultural.As jobs get disrupted and people’s livelihoods are threatened, it’s easy to point a finger at technology as the unavoidable reason, whether you’re an expert or an employer.But what is actually to blame is a society that is willing to let workers be mistreated.It’s a big thing to change, but it’s not set in stone.And that’s the real “robots and jobs” conversation we need to be having.5.What does the underlined word “slashed” in Paragraph 1 mean?( )A.Created. B.Improved.C.Reduced. D.Removed.6.What did Mateescu and Elish find?( )A.Automated technology was taking away almost all jobs.B.New advanced devices were being integrated in various jobs.C.Humans were still needed to take care of AI-generated problems.D.Humans couldn’t understand the real value in their own jobs.7.What’s the main cause of the deskilling and devaluing of labor?( )A.The introduction of robots.B.The nature of jobs.C.The change of workers.D.The attitude to labor.8.What’s the best title for the text?( )A.Work Gets Deskilled by RobotsB.Robots Aren’t Coming for Our JobsC.A Promising Future: Humans and RobotsD.A Wanted Conversation: Humans or RobotsⅡ.阅读七选五主题语境:人与社会之科技发展 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟How Mobile TechnologyHas Changed Our Lives ForeverThe invention of the mobile phone and mobile technology was incredible.1.( ) Here we highlight the most common ones that technology is changing our lives today. Mobile technology has changed how we communicate.The advancement of technology has made communication unbelievably fast and convenient.In the past, writing a letter or finding a wired telephone was the best way to communicate remotely with someone.2.( ) You can send them a message on social media, text them, video chat, email, or put a call through. Mobile technology creates the “Everything” device.With many businesses mobile technology has brought about, there are some products that they have made out of date.Now just one device has replaced the portable (便携式的) music player, alarm clock, GPS, calculator, camera, flashlight, calendar and much more.3.( ) Mobile technology leads to ever-present distraction.In many places, it’s a common sight to see just about everyone with a mobile phone within arm’s reach.In the first two ways listed above, that can be useful.4.( ) As mobile technology has become more and more widespread in today’s society, research has begun to connect heavy day-to-day use with a number of side effects, the majority of which are related to mental health.5.( ) We should accept that mobile technology is here to stay and improve our lives for the better in spite of its shortcomings.In my opinion, its advantages far outweigh its disadvantages.A.We cannot ignore its disadvantages.B.All in all, mobile devices greatly benefit our lives.C.However, instant access is not always a good thing.D.While these things do still exist, they are no longer absolutely essential.E.Nowadays, you are blessed with more efficient options at your fingertips.F.The conventional way of doing the shopping has also changed beyond imagination.G.Since then, advances in mobile technology have shaped our lives in various ways.Period 3 Using Language, AssessingYour Progress & Video Time[夯基固本——一遍过]Ⅰ.1.cloned 2.prospects 3.luxury 4.career5.artificial 6.hence 7.rural 8.essaysⅡ.1.opposed 2.taking 3.absent 4.accurately5.resistant; resistance 6.librarian 7.on8.advertising/to advertise 9.occupation10.predictionⅢ.1.cut down 2.In the absence of 3.keep in touch with 4.care about 5.in place of 6.rather thanⅣ.1.On the one hand; on the other hand2.As he wasn’t ready3.Even if the results can’t be forecast4.the way we live5.has made it possible for more people to work at home[对标高考——全练通]Ⅰ.语篇解读:文章主要介绍了在天津开设的一家全自动化的机器人餐厅。这家餐厅的全自动技术涵盖了用餐体验的每一环节,从点餐、烹饪到上菜,甚至是付款。1.C 细节理解题。根据第二段第二句可知,顾客可以在X Future Restaurant享受全自动服务。2.B 细节理解题。根据第三段第一句可知,X Future Restaurant的菜肴是通过扫描二维码点的。3.A 观点态度题。根据最后一段中Li说的话可知,Li认为机器人餐厅的未来是充满希望的。4.C 标题归纳题。根据文章主要内容可知,文章主要介绍了在天津开设的一家全自动化的机器人餐厅。这家餐厅的全自动技术涵盖了用餐体验的每一环节,从点餐、烹饪到上菜,甚至是付款。因此C选项作为本文标题,与文章主题相符合。语篇解读:文章主要论述的是人工智能对人类工作的影响,人工智能并不是来夺走我们的工作的,而是改变了工作的性质。5.C 词义猜测题。根据第一段中的a computer was replacing him with AI ...the AI-generated text可知,Jason Colavito的部分工作被人工智能替代了,但是他仍然被需要“改写”人工智能生成的文本,由此可知,科技减少了他的工作量,从而减少了他的薪水,因此可推知画线词slashed的意思是“减少”,和reduced意思相近。6.C 细节理解题。根据第三段中的For example, automated checkout machines ...their smooth operation in the store.可知,Mateescu和Elish发现人类仍然需要处理人工智能产生的问题。7.D 推理判断题。根据最后一段中的The important thing to understand ...It’s cultural.和But what is actually to blame ...be mistreated.可知,劳动力去技能化和贬值的主要原因是这个社会对待劳动的态度。8.B 标题归纳题。通读全文,尤其是第二段中的But our previous experience ...simply replacing human work.和第三段中的Counter to the popular belief ...changing the nature of the work.可知,本文主要论述的是人工智能对人类工作的影响,人工智能不是来夺走我们的工作的,而是改变了工作的性质,因此B项(机器人不会抢走我们的工作)适合作本文标题。Ⅱ.语篇解读:文章从生活中几个常见的方面介绍了移动技术对我们生活的改变。1.G 根据空格前后内容可知,G项承上启下,符合语境,G项中的then指的是上文移动电话和移动技术发明的时间,下文的ones指代G项中的ways,同时G项中的shaped our lives和下文中的changing our lives相呼应。2.E 根据段落主旨句Mobile technology has changed how we communicate.可知,本段讲述的是移动技术对沟通方式的改变。空格前句介绍的是过去的沟通方式,E项中的Nowadays和上文的In the past形成对照关系,同时E项能够引出下文对现在沟通方式的举例。3.D 根据空格前句可知,由于移动技术的发展,现在的一种设备可以替代多种设备。因此,虽然这些东西仍然存在,但它们不再是绝对必要的。D项承接上文,且D项中的these things指代上文提到的the portable (便携式的) music player ...and much more。4.C 根据空格后句可知,本段讲述的是移动设备所带来的副作用。C项能够引起下文提到的副作用。选项中的not always a good thing与下文中的a number of side effects相呼应,instant access与上文中的within arm’s reach相呼应。5.B 根据空格后一句可知,文章认为,移动技术虽然有缺陷,但对我们的生活是有利的。B项符合文章要表达的观点。1 / 7(共38张PPT)夯基固本——一遍过对标高考——全练通Period 3 Using Language, Assessing Your Progress & Video TimeⅠ.根据句意并结合首字母或汉语提示写单词1. The first mammal to be c successfully from an adult cellwas the sheep Dolly.2. At the end of the graduation ceremony,the headmaster wished usbright (前景)and remarkable achievements in thefuture.3. Not all of the urban residents have the l of breathingfresh air every day.loned prospects uxury 4. She is interested in literature, so I’m sure writing is the rightc for her.5. We can observe that (人工的) intelligence hasalready made an impact on our lives in many ways.6. But this is impossible; (因此) the above conclusionsare not correct.7. Not until recently did they encourage the development of tourist-related activities in the (乡村的) areas.8. A good deal of my time is taken up with reading critical e and reviews.artificial hence rural ssays areer Ⅱ.单句语法填空1. Many farmers were strongly (oppose) to the planbecause they feared that wolves would kill their farm animals or pets.2. Experts advocate (take) effective measures to ensureteenagers’ safety and healthy growth.3. He won’t be (absence) from the meeting, for hehas promised to come and he is a man of his word.4. Even though we live in a high-tech age, it’s still hard to predictthe weather (accurate).opposed taking absent accurately 5. Some people are naturally to change.There isoften even when an apparently good change isintroduced in the workplace.(resist)6. The (library) insists that John take no more booksfrom the library before he returns all the books he borrowed.7. My parents always lay emphasis the importance ofhonesty, bravery and perseverance.8. If they ceased (advertise), priceswould be significantly reduced.resistant resistance librarian on advertising/to advertise 9. He wanted to look for an (occupy) suited to hisabilities.10. He is unwilling to make a (predict) about whichbooks would sell well in the coming year.occupation prediction Ⅲ.选用方框中的短语并用其适当形式填空in the absence of,keep in touch with,care about,rather than,cut down, in place of1. Billions of trees are being every year to make paperfor humans.2. clear goals, we may be stuck in our dailyroutine and achieve nothing.3. It is very important for any field to thelatest research.cut down In the absence of keep in touch with 4. We are supposed to environmental protectionbecause the earth is the home where we live together.5. In the future robots will do many tasks humans,but they can never completely take the place of humans.6. She decided to let the students think by themselves, tell them answers directly.care about in place of ratherthan Ⅳ.根据汉语提示完成句子1. 一方面这家靠海的旅馆是令人满意的,可另一方面它太贵。(hand), the hotel near the sea is satisfactory,but , it costs a lot.2. 因为他没准备好,我们没等他就走了。(as), we went without waiting for him.On the one hand on the other hand As he wasn’t ready 3. 即使结果无法预测,我们仍会为实现自己的梦想不断前进。(even if, forecast), we will keep movingon to make our dreams come true.4. 我相信人工智能将会改变我们生活的方式。(the way)I believe that artificial intelligence will change .5. 电脑的使用已使更多的人在家工作成为可能。(it作形式宾语)The use of computers .Even if the results can’t be forecast the way we live has made it possible for more people towork at home Ⅰ.阅读理解A主题语境:人与社会之科技发展 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟What will restaurants look like in the future? What would yourdinner taste like if a robot cooked it? A robot restaurant in Tianjinmay give you the answers.Covering an area of over 400 square meters with a total of 112seats, the X Future Restaurant is a robot restaurant opened inNovember 2018.The restaurant has amazed customers with its fully-automated (全自动的) technology, which covers every step of thedining experience, from ordering to cooking to serving the dishes andeven taking payment.Entering the restaurant, one can order dishes by simplyscanning the QR codes on the table.There are over 40 choices ofdishes.After taking the order, “robot cooks” prepare dishes usingfixed time, temperature and ingredients designed by famous Chinesecooks.“As the cooking is controlled by a computer system, the tasteand quality of dishes can be good,” said Li Xiaokui, manager ofthe X Future Restaurant.Robots also complete the delivery of dishes.Without following anydesigned route, the robot waiters serve meals thanks to automateddriving technology, which helps each robot timely change its routewhen something is in the way.These eye-catching technologies have received wide praise fromcustomers.“The dishes taste surprisingly good.I couldn’t believethat they were made by robots, especially dishes that were difficult tocook,” one customer said.“The application of robots has increasedour efficiency (效率) and cut down our costs,” Li said.“I thinkrobot restaurants will develop fast and have a bright future.”语篇解读:文章主要介绍了在天津开设的一家全自动化的机器人餐厅。这家餐厅的全自动技术涵盖了用餐体验的每一环节,从点餐、烹饪到上菜,甚至是付款。1. What do we know about the X Future Restaurant?A. It covers over 112 square meters with 400 seats.B. Robot waiters deliver dishes following fixed routes.C. Customers could enjoy fully-automated services.D. Robot cooks design dishes by themselves.解析:细节理解题。根据第二段第二句可知,顾客可以在X FutureRestaurant享受全自动服务。√2. The dishes in the X Future Restaurant are .A. prepared by human cooksB. ordered by scanning QR codesC. not accepted by customersD. not easy for robots to prepare解析:细节理解题。根据第三段第一句可知,X Future Restaurant的菜肴是通过扫描二维码点的。√3. What is Li’s attitude toward the future of robot restaurants?A. Hopeful. B. Doubtful.C. Puzzled. D. Worried.解析:观点态度题。根据最后一段中Li说的话可知,Li认为机器人餐厅的未来是充满希望的。√4. What is the best title for this text?A. Robots Are Helpful in Many RestaurantsB. Robots Cook Delicious Dishes like HumansC. A Robot Restaurant Was Opened in TianjinD. The X Future Restaurant Has Become Popular解析:标题归纳题。根据文章主要内容可知,文章主要介绍了在天津开设的一家全自动化的机器人餐厅。这家餐厅的全自动技术涵盖了用餐体验的每一环节,从点餐、烹饪到上菜,甚至是付款。因此C选项作为本文标题,与文章主题相符合。√B主题语境:人与社会之人工智能 语篇类型:议论文 建议用时:8分钟Shortly after ChatGPT was released, in early 2023, a freelancewriter named Jason Colavito posted on social media that a computerwas replacing him with AI, because it could write content forfree.But he is also wanted—at a small amount of his normal rate—to“rewrite” the AI-generated text.This is not the first time thattechnology has slashed salaries instead of jobs, and the real problemis not AI. The problem is a culture that devalues (贬低) humanlabor.With the release of new AI applications, discussions about thefuture of work are back in full force.A recent study looked atprofessions in the United States, from poets to financial managers,predicting the 19 percent will soon lose 50 percent of their tasks to AI.But our previous experience with automation suggests it’s muchmore complicated than technology simply replacing human work.In 2019,independent research organization Data & Societystudied how automation was integrated in farm management andgrocery stores.Counter to the popular belief that the technology wasreducing the need for human labor,researchers Alexandra Mateescuand Madeleine Clare Elish discovered that introducing new deviceswas mostly changing the nature of the work.For example,automatedcheckout machines kept employees busy,because now they wereassisting confused customers,troubleshooting(检修)machines,and taking on other tasks to ensure their smooth operation in the store. Most importantly,Mateescu and Elish discovered that the new tasks,which helped accommodate and employ the“automated” technology,were often undervalued or even invisible.The important thing to understand is that the current deskillingand devaluing of labor isn’t because the robots are coming for us. It’s cultural. As jobs get disrupted and people’s livelihoods arethreatened,it’s easy to point a finger at technology as the unavoidable reason,whether you’re an expert or an employer. But what is actually to blame is a society that is willing to let workers be mistreated. It’s a big thing to change,but it’s not set in stone.And that’s the real “robots and jobs” conversation we need to be having.语篇解读:文章主要论述的是人工智能对人类工作的影响,人工智能并不是来夺走我们的工作的,而是改变了工作的性质。5. What does the underlined word“slashed”in Paragraph 1 mean?A. Created. B. Improved.C. Reduced. D. Removed.解析:词义猜测题。根据第一段中的a computer was replacing himwith AI ...the AI-generated text可知,Jason Colavito的部分工作被人工智能替代了,但是他仍然被需要“改写”人工智能生成的文本,由此可知,科技减少了他的工作量,从而减少了他的薪水,因此可推知画线词slashed的意思是“减少”,和reduced意思相近。√6. What did Mateescu and Elish find?A. Automated technology was taking away almost all jobs.B. New advanced devices were being integrated in various jobs.C. Humans were still needed to take care of AI-generated problems.D. Humans couldn’t understand the real value in their own jobs.解析:细节理解题。根据第三段中的For example, automatedcheckout machines ...their smooth operation in the store.可知,Mateescu和Elish发现人类仍然需要处理人工智能产生的问题。√7. What’s the main cause of the deskilling and devaluing of labor?A. The introduction of robots.B. The nature of jobs.C. The change of workers.D. The attitude to labor.解析:推理判断题。根据最后一段中的The important thing tounderstand ...It’s cultural.和But what is actually toblame ...be mistreated.可知,劳动力去技能化和贬值的主要原因是这个社会对待劳动的态度。√8. What’s the best title for the text?A. Work Gets Deskilled by RobotsB. Robots Aren’t Coming for Our JobsC. A Promising Future: Humans and RobotsD. A Wanted Conversation: Humans or Robots√解析:标题归纳题。通读全文,尤其是第二段中的But ourprevious experience ...simply replacing human work.和第三段中的Counter to the popular belief ...changing the nature of thework.可知,本文主要论述的是人工智能对人类工作的影响,人工智能不是来夺走我们的工作的,而是改变了工作的性质,因此B项(机器人不会抢走我们的工作)适合作本文标题。Ⅱ.阅读七选五主题语境:人与社会之科技发展 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟How Mobile Technology Has Changed Our Lives ForeverThe invention of the mobile phone and mobile technology wasincredible.1.( ) Here we highlight the most common onesthat technology is changing our lives today.G Mobile technology has changed how we communicate.The advancement of technology has made communicationunbelievably fast and convenient.In the past, writing a letter or finding a wired telephone was thebest way to communicate remotely with someone.2.( ) Youcan send them a message on social media, text them, video chat,email, or put a call through.E Mobile technology creates the “Everything” device.With many businesses mobile technology has brought about,there are some products that they have made out of date.Now just onedevice has replaced the portable (便携式的) music player, alarmclock, GPS, calculator, camera, flashlight, calendar and muchmore.3.( )D Mobile technology leads to ever-present distraction.In many places, it’s a common sight to see just about everyonewith a mobile phone within arm’s reach.In the first two ways listedabove, that can be useful.4.( ) As mobile technology hasbecome more and more widespread in today’s society, research hasbegun to connect heavy day-to-day use with a number of side effects,the majority of which are related to mental health.C5. ( ) We should accept that mobile technology is here to stayand improve our lives for the better in spite of its shortcomings.Inmy opinion, its advantages far outweigh its disadvantages.A. We cannot ignore its disadvantages.B. All in all,mobile devices greatly benefit our lives.C. However,instant access is not always a good thing.D. While these things do still exist,they are no longer absolutelyessential.BE. Nowadays,you are blessed with more efficient options at yourfingertips.F. The conventional way of doing the shopping has also changedbeyond imagination.G. Since then, advances in mobile technology have shaped our lives in various ways.语篇解读:文章从生活中几个常见的方面介绍了移动技术对我们生活的改变。1. 根据空格前后内容可知,G项承上启下,符合语境,G项中的then指的是上文移动电话和移动技术发明的时间,下文的ones指代G项中的ways,同时G项中的shaped our lives和下文中的changingour lives相呼应。2. 根据段落主旨句Mobile technology has changed how wecommunicate.可知,本段讲述的是移动技术对沟通方式的改变。空格前句介绍的是过去的沟通方式,E项中的Nowadays和上文的In the past形成对照关系,同时E项能够引出下文对现在沟通方式的举例。3. 根据空格前句可知,由于移动技术的发展,现在的一种设备可以替代多种设备。因此,虽然这些东西仍然存在,但它们不再是绝对必要的。D项承接上文,且D项中的these things指代上文提到的the portable (便携式的) music player ...and much more。4. 根据空格后句可知,本段讲述的是移动设备所带来的副作用。C项能够引起下文提到的副作用。选项中的not always a goodthing与下文中的a number of side effects相呼应,instant access与上文中的within arm’s reach相呼应。5. 根据空格后一句可知,文章认为,移动技术虽然有缺陷,但对我们的生活是有利的。B项符合文章要表达的观点。谢 谢 观 看 ! 展开更多...... 收起↑ 资源列表 Period 3 Using Language, Assessing Your Progress & Video Time.docx Period 3 Using Language, Assessing Your Progress & Video Time.pptx