资源简介 单元综合检测(二) LOOKING INTO THE FUTURE(满分:120分 时间:100分钟)第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ASmart Home Products for Living a Connected LifeWhat makes something a smart home product? Generally, it’s defined by its ability to connect to a Wi-Fi network, allowing users to interact with it from their smartphones.We’ve rounded up some cool, diverse offerings that you’ll love to have in your home.Nest Cam IQ299.00The Nest Cam IQ is a beautifully designed home security camera that can recognize faces.It can warn you if there’s a stranger in your home.The device also supports two-way communication via built-in microphones and a powerful speaker.Logitech Harmony Eliteamazon.com249.99The Logitech Harmony Elite is one of the best universal remote controls available on the market.It can control just about every piece of electronics you own in every room of your house or apartment, including TVs, streaming devices, and sound systems.It supports over 270,000 devices!Apple HomePod349.00The Apple HomePod has better audio quality than any other smart speaker available today.Available in white or space gray, the Siri-powered device also allows you to control a number of devices with your voice.August Smart Lock Proamazon.com279.99The August Smart Lock Pro is compatible (兼容的) with most locks.A mobile app allows you to manage access to the lock, check its usage history, and get informed when someone opens the door.You can control it and check on the state of your door with voice commands.1.What can the Nest Cam IQ help you do? ( )A.Properly use your smartphone camera. B.Control electronics with your voice.C.Check the locks of your house. D.Keep your home safe.2.Which device can help you operate almost all your electronic equipment remotely? ( )A.Nest Cam IQ. B.Apple HomePod.C.August Smart Lock Pro. D.Logitech Harmony Elite.3.Which column of a website is the text most probably taken from? ( )A.Technology. B.News. C.Society. D.Education.BJames T.Green thought he was having a panic attack.He took a break from work to walk around the block during a stressful day, and noticed he felt out of breath walking up a slight slope.That wasn’t normal, Green thought.He had become a regular biker in recent months and wasn’t exactly out of shape.He sat down at his desk, and looked at the smartwatch on his wrist.His heart rate was through the roof, and the HeartWatch app he was using to check his pulse was flashing warnings.Maybe it was something more serious, he thought.Although he had blood clots (血栓) in his lungs a few years before, he had been taking medications, and doctors said that it was an unusual condition for someone in their mid-20s.Still, the symptoms this time were much less severe, and he was feeling stressed, so his mind didn’t automatically jump to blood clots.Green’s doctor told him it sounded like anxiety.But then he showed her his heart rate recorded by the smartwatch.“This is my normal heart rate,” Green told her, pointing to the graph in the app.“This is where my heart is now.There’s something wrong.”The doctor ordered a CT scan.The blood clots in his left lung had returned.An ambulance rushed Green to the emergency room, where he was pumped full of blood thinners (血液稀释剂).He didn’t need surgery this time, but doctors told him that if he had waited, a clot could have killed him.Green isn’t the only person who has discovered a serious health condition after seeing heart-rate data on a smartwatch.And he won’t be the last.Currently, smartwatches from many companies can tell you your heart rate and track your workouts.But these companies want to go beyond the basics by developing ways to tell you when something is wrong.In fact, it’s already happening.4.What was abnormal for Green this time?( )A.He was hurt badly. B.He breathed heavily.C.He was out of shape. D.He decreased physical activity.5.What really caused the severe symptoms of Green this time?( )A.Tiredness. B.Anxiety. C.Work stress. D.Blood clots.6.Which of the following confirmed his extremely serious problem?( )A.He himself. B.His doctor.C.The smartwatch. D.The CT scan.7.What is the following paragraph going to talk about?( )A.Smartwatches can help people in all aspects of life.B.Smartwatches will replace doctors.C.Other uses in health of smartwatches.D.Other cases in saving lives by smartwatches.CToday’s journalists face modern challenges.Online media platforms are springing up.And the lowly newspaper and its reporters are fighting money, tech, and distrust issues.Journalism students and teachers must emphasize new skills to keep their profession alive.A trustworthy press helps inform people and monitor all levels of government.That is essential to a nation.Yet this useful establishment is growing increasingly unpopular.According to the University of North Carolina (UNC), newsroom jobs across the country are fewer than half what they were 10 years ago.And on many college campuses, the news about the news is bleak too.Take the Syracuse, New York, student-run newspaper The Daily Orange: It isn’t daily anymore.The paper prints just three times each week.Half the newspapers that still exist on paper say they don’t print as many copies.And UNC’s The Daily Tar Heel has cut staff pay and rented cheaper offices to make its budget.Considering the problems in journalism, it’s surprising that the enrollment (注册人数) in college journalism programs is up.The Daily Orange managing editor Catherine Leffert calls the lay-offs and cutbacks disheartening.“But what keeps me wanting to be a journalist is seeing the effect that The Daily Orange has,” she says.But journalism educators wonder, “Are we preparing young people for a dying industry?” Years ago, journalism graduates took low-level reporter jobs at newspapers or television stations.That still happens.But today’s jobs more often involve digital editing, social media production, and video streaming.Some universities are taking action.The University of Florida offers a sports media program.Several schools highlight statistics-driven data journalism.The news isn’t all bad.Journalism professor Kathleen Culver says, “When I look at 18- and 20-year-olds in journalism and see what they want to do, I’m optimistic.” Maddy Arrowood is the student editor of The Daily Tar Heel.She says her experience makes her more interested in a journalism career, not less.Her optimism “comes from knowing that people still need news.They still need information”.8.What mainly contributes to the challenges for today’s journalists?( )A.More printed newspapers are in great need.B.The newsroom jobs are decreasing worldwide.C.Online newspapers take the place of printed ones.D.Online media platforms are developing quickly.9.What does the underlined word “bleak” in Paragraph 2 mean?( )A.Depressing. B.Interesting.C.Inspiring. D.Encouraging.10.How do some universities respond to today’s journalism?( )A.They reduce student enrollment.B.They offer students specialized programs.C.They prepare students for low-level reporter jobs.D.They encourage students to run their own newspaper.11.Why is Maddy Arrowood mentioned in the last paragraph?( )A.To show people’s positive attitudes to journalists.B.To prove the potential of a career in journalism.C.To show the popularity of The Daily Tar Heel.D.To prove people’s thirst for the latest news.DIn the days before the Internet, critical thinking was the most important skill of informed citizens.But in the digital age, according to Anastasia Kozyreva, a psychologist at the Max Planck Institute for Human Development, and her colleagues, an even more important skill is critical ignoring.As the researchers point out, we live in an attention economy where content producers on the Internet compete for our attention.They attract us with a lot of emotional and eye-catching stories while providing little useful information, so they can expose us to profit-generating advertisements.Therefore, we are no longer customers but products, and each link we click is a sale of our time and attention.To protect ourselves from this, Kozyreva advocates for learning the skill of critical ignoring, in which readers intentionally control their information environment to reduce exposure to false and low-quality information.According to Kozyreva, critical ignoring comprises three strategies.The first is to design our environments, which involves the removal of low-quality yet hard-to-resist information from around.Successful dieters need to keep unhealthy food out of their homes.Likewise, we need to set up a digital environment where attention-grabbing items are kept out of sight.As with dieting, if one tries to rely on willpower not to click eye-catching “news”, he’ll surely fail.So, it’s better to just keep them out of sight to begin with.The next is to evaluate the reliability of information, whose purpose is to protect you from false and misleading information.It can be realized by checking the source in the mainstream news agencies which have their reputations for being trustworthy.The last goes by the phrase “do not feed the trolls”.Trolls are actors who intentionally spread false and hurtful information online to cause harm.It may be appealing to respond to them to set the facts straight, but trolls just care about annoying others rather than facts.So, it’s best not to reward their bad behaviour with our attention.By sharpening our critical ignoring skills in these ways, we can make the most of the Internet while avoiding falling victim to those who try to control our attention, time, and minds.12.What can we learn about the attention economy from Paragraph 2?( )A.It offers little information. B.It features depressing stories.C.It saves time for the Internet users. D.It seeks profits from each click.13.Why does the author mention dieters in Paragraph 3?( )A.To discuss the quality of information.B.To prove the benefits of healthy food.C.To show the importance of environments.D.To explain the effectiveness of willpower.14.What should we do to handle the Internet trolls according to the text?( )A.Reveal their intention. B.Turn a deaf ear to them.C.Correct their behaviour. D.Send hard facts to them.15.What is the text mainly about?( )A.Reasons for critical thinking in the attention economy.B.Practising the skill of critical ignoring in the digital age.C.Maximizing the benefits of critical ignoring on the Internet.D.Strategies of abandoning critical thinking for the Internet users.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分) 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。One of my earliest memories was watching my mom talk on our old phone.I was fascinated that she could talk to someone who wasn’t actually in the room with her.16.( ) I was wondering how she managed to talk with someone she couldn’t see.17.( ) Later, we had mobile phones that could be carried around the room.Then came computers and smartphones.These days I can send an e-mail around the world in a second.My daughter’s smartphone has a hundred apps and a dozen social media accounts.She stores all of her information in a mysterious place known as “the cloud”, where she can take it out at any time.It seems that we are more connected in this world than ever before.18.( ) Few take the time to talk face to face.Instead of looking into the eyes of our loved ones, we stare at our screens.It seems as if the most connected generations are also the loneliest.Don’t let technology take our time and ruin our life.Make the time to meet, to pray and to communicate with each other.Take a walk on the beach with a friend.Have a long conversation with the phones off and the hearts on.19.( )Remember that we are here to love each other, help each other and make this world a better place.20.( ) But when it can’t, turn it off.A.That was a long time ago.B.Connect offline as well as online.C.Smartphones have both advantages and disadvantages.D.We should communicate with each other with phones off.E.When your technology can help to do these things, then use it.F.However, what bothers me is that we rarely associate with each other nowadays.G.When she left the room, I slowly walked over to the phone and stared at it for a while.第二部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Whenever photographer Casey Ryan heads into the wilderness, he brings along his drone (无人机) to capture photographs from a bird’s eye view.Having the 21 device with him on a recent trip to the Cascade Mountain Range in Oregon saved his and another person’s 22 .Casey was 23 through the Willamette National Forest when he 24 a stranger whose vehicle was stuck.Casey 25 to help get it out without hesitation. 26 , he got his own vehicle stuck in a ditch while trying to help, leaving both people in 27 with no cell phone service for miles around.Casey says his mind is always working to find 28 solutions to problems.He immediately assessed the 29 and recalled a movie he’d seen recently in which a character used a drone to lift his phone high enough to capture a 30 in a similar situation, so he pulled out his device and got to work.First, he 31 his cell phone securely to his drone.Then, he 32 a series of messages to his wife.He told her where he was located in the park, and then launched the drone into the air.Somewhere up there over the tall trees, it 33 a signal and whoosh! All of Casey’s texts were sent. 34 arrived and saved both Casey and the other driver.Who knows, maybe future drones will have built-in 35 features added to it thanks to this photographer’s practice.We’d buy a phone drone!21.( )A.preserving B.detecting C.repairing D.flying22.( )A.lives B.photos C.strength D.money23.( )A.searching B.driving C.wandering D.running24.( )A.rang up B.came across C.got rid of D.lost his temper with25.( )A.managed B.pretended C.volunteered D.denied26.( )A.Unnaturally B.Generally C.Unfortunately D.Gradually27.( )A.peace B.trouble C.charge D.silence28.( )A.temporary B.innovative C.significant D.familiar29.( )A.standard B.damage C.evidence D.situation30.( )A.bird B.picture C.signal D.radiation31.( )A.attached B.linked C.adapted D.exposed32.( )A.applied B.deleted C.copied D.typed33.( )A.sent out B.took in C.set up D.picked up34.( )A.Characters B.Visitors C.Researchers D.Rescuers35.( )A.emergency B.camera C.lighting D.identity第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。On Tuesday, the 2024 Nobel Prize in Physics 36. (award) in Sweden, and went to John Hopfield, a professor at Princeton University, and Geoffrey Hinton, a computer scientist at the University of Toronto, 37. fundamental discoveries in machine learning paved the way for how artificial intelligence is used today.Hopfield and Hinton were praised for laying the foundations for machine learning that allows for many of today’s AI-based 38. (product).Hinton thinks the influence AI will have 39. our societies is huge.“It will be comparable with the Industrial Revolution, but instead of outperforming people in physical 40. (strong), it’s going to outperform people in intellectual ability.We have no experience of what it’s like to have things 41. (smart) and more powerful than us,” says Hinton.The technology of machine learning using artificial neural (神经的) networks, 42. (develop) by Hopfield and Hinton, is based on the structure of the brain.Developing stronger connections between the networks’ units 43. (enable) us to train an artificial neural network, just like we train the brain.Just as we can search our brains for a particular word 44. a special fact we rarely use, an artificial neural network can also search through the patterns it has saved 45. (find) the target information.第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)你校英文报Science and Technology栏目就“人工智能的发展给未来人类带来的是挑战还是机遇”展开了讨论,请你写一篇文章投稿,内容包括:1.你的观点;2.你的理由;3.结合实例进行论证。注意:1.写作词数应为80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Artificial Intelligence, Chance or Challenge? 第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Mary waited anxiously for her turn in the empty dressing room.Never had she been so nervous before.This competition was of vital importance to her comeback.“If I can win today,” she said to herself, “I can dance on the national stage next month.” Three months ago, her left arm was seriously injured in a car accident.After the medical treatment, she began to recover slowly.She practiced over and over again in order to regain her dancing skills.“Hi, Mary,” in rushed her friend Jessica.“How is your arm? Is it going to influence your performance?”“I guess it can be tolerated for I am to win the match,” said Mary with a determined look.“Admirable!But I hear that a girl called Linda is really gifted and strong.She can be your real well-matched e on!”After Jessica left, Mary decided to practice her most difficult spin.“If I don’t try harder, I won’t grasp this chance,” she thought.But her arm began to hurt, making her worried.“Mary, what makes you think you have a chance tonight?” she said to herself.After the pain was gone, she continued to warm up.A slim girl hurried in and put down an equipment bag on the chair.Then, she took out her dance dress quickly and put it on skillfully.Seeing Mary, she smiled politely and said, “Hi, I’m Linda.I am the next one!” Mary nodded in reply but felt uncomfortable.“This is just my competitor.Because of her, I may lose tonight.” Her mind was wandering when Linda let out a scream, “Oh, God, I can’t find my music tape!” Linda searched her bag but in vain.“It may be missing on the way.” With these words, she then rushed out.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式作答。Suddenly, Mary caught sight of a black box under the chair where Linda put her bag. Hearing her name called, Mary walked on the stage with her heart beating faster and faster. 单元综合检测(二)第一部分第一节语篇解读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了几种智能家居产品以及它们给我们的生活带来的便利。1.D 细节理解题。根据Nest Cam IQ部分中的The Nest Cam IQ ...a stranger in your home.可知, 该设备可保障家庭安全。2.D 细节理解题。根据Logitech Harmony Elite部分中的It can control just about every piece of electronics you own in every room of your house or apartment可知,可远程控制家居电子设备的是Logitech Harmony Elite。3.A 文章出处题。本文为广告类应用文,主要介绍了几种智能家居产品,故可推断出文章应该来自科技方面的专栏。语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了主人公Green通过智能手表的预警发现了自己的健康问题,并说明了智能手表在疾病预警方面的作用。4.B 细节理解题。根据第二段前三句可知,Green爬了一个斜坡就觉得上气不接下气,这对于经常骑自行车的他来说是不正常的。5.D 细节理解题。根据第三段中的Still, the symptoms this time were much less severe, and he was feeling stressed, so his mind didn’t automatically jump to blood clots.Green’s doctor told him it sounded like anxiety.可知,Green一直以为是压力造成的,而他的医生以为是焦虑造成的,他们都没有想到是血栓;但从第五段的The blood clots in his left lung had returned.可知,检查结果显示,他的左肺又形成了血栓。6.D 细节理解题。根据第五段中的The doctor ordered a CT scan.以及下文的详细描述可知,Green是通过CT扫描之后才确认他的问题相当严重。7.C 推理判断题。根据最后一段尤其是最后两句But these companies want to go beyond the basics by developing ways to tell you when something is wrong.In fact, it’s already happening.可知,除了基本的用途之外,智能手表公司还想开发其他有关身体健康的应用。所以接下来应讲智能手表在健康方面的其他应用。语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了新闻业未来的发展与面临的挑战。8.D 细节理解题。根据第一段中的Today’s journalists face modern challenges.Online media platforms are springing up.可知,今天的记者面临的挑战主要是网络媒体平台发展迅速。9.A 词义猜测题。根据画线词后面的too可知,画线词表述的情感应与前一句中的newsroom jobs across the country are fewer than half what they were 10 years ago描述的情感一致。全国的新闻编辑部的工作岗位不到十年前的一半,这是令人沮丧的,由此可知,在许多大学校园里,关于新闻的消息同样也是令人沮丧的,第三段的内容也是进一步的印证。10.B 细节理解题。根据第五段中的Some universities are taking action ...statistics-driven data journalism.可知,一些大学正在采取行动,给学生提供专门的课程。11.B 推理判断题。根据最后一段中的She says her experience makes her more interested in a journalism career, not less.Her optimism “comes from knowing that people still need news.They still need information”.可知,Maddy Arrowood的经历让她对新闻事业更感兴趣,她知道人们仍然需要新闻,仍然需要信息。所以最后一段提到她是为了说明“新闻业的发展具有潜力”。语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了在数字时代练习批判性忽视的技巧。12.D 细节理解题。根据第二段中的Therefore, we are no longer customers but products, and each link we click is a sale of our time and attention.可知,在注意力经济中,我们每点击一个链接就是在销售我们的时间和注意力,即注意力经济从我们的每次点击中寻求利润。13.C 推理判断题。根据第三段中的The first is to design our environments, which involves the removal of low-quality yet hard-to-resist information from around.可知,练习批判性忽视的第一个策略是设计我们的环境。文章接下来提到成功的节食者需要让不健康的食物远离他们的家,这是为了强调我们需要建立一个让那些吸引眼球的东西远离我们视线的数字环境,展示环境的重要性。14.B 细节理解题。根据倒数第二段中的 So, it’s best not to reward their bad behaviour with our attention.可知,对待网络喷子,我们最好对他们充耳不闻。15.B 主旨大意题。文章第一段提到了在数字时代,一项更重要的技能是批判性忽视,文章接下来介绍了为什么要进行批判性忽视以及练习批判性忽视的三种策略,由此可知本文主要介绍了在数字时代练习批判性忽视的技巧。第二节语篇解读:本文是一篇说明文。作者描述了家中通信工具的变化,指出人们现在很少互相见面交流,并建议人们合理利用科技,创造更美好的生活。16.G 根据空处前一句可知,作者对于妈妈能够和一个与她不在同一个房间的人说话感到很好奇,这吸引了作者。G项(当她离开房间的时候,我慢慢地走到电话那儿并盯着看了一会儿)符合文意。17.A 根据空后的Later, we had mobile phones ...Then came computers and smartphones.These days I can send an e-mail可知,作者阐述了随着时间的变化,家中的通信工具也发生了改变。A项(那是很久之前的事了)符合文意。18.F 根据空处所在的位置可知,空处为段落主题句。根据下文可知,本段主要讲述现在我们很少面对面交流了。F项(然而,令我感到担心的是,我们现在很少互相交流了)能很好地概括段意。19.B 根据上文可知,作者认为不能让科技占据我们太多的时间,摧毁我们的生活,我们应该花时间互相见面交流。B项(既要在网上联系也要在线下联系)符合文意。20.E 空处前一句提到我们来到这个世界是为了相互关爱、相互帮助、使世界变得更美好;后一句提到当科技不能(帮助你)做到这些时,就关掉它。所以空处应表示当科技能够帮助你做到这些时,就使用它,故E项符合文意。第二部分第一节语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要叙述了摄影师Casey Ryan在最近一次前往俄勒冈州喀斯喀特山脉的旅行中,利用随身携带的无人机,救了他和另一个人的命。21.D 根据上文的he brings along his drone (无人机) to capture photographs from a bird’s eye view可知,无人机属于飞行装置。22.A 根据最后一段中的 34 arrived and saved both Casey and the other driver.可知,他随身携带的这个飞行装置,救了他和另一个人的命。23.B 根据下文的he got his own vehicle stuck in a ditch while trying to help可知,Casey开车穿过威拉米特国家森林公园。24.B 根据下文的a stranger whose vehicle was stuck可知,他遇到了一个陌生人。 ring up打电话;come across偶遇;get rid of摆脱;lose his temper with对……发脾气。25.C 根据下文的to help get it out without hesitation可知,Casey毫不犹豫地自愿帮忙。26.C 根据下文的he got his own vehicle stuck in a ditch可知,不幸的是,他自己的车陷入了沟里。27.B 根据上文的a stranger whose vehicle was stuck以及he got his own vehicle stuck in a ditch可知,两人都陷入了困境。28.B 根据下文Casey用无人机寻找手机信号可知,此处是指寻找解决问题的创新方法。29.D 根据下文的a similar situation并结合语境可知,Casey立即对情况进行了评估。30.C 根据下文的Somewhere up there over the tall trees, it 33 a signal and whoosh!可知,此处指使用无人机将手机举得足够高去捕捉信号。31.A 根据下文的his cell phone securely to his drone可知,此处指他把手机牢牢地绑在无人机上。32.D 根据下文的a series of messages to his wife可知,他给妻子编辑了一系列的短信。33.D 根据下文的All of Casey’s texts were sent.可知,手机接收到了信号。send out发出;take in吸收;set up建立;pick up接收(信号)。34.D 根据下文的saved both Casey and the other driver可知,是救援人员赶到了。35.A 根据上文内容可知,二人都陷入了困境,是紧急情况,所以未来的无人机可能会有内置的应急功能。第二节语篇解读:本文是一篇新闻报道。文章主要介绍了2024年诺贝尔物理学奖的获奖者John Hopfield和Geoffrey Hinton,以及他们在机器学习方面的基础性发现,这些发现为今天人工智能的应用铺平了道路。36.was awarded 根据时间状语On Tuesday可知,这里描述的是发生在过去的事情,应用一般过去时,动词award和主语the 2024 Nobel Prize in Physics是动宾关系,应用被动语态,且主语是第三人称单数,be动词应用was。故填was awarded。37.whose 分析句子可知,空处引导非限制性定语从句,先行词是John Hopfield和Geoffrey Hinton,指人,且在从句中作定语。故填whose。38.products 根据空前的many of可知,空处需要填入product的复数形式products作介词of的宾语。故填products。39.on/upon 此处考查have an influence on/upon,表示“对……有影响”。故填on或upon。40.strength 根据空前的介词in和形容词physical可知,空处应用名词strength作介词in的宾语,strength在此处意为“体力,力气”,是不可数名词。故填strength。41.smarter 空处需填形容词的比较级,与more powerful并列,共同修饰things。故填smarter。42.developed 分析句子可知,句中已有谓语,空处应用非谓语。根据空后的by可知,此处应用过去分词作后置定语修饰句子主语The technology of machine learning using artificial neural (神经的) networks。故填developed。43.enables 空处在句中作谓语,根据上下文时态可知,句子应用一般现在时;主语Developing stronger connections between the networks’ units是动词-ing短语,谓语应用单数形式。故填enables。44.or 根据句意可知,空处需填并列连词,连接两个并列的宾语a particular word和a special fact,表示“或者”。故填or。45.to find 根据句意可知,此处表示“为了找到目标信息”,应用动词不定式作目的状语。故填to find。第三部分第一节 参考范文:Artificial Intelligence, Chance or Challenge?In my perspective, the evolution of artificial intelligence (AI) primarily presents an unparalleled chance for future generations.Firstly, AI’s ability to process vast amounts of data swiftly and accurately offers unprecedented opportunities for innovation.For example, in the medical field, AI algorithms can analyze genetic sequences, which can help predict and prevent diseases.Secondly, AI has the potential to revolutionize education by providing personalized learning experiences that are tailored to each student’s needs, thus enhancing learning outcomes globally.In conclusion, AI’s potential to improve human life makes it a remarkable chance worth embracing.第二节 参考范文:Suddenly, Mary caught sight of a black box under the chair where Linda put her bag.She went over and then opened the box to find Linda’s tape was just inside.At that time, she was in a dilemma, “This is my chance to defeat her.” But on second thoughts, she changed her mind, “If I hide it, I will win the competition but I may lose something.” She placed it on the chair carefully, leaving a note saying “Take it easy,we are the best.” Soon, it was her turn to come on the stage.Hearing her name called, Mary walked on the stage with her heart beating faster and faster.She kept reminding herself, “I have been practicing for so long, and I will certainly make it.” But the serious pain in her arm came again when she was performing the most difficult spin.She fell down on the stage.At that moment, Linda came back in low spirits.To her surprise and relief, she saw the tape and Mary’s note.With Mary’s kindness and encouragement, Linda finished her performance calmly and skillfully.Finally, Mary lost the game but she believed she had won something.1 / 12(共86张PPT)单元综合检测(二) 第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ASmart Home Products for Living a Connected LifeWhat makes something a smart home product? Generally,it’s defined by its ability to connect to a Wi-Fi network, allowingusers to interact with it from their smartphones.We’ve rounded upsome cool, diverse offerings that you’ll love to have in your home.The Nest Cam IQ is a beautifully designed home security camerathat can recognize faces.It can warn you if there’s a stranger in yourhome.The device also supports two-way communication via built-inmicrophones and a powerful speaker.Nest Cam IQ$299.00The Logitech Harmony Elite is one of the best universal remote controls available on the market.It can control just about every piece of electronics you own in every room of your house or apartment, including TVs,streaming devices,and sound systems. It supports over 270,000 devices!Logitech Harmony Eliteamazon.com$249.99The Apple HomePod has better audio quality than any othersmart speaker available today.Available in white or space gray,the Siri-powered device also allows you to control a number of devices with your voice.Apple HomePod$349.00The August Smart Lock Pro is compatible(兼容的)with most locks.A mobile app allows you to manage access to the lock,check its usage history,and get informed when someone opens the door.You can control it and check on the state of your door with voice commands.语篇解读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了几种智能家居产品以及它们给我们的生活带来的便利。August Smart Lock Proamazon.com$279.991. What can the Nest Cam IQ help you do?A. Properly use your smartphone camera.B. Control electronics with your voice.C. Check the locks of your house.D. Keep your home safe.解析:细节理解题。根据Nest Cam IQ部分中的The Nest CamIQ ...a stranger in your home.可知, 该设备可保障家庭安全。√2. Which device can help you operate almost all your electronicequipment remotely?A. Nest Cam IQ.B. Apple HomePod.C. August Smart Lock Pro.D. Logitech Harmony Elite.√解析:细节理解题。根据Logitech Harmony Elite部分中的It cancontrol just about every piece of electronics you own in every roomof your house or apartment可知,可远程控制家居电子设备的是Logitech Harmony Elite。3. Which column of a website is the text most probably taken from?A. Technology. B. News.C. Society. D. Education.解析:文章出处题。本文为广告类应用文,主要介绍了几种智能家居产品,故可推断出文章应该来自科技方面的专栏。√BJames T. Green thought he was having a panic attack.He took a break from work to walk around the block during astressful day,and noticed he felt out of breath walking up a slightslope.That wasn’t normal,Green thought.He had become aregular biker in recent months and wasn’t exactly out of shape.Hesat down at his desk,and looked at the smartwatch on his wrist.Hisheart rate was through the roof,and the HeartWatch app he wasusing to check his pulse was flashing warnings.Maybe it wassomething more serious,he thought.Although he had blood clots(血栓)in his lungs a few yearsbefore,he had been taking medications,and doctors said that itwas an unusual condition for someone in their mid-20s.Still,thesymptoms this time were much less severe,and he was feelingstressed,so his mind didn’t automatically jump to blood clots. Green’s doctor told him it sounded like anxiety.But then he showed her his heart rate recorded by the smartwatch.“This is my normal heart rate,” Green told her,pointing tothe graph in the app.“This is where my heart is now.There’ssomething wrong.”The doctor ordered a CT scan.The blood clots in his left lung hadreturned. An ambulance rushed Green to the emergency room,where he was pumped full of blood thinners(血液稀释剂).Hedidn’t need surgery this time, but doctors told him that if he hadwaited,a clot could have killed him.Green isn’t the only person who has discovered a serious healthcondition after seeing heart-rate data on a smartwatch.And he won’tbe the last.Currently, smartwatches from many companies can tellyou your heart rate and track your workouts.But these companieswant to go beyond the basics by developing ways to tell you whensomething is wrong.In fact, it’s already happening.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了主人公Green通过智能手表的预警发现了自己的健康问题,并说明了智能手表在疾病预警方面的作用。4. What was abnormal for Green this time?A. He was hurt badly.B. He breathed heavily.C. He was out of shape.D. He decreased physical activity.解析:细节理解题。根据第二段前三句可知,Green爬了一个斜坡就觉得上气不接下气,这对于经常骑自行车的他来说是不正常的。√5. What really caused the severe symptoms of Green this time?A. Tiredness. B. Anxiety.C. Work stress. D. Blood clots.√解析:细节理解题。根据第三段中的Still, the symptoms this timewere much less severe, and he was feeling stressed, so his minddidn’t automatically jump to blood clots.Green’s doctor toldhim it sounded like anxiety.可知,Green一直以为是压力造成的,而他的医生以为是焦虑造成的,他们都没有想到是血栓;但从第五段的The blood clots in his left lung had returned.可知,检查结果显示,他的左肺又形成了血栓。6. Which of the following confirmed his extremely serious problem?A. He himself. B. His doctor.C. The smartwatch. D. The CT scan.解析:细节理解题。根据第五段中的The doctor ordered a CTscan.以及下文的详细描述可知,Green是通过CT扫描之后才确认他的问题相当严重。√7. What is the following paragraph going to talk about?A. Smartwatches can help people in all aspects of life.B. Smartwatches will replace doctors.C. Other uses in health of smartwatches.D. Other cases in saving lives by smartwatches.√解析:推理判断题。根据最后一段尤其是最后两句But thesecompanies want to go beyond the basics by developing ways to tellyou when something is wrong.In fact, it’s already happening.可知,除了基本的用途之外,智能手表公司还想开发其他有关身体健康的应用。所以接下来应讲智能手表在健康方面的其他应用。CToday’s journalists face modern challenges.Online mediaplatforms are springing up.And the lowly newspaper and its reportersare fighting money, tech, and distrust issues.Journalism studentsand teachers must emphasize new skills to keep their profession alive.A trustworthy press helps inform people and monitor all levels ofgovernment.That is essential to a nation.Yet this useful establishmentis growing increasingly unpopular. According to the University ofNorth Carolina(UNC),newsroom jobs across the country arefewer than half what they were 10 years ago. And on many collegecampuses,the news about the news is bleak too.Take the Syracuse, New York, student-run newspaper TheDaily Orange: It isn’t daily anymore.The paper prints just threetimes each week.Half the newspapers that still exist on paper say theydon’t print as many copies.And UNC’s The Daily Tar Heel has cutstaff pay and rented cheaper offices to make its budget.Considering the problems in journalism, it’s surprising thatthe enrollment (注册人数) in college journalism programs isup.The Daily Orange managing editor Catherine Leffert calls the lay-offs and cutbacks disheartening.“But what keeps me wanting to be ajournalist is seeing the effect that The Daily Orange has,” she says.But journalism educators wonder,“Are we preparing youngpeople for a dying industry?” Years ago,journalism graduatestook low-level reporter jobs at newspapers or television stations.Thatstill happens.But today’s jobs more often involve digital editing,social media production,and video streaming.Some universities aretaking action.The University of Florida offers a sports mediaprogram.Several schools highlight statistics-driven data journalism.The news isn’t all bad.Journalism professor Kathleen Culversays, “When I look at 18- and 20-year-olds in journalism and seewhat they want to do, I’m optimistic.” Maddy Arrowood is thestudent editor of The Daily Tar Heel.She says her experience makesher more interested in a journalism career, not less.Her optimism“comes from knowing that people still need news.They still needinformation”.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了新闻业未来的发展与面临的挑战。8. What mainly contributes to the challenges for today’s journalists?A. More printed newspapers are in great need.B. The newsroom jobs are decreasing worldwide.C. Online newspapers take the place of printed ones.D. Online media platforms are developing quickly.解析:细节理解题。根据第一段中的Today’s journalists facemodern challenges.Online media platforms are springing up.可知,今天的记者面临的挑战主要是网络媒体平台发展迅速。√9. What does the underlined word “bleak” in Paragraph 2 mean?A. Depressing. B. Interesting.C. Inspiring. D. Encouraging.√解析:词义猜测题。根据画线词后面的too可知,画线词表述的情感应与前一句中的newsroom jobs across the country are fewer thanhalf what they were 10 years ago描述的情感一致。全国的新闻编辑部的工作岗位不到十年前的一半,这是令人沮丧的,由此可知,在许多大学校园里,关于新闻的消息同样也是令人沮丧的,第三段的内容也是进一步的印证。10. How do some universities respond to today’s journalism?A. They reduce student enrollment.B. They offer students specialized programs.C. They prepare students for low-level reporter jobs.D. They encourage students to run their own newspaper.解析:细节理解题。根据第五段中的Some universities are takingaction ...statistics-driven data journalism.可知,一些大学正在采取行动,给学生提供专门的课程。√11. Why is Maddy Arrowood mentioned in the last paragraph?A. To show people’s positive attitudes to journalists.B. To prove the potential of a career in journalism.C. To show the popularity of The Daily Tar Heel.D. To prove people’s thirst for the latest news.√解析:推理判断题。根据最后一段中的She says her experiencemakes her more interested in a journalism career, not less.Heroptimism “comes from knowing that people still need news.Theystill need information”.可知,Maddy Arrowood的经历让她对新闻事业更感兴趣,她知道人们仍然需要新闻,仍然需要信息。所以最后一段提到她是为了说明“新闻业的发展具有潜力”。DIn the days before the Internet, critical thinking was the mostimportant skill of informed citizens.But in the digital age, accordingto Anastasia Kozyreva, a psychologist at the Max Planck Institute forHuman Development, and her colleagues, an even more importantskill is critical ignoring.As the researchers point out,we live in an attention economywhere content producers on the Internet compete for our attention. They attract us with a lot of emotional and eye-catching stories while providing little useful information,so they can expose us to profit-generating advertisements.Therefore,we are no longer customers but products,and each link we click is a sale of our time and attention.To protect ourselves from this,Kozyreva advocates for learning the skill of critical ignoring,in which readers intentionally control their information environment to reduce exposure to false and low-quality information.According to Kozyreva,critical ignoring comprises threestrategies.The first is to design our environments,which involves theremoval of low-quality yet hard-to-resist information from around. Successful dieters need to keep unhealthy food out of their homes. Likewise,we need to set up a digital environment where attention-grabbing items are kept out of sight.As with dieting,if one tries to rely on willpower not to click eye-catching “news”,he’ll surely fail. So,it’s better to just keep them out of sight to begin with.The next is to evaluate the reliability of information, whosepurpose is to protect you from false and misleading information.It canbe realized by checking the source in the mainstream news agencieswhich have their reputations for being trustworthy.The last goes by the phrase“do not feed the trolls”.Trolls areactors who intentionally spread false and hurtful information online tocause harm.It may be appealing to respond to them to set the factsstraight,but trolls just care about annoying others rather than facts. So,it’s best not to reward their bad behaviour with our attention.By sharpening our critical ignoring skills in these ways, we canmake the most of the Internet while avoiding falling victim to thosewho try to control our attention, time, and minds.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了在数字时代练习批判性忽视的技巧。12. What can we learn about the attention economy from Paragraph 2?A. It offers little information.B. It features depressing stories.C. It saves time for the Internet users.D. It seeks profits from each click.√解析:细节理解题。根据第二段中的Therefore, we are nolonger customers but products, and each link we click is a sale ofour time and attention.可知,在注意力经济中,我们每点击一个链接就是在销售我们的时间和注意力,即注意力经济从我们的每次点击中寻求利润。13. Why does the author mention dieters in Paragraph 3?A. To discuss the quality of information.B. To prove the benefits of healthy food.C. To show the importance of environments.D. To explain the effectiveness of willpower.√解析:推理判断题。根据第三段中的The first is to design ourenvironments, which involves the removal of low-quality yethard-to-resist information from around.可知,练习批判性忽视的第一个策略是设计我们的环境。文章接下来提到成功的节食者需要让不健康的食物远离他们的家,这是为了强调我们需要建立一个让那些吸引眼球的东西远离我们视线的数字环境,展示环境的重要性。14. What should we do to handle the Internet trolls according to thetext?A. Reveal their intention.B. Turn a deaf ear to them.C. Correct their behaviour.D. Send hard facts to them.解析:细节理解题。根据倒数第二段中的 So, it’s best not toreward their bad behaviour with our attention.可知,对待网络喷子,我们最好对他们充耳不闻。√15. What is the text mainly about?A. Reasons for critical thinking in the attention economy.B. Practising the skill of critical ignoring in the digital age.C. Maximizing the benefits of critical ignoring on the Internet.D. Strategies of abandoning critical thinking for the Internetusers.√解析:主旨大意题。文章第一段提到了在数字时代,一项更重要的技能是批判性忽视,文章接下来介绍了为什么要进行批判性忽视以及练习批判性忽视的三种策略,由此可知本文主要介绍了在数字时代练习批判性忽视的技巧。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分) 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。One of my earliest memories was watching my mom talk onour old phone.I was fascinated that she could talk to someone whowasn’t actually in the room with her.16.( ) I waswondering how she managed to talk with someone she couldn’tsee.G17. ( ) Later, we had mobile phones that could be carried around the room. Then came computers and smartphones. These days I can send an e-mail around the world in a second. Mydaughter’s smartphone has a hundred apps and a dozen socialmedia accounts. She stores all of her information in a mysteriousplace known as“the cloud”,where she can take it out at any time. It seems that we are more connected in this world than ever before.A18. ( ) Few take the time to talk face to face.Instead oflooking into the eyes of our loved ones,we stare at our screens.Itseems as if the most connected generations are also the loneliest.Don’t let technology take our time and ruin our life.Makethe time to meet,to pray and to communicate with each other.Take a walk on the beach with a friend.Have a long conversation with the phones off and the hearts on.19.( )FBRemember that we are here to love each other, help eachother and make this world a better place.20.( ) But whenit can’t, turn it off.A. That was a long time ago.B. Connect offline as well as online.C. Smartphones have both advantages and disadvantages.D. We should communicate with each other with phones off.E. When your technology can help to do these things,then use it.EF. However, what bothers me is that we rarely associate with each other nowadays.G. When she left the room, I slowly walked over to the phone and stared at it for a while.语篇解读:本文是一篇说明文。作者描述了家中通信工具的变化,指出人们现在很少互相见面交流,并建议人们合理利用科技,创造更美好的生活。16. 根据空处前一句可知,作者对于妈妈能够和一个与她不在同一个房间的人说话感到很好奇,这吸引了作者。G项(当她离开房间的时候,我慢慢地走到电话那儿并盯着看了一会儿)符合文意。17. 根据空后的Later, we had mobile phones ...Then camecomputers and smartphones.These days I can send an e-mail可知,作者阐述了随着时间的变化,家中的通信工具也发生了改变。A项(那是很久之前的事了)符合文意。18. 根据空处所在的位置可知,空处为段落主题句。根据下文可知,本段主要讲述现在我们很少面对面交流了。F项(然而,令我感到担心的是,我们现在很少互相交流了)能很好地概括段意。19. 根据上文可知,作者认为不能让科技占据我们太多的时间,摧毁我们的生活,我们应该花时间互相见面交流。B项(既要在网上联系也要在线下联系)符合文意。20. 空处前一句提到我们来到这个世界是为了相互关爱、相互帮助、使世界变得更美好;后一句提到当科技不能(帮助你)做到这些时,就关掉它。所以空处应表示当科技能够帮助你做到这些时,就使用它,故E项符合文意。第二部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Whenever photographer Casey Ryan heads into thewilderness, he brings along his drone (无人机) to capturephotographs from a bird’s eye view.Having the 21 devicewith him on a recent trip to the Cascade Mountain Range inOregon saved his and another person’s 22 .Casey was 23 through the Willamette National Forestwhen he 24 a stranger whose vehicle was stuck.Casey 25 to help get it out without hesitation. 26 , he got his ownvehicle stuck in a ditch while trying to help, leaving both peoplein 27 with no cell phone service for miles around.Casey says his mind is always working to find 28 solutions toproblems.He immediately assessed the 29 and recalled a moviehe’d seen recently in which a character used a drone to lift his phonehigh enough to capture a 30 in a similar situation, so he pulledout his device and got to work.First, he 31 his cell phone securely to his drone.Then,he 32 a series of messages to his wife.He told her where he waslocated in the park, and then launched the drone into theair.Somewhere up there over the tall trees, it 33 a signal andwhoosh! All of Casey’s texts were sent. 34 arrived and saved both Casey and the other driver.Whoknows,maybe future drones will have built-in 35 features addedto it thanks to this photographer’s practice. We’d buy a phone drone!语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要叙述了摄影师Casey Ryan在最近一次前往俄勒冈州喀斯喀特山脉的旅行中,利用随身携带的无人机,救了他和另一个人的命。21. A. preserving B. detectingC. repairing D. flying解析:根据上文的he brings along his drone (无人机) tocapture photographs from a bird’s eye view可知,无人机属于飞行装置。√22. A. lives B. photosC. strength D. money解析:根据最后一段中的 34 arrived and saved both Caseyand the other driver.可知,他随身携带的这个飞行装置,救了他和另一个人的命。23. A. searching B. drivingC. wandering D. running解析:根据下文的he got his own vehicle stuck in a ditch whiletrying to help可知,Casey开车穿过威拉米特国家森林公园。√√24. A. rang up B. came acrossC. got rid of D. lost his temper with解析:根据下文的a stranger whose vehicle was stuck可知,他遇到了一个陌生人。 ring up打电话;come across偶遇;get rid of摆脱;lose his temper with对……发脾气。25. A. managed B. pretendedC. volunteered D. denied解析:根据下文的to help get it out without hesitation可知,Casey毫不犹豫地自愿帮忙。√√26. A. Unnaturally B. GenerallyC. Unfortunately D. Gradually解析:根据下文的he got his own vehicle stuck in a ditch可知,不幸的是,他自己的车陷入了沟里。27. A. peace B. troubleC. charge D. silence解析:根据上文的a stranger whose vehicle was stuck以及he gothis own vehicle stuck in a ditch可知,两人都陷入了困境。√√28. A. temporary B. innovativeC. significant D. familiar解析:根据下文Casey用无人机寻找手机信号可知,此处是指寻找解决问题的创新方法。29. A. standard B. damageC. evidence D. situation解析:根据下文的a similar situation并结合语境可知,Casey立即对情况进行了评估。√√30. A. bird B. pictureC. signal D. radiation解析:根据下文的Somewhere up there over the tall trees,it 33 a signal and whoosh!可知,此处指使用无人机将手机举得足够高去捕捉信号。31. A. attached B. linkedC. adapted D. exposed解析:根据下文的his cell phone securely to his drone可知,此处指他把手机牢牢地绑在无人机上。√√32. A. applied B. deletedC. copied D. typed解析:根据下文的a series of messages to his wife可知,他给妻子编辑了一系列的短信。33. A. sent out B. took inC. set up D. picked up解析:根据下文的All of Casey’s texts were sent.可知,手机接收到了信号。send out发出;take in吸收;set up建立;pick up接收(信号)。√√34. A. Characters B. VisitorsC. Researchers D. Rescuers解析:根据下文的saved both Casey and the other driver可知,是救援人员赶到了。35. A. emergency B. cameraC. lighting D. identity解析:根据上文内容可知,二人都陷入了困境,是紧急情况,所以未来的无人机可能会有内置的应急功能。√√第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。On Tuesday, the 2024 Nobel Prize in Physics 36.________ (award) in Sweden, and went to John Hopfield, a professorat Princeton University, and Geoffrey Hinton, a computerscientist at the University of Toronto, 37. fundamentaldiscoveries in machine learning paved the way for how artificialintelligence is used today.Hopfield and Hinton were praised forlaying the foundations for machine learning that allows for manyof today’s AI-based 38. (product).Hinton thinks the influence AI will have 39. oursocieties is huge.“It will be comparable with the IndustrialRevolution, but instead of outperforming people in physical40. (strong), it’s going to outperform people inintellectual ability.We have no experience of what it’s like tohave things 41. (smart) and more powerful thanus,” says Hinton.The technology of machine learning using artificial neural (神经的) networks, 42. (develop) by Hopfield and Hinton,is based on the structure of the brain.Developing stronger connectionsbetween the networks’ units 43. (enable) us to train anartificial neural network, just like we train the brain.Just as we cansearch our brains for a particular word 44. a special fact werarely use, an artificial neural network can also search through thepatterns it has saved 45. (find) the target information.语篇解读:本文是一篇新闻报道。文章主要介绍了2024年诺贝尔物理学奖的获奖者John Hopfield和Geoffrey Hinton,以及他们在机器学习方面的基础性发现,这些发现为今天人工智能的应用铺平了道路。36. was awarded 根据时间状语On Tuesday可知,这里描述的是发生在过去的事情,应用一般过去时,动词award和主语the 2024 NobelPrize in Physics是动宾关系,应用被动语态,且主语是第三人称单数,be动词应用was。故填was awarded。37. whose 分析句子可知,空处引导非限制性定语从句,先行词是John Hopfield和Geoffrey Hinton,指人,且在从句中作定语。故填whose。38. products 根据空前的many of可知,空处需要填入product的复数形式products作介词of的宾语。故填products。39. on/upon 此处考查have an influence on/upon,表示“对……有影响”。故填on或upon。40. strength 根据空前的介词in和形容词physical可知,空处应用名词strength作介词in的宾语,strength在此处意为“体力,力气”,是不可数名词。故填strength。41. smarter 空处需填形容词的比较级,与more powerful并列,共同修饰things。故填smarter。42. developed 分析句子可知,句中已有谓语,空处应用非谓语。根据空后的by可知,此处应用过去分词作后置定语修饰句子主语Thetechnology of machine learning using artificial neural (神经的)networks。故填developed。43. enables 空处在句中作谓语,根据上下文时态可知,句子应用一般现在时;主语Developing stronger connections between thenetworks’ units是动词-ing短语,谓语应用单数形式。故填enables。44. or 根据句意可知,空处需填并列连词,连接两个并列的宾语aparticular word和a special fact,表示“或者”。故填or。45. to find 根据句意可知,此处表示“为了找到目标信息”,应用动词不定式作目的状语。故填to find。第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)你校英文报Science and Technology栏目就“人工智能的发展给未来人类带来的是挑战还是机遇”展开了讨论,请你写一篇文章投稿,内容包括:1. 你的观点;2. 你的理由;3. 结合实例进行论证。注意:1.写作词数应为80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Artificial Intelligence, Chance or Challenge?参考范文:Artificial Intelligence, Chance or Challenge?In my perspective,the evolution of artificial intelligence (AI) primarily presents an unparalleled chance for future generations.Firstly, AI’s ability to process vast amounts of data swiftlyand accurately offers unprecedented opportunities for innovation. For example,in the medical field,AI algorithms can analyze genetic sequences,which can help predict and prevent disease.Secondly,AI has the potential to revolutionize education by providing personalized learning experiences that are tailored to each student’s needs,thus enhancing learning outcomes globally.In conclusion, AI’s potential to improve human life makes ita remarkable chance worth embracing.第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Mary waited anxiously for her turn in the empty dressingroom.Never had she been so nervous before.This competition wasof vital importance to her comeback.“If I can win today,” shesaid to herself, “I can dance on the national stage next month.”Three months ago, her left arm was seriously injured in a caraccident.After the medical treatment, she began to recoverslowly.She practiced over and over again in order to regain herdancing skills.“Hi, Mary,” in rushed her friend Jessica.“How is yourarm? Is it going to influence your performance?”“I guess it can be tolerated for I am to win the match,” saidMary with a determined look.“Admirable!But I hear that a girl called Linda is reallygifted and strong.She can be your real well-matchede on!”After Jessica left,Mary decided to practice her most difficultspin.“If I don’t try harder,I won’t grasp this chance,”shethought.But her arm began to hurt,making her worried.“Mary, what makes you think you have a chance tonight?”she said to herself.After the pain was gone,she continued to warm up.A slim girl hurried in and put down an equipment bag on the chair.Then, she took out her dance dress quickly and put it on skillfully.Seeing Mary,she smiled politely and said,“Hi, I’m Linda.I am the next one!” Mary nodded in reply but felt uncomfortable.“Thisis just my competitor.Because of her,I may lose tonight.” Hermind was wandering when Linda let out a scream,“Oh, God, Ican’t find my music tape!” Linda searched her bag but in vain. “It may be missing on the way.” With these words,she thenrushed out.注意:1.续写词数应为150左右;2. 请按如下格式作答。Suddenly,Mary caught sight of a black box under the chairwhere Linda put her bag. Hearing her name called,Mary walked on the stage with herheart beating faster and faster. Suddenly,Mary caught sight of a black box under the chairwhere Linda put her bag. She went over and then opened the box tofind Linda’s tape was just inside.At that time,she was in a dilemma,“This is my chance to defeat her.” But on secondthoughts,she changed her mind,“If I hide it, I will win thecompetition but I may lose something.” She placed it on the chaircarefully,leaving a note saying “Take it easy,we are the best.”Soon,it was her turn to come on the stage.参考范文:Hearing her name called,Mary walked on the stage with herheart beating faster and faster.She kept reminding herself,“I have been practicing for so long,and I will certainly make it.” But the serious pain in her arm came again when she was performing the most difficult spin.She fell down on the stage.At that moment,Linda came back in low spirits.To her surprise and relief,she saw the tape and Mary’s note.With Mary’s kindness and encouragement,Linda finished her performance calmly and skillfully.Finally,Mary lost the game but she believed she had won something.谢 谢 观 看 ! 展开更多...... 收起↑ 资源列表 单元综合检测(二).pptx 单元综合检测(二) LOOKING INTO THE FUTURE.docx